Skottland

dagarna flyter ihop. det är semester. tidiga mornar och ett späckat schema, är det semester? kanske kanske inte men hur som så trivs jag som fisken i vattnet.

vi är i Skottland. det började med att vi flög till Edinburgh där vi tittat på det stora magnifika slottet och tittat ut över staden. vi har strosat längs gatorna och tittat i fönstren. idag har vi åkt vidare upp till Dundee och vidare upp till staden där släkten bor. träffade i stort sett hela släkten hemma hos min farbror. och framför allt fick vi presentera de två nya släktmedlemmarna vår dotter och min kusins dotter för varandra. sist vi sågs i april förra året låg de båda i magen. min mage stor som en ballong redan då och kusinens så liten så liten att den knappt syntes under bröllopsklänningen även om det bara skiljer 8 veckor mellan de två tjejerna.

de lekte och var sysselsatta hela eftermiddagen. roligt att träffa farfar och de andra.

imorgon ska vi ut på en kusttur och kanske äta traktens bästa fish and chips. I cant wait!!

efter några nätter här drar vi vidare till Glasgow för shopping men innan dess ska vi hinna med ett whisky destelleri och kanske ett eller annat slott till.

det finns hur mkt som helst att se och tiden är knapp..men det finns alltid kvar liksom mina rötter som drar mig tillbaka.

skrotig skrutt

vi kom iväg till skroten idag med vår silverpärla. tråkigt att skrota den men det var inte mkt att rusta och sälja vidare.
hann med att rädda Volbeat skivan i sista stund som satt kvar i cd-spelaren. det blir till att spela den i nya röda faran istället. undrar vart premiärturen ska gå?


inget alls vad vi tänkt

ibland blir ingenting som man tänkt sig. för det första hade vi tänkt att vår bil skulle hålla längre än den gjorde.
men nu gjorde den inte det och då fick vi börja spåna på en ny. och det gjorde vi men ändå blev det ingenting som vi hade tänkt oss. vi önskade oss en silver men bestämde oss för en vit men det blev en röd. vi trodde att vi skulle vara billösa i uppåt 3 månader, nu har vi skrivit papper och får hämta den rekondad och klar 2 augusti.

ja ibland blir det inte alls som man tänkt. det enda som blev som vi tänkt var diesel. känns bra att man kan påverka något.

besvikelse

besvikelsen är stor efter gårdagens flopp. en handfull kantareller. det pratas om kassar och liter men jag har då inte sett några fast vi varit i vad som kan tyckas vara perfekta kantarellskogar. jag vet vart de växer men det är långt härifrån och än längre om man inte har bil..

men vi fick se på den underbara utsikten igår i alla fall. bra väder var det också när vi kom upp. solen sken på oss. tänkte att det vore perfekt med årets första dopp när vi kom ner svettiga och härligt varma.. då blåste det istället så vi gav upp idéen.

och kryddskåpet fanns kvar på loppisen :) lycka!


ska göra mig klar nu. det var tänkt att vi skulle skrota vår bil idag men vi hittar inte registreringsbeviset del 2 så vi fick beställa nytt. så det blir till att vänta. men vi tänkte bege oss ner till bilhandlaren och beställa vår nya bil i alla fall. hoppas på snabb leverans!

det är jobbigt att vara beroende av så mkt. diskmaskinen började krångla igår också. ingen bil och ingen diskmaskin. kanske är det stopp i rören igen?
tv'n stängde av sig på eget bevåg igår.. vore ju ingen större förlust men jag är beroende av morgon nyheterna, det ger en bra start på dagen även om det är mest elände.

nej vi har en del att stå i..

biltur

vi bokade bil och ska snart bege oss ut på en tur. tidsoptimisten kryper fram och menar att vi både hinner klättra på berg och titta på utsikten, avnjuta matsäck där uppe, kika in på loppisen, bada? om det inte är för dåligt väder (måste ta årets första dopp!!), leta upp en bra svampskog, handla på ÖB och vanliga matvaruaffären..

har man bara bil en dag så gäller det att hinna med mycket.. vi får se hur långt energin sträcker sig.

annars ser jag fram emot att klättra upp på berget och njuta av vår hemgjorda pizza.


härliga stad

staden förändras på sommaren. studenterna flyttar ut och kvar blir ett lugn.

men det jag gillar allra mest är alla träd spridda över stan med ätbart..äppelträd, päronträd och bigarrå träd står lite här och där i bostadsområden och längs cykelvägar. bara att stanna, hoppas att man har någon lång med sig som kan plocka ner det goda och äta..

jag undrar hur de hamnat där de står?


idag tog vi oss en tur ner till stan eftersom jag i fredags åkte buss genom stan och råkade kika in i fönstren och såg lite second hand prylar jag ville studera närmare. tyvärr är det lördagsstängt nu mer..
blev då en tur i en klädaffär där jag har presentkort. hittade massor att prova men inget som direkt klickade förutom en tunn blus. tråkigt för jag provade både finbyxor och shorts som skulle ha varit bra i sommar..men det verkar som att det inte enbart är skor som jag gått upp ½ st i utan det märktes på kläder också..
vågen visar mindre men måtten är annorlunda..suck. men jag har i alla fall dösnygga anklar :) var svullen som en elefant om benen förra sommaren.

sen blev det inte så mkt mer på stan. väntar med shopping till den riktiga semestern. can't wait!

på tok med ledighet

äntligen ledig. men på tok för mycket att göra.

fick en uppdatering från min mor om att någon plockat 600l (38 kassar)  med kantareller på en dag!

får abstinnens i hela kroppen, vill ut i skogen.. och bilen är död, nej inte helt men inte åkbar till en skog i alla fall för då lär vi inte komma hem igen.

men vi kanske ska hyra oss en bil och göra lite utflykter. hittade en loppis igår när jag jobbade, hittade en underbar hylla som jag inte kan få ur huvudet, har en utkiksplats att besöka, svamp att plocka och när vi ändå hyr bil så vore det bra att passa på att storhandla rejält.. vem vet när vi kör nytt igen?

båtresa

bilder från vår båtresa på Göta Kanal. premiärturen med SYMFONI till Häradsskär och Capella ecumenica, en ö med en fantastisk kyrka i St:Annas skärgård.




slussar neråt




Stegeborg

fyren på Häradsskär


fullkomligt älskar den här bilden på oss, håret far åt lite olika håll på oss eller har någon fixat luggen?





inuti gick det inte att fota för det var folk överallt


en hög skrot

vår bil som skulle hålla veckan ut... höll fram till igår kväll vilket var viktigast då jag slutade 20.30 och gärna såg mig åkandes i bilen hem och inte knatandes tvärs över hela stan i regnet för att åka kollektivt..

men i morse förklarade Han att det nog var säkrast att åka kollektivt ändå..

jaha. tack för lång och trogen tjänst hos oss.

komplimanger

fick en så fin komplimang på jobbet "Hej fotomodellen!"...
...ärligheten var inte lika rolig "Ska inte du också börja jogga..?"

två personer med helt olika åsikter uppenbarligen ;)

och det får avsluta mina 6 veckor på arbetet. nu ser jag fram emot en lång ledighet till oktober (skola i augusti =/ )


kalasbilder


mitt i jordgubbslandet




fotbollsset från ja gissa vem? från trollungens morfar.. bäst av allt är att trollungens namn står bakpå tröjan!




samma outfit som trollungen hade på sig under kalaset..syrran har bra smak men två upplagor är lite mkt kanske?





klassikern, en present från oss till trollungen.

gäsp

trött dagarna i ända. jag har inte gått och lagt mig tidigt som jag skulle. siktet på att gå och lägga sig 19.30 i måndags sprack rätt rejält.

istället hamnade jag på middag på en camping. och det var ju bra för då slapp vi laga middag men istället blev det sent.
igår blev inte bättre det heller för då satte undersökningssuget igång. vår bil, den rullar än så länge. hur länge är frågan? vi håller tummarna för att den håller veckan ut då jag har två dagar kvar på jobbet innan jag går på min långa ledighet.

men idag var det nervöst när jag skulle köra hem. efter 10 startningsförsök kom den igång och så åkte vi de 4,5 milen hem helt utan problem.

så det är lite mycket nu som ska kollas upp om vi ska köpa oss en ny bil.

fart och fläkt

här är det full fart och lite dåligt med fläkt faktiskt.

släkt, kalas och heldags båttur i skärgården..
jag får helt enkelt återkomma för imorgon är det jobb igen.. jag känner att jag skulle behöva en helg efter allt ståhej..

men en vecka kvar på jobbet innan jag får vara mammaledig igen. skönt på så många sätt.

men som sagt, på återseende då?

det viktiga ljuset

vilken skillnad det gör att det är ljust och solen skiner ute. tror inte att jag hade orkat med en så lång dag som idag annars.

nu dags att sova. om jag orkar tänkte jag åka till jobbet en timme tidigare så att jag kan gå en timme tidigare och fixa allt som ska fixas innan släkten.
hamnade på stan idag när jag var i tjänst (sämsta tillfället men bäst för plånboken) och såg en snygg jumpsuit. så jag vill gärna spana in den lite mer..är extremt osäker på detta klädesplagg.. ser så skönt ut och lätt att bli klädd i ett plagg..men ohh det är inte ett plagg för alla..speciellt inte för korta lilla mig..

vi får se..

och är jag inte lite för gammal? eller?

en deal

en bra deal är en bra deal men är det rätt deal?

saken måste undersökas.

still working

my ass off..
okej kanske inte riktigt. tog i lite där. men det känns så ibland. eller ser jag fram emot semestertider som hägrar om 1½ vecka?
samtidigt är det vemodigt att tänka att jag inte kommer tillbaka till jobbet förren 5 oktober. jag vill ju påbörja en massa projekt och några har jag nog dragit igång.. kanske till mina kollegors fasa. de som vill ha semester och inte merjobb.

imorgon kör vi mastodontdagen 08.30-20.30 vilket i praktiken betyder 07.30-21.30. bye bye family.

sen blir det bara roligt men släkt och vänner hela helgen. på måndag ska jag gå och lägga mig 19.30 har jag bestämt. då ska jag sova. ser fram emot måndag och sova :)

ä' bint bättre

nej det blir inte bättre än så här. tokmycket att göra hemma och idag var det dåligt med göra på jobbet.

men när jag fick att göra blev det utflykt igen. helt otrolig natur har jag fått beskåda. det blev inte till att bestiga berg idag men jag har hittat många nya smultronställen.

kunde i alla fall sluta 2 timmar tidigare. min komptid krymper och krymper. hann hem till den lilla så att vi kunde äta middag som en familj och sedan säga puss och godnatt. iväg och handla mat och så ta hand om tvätt.

Han har varit duktig och stuvat upp saker på vinden.

ser fram emot helgen när tjocka släkten kommer men jiss vad jag vill fixa innan dess.

en lat start

en lat start på en hektisk vecka. på en hektisk sommar.

idag har vi inte gjort många knop. inga måsten mer än mat i magen. vi har lekt med M. två trötta barn blev resultatet men skoj var det.

imorgon drar en hektisk vecka igång. jag tror att jag som tidigast slutar 16.30 en dag och som senast 20.30. börjar 8.30 varje dag. det här med heltid är rätt jobbigt ;) men oj så roligt. anar att något skoj står på schemat imorgon.
förra veckan fick jag besöka marmorbruket i Kolmården. så jäkla fint! klättrade upp på ett berg och såg ut över hela Bråviken ända in till Norrköping. how lucky am I?

det visar sig också att det blir en hektisk sommar med kalas, båttur på GötaKanal/Skärgården, kanske en svamptur till Dalarna, Skottlandsresa, Grebbestad med kringelkrokar, finbesök från Dalarna via Öland och Gotland, årets värsta fest på bortaplan och så ännu en stor fest att fira.

vi behöver i alla fall inte ha tråkigt :)

lekdag

det var länge sen vi hade en lekdag. eller en lekdag där jag fick vara med. Han och trollungen har varit ute på en del äventyr när jag jobbat.

idag ska vi leka med M. och i veckan kanske med U innan kalaset då det definitivt blir lek.

efterfest på våran balkong

klockan 4 vaknar jag av att det är efterfest. man skulle kunna tro att det är på vår balkong de håller till. vi bor en trappa upp och nedanför vårt sovrumsfönster står de och tjabblar en tjej och en kille. på bred östgötska.
längre bort spelar musiken. högt.

Han berättar för mig att han också vaknat och tänkte "vilket bra drag de har i stereon" och somnade om..
jag tänkte inte riktigt så.. ville hellre gå ut på balkongen och deklarera att småbarnsföräldrar gärna sover klockan 4 om nätterna och ville de vara så vänliga och sänka ljudet? med ett morr..

svensk som jag är nöjde jag mig med att stänga fönstret trots att jag visste att jag skulle vakna tidigt av värmen.

kvavt muller

det är kvavt överallt. mullrar har det gjort hela dagen både i skogen och här hemma. det hade tydligen regnat när vi var borta också men det märks inte i luften.

promenad?

dagens skörd

gott men inte mkt. en rejäl skogspromenad över stock och sten. picknick vid en sjö där vi badade fötterna.

svamp

idag ska vi ge oss ut och leta svamp, vi trotsar regnvädret och tror att vi klarar oss undan om vi åker i tid.

annars kanske det blir jordgubbsplock, det tar inte lika lång tid.

till trollungen har vi köpt en bärstol, hoppas hon blir nöjd. hon som inte vill åka vagn. hon har aldrig varit ett vagnbarn.

kryddan i mitt liv

ni ser ju att kryddorna behövdes bytas ut. dessa har stått i solen, inte helt idealt kanske?



så här såg det ut en gång i tiden, så här ser det ut idag i köksfönstret

en kämpande basilika, en död dill, en trött timjan och en överlevare till oregano.

men något lyckas vi ändå med
minipaprika

och våra tomater


lite grönt i fingrarna

kalas nr 1 eller 2?

i tisdags fyllde jag år på riktigt. när jag fyller år fyller jag år länge, flera gånger. det är en lång och utdragen process. oftast brukar det bli så att jag firas några veckor förtidigt då mamma och syster fyller år i början av juni och jag brukar få vara med på ett hörn. sen kommer min riktiga dag och så är det alltid någon eller några som grattar i efterskott.

i år blev det inget förtidigt kalas eftersom jag aldrig var hem. men denna veckan har jag hunnit med två kalas. igår kom svärföräldrarna och grattade trollungen och mig då de inte kommer nästa helg när trollungen fyller. de ska åka till Vansbro med svägerskan som ska simma Vansbrosimmet.

trollungens fina presenter



docka till trollungen och jag fick en stor korg med kryddor vilket var välbehövligt


kvällar blir fler kvällar

jag jobbar 4 kvällar av 5. smått drygt börjar det bli särskilt eftersom semestern hägrar om 2 veckor. längtar efter ett normalt arbetsschema till hösten. vikarieschema är värdelöst när man ska täcka upp för allt och alla.

så idag har jag slutat lagom till lunch. underbart en fredag.

väntar på att svärföräldrarna ska dyka upp på ett tidigt kalas för trollungen. de kunde inte komma när hon fyller. men jag undrar just vart de blitt av?

tycker mest det är tack och godnatt nu efter min jobbvecka.

RSS 2.0