sim sim

idag har vi varit och babysimmat igen. det är en härlig familjeaktivitet i vardagen. fast jag vet inte om trollungen är så vidare intresserad av oss föräldrar när vi är och simmar. hon tittar mest på allt annat runt ikring. förra gången med ett av sina fingrar i munnen, idag med min handlov att suga på. idag kom hon också på det här med att simma. armar och ben sprattlade i vattnet.

efter det blev det lite handlande så att vi klarar oss i veckan som kommer. det är så mkt annat som ska hända så det var lika bra att få det gjort.

så blev det tacos och prata med både mormor och gammelmormor i telefon.

sen snurrade vi plötsligt till det med klockan. trollungen hamnade i pyjamas klockan 17 för en telefon fick för sig att visa att klockan var 19. så det blev lite snurrigt ett tag att veta vad tiden var egentligen. inte helt lätt det där med sommar och vintertid.

men nu är vi med igen tror jag :)

imorgon ska vi på span.
på tisdag är det babymassage.
på onsdag får vi nog vila oss :)
på torsdag är det fika på stan.
på fredag får vi nog vila igen och packa.
på söndag åker trollungen och jag till Dalarna och Han till Wien på konferans.

sen ska vi hem och gå på babysim igen.

order

nu har jag äntligen bestämt mig för vad släkten skulle få ge mig i födelsedagspresent (fyllde i juni) för pengarna jag fick.

en ny kamera!

min gamla är från 2003 med ett dåligt batteri och ett linsskydd som är löst så man får passa sig när man tar stående kort så att inte linsskyddet skymmer bilden.
hoppas få bättre bilder med den nya. inget lyxigt, bara en lite bättre uppdaterad amatörkamera.

mysiga planer

vi satt i tvsoffan som de flesta andra på en fredag kväll men tvn lät vi vara avstängd. istället pratade vi framtid. riktigt mysigt var det.
vi kom fram till en grovplanering kring föräldraledigheten och sommaren samt dagisansökningar. nu kan jag se fram emot lite mitt gästspel på jobbet för att sedan vara ledig lite till och fortsätta mina studier. fattar inte att jag till jul gått halva min utbildning redan!!

förhoppningsvis åker vi en vecka till Skottland till sommaren också vilket ska bli kul. nu har jag ju inte varit där sen i april ;)

yesterdays friday

sömnens lotteri. sov hur bra som helst natten mellan torsdag och fredag. det är verkligen ett lotteri.

var ut på en promenad under dagen. hamnade i centrum IGEN. denna gången hade jag kommit på att vi skulle göra fiskgratäng till middag och ville ha räkor. passade på att köpa bröd också och när jag står där bland bröden så känns det lite som att jag är i vägen så jag snurrar in mig bland hyllorna men det verkar fortfarande som att jag är i vägen. någon är bakom mig. tillslut struntar jag i att jag tar sån plats med vagnen och ställer mig istället för att titta efter något gott bröd. (vilket är så hopplöst..det blir alltid samma samma hur man än gör).

och då kommer troligen han som förföljt mig ett tag. en äldre herre med ett krokigt finger som vill titta ner i vagnen. kommenterar den lilla söta som ligger där och sover och sen säger han lycka till och försvinner iväg.
öhh jo tack eller något?

går runt fotbollsplanerna även denna dag och möter nästa filur. en ung tjej i svart jacka med luvan uppe och håret runt ansiktet. vi går så vi ska mötas men hon tittar så intensivt ner i marken när hon går så jag inser att det blir jag som får veja. när vi passerar varandra tittar hon upp och småler lite. hon är krigsmålad i ansiktet med vit, röd och svart färg. jag antar att hon varit utklädd till halloween eller spelat teater och jag förstår varför hon försöker dölja ansiktet.

haha inte som den gången då vi var pirater i förskolan när vi hade avslutning för 5 åringarna som skulle börja i förskoleklassen. min kollega hade gått all in och målat mustach i ansiktet och grejer. sen skjutsade jag hem henne till centrala Örebro. vi stannar för rödljus precis i hennes kvarter och hon kommer på att istället för att jag ska behöva svänga in och lämna av henne utanför porten så kan hon lika gärna hoppa ur där och då. vips är hon ur bilen och bak i skuffen för att leta reda på sina grejer. sen kommer hon fram, böjer sig ner knackar på rutan och vinkar glatt hej då.
då ser jag hur hon ser ut i ansiktet. kläderna har hon bytt men ansiktet är fortfarande målat men jag hinner inte göra något för hon vänder sig och går och det blir grönt och jag har svårt att ta mig därifrån för skrattet bubblar i mig blandat med trötthet efter kvällen.
jo både en och annan hade tittat konstigt på henne på vägen hem och väl hemma förstod hon också varför hihi.




och så här blev det

ingen vidare sömn för mig. tji fick man för att man tänkte att man skulle få sova riktigt länge och mycket och verkligen ladda.

så vi tog det piano på förmiddagen, men redan efter lunch kröp det i mig så vi packade på oss och gick ut på en promenad. passade på att skicka ett brev och handla lite när vi passerade centrum. D-droppar.

solen sken och i parken sparkades det boll.

och så blev spänningen ännu mer total efter ett mejl och huvudet snurrar ännu mer och i nya banor. men oj vad vi måste vänta hela tiden. tråkigt! hinner både tänka åt det ena och det andra hållet utan att egentligen veta någonting.


fika

det blev en trevlig fika hos M & U men ingen promenad. det regnade och vi hade händerna fulla ändå.

det märks mer och mer hur olika personer bebisarna är. det är så roligt att se. det är lättare att se på de andra bebisarna hur det växer än på sin egen trollunge.
idag fick de kontakt med varandra också vilket var spännande. trollungen pratade med T som mest for runt runt i babygymmet. sen tog hon i hand med M, fick tag i tröjärmen och M kontrade med att svinga benen mot trollungen där de låg och tittade på varandra.

det är så häftigt!


godnatt

jag blir trött för jag är trött.

trollungen sover som ett litet lamm. så duktig är hon.

jag däremot är nog enbart puckad!

nu är klockan 03.10 och jag sover inte. men jag har sovit och det riktigt gott.

jag var trött, tröttare blev jag efter att jag snabbt sprang iväg till affären när Han kom  hem för att köpa avokado till hemmagjorda hamburgare.. men det var liksom inte bara att pysa in i affären och handla det lilla jag skulle ha.
nej de hade klubbkväll eller något sånt skoj och godis för 2,95kr/hg.. ja så ni kan ju gissa vad folk det var! och provsmakningar i hela butiken.

blev ännu tröttare efter handlingen så jag struntade i den myskväll jag planerat i mitt huvud med hemgjorda hamburgare m avokado som jag längtat efter och jag skulle äntligen komma ihåg att se Berg flyttar in för det är ett program jag vill följa men inte lyckas.

nej istället sminkade jag av och begav mig i säng samtidigt som trollungen..19.45 sov vi nog båda två..

men nu sover inte jag sen klockan 00.

lika bra att gå upp en sväng nu för det är väl mat snart igen kan man tro och sova lite på morgonkvisten förhoppningsvis.

spänning i luften

det är lite spänning i luften idag.


nu är det flygövningar på gång för det skallrade verkligen i fönstren.

idag ska vi träffa gänget för en fika och promenad. undrar just hur mycket promenad det kommer bli? det känns som att det kan ta en halv evighet för oss att komma iväg med alla bebisar, men vi får se hur det går. sen fanns det några orosmoln på väderkartan också. regn? det är frågan.


nöjd och glad

jag tror nog vi blev nöjda och glada allihop efter vår tur idag på eftermiddagen.

jag hittade ett par jeans på JC för 145kr!! vilket kap. nu har jag ju råd med ett par till för ordinarie pris längre fram utan att det svider allt för mycket.

Han hittade en skjorta på rea.
och trollungen fick en stol så att hon slipper sitta i babysittern halvt gömd under bordet när vi ska äta middag. vi provsatt och hon kråmande med armbågen över kanten så det blir nog inga långa stunder nu i början men snart så.


maraton

maratondag.

kunde gott ha legat kvar i morse när klockan ringde. men så är det ju oftast, att man sover som allra bäst när klockan ringer. det spelar inte så stor roll när och hur..det känns alltid som att det är extra mysigast just då.

men upp kom vi. jag först för en gångs skull.

första stoppet var öppna förskolan där vi var först. det märks att nu börjar rutinen falla in och det blir lättare att komma iväg när man tänkt. det var augustibebisarna som skulle träffas för ett info möte denna gången men vi fick haka på eftersom vi var i Dalarna när julibebisarna hade träff.

jag hann med att se lokalerna och prata lite med personalen sen for jag iväg till skolan 2 timmar. Han fick vara kvar med trollungen och gjorde ett så fint gipsavtryck av foten.

min lektion drog över tiden så det blev brått hem för att leverera mat och jag fick stå över föreläsningen nu på eftermiddagen. det funkade inte att stressa runt. annars brukar min lärare vara så bra på att hålla tiden men idag vet jag inte alls..11.40 tyckte hon att vi skulle ta en bensträckare i 5minuter som inte ens blev av för vi kom in på ett annat spår och så drog hon över 20 minuter!

nu ska vi bege oss ut i lite affärer. får se om jag hittar något till mig själv. sen blir det hem och städa och tvätta skulle vi behöva.
skönt att inlämningsuppgiften är ifrånlämnad och fokus får ligga på hemmet ett tag. alltid lika skönt att städa upp efter en intensiv period.


done

eftersom jag fick stå ut med hawaii-kassler som kändes ungefär lika roligt som namnet. inte ett dugg hippt! så svängde jag även ihop en blåbärspaj med smulor gjorda på fibrerhavregryn. väldigt nyttigt om man bortser från resten.. ja inte blåbär då.

gott blev det.. men sen var det dags att ta tag i kursuppgiftens avslut. och nu är den klar.

en stund i tv-soffan. har ingen aning om vad som visas längre..förut hade man någon slags koll men nu..icke. har inte tid med sånt och det jag lyckas få till mig genom tv-reklamen är ju skräp så jag tror knappast att jag missar speciellt mkt.


hurtigrutten

nej vi ska inte kryssa längs Norges kust.. men jag och trollungen hamnade på en längre promenad än jag hade tänkt.

när jag gick där på cykelbanan och letade efter en speciell skogsstig så vandrade liksom tankarna iväg och ja.. vi passerade skogsstigen och fortsatte istället runt på cykelbanan.

men vi hittade en trevlig skogsstig att vandra på och då gungar det så skönt att man måste blunda en stund.

trollungen sov gott och jag blev helt slut.

fick mina kort idag :) det var en av anledningarna till att vi gick på promenad för brevbäraren kommer mycket senare nu än tidigare. 1,5 timme senare är han. så det gick inte att sitta hemma och vänta på posten. då kan man bli knäpp!

nu sover hon igen! så jag ska förbereda lite mat innan Han kommer hem. är utsvulten känns det som men sån där hawaiikassler alá 80-tal lockar inte speciellt mkt. men så får det bli för det har vi grejer till hemma. skulle ha tänkt till ett steg längre igår när vi handlade så kunde det ha blivit en smarrig pastasås istället.. jaja.


panik

igår kväll ringde en kurskamrat och var halvt panikslagen inför inlämningsuppgiften som ska redovisas imorgon.

blev lite smått förvånad faktiskt men det kändes skönt att höra att vi är fler som haft samma svårigheter i skrivandet. ikväll lägger jag sista handen vid min skrivelse. det lär inte bli mycket ändrat och marginalerna är tighta..½ sida kvar att spela på..


ny måndag

nu är det måndag på nytt igen. det hjälpte inte så mycket utan jag får lugna mig och drömma vidare.

och drömma fick jag allt. Han gav mig massage igår och sen somnade jag! whiiehoo.

men jag var inte den enda som sov..trollungen sov utan mat fram till kl 02 inatt och sedan 05 igen och 07. det är lite skillnad mot 22, 00, 02... men oj vad mycket det gör för nattsömnen när man väl lyckats somna.

känner mig som ett riktigt energiknippe idag :)


bra dåligt

oftast är det rätt skönt med helg. men ibland är det bra dåligt. allt är inte tillgängligt och nu kryper det i mig efter att få veta lite mer.

imorgon är det äntligen måndag :)

tio minuter

tio minuters effektiv träning blev det nog allt. trollungen har varit trött hela eftermiddagen.

jag kanske skulle börja med tio minuters träning, det verkar effektivt!

babysim

idag har vi varit iväg och simmat med bebis.

oj vad hon gillade det! 10 minuter i vattnet var vi men det var långa mysiga 10 minuter.

flöt omkring som en liten kork både på mage och rygg och var inte ett dugg intresserad av att titta på mamma och pappa som tyckte att det var mysigt med bebis i vattnet. nej hon stoppade pekfingret i munnen, sög och smaskade samtidigt som hon tittade sig omkring.

allt gick bra förutom att det inte blev till att promenera till babysimmet med vagnen..vi kom iväg lite senare än tänkt och ville inte springa så det blev bilen, det regnade ju också lite smått.

en skön familjesöndag framför oss, lite studerande för mig och så städa av det värsta får det ändå bli.. handla mat har vi hunnit med också.

två ytterligheter

jag lever ju mitt liv mellan ytterligheter tycks det som.

först kom något som jag inatt skulle vilja beskriva som helvetet. just som jag trodde att det inte kunde bli värre som blev det som allra värst.

trollungen somnade fint. karln lika så..men jag? icke. trött som få men John Blund verkade inte ha grus över till mig..klockan 02.30 när trollungen vaknar till liv efter att ha sovit så länge har jag fortfarande inte somnat!

lägger mig tillslut helt förtvivlad på soffan och försöker sova men istället hör jag hur trollungen ligger och pratar för sig själv i sin säng. hon är för go´ och lite positiv energi sprider sig i mig trots sömnlösheten.

klockan 06.35 är det dags för mat och jag tror inte att jag sovit på riktigt.

Han tar upp trollungen och de leker på morgonen/förmiddagen så att jag tillslut lyckas få en timme eller tre bakom mina ögonlock.

jag förstår inte hur detta är möjligt även om jag gluttade på månen igår när vi var ute och gick för att hämta hem lite god thaimat.
kanske är det en rest efter en väldigt hungrig trollunge på senaste tiden. men nu tycks det vända om man ska se på den gångna natten.

till detta får datorn spel och vill inte fungera, den vill inte starta och gärna stänga av om den lyckats komma igång. jag som skulle ägna dagen åt att lägga sista handen vid inlämningsuppgiften som ska in på tisdag. referensfixande kvar.
trött och kraschande dator..inte helt upplagd för detta. men nu tycks det fungera och jag har fått lite gjort dock inte klar som planen var.

men så kastas jag mot den andra ytterligheten av fullständig dröm och hopp. håller mina tummar så att de blir kritvita. i tankarna är vi redan långt borta båda två.. all boxes checked in theory.

men.. det är ett hopp, en dröm...det måste bli verklighet först!




lycka

total lycka utbröt i trollungens ansikte då jag tog ner Pippi-dockan till henne. hela ansiktet verkligen strålade och hela kroppen sprattlade. jag har nog aldrig sett henne så lycklig.

när hon lugnat sig något började händerna utforska ansiktet, ögonen tittade stora på det röd/orange håret med gröna rosetter.


en present från gammelmormor.

twinkeels

happy birthday to the twinkeels!!

idag fyller tvillingarna Z&Z 1 år!! min farbrors barn.


en liten tur

efter lunch tog vi en liten tur ändå. lite blött på vägen och 3+ grader men vi körde försiktigt i fall att det skulle vara kyligare på vägbanan.

och det blev en shoppingtur som vanligt..kläder till trollungen och inget till mig. hon fick ett två-pack pyjamasar i st 68 så får de andra läggas i lådan med urväxta kläder. hon fick även tre par byxor som ska matcha det mesta av bodys och tröjor som redan inhandlats.
sen fick hon även ett par nya badbyxor utan mellanplast och i 6-8kg storleken. hoppas att de passar!


tror vi ska ta en liten kylig tur nu med vagnen. pappan har slutat tidigare efter gårdagens jobbäventyr i Sthlm som blev både tidig morgon och sen kväll.

I've got my heart set on thai tonight..så jag tror vi tar den långa vägen till centrum och så kallar vi det promenad för idag.


sköna fredag

det har snöat inatt!

och jag har inte märkt ett dugg fast jag åter blivit väckt varannan timme sen klockan 22 igår. känner mig dock mer utvilad idag än igår av någon anledning..kanske för att vi inte klev upp förren strax före klockan 10 så jag fick sova några korta perioder mer än vad det blev igår morse.

hade tänkt åka till köpcentrat idag och spana efter pyjamas storlek 68 eftersom vi inte fick med en enda från Ullared fast det finns ett stort behov eftersom 62 nu stramar och pyjamas ska ju vara mysigt och luftigt. hade även tänkt spana på byxor till trollungen och kanske att man kunde få syn på något snyggt till sig själv.

men nu vet jag inte längre. vi har inga vinterdäck på bilen och snön ligger kvar på bilen än. måste få Honom till att byta dem i helgen. vi ska ju snart göra en Dalaresa igen också.


så vad vi ska göra av denna fredag vet jag icke. det är så fruktansvärt trist ute. har tittat till flera ggr för att se så att jag verkligen har dragit upp persiennen och det har jag men det märks inte. lampor på!

väntar på kort med posten. vore kul om de kom idag.

har hunnit med att prova alla bikini's jag äger och det ska nog funka. lite tight upptill och lite löst nertill. men det känns inte värt det att köpa en ny bara för detta.
har köpt badbyxor till trollungen också när jag var hemma i Dalarna. de är istället så fel som de kan bli! dels innehåller de ett extra plastlager som tydligen ska göra att hon flyter bättre och det var inte bra. sen är det fel storlek. utanpå förpackningen står det 3-6 månader men byxorna i är märkta med 6-12 månader. som tur är hann jag få fatt i kvittot som jag precis rensat ur plånboken och stoppat i soporna. så nu måste jag bara komma ihåg att få med mig dem upp när vi åker så att de blir bytta.


lys på bara

solen fick lysa med sina strålar bäst den ville idag, det blev ingen promenad även om det säkert hade varit otroligt bra för oss alla men idag existerade verkligen ingen ork. inte nu heller för den delen.

och Han kom inte hem förren 18.30 så jag hann halvdö innan dess. heldö kan man ju inte göra för trollungens skull.

vi badade i badbaljan, lekte i babygymmet, speglade oss, tittade i posten och såg mammas namn i tryck :) min recension var med i detta nr. felstavat men så är det ju nästan alltid..min första text i print! för övrigt ett helspännande nr när jag bläddrat igenom det..tid till att läsa önskas också!

en massa mat har trollungen fått i sig och sovit mycket på eftermiddagen..det har varit mycket intryck och på söndag ska vi simma så nu blir det lite lugnt tempo.

borde sova nu..men jag ska bläddra i en skolbok och sen önskar jag se lyxfällan.

oh my

efter att vi varit borta i stort sett hela dagen igår i Norrköping så var både trollungen och jag trötta.

och nu är jag om möjligt ännu mer trött. jösses. trollungen somnade ju som sagt på 5 röda igår vid 19-tiden. när jag äntligen kröp i säng strax före 22 utan att ha lyft ett finger kring studierna pga tröttheten så vaknar hon och det är mat som krävs.

sen fortsätter det så hela natten. mat 00, mat strax före 2 och klockan 3 är jag i en dimma och fattar inte riktigt vad som händer. fumlar runt efter nappar och kaninen och täcken och allt men trollungen ligger med vidöppna ögon bredvid mig och sprattlar för fullt samt vrider och vänder på sig.

och allt fortsätter i en dimma. på något sätt får jag henne till att stänga ögonen men inte att sluta snurra runt bredvid mig. lägger på filten och lägger på filten och jag vet inte vad mer jag gör.

somnar?

någonstans under natten snarkar Han något så fruktansvärt. det tycks bli värre ju tröttare han är tror jag för jag har inte hört något liknande sen trollungen föddes. och frågan är ju hur Han lyckas sova när hon skuffar runt så mellan oss. men hellre det än att jag ska springa upp varannan timme hela nätterna som det är just nu. ibland lyckas jag riktigt bra med att somna ifrån mitt i matningen vilket är skönt..hon får mat och somnar och jag somnar.. inte behöva ligga vaken och vänta på att hon ska äta klart så att man kan lyfta över henne i sin säng igen där hon också då ska lyckas sova vidare..

kring morgontimmarna vet jag ingenting. mat har hon fått för det säger hon till om..men när och hur..vet inte.

jag kan bara hoppas att Han kommer hem tidigare idag med tanke på att han for till Sthlm tidigt i morse med 7 tåget. kommer Han hem senare dör nog jag.

trollungen sover en sen förmiddag..kan jag sova? icke. så typiskt!

för kvällen är studier inplanerade..hur ska jag orka?
tror inte att jag någonsin i mitt liv varit så trött som jag är idag. men solen skiner i vilket fall. härligt underbart! tack för det.

räkna dagar

det bara är inte utan det måste planeras. något jag i vanliga fall gillar men nu är det lite svårt också.

måste tänka över det här med föräldradagarna, planera och räkna.

gluttade på schemat för vårterminen. det är helt klart min grej..

kommunikation och samtal
debatten om diagnoser
förebyggande specialpedagogiskt arbete
sociala problem och förhållanden
neuropsykiatriska funktionshinder
utvecklingsstörning och inlärningssvårigheter

är de rubriker vi kommer att behandla. ser verkligen fram emot det.

men först måste jag ta mig igenom den här terminen och visst går det men det är inte helt lätt. det är så mycket att läsa att det finns inte en chans att jag hinner med allt. det får bli lite PBL inspirerat läsande den här terminen tyvärr..verkligen sålla i det som ska läsas fast allt verkar intressant med lärande och utveckling. tur att jag äger böckerna och kan förkovra mig vidare sen.

tänker lite att för varje dag som går så blir det lättare att kombinera familjelivet med studierna..men i samma stund som jag stod där vid skötbordet och jollrade med trollungen och tänkte att imorgon är hon en dag äldre så blir ju också jag en dag äldre.

alla dagar är härliga på sitt sätt och det är bara att omfamna dem precis som de är. här och nu. bara vara.

....men än är inte frågan löst som jag började med..föräldradagarna. fördelning, hur?
måste klura vidare.

söt kidnappad

jag siktade på att komma till jobbet till 11. klockan 10.57 sneglar jag på klockan ovanför hållplatsen till spårvagnen utanför vårt kontor. hur bra är inte jag?

vad saker och ting har förändrats på bara 4 månader. vi hade fått ett nytt konferansbord, tavlor, lampor och 4 nya medarbetare att heja på.

men annars var nog det mesta sig likt förutom att I har övertagit min feederroll och hade bakat hon också! fast iof så har det varit lite ända sedan kom kom till vårt gäng. det är vi som är bullmammorna och nu är jag en mamma på riktigt också ;)

men även om de hade ätit äppelkaka så slank mina pepparkaksmuffins med lingongrädde ner också.

trollungen kidnappades och gick nöjd från knä till knä. det är ju ganska många tanter i teamet och så chefen såklart. jag fick äta lunchlådan jag tagit med i fred medan chefen tog trollungen :)

ja hela dan tog det här besöket..vi kom 11 och åkte inte förren strax efter 15. hade funderat på att gå på stan en sväng men vi var nog rätt trötta båda två efter allt ståhej.

trollungen sa ifrån när vi kom hem och somnade på 5 röda efter lite mat nu på kvällen.

jobbutflykt

idag ska jag och trollungen åka på utflykt till mitt jobb. allt är packat och klart men hon har somnat. typiskt.

så nu väntar jag för engångs skull på att hon ska vakna så att vi kan åka. annars brukar det vara tvärt om att jag passar på att göra så mkt som möjligt medan hon sover :)

börjar vika lite tvätt då..

konstigt folk

hade svårt att somna igår igen. lite lätt stressad och en dos övertrötthet antar jag är en perfekt kombination för att inte somna när det är det man helst av allt vill.

nej istället ligger jag och funderar..kommer på att jag glömt vattnar blommorna IGEN. har tänkt på det så många gånger men det blir aldrig av.
så hör man hur Han snarkar och så inser man hur galen man är som ligger sömnlös och förbarmar sig över att man fortfarande inte vattnat blommorna!

och så där fortsätter det..den ena saken efter den andra dyker upp i huvudet som man borde göra något åt..när man får tid, när man kommer ihåg det, för att det vore bra..

men när han snarkar för ljudligt måste jag putta på honom och när han ändå är vaken så kan jag ju passa på och fråga honom om det där med f-kassa..hur gick det med hans ansökningar? vi har väl inte fått något papper hem..? Han noterar det någonstans där inne men somnar om lika snabbt igen för det finns ju inget någon av oss kan göra mitt i natten ändå.

nej just det. det finns inget jag kan göra åt saker och ting när jag ligger i sängen och ska sova så det är lika bra att släppa det!

men jag var inte den enda som sov oroligt inatt..trollungen vred och vände sig.. kanske har det med att göra att vi är Kräftor?
vi kom in på astrologi igår innan godnatt...Han och jag..

sen sist..

allt bara springer förbi en väldig hast. tycker annars att hösten brukar vara lång och seg och att det alltid är våren som går så fort. men nu hinner jag inte riktigt med.

det blev en massa tvättat igår, så skönt men oj vad lägenheten blev full i tvätt. vi hänger alltid upp tvätten här hemma för man vet aldrig där nere i tvättstugan. de låsbara skåpen känns lite onödigt, jag skulle säkert glömma bort att jag hade tvätt där nere både en och två gånger. så nu har vi klätt in lyan med ren tvätt. luktar iof gott men det blir ännu mer stök.

sen slängde jag ihop ett gäng pepparkaksmuffins igår också. 14st blev de som jag tänkte ta med till jobbet...kom på sen att vårt gäng har ju utökats så många gånger så jag vet inte hur många vi är som jobbar längre..så idag har jag fått slänga ihop ett gäng till när vi kom hem på kvällningen. tänkte lyxa till med lingongrädde till det. göda upp dem där på jobbet..de måste sakna mig och mitt bakande ;)


det blev ju lite senare igår än vanligt så det var tröttare än vanligt i morse. jag som hade tänkt gå upp med pappan för att få lite bättre med tid på morgonen och få duscha i lugn och ro...men det blev inte riktigt så..
pussade knappt hejdå om jag ens gjorde det..minns inte helt klart.

så det blev lite körigt på morgonen..jag hann med att prova kläder några gånger för det verkar inte finnas något som passar..tröjor är för små och byxor verkar inte existera alls. rotade runt i min fixar hög och fick fram mina gamla kära jeans som jag egentligen ska sy ett litet litet hål i men som inte blivit av. det fick bli dem tillslut!
så jag fortsätter att tjata om att snart måste jag ut och shoppa!! men just nu går tiden till annat..skolarbete tex. suck.

jaja. det regnade så att gå var inte speciellt lockande. att ta bilen kändes tråkigt. så istället gick vi den korta biten till centrum och tog bussen och så fick vi gå en liten bit till. en kompromiss.
fick information om babysimmet och titta på lokalerna. det kommer nog bli mysigt det här. det enda synd'et i det hela är att det är på söndagar 12.30. mitt på dagen. det äter lite upp söndagen..

pappan for iväg till jobbet igen och vi blev kvar för trollungen var hungrig med den obligatoriska blöjan på det innan vi kom iväg. fick sedan sällskap av I och M till Gamla L. Och då var det ju lika bra att gå hem fast det regnade.

så vi gick. passade på att ringa öppna förskolan och kom fram idag. fick veta att ett nytt info möte kommer att hållas nästa v på tis och att det bli nya kurser i babymassage som jag kunde gå på..på tisdagar. jag som går i skolan på tisdagar! crap! får se om det är någon tisdag som passar..eller om Han är intresserad..fast det hjälper ju inte när det är jag som är sugen på att komma iväg.

eftermiddagen har varit ledsam, matig och sovig..så vi har myst både i babygymmet och sängen. bara vara.

när pappan så kom hem blev det genast en mycket gladare trollunge som vaknade och vi for iväg till J&E.

Grattis!

En trevlig afternoon tea.

Hem och natta trollungen och äta lite sen blev det mer muffinsbak och nu ska jag nog blunda för tvätten och röran som blev till under morgonen och gå och lägga mig för imorgon ska vi skapa en ny röra då vi ska försöka ta oss till Norrköping vid 10-tiden.







fullt program

idag är det fullt program. tänkte att vi skulle promenera till mötet med babysimmet men det ser så grått och trist ut där utanför fönstret så jag vet inte..buss kanske?

dags att köra igång dagen!

vidare på måndagstemat

ja efter trollungens tupplur på förmiddagen så blev det full rulle.

vi har varit ut och tittat på nakna träd. allt fler träd är utan löv nu och det var blåsigt ute.

sen lekte och busade vi på eftermiddagen, pratade med mormor i telefon och läste bok. när pappan kom hem åkte vi och köpte en bilstol eftersom de kör en kampanju nu och vi tänkte att det är väl lika bra att passa på. handlade lite mat, hem och laga mat och äta och natta trollungen och nu ska här tvättas för det finns en hel del..

har försökt föra in en rutin att tvätta två gånger i veckan så att det inte ska bli så mycket men jag vet inte vad som hände med det förra veckan?

imorgon är det info på babysim 11.00...ska försöka oss på en promenad dit. det är ju en liten bit att gå och förhoppningsvis hittar vi..
sen på kvällen ska vi fika med J&E och resten av co. ska bli trevligt...hem och natta både den ena och den andra sen tror jag..


tack och bock

tack och bock för kommentarerna..

och jag måste nog förtydliga mig..jag är inte klar med julklapparna men jag har börjat fundera och handla..så snart är jag förhoppningsvis klar :)


måndag igen

jaha då var det måndag igen.

men innan det blev måndag så hann jag med att pyssla lite med julklappar igår kväll. jag vill få alla julklappar ur världen, jag vill att de ska ligga inslagna och klara i en hög nu. man vet aldrig vad som händer så det vore skönt att slippa få det stressigt i december.

jag försöker också tänka ut vilka pysselaktiviteter jag ska ägna mig åt i år. det blir inga hemgjorda julkort i år även om jag hade tänkt ut två designer på kort. det blir för mycket jobb när min lilla kvällstid ska gå åt till att studera och bara vara med mig själv samt pussa lite på Honom också. träning? ja den får stryka på foten som alltid..promenader ja men muskler får man allt leta efter med lupp och ändå inte hitta dem.


men nu är det alltså måndag...och inte hann jag mer än så här för nu hör jag någon som vaknar till liv..en halvtimme går ju så fort! har ändå hunnit med att beställa foton till trollungens fotoalbum..ett pyssel jag måste komma igång med annars hamnar korten bara på hög. kul att få dopkorten :)

har röjt undan lite i lägenheten som drabbats av ett kaos under helgen och satt igång en diskmaskin..

försökte få tag i öppna förskolan också då vi missade info mötet när vi var i Dalarna och jag missade babymassagen för att jag fick lappen först när vi kom till bvc och då hade en gång passerat redan och den andra gången var jag hemma från skolan efter en nästintill vakennatt och en mycket ledsen tjej..


plugg

idag har det varit en lugn dag. en sån där härlig söndag. men det är inte alla som fått ligga på latsidan. trollungen har umgåtts mycket med pappan idag, de två har varit på skogspromenad och jag har fått ägna lite tid till studierna. nu är jag mer än halvvägs in i mitt skrivarbete och ska avsluta för idag.

hade ändå inte någon större lust med ännu en skogspromenad idag då jag fortfarande har ont av skavsåren och passar på att strutta omkring hemma utan strumpor idag. nu i veckan har jag inga skolförlagda dagar alls vilket innebär att det är jag som är hemma hela veckan med trollungen så det lär nog bli både en och två promenader.


fyndbilder


att användas inom kort och inte nu?


lite att växa i men snart så..

varmt och gosigt i vinter, gillar tossorna som sitter fast med tryckknapp!


sittdyna, vantar, tossor, badcape och en gosig filt


mina t-shishar

några pyjamasar och en body att växa i


kan ju aldrig få för många väskor ;) speciellt om de är billiga...mer för pengarna

shoppingutflykt

vi packade oss redo igår kväll. alla gick och la sig tidigt och två somnade..dock inte jag. i två timmar låg jag och vred och vände på mig även om jag var trött. så jobbigt när man bara vill sova.

klockan 3 inatt blev det naturligt att gå upp och byta blöja på trollungen så fick hon mat och vi packade in oss i bilen. jag tror att hon funderade på om vi var spritt språngande galna. och ja det var vi nog.

när vi kom till Jönköping låg snön på vägarna och vi som inte hade vinterdäck! medan vi försiktigt kröp fram passerade vi tre avåkningar med räddningsinsatser utsända med sina blinkande ljus i mörkret. huu.

när vi svängde av mot parkeringen så jag den långa långa kön och tänkte att det här blir en kall historia då jag grundat min klädsel med leggings, linne, tröja och kofta..allt för att underlätta ev. provning i varuhuset då provhytter oftast är att glömma om man inte gillar att köa.

men vi fick tag i en vagn 3756 blå och började bege oss till slutet av den långa långa kön. då hade klockan hunnit passera 7 och folket började välla in så kön blev bara kortare och kortare och vi hann stå i den i 2 minuter eller något innan vi var inne i värmen. tacksamt!

sen snabbvända på Herr. strumpor och två tröjor. rotade runt bland alla andra föräldrar inne på barn. hittade både det ena och det andra men mitt i kaoset så kanske det inte blev helt genomtänkt för jag fick bara med mig ett par leggings hem och två par strumpbyxor..inga byxor direkt men massor av body och tröjor. hittade två overaller i bebisstorlek en 68 och en 74 men det var en bristvara det också när jag väl hade knökat mig fram till dem så det fick bli det som fanns. inte helt illa i alla fall.

sen var det matdags och lite byte innan vi var på't igen och då gick igenom bebisavdelningen och fick med oss allt möjligt praktiskt. flaskborstar, sparkskydd till bilsätet, babywatcher för när vi övernattar hos folk - här hemma hör vi ju henne överallt.

jag hann med en snabb snabb vända runt Dam och fick med mig två t-shirtar och två baslinnen samt en handväska. på väg till kassorna hann jag också med att spana in lite julpynt och fick med en julstjärna på fot eftersom vår gick sönder vid inbrottet vid nyår.

2,5 timme senare var vi ute och satt i bilen på väg tillbaka igen. effektivt och många bra fynd. trollungen kammade hem det mesta och kläder i alla möjliga storlekar så man undrar ju egentligen, ska hon verkligen växa i allt?




skavsår

något som inte krympt sen trollungen kom är mina fötter. i mars köpte jag nya Pumaskor som jag nu inte har använt för att jag tycker att de är lite trånga. mina nya träningsskor hade jag på mig i april och det funkade hyfsat men nu får jag skavsår av dem för de har inte blivit riktigt ingådda än och det är de enda bekväma skorna att gå i.

jag fattar inte att jag alltid får skavsår av nya skor.

har varit ute och knatat idag också. inte för att jag behöver det utan för att trollungen ska få luft. jag tror nog att det blir ett skogstroll av henne så mkt som vi går i skogen. men vi hade också den tanken när vi valde vagn att den skulle vara terränggående men nu vette 17 om jag är det. skavsår och helt slut blir jag.

träffade på mannen med krämporna. stackaren.
men idag orkade jag inte prata så jag fick pina på extra snabbt när jag gick om honom.


förberedelser

idag blir det nog bara till att fixa med förberedelser. Han sa igår att det känns lite som när man ska åka på semester :) det tycker jag också för det är lite planerande bakom, men jag tror knappast att det blir någon semester.. det lär nog bli en lång lång dag men vi ska försöka vara effektiva.

shoppinglistan är lång men genomtänkt. sitter och funderar lite ytterligare på julklappar. jag har nästan alla klara för mig, det är två som är lite svåra. sen är ju frågan vad man ska ge trollungen i julklapp..antar att en bok eller annan leksak blir bra, det blir ju ändå vi som får hjälpa till med öppnandet.

matsäck är planerad och inhandlad för.


igår kväll hade vi en ledsen tös som inte ville somna utan oss så vi fick göra oss klara och ta en tidig kväll. men sen sov hon gott hela natten. vi som ställde in oss på att det här skulle bli jobbigt. får se hur det blir ikväll och inatt..kanske inte alls klaffar med våra planer.

jag har en duktig karl som gick upp i ottan i morse och tog på sig pannlampan och var ute och sprang innan jobbet. det är en duktig karl det.

höst höst höst

det fortsätter att vara höst ute och jag njuter av att kunna ta vara på det sista av solens strålar.

jag gick ut och traskade med trollungen i vagnen men hur jag än traskade så ville hon inte somna. inte en endaste liten blund. fick ta till alla knep för att göra henne lycklig i alla fall så vi gick en bit på en skogsstig, under träden vid fotbollsplanerna och i allén. vi var även in till affären och handlade lite mjölk och pålägg samt juice till helgens utflykt.

vi tänker oss att vi nu ska komma iväg till Ullared...som ungefär halva Sverige vid den här tidpunkten på året.
får se hur det går för alla stugor var fulla när vi skulle boka för flera veckor sedan så det får bli en dagstripp..

...om inte Han blir sjuklig. Han for iväg igår och vaccinerade sig han också då han ska till.. Brasilien. Har ni hört så dumt? jaja..först Wien i november och så Brasilien i feb/mars är det tänkt.. sicket jobb! fast å andra sidan fick ju jag följa med till Japan..där jag bara sov haha.

tvättmaskinsfunderingar

vi har lite funderingar kring det här med mysteriet kring tvättmaskinen.

alla vet ju att den äter strumpor. så är det även här. men nu är problemet istället mina enda hela favoritjeans. de hänger! de börjar bli alldelens förstora. jag har ju hört talas om att kläder krymper men mina byxor blir förstora.

ett jäkla lyxproblem det där.

Hans ulltröjor däremot krymper lite då och då.


även om jag är en comfygirl så är jag i behov av jeans jeans jeans. som jag slänger av mig så fort jag kliver innanför dörren hemma och glider i härligt mjuka stora pyjamasbyxor eller mysbyxor.


snart väger jag vad jag vägde innan jag blev sambo. för när jag blev sambo och flyttade hit kom 2kg på posten.
när jag flyttade till Örebro hände väl ungefär samma sak. 2kg.
det är dumt att flytta!

inside info

vilken spännande men också lite långdragen dag jag har haft idag på vfu. har fått en del inside information som är jättespännande. jag har fått ta del av bygget av skolan vi bor granne med. tittat på möbler och planlösning. så spännande! blir ju nästan så att man önskar att vi bodde kvar tills det är dags för skolgång men nej. det finns annat som lockar som mina nya grannar ;)

blir enormt taggad av vfu'n om jag får ett lika spännande uppdrag som min handledare. det är inte på något sätt enkelt men oj vad utmanande. fast å andra sidan finns det andra ställen också att bedriva utvecklingsarbete på..

det sprutar idéer ut huvudet på mig men just nu orkar jag inte skriva ner dem så de kommer kanske gå förlorade.
men jag ska ju ändå vara mammaledig och student nu och inte arbetare i någon som helst verksamhet. det räcker till och blir över. mycket över.

det bara händer

det bara händer hela tiden och jag häpnar.

i måndags tog hon nappen och har knappt velat vara utan sen dess..möjligen idag att de inte är lika bästa vänner som de var måndag och tisdag.

idag kommer jag hem från en spännande dag på vfu och lägger henne för lite magträning och tjop...rumpan åker upp! och åker upp och åker upp.. träna träna träna..


klirr

klirr i kassan. ett telefonsamtal och så vill kvinnan i andra änden ha mitt kontonr så att hon kan sätta in pengar på kontot :)  ska få en peng för att jag åkte på havandeskapsförgiftning på slutet av graviditeten.

hade inte ens slagit mig att försäkringen skulle kunna användas. jo när jag skaffade den men då tänkte jag ju större tankar om hemskheter som kan inträffa och försäkringar är ju alltid bra att ha... bara det att ibland som nu så vet man inte hur bra de kan vara att ha för det blev lite köpa för att det sägs ju att det är bra med försäkring.

men man måste ju ta vuxenpoäng och sätta sig in i vad det är man köpt också ;)
hade det inte varit för mosters bästa väns blogg där hon fått en peng för en bruten fot av någon anledning jag vet inte vad..så hade tanken inte ens slagit mig att kolla upp om jag hade någon användning för den där lappen jag köpte.

hade i närmaste åtanke kring svanskotan som jag nog kommer få dras med i år framöver (enligt lite googlande) men den täckte inte det! men havandeskapsförgiftning. lider mer av svanskotan är hf förutom alla rutinkontroller jag sprang på i slutet och att trollungen påverkades.

hua

usch vilken natt som var. man skulle kunna tro att jag inte sov en blund fast det vet jag att jag gjort en stund för jag drömde så läskigt. usch!

men annars var det en orolig trollunge som slängde med huvudet fram och tillbaka i halvvaket tillstånd och matades 4ggr mellan 00-06.30. egentligen skulle jag gå upp klockan 6 och göra mig i ordning för skolan men nej..vissa beslut om att stanna fattas faktiskt i sängen.

så istället for Han upp och fick en stressig morgon och iväg till jobbet när han inte behövde vara hemma med trollungen.

meningen var då att vi skulle få sova vidare..men icke. Han sa hejdå strax före 8 och halv 9 var vi på benen, något vingliga sådanna.

tänkte att det får bli ett eftermiddagsbad idag av pappa när han kommer hem..men efter tre olyckor på varandra innan jag var klar med morgontvätt och ny blöja så drog jag ändå fram badbaljan och vi skvättade lite och hade kul. fast det var tidigt för mamman.

jo så passade jag på att "slänga" en pajform av glas i vasken också. allt detta innan klockan 10. då blev jag lite trött även om jag hade "tur" när i stort sett allt glas hamnade i vasken under skåpet varifrån den föll. ja man får väl skratta åt eländet.

men sen blev det ledsamt. oj vad ledsamt det var. men nappen fungerade idag också när inget annat ville hjälpa. undrar jag om det är tandsprickning på G. symtomen stämmer rätt bra..frågan är bara hur lång tid detta ska ta innan vi får se en gadd och om jag har rätt i mina misstankar.

men vi kom i fleeceoverallen och ut i friska luften när allt blivit lite bättre så efter lunch promenerade vi och trollungen somnade på vägen hem så det fick bli en extra sväng för jag tyckte att hon nog behövde sova och vara ute i friska luften. försökte sen sätta mig på en parkbänk för en mamma orkar bara promenera en stund extra... men då gick det 5 minuter och trollungen var vaken igen.

en ledsam tös på eftermiddagen också. mys och napp på sängen och sova en stund till. stackaren.

fick besök på kvällen av faster K så vi lagade mat allihop tillsammans och samtidigt..många kockar men oj vilken god middag. idag blev det istället förrätt..bruschetta och efter det korvstroganoff m ris. vilken blandning..men det var bröd kvar från helgen och falukorv är något exklusivt här då vi importerar den från Dalarna varje gång vi är upp :)


nu natti natti..har vfu imorgon 8-12 14-15.. 8!! usch..en tidig morgon. måste sova. zombie.


efterrätt

det blev kvar av gårdagens efterrätt så vi har tur att få sätta i oss lite gott ikväll också. cheesecake i glas.

typ krossade digestivekex i botten av ett snyggt glas, hälften philadelphiaost och creme fraiche med lite rivet citronskal i och en gnutta socker, valfria bär ovanpå. slurp!

så det njuter vi av nu. jag har också haft turen att få klämma i mig lite fika också när bebiskompisarna var på besök. men det är lite mer problematiskt för det ska ätas, pratas, tröstas och matas allt på samma gång...och så ska man försöka höra något också hihi.
dock trevligt bebisprat och erfarenhetsutbyte.de är ju så olika de där bebisarna men det är vi mammor också. allt från 20 till 34.

trollungen har gjort mig fundersam. nappen har fått vara i större delen av dagen. när jag har stoppat in den så har den accepterats och blivit kvar. man kan till och med bli lite sömnig av det. så jag provade nu på kvällen också och även om det tog tid att somna så fick nappen vara kvar, dock inte filten som sparkades av vilket aldrig händer och kaninen den for på egen tur och hamnade mellan huvudet och huvudändan på spjälsängen..
jag är lättroad :)

nu ska här fixas lite innan det är natti natti även för mammor och pappor.

jul är kul

jul är kul. igår var vi på IKEA och där har de börjat med julsakerna.

andra blir stressade jag blir pirrig. det är så kul med jul. allt pynt och pyssel. all in!
passade på att köpa två små julklappar igår till Honom när han inte såg hihi.

ska snart börja skriva julkorten tänkte jag också.. för det är ju så att det aldrig finns tillräckligt med tid inför jul, den bara försvinner och nu är min tid halverad flera gånger om och det är mycket som ska rymmas inom det lilla som blir kvar..

så det gäller att planera och vara extra förbered på allt..tänder tex.

nyfiken

är nyfiken på bebiskompisarna. vi har ju faktiskt inte träffats på snart en månad!

det har ju varit dop, Dalarna, vfu och vaccin på senaste tiden.. jag tycker att det har varit fullt upp.

misstankar

gnälligheten ska nog misstänkas ha med rotmoset att göra. jag säger bara det.

svärmor frågade om tänder också. kollade i min bebisbok när jag fick min första tand. 4 månader! ja om en månad kanske det poppar ut en tand om hon följer mig i utvecklingen. hon vill ju inte direkt sova och ska vara med överallt och se allt...som sin mor.

what goes around comes around.

men nu somnade hon i alla fall i babygymmet..med napp i mun! kors! och elefanten Ellis i famnen. man kan ju faktiskt inte vara med överallt... har jag halvlärt mig vid sådär 28års ålder..


dinner

på förmiddagen var vi ut en sväng och tittade i affärer. i år har jag tänkt mig en ny vinterjacka och ett par nya vinterskor. men det blev inget av det idag. blev knappt att jag tittade efter. istället fick vi med oss en del praktiska saker och Han hittade sig en skaljacka på rea så Han blev nöjd.

på eftermiddagen kom svärföräldrarna och vi stod för trerätters middag. trollungen var dock inte alls på humör för besök av farmor och farfar och faster E. bara en ledsen tjej. tänker att det borde inte vara vaccinet som spökar för feber och gnällighet försvann efter fredagens halvdagstupplur. kanske tyckte inte hon att det var lika gott med rotmos som jag gjorde? eller så var det båda delarna.

med sig hade de en skiva med kort från dopet och några bilder på en två veckor gammal bebis. åhh så söt hon var. det är hon ju förståss nu också men oj vilken liten skrutt med mörkt hår.

nu ska jag renskriva min recension jag slängde ihop igår kväll innan jag la mig och sov. har läst ännu en bok som ska recenseras till tidningen. väntar fortfarande på att få se min första recension i tryck.


vinst

jihoo vi vann igen :)

fortfarande ingen bil, vilket hade varit kul. inte heller 50 000 i 15 år som tydligen var trissvinsten som mamma berättade om..

...men där uppkommer ju problemet att jag gott skulle kunna leva på det..risken är ju om man inte investerar rätt så lär jag börja jobba igen om 15år och vem 17 vill ha den då? och skulle man orka jobba? troligen inte..men man har då inget val..

nej kanske lika bra att inte vinna ;)

fast lite handdiskmedel kan man ju vinna i fall diskmaskinen skulle gå sönder och så är det ju bra till stekpannor.

idag vann vi handdiskmedel :)

var och handlade lite igen för imorgon kommer trollungens farmor och farfar ner och faster E...faster K som vi trodde att de skulle ha i släptåg som ju ändå bor i stan numer kanske skulle följa med...jaha.
trevligt hur som.

rykten

det ryktas och skyltas på fb om att det finns massor av svamp i skogen! det spritter i benen. jag måste ju bara ut NU! okej inte nu..det är ju mörkt så jag skulle ändå inte se något bland alla löv..

men vi har ju lyckats hitta vårt (och massor av andras, men det räcker ändå till för alla) svampställe här nere. det är ju bara ut och hämta hem dem. om ingen annan varit där idag då vill säga så att det är tomt.


trollunge

trollungen har hunnit bli hela tre månader gammal.

det är tre månader sen vi hade en stekhet sommar. tänk vad tiden går fort. och jag som är lite smått sugen på jordgubbar. typiskt!

annars har jag nog fått lite cravings på mjölk och avokado. ja det är ju nyttiga grejer i alla fall :)


kom och ät

kom och ät på mina nystädade golv. ja de är nästan så rena att man kan äta från dem.

minns när vi hade Pippi-tema på förskolan och Pippi kom och bakade på golvet precis som i filmen. vilken succé! det pratades om när Pippi bakade på golvet ända in på sommaren det året. vissa kommer aldrig glömma det tokiga.

känns väldigt skönt nu med en helstädad lägenhet. en sak att stryka från listan. sen skulle det behöva rensas ur. men det kommer.


vaccin

trollungen var lite varm i morse men pigg och glad. men det visade sig att hon fått feber efter vaccineringen så hon höll ut till lunch innan hon blev ledsen och trött. hela eftermiddagen sov hon i omgångar och jag tog mig en lur jag också för det gick inte att lämna henne för då vaknade hon på 5 minuter och var ledsen igen.

skönt att få sova. så passade jag på att läsa lite också och när det blev tråkigt somnade jag lite till hihi.

hoppas på en bättre morgondag för henne.

funkar inte

det funkar inte att klämma in än mer i livet än vad som redan trängs där. så det blir ingen massage för mig tillsammans med trollungen för jag har skola då. typiskt! jag som har väntat på allt det här med öppna förskolan och alla roliga aktiviteter..

istället kanske Han är sugen på att gå? och lära mig sen..

jag lyckades tigga till mig lite massage igår av honom och sedan stoppade vi öronljus i varandras öron och sög rent :) känns så skönt efteråt och jag tror bestämt att jag hör bättre.


massage

fick en lapp på bvc om babymassage.. första tillfället hade redan kommit och gått i förrgår. så typiskt! men nästa skulle vara den 12:e så kanske? det är ju en skoldag..tisdag så jag får nog kolla schemat men det vore kul att gå på. har fått lite tips från M som gått med sin U om hur man gör så jag har provat lite själv hemma.

har också gjort en massagesaga som blir lite bättre ju äldre hon blir.

en sån där morgon

usch det blev en sån där morgon man önskar att man aldrig klev ur sängen. men tur att man kan återvända dit i alla fall.

jag fick försöka kränga på jackan på den sovande trollungen och stoppa in henne i bilen. oäten. sen skulle vi ut i regnet.
kom till universitetet men en miss hade uppstått så Han gick inte att få tag på och tiden rann iväg för när jag skulle träffa min handledare. precis när jag har bestämt mig för att hon får följa med och kört iväg och ska parkera utanför skolan där min handledare jobbar då får vi kontakt.

så jag vänder, det är ju egentligen inte långa biten och trollungen får vara på universitetet medan jag stressar tillbaka.

har mitt möte med handledaren och stressar sedan tillbaka för att hämta trollungen och sen blir det raka vägen till bvc. vi hinner inte hem och byta till vagnen emellan.

och så var det det här med sprutorna. läskigt att ha trollungen i knät och sköterskan fipplar med sprutorna. tror för en sekund att hon ska göra misstaget att sticka mig i låret istället. men istället kommer hon på efter att hon har stuckit båda sprutorna att hon skulle ha frågat INNAN om vi var svenskar..orsaken hör jag inte riktigt men jag antar att det har med gelatin att göra för om jag inte minns fel så stod det något om det i broschyren jag läste.. men det är ju så dags att fråga då..när man redan stuckit.

jag bara suckar.. det blir inte många rätt på de där besöken.

sen fick jag med mig en mycket ledsen trollunge hem. i bilen gick det bra då pratade hon där i baksätet. och låg i babygymmet en stund när vi  kom hem men så kom det. en ledsen tjej. så vi la oss på sängen och åt lite och myste och då blir man så sömnig.. så sov hon med lite gråt när hon vaknade till från kl 13-17. sen var det en glad och go tjej som mötte pappa när han kom hem från jobbet.

hur tänkte ni nu?

igår kom Han hem och med sig hade han en present till mig :)  jag har förklarat att är man ute och åker en massa och bor på hotell hela tiden så måste man köpa presenter med sig hem. gäller iof bara utlandsresor men nu fick jag ändå en present efter en natt i Jönköping. Han hade fått lift med bil hem så de hade passerat Gränna :) en tuttifrutti och en orginal polkagrisstång fick jag :)

ja..sen var det inte så mkt mer än hej och godnatt för trollungen och så vi efter det.

upp och duscha och fixa i omgångar här på morgonen för Han skulle till jobbet och jag ska snart komma efter och lämna av trollungen en timme på universitetet för att åka iväg till min handledare och ställa ytterligare några frågor inför mitt textförfattande som ska göras till den 26:e.

sen ska jag plocka upp trollungen igen och troligen hem emellan för vi ska till bvc sen och det är vaccination på schemat idag. sprutor tänker ju jag och stålsätter mig för att inte överföra någon sprutskräck på trollungen. och två sprutor ska det vara också. så typiskt.
tänker att det i alla fall är bäst att åka hem emellan och byta babyskyddet mot vagnen i fall hon bli öm i låret där hon ska få sprutan..vill inte trycka fast henne då..men hon lär kanske inte vilja åka vagnen dit?! och det spöregnar idag..

ja...vilken morgon. trollungen undrade nog varför hon inte fick ligga kvar och sova vidare efter sitt mål mat vid 7 i morse...så nu somnade hon i babygymmet IGEN. ja hon chockar och det ska jag också göra för jag lär väcka henne så att vi kommer iväg. typiskt.

mysigt vore om vi kunde ligga kvar i sängen och lyssna på regnet som smattrar utanför...

sovmorgon!

jag var så yr igår. vet inte hur det hänger ihop eftersom mina prover på vc varit bra. kanske att det hänger ihop med sömnbristen.

men inatt var det en hyffsad natt och på det blev det sovmorgon till klockan 10! det gick att luras i morse genom att ge mat och sedan ligga kvar varpå jag somnade fortare än fortast :)

vi har tagit en promenad i höstluften. vad skönt det är. träffade en kursare som läser svenska nu så vi har inte sets sen skolstarten.

fick mejl från babysimmet att vi fick plats på söndagar. börjar v 42. skoj skoj.


i övrigt det vanliga.

trollungen tar inte napp och inte heller tummen..hon tar elefantsnabel :)  hon fick en mjuk skallra i form av en elefant och den har tydligen en smaskig snabel hihi.


whiieee - crap?

har haft så fullt upp idag att jag knappt tittat på datorn och därför missat ett viktigt mejl!

vi har fått ut tider att välja mellan för babysimmet :)

nu är frågan bara vilken tid man ska ta?

Onsdag 11,30

Onsdag 18,30

Fredag 12,00

Söndag 12,30

vi vill ju kunna gå båda två så det är väl egentligen söndag som ligger bäst till om man tänker så. men tänker man att som vi kanske reser bort och är borta på söndag så är det ju inte så bra. inte heller att det ligger MITT på dagen, det känns lite låst när man bara har helgen tillsammans. och 18.30 är inte att tänka på för trollungen som börjar säga till att det är natti natti när klockan är 19. dumt att bryta den rutinen...

....sen var det ju först till kvarn också! crap!! blir ju stressad av sånt här..snabba beslut och säkert telefonkö imorgon när vi väl har besämt oss haha.


ohh ett annat stort crap! f-kassa betalade ut 4002kr för mycket!! suck. det fanns en tid då jag fick betalt för att fixa till sånt här och ringa f-kassa stup i kvarten..jobb jobb jobb..ska ju skicka in min löneförhöjning också.. är det bäddat för strul eller?


mysig tisdag

idag har vi fått ta igen det vi missade igår trollungen och jag. hela dagen. Han har farit iväg på ännu en kurs i Jönköping. denna gången bara en natt.

så idag har vi duschat, läst Barbapapa och ägget, tittat på fisken på badboken som är en stor favorit, gnäggat som hästen låter i boken - det är populärt, så har vi varit iväg och handlat mat men bara sovit korta korta stunder.


igår idag

usch måndagen bara for iväg. första dagen på tre månader som jag knappt hann med att kramas och pussas med trollungen.

klockan 8.00 hade jag närvaro på kvalitetsredovisning för skolor och förskolor i kommunen. klockan 11.30 for jag hem på lunch och en timme senare var det att kasta sig i bilen och åka tillbaka för ytterligare en kvalitetsredovisning.

så intressant det var då. jag blev grymt imponerad av skolan vi bor granne med. vilket otroligt jobb de gör, det är inte några satsningar som görs men å andra sidan ska de bli en av de bästa i kommunen. och det är ju inte ett så litet mål.

en timme till på kvalitetsredovisningen sen hann jag fara hem igen och vara hemma strax över en timme innan det var dags att närvara vid en studiecirkel min handledare har tillsammans med ett gäng goa speciallärare. mycket intressant både kring arbetet och kring de lästa delarna i boken.

ja sen var dagen slut och jag kom hem lagom till strax före 19 och då skulle ju trollungen förberedas för nattning.

tur att alla dagar inte ser lika ut. en gång ingen gång. för jag fick inte mycket till sömn innan den här dagen. trollungen skulle äta precis hela tiden. var alldelens för trött för att hålla räkning eller ens minnas alla klockslag. jag antar att det är en tillväxtperiod på G?!!

sen orkar man inte med nya intryck och intressanta föredrag från 8-18.30 med två snabbvändor hem mitt i.


fönster

det blev idag att vi putsade fönster och storstädade i vardagsrummet. dra fram möbler och dammsuga ordentligt i alla vrår.

lite nöjd kan man allt vara.

sen fick vi besök av faster K.

höstsöndag

tillväxtperiod? trollungen vaknade igen före 00 inatt. vad är nu detta?

Han och jag som hade ännu en romantisk kväll i soffan med näsorna i varsinna böcker/papper. Han läser vetenskapsteori och jag läste kvalitetsredovisningar. faktiskt mer intressant än vad det låter.
men i säng kom vi inte förren närmare 23 och då vill man gärna att trollungen håller ut till 2-3 tiden i alla fall. men strax efter 2 var det istället dags för pass nr 2.

men nog händer det grejer nu. det fullkomligt exploderar på utvecklingsfronten de här dagarna och det bidrar till att hon lyckas somna på dagen, helt på egen hand också inte bara i bärsele eller långa skumpiga promenader.


ja så efter lite sovmorgon fram till 8.30 då det vankades mat IGEN och jag verkligen behövde fylla på så funderar vi på vad vi ska göra idag.
jag är lite sugen på att bege mig ut på stan och se vad som erbjuds där. till den här vintern är jag på jakt efter både vinterskor och en ny vinterjacka. förra vintern fick jag iklädas min snowboardjacka då det tillslut var det enda som passade och den gamla vinterjackan är inköpt på Örebrotiden och börjar bli rejält sliten i luddet.

sen är jag i behov av jeans..helst flera par då jag bara har ett par respektabla för jag inser att jeansleggingsarna jag har...de drar jag på mig av gammal vana från graviditeten. de är bekväma och de är två stycken.. men inte sitter de nå bra inte nu så här efteråt. de ska nog packas ner i påsen med resten av graviditetskläderna innan jag förvandlas till en soffpotatis i stilen.

men vi skulle också behöva göra en storstädning så här på hösten. gå lite djupare och tvätta de där fönstren som jag stirrar ut genom och irriterrar mig över. dra fram ugnen och kolla hur det ser ut där bakom egentligen och plocka ur böckerna ur bokhyllan och våttorka HELA hyllorna. tråkigt men vilken belöning när det är gjort sen.

ja vi får se vad det blir av dagen..en höstpromenad i solen?


höstpromenad

trollungen fortsätter att chocka. innan lunch somnade hon i babygymmet IGEN! det är ju för väl att det sker lite ombyte i livet.

dock har hon vaknat tre gånger inatt mellan 23.48-05.30. väldigt mycket mindre kul. jag som skulle få sovmorgon idag då Han skulle underhålla på morgonen..ja det blev väl jämt skägg det eftersom jag varit uppe fler gånger än vanligt inatt.

och när jag ändå är inne på nätter.. tänk om folk kunde göra något bättre av sin kreativitet. jag hade inte lyckats somna om härom natten utan låg halvvaken och inväntade sömnen.. då rasslar det och har sig utanför. sen stånkas det och pustas. går upp för att se vad det är för rackartyg. jag trodde att det var dags för cyklar i träden igen men denna gången var det istället en kundvagn de kånkade upp på cykelbotaket. och bar iväg bordet de släpat dit för att få upp åbäcket. det var ingen lätt uppgift utan de jobbade på ett bra tag, två overallklädda killar. dvs. killar som läser vid universitetet.


...men sen i alla fall har vår dag fortsatt med en höstpromenad. tänkte inte gå så långt men vi hamnade i skogen och trollungen somnade i vagnen så vi promenerade på i den friska luften. med oss hade trollungen och jag pappa-ratzi ;)  kameran var med ut på promenad men just som han skulle fota skogsstigen så gick solen i moln. så typiskt!

nu ska vi fortsätta roa oss trollikt.

eftermiddagen

eftermiddagen gick åt till att besöka hans jobb för att bland annat tacka för presenterna vi fick. måste fota dem också så att trollungen får koll på vad hon fick av vem när hon föddes. det var en pyjamas och en söt nalle från Noa Noa.

men tji fick vi för det var inte många som befann sig på universitetet på fredags eftermiddagen fast klockan var innan fikat. dock var några av de mest sugna på bebis tanterna där så de blev rätt nöjda.

vidare for vi och handlade. klockan hade hunnit bli efter 15 men oj vad folk det var som trängdes. usch.
men mat fick vi ändå med oss hem men inga fler ica-vinster. för jag vann faktiskt när jag var hemma på deras lotteri de kör nu. jag skulle betala och ut kom ett långt långt kvitto.

höll tummarna för att det skulle vara en bil. hade ju varit praktiskt även om vi precis fick plats utan att trängas i vår lilla bil på vägen upp. men jag hade inte så mycket tur. jag vann 500g pasta. men det är ju också gott :)

ja och efter handlingen så ville vi ha oss lite luft så vi begav oss ut på en skogspromenad med trollungen som tittade på träd och blev tillslut så trött av den friska luften och allt tittande att hon somnade. men som alltid så var det inte förren vi var på väg tillbaka som hon somnade. dock var hon rätt nöjd med att ligga där hon låg vilket hon inte brukar vara. hon börjar nog bli stor gissar jag.. tjejen.


Hon är grejen, värsta grymma tjejen,
hon är mitt alternativ,
Hon är grejen värsta grymma tjejen,
flickan i mitt liv.
/Magnus Uggla..

ja sen stämmer ju inte texten mer..men jag sjunger den ändå, det lilla jag kan för det stämmer ju så bra ;)



mobbad drar på trissor

i måndags blev jag mobbad av mina kära vänner för min otroligt snygga stil.

urmodern försökte rådgöra mig med alla de möjliga knep som jag såklart redan provat men trollungen är bara en väldigt vaken unge och det hela dagen lång. 3*30 minuters lurer på en dag får man vara nöjd med.
urmodern som redan har två barn hade aldrig varit med om liknande knep hihi. men man är ju påhittig för lite bearbetning av alla intryck är nog bra. känner själv hur snurrig i huvudet man blir och jag har lärt mig att uppskatta sömnen.

men nu får hon nog dra på trissor för igår åt hon efter att jag kommit hem och tog sista målet 18.00 och sedan somnade hon utan mat men med ett smaskigt pekfinger istället (trodde det var tummen som gått in men icke..) och vaknade inte förren 02.30 och var då lite smått hungrig.

!

ungen bara sov..

höll på att somna på eget bevåg i babygymmet också.. och nu har hon minsann somnat igen och ligger i vagnen i hallen och sussar sött.

kanske kan jag sluta mobbas för min snygga stil med bärsele på mage med dansande steg och ett tusch tusch-ljud.

men det är ju det som kallas vardagsmotion - eller hur?!


reflektioner

mötet med verkligheten gör att det startas en massa funderingar och reflektionsprocesser i huvudet.
mycket kring identitet och roller.

inte nog med att bli mamma utan också blivande specialpedagog och vart jag vill placera mig där.

det finns lite att fundera över vart man är på väg.

helgromantik

oj vilken romantisk helg vi ska ha här hemma.

på dagarna ska vi umgås med trollungen och uträtta livets måsten som att handla mat och tvätta och städa undan.

när trollungen har lagt sig och bundit fast sin svans i sängen och vi sjungit de vackraste ord vi känner,
då ska Han och jag sätta oss i var sin ände av soffan med näsorna i böckerna och läsa inför nästa vecka.

Han ska till Jönköping i studiesyfte och jag har ju alltid något att förkovra mig i som man sällan ligger i fas med utan alltid på efterkälken.

så jag tror att vi får bunkra upp med lite snacks inför vårt läsmaraton i kvällarna tre. tänker morötter, gurka och paprika med dipp och en liten godisskål får stå på soffbordet medan vi plöjer.

jag har lyckats med konststycket att minska ner antalet böcker i vilket fall med en bok. vi fick läsa valfri bok inför ett seminarie och jag valde att ta den bok som jag ska skriva en recension på till tidningen till 1 nov.
för hur spännande och lärorikt det än är så finns det bara ett begränsat utrymmet i huvudet för vad som går in. allt för mycket rinner ut tycker jag och det är synd.


vfu och familjedag

på morgonen var jag iväg på min vfu. det är jätteintressant att få ta del av en specialpedagogs arbete på fältet. idag fick vi tid och tillfälle att prata lite mer kring uppdraget och utbildningsdagen igår. vi ställs inför många funderingar kring rollen och uppdraget som specialpedagog som kan se lite olika ut beroende på hur det ser ut i kommunen och skolområdet.

och när jag går där på skolgården så saknar jag mötet med människor. att träffa dem i arbetet och att arbeta för att påverka och stödja människor i livets utveckling.
vad jag dock inte saknar är arbetet på kontor! kanske bara den biten som bygger upp mitt eget arbete ute på fältet och för det behöver man ju landa och återkomma till ett kontor men jag saknar definitivt inte kaoset som ett kontor kan skapa.

vi var förlagda 9-12 idag men det blev istället 9-11.10 då vi hade hunnit få med oss en hel del material hem att läsa.

så resten av dagen ägnas åt familjen då vi allihop är hemma. det är vardagslyx det.


RSS 2.0