en bra start

har fått en bra start efter semestern på jobbet. körde ett minipass igår och det blev endast en förmiddag idag, fick en avbokning på eftermiddagen så det börjar lugnt och skönt. fick dock ett telefonsamtal redan på fredagen och massor hade hunnit hända på två veckor...kunde inte har förväntat mig annat..

är lite gäspig nu fast klockan inte slagit 5 än. somnade på soffan igår kväll faktiskt. blev rätt förvånad själv. hade ju två nätter där som det var otroligt svårt att somna på så det var välkommet med en skön natt. hade ju Kristofer här också...riktigt härligt.

imorgon drar den "riktiga" arbetsveckan igång igen. kör på i 14 dar sträckt över 3 veckor och sen är det semester igen. underbart!

ingen vanlig dag

är det en vanlig dag? är det en vanlig dag? nej det är ingen vanlig dag det är min födelsedag hurra hurra hurra!
typ...

eller alltså jo det är det men så myck fuzz vet jag inte om det är...faktiskt riktigt skönt för första gången.

fick dock hjärtat i halsgropen. Gagnefs blomsterhandel ringde och sa att det fanns ett blombud till mig som skulle levereras från Linköping, men det hade blivit någon miss med adressen så Linköping skulle ringa upp mig och fråga om adress...

mycket riktigt Linköping ringde upp mig. och så satte tankarna igång. vem skickar blommor till mig från Gagnef? finns det någon snål Gangsing (gangsingar är kända för att vara snåla liksom smålänningar och skottar) som vill lägga pengar på blommor till mig? funderade och funderade...

jag kom bara fram till en teori.en gammal flamma som det aldrig blev något med men som visat intresse. kunde det vara han? men det var ändå inte logiskt. visst han hade skickat grattis mess och gör alltid det för han fyller några dagar innan mig men ändå...nej jag tror han kilar stadigt numer.

jaja blomsterbudet fick iaf se till att komma innan kl 14 för då ska jag åkta till jobbet (vilket betyder just NU)...och blomsterbudet ringde och var i området men lite lost. och så kom det och vad jag skrattade när jag ringde upp denna mysteriperson för det hade jag nog aldrig gissat på... gammal kärlek rostar aldrig!! tack ska du ha!!


nu är det iväg till jobbet som gäller. jobba två timmar och så hem igen till min darling som äntligen har kommit hit.


har ägnat morgonen åt att städa har och det var mer damm än vad jag velat hoppas på...men det skiner på sina håll nu iaf. får se om sovrummet får godkänt eller ej efter omöbleringen och den lilla stylingen..

back for you later....over and out......out the door now!!!

shopping is hard work

jo men det är faktiskt så att shopping is hard work. och då menar jag inget (08) leta efter märken shopping. det jobbiga är när man gjort en massa fynd att få hem allt. det har hänt att två stadiga karlar har fått möta upp mig vid bilen för att få med allt in. jag kunde ha behövt en karl idag för att hjälpa mig. men jag klarade det med nöd och näppe själv.

gjorde ett riktigt fynd på mascaran jag sett ut. de hade presentförpackning just nu så för samma pris fick jag även en nescessär (kan man få för många? troligen!), en rengöringslotion och en ögonpenna med två färger. det är ett fynd vill jag lova =)

fyndade vidare lite julklappar till kära mor och far. deras handdukar är förskräckliga! ingenting matchar och det är överfullt i skåpen med disneyfigurer (undrar vems de är?) och företagsreklam. Så jag köpte dem två badlakan, två handdukar och en gästhanduk i färgen aubergine. Kommer bli supersnyggt! Hittade en bok på bokrean i februari som de ska få också. Nu kan vi bocka av dem från listan.

gick och tittade lite efter nya bordstabletter eftersom mitt tvättmaskinsexpriment misslyckades. bordstabletterna löste inte upp sig i miljoner trådar som man skulle kunna tro! men de blev heller inte rena!!! hittade dock inga och tänkte köpa det där förklädet som jag spanat på (ja jag vet vem skulle annars köpa förkläde om inte jag speciellt i 60-tals stil!!!)...hittade det inte först men lyste genast upp när jag såg det på rea-bordet. Ett under att jag inte tittat där först! Ahh nersatt från 150kr till 89kr. Kan det bli bättre?!

Mannen kommer hem imorgon. Får se om han känner igen sig. Jag har ju gjort några egna påhitt. Köpte 5 glas (skulle ha varit 6 st men det blev en miss från min sida. irriterrande men men) som han inte tyckte att vi behövde....men jag har ju min egen ekonomi  ;) thihi...  Möblerade om i sovrummet också och bytte lite inredning. Fick tag i fynd orkideér på ICA igår. stora för 69kr och små för 49kr. tyckte att jag fyndade förut när jag hittade för 89kr men men... ska plantera om dem i nya krukor. kommer bli så lovely såååå.

så jag shoppade faktiskt inget onödigt =)  det var ju inte så att det bara var en massa kläder inte... men det var tungt att bära hem.

nä nu lär jag göra lite mat. har inte hunnit med lunch än om man inte räknar in de två bananer som jag tryckte en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

var på mitt ideélla arbete i morse och gjorde ett jourpass. fick gå upp tidigt och åka iväg 07.30 i morse. det kändes lite men bara för att jag haft en så crapy natt. kunde inte somna igår kväll. låg och vred och vände på mig. läste bok och hade mig. när jag väl dåsat iväg kom tankarna...åh vad härligt jag har somnat, nej vänta jag tänker ju så jag är medveten alltså sover jag inte... snacka om drygt! har haft det så i två nätter. minns att det var samma sak förra sommaren och då höll det i sig i 4-5 nätter.

fick ett kort av mamma och pappa. hoppas på en följetång imorgon ....bara de inte kommer på suprisebesök...har inte kommit så långt i städningen som jag hade velat....det tar nämligen tid att inreda och det blir lätt lite stökigt =)

onsdag

redan onsdag. redan 16.44. fastän tiden ibland ser ut att stå stilla så går den så fort.

fick vakna av mig själv imorse. det uppskattades. klev upp klockan 10 och gick för att tvätta. det blev faktisk fullt i tvättstugan tro det eller ej. alla 7 maskinerna användes. jag fick 3 maskiner som jag använde i omgångar. passade på att köra duschdraperiet själv i en och bordstabletterna i en annan. man måste passa på när det går och det där med bordstabletterna var något av ett expriment. stoppade dem i en tvättpåse för att unvika att komma ner och upptäcka att det endast låg strimlor i tvättmaskinen och att den var obrukbar. men de höll. rena blev de dock inte. jag körde dem på handtvätt så det blir kanske en vända till innan de kasseras.

har tittat i brevlådan hela dagen utan något napp. så går det när man går och väntar. ska titta en sista gång för nu lär ju posten ha varit här!

fick ett ryck och möblerade om. vi får se hur detta mottages på lördag. hade lite andra planer också men hmm jag tror inte att de går att genomföra.

pratade lite med en av blge pojkarna. jag ser en trend av yngre tjejer som går i alla cirklar just nu. undrar vad som startat denna trend? vad ligger bakom? genomgående pratar vi om rätt många år yngre.

teori:
hur många tjejer i min ålder känner jag som bor kvar i blge? hmm inte många faktiskt.
hur många killar i min ålder känner jag som bor kvar? flertalet.

kan det vara bristvara på kullor som gör det? flertalet av oss kullor har mött någon utanför landskapsgränsen.

men det är inte enbart i hemtrakten detta fenomen utspelar sig. har även sett dessa tendenser på annat håll. och det är ju klart att man lägger märke till det som avviker från ens eget förhållande. vi är någolunda jämnåriga med mina snart 26år och hans kommande 25.

är det så att kvinnan också blir mer självständig. rapporter visar på att den gifte mannen har högre inkomst än singelmannen medan singelkvinnan har högre lön än den äktade. en kvinna på 20+ som studerar kanske är ett svårare bete om man nu inte är manlig ekonomstudent... (stora generaliserade tankar om manliga ekonomstudenter).

nej man kan inte göra annat än att spekulera...



ute i blåsväder

nej jag har inte gjort något dumt, det råkar bara vara en riktigt blåsig dag. gick på en promenad för solen sken ändock. man får ta vara på det lilla och göra det stort.

i övrigt blev jag väckt imorse igen. vaknade först av mig själv vid 4-tiden men det var ju lite ambitiöst att gå upp då särskilt eftersom jag inte har så mycket inskrivet i agendan denna sköna semester som det nu börjar bli.
klockan 10 vaknade jag till igen och tänkte ligga och dra mig med tji fick man för det. mormor ringde. vi pratade lite Cindy. hundarna är mormors ögonstenar. mormor pratade om samma tanke som jag hade igår när jag gick och la mig...

hur Cindy i unga dar fick sova med oss i sängen (innan Macy fick tidiga morgonvanor och de fick sova i närheten av min lika morgonpigga far). hon brukade ligga bredvid en på huvudkudden med kroppen under täckte. ni förstår, bara det bästa åt vår primadonna! och allt eftersom natten förflöt fick hon mer och mer övertag över kudden och på morgonen vaknade man alltid utan kudde i en konstig ställning och man kunde känna hennes snusande mot halsen.
jag vill inte glömma bort ett enda minne...

men vi pratade såklart om annat också mormor och jag. vi pratade om midsommar och matlagning.

sen var ju klockan så pass mycket att det var lika bra att gå upp fast man har semester och allt.

har sullat runt här som de andra dagarna men ljusare till sinnes. tog min promenad. lagade lite mat.

satt i fönstret i solen en stund och pratade med Kristofer.

imorgon ska jag tvätta. är rätt sugen på att tvätta =)  vet inte varför men jag tycker det är en rätt trevlig syssla. alla som känner mig vet ju att jag avskyr att diska..


äntligen Jess på telefon....

avsaknad av händelser

dagens aktiviteter går att räkna på en hand. motivationen till att göra något infinner sig inte. det beror nog på lite olika saker. månaden har varit häktisk nog så det räcker, avsaknaden av en kär hund finns fortfarande i tankarna men det känns mycket bättre idag. jag tände ljus för henne och sa hejdå.

men det har varit så mycket runt omkring så när det blir lugnt blir det så påtagligt. plötsligt händer ingenting.

mitt största mål idag är att gå till spelbutiken och hämta ett paket som kommit. men det känns som om det lika gärna kan vänta till imorgon. whats the rush?

blev väckt klockan 7 i morse. mormor och morfar skulle inte komma. mormor hade tagit illa vid sig och skulle inte åka. klockan 8 ringer morfar och meddelar samma sak. vi får se hur det blir imorgon men jag tror inte att de kommer alls. därmed en bidragande faktor till att storstädningen inte känns lika motiverad. saker och ting börjar komma på sin plats men skura golv känns något avlägset.


jag måste komma fram till vad målet med min semestervecka är. vad vill jag göra av den? det kommer få mig till freds med vad jag gör. ska jag bara slappa bort den så fine, då är det mitt mål. ska jag måla om min stol, fine gör det!

jag har en plan! och energin återvänder, fokus..


pratade lite med Mile och fick inspiration. gick ut på en liten promenad i området och kom på hur mycket jag uppskattar att bo i ett så grönt område. det var riktigt skönt att släppa allt och röra lite på sig.

hämtade mitt paket på vägen hem. saknades en grej =/ lite trist men det ska komma per brev inom någon dag.

har ätit lite och pysslat.


änglahund

Cindy har somnat in idag. nästan 11år gammal. hon skulle fylla 11 år imorgon 23/6. hon har haft ett bra liv hos oss och vi har fått så mycket kärlek från henne. jag är glad att hon fick somna in hemma i sin säng. jag kunde inte ha önskat henne något bättre.

fasan fanns för att behöva ta ett beslut om att låta henne somna in av en spruta.

mammas änglahund har det bra nu, ingen smärta, ingen rädsla för att svimma av. hon hade hjärtfel.

diskussioner pågår om vart hon ska begravas. jag hoppas att det blir under den vita syrenbusken. ett ställe på vår gård som vi tycker mycket om. en plats som är fin i våra tankar. många fotografier har tagits med de vita syrenerna i bakgrunden.



allt verkar hända i juni 2008.

jag har blivit BRIS-mejl jourare, jag har gjort klart mina kurser för läsåret 07/08 det blev 3 stycken om 30hp, jag har varit till Blge och firat mor och syster på födelsedagen, vi har haft besök av en cyklande Jess, Johanna och jag har slitit våra hår för att försöka få klart semesterschemat till vikarierna och det har varit blod, svett och tårar för att få ihop det efter alla ändringar som hela tiden kom in så fort vi trodde att vi var klara, Kristofer och jag åkte till London i 4 intenvisa dagar....

gick på Camden market, Madame Toussau, London Eye, London Tower Bridge, mkt tunnelbana och lite shopping...mkt mat!

.....packade om i Linkan, körde upp till Örebro spenderade några timmar där, vidare för en natt i Blge, upp till Leksand på midsommar och tältade i regn/solsken (in-ut principen tänk Snowroller), såg stången resas i år - tänkt att vi missade det förra året när det tar så tid för den att komma upp ca 25meter och 400kg, dansade hela varvet runt stången och var rätt nöjda, skrämde bort myggen med engångsgrillen och korv m bröd.


...hann säga hejdå till Cindy vid ett stopp i Blge på väg hem efter drop off av alla.


midsommar sägs vara magisk men jag tycker mest den har varit mysko ;)



det händer skumma saker nu, månaden är inte slut än det återstår en vecka...





dagen har snart förflutit. sedan jag fick mammas samtal har ett ljus brunnit vid kortet av familjens kärna och höjdpunkt. tårarna kommer i en jämn stöm och färgar hela mitt ansikte i en tomatröd färg. tankarna hänger inte med. jag förstår inte. och ändå faller tårarna. jag känner inget i hjärtat. men ändå gråter jag.

jag tänker på den där kvällen -97 då mamma och pappa äntligen kom hem från en utlandssemester de tillbringat utan oss barn. vi skulle hämta upp en överraskning tillsammans med pappa som vi skulle ge till mamma. lillasyster som är olidligt nyfiken försökte tjata sig fram till vad denna överraskning kunde vara men pappa teg som muren. en hund säger jag. och två par förvånade ögon tittar på mig. min far tvekar tillräckligt länge för att lillasyster ska fatta galoppen och börjar tjata "är det en hund?" ska vi skaffa en hund? självklart visste min mor om detta, hemlighetsmakeriet var för att hålla tjat på avstånd.
vid 21-tiden åkte vi iväg och hämtade denna lilla varelse som var så mjuk och go. hon var så liten, med små små hängande öron. hon blev mammas med en gång. hon somnade tätt intill halsen på mamma varje kväll i fotöljen framför tvn. saken var redan avgjord, hon var vår lilla bebis och dömd till att bli bortskämd.

när hon fortfarande var i sin ungdom brukade hon retas med oss. när hon gick lös och vi ville få in henne hoppade hon runt och skällde och fick oss att jaga henne. hon älskade solen och frös på vintern. när det regnade ville hon inte gå ut. vi fick ställa ut henne i regnet och stanna där med henne. hon var förnäm.

ett år senare kom Macy. den av dem som jag var först att hålla och gav namn till. hon som blev utskälld av Cindy när hon kom hem så lillasyster grät och bad oss skicka tillbaka henne för att hon gjorde Cindy så elak. men det hela gick över ganska snart och de har varit följeslagare sedan dess. hur ska det gå för henne? mitt flummiga lilla charmtroll som vi trodde var så cool men egentligen är rätt mesig. hon som inte tycker om andra hundar. hon som alltid gick bakom Cindy.

det svåraste med husdjur är att vi överlever dem ändå längtar jag så otroligt till mitt eget. hon som ska bli min trogna vän tills döden skiljer oss åt.

jag ska samla mig. det finns saker att fokusera på.


jag har inte gjort mycket åt städningen idag. den bomb placerades i resväskan och campingutrustningen och allt flög ut över hela lägenheten. men jag har valt att inte se den. nu går den inte längre att undvika. morföräldrarna kommer på besök imorgon efter en lång process av övertalning. jag vill att allt ska vara tipp topp.

rock-skiva på låg volym i detta öde studentområde kanske får upp humöret något...


svar till kingen

om man kan skriva lika snabbt som jag kan så går det rätt snabbt att skriva mycket ;)  det är skönt att tömma hjärnan på allt onödigt som ligger och skvalpar där inne. printa ut minnen, tankar, funderingar, aggressioner m.m.

just nu är det stress som behöver komma ut. massvis ska hinnas med innan det är dags att gå på semester och in i det sista är det krångel. fick veta idag att en av vikarierna inte kan jobba en del pass. till viss del har vi oss själva att skylla för vi har inte kunnat sätta ihop ett fullständigt schema. schemat är fortfarande inte fullständigt. till stor det beror dessa schematekniska fel på att vi kan inte sätta ihop scheman som håller. det som planeras idag håller inte imorgon. ändringar sker hela tiden. vår verksamhet lever för att den är så flexibel som den är, vilket också är vår stora brist. enormt mycket tid går åt till det organisatoriska.

men det ska det bli ändring på har det kommits fram till. inte nu när det kanske behövs som mest utan i höst. i höst då ska allt bli bättre. då ska jag bli samordnare för detta kaos. jag är snart redo att frånsäga mig mitt uppdrag om det ska fortsätta vara detta kaos som det är nu, ett omöjligheternas jobb, ett evigheternas jobb.

ja så det är en del kvar att göra.

till råga på det ska jag försöka få ihop mitt privatliv. bilen ska in på besiktning, kanske? vet inte om jag faktiskt har tid att åka iväg och göra det. jag behöver växla pengar inför London resan. jag behöver tvätta inför resa och packa. allt är inte klappat och klart med hur vida kusinen Vxx ska komma och möta upp oss där eller ej. jag fick ett mess med en förfrågan vilket som var bäst sön em eller tisdag em...jag föreslog mån eller tis men sen fick jag inget mer tillbaka? hmm.

midsommar sen då direkt när man kommer hem. tvätta lär jag nog göra iaf. packa om väskan och vad ska man äta? åka upp på torsdagen eller på fredag morgon i ilfart?

jag måste verkligen har saker och ting klart för mig innan jag kan släppa dem. annars funkar inte jag. och just nu funkar jag inte så bra för ingenting är bestämt.

pinsamt

jag har precis lämnat in min sämsta uppsats någonsin under mina sju år som högskole/univeristets student. så pinsamt men jag är riktigt glad över att det är en nätdistans kurs. jag hoppas på komplettering så att jag får en chans att göra om den något, men just nu finns det inte tid till det så jag lämnade in den. uppsatsen ska vara inlämnad på torsdag egentligen men just nu uppfylls livet av så mycket annat.

sommaren är på väg med allt vad det innebär. studiemotivationen är låg, som högst är den på hösten när man får sätta igång igen. men kanske är det så att även jag som älskar att lära mig nya saker faktisk känner en viss mättnad. det kanske räcker nu för ett tag?

vi får allt se när hösten tar vid igen. har sett att handikappvetenskap I som jag sökt troligen blir inställd av någon anledning som jag inte vet vilken det är..

nu tar jag sommarlov och om två veckor tar jag även semester. underbart!

jag ser verkligen fram emot det.

några härliga stressiga dagar i London med han och att Jess dessutom är där samtidigt är ju en bonus. här ska upplevas en hel massa.

funderade i bilen på vägen hem här omdagen på att människor är sökande. det finns de som söker yttre skönhet vilket är högst aktuellt på flera plan. i mitt fall handlar det om sommaren och obligatoriet nagellack. för andra handlar det om betydligt större saker än så. jakten på kunskap som jag är högst involverad i. läser så mycket jag bara kan ta in om neuropsykiatriska funktionhinder som det ser ut i dagsläget. i sommar lär det nog blandas med diverse annan lektyr. jakten på spänning...fallskärmshoppning =)



nej jag tappade min tråd. dagens informationssamhälle har gjort att jag är full i bollen för tillfället.




RSS 2.0