busigt

håller på med busiga grejer..vet några som inte kommer bli så glada..ganska många faktiskt. men man vet ju aldrig vad som händer eller inte händer?!

dessutom är jag olydig och kommer inte upp till Dalarna i helgen.. har nyss varit och ska snart igen så nu får det vara en Linkan helg. hemma hos mig. ska till Örebro snart också. ibland är det bara skönt att vara hemma.

lyssnar på regnet som smattrar utanför igen. väntar på verkstan som borde ringa snart så att jag hinner ta en buss ner för att hämta åket. det blir nog ingen promenad tillbaka, 1 timme i regn är inte så roligt som det kan låta =)

gjorde en rolig grej med mitt paraply när jag skulle lämna av mormor och morfar vid stationen och handtaget gick av på mitten. vet inte hur jag lyckades med det men med lite cirkuskonster går det mesta :)

morgonpromenad

kom upp strax efter klockan 6 idag. det blir tidigare och tidigare för varje morgon nu.. lika bra att vänja sig inför jobb nästa vecka..

kom iväg med bilen till verkstan. hoppas att de gör ett quick fix av det som de inte gjorde rätt från början..

sen tog jag en promenad hem..den blev lite längre än vad jag tänkt för jag hamnade på lite fel kurs i Gottfridsberg när jag letade efter tunneln upp till Ryd...men det var lugnt ute, knappt nå folk, solen skiner och det var lagom temperatur.

känner mig pigg som en rosenknopp!

nu får det bli en andra frukost med en yoghurt innan blåbärsplocket.

påhitt

jag har alltid en massa påhitt för mig..

jag gick för att inhämta den där bokhyllan till kontoret som jag spanat in billigt och bra. det visade sig att den inte var lika billig som jag trodde att den skulle bli. annonsören hade tagit fel på storlek och angivit den större storleken i annonsen men han hade en mindre storlek egentligen vilket han upptäckt när han återvänt till sitt korridorsrum.

sak samma det är exakt en sådan vi har haft tidigare så det var inga problem..samma pris som vi köpte den första för också.

men sen blev det påhittigare.. jag tänkte tanken på att ta med mig verktyg men tänkte att det måste ju killen ha... det hade han såklart inte. men det var en gentleman som erbjöd sig att köra hit den i sin minibuss om vi bar iväg med den som den var.

problem. andra våningen utan hiss!!

men även om jag var skeptisk så är ingenting omöjligt i Dalarna...så vi kånkade.

inte speciellt tung möbel egentligen men de tycks alltid vara otympliga att bära.

vi fick ner möbeln för trapporna och ut..sen fick vi ta den på snedden i minibussen för att den skulle gå plats..

men nu har den kommit på plats och rummet börjar åter igen ta form som ett kontor.. nu ska jag stapla mina underbara böcker i rader i den nya hyllan.


har även haft turen på vår sida då jag kan lämna in bilen imorgon...det tråkiga är att jag inte får någon sovmorgon imorgon heller...07.00 ska bilen såklart in...men men.. klockan 11 ska det bli blåbärs plock med M och J så det kanske är lika bra att jag är vaken?

trött suck

sov så skönt i morse även om jag hade drömmar om att jordgubbarna var slut när jag skulle iväg och plocka..

sen ringde klockan för idag är dagen då det finns tider att passa även om man har semester. klockan var ställd på 06.45 samt 07.00.

vi skulle få besök av antisimex som än en gång skulle komma hit och åtgärda våra tvestjärtsproblem.. deras arbetstider är mellan 8-16 men de kan inte säga vilken tid de kommer och de är heller inte villiga att boka en tid...

snark snark... 7.45 vaknar jag med bultande hjärta... de kan komma om 15 minuter och när de sprayar lägenheten får man inte vistas i den på 2 timmar...

in snabbt i duschen, på med kläder, ruffsar till håret med lockarna som de flesta hållt sig trots att jag sovit middag igår och sovit hela natten mycket oförsiktigt..

juice och knäckemacka och 08.05 var jag förvånansvärt färdig att borsta tänderna...

sen började väntan på att de skulle komma. kände mig otroligt låst och visste inte riktigt vad jag skulle göra... tvätta gick ju inte, inte städa badrummet, inte baka bröd...jag kunde komma på 100 saker som jag inte kunde göra i fall de skulle komma snart..

2,5 timme efter klockan 8 ringde det. Äntligen!! mannen kommer och ger mig en sprutflaska som Han tydligen tyckt att vi skulle ha...inget sprut ingenting...det får vi göra själva..

suck... hade jag vetat att vi skulle få en sprutflaska så hade jag sovit längre och öppnat i pyjamas fast klockan hunnit bli 10.30... jag har ju trots allt semester :)

nästa hållpunkt är att verkstan ska ringa då det inte blev så bra efter att de bytt bromskloss..så det måste åtgärdas...få se om de kan klämma in mig någonstans och jag får släppa allt och åka..alltså inte börja tvätta, baka..


har fyndat också så klockan 13 ska jag hämta en bokhylla tvärs över gatan. det är perfekt med alla studenter som flyttar ut här då man kan fynda billiga saker som de vill bli av med.

nej nu tror jag det får  bli lunch...det finns tacolasange kvar, mums!

onsdag

nu börjar det bli dags att plocka fram kalendern igen... folk har frågat mig om alla möjliga datum om när jag ska komma hem eller när folk ska komma hit och jag har verkligen ingen aning. det har varit riktigt skönt att inte bo i sin kalender för engångs skull!


haircut

äntligen har det blivit lite ordning på barret.

om jag ska sammanfatta den här frisörupplevelsen så vet jag inte riktigt hur jag ska göra det...

Karin är fortfarande bäst och jag hoppas att hon snart svarar i telefon igen så att man kan få boka in sig till en uppfräschning lagom innan jul.

av hemsidan på stället dit jag var nu så lät det som om de var riktigt duktiga och det är de nog också men jag har bara lyckats hitta ett guldkorn som är ännu bättre..

det blev lugg igen och sen vet jag inte så mkt om vad som hänt där bak för hon ville så gärna demonstrera sin nya plattång som är mkt bra att locka med också om man ville ha lite tuffare lockar än med en locktång..

visst vi körde på det... men nej. jag passar verkligen inte i lockar, inte dem ala korkskruvar...söta eller tuffa..spelar ingen roll..

frisören berömde mig för den goda kvaliteten på mitt hår och att jag nog har ett sånt där bra hår så att jag kan vara lika fin i håret imorgon också när jag vaknar. har man gjort en frisör i mitt hår så trodde hon att den skulle hålla...

för egen del hoppas jag att det inte är så...för i så fall är jag lockig imorgon också haha.

och eftersom jag är lockig så kan jag inte säga något om längder och uppklippning...om det är spikrakt eller inte...hope not!

egentligen har jag ingen krävande frisyr men ändå är det petnoga med frisörstilen. nog mest för att jag är så hårlat att jag inte lägger någon som helst tid på att fixa det förutom när en frisör fixar det åt mig..



klipp klipp

äntligen ska jag iväg och klippa mig igen. kan bara hoppas att det blir bättre denna gång än sist då jag var minst sagt missnöjd med de 5 mm hon klippte då. önskar mig min frisyr tillbaka nu.

på semester med pensionärer

att vara på semester med pensionärer innebär inte samma sak om att vara på semester med arbetande människor.

igår var jag inte uppe klockan 06,00 men 06.45. kunde inte sova mer för jag anade att de redan var vakna och nog hörde jag viskningar genom sovrumsdörren.

när jag kom ut hade de redan hunnit med kaffe och en smörgås. så jag åt frukost och sen turades vi om att använda badrummet.

när jag sedan var klar vid 8.30 trodde jag att allt skulle dra igång men det visade sig att det skulle bli en andra frukost för det första hade tydligen bara varit kaffe och smörgås för att vakna. pensionärer äter lite och ofta har jag också upptäckt!

så efter andra frukosten bar det av till Bergs slussar. vi fick tur med vädret då solen sken igenom molnen. en helt underbar morgon.

därefter åkte vi ut till Ljungsbro och Cloetta såklart. fick med oss allt möjligt hem.

efter det for vi till universitetet för att titta på dess storlek innan vi åkte vidare ner till Gamla Linköping där det var direkt på lunchen för vid det här laget var vi rätt hungriga alla tre. gott att äta fick vi.
efter maten strosade vi runt.

men sen fick det bli att åka hem för morfar brukar alltid somna en kort stund efter maten medan han lyssnar på eko-nyheterna på radio och smacka på en hård karamell.

han sov ½ timme jag sov 1 timme för jag var helt utslagen efter den tidiga och intensiva förmiddagen. och det skulle behövas en tupplur för vi skulle vidare till Ikea efter detta.

vandrade runt och tittade och fick inspiration.

sen var det kaffedags. har man en kaffetarm så har man så vi åkte ner till stan och bevittnade en mycket arg man inne på konditorit som inte ville förstå hur kösystemet fungerade och stormade ut efter att ha domderat att expediten skulle minsann komma HIT NU.

satt på stora torget och tittade på människor medan torghandlarna packade ihop sina saker för kvällen.

väl hemma igen rensades det blåbär och  sågs på tv innan det var dags för natten...andra gick och la sig tidigare än vissa.


ännu en tung morgon då jag var tvungen att gå upp tidigt för att besiktiga bilen. nervöst nervöst. men det gick vägen med en kommentar om en trasig lampa. fick dock höra att våra däck är i dåligt skick vilket vi var väl medvetna om och som vi har kollat upp. fick även höra att höger hjul inte snurrar som det ska då bromsen ligger på... höger sida där vi fixat en ny bromskloss, en ny fjäder och ett nytt hjullager vid två tillfällen... och nu måste alltså bilen in IGEN för att reklamera arbetet som inte blivit helt som det skulle. tråkigt.

hann inte mer än tillbaka hem igen förren vi åkte till Motala för att köpa biljetter till tåget och strosa runt lite innan det blev dags för lunch.
nu har de åkt hem och jag har sovit middag igen.

eftermiddagen har varit lugn med en promenad iväg för att införskaffa en bok till utbildningen och sen har jag lagat tacolasange till middag..

det har varit så roligt att ha mormor och morfar här nere om än tidiga mornar och full rulle.



vad är det för dag?

nu börjar semestern sjunka in och dagarna går i varandra.

igår var vi iväg IGEN och lockade en halv korg kantareller och 4 liter blåbär. detta emellan skurarna som kom då och då.

är nu helt slut efter att ha vandrat halvvägs till toppen på Dalarnas berg tre dagar i rad.

var sen hem till Becka för en tacokväll med gänget. åt som jag inte sett mat förut. gott var det.

men det blev en tidig lördagskväll...vi var lite trötta allihop förutom de som ville slå klackarna i taket.


idag har vi lastat bilen full med våra fynd och mormor och morfar som jag dragit ut på lite semester ner till Linkan.

min absolut längsta resa ner till Östergötland. vi kom inte mer än till Lindesberg förren det var rökpaus. i Örebro stannade vi och åt lunch och spatserade. innan vi kommit till Stora Hammarsundet utanför Askersund hade frågan redan kommit om det inte var kaffepaus än?

en resa som i ett svep tar 4 timmar tog nu 6-6,5 timme... helt semester har inte mitt stressade hjärta.

men nu har vi installerat oss här nere. vi har spatserat runt stan och kollat in vart universitetet ligger, åkt förbi Gamla Linköping, tittat på slottet, domkyrkan, gått varvet runt stora torget, trädgårdstorget, ¨Stångån, barstråket och hem igen via ICA.

det börjar snart snarkas från luftmadrassen...hoppas att de sover gott så att de inte är alldelens gul och blå likt prinsessan på ärten imorgon..de fick en stora lyxiga luftmadrassen som tar upp hela datarummet...de ratade sängen.


natti natti...antar att det inte blir någon sovmorgon imorgon men det blir inte heller att jag går upp klockan 06.00 när jag har semester!!





uppehåll med regn

tyckte att det pratades om uppehåll idag men moln..men nog kom det regn alltid på det också. inte en dag utan regn känns det som.

att vi stod på P&L med endast ett fåtal trådar på kroppen och svettades i hettan är sedan länge glömt...speciellt sen man inte har badat en enda gång i Sverige i år! katastrof!! så mkt badkruka är jag inte heller så det måste åtgärdas någon dag här..innan sommaren är slut för då kan det bli lite små jobbigt,.

idag var vi ner i Falu Koppargruva. mitt andra besök på ett Världsarv. (mitt första var pyramiderna i Egypten 1995?)  det var en upplevelse. kunde ha spenderat mer tid där än vad vi gjorde för sen slog hungern in och vi var också på väg mot stugan.

åt lunch ute vid stugan och tog sedan båten ut till blåbärsstället. det var inte lika bra med blåbär där denna gången. alla var inte helt mogna men det var inte heller så mkt som det varit tidigare när vi åkt dit. en liten besvikelse men vi skrapade ihop 1,5-2 liter innan vi gav oss och det började regna lite smått när vi återvände tillbaka med båten.

styrde kosan in mot Blge igen och hämtade upp Jess för lite svampplockning. hittade dock minimalt med svamp denna gången men istället stora och mycket blåbär så vi hamnade i en tuva istället och plockade tills fingrar (och mun) var blålila.

åkte vidare till Beckas föräldrar på berget med många namn och grillade. det som skulle bli en snabbvisit slutade i en halv helkväll..



Dalarna

idag skulle semestern bli just det semester. lämna hemmet bakom oss och dra ut i vida världen...eller ja hemöver.

först var vi och hämtade ut min frys som jag köpt extra. Martin TImell hävdade när han renoverade det där huset på tv att man endast behöver en liten frys och en lite större kyl för att klara sina behov. han menar vi allt för ofta glömmer bort saker i frysen och att det bara slängs...

han har inte sett min frys!! det går aldrig att få in något i den för alltid har jag fyllt den med något. hembakta bullar, extra pris på kyckling, kantareller eller bär från säsongen.

så nu har jag investerat i en extra frys som troligen blir full på nolltid den också.


sen bar det av på semester. tänkte ta en längre rutt för att se lite mer och göra några stopp istället för att som vanligt blåsa på de 4 timmarna det tar uppåt.

Vadstena var första stoppet. när vi kom dit regnade det. struntade i det och körde vidare istället. satsade på Motala. det regnade när vi skulle ta en promenad längs kanalen.

Askersund, inget badväder direkt.

Örebro. Okej vi stannade och åt lunch innan vi drog vidare.

Nora och glass...nej,. även om smaken på glassen inte påverkas av vädret så påverkas humöret för glassätande. det blev ingen glass.

blåste vidare upp till Borlänge.

hann inte mer än dit förren rapporten avlades av min far att mor och moster redan varit på svampstället och rensat. de hade varit på båda ställena också!

men då bestämde vi oss för att prova ett annat ställe och det på momangen så det var bara att dra på sig stövlar och så iväg.

travade på och insåg att andra varit där före oss men att det funnits gott om svamp. så kom regnet ifatt oss som vi försökt köra ifrån hela dagen. och då. där är det. superstället med lysande gula kantareller. nog för att vi var rätt nöjda med att botten på korgen var täckt med de vi lyckats skrapa ihop innan men detta var lycka!

tur att det spöregnade för det är inte så många andra svampletare ute då som kunde få nys om vårt ställe.

men sen var vi genomblöta och det återstod att rensa det vi fått ihop. kanske inte lika kul men ohh vad gott det blir i vinter.

jag är en riktig ekorre som samlar på mig av naturens läckerheter.

får se vart det bär av imorgon...Falu koppargruva står på listan och blåbär...men jag är inte riktigt färdig med svampen heller...

jaja vi får se....det är väl meningen att man ska ha semester och ta det som det kommer..men jag vill inte sitta still heller..

svamprapport

tittade på lokalnyheterna och det finns massor av kantareller i år!!!

vad jag ska klätta över stock och sten för att hitta skogens guld i helgen...och vad besviken jag blir om jag inte hittar massor, för vi har ett bra ställe ;)

en annan ärlig själ

Anna Richardson, vilken otroligt duktig och rolig journalist och programledare.

se henne i Supersize vs superskinny och Sex Education..båda på 3:an.

den nakna sanningen bakom...

helgen som var - veckan som kommer

i fredags pysslade jag på här hemma och stökade undan lite.

sen bar det av till Örebro. var hem till Mile med familj för att inspektera just det, familjen, det nya tillskottet.
de bjöd på grillat och en trevlig kväll.

lördagen tillbringades i Värmland hos T där vi gick en inspektionsrunda av ägorna och tog en båttur till campingen/hotellet för att äta middag. mycket trevligt även om det inte var något toppenväder på hemvägen då det regnade men båt åkte vi ändå och kul var det.

söndagen tillbringades på köpcentrat med syskonen E, därefter in till Örebro för en bit mat och bio..den nya Transformers filmen. knappast min typ av film men den var okej. fick se pyramiderna och staden Petra i Jordanien..har besökt båda ställena tidigare och längtan efter den kommande Egyptenresan satte in..

sen bar det av hemåt Linkan igen.

måndagen började med en rejäl sovmorgon vilket var på tiden. sååå underbart!! hade dock svårt att släppa tankarna på jobbet vilket är ovanligt...men nu har det hänt så otroligt mycket och bollarna har varit allt för många i luften och på marken så det är väl kanske inte bara att släppa allt och segla vidare?

tisdagen. gjorde en massa ärenden kring hemmet. plockat och fixat och grejat. plockade jordgubbar på självplock som hamnade i frysen och en hel del i mun. mumsiga var de.

onsdagen. idag har vi varit en sväng i Norrköping för att inhandla lite grejer som spanats in. vidare till Söderköping eftersom vädret var så fint...naturligtvis mycket folk och vi nöjde oss med en vanlig mjukglass med tuttifruttiströssel.

torsdagens planer ser ut som så att vi ska plocka upp frysen jag köpt. lämna av den hemma och så bär det av på roadtrip!

första stoppet...Skänninge. vidare till Vadstena och så upp till Nora för ytterligare en glass (det är ju sommar eller hur ;)

sista stoppet blir i Borlänge hos föräldrarna.

fredagen tänker vi att vi ska hinna med Falu koppargruva...finaly! har inte varit där trots att jag är dalkulla så nu ska det bli av. om vi känner att vi har tid kommer vi även att besöka Säters mentalsjukhus..museét alltså..

sen blir det mormor och morfars stuga som jag knappt varit i fastän de ägt den i säkert 5 år nu. inhandlades i samband med att jag flyttade hemifrån och till Örebro så det är ganska logiskt att jag inte hunnit vara där så mycket.

om man tar båten ut kan man hitta finfina blåbär och det är det som är målet. kanske fiska en och annan fisk också..måste leta på mitt metspö och kastspö...hmm.

svamp ska vi också försöka oss på att hitta...

söndag...då bär det av hemåt igen i sällskap av mormor och morfar som kommer ner på besök, äntligen!! ska bli kul att rå om dem bara de och jag.







ledig dag

underbart härligt att vakna upp på en ledig dag.

kom i säng rätt sent igår, någon gång vid 12-tiden. fördelen var den långa sovmorgonen till 10.

nu börjar det bli dags att samla ihop sig och alla saker som ska med på roadtrippen upp till Örebro.


känner mig fortfarande som en zombie i kroppen men huvudet börjar bli sitt gamla vanliga jag.

måste stanna en snabbis på Ikano på vägen ut, ska skämma bort mig med något litet för att fira ledigheten. ett nytt nagellack kanske, en ny somrig färg.

första anhalten

då så, första anhalten drar igång redan imorgon.

innan jag lämnar huset ska här helst vara prydligt och någorlunda städat så att det blir trevligt att komma hem på söndag.

sen ska det packas. halva bilen beräknas bli lastad.

första stoppet är att hämta upp Honom på stationen i Örebro. vidare hem till Mile för att se till den nya familjen och ösa gratulationer.

till lördag morgon önskar jag mig en oändlig sovmorgon.

eftermiddagen och kvällen ska avnjutas i Värmland hos T. grillning som stod på schemat kan vara hotad av vädret. det återstår att se.

söndag är avsatt för svärföräldrarna och möjligen blåbärsplock. även här kan vädrets makter har något att säga till om.

blev ruskigt avis på Lång som varit ute och plockat blåbär i Dalarna..

under söndagen ska vi återvända hemåt för att avgöra resten av resan under denna semester. än en gång får vädret stå för det sista ordet.

 


två veckors paus

det känns så härligt att äntligen få två veckors paus. egentligen är det för lite men det gäller att hålla hårt i semesterdagarna speciellt om man ska studera i höst och därmed får ännu mindre dagar.

men det är också med blandade känslor som jag går på semester..det är inte alla som har den förmånen att de kan ta semester. även om det inte går att jämföra så slår tanken mig.

liksom tanken på rätt och fel beslut kämpar mot ett blödigt människohjärta som känner skuld och ett stygn av elakhet för att rätt sak är att stå på sig och inte ge vika.


men om jag bara håller mig här, på den här sidan staketet så ska jag nog lyckas koppla bort för nu måste jag koppla på mitt eget och värna om det.

besök ska göras under de kommande dagarna även om några dagar utan mänsklighet hade varit att föredra för tillfället. det är nu jag skulle jobba på posten!

time fly

jag är helt inställd på semester-mode.

kroppen fungerar inte längre. den är spänd som en fjäder. huvudet har värkt i flera dar. sömnen är mest något man tar sig igenom men jag blir inte utvilad.

dels är jag inställd på att snart få släppa allt. därför stänger kroppen så sakteliga av. dels har så mycket krävt min uppmärksamhet och engagemang under väldigt lång tid. nu när jag snart får koppla av går kroppen ner och går på sparlågan bara för att uthärda de sista dagarna.

tankarna och känslan hänger inte ihop. det har varit påfrestande men på något sätt har jag förväntningar på att kroppen ska klara mer än detta. men det gör den inte och det går inte riktigt ihop i huvudet för det är fortfarande ändå rätt piggt och har massa idéer men kroppen känns som en gammal tant.

har saknat T's och mina promenader som vi hade någorlunda rutin på under våren/försommaren.
imorgon ska jag nog ta mig ut i skogen (om det inte regnar!) och samla kraft inför semestern.

nu har tiden flugit iväg igen och jag vet inte hur det gick till... kom hem hyfsad tid från jobbet, såg lite tv, surfade lite, hämtade ut mitt paket och handlade lite smått sen tjop så var klockan 20.40.

nej jag tror någon trollar med min kropp och tiden...för huvudet hänger inte med..

upprörd

den här sommaren såg jag fram emot. den skulle bli så enormt rolig. och det har den varit hittills också. det har hunnit hända mycket vill jag lova.

men den har också upprört mig på flera sätt.

i tisdags lyssnade jag på radio som så många ggr förr när jag är ute och far i jobbet, speciellt det långa sträckorna där man hinner lyssna in sig lite på det som sänds..

de pratade om kill/man-jourer som är motsvarigheten till kvinnojouren. de hade ringt runt för att se hur många som var öppna. det var inte många i vårt avlånga land som var det. detta beror på flera orsaker varav en är att de drivs av frivilliga.

men de som har öppet även på sommaren är polisen och sjukvården. det framkom tydligt att deras kunskaper kring våld mellan människor baseras på ett stereotypt synsätt. våld i hemmet innebär med andra ord att mannen slår kvinnan.

kunskapen och förhållningssätt för våld mellan två män i en relation, två kvinnor i en relation eller det faktum att det är mannen som blir misshandlad av kvinnan var näst intill obefintlig.

om två parter av samma kön kommer in till sjukvården antas det att relationen är vänskapsbaserad och därmed separerar man inte på parterna utan de får vistas i samma rum vilket försvårar att sanningen kommer fram som kan leda till en anmälan.

jag blir upprörd för att alla vi som behöver bli utbildade inom det som är viktig kunskap för vårt yrke inte får det. allt kostar och allt tar tid.

sen vore det ju bra om rätt insats också sattes in där den ska vara...


skön sanning

jag har en så otroligt grym vän. inte nog med att hon under sin förlossning hela tiden tänkte på att det var min födelsedag och att han kanske kanske skulle komma ut då. men hon berättar också den nakna sanningen om att vara nybliven förälder och allt vad det innbär...även det mycket oglamourösa som ingen annan tycks vilja berätta...

inte någon av mina andra mamma vänner i alla fall.

det är skönt med någon som pratar om sanningen bakom allt gulli gull.

ska åka upp och besöka dem på fredag.

använda prylarna

idag har jag jobbat och sen har jag jourat. kom därför hem sent, igen känns det som. känns som om jag varit hemma sent varje dag under en lång period nu.

det stämmer väl delvis eftersom jag fått jobba för att vara ledig på midsommar och P&L. men när jag kommer hem så sent så vill jag vara uppe länge också. jag vill hinna med att känna att jag varit hemma och så måste jag hinna med att använda prylarna.

jag har ju jobbat för att kunna köpa allt jag har här hemma så då måste jag ju hinna använda soffan, tvn, sängen, datorn osv. annars vore det ju ingen större ide att jobba..

så ikväll kommer jag troligen vara uppe för länge speciellt som jag ska iväg med bilen till klockan 7 imorgon på reparation och så kommer jag bli trött...men jag har hunnit njuta av att vara hemma och jag har använt grejerna =)

uppdaterad kalender

v 29  måndag joura efter jobbet, bestämma om jag ska fortsätta joura i höst eller om det ska få bli liggandes på is nu när jag ska studera

tisdag lämna in bilen för att byta en fjäder och hoppas att det brummande ljudet beror på det och inte hjullagret också...*hålla tummen hårt*

onsdag..jobba eller ledigt, det är frågan det.. måste ha en ledig dag denna veckan..alt ledigt på fredagen..beror på det..

v 30 SEMESTER!! med Honom.

Värmland ska hinnas med, grilla där första helgen. svänga förbi svärföräldrarna och Mile för att gratulera till prinsen Becks. (nej han heter inte Becks men jag kallar Mile för Posh och hennes man för Beckham..de är ett otroligt stiligt par som länge åkt mkt tjusiga bilar som studenter...men nu lär de väl ändå ha skaffat en familjebil där jag får plats?!)

fick rapport om blåbär i Dalarna nyss och jag som inte tyckte att vi skulle ta turen förbi Dalarna på semestern då vi ska dit senare...

vart semestern bär av mer är ännu inte bestämt...beror på vädret lite...

V 31 Han åker och momen och moffa kommer förhoppningsvis i början av veckan..

kommer Lång och hans S mot slutet av veckan?

helgen spenderas den med JZ? oklart oklart..

Mile fyller dock 27.

v 32 åter jobb...lunken börjar komma tillbaka...det värsta är kanske över?

v 33 stillsamt?

v 34  Skolan börjar måndag 17 augusti klockan 08.30 i D-huset.  tur att jag hunnit ladda till helgen? plocka svamp? om det finns några..klippa mig? om det finns någon tid..dop och en dejt med JZ.


söndag

helgen har redan passerat i en rasande fart av regn.

träffade mor och far under fredagen och lyckades övertala dem att lämna Macy kvar här hos mig. en Cavalier King Charles tik på 11 år. hon är inte min hund men jag höll i henne hos uppfödaren medan syster och mor höll i två andra hundar och Macy somnade hos mig när hon var så liten att hon fick plats i mina kupade händer. det var även jag som döpte henne och jag har lärt henne teckenspråk då hon nästan är helt döv och har varit det hela sitt liv. hon hör inte ljusa toner men uppfattar mörka som när en bil åker på grusgången där hemma i Dalarna.

när jag är i Dalarna på besök följer hon efter mig hela tiden. är jag uppe kommer hon dit. går jag ner och hon sover så dröjer det inte länge förren hon känt att jag inte längre är kvar och kommer ner och letar reda på en. därför är hon min.

Cindy vår andra hund som dog förra sommaren var mammas. vår första hund på länge.


ja sen skulle jag jobba på lördagen, extra insatt, så jag tog familjen och åkte till Norrköping med dem. de gick på stan och jag jobbade. vi skippade Söderköping för regnet.

söndag. åter en dag med extra insatt jobb. och de övriga mor, far och Han åkte tillbaka upp till Dalarna.

så nu är det lugnt här inför sista veckan innan semestern.








slutet på den drömmen?

jag berättade förut att jag har haft två återkommande drömmar. den första var om gammelmorfars Fiat som jag körde när jag var liten men den drömmen slutade efter att jag en natt drömt att jag krockat.

den andra återkommande drömmen har varit om Lång. samma sak varje gång. men inatt var den annorlunda. jag ställdes inför ett val. jag kunde välja i vilken riktning drömmen skulle gå. funderar på om det betyder att även denna dröm har nått sitt slut och inte kommer att återkomma igen.

sen kan man ju fråga sig vilket behov har jag haft eftersom de två drömmarna återkommit men sedan helt slutar...

drömde även om Bebis (Långs lika långa bror) och att barndomsvännens pappa startade loppis i källaren. mångsysslar som han varit. skumt.


jag kom in, jag kom in, JAG KOM IN!

jag kom in på specialpedagogiska programmet 50% till hösten.

jag är så glad för just nu vill jag ha en paus. just nu ville jag höra positiva nyheter. just nu är jag laddad för nytt och spännande.

skolan börjar v 34...vet ännu inte när registreringen går av stapeln men det viktigaste är att JAG KOM IN och jag har tackat JA.



helg

helg helg helg..

i helgen ska jag hantera mina föräldrar som är på besök. ska väl förhoppningsvis gå bra. längtar såå efter min hund Macy. tycker att hon kan bo här hos mig även om det innebär att jag får gå upp klockan 5 imorgon bitti och ge henne mat och rasta henne för att hon sedan ska vara nöjd och gå tillbaka in och sova vidare när man själv är klarvaken.

jag tycker inte att hon ska behöva bo på hotell i stan där det inte ens finns gräs att kissa på. bara för att mor och far hade en rabattkupong och fick bo billigt två nätter på hotell och mer än gärna ville utnyttja detta istället för att dra ner husvagn, bo i övernattningslägenheten eller bo här.

nej Macyen borde vara hos mig :) 


fullmåne

förklaringen till alla mina tokigheter som jag råkar ut för just nu är fullmånen. nice.

borde vara my old self om några dar..

lånad struktur återlämnas snarast!

det blir bara värre och värre upplevelser efter att min struktur har försvunnit. konstigt nog har min kollega T blivit väldigt organiserad på sistone. och han som ska sluta. tänk om han har tagit min struktur och försvinner iväg med den.
hur ska jag stå ut?

jag klarar inte riktigt av det här med att vara virrpanna.

i morse när jag gick längs Kungsgatan har jag i handen en påse med mat och ett stort paraply (som jag i skrivandets stund kommer på att jag glömt på kontoret! ahh hoppas att det inte regnar imorgon när jag ska ta tjänste-id 08.00!!)

jag räcker upp handen med påsen i för att räta till luggen och lyckas då samtidigt få in paraplyt på något vis under mitt högra ben och in i den uppvikta byxkanten på mitt vänstra ben så att jag är nära att fälla mig själv, utan chans att ta emot mig då båda händerna håller i saker. jag lyckas dock på något vis hålla mig på benen.

...och ja så fortsätter dagen.


muttrar just nu över att även om jag tänkte tanken på att ta fram mat till kvällen så glömde jag det naturligtvis. tänkte då unna mig thai-mat eftersom det inte blev av på min födelsedag för att de hade hunnit stänga..

ingen bättre lycka denna gången för nu är det istället semesterstängt..

så jag muttrar lite till efter en lång arbetsdag och lyssnar på M. Jackson tribute på Mtv och överröstar grannarna som satt igång sitt tjatter. jag undrar vad de har att säga varandra varje kväll så fort jag kommer hem...det låter genom väggarna och de skrattar aldrig så man kan ju undra om de grälar varje dag eller har mycket djupa diskussioner för sig.

things change fast

haha var det en nice morgon? saker och ting förändras då bra snabbt. innan jag hunnit äta frukost plingar det på dörren och killen från skadedjursbekämpningen är här. IDAG. jag bokade om detta förra veckan då jag skulle ha en träff på morgonen....som visade sig bli inställd...så jag kunde få lägenheten sprutad med gift i alla fall..

så avlöste det ena det andra under dagen.

Kolmården var fantastiskt. det som överraskade mig var storleken på anläggningen. men. nej jag har kommit fram till att djur i bur är inte min grej. jag tycker synd om djuren som är instängda. samtidigt som delfinshowen var fantastisk, nog mest beroende på att jag fick se levande delfiner..men djur som blir drillade, utsätts för den otroliga ljudnivå som var inne i Marine World.. nej. det känns fel i hela mig.

annars regnade det mest i öknen idag. har krupit ner under filten med myssockor och mysbyxor för att försöka tina upp samtidigt som jag försöker vädra ut lägenheten på gift.

jag har kläckt en idé!!

nice start

nice start på en ny dag och en ny vecka..

spöregn! regnet smattrar mot fönstret. det slår i asfalten utanför. underbart, idag ska jag till Kolmården.
men det är bara min normala hjärna som tänker att det vore roligare om det hade varit sol ute, jag väljer att bredda mitt perspektiv och tänker tillbaka till förskoletiden...inga dåliga väder bara dåliga kläder.

så istället funderar jag över vilka kläder jag ska välja idag. funderar över mina stövlar jag inhandlade till midsommar, de svarta med ljusrosa snören. vart är de? försöker tänka tillbaka och klandrar min städande far. jag tror att de har blitt kvar i Dalarna och att han ställt ut dem i garaget tillsammans med övriga stövlar då han inte har någon som helst koll på att de stilrena stövlarna var mina. suck. inte undra på att saker och ting försvinner för någon som egentligen har stenkoll!

har ett par vita billiga saker men knövlig sula...som JAG nog tog upp på vinden för att de aldrig kom till användning.

men kläder är lite svårare..det är fortfarande ganska varmt i luften blandat med fukt. jag tror inte vi får ta ett svalkande bad bland delfinerna!

gick upp en timme tidigare idag för att jag skulle hinna förbi gamla kontoret och hämta upp Kolmården kort innan första mötet. men det visar sig att jag inte behöver stressa utan kan åka in som vanligt så istället har jag ägnat morgonen åt att ta det lugnt med en kopp te och shoppat bebis gåvor. bebisarna rullar ut i en ström just nu. Posh och Becks fick en son, fast det visste jag ju redan efter som jag fick ett sms under våren från en nyfiken mor som inte kunde låta bli att få veta det jag inte ville veta utan att ha gissat först =)

nej leta stövlar kanske?



gräsänklingsveckan

nu följer ännu en vecka som gräsänkling. jag har lämnat av Honom vid tåget.

helgen har varit mysig med utflykt igår och god mat och idag har vi försökt oss på lite nytta på förmiddagen. såna där måsten som man inte kan blunda för utan som ska göras för eller senare.

efter att han åkt kände jag mig rätt seg men har ändå försökt få en del saker ur världen, tyvärr de där som man aldrig ser men som behöver göras. fylla på tvål, lägga in bilder på datorn och sortera en enorma hög som växt med osorterade bilder fast man lovat sig själv att på nya datorn ska allt vara sorterat i namnmärkta mappar med årtal och allt. plockat lite tvätt som blivit liggande. diskat undan lite efter helgen. satt in viktiga papper under respektive flik i pärmarna.

men ändå kan den som kommer in genom dörren fråga sig vad jag håller på med. för helt cleant är det inte.

funderar på inredning. inte inte alls nöjd med vardagsrummet. och kontoret är ett skrivbord i ett hörn som är helt redo för en ny stil efter att roomie left the building.

har försökt boka om ett jourar pass utan att lyckas, har flyttat på besiktningsdatumet då vi imorgon lär ringa vår mekaniker och få fjädern bytt...troligt vis något annat också, hoppas inte!!!

att det alltid tycks finnas en massa man måste göra?!! underligt.


tänker på att det faktiskt bara är två veckor kvar innan jag går på semester. inte mer?! i veckan ska jag på utflykt till Kolmården, en förmån med att jobba på sommaren.



utflykt

idag har vi varit på utflykt. vi åkte på loppis i Fornåsa. hittade två böcker, en om att sy och en om olika spel man kan göra själv. köpte den i pedagogiskt syfte, jag har en tendens att samla på mig allt möjligt bra att ha material för man vet aldrig när det kan komma till användning. brukar också beställa allt gratismaterial som det annonseras om i lärartidningen.

sen åkte vi vidare till Borensberg och åt mjukglass med tuttifruttiströssel och polkaströssel för honom. tittade på broöppning och slussande i kanalen.

hittade ännnu en loppis/kuriosa butik att strosa i.

åkte sedan vidare till Brunneby musteri där det skulle vara jordgubbsfestival men jag vet inte riktigt vart den höll hus, såg en jordgubbsförsäljare och de hade erbjudande på jordgubbssaften. kom därifrån med en whiskeysenap.

även här var det en liten loppis som vi tittade in på.

vidare hamnade vi på Motorhuset, tittade på båtar och leksaksbilar.

väl hemma igen handlade vi lite inför lunch och middag.

till lunch hade vi smarriga bruschetta med tomat, rödlök, ruccola och balsamvinäger samt vitlökssmör. mkt gott.

nu till middag har vi gjort egen pizza.

en riktigt mysdag.








jul?

hade en märklig dröm inatt. en mardröm i min värld.

det var dagen före julafton och jag hade inte köpt en enda julklapp!! jag hade helt enkelt missat att det var jul. det hade inte kommit någon snö och tiden hade bara sprungit iväg så paniken spred sig i kroppen. julen är en så pysslig högtid då jag verkligen går lös så mkt jag bara kan och orkar med.

så där sprang jag runt på stan och hade ingen aning om vad jag skulle köpa för julklappar. jag som brukar ha sånt klart till hälften i alla fall redan på våren/sommaren. någon säger att de skulle vilja ha något och jag lägger det på minnet eller så kommer jag på att personen i fråga borde ha...

jag sprang runt och handlade men visste inte hur mkt pengar jag hade på kortet och skulle därför gå och ta ut pengar när någon filmar mig med en mobiltelefon när jag ska ta ut pengar och får med min kod och allt..

sen vaknade jag.

enligt min drömbok ska detta betyda att en kär vän eller släkting som du trodde hade glömt bort sig ska höra av sig....

hmm spännande...






bless me

kör runt med AC utan problem men jag sover med fläkten på två nätter och vad händer? atscho prosit..förkyld.

vaknade upp i morse och var rätt risig. nyste och hade mig. inte fick morgonen någon bättre start efter det heller..

fattar inte att jag E har lyckats med allt detta under en halvtimme..men medan andra börjar få struktur verkar det som om jag tappar huvudet för en ynka förkylnings skull...

av någon anledning blev glasögonen mest liggande än använda under morgonen. glömde dem i badrummet, i sovrummet, på vardagsrummsbordet... förstår inte varför jag skulle ta av dem...man kan väl duscha med dem på?

gjorde frukost som vanligt...te som blev för varmt som vanligt. lämnade därför kroppen för att gå och klä på mig. som vanligt. men när jag kommer tillbaka till mitt härliga te och dricker det är det inte endast vätska i koppen utan jag känner något i munnen. spottar och spottar i hon. jag behövde inte ens gissa, jag visste vad jag fått i munnen innan jag hann svälja. en tvestjärt!!! usch!! så superäckligt det kan bli!

har haft problem med tvestjärtar sen jag kom hem i söndags. antar att de har haft det skönt medan jag varit borta på festival.

går nu runt och plockar ett gäng varje kväll. skadedjursbekämpingen är på väg, måndag förhoppningsvis, men jag har ändå tagit saken i egna händer och lagt hela vitpepparkorn, vitlök med hål i samt lagerblad i alla vädringsfönster så det lär lukta vitlök i lägenheten men det är säkert bra mot förkylningen också ;)

innan jag dammsög spred jag ut vitpeppar där jag sett flest tvestjärtar och lät ligga över dagen innan jag dammsög upp det tillsammans med allt damm som samlats.

jo...bravaderna för dagen var inte slut där. spotta spotta och äcklades. skulle sedan dra mig iväg till jobbet. går ut genom dörren, låser och tittar ner när jag går...crap jag har ju innetofflorna på mig. tillbaka in igen och byter skor, ut igen...nej! matlådan! fast jag rabblat "plånbok, nycklar, mobiler, kalender och mat" så har den inte kommit med... när en strategi blir en vana utan innehåll!!!

in igen och hämta matlådan, tar en frukt och vattenflaskan....ready and go...

in i bilen...NEJ! det var ju nu  på morgonen som jag skulle åka tidigare för att hinna tanka på vägen... ahh..

men sedan fick jag ändå en gynnsam dag men en rejäl bust på förmiddagen och inte en helt så hemsk eftermiddag.
avnjöt kvällen ute på en filt i kvällssolens dis med jordgubbar och honungsmelon..

ahh bless me.





hetta

det hettar till på alla möjliga områden just nu känns det som.

först och främst är det varmt ute. underbart att gå till jobbet utan att släpa på massor av kläder som ska av och på flera gånger om. mössor, vantar, halsdukar som bara far ikring.

men det har också varit kravmligt även om det känns som om det börjar lätta upp nu på kvällen så var jag sjöblöt efter att ha dammsugit av lägenheten. äntligen. nu börjar det ta form igen efter att inneboende flyttat ut och jag har min första hela vecka hemma. var borta midsommarveckan och under peace and love så det hanns inte med att bli något ordentligt ordnat alls. men nu sprider sig den nöjda känslan sig genom kroppen.

för det andra kan man bli varm om öronen när man tvingas gå emot sin egen känsla, det kan vara svårt att ha tilltro till sin egen förmåga när den baseras på en känsla och amatörpsykologiska analyser, då underlättar det när andra kan få samma känsla.

sen kan man bli varm i hjärtat när man pratar med Honom och tänker att vi ses om bara två dagar...





RSS 2.0