vänd kappan efter vinden

för nu har vinden vänt.

efter att ha tokfarit (ja ett ord i min ordlista!) runt hela eftermiddagen och glömt att ställa upp stolen på vinden men jag var upp och rotade efter mina sk vinterkläder som visade sig vara vinterjacka och skor och byxor så var det dags för matlagning som fick bestå utav chile con carne.
underbart härligt att bryta mot alla skrivregler och skriva en så lång mening som är helt omöjlig att läsa egentligen och alltid liten bokstav.

okej åter till chile con carnen. tog en liten mini portion då lunchen hade blivit rätt sen och det var även middagen. åt i godan ro och fick sedan en brännande känsla i magen. fick lägga mig på soffan för att hålla maten på plats. det brukar ju gå över så jag passade på att se lite på tv. dock gjorde det inte det. och ett dygn senare har det fortfarande inte gått över. jag misstänker att stressen nu börjar ta ut sin rätt för det bränner konstant.

så vad ska jag göra åt detta? en rad insater krävs som att sluta stressa. det är ju nummer 1. och såklart svårast. jag behöver ju inte min mor till att tala om för mig vilken idiot jag är som håller på som jag gör och tror att jag är odödlig och att jag minsann kan göra allt jag vill. men det är just vad hon har gjort.

så nu sitter stressen i att jag måste göra avkall på något. jag som tyckte att jag planerat in min vecka så perfekt så att allt var klappat och klart in i minsta detalj.... troligen ligger problemet just där! men om det ska vara så så kan jag ju alltid finna lite tid att planera in lite avslappnigsövningar och direkt efter dem kan jag ju köra på igen. full ös....brännande mage! det är så förargligt för min familj har inte ens klen mage så varför ska denna då påverkas först? för att det är kräftans känsligaste punkt! fast å andra sidan så har både farfar och pappa haft stora C just där.

jag vet så innerligt att jag nu borde ta detta på allvar och hoppa av handikappvetenskapen....men det går inte. visst jag är tokstressad och kommer så vara hela denna vecka tills uppgiften är inlämnad på söndag men jag vill kika bakom hörnet. jag vill se vad nästa delkurs består av, hur upplägget ser ut. kanske kanske kanske kan jag ändå lyckas ro detta i land....och sedan någon gång i juni börja säga NEJ till mig själv. inga fler impulser. inga fler åtaganden.

det kanske blir bättre?

annorlunda inflyttningsfest

det blev minst sagt en annorlunda inflyttningsfest då festen hölls på annat uppehälle. men det blev grillning och det var trevligt. inget fullt ös medvetslös utan så där härligt vuxet (tråkigt?) som vi nu börjar bli. men inte ska väl jag? jo men jag insisterar...
kvällen var helt perfekt för mig och mitt humör. något sliten och inte allt för stora krav på att vara ubersocial.

kom i säng vid en anständig tid för att vara en lördags kväll och tog sovmorgon på detta.

har spenderat förmiddagen till research som gjort mig snurrig i bollen. har printat iväg ett mejl till Rosenbad och hoppas på svar. jag saknar åtkomst av:


Möjlighet att leva som andra. Ny lag om stöd och service till vissa personer med funktionsnedsättning

SOU 2008:77

jag hoppas på en lösning då detta troligen ligger till grund av den stor del att min slutuppgift i Handikappvetenskapen.

mycket plugg blir det veckan som kommer. önskar på något sätt att jag drack kaffe. att jag hade det där som andra tar till för att bli pigg och må lite bättre, men jag har inget sånt. jag har inget som jag kan ta för att få mig att iaf kortsiktigt må bättre och prestera mer. jag tror att kaffe kommer att sänka mig istället.

det blir många händelser i veckan framöver. allt ska hinna bli klart inför helgen som startar tidigt redan på fredag då det bär av uppåt och hemöver. vill kunna njuta av tiden där uppe och gå ut i skogen och leta svamp, klippa mig!! långhåriga barr! ännu en inflyttningsfest ska avklaras och så diverse plikter..vissa besök måste man bara göra och de får inte blir för korta så kommer den där besvikna minen och tonen...

måste spana in syrrans renoverade place också..

nej nu har jag inte tid med detta mer...det är tvätt inom 10 minuter...duscha, bära upp stolen som aldrig kommer bli iordninggjord på vinden och hämta ner vinterkläder från vinden....ingen rast ingen ro minsann!

puss puss


tokstressad och grillning

lördagen kunde ju börjas bättre än vad det gjorde. är tokstressad över nästa inlämningsuppgift. vi fick ut den i torsdags och har nu fram till den 5/10 på oss att skriva 4-5 sidor samt en självvärdering av utförd prestation och uppgift på 0,5-1sida. detta ska ha sin grund i en handikappvetenskaplig teori. känner mig otroligt dum och korkad för jag har ingen koll på någon handikappvetenskaplig teori. eller? jag kan inte nämna någon i vilket fall men jag kanske säger ahaaa är det så om någon skulle vilja upplysa mig om detta...

så nu ska jag hinna komma på en problemformulering, leta relevant litteratur, läsa relevant litteratur och skirva ihop 4-5 sidor på 1,5 vecka och så jobba heltid förstås...och då är det ju så att mina nya träningsvanor som jag så fint hållt uppe i1,5 vecka direkt kommer att få stryka på foten..

det ser mörkt ut.

men ljuset brukar alltid infinna sig så jag får lita på 26 års erfarenhet eller hoppa av kursen för att den bidrar till allt för mycket stress. det är tufft att läsa på 50%. de tidigare kurser jag har läst måste ha varit på 25% fart eller ngt sånt? jag minns inte längre. det är ju också en faktor av stressen att minnet blir kort som en guldfisks.


ja men det positiva är att eftersom jag inte kan göra något idag för hjärnan tänker föbrilt för att komma på ett ämne...så är det grillning idag. gott! årets sista grillning troligen!!

har också shoppat lite nya kläder och bytt batteri i min klocka som jag saknar riktigt nu. och jag har köpt liljor till hemmet och till den nyinflyttade. behöver lite blommor för att liva upp. Alfons fick också liljor av mig i inflyttningspresent då jag var där och fikade och spanade in det nya placet. hon blev mycket glad och jag fick ett glatt sms då liljorna börjat slå ut.

snart dags att börja förbereda för grillningen....ska äta dem med orientaliskt bröd, sallad och korriande och limesås. MUMS!

jag tror bestämt att jag börjar bli riktigt matglad. vad lite träning kan göra...man blir mer sugen på mat...

plus minus noll?

min har bestått av många plus minus och ibland har jag hamnat på nollstrecket. vet inte riktigt hur det slutade men genom att summera det här kanske jag kan lista ut om det blev en bra eller dålig dag.

började med att sova länge. alltid ett plus. kom iväg i tid också. ännu ett plus. minus att jag blev hungrig igen redan i hallen på väg ut. hur är detta möjligt? träning måntro? blev dock uppringd i bilen med frågan Vart är du? stort minus. jag röjde min framställning att vara ordningsam och ha koll på läget genom att ha glömt bort att jag skulle träffa T klockan 07.30 på jobbet i morse.  jag och A som hade kul åt hans förvirring igår fick igen båda två. jag för att jag glömt bort att vi stämt träff även om jag dagen tidigare hade uppmärksammat att jag markerat detta med orange överstrykningspenna i kalendern. A för att hon kom in susandes i morse med stor förvirring och undrade om vi sett hennes hostmedicin som hon inte kunde hitta. det hade vi inte. mysteriet fortsatte halva dagen.

plus för att jag hittade en tjuga i byxfickan igår och en tia idag på parkeringen.

minus för att B hade tagit min bil som jag bokat. han hade gått på gammal vana och därför tvingades jag köra den stora, åbäket.



återkommer...A på  luren och det kan ta tid ..

plus för att det fanns kollegor att luncha med idag. två stycken till och med, det är inte alltid man är så bortskämd. glömde jag säga plus för att det var fredag?

kom helt av mig i mina plus och minus tankar..

plus att jag skulle träffa L och gå på gymmet med henne. blev ett riktigt bra pass. vi passade på att prova lite nya maskiner också vilket var kul.

minus att det inte fanns någon mat redo när jag kom hem och var vrålhungrig men Han hade också tränat så Han gjorde sina sista gymnastikövningar då jag kom. plus för att vi bestämde oss för att göra egen hemmagjord pizza med extra allt =)

deg, tomatpure, tonfisk, champinjoner, lök (mkt lök), halva ananas och halva färska tomater. detta avnjöts tillsammans med kryddig ruccola. STORT mums!


är du lycklig?

fick den frågan idag. är du lycklig? blev väldigt fundersam. började snabbt fundera över undermeningen i denna fråga. och innan jag hann svara sa personen : det är ju löning idag...  jaha jo... för det fanns såklart ett underliggande syfte det förstod jag ju men jag kunde inte tillräckligt snabbt koppla ihop trådarna och lista ut vad det var.

jo men jag hade en riktigt glad dag idag. allt flöt liksom på. var och jourade nu på kvällningen också..

den här veckan som gått kunde ha sett mycket mer annorlunda ut. det vet jag.  Alfons Å och jag pratade om stress och hur mycket saker i livet vi vill hinna med. jag ser det dagligen i mitt arbete. särskilt personer med ADHD som kan vara väldigt produktiva och kreativa och så brakar allt. min värld kunde ha brakat denna vecka för det har varit så otroligt mycket att göra. men på något vis har jag ändå lärt mig något av mina erfarenheter och av de samtal jag haft med andra så att jag har haft någon slags strategi för att ta mig igenom denna hektiska vecka som det har varit... vilken denna strategi är vet jag dock inte. jag kan inte sätta ord på den vilket är en stor nackdel. jag hoppas bara att jag ska minnas den och att jag kan återanvända den innan jag kommer till mitt klassiska läge då jag avskyr allt och inte kan ta det minsta lilla krav om att ens gå ut med soporna för att jag är så förblindad av stesshormoner att jag vet inte vad som är ut och vad som är in.

men som sagt. positivt positivt. bäst att börja planera för nästa uppgift och nästa vecka. för jag tror att mycket ligger i det. ha en planering och sen att hålla sig till den. tyvärr inte så mkt rum för spontanitet men jag är ändå bara spontan då andan faller mig på så det gör kanske inte så mkt men det är nog bäst att DU bokar tid om du ska ingå i min planering...fast en smula spontan kan jag också vara för just din skull =P

puss

nattlig bråkstake

jag har bråkat lite inatt med Han. låg för ovanlighetens skull mitt i sängen igår kväll, annars är jag en sån som sover på kanten, så nära det bara går. vaknade någon gång under natten av att jag frös och hade täcke på halva kroppen. började då dra i det täcke som fanns kvar över mig. dock lyckades jag inte speciellt bra för jag tror att han låg på en del av täcket. jag drog och drog och sen minns jag inte mer för jag somnade av. om jag fick till en bit täcke eller inte förtäljer inte mitt minne.

sov en stund och vaknade sedan igen av att jag har fortfarande inget täcke på mig. börjar nu bli något irriterrad över att det inte går att dra till sig något täcke och mumlar något om att hans täcke måste ligga på golvet eller något.. och inte vaknar han eller och där ligger jag och fryser.

kommer på något sätt underfund med att jag ligger mitt i sängen och kommer på den briljanta ideén att jag ska titta på andra sidan för när jag försöker sno åt mig täcke upptäcker jag att konsistensen på täcket är bra likt ett duntäcke. det som jag givit bort till Honom. finner då mitt täcke som ligger bredvid mig på vänstersidan. drar förnöjt detta över mig och sussar vidare.


tills....snoozemaraton börjar. jag har inte direkt varit någon snooze'are då jag har bott själv då det är otroligt farligt. men jag har blivit det det senaste halvåret eller så. inte för att det är mindre riskfyllt för det är det inte för Han hör knappt sin egen väckarklocka och än mindre mina TVÅ som går av med 20mins mellanrum.

jag hade ställt väckarklockan på den vanliga tiden 05.30 och 05.55 när jag kom på att jag hade sovmorgon och kunde gå upp en timme senare. så jag hade först på snooze för jag tänkte att jag kunde gå upp tidigt iaf. sen hade han på snooze. snart blir väl grannarna ovanför galna på oss som bara snoozar och aldrig kliver upp på morgonen.

på tal om grannar så har jag enbart sett ERIK men jag har inte hört något...fast nu har ju allvaret dragit igång. ingen mer nollning så även han verkar ha fullt upp och lite festande...

elaka genen

började morgonen med att vara rätt elak. det var ett under att jag ens vaknade känns det som. jag hade nog både stängt av och satt på väckarklockorna i omgångar under morgontimmarna. i samma sekund som mobilen slogs på mottogs ett sms. detta sms fick mig att punktera det söta lilla luftslott som avsändaren skapat. mycket elakt av mig. även om vi redan diskuterade detta redan förra veckan där vi pendlade mellan gymnasiesnack och diskmaskinstabletter. det förbud som jag inte ensam satte upp för avsändarens eget bästa hade ignorerats. i bästa fall kan detta sluta högt upp i skyarna men det kan också sluta djupast ner i den mörkaste sjö. så det är nog bäst att tills vidare hålla sig på marknivå. eller?

 lyckligtvis mottogs detta med ett litet fnys och jag tror en smula suft förnuft lyste igenom.

fortsatte dagen med arbete och en promenad i solskenet.

väl hemkommen fanns ett litet uns av studiemotivation så det var bara till att ta reda på detta och börja lösa uppgiften. kom halvvägs och så var det lilla unset som bortblåst. som tur var kunde lövbiff avnjutas i denna stund och vara något social med Han. sen tog jag självklart på mig diskarens roll. det har blivit mycket diskande på sistone måste jag medge ;)

uppgiften har avklarats och skickats in. dock inte helt nöjd men just nu verkar det inte spela så stor roll. ett G vore härligt att inkamma. imorgon ska slutuppgiften på första delen gå att hämtas på nätet. väntar med spänning på detta.


även om vi bara är halvvägs genom veckan så har den ändå varit innehållsrik. spenderade en svettig tid på gymmet under måndagen och så vidare till affärn för några små inköp. det blev en helkväll av det hela. igår präglades dagen av diverse sysslor och idag har den dominerats av studierna. imorgon väntar jouren och på fredag avnjuts after work med L på gymmet. jag förutspår att fredagskvällen kommer innebära att jag somnar på soffan rätt nöjd med det.

får sedan se vad helgen kan innebära förutom ännu en inflyttnignsfest...en till i den långa raden...

snigelfart på morgonen

önskar att jag hade tid med långa njutningsbara mornar med långfrukost och utan stress. men för att få sådana skulle jag behöva gå upp klockan 05.00 på morgonen och det funkar inte. de gånger jag åker med bussen till jobbet behöver jag gå upp 05.20 och allt tycks då gå i snigelfart på grund av tröttheten som satt sig fast i kroppen.

så istället stressar jag runt och tycks alltid stå i hallen och trampa säga att jag är sen och pussa Han innan jag snabbt piper ut genom dörren med ett jaja hej hej vi ses ikväll..

imorse var inget undantag. dock kom ett gäng sniglar i min väg. kom på att jag borde passa på att tanka nu när priset gått ner. man vet aldrig sånt där vänder så fort. for iväg och hamnade bakom en stor grävmaskin som just nu var på väg någonstans i snigelfart. kockan 07.10 på morgonen.

kom iväg och tankade och hamnade sedan bakom en övningskörare som tydligen tyckte att det var utmärkt att köra så tidigt i morgonen!

ut på motorvägen och var glad över att vägen var fri hela vägen utan inslag av beläggningsarbete som tidigare veckor stört trafiken.

svängde av och skulle som vanligt gena genom ett bostadsområde och hamnade bakom ytterligare en snigel!


dagen förlöpte sedan med många överraskningar och intressanta inslag. lärorika, positiva och negativa. mycket ska man vara med om verkligen. tänker på allt som alla andra missar...

snigelfart hem sen på kvällen. det var beläggninsarbete på den sidan vägen. dock inte samma stress för hem kommer jag tillslut.

har lyckats pricka av en rad saker på listan. dock ej översta punkten som egentligen var den prioriterade men just nu har jag inte fokus för detta. det går för runt i huvudet på mig. det är inlämningsdags i handikappvetenskapen IGEN!

kan börja skissa ikväll och sedan göra något ihopsväng imorgon...hoppas jag.

dagen efter Jönköping..

den bristande energin höll i sig igår. försökte dock få upp ångan under bilresan ner till Jönköping. spelade alla mina partylåtar men föga hjälpte detta. 20 minuter utanför Jönköping var jag redo att slumra till suset av bilens på vägen.

jag tror inte nostalgitrippen som kvällens första musikval dominerades av hjälpte upp energin. dock ändrades detta och jag var såklart först upp på dansgolvet med mina lurviga och svängde om.

träffade på ett unikt fenomen. E*3. Emilie, Emelie och Emelie. men notera att jag föddes till detta underbara namn först och att jag såklart går off mainstream genom min särskilda stavning.
 
dock var det roligt när presentationsrundan gick lagret runt som började på Emelie (röd), vidare till Emelie (brunett) och så kom turen till mig varpå folk började bli otroligt misstänksamma...

utgång i Jönköping...vet inte om det var så mkt att hänga i julgranen direkt. men musiken var hyfsad och vi dansade åter loss på dansgolven helt ovetandes om vad som skedde runt omkring oss. Han förklarade idag att han aldrig skådat något liknande förutom på film. vi fyra E did our thing on the dance floor och runt oss hade det bildats en ring av sliskiga grabbar.. förstår inte att jag inte märkte av detta för så berusad var jag inte av alkohol men troligen av musiken och dansendorfinet.

guppade härligt runt på luftmadrassen under nattens småtimmar. vaknade varje gång man skulle vända sig och hamna i något nytt roligt veck.

somnade till tjatter, vaknade till tjatter. jag undra hur mycket vissa sov inatt. gjorde min ansvariga plickt och röjde köket innan vi tackade för oss och drog oss vidare hemöver.

förbi donken såklart..

har ägnat eftermiddagen åt en lur som blev längre än planerat. lagat kålpudding till matlåda så nu ser jag verkligen fram emot lunchen. röjt lite av det ytligaste här hemma. tvättat. satt igång diskmaskinen! otroligt viktigt.

ska krypa till kojs nu. en ny härlig dag imorgon med massor att göra. tänkte träna efter jobbet och sen finns det en del skolarbete att ta tag i ...

better planing will make a fab week

vart tog den vägen?

vart tog den vägen? min energi? puts väck. att den var borta igår är inte så konstigt. men idag är det lördag. sovmorgon och det blev inte senare än 23 för då hade jag redan hunnit somna på soffan.

försöker spela alla party låtarna nu så att man kommer i stämning inför ikväll.

hade en konstig dröm inatt. drömde att jag gick i ett mycket omtalat hus där det ett fruktansvärt brott begåtts. såg en vit iller eller något liknande som fortfarande var blodig då den röda färgen inte kunde tvättas ur.

blandat med denna konstiga dröm var jag också på väg mot fjällen. och jag förvånades över att det fanns snö i Dalarna redan i september.

strange.

hemlige Molgan

tag strid!

varför tycks det vara så att när man ska förklara en situation som upprör så slutar folk att lyssna? jag försökte verkligen förklara situationen idag men det verkar inte ha gått hem. jag fick höra att jag gjorde mitt jobb och att jag gjorde det bra bla bla bla bla..visst det uppskattas men det är inte det jag är ute efter. jag är ute efter en lösning på situationen. vi har ett problem, vad gör vi? jag har börjat jobba med det, jag har tagit de kontakter jag blivit hänvisad till att göra och där tog det stopp. nej ska man göra ngt ska man göra det själv. och det funkar. tre arbetsdagar sen ska vi höra resultatet. vad j-kla simpelt det blir helt plötsligt när man tar tag i det själv och lyfter luren och går direkt till källan. jag blir förbannad. två veckor har jag väntat på att något ska hända. lösningarna som har presenterats har inte varit speciellt imponerande. men kanske är jag ung och naiv, inte vet jag. kanske är det bara jag som tror att det går att dundra på när man egentligen inte kan göra så...?


så humöret var inte på topp idag. det tog en lång stund i bilen innan musiken kunde hjälpa till något att lätta upp stämningen.

kunde lika gärna ha åkt hem och grävt ner mig även idag. men åter igen till vilken nytta?

åkte till min Alfons Åberg. Och jag är hennes hemlige Molgan. och troligen en del andra också. tänker på liv-kompaniet i Kungsängen där jag vara allmänt känd för några år sedan men ingen såg någonsin till mig. omtalad men sällan skådad.
Alfons skulle BARA och hann ringa x-antal ggr medan jag fortfarande var kvar i bilen. Molgan för att jag tycks inte finnas vilket egentligen är en ganska deppig tanke. för jag finns visst, jag är högst levande. men sen är det ju också så att vår gemensamma referens är wermlands nation som innan sommaren dog ut. fast det glädjande för min del är ju att den återuppstått och därmed måste jag också existera!

det bjöds på välbehövlig kopp te och snack innan det strosades på promenad genom stan...lalalalaaaallaaaa...genom stan...
Alfons liksom jag uppskattar second hand...kanske något mer än jag också men det är för att hon har ett än mer välutvecklat öga för sakers potential. hon kan se saker för vad de är och hur de kommer att se ut. jag letar efter saker att göra om, att skapa med. sen hur bra jag är på skapande biten och hur nöjd jag blir eller inte det är en annan sak...men jag vill ändå försöka skapa nytt.
fick underbara ideér för tavlor i 50-talsstil.

like nothing your eyes have ever seen before.
The supergirl
with the amazing supercompetence

upplever just nu paltkoma. pizza till middag. tänker att det är fredag jag borde fira att helgen är här...men nej. energin infinner sig inte och vet du vad. det behöver den inte göra. stanna i paltkoman och njut av att allt är lugnt och stilla. imorgon är en ny dag. sovmorgon, lunch och sen blir det partaj så det räcker. Jönköping nästa!


blandade känslor

vilken berg och dalbana det är just nu. jobbet funkar inte alls. känner missmod, frustration och maktlöshet. jag känner att jag har gått in i det totalt. jag lider med människorna runt omkring mig. jag tar på mig deras frustration och hur skulle jag inte kunna göra det? då hade jag fått arbeta utan hjärta. det stora problemet egentligen. men droppen i havet är när man får höra att "om du skulle kunna finna det i ditt hjärta..." att utföra arbetsuppgifter som inte är tillskrivna mig. klart att jag gör dem för att jag är medmänsklig. men vad är det värt? jag utnyttjas för att de rätta besluten inte går igenom. striden tar fart imorgon.

gick hem med dåligt samvete över att ha ett normalt fungerande liv...

var så otroligt låg att jag tänkte gå raka vägen hem och gräva ner mig på soffan. men det hjälper ju ingen. och då måste man komma ihåg. det är ett arbete. jag får lön för det jag uträttar. jag har ett liv efter arbetstid som jag måste se till. utan att känna skuld. jag hade planerat in att besöka gymmet idag. höstpremiär tyvärr... det har inte blivit av tidigare att jag kommit iväg. så även om jag inte hade någon lust med detta gick jag dit.

stoppade öronsnäckorna långt in i öronen och tryckte igång Killers och började svettas. det var nog exakt vad jag behövde även om jag troligen såg rätt fientlig ut där jag gick runt i mina svarta träningskläder med argsint blick som helt motsa min t-shirts vita tryck om att Musik ska byggas utav glädje.

passet gick ändå ganska bra. men är det var dags att ta sig hem till fots gick det desto trögare. lunkade sakta hemåt släpandes på halva bohaget.

fick ventilera livets orättvisor med Han och vara frustrerad ett tag innan det var dags för mat. något som jag inte varit sugen på denna vecka. inget verkar vara gott nog att sitta och tugga på. frukt går an men sen är det inte mycket som lockar.

men mitt i alla denna negativa energi som ändå cirkulerar kring mig har jag skapat mig en egen strategi som jag tror att jag behöver ta till allt mer. positiva tankar. jag tänker på saker som är bra, roliga. det första jag tänker på är han värmlänningen P som är en långväga kollega...vi är i samma bransch men han tycks alltid ha ett leende på läpparna och en positiv inställning. ser honom inte så ofta men det är den bild jag har fått. så det är bra att tänka på. tänkte även på att det var trevligt att åka bussen i morse och träffa på ett känt ansikte. hade bio att se fram emot som troligen är hysteriskt rolig....men det visade sig dock att det var dåligt med platser...men det är fortfarande något att se fram emot.

så tänker jag på diskmaskinen som vi inhandlat och att jag slipper stå där och fördriva tid. sitter här nu och låter maskinen göra jobbet medan jag lyssnar till den ljuva musik som den utsöndrar.

tänker på att imorgon är det fredag. det har blivit middagsplaner istället. ska bli trevligt. tänker att det är sista dagen innan helgen (även om den troligen blir tuff då jag får sätta lite press på maskineriet) och att på lördag besöker vi svägerskan i Jönköping och det blir partaj.

fick mejl från Leylike idag också...det var oväntat..väntar med spänning på att få träffa mannen.

nu ska jag ta en dusch och njuta av att de arbetande musklerna börjar ömma smått och lugnet som sprider sig i kroppen

girls talking

på väg hem från jobbet. ligger i bilkö. då ringer hon. A. dags för återkoppling. girls talk. gymnasietider åter igen.

det är inte lätt. någon gång. viss impulsivitet behöver tyglas. stor analys behöver begravas. det är underbart.

så gymnasiesnack blandades med valet av diskmedel och vi växte upp ganska fort.

är sååå uppspelt över att snart snart inte behöva ägna min dyrbara tid åt att göra något så urtråkigt som att diska.

bastu ikväll med grabbarna och tjejen... länge sen men nu när mörkret kommer behövs det.

sökes

stor skiftnyckel sökes!

jag har gett med mig. gått emot mig själv. övergett min tro på att jag kan.

vi stämde träff och tog sällskap hem. det var riktigt trevligt. åkte pakethållare. kan knappt minnas när det hände sist. det enda jag minns är gymnasiet då åkte jag mkt pakethållare :)

så åkte vi iväg och köpte en BÄNKDISKMASKIN....

...men jag behöver en stor skiftnyckel för att koppla in den....väntar på att vissa ska komma hem från labb...

man kan ju skjuta sig i foten

ja man kan ju hitta olika sätt att skjuta sig i foten. jag har då lyckats två ggr de senaste dagarna känns det som.

öppnar man den lilla röda som sitter längst ned i ansiktet så får man nog nästan skylla sig själv. fast jag trodde ju att jag behövde det och det gjorde jag nog också men det som jag vet det kom inte tillbaka. det finns ju proffs för sånna saker. en kollega är fenomenal på detta. sättet att uttrycka sig. reflektionerna man får.

hon har nog rätt. jag borde inte gräva ner mig mer i sånna intressanta saker som jag gör. fast jag var redan sån innan. allt beror inte på det jag läser. men visst påverkas man.

pratade halva natten med D. förutom erbjudande om skamliga förslag om att agera soffinredning kom vi in på ångest. detta i samband med att han fick ett sent samtal som aldrig tycktes ta slut. tydligen kom det även vissa förslag med detta samtal och vi som höll oss nyktra under lördagskvällen kom att tänka på den ångest som många känner under söndagen. usch! glad att jag vaknade upp med endast ett litet dåligt samvete då jag sneglade på klockan och insåg att så länge brukar jag inte sova.

sömntuta

oj det är inte var dag man sover till 10.30 och inte kommer ur sängen förren 11. jag drabbas av lite smått dåligt samvete för jag kunde ju ha varit uppe vid 9 iaf. men samtidigt varför då?

pratade med D till 2 inatt. gick från att sitta upprätt i soffan till att ligga ner och blinka.

nu ska Sugarplum fairy spela avslutningen på nyhetsmorgon tv 4. det finns stora likheter bland bröderna på scen. och det tycks att Blge dyker upp lite här och var nu för tiden. som en påminnelse om att de finns kvar och att jag kan välja det alternativet. när jag åklte hem från jobbet i fredag var det vad gör du just nu på radoion och då var det en kille som var på väg till Blge för att köpa mc kläder till 50% rabatt och körde 40 mil tr för detta.

det är inte lätt att hela tiden ställas inför dessa svåra beslut.

nöjd?

nöjd är nog ett begrepp här och nu. det funderade jag över när jag stod i duschen efter det att jag var klar med mina studier. jag kände mig rätt nöjd och på gott humör efter att åter vara i fas med skolarbetet.

och vidare funderade jag på om färskpotatis går att råsteka eller om det kanske inte är bättre med gammelpotatis och hur bra det blir nu när den äntligen åter kommer till butik. och då funderade jag över detta med att vara nöjd. man är aldrig nöjd tycks det. gräset är alltid grönare på andra sidan. på våren längtar man till den första färskpotatisen och nu vill jag ha tillbaka gammelpotatisen så att jag kan göra riktigt mos och allt vad det är...

pratade med Mile också. om gräset är grönare på andra sidan och om att vara nöjd. det blev ett rätt allvarsamt samtal som aldrig egentligen fick något avslut men det var en behövlig diskussion som är värd att fortsätta.

hörde Mark Levengod på radio häromdagen och det handlade också lite om att acceptera och ja kanske vara nöjd eller iaf inte överreagera på allt. han hade sökt läkare för att han var tät i en näsborre och tyckte att detta var jobbigt då han skulle prata i radio. läkaren tyckte att det var inget att reagera över och söka läkare för...
men det är väl så att vi är så vana vid att allt ska fungera och vara på ett visst sätt att när något faller utanför ramen och mönstret så blir det ett litet smått kaos...

äntligen

äntligen klar med pluggandet. jag känner att jag är åter i fas. stressnivåerna sjunker. det är underbart.

inte fullt så underbart är vädret. jag hade önskat att så gå en promenad i den kyliga luften och det klara solskenet som är så underbart med hösten. förutom när första frosten kommer och de första magiska snöflingorna....

istället blir det till att ta en promenad bland de grå molnen.

jag borde uppdatera min mp3 spelare först dock.... jag har väl haft den sen någongång 2005-2006 och en hel del finns kvar sen dess...

det svåra med bloggandet

det svåra och det jobbiga med bloggandet är att jag kan inte skriva helt fritt. det är på sätt och vis min dagbok men min dagbok var privat. den var till för bara mig. där kunde jag skriva om nästan allt. för det fanns även vissa saker som jag lämnade ute när jag skrev där eller så skrev jag så kryptiskt att inte ens jag förstår vad som har hänt när jag läser dem idag.

jag blir endast tillfredställd till hälften genom att blogga för det finns så mycket mer i mitt huvud som jag behöver få ut men som är allt för privat. sånna tankar som vi alla har men som ingen riktigt vill kännas vid.

lördagmorgon

en underbar lördag morgon med strålande solsken som söker sig in genom fönstret. är fortfarande kvar i mina rosa giraffpyjamasbyxor och ska påbörja studierna. tänker några onda tankar om att jag kunde planerat studierna bättre efter väderleken men nu är det istället bara att sätta fart.

rosa giraffpyjamasbyxor och jag

hmm det är fredag. jag unnade mig 30minuters sovmorgon idag. jag skulle ändå jobba över på eftermiddagen och jag tänkte säga att ingen tackar mig för det...fast det tar jag tillbaka på en gång för jag fick mer än ett tack. det var avgörande att jag kom. mmm okej så jag ångrar inte att jag offrade lite av min tid som faktiskt inte är så dyrbar som det låter.

okej.

kom ifrån jobbet vid 15.45 så det var rimligt ändå. hade dock dragit på mig en sprängande huvudvärk som stod och balanserade till migrän. inget bra sätt att avsluta en fredag på och inleda mys för det brukar inte bli så mysigt.

kom hem och lyckades avvärja huvudvärken som genom ett mirakel. samlade ihop tillhörigheterna och åkte till affärn för att handla så att man kan vakna upp med gott humör imorgon och ha både bröd och mjölk till frukost. annars är det sånt tråkigt som kan förstöra dagen redan för början. frukosten är mitt viktigaste mål.

tog inte allt för lång tid på affärn och jag unnade mig en tidning. har hittat min tidning när det gäller hur och hem och inredning. den har precis de komponenter jag vill ha och söker. d.i.y.

ägnade en stund på soffan bläddrandes i mitt nya fynd. sen slog det mig. som man bäddar får man ligga. fast det är inte alltid mitt fel.

jag kunde ha ansträngt mig mer förra helgen. ja. det går inte att bortse ifrån och där får jag delvis sparka på mig själv. men jag vill också framföra mina klagomål på denna omtalade kurs som jag får elaka tankar om till och från. vi hade fått uppskov på inlämningsuppgifterna för att de från börjat trasslat till med med inloggning och allt sammans. ja. men vi fick ingen deadline. den kom igår morse klockan 09...och jag läste den imorse när jag loggade in 10...ngt i morse och upptäcker att deadline är IDAG. IDAG som IDAG.

så gissa vad jag ägnat min fredagkväll åt! korrekt! jag har läst och kommenterat arbeten. 12st tror jag det blev. tur att alla i klassen inte lämnat in.

den man bäddar åt får man..... Han har åkt. en till helg. eller jag har skolkat från två helger. beror på hur man ser det. men nästa helg blir det fara av. då bär det av till Jönköping.

nej jag tror visst soffan ropar mitt namn!



utvecklingssamtal

veckan har varit tuff. jag tror att jag investerat i mycket känslor denna vecka och att det är därför som jag är trött och känner mig lite sliten. jag har nog inte riktigt insett det själv förren nu. jag trodde inte att jag bar med mig så mycket hem som jag kanske gör även om jag tycker att det är lättare att koppla ifrån nu när jag jobbar med vuxna mot när jag jobbade med barn. det är mer ansvar att jobba med barn än med vuxna som faktiskt rår över sina egna liv.

och så skulle man joura idag också. det var lite tugnt när jag kom dit men något händer. atmosfären är så bra. bemötandet underbart. stämningen underbar. man bara är helt sig själv och alla är lika mkt värda. sen är det ju också så att man får enormt mycket plus energi av all beröm och nya tankar man får. allt ligger i bemötandet och jag undrar hur man blir en sån människa.

så även om sängen lockar något enormt så finns en tillfredställelse i hjärtat att jag har uträttat något viktigt även denna veckan. och jag var bra. oftast brukar jag lämna stället helt tom. tömd på allt. jag brukar inte minnas någonting vid uppsamlingen på slutet men idag minns jag något. jag minns en lekfullhet, skratt, bus och skoj. det jag tar med mig är tänk efter före. det är mina små ord för att minnas glimten i ögat.

fick en katalog från panduro. det är dags för mig att klura ut årets julkort. det känns lite svårt att toppa förra årets julkort faktiskt. det var rätt många som hörde av sig och var blödiga över de små röda hjärtanen som jag skickat med lite varstans. de hade sparat kuvert och allt för de tycker att det var så synd att slänga bort dem. urgulligt av er men icke nödvändigt. hur ska jag nu toppa detta?


jag glömde ju berätta om rubriken. jag skulle ha haft en utvecklingssamtal på jouren men pga vab blev det inget. spännande dock till nästa gång...

planeringsdag

jag måste väl börja med att uppdatera ERIK läget för jag har faktiskt en lite kommentar om detta. gick och la mig strax efter 21- tiden igår med en bunt papper och böcker i sängen. börjar bläddra i vår uppdragsplan för vård och omsorg...och då hör jag det genom vädringsluckan som ALLTID står öppen ÅRET OM...."ERIK! då ringer jag dig om 20 minuter då. ERIK" ja det blir jättebra tänkte jag och läste vidare i uppdragsplanen.

jag var tvungen till att skumma igenom uppdragsplanen en gång till för vi skulle ha planeringsdag idag på jobbet. en heldag tillsammans med kollegorna. det började ju med att jag var jättetrött i morse och kom upp ur sängen något sent. stressigt blev det. tre mackor trycktes på fem minuter vilket inte är optimalt. jag har börjat irriterra mig på att jag predikat bra strategier i jobbet men applicerar inte dessa på mig själv och min egen vardag. jag borde se över det där bättre. bli mer effektiv men icke. det är ju mycket enklare att ha åsikter om andra och råda där. en annan sak är ju att jag har ett utifrån perspektiv, det är mycket svårare att jobba från ett inifrån perspektiv. och sen är jag rätt bra på att övertala speciellt mig själv så jag vet att något inte är sunt men det liksom sk-ter jag i för det är oftast inte lika roligt eller gott för den delen om det gäller mat och annat onyttigt. fast det är ju klart vissa saker har man diciplin på.

ja trött var jag och sen. av någon anledning vill man klä upp sig mer när det är planeringsdag. blev inte den svarta klänningen jag tänkt. (klänning är lite småjobbigt att bära för jag gör det inte så ofta det känns som ett osäkert kort, lättare att dra på sig ett par byxor istället. de vet man precis vart man har och hur de sitter. ska dock skapa mer glamour i mitt liv a la´ Trinney och Susanna) jaja...det blev en grön skjorta istälelt.

kom iväg till jobbet. först på plats faktiskt. det trodde jag inte. även om våra p-möten och allt ska börja kl 08.00 så gör de ändå inte det men man kunde ju ändå misstänka att det kanske fanns folk på kontoret när man kom en icke.

började dagen segt och på lite smått dåligt humör men avslutade dagen (hög på socker? vi fick muffins idag för vi hade planering) med ett leende på läpparna och skratt i hjärtat. en härlig dag med kollegorna.


hade fortfarande stress över min icke färdiga uppgift i Handikappvetenskapen...tänkte att jag måste ändå logga in på It's learning för att se om ngn skrivit något med stor risk att bli ännu mer stressad då jag ser hur många andra som lyckats få tid att skriva klart och lämna in. blev dock lugnad av en mejl från läraren att vi får mer tid på oss. UNDERBART! visst vet jag vad jag gör i helgen och att det då inte blir någon Örebroresa men stresshormonerna är på väg ner nu. nu kan jag slappna av för jag går upp tidigt på fredag hmm förmiddag ;) och strax efter lunchtid så är allt detta fixat. det kommer bli så bra.

i övrigt har jag pratat med syrran. vilket släkte vi är. föräldrarna är utomlands sedan 1,5 vecka tillbaka nu. och ingen av oss kom direkt ihåg hur länge de skulle vara borta. jag hade för mig att det skulle vara 2 veckor men var inte direkt säker. syrran hade fått för sig att de skulle komma hem efter en vecka så hon hade handlat frukost och skulle dit och lämna det i kylskåpet. varpå hon upptäcker att hon inte har någon husnyckel med sig så hon går ner till mormor som bor i närheten och frågar efter extra nyckel för att hon ska ställa in frukost. mormor lånar ut nyckeln och inget mer med det. sen i måndags tror jag det var ringer syrran till mammas jobb för att höra lite hur de haft det osv. varpå de berättar att AK har semester en vecka till, kan de ta ett meddelande? eller hälsa något? nej nej det behöver ni inte göra försäkrar syrran som är glad att hon inte avslöjat sin identitet för personalen på kontoret. vi brukar alltid ha såhär bra koll på varann. men det är inte så lätt när folk far runt hela tiden.

jag har iaf bokat en klipptid och ska åka hemöver och få håret kapat om ca 1 månad. det ska bli underbart även om det blir kort. alltid samma sak. längtar efter att klippa mig och det blir alltid kortare än jag tänkt eller är beredd på. men det blir ju bra sen.




sorry ladies

senaste nytt på ERIK fronten. inte nog med att jag kunnat kartlägga i stort sett hela söndagen när jag och Han satt och diskuterade detta så hör vi det välbekanta ljudet av cyklar som parkerar här utanför. vi skojar om att snart borde ett ERIK komma. dra på trissor en ljus stämma ropar ut ERIK. vi brister ner i ett fniss. jag får alldelens för mycket vatten på min kvarn. senaste nytt för idag. ERIK har setts tråna? har ERIK en tjej på G? detta är frågan...

jadu T. svar till dig. man blir vettskrämd när man sitter som jag i lägenheten, vid köksbordet och pratar oskyldigt med mommen i telefon och någon hoppar fram i det öppna fönstret med intentioner att skrämmas!

om man inte skriver på sin inlämningsuppgift i Handikappvetenskapen så kan man ju lika gärna skriva här eller hur?

igår var det blodigt. bankade huvudet i väggen. körde totalt fast. skruvade upp duracellkaninen på max så den fick frispel. it wasn't pretty. total tokstress.
jag vill så gärna. jag vill så mycket. men ibland blir det bara kortslutning. men jag tror att det i slutändan kan ha lett till något bra. men det ledde inte till en färdig uppgift. det kommer det inte göra idag heller. instruktionernar är otydligen. den ena säger att uppgiften ska var inne idag. läraren finns tillgänglig på its learning på torsdag för att besvara frågor. jag har fattat ett beslut. uppgiften blir inte halvgjord och inlämnad ikväll. uppgiften blir den bästa uppgiften och inlämnas i slutet av veckan.
är otroligt besviken på hela kursen. ingenting har funkat. inloggninsuppgifter fanns inte på uppropet fast det är en distanskurs som läses via nätet. när vi äntligen kom igång så är vi 1,5 vecka försenade och det är inte bara att ta igen när man jobbar heltid. nej jag är besviken. egentligen vill jag hoppa av men jag tro att det kan bli bättre. tokstressen måste hinna lägga sig först. därför ska jag nu gå och plugga en sväng.

negviruset ska vändas till något positivt för idag har verkligen inte varit min dag, mer krångel får man leta efter.
men imorgon skiner solen eller så regnar det men då finns det paraply och filt när man kommer hem! puss puss

avbrott i studierna

dagen präglas av ständiga avbrott i studierna. först var det msn med Han. sen blev det blogg och hela ERIK grejen som vi spann vidare på. sen blev det seriöst ett tag där. varpå mormor ringer för att uppdatera sig och höra när man kommer hem så att hon kan lasta på en fullt med läckerheter från trädgårdens skörd. och när jag sitter där vid köksbordet och pratar i telefon kommer T och skrämmer livet ur mig genom att hoppa fram i fönstret så att jag skriker i örat på stackars mormor.

avslutar samtalet och tar en promenad med T runt yttredelarna av Skägget. får faktiskt lite förståelse för nykterheten. det är inte ofta man möter förståelse i det hushållet! ;)

ERIKS hemkomst och dag

innan ngn kommer på tanken att kalla mig stalker så måste jag ju bara klargöra att ERIK själv lämnar all information som publiceras här...fast han är inte medveten om att det skapats en hel värld kring honom..förutom den han lever i.

satt vid köksbordet med böckerna uppe och försökte plugga. fönstret stod öppet som det alltid gör för att jag måste få luft. utan luft kan man inte leva. pumpa mera, mera mera. (Jönssonligan)

åter till saken. jag satt med huvudet i böckerna när jag hör honom. tittar upp och ser att han hänger i fönstret och pratar i mobil så hela grannskapet kan höra konversationen.

jag uppfattar att ERIK kom hem vid okänd tid, tog några mackor framför South Park och sen spydde ... 

fortsätter studera och snart kommer polaren på cykel och sjunger för full hals ERIK...varpå ERIK sticker ut huvudet genom fönstret och kommenterar den medtagna chipspåsen så vi kan ju gissa hur dagen fortskrider.

ERIKs bravader på BK

jag har tagit ett beslut. ett beslut om att dela min blogg, mitt liv med någon annan. nej inga äktenskap. inga barn. sluta tjata och koncentrera dig på ditt!

nej jag har beslutat mig för att göra ERIKs liv offentligt. vem är då denna ERIK? ja det kan man undra. egentligen så vet jag inte så mycket om honom än.

till en början hörde jag bara talas om honom. det tog ett tag innan jag fick ett ansikte på denne omtalade (omskrikna) ERIK

ERIK bor i vårt hus på BK 15 och är inte den som säger nej när det kommer till fest. jag misstänker starkt att det är Erik själv som drar igång och arrangerar fest. det är nog fest varje dag om man heter ERIKoch bor på BK 15. även om det inte alltid märks utåt.

igår dock märktes det utåt att ERIK hade fest. först kommer killarna. de är ju av naturliga skäl redo före tjejerna och enormt sugna på öl och fest. så de kommer farandes på sina cyklar. svänger in och parkerar samtidigt som de skrivker med mansröster ERIK ERIK. Erik sticker ut huvudet genom fönstret och hälsar samt kastar ner nyckeln.

det hela upprepas då tjejerna äntligen har piffat färdigt och stressade anländer på sina cyklar och börjar ropa ERIK ERIK NYCKEL!! tjejerna brukar få ropa fler ggr än killarna då deras pipor är svagare och musiken vid det här laget börjat komma igång och överröstar det mesta.

igår bestod musikvalet av en saligt dålig blandning. savage garden (har en bra låt som jag älskar som de också spelade men det är knappast en party låt - truely madley deeply), Hasselhoff - Baywatch och Luftens Hjältar hela dan....i våra flygplan. Och jo en bra var det Paradise City GNR (som fick mig att tänka på Johan och smsa halva natten)

vid 12 avlägsnade de sig efter en del tveksamheter. tydligen var några kvar i lägenheten. av vilken orsak framkom inte riktigt. vart de skulle framkom inte heller men cyklar behövdes för att ta sig fram för ERIK ville pumpa sin cykel som hade dåligt med luft vilket kompisarna inte alls gick med på.

så blev det tyst och jag somnade ifrån smsandet med Johan...


all information om ERIK grundar sig på det jag uppfattar genom att ha fönstret eller vädringsluckan öppen...

pressat läge

det börjar kännas som om läget är pressat lite överallt. sitter och tittar på nyhetsmorgon och har just sett en intervju med Aktiestinsen som gjorde det här med aktier till en hobby och nu kan donnera 1/3 av sin förmögenhet dvs 30miljoner kronor till förmån för utbildning. vidare kommer familjeekonomen in och ger oss råd för hur man ska klara den höjda räntan.

då är det rätt skönt att inte ha något hus just nu iaf. men något att ta fasta på i hennes tips är sparande och kompetensutveckling.
det är ju rätt många som tycker att jag är helgalen som fortfarande håller på och studerar. och menar att så fort de är klara kommer de inte sätta sig i skolbänken igen. visst det kanske funkar för vissa. sitta på samma kontor år ut och år in med sin enkelspåriga utbildning.
för mig funkar det inte av två anledningar. 1 jag är lärare. i grund och botten är jag ändå lärare oavsett att folk tycker att jag inte är det för att jag inte står i klassrummet och undervisar från katedern dag ut och dag in. jag har inga elever. men jag är pedagog, jag arbetar med människor. människor är olika. jag kan därför inte vara enkelspårig. jag kan inte stå och traggla samma saker år ut och år in. jag måste söka ny kunskap, nya teorier, nya metoder, ny inspiration för att själv kunna utveckla nya metoder i samspel med de människor jag arbetar med. i skolans värld finns ändå ramar att hålla sig till men inom ramarna är man mkt fri att skapa sin egen undervisnig. idag finns inga ramar. idag lär jag ut om vardagslivet. en lärare måste lära nytt för att skapa nytt.
2 jag måste få lära mig nytt. jag kan inte vara en box och inget mer. jag vill inte vara enbart lärare. jag vill ha bredd. jag vill ha möjligheter. skulle man se till vem jag var 2005 så var jag lärare 1-7 (tidigare åren) i eng och sv.

jag hade tur som halkade in i förskolan. en värld jag aldrig kunnat tänka mig. en värld där jag aldrig hade tänkt stanna i den dagen då jag fick det jobbet. men efter första arbetsdagen var jag fast. mkt tack vare kollegorna speciellt K men så också barnen. speciellt Han som gav mig huvudbry. han som gav mig huvudvärk. han som fick mig att söka. han som fick mig att grubbla och fundera. han som gjorde mig svettig. han som gick mig att vilja ge upp men som jag inte kunder överge. han som jag aldrig kommer glömma. det fyrkantiga barnet som inte passar i runda hål. runda hål intresserar mig inte speciellt mkt. det "normala"....det är det fyrkantiga som får mig att jobba.

så jag måste läsa. jag måste bredda mig. jag kan jobba i skolan, jag kan jobba i förskolan, jag kan jobba med funktionsnedsättningar/omsorg. kompetensutveckling breddar mig på arbetsmarknaden.
och mitt idet här kommer en reklam för I en annan del av Köping och Tobbe säger Linda du ser för jävlig ut i håret, vad har du gjort?  Det är ju så underbart och refreshing med ärlighet.

denna ärlighet som gör att man reagerar. som får en att skratta. som gör en medveten. som kan upplevas som obehaglig för att sedan bli befriande.



oj tänk vad som kommer ur en när man precis har vaknat.





underbara regn

sussade riktigt gott inatt trots mina två timmar på soffan. det där med att om man sover på dagen så kan man inte sova på kvällen är nog bara en myt. när jag arbetade i förskolan var det extremt viktigt för vissa föräldrar att barnen inte sov på dagen för då skulle de inte kunna sova på natten. dessa barn var ofta mkt trötta efter lunch och somnade ofta till en liten stund. 20 minuters power nap gjorde dem gott och det föräldrarna inte vet lider de inte av. det är först när föräldrarna vet att deras barn sovit en stund på dagen som deras stress kickar igång lagom till läggdags efter bolibompa och då kan inte barnen koppla av och sova.

jag sov som ett litet barn. vaknade dock abrupt klockan 6 i morse. hans väckarklocka ringde ilsket. och han är inte hemma för att stänga av den. jag förstår faktiskt inte varför han har ställt klockan på 6 för han går sällan upp före klockan 7 numera. det är sovmorgon vareviga dag för vissa lyckliga. fick kravla mig över till andra sidan och ovant försöka hitta en knapp som stängde av eländet. uppfattade att det regnade ut och sussade vidare. vaknade till igen strax före 10 tiden och låg och lyssnade på regnet. lycklig i tanken på att det är lördag och jag disponerar själv över min tid under två hela härliga dagar.

från söbn

fredag ingen vanlig dag

ännu en dag på jobbet. något tröttare än vanligt. fick för mig att det var torsdag vilket var rätt härligt när jag kom på att det var fredag vilket innebär sovmorgon och långfrukost imorgon bitti.underbart!
det blev två timmar på soffan när jag kom hem. övervägde att anta Jompans invit på fest ikväll också men...pyjamasbyxor på soffan är riktigt härligt det också. Kalendern är uppbokad med fester de närmaste 4-5 veckorna nu så en riktigt lat helg behövs.

Helt lat kommer den dock inte att bli som alltid när man studerar. Har några uppgifter i Handikappvetenskapen som måste göras. Blev dock förvånad över uppgifternas utformning som inte verkar särskilt komplicerade. Känns lite som gymnasienivå  fast med större tonvikt på egna erfarenheter och reflektioner.

Det är ingen vanlig dag idag. Det är J's födelsedag. Skickade mess i morse och försökte förjäves ringa hela dagen utan resultat. Blev jätteglad när han ringde dock. Ett okänt nr ringde och man försöker ju snabbt lista ut vem det är man pratar med. Först trodde jag att det var exet som ringde. Lät lite så på rösten men så sa han att han åkte buss så då kom jag fram till vem det var. En våg av gamla tider och hemlängtan sköljde över mig. Fick höra stora nyheter vilket glädjer mig, mer än vissa andra. Ser fram emot ett kommande besök. Han lät lycklig.

Kvällen fortsätter med Min stora kärlek...


det var kalas på Kalas

jag får börja med att tacka grabbarna för din/deras kommentar. lite svårt att veta hur kollektivt skrivet inlägget är. kan misstänka vissa mer än andra kanske.

igår var det Kalasmottagning på Cloetta. Inför kvällen var det kämpigt. Tokstressade redan på måndagen då jag började fixa med min inlämningsuppgift i Handikappvetnskapen som skickades in på tisdag kväll. Under samma tisdag kväll hann jag med att tvätta också. Lite sömn blev det.
Onsdagen ägnades åt arbete, en snabb sväng på stan medan jag väntade på att Jompan skulle sluta. Blåste till Linkan för att hämta upp maten som bestod av 8 pizzor. SNABBT hem och byta om fixa fixa och slänga i sig en bit pizza och så off.
Anlände till Cloetta med rejäl spänningshuvudvärk men det gick ju att råda bot på. Och så tillslut spelade Mando Diao som vi väntat på. Vissa mer än andra. Jag kände igen 1-2låtar men det var desto mer en nostalgitripp till barndomens Borlänge. Jag kunde nästan se Gustav stå på scenen på Klacken och sjunga...även om jag inte har något sånt riktigt minne men det borde nog finnas ett. Musikklasserna var flitiga på att ha uppträdanden för oss övriga som var måttligt inttresserade...speciellt av orkesterns årliga uppvisning. Sorry A men to much one time at band camp. Men jag förstår att du var tvungen att tillhöra den klassen.

Så efter att ha stått och dansat, hoppas och rockat loss vid scenen blev det en svettig stund på dansgolvet innan Jompan och J tog det kloka beslutet att dra sig hemåt vid 00-tiden. VI tänkte att vi gör detsamma för vi hade ändå hunnit med en tequila så det var nog dags med tanke på morgondagen. Men det var lättare sagt än gjort för två personer saknades ur fåraskocken. Det blev till att gå på skallgång för att hitta dessa två.

Vi kom fram till att det gick ingen buss hem så vi travade hemåt till fots istället. Tillslut kom vi hem när det var dags för regnet att falla. Hemma blev det en bit pizza som var kvar och så var det bara natti natti.

Men jag hade en jättebra kväll och det var kul att träffa Jompan utanför jobbet och prata om annat. Sånt vi inte hinner med de få gånger vi faktiskt ses på arbetet. Idag har jag inte sett till henne alls.

Hann med att sova ca 4,5 timme inatt innan det var dags att gå upp på skakiga ben. Det värsta var tröttheten och ett rusande hjärta annars var allt lugnt.
Tog Campusbussen till jobbet och det var kasnke tur det för efter att ha behövt promenera en massa så var jag på väg upp mot kontoret och ser då att det är poliskontroller precis utanför jobbet. Det är ju dumt att chansa även om det inte blev så mkt igår och vi började rätt tidigt. Jag gillar inte att köra bil alls dagen efter.

efter en massa promenerande idag och inatt för den delen är jag rätt stel i benen och höfterna. men man får ju tänkta på att det är bra träning och speciellt när man går så mkt uppför som jag gör i Norrköping som är backig på sina ställen. Investment in my best asset my as.
tog bussen i måndags också och det ser ut att bli detsamma imorgon.

i övrigt har stämningen i lägret varit allmänt segt...

tröttheten börjar ta överhanden för egen del men jag väntar på I huvudet på en tumlare tror jag dokumentären heter. Det ska handla om ADHD så det lär bli riktigt intressant. Såg lite reklam för det i morgonsoffan i morse och kvinnan som var med var väldigt pillig och plockig.















glamour?

jag visste inte vart jag skulle ta vägen när jag fick höra på nyheterna i morse om det skolfotobolag som erbjudit sina kunder glamourförbättringar på sina skolfoton. okej vår värld är otroligt utseendefixerad just nu men vart tog det sunda förnuftet vägen? har det fått stryka på foten till fördel för yttre "skönhet"?

okej det kanske inte är så roligt i puberteten med acne och räls och allt som tillkommer men hur kul är det då att ha ett skolfoto med perfekt hy och raka tänder. det gör ju inte direkt livet enklare? det ser bara bättre ut på bild. och det är ju kul att visa upp för barnbarnen sen när de är i puberteten och kämpar med acne och räls att så såg minsann inte jag ut när jag var ung. nej hur tänker detta bolag, det undrar ju jag!

varför kan vi inte gå mot mer och bättre acceptans?
fast jag är ju som jag är och har inte brytt mig speciellt mkt om det där med skönhet. visst jag månar om mitt yttre till och från men jag påverkas inte av tidningar och dyligt. jag önskar inte att jag var någon annan. men jag är rätt mkt outside the box. vilket jag har förstått genom åren. men inte riktigt varför? men man kan ju börja undra.

fick ju sist höra det igår när jag var hemma hos grabbarna för att se om min dator fungerade. vilket den gjorde och jag blev jätteglad! men tydligen så har jag fel perspektiv på saker och ting. och jag borde kanske närma mig normalen enligt dem...men vem vore jag då? take it or leave it this is me...och åtminstone en tycker om mig för mina egenheter.





RSS 2.0