sista jobbdagen avslutas med roadtrip

idag är det fredag. i mitt fall är det tur att det är fredag idag. jag skulle nog inte klara en dag till med toppkoncentration. känner mig otroligt rörig i huvudet den här veckan och det är inte så konstigt heller. veckan har präglats av tre möten som krävts mycket utav huvudet. bra mycket utöver det vanliga.

har också lyckats röra till veckan och glömmt massor av saker känns det som. fast det är nog mest en känsla för det mesta har ändå lyckats gå i land.

det ska bli skönt att sätta sig på tåget upp till Dalarna i eftermiddag och bara vara och gunga med i tågets rörelser.

på väg mot snö och skog. tystnad. och tårta hoppas jag =) moffa fyller år imorgon, ser alltid fram emot tårta!

knappt hemkommen

känner mig knappt hemkommen förren det är dags att gå och lägga sig och upp och iväg igen.

imorse var det ingen vacker syn som mötte mig på motorvägen. grått. dimma.

men vi hade handledning idag vilket alltid piggar upp hjärnan. vi fick veta mer om tvång och började även komma in lite på ADHD genom att först sätta oss in i begreppet Uppmärksamhet och olika varianter av det.

mycket intressant som vanligt, speciellt då H refererar mycket till Pelle Sandstraks bok Mr Tourette och jag som jag för tillfället håller på och läser. ska bli roligt att se föreläsningen med honom sen...en skiva ligger bara och väntar på kontoret.


sitter och försöker minnas vad jag gjorde i måndags men kommer inte fram till något. kommer samtidigt på att jag fick väldigt mycket gjort igår som jag helt hade glömt bort. jag och T var tom ut på en promenad på kvällskvisten och då hade jag ändå hunnit hem, se över posten, laga mat, äta, göra en smoothie, surfa och promenera...
men allt det tycks vara som bortblåst och det känns som att jag bara stressar runt...kommer fram till att det beror nog på att hela min dag har haft ADHD i fokus, inte undra på att man känner sig snurrig själv tillslut!!

ska krypa ner i sköna sängen och läsa lite innan det är dags att sova...ska försöka hinna slänga i en eller två tvättar imorgon bitti tänkte jag...

speedad

har nyss kommit hem från magdansen. det var lite trögt att komma iväg då jag inte gjort speciellt mycket fysiskt idag. men väl där pumpade energin igång. vilket resulterar i att jag känner mig rätt speedad nu lagom till läggdags....

letade upp en av mina gamla skivor med orientalisk dans och började öva lite hemma tills jag kom på att det är bättre att stänga av och börja nervarvningen om jag ska ha någon som helst chans att komma upp 05.10 imorgon bitti.


för mig är det en dum tid att gå iväg och träna klockan 20 på en söndagkväll. en vardag kanske det hade gått lättare då man är mer uppe i varv mest hela tiden men söndagar behöver jag varva ner på eftermiddagen om jag ska ha en chans på den nya veckan...

C' eftersökte struktur och planering i sitt liv och tog hjälp av mig idag genom att rådfråga. kalender, planera in det du vill hinna med...

...och så tänker jag på Jo. som tycker att jag har knasiga morgonrutiner...då jag gör samma sak varje morgon...samma ordning, samma tid..

kanske det...

fast så tänker jag att jag nog bara har väldigt bra självinsikt om hur jag fungerar och jag har hittat mina strategier för att få min vardag att fungera....

...å andra sidan kan jag vara helt lost i andra situationer där jag har mindre insikt...eller saknar strategier...

jag jobbar mycket med mig själv..... som en viss person brukar uttrycka sig..


har ingen aning om hur jag kom in på det enda och det andra från att vara speedad till ett försök att vara djup. det jag nu vet att det blir sängen med en tidning och vatten och godn

mönster

hur lång tid kan det ta för en människa att upptäcka ett mönster?

jag är inte speciellt bra på matematiska mönster. minns detta från Matematiska begrepp 10p.

men det jag är superbra på är att upptäcka mänskliga mönster, handlingar och beteenden...
antar att jag är något utöver det vanliga på just detta...för det är inte alla som ser samma mönster som jag redan skulle ha upptäckt vid det här laget...

bakning

hade en lång lat morgon innan det kördes igång. började baka semlor på förmiddagen. de blev jättegoda! bjöd hit T på fika. C' vaknade till liv lagom till tacos och semlor.

sen var det dags för Honom att åka hem. helt otippat fick han köra hem. min far ringde och sa att grannpojken från Blge var här nere och hade blivit sjuk och skulle köra upp med bil idag så de undrade om Kristofer kunde köra.

i övrigt har dagen förflutit sin stilla gång. tvättat lite men inte så mkt mer än så. stickat lite. C' och jag har planerat lite i kalendrarna..

ska äta lite linssoppa till middag tänkte jag och sedan iväg på orientaliska dansen och svänga runt lite på höfterna.

har under veckan försökt öva upp mig vighet men jag vet inte hur bra det har gått. har tappat lite de senaste dagarna...eller dvs under helgen kanske när Han varit här.

mitt mål är att kunna ligga på mage och böja bak ryggen och benen så att jag kan lägga mina fotsulor bak på huvudet. inte helt enkelt kan jag meddela!

men jag vet att det kommer gå...hoppas jag... om inte ryggen sätter stopp för det. efter mina problem med hälsenorna har jag fått stretcha en del, mest vaderna och det har resulterat i att jag numera kan sätta i handflatorna i golvet med raka ben. förr kunde jag inte ens nå ner med fingertopparna hhaha... kylskåp!

bastudags igen

vaknade och tittade på Honom som såg minst lika nyvaken ut som jag. dags att kliva upp? det visade sig att klockan inte var mer än 07.32 på en lördag. kanske lite väl ambitiöst? kom istället upp till halv 9. det kändes mer lagomt.

vi hade planerat att besöka gymmet idag som höll öppet hus men bytte detta mot en promenad längs Göta Kanal med utgångspunkt från Bergs slussar. skönt med luft och ljus.

gjorde några inköp på vägen hem.

tog det lugnt innan vi lagade mat.

det blev thai paj. mycket god, speciellt såsen.

lite tv i väntan på bastu med grabbarna.

så som livet ska vara

okej det kanske började lite segt i morse. det var inte jätteroligt att kliva ur sängen...men det är alltid bättre att komma iväg.

en riktigt härligt avslappnad flumkänsla fyllde vårt kontor idag. det var riktig fredags känsla.

hann avnjuta solen en stund.

kom hem tidigt. hade planer på att dansa idag men tyckte att det var synd med tanke på det fina vädret. roomie var inte heller speciellt på enligt ett sms.

gjorde lunch eftersom jag i allt flum glömde bort att äta den matlåda som jag tagit med till jobbet och som fortfarande står kvar där i kylen.

tänkte sedan ta en promenad i vårsolen men då hade naturligtvis det fina vädret försvunnit.

tog en välförtjänt lat stund på soffan. det har inte blivit så mycket av det denna veckan. helt ensam hemma så man får passa på att bre ut sig.

har tagit en dusch och känner mig lugn och harmonisk. inga impulser som kläcker idéer på idéer. även om jag djupt där inne funderar över vad jag ska göra härnäst....

och så avundas jag folk som bara kan gå och lalla runt.

ikväll blir det middag med T och så film. Äntligen ska jag få se Patrik 1,5.  hurra!!! ska hämta Honom också. Mys!

work it

planeringsdag med jobbet.

en hel dag med kollegorna. det tar på krafterna.

det tar nog på krafterna för att vi inte är vana vid att umgås så intensivt och sitta ner en hel dag.

man tycker ju att det skulle vara tvärt om  men så är det inte. annars flänger vi ju runt runt stan flera varv och snabbt in och ut mellan alla möjliga ställen. men det är väl vardag och detta är något helt annat.

mycket diskussioner har det blivit också. integrering vs inkludering.

om jag har tid och ork ska detta studeras närmare vid ett senare tillfälle. just nu är min åsikt att man byter namn på begreppsinnehåll... ibland är det säkert bra men just nu kan jag faktiskt inte komma på något bra exempel på detta.

efter jobb och en powernap på bussen hem blev det en sväng på gymmet.

blev ett pass, inte speciellt hårt utan ett medel pass. kondition, mycket lätta vikter på armarna så att de inte ska svälla upp på en gång och lite ben.

väl hemma svängdes det ihop lite mat.

körde sedan vidare på en liten städrunda genom lägenheten.

nu ska jag sova gott!

sometimes you wanna go

where everybody nows you name....

var över till killarna igår och satt i godan ro och stickade på min raggsocka utan häl för det vet jag fortfarande inte hur man gör, men tubsockor går också bra.

skönt att gå iväg, bara vara, varken mer eller mindre.

vi tittade på bygglov och drömde om hus. ett stort hus med två flyglar så att vi kan fortsätta bo nära for ever haha. kanske inte riktigt!

lite jobbigt med två olika kollektiv....har ju ett i Blge också. ett vinter-kollektiv och ett sommar-kollektiv kanske? eller så bildar vi ett eget litet samhälle...sånna funderingar har det ju också förekommit en del. alla med sina egna givna roller och ansvarsområden.

tydlighet

jag håller på och lär mig att det gäller att vara tydlig i alla lägen.

det sägs att människan är lat till naturen men så kan det inte ha varit på stenåldern. då måste vi ha jobbat för födan och boendet.

idag stämmer det dock. vi har skapat oss ett behov av att vara lata. vi ödslar ofta inte mer energi än vad vi behöver. i min upptäckt så leder detta till att vi slarvar när vi kommunicerar.

i mitt jobb försöker jag vara så tydlig som möjligt med den information som jag ger även om den är så kortfattad och utan så många utläggningar som möjligt. detta borde jag även använda mig av utanför mitt arbete. missförstånd uppstår dagligen. vissa är lättare att handskas med än andra. vissa drar man bara en djup tyst suck över, biter sig i läppen och försöker något irriterrad att förbi se och gå vidare.

andra missförstånd måste man räta till. frågan är kanske vilka "strider" man ska välja att reda ut.

stel

jag kom ur sängen i morse. något stel i kroppen men det gick.

började förmiddagen på jobbet med min kollega T där vi skrev planer för glatta livet. efter att ha suttit still hela förmiddagen kändes träningsvärken i hela kroppen när det blev dags att börja röra sig igen framåt lunch. härligt med värk då vet man att man gjort något nyttigt.

sen blev det körigt. bestämde mig för att omprioritera lite efter att ett möte dykt upp hastigt och lustigt. prioriterade bort mitt lönesamtal som skulle ha varit idag. fick dock inte tag i chefen trotts att jag legat på telefonen för att få tag i henne. konstigt att hon inte saknat mig? kanske inte brådar så gott inför lönesamtalet om jag blir bortglömd? antar att något akut inträffat....oroväckande.

fick sedan till ett jättebra möte som gjorde att jag kände mig stärkt när jag begav mig hemåt. det är alltid positivt att få sluta med ett gott sinnelag och goda nyheter att föra vidare. då kan man knappt vänta till morgondagen då informationen ska passas vidare.

ångbryggan


ännu mer älv och natur


dalälven


ute på en skidtur


vinterlandskap invid riksväg 70


hemkommen spaghetti

fick en härlig förmiddag i skidspåren. ute var det cirka 16 grader kallt och strålande sol och massvis med snö. med på skidturen hade jag kamerna och fotade lite av naturen som vi passerade. ska försöka ladda upp lite bilder imorgon.  vi valde att ta turen nere längs älven där solen glittrade.

själva skidturen blev något av bambi på hal is. det var två år sedan jag åkte längdskidor sist så det var lite läskigt i backarna och rejält vingligt mot slutet när tröttheten slog in. önskar att jag fick stanna kvar där uppe och fortsätta träna och glida runt med lite varm choklad i en ryggsäck.

efter skidturen var det ganska skönt att sätta sig på tåget och börja redan nedåt. tyvärr var det packat med folk första delen av resan men under andra delen lyckades jag sova en stund.

kom hem och kände mig vid det laget som spaghetti i kroppen. hann vila ett tag innan det var dags att ge sig iväg på ytterligare ett pass denna gången var det orientaliska dansen som började idag. härligt att vara tillbaka och dansa igen. även om jag kommer ha rejäl träningsvärk i precis hela kroppen imorgon, T vi får se om jag kommer in till jobbet imorgon. det hänger rätt mycket på om jag kommer ur sängen eller inte ;)

nu är det dags att försöka varva ner och komma i säng så fort som möjligt.

roadtrip till snölandet

åkte tåg igår upp till Dalarna och snölandet. jag ska ut imorgon i strålande solsken (hoppas att solen lyser men tyckte att jag såg det i någon tidning) och fota hur det ser ut här uppe. det är helt otroligt var mycket snö det är. mysfaktorn när vi glider runt på vinterbelagda vägar är stor när vallarna på sidorna kramar in oss.

det var länge sen jag såg så här mycket snö här hemma. det är i höjd med staketen, några centimeter till så försvinner de under snön. det är ganska svårt att tro vad det är alla här uppe pratar om när de säger snö, snöslunga osv. för i Linkan är det lite is som täcker ett grönt gräs.

bilder på det härliga snötäcket kommer!

annars så är det ju alla hjärtans dag idag och Han och jag har hunnit fira fyra år denna veckan. Han fick en bok av mig igår. Han plöjer den ena boken efter den andra här uppe när han inte ex-jobbar eller tränar skidor med Jess och D.

Jag fick detta otroliga smycke gjort av Mats Jonasson, Målerås, som heter Born free. Kan detta passa mig bättre?



Även om Tigris styrka och respekt, Strix klok som en uggla eller Amazona Självständig och stark lika gärna kunde ha passat mig :)

Blev sedan väckt i morse av fyra stora rosor innan jag knappt hunnit öppna ögonen. hade sedan tydligen blinkat och blinkat och sagt ojoj ojoj på mitt nyvakna sätt. tydligen så har jag ett väldigt nyvaket sätt som är otroligt gulligt enligt Han. fast Han är ju lite partisk :)

vidare har vi fördrivit dagen på stadens shoppingcenter. ätit lunch och vandrat runt.

den obligatoriska turen till momen och moffa har avklarats. även det obligatoriska ätandet där som det inte går att komma ifrån hur mätt man än är har avklarats. efter att ha tackat nej till frukt, bullar och pizza serverades det kvarblivna vofflor från lunchen. ät och var glad som moffa alltid sa när man var liten.

under kvällen har vi varit in till stan och ätit middag.  gick förbi videobutiken och fick med oss en film hem som snart ska dras igång.

imorgon bitti blir det upp tidigt. här ska åkas skidor innan hemfärden till Linkan. sova kan jag göra på tåget.

blogga eller snogga

fick uppmaningen idag av min kollega T att det var dags för mig att blogga igen. jag kanske inte vill blogga jag kanske hellre vill snogga ;)

men jag kan nog avvara några minuter till att göra en liten uppdatering.

veckan som varit har på jobbfronten varit rätt så lugn. kunde tom ta en rejäl "sovmorgon" under torsdagen. så mycket till sovmorgon blev det kanske inte då jag inte sov så mycket mer än vanligt men jag hann göra en massa saker hemma.

jag har också fått skratta mycket denna veckan åt min hysteriskt roliga kollega T. tänkte att jag måste bjuda igen och skriva om mina egna pinsamma erfarenheter men har inte lyckats komma på särskilt många. nog för att de har funnits och jag i stunden trott att jag aldrig skulle glömma bort dem men lyckligtvis tycks jag ha gjort det. de flesta pinsamheter som nu dyker upp i huvudet är nog mer kopplade till tonåren då det mesta kunde vara rätt så pinsamt. alltid lyckades man göra bort sig på något sätt. tur att det tycket lättat med tiden.

så nu ska jag berätta en pinsam sak...är inte säker på om jag kanske redan berättat den så jag slänger på en extra historia i slutet.


okej så här var det...

jag fick en stegräknare av mina föräldrar i julstrumpan förra året. den hade även ett överfallslarm. glad i hågen tar jag på mig träningsskor och mp3 och går ut och går. tänker att jag ska nog avverka en hel del steg och går en stor sväng kring området. när jag börjar komma hemåt igen stannar jag och tittar på stegräknaren som inte visar mer än runt 5000 steg. tänker att det är lite lite och bestämmer mig för att ta varvet runt villaområdet också innan jag viker av hemåt. när jag börjar gå igen möter jag en kille på cykel som jag tycker säger något till mig när han passerar men han verkar fortsätta när jag inte svarar då jag inte hört vad han sagt pga musiken i öronen. går vidare. runt villaområdet. möter en del folk. ett par med hund osv.

när jag sedan kommer utanför vårt hus och ska plocka fram min tagg för att komma in genom porten tycker jag att det är något som tjuter. det är mitt emellan två låtar och jag hör att det låter någonstans ifrån. tar ur den ena snäckan ur örat och funderar. går in i huset och tittar på brandskåpet som sitter på väggen. det lyser en röd lampa på skåpet. funderar lite över om den alltid lyser eller om det kanske brinner i huset? verkar i vilket fall som helst vara lugnt så jag gå in i vår korridor där det piper ännu mer. utanför vår dörr piper det jättemycket. börjar fundera om jag glömt en platta på eller så. tar ur även den andra snäckan ur örat och upptäcker att det är jag som TJUTER i samma stund som jag kliver in genom dörren.

och det tjuter och tjuter och jag måste snabbt leta efter något att stoppa i hålet för att få tyst på eländet. hittar en tops som jag sliter av bomullen på och kör ner i hålet och det blir tyst!

jag har sedan jag träffade den där killen på cykel gått runt med ett tjutande överfallslarm runt HELA villaområdet!!!! jag hade råkat dra ur sprinten när jag skulle stanna och titta hur långt jag gått.

suck!

Han och T fick höra historien och gav sig ut på samma runda för att sedan leta efter min sprint. de hittade den inte första vändan då det var ute men den återfanns på den andra promenaden som tur är.



okej.. en till.

det här utspelades när jag var 3 år. min mor och far hade tänkt att de skulle inhandla en ny soffa. på den tiden hade vi en stor hund Dino. mina föräldrar hade frågat min mormor om hon ville ta Dino när de skulle iväg och titta på soffor. troligen för att vi i samma veva höll på att flytta från en lägenhet till vårt nuvarande hus. visst det skulle gå bra att ta hand om honom.

så en dag ringer min far tror jag att det måste vara och frågar om mormor kan komma och ta Dino nu för det är dags. äh kan ni inte ta med honom säger mormor. det ska ju inte ta så lång tid menar hon.
sagt och gjort hunden får följa med. men det är inte soffor som mina föräldrar ska iväg på. det som är dags är att min syster är på väg att födas och de behövde någon som kunde ta hand om hunden.

men hunden fick alltså följa med till BB. ja inte in på BB men ni förstår...

mormor tycker att det är en aningens pinsam historia. hon hade inte förstått att det var som var dags var att min syster skulle komma till världen.

jag har skrattat så jag har tjutit många gånger åt denna historia.

för övrigt finns det många knasiga historier kring mina morföräldrar och alla gånger vi fått vara med dem ut på ståhej. de kommer en annan gång...

lugn seg morgon

underbart härligt att börja dagen med en lugn härligt seg utdragen morgon. snoozade länge. gick sedan upp och ner till en helt tom tvättstuga. kunde utan problem fylla tre maskiner direkt och få en vit, en svart och en röd/rosa maskin tvättad i ett svep.

plockar och pysslar llite ihemmets alla små vrår innan det om en halvtimme är dags att bege sig ut till bussen.

gänser sätter fokus på beachen

mina impulser gick igång när jag läste en annons där de sökte studentguider. dessa studentguider har till uppgift att stödja studenter med neuropsykiatriska funktionshinder i deras studier.

mina impulser gick igång då detta verkar så otroligt spännande och jag har kvalifikationerna för att vara ett bra stöd (frågan är hur stora kvalifikationer koordination tycker att man behöver och vilka risker följer med detta?!!!! ett helt annat kapitel men jag kan se en del katastrofer inträffa vilket jag inneligt hoppas att de inte gör!)...

..ja impulserna gick igång. skickade iväg ett intressemejl och fick mer information i form av en bilaga tillbaka. fortfarande mkt intressant. en timme i veckan. klart att jag har tid med en timme i veckan.

frågade omgivningen om råd då jag visste med mig att jag kommer skena iväg. IGEN. jag visste ju vilka svar jag skulle få. har du tid med detta?  jo nog skulle jag kunna få plats med en timme för att göra något för någon annan som jag dessutom skulle tycka var oerhört intressant och lärorikt. men någonting säger mig ändå att svaret är nej. jag har inte tid. min omgivning tycks vara eniga. de se något som jag inte vill se. typiskt!!

så jag gjorde något jag ofta hör. jag satte en gräns. jag sa ett uppskjutande nej. finns det någon som behöver mig i höst så kommer jag att vara mer tillgänglig och då är jag fortfarande intresserad. är dock rädd att det inte finns någon över till mig då.


om jag hade sagt ja hade jag behövt ha en back up och slutat med något annat. typ träning. så istället får fokus ligga på beach 2009. suck.

det hade ju varit mkt roligare att vara studieplanerare med en spännande person.

fyra år

igår firade Han och jag fyra år tillsammans. inte klokt vad tiden går fort. firandet var egentligen avklarat redan i måndags då jag fick ett otroligt gulligt kort men en lång kärleksförklarande text inuti. kortet var menat att komma på tisdagen. och min blomsteröverraskning kom också förtidigt då blomsterbudet ringde redan på måndagen och frågade om Han skulle vara hemma innan 16. men det viktigaste är att vi kom ihåg varandra och den där kvällen i Idre. det gör nog föresten alla utom en hihi.

sköna söndag

vaknade ganska sent i morse vilket var skönt. hann dock inte med det jag hade tänkt på förmiddagen men det gjorde inte så mycket. fastnade istället framför en långkörare av en serie på dvd och fick slita mig därifrån för att göra i ordning allt inför syjuntan.

deltagandet var sparsamt på dagens junta men minst lika trevligt för det. denna gång var J värd för tillställningen. det fikades, pratades och stickades. kom en bra bit på min halsduk i grönt. inte det roligaste att sticka kanske men jag har fått öva på räta och aviga i vilket fall. ska göra något med mer form snart tror jag.

kom hem och fick mat som C lagat. städade lägenheten och nu är det dags för en ny arbetsvecka. kunde gott ha haft en dag till ledigt.

night night!

oj någon har lagt sig på kommentarsknappen :P

hihi..jag tror att det var någon som fastnade på kommentarsknappen..

mycket ledsen att behöva göra dig besviken och alla andra som också faktiskt tjatar om bröllop... det är såklart inte jag som ska gifta mig, det är min kusin Vxx som gifter sig i Skottland..fick även veta att hennes yngre bror väntar barn i augusti. det händer grejer på andra sidan havet.

what are your plans for 2010?

knappt har 2009 hunnit börja och redan börjar det fyllas på inför 2010.

det blir bröllop i Skottland 10 april 2010.

SATC kommer troligen med en uppföljare på deras succéfilm enligt msn. news. under sommaren 2010.

what else do I have to look forward to?

hektiskt liv kräver stillsam helg

det hektiska liv jag försöker mig på att leva behöver emellanåt en stillsam helg. känner mig otroligt tillfreds med upplägget över denna helg.

somnade mycket tidigt igår och vaknade totalt utvilad imorse, somnade om en timme extra för säkerhetensskull. det kunde inte bli bättre.

helgen präglas av inga måsten what so ever. det känns befriande. annorlunda. härligt.

imorgon är det syjunta med girlsen. avslappnat och mysigt. stickor som vevas upp och ner och snack.

miss him.

tänk om jag skulle ta och lära mig..

tänk om jag skulle kunna ta och lära mig att hantera mina impulser. idag har jag hittat något som jag tyckte verkade riktigt intressant. funderade en gång över det hela och så vips var mejlet iväg. än har jag iof inte hoppat på något men...mejlet är ju som sagt iväg så det är kanske bara en tidsfråga innan jag hoppar på ännu ett projekt.

man skulle kunna tro att jag skulle bli full i insikt genom mitt arbete men det verkar snarare som att det smittar och jag blir än mer impulsiv än vad jag varit hur det nu är möjligt. det finns alldelens för få timmar på mitt dygn för att hinna med allt som jag faktiskt vill göra. något jag inte ska tulla på är sömnen hur som helst.

vi får vänta på svar till nästa vecka så får vi se hur jag ska pussla ihop detta.


underbara fredag präglas av saknad

saknaden efter Honom är större på underbara fredag. dagen då allt kan stängas av och kopplas bort och myset kan slås på på max. men han är långt borta. tur i oturen att vi glömde bort larm 09 så att han fick komma ner en extra vända redan i tisdags.

i övrigt njuts det av underbara fredag. iförd den obligatoriska mysklädseln. sömnen som var så efterlängtad kan avnjutas när helst behagas vilken är en underbar känsla.

denna veckans skapelse Mini Me

denna veckan har jag inte haft särskilt mycket tid eller ork till att hänga här. jag har varit allt för upptagen av arbete, jourande och långa kvällar med roomie C.

roomie C kommer bli en ny yngre version av mig själv innan sommaren hunnit hit. jag håller som bäst på att lära henne allt jag kan för mamma Scan kommer aldrig över denna tröskel. igår tillverkades köttbullar från grunden. i tisdags kokades det ärtsoppa. emellan matlagningen har jag hunnit med att sticka min andra raggsocka så nu har jag ett par. roomie C hänger på där vi sitter i soffan framför SATC, du blir vad du äter, lyxfällan och allt annat som visas på vardagskvällarna. iförda de obligatoriska mysbyxorna och äter rester av lördagsgodis för det gäller ju att inte bli sambotjock. detta är trots allt min andra sambo och det är inte meningen att vi ska börja om från början med allt mys. nej istället planeras besök på gym...att komma dit blir en annan femma.

i övrigt

i övrigt när jag inte är allergisk så lämnas ingen tid åt till sömn. ser fram emot helgen och en lång sovmorgon redan på lördag. men ingen rast ingen ro innan dess. full ös medvetslös.

dags att sova. ännu en tidig morgon men också en tidig hemgång från jobb. underbart!!!

jag blir allergisk

min kollega T uttryckte det hela så bra : jag kan inte umgås med nötter för jag blir allergisk.

jag har under veckan som varit stött på just nötter. jag vet inte hur jag bäst ska uttrycka mig för att vara rättvis i min irritation. men kanske är det så som med skolmatskandalen. att bara berätta så som det är. för det gäller förhoppningsvis inte på alla ställen utan det händer just i det här fallet och eftersom det är helt knasigt så ska det uppmärksammas och föras till diskussion. en diskussion kring värdegrund. diskussion kring gränser. diskussioner kring sunt förnuft. något som allt oftare tycks vara en bristvara idag som borde gå att införskaffa på Ica Maxi som allt mer breddar sitt sortiment.

så vad pratar jag om egentligen? jo jag pratar om ett ärende jag har i arbetet som är sammankopplad med en annan enhet, en annan yrkesgrupp. vi har ett samarbete på sätt och vis. nu är det så att denna andra enhet har försökt nå mig vid två olika tillfällen per telefon. i arbetet har jag en egen mobiltelefon med mitt eget 15-nummer som endast går till mig, dit man ringer när man vill ha tag i mig.

detta har den här enheten gjort, ringt till mitt 15-nummer 2-3gånger under loppet av ca 30 minuter utan att få tag i mig då jag har valt att ha telefonen på ljudlös under min lunchrast. när de inte har fått tag i mig på detta nummer har de då på något sätt lyckats få tag i mitt PRIVATA mobilnummer och ringt dit.  denna insident har hänt hittills två gånger. jag skriver hittills för det skulle mkt väl kunna hända igen.

vad har min privata telefon att göra med jobbsammanhang? det är min stora fråga.

finns det ingen förståelse för att om de ringer under lunchtid så kan det faktiskt vara så att jag är på lunch?

finns det ingen förståelse för arbete och privatliv?

hur har de fått tag i rumret för det första?


nej jag blir allergisk mot nötter.

en intensiv kväll leder till trötthet

gårdagen var intensiv. efter att C's föräldrar fått lite mat i magen tänkte vi skriva en matlista för den kommande veckan. det visade sig lättare sagt än gjort för det hela spårade iväg mot än det ena än det andra. så nu har vi avverkat syskon, religion, killar, festande, serier och så lite matlagning förståss. sen gäspade vi båda ikapp.

jag skulle gå upp 05.10 för att åka med bussen 07.10. det blev en kompromiss då jag ställde om klockan till 05.45 och tog bilen bort till Vallfarten och sedan buss mot N-köping.

väl på bussen när jag började vakna till liv igen för det var dags att gå av tänkte

utflytt,inflytt, omflytt

dagen summeras med en hel massa flyttande överallt.

jag har försökt bli av med grejer på loppis. lyckades halvdant. visst blev jag av med grejer men allt för ofta till ett lågt pris så mitt mål var att bli av med grejerna.

fick dock en affärsidé som skall sättas i verket så snart det bara blir lite ordning och reda. definitivt nästa söndag kan jag avslöja.

kom sedan hem och här är det full inflyttning på gång. C med föräldrar packar upp och grejar.
fick även veta att C's mor är inom samma "bransch" som jag...fast med barn 0-20år och neuropsykiatri. hur spännande är inte det?!!

vidare flyttas alla våra grejer runt till nya områden, inte nödvändigtvis till ett nytt hem utan mest runt runt medan vi försöker få ihop det hela. att två tjejer kan ha så mycket grejer, det kryper verkligen fram nu....och ändå är det alltid något vi saknar för att vi ska kunna använda just den toppen/kjolen/klänningen/jackan osv...

som tjej behöver man nog en hel trea för sig själv...en förkrympt studenttrea fylls på alldelens för fort.

RSS 2.0