sotis

om det så hade gällt en kanin så hade det ju varit charmigt..men nu gör det inte det.

är så sotis på min moster som varit ute och plockat kantareller på morfars ställe. vart hon än hade gått var det gult och efter en stunds spatserande i skogen var den första kassen så full att det var för tungt att bära så hon fick återvända till bilen och byta kasse. vilket underbart problem.

jag längtar ut i skogen..

avslöjade för mamma vart vårt kantarellställe i Dalarna är för hon skulle ut och plocka så hon skulle "hämta" kantareller till oss också ;)  tur att hon inte tycker om svamp men att plocka dem..

tyvärr har syrran på senare tid börjat digga svamp så nu är vi tre om att dela på mammas kantareller..crap :)


skogspromenad

idag har det blivit en skogspromenad i solskenet. sjukt jobbigt med konditionen men vi kämpar på. tur att det finns bänkar utsatta efter vägen så jag fick sätta mig på två och köra vagnen i uppförsbacke var det inte tal om.


efter mat kommer mat

gör vi annat än äter här? känns inte som det. jag tycker att jag bara äter hela tiden är det inte dags för frukost så nog är det lunchtid alltid.. och på tal om det så är det dags för middagen att ta form..

så vi kom inte iväg till museum idag. det var något som fanns i mina tankar som jag aldrig hann delge Honom.

så vi åt en sen lunch och kom iväg och handlade..

och nu är det snart mat igen

blåser persienner

här blåser det persienner hos grannen så man funderade vad det var som lät ute.. inbrott?

nej det känns inte som väder för en utomhusräckmacka så vi skippar foto (vet inte ens vad jag skulle ta på mig, behöver rensa garderoben på knubbsälskläder, liknade mest en elefant på slutet med allt mitt vatten)

kanske museum då och så handla lite blöjor och lördagsgodis till helgen..

det blir så fint

vad härligt det är att sova till regn. tycker nog trollungen också som sovit en bra stund nu och under tiden har jag passat på att pyssla lite som man ska göra när det regnar. det blir såå fint. är supernöjd.

men nu ska jag nog krypa ner under täcket jag också och lyssna på regnet och läsa lite..

får se om vi ska ta kort imorgon till tidningen. känns inte så lockande då vi skulle göra detta i Gamla Linköping där vi också skulle passa på att sitta ute på en mysig bakgård och äta räkmacka..

kanske inte i regnet..

kanske museum istället?


botox

varför använda botox? vi föds ju med rynkor!!...charmtrollet har två rynkor i pannan redan..3 veckor gammal.

bara regn hos mig

för det är bara regn hos mig..

lite sent kanske för regnet att komma nu! jag som önskade det i juni, speciellt i slutet..

men ja ja. det spelar inte så stor roll vad det är för väder för min del faktiskt. tror knappt att jag märker vad det är för väder ute. det skulle vara när vi går promenader som det är bra om det inte regnar så att man slipper regnskydd på vagnen.

idag gjorde vi som alla andra och begav oss till köpcentrat. fast vi hade tänkt göra det redan innan det dåliga vädret kom. fick lite inhandlat som jag upptäckt att det vore bra att ha och fick väl tag i hälften av det jag tänkt.

lite mat och nu får det vara lugnt en stund.. blir så yrslig..fick rådet av bvc att ringa mvc och höra efter som kanske hänvisar till vc.. vi får se vart jag hamnar.. har lite svårt att fokusera blicken också ibland, känns som om man är fuller vilket jag inte varit sen lustgasen..ljuva lustgas :)


religiös

jag blir lite smått religiös..

låg på sängen och ammade. hade en mysig stund nerbäddad bland mjuka täcken och kuddar. tänker att nu har halva tiden av familjeleken gått och det återstår endast 2,5 vecka kvar av lat och skön semester tillsammans innan Han återgår till jobbet en vecka innan jag börjar skolan igen..

det här är livet tänker jag när jag ligger där. så här skulle jag kunna ha det jämt. synd bara att jag har lovat både personal och kunder att återkomma till arbetet...dumt gjort av mig. för istället borde jag börja skrapa en j-kla massa trisslotter och hålla tummarna på att det ljuva livet får fortsätta som det gör..

och då.. gör hon den där otroligt charmiga minen då hon sträcker upp hakan och slår upp sina blå och tittar rakt på mig..

..ja mamma det här är livet..

tårar.


jobbat

nu har jag jobbat och en nervös väntan kommer prägla hösten. jag har skrivit min första recension och väntar nu på att få se den i print under hösten..

hoppas den blir godkänd....

nemas problemas

besiktning, pice of cake :)

Han höll andan, jag höll andan hemma i sängen..

och YES! nemas problemas...we passed!

tidpassningsveckan

ujujuj den här veckan tycks bara handla om att passa en massa tider. vad ovant!

idag var det bvc som vi var tvungen upp till, imorgon ska jag skicka honom till besiktningen klockan 08.00! och vi lyckades luska reda på vart vi ska gå för att fota familjen för att hamna i tidningen..detta görs i Gamla Linköping på tisdagar eller fredagar mellan 13-17 så fredag it is...tror vi..


getting things done

idag är det stora att göra dagen.

imorse var vi minsann uppe tidigt..eller ja det är vi ju varje morgon mer eller mindre. i morse var det vid 4-tiden men vi var tvingade att gå upp på riktigt redan vid 8 för att hinna till bvc till 9.30.

vi har en smått förvirrad yngre bvc-sköterska. hon glömmer av vad hon håller på med hela tiden och får göra allt dubbelt, som att boka in oss på en ny tid, som att fylla i hälsokortet efter att vi redan hunnit stoppa ner det igen, dubbelkolla vad den nya vikten slutade på osv. jag saknar många underbara människor i vården. borde vara ett krav för anställning! tur att man känner två sånna sjuksystrar i alla fall så att man vet att de finns för jag råkar sällan i dess väg tyvärr.

efter bvc så blev det en promenad. oj vad konditionen är lika med 0. tyckte ju att jag pinade på bättre med magen än vad jag gör nu..

sen har det blivit fix här hemma. Han tvättar, jag matar och vi diskuterar dop. bilen ska tvättas och gås igenom för imorgon är det besiktning som gäller. känns osäkert, riktigt osäkert.

det behöver handlas, ringa mina morföräldrar för att boka in dem på hotell inför deras besök, ringa f-kassa m.m.

men nu lär jag nog äta min andra frukost för idag..hann bara med en macka i morse :)

smalis på stan

idag har vi varit ner till stan och visat trollungen runt där. eller ja okej hon sov nästan hela tiden som vi travade runt och uträttade våra ärenden..men i alla fall..

vilken helt otroligt konstig känsla att gå runt och vara smal på stan.. iklädd mina kära converse som bara klämde lite lite men absolut så att man kunde stå ut med det och vanliga kläder som passar. konstig känsla det där.


stilpolisen

detta fick trollungen av moster..bla sina första skor, helt moderiktiga :)  för jag är ju totalt lost på mode och brukar överta mosters avlagda paltor när hon tröttnat haha



och detta paket kom från Hans kusin med familj..



en riktigt bortskämd trollunge vi har, men så ska det väl va ;)

försäkrat

barnförsäkring tecknad. check.

lugnt

nu blir det lugnt sa moster och åkte. det var nog lugnt när moster var här för då blev trollungen verkligen underhållen :)

inatt har trollungen sovit så gott så gott och jag har legat och lyssnat på regnet, lite dumt men oh så mysigt det är när det regnar när man ska sova. ligga i en varm mjuk säng under täcket och myser.

tänkte att regnet är bra för svamparna. jag har svampmani! tänker bara svampar och skogen. men jag vet inte om det blir något av det i år.

en härlig söndag. gråmulen. lat. och vi ska inte jobba imorgon så jobbångesten uteblir helt som annars kan inträda på söndagar, sista lediga dagen innan man ska upp tidigt igen och köra igång en ny vecka med massa måsten..


hål i plånboken och mys

igår kom så moster A för att träffa trollungen. åter igen fick hon ställa upp som den fotomodell hon blivit redan i så unga år.

lite kvällsmys innan det var natti natti och sen blev det en halv vaken natt för mamman och pappan. nu har vi testat det och hållt moster halvt vaken under nattens småtimmar vilket hon tog igen både i morse och nu med en kvällslur.

med sig hade moster alldelens för många presenter, jag tror bestämt att moster får hål i plånboken efter den shoppingrundan. ska fota hela kalaset vid tillfälle.


idag har det blivit en stilla dag för mamma och pappa när mormor, morfar och moster har stått för underhållningen av trollungen. vi fick även en stunds vila då de vuxna for ner till stan ett tag för lite mer vuxenshopping. något avundsjuk på moster som hittat så fina fynd på rean. tänk riktiga kläder med snygg passform! I can't wait! så här två veckor efter återstår endast 3 graviditetskilon kvar att göra av med från min beach 2010 figur så det ska inte dröja allt för länge innan det shoppas lite för presentkortet jag fick och födelsedagspengarna från släkten. det är mest tiden som är lite knapp ibland av någon anledning :)   men jag har ju hela livet på mig...

nu ska vi mysa vidare under lördagskvällen med hemgjord pizza..

inväntar

nu inväntar vi bara moster A..

vi hann liksom inte med att åka ut till mormor och morfar men de ska ju ändå komma hit ikväll efter att de har hämtat upp moster vid tåget så..

bäddat och klart. hoppas att moster är med på vaken natt ;)  förste blöjbytare hihi..


fredag

idag har vi haft lite tidig fredags mys..
Han har varit på jobbet en sväng och trollungen och jag har myst och skrikit om vart annat.

igår kom morföräldrarna på besök igen och med sig hade de en present från gammelmormor och morfar..en babysitter. som en invigdes i går kväll..trollungen sov så gott i den när den vaggade fram och tillbaka. hon skulle nog trivas rätt bra i takvaggan vi köpte...


om vi bara hade kommit till skott och borrat fast några krokar i taket här och var ;)  vi har i alla fall fått låna en betongborr av P.


idag blir det nog mer mys med morföräldrarna och ikväll kommer moster A. det var ju på tiden!!  har tillsammans med Fredborgskan försökt locka ner henne på besök under lång tid nu men hon bara jobbar hela tiden.. och det är ju bra på ett vis..

så imorgon blir det nog lite bus med moster A


ett till

idag kom ett till paket som jag ska fota sen. denna gången från Hans ena kusin med familj.

vill gärna komma ihåg vem alla sakerna kommer ifrån så fota är bra..

uppmuntrande

jag glädjs åt att bläddra i den nya H&M katalogen som erbjuder barnkläder i alla höstens färger, grönt, brunt, orange, rött....lila, blått, vitt, grått...

ett stort plus!

extra glad är jag för presentkortet jag fick av svärföräldrarna, på H&M, i födelsedagspresent..  här ska shoppas lite nya kläder till bara mig :)

borde rota fram mina gamla kläder snart också och packa ner gravidkläderna istället... men jag hinner väl med det också.

tack alla


en filt från mormor, måste komma ihåg och fråga om mormor stickat den själv, jag misstänker att så är fallet.


outfit från mormor och morfar och ett hopplock av mina gamla leksaker. taxen var en kär vän som fick följa med på barnvagns promenader (med lillasyster i vagnen) och rastningar av vår dåvarande hund Dino.



kort från mormor och morfar, det finns så mycket finare kort att välja bland i Storbrittanien :)


från gammelmormor och morfar tillsammans med ett kuvert med en stor slant att sätta in på banken.
(har nog inte tagit kort på alla stickade koftor och sockar än heller som vi fick tidigare och den stora Musse Pigg nallen..)


från gammelmoster



kort från gammelmoster


från faster K


från faster E


från farmor och farfar


från min kusin Vxx med larmet fortfarande kvar...


från min barndomsvän m. familj


tack alla för de jättefina presenterna!

besök

trevligt besök av farföräldrarna som kom med både fikabröd och paket. trollungen blir bortskämd och värre lär det bli då farmor tycker att det är så roligt att handla smått. liksom mormor och gammelmormor och säkert också moster och fastrarna var inte så långt efter de heller..

...och vi gör allt för att försöka hålla hysterin nere. för hur mycket behöver ett barn egentligen? försöker minska på min egen konsumtion också speciellt efter att vi fått ta del av hur svärföräldrarna slitit hela dagen igår med att gå igenom förråd och uthus för att göra sig av med massor av saker som man drar på sig..

men det är verkligen inte enkelt att hålla handlandet nere, speciellt inte om man gör fynd :)  jag som älskar att fynda..

men varje försök är värt något i längden av plats i förrådet där det mesta verkar hamna tillslut.


med sig hade också farmor kort på Honom när han var liten för att se om det finns några likheter mellan bebisarna. jag och trollungen är definitivt inte varandra lika när vi var bebisar, men så var ju jag i stort sett flint med mina få små ljusa fjun. hittade däremot ett på pricken likt kort på Honom som lika gärna skulle kunna vara trollungen. samma uttryck i ansiktet, men det var enbart ett kort.

nu natti natti...få se om trollungen vaknar snart så att vi får börja om sovprocessen igen med kossan och allt..

imorgon kanske en dag med morföräldrarna innan de får abstinnens ;)


onsdag

jag har i alla fall fortfarande koll på vilken dag det är ;)

igår såg vi FARSAN och skrattade och grät en skvätt. den var riktigt bra enligt mig. The Informant var också bra, vilken twist det var på den filmen.

annars var vi till BVC igår och idag väntar vi på besök från farföräldrarna och en av fastrarna. det händer något mest hela tiden.

vi fick paket idag också, två stycken. ett från min gamla barndomsvän hemifrån och ett från min kusin som bor i England. det var ett spännande paket...en jättefin blå klänning med tillhörande tunn byxa..bara det att klänningen och byxan satt ihop...med larmet fortfarande kvar. hmm. funderar på hur vi ska lösa detta med att få bort larmet.

undrar också hur de lyckades ta sig ur affären med larmet fortfarande kvar?

vardagsmys

här är det vardagsmys för hela slanten. helt underbart blandat med lite kräks :)

idag har morföräldrarna varit här på besök. inte helt vad de förväntat sig kanske då trollungen sover rätt mycket.

igår blev det till att hyra film för att förgylla sommarkvällarna med lite underhållning i liggande ställning. promenader funkar ett tag men svanskotan vill inte riktigt vara med hela vägen.

igår blev det Har du hört ryktet om Morgans? en riktig Hugh Grant film. ikväll blir det The Informant. spännande!


borta

snart är hela stora jag helt borta. jag som var inställd på 9 månader upp och då också 9 månader ner.

tack min kropp för att du är så skonsam mot mig. återstår bara att tona den med muskler snart.

rutin?

en liten liten rutin smyger sig in i våra liv. trollungen är mycket duktig på att sova på natten hittills i alla fall.

vi spelar kossan runt 23 och så får vi sova fram till 2-tiden då pappa får gå med blöjan för mamma har ont i svanskotan och sen sover vi får 3 till strax innan klockan 6 igen då visan upprepas och så sover vi fram till 9 innan det blir gos fram till 10-11 eller vad klockan hinner springa iväg till. så mysigt!

kan ju bara hoppas att detta blir en rutin som håller i sig...men sånt kan ju ändras precis när som helst :)


dör och uppstår igen

jag tror jag dör och återuppstår igen. under förlossningen fick min svanskota sig en rejäl kyss och det gör ju så fruktansvärt ont att jag tror jag dör.

men imorgon är det nog bättre och då ska jag återuppstå!

rosa hav

idag har mina föräldrar anlänt och på eftermiddagen åkte vi ut för att hälsa på dem i husvagnen.

trollungen sov länge och väl innan hon vaknade och hälsade. med sig hade de nyblivna morföräldrarna paket till trollungen. ett hav av rosa.

alla jättefina presenter men jag blir så anti det här med flicka och rosa, pojke och blått. men tyvärr är det så handeln ser ut. man får leta och kämpa för att hitta något annat.

jag växte själv upp i en rosa dröm där mitt rum bestod av vita tapeter med svagt rosa spräckel i, rosa socklar och till en början där på 80-talet en rosa heltäckningsmatta. ja det var väl mode då, liksom heltäckningsmattan börjar bli på modet igen. men någon måtta får det väl ändå vara?!
ofta fick jag rosa saker, rosa väckarklocka, rosa kläder, rosa rosa rosa..

urk! jag blev så trött på rosa att jag blev blå under högstadiet.

min trollunge ska inte bli rosa! min trollunge ska bli en sprakande regnbåge där rosa självklart ingår men inte enbart.

för alla presenterna var jättefina. fick även några saker som min mor hittat från när jag var liten, en brio-hund, en bok att ha i badet (om ett år eller så) och en skallra.


äntligen plopp

vi fick en föraning om att det var på gång. och jag kommer att ta åt mig hela äran för att locka fram den lille med de inspirerande bebisbilderna som skickades..(tar ju på mig äran helt och hållet över att ens de blev ett par så..;)

och äntligen fick vi sms:et vi väntat på...en till liten tjej har kommit till världen igår. GRATTIS!! nu väntar vi på bilder och namn ;)  hahah. väntade mer på detta än på min egen, kanske tur det för jag hade nog blivit frustrerad av att gå och vänta för mycket på att komma igång själv.

ja så har en vecka gått.. skumt! en vecka känns som en evighet men det var ju nyssens..

kom iväg på hörselkontroll idag. och hör gör hon.

nu framöver ska vi köra presentationsrundan. mina föräldrar kommer neråt imorgon och stannar en vecka på säkert avstånd dit vi kan köra när helst det passar oss. och svärföräldrarna kommer till veckan.

det finns att göra så  man behöver inte ha en tråkig semester :)


hmm

hmm nu går jag och väntar..


ny dag nya bravader

det åskade och spöregnade igår kväll. helt underbart. tittade ut på regnet som stod som spö i backen och njöt.

fick ett svalare sovrum än vad vi haft tidigare under veckan. idag har vädret varit helt lindrigt sommar okej. lagom varmt och soligt.

vi har varit iväg på efterkontroll. gick hur bra som helst med vägning och så var det gjort. dagens göra.

passade på att svänga förbi och lämna tillbaka TENS-apparaten. en sån skulle man ha. provade den på axlarna/skuldrorna första gången och vad skönt det var efteråt. skulle nog behövas lite då och då lite varstans tror jag.

sen blev det en supersnabbis för att handla lite större kläder till mig och för att se om det fanns lite mindre till trollungen. vet inte hur vi hade tänkt det hela...men jag blev större än jag trodde och hon var mindre än vi tänkt..
in på HM och fick med oss det vi behövde rätt snabbt och så hemåt igen varpå vi träffade på ett par från föräldragruppen och fick spana in i deras vagn.

de skulle ha fått den 5/7 alltså två dagar innan oss men blev tagna på sängen redan den 17/6..så kan det gå.


smälter

vi smälter i värmen och genom blickarna på vår dotter. kommer bara vara en blöt fläck kvar av oss snart.

orkar liksom inte riktigt bry mig om att det är sommar ute..


får man?

får man längta till hösten?

det är ju lite varmt nu. lite för varmt och tropiskt. så tropiskt att jag kan sätta skurborstar på fötterna alá Pippi och glida runt i lägenheten och skura golven för fukten är överallt.

men på något sätt går det ändå att hantera. bara man inte rör på sig så mycket och det gör inte vi. vi behöver inte.

idag har vi fortsatt njuta och invigt vagnen på en halv mara till centrum..nog med ansträngningar för en dag.


I'm back...sort off..

long story short..

hade den vanliga kontrollen hos BM i torsdags hos jour BM som också ledde föräldragruppen. hon tyckte att jag gått länge nog nu och att något fick ta och hända för blodtrycket såg fortfarande inte bra ut..

hon tog kontakt med förlossningen dit vi skulle åka för en grundligare kontroll, vi fick komma upp direkt. hjälp!

olydig som man är åkte vi förbi hemma och hämtade väskan, just in case. kontroll freak som jag är så ville jag också se till att allt som skulle med kom med av de saker som stod på listan av saker som fortfarande användes dagligen...

sen åkte vi in.

det togs prover och kontrollerades och efter en timme eller två kom de fram till att det såg tillräckligt bra ut för att fortsätta avvaktandet och vi skulle få åka hem.

jaha.

in i bilen, stannade på närmaste mack för att tanka och köpa en glass men då blev det lite jobbigt och Han tyckte att jag kunde vänta i bilen.

blött! hmm..funderar på hur jag ska berätta för Honom när han kommer ut att jag tror att vattnet gick i samma stund som jag satt mig i bilen :)

vi åker i alla fall hem för att kontrollera och ringa förlossningen igen..

vi får avvakta hemma i två timmar innan vi är välkomna in. under tiden värker det också.

ja..typ så gick det till när vi for iväg i torsdags på en rutinkontroll av blodtryck på mvc och hamnade på förlossningen två gånger samma dag.

på fredag natt 9/7 kom en liten tjej till oss 01.49

en släng av havandeskapsförgiftning gjorde att vi hamnade på special BB innan lunch på fredag och skrevs ut på söndag efter lunch sen de mätt blodtrycket med jämna mellanrum under tiden.

det roliga är att när vi kommer till special BB så den första jag ser är sidan och så ryggtavlan av en av de blivande papporna från föräldragruppen som skulle ha fått barn 21 juni (blev 7/7)..groggy och allt men jag var säker på min sak..och jo.. en liten tjej hade de fått de också. under lördagen stöter Han på en annan förvirrad pappa på special BB också från föräldragruppen som också fått en liten tjej samma dag som vi. tre föräldrapar av av 7? kanske vi var..

och nu ska vi bara njuta!!



(var lika bra att stanna upp bloggandet innan något hände för att minska misstankarna om när något hänt)






måste bara le

skrivet 8 juli

BF kom och gick igår. det märks att folk blir mer och mer...ja väntandes.

fick ett mejl igår om att bloggen inte uppdaterats och nu även en kommentar om detta. så har det hänt något? nej.
men det känns skönt att inte vara ensam i den här situationen, JZ går minst lika mycket i väntans tider så det finns någon som förstår vad man menar.

det roliga är att igår ringde min far för att höra om det hänt något. kom på efter samtalet att det hade varit roligt att säga något i stil med..

"öhh vad är det för dag idag...onsdag..ja men bebisen kom i söndags kväll"  undrar just vad han svarat då hihi.

för inte skulle vi väl kunna glömma bort att meddela hela världen när något nu händer :)

mommen hade ringt hem till mina föräldrar för att kolla om något hade hänt för hon ville inte ringa mig och störa. jag tror att mina föräldrar kommer att få en jobbig tid framöver med en hel del besök och telefonsamtal från mommen ;)
även i Skottland sitter de och väntar. far hade pratat med min farbror och även där var samtalsämnet igång.
båda blivande fastrarna har hört av sig till sin bror för att förhöra sig om läget, även de blivande farföräldrarna har frågat.

jag tror fortfarande att folk runt ikring har det jobbigare än jag har det.

när det var dags för mig att komma till världen med storken befann sig min farmor och farfar i Sverige på besök och som de väntade. för jag ville inte komma ut. så även om de stannade över BF så hann de aldrig med att träffa mig innan jag kom..jag var 16 eller 17 dagar sen. farmor frågade tydligen varje morgon mamma om hon kände något, men icke. bebisar lever ett eget liv, redan från början...och bättre har det aldrig blivit för mig för jag lever fortfarande mitt eget liv haha.








hot hot hot

skrivet 5 juli

så svenskt...men det är så varmt. har aldrig varit något big fan av varmt väder. redan som liten sökte jag skugga och låg under mammas solstol i brist på annat. detta till skillnad från min mor och syster som lapar sol så fort den tittar fram.

men det underlättar ju om det är varmt ute när man ska bada...men just nu badar jag ju inte..

stekt!

ett liv utan text

skrivet 4 juli

det går ju inte att jag lever ett liv utan text. så skriva måste jag i vilket fall.

natten som gick var jobbig. sommarens varmaste dag följdes av sommarens varmaste natt och därmed en svullen elefant med värk från tår till knän, fingrar till armbågar.
gjorde dock lite nytta där på natten när jag ändå var vaken och läste i min bok som jag ska recensera som mitt extra knäck. hittills är den tyvärr inte speciellt bra men jag lyckades hålla mig vaken till strax efter 3 på natten.

sen gick det äntligen att sova. sov fram till 8 och sedan vidare till klockan 11. det får helt enkelt bli så att sömnen får komma när den kommer.

inatt är det samma sak även om jag tyckte att det var mycket svalare inne än igår så det kändes bra att gå och lägga sig... men icke. här sitter jag ändå och klockan är 1 på natten och väntar på svalare timmar.

efter gårdagens späckade program fick det åter bli en lugn dag. Han var duktig och passade på att ta sig en löpartur på förmiddagen när jag sussade och sedan blev det häng resten av dagen. på kvällen for vi iväg och badade igen. skönt att svalka kroppen men föga hjälpte alltså detta när det var dags att sova.

ska spana in om det finns något bra på tv så här dags eller om man ska slå på en film eller vad man ska hitta på? halsbrännan står upp i halsen också..


hopplösa människor

jag tror bestämt att jag får göra som jag tänkt. ta semester och gå under jorden hela juli ut för det här funkar ju inte.

i tisdags skulle jag ringa och tacka mommen för blomstercheckarna hon skickat till min födelsedag. hon fick ideén att hon skulle ha en mobil så syster har hjälpt henne och nu har hon väl hunnit ha åbäket i ett år eller så. dock går det inte så bra att ringa till den även om det vore det bästa då det inte skulle kosta mig en krona ens att ringa dit. börjar med att ringa en gång. vet att det finns ingen chans att de hinner fram i tid. väntar lite och ringer en andra gång. fortfarande har de inte hunnit fram till telefonen även fast den är bärbar. det slutar alltid med att jag ringer till den fasta telefonen i alla fall och får höra...du ringer inte på mobilen..öhh nej..orkar inte..

i vilket fall.. så var det i tisdags. jag ringde men ingen hann med att svara för det skulle letas glasögon och ha sig för att hitta grön lur. inte lätt att vara gammal.

och när vi når varandra via fast telefon så tror de ju såklart att det hänt något. vilken besvikelse som spreds genom telefon. det har tagit sån tid det här tycker mommen som helst ville ha barnbarnsbarn redan för 3 år sen. så det blir ett av världshistoriens kortaste samtal med mommen, jag var inte tillräckligt intressant och för en gång skull blev jag inte uppdaterad om allt och alla. och jag som hade tråkigt...

blev några till samtal under veckan där folk försynt frågar...det var länge sen, hur är det med dig, snart dags nu..

idag var det min mor. nog för att de brukar ringa på helgerna allt som oftast men den här gången hörde jag inte när det ringde. och när jag tre timmar senare ringer upp...ja då tror de såklart att något hänt..

jo nog har det hänt något alltid. vi har träffat P och M på stan för en fika. åkte sen vidare och plockade jordgubbar och tog ett snabbt första dopp för i år i en svensk sjö. en alldelens för händelserik dag för en trött tjockis som mig. men ohh vad skönt det var att doppa sig även om vattnet var så varmt att det knappast svalkade.

en kort kort tupplur blev det hemma...grillning ikväll..så nog händer det saker och nu går jag under jorden!




sleep

Törnrosa har vaknat..

ingen dag är den andre lik men det spelar inte så stor roll för jag har ett helt år framför mig..bortsett från skolan..åhh den kommer ge mig lite struktur och rutin. my favorit thing.

somnade in igår och vaknade 2,5 timme senare av att jag håller på att kräkas i sömnen. IGEN! tredje gången nu som jag vaknar av att magsyran håller på att kväva mig. usch! for upp som ett skott med ögonen halvt öppna.

sen när jag lyckades somna om så gjorde jag det med råge. vaknade inte förren 9.30!! det blir bara senare och senare för min del..men som jag resonerar är man trött så ska man sova..man ska inte titta så mycket på klockan.



välkommet

det lite svalare vädret från igår och det bara något varmare vädret idag är så välkommet så..

härliga nätter med hyfsat god sömn.

barn

var ute och gick efter lunch. mötte då en pojke och en flicka på varsinna cyklar. de tittar så de tittar på mig där jag kommer vankandes och pojken stannar och frågar om jag har en bebis där inne i min stora mage.

ja det har jag..

pojken funderar vidare..undrar om det är en pojke eller flicka..

jag vet inte, det är en överraskning..

flickan är i alla fall säker på att det är en söt bebis :)

ja..håller pojken med och så säger de hej då och trampar vidare.

sååå söta!!


RSS 2.0