strawberry

de svenska jordgubbarna är här!
tog mig en snabb runda förbi torghandeln idag på lunchen och inhandlade svenska jordgubbar och bigarrå från okänt land.
det går ingen nöd på mig ikväll som gräsänkling :)

har fått de finaste kommentarerna om min nya look av folket på jobbet. j-vlar vad stilig du var idag. slängde i både en och två färger i håret innan det blev någorlunda bekvämt att sticka ut huvudet genom dörren. första vändan blev tokröd men det ordnade upp sig med den gamla vanliga färgen. satsa alltid på säkra kort!
har inte haft färg i håret sen jag blev gravid. vågade inte för man vet aldrig hur det blir.

sen har jag världens bästa jobb. helt underbart vad man får vara med om. små mirakel.


hoppas på solsken imorgon så vi kan parkhänga med grillad korv. trist om vi måste steka grillränder med grillpannan inomhus. korv med bröd gör sig inte som glamourös fredagsmiddag inomhus, mer som mysigt med grillfredag utomhus.

allt för länge sen vi hängde med familjen med lilla U.
allt för länge sen jag gick på ett träningspass.

allt för mycket att göra, allt för ofta.


utvecklingssamtal

i morse var vi på utvecklingssamtal för trollets räkning. spännande. vi fick veta lite kring språket, lek och lärande, jämställdhetsarbete och trygghet.

hon är inne i ett riktigt "suga åt sig som en svamp-språkbad" just nu. det har vi märkt hemma också. hon älskar att snacka mycket och gärna. drar åt sig alla möjliga nya ord på gott och ont. söker kommunikation.

när det var som vackrast väder åt vi middag på balkongen. två killar i vår ålder stod nedanför och pratade. pappa pappa och farfar ropade trollet åt dem. vi förklarade att det var några random killar. "Hej kille" kom det då från trollet.. och som hon ropade. svårt att få henne att sluta hur mkt vi än förklarade för henne att dom var för gamla för henne ;)


snart dags att gå och hämta livet. energiknippet. högt och lågt. pratkvarnen. lillskrutten. trollet.
ska nog hålla lite på att vi ska åka och hämta mormor från tåget ikväll, annars lär man bli sönder tjatad innan klockan slagit 19.
Han ska på resa och jag ska jobba så mormor ska vara lite barnvakt.

sista dagen

sista dagen som student idag. nästa vecka börjar heltidsarbetet igen. känns konstigt. har inte arbetat heltid på 3år om man bortser från de 6 veckor jag "vikarierade" för mig själv i somras. det var på heltid det.

3 år! jösses vad tiden går snabbt. för 3 år sedan började jag studera mot en ny examen. Han avslutade sin och påbörjade nya studier mot doktors titeln. vi bodde i studentlägenhet och hade inneboenden, den ena efter den andra.

men det ska bli skönt att bli vuxen. några månader till av skrivande på min uppsats och sen är jag förhoppningsvis klar. det har fått ta tid denna gången.

yngre

hämtade ut mina glasögon idag. yeeyhh. men oh så ovant. lättare och större än mina gamla.
hoppades att jag skulle se sofistikerad ut till min 30 års dag men Han kom just hem och sa att jag såg yngre ut? yngre än yngst? ser ju inte ut som mina 30 år heller.. undrar om jag är 19 igen?

känner mig som 64år. ännu inte pensionerad för då skulle man vara utvilad. tror värmen slagit hårt mot oss alla. trollet var nöjd med att få åka buss som fredagsmys men hon ville inte gå på stan. det var urtråkigt att åka vagn.

försökte shoppa lite sommarkläder till oss, hon gick dubbelt vinnande ur striden. shorts och linnen samt leggings. jag fick ett linne och så tog vi bussen hem igen. orkade inte med fler tantrums.

sängläge 19.30 på en fredag känns lite överdrivet men underbart. får försöka hålla ut och måla ett lager nagellack till istället. ångorna kanske får upp stämningen :)   gäsp!

sommar

nu är det sommar!

vi går till jobbet med knappa kläder. smörjer trollet med solkräm varje morgon under protest. och äter middag på balkongen.

underbart!

det var vattenlek på förskolan idag när jag kom. de hade förflyttat sig från gårdens hetta till dungen utanför där det fanns hinkar och banor med vatten att hälla och plaska med.

fortsatte på temat när vi kom hem. var lite trött på lekparken idag. så ut med badbaljan på balkongen och så skvätte vattnet.






gillar jordgubbsampeln, hoppas på många gubbar i sommar

brev

idag fick trollet brev med foto på en väldigt söt familj :)
gullungar!

längtar efter lite skönt lekparkshäng


och att få se underverket gömd under jackan. J&J co.

en bloggers outfit

en bloggers outfit this summer..Swedish summer.

det är varmt och lite kvaft. men iskallt på våra betonggolv.


premiär av min Primarkfyndade vardagsklänning. och så ett par av mormors alla 1000 stickade raggsockar.
fick med oss ytterligare två par raggsockar till trollet när vi var där sist. tror att det är 5:e gula paret :)
men vi slipper frysa om fötterna i alla fall och jag kommer aldrig lära mig sticka raggsockar när nu behovet inte finns.
vantar däremot är jag en fena på.

hospital

vilket härligt väder vi hade igår. satt ute på balkongen och läste. synd bara att vi har både en skola och en förskola utanför oss som väsnas så. när så de gick på lunch kom en av grannarna hem och spelade musik på högvolym och än värre sjöng med! det är inte lätt att studera då.

efter lunch hade jag tid på sjukhuset för att följa upp mina tester. fick gå därifrån efter en rad nya tester och konstiga undersökningsmetoder som innebar att ha ett kolsvart cyklop på sig, skaka på huvudet, blunda och hålla balansen, titta i öronen.
allt såg bra ut förutom att jag hade någon liten fördröjning på växelvist seende åt höger. fick gå därifrån utan diagnos. varken yrsel migärn eller kristallsjukan.
uppfattar det hela som att fortsättning följer.


eftermiddagen spenderade jag och trollet ute vid rutschkanan. lånade en hink och spade från fritids och grävde i sanden.
hem och göra alla hushållsbestyren. så börjar vi om igen :)

idag är det studier och förhoppningsvis ännu en eftermiddag ute.

this weekend

den här helgen har jag ägnat till att jobba under lördagen. på kvällen blev det grillning vid vår nyfunna oas. en lekpark, lagom stor med tillhörande allt och massor av gräs. det bästa är grillen. går det att få mat kan man hänga där hur länge som helst.

så igår hängde vi med S&L med co.
trollet lekte med en kompis från förskolan som också kom dit. vi grillade vildsvin och hade det gott när barnen lekte.


idag fick vi sovmorgon till 07.40. tack frisk luft, god mat och massor av spring i benen.
började dagen med familjemys i sängen där vi bestämde oss för att fixa till balkongen.

inhandlade lavendel till en av balkonglådorna och kryddor till den andra likasom en jordgubbsampel. tomat odlar vi själva och möjligtvis köper vi en chili eftersom våran inte ville ta sig som vi oldat. annars en lättodlad växt men icke.

babysimmade sista gången. fick diplom som valfisk. lyxigt med poolhäng en strålande dag som denna.

fortsatte efter simmet till gamla stan för att köpa glass. tji fick jag. mjukglassen var slut, kön för lång så det fick vara. skulle aldrig lyckas bestämma mig för 2 kulor glass på stört. sånt kräver eftertanke ;)

planterade våra växter och satte ut. handlade inför vecka. jag "slappar" i soffan och han cyklar.

trollets sovtider blev helt huller om buller idag när vi var ute och handlade på förmiddagen, hon somnade i bilen, blev väckt fast vi försökte söva om men fick äta lunch istället, försöka sova igen - gick inte, babysim och slocknade i vagnen, vaknade av barn på gården, somnade på pappas mage - vaknade halvt middag.

hon brukar alltid somna bra men ikväll har hon hållt mamma springandes.

Dalahelgen

ja den har jag nästan glömt. fullt upp hade vi. middag på lördagen när vi kom.
på söndagen hann vi inte mer än vacka och utanför dörren innan mina morföräldrar kom. uppe i ottan. mormor är annars en nattuggla som gillar att ta det lugnt på morgonen. nattarbetare som hon varit.

så vi körde slut på stackars gammelmorfar i lekparken.

på eftermiddagen var det släktfika hos de äldre. tårta och allt. söndagskvällen ägnades åt grillning.

måndagen uträttade vi ärenden och så for vi hem efter en heldag. hann med att stanna på middag hos Hans föräldrar innan vi slutligen hamnade i våra egna sängar.

hektiskt nödvändigt.

trollet pratar om släkten varje dag nu. ofta säger hon att hon ska åka till mormor och något om mormor och gräs. jo mormor har gräsmatta alltid. farfar och Katta ska få kramar.

what are the odds?

vi blir inte längre förvånade.

i lördags när vi skulle åka bestämde jag mig i sista sekund för ett par glasögon. vi behövde således åka ner till stan och lämna in dessa för att få ta del av rabatten som gick ut samma dag.

sagt och gjort. när vi så spatserar över torget möter vi M. som är på väg till optikern för att prova ut glasögon! haha. hoppas nu bara att hon valde de som jag inte kunde köpa. övervägde att inhandla båda mina val men insåg att det vore en kostnad som skulle skena iväg. halvt onödigt men ack så praktiskt när man inte kan välja. återstår att se vad hon valde. jag har inte sagt något :)

när vi så kommer till bilen har hon parkerat bakom oss haha. vi står aldrig på den parkeringen men just då verkade det vara närmast och det var jag som körde.

Han och jag blir inte längre förvånade.

fredag utan spex

Han tackar av en kollega idag med spex och middag. här hemma är det inte speciellt spexigt även om trollet försökte göra sig rolig genom att hälla mjölk på golvet!

efter att ha inspirerats av Skrållan som slänger filmjölk i ansiktet på Farbror Melker började hon hälla ut mjölken på bordet. spelar ingen roll hur man än vaktar, hon lyckas alltid.

men alltså nu detta! på golvet. suck. inte nog med att man försöker följa efter virvelvinden som drar igenom här..nu detta också.


jag har alldelens för mycket att göra en fredagkväll tom. men nu får det vara bra. vi kommer när vi kommer!
imorgon åker vi till Dalarna.

(någon svär som en borstbindare nere på gården, hmm)

jag har inte bestämt mig för glasögon än. borde ha lämnat in dem idag men jag har inte haft tid att prova och än mindre bestämma mig för vilka. mörkare eller ljusare brun, mer kantiga eller mer runda. de små detaljerna avgör.

hela veckan har varit tokhektisk.

igår var det späckat med jobb till sista minuten. direkt till sjukhuset för att göra mina tester inför läkarbesöket. hörseltest. grymt ofokuserad blev jag av denna övning. sitta i ett knäpptyst rum (hur ofta gör man det!) och lyssna efter ljud.
träffade en charmant herre i väntrummet som hörde lite dåligt med sin lagade hörappartat som han fixat med lim. han beklagade sig över att det ska ringas överallt och att det inte går att beställa tid i luckan när han ändå var på sjukhuset med sin fru. ge dem vad de tål ropade han efter mig när jag blev uppkallad till balanstestet. själv hade han slagit på charmen och slagit näven i bordet :)

för övrigt var balanstestet riktigt roligt, en trevlig sköterska som gjorde mig yrare än virvelvinden. hon kontrollerade ögonrörseler och sprutade in varmt vatten i öronen vilket framkallade yrsel och hela rummet snurrade i mörkret. helt i sin ordning. en möjlig diagnos kan vara yrsel migrän. låter inte helt ologiskt.


hade sen besök av en gammal bekant på middag.

en trött fredag avslutar veckan.

prosit

när det blev varmare blev det genast tal om pollen, överallt var det pollen i luften, på radio, i reklamen..

trodde det var pollen och hö i näsan hela helgen för jag nös ideligen. konstigt för jag har inte pollenallergi men för det kan det ju tjocka igen i näsan när allt slår ut.
nu vet jag bättre, det kryper i halsen, det känns tungt i huvudet och jag har knaprat min tredje esberitox eller vad de heter.

har inte tid att bli sjuklig eller vara så där halvt vill inte bryta ut sjuklig. har alldelens för många bollar i luften nu. tappar några gör jag också.

men antingen däckar det mig imorgon eller så får det vänta till på tisdag i alla fall!

hann inte med någon träning idag. suck. tur eller otur, vet inte vad.

har dock hastat mig iväg för att spana in ett par nya glasögon äntligen. gjorde synundersökning för veckor sen och kunde så inte bestämma mig för vad det skulle bli så det blev inget. nu när det är rea 50% på bågar försöker vi oss på ett nytt ryck.

svängde sedan ihop en festmåltid till familjen på diverse kap. hittade billig lövbiff på affären och bortglömd sparris i kylen.
så mycket mer hinner man inte med en dag som denna. fullt upP!

kor

är galet trött idag efter en någon sne dag. tror ingenting blev som det skulle bli.

trollet som i onsdags började ta sovmorgon fram till 7 och har så gjort resten av veckan tog inte sovmorgon i morse. klockan 06 ropade damen mamma. pappan i huset gick upp och försökte köpa oss tid genom att stoppa i pluggen och hoppas på det bästa. det gick inte. 06.30 var det bara till att kliva upp. vi som inte gick och la oss i tid igår.

fick så för mig att baka bullar 06.30 på morgonen när trollet tittade på Mumin. poff så hamnade allt det uppmätta mjölet i bunken och jag var vit frampå pyjamasen. det blev lite torra bullar med lite för mkt mjöl på en gång.

vi kom i alla fall iväg till kosläppet som vi planerat. med bullar och allt. men tydligen är inte alla lika bra på att planera och tydligen ville alla på kosläpp just idag. det var långa köer redan när vi kom 1 timme innan kosläppet, lagom till vallhundsuppvisningen. men köerna bara fortsatte och arrangören bestämde sig för att skjuta upp kosläppet så att alla som satt i bilköerna skulle hinna komma.
mindre roligt för oss som var ute i god tid och redan hunnit titta på ponnyhästarna, tittat in i ladugården, tittat på kalvarna, fikat och sett vallhundarna och nu bara gick och väntade i blåsten på att korna skulle släppas ut.

när de dragit över 40 minuter bestämde vi oss för att strunta i det och åka hem istället. trollet började bli trött och matlagning var nästa steg.

trollet somnade i bilen, tog en powernap på 12 minuter som räckte långt.. inte ville hon somna efter lunch heller. då när jag inget hellre skulle önskat än sova en lur på soffan..

äntligen sover hon och jag får lägga mig på sofflocket :)

åter jobb

vi är åter tillbaka i arbete efter ledigheten. hann med en hel del trots att tiden gick så fort.

på 1:a maj avklarade jag som sagt min första springtur ute. inte speciellt lång efter att ha mätt upp den på jogg.se men det är insatsen som räknas.
Han klarade av den betydligt längre insatsen och sprang en halvmara längs kanalen.

under tiden hann jag med att både skura balkongmöblerna, plantera om tomatplantan vi odlat, diska eftersom diskmaskinen hakat upp sig IGEN, städa undan lite och avslutade dagen med grillning med vännerna.

jobbat och jobbat och ikväll blir det bodypump som byts mot yoga imorgon bitti.
på lördag ska vi åka och titta på kosläpp.

valborg och första maj

känner att jag inte riktigt har koll på dagarna nu när det är ledigheter och allt.

igår var det klämmdag så vi studerade/jobbade bara halvdag. trollet var glad över att få leka på en ny förskola då det var sammanslagning i området.

efter lunch mötte vi upp familjen M för att se vad det var för Valborgsfirande som erbjöds barnen i stan. ett litet tivoli hittade vi i resterna av Folkets Park som är på väg att byggas om. trollet fick åka sitt livs första karusell och hon älskade det. runt runt runt åkte hon i en liten båt som hon sa fast det var egentligen ett plan eller rymdskepp. huvudsaken var att den hade kanter så hon inte skulle ta sig ur så lätt.
två gånger fick hon åka men hade hon fått bestämma hade hon suttit där hela dagen. min tjeja det där! nu får hon skynda sig att växa upp så vi kan gå på Liseberg och göra pappan åksjuk :)

fikade i solen innan vi drog bort till en lekpark igen. allt för att undvika tjatet som karuseller. hittade till en vattenpark istället. haha. lika illa det. vatten är ju så kul att leka med och i och överallt.

hade några härliga timmar i solen innan det blev dags att gå hem för kvällsmaten. brasan skippade vi i år och la oss istället tidigt.


uppe innan tuppen i morse. medan folket i staden ännu låg kvar i sina sängar och försökte sova ruset av sig var jag ute och knatade både här och där. spurtade hem på årets första springtur. satte upp ett mål och fixade det utan hjärnspöken som sa bara till nästa träd, nej nu orkar jag inte mer, jo bara till den där stenen, nej nu orkar jag inte mer.. 
träningen har gett effekt :)


förmiddagen har vi sedan spenderat i en ny lekpark. det finns ju så många att välja bland. en perfekt liten lekpark med gungor, sandlådor, rutschkana, massor av gräs att ligga i och en grill!!! jag kan se oss där hela sommaren.


har så många ideér om vad jag önskar göra idag, så lite tid... som vanligt. tror jag ändå börjar med att röja balkongen, sen läsa lite till jobbet när det går att sitta där

RSS 2.0