ett minne blått

det känns som ett minne blått, ta i trä, med nattvak och känslan av att vara zombiemamma. idag har jag sovit nära nog en hel timme mitt på dagen och vips skulle jag kunna bestiga berg igen. nästan. dumt att ta ut sig i onödan igen.

tar i trä och hoppas att det dröjer ett tag innan vi faller in i en vakperiod igen.

i övrigt har vi varit på jakt idag min mor och jag. som vanligt har jag ett projekt på gång i tankarna men när det inte finns grejer att få tag på då är det svårt att ens försöka genomföra något. ska leta vidare imorgon på ett lite mer uppenbart ställe än våra chansningar idag på de ställen som haft söndags öppet.

annars har vi inte gjort så mycket mer än ätit, sovit och busat. moster A har varit här och gullat en stund. trollungen tröttade ut sig i hoppgungan och roade oss andra.

imorgon är det klippning på schemat för min del. I like it. det har varit till stor fördel att föda upp och rusta trollungen under vinterhalvåret när en trött mamma bara kan dra på sig en mössa och gå ut precis vart som helst. på promenaden, affären, stan...ja mössan passar alla tillfällen och framförallt alla frisyrer!

nu mat och snart Solsidan

fredags mys

här är det bara fredags mys. i morse åkte duktiga svägerskan upp till Dalarna för att ladda inför tjejvasan imorgon. hon ska ta hem det så håll utkik ;) okej kanske inte riktigt men.. svärfar är som vanligt med och coachar och vallar.

så var vi bara tre och en trollunge kvar. efter lunch for den minsta svägerskan för att fria. ja inte giftemål men umgås med pojkvännen.

då var vi bara två kvar. svärmor och jag.. så vi åkte iväg och tittade på folk och kollade in affärerna. vi kom hem med en varsin påse till trollungen, i min blev det mössor av tunnare slag till trollungen och av svärmor fick hon en outfit att växa i på sikt..en tröja med tillhörande byxor.

nu har vi fredagsmys i soffan svärmor och jag en varsin påse godis. trollungen sussar sött.

imorgon ska trollungen byta släkt och istället träffa mormor och morfar.

jag ser fram emot promenader på landet JZ?, att klippa mig, titta på bokrean, äta tårta hos min morfar, solsidan och familjen annorlunda..




på landet

vi hälsar på farmor och farfar till trollungen ute på landet. lugnt och iskallt. när det blev lite bättre temperatur fram på dagen gick vi ut en liten sväng men kom inte långt innan det bet i kinderna och vi återvände hem igen. trollungen som låg nerbäddad i åkpåse, overall och lager med kläder sov gott inne på altanen sen. kunde gott ha legat där själv också.

minns en vår i Grövelsjön när solen sken, snön glittrade och jag somnade i full skidmundering på en skotermadrass intill husvagnsväggen. friskt och härligt.

får se om vi ska göra stan imorgon. beror på väder och dagsform.

vi tar det stillsamt nu och trollungen njuter av att bli road av farmor och faster men farfar var lite läskig när han kom hem från arbetet men fick ändå en hand utsträckt innan läggdags. även andra faster har anslutit från västkusten, på lördag hejar vi fram henne i tjejvasan!


natt tre

sitter..nej jag kanske inte sitter..är nog mer som en hög på stolen.. natt tre av icke sömn har passerat. jag går under. det här är inget som lite concealer kan rädda vilket på allt för många ställen anses vara räddningen för trötta mammor.

inte ens gårdagens bebisbus hos lilla U med gänget kunde ge oss någon skönhetssömn.

idag är det jag som försöker sova middag och struntar i resten av alla måsten..i eftermiddag åker vi till farmor och farfar. nu väntar vi på faster som tentar.


annorlunda inredning

inredningen blir något helt annat med barn som när jag dekorerar badrummet med fiskar att dela badvatten med. mysigt men annorlunda :)


en Ove

trollungen sov bort hela Öppna förskolan tiden eller ja hon vaknade 30 minuter innan de stängde. skönt för henne som hade en tuff natt.

efter lunch och bläddrandes i reklamen gjorde vi en Ove alá Solsidan och åkte till Jysk och handlade billigt, halva priset ;)   vi slapp dock ta med oss egna prislappar för det var faktiskt halva priset på just det vi skulle ha.. gardinstänger. 2 stycken fick vi med oss och en hallmatta att ställa vagnen på. perfekt! bockar av listan på nödvändiga inköp.

vi hade vagnen med oss så vi kryssade mellan affärerna ute vid köpmarknaden. gillar inte alls de nya köpmarknaderna som växer upp överallt där stora kedjor samlas i ett område fullt med parkeringar överallt och där det blir så att man tar bilen mellan de olika ställena man ska till.

nu höll vi oss på ett och samma ställe och avverkade inredningsaffärer och billighetsaffärer. hittade massor av fint i inredningsaffärerna, men jag höll mig. handlade bara det som var tänkt. gardinstänger, hallmatta, tvättmedel och deo.

annars hade jag kunnat köpa en ursöt haklapp med ugglor på..mycket ugglor nu..en trend men ack så söt...som man kommer tröttna på. trollungen har redan ett påslakan med ugglor..rea såklart!

så här på eftermiddagen tänkte jag göra lite matlådor till trollungen och lite middag till mig själv. blir ju tokhungrig tidigt då jag äter lunch med henne kl 11.
hade funderingar på en lite längre promenad men nu har hon somnat och det singlar lite snö ute. solen försvann också..

zombie

vad hände?

vilken natt. jag vet inte vad som hände. strax efter 22 kom jag i säng men när klockan var 22.53 hade jag fortfarande inte somnat och det var då allt började. 07.20 gav jag upp. en ledsen och orolig tös som inte kan ha sovit många minuter inatt.

jag hade som vanligt tänkt att vi skulle försöka ta oss till Öppna förskolan tvärs över gatan, men det tycks omöjligt för nu har hon somnat och så springer tiden iväg.
ett annat alternativ för dagen är drop-in på babysimmet i eftermiddag men jag tror bestämt att jag är en för trött mamma för det idag. ikväll är studier ett måste.

sovrummet gick bra som projekt igår. det blev rensat och urplockat, inte färdigt men klart en förbättring. mer förvaring krävs och mer utrensning. sen så.


en liten båt..

en liten båt blir ofta våt om magen när det stänker..

nu har vi varit och simmat. jag hoppas att J tyckte att det var lika roligt som vi tyckte att det var trevligt att hon var med. trollungen gjorde sitt bästa för att sälja in att det är roligt att komma dit och bada och en mysig stund att bara vara med mamma och pappa på söndagar.

men man blir trött av att bada så efter en kortare omvägspromenad i solskenet sover hon fortfarande i vagnen.

jag ska bestämma mig för ett projekt och dra igång här hemma. det finns ju så många att välja mellan att jag lätt blir splittrad och allt blir bara hackat och malet och inte ett dugg bättre. rama in och fokusera.

sovrummet får det bli. där blir inget gjort om kvällarna för trollungen gått och lagt sig så det gäller att utnyttja dagarna till det så är det fritt pyssel i resten av hemmet på kvällen.

simma

-18,8 grader till frukost, men solen skiner och vi ska gå och bada idag. inte helt illa.


provar

jag provar på det här med att andas. jag vet inte alltså, tror nog att jag känner mig lite stressad av det :)

"tant" J och "farbror" E är här och promenerar med trollungen.. jag undrar just om de har rymt? de gick ju för över en timme sen!

jag har redan hunnit diska för hand, stoppat en del i diskmaskinen, vikt tvätt, lagt undan tvätt, dammsugit, ätit lunch och bläddrat i reklamen. visst finns det kvar att göra men borde de inte komma snart? eller ska jag äta alla muffins själv?


karln har vi kört iväg till tåget i morse trollungen och jag. vad är väl 2,5 vecka i Brasilien när det är -10 grader ute, solen lyser och snön gnistrar.

jag borde vara ute på promenad idag! typiskt.

andas vidare.

surr surr snurr

tvättmaskinen surrar i bakgrunden. trollungen sover. han packar det sista och jag surfar planlöst.

till middag har vi avnjutit det svenskaste av det svenska tacos på en fredagkväll. snart sjunker vi ner i soffans djup.


pepp

just som jag är superpeppad till både det ena och det andra som att titta ut tapeter, röja ur trollungens rum, titta efter lampor till köket och vardagsrummet och diverse annat..

ja då ska livet stå som lite på hold i 2,5 vecka för att Han ska åka till Brasilien. så typiskt. nu måste jag hålla lite på mig, inte så lite heller.

ska nog kanske ändå försöka pyssla runt lite imorgon då J & E är bebissugna och vill låna trollungen för en promenad. undrar just om de kommer få uppmärksamhet? J & E som ska få bebis i mitten av april redan ute och kör barnvagn med 7 månaders i. det räcker ju att enbart gå med mage för att få uppmärksamhet.

det känns viktigt att fokusera morgondagens egentid på rätt sätt..

just nu längtar jag inte efter egen tid. nu längtar jag efter mannen som sagt att han ska komma hem tidigt idag, så fort det bara går (vad som nu menas med det, vilken tid är det liksom?).

promenad på tapeten

fyndigt värre ;)


kvinnan från hyresbolaget var här och gjorde en snabb och ytlig granskning. jag tror att hon lite undrade varför hon kommit ärligt talat. vi har antecknat allt vi såg i lägenheten innan vi flyttade in - allt från den lilla sprickan i handfatet till det stora flagnandet av färg på badrumsfönstret till reporna i bänkskivan då någon använt den som skärbräda!

visst slitage sa kvinnan om det mesta och det håller jag med om och vi förväntar oss inte att det ska bli bytt. fönstret i badrummet måste de dock åtgärda om det inte ska leda till stora konsekvenser framöver och hon var medveten om just det problemet.

tapet får vi nog fixa själva. hon trodde att tapeten under varit i så pass gott skick att de därför inte tapetserat om till de som bodde här innan...och nu när de gjorde det själva får vi inte heller något.. satsar pengarna på trollungens rum.

efter lunch tog trollungen och jag en promenad till universitetet och hämtade upp mina beställda böcker. temperaturen låg på behagliga -1,2 grader men vinden bet i kinderna.

ryck

när trollungen äntligen somnade in efter några försök kom byggarna tillbaka som håller på att installera fiber-lan i huset och började borra i väggen. den vägg som trollungen låg mot. haha. hon såg så förvirrad ut när de borrade till då och då men hon somnade om varje gång. duktigt! det hade nog inte jag gjort.

nu har vi precis haft oss ett av våra ryck i att försöka komma i ordning. det går låååååångsamt men idag har vi ändå fått upp en gardin, ställt prylar i vindsförrådet och plockat runt allt annat jox som strösslat ut sig i vardagslivet. två steg fram och ett bak.


piggt

idag var det piggt. trollungen somnade aldrig på förmiddagen utan har hållt låda. jag som tänkt att vi skulle gå på Öppna förskolan idag men nu sover hon ju. ja det blir inte alltid som man tänkt.

ska plocka lite här hemma. imorgon kommer kvinnan från hyresbolaget och ska titta på lägenheten. får se hur domen lyder om de kan stå för tapetsering av trollungens rum i alla fall, det skulle vara nice.


inköp

hej och hå. det blev en hel del gjort igår. först här hemma då jag fick lite rätsida på studierna. välbehövligt. däremot hade jag inte lika stor lycka i skolan när jag skulle försöka skriva ut och hämta upp böcker men jag ligger långt före i tiden så det var ingen fara på taket.

mötte upp mina två här hemma och så gick vi till stan. fick tag i några plagg till trollungen och Han utökade skjortsamlingen. vi kom äntligen iväg till banken och kunde öppna ett konto till trollungen och bankkvinnan försökte som vanligt sälja på mig en massa tjänster. de ger sig inte. varje gång jag är in på banken så ska de sälja någon tjänst till mig. jag försökte artigt och fint säga att det var nog bra för min del. jo men det kunde ju alltid vara bra försökte bankkvinnan. så försvann hon iväg och hämtade en spargris till trollungen som fick en vit gris och så började hon om och skulle försöka sälja in tjänsten en gång till. ahh.

tillslut lyckades vi ändock komma därifrån utan några nya tjänster men med två sparkonton som vi planerat.


skutteli skutt

ja man kan nästan tro att jag skuttade ur sängen idag. inte riktigt men en helt okej morgon so far.

har lyxen att vakna upp med familjen och avnjuta en frukost tillsammans innan jobbet drar igång. idag är det min tur att dra mitt strå till stacken och ägna förmiddagen åt korrekturläsning, litteratursökande och sammanställande av studierna medan de andra två packar en väska till Brasilien och tuggar på bitringar.

på eftermiddagen ska vi göra ett försök att hinna iväg till stan och göra lite nödvändiga inköp.

nu lite dusch och sen förbereda lunchen..

åååååååh tempo!

nu rullar det på i sina rätta spår igen. härligt.

inlämnade kursuppgifter och sista är författad. ja då var det väl bara hemmet kvar då att få ordning på. men det lär dröja för nästa vecka ska jag och trollungen dra på minisemester men först ska vi ha besök av trollungens faster.

total nöjdhet sprider sig i kroppen. helt underbart. igår provade jag på att bara vara också. låg på soffan och slöbläddrade i en tidning innan Solsidan.

najs life!

groda

idag har vi tagit grodan till babysimmet. hon gillar verkligen babysimmet. vi hann inte mer än parkera vagnen så började hon prata och blev ivrig. sen plaskade vi, simmade och sjöng. idag fick barnen sitta på en flytdyna och titta på varandra en stund innan vi sjönk ner i det varma vattnet igen.

härligt trötta blev vi allihop.

nu har vi fikat med S och T innan T far tillbaka till sitt. ett besök är snart ett måste.

jag har hunnit med att författa några rader till på paruppgiften men jag undrar vart min partner tagit vägen? hmm.

bara trollungen somnat blir det mys i soffan med min karl och Solsidan. jag hör dem läsa Busiga bebben just nu.. undrar just vem som läser för vem? det är viktigt att samtala kring det vi ser och läser.. språklig medvetenhet you know.

kram och godnatt min lilla skatt!

middag

det blev en trevlig middag igår med duktiga kockar. det bjöds på baconinlindad fläskytterfilé med persilja i som serverades med diverse ugnsbakade godsaker och en läcker gräddsås.

melodifestivalen fick gå på lite i bakgrunden och minnen från förr flödade.

love it.

dinner is served

ikväll har vi äran att då middagen serverad. strax dags att bege sig av men först måste vi packa ihop oss...och sen är frågan om inte Han ska ha några andra kläder på sig ;)
ja mig slipper de vänta på i vilket fall, jag är redan klar och går och vankar.

trevligt sällskap ska vi få från T som är i stan.

nej nu är det bus här..bäst att se så att vi får med allt inför nattning av lillan..

rapportering

solen lyser, fåglarna kvittrar, barnen leker, snön glittrar på hustaken..

livet sprudlar.

inne sitter jag men föga gör det för tjohoo vad jag har åstadkommit!

min släppande komplettering från förra terminen är snart ett minne blott så fort den dimper ner i lärarens postfack.
min recension ligger färdig i sin mapp på datorn och mognar men jag tror nog att jag är nöjd. en korrekturläsning till sen åker den in.
jag har kopierat den där uppgiften som mina lärare slarvat bort så nu kan jag lämna den också.

och jag har författat några rader till eller faktiskt ett helt stycke till på paruppgiften.

nu återstår endast extra uppgiften som jag fick för att jag var sjuk. 1-2 sidor som ska sammanfatta litteraturen vi hade till seminariet. men det kan jag nog inte göra idag för huvudet är fullt av alla möjliga andra texter så den får ligga och mogna ett tag innan den kan spottas ut på papper.

vilken energi. vilket flyt. vilka lätta axlar.


trender

tjohoo. vårt projekt går riktigt bra. två nätter utan 23 uppvaknandet. inatt blev det ett uppvak efter 2 tiden och det är helt acceptabelt för min del. no problem om det fortsätter så för min del.

sen är det ju det där 5-6 vaket men det går oftast att övertala henne till att sova vidare. värre är det framåt 7 tiden. då är det oftast kört.

Han sa imorse: att ha barn är som att snooza med väckarklockans larm på.  detta när vi försökte ligga och dra oss och få klockan att ticka lite längre fram på dagen utan att behöva kliva upp. joller, sparkar, hoppande och gnyende småskrik låg mellan oss.

jag gav upp strax före 8 och började med frukost. Han fick snooza vidare ostört men kom efter en stund och gjorde oss sällskap.


för övrigt har jag hunnit med att författa två sidor av fyra på ett pararbete som ska redovisas på tisdag. nu ska jag fortsätta med resten av högen med unfinished schoolwork så kanske man kan få unna sig något sen.

idag har jag nog flyt!

tänder bissingar

jag tittar förvånat ut i mörkret 05.45 och frågar Honom om Han varit uppe och stoppat in någon napp inatt. icke.

förövrigt har det snöat nästan hela dagen vilket inneburit en väldigt mycket inne dag med en trollunge som visat på humör. kom fram tand! varje tupplur har tagit sin tid - inte sovandes.

nu är jag glad för ombytet när Han kommit och tagit över roandet ett tag och jag ska ägna mig åt praktiska saker en stund med två händer och njuta av det. matlagning och en tvättmaskin innan vi tar fredagkväll..

såå skönt!

även om det blir studier för nästan hela slanten i helgen. har påbörjat min recension och är snart klar i alla fall. en avbockning!

rosor i snön

igår kom min karl hem med 6 röda rosor. en för varje år vi varit tillsammans.

trollungen och jag gick iväg när vädret lugnat sig lite och fick tag i blommor vi också. något stan blev det inte. vi kom halvvägs sen började snön om och när vi gick hem vräkte det ner. inte roligt då att gå ute mellan butikerna och dra upp och ner jacka och overall.

snön vräker ner idag också så vi kommer nog hålla oss hemikring iaf.

morgondagens korvgrillning ser inte ut att bli av både pga vädret och sjukdom hos familjen J.


små små flingor

små små flingor singlar ner från skyn. jag vet inte om vi ska dra till stan eller ej idag. hade varit trevligare i solsken.

egentligen var det bebisdejt på schemat men förkylningar sätter stopp för det.

6 år och 7 månader

igår blev vår trollunge hela 7 månader. helt galet. hon är verkligen en liten tjej nu och inte så mycket bebis längre.

det blev till att köra en intensiv timme igår kväll, fast klockan hunnit bli sen, för att försöka röja undan lite av det som fått stå den senaste tiden. vi slängde en del och organiserade upp det massor. en stapel med kartonger och joks som ska bäras upp på vinden och en stapel med saker som behöver gås igenom först och förhoppningsvis slängs där mer grejer.

för idag ska vi ha vila ikväll är det tänkt. Han och jag firar 6 år tillsammans idag.

vila känns för tillfället som en lyx. eftersom vi var sjuka så blev jag också hemma från skolan i måndags som nu innebär merarbete för min del utöver den redovisning som ska in på tisdag och som jag läser inför.
jag ser fram emot om 1 vecka då allt lugnat ner sig..tyvärr är det då Han reser..typiskt.


projekt

trots sjukdom har vi fortsatt med vårt projekt...som om inget hade hänt ;)  sova hela natten..eller iaf lite längre.

och inatt gick det fram till kl 5 innan det blev matdags. vi fick oss en välbehövlig natts sömn..

vårt recept blev gröt på kvällen en timme innan läggdags då trollungen gillar att tugga på nappflaskan istället för att suga i sig välling. det funkar ett tag men sen börjar hon grejsa, tugga och ska hålla i pipen med händerna och det blir sull över hela pyjamasen. så gröt först som grund och sen fortsätta med välling i mindre mängd.

andra projekt vi ägnar oss åt..eller inte är vår inredning som vi fortfarande kallar för nyinflyttad. ja av förklarliga skäl har vi inte kommit längre i vårt uppackande eller inredande. sen är det svårt att hitta förvaring. vi har istället fått tänka om och rensa redan nu både släng och packa saker i kartonger upp till vinden. halva vårt boende hamnar på vinden tror jag.

frågan är hur många lakan behöver man? ja det är en smaksak men nu ser det ut som att vi får nöja oss med 2-3st här nere i lägenheten, det finns inte rum för att vara ombytlig tyvärr. samma sak gäller det mesta. trist!
jag gillar ju ombyte..

otrevligt

söndagskvällen skulle bli trevlig med Solsidan. började 19.30 med att titta på förra veckans avsnitt som vi lyckades missa. det enda tv-program som vi satsar på att följa och vi missar det ändå! fast det var till fördel för att vi skulle lyckas med att lägga oss tidigt någon gång..

hur som..

hann nätt och jämt se klart reprisavsnittet på play sen kräktes jag. väldigt otrevligt. jag kräks verkligen aldrig. en eller två gånger under graviditeten annars var det 10 år sen då jag åkte på vinterkräksjukan och som tur är kan inte mamma minnas att jag ever hade det som liten. brådar ju gott om det nu finns en immun gen så trollis slipper.

ja så söndagsnatten var inte så rolig fram till klockan 2. då hade jag hunnit springa upp 6-7ggr och varje gång hoppats på att det var den sista eftersom jag alltid tyckte mig må bättre.

dagen efter kom febern och lite orolig var jag över att inte ha ammat under natten, ville inte ha fler åkommor men det gick vägen.

men det gick inte vägen för Honom. redan vid frukost var det istället Hans tur.

ringde vc eftersom jag kännt kramper redan förra helgen och skulle höra av mig om någon sånt här uppstod. fast nu var vi ju två som var sjuka.

måndagen blev lång och seg med två sjuka föräldrar och en väldigt frisk trollunge som ser ut att klara sig. vi tog skift under måndagen och för en gång skull tog vi bvc's råd om att vila när bebisen sover. då sov vi också.

trötta och sega idag men snart fit for fight igen. snabbt kommet snabbt gånget. skönt!


smakar vatten

projekt somna om klockan 23 går bra. igår tittade vi på This is it med Michael Jackson på tv. vilken show! när det så var slut och vi skulle krypa i säng var klockan bortåt 23.30 och trollungen hade inte vaknat än även om det bara var en tidsfråga.

när jag kom in i sovrummet slog hon upp sina blå och tittade klarvaket men hon somnade om i sin säng utan ett pip och vaknade inte för mat förren framåt 2. natt 3 och allt.

vi sov nog alla som stockar inatt och vaknade inte förren framåt 8 varpå jag kravlade mig ut sängen framåt 9 endast för att återvända dit och stoppa näsan i skolboken.

en paus för babysim blev det sen. trollungen smakade idag på halva bassängen. jag vet inte vem av oss som var mest ofokuserad idag. det kändes bara flum när vi gick därifrån. men bada fick vi och trötta blev vi och en promenad i vinden fick vi också.

hemma igen blev det mat och jag har stoppat in näsan i skolboken igen. trollungen sov en rejäl lur och Han fixade och donade samt saknade trollis som inte ville vakna :)


grilla

idag skulle vi ut i naturen och grilla korv med goa vänner. det spöregnar! men "grilla" korv blev det ändå..bara att det blev inomhus istället och i grillpannan så att vi åtminstone kunde få till de rätta ränderna på korven :)

trevligt sällskap har vi ändå haft hela dagen även om det blev inomhus som sagt.


snö?

imorse snöade det ute. igår visade termometern i bilen +7 grader så det var inte konstigt att jag svettades i min dunjacka. nu är det mulet och jag som hoppades på ett lika soligt väder idag som det var igår.

planen för dagen är att riva i en eller annan kartong, förhoppningsvis skapa en stor slänga hög och att ta en promenad i ...ja solen vore trevligt. men det återstår alltså att se.

halt ute ska det tydligen vara, det pratas om inställda bussar. jag funderar..brukar de ställa in bussar där hemma också när det är halt? jag tycker att det låter underligt alltså. preppar man inte vägarna? sandar och har sig? det är olika.

metoder metoder

det snackas metoder överallt. i forskarvärlden, i skolan och såklart i bebisvärlden.

jag vet inget om metoder mer än att de finns och att de heter en massa olika som 5 minutersmetoden, sova hela natten metoden och allt möjligt.

för det är ju så att sömn blir något så otroligt viktigt. att festa torsdag, fredag, lördag innebär oftast att man får ta igen det hela på söndagen som en zombie i soffan med tv och onyttigheter och massor av sömn.

det funkar inte riktigt så i bebisvärlden. om man nu inte följer bvcs råd om att sova när bebisen sover och göra lite avkall på alla måsten.

jag sover inte när trollungen sover och jag kan inte göra avkall på alla måsten, speciellt inte nu när vi håller på att packa upp och försöker skapa ordning och reda.

men ett projekt måste ändå inledas för att försöka skapa lite mer sömn. vi trodde vällingen var svaret på 23 vaknandet. och i början fungerade det. hon sov över 23 vaknandet och ammandet. inte längre. vi är tillbaka till 23, 02, 04, 06 och så halvslumra till 7-8 tiden då jag anser att det är okej att gå upp vid 8.

nu går dagarna ut på att ladda med mat så att det inte finns några tvivel om att trollis inte är hungrig kl 23 utan bara söker närhet. det problematiska är att tänderna spökar just nu också..antingen de två hon redan fått upp eller möjligen att det är en tredje på gång, det är som sagt lite svårt att få insyn i munnen.

två dagar på min metod har hittills gett bra resultat..haha ropa inte hej!

sjusovare

det blev en trevlig bit mat igår och vi fick även hjälp med att skruva ihop min snurrgarderob som är lite trixig att få på plats. tyvärr fick vi den bara ihopskruvad och inte på plats då den ska stå i hörnet innanför spjälsängen och trollungen var nattad och klar.

idag är jag trött och lite seg även om natten varit lugn i det stora hela. trollungen är också trött och sover redan förmiddag. vi som inte ens hunnit ur pyjamasklädseln, men det gör inte så mkt då vi gick upp redan 7.20 imorse och klockan har inte hunnit bli mer än 9.20 nu..

lite skönt med en lat morgon såhär i slutet av veckan.

det börjar komma över mig nu att om 4 månader ska jag börja jobba igen. undrar om jag kommer ihåg hur man gör? :)  mina lösenord har jag glömt i alla fall, det gjorde jag redan efter sommaren. tur att jag valt att mjukstarta och bara jobba 6 veckor i sommar för sen har Han konferans i Glasgow så då är jag föräldraledig igen även om vi har bestämt oss för att åka dit oavsett. sen kom Han hem och sa att direkt efter Glasgow var det en konferans i Tyskland.. än har han inte bestämt sig för om han ska åka eller ej.

ett evigt farande på karln.

jag börjar fnula på en egen resa som allt får bli av efter hans Brasilien hemkomst. lite rättvisa i världen vore inte fel.

minimalistisk

jag börjar känna ett begär av att vara minimalistisk som såklart kraschar med min fyndförmåga som bidrar till allt annat än minimalism :/

surfar runt lite bland olika människor..köpstopp? alltså jag vette katten om det skulle funka. eller jo det är klart att det skulle funka men det är kanske så att jag inte vill att det ska fungera ;)
jag känner hur jag i tankarna redan börjar tänja på gränserna haha. men jag försöker ändå vara medveten. och det är svårt för just nu kan jag tycka att vi kanske inhandlar saker som känns lite smått onödiga i längden men nödvändiga i nuet.

ja men som det här med det nya boendet. vi ska ju ändå bo här ett tag, fast inte ett så långt tag att det är permanent på något sätt. nej högst några år. och dom åren måste det få kännas hemtrevligt och hemtrevligt innebär för mig att fixa till i badrummet med nya fräscha skåp, ett nytt draperi.. för att inte tala om nya gardiner. det är ju nackdelen med att flytta allt för många gånger. gardiner som passar perfekt på ett ställe är helt fel på ett annat hur ljuvliga de än är..

ja så det här med köpstopp - det spricker.

hittade ett projekt. projekt 333 som går ut på att använda enbart 33 plagg/skor/prylar/accessoarer i 3 månader.
fast nej det känns inte heller rätt..det känns som om jag redan varit där under graviditeten då garderoben var oerhört begränsad och dessutom illasittande på kroppen. jag har ju längtat efter mina gamla någorlunda välsittande kläder.

kanske ska mitt projekt vara hemtrevlig medvetenhet och klädsam passform eller något i den stilen?
för igår fyndade jag spontant en ny topp 129kr..lockpris och jag nappade. passar nog bra idag..lagom.


men en liten klapp på axeln måste jag ändå ge oss. när det gäller trollungen har vi ändå inte spårat ur nå väldigt. hennes leksaker ryms i en korg som just nu förvaras i vardagsrummet. till det tillkommer några gosedjur, böcker och klosslådor hon fick  i julklapp..


klockan 18 hos oss

ikväll kör vi klockan 18 hos oss istället för halv 8 hos mig. det kommer förhoppningsvis att bjudas på en Jämtlänsk viltgryta (utan vilt - om inte kossan var en vild typ vill säga) med egenhändigt plockade trattkantareller och till efterrätt en blåbärspaj även blåbären handplockade på eget ställe.

ska bli trevligt hur som.

från början var vi sugna på korvgrillning på det nyspanade stället i skogen..men alla kunde inte på lördag så vi inleder med middag ikväll och korvgrillning förhoppningsvis på lördag.

välkommen

äntligen har den lille killen fötts. grattis till A och J. inte många dagar över tiden men med en så otålig mamma var det nog bäst för oss alla att killen titta ut :)




solig stan

solen uteblev igår men det kändes ändå behagligt när vi var i skogen.

idag däremot sken solen med en liten vind som isade mellan husen. trollungen och jag mötte upp M med lilla U för en promenad ner till stan för spaning, shopping och lunchfika.
jag hade tänkt titta på hallmatta men det blev inte av däremot kom jag hem med två pyjamasar till trollungen. ny byter vi storlek igen. härligt med storleksbyte även om man haft sina favoriter så kommer det alltid nya.

vi planerade att gå vid 10 vilket blev till lite senare som det ju är med barn och som det är med barn så tror jag inte att jag var hemma förren vid 15-tiden igen. det är bra skönt att vara tidsmiljonär börjar jag komma fram till. nu när både trollunge och jag är mera mobila och det inte är mat varannan timme som gäller.

hem kom jag också med en halskrage till flickebarnet, det såg öppet ut i halsen när jag lyfte ur henne ur åkpåsen och hon satt i knät på mig när vi picknickade i skogen. det blev också en klänning på rea från pop.

trollungen blir ständigt tagen för pojk då jag ofta klär henne i blått/grönt/vitt/svart. ibland sticker jag till en rosa napp, bara för att haha.
det kan bli lite jobbigt med alla antaganden och kommentarer om den fina pojken när man får förklara att det är en flicka och ibland blir folk lite förnärmade.
klänningen föresten är brun med vita prickar..inte så mkt rosa.

men idag var hon rosa i en lite förstor tröja som fick fungera som tunika tillsammans med strumpisar och orange napp ;)

hur som. trevligt hade vi på stan med M och U. M är precis lika tokig i fynd som mig haha.

till skogs

igår vad Han pappaledig och jag pluggade. jag ringde även vc för att höra mig för om kramperna. vi kom fram till att det kanske hänger ihop med magmusklerna efter graviditeten och att de inte riktigt orkade med flytten..jag bar en del men mest blev det till att bära på trollungen vilket jag inte gör hela dagarna annars. och jag vet ju med mig att träningen kommit lite i skymundan för studier och annat ett tag nu.. bättring!!

men idag fick jag mig minsann ett träningspass. vi var och spanade in den nya öppna förskolan här i området, som faktiskt bara ligger tvärs över gatan. så praktiskt!

det var tjockt med folk. 27 familjer fick jag veta att det hade varit och att det var lite extremt mot vad det brukar vara. vi fick veta att varje tisdag i ALLA VÄDER går de till skogen. me like! där finns en eld och man kan grilla korv om man vill.
så klart att vi vill gå till skogen och grilla korv.

upp i morse och blev klara med morgonbestyren tidigare än vad vi brukar och så iväg till affären för att inhandla lite korv. sen visade det sig att det var en mindre skogsstig som ledde in till grillplatsen i skogen. en snöbeklädd skogsstig. men det gick  att kämpa och dra vagnen in dit också.

trollungen älskade det. tittade på träden och lyssnade till suset i skogen. så kom en helikopter såklart..det är ju en "stadsskog".

mysigt hade vi det och jag tror vi är tillfreds båda två nu efter den friska luften. uppslupningen idag var dock sämre..det var vi..och två fröknar från ÖF sen kom en pappa med dotter.

kramp

helgen blev totalförstörd efter att jag började känna av kramper i magen. det började redan lite smygande förra veckan men som läget är just nu mitt i flytten, början på en ny termin i skolan med massor av läsning och allt annat som ska hinnas med så tyckte jag att det inte var så konstigt om man kände sig lite stressad.

men det hela gick inte över. så efter vår shoppingtur blev det sängen för min del...med kurslitteratur. jag kunde hålla mig ifrån de stressade känslorna då jag läste Christoffer Gillbergs bok Ett barn i varje klass som handlar om AD/HD och DAMP. ett ämne som jag ju är intresserad av och därmed gick det att plöja boken utan problem. så lite gjort även om kartongantalet här hemma inte kommer att minska.

måste nämna att i relation till Gillbergs bok ska vi också läsa Eva Kärfves bok Hjärnspöken som kritiserar ja Gillberg och förekomsten av DAMP som diagnos om jag fattar det rätt.. än är jag bara i början av Kärfves bok.
för några år sedan var det het debatt kring ämnet men än är jag inte tillräckligt insatt för att kommentera det mer än så..men det blir intressant läsning.

ja så det var helgen det.

jag fattade också beslutet att avstå från att gå den korta promenaden till babysimmet och vara med på kanten där.. svårt beslut att stanna hemma. en av våra kära familjeaktiviteter...men jag måste börja sätta kroppens signaler främst. no more sjuknärvaro! det vinner jag inget på.

men jag ångrade mig när jag fick höra att trollungen fått prova badring för första gången. typiskt!

jag blev istället ansvarig för att laga den hela kalkonen som jag "fyndade"..  oj vilken kalkon. den blev så god, mör och fin i köttet. Han gjorde sås till på skyn..det skulle jag kunna äta varje dag..morötter och brysselkål till. mums.

RSS 2.0