husmoder

tittade på tv under lunchen och en känd amerikansk husmoder är i rutan. hon som har svårt att släppa in folk i samtal och gärna tar över hela tiden i sina craft projects.

idag hade hon bjudit in två läkare varav en som blivit känd genom en stor amerikansk talk show host. läkarna hade skrivit en ny bok om graviditet. så det var ju lite intressant tyckte jag..

och det var det. läkarna menade att det som jag äter och gör nu kommer att påverka generna i mitt barn och framtida barnbarn. de drog något exempel på svälten i Holland där mödrarna som fått barn fått friska men något mindre barn pga svält men att barnen och barnbarnen sedan kunde lida av fettma och diabetes osv.. på grund av gener. de drog det bara i stora drag innan de gick in på signalsubstanser och annat.

det läkarna ville få fram med sin bok var att vi påverkar våra framtida genom det vi äter nu. så kom de in på fettsyror och folsyra osv..varpå läkaren säger att: ta en multivitamintablett dagligen genom hela livet som ett komplement till bristfällig kost!

öhh ja det är ju också en inställning man kan ha. jag personligen försöker istället hålla en varierad och näringsrik kost för att tillgodose mig det jag behöver. avskyr piller. det är nog med järntabletter varannan dag som funkar som ett komplement till min kost och inget annat just nu.

det kan inte vara bra att knapra en massa konstiga saker.

helt klart otydligt tydligt

mina två timmar i skolan är avklarade och närvaron i skolan kan checkas av för denna veckan. nu återstår bara arbete med hela tre uppgifter. hur kan det vara så när man ser sommarens lata dagar i sikte? och då har vi inte ens fått ut vår examensuppgift än! even more work to do...

men jag har ju själv valt det och det är intressant men det är också press och stress.. det valde jag dock inte!

hur som haver..

vinjett 3 redovisades och gick bra. vinjett 4 delades ut, spånades kring och fick en så jäkla bra frågeformulering att jag inte kan vara annat än supernöjd. jag får grotta ner mig precis hur mycket jag vill i en så intressant fråga som verkligen angår och berör mig. det handlar om normalitet, förväntningar och barnperspektiv.

frågor som jag gillar att vrida och vända på och jag försöker inta ett barnperspektiv när resten av vuxenvärlden slår ihop sig.

sen blev det nervös och intressant.

kursuppgift 2 delades ut. den som jag rafsade ihop alldelens för snabbt men som jag slitit mitt hår över så länge innan jag äntligen kunde spotta ut mig något på papper. inte min absolut bästa pluggstil, det var nog i värsta lagret faktiskt men..Godkänd! yes! för jag var trots allt rätt nöjd när jag lämnade in den tillslut.

fick en rolig kommentar på den att:
Du har fått med det mest väsentliga utifrån läst avhandling. Tydligt och bra strukturerad. Det finns några otydligheter i texten, se kommentare i texten. Du är godkänd.

har jag varit otydlig på ett tydligt sätt eller har jag varit tydlig på ett otydligt sätt?

jag förstår ju när jag läser markeringarna i texten vad fröken är ute efter.. men den slutgiltiga kommentaren blev ändå lite rolig.

sen började jag fundera över en annan lustig grej. vi läser en avhandling. vår uppgift är att summera den och dra analyser. detta får sträcka sig till max 3-4 sidor. vi studenter jobbar flitigt och tar till en del fula knep genom att dra lite i marginalerna när vi får svårt att banta ner texten till max antal sidor. sen lämnar vi in och håller tummarna.

kommentarerna som sedan kommer från rättande lärare är ofta att det här skulle du kunna utveckla, hur menar du nu? kan du förklara? kan du beskriva djupare..osv.
hur tänker de då? har de reflekterat över vilka kommentarer de ger studenterna? ja vi studenter kanske ska bli ännu bättre på att banta ner våra texter och bättre på att bara ta med det viktigaste fast jag tycker att vi är rätt bra på det.. så har lärarna reflekterat över deras sätt att skriva kommentarer och vad det skulle innebära att utveckla innehållet i texten och fördjupa. vi skulle överskrida antalet sidor och får vi plats med en fördjupning..och hur ser innehållet ut i förhållande till antal sidor.. har vi lyckats få med det viktigaste och djupaste som man kan få på 3-4sidor?

tänkvärt.

skola m.m.

ännu en skoldag. stackars mig. haha nejdå. två timmar i skolan går så snabbt men sen återstår ju lite arbete efter det.

körde på lite igår med skolarbetet men jag smet också lite från det genom att svänga ihop tre sorters muffins sådär helt spontant. det blev blåbär, choklad och ananas som vi hade kvar från tacosen i söndags. men den blev det faktiskt studier igen.

nu sitter jag här fastän jag borde få på mig något annat än pyjamas att gå till skolan i även om det vore det mest bekväma alternativet. det mest blickfångande också skulle jag tro :)

men jag tror att jag har slut på ursäkter nu för att inte dra mig iväg och börja stylingen för mina utskrifter är klara..

see you!

sunny day..

tittade på Leyla bakar igår... sunny day...

vilken värme ute, helt otroligt. jätteskönt men jag sväller :)

så idag har jag åter igen gett mig upp på cykeln på väg till skolan. funkar fortfarande men det hade varit smartare att inte ta kort jeanskjol på sig. nu blev det dubbelt så besvärligt och gick saktare än någonsin. men fram kom jag.

kände att jag behövde motionera lite inför mitt stora maraton och sen ringde fettstudie-killen igår och bokade tid för mätningarna. inte nog med att jag måste ta ytterligare ett blodprov (huuua) jag måste dessutom fasta i 10 timmar innan blodprovet så vi bokade en tid 7.15 på sjukhuset. sen skulle mätningen ta hela 90 minuter och jag som inte är så där jätte solskenstrevlig på morgonen utan först en dusch och sedan frukost.. jaja. vi skulle bli bjudna på frukost efteråt i alla fall. schysst!

nu ska jag motionera huvudet med lite mer skolbry innan jag sticker ut huvudet en stund till i solen och inhämtar lite D-vitamin :)

skolmåndag

idag är det måndag och jag ska till skolan. föreläsning i ledarskap. kan bli skoj.

ska försöka få ordning på kursuppgiften också tillsammans med kursarna och kanske att vi får ut vår kursuppgift 2. håller tummarna för icke kompletterande uppgifter!!!

hej och hå..

igår blev det en del röj innan en massa slappande.

det känns som att man flyttar runt saker hela tiden. igår var det till att flytta skidor från det lilla förrådet till det förråd som jag kallar för vinden. landsvägscykeln stuvades även in där och ja..vårt extra förråd på 6kvm börjar kännas rätt fullt.

hur mycket grejer kan man egentligen ha? en sak är säker och det är att jag lär ju sluta studera snart för det är så mkt bra kurslitteratur, anteckningsblock och papper som jag inte kan separera från än..

det positiva är dock att 4-5 kartonger är märkta med loppis och innehåller saker som kan vara på väg ut. kuddar, krukor, väskor, porslin som jag glatt kan separera ifrån. hoppas bara att någon annan vill ha det.

efter lunch somnade vi faktiskt båda två :)  det var så mysigt att vi snarkade en stund.


dumma dumma

lyckades vara vaken till natten igår och somnade inte under sista delen av Millenium. duktig mig.

dock blev det ingen middag på stan och bio eftersom tvn faktiskt visade ngt bra.

somnade men vaknade igen kl 2 av att armbågen värkte och ja så har det varit varje timme hela natten tills jag gav upp vid 7-tiden.

vilken dum början på en solig dag. nu sitter jag med en oduglig värkande och svullen höger arm medan vänster får köra pekfingervalsen och funderar vad man kan göra av dagen för att det ska bli bättre.


orsaken bakom bristande sömn

jag tyckte att jag varit ovanligt pigg nu under den senaste veckan. men det ändrades ganska snabbt för helt plötsligt var klockan strax över 20 igår och jag hade somnat på soffan. märkligt. trodde inte att jag var trött men tydligen.

så det blev en tidig kväll i säng för mig men så mycket mer sova inatt blev det inte. det har inte varit någon regelbunden sömn utan jag har nog vaknat varje timme eller något liknande.

studenterna har fått sitt csn och det är varmare väder ute så nu passar de på att festa. och igår var det verkligen fest.

det ropades på ERIK och det snackades om någon stackare Alex som fick sina privata angelägenheter utskvallrades och sen hörde jag att det fipplades med en cykel eller två..

när jag tittade ut genom fönstret i morse förstod jag mer:






jag låter som en tant men vad 17: vuxna människor skärp er!!

torsdagsarbete

en hel torsdag fylld med arbete. först sånt man får lön för och sedan sånt man måste göra för att mår lite bra av det när det äntligen är gjort.

så det har inte varit så spännande. eller jo det har det på mitt avlönade jobb.

annars en lugn slapparkväll med Honom efter att vi varit lite duktiga här hemma. har försökt köra övertalningsförmågan på syrran också men hon påstår att vi är ett gäng panchisar (pensionärer).. jo det är inte så ofta jag svänger mina lurviga..senast på juldan och det beror inte på bebis för vi kan svänga om lite här hemma också.. fast till mitt försvar så dansade jag faktiskt på kusinens bröllop, dock bara en dans för Hans magväska skavde mot magen haha. fick slänga runt den till en sidoväska istället under dansen haha.

men man kan väl gå på bio? man behöver väl inte svänga runt hela tiden eller? det var nog roligare förr när man var singel faktiskt..och ung?


räkningar och rabattkuponger

det är inte bara räkningarna som börjar välla in nu mot slutet av månaden, rabattkupongerna är många också.
fick två rabattkuponger igår och idag kom det ytterligare fyra stycken.. inte helt dumma var dem heller. gillar användbara rabattkuponger så att saker man tänkt inhandla blir lite billigare än man tänkt sig.

tjohoo extraknäck!

what a lovely day!

okej den började i och försig inte så.. den började med att jag vaknade 04.20 av att bebis sparkade nå otroligt. det har varit full aktivitet sen igår och det bara fortsätter. det är ett väldigt aktivt barn vi går och väntar på, undrar just vilka bebis kan brås på? finns några att välja bland..

men jag tror att vi lyckades somna om någorlunda i alla fall.

sen var det ju snö och regn otäckt i morse.

jobbet kickade inte direkt igång så som jag hade tänkt mig...kaos redan när telefonen slogs på..


men sen började det ordna upp sig.

jag handlade lite och hämtade upp mitt stora H&M paket med en gravidtröja och ett linne. det känns som att jag köper kläder och är i ännu större behov av kläder mest hela tiden! och sen kom mattan! snygga mattan som jag spanat in och som nu var nersatt till halva priset 249kr! underbart. och snygg var den också..

nu återstår att se vad Han säger om den..antingen vardagsrummet eller kontoret/barnrummet.. en sak är säker. den stannar! :)
får se om Han upptäcker att jag gått lös på inredningen i vardagsrummet också? har flyttat om några tavlor för mitt kommande projekt med en tavelvägg tänker jag..

okej...men när jag har packat upp allt och så då är det dags att logga in sig på datorn för att skriva några rader i kursuppgiften tänker jag..

men först måste man ju kolla mejlen! och där är det...ett mejlsvar med min rubrik Ang. Nyfiken på ny litteratur i specialpedagogik‏.

jag har anmält mig till tidningen Specialpedagogik, som jag får genom Lärarförbundet, att bli recensent. de vill att man hjälper till och recenserar böcker inom något ämnesområde man är intresserad utav. för denna arbetsinsats får man behålla den bok man läst och recenserat som de har skickat ut till en och så fick man en slant, inte en så liten slant heller...tänkte mig några hundra men de ger ett arvode på ettusentvåhundra kronor!

det bästa tycker ju jag är att jag får tips på litteratur inom ämnet specialpedagogik, jag kan fortsätta bygga på mitt bibliotek och att det är inom områden som jag är intresserad utav som neuropsykiatri och tydliggörande pedagogik främst. minns inte om jag skrev något om språk också kanske eftersom jag iaf har en drös med sånna högskolepoäng av någon anledning...är måttligt intresserad av det tror jag men poängen har blivit många..

ja...så nu väntar jag väl på min första bok som ska dimpa ner i brevlådan någon gång...en till tre böcker per år kunde det bli. superskoj!!

kommer regnet nu?

för att vara en seg dag så har jag ändå hunnit med en hel del redan tycker jag. eller så är det vädret som lurar mig.

skrev ner mina understrykningar från gårdagens läsande och landade på hela 8 sidor. inte illa. sen fick det bli en paus med vattenmelon. hittade hel vattenmelon för priset 5kr/kg igår så jag chansade och vad god den var..

tog sedan en liten promenad runt fotbollsfälten och vände ansiktet mot solen.

väl hemma blev det till att slänga i två tvättar. jag fattar inte vart all tvätt kommer ifrån? jag tvättar ju varje vecka och så många outfits har jag inte längre, varpå det finns ett stort behov av att tvätta en gång i veckan. sen har det väl fallit sig så att jag även tar en del av Hans tvätt också när han är ute och far. förr har vi annars skött vårt eget, helt otroligt enligt mommen som i alla tider tvättat och strykt moffas skjortor. kan bara säga att det är andra tider nu!

kan inte fatta att det ska bli mer tvätt sen också..känns som att vi fått barn innan vi fått barn för så här kändes inte tvätten förr.. något har hänt. men det positiva är att jag i alla fall gillar att tvätta men avskyr att diska.

hann skriva lite mer när tvätten skötte sig självt och sen blev det lunch.

och nu ska jag återvända ner med näsorna i böckerna även om jag lite smått påbörjade ett litet inredningsprojekt jag tänkt mig i vardagsrummet.

men behöver handla lite ramar först och beställa kort..

så studier får det bli!



seg tisdagsstart

det är en seg start på tisdagen. fast jag kom i säng i rimlig tid igår vid 22.30.

vaknade till vid 1-tiden av att det var ko lungt. inte ett ljud hördes utifrån. fattade inte vad det var frågan om. vart var alla människor? här är det fest ungefär en gång i månaden max, utom på våren då blir det lite mer inför nollning och all grillning..
men det brukar inte vara lugnt. helt tyst och stilla. våra grannar ovanpå är rätt duktiga på att vara vakna dygnet runt känns det som, i alla fall brukar de klampa runt på nätterna men inte inatt.

vaknade till liv strax efter 7. hade ställt klockan på 8 i fall att. men var så otroligt seg att jag trodde att jag inte skulle komma ur sängen. ville bara vända på mig och sova vidare fullt medveten om att det bättre alternativet vore att gå upp och få en lång härlig dag istället för en dag med känslan att man borde inte ha sovit bort halva.

så upp kom jag. raglandes. åt en stadig frukost men känner mig fortfarande bortblåst men det är studiedags som står på schemat. solen tittar in genom fönstret nu också så en liten promenad och tvätt vore bra att hinna med idag.

det ska ju bli regn.

segar vidare..

resterna av måndagen

under resten av måndagen har jag ägnat mig åt studierna. börjar få lite struktur på det hela. inte lätt att försöka ha tre bollar i luften samtidigt med olika uppgifter som ändå går lite i varandra men som alla kräver sitt för att utmärka sig.

tog en promenad runt fotbollsplanerna. gick ut bra i början men fick ge efter halvvägs ut. får sota lite nu i ryggen för min ansträngning men jag tränar ju och laddar inför ett maraton i sommar. snigeluppladdning för ett maraton, undrar just hur det ska gå?

någon som har laddat rejält för ett maraton är min äldsta kusin som jag tror sprang London maraton i helgen eller om det är nu den kommande helgen den går av stapeln. i alla fall hejja henne!! duktigt!

nu har jag en lat hemma kväll då jag pysslar och plockar med lite allt möjligt blandat med zappande på tvn.
lite väntar jag också på att få höra ett ljud från Honom, vill berätta att jag nog klappade på en fot idag :)


måndagsstick

måndag morgon börjar med en tid hos BM. ohh vad underbart. nja.

denna gången skulle vi bara ta stick i fingret. ja det går ju lite bättre men jag gillart inte. det är inte naturligt att sticka saker i kroppen.
kollade upp lite dittan och dattan och allt såg bra ut. väga och mäta och lyssna på hjärtljud. alltid mysigt.

tog upp mina symtom med foten och armbågen men hon tittade bara förvånat på mig och kunde inte säga något om det. för det kopplade hon inte till graviditeten?! öh? konstigt enligt min mening för det är ju nu det kommer. jag har inga reumatiska besvär som hon försökte koppla det till och min teori är att det hänger ihop med att jag blir svullen och att nerver kläms eller något..

jaja. ont har jag emellanåt.

men nu är foten mycket bättre så jag tog en liten promenad på morgonkvisten, hoppade av bussen i ändan av området och gick sedan till affären och handlade lite och så hem. sakta men säkert gick det.

armbågen värker dock men försöker hålla den rak och ska inte spendera allt för mycket mer tid här framför datorn utan vila armen lite.

studier idag och imorgon!


så vad blir det för sort?

köper lite bebistidningar när det finns något som verkar intressant.

hittade ett test kring myter och verklighet för att luska ut vad det blir, en pojke eller flicka:

ringtestet - jag har ingen vigselring eller förlovningsring så testet uteblir, annars ska man skapa en pendel med ringen i en kedja och hålla upp den över magen. om pendeln snurrar i cirklar är det en flicka, om den rör sig fram och tillbaka en pojke.

vad är du sugen på? surt, salt eller starkt = pojke  sött= flicka  fast jag har alltid varit svag för sött, om man inte räknar pizzasallad då är det surt.

magens form hög= flicka låg= pojke  hmm osäker på vad som är högt och lågt. bred= flicka toppig= pojke vet inte här heller..

hur ligger du i sängen? höger sida= flicka  vänster sida= pojke i vanliga fall sover jag nog mest på vänster sida, det är där jag brukar somna men nu ligger jag mycket på höger sida. kanske för att magen inte ska trilla ur? för jag gillar ju att balansera på kanten i vanliga fall.

fnasigt eller lent? fnasiga händer= pojke lena, mjuka= flicka  bebisen tar allt mitt fett för jag blir så torr

spegel, spegel på väggen där? det sägs att en flicka stjäl sin mors skönhet. ser man ut som vanligt blir det en pojk. en riktig torrboll har jag blivit och håret är inte alls det samma.

kolla vikten på din partner: går han upp i vikt blir det en flicka om inte en pojke. mer mat och mindre träning har den effekten..tom på honom bara det att han lätt kan plöja två timmar i löparspåret sen för att bli av med det tillskillnad från vissa andra som får hoppas på naturens kraft i form av förlossning och ammning.

drömmarna talar jag har inte drömt om bebis alls.

nyckeltricket be någon kolla hur du tar upp nycklar. smala änden= flicka  breda änden= pojke mitt på= tvillingar

hjärtslagen ja det är ju lite spännande. känns kanske som mest vetenskapligt? eller? över 140 tyder på flicka under tyder på pojke. BM har frågat vid två tillfällen om vi vet vad det blir när vi har kollat hjärtljuden, samma antal vid båda gångerna...men jag tror inte att jag ska avslöja detta faktiskt ;P

spysjuk eller inte? mår illa hela tiden = flicka om man blir att må bättre= pojke lucky me! mådde bara illa i början de 10-12 första veckorna och speciellt av tanken på fisk som jag fortfarande inte äter med glädje. spyr gör jag i stort sett aldrig.

snygga spiror: kraftig hårväxt= pojke släta= flicka nja det är väl som vanligt tycker jag fast jag har blivit smalare om benen och rumpan men fått en luden mage och längre hår på armarna tycker jag nog..

olika bröst större på höger= flicka annars pojke. men de flesta har lite olika storlek hur som helst..

kinesiska månkalendern en kalender där man tittar på hur gammal man var vid befruktning alltså 27 år och månaden september vilket ger pojke

RESULTAT:
5 till flicka   och 6 till pojke

och en som vi inte har testat och en som vi håller svaret för oss själva på...

så det återstår att se 50/50 fortfarande :)

av dem som gissar har flest gissat på flicka och en handfull har gissat på pojke. men en kollega sa något intressant, att hon av någon anledning ser mig som en pojkmamma..

vi får se i juli!!

pojke eller flicka?

min mormor är för rolig. jag ser henne som väldigt gammeldags. hon är ung för att vara mormor men växte nog upp med gamla föräldrar då hon adopterades från Finland under kriget. och därav hennes värderingar. för hon använder inte bankomatkort utan går med jämna mellanrum till banken och tar ut de pengar hon behöver. datorer ger hon inte mycket för men det konstiga är att hon helt plötsligt ville ha hjälp med att köpa en mobiltelefon, som allt för ofta ligger i sovrummet. efter att ha ringt upp 3 ggr på mobilen ringer man på vanliga telefonen och hon undrar varför man inte ringer på mobilen?!

i alla fall. varje gång vi talas vid så frågar hon om vi inte vet. senaste gången var nu i veckan och då blev hon förbaskad på mig för att jag inte kunde tala om vad det blir för något, en pojke eller flicka. hon är faktiskt inne på sin femte kofta och det börjar ju bli svårt med färgerna.

jag välkomnar detta då jag själv blev det första flickebarnet och länge enda barnbarnet innan syrran kom och därmed blev överbelamrad med rosa. inte så mycket klänningar och så kanske men rosa. rosa heltäckningsmatta, rosa höga golvlister, vita tapeter med ljusa rosa stänk i, rosa väckarklocka...ja ni fattar.. syrran fick allt i blått eller grönt eller den motsvarande färgen. lyckos!

och nu efter att ha läst och jobbat lite kring jämställdhet och genus i förskolan och i skolan så har det satt igång tankar..
jag gillar det kvinnliga men jag är inte typen som använder högklackat. jag vill ha variation. jag vill plocka av allt som finns att erbjudas. ingenting är omöjligt du kan göra och bli vad du vill. ge barnen möjligheterna att välja.


förkyld helg

efter att jag försökt organisera mina studier under lördagförmiddagen blev det pastalunch med grabbarna som tagit sig hem från universitetet.

lunch blev till kaffe som senare avslutades med grillat till middag trots att det blåste. men vi tjejer skickade ut killarna till att blåsa bort vid grillen medan vi pratade tjejsnack.. mycket ulligt och gulligt blev det.

en härlig middag och jag tror inte att grillat någonsin har smakat så gott som det gör den här säsongen. kanske har mina smaklökar blivit bättre tillsammans med näsan och graviditeten men det är bara underbart ljuvligt med grillad kyckling, så klart. alltid grillad kyckling ;)

sen blev det Milleniumserien och jag lyckades vara vaken hela tiden! poäng till mig. men när S och L drog sig hemåt då kilade jag in och la mig också och sussade sött. det var trots allt jobb på söndagen också och jag hade inte hunnit med att sova någon middag.


fick skippa hela söndagens rogivande aktiviteter som hotellfrukost och handbollsfinal (kanske inte så rogivande) för att istället ägna mig åt arbete.

kraxade som en kråka hela dagen. förkylningen har satt sig än mer i halsen och ibland ville inte ljuden fram.

hann med en kort kort söndagspromenad med T när jag kom hem. så som det var förr, när de bodde här. härligt. dock fick vi gå mycket kortare och långsammare än vanligt men vi fick se solen och känna blåsten.


lördag förmiddag

sov riktigt gott inatt trots studenternas festande. det börjar bli mycket av den varan nu när det blir varmare ute och förberedelserna inför höstens nollning drar igång. överallt syns folk i overaller.

känner mig otroligt långt borta från det livet även om jag bor mitt ibland dem. men man är ju några år äldre, lite klokare ;) och med en stor mage.
ändå är jag mitt i det för idag är det lördag och jag ska snegla lite på studierna. har helt tappat bort mig denna veckan efter inlämnandet av kursuppgift 2 och dåligt med sömn i början av veckan samt den där förkylningen som kom förra veckan som kändes som om den var på väg bort men som placerat en kråka i halsen på mig så att jag kraxade fram ett godmorgon i morse.

för att spä på det hela lite så har foten blivit betydligt mycket bättre, lite hård men inte så ont, armbågen som var helt kaputt i torsdags kväll känns inte vid men då kommer ju något annat och ersätter istället..höger tumme. efter frukost började den värka.

så medan både Han och T är iväg till skolan för att studera passar jag på att lägga mig på soffan och bläddra lite i mina böcker jag också..en stund i alla fall för imorgon är det jobb söndag så lite ledigt vill jag ändå ha idag.


loving friday

eftersom det inte var fredag igår som jag fick för mig var jag än gladare att det är fredag idag och att jag bara skulle köra ett snabbt kort pass på jobbet. 8-12. lovely.

gjorde mitt pass och for sedan hem med bussen igen där jag somnade i solen.

fick lite lunch i mig och sen unnade jag mig en tupplur på soffan. underbart skönt.

men man kan ju inte ligga på latsidan hela eftermiddagen heller så efter tuppluren blev det en sväng med dammsugaren, det sista av städningen för denna veckan. så ringde mommen precis när jag var klar så det blev en uppdatering där om Skottlandsresan och roliga frågor.

mommen är på något sätt övertygad om att vi vet vad vi ska få för bebis. hon frågar varje gång och idag frågade hon om det var riktigt säkert att vi inte vet. haha. hon håller på och stickar för fullt..hon är nu inne på sin femte! kofta och hon tycker att det är så svårt med färgerna..

tur säger jag! själv tjej som växt upp i det rosa molnet och länge avskydde rosa för den sakens skull.

jag retades och sa att mitt barn ska få ha rosa tröja och blå byxor när vi går på stan...då kan ingen säga nej men en så söt liten flicka eller nej men titta en så stor stark pojke.

reflektionerna har gått igång efter att ha arbetat i förskolan och granskat genusperspektiv.. det är ju inte en helt enkel grej det där men man kan ju försöka vara lite medveten i alla fall...jag ska försöka. själv är jag mycket girly i vissa lägen medan andra inte alls...och mest är jag nog lite av vem bryr sig..gör som du vill..

ska rekommendera boken Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra av Lisa Marklund och Lotta Snickare.. den handlar om manligt och kvinnligt..barn- och yrkesperspektiv... En liten bok som kan ge stora tankar. prackade på den på mina närmaste vänner en jul för några år sen när det började gås i barntankar..


men nu är det fredag kväll och T har kommit för att bo under helgen så jag ska avbryta lite i deras killsnack ;)


grill

årets första grillning är nu avklarad. grillade igår i den fina kvällsolen som mot husväggen fortfarande värmde något. helt otroligt underbart väder har vi haft.

godaste matlådan på länge idag.

hej tjockis!

hej tjockis! är numer den standardiserade hälsningsfrasen när jag kommer gående. av alla. tom chefen. men hon har ett stort hjärta, min chef.

och det återstår väl att se vilken tjockis man är.. igår ringde en kille från universitetet och frågade om vi fortfarande var intresserade av att vara med i ett forskningsprojekt vi anmält vårt intresse till.

forskningen går ut på att de ska kolla mig och Honom och bebisen för att se om det finns en fett-gen hos oss. jag var tveksam. visst låter det spännande med bodpod som man får kliva in i ala du blir vad du äter men för mig blir det även ett blodprov i v 32 och Han som frivilligt är blodgivare kommer undan med ett salivprov.

men jag undrar lite hur det är med det där när de ska mäta fettet på våra kroppar... vad får en gravid kvinna för resultat? många går inte enbart upp bebiskilon utan även en del extra åh vad gott kilon också.

vilket för övrigt en av mina manliga kollegor tror att jag har gått upp när han kommenterade att han trodde att jag minsann blivit glad i mat.. Im pregnant whats your excuse? haha.. nej så illa var det inte men blev lite paff.

och det är ju lite svårt att veta vad som är vatten och svullnad som börjar komma nu med jämna mellanrum och vad som är bebiskilon och vad som möjligen kan vara extra goda gotti kilon..

något jag dock vet är att jag ständigt tycks lida brist på snygga och passande kläder. känns som att jag växer ur allt hela tiden och ständigt är på jakt efter något att ta på mig.

solskensdag

hade gärna haft sovmorgon idag men istället gjorde man sin plikt innan man försvinner från jobbet och jobbade extra i ett försök att hinna klart allt innan det är dags att gå. om man kan gå då? fast foten är något bättre idag vilket känns skönt.

cyklade till bussen i morse. en rolig upplevelse som snart är förbi då magen verkligen börjar ta i knäna och det går inte att ha något i jackfickorna för då tar det stopp. blev omcyklad av typ alla studenter som skulle till skolan till 8.15. pinsamt!

jobbade. frustrerande. men då får man tänka om, tänka nytt.

hem igen för lite lunch. degade en stund med benen högt på soffan och kom sedan på att tvätta vore allt bra det. så tvätta blev det varpå Mile ringde och fick mig att nästan glömma gå ner och hämta upp den igen.

fick många bra råd. var dig själv och gå på det du tycker. helt rätt. men så har jag nog alltid varit? eller?

fick ett mess från E igår som är mycket nyfiken på min tjockhet så för att sluta cirkeln ringde jag Leylike för att kolla läget där. alla uppdaterade om det senaste med det senaste.

nu har äntligen Han kommit hem också efter en tvådagarstripp till Skövde på kurs och studiebesök. vi har saknat honom även om det så bara var för en natt...lite kvalitetstid nu som inte hanns med i helgen.





svensk i kjol och en grön tjockis marräng :)

okej.

onsdag i säng alldelens för sent som vanligt. ett visst motstånd till att åka infann sig och därmed tog allt mycket längre tid för det kändes som att det fanns saker att göra innan man kunde börja packa?! ja.

torsdag. upp alldelens för tidigt. 04.45. och det på grund av att bilen tydligen är paj. eller på väg att rasa sönder eller något i den stilen. hmm jag som hämtade sommardäck i full fräs på motorvägen under tisdagen upplevde inte detta, men tydligen är något fel efter att sommardäcken kommit på och bilen tagits på en provtur. växellådan? usch vad det låter DYRT.

så ingen bil utan tåg fixas i sista minuten på onsdag kväll.

på tåget. halvsover till Arlanda. har ont i halsen.

har inte haft ont i halsen på flera år. hade mkt problem med halsen i sena tonåren och åt två pencillinkurer i omgångar. operation av halsmandlarna satte skräck i halsen och det försvann.

men inte i torsdags. då hade jag ont i halsen och var trött. inte heller flyget via omvägen FRANKFURT Tyskland hjälpte det att bli roligare att resa. annars något jag älskar. att vara på väg.

fredag. fortfarande ont i halsen. ont i foten. en vecka nu.

Han provade ut en kilt. inte helt lätt då många var uthyrda för bröllopet och Han har långa ben och smal midja. hittade en. tror det blev national tillslut.
fika med en av fars många många kusiner på det lilla stället Saddlers där jag varit med farmor.

hämta farfar och så in till Dundee för toksnabb shopping. men jag behövde bara en affär egentligen. hittade massor med fynd och baskläder. 7 babybodies för £7  (77sek) kunde ju inte motstå något så billigt och snyggt. jag fick mig en klänning £5 (55kr!!!), en morgonrock £6, några t-shirtar både för nuvarande figur och vanlig figur för £2-3 styck och Han fick även en uppgradering av t-shirtar.

fish and chips till lunch. yummie. faktiskt fisk som jag inte kände motstånd till trots graviditet. annars är fisk tyvärr ett no no just nu.

iväg till bröllopsplatsen där det campades i enormt stora och fina stugor. umgänge med släkten. dock ingen BBQ då det dröjde evigheter innan den drog igång. vi anlände strax efter 16-tiden och BBQ drog inte igång förren vid 20.30 då vi alla var trötta och farfar behövde få vila han med.

hann med att hälsa snabbt på bruden som jag skrämt upp med mina magbilder på hur en v20 mage ser ut..iaf på mig men inte på henne. känner man inte henne så skulle man aldrig ana att hon var gravid och det i v 20 dagen för bröllopet. konstigt.

lördag. en liten sovmorgon till 8. handla på Tesco. mackor till lunch och annat gott.
fixa fixa fixa styla styla styla. ut kom en svensk i kjol som trivdes i det och en grön tjockis marräng med änglalockar i håret. otroligt stylish. får tacka för att man inte var lika stor om magen som i onsdags då jag provade klänningen och den satt åt.

iväg och invänta bröllop med släkten som sprang runt och fixade samtidigt som tv'n visade fotboll. mycket viktigt.

vilken bröllopsdag!

solen sken, det var varmt i luften. perfekt för ett utomhusbröllop. en väluppfostrad hund med ringarna i en ask runt halen i ett matchande grått band som återfanns både på bröllopsklänning och i brudgumens kilt.

många bekanta ansikten från mina turer till Skottland/England.

happy days. inte ett öga var torrt.

fotografering och mingel.

underbar middag.

otrolig fest. traditionell dans.

en lång dag och kväll. ett underbart bröllop.


söndag:

klockan 7. hur tänkte vi då?  packa, duscha, vänta.

samma tur tillbaka via Frankfurt. onödigt. men ett måste. direktflyg inställda till sommaren.

försenat.

Frankfurt-Sthlm också försenat. jippie yey.

missade tåget hem. tur vi inte bokade!!

problem. hur tar vi oss hem?

leta lösningar. 23.09 ett nattåg utan sittplatser kvar endast liggvagnar för över 900kr kvar.

okej. finns inget annat.

bokar inget. hoppar på och hittar sittplatser, men när kan man bli av med dem? redan på Sthlm C?

nej det visar sig att just där vi satt var det faktiskt obokat kunde konduktörskan bekräfta. YES!!
lyckas sova från Södertälje till Norrköping.

framme strax efter 02.00. taxi hem. i säng by 02.45. trött. nu inte bara karpaltunnelsyndrom i foten utan även höger armbåge. satsar på en förlamad högersida innan jag är klar.

måndag.

Han upp när klockan ringer som jag inte hör. jag sover. har en svag tanke om att masa mig iväg till skolan och föreläsning. Han åker iväg redan före 8. studiebesök och kurs i dagarna två. saknar redan då helgen åts upp och vi inte hann umgås på det där prata med varandra sättet..

jag vaknar till liv 08.30 bäst att kolla schemat när det var intro till kursuppgift 3. typiskt 12.00 såklart efter föreläsningen.

river ut resväskorna på golvet, rotar fram det jag behöver. duschar och får frukost i mig innan jag ger mig av på cykel med magen som tar emot låren kommer jag iväg till skolan.

trött. ont i fot och armbåge. lite surmulen. men solen skiner och det hjälper till att hålla humöret uppe.

hem igen och lägga sista handen vid avhandlingen som ska in idag. sista minuten. ja. crap. men nu är den klar och jag är nöjd tror jag. mycket jobb. men det blev bra.

nu åka och lämna in. handla. sen sova? är såå trött och småsjuklig i kroppen känns det som. seg som kola.

en kopp te innan jag åker och sen bara mys i kväll eller röja undan resväskorna som exploderat i en hög på golvet kanske vore bra?









coming up

okej..Skottland nästa.

inte helt färdigpackad men snart så. i säng and off we go.


three dogs in a pub

är man stammis på lokala puben går det bra att ta med sig hundarna in :)

tre hundar med på puben afterwork.

THE dog

det snackas kring det stundande bröllopet. men nu börjar nog tapeten ändras. från att först handlat om THE dog Cadbury (döpt efter brittisk chokladsort) börjar det nu handla om svensken som ska iklädas kilt. syrran önskar att hon skulle resa med, det kommer bli oförglömligt.

ingen vill missa båda dessa stora händelser...och ja så brölloppet förståss..

this is Cads.





min kusins älskling som är stor, dreglig men ohh så go´ hund.

bara å köra

vi hade ju tänkt ut en jättesmart plan. klockren. den gick i stöpet.

Han hittade en däckfirma där vi skulle kunna få våra sommardäck utbytta till ett ja..bra pris (alltid dyrt hur som).
den låg ju i Norrköping så jag skulle kunna slänga in däcken (eller flörta med killarna så att de hjälper en gravid kvinna lyfta ur dem ur skuffen) på väg till jobbet och sedan hämta dem på väg hem från jobbet någon dag.

denna någon hämtardag råkar vara idag. då jag sökt komp. och fått komp för den delen.
men nu måste jag åka dit och hämta dem i alla fall så att Han hinner byta däck ikväll för att slippa åka till Arlanda imorgon med vinterdäckens eländiga läte hela vägen.

ibland blir det inte riktigt som man tänkt.

hellre uppblåst än urblåst..

hellre uppblåst än urblåst men ändå. ibland är det bara inte roligt.

provade klänningen just in case. ser ju ut som en jättelik grön maräng nu. har verkligen vuxit i klänningen. kan bara hoppas att man är lite uppblåst idag så att den sitter lite bättre på torsdag.
med lite klack till blir det nog bra också så slipper man se så kompakt ut, om jag nu kommer kunna ha klack på skorna.

just nu känns det inte så där jättekul.

mor letar jacka för fullt där hemma på vindsförrådet i hopp om att hitta något som jag kan ha över också.

om bara något ville passa. diademet blir iaf snyggt.

anmält intresse

nu har jag också anmält mitt intresse till det lilla extraknäcket. bara vänta och se och hålla tummarna lite.


deklaration

och så kom äntligen deklarationen på papper. bara att fylla i och skicka in så blir det en glad midsommar.


inte lite att fundera över

med det här med barn följer en hel del saker att fundera över. så det är det jag gör. jag funderar.

just nu funderar jag lite över det här med Gud. vart står jag i relation till Gud och religion (och vilken religion).

jag har haft en någorlunda klar bild över detta tidigare men med barn utmanas de och jag känner att jag måste tänka ett steg längre. jag måste utmana mina tankar och funderingar.

dop eller namnceremoni?

tradition i förhållande till religion.

för det är ju så att jag firar jul och påsk enligt tradition inte pga religiösa skäl. egentligen.

samtidigt som kyrkan ändå funnits med genom skolgången då vår första lärarinna, för hon var en riktig lärarinna i mina ögon då, var kristen och vi fick mycket från kristendomen och många besök i kyrkan under våra första 3 år i skolan. tiderna var ju annorlunda då också, innan vi blev mångkulturella i klasserna.

så jag funderar.

mina muslimska vänner tigger och ber om att få gå till kyrkan, helst på ett kyrkligt bröllop om de får önska men ett dop skulle nog kunna kompensera ett tag. men det ligger ju så mycket mer bakom än att bara gå till kyrkan.

jag önskar att jag visste mer om hur farmors förhållande var till kyrkan. hon gick varje söndag. hur tänkte hon? vad betydde Gud för henne?
jag kommer sakna henne till tusen när vi åker över på torsdag. första gången sedan begravningen för 1,5 år sedan.

jag får fundera vidare tillsammans med Honom och försöka bilda mig min egen uppfattning som helst ska klaffa med hans, så pass mycket att vi kan vara överens i alla fall.

blir kanske ett korsförhör av mina kristna vänner för att ge mina värderingar en utmaning.

måndag, söndag, tisdag?

det är lite svårt att veta vad det är för dag idag känner jag.

i fredags jobbade jag men då kändes det som helg då vi var få på kontoret och det var inte mycket till trafik i stan.
sen har jag fått umgås mycket med Honom under några dagar även om Han försvann några timmar på cykel.

men jag försöker pränta in att det är tisdag idag. och mer ledig ska jag förhoppningsvis vara. väntar på svar om min komp ansökan imorgon. hoppas på att slippa åka in faktiskt. jag vill inte väcka mitt jobbhuvud för en dag när jag inte kan göra mer än så denna veckan då är det bäst att inte gå in i något alls.

istället blir det studier och städ.

började städa undan påsken nu faktiskt. påskriset började fälla pollen så ner i en soppåse åkte det. lika bra att det är påskfritt när vi kommer hem.

sen ska jag försöka vila min fot som inte är bra. fick lite massage igår efter vår shoppingtur. det var ju inte så smart att trava runt på den men jag kan ju inte bara sitta heller! kändes lite bättre i morse men nu kommer det smygande igen.

vi kommer inte ha brist på variation denna gången i vår packning. jag kommer packa ner 2-3 skor och min mor skulle ta med sig ett par extra av hennes skor, låna något par av syrran och ev mormor för att se vad mina fötter kan tänkas behaga ta på sig för att ha minst smärta. det kommer även finnas en eller två extra jackor med i packningen för att se vilken som bäst rymmer min stora mage.
tur att vi flyger med Lufthansa och får ha mer vikt med oss än lågprisbolagen.

ja just det...ska nog komma upp när vi flyger också. för jag har ingen som helst aning. och det är nog bäst att jag håller lite koll nu för Han har drabbats av någon form av gravidhjärna..jag har ingen annan förklaring till vad som hänt. igår tvättade Han samma lakan som jag tvättat i lördags en gång till..för att de låg ovikta i en tvättpåse även om jag berättade vad som skulle tvättas och inte.

det är inte lätt när det är så mycket att tänka på hela tiden både hemma och på jobbet.


köpt



ikea.se


extraknäck

min syster och jag är olika. och ibland lite lika. det beror helt enkelt på.

till ytan kan jag vara den lugna och hon den med lite mer fart i. på djupet kan det mycket väl vara tvärt om ibland. det beror som sagt på.

när jag släpptes lös som nybliven myndig fick jag aldrig några förmaningar. har nog aldrig fått några sånna i samband med krogbesök. det har min syster. "ta det lugnt ikväll" har hon fått höra både en och två gånger.
fördomar våra föräldrar har om oss.

nu låter det annorlunda. syrran är attraktiv i hemtrakten då det gäller arbetsmarknaden och det dyker ständigt upp roliga erbjudanden lite här och var. likt vår far börjar hon samla kontakter. bara häromdagen var det en gammal bekant som fått nys om att det fanns duktig arbetskraft i syrran.

(fast jag har faktiskt också blivit haffad en gång på gatan och blivit erbjuden ett extraknäck som jag tackade ja till)

mor levererar de goda nyheterna som syrrans attraktionskraft i trakten. varpå jag berättar om mitt senaste span på extra knäck.

"jaha..(med en kvävd suck)...vad har du hittat på nu då?"

folk i min omgivning har en tendens att tycka att jag har för mycket att göra.. Han sa samma sak. det går inte att berätta att man hittat något intressant sidospår i form av en ideell förening, en intressant kurs eller något annat..för då kommer det... de kvävda suckarna.

men jag är ju som jag är så jag lyssnar inte på det örat utan kommer anmäla mitt intresse så får vi se vart det leder, förhoppningsvis till ett större bibliotek :)


men jag är ju inte helt ovetandes om varför de suckar... ibland har jag för många projekt igång och bankar huvudet i väggen...men sånt brukar ju gå över och jag fick faktiskt mors gillande om min nya ide..så de så ;P



pengar ut förhoppningsvis in också

oj vad folk det var ute i svängarna idag. packat med folk på köpcentrat vid 12-tiden. och så vi.

vi hade som vanligt en lista med ärenden att uträtta så nu har vi hittat 4 bebispresenter och 2 barnpresenter.

till oss blev det flux, järntabletter och stödstrumpor. oj vad spännande! not. hade gärna kommit hem med något trevligare men jag ska ju försöka att inte fylla på utan bli av med...

lite roligt blev det dock när vi handlade möbler och kom hem med en spjälsäng och ett skötbord. nu har vi bestämt oss.

däckade ihop på soffan både Han och jag. studier? nja. senare kanske.

gick istället lös med kameran och fotade en del av det jag rensat ur garderoben och hoppas på att bli av med lite mer grejer och få in en liten slant på det. hade en vår/höstjacka, 2 nästan oanvända skor och några klänningar att bli av med. borde vara rätt tid på året att kunna locka till sig köpare nu.

ska försöka stå på loppis i sommar när den stora i Norrköping öppnar. har 3-4 kartonger med skräp, jag menar fina exklusiva varor, att bli av med ;)

som en viss annons på tv säger: hur mycket pengar gömmer sig i ditt förråd? en resa till thailand eller varför inte...

nu tror dock inte jag att jag har någon resa till Thailand i förrådet men.. några hundralappar vore nice till glass i sommar :)

inte så överraskande men nytt

det är väl inte så överraskande att man åker på nya saker hela tiden när man är gravid och man lär sig en massa nytt.

J hade ont i foten. nu har jag ont i foten runt illtån. får ett mejl om att det kanske kan vara karpaltunnelsyndrom.
vilket kan drabba gravida kvinnor från 6 graviditetsmånaden. check.

bara det att när man googlar så står det bara om handen och mitt sitter i foten men något är definitivt i kläm. jag som ska ha pumps på mig på torsdag!! innan var det osäkert på om jag skulle kunna ha mina pumps eller om jag skulle behöva låna syrrans som är en storlek större. nu är frågan om jag ens kan ha pumps alls.

flip flopps och sametsgrön klänning. nice. men ohh så skönt!


maträtter

lyssnar med ett halvt öra på nyhetsmorgon. de pratar om maträtter från 70-talet bla Hawaii kassler och flygande Jakob.

tydligen är det skämmigt att säga att man fortfarande lagar dessa rätter? öhh. ibland förstår jag mig inte på det som jag kallar för Stockholmssyndromet. full med fördomar.

inte skäms jag väl för den mat jag lagar oavsett vad det är? blodpudding som fläskfilé. jösses. har folk inget bättre för sig än att skämmas för den mat de lagar?

leve 70-tals maten.

även om jag är måttligt förtjust i både Hawaii kassler, som jag aldrig lagat sen jag flyttade hemifrån, och flygande Jakob som Han kan önska att vi lagar ibland..

idag blir det macaroni and cheese brittish style m. pomme och ikväll köttgryta ala husmanskost.

en extra ledig dag

idag har vi en extra ledig dag tillsammans. känns helt underbart!

har skickat iväg honom till tvättstugan idag för på något sätt så finns det mer tvätt!

sen skulle vi behöva handla en massa bebispresenter, jag är sugen på att handla lite till oss också i möbelväg och så ska vi hinna med att läsa lite kurslitteratur både Han och jag.. Han har påbörjat sina studier i forskarskolan och jag ska göra det sista jobbet med avhandlingen jag läst innan vi åker. har även lite att läsa inför jobbet nästa vecka.

så nog finns det att göra allt.

lite mys tillsammans däremellan också. när vi är lediga tillsammans en dag extra.

grill - snö?

vilken härlig dag vi hade igår. solen glittrade.

Han for iväg upp mot Askersund på cykel för att möta upp en kompis som tränar inför Vätternrundan. helt galet tycker jag! men jag skulle ju aldrig orka bort till Berg ens..

så dagen tog en lite annan vändning än vad vi tänkt men det är bra att han får ut och röra på sig lite som Han är van vid.
själv tog jag tag i tvätten och hann med att få undan lakan från nattgästerna för några veckor sen och vinterkläderna samt lite mattor. vinterskor och en påse med mössor och vantar kom upp på vinden.

sen var jag trött och hamnade på soffan men lyckades med konststycket att inte sova! vilket nog var en dum ide för resten av eftermiddagen var jag istället seg.

men det var han också efter 4,5 timmes cyklande så vi gjorde oss bra tillsammans.

vi hade tänkt grilla men solen gick i moln och affären här stängde precis när vi hann dit så det blev en tur med bilen istället så att rota fram grillen och tända på blev lite för krävande.

in i ugnen med fläskfilé och pomme så blev det en smaskig middag ändå.

väldigt förvånad i morse när vi vaknade och det är snö ute!

påsk

igår var vi upp till svärföräldrarna på påsklunch och vi hann även med middag innan vi for hemåt.

en härlig dag på landet. lugnt och stilla, solsken och mys. så mysigt att jag blev så trött fast jag såklart somnade på vägen upp i bilen.

jag hann också med att somna när vi skjutsade in lillfaster till stan och vi åkte tillbaka ut igen. då somnade jag.

men hemma hos svärföräldrarna höll jag mig vaken hela dagen. stort plus till mig!

vi fick påskpåse med godis så kvällen igår blev film på tv och lite mer godis innan det var tack och godnatt...somnade i soffan igen. jag tycker inte om att somna i soffan. då måste man vakna och resa sig och gå igenom badrumsbestyren och halvt vakna till liv innan man når sängen igen.. men nu är läget som det är och då somnar man när man är trött :)

vaknade vid det obligatoriska 3.30 i morse. denna gången var det utbytesstudenterna som höll låda utanför fönstret. Han tror att de höll på att dansa och jag vet inte. Han vaknade också av livet där ute vilket var tur så att jag kunde tända lampan för att se om det skulle ge någon effekt. det gjorde det för det tystnade och de försvann bort i natten.

bortsett från det fick vi en härlig morgon där två förvånade vaknade till liv 9.30. det var länge sen vi vaknade så sent. igår väckte klockan oss vid 7 för att vi skulle uppåt landet. annars har vi varit vakna före 8 flera helger i rad nu..

härligt med en lång lat morgon då vi båda är lediga imorgon också så det går att ta det lugnt även idag. men nu tänkte jag tvätta vinterkläder när förhoppningsvis större delen av studernterna har rest hemöver för lite lov.


kedjereaktion

pratade med min far idag som åker till Skottland imorgon för att påbörja whisky-rundan innan vi möts upp för bröllop.

hoppas att jag inte ärver mer anlag från honom än nödvändigt. jag börjar bli varse om en del saker men där får det räcka.

gubben har vaknat klockan 4 i morse och kunde inte sova mer så han hade grundmålat taket i mitt gamla rum. när klockan så hunnit bli 6 på morgonen (då jag klev upp!!) tar han arbetsbilen och cykeln och far iväg för att lämna in den och tvätta av den i garaget och cyklar sedan  hem någon gång på morgonkvisten runt 7-7.30.

när jag pratade med honom vid 10-tiden antar jag att det var dags för en liten tupplur i fotöljen.

vissa är bara inte riktigt kloka men kan man inte sova så kan man inte.. tur han sover om kvällen i alla fall.

...men så ledde det ena till det andra. vi ska bo hos min farbror under vistelsen i Skottland vilket gör att en present till tvillingarna som kom i somras är på sin plats. och till brudparet som väntar barn i sep har vi redan köpt en tidig present när vi ändå är över. så då måste vi ju köpa en present till brudens bror som också fick barn i somras.

och då lär vi ju köpa present till mitt stora kusinbarn på 6 år som varit och hälsat på oss i Sverige vid två tillfällen. och så har ju ytterligare en kusin barn även om de inte skulle kunna komma upp till bröllopet från England så ska det ju vara rätt med present så det blir en till där..

5 barnpresenter helt plötsligt...en enda lång kedjereaktion. så det måste fixas innan torsdag. och vad ska man hitta på???
3 st ca 8 månaders och två 5-6 åringar...

sen har ju en kusin med man en förkärlek för en hel del svenska produkter som Polly, ballerina kex och ost...
önskar att vi får tid till shopping så att jag kan ta med mig lika många brittiska produkter med mig hem men det ser mörkt ut på den fronten då vi troligen inte kommer vistas i stan och byn har inte så mycket att erbjuda..



långfredag

försöker minnas vad jag gjorde igår. ibland är det svårt. men så kommer jag på det. igår var det en jättekort promenad för att jag glömt min kofta på jobbet och vi tog en runda innan vi handlade i påskruschen. tur att vi inte skulle ha så mycket grejer men hittade grillkol till extrapris vilket lovar gott för framtiden :)

ja så det blev handling, mat och så ramlade jag ihop på soffan men lyckades ändå hålla ögonen öppna under Lyxfällan men blundade i reklamerna.


idag har det varit jobb. som när man går under vård och omsorg. det är skönt under våren i andra yrken att få extra mycket ledighet fast å andra sidan så är det ingen speciell fredag så lite OB på det hela är välkommet liksom att det går att parkera gratis var som helst. lite lugnare tempo på jobbet överhuvudtaget vilket är nice.

har fått höra en annan trevlig jobbnyhet att ett nytt avtal är på G för oss anställda som pedagoger av olika slag..37timmars vecka istället för som idag 38,25. YES! jag ska njuta av min 1timme och kvart extra ledigt i veckan så fort avtalet går igenom vilket skulle bli snart enligt facket men inte så snart enligt löneass.

jobb idag. lugnt och skönt.

väl hemma slog jag på tvn och kopplade verkligen av för jag dåsade bort. hur länge vet jag inte. och snart är det dags att sova lite till. skönt.

imorgon ska vi till Örebro och svärföräldrarna och visa upp oss framifrån, bakifrån och sidan :)
känner mig för tillfället supergravid vilket kan bero på ett visst intag av påskgodis och en gammal favorit som dammats av..morötter med tzatziki dipp. söndagar med Gilmore Girls då var det dippande. rund som en jätteboll.

RSS 2.0