film

efter klippningen igår blev det äta ute. så fina som vi var i håret så gick vi på Kingen och åt Angus (inte min far!!)

fick en sån där härlig känsla att kalendern faktiskt var tom och att vi hade all tid i världen. det är inte ofta jag får en sån känsla och kan vara tillfreds med den. är kalendern tom så fyller jag upp den med något, oftast med något roligt.

men jag får lära mig. och jag tror att jag just fått motivationen till det. jag har något att skylla på för att ta det lite lugnare.

så gick vi och hyrde film. Män som hatar kvinnor.  Usch vilken vidrig film. Jo den var bra men vissa scener. Usch. Det gick verkligen rakt in och godiset och chipsen fastnade i halsen och sen var ingen av oss sugen mer på det goda.

 

 


pyssel

hösten är här och jag blir så sugen och inspirerad till att pyssla mest hela tiden.

hittills har jag hunnit göra 3,5 vante.. är inte riktigt klar med den stora och de små saknar tummar än så länge. helst skulle jag sitta och sticka eller virka hela dagarna.

ska ner på stan idag och ska nog spana lite efter några roliga garn att göra något utav. hittade ett fint ullgarn igår i rött. ingen färg jag brukar ta på mig men någon annan kanske passar jättebra i rött?


klippning

nu har jag blivit klippt och det känns helt underbart. som en ny människa.

men det var inte Karin.

det var inte impulsivt. egna initiativ som man alltid passar i. det var inte service. förmågan att se vad kunden passar i saknades.

jag borde recensera frisörer och göra reklam för Karin :)

men jag tycker att det är jätteviktigt. om det kostar 525kr så är förväntningarna rätt höga. hos Karin är det klart värt pengarna. igår, inte.

men jag blev av med en  hel del hår och tillslut efter att jag manat på fick jag också till någon slags lugg. har bestämt mig för att inte ha kvar helluggen längre utan ville ha en snedlugg istället.

Karin måtte ju vara tillbaka från barnledighet och allt under våren/försommaren då det börjar bli dags för en ny klippning.

efter mig var det dags för Honom att klippa sig. så långhårig som han har varit nu. kaluffsen.

Han hade visserligen en annan frisör men på samma salong och fick mer klippning för sina 400kr än vad jag fick. Jag var in och ut tvättad, klippt och stylad på 30 minuter medan hans tog en timme!! undrar hur detta är möjligt?
snygg blev han också :)



fredag

vilken knasig vecka!

fast den har varit helt lagom.

det har varit höstlov. så ingen skola i måndags och tisdags.

i måndags var jag hemma och pluggade, seg som en kola. men det blev en hel del gjort.

i tisdags fick jag hoppa in och jobba under några timmar. sen blev det handla så det var gjort för veckan. mera plugg hann jag också med på slutet.

onsdag. jobbade. sprang till bussen och hann med den så jag kunde sluta i tid. guld värt.

hann ta promenader alla dagarna på kvällen och ändå slappa och ta det lugnt i soffan efter att ha ätit mat. känns lyxigt. oftast brukar kvällen vara så kort så ingenting hinns med men jag hann verkligen med allt.

torsdag. jobb. skippade konserten som vi var bjudna på av kommunen. torrmupp ska I. ja gärna. slapp vänta i 2 timmar efter jobbet på en konsert som jag var måttligt intresserad av (även om alla hyllar den..) så jag fick en lugn kväll hemma och kom i säng i rimlig tid.

idag är det fredag och ledig IGEN. strange. men ska jobba igen på söndag så..ännu konstigare. on off on off...hela veckan.

ska se lite nyheter nu och sen ska jag städa undan lite. besök imorgon. klippning av både han och mig ikväll. får se hur det blir denna gången. alltid lika nervös för att det inte ska bli bra. håret är så otroligt viktigt!


tid

ibland händer det att man tittar på flera program samtidigt. det gjorde jag igår och slank in på ett program som handlade om vad man kan få uppleva om man kör taxi, detta var inspelat i Norge.

det var så många olika berättelser och iaktaglerser som var så intressanta.

en handlade om tid. vad är det vi tar oss tid till? en beskrev det som att vi springer oss själva ur skorna för att vi stressar så mycket och ska hinna med så mycket...men vad är det vi hinner med? och vad händer med våra relationer? för är det verkligen dem vi prioriterar?

så idag ska jag slå ett slag för relationerna. de som finns där. som troligen alltid kommer att finnas där men som man ändå behöver vårda och ge näring. idag ska jag ge lite näring till mina relationer där borta i långt bort i stan.

något som jag värdesätter högt är den mejlkontakt JZ och jag har under de långa perioderna som vi inte ses...för när vi väl ses handlar det så mycket mer om umgänge och skoj och inte alltid lika mycket allvar som är nog så viktigt att prata om. då är mejlen bra. en källa att få utlopp i.

sms-bomben är nära ;)

 


det finns liksom ingen hejd

det finns liksom ingen hejd på mina impulser. är något tillräckligt intressant, konstigt, ovanligt, spännande..ja då kör jag. går helt upp i det. blir lite smått galen faktiskt :)

så nu har jag gjort det igen då..

kom hem. lite trött efter dagen som varit. det har varit mycket promenerande hit och dit idag. var slut redan vid lunch efter att ha kryssat mig fram på Drottninggatan mitt i lunchrusningen..

men fick lite mat i mig och satt mig ner för att studera posten.

fick facktidningen idag och som vanligt bläddrar jag igenom den, läser lite snabbt det som fångar mig genom rubriker och tänker att resten ska jag läsa när jag får tid (vilket aldrig brukar inträffa)..

tittar på annonserna längst bak extra nogrannt för det är något speciellt med annonser.

jag gillar annonser och reklam. man kan alltid hitta spännande i annonser och bra erbjudanden om man lusläser reklamen.

och det var som vanligt en spännande annons som mitt öga fastnade vid.

Svenska Skolan i Riyadh  (Saudi Arabien) söker lärarpar... Nu är vi ju tyvärr inget lärarpar..och inte arbetar jag för tillfället inom skolområdet vilket de efterfrågade...de efterfrågade även minst 5 års erfarenhet som pedagoger..

men jag kan skrapa ihop till att en av två har utbildningen och vi är ett par. jag arbetar inte inom det efterfrågade området för tillfället men jag har gjort det. jag har engelska 2 terminer som de frågade efter och jag har snart 5 års erfarenhet som pedagog...

ser ni hur jag kämpar?

fast har de ingen annan som är intresserad så kan de lika gärna besluta sig för att ta mig...  :)

för det vore hur coolt som helst att få åka tillbaka dit. även om jag inte har bott i Riyadh som är huvudstaden så har jag vistas mycket där och jag tror tom att jag har varit på Svenska Skolan för det lär ju inte finnas mer än en??
Vi var där och hämtade böcker och så under den tid vi bodde i Saudi Arabien men vi bodde ute i öknen med ingenting runt ikring förutom ett stenigt bergit område. Närmaste stad Buraidah låg ca 30-40 minuter bort om jag inte minns fel..


men det kan väl inte skada att söka?

(stackars min mormor hon kommer få spunk...det fick hon första gången vi flyttade dit hihi "Vad ska ni så långt bort att göra? Linkan räcker gott och väl har jag förstått..)




gyllene morgon

vilken underbar morgon vi hade idag.

jag tog en promenad till bussen och tittade på ett fantastiskt träd med gul/röd/orange krona som stod mot den ljus blå himlen i det svaga ljuset från morgonsolen.

fantastiskt!

another hard days work..

a fab week.


sunshine

your my sunshine my only sunshine..

underbart att solen är framme igen och lyser upp tillvaron. vilken underbar höstdag.

jag blir glad och inspirerad.


patience

Said, woman, take it slow
It'll work itself out fine
All we need is just a little patience
Said, sugar, make it slow
And we come together fine
All we need is just a little patience



tålamod
mod att tåla



väntan

hmm ibland så vill man bara allt på en gång..


särskilt jag hihi



höstlov

det sägs att det är höstlov.

jo. för min del innebär det K: av kursuppgift 1, förbereda kursuppgift 2, planera för kursuppgift 3, förbereda litt. sem. 5 som vi ska hålla i och sen kanske det var några böcker vi skulle läsa också?

men det är ordning på torpet så det känns lugnt, inga överhängande uppgifter utan de är lätt fixade så fort man tar tag i dem..

är seg som en kola idag. tänk om vi kunde få lite sol. jag är ingen soldyrkare men det gör under för sinnesstämningen.

tänker på mina kommande äventyr och drömmer mig bort..

håller tummarna gör jag också..kan livet vara så enkelt?


ungar

jag har aldrig tyckt att det här området varit speciellt livat. det man märker av är studenterna som festar och har sig..men av det dåliga ryktet har jag inte märkt något.

visst ungar har knackat på fönstret ibland och kastat snöbollar på vintern men det har varit undantag, ingen regel.

men droppen kom nu i helgen.

under fredagen var jag på utflykt i tjänsten och besökte ett delinvigt köpcentra i N-köping. mitt första möte med ohyfsade ungdomar. det delades ut gratis ballonger som ett antal ungdomar stack hål på lite överallt i köpcentrat.

vidare var det en uppvisning med hundar utanför entrén där ungdomar även här smällde ballonger och skrämde hundarna. det var svårt att hålla sig utanför konerna som stod utställda och även att vara tyst när vi skulle titta på hundarna som övade apport.

när vi sedan gick in genom entrén igen är det en grupp ungar som kör händerna djupt i den  korg som en äldre man håller i och bjuder på kola. kör händerna djupt ner i korgen och springer.

jag blir förbannad.

vilket uppförande!!

under lördagen återvände vi till köpcentrat som privatperson och situationen såg likadan ut.

så när vi under lördags kvällen sätter oss ner för att äta pizza tillsammans med T och flertalet råa ägg träffar fönster och fasad utanför lägenheten och vi ser 3-4 ungar springa där i från då har det gått för långt.

det är inte ens Halloween och ingen frågade om vi ville ha bus eller godis?

sååå illa!!

 


välkommen till världen

idag har de kommit, tvillingarna Zane och Zarah...två kusiner till att samla i min lilla skara av kusiner..hela sju stycken nu och alla i mitt andra hemland GB.


hurray..

hurra för att äktenskapet nu är öppet för alla (mer eller mindre..inte alla som är beredda att viga vilka par som helst)


som Lotta..

igår hopade sig verkligen allt. tankarna snurrade inför allt som måste tas tag i och göras och hur. tid tid tid. (och så ska man hinna med allt roligt också för det är oh så viktigt!!)

försökte hinna med så mycket som möjligt. och idag lossnade mycket. visst är det konstigt?

när jag cyklade hem från skolan idag, trygg i att vi ligger i fas och allt kommer att hinnas med.. kursuppgift 3 får jag utforma utifrån mina förutsättningar som icke skolanställd liksom examensuppgiften. litt. sem 5 som vi ska hålla i ramlar på plats no panic there, litt. sem. idag avklarat, kursuppgift 1 tillbaka lämnad med ett K = komplettera endast med ett ord eller en mening för att få med dilemmaperspektivet som begrepp, kursuppgift 2 är under bearbetning och snart klar..



då när jag susade ner för märkesbacken kände jag mig som Lotta på Bråkmakaregatan när hon har knyckit Tant Bergs cykel och susar ner för backen utanför deras hus..

lätt i sinnet och trots att regnet började komma och jag cyklade runt i mina för övrigt ursnygga röd/orange strumpbyxor som skulle göra mig både blöt och kall på den korta vägen hem..så gjorde det inget att det regnade fast jag avskyr två saker:

blåst och regn som smetar håret som klister mot ansiktet.

nu ska jag ta tag i oredan här hemma som alltid tycks bildas i form av högar när det är körigt på andra håll i livet.. skola och arbete.. dags att rensa högar av kläder, papper och böcker till ett travfritt hem.

hmmm varifrån känner jag igen det där beteendet med högar? måne  ;)




pure dead brilliant

ibland undrar jag hur jag tänker?

men det kan bli så bra.

jobbade hela fredagen fram till klockan 16. medan jag väntade på Honom passade jag på att göra lite mer arbete som aldrig tycks hinnas med för alla möten och utbildningar jag springer på för tillfället. kontorstiden har blivit minimal.

så även om det var fredag kväll trivdes jag rätt bra där i min ensamhet på kontoret där jag hann få en hel del gjort efter att ha sagt trevlig helg till gubben Pettson.

när Han kommit blev det en lätt middag i N-köping innan vi for iväg till flygplatsen.

hela flygplatsen var superladdad på fredagskvällen inför alla avresorna till nya spännande platser. jag var mest trött och sliten efter en vecka med skola och arbete..och undrade lite hur jag hade tänkt när jag bokat in en resa på en fredag kväll då jag helst av allt lagt mig i soffan under filten....och troligen somnat..

lyckades somna i flygstolen redan innan planet lyft och vaknade inte förren de ropade ut att vi strax skulle landa på Prestwick Airport Glasgow.

väl på bussen som skulle ta oss in till centrala Glasgow somnade jag igen efter att ha lyssnat på en rolig konversation mellan en grupp vuxna människor som starkt ifrågasatte sitt resesällskap. de var en grupp som gjorde en resa och så fort de landat hade gruppen splittrats...några hade tagit taxi för £55 när de redan hade bokat bussbiljett för £16...de som åkte bussen var måttligt roade och sökte med ljus och lykta efter en stänkare :)

vaknade upp igen i centrala Glasgow.. pigg och glad.

vi började leta oss fram till hotellet och när vi går där i det backiga landskapet och kommer ner till George Square så är det fullkomligt magiskt.

vilken otrolig plats. vilket torg. vilka byggnader. det enda som skulle kunna göra upplevelsen ännu mer häftig är när de tänder juldekorationerna som de har börjat sätta upp men det blir kanske nästa månad?

en fantastisk plats. påminner lite om Karl-Johan i Oslo fast i mindre skala..

hittade hotellet nästan på en gång och blev jättenöjda. stort fint rum. vilket inte är helt vanligt i GB. eller så har jag varit för ofta i London där det ofta är litet och trångt med varierande kvalitet.


lördagsmorgonen började med att vi gick ut på stan i den tidiga morgonluften i jakt på frukost. det enda negativa att säga om hotellet då frukost inte ingick utan kostade £8 extra..vilket är mycket för frukost även om det var buffé men det är mycket när man inte äter black pudding, sausages och allt annat stekt..

tog varma drycker på Starbucks och vandrade genom staden och insöp hur mysig den är.

jag hittade såklart till mina vanliga affärer för lite shopping. gick lös på Primark..en lågpris affär med stor potential till fynd. eller vad sägs om ett par stövlar för £ 18.50 (220SEK), strumpbyxor och leggings i olika färger för £1-2  (12-24SEK) ..

träffade en av mina kusiner vid lunch på en typisk asiatisk restaurang..hela familjen var med och även mitt andra kusin barn.

strosade genom staden tillsammans med dem, de tipsade om allt möjligt att göra och det inhandlades leksaker och godis till barnen.
de två stora påsarna med Polly som vi tagit med välkomnades verkligen..

på kvällen när fötterna ömmade av allt promenerande blev det fish and chips som vi åt på George Square och tittade på folk.

under söndagen hanns det med en hel del trots att vi skulle påbörja vår resa redan vid lunchtid. vi hann med att kolla upp bussbiljetter till flygplatsen, lite mer shopping och sen bar det iväg..

nu är vi hemma igen och vardagen ska sakterligen återvända... idag är det plugg som gäller.

men jag längtar redan tillbaka..liksom min kusin med familj känner att ett år utan en Sverigeresa inte är riktigt rätt..




arbetsmyra

igår skolkade jag från skolan.

kanske inte så bra. det var från en extra insatt föreläsning om en bok som vi ska läsa till nästa vecka som måste vara den absolut tråkigaste boken ever! tyvärr men jag kan inte säga något positivt om den..men så har jag inte heller läst ut den..så hoppet finns (eller något)..

så vad gjorde jag istället?

jag var på en hel utbildningsdag på jobbet Att möta människor med neuropsykiatriska funktionshinder var rubriken för dagen.

vad kommer jag att bära med mig för resten av livet? tråkig bok som jag säljer så fort det bara går eller en helt otroligt viktig föreläsningsdag?!

upplägget var riktat mot personer som i sin yrkesroll någon gång kommer i kontakt med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. tex. f-kassa, arbetsförmedlning, landsting osv. även kommunen var inbjudna och då passar jag på.. som alltid. jag går på allt jag bara får gå på. vill någon sprida kunskap lyssnar jag gärna.

och jag är så nöjd med dagen.

den började med att beskriva neuropsykiatriska diagnoser lite kort men ändå tillräckligt. mycket tydligt och bra. bra strategier förmedlades som är bra för ovanstående arbetsplatser att känna till. varför personer kanske inte kommer till ett avtalat möte, en påminnelse via sms kan vara en otroligt bra lösning, samt flera chanser att lyckas. hjälp och stöd att flytta i papper och blanketter, tider på dygnet som är anpassade efter individen osv.

sen fick vi lite kort om den uppdaterade diskrimineringslagen som kom 1 jan 2009.

vi fick information kring ett privat företag som stödjer personer i processen att komma ut på arbetsmarkanden och utbildning.

vi fick kort kort info om några olika verksamheter inom kommunen...saknade de verkliga personerna bakom som berättade om dessa...typ T som berättar om sin verksamhet som han börjat jobba i...hade varit mer intressant!

sen vi vi möta Håkan Jansson som har diagnoserna AS, AD/HD och bipolär sjukdom typ 2. han berättade om sitt liv, sin funktionsnedsättning, sin dotter med liknande diagnoser, AS, olika tankesätt..

mycket intressant och värdefullt. han lockade till väldigt många skratt...vilket var upplyftande men också en risk..gick budskapet fram eller tror personer som inte är vana vid hans funktionsnedsättning att alla är så öppna?

 

så när jag inte jobba så studerar jag och när jag inte studerar så utbildar jag mig på jobbet.

jag tror att det är dags att jag börjar begränsa mig själv..

 

 

 

 

 

 


skriver ut biljetter

idag var första jobbsöndagen.

känns konstigt och splittrat att jobba på helger igen. även om det enbart är söndagar.

så hela dagen rann iväg och imorgon är det skola och möte på facket. allt blir mycket hackat och malet men jag får i alla fall fika med Gubben Pettson på Brodway en snabbis innan mötet.

jag undrar om jag inte har för många bollar i luften just nu och undrar just när min torktumlare i huvudet drog igång allt det här?

för nu har jag precis skrivit ut (checkat in online) biljetter till Glasgow dit vi åker på fredag efter jobbet. hur tänkte jag där?

jaja en lunch med kusinen och familj på lördag blir supernice. jag har kollat ut vart mina favvo butiker ligger och jag har skrivit en shoppinglista på BARA MÅSTE HA saker och julklappar som jag ska köpa med mig så det ska nog gå även om tiden är knapp.

tillbaka på söndag kväll och redo för en ny vecka..


Japan

bokad och klar.

2-10 december åker jag till Japan.

först några dagar i Tokyo och sen några dagar i Sapporo..

hur nice är inte det??!!


tag det rätta..

ta Cloetta.

har precis varit iväg till chokladfabriken och handlat lite. inte så mycket till mig själv utan mest presenter.

på fredag bär det av en liten weekend till Glasgow efter jobbet. ska äta lunch med en av mina kusiner m. familj på lördagen. lika mycket som jag har förälskat mig i GB har de förälskat sig i Sverige och varit här på besök två gånger det senaste året.

liksom jag har förälskat mig i cream eggs, crunchies och massa annat gooottt så har de förälskat sig i sill, knäckebröd, ost, korv och Polly. så vi har köpt Polly till dem från fabriken.

nu blir det lite mat... den äkta Falukorven från Melkers som jag alltid köper med mig flera stycken av när jag är hemöver..

...och sen blir det lite homestyling. hittade en höstig duk på Ikano liksom en ny matta till kontoret när vi har målat om här inne..

very nice!!

within a secound

live can change so fast.


going to Japan?

it looks like I might be going to Japan.

Han har varit duktig och skrivit sin första forskningsartikel där uppe i A-huset. vilket betyder att en rad människor ska åka till Japan på konferans och framläggning. och jag kan få följa med :)

ja det är ju inte helt gratis, men vad har man inte "i fall att, bra att ha någon gång, bufferten till?" om inte helt oförutsedda resor till Japan.

idag ska det bokas resa och hotell..

how exciting isn't this??!!

måtte allt klaffa nu.

resan skulle bestå utav några dagar i Tokyo innan det flygs vidare till Sapporo (rätt stavat?)...

men som han säger...det kommer att vara vinter där i december...

men som jag säger...vad spelar det för roll? det är Japan!!.. hur roligt vore det inte att få åka till Japan??!!

håller mina tummar det allra hårdaste för att jag ska få åka..känns nästan helt säkert...men törs inte ropa hej förren mitt namn finns på en flygbiljett..



nä om jag skulle åka till jobbet nu då... har telefonerat hela morgonen..


dagens goda gärning

idag har jag gjort dagens goda gärning. inte alls i storlek med vad en svensk hjälte gör. men ändå ett litet bidrag.

under min gymnasietid var jag tillsammans med en kille vars mormor blev utsedd till svensk hjälte förra året.

ni kanske minns henne, om ni såg programmet, Margit som fick motta beskedet om utmärkelsen av självaste Lill-Babs. det var svårt att hålla tårarna borta i det ögonblicket.

Margit har i 17 eller 19 år åkt till Lettland med lastbilar fulla med förnödigheter..

helt otroligt.

jag önskar att jag kunde göra mer, för att jag är ung (och stark?), men idag har jag lämnat en gåva i form av pengar för det var det som bäst behövdes nu då det alltid kostar att åka ner med lastbilar även om många ställer upp gratis så kostar bensin osv.

kan du göra en insats för något som ligger dig varmt om hjärtat?




människors värde

jag har funderat mycket kring den frågan.

vem/vad sätter normen?

varför?

hur utformas reglerna?

beror allt på trender? och är det ett val?

jag har funderat mycket kring detta under min påbörjan av utbildningen men jag fick också en annan koppling under helgen...
men jag tror att jag ska låta den vara och få gro ett tag..

tid

kan man få köpa sig lite tid någonstans?

vet inte alls vart tiden tar vägen men den försvinner verkligen snabbt.

kanske beror detta på att jag har haft en hel del datarbete på senaste tiden.

vi har letat artiklar till skolan om vår framtida yrkesroll. och ni vet hur det blir.. man sätter sig och söker runt hej vilt och klickar sig vidare än hit än dit. runt runt runt.

så puts väck är tiden.

försöker mig ändå på två flugor i en smäll och har ställt en gryta på spisen med en stek i som ska koka halva dagen för att bli mör och god. det passar bra när man sitter här framför datorn, fast i träsket.


där emellan har jag tittat efter posten och mina bläckpatroner. är det service eller är det service? beställde igår - hämtade i brevlådan idag. nice!

fick även lite reklam och annat smått och gott..ett hett tips på en julklapp kläckte jag också som jag måste komma ihåg att ta tag i nästa gång jag åker upp till Dalarna.

nej jag ska nog avsluta mitt data arbete. hoppas att tiden slutar ätas upp.


back to school

idag är det tillbaka till skolan som gäller. en soft dag utifrån utstakad planerings hållet. det enda som är inplanerat är ett biblioteksbesök klockan 15 som det troligen bara är jag som kommer att gå på..hmm. av 7st.

har redan gjort de biblioteksbesöken vid två tillfällen tidigare så det känns ju lite överflödigt men det vore schysst om någon dök upp.

kursuppgift 1 ska revideras och lämnas in också och en hel del litteratur plöjas igenom men att styra över sin egen tid är guld.


och andra bullar..

igår var det kanelbullens dag, så då fick det bli ett ryck att baka bullar även om jag stoppade mandelmassa i mina istället.
goda blev dem i vilket fall, inte torra som bagarens på tv 4 som fick sig en sågning i direktsänd tv.

på kvällen var det bastu för grabbarna. jag och Lo passade på att sticka lite istället på våra projekt och prata lite.

jag uppmärksammades på en hel del saker som jag varit nyfiken på och en hel del funderingar har dragit igång. det är mycket jag undrar över hur det "fungerar" egentligen..


grannstan

fick ordentligt med jobb gjort i fredags. kan inte kännas bättre än så inför helgen.

har fått ännu en gäst i huset, denna gången T som stannar till över helgen med en paus i ex-jobbet i Södertälje.

hade en trevlig tacoafton igår. drog igång SATC och såg klart ännu en skiva. snart är boxen slut...sorg.

spelade domino efter att ha tittat på domino-avsnittet.


idag blir det Norrköping en stund på stan och så vidare hem till S som fyller 25.

konstigt att åka dit på helgen men snart lär det också bli en vana med det kommande helgjobbet var tredje söndag.







rosor på kinden och solsken i blick..

...här händer grejer...

många sångreferenser som poppar upp i huvudet..

det händer en massa just nu. jag har liksom ingen förankring någonstans utan svävar runt lite fritt si sådär.

är jag inte i skolan, så är jag på jobbet, där jag oftast är på något möte eller en utbildning. jag anmäler mig till ytterligare utbildningar, kommuntrevlig kväll och fackträffar för lärarförbundets medlemmar i annan verksamhet än skolan.

tjolahej och tjolahopp..  ingen dag är den andre lik.

och det är intressant. det är spännande. och jag vill ju veta allt.

men det blir lite torktumlare också.

lagar, namn, personer, ansikten, historia, inlämningsuppgifter, artiklar, stiftelser, brödbak och kängruhopp.

jag börjar helt enkelt göra knasiga saker. jag är ganska knasig om man känner mig men det gör jag medvetet, nu är det omedvetna knasiga och ibland helt korkade val jag gör.

imorse spöregnade det och jag gick ut utan paraply och tjocktröja..när jag skulle cykla till bussen, fast jag hade regnbyxor och det får man ju tacka för att jag kom ihåg att dra på mig. men igår när jag åkte bil och var inne hela dagen på delad planeringsdag och utbildning då hade jag både tjocktröja och paraply fast jag åkte bil..

när huvudet inte är med får kroppen lida.. så nu kurar jag in mig i filten..fast det är ju bara mysigt och tittar på alla mina 100 bilder som jag har fått i brevlådan, utskrifter från datorn... sååå underbart roligt att titta på kort i handen igen. det var evigheter sen sist!



RSS 2.0