tolv minuter

tolv minuter kvar. jag tror att jag har allt.

Han tycker inte att jag ska blogga mer. vi åker om sju minuter...

Han har kanske rätt...ciao!

packat och klart?

tror att jag börjar närma mig packat och klart läge.

detta efter att ha varit ute på en andra shoppingtur idag. första gången för att inhandla en svart kofta och ett par extra tjockare svarta strumpbyxor. har beslutat mig för svart klänning. har dock fått uppdatering kring vädret och det är troligen typiskt skottskt väder. kallt och ruggit närmare 0-gradigt. brrr.

efter att först ha konstaterat att jag har alldelens förlite att välja på i garderoben...(jag vet att det är en typisk girly thing men för mig är det tragiskt nog sant! måttligt klädintresserad - skulle helst se till att ha en personlig stylist som tog hand om shopping och styling av MEJ, för det andra har omgångar av utrensningar gjorts de senaste fyra åren. jag har flyttat två gånger vilket inneburit rejälga genomgångar, fyllde nyligen en stor papperspåse med kläder för försäljning,)

ja så jag äger förlite kläder...försöker mig på lite shopping i Norrköping men det blev inte så mkt mer än ovanstående samt två basic toppar på rea. såklart mycket rea blir det!

och nu kan jag konstatera att jag har varken någon bra mitt emellan jacka och ingen tillräckligt bra väska heller. fick byta ut min fina guld/rosa Gola dataväska mot en svartvit dataryggsäck som Han så snällt lånat ut till mig... för jag behöver matsäck, bok, dator och allt annat man MÅSTE ha nära till hands..

jag har inga stövlar heller!! ok ett par grå men de funkar inte även om de är ursnygga!


så inköpslista

-svarta stövlar
- mittemellan jacka
- någa väskor ;)     (kan aldrig få för många speciellt secondhand)
och många många fler klädesplagg till vardags och fest....

fast jag har dock varit mycket duktig och inhandlat en hel del byxor detta halvår. lite plus i kanten...


hur som helst...

snart packad och klar tror jag... svårt att veta vad mer man ska släpa med sig. måste tänka in två dagar i Blge också efter trippen....ett par till byxor lär jag nog ha..kan bli släktmiddag eller något kanske...

flänger runt

åter igen. om jag drack kaffe vore detta stunden att göra det på. ha en lugn stund för mig själv. fast iof så tror jag inte att jag har några lugna stunder heller. det är nog inte min grej?!

men jag känner ändå att jag har en något kravlös stund just nu och passar på att göra ett inlägg. uppdatera kaoset som rör sig i hjärnan. och till detta har jag tagit mig en hemmagjord smoothe av banan och mango. mkt bättre än kaffe!

det blev en del ringande hitan och ditan igår. fick tag i chefen fast det var söndag och meddelade att nu lär jag åka. pratade i omgångar med mor och far. flyg och tågbiljetter skulle jagas. höstlov också. nästintill omöjligt....men inte helt för som Gunde säger tänk dalmål Ingenting är Omöjligt! och det är det ju inte heller...

mor fick tag i flygbiljetter efter en hel del letande. vi åker IMORGON från Arlanda till Amsterdam!! ja billigaste turen gick via Amsterdam och sen till Glasgow så att vi hamnar rätt i världen. denna lilla flygtur kommer att ta 7,5 timme...innan det ska jag ju ta mig till Arlanda med tåg och sen blir det mycket väntande...

hemkomst är beräknad till fredagen och kommer bara ta 4 timmar någonting...sen går turen via Blge- Örebro innan jag slutligen äntligen landar hemma i min säng i Linkan igen...

hektisk vecka...

var uppe 6.30 i morse för att tvätta. Han var snäll nog att ge sig ut över till andra sidan för att starta maskinerna åt mig då jag såg förskräcklig ut imorse. men jag hann hämta den och hänga innan jobbet så de borde vara torrt ikväll, senast imorgon bitti..

tänk att man aldrig har nå kläder när man ska iväg. lär nu packa för 6 dar... jag har ju ingenting att ta med! ändå är det snudd på övervikt...får dock ha 20kg denna gång mot de andra 15kg vi brukar få släpa på med andra bolag...


får återkomma kanske...ska dra iväg och handla. lär ha lite matsäck till imorgon annars blire dyrt...










sorg

vaknade tidigt imorse också. strax före klockan 8 hörde jag hur det surrade och trodde att det var min telefon ute på vardagsrummsbordet som surrade. tänkte att nu är det mina föräldrar som ringer. vem annars ringer före klockan 8 på en söndag.

men det var ingen som ringde. måste ha varit i lägenheten ovanför ibland hör man när deras telefon vibrerar.

klockan 09.22 ringde min far. tråkiga nyheter. Nana, eller farmor som hon gick under med oss svenska barnbarn somnade in inatt 00.30

det känns konstigt. jag var förberedd. jag tänkte på det varje dag, snart kommer telefonsamtalet. jag kommer nog inte förstå det helt förren vi är där, på andra sidan havet. det är där vi oftast har träffats.

nu ska allt gå snabbt. det gör tydligen de i Storbrittanien (utom deras övriga utveckling måste jag få säga, snören till lysknappar på toaletterna? rörledningar på utsidan och allt annat konstigt...) begravningen äger rum på torsdag eftermiddag.

Vxx ringde. hon var upp förra helgen på en av Nanas bra dagar sa övriga. de har alltid haft ett särskilt band.



jag går mest runt i ett vakum av vanlighet. omtumlad men i funktionabelt skick. verkligheten kommer nog ju närmare planet flyger mot vårt mål.....om ni nu lyckas få tag i flygbiljetter. det är inte det enklaste. höstlov och allt.


alla tankar går till släkten och min partyprinsessa till ängel...

lugn lördag

idag har det blivit en lugn lördag. febern är bortflugen lika snabbt som den mystiskt dök upp. men dagen har ändå fått hållas i lugnets tecken.

var iväg en sväng till Ikano för att leta efter en tröja jag spanat in på H&M som var slut på nätet. till min stora lycka hittade jag den och har nu lagt ett bidrag till vintergarderobens tjockare tröjlager som än så länge är rätt tunt.

så mycket mer blev det inte och det var tur det för orken till någon större shoppingrunda infann sig inte.

hem igen och en stund på soffan satt fint.

plockade lite här hemma och såg på en rad repriser.

mot kvällen återfann rastlösheten mig och jag tog med mig Han ut på en kort och långsam promenad med mycket frisk luft. tog en sväng förbi affärn också.

härnäst väntar soffan och sex and the city..

uppvaknande

det blev en tidig lördagsmorgon. vaknade vid 8-tiden och klev upp. något som inte hänt på evigheter. är nu feberfri vilket är underbart. ska dock ha en lugn helg i fall att.

rastlös

nu är jag otroligt rastlös.

sov inte sådär jättebra inatt mellan frysattackerna och mitt stora behov av något att dricka 02.00 samt mitt pigga uppvaknande 06.00. därefter fick jag sköta väckningarna på jobbet också vilket sträckte sig mellan 07.30 och 09.00 så jag kunde inte somna om även om jag då började bli trött igen.

somnade dock någon gång vid 10-tiden och vaknade inte förren Han kom hem och väckte mig 13.30. hade inte Han kommit hem hade jag troligen sovit bra mycket längre för det var högst motvilligt som jag svarade på frågor. helst hade jag sett att jag fått vara ensam ett tag till och fortsätta min sköna sömn.

ja sen satt ju Han sig vid datorn och fortsatte med skolarbetet och jag hade inte så mycket att göra att det blev en hel del zappande på tv'n mellan alla möjliga repriser.

hur kan det vara så att de enbart kör repriser nu mera. varför produceras det så lite nytt för tv-rutan?

så nu är jag rastlös och oförskämt pigg med ett snurrigt huvud.

hoppas på en bättre morgondag...

teater

var på teater igår med jobbet. teatern handlade om Aspergers syndrom och var skriven och spelad av personer med olika funktionsnedsättningar.

mycket intressant. den utspelade sig av en professor som testade en apparat för att sig in i hjärnan hos Anders som har AS för att se hur det fungerar och vad som upplevs av en person med AS. Socialt, motoriskt, perception, specialintresse osv.


så efter att ha jobbat över för att se teatern, skulle ha slutat 15.00 men gick hem 20.30 så var jag rätt trött. kom hem och frös enormt. men det brukar vara lite kallt i lägenheten såhär på hösten och speciellt i vardagsrummet så vi har många stora fönster. tänkte inte mer på det. tog på flanellpyjamas och kröp i säng under båda täckena och hade sockor på fötterna. brukar inte frysa så extremt. blev lite bättre på morgonen då jag inte frös lika mycket men jag var ovanligt pigg och vaknade innaan klockan. tände lampan och tjoho det var bara att köra... misstänkte feber och visst var det så.

detta ställde till problem på jobbet. det är nämligen jag som är samordnare idag och skulle stå för väckningar och ev. samtal om sjukskrivningar och liknande. så vem skulle jag ringa? ännu en svårighet i vår verksamhet.

känns surt, löning, fredag, helg och så sjuk... jag som blivit utbjuden på dejt dinner and a movie av Han.

det är ett stående inslag att så fort vi har planerat att vi ska gå på bio så blir någon av oss sjuk. som tur är planerar vi inte att gå på bio så ofta vilket betyder att vi är inte sjuka speciellt ofta men när vi äntligen tar tag i saken och ska gå på bio då slår det aldrig fel. vi har snart bott här i 1,5 år och än har vi inte varit på stadens biograf.

plötligt händer det..

mycket på en gång.

var på en heldags föreläsning under onsdagen. ett mycket trevlig inslag i en arbetande vardagen. en dag med kollegorna. lunch ute på stan, även om vi ungdomar hamnade på BK som inte finns i deras hemstad Norrköping. exotiskt!

föreläsningarna var superba. första föreläsningen behandlade neuropsykiatri och kön. mycket intressant. saker man faktiskt inte slagit en. till en början trodde forskarna att ADHD endast fanns bland pojkar. att det var något som endast existerade bland barn. senare har man kommit fram till att även vuxna har svårigheter och att man inte växer ifrån ADHD. detta hade jag klämm på. vad jag inte hade tänkt på är hur forskningen har bedrivits. forsknig har bedrivits på män, därför hade man ingen aning om att ADHD även fanns bland flickor och kvinnor men att den tar sig andra uttryck. detta hade jag också vetskap om...men det jag inte visste var att forskning ofta bedrivs på män. forskning kan inte direkt vara könsneutral då kvinnor och män är olika.

orsaken till att ADHD upptäcktes bland kvinnor var att forskningen tog en sådan inriktning. syftet var att söka efter om ADHD kunde existera bland kvinnor och då upptäcktes det.

många aha-upplevelser och en engagerad forskare som föreläste. riktigt uppskattat.

andra föreläsnigen började med att bygga på egen livshistoria. jag hade läst boken innan men allt blev så mycket mer levande när vi fick lyssna på den egna berättelsen av personen själv. jag blev mycket gripen av berättelsen på flera plan.

föreläsningen handlade om självskadebeteende och till viss del även ätstörningar. om orsakerna till att just hon drabbats. mycket bra föreläsning!


föreläsning

imorgon är det föreläsning på jobbet. ska bli skönt med ett avbrott även om ämnet är tugnt. flickor och självskadebeteende. härligt att få en dag tillsammans med kollegorna.

på torsdag blir det teater. också ett härligt avbrott.. på fredag går jag hem tidigt för att kompensera teatern. underbart!

halva veckan snart gjord. helt otroligt! den började ju just.


söndag övergår i måndag

söndagen tillbringades som sagt i skogen. vi gjorde två stopp. på första stället gick vi i älgens fotspår vilket kändes något skrämmande då älgjakt pågår för tillfället. vi passerade flera pass men alla var tomma även om vi kunde höra en hund på avstånd. vet inte om det fanns jägare i skogen eller om det bara var från den närliggande bebyggelsen. för det tycks vara väldigt svårt att hitta skogen här ikring.

lämnade första stället med storbesvikelse. på vägen hem åkte vi förbi skogstråk och tänkte göra ett sista försök. istället för att hitta svamp började jag se potentiella julgranar. det är ju snart dags :)
besvikelsen var stor även här och vi bestämde oss för att dra oss tillbaka hemåt och då ser jag något gult som sticker upp ur mossan. dagens skörd blev därmed 4 stycken kantareller...

hittade till en ny ica affär som vi besökte i vår skogsmundering. kantareller har vi sedan tidigare i frysen så här skulle det bli kantarellsås i vilket fall som helst med potatisgratäng och fläskfile..  men vi hann inte så långt.

efter lördagens äppelpaj och whisky hade vi tydligen blivit inbjudna på middag hos grabbarna. det skulle bjudas på något så fint som älgstek.

snabb dusch och iväg till dukat bord. otroligt lyxigt. och älgsteken var underbar! det har du gjort bra T!

hängde kvar ett tag hos grabbarna innan det bar av hemöver igen. eftersom vi tänkt baka bröd köptes inget när vi var ut och handlade så det var bara att ta på sig det söta förklädet och börja baka medan Han gick och kramades på annat håll. höll igång hela kvällen med mitt bakbestyr med resultat av ett mycket gott dinkelbröd och fullkornsbullar. tänkte att det var lika bra att köra två degar samtidigt när jag ändå höll på..

var i gott sällskap av Gordon som underhöll mig i tider av jäsande deg..



och nu har söndagen övergått i måndag. dags för en ny arbetsvecka. en något annorlunda sådan. på onsdag kommer jag finnas på hemmaplan. vi ska på föreläsning som kommer handla om flickor och självskadebeteende. mycket intressant. jag har även läst boken som en av föreläsarna skrivit så det ska bli otroligt intressant att lyssna på live versionen.
på torsdag är det Asperger teater. En teaterpjäs utförd och skriven av personer med Aspergers syndrom om hur det kan vara att leva med AS. Högst intressant!

en dag i skogen

dagens ska ägnas åt en stund i skogen. men det är inte helt lätt att hitta till skogen. förra gången vi var ut för att leta svamp och skog överhuvudtaget körde vi långt ut på vischan men så fort vi trodde att vi kommit en bra bit ut kom där ett litet samhälle och hus i rader. idag ska vi prova ett annat väderstreck och hoppas på bättre lycka.

hoppas hitta trattkantareller...i massor =)

förra gången vi var ut hittade vi EN gul kantarell på hela tiden. inte så jättekul men det blev motion i vilket fall som helst att gå över stockar och sten...

hoppas på träningsvärk imorgon ;)

äppelpajs bjudning

fick något oväntat besök igår. svärföräldrarna kom förbi på besök. de hade vägarna förbi typ. de ägnade kvällen åt att åka på en roadtrip ner från Örebro och hit på middag vilket var mycket trevligt. jag passade på att bjuda på äppelpaj från mitt nyfunna recept. har börjat ta tag i det här med att prova lite nya recept och etablera lite nya rätter i registret så vi slipper fastna i något mönster och bara äta samma samma.

receptet uppskattades och jag kunde dela med mig utan två recept.

nästan hela äppelpajen gick åt igår och jag som lovat grabbarna paj. som tur var fick vi en hel påse med äpplen från svärföräldrarna igår så det fanns en del att göra av med. tredje påsen äpplen denna säsongen som vi fått. mycket äpplen blir det!

så ikväll är grabbarna här och äter äppelpaj och dricker whisky.


alternativt liv..

hörde lite kort på radion i morse att de ville att man skulle ringa eller skriva in och berätta om vändpunkter i livet och berätta hur dessa kunde ha bidragit till ett alternativt liv eller att de bidragit till att man fick ett helt annat liv kanske man skulle kunna säga...

jag har funderat på det där... det finns ganska många händelser som kunde ha gjort mitt liv helt annorlunda...

för att börja från början...

nu vet jag inte riktigt hur mina föräldrar resonerade när jag skulle bli till...om det fanns någon annan tanke. men faktum är att jag skulle lika gärna ha kunnat växa upp i Skottland och semestrat i Sverige till och från.

om det hade varit möjligt hade jag haft två medborgarskap. men det gick inte så jag fick nöjas med att bli enbart svensk. min far är fortfarande brittisk medborgare och jag hade fått dubbla om inte lagar och regler sagt annat...

jag kunde ha växt upp på en rad andra ställen i Blge än där jag faktiskt växte upp. om jag hade växt upp i Medväga kanske jag hade växt upp med J & D mycket tidigare... nu hade jag ju ändå turen att få lära känna dessa två herrar.

och detta tack vare att jag gick på dagis (det hette dagis när jag gick....förskola för den som är petig) just där jag gick. gick då med en kille som sedan flyttade någon gång vid 6-års åldern ungefär... samma kille som jag hade på min vänstra sida på lekiskortet. samma kille som surfat in på min lunarsida utan att veta vem jag egentligen var. tack vare mitt elefantminne (en elefant glömmer aldrig) träffades vi igen 12 år senare och blev ett par under en period.

mycket kunde ha varit annorlunda i den relationen. vi kunde ha blivit sambor. vi kunde ha varit förlovade om jag inte hade sagt nej och tyckt att det var på tok förtidigt. vilket iof var helt rätt eftersom jag inte gift mig med samma kille och ingen annan heller för den delen trots en massa grupptryck!

men dessförinnan när jag var i mellanstadieåldern kunde vårt gästspel utomlands ha blivit längre än 1,5 år om det varit så att skolan i öknen hade fått tillstånd att öppna. fler familjer hade kanske flyttat dit och vi blivit kvar längre.

istället flyttade vi hem för att jag skulle börja 7:an och skolgången krävde något mer än den improvisation min mor höll i.

jag kunde ha gått samhällsprogrammet på gymnasiet istället för natur. jag kunde ha gått natur-miljö istället för natur-natur som jag gjorde. det avgörande var att kemi, biologi och fysik var oerhört intressant på högstadiet och lärare kunde jag ju bli vare sig jag gick på sam eller natur..så natur blev det. mor tyckte såklart att jag skulle gå sam...så lite trots var det nog kanske också? jag har nog alltid gått min egen väg.

men lärare skulle jag bli. jag kunde ha flyttat till en annan stad och studerat. men det där med att bo hemma verkade ändå rätt bra. och det var det. ett tag. men just då fanns det nog inget direkt vägskäl. jag minns det inte som så att jag vägde mellan att bo kvar eller flytta. men med facit i hand hade jag flyttat på direkten av både det ena och det andra skälet.

när jag var färdig utbildad var jag på väg mot Uppsala eller Örebro men det var mest mot Uppsala där jag hade börjat få kontakt mot jobbtillfällen..

jag hann inte ens få ut min examen förren jag träffade Han. På en skidresa så lång från killar vi skulle komma. 6 månader senare blev det ändå Örebro. staden hade funnits i min tankar. Mile fanns där.

skulle egentligen ha jobbat som lärare men halkade in i förskolan och fastnade för arbetssättet och de underbara ungarna.

trodde att jag skulle bli kvar där ett tag. men lotten ville annat. pga studier flyttade vi tillsammans. när det gällde det nya jobbet fanns det egentligen inga alternativ. jag ville ha det här jobbet. basta. och så blev det.



en ny helg redan?!

allt gick så enormt fort och så var det redan helg igen. ännu en ledig helg då jourens kunskapsutbyteshelg som jag anmält mig till blev inställd.

men det tog inte lång tid förren det fanns saker att göra. svärfar ringde igår och meddelade vagt att de skulle komma ner på besök. hur, var och när är lite svårare att få reda på.... likheten går i familjen. men det brukar visa sig.

så här sitter vi nu och inväntar att någon gång snart de närmaste timmarna i vilket fall =)

tog en snabb virvelvind genom lägenheten och röjde undan det som släpats fram och har inhandlat ingredienser för att baka en äppelpaj som jag såg recept på i Buffé. hur vuxet som helst.


mötte grabbarna på väg hem från jobbet så det var bara att kasta sig ut på en promenad och mitt hobbypaket hade kommit så vi passade på att hämta upp det också. nu ska här pysslas..

grabbarna har lovat att göra mig varsinna julkort ;) eller hur var det så?!

vissa likheter

blev alldelens överförtjust igår när jag slog på tvn och fick se henne. Lotta. Lotta på Bråkmakargatan. för jag är nog precis lik Lotta. lika envis som en gammal get. och det är alldelens underbart härligt att vara så envis.

älskar hennes kommentarer och utspel. igår skulle familjen åka till sjön på utflykt.

ja men nej

tänkte igår att jag provar det här med att gå och lägga sig tidigt igen. låg i sängen före klockan 21 men läste bok ett tag. släckte dock lampan 21.15. mycket duktigt. jag hade tänkt att jag skulle ta campusbussen till jobbet och hade ställt klockan på 05.20 så det var bäst att få sig lite sömn.

men när klockan ringde 05.20 hörde jag regnet som smattrade på fönstret och då skulle det inte bli någon bra dag till att åka buss. visserligen hade jag gjort upp med Han på kvällen att han skulle köra mig första sträckan till bussen för det brukar bli ganska så mycket gående i alla fall och det brukar alltid vara stressigt på morgonen. väl i Norrköping skulle jag sedan få korsa staden två gånger under dagen och klättra upp för berget en gång och ner en gång innan jag skulle vara tillbaka i Linkan där jag skulle få promenera den sista biten hem... troligtvis dyblöt om fötterna.

ställde om klockan och kunde sova fram till 07.00 för det var också sovmorgon i morse om jag åkte bil! började inte förren klockan 09.00.

funderade över det här med sova och trötthet. jag tror mer att det handlar om att det är så otroligt skönt att sova och vakna i sin egen takt på morgonen i den där varma mjuka och goa sängen. kanske är det inte så mycket trötthet bakom? och för att vakna i sin egen takt vore det ju underbart att ha en sån där lampa som sakta lyser upp rummet. det får bli min nästa investering.

försökte mig på några snabba investeringar igår. åkte ut till Ikano 1timme innan de stängde och tänkte att jag kanske kunde hitta en tröja eller två. spannade dock in två par skor...men någon köp blev det inte för tiden var knapp. dock fick jag mig ett nytt pennfodral och två nya färgpennor... jo för det är ju så att jag har en STOR grej för färgglada pennor av alla de slag. har ofta hört från syster yster : du och dina pennor..


blev lite småglad över att helgens fördjupning och kunskapsutbyte blev uppskjutet. tydligen var vi inte tillräcklig mång som kunde komma. så nu har jag helt plötsligt återfått 7 timmar av min lördag och jag har fått sovmorgon. underbart härligt när man kan skjuta saker och ting på framtiden.

fick också bassning. för allt passar sig tydligen inte att skjuta på framtiden. vi hade planerat höstmiddag Jess och jag. jag var tydligen en av de stora arrangörerna av denna tillställning och det skulle tydligen vara underhållnig också där ja skulle vara involverad. jag som inte på någon fläck är någon teaterapa. (förutom mina spex här hemma som får Han att höja på ögonbrynen och rynka pannan i ett förvånat streck över vad jag pysslar med egentligen!)
ja jag kunde ju inte medverka på festligheterna för den inbokade resan fick komma i första hand. en fråga om prioritering.

ska dock försöka boka in en ny tid för ÅRETS FEST som man tackar kräver min närvaro för att bli fulländad samt Jess och JO.

prova något nytt

tänkte igår att jag skulle prova en ny grej. vi hjälptes åt att plocka undan i köket och borsta tänderna i omgång för att hinna gå och lägga oss tidigt. kom i säng strax före 21 men somnade nog ändå inte förren närmare 22 men föga tycktes detta hjälpa för jag var lika trött imorse ändå..

hade en trevlig och intressant lunch idag med halva styrkan kolleger.


kommentera gärna:
Om du skulle vara ett fordon, vilket skulle du vara och varför? vilket som helst...

tankar...

det blir inte bättre för Nana. hälsan hade försämrats under helgen. det är inte säkert att jag hinner dit i tid för att möta henne. för att jag ska få säga hejdå. för min skull. jag är bokad på ett flyg som lyfter först 16:e november. för en vecka sedan när jag sköt upp resan och bokade denna såg situationen helt annorlunda ut. allt förändras så snabbt.

allt detta har fått mig att fundera. på döden.

jag vet att det är ett tungt ämne och i sammanhanget droppar tårarna nerför mina kinder. men jag kan ändå inte låta bli att fundera, undra över saker. utgångspunkten är min farmor men tankarna är generella och mycket personligt kopplade.

hon är till åldern. naturens lag lyder.

så när man blir sådär gammal. hur tänker man då? har drömmarna uppfyllts? vilka var egentligen drömmarna?

jag inser att skillnaden mellan mig och min Nana är stor. hon växte upp under helt andra förhållanden än vad jag fått göra. förutsättningarna har varit helt andra.

jag funderar över om jag kommer vara nöjd med livet när det är dags för det att ta slut. kommer jag att vara tillfreds? för idag känns det som att jag är en evigt sökande och att jag på något sätt aldrig lyckas bli nöjd. att bli nöjd skrämmer mig något. för jag kopplar ihop det med att allt kommer bli tråkigt. äventyren kommer ta slut. livet kommer gå sin gilla gång.

men det kan inte vara det som är nöjd. ändå tänker jag så. varför vet jag inte. att vara nöjd måste för mig innebära att jag lever och gör det jag vill. men det går ändå inte ihop för mig. att vara nöjd verkar i mina tankar vara ett statiskt tillstånd. medan jag vill vara levande. uppleva. utveckla. upptäcka. undersöka.

nej jag får det verkligen inte till att gå ihop. för nöjd kan man väl inte vara om man hela tiden vill vidare. precis som i Nextopia...
ja...jag får nog läsa boken för att kunna utveckla mina tankar ytterligare.

jag hoppas att farmor är nöjd. att hon upplevt det hon velat. att hon har fått sina drömmar uppfyllda.
tyvärr hann jag inte bli stor och gammal nog för att ta reda på allt om henne som jag velat. det är inte lätt att bo så långt ifrån varandra.

längtan

hela dagen har jag sett fram emot dagens matlåda. hemmagjord fullkornspizza med tonfisk, champinjoner, lök, annanas, färska tomater och till detta serverades kryddig ruccola... hmmm känns som om jag nämnt detta förr?

hur som haver...gott var det i alla fall. ett välkomnande avbrott mitt på dagen.

energin har varit sprudlande denna början på veckan... vilket har gjort att jag tänkt att jag skulle inte ha hoppat av.... men jag glömmer lätt att energin är tillbaka just därför....

blivande konstnär

okej, jag åker mycket bil och mitt stora medieintag kommer då från radio där man får höra både det ena och det andra...

igår fick jag höra talas om ett slags konst som jag tror finns på Bonniers konsthall...denna konstform kommer ursprungligen från en ide av en konstnär i Schweiz om jag inte minns fel. Konsten går ut på att de har monterat en kamera i botten av en av besökstoaletterna och på väggen har de satt upp en skärm så att man kan beskåda konsten efter ett besök på just denna speciella toalett. Allt visas i realtid så ingenting lagras på någon disk.....

om nu detta kallas konst så ska jag bli konstnär. NEJ jag kommer aldrig i livet besöka denna toalett. det jag menar är att tydligen kan man kalla vad som helst för konst. konst ligger i betraktarens öga och jag ska därmed bli en känd konstnär genom att måla tavlor eller limma ihop sopor eller något annat mycket kreativt.

USCH!

vidare för att lösa världens problem behövs tomatpuré, krossad annanas och skinka. detta är svaret på alla frågor...

pyssel

har precis varit in och beställt lite nya hobbysaker. lite nya stämplar och stämpeldynor.

var iväg och handlade lite grejer också. fick tag i en del julsaker faktiskt. så mysigt att svänga runt alla julsakerna och titta och drömma sig bort i allt pysslande man kan göra och dekorationer och allt. längtar så till juletider. november måste nog nästan vara min bästa månad samt början av december.

längtar efter den magiska dagen då första snön kommer (jag vet att jag kommer få vänta länge, speciellt här nere!). världen stannar liksom upp för ett ögonblick och man tittar upp i skyn när de vita flingorna singlar ner...


nu åter till pysslandet som jag även involverat Han i. valet står mellan att skicka färdigköpta julkort eller göra egna. vi har designat varsinna förslag på kort för årets S&E kollektion

miljoners projekt

vore kanske bättre om jag hade projekt för miljoner? på G.

jag måste ju fylla upp min tid med något annat så mitt huvud är likt en idespruta för tillfället. började tänka på en business eller ja egentligen två då. för man kan ju tjäna pengar på sin blogg om man ligger i.... fast det verkar vara lite jobbigt. jag skriver för min egen skull. för att jag måste få ur mig tankar och känslor. för att det är roligt att gå tillbaka och minnas. och vrida sig av pinsamhet haha.

började med matchmaking också men det gick kanske inte så bra..tur att de aldrig hann träffas då hihi.

funderar över årets julkort också. måste lägga upp en design för detta. har några vaga idéer över hur det  kan komma att se ut. listan över folk att skicka till är dock färdigställd. brukar vara samma folk varje år. och nu i skrivandets stund kom jag på att jag glömt en hel drös faktiskt...mitt gamla jobb tex. mitt nya? Jompan måste ju få ett om hon ska sluta... många kort blir det i tomtemors verkstad i år...

jag längtar verkligen till julen. det är den bästa högtiden jag vet. snön, granen, maten, allt pyssel... och så är allt över lika snabbt som klockan slår tolv och Askungens bal på slottet blir ett minne blott.

tänkte mig att jag skulle ställa mig och baka bröd också. frågan är dock hur mycket plats vi har i frysen?

jag kan ju börja med att ta ut vinbären och göra saft på dem.

nog finns det att göra alltid...

lördagen

efter städning följde en rätt slapp dag.

provade ett nytt recept på lunchen och åt en jättegod pasta med champinjonsås till toppat med svartpeppar. mums!
gillar att prova lite nya recept då och då. det behövs för att inte fastna i gamla hjulspår. men det är inte heller lätt att hela tiden vara kreativ och komma på nya saker, leta efter nya saker och sätta sig in i det. recept med okända saker kan lätt ratas allt för snabbt.

var sedan iväg till grabbarna. hämtade äntligen hem min dator som stått där i en halv evighet. vet nu att det inte är något fel på den i alla fall men den saknar en skärm.

tanken var att vi skulle låna en film där och gå hem igen men det blev istället att åka iväg och hämta mat och sedan återvända för att se en film tillsammans. en låååång film för när klockan närmade sig tolv slaget var jag redo att sussa.

hade ännu en härlig sovmorgon i morse. lullar runt lite och har det rätt bra med att inte göra så mycket.

en ny annorlunda helg

det är en ny och annorlunda helg som möter mig denna vecka. de senaste tre helgerna har inneburit inflyttningsfester * 3 i diverse städer. innan det har det varit konserter och jobb.

det har hänt någonting varje helg i en halv evighet känns det som och så kommer då denna helgen som är helt blank i kalendern. panik!

vad är det tänkt att jag ska göra? för jag måste ju göra någonting. jag går ju inte längre i skolan heller annars hade det garanterat stått skola med stora bokstäver över hela helgen. men icke. är det då meningen att jag ska sitta och vänta på att det ska bli måndag så att jag får massor att göra igen? för redan nästa helg är den bokad igen med en fördjupningsdag med mejl-jouren.

det är nog meningen att jag inte ska göra speciellt mycket denna helg. det är meningen att jag ska ta det lugnt och roa mig med det jag tycker är kul. leva livet.

men det finns ju ändå en del måsten som det inte går att komma ifrån. så Han och jag har städat lägenheten.

och vi har städat enligt våra förmågor. dvs. Han har dammat, dammsugit och tagit badrummet. jag har gjort det på mitt sätt vilket innebar att jag tog mig an sovrummet (för jag hade en hög att sortera). det ena leder hela tiden till det andra.

en klädhög har samlats över pallarna på min sida. av någon anledning händer detta ofta. oftast på grund av att så fort jag kommer hem slänger jag av mig kläderna och byter om till något mer bekvämt. som det går att röra sig i.

när tvätten sedan skulle in i garderoben så hade det varit lite bråttom denna vecka så vissa saker behöves vikas ihop lite grann. kom då på att jag skulle rensa lite i garderoben när det ändå var städdag och jag hade tid och stod där med huvudet halvt inne.

resultatet blev en halv IKEA- kasse som får gå på loppis för det var fina grejer...jeanskjolar och en vit kavaj bla. en ICA-kasse med skräpkläder som ingen mer borde få använda.

följden som kommer av detta är att lite mer shopping behövs för att fylla på förrådet. även om jag är medveten om att jag har jobbat bra på det. under sensommaren/hösten har jag hunnit införskaffa två par chinos och två jeans, ett par baggy coch ett par spaghetti. vilket är jättebra för byxor är alltid svårast och jobbigast att införskaffa. men nu borde jag ha lite att ta på mig nertill. återstår att inhandla lite snyggt upptill som även tål detta klimatet så jag slipper frysa i vinter. är även på jakt efter ett par vinterskor och ett par snygga stövlar.

samtal

igår hade jag "släppa iväg samtal" vilket gav mig många nya tankar och även uppfriskande av tankar som kanske fallit lite i glömska. men nu är jag frisläppt vilket är en skräckblandad förtjusning. men det känns jätteroligt att få vara en del av något så stort och att veta att man gör en insats på något sätt. 

idag hade jag medarbetarsamtal med chefen. det är ju alltid spännande och lite nervöst för vad man ska säga. men det gick riktigt bra. hon är så nöjd så. sen kom vi ju in på det där med att jag inte får sluta.... hmm fick ju bekänna färg och berätta att vi går i flyttankar men att vi ännu inte har bestämt något. hon förespråkade såklart diverse tekniska företag...och jag förstår att det inte kommer att bli lätt framöver. J är på väg att byta jobb. F är inte främmande för tanken. jag vet inte vad jag ska göra... och så ska hon överta en ny enhet.

sen är hon ju lite rolig chefen. hon gav mig en liten kartong med kloka ord och sedan en med peptalk där jag skulle dra ett varsitt kort ur båda. den första med kloka ord sa att jag skulle inte vara rädd för att be om hjälp. den andra med peptalk sa att jag skulle inte ha för höga krav.

 sitter just nu och letar efter dessa kloka ord och peptalk boxar för det är värt att införskaffa...

snusmorgon

passar på att ta sovmorgon idag. skulle egentligen ha varit i skolan men eftersom jag hoppade av fick jag ett hål här på morgonen. så jag sov till klockan var 8 vilket var underbart!
 går nu här hemma och lullar. startade en diskmaskin. åt en lång frukost med riktig varm choklad och smörgås. så gott!

har dock haft en fot inne i jobbet också.

fick höra en rolig grej i telefon. vi skickar en kvinna i 40-års åldern för det värkar bättre än att skicka dit någon som är i 22-års åldern. mannen i fråga hade med andra ord lite förutfattade meningar och jag log i genom telefonluren för han har ingen aning om vem jag är eller hur gammal jag är. undrar just om det vore passande med en 26-åring?

hörde för några veckor sen något annat nedvärderande men då om sin egen yrkesroll. en kvinna som uttryckte att hon som bara var handläggare... snälla någon vart finns stoltheten i det man gör? kanske ett jobbyte vore på sin plats?

nej jag ska väl lulla vidare. spela någon bra låt och njuta av morgonen....

ny balans

min nya balans i livet håller på att infinna sig. jag hade lite tid mellan två stopp idag så jag kunde ta en kort promenad i kvarteret och kom på att detta är livet. att gå omkring utan stress. att verkligen se höstfärgerna och känna den kyliga luften. sitta på en parkbänk och titta på människorna som går förbi. livet har tagit en helt annan dimention.

förutom i morse. underbart härligt att sova. sov lite för länge. och fick skrapa rutor för första gången. bråttom bråttom blev det.

hade en riktigt bra dag i övrigt. har börjat jobba med F vilket är jätteroligt. vi har haft en gemensam nämnare tidigare men där var jag mer ett gästspel. hann med att prata lite allmänt och inte enbart jobb som det så ofta blir.

vi fick återkoppling på en enkät som gått ut om vårt arbete och vi hade tydligen fått mycket positivt resultat i denna vilket var jättekul. dagens ljusglimt.

skägg

hörde något så roligt igår på radio. det handlade om skägg. jag hörde delar av programmet när jag åkte upp till kontoret från stan. sen hann jag äta lunch och det pågick fortfarande diverse diskussioner som skägg när jag kom ut i bilen igen för att dra mig vidare utanför stan på jobb. helfestligt var det. var på vippen att ringa två kända skäggbärare för denna diskussion fick man ju bara inte missa.

de rabblade upp alla möjliga sorters skägg och trender i detta...

min egna erfarenhet av skägg kommer inte från egen odling men från min far. jag minns det som stickigt och efter utlandsvistelserna var det stort och vildvuxet liksom håret som inte blivit klippt eller trimmat de senaste 12 veckorna eller något sånt.

blandad kompott

helgen bjöd på en blandad kompott.

underbart skönt att bli klippt. gillar mitt nya hår. underbart härligt att träffa människor från förr. och bara vara. uppskattat med gratis gåvor från apoteket. en snabb middag med goda vänner. en blandad kompott av inflyttningsfest på det. avvek tidigt pga bristande intresse för socialt sällskap och alkohol.

fick något klarare besked kring Nana under söndagen men det var tyvärr inga positiva nyheter. det diskuterades om en sista resan vilket jag inte är beredd på. jag vill få till stånd en resa så fort det är möjligt. trodde utifrån den information jag fått att det var nu som resan var tvungen att göras...en resa jag inte vill göra ensam. kom tillslut fram till att klokast vore nog ändå att ringa Vxx. Fick en något klarare bild av situationen och framtiden enligt henne såg mycket ljusare ut. så jag har skjutit på min resa men jag har bokat in mig på en snabb visit. flygbiljett och allt finns.

jag är något lugnare till sinnet.

hoppat av handikappvetenskapen har jag också gjort i söndags. jag vill göra ett seriöst arbete på den kursen och det kan jag inte gör idag pga stress och omotivation till följd av detta. det är ett hårt slag att hoppa av. men nödvändigt.


redan på måndagen efter avhoppet mådde jag mycket bättre. mer energi bara av att veta att jag slipper tänka på det där i det undermedvetna hela tiden.


och så kommer det komiska. jag har ju hux flux en massa tid över och vad ska jag då fylla denna tiden med? jag kände mig lite som en karriärskvinna som blivit hemmafru för jag köpte garn på affärn när vi var där igår. kanske stickar jag mig ett par vantar eller något och sen tänkte jag att jag kunde ju baka bröd någon dag och jag har tavlor som jag tänkt göra och ja tankarna fladdrade snabbt iväg på allt annat jag kunde göra...


ska nog ta det lugnt den här veckan och försöka hitta tillbaka till en bra balans i livet...och sen ta en sak i taget. träna ska jag göra. halsontet ska bara gå över först.


hälsningar norr ifrån

här kommer mitt vykort norr ifrån..

hittade billiga tågbiljetter för att åka hem på så det blev tidigt tåg istället för bil. riktigt skönt faktiskt. även om jag blev rastlös efter 2,5 timme. resan påbörjades redan 05.22 med buss ner till station och tåget 06.05 så första tiden på tåget kunde jag ändå sova bort.

var seg hela dagen igår eftersom det blivit lite lite med sömn. var dock iväg och klippte mig vilket var underbart och refreshing. hade aldrig kunnat tro att resultatet skulle bli en stor lugg men det var det K kände för så det fick bli så. Är dock mycket nöjd med detta. en total förändring var precis vad som behövdes! och mitt långa hår är kvar enligt önskemål från Han. men jag har heller aldrig varit en korthårig människa utan det ska vara långt för min del.

gick en snabb stros på Kupolen. såg inga kändisar i mitt Tjockholm idag (från Masjävlar fast omvänt Blge är mitt Tjockholm där jag träffar MINA kändisar, avskyr för övrigt allt vad kändiskap heter...). Lite ovanligt att inte träffa på någon..

ska dock träffa på en hel bunt snart...kanske fler i kväll om det blir utgång... står och pendlar mellan ut och inte... jag är kluven i många frågor just nu vilket påverkar humöret rätt mycket.

jag loggade in på handikappvetenskapen för att säga upp mig. sluta. hoppa av. avregistrera. men jag kunde inte förmå mig till att göra det. även om jag mår dåligt av det. stressen efter den sena kursstarten hänger i. motivationen ligger enbart i ordet handikappvetenskap som jag så gärna vill fördjupa mig inom nu och för framtiden. men jag stressar hela tiden fram uppgifterna. jag blir inte nöjd, jag får ta en del oförtjänt kritik på saker som jag egentligen skulle ha gjort bra vilket sänker mig ännu mer. och jag mår sämre. ändå kan jag inte förmå mig att hoppa. det är lite i nu eller aldrig stadiet för jag kommer inte läsa kursen vid ett senare tillfälle för jag kommer ha få chanser att göra det då kursen kräver 3 obligatoriska träffar per termin...

vet om att flera ligger efter i kursen och tycker att det är lika stressigt men det hjälper inte mig när jag ändå sitter där ensam på min kammare och försöker skriva ihop något bra för att det är inlämning.

det är inlämning imorgon och jag har inte skrivit en rad. minimum är 4 sidor...max 5....jag har läst litteratur men jag har inte förmått mig att skriva en rad sen jag fick ont i magen och mådde dåligt... jag slår det ifrån mig.

nej usch nu blev jag låg...

jag köpte nya kläder förra helgen, jag har en ny frisyr och jag ska träffa goa vänner från förr där jag kan helt vara mig själv så hög eller låg jag bäst önskar...så jag ska njuta av tonight....så löser vi resten imorgon...

I jump if you jump remember!

roadtrip

imorgon bär det av hemöver. det ska bli otroligt skönt även om det blir stressigt som alltid. jag ska äntligen få klippa lite i barret och träffa alla där hemma. men jag har också en hel del plugg med mig hem och många besök att göra.

ser nog mest fram emot att få gosa in mig med min Macy. min underbara lufs. älskar hennes stil. hon är inte så knusslig hon inte. mysigare flum finns inte.

jag borde gå och packa för det har jag inte gjort än. men jag är i en härlig ledig imorgon koma som oftast brukar slå till på fredagar då man kan gå runt och såsa hela kvällen hur länge som helst bara för att man har sovmorgon dagen efter. men nu är det ju bara så att jag är ledig imorgon men jag har inte sovmorgon för tåget går 06.05. så det blir till att gå upp före 05.00 imorgon. men det blir mysigt med mackor på tåget och gott. ska ha Han med mig också som man kan kura ihop sig bredvid när vi susar genom Sveriges land upp mot skogarna. det är underbart när man kommer upp mot Avesta, Hedemora för då kommer skogarna på något sätt som alltid ger mig en otroligt mysfaktor och hemmakänsla.

Njuta!

fundersam

funderar över människor i min närhet och långt borta.

min Nana (farmor) är tydligen dålig. vet inte riktigt vad det betyder för framtiden. en resa till Skottland borde avklaras inom kort känns det som. man vet aldrig. min kusin som är uppvuxen med Nana and Papa har nära kontakt med dem varje vecka ungefär tror jag och sist de talats vid hade hon inte kunnat uppfatta vad Nana sa mer än scrambled eggs. jag vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken.

andra saker har tydligen hänt andra personer som jag inte är medveten om. och det är av eget val, men det känns ändå konstigt att veta att stora saker hänt.

känns lite som att någon tar min plats. den som jag önskat för mig själv och dig och som jag har jobbat så hårt på. men jag har väl 23 år som ligger mig i fatet? annars hade du väl varit här redan?

funderar på vad som hänt dig? du verkar så tyst. och det är inte likt dig.

radio

jag har blivit en ständig radiolyssnare då jag tillbringar mycket tid i olika bilar.

imorse var det en intressant intervju med en professor som inte såg ut som en sådan tydligen... han hade skrivit en bok Nextopia - livet, lyckan och pengarna i Förväntningssamhället som kommer ut i handeln imorgon. detta låter som en mycket intressant bok som kommer att få en plats i min bokhylla.

en bok som handlar om våra förvätningar. detta har enligt författaren och den sammanfattade texten av boken lett till att imorgon har blivit viktigare än idag! allt har blivit så tillgängligt för oss att vi undrar vad som väntar runt nästa hörn. vad ska hända här näst. vi har byggt upp vårt förväntningssamhälle där vi rusar mot nästa jobb, nästa grej, nästa dejt.... Vi söker efter nextopia som ska lova oss att nästan vad som helst är bättre än det vi redan upplevt. det finns gott om möjligheter att bli lycklig men hur länge håller vi oss lyckliga?

de slutsatser vi ska dra utav detta är att lev som om idag inte fanns, lär dig inte av dina misstag, du är aldrig bättre än din nästa grej...

det finns ju bara en sak att göra, fördjupa sig i detta ämne... jag har inte läst boken än men jag förstår ju varför jag känner som jag känner. jag känner mig som en ständig sökare och undrar varför de som bor kvar i min hemstad inte har tagit sig därifrån. varför jag flyttar runt och söker nya utmaningar hela tiden. jag har undrat om jag någonsin kommer bli nöjd? och i nästa tanke har jag tänkt att nöjd? ska jag bara nöja mig? med vadå? vardagstristess? för det är det jag tror kommer hända. att allt kommer att bli tråkigt. det är ju därför jag inte vill bli gammal. det är därför som jag vill vara evigt ung. jag vill inte bli en svensson riktigt än. jag vill luffa runt samtidigt som jag skulle må som bäst av att vara rotad och veta att jag slipper kuska runt för att det skapar stress att flytta, lära nytt, söka nytt..
människan är komplex, jag inte minst.

nej nu måste jag göra något så alldagligt som att ta hand om tvätten och troligen kommer jag då tänka att "jag har ju inga kläder att ha på mig" och sedan se över kontot på jakt efter mitt nya shoppingfynd som kommer att göra mig lycklig för ett kort tag tills jag åter igen står där och undar vad 17 jag ska ta på mig. att jag nyligen inhandlat 3 par byxor i olika format och en kjol tycks vara ett minne blott....

väldigt girly där på slutet...men nu var det tvätten som spann igång huvudet...

just dance

eller ngt?!!

gårdagen blev inte mycket bättre. stressen hopade sig på jobbet vilket resulterade i ett bultande huvud som ett brev på posten direkt efter jobbet. kröp ner på soffan när jag kom hem och försökte hindra migränen från att överta mitt huvud. blev inte långvarig på soffan utan kröp tidigt i säng. allt som var tänkt vad dödsdömt att utföras.

idag däremot är en mycket bättre dag. liljorna har börjat slå ut och jag njuter av dem i dess fulla prakt där de står. doften sprider sig genom lägenheten och sköljer bort det dåliga samvetet om att städning borde ha utförts igår.

jobbet har varit inspirerande. jag har fått många nya tankar och spännande möten. träffade på en unik person. fick mig några goda skratt då personalgruppen träffades över en gemensam lunch.

sak berätta en av dessa hysteriskt roliga historier...

T hade varit på en stor känd klubb i London. det var ett stort ställe med ett stor rum direkt när man kom in. detta rum var inklätt i spengar. från det stora rummet fanns det dörröppningar ut till mindre rum. T gick in på dansgolvet, gjorde sin grej, svängde sina lurviga. sen bestämmer han sig för att han ska se sig om i de mindre rummen och går världsvant mot en av dörröppningarna. när han kommer fram till dörröppningen möter en person honom så han går åt sidan varpå personen också går åt sidan. sådär håller de på fram och tillbaka vet ni... T bestämmer sig för att han ska kliva åt sidan och be om ursäkt varpå han säger "Oh Im sorry" och höjer armen lite i en urskuldrande gest .......varpå personen mittemot gör exakt samma sak! T står ju öga mot öga med sin egen spegelbild. Han står inte vid någon dörröppning utan han tittar rakt in i en spegel.. PINSAMT! varpå han börjar göra lite moves framför spegeln för att inte verka dum...

jag kiknade av skratt när han berättade detta...det går verkligen att föreställa sig honom...har två stycken som förgyller vardagen med sina lustigheter i vårt team..

ugnspannkaka till middag... mums


ser nu fram emot sista arbetsdagen and Im off...back home.


RSS 2.0