snöboll

jag hamnar ofta och lätt i snöbollseffekten. nu har det hänt igen. en fråga, ett sökande och så är snöbollen i gång. eld och lågor. intressemaskineriet går på högvarv och jag önskar mig tid av tomten i julklapp. snälla ge mig tid att grotta ner mig så ordentligt som jag vill.

det får kanske bli en jobbfråga. något att ta med sig till medarbetarsamtalet som bokas om. jag borde få arbetstid till att grotta ner mig. det handlar om kompetensutveckling.

och för er som blir oroliga. NEJ det gäller inte fler universitetsstudier, det får räcka med det jag har men det finns andra sätt att tillägna sig intressanta kunskaper och jag har hittat sidan jag skulle kunna surfa runt på i en evighet och bara sluka text.

men inte nu.

nej nu ska jag ta det lugnt. är otroligt trött. skolan tog kraft idag också och sen kom J förbi på en fika så det blev inte till att ligga speciellt länge på sängen och blunda. och innan jag blundade hade jag skummat igenom nya Förskolan ämnestidning från Lärarförbundet...och ännu en snöboll var igång..

allt är ju så intressant och utmanande.

slut på denna veckan

ja då var det slut på denna veckans bokade aktiviteter. har egentligen middag, tandläkaren och medarbetarsamtal bokat denna veckan men jag ska rensa kalendern och kurera oss eller vila istället. prio prio.

har varit på föreläsning om språkligmedvetenhet idag. saker som jag hört förr men som aldrig tycks vilja fastna, antar att jag har någon slags konstig dragning till språket men helt omotiverad till att ta till mig det tekniska kring språket. fonem, morfologi och pragmatik.. lär nog aldrig sitta som ett rinnande vatten. dock flödar orden ut genom fingrarna.

varmchoklad! det ska nog råda bot på det hela!

framåt

vi tar oss framåt.

en där timmen med sömn innan skolan gjorde nog guld. var så trött och seg efter 4 timmar skola så jag hade inte orkat en minut längre. återlämning av kursuppgift fick vi, redovisade nästa uppgift och fick information om examinationsuppgiften.

hemma har istället Han gått om mig i snuva och kanske feber. stackars. trollungen är den enda som verkar vara vid gott mod trots snuva. imponerad! hon skrattar och ler åt det mesta.

men vi fortsätter med full fart framåt..

krassligt

här var det krassligt. vi ska nog öppna sjukstuga.

jag har inte sovit många blundar inatt fast jag var toktrött igår när jag gick och la mig. funderade på en hel del konstiga grejer som vanligt.
trollungen sov som en snarkande ängel. knappt ett knyst kom över hennes läppar på hela natten och maten gick ner utan problem.
Han sov och snarka som vanligt. jag frös så fort jag fick en kroppsdel utanför täcket men det vände vid 4-tiden då värmen gick igång och det blev tokvarmt i rummet istället trots att sovrumsdörren stod vid öppen mot resten av lägenheten.

har tagit igen en sömntimme nu på förmiddagen då jag somnade med näsan i böckerna. ska till skolan hela eftermiddagen. inget jag direkt ser fram emot då jag hellre legat i sängen ordentligt nerbäddad men det är redovisning idag och information inför examensuppgiften. så det kan vara bra att vara där sjuknärvaro eller ej.


sammanställning

sammanställningen har gått bra förutom att jag inte riktigt begriper mig på boken som vi skulle läsa för andra gången och koppla till intervjuerna på något sätt. något att fortsätta försöka komma på men jag antar att det bara är en sån där bok som man behöver läsa 10ggr innan man får aha-upplevelsen. han som skrivit den har ju arbetat inom området och på teorin i över 30 år. jag är inte ens 30....än :)

har lite mer skoljobb att göra. massor av mys med familjen försöker jag klämma in också.
vi har redan tröttnat på det här med sjukdom så nu vägrar jag förkylning. ½ dag räcker. imorgon är jag definitivt bra!
trollungen har på grund av sin nästäppa fått svårt att äta. tur att vi börjat introducera gröt. det blev en extra grötportion idag för det kan man bli matad med sked och slipper suga ur. mjölkersättning i kopp är också bra då får man "dricka" mjölk. för det är inte lätt när man blir så hungrig. nosdroppar funkar ett tag liksom nässugen.
mkt bra uppfinning för övrigt!

vi har varit och handlat också. vi trotsade vädret och gav oss ut på de oplogade vägarna. undrar just när de hade tänkt ploga här nere? inte undra på att de pratar om att bli insnöade och kaos. studiebesök i Dalarna vore något de.

the day after

det var en trevlig eftermiddag och kväll igår med vännerna och adventsmys. vi tjuvstartade med pyntet och stakarna fick vara tända liksom stjärnorna.
massor av hembakt och glögg.

presenter fick vi också :) min första smarties julkalender hihi! fick en chokladkalender av min mor också..gott när traditioner fortsätter i en evighet fast när jag var liten så var det mormor min som köpte chokladkalender till oss. som vi hade hemma hos henne så vi fick alltid öppna flera luckor när vi kom dit. hemma fick vi radio/tv-kalendern och det var vartannat år som man fick tv som var den som stod högst i kurs.
vi fick julte också kaffe också. snälla de är!

idag så här dagen efter känner jag mig däckad. inte för att det blev sent igår för det blev det inte, vi började tidigt men höll igång länge. nej det är något som började kittla i näsan igår. trollungen har hostat till några gånger och idag nyser hon än mer än vanligt. hon har alltid nyst en hel del..en halvtimme efter att hon kom ut hade hon nyst två ggr :)
så jag antar att vi båda är lite förkylda. typiskt!
vi ställde in babysimmet idag även om hon fortfarande verkar pigg. jag hade tänkt följa med men inte bada, det känns lite för kallt för mig. fick extra sovmorgon i morse och kom inte upp förren 10.30 bortsett från att jag varit vaken var 3:e timme sen kl 22.30 igår och hade svårt att somna om igen när klockan var kring 5.

har lite plugg att sammanställa idag inför veckan. dags att ta tag i nu.



stök

idag kör vi fullt stök inför advent. vi tjuvstartar pyntandet idag inför att goa vänner ska komma och fika. (bäst de skyndar sig för jag har lyckats riktigt bra med baket i år)

love christmas


stor lyckospark till de nya husägarna som börjar flytta lite idag. önskar att jag fick vara med på ett hörn och bära en kartong eller två!!

sjusovare

jag tror bestämt att trollungen gått och blivit en sjusovare på äldre dar. igår sov hon en hel del på eftermiddagen och det ser ut att vara samma sak idag. chockad! vad ska jag göra nu då? blir ju handlingsförlamad. man kan ju aldrig veta hur länge hon tänkt sova, hon kan ju vakna upp vilken sekund som helst..

grämer mig över att jag inte bad Honom gå upp på vinden igår och hämta ner julsakerna i alla fall. då hade jag kunnat plocka fram dem nu. men jag tyckte att det var säkrast att de inte fanns här nere så att jag kan ägna mig åt studier i kväll.

det är väl kanske nu jag skulle bara vara. hur man nu gör det? det är väl det som är problemet.

har fnulat lite på rutiner för det här med mat och sov.. det börjar kännas aktuellt nu när trollungen ätit gröt i en vecka och fler smaker ska börja introduceras och det krävs lite mer för att fixa till mat. fnular lite till..


halva tankar

det känns som att jag bara hinner tänka halva tankar.. eller är är de kanske under utveckling? ja så är det nog.

började fundera lite över det här med att vara hemma. senaste veckan har jag nog saknat jobbet. att vara med trollungen är underbart!

men jag är nog för beläst kommer jag fram till för att vara hemmafru. i mina yngre dar innan jag blev så beläst kunde det nog ha passat mig bättre att gå hemma och enbart pyssla.. men nu räcker det inte längre. jag har varit utanför min socken och vet vad som finns där ute. jag vill ha mer. tankegymnastik. utmaningar att grubbla över, söka kunskap och bli frustrerad när utvecklingen tycks stå still vilket egentligen bara är ett tecken på att vi är på väg framåt..

godingen sover. inte tillräckligt länge för att jag ska hinna stilla min tankeverksamhet utan mer husmorspyssel lång sovtid.

och samtidigt funderar jag på meningen med livet.. stora tankar. vilken standard vill jag ha i mitt liv. up-sizeing eller down-sizeing? jag vill säga down..men varför är vi då på väg mot up? för att det är lättare? att flytta upp än att rensa ur och göra om? jag vet inte.. funderar vidare..för inte är det väl så att jag vill göra karriär? nej.

process pågår!

friday

idag är det fredag igen. veckan har gått så fort och mycket har hunnit hända.

idag blir det promenad i snölandskapet och så fredagsmys för trollungen och mig då Han har tillställning med jobbet.
tänker mig att när trollungen somnat ikväll kan jag ägna mig ostört åt studier för en gångs skull.

nu ska vi leka!

just in time

i år går det förvånansvärt bra att hinna med allt trots att jag tycker att jag lider av tidsbrist..men inför julen ligger jag helt rätt tror jag.. men jag ska väl inte ropa hej eller jul kanske förren efter nyår :)


igår dekorerade jag pepparkakor, köpepepparkakorna haha. men äh vem försöker vi lura? jag köper ju alltid pepparkaksdegen ändå. i år har någon annan fått kavla ut dem.
blev lite sur på min sprits som jag hade liggandes i lådan sen något år tillbaka, helt oanvänd. själva spritsen var förstor för munstyckena som följde med men men spritsat blev det ändå så gott det gick.


lussekatter blev det också mycket goda. knäck på gång..

knäck klar. kan hända att den blev för lös i alla fall till Hans belåtenhet. själv vill jag ha hård knäck så att man får suga av pappret ;)

kardemumma biscotti med mandel från i går.

dagens outfit

jag brukar ju inte göra som de stora bloggarna och visa dagens outfit. men idag gör jag ett undantag.

så här kommer dagens outfit


jag tänkte att jag skulle utnyttja tiden maximalt och slänga ihop en lussedeg innan Han kom hem från jobbet så den var färdigjäst när Han byter av och tar trollungen.

men trollungen var inte helt happy hela vägen av att sitta i sin stol så hon fick sitta på armen ett tag..just då som jag skulle försöka tippa i kesellan också.
en trollungehand i kesellaburken senare... vola! dagens outfit.

nu ska jag baka ut lussedegen på egen hand och så får vi se om det blir till att göra knäck ikväll också...annars är det plugg som står på schemat.

en riktigt god morgon

igår var trollungen klarvaken redan klockan 7. därför fick jag en chock när jag efter lite mys med henne tittade på klockan och den stod på 10.20!

en riktigt god morgon alltså..

bak

i helgen tänkte vi ha lite adventsmys med vännerna. ohh vad jag längtar efter att plocka fram alla julsaker och pynta ut lite överallt.

har tjuvstartat lite faktiskt. i helgen köpte jag ett så sött luciatåg med lite trollstuk på som jag tänkte att trollungen kunde få till sina att plocka fram och arrangera kommande år.
själv fick jag hönor av mor och fars bekanta när jag var liten som jag arrangerade och arrangerade om flera gånger om varje påsk. ovanpå tvn skulle de stå, på den tiden när det gick att ställa saker ovanpå tvn vill säga.

jo i alla fall så packade jag upp luciatåget ur kartongen och tittade lite närmare på dem. så de blev kvar uppe. nu på morgonen har jag också monterat ihop julstjärnan som vi köpte i Ullared. fanns lampa och allt hemma.

sen tog vi tag i baket. trollungen fick sitta i selen på magen så att hon riktigt kunde vara med och studera hur man gör. så nu doftar lägenheten av mandel och kademumma biscotti.

energitjuvar

men det är inte enbart energitjuvar som cirkulerar kring i livet. det finns också mycket positivt.

jag fick mig en vinterjacka. den behövdes idag.

till det behövde jag ett par nya vinterskor. det hittade jag idag. det gick lite snabbt för det var lite stressigt när jag pep in på skoaffären och egentligen var jag på väg ut när..jo ytterligare en lustigkurre sög lite mer energi från mig genom att kommentera mitt val av skor idag. låga convers. jo men var man gravid i somras och har nu ½ storlek större på fötterna så får det bli så.. trots kommentaren som inte matchade med mitt humör idag så kom jag därifrån med ett par skor i en påse. dyra också.

men väl hemma har jag spatserat runt i dem och kännt in dem och ja..they are keepers. så nu är jag vinterklar tror jag.

sen har trollugen haft en bra natt. sov ända till 01! kan det bero på smakportioner av gröt på kvällen mån tro? det lägger sig som bomull i magen ;)  (haha jösses vad gammal jag är, en riktig mamma) och sen till 04 igen och så vaknade jag av att hon rev mig i ansiktet vid 8-tiden. hon ska klappa och känna på ansiktet hela tiden. sen strålar hela ansiktet.


kaos

det är tydligen kaos ute för att vi fått..hmm 1 dm snö. folk här nere pratar om att bli insnöade och att det blir omöjligt att ta sig fram.

på en del låter det som att de kan få svårt att komma till jobbet och andra möten.

what?!

jösses.

jobbigt folk

nej nu får det var nog med jobbigt folk.

redan innan min VFU började en kursare antyda att det var nog inte tänkt att vi skulle vara två på en och samma plats. underförstått att det inte var önskvärt om jag skulle bli placerad på samma plats som henne. vilket jag blev. strike one. strike two kom jag underfund med förra veckan. vi skulle boka intervjuer för kursuppgiften och hon frågade mig om det räckte med de besök vi skulle få närvara vid eller om jag tyckte att vi behövde boka fler intervjuer. vi har haft bokade träffar med fler än de två intervjuer som krävdes så jag tyckte att det räckte gott men hade ändå ett intressant namn som jag funderade på.

jaha. vips hade min kursare sökt denna person med ljus och lykta utan resultat utan att meddela mig. tur att jag inte började söka! när personen så sedan får tag i min kursare så passade inte tiden så hon valde att avblåsa.
för mig fanns inte en chans..

visar sig sen att kursaren bokat en rad intervjuer på egen hand utan att nämna något till mig. inte för att jag skulle behöva närvara eller så men det vore kanske bra om vi samtalade så att vi inte valde samma personer..?

strike three kom idag. sista dagen och jag hade tänkt att vi skulle fixa något gemensamt till vår handledare.. varpå kursaren överlämnar en egenhändigt gjord salva till handledaren.. utan att ens förvarna mig.

jag blir så trött! så oschysst beteende från en vuxen människa.

nästa jobbiga människa i vår närvaro är grannen på parkeringen som skottar sin ruta nitiskt och gärna lägger små högar bakom vår parkeringsplats och den på andra sidan. samme person tyckte även att det var okej att luta sin spade mot vår bil för hans är ju alldelens för "fin". han vårdar sin bil ömt och det får han väl göra..
nu tyckte han att vi i år skulle gemensamt försöka hålla ordning på våra parkeringsplatser så att det inte blev som förra året...

...då vi var bortresta större delen av vintern och inte var hemma och skottade vår plats. och när vi skulle skotta då var alla spadar i alla affärer tvärslut. vi fick tag i en barnskyffel tillslut. men det hjälpte föga då snön sjunkit och blev en enda hård hög.

men i år ska vi minsann ta gemensamma krafttag och hålla rent på våra parkeringsplatser.

tack! min pysventil. det behövs.

lucky me

nu hade jag minsann tur! surfade lite och hittade jackan som var slut överallt. den fanns i webbutik men frågan var vilken storlek jag skulle ha för jag hade inte provat någon fysisk jacka. det kan ju vara lite svårt det där med jackstorlekar.

fanns föresten bara en storlek att beställa i också..frågan var om den skulle räcka till.

och svaret är JA! den passar, nästan lite stor..lång i ärmen men det är ju bara skönt på en vinterjacka så slipper man frysa om händerna. rum för tjockare tröjor finns det också. perfekt!

så nu slipper jag leta för det fanns inget ute i affärerna och jag slipper frysa.

nu återstår ett par vinterskor. det vore nice att finna ett par i år. men på den fronten har jag i alla fall ett par gamla meriter som får duga. om fötterna går i. de har blivit ½ storlek större.. så opraktiskt att hamna mellan två storlekar.

byxor är också ett fortsatt problem..mina byxor blir förstora.

seg

idag har jag varit seg som en gelégodis vilket beror på att torktumlaren varit i farten igen. hon skulle få sova i egen säng men bara sparkade och for så hon hamnade mellan oss och då for huvudet hennes in i sidan på mig gång på gång. så så var det med den sömnen. undrar just om hon drömmer att hon simmar och är viktlös? tycker att det var samma torktumlare efter förra veckans babysim och sen lugnade det ner sig med snurrandet och slängandet.

men i morse var hon lycklig och jag seg och trött. min tur att gå upp. på en måndag. jag börjar vänja mig vid det här med att vara hemma. har ju varit hemma i 5 månader nu med lite undantag av skolan som jag hinner glömma bort innan det är dags att gå upp tidigt igen.

men iväg kom jag på VFU. fick "godkänt" i VFU idag på mitt omdöme så det känns ju bra. fick ta del av många intressanta aspekter på specialpedagogisk verksamhet. hittade till en arbetsplats som jag skulle kunna tänka mig att jobba på om de skulle behöva folk. ligger bra gör den också, mitt emot nya lägenheten :)

dyk

idag har vi varit på babysimmet igen. den här gången fick vi börja träna inför dyket genom att först säga en fras sen blåsa och så vatten över huvudet. simmade på och plaskade som vanligt.

sen var vi trötta allihop efter badet. jag var tokhungrig som vanligt och önskade mig fika och fika fick jag. när vi kom hem bakade Han scones och jag gjorde varm choklad med extra allt :)


gottgott

annars har jag försökt sammanställa lite till skolan vilket inte har gått speciellt bra när det händer grejer här.

vi har tvättat och för andra gången denna veckan har någon tagit vår tvättid! men vi fick i alla fall allt tvättat. lite så att man längtar till nya lägenheten och den egna tvättmaskinen. även badkaret lockar en dag som denna då det varit grått och trist ute.

nu är det nattning.

uppdrag

fick hem en till bok igår att läsa och skriva recension på. så himla kul. min första recension har kommit i print, nu väntar jag på den andra och det här tredje går i print i vår.

packing up

det var tokmycket folk på stan idag. trots detta lyckades vi inhandla allt som vi hade planerat för. så helt underbart skönt!

vi tog en lunch ute på stan också på ett av mammahaken. inte alls packat med folk fast det var lunchtid så vi slapp trängas utan kunde sitta ner i lugn och ro även om det var mycket barn inne på fiket.

vad som däremot inte blev av var matinköpen då det var svårt att få parkering så vi bestämde att det är ju en dag imorgon också och for hem istället. det har blivit lite av en grej att handla på söndagar faktiskt efter babysimmet. när vi ändå är ute och åker liksom.

så istället kom vi hem och packade upp våra fynd och började slå in julklappar. vi har lite kvar innan vi kan säga att vi är helt färdiga för i år men det är för att alla butiker ligger ju inte på ett och samma ställe. det är mycket bättre när allt finns i stan och man kan springa emellan. gillar inte de här nya shoppinglandskapen som byggs upp, de kräver att man har bil och kryssar mellan affärerna istället för att gå runt och motionera på stan samtidigt som  man shoppar.

ja sen tog vi tag i det här med julkorten också. jag började ju skriva på dem någon gång i september/oktober så nu fick Han fylla på och det stoppades i kuvert och adresserades. bara frimärken kvar och klara att skickas någon dag i december.

nu är jag så trött så jag tror att det blir en tidig lördagskväll. annars skulle jag kunna besvara mejl till både chefen och en kursare. sammanställa mina anteckningar från VFU och skicka iväg eller varför inte rensa ur vår bokhylla på kontoret så att vi kan lägga ut den till försäljning..

...kanske imorgon...
Zzzzzz

making big plans

we are making big plans for tomorrow

ja planen är att vi ska försöka göra färdigt vår julshopping imorgon.

men det vet man ju hur det kan gå. det är inte säkert att man hittar det man tänkt sig, så blir man hungrig och trött.

men vi gör ett försök.

julpyssel

jag älskar den här tiden. det är pysslarnas tid. det finns så mkt inspiration att hämta och så mycket fint att göra.

men i år måste jag hejda mig i mitt pysslande. jag får välja ut några saker. så jag har nog kommit fram till följande:

- baka lussekatter för köpe går bara inte.
- pepparkakor får bli köpe, jag har ju alltid köpt degen i alla fall så.. och det blir mycket roligare att baka pepparkakor med trollungen sen framöver.
- jag ska göra en lykta
- biscotti
- pepparkaksmuffins
- mjukbulla får vänta tills vi flyttat så kan jag lagra i stora frysen på en gång och sen tar det tid att göra.
- julkort blir köpe
- julgrupp?

det blir säkert något mer men nu minns jag inte och det är väl lika bra att listan inte blir så mkt längre..

VFU

igår var jag på VFU. det var intressanta diskussioner att lyssna på men samtidigt var jag så trött att jag såg stjärnor tror jag. det har blivit att jag gått upp tidigt tre dagar denna veckan vilket jag verkligen inte är van vid.
torktumlaren lugnade ner sig något i går natt men inatt var det samma sak igen. jag har ingen aning om hon var vaken eller sov men benen sparkade upp och ner, upp och ner. jag fick knappt upp ögonen.

så idag är det skönt att ha en hemmadag tillsammans igen.

pappan gick med henne till BVC igår. tung har hon blivit men inte så lång som jag gissade på. lillskruttan.

jag hann med en snabb tur till köpcentrat igår för att spana vinterjacka. omöjligt uppdrag! däremot fick jag tag i en födelsedagspresent som jag tänkt ut sedan länge, fick några småtomtar till mitt julpyssel och trollungen fick några långärmade bodys och strumpor.


torktumlare

liten trollunge har spenderat eftermiddagen med att sova 2,5 timme. det behövde hon så väl men det var ändå inte i ett sträck.

natten som gick var hon orolig i kroppen och snurrade runt likt en torktumlare mellan oss. vaknade och var ledsen. det lugnade ner sig fram på morgontimmarna men då fick vi tyvärr inte sovmorgon eftersom vi skulle ner på stan till 10.

nu har det i alla fall varit lugnt än så länge på kvällen. igår vaknade hon redan 1,5 timme efter nattning. inte alls likt henne.

vi vuxna har njutit av en riktigt god fiskgratäng som jag lyckades få till. Han skulle slänga i tvätt i maskin eftersom vi bokat men någon hade tagit våra maskiner. jaja vi hade bara bokat två så det var väl kanske ingen katastrof men tråkigt för då blir det desto mer på söndag =/

vi har sett 24-timmar och det kanske är dags att göra en tidig kväll eftersom Berg flyttar in inte tycks gå längre.. undrar just när det slutade?! jag hann ju bara med att se ett program...hmm.

imorgon är det VFU för min del igen. kanske ska iväg och leta vinterjacka efter det. letade lite idag på väg hem från tandläkaren och jag fick verkligen leta. det var så tomt på dam att jag trodde att det måste finnas fler jackor någon annanstans men icke.
jag kanske blir utan i år. tid har inte funnits till att ut och leta och nu verkar det vara försent även om vi har det ganska så milt här nere än så länge.

karusell och åskmoln

här rullar livet på i en enda karusell.

i går var jag på VFU och han var hemma på förmiddagen. lunch tillsammans och sedan for Han till jobbet och jag blev kvar hemma.
trollungen är just nu ett åskmoln. det kom smygande under Dalaresan och igår eftermiddag slog blixten ner. vi hade ändå varit på en promenad där hon sov men det räckte inte utan det var sömn och gråt blandat under hela eftermiddagen. stackars liten vad världen runt omkring är stor och så lite tandkänslor på det kanske. nappen som helt plötsligt pluggades in och satt fast har börjat lossna nu. inte alls lika villig att söka tröst hos den. den funkar bra att tugga på ibland.

idag har vi varit hos tandhygenisten. gick super för oss alla, en bra prognos och trollungen tittade på så fint. inte blev det dyrt heller 90 pix! I like. ska dock till tandläkaren och se över ett gammalt hål och prata om gnissel när man inte sover som man ska.

farsdag

idag är det farsdag och det har självklart trollungen firat. 07.30 i morse väckte hon sin far med paket på sängen.
sen fick Han ligga kvar lite längre medan vi smög oss upp och fick kläder på den ena i alla fall. jag vet inte hur hon gör men hon är alltid klar först ;)

sen blev det frukost och efter frukosten skickade jag ut de båda på en promenad tillsammans medan jag fick tid till att sköta lite markservice här hemma. röjde runt i lägenheten och fick undan det mesta av packning och disk innan de kom tillbaka.

sen for vi iväg på babysimmet. härligt härligt och trollungen sprattlade och simmade för fullt. höll badstunden kort efter den händelserika veckan och efter lite mat slocknade hon i bilen.

vi handlade massor med mat. Han ska alltid köra självscanning vilket jag aldrig gör. när Han kom på att vi glömt titta efter en snöskyffel och gick för att leta passade jag på att scanna in hans favorit ostkaka och gömma längst ner i påsen. en överraskning till kvällen. men såklart fick vi avstämning denna gången och han packade upp ostkakan.. överraskad fast inte på det sätt jag tänkt.

hem och laga mat. äta och vila upp oss efter bad. jag lyckades somna på soffan med trollungen. underbart!

en kort promenad till med vagnen och tvätt. nu återstår bara en mysig kväll och lite ostkaka med hallonsylt och grädde. slurp!

tanka tid

tidsmiljonären är hemma från semestern och skulle behöva tanka en hel del tid. men frågan är om vi har tid med det?

jösses vilken vecka som ligger framför oss.

imorgon är det babysim. längtar!!  och vi måste fylla på kylskåpet som ekar tomt och tvätta lite.
på måndag är det inlämning av bilen. och förhoppningsvis hämtning av densamma annars blir det problem! hämta bokpaket och säga upp lägenheten.
på tisdag är det babymassage som Han får gå på. lyx. jag ska på VFU. nästan lika roligt. det är verklighet.
på onsdag har jag tandläkaren. vartannat året kollen.
på torsdag är det VFU för mig igen och BVC.
på fredag tror jag faktiskt inte att vi har något och det är såå skönt.
på lördag är det julmarknad. var julmarknad nu i helgen också som jag så gärna skulle vilja gå på för det är i mysig slottsmiljö men jag tror vi får passa. vi är nog alla trötta efter den senaste veckan och så bad på det.
och så var vi tillbaka på söndag och babysim :)


och Han ska jobba järnet i veckan och jag måste lika så. har en kurskamrat som driver på i ett tempo som jag inte antagit denna termin av förklariga skäl och det är lite frustrerande från min sida. alla har ansvar för sina studier och jag har valt en lägre nivå och engagemang denna termin. det drabbar bara mig.

jo vi ska försöka sälja möbler också så vi måste utrymma dem från ...ja skräp? antagligen.

nu ska jag ha lördagsmys med min karl. så härligt att vara alla igen.

handlat julklappar

igår var vi hemma för att samla ihop oss lite även om vi fick besök.

först kom moster A på besök och busade med trollungen. sen kom Annis och ja hon fikade jag hann inte riktigt med.

idag har vi tillbringat förmiddagen med lek och eftermiddagen med moster A och lite julklappsshopping. det börjar verkligen bli dags att inhandla det som jag tänkt ut. det är snart bara en hektisk månad kvar vilket verkligen slog mig när snön kom.

nu är det ett vackert vinterlandskap ute...och jag har fortfarande inte kommit iväg och letat vinterjacka och vinterskor.
folk undrar väl vad det är för toka som är ute och går i låga converse, kort kjol och leggings samt sommarjacka med fleece under.
jaja. det funkade hemma när jag åkte även om jag tog med mig kappan som just nu är det tjockaste jag äger.

får se om vi hittar något imorgon när min mor är ledig. måste sen till min mormor för det hann vi inte med idag. trollungen fick ta sig ett välbehövt bad istället..hmm, hmm.

tänk att min semestervecka redan är slut! vi har gjort mycket men ändå inte...vi är ju tidsmiljonärer och då går det inte snabbt.
imorgon ska jag äntligen få hämta min karl på stationen. love.

snö!!

igår träffade vi E&B och L&B på lunch. kyckling och ris, vad annars hihi. supergott hur som helst.
mycket snack mellan alla barn-jongleringar.

sen träffade vi min mormor och morfar som jag bjöd på fika. gjorde mina pepparkaksmuffins med lingongrädde. en ny specialite tror jag bestämt.
men då var trollungen så trött av att vara på semester hos sin mormor och morfar så det blev väldigt väldigt ledsamt på eftermiddagen och det blev en tupplur mitt i fikat.

det är inte lätt det här med alla intryck och folk. folk man är släkt med men som man inte träffar så ofta att de hinner bli nytt folk varje gång. inte undra på att man blir trött.


idag tog vi en tur på köpcentrat med J och lilla kompisen E för att försöka rota reda på lite kläder till vintern men oj vad dåligt det är med grejer. jag fattar inte vad det är meningen man ska ta på de små när det knappt finns några långärmade tröjor ens. långärmande bodys finns men inget tjockare att dra på utanpå.
jag undrar när vintersäsongen drar igång i handeln egentligen? julgrejerna är ju ute men inte långärmat till bebisar.

eftermiddagen har vi ägnat åt stillsamma aktiviteter hemma hos mina föräldrar. jag stoppade trollungen i den alldelens förstora overallen där huvudet ser ut som en liten ärta på toppen och gick en snabb runda runt kvarteret så att hon fick sova och jag lite luft piskat i ansiktet blandat med snöflingor. det är skönhetsbehandling det!

en tröttis bebis har sovit i knät på mig efter det, svårt att komma till ro.

nu ska jag plugga lite sen är det natti natti i ett vitt landskap.






















framme

nu är vi framme i Dalarna. nu ska vi ha det härligt i en hel vecka.

ska bli skönt att träffa lite välbekant folk och bekanta sig med bebisar här uppe. skönt att bo i hus med stora ytor, trädgård och nära till skog och älv. helt underbart. lite snö så vore det perfekt :)

eller ja jag ska försöka hitta en vinterjacka och vinterskor bara så att jag slipper frysa.








lördag hos oss

nätterna har blivit bättre i takt med att trollungen har ändrat sina mattider. så i morse vaknade vi glada allihop.
trollungen vaknade först. låg mellan oss och tittade på...ja ingen aning. sen vaknade jag och sneglade för att se om hon vaknat och så var det ju. pappan kunde vi höra snarka så det var inget mer att fundera på :)

för övrigt är han inte den enda som snarkar, det gör jag också när jag sover..jag tror att man sover gott då.

men så vaknade han också och det blev lite familjemys innan vi gick upp och de som fick plats badade i badbaljan.

efter frukost blev det något av en packa, städa, leta, leka och sjunga aktivitet.

nu på eftermiddagen har vi varit iväg till kyrkogården och tänt ljus för de vi minns och sen har vi gått en kort sväng i nya området.

tittade på gården i dagsljus. inte min cup of tea men vi kan inte få alla boxes ticked och jag försöker någonstans pränta in att ja den är bättre för oss för den är större, har garage, tvättmaskin, fina tapeter och balkong (utan speciell utsikt)..och det är inte för evigt. men egentligen hade jag nog flyttat någon annanstans...kanske därför som jag inte signat kontraktet än fast vi haft det i tre dar nu.

det blir nog så definitivt att vi blir kvar här nere ett tag till om vi flyttar till en annan lägenhet för det gör man ju inte om man inte tänker stanna ett tag. iaf tycker inte jag att det är så kul att packa och packa upp kartonger att jag gör det för ofta.

men 1½ år kvar på spec. ped programmet iaf.

nu har jag vridit till nacken igen. aj! värmepåse i ugnen och små små rörelser.

mysa med familjen.


myskväll

trollungen och jag tröttnade på att vara hemma så vi for till ica. det hade tydligen resten av stan också gjort! fast klockan bara var 14.

jaja. vi fick med oss både det ena och det andra som inte är så vanligt att man åker dit för. hittade en fleecefodrad mössa, en kalender för nästa år, SATC 2 filmen och Barnkammarboken Silver.

när vi kom hem lyssnade vi på kära sånger från Barnkammarboken (som jag för övrigt fick till halva priset med kupong!). mamma gjorde rörelser till sångerna och trollungen undrade vad det var för tok och skrattade lite.

när pappa kom hem, nyklippt och fin vilket jag först missade (ops!), blev det lite babymassage till lugna toner från cdn Blå timmar.

nu sover trollungen och jag tänker mig se SATC 2 som jag missade i somras. fortsatt mys.

blundar för röran vi ställt till med idag. imorgon är en helt ny dag.

röja undan, packa det sista och så ska vi gå en runda utanför nya stället så att jag kan få spana in vart gräset finns och vi ska besöka kyrkogården för att tända ljus i minneslunden och minnas våra kära.


muskler

vet inte om jag rört på mig eller om det är bristen på rörelse som gjort att jag inte bara fortfarande har känningar av nackspärren och nu också lite ont i baksidan av vänster lår.

känner mig som en gammal tant när jag ska titta åt höger och böja mig ner efter trollungen. aj aj aj.

nej jag får nog ta och lösa det här och hitta lite tid någonstans till att börja träna upp lite muskler. så här går det inte att ha det.

igår är idag

det blev inte så mkt spännande igår men det blev en del gjort.

namnlappar kom på. disk diskades. tvätt viktes och mer tvättades. dammsugaren tog ett halvt varv runt lägenheten och det busades massor med trollungen.

sen tog vi en promenad till universitetet och mötte upp Honom efter jobbet.

idag lär det se ungefär lika ut som igår.

Aj!

vaknar upp med nackspärr. aj aj. det har inte hänt sen jag skulle flytta sist. kanske börjar jag gå i sömnen också för det gjorde jag också då haha.

vi skulle ha åkt ner till stan och fikat med ett hel gäng med 9 mammor och bebisar men vi stannar hemma. hade inte så stor lust igår heller. det finns så mkt att stå i ändå här hemma. måste samla ihop tvätten och städa av lite så att det är fint när vi kommer hem sen.

har tänkt att jag ska stryka på namnlapparna på filtar och gosedjur så det ska jag ta tag i idag.

ska nog pilla lite på min nya kamera också som jag hämtade ut igår. måste ju lära mig den så att jag kan fota massor i vackra Dalarna.

nu frukost!!

lika tänk

min karl och jag vi tänker så lika.

jag började fnula på möblemang idag när trollungen sov.

men strategiskt är det bäst att fråga hur Han vill ha det innan jag går lös på mina tankar högt.

och tänk de var nästan identiska! det är ju helt underbart, inget tjafs här inte.

ful elektronik

okej, det verkar gå vägen att överta lägenheten utan att ha mer än en köpoäng. vi ställde oss i kö i den föreningen igår kväll :)
kontrakt ska vara på väg hem till oss..

..och då får jag panik!

hur gick det här till? för två veckor sen skulle vi inte flytta förren till sommaren om vi hade tur att få tag i en lägenhet. köpoäng är ett ständigt problem i jakten på boende där man kan tänka sig att bo.

och nu står vi här med ett kontrakt som ska vara på väg om inget skumt händer..

allt är så mycket plus och minus både med vårt boende idag och med det nya. men det är lättare att hålla det nya lite ifrån sig.

...och så kommer inredningstankarna igång.

såg fram emot att få inreda trollungens rum men nu känns det så litet. men det ska nog gå att göra det mysigt ändå men jag hade nog tänkt större.

och så det här med elektronik. det är så jäkla fult med elektronik! jag håller helt med Mija Kinning från Bygglov. usch!

vart 17 ska vi göra av datorerna på ett snyggt sätt? ingenstans. det blir inte bra hur jag än vrider och vänder på det i huvudet. i sovrummet känns inte kul även om det då skulle gå att arbeta ostört. vardagsrummet..usch. men det blir mer plats men går inte att arbeta.

nej. jag vet inte alls.

varje gång

jag fattar inte att det alltid känns så stressigt varje gång man ska iväg.

nu ska vi iväg igen och inför det ska massor fixas.

ikväll blev det lägenhetskoll och tvätt.
det ska packas och städas och fixas en massa innan vi kan dra iväg.

babymassage

idag fick vi ställa klockan och kliva upp tidigt. vissa började snacka redan vid 6.30 och klockan stod på 8 men jag fick henne till att sova vidare. sov gott när klockan ringde så jag hann med att grovfixa mig först.

sen travade vi iväg till öppna förskolan där vi fick prova på babymassage. vi var bara två mammor idag så det var verkligen lugnt och skönt med ljuv musik och levande ljus.
trollungen var helt upptagen med att titta på allt runt ikring och spana in kompisen som låg bredvid innan det kom en tår och så sov hon.

så det blev en promenad i vagnen medan hon sov istället för fika på öppna förskolan.

lite bus när vi kom hem och efter lunch chockade trollungen genom att sova bort 3 timmar! min unge!! 3 timmar!
mat två gånger men sen sov hon gott vidare. det måste ha varit väldigt skönt med massagen.

Han har varit söt och masserat mig några kvällar nu så att jag ska sova lite bättre och det hjälper något men jag ska nog unna mig en riktig massage så att jag däckar. 3 timmar vore nice :)

plötsligt

nej. det fick bli ett nej på lägenheten igår. mycket funderande fram och tillbaka men det faller mycket på utemiljön och att det inte känns så praktiskt någonstans.

ikväll har vi istället varit iväg och tittat på en annan lägenhet. denna gången en 3:a utan rum för en faster.

den ligger närmare en grön utemiljö vilket är viktigt för mig. jag går i skogen i stort sett varje dag med trollungen. vi tittar på träd och löv som faller i vinden. jag vill inte bo bland betong.
i det mörka regnet kunde jag inte se något gräs på innergården men det fanns lekställningar, sen får jag väl vandra till gräset då.

trollungens tänkta rum var litet litet..men möblerat med spjälsäng redan nu så det gick att skapa sig en bra bild. det funkar. det är inte forever.
för att kompensera det hade köket en öppen planlösning mot hallen vilket ger lekyta och i mitten av lägenheten så att både vi och hon kan hålla koll på allt som händer.

badrummet var inte kaklat men badkar. en okej våttapet men inte vacker.
dock var sovrummet vackert tapetserat med en ljusgrön tapet med vita blommor (hundkex eller fläderblom kanske?).

ny fin tapet i vardagsrummet. ett vardagsrum som i alla andra lägenheter. balkong.

läget är bra. garage. nu hoppas vi bara på ett övertagande av kontrakt!


all boxes

vi har tittat på lägenhet.

en 4:a med uthyrningsdel med egen ingång, perfekt till faster. perfekt för oss med barnvakt nära.

i ett område vi verkligen vill bo. med balkong. på andra våningen. fönster i tre väderstreck. badkar!

all boxes ticked..

men nu sitter jag här och vet ändå inte. fast vi skulle få nya tapeter i alla rum utom ett.

allt som vi ville men ändå inte.

lite trångt i badrummet för skötbordet kanske även om det fanns både tvättmaskin och tumlare. vilket betyder elräkning något som vi inte har idag.
vårt köksbord får nog inte plats men det är ju för 6 pers så det får vi nog räkna med att det inte får plats i vilken lägenhet som helst. men det saknades lite arbetsyta i köket för när jag bakar tex. men den hade fullstor diskmaskin. elräkning igen. bra men inget av mina krav.

lång hall. men vi får kanske inte plats med kontorsdel ändå?

trollungens rum känns litet, ingen direkt lekyta blir det känns det som.

vårt sovrum. garderober 2st bakom dörren! känns mycket opraktiskt.

balkong, perfekt storlek men ingen direkt utsikt.

ja..en dröm som inte ville bli verklighet..velar fram och tillbaka. den är ju helt perfekt för oss egentligen..

vi som inte ens letade lägenhet och så vips!
och nu ska vi titta på en till imorgon en 3:a.. typiskt!






förvirring

jag märker att jag nog är lite smått tidsförvirrad. jag vet inte riktigt vilken klocka jag ska lita på. antar att det hänger ihop med det faktum att jag är hemma och är mammaledig där tid egentligen är rätt oviktigt. vi har inte speciellt många tider i veckan att passa och dagarna flyter på ungefär lika vad gäller mat och sova.

men idag har vi en tid att passa. klockan 16 ska vi vara på ett ställe så vi måste matcha in allt så att vi kommer iväg i tid. 15.30 borde vi åka som senast. vi ska möta pappan och faster K.

fram tills dess kommer det nog vara lite lek. vi har redan lekt med Pippi nu på morgonen innan skruttan somnade ifrån mig.

jag har även fått leverans av skoluppgifter och lånat ut en bok. så det finns än mer att göra.

går och småpackar lite också när jag kommer på saker jag inte får glömma.

RSS 2.0