ballong

idag är ingen bra dag. stor som en ballong. jag hann somna ifrån min magmassage igår och Han tittade på OS. annars är Han så söt och smörjer magen varje kväll. vilken lyx.


har drömt igen. om någon jag kanske borde prata med? jag antar det för drömmarna återkommer i olika skepnader hela tiden. vi får se hur det blir i helgen när vi åker upp till Dalarna.


spännande!

loggade in på fb för att se hur mycket extra jobb mina kollegor utför vid sidan av dagjobbet..förstår inte hur de orkar.

skummar av statusar för att hålla koll på vad folk gör och läser något spännande!

underbara Lovis är lycklig då hon fått reda på att hon fått sommarjobb på förlossningen, HÄR!
hur glad får man inte bli? Lovis är en helt underbar människa som kommer bli en fantastisk sjuksköterska och om hon finns med vid vår förlossning ja då är man verkligen i trygga händer. jag måste förhöra mig vidare i saken om var exakt hon ska vara och vad hennes tjänst går ut på..men det känns tryggt ändå.

grattis!!

well...

You are quite big!!!

min kusin reaktion på magbilderna hon bad om eftersom hon kommer vara i samma vecka v 20 när hon gifter sig i april som jag är i nu..

well....thank you?

startmotor

ja det här med startmotor är en bra underlig grej.

jag har just meddelat gänget att det saknas en startmotor och därför drar jag för andra gången igång fikatajm.

men lika stor kålsupare är jag själv efter att ha fått ett mess från Jompan om den där fikan som inte blev av innan jul som vi sa att vi skulle ta snart när vi träffades ute i shoppingvimlet i Norrpan för snart en månad sen..

inte heller har jag kommit igång med mina studier idag fast jag hunnit vara hemma i 45 minuter redan. för jag skulle bara..öppna posten (glad överraskning), ladda diskmaskinen, kolla om mat tagits fram ur frysen - nehej inte okej köttfärs idag igen då för det tinar fort, kolla mejlen, leta lägenhet fast vi inte ska flytta för vi har ju bestämt oss men det är en drog att leta leta leta och så blogga...

ja så Han kommer hem snart om det inte var tänkt att han skulle träna efter jobbet och hur koncentrerad på plugg blir jag då? när vi trängs vid ett skrivbord, jag inte längre kan ligga på mage i sängen och studera vilket annar är min favvoställning för studier..

men startmotorn för att tvätta ikväll är otroligt hög för det gillar jag att göra.

ska bara betala en räkning sen kör jag igång med eller utan startmotor..


skumma saker

imorse var det -17,7 grader sen gick det upp till -10 grader och när jag travade iväg till skolan och bibblan med lite böcker var det -5 grader ute men fortfarande inte varmt på något sätt och den underbara solen hade tyvärr hunnit gömma sig.

så när jag går där på vägen klädd för vinterväder möter jag en kille iklädd en löpar-outfit som troligen bestämt sig för att skapa lite extra motstånd på vägen hem för han är mitt ute i djupa snön och pulsar!! jag gissar på att han djupt där nere enbart hade joggingskor på sig.

sen kommer nästa chome i några trikå/långkalsonger med shorts utanpå och springer om mig, men han hade jacka?

vissa saker gör man på sommarn och vissa saker gör man på vintern.


jag fick mig i alla fall en promenad och mycket luft och rosor på kinderna. tog sedan sällskap med Honom hem efter ett jag lämnat mina böcker på bibblan.


fler bilder

det importerades fler bilder från kameran också...


lovely


min eller kanske bebis söta orangutangunge..de är sååå söta. inhandlad i Japan i bebissyfte men jag är minst lika kär i den.

samma sak med grisbjörnen Bamsen, jag kunde bara inte motstå den speciellt inte när man kan skylla på att en bebis är på väg ;)


karta



nu ska vi BARA få någon ordning på detta.

vägen tillbaka

okej nu är det dags för vägen tillbaka till studierna...men det känns som att jag kört fast. hmmm.

funderar på hur man redovisar i PBL. vi har en timme på oss ungefär till det. och vad är det jag ska gå in på?
för nu läser jag och läser och läser men vart leder det?

stannar upp och funderar och fastnar ett tag..

lunchpaus

nu är det nog dags för en lunchpaus som belöning för gott arbete.

- gjort tillägg i min uppsats

- sammanfattat till PBL

- påbörjat en modell/karta över det här med grupper och hur allt kan hänga ihop för att det ska bli begripligt (post-it lappar på garderoben)



solen skiner och snön gnistrar, jag vill byta bort mig mot ett par skidor och en kopp varm choklad i spåret.



måste komma ihåg att ta med mina skidor från svärföräldrarna om vi stannar förbi där på söndag på väg hem från Dalarna. så att jag kan staka eller iaf ta ett litet 500meters varv runt golfbanan..vad som helst..

tidig måndags morgon

det är en tidig måndags morgon och jag ska strax dra igång med studierna. ska bara. först.

-17,7 grader ute, svalt i lägenheten och ett kokande element på toaletten där dörren får vara öppen för att värma upp resten.

skönt med en dag med studier. ska ta en promenad senare när jag bläddrat igenom lite böcker för att återlämna dem till bibblan. kläder på från topp till tå idag.


inatt

i fredags hemkommen från jobbet deklarerade Han att det skulle bli en OS-fri helg. förvånad. jaha?. jag är ju måttligt intresserad men Han kan ju titta och följa det hela bara det inte är konstant för det finns ju vissa grenar som intresserar mer än andra.

men Han skulle ha en OS-frihelg. så blev det dock inte när jag talade om att Kalla skulle köra redan någon gång under fredagskvällen då jag hört om uppladdningen på radio på vägen hem.

sen kom Han på att man kan titta på nätet och då klicka upp 4 fönster parallellt och följa allt samtidigt.

så när jag igår lyckats vara vaken till hela klockan 22 (somnade vid 20-tiden både i fredags och lördags, så rolig är jag) satt Han fortfarande uppe och skulle titta på något.

när Han smyger in någon gång mitt i natten och kryper ner, lägger handen på magen så stelnar allt till.

"var det du som gjorde något eller sparkade det?" ett hoppfullt ljus sprider sig genom mörkret i sovrummet.
vi väntar, jag halvslumrande och Han aldrig så vaken. det rör sig och Han känner det! lyckan strålar ut i hela rummet och jag kämpar med att försöka vara vaken och dela allt..


under the bump

this is me and my bump


Han har pratat med bebis idag via morsekoder - skrattade hysteriskt åt hans påhitt.

söndags shopping

idag har vi varit ut på en shoppingtur. det blev till att beställa en barnvagn efter lite om och men. jag trodde att jag i mitt huvud var klar och hade bestämt mig, men så kom jag dit och så såg jag den fina vagnen med simulatorchassit och började tveka. men den gungar för mycket för min del så jag fick snabbt gå igenom min lista på vad jag vill ha och inte...

och så var vi tillbaka på banan igen. beställd och klar kommer i början av juni.


sen blev det en tur i köpcentrat och så IKEA där vi åter igen mätte och funderade på hur vi ska lösa vårt kompact living. men vi kläckte några bra ideér och alternativ till hur vi kan lösa detta.

träffade på Hans handledare med sambo och 4månaders.

vi har även släpat hem några kassar med mat så att vi definitivt kommer att kunna överleva en snöstorm som varar i minst två månader...men jag tycker nog mest att det här snökaoset härikring har handlat om dålig förberedelse. vår parkeringsplats var fortfarande inte plogad när vi skulle ut med bilen vid 12-tiden idag. dåligt!

hemma där är de ute mitt i natten och kör plog och så kommer plogen en gång till under dagen om det snöar.. här blir vägarna smalare och smalare och det verkar inte finnas någon samordning alls. vi fick dock vara glada över att de ÄNTLIGEN hade varit och plogat gatan och vår parkering när vi kom hem igen vid 16-tiden så att vi slapp fastna på väg in i vårt parkeringshål. för ut kom vi med lite ruckel och gas.
vår parkeringsgranne och också skottat fram linjen under snön som markerar vart HANS ruta går och vart VÅR ruta går. suck!

lite slöande och sen en stund med näsan i böckerna..

lördag

ja guldnougaten tillhör vår käre Gubbe Pettson..
men jag jobbar stenhårt på mina cravings utan resultat. min far frågade mig idag när de ringde om jag fått nåra men icke.

istället har tröttheten dragit över mig vilket passade fint in på den här lördagen. lite städning där vi fick tillbaka vår ordning på byrån med lakan, handdukar och gardiner. konstigt att man haft ordning en gång i tiden och tycker att man upprätthåller den men tillslut får ändå inte allt plats.
nya bidrag kan också ha dykt upp under tiden iof.

så efter lite pysslande låg jag på soffan och somnade en stund.

en lugn lördag kväll med tv och jag gjorde chokladbollar, något jag tänkt på i säkert två månader. nu är de gjorda och mycket goda och nyttiga med fiberhavregryn. tar en till :)

imorgon ska vi skotta ut bilen och inhandla lite ditten och datten.


hottie med bulle

Han kommer och kommenterar mig här där jag sitter. hottie med bulle.

idag är en helt underbart perfekt dag för lite snö. då kan vi stanna hemma i lugn och ro och göra allt det där vi tänkt göra.


vad göra

så vad ska jag göra nu när det äntligen är ledigt en hel helg framöver..

well..

jag ska studera lite i vilket fall.

sen ska jag städa och det kommer bli så fint fint fint när det är klart.

sen ska jag nog ut på en tur på stan och kanske hitta mig något, nya lampor som jag spanat in och det godaste godiset i stan från Hemmakväll. lovely weekend!

äntligen fredag

åh äntligen fredag. härligt underbara sköna fredag. idag ville jag verkligen ha fredag eller kanske ännu hellre lördag när jag vaknade imorse.

vet inte vad jag gjort men ont ont ont i höger axel/ryggsida. har inte direkt burit på något tungt. kanske legat illa under natten och blivit stel?
ont ont ont i magen också. vet inte om tacolasange till middag och sen lunch och så wok med currypasta middag och lunch var så bra för det har bränt bränt bränt i hals och mage sedan dess.

antar att jag måste avstå stark mat för att inte få halsbränna och ont ont ont med en svidande magkatarrskänsla.
suck.
tur att jag hann äta på KinaThai när vi firade 5 år tillsammans innan det var dags att säga hejdå stark mat på ett tag.

känner mig lurad på hela grejen också för jag har fortfarande inte fått några cravings men vitlök och starkt ska jag akta mig för så att jag inte får ont.

hit med mina cravings!

och jag vet en...kanske två som snott dem?! hittade den andre idag då jag städade ur 5 guldnougat papper 1 kexchoklad och en AKO-kola papper ur en av jobbets bilar idag..hmm...Daim och Guldnougat florerar i mängder på jobbet och jag har inte en endaste en craving inte ens lite..

apelsin är inte heller så bra om man har halsbränna...shoot!!


planeringsdag

har haft en heldag med kollegorna och planeringsdag.

trodde att jag skulle vara mer slut i huvudet än vad jag är faktiskt men alla saker kunde inte diskuteras så alla inte var närvarande och det gjorde nog mycket för att man inte skulle bli helt slut.

nu tänkte jag antingen städa eller ta det lugnt och kanske sticka..hmm vi får se vad det blir.

Han sticker nog ut på skidåkning, lyckosen.. mitt becken börjar bli riktigt stabilt men det kändes under promenaden i lördags och ibland när jag ska vrida och vända på mig. annars är jag rätt normal men törs inte riktigt vara i normal rörelse för jag har ju ändå haft svårt med det i över 10 veckor!


knubbsäl

nej det kanske är dags att gå och lägga sig nu så att man orkar upp imorgon. en viktig dag på jobbet imorgon. planeringsdag hela dagen. umgås med kollegorna en heldag. kommer vara helt slut imorgon kväll efter en intensiv dag och jag som redan snarkar som en knubbsäl.

ska börja på en ny bok idag också tänkte jag..Vem snodde osten?  ska bli spännande. fick den rekommenderad av min fina grupp i skolan.

nämde jag min fina grupp i skolan? de som sköt på lunchen för att kunna diskutera på en gång direkt efter föreläsningen. lovely enligt mig. annars åker jag hem och äter lunch och kommer tillbaka för en timme eller två..
flexibel grupp det där. nice.


jo för jag måste börja på en ny bok för att jag läst ut Karlstad Zoologiska av Hanna Hellquist från Morgonpasset i P3. en helt sanslös bok alltså. visste inte om jag skulle skratta eller gråta emellanåt.
ska posta ett litet paket till T. något för honom tror jag bestämt!


knubbsälen snarkar vidare zzzz

åsch åsch..

hade en kartong ledig så jag började med att rensa ur de uppenbara böcker som inte längre fyller någon funktion i min bokhylla.. vi ska göra lite ny inredning tänker vi oss..

bara det att jag nu tänkte gå och möta Honom efter jobbet och samtidigt passa på att posta två paket från gårdagens lyckade försäljning på Tradera och sen hade jag ett paket att hämta...med två böcker..

åsch åsch..


ska verkligen försöka att hålla mig ifrån bokrean i år!!


när tankarna lossnar

alltså, det här med PBL. problembaserat lärande. i början var jag så stressad över att inte ha litteratur. det är jag väl iof fortfarande för jag har lyckats låna på mig halva bibblan. ops!

(blir alltid så när jag går in på bibblan att jag kommer ut med en hel trave böcker när jag bara skulle ha EN, begränsningar jo jag tackar ja)

men nu när jag har en massa litteratur. jag har två frågeställningar att utgå ifrån. då händer det saker. aldrig har det väl kanske hänt så mycket positivt i mitt lärande som det gör nu.

förut var det läsa boken från pärm till pärm. nu väljer jag själv kapitell och hoppar över det som verkar vara ointressant. så vågade jag inte läsa förut men inte 17 kom jag ihåg vad jag hade läst heller.. vilket jag tror att jag kommer göra nu.

jag ligger på soffan under filten och sörplar vatten med ett stort anteckningsblock på stora magen som jag kluddar ner sidor och korta kommentarer och nya frågor i konstant under mitt läsande. så utvecklande. upplyftande. aha.

men det är inte bara kul och lätt. det är otroligt svårt också. diciplin kanske inte är min starkaste sida men den blir bättre nu när det är så pass mycket mer intressant att läsa om det som jag väljer att intressera mig för och kan skita i resten.

det är svårt att hålla ramarna för sig själv. att inte spåra ur. det är svårt att få ihop sammanhanget. jag har hunnit bläddra i fyra böcker och kluddat anteckningar. de hänger ihop men jag har svårt att få fram helheten i mitt huvud.

jag har en plan.

min plan går ut på att tapetsera min sida av garderobsväggen i sovrummet med post-it lappar. skapa mig en visuell tankekarta. flytta. ändra om. lägga till. dra ifrån.

för att slutligen kunna skapa mig en helhet, ett sammanhang, något begripligt som hänger ihop.

jag spånar vidare..



sprudlande glad

idag är jag totalt sprudlande. glädje. lycka. taggad.

föreläsningen. oj vilken föreläsning. oerhört pedagogisk. helt underbart. taggande.

jag är så redo för kursuppgift 1. tänk vad länge sen jag kände så! nu kör vi!

kartläggning, det kan vara så otroligt spännande.

bra hårdag och en ny tunika hängde i garderoben redo att tas ut på premiärturen. glider fram på den här vågen så långt den räcker.


jajks

loggar in på datorn, som vanligt med helt andra syften än vart tankarna far iväg på egentligen.

inser att en gammal vän fyller 30 idag. jajks. the big 30!! känner mig än mer lycklig som 27-åring :)

inte nog med att man funderar över det nya livet, ska man påbörja en ålderskris också? nej jag har ju långt kvar tills dess ;)


i alla fall ett stort grattis på 30-årsdagen hoppas att det blir en underbart fantastisk dag!

kartläggning

nu blir det frukost för dusch fick jag börja dagen med för att vakna till liv innan jag såg sms:et.

sen blir det skola. föreläsning kartläggning idag och introduktion till kursuppgift 1. ojojoj..undrar just hur stor den blir då den ska vara inne i april?!

planering planering i eftermiddag tror jag bestämt.


another bump

god morgon god morgon!

jag drömde inatt att det spökar på mitt gamla arbete på förskolan. tur att vi var tre stycken var vid stängning men det var ett snällt spöke som höll upp dörren åt oss när vi gick.

vaknade trött och fick sätta mig upp i sängen för att inte snarka vidare. men sen blev jag klarvaken.

min kusin Vxx hade skickat ett sms eller rättare sagt en länk med en kod för att gå in och hämta ett mms.

she's got a bump too!!

vet inte hur långt gången hon är men definitivt ett barn på G. då är vi minst två tjockisar till bröllopet i april när hon ska gifta sig..

Skottland befolkar sig verkligen eller ja hon bor ju i England men den släkthalvan då...farbror fick två sladdisar i somras tvillingar på äldre dar och Vxx's ena bror fick en dotter och nu vi två..

grattis grattis grattis! över vattnet.

våren och gosen


saknar Macy till tusen

nice place



har hittat på lite av mina gamla bilder som fanns på den gamla skruttibangbang datorn :) lycklig över det lilla.

denna bild tagen i Skottland där vi åkt en tur längs kusten upp till St: Andrews

gammal skräp ut - nytt in

yes! yes! yes! som min farmor Nana hade sagt med stor inlevelse (god I miss her)

har lyckats sälja tre objekt på Tradera..ut med det gamla in med det nya..eller ja det behövliga i alla fall. så mycket nytt för nöjes skull ska jag nog akta mig lite för om vi inte ska svämma över här hemma.

men så tänker jag. tänk att jag fått plats med tre stycken inneboenden i olika perioder. hur fick vi plats då? och C var ju girly och sånna har ju mycket saker har jag hört..

men det var ju ett tag sen någon bodde inneboende så jag kanske har samlat på mig en del fynd sedan dess? skyller på snälla jultomten ;)


tänkte att jag skulle hinna med att släppa av min balklänning vid kemtvätten också under veckan så att den kan läggas ut till försäljning.

för vad är väl en bal på slottet..långtråkig å dötrist å långtråkig och alldelens alldelens underbar...

men jag blir ju aldrig bjuden på bal..fast jag har sagt till vissa att de måste gifta sig innan jag blir för tjock för klänningen ;)






universum

man ska inte grubbla för mycket på universum för då blir man knäpp. det svåra är bara att inse detta innan det är försent.


dålig koll

jag har så dålig koll på saker nu för tiden. ännu ett symtom and I don't like it!

kom hux flux på att vi imorgon ska hälsa på inne i magen, det är dags för tredje UL. ska bli spännande att se hur mycket den lilla på 77mm har vuxit nu och få en ny bild eller två.

tredje UL och vi har "bara" hunnit till v 19 eller är det 20. dålig koll där också. veckorna far ju bara förbi.

inte för bra med för många UL har jag hört. enda rönet jag lyckats hitta i vårt stora lexikon Internet är att om bebis visar sig vara en pojke så finns det en ökad "risk" att han blir vänsterhänt!!

kanske inte så farligt trots allt.

morfar kanske är vänsterhänt, jag minns faktiskt inte men något med vänster hand är det allt. moster är högerhänt med äter omvänt mot vad högerhänta brukar.. så det kan väl lika gärna vara "genetiskt"?
jag tecknade teckenspråk med vänster på den tiden jag lärde mig grunderna i det...

två av samma vara

alla hjärtans kvällen har avlöpt i trötthetens tecken. jag efter en dag med arbete och Han efter en lång härlig tur i skidspåret och solen.

jag lyckades se solen vid lunchtid och njöt av den en stund medan bilen tankades upp men efter kontorstid då jag tänkte att jag skulle få njuta lite mer var den borta.

ingen promenad idag. jag lite ont och Han redan slut efter hård träning i spåret. Han klubbad, jag konstigt nog har svårt att somna. typiskt.

tur att vi redan hunnit med att fira kärleken.

ruskigheter

gick och la mig vid 22-tiden igår. trött och med huvudvärk. tyvärr sitter huvudvärken kvar och idag är det alla hjärtans och jobbdag för mig. hade kanske önskat mig ett annat upplägg på en söndag om jag fick.

spår av nattens drömmar sitter också kvar. jag drömde att Han var döende. usch. tårarna droppade när jag famlade efter  honom i mörkret för att försöka komma tillbaka till verkligheten igen. vilken tur jag har som kan vakna upp ur det som många upplever och som är en sann mardröm för dem.

när jag efter mycket lyckades somna om igen drömde jag om rådjur. de var lite överallt och i alla möjliga storlekar och med horn. hittade en inne i huset som jag lyckades mota ut med ett konstigt läte och då kom det plötsligt två till. och en mini mini som jag kunde ha i handen.

verkligen skumma drömmar jag har.


promenad

idag har jag varit ute på den längsta promenaden på länge. eller kanske där målet har varit att promenera. 1,5 timme var vi ute och sniglade runt i snön. vi kom inte så vidare långt på den långa tiden men vi fick i alla fall mycket frisk luft och det är guld värt.

gick upp till universitetet och hämtade mina 11 beställda böcker till PBL arbetet och sen gick vi hem igen via golfbanan för att spana in skidspåren som Han ska testa imorgon under dagen när jag jobbar.

nu är vi lite inne på dagens tredje projekt. inredning av lägenheten. för nu är vinden så där otroligt fin och organiserad som jag ville ha den. lätt att hitta och komma åt saker man kan tänkas behöva.

hittade även min balklänning där som jag hade på ett storslaget bröllop för många år sen. skulle haft den med mig i fredags tänkte jag för att lämna in den på kemtvätt och stryka en till sak från listan men jag kunde inte hitta den då den ändrat plats.
men nu ska jag väl få iväg den på tvätt och sedan ut på nätet för försäljning, har äntligen bestämt mig för att göra mig av med den, eller är det någon som ska ha fin fin middag snart? så att man kan få använda sin blåsa en gång till? eller ja...jag kommer väl inte i den nu haha. kom knappt i mina snowboardbyxor. fattar det inte...


check

nu kan jag bocka av ännu en grej från min långa lista. vi har äntligen röjt upp i vårt vindsförråd. gått igenom alla kartongerna och märkt upp vad de innehåller och sorterat de tyngsta och minst tittade i längst ner i traven. har hela tre kartonger med saker som är märkta med loppis. måste verkligen se till att komma iväg på det någon gång också så att de tre kartongerna försvinner.

för vad mycket saker man samlar på sig!

känner att vi växer ur vår lägenhet på 59kvm. kompact living.

men jag jobbar stenhårt på att göra mig av med saker, slänger och lägger ut på Tradera och samlar i loppiskartonger.

den kategori jag har mest saker av är nog böcker och skolböcker vilket ja ju såklart vill spara men de tar plats!


sliten

min sömn har förändrats från att vakna varannan timme till att vakna max en gång och sova som en stock. känner mig helt borta när jag kliver upp på morgonen men det är ändå en skön djup sömn jag har när jag sover. så härligt!

drömde inatt om de finaste gula bananer du sett. hahaha vet inte varför men så var det. och god var den.

drömde sen också att jag hade två bröder som hade rymt och att vi skulle leta på dem i skogarna i Värmland och på vägen åker vi förbi flera ställen där det kryllar av hjortron men det var ändå inte riktigt på myrar heller även om alla andra hade tagit på sig gummistövlar såklart och jag hade lågskor. vi skulle stanna på vägen tillbaka och plocka skogens guld.


men nu är jag sliten. jobbat alldelens för mycket på min lediga dag och sen försökt undvika att krocka med alla andra som vill handla mat inför helgen.


välkommen

väntan är över. en liten pojk kom till världen imorse vid 6-tiden. välkommen och grattis!


väntan

ohh nu är det spännande. igår fick jag ett sms från Leylike hon har åkt in till sjukhuset och G kan vara på väg.
jag stirrar blint på mobilen varje vaken stund efter besked.

jag ber och jag önskar dig lycka. allt för dig.

snart bär det av till Uppsala.

tillbaka blick

nu har Han och jag firat 5 år tillsammans. det avnjöts med att Han bjöd på middag på underbara Thaien. godaste gott.

tänk att vi hunnit med hela fem år tillsammans. det är otroligt. det är lång tid men oj vad mycket vi hunnit med under den tiden också. för även om Han är lugn och vi ALDRIG bråkat (jo jag vet att det är något fel med det, men Han bråkar inte så enkelt är det bara..märklig människa) så har det varit stormar och ställningstaganden som präglat vårt förhållande. alltid är det något vi måste klura på känns det som.

det började med att vi träffades i Idre. en historia som vissa berättar allt för många gånger. Han var långhårig och klädd i en gammal sliten sweatshirt men jag såg bakom detta den goa charmiga pojken. för det vilade väldigt mycket pojkcharm över honom och det gör det fortfarande även om Han i mina ögon gått från söt till snygg i sina skjortor och bläck byxor :)
jag satt tydligen och posade hela kvällen vilket jag inte förstår vad Han menar med det. jag var så trött att jag försökte hålla mig vaken. men jag tittade tydligen tillräckligt sött på honom för att han skulle vilja träffa mig igen.

och tack vara en påverkad vän som glatt lämnade ut både telefon nr och mejladress så fick vi kontakt.

första gången jag åker till Örebro efter det och åker upp till universitetet med Mile kommer de. jag möter dem alla 4 på parkeringen.

det hela slutar med att jag som skulle åka hem samma dag trots att Mile försökt köra övertalningsförmåga på mig stannar kvar över natten i Örebro för att Han gärna vill besöka stadens marknad tillsammans med mig.

sen var det nog kört.

det blev många långa telefonsamtal. på den tiden hade jag en telefon som la på av sig själv efter 2 timmar vilket resulterade att vi fick ringa upp ibland då våra samtal varade i mer än 2 timmar i sträck. tider.

6 månader på distans. varje helg och lov planerades. Dalarna-Närke-Dalarna..

sommaren 2005 flyttar jag dit. min vän bor där, tankarna hade redan funnits innan att flytta dit om jag skulle lämna min hemstad så allt föll på plats.

två år senare står vi inför vad vi ska göra. Han önskar studera vidare, jag har just kommit in i ett nytt liv och trivs med mitt arbete.. men vi lämnar det och blir sambos/särbos och drar flyttlasset till Östergötland.

vi lever som sambos tills sommaren då Han återvänder hem för sommarjobb, senare blir vi särbos i hela 8 månader då han gör sitt ex-jobb i Dalarna för att vi går i tankar om att flytta dit och det är bra att knyta jobbkontakter.

men vi blir kvar. vi ska ha barn. vi kanske ska flytta. vi vet inte riktigt. för det här är ändå vårt hem.

vi hinner med att åka till England en gång, Skottland en gång, pang så dyker en Japan resa upp och det är klart att vi ska åka - något vi pratat om att göra i framtiden dyker på oss på en gång, vi åker till Egypten och jag får visa en del av det jag upplevt under min uppväxt i arabvärlden.

vi har bestämt oss för att gå all in. my love.


















five years

idag firar Han och jag 5 år tillsammans.

väntar på att bege mig ut på middag.

när man inte riktigt kan låta bli

klåfinger.

hmm när man inte riktigt kan låta bli det som man egentligen inte ska vara inne och fingra på.

jaja.

efter en heldag tillsammans med mina böcker och en stund i tvättstugan inväntar jag nu Honom för lite mat.
och så lär jag väl berätta om mitt lilla klåfinger som varit i farten igen. tror ju knappast att Han blir förvånad,
men jag kanske lyckas ådstakomma en lite suck...om jag har tur. för Han är otroligt tålmodig med mig och i största allmänhet.

vi firar ju hela 5 år imorgon :)


oj nu kom Han. dags att bekänna färg :P

grupp

ja det här med grupper och grupprocesser är bra intressant alltså. men det är ju verkligen inte helt lätt.

andas.

klädberg

vart kommer alla kläder ifrån?

jag tror att någon har varit in i vår lägenhet (jo det har de ju också fast de tog mest saker med sig, suck) och dumpat ett klädberg.

trots att jag rensat ur garderoben med två stora kartonger och förvarar mina säsongskläder (just nu sommarkläder) i en stor stor plastkasse från IKEA så finns det ändå klädberg.

obegripligt.

tvättade tre maskiner igår och det blev fyra maskiner idag. inte så illa som det låter då jag tvättade två filtar och ett gardinpar var för sig, sen hade jag våra lakan och lakan från T's övernattning...men det fanns kläder också. berg.


tisdags morgon

morgonen präglas av PBL arbete om grupper och tvätt.


snurrig i huvudet?

så om jag börjar få förändrade symtom i huvudet och det är mer torktumlare än vanligt så måste där sättas in strategier för att hantera kaoset.

så jag skriver listor. jag skriver ofta listor. men nu undrar jag hur en lista kan bli så lång?

hur kan man ha 25 saker på sin lista som ska göras? inte undra på att det känns övermäktigt och att man inte vet i vilken ände man ska börja tillslut.

mest handlar det om praktiska saker men också några få saker jag vill göra som är roligt som tex. baka semlor.
men jag ska lämna in skor till skomakaren, film till framkallning, boka service till bilen, sälja micron, rensa bland kläder osv.

idag checkar jag av minst 3 från listan och ser då äntligen att något händer. framåt.

utvärdering

jag måste ju utvärdera den tv-fria veckan.

well..

det funkade bra. det blev inte mer dator för att tvn var avstängd utan det blev mer prat och mys med Honom istället. vi tyckte att det var rätt skönt båda två.

tills vi kom till torsdagen. och jag kom hem från jobbet och var totalt slut. mat lyckades jag få i mig men sen var det raklång på soffan som gällde med en lätt huvudvärk och vad gör man då? man har ingen lust att vara social och inte heller ta tag i något projekt vare sig man tycker om att sticka eller behöver städa.

så då åkte tvn på. och jag såg någon slö serie tills klockan blev runt 20 och soffan ersattes med sängen. för det går inte direkt att lägga sig i sängen och läsa en bok heller när huvudet dunkar.

så det blev ett undantag.

nu är det fortfarande sporadiskt tv-tittande som gäller. halva söndagen gick åt till tv-tittande då vi slöade i soffan. men igår var den avstängd igen större delarna av kvällen då vi lagade mat och fixade.

har dock upptäckt en rad nya program i reklamen som verkar intressanta att följa, för en gång skull. det var länge sen det fanns något att följa på tv!!

likhetstecken

jag märker mer och mer hur disorienterad jag blir. jag upplever total förvirring i huvudet. ett huvud som annars är fullt av tankar men som är strukturerade och sorterade är nu i ett enda kaos. mitt huvud är en torktumlare.

jag undrar just hur detta ska gå med jobb och allt. jag ska försöka bena upp och strukturera tillsammans med personer som har diagnosen ADHD och som lider av det i vardagslivet och nu när hormonerna has gone wild känner jag igen mig mer och mer i det som beskrivs utifrån denna diagnos utan att jag har den men jag är på väg mot en beteendeförändring.

jag vet ju med mig att jag nu egentligen ska mejla ut våra diskussioner från förra veckans reflektionsträff eftersom det helt glidit mig ur minnet men direkt jag klev innanför dörren var jag tvungen att liksom förra veckan ta tvättpåsen på en gång och gå ner i tvättstugan annars hade jag inte kommit iväg.

men när jag sätter igång datorn då går det inte längre att urskilja uppgifterna jag ska göra för det finns så mycket man kan göra på den här dumburken. först kolla mejl och svara på mejl och sen hamnade jag på Tradera för jag har åter igen en rad auktioner på G där så att jag blir av med lite grejer och jag hade fått mejlfrågor om detta..

sen kan man ju blogga om hur förvirrad man är..istället för att mejla ut reflektionen.

nu då.

grupper

nyss hemkommen från en dag i skolan med föreläsning om grupper och grupprocesser. högst intressant och aktuellt känner jag. efter föreläsningen har djupa diskussioner kring ämnet förts och det bästa av allt att det blev intressant men också effektivt kopplat till vår kommande redovisningsuppgift. kan konstatera att jag hamnat i en bra och balanserad grupp, sen får vi se om och hur det förändras för än är vi nya.


hemmakänslan

det är bra konstigt. men nej det blev ett nej till lägenheten vi var och tittade på. jag var så redo att flytta upp en våning men det var inte hemma. den känslan infann sig inte. de permanenta skavankerna var för många. lådan i taket som alltid kommer att finnas där.

så frågan är vad som händer nu? ska vi boa in oss här och måla om de otroligt fula beigeaktiga väggarna eller ska vi avvakta?

jag vill nog faktiskt bo här, bottenvåning och allt.


ladda

laddar för en ny vecka med skola. bläddrar i litteraturen och kliar sig i huvudet, pennan glöder mot pappret.



mot helgens slut

nu går vi mot helgens slut.

igår var vi ner på stan och käkade lunch hela gänget. gött!

sen blev det en liten liten tur för mig, svärmor och svägerska innan vi drog oss tillbaka hemöver. min mor och A gick lös på stan och vidare till IKEA såklart.

trots min lilla lilla tur på stan hann jag med att hitta en fin lång t-shirt med halsband. ett par leggings and your dressed. perfekt. utökade storleken till något gigantiskt så att jag ska kunna ha den ett tag.

karlarna tog bussen till whisky-mässan där det provades både en och två sorter och så den första igen. jag tror att de var ganska nöjda och hade hittat några nya favoriter när de väl kom hem igen.

då hade jag och mor redan börjat med förberedelserna för kvällens middag. det blev oxfilé, potatisgratäng, b-sås, kantareller och sallad. det fanns ingen hejd på gottigheterna. lovely. jag tror vi åt alla så att vi sprack.

roligt också att vi för första gången kunde använda hela vår längd på matbordet med iläggsskiva och allt. 10 stycken blev vi som kunde sitta i vår lilla mysiga lägenhet utan att det blev allt för trångt.


nu en myssöndag med T i slappandets tecken.

ståhej

far min sa att frukost var kl 7 i morse. man kan aldrig vara helt säker även om han är medveten om de ljudliga protester som skulle följa om vi skulle tvingas upp till frukost kl 7 på en lördag..men helt säker kan man ju aldrig vara så kl 6.45 klev jag upp och tände lamporna ute i lägenheten och gick och la mig igen. i fall att.

halv 9 har de fortfarande inte kommit och knackat på dörren så vi skickar ett sms. de kom 15 minuter senare och frukosten var i full gång.

tur man har en back-up plan och fick sova vidare en stund.

inväntar svärföräldrarna nu och sedan blir det en tur på stan innan brakmiddag ikväll med två hela underbara oxfiléer och mamma hade packat ner två burkar med kantareller. MUMS!! tur att varken mamma eller lillasyster tycker om kantareller men att mor gärna är ut och plockar skogens guld så att jag och far får äta desto mer.

ses på stan då!

svårt

var iväg och tittade på lägenheten igår. hmm. planlösningen är exakt den samma med skillnaden att den är spegelvänd.

innehållet var lite annorlunda. de hade en gammal spis mot vår nya. de hade en ganska stor låda i taket i vardagsrummet i ena hörnet som vi med vår möblering skulle se varje gång vi satt oss i soffan. den gröna tapeten i sovrummet visade sig vara en starkt grönmålad tapetväv så hela rummet var grönt. något man kan göra något åt.

men.

det kändes inte rätt.

en lägenhet som är nästan identisk och saker man kan åtgärda och ändå är det något som inte känns rätt?

var det för att man klev in i någon annans hem som liknar ens eget som jag inte kunde ta till mig lägenheten helt? eller är det så att den hade fler skavanker än våran både sånna man kan göra något åt och sånna som är befintliga?

total förvirring. tur att vi fick uppskov på att lämna besked för jag hade inte klarat att fatta det beslutet igår kväll när jag var så trött och svara innan klockan 8 i morse.

nu har jag något att fundera över. det enda som hittills hamnat på min pluslista är att den ligger på tredje våningen och i samma korridor som vi redan har vårat extra förråd så att vi skulle få båda våra förråd och lägenhet i samma korridor.

märkligt.

gäsp

30 minuter kvar till lägenhetsvisning och jag har scannat av allt på internet. vad göra nu? jag somnar!

helgens komma skall

ikväll kommer föräldrarna m co. snälla mamma har köpt två falukorvar till mig från Melkers såklart. gott. vi köpte tre stycken när vi åkte hem på nyårsafton och de är redan slut.

imorgon kommer svärföräldrarna och en av svägerskorna.

fullt hus.

så kanske T kommer förbi också.

hoppas bara att jag får lite sovmorgon imorgon när jag har bjudit in föräldrarna på frukost. min far vill ha sin första kopp te klockan 5 på morgonen. huua.

lägenheter

vi fick erbjudande om en lägenhet och i samma veva som jag lyckats få till en visning som vi ska på ikväll kl 20.30, en anledning till att jag måste hålla mig vaken.

andra anledningen är att mina föräldrar m. co. kommer vid 21.30-22 ikväll.

jo så i samma veva som vi får erbjudande om en lägenhet och kanske helt otroligt ska flytta redan 1/3 vilket är SNART!! så kommer Han hem från jobbet och säger att han fått nys om en annan lägenhet som är större, bara pytte lite ca 200kr dyrare i månadshyra iof 12 månaders hyra mot våra 10 månader idag...men med badkar. dock inte kaklat badrum.

men den är ju inte ledig än. den hyrs av ett par som letar hus. men självklart är det av intresse. så det kanske blir en till flytt i år.. bara inte i mitten av juli får man hoppas.


vaken?

det är dags att uppdatera lite. igår gick det inte alls. men mest av allt måste jag ha något att sysselsätta mig med för annars somnar jag :)

helt sjukt men jag kunde ha somnat i soffan redan vid klockan 18 om inte Han diskuterat kvällsmat med mig och vi pratat om dagen som gått. jag är så trött att jag tror jag trillar av stoln när som helst.

har sovit dåligt några nätter nu igen så det kanske inte är så konstigt att jag är trött.

under plåstret

tog av plåstret igår kväll efter blodprovet. skulle jag inte ha gjort. vilken hemsk syn som mötte mig. hade hellre varit lyckligt ovetandes om detta.

blåmärke i armvecket och två blodutgutningar.

usch!

ja nu är jag ju inte mindre rädd för sprutor.


crazy stuff

hormonerna has gone wild i mig.

har börjat med konstiga förvirrande saker. var på väg att ställa den lortiga tallriken efter maten i kylskåpet och smöret när jag brett mackan i skafferiet.

jag glömmer saker. idag glömde jag äta min morot på lunchen som jag i all hast lyckades få med mig i morse.

jag påbörjar en sak och när jag avviker från den för att göra något så upptäcker jag något annat och påbörjar där för att sedan kunna starta upp ytterligare en sak men ändå ha full koll på hela kedjan som jag vandrat utan att i stunden reflekterat över vad det är jag håller på med.

A på jobbet säger att det är härligt och bara att vänja sig. men det vill inte jag. jag kämpar emot så gott det går. för jag är ingen virrig person, jag har inte varit glömsk. jag har full koll.

men som A säger det är ett sätt att arbeta med sig själv..och acceptera.

nej tack säger jag.

det lär ju gå över?

att inte ge sig

en del personer har en förmåga att få igenom lite vad som helst som ligger helt på gränsen. en gräns som de flesta av oss inte korsar utan vi finner oss innan vi når den gränsen.

men en del personer nöjer sig inte.

så jag tänkte inte heller nöja mig vid första anhalten utan jag skulle förhandla.

hon som bor i lägenheten vi fått bor inte där för tillfället och kommer inte förren på fredag kväll kl 20.30. vi ska ha tackat ja till lägenheten senast lördag klockan 08.00. det blir inte mycket tid över till att tänka och till på köpet ska mina föräldrar med co. komma under fredagskvällen.

inte heller SB kunde visa lägenheten för de har inte personal till det! nej vem 17 har personal i dessa tider? (lite morr där)

så jag ringde SB och försöker ändå få till någon person som kan komma och visa lägenheten men icke..hamnar i någon diskussion om övergång från korridor till lägenhet då jag inte vill betala dubbelhyra. hade vi fått komma och titta på lägenheten igår hade vi kunnat säga upp lägenheten med nästan 1 månads varsel innan inflyttning och sluppit dubbelhyra. något som vi skulle åka på ju längre vi lär vänta på att få se den för att förhoppningsvis kunna tacka ja.

så jag förhandlade. fick ner det till 2 veckors dubbelhyra om jag kommer in på måndag och säger upp vår lägenhet. no problems. det fixar jag innan jag går till skolan på måndag. jag kommer tom hänga på låset.

men det är en hårfin gräns hur fräck man får vara. även om det ofta kan löna sig så är det inte alltid helt okej.





tummarna vitnar

hemkommen och hungrig. tur att man har frysen full med färdiga saker att värma i ugnen. tar lite längre tid i ugnen men oohh så mycket godare än micro. vår micro är till salu föresten. bryr mig inte om att vi fick den i present för de som gav bort den visste att jag aldrig skulle använda den. men det var en kul skämtpresent :)

jo så medan jag väntar på varm ugn och varm mat så kollar jag mejlen. en blandad kompott men något sticker ut. ett erbjudande från SB. hmm. kopplar långsamt i huvudet så jag öppnar mejlen och skiner som en sol.

vi har fått erbjudande om en lägenhet i huset mitt emot på 3:e våningen (hiss finns, tur för mig med fogar och vagnar och allt.). lägenheten blir ledig 1/3 så det kan bli bråttom om det är rätt lägenhet. om den är lika fin som vår.

ringer Honom och frågar hur han tycker sig ha tid med att jobba när vi nu har så mycket att göra här hemma så borde han väl ändå vara här med mig och styra och fixa... stackarn begriper ju inte vad jag pratar om, tror väl att hormonerna kickat igång eller något.. så jag kläcker nyheten. hoppas att vi kan gå tvärs över gatan ikväll och titta. vore nice!

måtte den vara lika fin som vår...annars blir det ett tufft val..kaklat badrum slår högt mot de våttapeter jag sett i några av de andra lägenheterna här..


den givande skolan

efter BM var det skola. och jag knäckte koden. som student försöker man hela tiden knäcka koder. vad är läraren ute efter, vad går uppgiften ut på. hela tiden försöker man knäcka en kod för att på något sätt ligga steget före.
med PBL som en helt okänd metod och inga böcker har jag försökt knäcka koden. hade jag varit lite smartare och inte enbart tänkt att det kommer på första vinjetten så hade jag kunnat räkna ut lite mer i förväg men jag hann i alla fall knäcka det idag innan vinjettmötet.

vi skulle såklart arbeta med grupp processer för det är det som föreläsningen handlar om nästa vecka. så jag började söka litteratur på bibblan om grupp processer. ett halvt steg före innan allt är utlånat!

vinjetten gick ut på observation. mycket intressant. en givande dag i skolan.


stick i armen

är precis hemkommen från skola och morgonens stick.

fick en trevlig BM som det kändes bättre med så nu skulle det stickas i armen. höll på att glömma bort plåstret i morse fast jag lagt fram det och allt. men det kom på strax efter klockan 7 och skulle då hinna sitta på lite mer än en timme. det ska sitta på minst en timme.

så var det dags. BM tyckte att det var bäst att jag låg ner eftersom jag tycker att det är läskigt. så stack hon. jag kände sticket. kände blodet rinna till ur kroppen och den där hårda känslan. så jag kände allt, vet inte hur pass bedövad det är tänkt att man ska bli? men jag tittade inte på nålen i alla fall och två rör blod togs.

yes! tänkte jag efteråt. nu slipper jag detta på ett tag. och lycklig fick jag vara med denna tanke tills vi bokade en ny tid och jag fick informationen att det skulle stickas IGEN. ahh. suck. tur att det var två plåster i förpackningen då!

22 mars är det dags igen. lång gruvartid till nästa gång. Han var så söt och höll med en tuss mot efteråt för det rann tydligen till rätt bra.

från hälsa till fet

jo så efter hälso freak inhandlades det mandelmassa i fall att jag skulle få för mig att baka semlor någon dag eftersom jag köpt hem allt det andra redan. från hälso freak till fettisdagen som kommer upp snart..

hälso freak

en mycket trevlig fika med J och E. var på ett nytt café i stan hälso freak. kan ju inte annat än kännas nyttigt. åt en mycket god kyckling wrap med tacosås. kan klart rekommendera den.


nu återstår inte så mycket av dagen. kanske bäst att göra kväller snart innan tankarna drar igång. imorgon är det BM tid och jag ska ta blodprov som jag egentligen skulle ha gjort för en halv evighet sedan men har inte fått någon tid till det på kh så imorgon kl 08.00 är det dags. vill inte hinna gruva mig för att ta spruta är bland det värsta jag vet och blodprov går ju inte över på ett stick..hoppas att de inte tar så många rör. har dock fått tips från en gullig BM om ett plåster emla som jag ska sätta på minst 1 timme innan som är lokalbedövande så att förhoppningsvis känns inte sticket så mycket men bara synen av en spruta på tv ger mig rysningar och jag måste blunda eller titta bort.

borde kanske jobba med min sprutforbi i förebyggande syfte i fall att jag skulle få diabetes eller bli sprutnarkoman. inget känns ju så där jättenära i tiden. eller så låter jag det bara vara..inte utsätta sig för otäcka saker utan sticka huvudet i sanden och hoppas att man slipper sprutor.


mitt i röran

hihi upptäcker att jag sitter mitt i röran. jag tror snart att jag kan få mig en diagnos för jag har påbörjat både det ena och det andra projektet.

skolan är avklarad.

PBL var spännande även om jag är lite smått fundersam. jag har ingen litteratur. jag kan inte jaga litteratur för vi har inte skapat någon problemformulering än och det gör vi inte förren imorgon så det känns lite krypande i kroppen att man vill veta vad man ska göra för kursuppgifter har vi ju men vi vet inte vad de går ut på än och inte hur vi ska lösa dem.

men det ger sig. halva grejen med att lära sig PBL.

sen fick vi tillbaka examensuppgiften. oj. de tre rättande lärarna kom in och höll ett långt tal om examensuppgiften och hur de hade rättat och vart de största fallgroparna var och speciellt nu när vi läser på avancerad nivå som de säger allt som oftast.

det visade sig att hmm ja kanske 80% av klassen fick komplettering...jag inget undantag men det kände jag på mig och jag visste nog vart det brast också.. koppla in lite fler referenser. så nu har jag iaf det att göra men i övrigt fick jag goda ord om disposition, text och innehåll. roligt.

körde igång två tvättar när jag kom hem. hade jag orkat bära hade jag kunnat släpa med mig två tvättar till ner i tvättstugan för alla 7 maskinerna var lediga men ryggen pallar inte med allt och jag hinner köra dem imorgon tänker jag...bokade försäkerhetens skull en tid till onsdagen. note to self.

sen började jag med att plocka bland skidkläderna som kan åka upp på vinden tror jag och så kom jag på att jag skulle ju lägga ut saker på tradera och nu är jag här...så ja..hålla ihop och organisera och följa upp är kanske inte min grej just nu..

splittrad. men produktiv!




korvtävling

drömde inatt att jag var med i en korvätartävling. det här med att minnas flera drömmar per natt är skumt. jag drömmer om så olika saker och konstiga saker.

jag vann korvätartävlingen efter tre korvar men då var jag proppmätt och det var otrevligt. men jag slapp göra något som man skulle få göra om man inte åt upp sina korvar..minns inte vad det var men otrevligt var det. jag tror att vi höll till vid Ornässtugan också..och det fanns bara utedass..koppling Gustav Vasa..strange.

men när jag inte äter korv på nätterna så..

var jag otroligt trött i morse. grannarna ovanför är rätt nya och de håller på med något konstigt. hoppar de från sängen ner på golvet? eller vad gör de? för de hoppa på golvet och ibland tror jag att de slänger sig på golvet..klockan 01.23 på natten! och skrattar och fnittrar som värsta småtjejerna..fast jag har sett att där bor fyra killar i lägenheten. en lapp är på väg in i deras brevbox med förklaringen att vissa vill sova när de ska till skolan. de kan ju hålla sig lugna efter 23 iaf.

trött.

skola väntar idag. föreläsning om PBL. spännande. äta lunch med Honom på jobbet. fika med J och E ikväll.
tvätt kanske jag hinner med också?

RSS 2.0