nej tack

tänk vad svårt det är att säga nej. men oh så lätt att lockas till allt ja.

jag säger nej på löpande band.

nej till julbord med jobbet, ja tack julklapp istället.
nej till inflyttningsfest, ja tack till en kväll hemma med hyrfilm i lugn och ro.
nej till huset, jag ska skriva uppsats och vara närvarande med familjen inte fara upp och ner 110mil i månaden för att skrapa ihop två renoveringshelger.
nej till julavslutning med kurskamraterna, vi åker till Skottland och kommer hem kvällen innan så vi behöver en måndagkväll hemma att ladda om.

har jag blivit en nej-sägare? Viggo säger nej hittade jag på loppis till trollet.. haha.

jag tror inte det, jag tror bara att jag blivit bättre på att prioritera och att prioritera mig och de få stunder av lugn som jag kan skrapa ihop efter en hektisk höst.

och nu unnar jag mig en massagebehandling, äntligen fick jag tag i en tid. en skön julklapp till mig själv den 15:e.

me like!


ring ring

inga beslut om att stanna hemma fattas i sängen, man kliver upp, duschar, klär på sig och äter frukost innan man känner efter. som min gamla kurskamrat sa till sina barn som hellre ville stanna hemma än gå iväg på morgonen.

efter dusch, kläder, mat och lämnande av trollet på förskolan är jag helt slut. känns otroligt löjligt när jag inte ens känner mig sjuk på riktigt förutom att det ömmar och gör ont överallt där blåsorna är. lite sådär på gränsen feber som har hållt i sig några dag vittnar ändå om att kroppen jobbar på att bli frisk.

men förutom tröttheten känner jag mig inte sjuk och då känns det hela enbart löjligt.
jag kan bara stirra på högarna här hemma och sakta ta mig igenom dem en för en när jag skulle behöva vara bläckfisk och bli klar med alla, helst igår.



försöker ägna mig åt lugna aktiviteter som att ringa samtal.

nu är det klart att vi inte går in i någon budgivning. ett tufft beslut då vi ser det som ett hus med stor potential som vi kunde göra till vårt eget. med otroliga charmiga gamla grejer men...

alltid detta men..
vi är inte där i livet. att äga ett hus och renovera det på distans passar inte vårt liv nu.
jag ska skriva examensarbete och Han ska skriva på sin lic. förhoppningsvis ska vi båda bli klara med det till sommaren. det kräver sitt utan att vi ska åka 4 timmar upp och 4 timmar ner på helgerna och titta på kakel, gräva till fjärrvärme och fixa.. vi har inte tid.

hela hösten har vi knappt haft tid för vårt liv här känns det som. så vi reder i en röra i taget.

lyckas dock inte boka någon massagebehandling, får inget svar. fixade rabatt på trollets skor som jag beställde med 50% kod men som inte framgick på fakturan och försöker få pengarna tillbaka från bilprovningen för bilen vi aldrig besiktade utan skrotade, inte det lättaste.

sjuklig

det här med att vara sjuklig passar inte mig. att vara still och vila funkar inte så bra.

det finns inte tid till att vara sjuk men det finns inte tid till att vila heller.

tvättmaskinen snurrar för fullt och emellan pustningarna river jag i någon väska som behöver packas upp efter helgen. kluddrar tankar om allt möjligt på papper som sprids överallt..
och så målar jag om en gammal handdukshylla jag köpt för en 10:a på loppis som ska få krokar och hänga i hallen..

funderar på om jag inte ska skriva noveller eller kanske läsa noveller efter att ha sett på något program troligen en repris på svt.

funderar på hur man kan uppfattas så lugn när det snurrar så i huvudet?

borde beställa en klipptid, helst idag men det kommer aldrig gå. spara eller lugg, den återkommande frågan.

tänker och skriver inköpslista om vad vi behöver handla hem till kylskåpet. att vi behöver städa när vi inte varit hemma på hela helgen och att det känns fruktansvärt trist att vi inte har julpyntat när man ser hur ALLA andra har så fint i fönstren. men upp på vinden och letar fram kartongerna längst bak i förrådet bland all annan bråte har jag i alla fall vett att hålla mig ifrån. tänka sig?! lägga band på sig själv.

funderar över kommande packning och pillar lite i blommorna. borde baka och när ska vi köpa hem gran? jag vill ha en gran nu för att hinna med att njuta av vår egen gran innan det blir jul hos svärföräldrarna och hemma.

hopplös sjukling!

på efterslänten

glider in på efterslänten som vanligt..

onsdagen var full av jobb från morgon till sena kvällen så datorn förblir avstängd.

på torsdagen var det jobb och så direkt till träningen som den här gången var basket. jag måste säga att även om jag har tränat och gått in för träningen där jag vill svettas och bli helt slut..men själva träningsformerna denna vecka var fruktansvärt tråkiga. inte alls min grej. i tisdags var det step och så basket.
men som sagt svetten är viktigast och det uppnådde jag även om jag inte fanns en ny rolig träningsform.

på fredag morgon for vi till Dalarna. och tittade på hus.
ja det är ju ingen hemlighet längre då ryktena redan florerar i byggden. en och annan såg oss när vi spatserade i trädgården.

vi har inte tittat på hus tidigare så det var nytt. bostadsrätter har jag sett några. inte hade vi tänkt flytta nu heller, det är inte helt rätt i våra liv men det dök upp ett hus som jag kännt till hela livet så det var bäst att spana in.
nu återstår att se hur vi ska gå vidare. lite funderingar.

fick också ett kärt återseende i mäklaren som barnvaktade mig och syrran när vi var små och var på semester i hennes familjs sommarstuga på Öland. hennes pappa var pappa och mammas chef. jag har inte sett henne sen hon tog studenten så det var kul.


nu är jag sjuklig och ska krypa ner i min egen säng. har drabbats av dagissjukdomen höstblåsor. vanligt bland barn under 10 år.

korrekturläsa

det är snart dags att korrekturläsa min kursuppgift och jag tror att jag är klar. underbart!

men först måste jag tänka på annat en stund och få lite distans till min egen text. det blir så lätt att man slarvar över orden och meningarna annars fast jag försöker titta på stavning och meningsuppbyggnad.. jag har ju skrivit texten så jag vet ju vad som står utan att behöva läsa.

i övrigt är vi trötta idag också. trollet somnade en timme tidigare igår för hon var så trött så trött efter två riktigt dåliga nätter. så illa har det inte varit sen jag ammade. inatt var det lite bättre, fyra uppvakningar mellan 18-00 sen var det nog ganska lugnt eller så minns jag inte då allt känns som en dimma när man snubblar fram i mörkret.


dags att samla tankarna igen då.

utvärdering

jag har tänkt ett bra tag att jag skulle göra min första utvärdering av träningen. för jag tycker att jag märker att det har hänt saker. vi utvärderade lite i omklädningsrummet i torsdags.

min träning är förlagd till två ggr i veckan, tis & torsdag. visst skulle jag önska att det fanns tid till ett pass till i veckan, ett pass som jag själv valde bland mina nyfunna favoriter.
men jag tänker att det får komma, jag hinner med det också, bara inte just nu. från och med den 15 december har Aktiv Student uppehåll och träningen ligger helt och fullt på mitt eget ansvar utan obligatoriska pass. då kommer min prövning.

det känns bra att ha startat upp i ett långsamt tempo tillsammans med liksinade.

resultatet har blivit att jag känner mig piggare och lyckan är total när jag kommer hem från ett pass oavsett hur mulen jag än sett ut när jag gick dit.

jag börjar få in en rutin och träningssuget finns där.

på kroppen märks det framförallt på benen, jag hade tippat på armarna men det är benen som känns mest utvecklade. de har fördel av vardagsmotionen när jag cyklar än hit och dit, pw och springer i trappor.
men armarna har fått sitt de också liksom mage och rygg.

jag har också fått insikt om att jag kan och orkar mer än vad jag trodde. konditionen håller lite längre än vad jag trott.

just nu filar jag på lite förändringar till jaunari. de sista tre månaderna, jag tänker att vi trappar upp tempot lite.


nu hämta trollet!

almost

snart klar med kursuppgiften. ett minimini stycke kvar att skriva och sen är jag klar. men det får vänta för jag måste snart hämta trollet från förskolan. kanske finns det tid ikväll annars blir det first thing imorgon.

så skönt. nu är det en statistik komplettering (hjälp!), ett PM och ett examensarbete kvar till examensbeviset som specialpedagog. kan ni fatta att jag påbörjade detta för 2,5 år sedan och snart är klar? det kan inte jag.. känns som om det var igår och jag blickade fram emot 3 år, var nära att hoppa av 10ggr för att det skolinriktade inte riktigt var jag i alla lägen..

men nu så..

höst



sömnbrist

ajajaj. lillskrutt fortsätter få tänder. tar det aldrig slut? vi upptäckte hennes första tänder i mellandagarna och sedan dess har de kommit med en stadig ström.
då under mellandagarna var det liksom nu gråt varannan timme. varannan timme under två nätter har vi turats om att gå upp och stoppa i en kall napp. det gjorde susen tills den blev varm.

vi fick till våra kalla nappar genom att placera dem i en skål med vatten i kylskåpet. varje gång vi väcktes av tårar gick vi förbi kylskåpet och hämtade upp en kall napp. och trollet somnade om.

det gjorde jag också, nästan alla gånger..
till på köpet drömde jag en mardröm såklart. dog nästan när jag vaknat ur mardrömen och hör steg ute nedanför vår lägenhet men det låter alltid som att vi har någon inne i lägenheten. 03.30..så rasslar det till i ytterdörren, denna någon trycker ner hissen, åker upp och så hörs det dunkdunkdunk när denna någon skuttar ner för alla trapporna igen efter att ha delat ut tidningen.
tack och lov fick vi ingen av gratistidningarna idag. hade inte klarat en duns i hallen.

nu är det trött värre som ska skriva klart kursuppgift 3.

inför julstöket

Han har varit duktig och städat och fejat hela helgen. jag har nog mest hjälpt till på ett hörn. inte alls i hans liga denna helgen.
Han som varit duktig och tvättat fönster har inspirerat två av grannarna som vi sett gno sen våra blev rena och fina. tills nyss. bang. på fönstret. ägg!!
det hände oss när vi bodde i vår förra lägenhet också. jag vet inte vem vi skulle vara ovän med :)

tror att de flesta har storfejat den här helgen och utebelysningarna börjar komma upp lite här och var. tror att folk tröttnat på det grå trista vädret..


bortsett från det har vi haft trevligt idag. började dagen med storhandling. en söndag förmiddag, konstigt nog men det var mycket folk ändå.

sen har vi varit och simmat. det var riktigt roligt idag. provade lite nya saker.

så olika

vi människor är så olika.

vi tänker och gör så olika. det här olika kan starta processer i det egna huvudet. det kan göra att jag som människa tänker i nya banor och förändrar mig men det kan också hända att jag tänker i helt andra banor och blir högst konfunderad över hur andra tänkt, egentligen?
vissa saker inspirerar, andra känns korkade.

det här diskuterar vi mkt här hemma just nu. och hur det påverkar vårt bemötande, hur vi värderar.


sen är vi olika på andra plan också.
i månader har jag tittat på fönstren och tänkt att vi måste tvätta dem innan vintern. jag tänker och Han bara gör.
för mig är saker en process, för Honom att göra.

för jag ska självklart inte bara tvätta fönster, jag ska också ta ner gardiner och tvätta dem, kanske byta till andra som inte ens är köpta, stryka gardiner, sy upp de där gardinerna i vardagsrummet som bara provisoriskt är uppfållade, plantera om blommorna... sen ska jag bara.. tvätta fönster

så idag har Han tvättat fönster och det blev ju hur bra som helst utan att det andra är gjort. så nu ska jag också göra. inte processa. inredning av kontorshörna påbörjas härmed genom att flytta datorn. resten får komma sen.

lämnas ej utan tillsyn

Han kommer få spader när Han kommer hem från sin cykeltur i skogen. det är helt livsfarligt att lämna mig ensam med lite tid över.
nu har jag ställt till det igen :)
men man måste ju roa sig på något sätt eller hur?

slutar genast med det jag håller på med och lägger fokus på annat!

fff

full fart fredag.

jag tror att trollet tog sovmorgon i morse.. jag är inte riktigt säker då jag hade svårt att få upp mina egna blå. tur att man hade draghjälp i morse.
hoppas att hon kommit in i en bra rythm nu till helgen så att hon sover lite längre på morgonen. känner ett stort sug efter sömn när dagarna är fullspäckade.

iväg till förskolan i morse kl 8.
hann hem och fixa lite med skolpapper innan det var dags att gå på möte med bitr. förskolechef om hela den här bithistorien. äntligen fick vi ta del av den handlingsplan som upprättats och en dialog har inletts. vi har alla verkligen gjort vad vi har kunnat tankemässigt känner jag, nu återstår att se vart känslorna landar.
men det kan lika gärna komma att handla om praktikaliteter men det är en annan femma som jag lämnar lite öppen än så länge.

efter mötet hämtade jag upp trollet som hade sångsamling med gosedjur. hon var den enda ungen som inte slukade sin chokladboll med strössel. personligen tycker jag att det är helt onödigt att ge små barn söta saker. kanske om chokladbollen varit gjord med kokos istället, lite nyttigare.. men nu har vi inte sagt till om det så saken får bero.
men hemma kör vi inte med några sötsaker till trollet förutom frukt. socker skapar ju också ett beroende som allt för många vuxna blivit medvetna om idag, däribland mig själv.

lunch med trollet och nu när hon sover ska jag försöka vara produktiv och få lite gjort både i skolan och hemmet.

i eftermiddag blir det ett till möte, ett spännande sådant. och kanske några inköp på stan till trollet.
nu har jag återkommit i något slags "vill shoppa" humör. kanske är det för att det är jul och det finns så mkt fint ute i butikerna..men frågan är om jag behöver det?
trollet ska få en julstjärna i sitt rum i alla fall och så såg jag en snygg klänning till jul i en katalog som kom igår.

box box box

huvudvärk, trött och allmänt slutkörd..

två trötta tysta tjejer stod bredvid varandra igår och yttrade inte många artiga fraser..
sen blev det box.
vad kan vara bättre? två glada nödja pigga tjejer gick från box-passet.

note to self: träna i alla lägen, världsproblemen är bortblåsta efteråt.

det blev ett svettigt och välbehövligt pass som kommer ge snygga armar :)
bra upplägg med många olika och varierande övningar. svårast var när vi stod på led med mitsar och ledet mitt emot alla skulle slå två slag och gå runt i cirkel. det var lite svårt att uppskatta hur hårt var och en skulle slå och hur mkt man behövde hålla emot, lärde mig rätt snabbt att killarna slår även om det står en liten tjej bakom... men oj som jag slog när det var min tur ;)

önskar innerligt att jag hade mer tid att boka in de pass som jag vill köra. basket nästa vecka känns inte som min grej och då hade jag hellre valt ett gympass, afrodans, box, bodypump eller core.
men halva grejen med detta är ju att vi ska ändra inställning så basket kanske blir riktigt kul, i annat fall kan jag ju springa av mig lite på plan och jobba på flåset.


30 minuter

jag fick 30 minuters sovmorgon i morse till 06.15. tack och bock. det gick inte att övertala trollet till att somna om i vår säng idag. men jag höll mig liggandes till kring 7. då gav jag upp.

fördelen med det är ju att man hinner med en hel del. vi sorterade tvätten som jag körde igår, lyssnade på cd-skivan IGEN, tog ett skummbad och sen var jag urtråkig.
så vi gick ut och lekte i sandlådan. ytterligare ett argument till varför det inte är onödigt att köpa sig en sladdlös dammsugare; vi har sand i hela hallen efter en tur till sandlådan. när köpstoppet är avslutat kommer det bli en sladdlös dammsugare som komplement till vår gamla ärvda med sladd. nu har jag funderat över saken i snart 3 månader..och man blir ju väldigt bra på att argumentera för sin sak :)

sen blev den en pw (30min) när vi gick en omväg hem. har utvecklat huvudvärk som inte vill ge med sig och jag vill inte ge med mig och ta en tablett. så jag tänkte att med lite frisk luft och rörelse så skulle det släppa. icke. värre.


ser fram emot att Han kommer hem idag. ser dock inte fram emot box längre med mitt huvud, men med mer rörelse kan det ge med sig.

har bokat tandläkartid till trollet eftersom jag inte får något klart besked om hur hennes fläskläpp kom till. lika bra att en tandläkare får försöka titta.
försöker boka en massagetid till mig men kommer inte fram per telefon. borde boka en klipptid också. behöver nog en mini make-over nu.

kul

vad kul, vi ska köra box imorgon! hade noll koll på schemat..
me like! döda spaghettiarmar imorgon då..


sömnsjuk

jag är så sjuk på sömn. vaknar jämt och ständigt på nätterna. egentligen vet jag inte varför men när jag tänker efter så sover nog trollet sämre nu. oftast sover hon bra. utom när tänderna kommer. kanske är det mardrömmar om att någon biter henne? hur som så räcker det inte med sängen full med nappar, man måste gå upp, vysscha och ibland lägga ner henne om hon sitter upp i dunklet med slutna ögon!

kanske inte så konstigt att jag sover sämre då..
har ju lite eget snurr i huvudet, vuxen snurr..skola, jobb, hem och dagis.

ja. tur att allt går i perioder så den här perioden snart går över den också. somnade nästan på soffan idag IGEN om det inte vore för ett troll som lastade mig full med grejer.
frisk luft gör en visst också trött. vi var ut på gården och lekte och spejade på de tokiga skolbarnen. så de håller på!


hela dagen har jag kämpat med handtagen men det syns då ingenstans. diskmaskin och tvättmaskin, om om igen..
och så lek och den där cd-skivan som jag snart kan utantill..efter 3:e varvet satte jag på rep. trollet är tokig i den blå barnkammarboken.

önskar mig sovmorgon tills imorgon. 05.45 var inte populärt men jag lyckades förhandla om det till 07.45. en favorit i repris tack!

nu ska jag boka morgondagens träningspass!

support

jag är så himla glad över att ha träffat och lärt känna någon som är så lik mig själv :) det är helt otroligt.

idag har vi fått ventilera rejält en eftermiddag mitt upp i allt vad vardagslivskaoset erbjuder.
tack!

följetång

det är en enda lång följetång detta med förskolan..

barngrupperna är för stora och personalen för få. barn är nyfikna och oberäknerliga. därför kändes det inte bra att lämna trollet på förskolan idag. jag ville verkligen inte. magont magont. men vad har jag för val? men också vad väljer jag?

jag har inget val i att jag måste arbeta för mitt uppehälle. men jag väljer också att lämna mitt barn i en miljö där hon riskerar att bli utsatt för angrepp. arbete eller barn?

det var skönt att jag gjort biblioteket igår så att jag kunde gå hem efter lunch idag. det var skönt att efter samtal med förskolechefen få återkoppling av biträdande förskolechef. en människa som tar en på allvar och bemöter tankar och känslor på ett bra sätt; genom att lyssna och bekräfta.
nu återstår möte för att se hur vi vill gå vidare som föräldrar. vill vi vara kvar eller vill vi titta på andra alternativ?


det är tråkigt att jag varken kan ork eller tid för allt det här.. inga avvikelser från livet tack, sånna har jag tillräckligt många med ändå..

mammahjärtat är inte pedagogiskt

jag vill inte vara pedagogisk. jag vill inte tänka logiskt och rationellt. men det är så j-kla svårt att låta bli för det är halva min person.

men den andra halvan är mamma. med ett troll i hjärtat. och nu är det nog. trollet har blivit biten IGEN. är detta  7:e gången hon blir biten? förutom att hon blivit riven och har ett litet ärr på kinden som vägrar gå bort.
7 gånger blir hon biten under en period på 2 månader? hon har gått 1 månad 75% på förskolan och tidigare ca 25% förskoletid..


jag fattar att det är svårt med små barn som inte har språk. som inte förstår. som handlar men inte förstår att det gör ont på någon annan.
jag fattar att det är svårt att hinna med och se allt. jag fattar att det är riktigt dåliga lokaler att gränsa av på just där vi har vårt barn. jag fattar att det är stora barngrupper. jag fattar..

men synen av mitt troll med ett stort bitmärke och rödblå över vänster kinden och en fläskläpp som vi inte ens vet vart den kommer ifrån? det är inte okej. det tänker jag inte ställa upp på igen. ingenting spelar roll. så ska inte mitt barn få ha det på dagarna. jag kommer bli egoistisk och se till mitt barn i första hand som absolut inte är guds ängel själv men inte 17 ska hon bli biten gång på gång. av ett annat barn som säkert är snäll och go men som det händer saker med...men det kan jag inte ta in. vill inte ta in mer.

nu ska jag göra vad jag kan, för mitt barn. för jag fattar, men vad hjälper det?

nya upptåg

och nu är vi ute på nya upptåg..

det är lika bra att radera ut lugn och ro ur vår vokabulär för det är inte meningen att det ska finnas i våra liv. allt är inte självvalt men oh vad roligt det är med det som är just självvalt..

det gäller att sätta upp mål och hela tiden ha något att sträva mot för att livet inte ska bli tråkigt :)


fars dag

igår firade vi fars dag. jag firade min far per telefon och med en försändelse som kommer i veckan.

trollet firade sin pappa på konstens alla vis. paket på sängen med ett par rejäla handskar och ett magazine med fotoprylar att grotta ner sig i. till middag bjöds det på hämtmat i form av thaimat och lite egen tid med grabbarna där de tog en cykelrunda i skogen.

vi hann också med babysimmet..


det går i ett :)

julmarknad

här har det hänt massor och ingen datortid..

i lördags for vi iväg på julmarknad. vi hade tur för det var minusgrader, dimma och lite frost på träden som gav stämning. otur dock att vi inte är vana vid det vädret och inte var klädda för -3 grader då termometern hemma visade på -0,7 och det är bland det kallaste vi haft på länge..

vi hade besämt möte på julmarknaden men kom dit först även om vi var en halvtimme sena.. tillslut kunde vi möta upp U med familj men då hade vi tyvärr hunnit se det mesta och var halvt igenom frusna så det fick bli en viltkebab och åka hemåt.

vi fyndade lite julklappar vilket var tanken när vi åkte dit så vi var nöjda när vi for hem.






utmaningen

nästa vecka kommer min första utmaning. det känns lite skönt att det händer nu innan den stora utmaningen kommer.

nästa vecka åker Han till KTH på kurs och jag ska rodda barn, hem och skola + träning på egen hand. det var länge sen Han var iväg på resa nu, livet såg lite annorlunda ut då..inget dagis med tidspassningar och ingen träning.
nu kommer jag inte komma iväg på träning på tisdag med gruppen så jag måste fixa det på egen hand. dags att börja planera. jag ska förutom detta också göra klart min inlämningsuppgift och komplettera den som jag och hela klassen fick bakläxa på. vore också bra att börja titta på examensuppgiften.

lite att göra med andra ord.. men träningsvärk ska jag nog skaffa mig.


försökte ta en pw på väg hem från förskolan i tisdags. efter en dag med huvudet i engelska artiklar behövdes det... hann gå 20 minuter i skogen innan trollet tröttnade och INTE skulle sitta i vagn mer. hopplöst! barn SKA tycka om att åka vagn, men inte mitt barn..aldrig.
så hon fick hoppa ur vagnen och istället gå på egna skogsäventyr. helst av allt vill hon putta på vagnen men det fick hon inte den här gången för jag tyckte att det finns så mkt att upptäcka i skogen så jag körde vagn och hon pekade på fåglar, träd och vissna blommor.. hejade på en hund och var allmänt nöjd vills vi skulle hoppa i vagnen igen och gå hem..

och det känns

funktionella träningen gav verkligen sitt. jag hade träningsvärk i två dar efter, speciellt i rumpan.
vi fick ett lite mer anpassat pass än vad de vanliga funktionella passen. vi körde utan stång och step bräda och fokuserade istället på kroppen tillsammans med vikter. riktigt kul var det. och givande!

igår var det coreboll. ett till pass som jobbar mycket med kroppen och med enkla redskap. jag gillar balansövningarna som gör att jag går helt in i min egen bubbla och koncentrerar mig till max för att hålla mig uppe på knä på bollen, sträcka ut armarna åt varsitt håll och den verkliga utmaningen - vrida på överkroppen.
jag lyckades nästan till att börja vrida mig..

även detta pass gav träningsvärk.

även om jag gillar sånna pass och de är nog bra att gå på när man behöver flytta fokus från tankar i knoppen till koncentration på kroppen... men

jag vill flåsa också. så jag och en till tjej från gruppen sprang upp på gymmet en sväng och körde kondition innan vi svettiga och flåsande kunde kännas oss riktigt nöjda och trampade hem på cykeln.


dagens skola

det har varit studier idag på schemat. igår fick jag rycka in på jobbet för att gå på ett möte.

grottar huvudet i diskursanalyser, grundad teori och tematiseringar... livet kunde ha varit roligare. så det är dags att gå och hämta trollet nu.

funktionell träning

idag ska vi ha workshop i funktionell träning. det slår mig att all träning heter en väldig massa och man har knappt en aning om vad det handlar om. ständigt återkommer jag till pärmen vi fick på uppropet för att ta reda på vad min kropp ska utsättas för idag.

Så här beskrivs funktionell träning:

Vardagen består av krävande rörelser: kratta, bära matkassar, ta ner något från hatthyllan, skotta snö, gå i trappor mm. Målet med detta pass är att förbättra kroppens funktionalitet och därmed förhoppningsvis bättre klara av vardagliga påfrestningar. Man väljer själv hur intensivt man vill träna med bl a hjälp av stegring (olika nivåer) samt med val av tyngd på viktplattan.

Ett pass med enkla och effektiva rörelser. Olika redskap och egen kroppstyngd används för att träna igenom hela kroppen. Vi jobbar med balans, rörlighet, stabilitet och spänst. Passet innehåller både styrke- och konditionsträning.

då så. då vet jag vad jag ska göra ikväll :)
ett välbehövligt pass för denna mammakropp som utsätts för en hel del vardagliga påfrestningar.

för övrigt gillar jag träningsmetoder där kroppstyngden är ett av redskapen, inte så mkt hokus pokus där inte.

sköna lugn varar inte länge

det sköna lugnet varar inte länge och det är dags att glutta med de blå i kalendern.
svärmor påminde om att det snart är dags för julbaket. jag vill ju så gärna hinna med allt det där. julen är min absoluta favorit högtid för det finns så mkt pyssel att göra inför.

men oj vad det sätter press, jag sätter press på  mig själv..för att jag vill, jag måste ingenting men jag vill. jag vill sitta vid vårt stora köksbord, fullt med grejer att skapa av..

men så tänker jag att det kommer jag inte hinna med och får ont i magen för att det blir ytterligare något på listan.

men man kan ju göra något åt det! sa inte jag nyss att planering är det bästa verktyget till att lyckas? jo. då så. då planerar vi.

det blir konkret och visuellt, vad man hinner med och ATT man hinner med något litet men inte allt. man har fått göra val.

så nu är jag lycklig. jag kommer att hinna med lite härligt julpyssel :)

precis som jag faktiskt hinner med att träna två stadiga dagar i veckan och ibland tom mer. planering med uppoffringar.

museum

dagen har vi spenderat med svärföräldrarna. vi började på flygvapen museum där vi såg på alla flygplanen och åt lunch.

väl hemma igen fikades det på äppelkaka och lektes med trollet. till kvällen gjorde vi egna hamburgare.

en heldags lugn. så skönt. så behövligt.


vackra landskap



butler

har ni sett reklamen där man kan hyra en butler för 99kr/månad?

suckandes drömmer jag om tider då man kan hyra en butler för 99kr/månad..
min butler skulle få utföra alla opersonliga ansvarsgrejer jag har för mig..som att jobba och studera..
själv skulle jag ägna min tid till att vara husmor på heltid..göra långkok, trä rönnbär på trådar, slå in paket, dammsuga under sängen och skaka ut tvätt :)  allt det som är personligt i mitt hem och för min familj. vårt liv.

Han skulle inte köpa ett nytt hus...och jag tolkar Honom genast fel. what? ska vi bo i en trång lägenhet, en betongruta i en hög stapel av betong för all framtid? nej han skulle nog inte vilja köpa ett nytt hus utan ett gammalt med charm och lägga pengar på renovering men behålla detaljer..

puuhhh. jag trodde att jag skulle få lämna honom kvar i den här betongrutan för att på egen hand flytta till ett luftigare och grönare hus :)

hemmagöra

idag har vi ägnat oss åt hemmagöra.

det är bra med barn för då kommer man upp och får i sig frukost tidigt. resten kan sen bli lite hur som helst men rycker man sig i kragen kan något ändå hända. i morse tog vi ett ryck och åkte iväg för att tvätta bilen. Han hade tänkt byta till vinterdäck och allt som oftast blir ju allt ett projekt..

så det var ju lika bra att vi tvättade bilen och sommarhjulen innan vi bytte till vinterhjul. och allt detta för att vi egentligen tänkt åka upp till gravarna i Hasselfors... men det blev istället inte av.

vi gick till minneslunden här istället och tände ljus när mörkret föll på. det är så sorgligt och stämningsfullt på alla helgona men samtidigt ser man på barnen som är med på kyrkogården och det finns ljusglimtar i dem.
sorgligast av allt i minneslunden var de två teckningarna som låg där under varsinna ljus..

tröttmössa

jag tror att vi är tröttmössor allihop. jag gick och la mig strax efter 21 igår. det blev inte bättre än så på fredagen. det var nog tur att jag kröp i säng då för ett litet troll har inte sovit så bra inatt. jag har sett att den sista kindtanden kommit fram och inatt var jag in två gånger till henne innan jag tillslut i morse körde armbågen i Honom så han fick gå.

nu sover hon som en stock och har gjort i snart 2,5 timme. i min gamla växasäng. premiärtuppluren. har inte vågat lägga henne i den om natten än. hon måste ha lite koll på att hon inte kan klättra ur. den är för hög. så en premiär på dagen känns tryggt när man kan hålla ett öga på henne och se hur det går när hon vaknar.

tji

tji fick jag. den färgen på bänkskivor fanns inte kvar, men fuskmarmorskivor i en annan nyans fanns det tydligen gott om.
jaja vi fick i alla fall nya fräscha skivor utan massor av skärskåror. någon hade använt bänkskivan som skärbräda i allt för många år.

kry

okej idag har träningsvärken gjort sig lite mer påmind. det var stelt att gå ner för trapporna i morse men efter cykelturen till bussen var det lungt i musklerna igen.

nu är frågan istället om jag är riktigt kry. bokade av mig från volleybollen som var idag och vilar. om det vänder så blir det ett pass på lördag morgon, i annat fall siktar vi på måndagen.

och jag måste säga att det var otroligt skönt att somna en stund på bussen hem. möta två godingar utanför porten som precis kommit hem de också. och bara vara med dem under kvällen med alla bestyr som mat och bad av trollet.


ska gå och tömma skåpen i köket för vi ska få nya bänkskivor. när vi flyttade in i feb kommenterade vi att bänkskivan som ligger i kant med diskhon var lite fuktskadad och hade svällt upp. resultatet blev att klicka dit lite mer silicon. ja det höll inte längre än till oktober då vi anmälde det igen eftersom det såklart blivit värre. och nu byter de ut hela bänken för skivorna av fuskmarmor finns inte kvar längre. tackar för det!

brist på värk

vart är min träningsvärk? vi blev lovade träningsvärken from hell. visst känner jag av träningen och var helt slut igår men inte är det träningvärken from hell. trodde ju att jag skulle ha svårt att komma ur sängen i morse och såg fram emot det! men det var först efter svängen in i badrummet som det slog mig att..borde inte jag ha jätteont?

kanske kommer det imorgon?

att hinna

att hinna med en tidigare buss är guld värt. att komma till busshållsplatsen och se att det är 1 minut tills bussen går.

underbart härligt att hinna hem i tid för att natta det lilla trollet. så kommer inte mina onsdagar se ut framöver tyvärr. har jag tur får jag se henne en stund på morgonen. då värdesätter jag verkligen att studera och möjligheten att styra min tid efter eget huvud. att hämta henne tidigt både mån,tis och fredag.


lång dag

imorgon är min långa jobbdag. jag fattar inte hur jag ska orka med den nästa vecka när den ändras och bli än senare. inte hemma försen 20.30. jag funkar inte på kvällstid i jobbsammanhang. jag klarar inte ens av att se en film om den inte börjat senast 19. då somnar jag.

med det inte sagt att jag inte kan vara kreativ på kvällen, precis vid den kritiska punkten då jag egentligen skulle gå och lägga mig passar bra för att möblera om eller dra igång annat pyssel.


men inte idag. idag ska jag krypa ner i sängen och läsa om anknytnings teori om jag orkar hålla upp boken vill säga :)

pump it

jag kan inte höja mina armar över huvudet. schampooneringen var det sista dessa två spaghettin klarade av. nu hänger de längs sidorna. benen skakade som asplöv. nu har vi tränat!

core har jag tänat lite i perioder efter graviditeten för det ska man. och det behövs. jag sjunker fortfarande ihop som en banan på föreläsningarna i skolan fast jag försöker stålsätta mig för att hålla uppe kroppen.

benen får sitt på pw som det lätt blir med vagnen.

men armarna. det är sällan de får sitt. annars var det ett av mina starkare kort på gymmet förr. inte nu längre. två döda ålar hänger längs kroppen.

detta måste rådas bot på. frågan är vart jag ska köpa mig tid. får fundera lite på det hela.
en tanke är ju att så snart Aktiv student är över så kan jag själv välja mina två fasta planerade träningspass i veckan som avverkas på sporthallen.
blandningen jag tänker mig är afrodans, zumba, gymmet och ev. spinning och bodypump..faktiskt. oväntat men faktiskt.
gummibandet hemma är ett bra komplement liksom pw med vagnen, lättillgängligt. ska prova på den kombinationen när vi reser till Skottland för det gäller ju att avsätta tid där också mellan släktträffar och shoppingturer. dit och tillbaka på 4 dagar rinner lätt iväg..men två pass ska jag nog få till. vi kör på det!

planerat

det slår mig, det är så mkt enklare att komma iväg på träningen när den är planerad. än har jag fördelen av att den är planerad av någon annan. jag vet att det ikväll är bodypump och på torsdag är det volleyboll. bara att infinna sig. sen underlättar det att vi är en grupp med nybörjare där det är okej att ställa dumma frågor under passet och vi får tekniken utredd.

att tänka att imorgon ska jag ta en pw funkar inte alltid. för det händer alltid något och det blir så lätt att man prioriterar bort.

nu ska jag hämta hem mitt troll. en liten runda med vagnen blir det innan mellanmål idag också även om vädret inte är lika soligt igår så har vi ärenden att uträtta.

jag har beställt kavatstövlar till henne och de har kommit. vinterskor till den lilla är inte helt lätt. de flesta skor börjar inte förren på st 23 och hon har 21. vill ha varma vattentåliga och lite högre skor där snön inte läcker in..

när nu snön kommer.

med jobb kommer mer jobb

alltid när det är som mest så verkar det som att det kommer lite mer jobb och läggs på högen, liksom för att se hur mkt man klarar av. tänjer gränsen något.

igår fick jag hem en ny bok att recensera. denna gången handlar det om anknytningsteori och relationer.
ska bli spännande. mitt första intryck av boken när jag har bläddrat igenom den är att den är lättläst vilket passar så bra in i mitt liv just nu.

en lättläst bok att ha på sängpallen. läsa en snutt om kvällen och få betalt för det. vad jag nu ska med pengar till i köpstoppsland ;)

ett köpstopp som måste brytas när vi åker till Skottland, speciellt i juletider. utbudet där är inte att leka med. vackra julkort för inga pengar alls, festliga klänningar till nyår, bara något helt annat än vad som finns här på stan är guld värt så  man slipper se ut som precis alla andra :)

spar på krafterna

ikväll är det bodypump. då är det tur att halva dagen kommer att spenderas i ett horisontellt läge på soffan med en trave skolböcker brevid. det gäller att spara på krafterna så att de kan flöda på kvällens träning. ser fram emot det!



träning blev det

jo träning blev det. solen sken och hösten lyste riktigt när jag hämtade hem trollet från förskolan. de hade varit på en större lekplats hela dagen och sovit ute i vagn så det kändes helt okej att skippa lekparken på vägen hem och istället ta en avstickare.

det blev en pw för mig och trollet tittade på fordon som är den stora inne grejen just nu. brum brum låter bussar, traktorer och lastbilar. en och annan bil kan också få en kommentar. win-win situation.

väl hemma kom dock saknaden av lekparken fram. det är inte längre gunga som är favoriten utan att gräva i sanden. hink och spade fick åka ner från hatthyllan och hon grävde så gott det nu gick i hallmattan :)
sen fick dockan åka runt i dockvagnen både framåt och bakåt och det lät brum brum.

en stressad småbarnsmamma försökte prata med en annan stressad småbarnsmamma per telefon, men det är så mkt som ska klaffa...som ett laddat batteri tex!


däckade på soffan innan kl 21! försökte verkligen hålla ögonen öppna när vi tittade på Barn till varje pris men icke..hur intressant det än kan vara.

RSS 2.0