vilket flyt

morgonen började lite segt. hade svårt att komma iväg. övervägde förskjuten arbetstid då jag skulle ta ett pass åt M extra. men när man ändå var så gott som klar så var det lika bra att skynda iväg och få saker gjorda.

lunchen blev stressig och var över på 10 minuter. lite jobbigt.

blev dock genast mycket gladare är jag hann med bussen 15.20 hem. trodde att jag skulle missa den med ca 10minuter men jag kom lagomt. hade varit lite tråkigt att behöva vänta en timme.

promenerade iväg till gymmet där jag upptäckte att jag glömt hälften av det jag skulle haft med mig. hårsnodd! en stort måste. hade dock en sliten gammal sak runt nycklarna som fick vikariera i håret. vattenflaska! drygt men det funkar. och så mina slit och släng glasögon.
blev dock ett produktivt pass på gymmet. körde enbart kondition på crosstrainer. klämmer lite på armarna och inbillar mig att de ändå har fått lite muskler. var ju på gymmet i måndags också. bäst att försöka hålla sig ifrån vikterna ett tag till om det inte vore för att konditionsträningen var så fruktansvärt enformig och tråkig. önskar mig en liten mini bärbar dvd att spela serier i att titta på under dessa långa pass på diverse konditionsmaskiner. musiken i öronen hjälper något men att titta på folk i gymmet blir smått uttråkande tillslut.

ska ta en promenad i naturen under helgen och titta på lite roligare saker.

fredagskvällen har sedan fortsatt med en lång härlig dusch. tacolasange och mys under filten. ska snart göra mig presentabel och åka ner till stationen och hämta Honom.

längtan

idag kommer Han igen. längtar till ikväll. ska det vara såhär?

känner mig som en gammal tant

känner mig som en gammal tant efter att ha hittat en gammal bekant på facebook eller det var egentligen lillsyrran som hittade honom.

när vi flyttade till Saudi nappade även en annan familj från Blge och flyttade också ner. det paret var lite yngre än mina föräldrar och hade två söner i åldrarna 3 och 5 år, jag och syrran var 12-13 restp. 9-10. det är den lilla treåringen som jag nu lyckats spåra upp och han är inte längre tre. han är sjutton!!! vilket bevisar hur gammal jag hunnit bli. speciellt när jag tänker tillbaka på den tiden och hur vi lekte med dem hela dagarna då det bara var vi fyra som var barn där. kommer på en rad pinsamma historier som en gammal tant skulle kunna berätta.

efter de kort jag lyckats snoka mig fram till så är han nog minst lika mkt spillevink idag som då hihi.

cliff hangers

TR ger mig en cliff hanger. kunde dock ha räknat ut det hela själv. det var en rätt lätt en. orsaken till att lägga ut en cliff hanger också, att väcka min nyfikenhet och vad mer? mmm. simpelt.

dagens andra cliff hanger står nog jag för. i alla fall tror kollegorna det. för att jobba med människor så är de rätt dåliga på att läsa well i alla fall mig. vet inte vad det är med mig som gör det så svårt att läsa av mig. jag är nog rätt lurig precis som idag. fast det inte alls var min mening att vara lurig för jag hade verkligen ingenting i bakficka. giftemål och barn kom upp på tapeten och jag frågar mig själv varför jag alltid hamnar där? ser jag ut som den typen? borde jag inte ha gjort det by now isf?
nej jag vet verkligen inte. men de tror ständigt att jag är gravid på det där kontoret. bäst att äta upp maten och se glad ut haha.

nutidens lyx

stor del av dagen har tillbringats på resande fot i än den ena än den andra riktnigen. ja va uta å inna öppa å nera.. ja ni fattar..

blev en hel del radio. nutidens lyx i vår materiella värld är tid och rum. vad jag önskar att jag hade mer tid och fick uppleva fler av världens alla rum.  alldelens för många projekt ska ingår i mitt livspussel som allt som oftast består av för många bitar och förlite tid. kunde jag så skulle jag dra ner på tid men i gengäld skulle jag istället lägga den tiden på ännu fler projekt för jag skulle nog ha svårt att bara vara. det som låter så underbart härligt men som är så otroligt svårt att vara och uppnå.

dock är det bäst att det snart blir dags för upplevelser av nya rum. grymt sugen på GB men lika väl som det är underbart att komma dit och det är något av mitt andra hem så blir det också lite hemma vant och trist i längden...

till ett av nutidens lyxupplevelser hör Dubai. även detta kom upp i radion. been there done that but would love to go back! en hel del lär ha förändrats sedan 1994 :)

nä slå länge får jag drömma...



och på tal om rum. måste få ordning på mitt flickrum. det är fortfarande lite smått kaos. saker som ständigt byter plats. ordning på torpet!

orättvisor

ibland är livet bara för orättvist. det hjälper inte hur hårt man än kämpar. idag orkar jag inte kämpa med hjärtat för då vill jag ha ett nytt vid kommande förhandling!


efter all utbildning i samtalsmetodik vet jag svaret på alla mina frågor. det finns alltid grå nyanser i det svarta. livet är inte rättvist. du har gjort allt du kunnat. osv. hjälper föga i stunden men håller i längden.


imorgon är en annan dag...

förstörd överraskning

Mile förstörde min överraskning idag. de hade tagit reda på könet på bebisen som ska komma till världen den 20/6. fast hon kunde ju inte veta att jag inte ville veta hihi.
kanske får jag en födelsedagspresent den 28/6 eller får de blivande föräldrarna en bröllopspresent 27/6?

grattis grattis grattis!

E&E går också i väntans tider.. jag tror bestämt att 82:orna har slagit ut i Babyboom!

prioriteringsfråga..

kom lagom hem för dagen och knäppte på tv'n då jag sjönk djupt ner i soffan. tv'n visade på en reporter med kamera som gick runt på stan och frågade folk hur ofta de motionernade och varför det blev just den tid det blev.

en priofråga.

jo visst är det de. idag känner jag mig duktig som förutom min vardagsmotion bestående av promenader och trappor så besökte jag gymmet.

det fanns två anledningar till att jag besökte gymmet just idag. dels för att betala min plats på orientaliska dansen men också för att jag fått rätt i mina misstankar.

jag har en pojkaktig kroppstyp. det betyder att jag knappt behöver göra något för att lägga på mig muskler. och det har jag anat då jag varit på gymmet och efter två gånger känner jag redan ett markant reslutalt på armarna och om jag inte passar mig får jag enorma axlar. mina axlar är bredare än Hans som är fint spinkiga och skulle passa bättre på mig.

Han är istället den spinkiga kroppstypen. Han som gillar konditionsträning och är ute i väldigt långa perioder i spåret och springer medan jag pumpar muskler på gymmet. vi har gjort helt fel utifrån vad det är vi vill bygga. Han vill ha muskler och jag vill ha trimmad mage, något som jag tydligen ska uppnå genom att bli vego samt konditionsträna mer.

vego till 100% kommer jag aldrig att bli. men jag har gjort linssoppa så lite vego ska vi nog kunna smyga in men jag tror ändå att jag kommer att fortsätta äta precis det jag vill. som jag alltid gjort även om det kommer att straffa mig tillslut.

vad gäller konditionsträningen...hmm. får börja jobba på det sakta men säkert. lovar mig själv ingenting även om det gick bra idag. drog några lätta lätta vikter efter en tid på crosstrainern.

ser fram emot dansen. något som ska passa min kropp. smidiga rörelser med lite tempo. och det är kul!!!

får se hur vi ska prioritera vidare..livets pussel har ibland förmånga bitar

06.25

det är tidig morgon. egentligen skulle jag vara på väg till bussen snart men efter avbokning och reglerad arbetstid så går jag iväg till nästa buss istället.

var dock vaken vid 5-tiden. vaknade innan väckarlampan gick igång. vaknade inatt också vid 2-tiden.

det finns inte så mycket att fundera över längre men jag for runt som en virvelvind här igår em/kväll. måste börja se till att jag får en lugn stund innan jag kommer på att det kanske vore bra att sova.

hann dock med mycket igår. gjorde storkok det blev Lisettes linssoppa som var jättegod när man spicade till den och sedan åt med pressad citron över.

när vi bodde i Saudi Arabien när jag var i mellanstadieåldern gjorde min far sina inköp till campen hos en mycket rik affärsman. han hade varit ute och rest mycket i väst och bjöd hem vår familj till hans palats som han precis höll på att bygga. och vilket palats sen!!
då han rest mycket i väst och vi är västlänningar kunde vi sitta ner och äta middag tillsammans med honom och hans fru. de bjöd på enormt mycket mat varav grön linssoppa var en av rätterna , kryddstark med citron som pressades i. mycket gott.


sen gjorde jag en form med lasange också. hade tänkt göra en med lax/spenat/keso efter inspiration från T men glömde bort spenaten när jag var och handlade och tur var nog det för frysen är som alltid full. tänkte att jag skulle få med mig en påse lussekatter till jobbet ;)   jag brukar skämma bort dem när frysen blir full.

tvättade mattor och lakan. bäddade rent och tänkte att jag skulle sova underbart i de nya rena lakanden och visst var det mysigt att krypa ner men ro tycks inte nya lakan ge.

ska nu njuta av att gå runt och och plocka i lugn och ro innan det är dags att ge sig av. det är de bästa mornarna när man kan plocka lite och greja innan man ska iväg.

shake it!

våren ska innehålla roliga saker. för första gången i mitt liv sen efter förskoletiden ska jag har en helt pluggfri termin. börjar faktiskt vänja mig även om jag har kollat in schemat och upplägget på specialped. och är stormförtjust över allt nytt man får lära sig...

istället ska jag ägna mig åt de roliga sakerna som jag vill göra så jag har anmält mig till orientaliska dansen på campushallen. det ska bli jättekul igen att få kontroll på kroppen och bli härligt flygande lätt efter ett pass. jag hoppas verkligen att det är en bra lärare, hade oturen att träffa på en i Örebro som gjorde att man istället tappade lusten.

tacka vet jag N's underbara mamma som gjorde att jag höll mig kvar vid orientaliska dansen i tre terminer innan jag slutligen flyttade från Blge.

shake it varje söndag med start v 7. can't wait!!

sista dagen

idag är det sista dagen med Honom. Han åker redan vid lunchtid. tiden går så fort jämt.

det är både bra och dåligt för jag behöver ägna dagen åt att röja upp lite här hemma. städa och tvätta och matlådor står på schemat efter klockan 14.

ska nu passa på att njuta av tiden som är kvar tillsammans. även om han ser på storslalom på tv.


weekend

fredagen avslutades med att Han kom. jag gjorde en simpel trerätters middag att bjuda honom på. Han som suttit på tåg så länge och skulle vara mycket hungrig och med lågt blodsocker när han kom fram. vår mumsiga tomatbruschetta till förrätt, hemmagjorda hamburgare med avokado och ruccola till och efterrätten bestod av en creme caramell.

fick sällskap av T till middagen och sedan gick pojkarna och bastade. jag var vid det laget rätt trött och stränkte ut mig på soffan och njöt av fredagen.

lördagen ägnade vi åt några små inköp. var iväg på second hand som dessutom hade 50% på allt i affären. jag hittade virknålar och stickor till syjuntan samt en påse med trådstumpar som man kan använda när man broderar. hittade även en liten svart handväska (en till) och en vas i silver.

väl hemma igen diskuterades framtiden för att få någon inblick i alla val som behöver fattas och allt beror ju på...både det ena och det andra.

på kvällen var vi bortbjudna på middag hos T. han bjöd på lax och spenat lasange. mycket gott. detta gav mig inspiration att göra matlådor idag. tänkte att jag skulle göra en vanlig lasange och en med lax och spenat och stoppa i frysen. det är alltid bra att ha mat i frysen som bara är färdig att ta fram. det skulle ha behövts under veckan som varit då jag varit ute på mycket annat under kvällarna och inte direkt haft lust att göra mat när man kommit hem men varit tvungen för att jag vill ha matlåda till jobbet.

efter middagen var vi på bio och såg Mammut. en mycket bra och tankvärd film.


påhopp och avhopp

äntligen slutet  på en lång och stressig vecka. tycker själv att jag har varit på ett ruskigt humör när det kört ihop sig men tydligen har jag behållt något slags lugn och glädje på jobbet. F tyckte att jag varit oförskämt glad hela veckan. och är det någon annan som kan få frågan "är du med barn?"  ???!!! fick den för någon vecka sen av M också när jag inte var ett dugg sugen på min matlåda som innehöll stekt fläsk m lök.

diskriminering direkt. ingen ifråga satte F när han istället valde en lunch på stan istället för sin matlåda som han inte heller var så intresserad av just den dagen. sen att F är man och inte kapabel till att föda barn tycker jag är en annan sak. hahaha.

denna veckan har jag både börjar på socialpedagogiken och försökt hoppa av då magkatarren kommit tillbaka som ett brev på posten. detta efter att jag lyckats låna alla böcker på bibblan utom den som första kursen börjar med. beställde den via internet och räknade iskallt med att den skulle hinna komma innan helgen så att jag skulle få ge järnet under helgen (tråkigt men ett måste) men icke. det kom ingen bok och stressen for upp direkt. blandat med en del annat..

skulle sedan gå in och avregistrera det konto jag skapat. men jag kommer inte in. jag skapade kontot i måndags och nu kommer jag inte in. mycket mysko. tänkte att jag glömt bort inloggningen men det finns inte så många alternativ att välja på och nu har jag kört alla tre olika kombinationer av lösen som jag brukar använda och fortfarande kommer jag inte in. det kanske är dags att hoppa av då....om jag någon gång kommer in igen.

paket

fick ett paket till idag.

jag gillar ju billiga prylar. eller när prylar är billiga.

nu har jag gjort mig en deal. beställde ett par sandaler till sommaren (som inte kom idag) och fick någon rabatt på dessa. utöver det fick jag en snabbhets premie i form av ett påslakanset helt gratis. till detta kunde jag köpa ytterligare ett påslakanset för 49kr. det var påslakanen som jag fick idag och de var inte så dumma faktiskt. två påslakanset för 49kr. kan du få en bättre deal?

även mina converse är beställda utifrån ett bra erbjudande. 40% på en vara 30% på resten. syrran beställde likadana och Han beställde ett par andra sneakers. fick en bra deal för dem också.

jag gillar bra dealer :)

pannkaka av alltihop

usch det blir bara pannkaka av alltihop.

att vara gräsänkling har sina fördelar men också sina nackdelar. fördelen är att jag är mindre stressad på morgonen. så mycket mindre stressad att även om jag var så fruktansvärt trött imorse efter ännu en dålig natt och en tidig morgon alá 05.00 som blev till 05.30 så kom jag 20 minuter förtidigt till bussen. helt otroligt!

var så trött i morse att jag övervägde att istället ta bilen och åka direkt till kund istället för att springa upp på kontoret och hämta bilnyckel och bil där istället.

men efter några överväganden bestämde jag mig för att ta det lugnt på morgonen och inte stressa. skulle det bli så att jag insåg att jag skulle bli sen till bussen så kunde jag istället fortsätta ha en lugn morgon och pyssla lite hemma innan jag tog bilen.

men så blev det icke.

dock blir det pannkaka av att åka buss hem när jag slutar så "sent" 17.00. åkte med sista bussen hem 17.20 och då blir jag inte hemma förren 18.20-18.30. så hade jag kommit på den briljanta idéen att göra ärtsoppa. det tar sin tid innan det blir mat.

började söka efter sistaminuten biljett till Blge imorgon men det fanns ingen som passade nå bra. blir att Han får åka ner istället. inte helt önskvärt men det fick bli så.

nu efter sökande av tågbiljetter och bokande av nya biljetter med stor framförhållning så att de ska vara så billiga som möjligt så har jag ännu inte fått i mig någon ärtsoppa och klockan visar 20.34.

bortskämd man var med en "hemmaman" som kunde laga mat lagom tills man kom hem. å andra sidan blev det sällan matlådor att stoppa i frysen vilket jag kommer ha några st nu  med ärtsoppa.

imorgon är det fredag och vi får kramas och pussas ;) mys!

ja vad kommer sen?

egentligen skulle jag bara ha gått in och handlat det jag skulle i affären och gått. men jag kan fastna vid saker. ofta fastnar jag för tidningsstället. jag tycker om att köpa en tidning si sådär en gång i veckan eller varannan vecka. denna gången blev det Elle fast jag egentligen inte tycker speciellt mkt om den. den är för snobbig och trendig för mig. jag bryr mig inte speciellt mycket om mode och att vara inne. jag är snarare rätt töntig och nöjd med det.

köpte den i vilket fall som helst och bläddrade snabbt igenom den när jag kom hem och återhämtade mig på soffan. läste snabbt rubriker och utdrag ur texter. den stora mode-kraschen fångade mitt intresse. press, stress, krasch. vad kommer sen? av det jag kan utläsa utan att ha läst artikeln är att modeskaparna hinner inte med i den kreativa processen samt att modemaskineriet snurrar för snabbt. modesystemet brakar samman. konsekvensen av stenhårt tryck på designers blir utbrända modeskapare och shoppingtrötta konsumenter.

jo det kan jag gott förstå. tycker att det är lite smått hysteriskt bland alla modebloggare som ständigt måste hitta på nya trendiga saker att skriva om och visa bilder på.

det är tur att man har en lillasyster som kan agera modepolis och ifrågasätta om man verkligen ska se ut sådär när man går ut bland folk hihihihi.

lååång dag

idag har varit en lång dag. det började med sent i säng igår. sov nog inte så bra under natten heller. lyckades snooza i morse också. under den tiden hann jag drömma att min lillasyster och jag var i Skottland och träffade älskade farmor i en yngre version och vårt syskonbarn Beth 5år. vi satt och fikade när Beth surar till för att hon vill ha grädde på sitt wienerbröd. lillsyrran sprutar på grädde över hennes redan så kalorifeta wienerbröd och Beth utbrister oh shit. varpå farmor som gick i kyrkan varje söndag säger något i stil med Oh deary me som bara hon kan göra och skrattar sitt speciella skratt ...sen skulle hon säkert ha sagt något i stil med watch your toungh young lady väldigt förmanande...men jag vaknade och var ganska glad. glad för att jag mindes farmor så klart och för att jag på ett sätt fått träffa henne. det var länge sen jag tänkte på henne nu.

sinnesstämningen förändrades när jag stod i duschen och istället kom ledsamheten sakta över mig.

sen blev jag förvånad för jag kom iväg till jobbet helt utan stress och med mycket goda marginaler. även promenaderna till bussen har funkat förvånansvärt bra. jag tror att gräsänklingslivet passar mig rätt bra ändå. nog för att vara sambo är bra härligt men o så orättvist när Han har sovmorgon varje morgon. för det går ju knappast att undgå att se när en får ligga kvar i sängen och den andra vimsar runt i mörker.

jobb och jour. fick höra att jag är speciellt söt idag. tackar och bockar. det bästa är faktiskt när folk tror att man gjort något med håret fast det är exakt så som det alltid är varje dag. fick den frågan igår om jag gjort något med håret men icke. tur att det ser nytt ut iaf helt gratis och utan större ansträngning :)

hittade dock ingen ledig gratisparkering när jag kom till N-köping så jag fick åka runt och leta. suck.

jobbade. jourade. var tvungen att stanna på ica på vägen hem. hade helst sluppit men ja.. kom ett pucko såklart och var vänlig nog att inte stressa och köra förbi när jag skulle backa ut vilket många gör idag. så först fick han en uppskattning när han sedan stod mitt i vägen när jag skulle köra framåt blev han ett pucko. fick vänta ett bra tag innan han kom på att han skulle backa så att jag kunde ta mig någonstans. vid denna tidpunkt var det inte läge att retas med mig.

hem laga mat. diskmaskinen fungerar inte var någon konstig anledning. mitt husmorstips om ättika i saltintaget kommer inte funka för maskinen vill inte gå igång alls. ur med kontakt, trycka på knappar...ingen respons. maskinen är max 6 månader gammal.

men dricker nu Green Chai och dagens visdomsord låter Happiness is taking things as they are.. Jo.

Lycka är nog just att ta saker precis som de är. Lycka betyder inte att vara lycklig, ett statiskt tillstånd för inget tillstånd är statiskt när det kommer till människans mående. vi pendlar ständigt mellan olika sinnesstämningar och humör. se det lilla i det hela.

stressigt studentliv

det här med studentlivet verkar plocka upp precis där det avtog i höstas. har lyckats låna alla böcker på bibblan utom en. vilken bok börjar första delen på kursen med?! just det.

varför gör jag detta? en mycket bra fråga, men jag kan alltid droppa av...håll det färskt i minnet och gör det.

i övrigt är det också rätt stressande. specialpedagog surrar rätt mycket runt i huvudet just nu och hur göra med det?

stressande att inte ha Honom här som räddar mig oftare än jag kanske tror. idag var en sen jobbdag, halvfrusen köttfärs och tvätt... tiden har ätits upp och nu är det dags att sova snart igen för att köra samma visa imorgon igen. då är det jouren.

längtar till helgen!


måste dock få berömma Ume för deras utläggning av föreläsning på Moodle. föreläsningen är utlagd i form av en mp3-fil vilket är superbra. förde över den till min mp3-spelare i  morse och lyssnade sedan på föreläsningen på väg till bussen och sedan en gång till på bussen. lite måste ju fastna tillslut även om det som förelästes om var en massa -ismer av olika slag och inte helt lätt att greppa på vandrande fot. men nu är det bara att nöta nöta nöta medan jag väntar på min bokbeställning.

godnatt godnatt!

nu är jag åter student

oj nu är jag åter student. höll på att glömma bort att kursen startar idag. blev lite panikigt när jag kom på det...

socialpedagogik via Umeå. ska bli intressant men jag vet också att det kommer bli en del jobb som jag faktiskt hade börjat vänja mig av vid.

men det är lika bra att hålla det levande, funderar en hel del på specialpedagogprogrammet just nu...kanske mer efter mitt samtal med B. frågan är bara hur jag ska lösa allt praktiskt. var när hur? får ta och låna en av B's lappar med samma tema ;)


nu är det mat. eller ja jag måste först skära sallad.

internet pro's and con's

det finns väldigt många fördelar med internet. mycket bra. men det finns också en hel del nackdelar. läste om nätmobbing igår i söndagsbilagan. har barn/ungdomar skapat ett hårdare klimat dem emellan sen jag var ung? och det är inte speciellt länge sen?!!!!! så fruktansvärt hemskt att läsa om att bli uthängd på nätet på det viset.

har detta något med att vi bli mer och mer individualister? när behöver vi gruppen? och hur skapas gruppen?

hemskt!


känner mig personligen drabbad av internets lätta tillgänglighet till information.

när Han skulle flytta ut ville vi hyra ut ett rum i lägenheten. jag la ut en annons på universitetets hemsida. fick en del svar men ett stack ut. en kille, utbytesstudent, skickade en dag ett sms om att han mejlat mig flera ggr och krävde att jag svarade på hans mejl. jag hade inte hunnit se att jag fått mejl.

det läskiga var att jag inte satt ut mitt telefon nr. i annonsen. och annonsen var på svenska och han skrev på engelska.

tre mejl hade jag hunnit få varav ett innehöll ett foto på honom. texten förklarade att han också var ensam och att det var pest och att han gärna ville dela lägenhet med mig osv.

det gick några dagar så ringde det. jag förklarade att rummet var upptaget redan och att jag inte längre hyrde ut det samt att jag ville bo med en tjej.

en tid hann gå sedan gick jag flera meddelanden där han bönade om att hyra ut rummet till honom för att han var ensam han också. när jag inte svarade så skickade han igen meddelande och sa att han hade för lite pengar på mobilen för att ringa upp.
jag svarade med ett artigt men TYDLIGT sms att nej tack, rummet är uthyrt.

imorse när jag slog på telefonen hade jag fått ett nytt meddelande. ca 3 veckor sen jag fick det förra. I like you dont know y.

nu börjar det kännas obehagligt. har han hittat mitt telefon nr så har han min adress också. jag håller mig inne på kvällen tills vidare...

vännerna runt omkring är informerade.

ryckig natt mynnar ut i hjärteskutt

var ute och promenerade med T igår efter syjuntan. ångrade mig redan då jag satt ut första foten utanför dörren. det snålblåste rakt in i benen på mig.

men vi gick.

väl hemma vid 18-tiden tänkte jag komma isäng tidigt dvs. 20.30 för att hinna läsa söndagsbilagan och varva ner. skulle åter igen upp klockan 5 för att hinna med bussen.

planen sprack som alltid.

hade videosamtal med Honom och kom fram till att det var inte så bra när man kan se varandra. man påminns mycket mer om hur långt bort ifrån varandra man är. men det klarar vi. det har alltid sett ut såhär. längre eller kortare perioder ifrån varandra. thats what makes us -us.

kom isäng och somnade strax efter 22 någon gång.

vaknade klockan 1.

vaknade klockan 4.

slumrade till 5.

snoozade till 05.15 då tröttheten började sätta in.

kom iväg till jobbet.


vid lunchtid tog jag glädjeskutt bland två stressade kollegor. ett och ett halvt års arbete har äntligen utmynnat i en träff! tålamod lönar sig och något säger mig att det kommer bli riktigt roligt nästa vecka. fy tusan!

syjunta Tant Grön

idag samlades syjuntan för första gången ever. en glatt gäng med förväntningar och hopp om lyckade verk.

vi inspirerades av tidningar och böcker och andra som KAN det här...för vi har inte alla fått riktigt kläm på hur man göra. jag kan bidra med vantar och raggsockor i tubmodell och halsdukar, ev en och annan trekants sjal men där tar nog kunskaperna slut. L däremot verkade ha rätt bra koll.

men det viktigaste är att vi har kul. sen behöver man inte sticka utan man kan lika gärna sy i en knapp som lossnat ur ett klädesplagg.

till detta har jag gjort lite tilltugg. var uppe hela förmiddagen och röjde och bakade. gjorde snittar som Becka gjorde till juldagen, dinkel muffins med pumpakärnor och aprikoser samt kardemumma biscotti. till detta kunde det väljas mellan 10 olika te sorter.

det stickades, fikades och tjattrades =)


your worth it thihi...

måste fnissa lite när min kollega kommenterar min shoppindag som avslutas med bastu och lämnar kommentaren "good for you. your worth it" hihi.. tänker direkt på en viss reklam..

en shoppingdag som avslutas med bastu

en lång shopping dag både på stan, köpcentrat och Ica avslutas nu med en bastukväll med grabbarna.

innan detta har vi avnjutit en kantarellomelett som Han gjort så bra med grön paprika.

lagom dåsig och härlig lördagkväll.

shoppinglördag

fredagen avslutades med middag med Honom på Thaien här i kvarteret. helt underbar mat. alltid 22:an. kyckling på thailänskt vis med cashewnötter. kryggigt och gott.

gick vidare hem till grabbarna och pratade en stund men tillslut var jag så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna mer. klockan var inte ens 22. men det kunde inte hjälpas. är man trött behöver man sova.

gick hem och somnade på en gång.

lyckades sova till klockan 9 i morse. underbart utvilad kände jag mig när jag klev ur sängen, laddad för en ny dag.


kom iväg till stan och sprang runt i diverse butiker. fick tag i två väskor för sammanlagt 380kr. helt i min smak. köpte en nattskjorta till halva reapriset för 49kr. ännu mer i min smak. jag gillar att göra fynd! fyndade vidare en påsväska att ha med till jobbet med gymkläder i så att jag kan träna när jag hoppar av bussen om dagarna och en lammullströja, halva rea priset.

allt man köper behöver inte vara så fruktansvärt dyrt. hade föresten beställt en jacka som jag fick för fyndpriset 60% off. en helt underbar svart jacka i tulpanmodell, välskräddad och lyxig känns den från Pepe Jeans London.

även mina vita skinn converse som jag går och väntar på har inhandlats till fyndpriset 40% off.

jag är knappast en modemedveten människa och inte särskilt märkesmedveten men jag har öga för bra fynd!!


Green Chai of the day

dagens Green Chai (te) ledord för dagen är : Inspiring others towards happiness brings you happiness.

man tackar och bockar

kollegan kommenterar min effektivitet. hmm visst. nog går det snabbt alltid, ibland. speciellt på tangentbordet hihi. tänker på min andra kollega B som brukar härma mig.
kontorstid är tråkigt. allt jag ska göra går för snabbt att fixa för det mesta. idag servade jag M med diverse utskrifter och gjorde några små justeringar.

här hemma. hmm kanske inte lika snabbt med allt. igår var en otroligt effektiv dag. idag inte fullt så effektiv men så är vi också i slutet av veckan och batterierna behöver laddas.

ska snart speedladda dem genom lite sömn. borde sova redan men jag tittade på Hjärnstorm som programmet hette. missade början för jag höll på med annat.

men det var intressant. jag undrar just om jag hade lagt märke till att de hade bytt färg på väggarna? jag tror att jag skulle ha gjort det...men jag blir ändå osäker. för uppgiften var att fokusera på det som de förändrat i rummet och jag hade nog också börjat räkna tavlor och försökt memorera hur allt satt och stod. och då kunde jag lätt ha missat färgen.

men samtidigt är jag en superdetektiv. jag har tagit ett kliv innanför dörren på kontoret och direkt tittat till vänster om mig för att jag sett att ett nytt papper suttit uppe på väggen. jag har kommit hem från jobbet, gått in i köket med ärende om att hämta ett glas vatten och genast sett att Han under dagen hunnit med att äta två lussekatter...osv.

så frågan är om jag skulle ha klarat uppgiften eller ej. jag bestämmer mig för att jag tror det. jag hade nog sett det direkt jag klev in då jag bara tittat rakt fram på väggen mitt emot dörröppningen. sen gavs deltagarna så pass lång tid i rummet att jag hade nog klurat ut det ändå om jag inte tagit det på första.... men man vet aldrig jag kan ha fel...brukar jag ha det? :)

jag vet att jag lägger märke till saker hos dem jag arbetar med och är rätt duktig på att hålla koll på vart saker och ting låg förra veckan..

hur orkar min hjärna med all denna onödiga information?

nej åter till att sova....usch kommer att vara ruskigt trött imorgon.

kvällsbestyr och psykologi

har ägnat kvällen åt att steka pannkakor som mest ramlade ihop. förstår mig inte riktigt på dagens stekpannor som inte verkar ha en livslängd på längre än 1,5 år. eller så är det jag som gör något otroligt fel och tar död på dem. skulle ha använt gjutjärnsstekpannan men den är så fasligt tung att ha och göra med. men det blev gott i vilket fall som helst. till det hade jag äkta grädde och färska hallon från frysen som jag bara värmde upp som de var. gott!!!

har varit mer frånvarande än närvarande på soffan ett bra tag. tänkte plocka undan tvätten innan det är dags att sova men så ville jag se ett program på 2:an som handlade om hjärnan och psykologi. hur vi får så mycket intryck hela tiden och tvingas solla bort en hel del som vi inte uppfattar som viktigt. lägger vi då märke till om färgerna i ett rum förändras? är en av frågorna som ska ställas och besvaras.

funderar då lite över min egen hantering av intryck såhär innan programmet. jag har ganska lätt för att snappa upp både det ena och det andra. så hur mycket sollar jag bort undrar jag då? men jag märker att jag blir trött av det också när det blir för mycket och speciellt när jag ska koncentrera mig på saker och ting och har flera andra intryck samtidigt. lyssna på musik och studera brukar inte funka för mig, inte heller att sitta på bibblan och försöka plugga där man hör minsta lilla ljud.

underbara torsdag

när jag och Han träffades var förhållandet på distans..då var torsdagar bland det pirrigaste som fanns för det betydde att det bara var en dag kvar innan vi skulle ses. det var många resor som avklarades på fredagar.

nu är vi tillbaka till det. går runt och längtar till imorgon då Han kommer hit.

veckan har gått otroligt snabbt här nere. jag har haft fullt upp hela tiden. och så är jag trött. har åkt buss 3 dagar av 4 och det blir även imorgon också. har fått gå upp klockan 5 på morgonen för att hinna med den då jag tar en rask promenad på morgonen till bussen. börjar känna mig lite trött och sliten men jag antar att jag kommer komma in i det.

handledning och sömn

idag hade vi underbara handledningen igen. denna gången pratade vi om sömn och Aspergers syndrom och ADHD.
som vanligt mycket mycket intressant. helt underbart vilket kompetens vi får ta del av. många kloka tankar och mycket som börjar snurra i det egna huvudet.

vi pratade kring vad som är en normal sömn. 6-8 timmar. vilket typ av människa vi är. hur barn och ungdomar behöver mer sömn och hur otroligt det är att samma ungdomar som behöver sova så mycket kan vara vakna så länge när det gäller festivaler och lan och annat.

vidare pratades det om olika sömnrubbningar och vad som tillhör normaliteten och det avvikande och dess konsekvenser.

gled också in på det här med att lyckas och att misslyckas. varför det är så viktigt att framföra att man har misslyckats. att framhäva det istället för det man har lyckats med.

tänker mycket på en av mina biblar..Marklund & Snickare Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra. om jämlikhet eller ojämlikhet.

det är inte lika vanligt och inte lika accepterat att en kvinna slår sig för bröstet och säger se här vad jag har gjort,vad jag har lyckats med. punkt.  som för en man.

en kvinna framhäver ofta att det här har jag gjort, men se också här på mina misslyckanden, så bra är jag inte.


fast jag är Lotta, och jag kan nästan allt!

husmora i farten igen

idag har verkligen husmora varit i farten igen. kom hem från jobbet och började tvätta på en gång. hade tur i tvättstugan och fick maskiner direkt.

vidare upp och röjde ut roomies rum med lyckat resultat att det nu är tomt och ekar där inne. dammsög av.

mindre lyckat resultat är att det nu är överbelamrat med saker i vardagsrummet som mer eller mindre har ett nytt hem som väntar på dem. får knata upp på vinden imorgon med lite saker.

säljer min träningscykel föresten. jag har börjat promenera och sen är det platsbrist eller stuva in den i förrådet som gäller.

lite motigt att stuva in nya symaskinen längst in i garderoben utan att ens ha tagit ur den ur kartongen...men hoppas på att den snart får komma fram.

skurade av badrummet.

och när jag ändå hade dammsugaren framme och igång drog jag en snabb repa där jag vet att råttorna brukar samlas och så i köket förståss.

hängde tvätt och lagade mat.

telefonerade med Han.

bakade nyss bröd och duschade.


har fått lära mig idag att vi tjejer, speciellt kanske trasiga tjejer eller med AS, ofta behöver prata om något misslyckande...därför är detta inlägg ett enda långt se vad jag har gjort, vad jag har lyckats åstakomma på en eftermiddag. istället för att räkna upp allt jag inte hann göra och borde göra...och som gick snett...

måndag

måndagen började tidigt. vaknade klockan 4 och var tvungen att försäkra mig om att jag inte försovit mig.

05.20 var det dags att kliva upp. morgonen förflöt förvånansvärt bra.

promenerade iväg till bussen.

jobbade.

hem.

var iväg på en shoppingtur.

hittade inte mycket av det jag tänkt att jag skulle köpa. blev dock en lampa från Ikea som jag hade tänkt ha i sovrummet nu när jag sålt min andra som var på fot. det är en riktigt bra ide att ha en svag lampa som går på timer som slår på precis innan väckarklockan ringer så att man får vakna i lugn och ro i ett svagt upplyst rum.

planen gick dock i stöpet när jag köpte fel glödlampa. hoppas att jag kommer upp imorgon ändå.

köpte hostmedicin också för alla frågar om jag fortfarande är sjuk?! tycker att jag är riktigt frisk faktiskt. vitlök i näsan vet ni :)

blev några färggranna pennor också. är tokig i pennor. och så block. för jag kunde kanske behöva ett till :)


kom inte hem förren 19.30 och då var det bara till att laga mat och äta....har verkligen inte hunnit med någonting idag fastän jag varit vaken sen 05.20.

dags att sova kanske?

söndag

dagen har ägnats åt att Han har packat upp hemma hos mina föräldrar och jag har packat ner.

4 timmar i bilen pratandes med mig själv är avklarade och jag är någorlunda hemmastad här nere igen. packa upp är inte min starka sida så det spar vi nog till imorgon för jag borde få tag i en tvättid då.

har lagat tacolasange och ätit. underbart gott.

förvånades över att klockan inte hunnit bli mer men det passar mig utmärkt med en lat timme till. dags att förbereda sig för imorgon i lugn och ro.

ta en dusch. kolla kalendern. läsa lite bok. är nu inne på Mr TOURETTE och jag av Pelle Sandstrak. har inte kommit mer än de första sidorna, jag är en slow reader innan sängdags men det ska bli oerhört intressant. kanske plöjer den på någon tågresa upp till Dalarna framöver. lär ju bli några sådanna resor.

för att besvara frågan.

ja nu bor jag själv i vår lägenhet. funderar just över hur det känns. just nu rätt okej faktisk.

anledningen är att Han gör ex-jobb i Ludvika hela våren.

mommen ringde just och kollade att jag kommit fram okej. sött.

snö och förhoppningar om tårta

underbart att titta ut i snölandskapet även om de här uppe säger att det inte är så mycket snö kvar. nej nej men om man jämför med grön gräsmatta så är det mycket nu.

har åkt runt runt stan hela dan idag. var ner i Borlänge centrum som är ett rätt dött ställe. men det slog oss också att det var ingen stress. folk vandrade runt på stan och tittade och pratade och det var tyst och lugnt. helt underbart. sen vore det kanske inte så fel om det hände lite mer saker eller att folk iaf gick ut på lördagkvällarna för det har tydligen också sinat om det inte är löning vill säga. för då sätter Blgebon sprätt på pengarna...

åkte hem till lillsyrran och lämnade lite grejer och snacka en stund.

vidare hem till moster och hjälpte henne med digitalkamera och mp3-spelare. installera, installera.

vidare iväg igen för lite mer inköp och så hem för mat och Han började packa upp lite men somnade nu :)  Han som påstår att han inte snarkar och bekände färg igår att han försökt spela in mina snarkningar utan att lyckas. fast jag är väl medveten om att jag snarkar, går i sömnen och pratar i sömnen. finns några gå i sömnen historier till en annan gång.

ska fixa lite praktiskt nu. förstår inte att det hela tiden finns en massa praktiskt som måste fixas med. tycks aldrig bli lugnt. undrar just hur det kommer sig.

vi är här uppe igen

ja nu har vi tagit oss upp hit igen. lite komiskt var det igår att cirkeln kunde ha blivit sluten. det pratades om sammanträffanden och konstiga öden på P3 här i veckan eller om det var förra veckan.

när jag var hemma sist ville T åka till lager precis när jag skulle packa bilen och återvända till Linkan. hade annars tänkt se detta som en juldagsaktivitet då det är i stort sett det enda som har öppet mitt ute i skogen också.

men det finns ett lager i Örebro också och jag erbjöd att han kunde ju följa med ner...skulle han bli tillbaka skjutsad? jo men det är väl klart, om två veckor...dvs. nu. så vem ser jag inte när vi passerar Ludvika om inte T. det var ju det jag sa att han fick åka med hem igen då.

fast nu gick det förståss inte för bilen var fullpackad. otroligt vilken liten lastbil vi har som rymmer så otroligt mycket.

så nu finns det knappt ett spår av Honom kvar där hemma. jag antar att verkligheten kommer ikapp mig imorgon när jag ska sätta mig i bilen och ensam köra tillbaka de minst 4 timmarna till Linkan och ett tomt, rörigt hem med nyinrett flickrum.

vemodigt.

åkte genom stan idag och kände att jag vill ju också vara här. samtidigt som jag vill vara där. allt är verkligen inte självklart. men jag vet ju att beslut måste fattas om framtiden snart. bara inte just nu. vi skjuter på det så länge det bara går. att ha livets alla möjligheter mitt framför en är inte alltid det idealiska.

sista måltiden..

skulle kunna tro att det är sista måltiden. det känns nästan lite så. men det är det tack och lov inte.

har varit ute med gänget och ätit en bit på en av stadens dyra restauranger men konstigt koncept som verkligen inte lever upp till något utan är en spridd skur av ideér. inte ett dugg nöjd och glad över att ha spenderat mina nya intäkter som kom av försäljningen av ännu en möbel idag på en så intetsägande middag. men men som P säger nu har vi provat det.

synd bara att man måste prova och betala för det sen. skulle vara lite mer f-word över det hela. hur många är beredda att betala för middagen.

imorgon åker vi i gemensam trupp upp till Dalarna. på söndag återvänder jag alena till mitt numera flickrum.

rik men tomt

snart har vi lyckats sälja av alla de möbler som vi hade tänkt bli av med. känns otroligt konstigt med ett snart helt tomt rum. men rik blir man. ja inte så jättemycket men rikare i alla fall. och snart blir det enormt tomt. Han ska inte vara kvar längre.

roomie med far

hihi. nu har jag äntligen träffat min nya roomie och hennes far var med. frågorna haglade från båda håll och planer skapades för det hela. officiellt inflyttningsdatum 1 feb.

redan i hallen tyckte hon att det var mysigt och jag ser på vår lägenhet med samma ögon och inser att jag kommer att sakna stället nå enormt när det blir dags att flytta ut. jag vill inte flytta riktigt än. okej det är 7 månader kvar men kan vi inte bara vara studenter för evigt och aldrig flytta?

jag vet att jag kan. vara student för evigt.

B och jag pratade om det i fredags. jobb och sånt. han tycker helt klart att jag ska satsa på specialpedagog och så berättade han om sin fru och lekterapi och det har jag läst lite om och är såklart intresserad av...och så spinner det iväg igen. för jag är ju intresserad av allt!! akta så att du inte får en ADHD diagnos sa B. mmm jag vet att impulserna skenar men jag är nog för organiserad för det. men nog är det nära. det finns ju ingen hejd när jag väl vill...sen måste man ju orka också.

ska försöka lugna ner mig lite nu under våren. var så enormt sugen på att börja dansa igen men hmm kanske ska lägga det lite på is. har ju trots allt jouren varannan vecka, jobbar och så tänkte jag plugga socialpedagogik sen kan jag gå på campushallen (vore ju bra när man åker buss) och då kan jag gå på afrodansen även om det inte är samma sak...

en hel del lösrykta tankar om framtiden...

krafternas återvändo

nu återvänder krafterna sakta men säkert. snart är jag helt förkylningsfri. yes!!

på detta kan läggas att idag är det en röd dag och jag har arbetat vilket genererar lite extra pengar men framför allt gratis parkering precis utanför jobbporten. kan det bli bättre?

visst det är jättebra med promenader men de ligger alltid fel i mitt tidsschema. först på morgonen när man ska till jobbet och allt som oftast är superstressad eller ännu hellre sist på dagen när man inget annat vill än att åka hem vilket dessutom tar ca 45minuter BARA i bilen... då är det inte roligt. antar att det kommer kännas bättre och mer uppskattat ju ljusare det blir ute....just nu är det mest pina och jag har lärt mig att icke gå igenom folkparken klockan 07.40 på morgonen - ensam.

har toppat kvällen med att bada bastu med pojkarna och L. kan man känna sig fräschare måntro?


emelinaemelejs intuition

jag ska alltid lita på min inre röst.

jag hade en roomie på gång som sedan ändrade sig för att hon tyckte att allt gick för snabbt. jag erbjöd då henne lite extra tid för jag tyckte att hon lät så otroligt trevlig att bo med även om jag inte vet speciellt mycket om henne...

hon fick till imorgon på sig.

ikväll har ett meddelande kommit och hon frågar blygsamt om erbjudandet fortfarande gäller.... klart! hoppas det går vägen denna gången för idag bad jag Han att meddela sina vänner att rummet var deras om de fortfarande ville bo här..

sluta aldrig tro..

fortfarande sjuk..

jag var inte den enda som var sjuklig i fredag på kontoret. A snörvlade minst lika mycket som jag. jag hade dessutom glömt nycklarna hemma i jackan som jag haft på mig när jag jobbade på nyårsafton. vilken dag.

hade det dock trevligt med B på kontoret. gjorde klart redovisningen och hade tänkt börja på januari men det nya årets hade inte kommit in än. tur i oturen.
pratade karriärrer med B i det blå sofforna. helt underbart att ha ett rum med soffor att gå till och sitta ner och prata allmänt. sånt som vi verkligen inte är bortskämda med.

fick åka hem när alla försvann från kontoret då jag inte skulle kunna låsa efter mig. tur i oturen igen.

kom hem och somnade på soffan på en gång.

och så har resten av tiden sett ut. mycket soffa och mycket sovande.

var ut en sväng idag men det var kallt och jobbigt. har dragit på mig huvudvärk nu på kvällen vilket inte är ett bra tecken.

vitlök i näsan nästa stopp!

2009

det nya året inleddes med en lång sovmorgon. därefter blev det en dusch och frukost och sedan en lång lång stund på soffan.

åkte iväg och jobbade en stund och det var mycket trevligt. gick nyårspromenaden med allt vad det innebär. insåg i år att det innebar lite mer än vad vi hann se Han och jag när vi besökte eventet förra året. dock var vädret inte med oss vilket gjorde att vi avvek tidigt. i år var vädret på vår sida med lagoma -1 grader.

kom tillbaka hem igen där Han och J höll på att förbereda maten och värdinnan dvs. jag fick en gåva. mycket trevligt så jag knappt hunnit med att lyfta ett finger.

middagen var utsökt. förrätten, en tomatbruschetta var mycket omtyckt av oss alla och gick åt som smör i solsken. nästan så att vi åt oss mätta på denna och glömde bort den dyra oxfilen, men bara nästan.

en mycket trevlig kväll som för min del avslutades ganska tidigt vid 1-tiden då jag var rätt slut efter mitt hostande och nysande.

det skulle ju trots allt jobbas även idag. och jobbas har det gjort. men när jag väl kommer hem är det soffan som gäller. snart är det sängen igen. underbart! en dag kvar även om jag inte tror att jag blir särskilt långrandig på jobbet imorgon om inte det ska göras någon PUP vill säga ;) får väl se om han dyker upp, kollegan. har inga inbokade möten så det kan lätt bli en lång dag och är jag fortfarande inte riktigt kry är timbanken bättre än sjukdagar....lördag och söndag kommer att ägnas åt att kurera mig *prosit*

RSS 2.0