2011

brukar ha som tradition att sammanfatta året som gått.. får se vad jag minns..

i januari började vi packa flyttkartongerna och i februari gick flyttlasset.
jag är fortfarande inte tillfreds med vår lägenhet. dels vill jag verkligen inte bo i lägenhet och så är det extremt dålig förvaring här. irriterrar mig fortfarande på att vi inte kunnat packa upp ordentligt sen vi flyttade hit. min receptbok är något som jag saknar som ligger någonstans i ett hav av kartonger.

det som har varit bra med den här lägenheten är att det finns balkong där trollet sov under våren. då sov hon mycket längre än 3*30minuter/dag och jag hann äntligen med att både vila lite och göra praktiska saker.
sen finns det stora ytor att springa omkring på när man väl lärt sig gå.

men först..

i feb/mars for Han till Brasilen och lämnade oss med en inredningsstil som jag kallade för nyinflyttad. vi flydde fältet och åkte till Örebro och Dalarna för att visa upp oss lite.

kring påsk tror jag att vi började med trollets rum där vi tapetserade om och fick fint. strax därpå flyttade hon ut från vårt rum och in i sitt.

juni kom och jag gick tillbaka till jobbet under 6 veckor. skönt att vara tillbaka och få tänka lite i andra banor och trollet fick intensiv pappatid istället för 1-2ggr i veckan när jag studerade. ett upplägg som förövrigt fungerade riktigt bra förutom för min studiediciplin men för bebis- och pappatid från första början.

nog för att det var kul att jobba lite men oh så skönt när jag också fick semester och vi for till Skottland med trollets farmor och farfar.
hälsade på min släkt och tittade på sevärdigheter. trollet lärde sig gå. poff sa det. ena dagen 4 steg andra dagen 36 och så gick hon.

märkligt.

jo dessförinnan hann trollet med att fylla 1 år också. en stor dag. vi åkte också båt för att fira min mormor och moster som fyllt jämt. en härlig dag i skärgården.

sommaren var väl inget att ha? vi hann med att bada en gång. annars var det inte speciellt fina dagar vad jag vill minnas.

augusti kom och skolan började igen. trollet började sakta skolas in på förskolan. 2 dagar i veckan tills jag återgick till jobbet i oktober.
hann knappt börja jobba förren jag var ledig igen.

jag kom med i Aktiv student och fick äntligen till 2 dagar i veckan med träning. det blir uppoffringar från familjen men i längen en investering.

det blev ett lite stressigt innan jul.. vi for till Skottland igen för att hälsa på farfar och så hann vi med lite shopping innan jul.

under julen har vi ätit upp oss rejält. gott har det varit. och nu firar vi snart in det nya året...











familjeaktiviteter

trollet uppskattade verkligen att vara tillbaka i simbassängen igen. på drop-in var vi och ett gäng små bebisar och vårt troll plaskade och skvätte åt alla håll. fick hålla oss på den djupa delen av poolen och öva på att dyka. simma gick mkt bättre än på länge.

efter simmet blev det lunch och så var vi rätt trötta allihop. trollet och pappan somnade medan jag fick mig en lugn stund och inspiration till att läsa kring motivation och knåpa på mitt PM. sen somnade jag men blundade bara 20 minuter.

efter att trollet och pappan varit ute och lekt en stund for vi till trängseln på affären för att komplettera färskvarorna till nyårsmiddagen.

vi har bestämt att fira nyår i myskläder, hemma, med god mat och film. ett bra avslut på det nya året och en bra start på det nya.
på måndag drar skola/jobb igång igen.

så idag är det nyårsafton och myskläderna är på. vi har börjat morgonen med att städa av det värsta här hemma och så begav vi oss ut i skogen med S för att grilla korv.
vi har haft en så underbart perfekt väder. -5 grader och sol. synd bara att man hör bilarna från bensinmacken och sirener från polis/ambulans från "skogen" :)


lata hemmadagar

ha..lata hemmadagar.. nej kanske inte riktigt så men vi är hemma i alla fall och har det bra.

vi har fått tid att komma hem och packa upp, tvätta undan och röja. vi har äntligen flyttat ut trollets spjälsäng ur hennes rum nu när hon var växasängen så att julklapparna får plats. det är illa vad mkt grejer hon har. ändå tycker jag att vi och släkten har varit duktiga på att hålla antalet presenter nere sen födseln.

en rensning är nödvändig helt klart! kanske kan något av mina loppisfynd skänkas tillbaka och så ska hälften av leksakerna ner i en kartong för att bytas ut när hon tröttnat på dem hon har framme. ombyte förnöjer.

av oss fick hon en spis med karotter från loppis och ett gäng frukter som kan sättas ihop med kardborre. mkt populärt att stå och steka munkar nu på morgonen :)


tänker att vi hunnit så mkt längre in på dagen men inser att klockan bara är strax efter 9. trollet vaknade strax efter 6 i morse..hua.
Han är ute och morgoncyklar i skogen och när han kommer hem ska vi på drop-in babysim och ta igen lite som vi missat.
härlig familjeaktivitet att börja dagen med.

julhelgen

julafton blev en grön historia som firades hos svärföräldrarna utanför Örebro. bara dagarna innan hade trollet åkt bob och jag missade det.. nu var snön borta och istället liknade landet en solig dag i april. inte helt fel det heller.

tomten kom med många fina julklappar, trollet vågade sig på att säga hej till tomten och resa sig ur knät på mig när hon fick paket...som hon sedan höll krampaktigt i tills hon fick nästa. men hon kramade inte om tomten. inte i år.

en del av släkten slöt upp för julmiddag och vi blev uppdaterade om det mesta. en trevlig kväll.


på juldagen for vi vidare till min släkt i Dalarna. julbord nr 2 och än mer julklappar.
här fanns det lite snö så trollet kunde prova sin nya pulka.

ätandes fortsatte tills vi åkte hem till oss igen på onsdagen. julbord och julbords rester, fläskfile med vitlöksost och soltorkade tomater och så en kalkonmiddag på det.

jag tror bestämt det får bli sallad på nyår :)

dan före dopparedan

det är bara konstigt.

dagen innan julafton. I don't belive it!

har nyss varit ute och cyklat! jag har då aldrig cyklat i december förr. det kan inte vara julafton imorgon. mitt ärende med cykeln var att besöka biblioteket på universitetet för att hämta ut ett gäng beställda böcker om motivation.
ironiskt. jag har ingen som helst motivation till att börja skriva på mitt PM. egentligen borde jag göra det idag. skriva några rader, helst ett metodkapitel. men jag vet inte alltså. den egna tiden är perfekt till sånna saker men jag vet att jag snart blir avbruten då vännerna ska hämta upp mig för att köra mig till mitt älskade lilla troll.

saknar henne mest av allt.

packningen är nästan klar. återstår bara att tömma badrummet och så borde jag kanske gå upp på vinden och leta fram täckkläderna? eller är det onödigt?
förra julen hade vi massor av snö och -22 grader på julafton.

jag börjar nog med ett mammahandtag och plockar runt lite här hemma. det tycks aldrig ta slut.
sen tar jag mig en dusch och ett lager nagellack till.

julspelet

vi spelade julklappsspelet igår på jobbet. så nöjd med mina klappar. 1 liten skål polkagrisar, en lyxig chokladkaka och en lunchpåse. jag måste ha varit lite snäll i år. fick även ett helt gäng biobiljetter från jobbet.

tomten är snäll i år.

julledighet

äntligen lite ledigt. det var stressigt in i det sista men nu är arbetstelefonen avstängd och det är så skönt att jobba i en annan stad än den man bor i för att få riktig distans.

men jag är ändå uppfylld av tankar. det är mycket som händer och ska hända framöver. jag vet inte riktigt hur det ska gå ihop. och så vet jag allt för väl vad jag kanske borde göra men det är ju alltid så svårt.

jul och nyår överskuggas av ett PM på 7 sidor som ska utvecklas. det går inte riktigt att skaka bort.

den kommande uppsatsen hänger ihop med PM:et så tankarna snurrar i studiebanor.

jag har dessutom blivit erbjuden att gå en NP-utbildning på 6 heldagar samt 7*2timmars handledning. Det är sista två grupperna i vårt arbetslag som ska gå nu i vår.. så jag borde gå, jag vill gå...men hur ska det gå ihop?
men det är en gedigen utbildning om neuropsykiatri, så grundläggande.

vi har nyss gått ESL (Ett Självständigt Liv) utbildning med uppföljningsdag och väntar på handledningstillfälle i det också.

jag ska också gå en kurs i rehabiliterande förhållningssätt a´4 halvdagar..

samt få handledning på arbetet.

det kanske börjar bli lite mycket? korvstoppning i huvudet redan nu. men allt är ju så spännande och jag har ju efterfrågat kompetensutveckling.. ahha.
men instinkten säger att jag bör försöka avstå något.


så blev det med den ledigheten. full av tankar :)  men det är ju spännande på samma gång.

alone

jag har inte varit ensam sen jag minns inte när? när var det? ja någon gång 2009 måste det ha varit i alla fall..våren låter troligt? eller.. nej då hade vi ju inneboende, sen kom nästa inneboende och den tredje det året..

sen blev jag gravid och då var jag ju inte ensam längre även om vi var två i en.

ja så det var ett tag sen jag var ensam hemma. nu är jag ensam hemma. skumt. vem ska jag dra täcket över ikväll, snusa i håret och viska till. vem ska värma vem och klaga över att det blir kokhett?

vad ska jag göra först?
ja nu ska jag iof inte göra så mkt mer för klockan börjar bli slagen och det är en sista jobbdag imorgon... men det fanns tankar om allt fantastiskt jag skulle kunna göra..

skulle jag ta ett långt varmt bad först eller måla naglarna, ligga på soffan och slö titta på tv, läsa min nya laddning av böcker jag själv valt och inte MÅSTE läsa, skulle jag njuta av min nya inpackning och köra en riktig skrubb..


...nä. rastlös som man är så kunde jag knappt sitta still tills det blev reklam i Berg flyttar in då jag skulle passa på att hämta min mat ur ugnen för att inte missa något..

betalar räkningar och plockar med tvätt.. sånt där mammor gör när de är ensamma hemma ;)

två fram en tillbaka

vi är hemma trollet och jag. plötsligt har något hänt. hon som ryckt i byxbenen och varit mammig är helt plötligt så självständig. självständig och oblyg är hon så fort vi går utanför dörren men hemma har det varit en ibland olidlig mammaperiod. inte en chans att jag fått något gjort utan vi skulle leka hela tiden.

bortblåst. idag hittar hon på bus. oj, vad bus hon håller med. jag kör med stora julbyket, tvättmaskinen går för fullt, sängarna får rena lakan, dagiskläderna tvättas och allt det andra som behövs innan jul.
hon hittar saker på de mest konstiga ställen som inte är tillåtna och river ur alla sina leksakskorgar som står strategiskt utplacerade i vardagsrummet, köket, toaletten och hennes rum. helst vill hon ha sopen och sopa precis som mamma och pappa gör när hon ätit.

tvätt, disk och plock, slå in julklappar, äta, tvätt, disk och plock.. så går dagen runt. sen läser vi böcker, bygger med lego, gosar och springer med vagnen från ena ändan av lägenheten till den andra..

jag är helt slut!
klockan är 14. dagen är inte över än på långa vägar och så inte heller allt fix. små små saker blir stora stora åar av göra.

men ingen kan övertyga mig om att julen inte handlar om perfektion. för det gör den :)

tar en misslyckad hasselnötsknäck och slår in några paket till..

snö

äntligen lite snö!

det snöar för fullt här nu. men jag gissar att det inte kommer ligga kvar speciellt länge. men ändock fint att se det vita singla ner från skyn.

i morse fick vi sovmorgon, hurra! trollet vaknade inte förren 9.10 och så var både Han och jag vakna sedan länge. skönt ändå att få sova ut.

vi var tvugna ut en vända till i julhandeln idag. dels behövde vi lite påfyllning här hemma och dels gick en julklapp snett. listor i all ära men när det inte finns det man tänkt så blir det till att tänka om.
men vi slapp ändå den stora trängseln idag också. helt otroligt.

nu är vi ändå klara med alla inköp och inslagningen har börjat. tvättmaskinen går på högvarv så snart är vi redo att packa för julfirandet.
skönt att vara klar. ändå kan jag få ett sug efter lite nya kläder även om jag borde sticka huvudet långt in i garderoben så hittar jag säkert något.


härlig lördag

vi har haft en härlig lördag.

jag vaknade 6.37 och bad tyst om att få somna om och sova längre. 07.17 vaknade trollet. helt okej.

förmiddagen spenderade vi nere i stan med att inhandla de sista julklapparna på listan. vi hann lagom bli klara innan alla andra vaknade.
åt lunch på stan och sen tog jag en pw hem med trollet som somnat i vagnen. Han for på andra ärenden.

pysslade lite hemma innan vi for iväg till U med familj för att leka och äta. det blir så mkt äta när man har barn och tider att passa :) 
vi fick ost och senaps kyckling. en av M's barndomsfavoriter..och ja vi är ju som sagt lika i mångt och mycket så det är kanske inte så konstigt att en av mina favoriter är senapspanerad kyckling som jag lagade igår. kyckling och senap helt enkelt!

barnen lekte på hela eftermiddagen. ett trött troll störtade i säng så fort vi kom hem. det fina med barn är att man kommer hem i rimlig tid och har en andra kväll här hemma även om vi varit bortskämda med trevligt sällskap så blir det lite längre helg på det sättet.

tack fina för ikväll!

säljargrabben

vårt hus har fått fiber. det ska ge bättre internetuppkoppling.

vi får information om detta i brevlådan och erbjuds ett möte för vidare information. idag kom en säljargrabb på 18 bast eller något.
inte alls säljartypen utan mer den ärliga killen next door.

men han visar på vilka hastigheter vi kan uppnå med ett nytt avtal. det kommer gå så sjukt snabbt att surfa.
jaja tänker jag. jag ser inga problem med vår nuvarande uppkoppling som tydligen är bland det lägsta..

jag frågar om han var med på tiden då det tog en hel lektionstimme i skolan att enbart surfa in på aftonbladets hemsida. att läsa artiklar var det inte tal om för det skulle ta en lektionstimme till. det gick bra att surfa på förmiddagen när USA sov :)
nej.. han var inte med på den tiden. han kunde inte känna igen den sega uppkopplingen :)


jag tänker att det går snabbt nog idag. jag behöver inte mer snabbt. jag behöver långsamhet. finns det någon som säljer långsamhet?

men all ära åt en hygglig säljare.

bristvara

snälla tomten, jag önskar vänner till alla som saknar vänner.
det är så uppenbart att det är en bristvara tänker jag på väg hem från arbetet.

tänker att vi kan väl bortse från olikheter och tänka lite vidare. ge alla människor en chans.
men det räcker med att gå till sig själv för att inse att det inte räcker till. jag kan helt enkelt inte umgås med alla sorters människor.

somliga går mig verkligen på nerverna och mer därtill.

men man kan ju önska, eller är det enbart ett talessätt att det finns någon för alla?


jag är lycklig som har mina vänner!

BST

idag var det Bodyweight Suspenstion Trainging på schemat. som sagt, allt heter ju en konstig massa hela tiden..

det gick ut på att använda kroppen med hjälp av linor. sånt gillar jag. enkla fokuserade röresler som känns och som idag där det går att utmana sig genom att öka motståndet genom att positionera sig annorlunda.

vi använda bommar som linorna hängde i och vi i dem. vi fick köra två och två så när den ena körde BST så passade jag på att springa under de 30 sek jag fick vänta innan det var byte. egentligen skulle vi stå på stället och hålla ångan uppe men lite löpning satte fart på flåset också när styrkan fick sitt.

all and all ett bra pass. det kommer kännas imorgon..armarna är lealösa :)


måste kommentera Zumban också som vi körde förra veckan.. jag som längtat. inte direkt besviken men förundrad över att den inte ligger högre på min lista..jag trodde den skulle hamna överst..
ja så  kan det vara. rolig men jag gillar nog afron bättre som är mer fri och flummig :)

lucia

idag har vi firat lucia på förskolan. trollet hade luciadräkt och satt som ett ljus med händerna knäppta när vi kom. det var utomhuslucia på vår förskola.
men tillslut fick hon syn på oss i mängden av mammor och pappor och kom springande. sen vandrade hon ut i tomrummet mellan luciakören och publiken och stod där precis som lucia gör och det var nästan så jag trodde att hon skulle börja tala till oss.. som de verser som brukar läsas på lucia.

det var så många små söta nissar, pepparkaksgubbar, lucior och tärnor.


lucia på rymmen omöjlig att fota :)

allt på en gång



trollet provar sin kilt iförd en sheapardstoffla, en rosa/röd strumpa och luciakrona.


jo gran var vi ut och skaffade i lördags också. vi fick hugga den själv men vi har betalt för den. det finns ett fält med granar här utanför där man får låna en såg, se ut och såga ner sin gran själv.
inser att vi haft väldigt små granar tidigare då vi inte äger speciellt mkt dekoration konstigt nog. eftersom det är det jag gillar allra mest. men om något år har vi nog mängder med hemgjorda tomtar och smällkarameller däri.

och så mer tårta

och så var det söndag och lite mer tårta.
mathållningen är inte den bästa efter en weekend i Skottland, tårtkalas i dagarna tre och en stundande jul och ett nyår som avslutning..
jag tänker att det får vara. jag har varken hunnit med att baka lussekatter, pepparkakor eller kokat knäck i år.
träningen håller i sig så det får gå lite plus minus 0 just nu.


först var vi ut på en julklappsinköpstur på söndag förmiddag. eller ja Han var duktig ut på cykeln och trampade runt i skogen.
sen var det lugnet själv en stund. ovanligt.
babysimmet nästa och vad vi dök. trollet på ryggen på oss och så ner under vattnet. dyka går galant men att simma med benen går sådär så vi övade mkt på det. hon skrattade och tjöt som vanligt när vi kom i basängen. vi kommer aldrig kunna sluta :)

så var det tårtkalas nr 3. träffade äntligen goa vänner vi inte sett på ett tag. sockerchockade. skippade glöggen i alla fall och det blev en bulle.

nu är det dags att lägga lite fokus på mitt PM som är julens skolgöra..vill ju kunna vara ledig i jul!

livet

hade en trevlig kväll med vår vän P igår.
såklart lite tårta till det också ;)

det blev lite Nobel och lite Så mycket bättre och en hel del livsfilosofiska frågor som diskuterades.
i skolan pratas det en hel del om McDonald's generationen..där allt ska gå så snabbt!
vi funderade också över vad det är vi söker? varför är vi aldrig nöjda? det riktiga livet börjar sen...där borta..när vi bara har... Fredrik Lindström pratade om detta för någon vecka sen i något program..

vad utmanar oss och vad väljer vi bort?

men det som jag tar med mig från detta. som var så befriande (kanske sent på kvällen för en trött mamma) är vilket balsam som är det bästa haha!
skönt att vara lite ytlig och inte alltid så djup :)

har förövrigt skaffat ny frisyr igår så det behövs lite nytt balsam eller en inpackning eller två.

tårta

i fredags fyllde Han år. så här har vi tårtkalas i dagarna de tre. det började lite smått i fredags med att det fanns tårta kvar från bjudningen på jobbet. igår var svärföräldrarna här och uppvaktade och idag är det tänkt att vi ska fira vår vän E som fyllde i onsdags.

mkt tårta blir det.

fattiga tider som dessa

för länge sedan tror jag att jag skrev om ett seminarie jag var med på i skolan som handlade om barnfattigdom.
det känns som ett högst aktuellt ämne nu i dessa tider.

detta skriver Rädda barnen i deras årsrapport för 2010

I ett välfärdssamhälle som Sverige innebär barnfattigdom mycket sällan att barn behöver svälta ellerfrysa av ekonomiska skäl. Det handlar snarare om att inte ha samma möjligheter som de flesta barnhar i Sverige i dag, till exempel att delta i avgiftsbelagda fritidsaktiviteter som musikskola eller idrottsklubb,ha tillgång till dator hemma, kunna få nya glasögon, åka bort på sommarlovet eller följa med påskolresan. Fattigdom är med detta synsätt ett relativt begrepp, som innebär att människor med knappaekonomiska resurser är fattiga i jämförelse med den stora majoriteten i samhället. Att växa upp underekonomiskt knappa omständigheter kan leda till ett socialt och ekonomiskt utanförskap.

Det finns andra dimensioner av fattigdom än den rent ekonomiska. Barn påverkas också av faktorersom föräldrars oro för ekonomin och osäkerhet kring boende och livssituation. Många ekonomisktutsatta barnfamiljer tvingas inte sällan flytta av ekonomiska skäl. Brist på pengar kan leda till att familjensberoende av andra ökar. Utsatta familjer behöver ofta ta hjälp från samhälle, släkt eller vänner,vilket kan leda till känslor av otillräcklighet och skam.
http://www.rb.se/SiteCollectionDocuments/Rapporter/Svenska%20rapporter/Barnfattigdom_2011.pdf s 27

men det kan också betyda att det inte finns mat på bordet, att barnet hetsäter i skolan. att barn går i försmå kläder eller förstora så att det finns att växa i. att barn tackar nej till att följa med kompisar hem där de kanske bjuds på fika eller kvällsmat med oro för att inte kunna bjuda igen. att de är sjuka på idrottsdagar för att det inte finns 20kr att lägga på hyra av skridskor.


anledningen till att jag vill uppmärksamma det här kom sig av att vi fick ett mejl från andra föräldrar på förskolan som vill följa traditionen att samla in pengar till en julklapp till personalen. alla har inte råd med detta även om det "bara" innebär 20kr. 20kronor kan ge 2liter mjölk på bordet istället för vatten. 20 kronor kan göra så mkt för någon som inte har mycket. 20 kronor som för mig gör varken till eller från i den stora ekonomin.

det är inte en självklarhet att det ska samlas in pengar till ditt och datt. alla har inte de möjligheterna, alla kan inte säga att de inte har möjlighet.

det här seminariet berörde verkligen och de som höll i det gjorde det så bra.


minikilt


inte vår familjs rutor men så söt.


holländska mjukis"trä"skor

what a trip

jösses vilka dagar vi haft.

jobbade sent på onsdagen som vanligt, hem och packa det sista och så i säng. alldelens försent som vanligt.

klockan ringde någon gång efter 4 på torsdagsmorgonen och vi packade allihop in oss i bilen. mot Arlanda.
hemska köer kring Sthlm. hur orkar folk bo där?

kommer fram. lastar ut. checkar in. går genom säkerhetskontrollen. sitter ner och ska äta en snabb frukost för vi har ändå inte jättegott om tid. då kommer det! var är blöjväskan? kvar i bilen såklart! jag skulle bara lyfta ut trollet för att bättre kunna sätta på henne jackan och sedan sträcka mig in efter väskan... men istället frågar Han om Han ska stänga bildörren och jag svarar Ja.

man skulle kunna tro att blöjor finns på en flygplats, men icke. vi fick inte tag i några innan vårt plan till Amsterdam lyfte. dessutom fick jag ett hårstrå i min köttbullssmörgås urk!

i Amsterdam får man springa, så är det. vi hade dessutom 40 min där så att leta blöjor skulle det inte finnas tid till...
...men! vi blev som tur var sena och missade vår anknytning. redan innan vi landat i Amsterdam var vi ombokade till flyget 21.30. vi ankom kring 12.30 tiden!
fick tag i blöjor. puh. hann med nästa flyg som gick 15.20. otroligt. 4 pers och en "bebis" fick plats på nästa flyg.
annars hade vi flygit i omgångar om det bara funnits plats för 2 pers.

kommer fram i Edinburgh. alla väskor utom min kommer.
den ska levereras följande dag till vårt hotell i Dundee.
även denna gången hade vi tur, det var inte mina kläder som saknades utan trollets var packade i denna väska. det är mkt enklare att köpa ett nytt set barnkläder än vuxen. och fina Tesco har ju öppet 24h/7.

ja så vi kom fram tillslut och så gjorde min väska men då hade vi redan varit ute och handlat det nödvändigate för att kunna slarva runt med farfar hela dagen istället för att vänta på en väska.

träffade halva släkten ute på stan och drack kaffe under fredagen. hängde hemma hos farfar på eftermiddagen.

på lördagen var det julshopping för oss och min far åkte för att träffa gamla vänner, sin äldre bror och farfar.

lördagen avslutades med släktmiddag där större delen av clanen var samlade. det byttes julklappar och trollet fick den sötaste lilla kilt jag sett. ska fota den en dag.. till den kan hon ju ha sina holländska träskor i toffelmodell som jag hann med att införskaffa när vi ändå var fast där i Amsterdam.


söndagen. ja då skulle vi hem igen. min far började med att glömma sina läsglasögon på restaurangen vi var på under lördagskvällen.
sen glömde han mobiltelefonen i hyrbilen vilket han kom på precis lagom innan vi hann igenom säkerhetskontrollen.
i Amsterdam fick vi springa för att hinna med vårt flyg till Sthlm. 50 min hade vi och landade lite sent såklart. stopp i passkontrollen och säkerhetskontrollen..
vi turades om att springa med trollet i famnen, hon tyckte vi var galet roliga..  med andan i halsen stövlade vi in i planet men 1 minuts marginal.. men vi var ändå inte sist.

väl på Arlanda kom inte vår vagn istället. så vi fick anmäla den och fick den levererad inatt 23.40.

all and all en stökig resa men oj så värt det.

RSS 2.0