hållbara trender

tittar som hastigast på avslutningen av Go kväll efter att kan knäppt på tvn när barnen nattats..
 
det pratas om de senaste trenderna och vilka färger som gäller i vår och sommar. det roliga är att ordet hållbarhet nämns i detta sammanhang. för mig klingar inte ordet trend ihop med hållbar utveckling.
 
ordet trend får mig att hoppa på tåget av liksinade och införskaffa saker som jag kommer att tröttna på inom 6 månader och istället köpa nya trendiga prylar. det finns ingen hållbarhet i det. inte särskilt mycket av den egna individen heller.
 
men det är heller ingen enkel sak kan jag tycka. vi påverkas av reklam och det utbud som butikerna bjuder just nu. vi blir serverade med information om vad som är rätt och utifrån vad som är tillgängligt just nu.
 
men jag vill ändå försöka hålla mig till något mer än bara en trend. jag vill sträva mot det klassiska och stilrena som gör att jag inte kommer vilja hoppa på en trend och satsa på lejon gult i vår för att sedan byta det mot pastellig aprikos till våren. jag önskar mig hållbarhet över åren framöver.
 
att utgå från en tanke om både miljö men också ekonomi.
 
just nu är det ganska rörigt i hjärnkontoret för att försöka få ordning på hur allt detta ska kunna förverkligas i just mitt liv men vi tar ändå små steg framåt hela tiden. idag inhandlades ekologiskt handdiskmedel som ett led i detta.
 
något annat vi arbetat med under några år nu är att källsortera i hög utsträckning. hur mycket vi faktiskt källsorterade hade vi ingen aning om förrän vi flyttade till huset och då fick se att vår familj fyller strax över en halv soptunna med skräp/2 veckor. Inte ens när vi var tre vuxna och 2 blöjbarn fyllde vi hela soptunnan under en 2 veckors period. men det kan alltid bli bättre och det är däri utmaningen ligger. att ständigt utmana sig själv att göra lite mer, att förändra något i en positiv riktning.
 
kanske är det så att jag funnit inspiration till lite väl många utmaningar på en gång vilket gör att hjärnkontoret är lite förvirrat men vi jobbar på..
 
hittade en bok, av en slump,  om kemikalier i hemmet sist jag var på bibblan och lånade genast hem den..

våren har flyttat in

det känns som om våren har flyttat in i vår hall. Falsterbos fåglar från Borås tapeter kvittrar nu i vår hall och sprider en ljus vårkänsla i kontrast till de stora snöhögarna vi skottat ihop de senaste veckorna.

kunde inte ha blivit mer nöjd med tapetvalet, proffsiga killar som utförde jobbet efter några om och men så hittade vi rätt folk för jobbet och att allt blev klart på blott tre dagar.

det räckte gott att bära två barn mellan trapp, kök, entré, toalett och vardagsrum under dessa tre dagar, hade inte gärna gjort det en hel helg också.

RSS 2.0