public belly

nu har jag blivit så rund att folk anser att min mage är public. helt okej att klappa på den runda.

det är ju lite olika på folk och folk. min chefs kollega klappade mig på magen idag och så lycklig ut.. sånt är bara skumt.
sen att Malla tycker att det är så urgulli gulli gull så att man kan döööö det är en annan sak. hon rår inte för det haha.

och chefen krama om mig med tanke på att jag var frånvarande förra veckan då jag var hemma och observerade hur magen rörde sig.. man fick inte skrämmas så sa hon. hjärtat på helt rätt ställe.

ja jösses.

det är bara jag som ser mig som en smal smärt flickjänta som minsann kan allt.. för det kan man tydligen inte när man är gravid...   även om jag också börjar upptäcka det.

snö!

igår var vi ut på en shoppingrunda och jag övergav tanken på sjal, bolero eller något annat koftliknande att ha till min fina smaragdgröna klänning på bröllopet. det är ju april. jag klarar mig. även om det är Skottland och kan blåsa och vara rått och kallt så kan det också vara otroligt fint, vårigt och underbart...

står i badrummet i morse med dörren öppen. lyssnar med ett halvt öra på när nyheterna rullar för andra gången denna morgonen och så kommer vädret och metrologen säger att ...och in över de brittiska öarna...bla bla...i Skottland kan det komma upp emot 30 cm snö!!

jaha.

jag som städade undan vinterjackorna och allt. inte en chans att jag får plats med en tjock tröja under min vårjacka. i morse var det ansträngt att stänga den också! (hur snabbt växer jag? eller var det alla lager som låg över magen för idag hade jag mama-jeanskjolen, kanske lite uppblåst och stressad på morgonen...för inte kan jag ha växt?!?)


snö. bara att förhålla sig till det nya. sms till syrran och prata med mor om att få låna något snyggare än min snowboardjacka att ha till bröllopet.. som om det inte var svårt nog utan att vara gravid liksom! men allt har sin charm..


fint

det blev så fint i hallen efter mitt lilla röj undan av vinterkläder. innan fanns där massor av jackor och halsdukar, vantar och mössor i travar.

fick beröm av Honom igår för mitt ligga i och röja (tills han kom vidare in haha nejdå..jag hann få till det bra det jag ställt till med)

så nu är jag inspirerad och tillbaka till mitt nu ska jag boa mode. jag vill boa. jag vill köpa den där byrån till Bebis för att lägga ner de nytvättade kläderna i som vi ska tvätta ikväll. jag vill baka cupcakes och jag vill dansa på taken.

så inspirerad och full i liv känner jag mig just nu. here I come...

...please don't let me crash!

påskpost

har ni fått påskkort?

det är lite för tidigt för påskkärringarna att gå runt än men jag har fått två påskkort i posten. ett från mommen och moffa och ett från mor och far. mommo och moffas med en alldelens för stor slant till godis och från mor och far fick vi en varsin trisslott sambon och jag.

tror ni jag kunde hålla mig? nej! så jag har redan skrapat min. 50kronor vann jag :)  har redan en tisslott med vinst på 50kronor som Han köpte som jag fick skrapa fram.. nästa gång måste det väl vara dags för en storkova?


duktig

oj vad duktig jag varit idag.

men varför är det så att när man ska organisera på ett ställe så blir det rörigt på ett annat?

tänkte att jag nästan var tvungen att förvarna Honom med ett sms innan Han kom hem om att det kanske inte såg riktigt ut på samma sätt som när han lämnade lägenheten i morse.. men jag rede upp det också.

tänkte ut en plan och höll mig till den. skulle tvätta men tji fick jag. tisdagar som annars varit en perfekt dag att tvätta på då alla studenter ska hålla sig i skolan - höll sig inte i skolan idag tydligen. troligen beror detta på ett kommande påsklov och då hoppas jag att alla åker hem så att tvättstugan blir fri med alla sina 7 maskiner till enbart mig :)

så istället hamnade tvättpåsen i vindsförrådet för jag kunde inte både få med mig tvätten ner och påskpyntet. (måste komma ihåg att en påse kläder står där uppe bara!!)

så jag påskpyntade vårt hämtade påskris och ställde fram alla mina kycklingar som är av en mycket blandad stil men jag gillar skaran av hönor och tuppar.

sen gav jag mig på ett rum i taget. dvs. jag hann med hallen. en liten liten hall har vi men oj vad man kan göra saker där. ut med vinterkläderna som ska få sig en omgång i tvättmaskinen innan de stuvas upp på vinden. vinterskor i en påse. rensa ut alla tjocka halsdukar, mössor och vantar...endel till tvätt andra direkt upp på vinden.

så nu är där ordning och reda och skoantalet minimerat. får se hur länge det håller. brukar alltid åka fram en massa skor efter hand för att det ska alltid matchas till något och så har man skoaffär!
tänkte att mina vita tygskor kanske gjort sitt...men jag har ju lite svårt med det där med att slänga så istället åkte de i handfatet med lite tvättmedel för att se om under kunde göras så att de överlever ännu en sommar. det brådar gott för skorna, inte för mitt rensande :)

pratade med Annisen och sen blev det till att snusa lite på soffan i väntan på Honom.

ner på stan och växla pengar till resan, handla bebispresent till kusinen, hittade ingen födelsedagspresent till far =/   men det blev lite annat smått och gott...en mammajeanskjol till mig som lite omväxling till alla tunikor och tights.

nu är det fotboll byn-man  så jag ska nog snusa i sängen istället för framför tvn.

vårstädning

tänkte att jag nog skulle ägna eftermiddagen åt lite vårstädning. så grundligt kommer det inte bli då jag varken kommer ha tid eller ork men jag kan alltid börja.

tänkte slänga bebiskläderna i tvätten så de blir gjort. mysigt.

sen röja undan lite vilket är det ständigt återkommande temat här hemma. här ska röjas röjas röjas och göras plats och handlas och grejas. lite i taget går det framåt.

tänkte hämta påsksakerna från vinden också och kanske hinna med att pynta påskriset som vi var ut och tog igår kväll efter middagen. en liten promenad med luft och plaskande i vattenpölar på jakt efter björkris.

men jag tror nog att det blir en kort lur på soffan också känner jag nu så vi får se hur långt jag hinner. Han och jag ska ner på stan med en lång lång lista på saker att handla och fixa.

yellow - coldplay

cykel

idag har knubbsälen gjort något som hon inte lyckades med igår. cyklat!

tänkte att jag skulle prova hur det skulle gå att cykla till skolan igår men efter att ha hittat cykelnyckeln (välte ur korgen med allt smått krimskrams innan jag kom på att den hängde i städskåpet såklart) och fått på mig kläder och med mig allt...glömde jag något att sätta på sadeln och det regnade ute!

så cykla blev det inte igår. men idag hade jag med Hans fluffiga sadelskydd och solen glittrade i den kyliga morgonluften. jag måste ha sadelskydd av något slag för min sadel är fruktansvärt hård i vanliga fall och jag får rumpont och nu när allt fläsk försvunnit från rumpan och jag har någon slags skavning mellan benbitarna (kan inte förklara men det skaver) så blir det inget risktagande.

och så cyklade jag. gick riktigt bra till första lutningen där flåset kom haha. knubbsälen har inte speciellt mycket till kondition efter allt stillasittande och hålla ihop benen under foglossingens värsta period men jag cyklade och magen tog i något men fram kom jag. tills jag mötte märkesbacken. den såg så stor ut så där klev jag av och gick. omcyklad av alla. något jag får vänja mig vid ett tag.

dock susade jag hela vägen hem igen på cykeln i solskenet. underbart!

och redovisningen i skolan gick bra! perspektiv. yes!

avhandlad måndag

vaknade inatt igen som så många andra nätter. kan kanske inte skylla på festande studenter inatt för de var rätt lugnt ute.
är dock förvånad över hur pass medgörlig jag ändå kan vara på morgonen trots att jag sover som jag gör, lättväkt och vaknar alltid runt 4 numer och någon gång innan eller efter är inte helt ovanligt. ändå är jag inte helt jättebutter på morgonen. jag som annars kan ha ett surmulet morgonhumör där jag går i min egen dvala tills efter duschen iaf så det är alltid bäst att börja med den. sängen - duschen.

det är väl överlevnadshormoner eller något som gör att man orkar. det här med hormoner och graviditet är spännande. like a box of chocolate you never know what your gona get. och det är inte bara negativt utan det är mkt kul i det också.

fast det dalar ju mitt på dan så idag har jag sovit middag igen i 40 minuter. känns som en lyx jag unnar mig för nu skjuter jag verkligen allt annat åt sidan. det får vara så. sömn framför allt. frustrerande ibland.

överlevnadshormonerna räckte så långt som till en lugn och harmonisk morgon, en 2,5 timmars intensiv skolgång, lunch och 1,5 timmes läsning sen var det natti natti.

i skolan avhandlade vi en vinjett. redovisning av grupprocesser och uppstart av en ny med kommunikation och bemötande i grunden. spännande.

inte lika spännande är den här avhandlingen som jag fortfarande tampas med. läser stycken och brottas. helheten trillar inte riktigt ända ner. imorgon gruppredovisning i lätt ton, om två veckor inlämning av paper...vi ska brottas ett tag till innan det hela är klart.

ikväll vill jag orka med en kort promenad och lufta mina grå och kanske hitta på lite påskris att förgifta lägenheten med (pollen) för jag vill ju ha det utslaget i gröna små luddiga blad.. även om han nyser och jag nyser lite.

lite vettigt

jag lyckades vara vaken i två timmar till igår. först blev det inget vettigt av då vi tittade på Svenska Hollywood fruar. ett lättsamt program om man inte har tendensen att bli upprörd över ytliga kommentarer. men vi är alla olika, lever olika liv och prioriterar olika utifrån de förutsättningar vi har till hands.

det blev tydligt i kvällens nästa program som verkligen engagerade. sluten avdelning som handlade om livet på en sluten psykiatrisk avdelning. det är inte ovanligt att jag i arbetssituationen kan möta personer som någon gång i livet befunnit sig på en sluten psykiatrisk avdelning någonstans i landet. och jag har ingen som helst aning om vad det innebär eller hur det kan vara.

men det som gav mig hopp är att de människor jag möter idag ofta mår mycket bättre än vad de gjort tidigare i livet. och en man som medverkade i programmet berättade om sin bakgrund från sitt hemland och det gick att se på honom hans djupa depression. bristen på kommunikation med omvärlden, avsaknaden av mimik och kroppspråk. tomheten. mannen ställdes inför frågan om han ville prova på ECT behandling med elchock. han tvekade och visst låter det otäckt, och vilka är konsekvenserna? vet vi det? jag tyckte inte att det framgick vilka risker som fanns...kanske vet vi inte..men det vi kunde se var resultatet när han ändå genomgått behandlingen. skrämmande att se hans kropp skaka. men livet efter. mimik, kroppspråk, livet i ögonen i språket. hoppet. vidare fick vi följa mannen som utskriven. vilka fantastiska tavlor han kunde måla. en otrolig konstnär med hopp om livet.

så lite vettigt kom det ur gårdagskvällen ändå..
hopp.

sömn

det var inte många här i huset som var med på earth hour igår. dåligt. vi myste i mörkret med vår mumsiga middag och låg sedan utslagna på sängen mätta och glada och planerade allt mys som ska komma.

sen blev jag trött. som jag är hela tiden just nu. trött trött trött.

j-kla studenter är ute och festar här hela tiden och väsnas mitt i nätterna så jag vet vad ute tempen är både 2,3,4 och 5 på morgonen.. nackdelen med att ha klocka med temperaturmätare i taket.

sen gör väl bebis sitt till också..

så idag blev det jobb. och nu trött. IGEN! suck. ska dock inte sova än kl är ju bara 19 men något vettigt lär det ju inte heller bli..tråk.

Zzzz

earth hour

earth hour om mindre än en timme. klart man ska vara med på det. sitta i mörkret med lite levande ljus..

vagga

hem kom Han och med sig hade Han mitt fynd Knoppa takvagga


i färgen ljusgrön (knoppa.se)

vi kommer inte ha plats för någon vagga och jag vet inte hur bra eller dåligt det är men vi fick ett bra pris och det ser otroligt mysigt ut så jag hoppas att bebis tycker om den. en vagga vi kan flytta runt i vår lilla lilla lägenhet allt efter vad som passar för tillfället.

powernap

min långa powernap är avklarad och lite ätbart har jag petat i mig också för att bli människa igen.

och så är det åter dags att stoppa näsan i böckerna ett tag till innan det blir brakmiddag på menyn ikväll.

fläskfilé m hemgjord klyftpotatis b-sås och kantareller.. orkade man få ner något mer skulle en härlig eftersätt sitta fint men ännu inga förslag på det.


näsan i böckerna var det och invänta Honom...hoppas att Han har med sig något mysigt hem..har nämligen skickat med honom en slant för att köpa en grej jag spanat in om den finns kvar till bebis.


middagslur?

ojojoj..nu börjar jag bli trött och det är sås och deg i huvudet.

avhandligen? jo den ligger här bredvid oöppnad än så länge... åhh jag vet!

men jag har skrivit ihop flera sidor till tisdagens vinjett, nog så viktigt då det är redovisning av denna.

men nu lär jag nog tyvärr sova en stund. åhh..tycker inte om detta. att bli begränsad. men jag har inget val. jag är slav under graviditeten och sova är mitt stora bekymmer trots järn, solskendspromenader och vitaminbomber. hormonerna har vunnit. tur att det går i perioder dock, synd bara att det är en sån period just nu.

lyckades också med konststycket att klippa mina tånaglar efter en snabbdusch. inser att det kanske var sista gången jag lyckades med det på några månader för det var tight och otympligt. åter igen begränsad, men Han tycker att det är lite kul för då får Han pyssla om mig desto mer...något jag inte är helt tillfreds med. gulligt men inte när man blir beroende av någon annan. viktiga tankar att ha med i jobbet också... känslan av att vara "beroende" av någon..

acceptera hjälp.

lätt vs svårt

en av mina kursare hade varit på Bodil Jönssons föreläsning där hon lärt sig något mycket klokt...

ofta tar vi tag i det som är lätt men tråkigt istället för det som är roligt men svårt..

känner hur bra det stämmer överens med den här dagen. uscha. känner mig totalt oinspirerad men väldigt tvingad till att ta tag i avhandligen. det finns saker i den som är lärorika vilket jag tycker om men den är ju så fruktansvärt svår att begripa sig på så att helheten av det lärorika får inget sammanhang i hjärnan utan man blir glad när man hittar små guld meningar that makes sense.

istället känner jag mig mer inspirerad till att ta tag i det där lätta men tråkiga. det som att röja upp och städa fint fint här som ger mig den där snabba belöningen eftersom städning är lätt, något som jag behärskar och som går som en dans bara man tar tag i det även om det många gånger kan kännas som ett tråkigt nödvändigt fast det blir så otroligt fint efteråt..

Han har åkt hem till föräldrarna över dagen på besök...eller ja...Han vill helst hämta ner ännu mer grejer..landsvägscykeln som han tänkte gno runt på i flera långa mil. och för att jag ska få hela dagen för mig själv till att stoppa näsan i böckerna... ahh.

det grå vädret ute lockar mycket mer till en stros runt och kika på saker och ting. men det får inga rader skrivna på kursuppgiften som måste vara klar inom två veckor före Skottlands resan.

men om man skulle vara lite duktig nu då och få lite gjort så att man kan vara lite stolt över att man faktiskt tog tag i det svåra sen... peppa peppa..

there it was..

the episode that explained all I wanted to say. thu I don't think you ever saw it so you will never do the conection..

fab friday

fredagen blev en skön avslutning på vecka. jag sov dåligt natten mellan torsdag och fredag vilket resulterade i att jag snoozade lite länge på fredags morgon men hann ändå med bussen vilket var skönt. då kunde jag blunda hela vägen till jobbet också även om jag inte lyckades med konststycket att sova. något som jag annars är rätt bra på under perioder.

det blev en lugn fredag på jobbet. allt inplanerat avbokades så jag hann med en massa annat nödvändigt som att skriva information. för nu slår det mig, 2 månader kvar på jobbet och sååå mycket jobb kvar att göra. hur ska jag hinna? för jag måste ju hinna med allt innan jag slutar för jag kommer inte tillbaka i höst. nu blev det mycket. i en tid då jag egentligen ska trappa ner har jag istället trappat upp både i arbetande procent 63% mot 54% och utöver det har jag en hel del övertidstimmar som ramlar in på komp. kontot.

men igår slapp jag övertid då ett möte ställdes in pga sjukdom. skönt!

efter en del praktiskt arbete och fixande blev det en ute lunch med tre av kollegorna som fanns inne just då. kunde glädja en annan med att bjuda ut min kantarellomelett med massor av grönsallad. hoppas att det smakade. tyckte i alla fall jag när vi åt av den under torsdagen. våra sista egenplockade kantareller.

sen sken solen så jag tog en snigelpromenad runt fotbollsplanerna innan jag stängde in mig med avhandlingen. det är ingen lätt avhandling. finns det lätta avhandlingar?

efter en timme med läsande kom tröttheten och gröten i huvudet. somnade och sov en timme.

skrev lite på uppgiften innan Han kom hem och jag tog fredag.

det blev en till liten promenad denna gången in genom skogen.

middag och ja sen var jag väck igen. verkligen hur trött som helst igår. så det fanns inte så mycket att göra än att vara tråkig och ge efter klockan 20.30 låg jag nerbäddad i sängen redo att sova vilket jag gjorde rätt snabbt.

vettigt?

okej jag ska snart göra något vettigt :)

surfade runt, såg att en del börjat få ut deklarationen. blir ju såklart nyfiken. för jag skulle ändå kolla upp det här med faderskap på skatteverket så jag passar på att logga in mig med mitt bank-ID och kommer åt min deklaration.

spänning. tillbaka eller betala? och svaret är TILLBAKA! yes!! även om jag inte gjort mina reseavdrag än så jag får ju alltid tillbaka men det är alltid roligare att ligga på plus från början för då blir det mer plus och det gillar vi :)

wiieehoo!

okej...nu vettigt en timme.

söta öron

har ni provat öronljus? vaxljus? finns på hälsokosten.. pappersliknande långa sugrör som man kör ner i örat och ber en kompis tända på i andra änden. så brinner de i cirka 15-20 minuter och suger ut allt som fanns i örat.

superbra grejer!

kom på det bara för att Han ringde och undrade om det var något jag ville ha från stan då han är nere för ett besök hos frisören och var tidigt ute.

dags för öronrens haha så att man hör allt sk-tsnack ;)  tror dock att det kanske finns en liten text om graviditet..hmm. får se när han kommer hem annars får det bli i sommar..

onsdags observation och kartläggning

nu har jag observerat hela dagen. det kickar även om det inte är lika intensivt som tidigare, men jag har inte heller kunnat hålla mig helt still heller för då blir jag ju galen så mycket har jag nog missat på grund av mina egna rörelser.
vi får se ikväll när jag slår mig till ro på soffan hur det är då. vissa kvällar har det varit tvärt om att jag fått be Honom lägga en hand på magen för att få lite ro. aldrig är man väl nöjd.

så när jag inte fört koncentrationsfulla obseravationer och kartläggningar av sparkar har jag plockat lite med tvätten. plockade in och avlappade mina fynd från helgens shopping så nu bor de i garderoben.

passade i samma veva på att ta fram en väska till förlossningen och packade ner lite av grejerna i den på en gång. lika bra även om det är månader kvar så är det iaf påbörjat.

ätit lite mat har vi hunnit med. och läst lite bok. sen somnade jag på soffan en stund. blev väckt som tur var efter 20 minuter eller något av Mile som ringde. trodde att hon hade en humla i bakgrunden men tänkte att det är ju omöjligt..det var lilla A som pratade en massa :)  jag förstår ju inte albanska ;)  nej allvarligt det är ett knepigt språk faktiskt. många konsonanter efter varandra och i början av ord. kurdiska förstår jag mig bättre på...eller okej jag kan läsa E's kroppspråk så väl..eller kunde iaf för 6 år sen...

blev lite mer telefonpratande. ringde mommen och tackade för kort och peng. påsklunch ville hon bjuda på genom pengen eller äh vi fick göra vad vi ville.. blev uppdaterad om precis allt. berättade själv om blommande krokusar, kommande resor och gjorda resor.

nu får det nog allt ta och bli lite plugg innan Han kommer hem. göra något nyttigt också en stund.





påsk

jag gillar post. egentligen spelar det inte så stor roll vad det är för post. bara att det ligger något där som man kan öppna är kul. men igår fick jag rolig post i alla fall. ett äkta brev. det är inte så ofta man får brev nu för tiden men det händer ibland att jag får det.

det var mommen som skickat ett brev. jag såg det redan på kuvertet på den prydliga textade handstilen. mommen hade klippt ur en sammanfattning av vad Hans namn betyder då Han hade namnsdag för inte så länge sen. med fanns också ett påskkort och en peng. en alldelens för stor peng för att köpa påskgodis för även om jag vet att den är menad till det.

så börjar jag fundera över påsken. när 17 ska man börja påskpynta egentligen? jul är ju lite enklare, första advent. då åker stakar och tomtar upp och granen kläs dagen innan julafton. klara tydliga traditionella regler. men påsk?
ska jag ut i helgen och leta reda på mitt påskris och börja pynta eller ska jag vänta? till närdå? jag har inte den blekaste aning. har ju tjuvstartat med mina nyinköpta små kycklingar som står framme och väntar på sällskap..


kicken

kicken vart är du? kicken... ( avskyr den sången egentligen men den är ju så passande i sammanhanget)

satt på föreläsning igår vid 10 och var ständigt medveten om hur mycket det sparkade i magen. vid klockan 11 sneglar jag på klockan då jag började bli lite trött och gärna ville ha en rast efter mitt promenerande och handlade på morgonen. inser att magen känns tom. helt tom.

vi får rast. jag rör på mig lite och äter ett päron. föreläsningen drar igång igen. fortfarande helt tom. inga sparkar inga rörelser.

när ska man bli orolig?

tiden går. kommer hem från skolan strax före klockan 15. fortfarande inga sparkar. lägger mig på soffan och anar bara att det kanske rör på sig där inne.

letar upp ett recept på köttgryta som jag tänkte börja koka så den blev klar till Han slutar jobbet men ringer för säkerhetens skull sjukvårdsrådgivningen innan. sköterskan tar person nr och kopplar mig vidare till förlossningen utan närmare förklaring. då blir man orolig. får prata med en BM som frågar hur länge jag inte kännt något och hon säger att det går inte att säga något per telefon utan jag får komma in så ska de lyssna på hjärtat. klick.

nu är jag riktigt orolig för det är ingen som säger varken bu eller bä. jag går igång på vårdens ständigt dåliga förhållningssätt gentemot patienter. jag fick själv be om moderskapsintyg vid besöket hos BM i måndags också. är det meningen att jag ska veta allt själv helt på egen hand eller? jag har aldrig gjort detta förut och ingen information får man heller om inte man googlar fram det.

ringer Honom. Han kommer på 5 minuter står Han innanför dörren. vi åker. ser en vankande blivande pappa i korridorren på förlossningen som har en större kula än mig. lite komiskt mitt i kaoset av tankar.

kommer in på ett rum. blir lämnad. kopplas upp till hjärtapparat och blir lämnad medan BM konsulterar läkare. varför? jag vet inte. eftersom vi hört hjärtljuden dagen innan har vi en referens och kan jämföra. samma antal slag. känns lite tryggt.

BM bråkar med magen och vi får till några svaga kickar som respons. sen får vi åka. vadå? vad hände? så jag frågar allt jag i stunden kommer på. vad det är som händer och varför?
om bebis slutar röra sig kan det bero på att bebis vänt sig inåt kroppen och därför känns inte sparkarna. det kan vara pga näringsbrist eller syrebrist och då spar bebis på krafterna genom att inte röra sig så mycket. och vi ska ringa om det händer igen så får vi komma in.

jaha.

går därifrån och kommer på i hissen att när är det jag ska ringa? vi åker hem vid 16.30, ska jag ringa om inget mer hänt vid 20-tiden? eller ska jag vänta till imorgon? ingen som sa något om när. svär igen över den bristande informationen.

vi åker i alla fall hem och avvaktar och beslutar själva att om inget förändrats under kvällen så ringer vi och hör efter för jag vill inte gå och sova utan att veta. som tur är slipper vi allt detta för vid 19.30 börjar det sparka som vi är vana vid och vi kan titta på magen när den buktar ut. skönt. vi kan sova.

så vi sover.

vaknar på morgonen och det rör sig lite lite men inga sparkar. bestämmer mig för att vara hemma och observera idag i fall vi behöver åka in igen.
från 06.30 känner jag inget och det är tomt igen. vi bråkar lite med magen men får bara något halvhjärtat till svar. jag är definitivt hemma!
åter igen. när ska vi ringa? jag är inte nojig bara jag får information så kan jag förhålla mig till det. jag ringer inte efter 10 minuter utan jag väntar och oroas inte så mycket bara jag vet. men nu vet vi inte speciellt mycket.

nu är klockan strax före 9 och jag får respons. det börjar röra på sig där inne. kanske bebis är på gång att starta upp sitt eget mönster nu och inte börjar röra på sig förren den här tiden...frågan är hur det blir över lunch. jag observerar och kartlägger..

kicken.

häromdagen var våra namnförslag så passande när jag stod och skar sallad till middagen och det var full cirkus där inne. så klockrena namnförslag...idag har vi ändrat oss och bebis får numera heta något så stillsamt som Sten! ;)




ungdom

stod redo med mitt nya busskort att ta bussen ner till station för att sedan vandra vidare och hämta bilen.

men hur funkar de nya busskorten? så jag frågade och chauffören svarar att "du trycker enkel ungdom och håller sedan fram ditt kort".

öhh okej. ungdom? tack! börjar fundera på vart gränsen går för ungdom i Östergötland?! för där står jag gravid under min annars så stora snowboard-jacka som jag fyller ut rätt bra nu men fortfarande kan stänga och fyller till sommaren något med en tvåa och en åtta..

jag väljer ändå att trycka enkel vuxen.

fick ut bilen. hörde att han ruckat på vårt avgassystem så det behöver skruvas åt igen! och blev någorlunda glad över att räkningen inte blev högre även om han påpekat att det börjar rosta inunder. HATA SALTBILARNA här nere!!

eftersom jag var tidigt ute blev det en morgontripp till ica för att handla. hittade massor av bra fynd som billig ost, fläskfilé och två stycken tvåstänglade orkidéer att ersätta de fyra vi tidigare hade i sovrummet..
så nu börjar sovrummet kännas som det ska igen och det blir god mat till helgen..

vidare hem. in med allt. och iväg till skolan. och nu är jag trött.

anka anka

anka anka framåt vanka...  så ska man säga om man hamnar på en ruta med Kalle Anka i Ankeborgsspelet..

men nu är det jag som ska ut och vanka..hämta bilen och kanske att jag hinner trycka in ett besök på ica innan det är skola klockan 10... som alltid så effektiv det bara går eller så slö det bara går raklång på soffan. de två ytterligheterna gör mig äckligt ojämn. (sakna TN och hans äckligt ojämn uttryck!)


lunch

nu väntar lunchen och kanske också halsbränna? ska äta den goda överblivna KinaThai-maten. slapp ju halsbränna förra gången dock kom den efter min shoppingtur och en hamburgerlunch. kanske ska stryka cola också från listan över intag? tur att jag sällan dricker cola men den den är bra mot huvudvärk :)  lagom mängd koffein för en icke kaffedrickare som mig.


godmorgon go' middag

gick upp tidigt i morse igen för att bilen skulle in på service och sedan var det min tur.

lämnade bilen och skulle sedan gå genom stan bort till BM. synd bara att det just i morse var minusgrader men solen sken och värmde på lite i alla fall. hann bli rejält anfådd av vår promenad. hjärnan förstår inte varför kroppen inte hänger med bättre, vi gick ju knappats snabbt och långsammare ska man tydligen gå för att inte bli illamående när man kommer fram.

jag gillar inte att bli begränsad.

kom i god tid till BM i vilket fall så jag kunde lika gärna ha gått snigelsnigel. kommer in och jo jag visste att det var blodprov på G. men efter att ha pratat med mamma igår så trodde hon att det från och med nu bara vara en massa stick i fingret som gällde. kluven. bestämde mig för att inte ta på emla plåstret och bedöva armen i fall att det skulle vara onödigt. vill verkligen inte ta medicinska preparat om jag inte behöver, vilket är i stort sett aldrig så utan fick det bli.

ja vi kommer dit och genast börjar det snackas blod. blod till alla möjliga prover både för att kontrollera socker, järn och rh. så försvinner hon iväg och jag tittar på Honom. crap! det måste ju betyda att hon ska ta rör! panik!

BM kommer tillbaka och säger..men du har väl inget emot att ta blodprov va? öhh jooo, det värsta som finns får jag fram. och så är det bara att lägga sig ner på britsen och fokusera. men fokus blir på lite fel saker som att jag känner ett starkt behov av att behöva fråga om och när jag måste göra detta igen men tänker att när nu nålen sitter där i och blodet far ut är det inte riktigt rätt läge att fråga om detta för jag vill inte veta om svaret är att jag måste göra det snart igen..

frågar efteråt istället och får veta att nej nu var det sista gången. senare när vi står och väntar på bussen till jobbet/hem meddelar jag honom att det blir bara ett barn. inga fler blodprov, det är det som avgör saken. haha. konstiga kriterier jag har tycker Han. det gick ju bra! jo säger Han ja som frivilligt anmält sig till att bli blodgivare och bara satt och tittade på idag. det är jag som har ont i armen, det svider och är ömt så det så.

men det blev bättre. vi fick papper om träff till föräldragruppen, kul! vi fick också lyssna på bebis hjärtljud, jättemysigt och mäta mage.

jo vi ska inte heller springa och gifta oss innan bebis föds för då lär jag ta blodprov igen!! enbart om jag då bytt efternamn. glöm det! hahaha.


väl hemma var jag så trött. damp ner på soffan och tittade på nyheterna igen som jag inte riktigt hann med i morse och somnade en stund. är nyvaken sen en timme tillbaka och ska göra lunch sen plugga hela eftermiddagen. det finns massor i studieväg att göra både till skolan och jobbet...


shoppingfynd

uppe klockan 4. packade matsäck och på med kläder och så var vi iväg. trötta.

kom dit lagom till öppningen klockan 8 och hann köa i 5 minuter innnan det öppnade.

tjoff tjoff tjoff...två timmar senare hade vi fyllt kundvagnen med herrkläder, bebiskläder, damkläder, gravidkläder, bebisprylar och lite matvaror..sen blev det en seg släntrande timme så vi planlöst vandrade runt lite då vi såklart glömt vår shoppinglista i bilen! aldrig har vi väl shoppat för så mycket på så kort tid. idag var det behagligt att gå runt för det var inte alls mycket folk, lite knökigt när vi styrde mot kassorna men bra en framför innan vi checkade ut. lovely!

jag hann även med att fynda två par skor utanför på Sko-Boo ett par puma och ett par nike till bra priser. jag behövde verkligen ett par nya löparskor, även om jag nog inte kommer springa så mycket så är de sköna att gå i och det blir det nog en del av i sommar. har redan ont i fötterna när jag bara varit och handlat på ica.

här är mina fynd:


långa linnen/klänningar överst att ha nu men också i sommar efter bebis.
leggings, leggings, leggings och så en prickig topp som jag någon gång kanske kommer i. en grå kjol för 10kr, fynd!



mammahörnet. en mammatunika, amninglinne och stor gosig luvtröja med rum för en växande mage.


grön vårjacka som just nu går att stänga helt...


haklappar, sockor i olika storlekar, filtar, nappar, bitringar, nässug och annat nödvändigt.


ett lager med kläder sorterat efter storlek. 4 plagg i st 56, 4 plagg i st 62, 2 plagg i st 68 och 2 plagg i 74. lika bra att ladda upp med lite av varje när vi ändå var iväg :)  barbapappa-gosfilt.

godis

en gravid mådde dåligt så istället för att gå upp mitt i natten och blåsa söderut "sov" vi natten ut och tog det lugnt under förmiddagen.

sen satte godissuget in. så två herrar och en välmående gravid bedrog sig till Cloetta fabriken för att handla lite snask. herrarna handlade på med snask och mumlade något om graviditet och att det snart är påsk och därför behövde de handla mycket godis. själv höll jag mig till mina favoriter så här års drage äggen som fröken Lisbeth i åk 1-3 bjöd oss på varje påsk och en påse blandat.

eftermiddagen fortsatte lugnt med mat från KinaThai...gott! jag chansade och tog den vanliga underbara nr 22 med risk för halsbränna vilket jag lyckades klara mig undan mirakulöst. dock höll munnen på att brinna upp men det var gott! och halva finns kvar..

en gravid JZ mådde fortfarande inte bra och herren J började snora. kanske har jag dragit igång en allergi med min krokus på bordet? även om den inte slagit ut ännu.. hmm. så J&J bestämde sig för att dra sig hemåt.


Han och jag stökade runt lite här hemma, åt lite överbliven pizza som var minst lika god kall som när den var nybakt. sen bestämde vi oss för att äh vi åker. så vi gick och la oss efter pizza och nyheter och klev upp klockan 4 i morse och blåste ner till Ullared ändå. hela tiden höll vi tummarna för att avgasröret skulle sitta uppe. jag som tänkt att det var bäst att vi tog med verktygslådan kom på att vi glömt den hemma efter 2-3 mil. men den höll! imorgon är det service på bilen så vi hoppas att det inte blir så dyrt och så är det service av gravid kvinna...blodprov. usch!

pregnant weekend

torsdagen försvann. först var det jobb, sen var det klippning och så föreläsning direkt på det.

klippningen gick rätt bra. frisören fortsatte att fega och jag förstår dem för det är många som blir missnöjda men när man gång på gång ber om att få luggen klippt men inte får de då blir också kunden missnöjd. hon taggade den ytterst lite. nästa gång måste jag verkligen gå till min Karin som går helt lös för det hon känner för just den dagen. det är skräckblandad förtjusning.

föreläsningen var jättebra. rubriken var flickor och neuropsykiatri där jag av någon konstig anledning direkt tänkte flickor och AS men tji fick jag för det handlade om flickor och AD/HD. minst lika viktigt då de båda kategorierna är svåra att upptäcka och kan leda till en rad tråkiga saker som destruktiva beteenden för att det är svårt att förstå sammanhangen och sig själv.

önskar dock att jag varit lite piggare och klarare i huvudet under föreläsningen.

hann säga hej till J & J innan vi alla dunsade i säng..

fredagen kastades om men det är tur att man efter lite tänkande kan vara flexibel. träffade den charmigaste och kaxigaste läkaren ever genom jobbet. vilket språk karln använde!! häftigt och mycket sympatisk ändå.

fredagskvällen avlöpte med pizzabak och fyra olika pizzor kombinerades ihop till kvällen. tanken var sen att vi skulle dunka i säng för att gå upp i natt och åka ner till Ullared men med två gravida så kan det krocka. en gravid mådde inte speciellt bra så idag blir det en dag i Linkan istället.

 

 

 

 


purken

snoozade skönt på bussen när jag slår upp ögonen och inser att ja vi har bara meter kvar till rondellen och det är dags att vakna.

blir lite purken.

ville gott sova lite mer, inte ens åka ner till stan och klippa mig kan sudda ut mitt purkna nyvaknade humör. tittar mig i spegeln på min snabbvisit hemma och tycker att jag ändå har en rätt okej hårdag idag så att ligga på soffan en stund vore mycket skönare än att ta risken att besöka frisöern...och bli missnöjd. jag har ju en förmåga att bli det.

speciellt idag kanske? då jag fick ett påminnelse-sms från frisörsalongen om att jag har en tid där idag bara det att de hade anget fel frisör i meddelandet. den frisör som jag hade sist som jag medvetet valt bort då hon vägrade jämna till min lugg efter att jag beslutat mig för att spara ut den. om man ska spara kan man inte klippa! nej men att växa ut i någon form av frisyr vore nice istället för en luggklump.

okej..snart dags att åka. det blir nog bra, väl där? locka fram till shoppinghumör.

onsdag

slapp jobba över idag vilket verkligen inte behövdes i min annars så uppbokade vecka.

efter arbete blev det handla allt man behöver för att överleva en god helg i trevligt sällskap och sen en snabbstäd av placet.

imorgon kommer de proppade med solsken. och vi som skulle få regn på fredag!

nu är jag trött och ska stupa i säng.

uppklarande?

snubblar över en kort notis i Corren att polisen kan vara i färd med att klara upp ett 30-tal inbrott som inträffat här i området. man misstänker att ett tiotal ungdomar ligger bakom inbrotten. åldern tros ligga mellan 15-18 år och att det är lokala förmågor.

suck.

det händer mycket i mig. jag tänker på natten då vi fick beskedet. jag tänker på resan hem. när vi kliver in innanför dörren. jag tänker på min helt onödiga pryl egentligen min dator som jag ändå värderar så högt. informationen som finns där är ovärderlig och jag har alltid varit extremt försiktig med mina saker så efter 1,5 år hade den tom plasten ovanpå locket kvar.

jag tänker på ungdomarna. var finns de vuxna? vart finns föräldrarna? vad skulle jag som vuxen kunna göra mer för dessa unga? för få engagerar sig, för få lyssnar, för få visar att de finns där.




avhandlat?

nja kan inte direkt säga att jag avhandlat läsningen av avhandlingen än. sånt tar ju tid. sen blir det ju inte bättre av att man somnar mitt i heller. suck.

inte ens sparkarna i magen kunde hålla mig vaken.

så jag slumrade i 20 minuter kanske dränkt i det ljuvliga solskenet som värmde gott genom fönstret. när jag vaknade tyckte jag att det var dags att bege sig ut i solskenet istället om jag ändå bara skulle ligga på soffan och sova och inte få något vettigt gjort.

så avhandlingen lades på is och jag tog med mig en påse tvätt till tvättstugan (älskar att tvätta och tisdagar mitt på dagen är bra för då är alla i skolan) där det jobbades medan jag traskade runt villaområdet i solen. tyvärr blåste det lite för det finns ju inga träd här nere men ljuset gör gott.

väl hemma blev det till att hänga tvätt och mixa en smoothie på sommarens bär som jag hamstrat på mig. tog lite allt möjligt jag hade hemma så det blev massor av jordgubbar från självplocket, blåbär från skogen, apelsin, kiwi och banan från något fjärran land. gott!

ska sätta igång kokandet av söndagssteken på en tisdag och lägga mig på soffan och göra ett nytt försök med avhandlingen.
ingen brådska med någonting idag för Han skulle tydligen ut och pubba ikväll med de andra doktoranderna från forskarskolan så jag får lugn och ro hela kvällen till mitt pyssel. just the way I like it. då kan jag sega på hur mycket jag än vill men ändå få saker gjorda vilket är en konstig ekvation men den går rätt bra ihop :)

kickar igång dagen

när jag la mig igår insåg jag i samma stund att jag glömt det obligatoriska vattenglaset och att jag kanske skulle behöva kliva upp under natten för att hämta ett. men det man kan göra sen skjuter man på, så jag låg kvar och somnade.

vaknade vid obligatoriska 2.30 som är tiden just den här perioden. här skulle några klunkar vatten sitta bra och få mig att somna om direkt igen. istället tittar jag bort mot sovrumsdörren som var något mer öppen än den brukar och i vardagsrummet var det ljusare än i sovrummet. tittar på morgonrockarna som hänger på kroken bakpå dörren och tittar igen. nej det är inga spöken.

samma sak måste jag göra 2-3 gånger innan jag faktiskt fattar att det står ingen där utan det är våra morgonrockar som hänger där. ingen rädsla eller så men jag var tvungen att vara säker innan jag sov vidare.


Han klocka går av vid 6-tiden. för tidigt för mig som har studiedag och jag mumlar något om klockan 7 och att jag troligen glömde ställa klocka igår. klockan 7 gaddar de ihop sig. Han och bebis. Han väcker mig på ett mysigare sätt genom att säga Älskling klockan är 7 nu medan bebis sätter igång och kickar i magen. vi har helt klart inte samma sovrytm.

ser fram emot en solig dag och en massa böcker som ska plöjas efter bästa förmåga. ska långkoka en stek till middag också. mums!!

spökvandring

nu har jag varit ute på spännande äventyr med jobbet. vi har varit på spökvandring på Löfsta slott.

det var jättespännande, kallt och mörkt med bara två ficklampor som guiderna höll i gick vi genom källaren, olika sovrum, stora salen, biblioteket m.m.

vi fick historien och historier berättade för oss. vi fick också uppleva en del märkliga saker. en tant som var med på visningen blev så rädd att hon i förskräckelsen greppade tag i mig och lika snabbt som hon gjort det bad hon om ursäkt för sitt beteende. en av de yngre tjejerna i 20-års åldern som var med på visningen stod bredvid sin mamma och när jag i trängseln hamnade bredvid henne kunde jag känna hur hon skakade i hela kroppen.

visst tror jag att det spökar men... en spökvandring är väl lite tillrättalagd eller?

något som är helt klart är att den var en spännande upplevelse, helt klart värda sina 125kronor och jag skulle gärna gå den igen.

jag har även besökt slottet under juletid och det var bland det mysigaste jag varit med om. i alla öppna rum fanns levande ljus och en guide där man själv kunde gå runt slingan i sin egen takt. stanna i ett sovrum och höra så mycket fakta man ville innan man själv sedan gick vidare till nästa spännande rum. i slottsköket bakades det pepparkakor och det fanns mycket fint i slottsshoppen att titta på. I like it!


pynt och dekoration

igår blev det lite pyssel.

vid ett besök på Peace & Love cafét i Blge med J&J köpte jag den här texten och pusselbitarna som jag nu gjort till en tavla till Honom.




när vi var och matvaruhandlade hittade vi dessa söta kycklingar som kommer att komplettera resten av mina kycklingar. jag tror att där är en grej på gång. att samla på lite mer pynt till olika högtider. det är så roligt att ta fram särskilda saker som man tycker om på olika tidpunkter på året och pynta med en kort stund. det är nog nästan den bästa heminredningen. ständig förnyelse.

nu får de här stå framme i väntan på påsken och det andra pyntet.

så söta!

måndag morgon

måndag morgon. trött av väckarklockan trots en tupplur igår och somnade strax efter 22. har sovit likt den klubbade knubbsäl jag är.

kanske är det min kommande vecka som redan tar kol på mig? för på något sätt har jag lyckats, men det finns inget annat val än att omprioritera för det är knappt att jag skulle ta mig igenom den levande om jag varit ogravid.

idag är det skola precis hela dagen 10-17. första gången sen jag började så det känns långt fast det inte alls är det. problemet är att klockan 18 ska jag vara i Norrköping och jobba. men det går. men hem därifrån kommer jag inte förren 21-21.30 så det blir en lång lång dag. jag som brukar somna på soffan mellan 19-21.

imorgon är det instuderingsdag. en heldag med näsan i böckerna och det behövs.

på onsdag har jag dragit igång fikatajm med idésprutan och gänget just för att det verkade som att det inte fanns så mycket annat den veckan...när jag planerade in den kvällen. dessutom blir det övertidsjobb innan fikatajm. jag tror att jag måste avstå fika hur lite jag än vill.

på torsdag ska jag kompa mot det jag jobbar idag. men då har jag tryckt in en klipptid istället. en tid att passa. och sen är det föreläsning på kvällen som krockar med att J & J som kommer direkt från sol och bad till oss.

fredagen består av jobb hela dagen och så hem till J & J som fått roa sig själva under dagen, äta lite mat och dunk i säng för på natten ska vi upp igen, lasta in oss i bilen och fara till Ullared.

en lång shoppinglördag.

måste även hinna med att handla mat och tvätta...och städa av det sista. men jag ska inte heller glömma att andas och vara gravid.



stjärnor

vi sitter på helspänn både Han och jag och tittar och tittar. det är som att titta på stjärnhimlen efter stjärnfall. plötsligt rycker man till efter all spänning för där borta faller en stjärna.

vi tittar på magen. vi tittar och vi tittar och rätt som det är kommer det en spark och vi ser den. detta efter att jag har kännt massor av sparkar och när vi ska titta så slutar de.

jag låg på soffan och försökte sova. då sparkades det rejält och störde min sömn. så jag försökte sova, bebis sparkade och Han kom sättande för att stirra på magen medan jag försökte sova vidare hihi.


klänningar

jag har fått mina klänningar. de kom båda två denna veckan. vilken tur! så nu har jag provat och är jättenöjd med att den gröna passade. den är ganska stretchig också vilket är bra i fall jag skulle hinna växa ännu mer den kommande månaden...hur detta nu är möjligt? men jag har hört att det är högst möjligt!! jösses.


en söndag i andra banor

det blev ju inte riktigt som det var tänkt. men blir det någonsin så?

vi åkte iväg på förmiddagen och letade delar och verktyg till bilen. sen skulle vi helst in på en "gör det själv" mack men det var ju såklart fullt och alla liftar fungerade inte. så Han kröp under och jag stod bredvid och frös i vinden och assisterade genom att langa muttrar.

nu låter bilen bättre, men inte bra.

sen blev det hem för lunch efter en snabb inhandling och jag somnade på soffan medan Han gjorde mat. är inne i ännu en tröttis period. drygt för idag skulle jag behöva få mer gjort men egentligen varför? det är bara att ge efter och sova gott.

mat och plock och ja dagen känns som den gått. men bilen låter iaf bättre och tvätten är undan.

Han har också skruvat upp dörrarna på bokhyllan så nu kan vi gömma skräp där bakom :)


spännande utflykt

det blev en spännande utflykt igår.

första stoppet blev Uppsala. vi träffade Leylike och lilla B som dagen till ära mest sov men hade en otroligt imponerande tuppkam i det massiva håret. en månad gammal och en rejäl kaluffs. tuppkammen har lilla B åstadkommit på egen hand genom lite trixande i sömnen.

fotografen fick loss och fotade tuppkam och minspel. fick en förhandsvisning på hur det kommer att blixtra här i sommar. jösses.

efter det hann vi med ett quickstop på IKEA. gick in och ut på 20 minuter och hade då hunnit få med oss två dörrar till vår bokhylla som är slut i lager här och de har inget leveransdatum. BILLY är en serie som är på utgående så frågan är om det någonsin kommer att komma in här? men nu fick vi tag i två dörrar i vilket fall.

så gick färden mot Södertälje och T. där blev det en eftermiddagsfika med semlor som T "bakat själv".

under hela resan hade vi åkt med ett vad vi trodde var ett hål i avgasröret för det brummade likt en raggarbil. T ska ju självklart med och lyssna på eländet och vi kör honom från parkeringen och fram till dörren. säger Hej då! och börjar köra. pang!

avgasröret sitter inte riktigt där det ska. en sak som ska sitta ihop med en annan sak med ett förband saknar nu sitt förband och det hålls inte ihop. TUR TUR TUR att det hände precis där utanför dörren i Södertälje. T far iväg efter verktyg och de båda hjälps åt att få till någon lösning.

hela vägen hem, under nära 2 timmar sitter Han och jag och håller tummarna för att vi ska klara oss ända hem. Han bered att svänga in på sidan och jag med fingrarna nära varningsblinkersen.

det lät nå fruktansvärt när vi for fram på vägarna men hem kom vi tillslut och allt höll ihop. dagen ägnas åt att försöka fixa skrället. tyvärr är den kommande veckan en i behov av bil vecka och inte förren nästa måndag har vi en inbokad servicetid.

spännande meckar söndag med andra ord. tillsammans med solsken, plugg och städ i alla vrår.






roadtrip lördag

även om jag somnade tidigt igår, lyckades hålla mig vaken till 21.40 så är jag trött idag. vaknade redan 06.30 för idag är det roadtrip som gäller.

vi ska ta en sväng till Uppsala och hälsa på Leylike och lilla B. på vägen hem ska vi stanna till och hälsa på T i Södertälje. kanske dyker där upp fler Linkanbor.

dags att göra sig iordning för en heldag med utflykter.


idéspruta

jag kunde avsluta dagen med ett snabbt samtal med min allra bästa idéspruta. fick en del goda råd inför min egen idé och det är egentligen bara att tuta och köra. absolut våga chansa och drömma.

hur svårt kan det va?



jag samlar på goa människor, sånna som inspirerar mig i livet. det finns några få som verkligen kan få en att utvecklas. jag samlar på dem och tackar för att de finns.



ibland blir det pinsamt

ibland blir det så otroligt pinsamt när man i ett sammanhang förväntas tycka lika som en annan person och man verkligen verkligen inte gör det och man försöker på ett snyggt sätt komma ifrån det där för att försöka visa sin egen ståndpunkt som är mil därifrån.

och det är så pinsamt i situationen för man kan inte göra så mycket åt den och bara hoppas att man inte blir dragen med samma kamm för man håller verkligen inte med, det går inte att backa upp påståendet.

det händer ibland. usch, vad jobbigt.


fredagsmys

dagen har verkligen präglats av fredagsmys.

det började redan i morse med att ligga kvar länge i sängen och klia Honom i håret och bakom örat till väckning. eller ja det efter några snoozar, men jag tror inte de störde hans söta drömmar.

gick upp och tog en dusch och slog på vattenkokaren till te åt honom och kastrullen med varm choklad till mig.

det vanliga frukostmyset kunde njutas tillsammans och det obligatoriska tända ljuset.

ingen som helst stress för någon av oss denna morgonen vilket känns jättekonstigt. gick ändå upp samma tid/något senare än vanligt..

men man tackar och bockar för det mysiga lugnet som präglade början på dagen.

hade en skön dag på jobbet. det kom några små snöflingor i morse så jag fick bli lite nöjd, lika så blev alla andra jag träffade under dagen nöjda med att det inte kom mer snö än de få flingorna och att solen tittade fram igen.

har nu avslutat en jobbvecka med en sen sista kort solskenspromenad innan solen gick ner för dagen tillsammans med Honom och pratat av oss båda det sista av veckans måsten inför helgen.

några år yngre

vi har en ny kollega i teamet. ålder är ju en rolig grej. speciellt eftersom min nya ålder är 24år ;)
tackar och bockar.


talk to me

talk to me, please!

nu har jag suttit med näsan i böckerna och ansiktet i solen. underbart härligt. men nu är jag uttråkad. lite trött på att umgås med mig själv en hög tvätt igår och en hög böcker idag.

dags att ringa någon av alla mina hemmamammor, dem kan man typ lita på..avbrott i vuxensamtalet är obligatoriskt.


skalman

känner mig som skalman. mat och sovklocka.



imorse när Han klev upp och gjorde morgonbestyren låg jag kvar och halvslumrade. sen kom Han plötsligt in och sa hej då. tänkte att klockan kan omöjligt vara närmare 8. och så rätt jag hade, klockan var inte mer än 7 när jag sneglade på den några minuter senare. Han skulle iväg och spela badminton innan jobbet.

så från lördagen har jag vaknat klockan 7 varje morgon...4 dagar i rad. inte illa. och nu ringer matklockan och det kurrar i magen. klockan är snart 12. dags för lunchpaus.

drömde föresten en sån där usch jag vill inte vara här det är jobbigt  dröm nu på morgonen. har nog aldrig drömt en sån. där man är totalt malplacerad. jag drömde att jag iförd min söta rosa pyjamas med giraffer på skulle inta frukost på en skola av sorten internat eller liknande och ingen annan hade pyjamas på sig i matsalen förutom jag och definitivt inget med giraffer på. alla var fixade till tänderna och supertrendiga. (usch!)


like

I like people who tell just like it is.


studiedag

eftersom jag fick så mycket annat gjort igår så är dagen helt och fullt tillägnad studier och en solskens snigelpromenad som avbrott i det.

ska läsa en spännande avhandling (hoppas att den är spännande i vilket fall) Igenkännande och motkraft   Förskole- och fritidspedagogikens betydelse för specialpedagogiken av Eva Siljehag.

dags att köra igång!


möte

det var ett spännande möte igår på f-kassan. aldrig har jag väl sett så många tjockisar...och jag var en av dem. bisarr.

så vad fick vi veta då? ja att många är arga på f-kassan och att tyvärr kan de bara följa de lagar och regler som regeringen skapar och att eftersom vi ska föda under ett valår kan vi ju hålla ögonen extra öppna för bra erbjudanden från det politiska hållet.

förutom att de försökte skoja till alltihop så blev vi pumpade med regler och undantag och nej jag blev inte så mycket klokare på det. en sak lossnade men vad det var har jag redan glömt och sen fick jag lite ny information om att överlåta pensionspoäng men riktigt hur det var med det fick jag inte direkt kläm på men jag vet att man kan göra så fast inte under vilka villkor.

hur smarta vi än kommer försöka vara så kommer vi säkert gå på en och annan nit ändå.


mycket verksta' lite gjort

idag blev det mycket verksta' men lite gjort.

jag fick tvättat en hel del både lakan och min snowboard-jacka och kläder så att jag klarar mig nu när garderoben gapar mer och mer tom.

jag har kokat en ärtsoppa.

jag har fixat med en massa saker från listan, beställt klänning, bokat klippning osv.

jag har städat undan här hemma och börjat organisera både i vardagsrummet och kontoret

men då blev det ju lite mindre plugg.

ska dock bege mig till bibblan nu och hämta böcker och sen är det f-kassa.

ärtsoppa när vi kommer hem!

the pregnant call

direkt i morse när jag såg gårdagens missade samtal visste jag. the pregnant call.


klippt

så äntligen var det bokat en klipptid också. hoppas att det blir bra denna gången. har ju otroligt svårt för detta med frisörer..

men det ska bli skönt att få lite ordning på barret. kommer dock inte göra som min kollega som popade in och på 20 minuter kapade allt av det axellånga håret till en kort kort frisyr. supersnyggt! för den modige.

garv

kanske Han blir sur på mig nu. men det är lite roligt och lockar fram ett hjärtligt kärleksfullt skratt hos mig. men Han är minst lika gravid som jag.

glömsk och vimsig och otroligt fumlig. på lördagen var det creme fraiché burken som for i golvet och skvätte överallt, igår var det vaniljsås och äppelpaj som for ut över t-shirten.

det är skönt att inte vara ensam i båten även om vi inte kan synka vårt roddtempo och allt slutar i ett enda kaos.

men vi kämpar på och försöker återvinna kontrollen...eller är det bara jag? kontrollfreak!

kalender

nu börjar kalendern fyllas på igen, har säkert glömt hälften...brukar göra det nu för tiden ;/

v 10  f-kassa
        Uppsala
        Södertälje

v 11 spökvandring m. jobbet
       J&J kommer
        Ullared

v 12  blodprov!! usch!!
         bilservice? mer usch kan bli dyrt.

v 13  PÅSK
         mums

v 14   lite ledigt?
         Jess till Hawaii (resa dit i höst känns tveksamt, typiskt!!)
         Skottland
         Bröllop

v 15   Pappa fyller år
         Inlämning kursuppgift 2

v 16   Glöm för 17 inte syrrans namnsdag, sånt kan man få pluspoäng för ;)


v 19   förlossningsföreläsning


klänningar

nu har jag två beställningar på klänningar. hoppas bara att någon passar, helst den gröna nedan:

mamastore.se


eller mitt andra alternativ

linuslotta.se


inte en lika användbar klänning till ett senare tillfälle som den gröna som känns lite mer allround beroende på asoccearer.

då återstår väl bara skor? väska? bolero? eller något annat att dra på sig för hur varmt är det i Skottland i April? blåst är ju att räkna med.

good morning sunshine!

what a lovely day I have to look forward to..

morgonen började med sovmorgon till 7.15. kanske inte så mycket sovmorgon ändå men för mig blev det de då Han gick upp någon gång vid 6 snåret och jag lungt kunde ligga kvar och snooza och dra mig.

idag och imorgon är en hemmastudie dag. med tillräckligt mycket studier för att hålla mig sysselsatt både på längden och tvären men också en chans att dela upp dagen efter egen bästa förmåga.

solen skiner helt underbart ute så den ska jag hinna med att få njuta av en liten stund på en snigelpromenad och jag borde slänga i en tvätt eller två....ja så går det när man är kvinna och pluggar.. 1000 saker samtidigt.

sen är det f-kassemöte ikväll. få se om de kan reda ut detta lite mer med pengar. tycker själv att jag satt mig i en knepig situation genom att plugga och då ta bidrag och vara tjänstledig och så ska man vara mammaledig på det. kunde jag inte bara gått den enkla raka vägen jobba 100% och då vara mammaledig efter det. men det vore ju inte riktigt jag. att vara enkelspårig och bara nöja mig med ett vanligt Svensson. hoppas att jag skärper till mig snart dock..bara den här utbildningen och sen får det vara bra ;)


jag måste också leta reda på en klänning till Vxx's bröllop. det är ju inte det enklaste att hitta en bröllops-outfit när man är vanlig människa, nu är jag en gravidmänniska som ska ha någon form av snygg outfit om en månad då jag möjligtvis kan vara lite större än vad jag är nu och det kryllar ju inte direkt i affärerna med mammakläder. har beställt en smaragdgrön dröm från nätet som var sen i leveransen och beräknas komma v 10-11 (kanske?!) så jag känner att någon back up vill jag ju också prova för det går inte att satsa alla kort på denna dröm..

leta leta..

och som vanligt har herrarna det mycket enklare. Han har hyrt en kilt som han ska prova ut dagen innan bröllopet. Han får allt serverat på ett silverfat för £54. Allt kommer att passa honom exakt vad gäller längd och storlek. Varför kan inte vi ha motsvarande klänningsaffärer? bara gå in uppge sina mått och de plockar fram något underbart vackert?
tilläggas bör att Han inte kommer att bära vår clans färger utan kommer att ha något mer neutralt. så vi kommer vara inte bara svenskar utan gravida och svensken i kilt på bröllopet. kan man sticka ut mer? haha ja vore väl om det blev dags att föda förtidigt mitt upp i allt...hahaha....huuuuu..hemska tanke.



plikter

nu har jag uppfyllt mina plikter för idag. jag har varit iväg och jobbat mitt helgpass. segt att komma iväg när man vet att det är en bit till jobbet och inga skojiga kollegor som återfinns på kontoret. å andra sidan kan man passa på att få lite gjort i lugn och ro.

någon som var pigg i morse var Han som for upp ur sängen så fort min klocka ringde. hade Han varit 5 år kunde man tro att någon hade födelsedag eller att tomten stod redo med julklapparna men det var Vasaloppet som lockade. bänkad framför tvn med frukost i högsta hugg när jag efter en stunds snoozande inte längre kunde gömma mig utan fick masa mig upp.


compact living?

jag trodde att jag skulle vara bra på det här med compact living. det är i alla fall de tankar jag gått invaggad i länge men då trodde jag ju också att jag kanske jobbade häcken av mig i Norge eller något liknande.

nu har compact living fått en helt annan betydelse för mig. jag trodde att det skulle innebära att klämma ihop sig i en etta och gilla läget. nu har vi helt plötsligt en liten 3:a och kliar oss ständigt i huvudet över hur vi ska bära oss åt.

var iväg på inredningsjakt idag och det gick med blandade känslor. vi fick fundera både en och två och tre gånger. och det är säkert inte sista funderingen heller.

det är inte ett omöjligt uppdrag men vi kan heller inte tänka ut den perfekta Bygglovs lösningen heller på hur bra det skulle kunna bli.

men vi kom hem med en ny större skiva till skrivbordet i vilket fall. inga dörrar till bokhyllorna då de var slut och serien snart ska utgå! jajks!! (kollade och de fanns i Uppsala än så länge så nästa lördag kanske när vi är där?)
och någon annan lösning fastnade vi inte för direkt. känns lite onödigt också när man inte vet hur nästa boende kommer att se ut även om ingen flytt är på G just nu.

skrivbordet blev fint i alla fall. mycket nöjd men oj, jag trodde att det fanns mer plats än vad det fanns så det blev till att tänka om lite där också. men det kommer bli bra.

så efter en snabb shopping på 2 timmar jag var trött. fick lite tacos i mig och somnade på soffan och drömde om en nice beach i Australien och jag pratade engelska. försökte beställa glass men fick bara till en skopa sen började försäljaren ösa upp sega råttor med en spaghettislev i min bägare.

vaknade och solen var på väg ner men vi hann nästan se den lite i alla fall på vår promenad som nu blev en iskall blåsande historia istället för en njutning i solsken.

fläskfilé och potatis i ugnen avslutar den härlig lördag. imorgon väntar arbete.






strålande solskens lördag

igår lyckades jag härda ut till 20.55 då höll jag på att somna på soffan men lyckades ta mig upp och genom badrummet innan jag lyckades vara vaken en stund till och läsa lite i sängen.

vaknade till och från under natten men det roligaste var när jag vaknade, tittade i taket och kunde konstatera att det klockan 04.44 var 14,4 grader minus ute. betyder siffran 4 något?

vaknade klarvaken klockan 7 i morse. helt underbart faktiskt, trots lördag och allt. då kan man sega hur mycket man vill.

solen skiner lika vackert idag som igår. helt underbart.

dagen ska ägnas lite åt hemmet och inredning få se om vi får till det på något bra sätt. sen blir det definitivt en långsam snigelpromenad i solskenet.


att jobba med sig själv

en väldigt rar kollega brukar säga att "ibland får man jobba med sig själv".

det är nackdelen med mitt yrke att man blir en rätt bra människokännare och även kännare av sig själv. mer än de flesta andra.

vissa saker är bra att jobba med men andra känns bara jobbiga och vissa vill man inte ens låtsas om.

hade ett sånt där moment idag att jag borde jobba på det men usch vad jag inte vill. jag var ute på en kort promenad i solskenet men det gick ju så långsamt att frustrationen hann byggas upp i kroppen. jag brukar inte gå så långsamt men det positiva är att jag hann ju få mer solljus på mig än jag skulle ha fått annars, fast å andra sidan hade jag nog gått en längre runda om jag kunnat gå snabbt.

men jag får jobba med mig själv helt enkelt och när jag kom hem var jag sömnig och hamnade på soffan ett tag men lyckades med konststycket att inte somna. jippie mej!


jag har jobbat med annat idag också. allt för mycket arbete för att vara en ledig dag. en hel del telefonsamtal. sen organiserade jag lite i mitt skolkaos. den här terminen blir grötig för min hjärna. vi kör flera skoluppgifter samtidigt, på det har jag mitt arbete med flera spår som pågår samtidigt och jag ska bara göra båda sakerna på deltid vilket inte är det lättaste. men det ska gå!

sen bestämde jag mig för att nej resten av fredagen skulle vara ledig dag från skola och jobb så efter lunch städade jag badrummet och organiserade i garderoben i hallen och stökade i köket. för det är sånt man gör när man är ledig ;/



solig fredag

vilken helt underbar dag. solen bara strålar in genom fönstret. lyckligt ledig dag.


drömmarna fortsätter

mina konstiga drömmar fortsätter.

fick till en riktigt tvistad historia inatt.

var på köpcentrat och träffade på en gammal gymnasiekompis som jag inte pratat med på säkert 8 år. hon kände inte igen mig. vidare därifrån åkte vi en minibuss och uppdraget var kidnappning av P som skulle ut på svensexa.

det sista inte helt jätte ologiskt då P ringde precis när jag skulle somna för att bestämma After Work med Honom. fest som fest? eller?

men vart den gamla gymnasiekompisen kom in i bilden vet jag inte för det är ingen som jag tänkt på.

swisch

vaknar på morgonen. härligt med sovmorgon till hela 06.20. om man jämför med gårdagens 05.10.

fick sån energi igår kväll då jag var 98% säker på att fredagen skulle bli en ledig dag. då är det som att jag helt plötsligt får energi och lagade både kvällsmat och en äppelpaj till efterrätt för att senare fortsatta in i sovrummet för att rensa ur korgen med tidningar/böcker/raggsockor och annat jox samt byta lakan med hjälp från Honom.

hade det varit en lång arbetsdag idag hade jag nog inte gjort hälften av det jag gjorde igår kväll för det gäller på något sätt att spara lite på krafterna. superwoman har fått lite mindre av sånna och desto mer från John Blund.

inte heller att jag vaknade flera gånger under natten och gjorde vissa justeringar som att öppna vädringsfönstret, flytta om kuddar, konstatera att det var minus 9,5 grader klockan 04.38 inatt och dricka vatten kunde störa mig.

för jag vet. att jag kan lulla runt i pyjamas hela morgonen i lugn och ro.

när jag slog upp ögonen slog det mig att swisch vad denna veckan gått fort. redan fredag.

mycket oförutsedda saker har hänt under veckan men oj vad bra det har varit ändå.

inredning

ser fram emot helgen då ska jag inreda...om allt blir som jag tänkt.

fick lite försäkringspengar idag, nice på ett sätt men ohh så tråkigt på ett annat..

min dator är lost for ever med allt som fanns på den, sörjer än, men jag kan köpa nya orkidéer till sovrumsfönstret som var så fint innan. två-stänglade tom.

nytt skrivbord står högt på listan. orkar inte trängas med Honom längre.

planer eller nått..

när jag åker hem från jobbet och som vanligt får en stund att fundera för mig själv i bilen samtidigt som jag sjunger med till helt fantastiska donkey boy så är jag rätt nöjd. vi är på väg. vi har en plan.

sen möts jag av den nya skylten för Linkan där det står:

där idéer blir verklighet

underbart! mitt andra motto!

för mitt första är ingenting är omöjligt på glad svenska

jag brukar skoja om detta i jobbet när katastroftankarna kryper sig på att det är tur att de jag möter fått en dalkulla med ett sånt motto. och inte en närking för där går de allri på gnällig svenska.


så nu är ingenting omöjligt och idéer kan bli verklighet.

och nog har jag idéer allt. har en idé som svägerskan nappade på. det gäller bara att skrida till verket så ska det nog gå att genomföra.

mitt vinterland

den här helgen har handlat om mitt vinterland. Dalarna.

resan började i fredags morse då det sista slängdes i den öppna väskan inför avresan som skulle ske direkt efter att en arbetsdag avslutats.

arbetsdagen kunde ha börjat bättre. blev nerstänkt från knän och neråt av en förbi passerande bil då vädret för dagen var slask och regn.
lite bättre blev det på lunchen som istället för en upptinad matlåda blev ett besök på en thairestaurang i närheten. med resultatet av halsbränna resten av dagen men det fick jag stå ut med.

efter jobbet slöt jag upp med Honom och vi påbörjade vår resa uppåt. resultatet av graviditeten hittills är en stor mage och en benig rumpa så träsmaken i rumpan kom redan innan vi ens hunnit till Örebro!! men där tog vi en paus i alla fall för att avnjuta en god plankstek. tänkte på Arga Kocken och jo nog var det både pulvermos och pulver bea men oh så gott ändå. kött kött kött.

sen fortsatte vi färden uppåt och Han hade tipat på att jag skulle somna redan innan vi passerat Nora. jo han fick ganska så rätt i det fast jag försökte hålla mig vaken i alla fall tills vi passerat Lindesberg :)

vaknade upp i Grängesberg och Ludvika och sedan utanför Kupolen. mycket till sällskap man är.

hemma och dunk i säng.

lördagen hade en tydlig plan för dagen. studier/arbete och så en sväng på köpcentrat och middag med vännerna. men det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig. det blev lunch på Kina med föräldrarna och en kort sväng på stan med dem. där jag möter min stora kärlek från högstadiet. om nu inte Långs mamma knappt känner igen mig och inte heller grannen så hoppas jag att han inte heller kände igen mig.

för det är ju också roligt. när vi kom hem och skulle gå och lägga oss upptäckte jag att mitt rum förändrats. allt är utrivet. alla möbler, de fasta garderoberna, tapeterna..rubbet. ett kalt rum är vad som återstår. jag var förvarnad i julas när jag var hemma så förvånad borde jag väl inte vara men...ja hej då mitt gamla rum för alltid!

så när de har varit där och rotat runt har de hittat två pärmar som tillhör mig som är organiserade så att de är märkta med Emilies brev. och jag har tom satt in ett register och sorterat brev och utskrifter från diverse mejl. rolig läsning men också lite skruvande för en del saker är fortfarande pinsamma eller så har de blivit det på senare år.

 
ja det var ett utkast det...sen hann det inte bli mer men tråkigt att inte publicera iaf..


min snuttigaste hund

gårdagen slutade sent. men jag överlevde en tokdag. morgonen började tidigt men jag var laddad. trött men laddad.

promenerade till skolan i solskenet och njöt av det. halvvägs dit. ont. ont. ont.

handledaren var dubbelbokad och hade glömt oss. okej. vi är alla människor. vi fixade redovisning och ny vinjett på egen hand.

promenad hem. ont. ondare. ondast. iskallt. blåst. ingen sol. snigelfart.

väl hemma. mat? hann inte för jag somnade på soffan efter att ha pillat i mig några vindruvor samtidigt som jag läste post.

vaknar till flera gånger men somnar om igen. för trött för att orka få ögonen att öppna sig.

får den där känslan av att jag fått sms. som jag får. när jag fått sms.

min mor frågar om jag läst mejlen pappa skickat.

öppnar mejlen och där är det.

min snuttigaste hund Macy Macen somnade in igår kväll 22.30.

jag som valde ut henne bland de andra tikarna på kenneln. jag som höll henne i mina båda händer och hon somnade där. så liten hon var. hon som sedan den dagen följt mig vart jag än gått. när jag bodde hemma och studerade, låg på sängen och läste då låg hon bredvid mig och sov. hon snarkade så ljudligt och härligt att jag också somnade bredvid henne många gånger. hon som alltid efter ett tag upptäckte att jag rör på mig och gått ner på nedervåningen och kom efter för att se vart jag var. jag som lärde henne tecken eftersom hon hörde dåligt. hon som var så flummigt härlig.

hon som åter fanns vid min sida hela helgen jag var uppe. hon låg hos mig tills det som alltid blev för varmt för henne.
men jag visste att hon inte var bra. hon var smal. så smal. och åt inte av sig själv. den hunden som alltid varit så matglad och vi brukade klocka henne..0.75 dl torrfoder på 25 sekunder. nu fanns det mat kvar i skålen hela helgen.

hon var som vanligt hela dagen igår. alla gick och la sig men 22.25 ropade hon för att tala om att det var dags att säga hej då och somna in till himlen med Cindy som väntar.

nu är vårt liv helt plötsligt utan hundar. varken mina föräldrar eller Hans föräldrar har några hundar kvar. så tomt det känns. men det var inte de sista hundarna. mina föräldrar hoppas skaffa en ny liten valp, en ny personlighet till familjen under våren/sommaren..ser fram emot det och hade jag haft andra arbetsförhållanden hade jag också haft en vid min sida. tids nog.


vi pluggar i sängen som alltid :)


alltid med i köket Cindy och Macy














slutet på den dagen

nu ser jag äntligen slutet på den här dagen. fullt ös har det varit från morgon till kväll. ser fram emot lunchtid imorgon då allt hoppar tillbaka på sin plats igen.


fullt ös

idag är det fullt ös medvetslös som gäller. kommer vara evigt tacksam när dagen är till ända.


RSS 2.0