jag är färdig

nu är jag "färdig" jourare. färdig i att jag har gått igenom utbildningen och fått ett intyg på det. men det finns såklart mycket kvar att lära som i alla arbeten där man jobbar med människor. man blir aldrig full lärd.

blev bjuden på ännu en god lunch. vi var på en fisk restaurang där jag åt strömming och potatismos med lingon. det var länge sen jag åt strömming faktiskt.

känner mig lite smått tom i bollen. vädret påverkade oss hela gänget under dagen. klyschigt men vi ska inte klaga på värmen nu när den äntligen har kommit...


hade en underbar avslutning på jobbveckan igår med grillning och bara vara, finnas till. satt på vår "uteplats" och myste hela kvällen. J kom förbi cyklande på någon bravad för rätt som det var försvann han lika snabbt som han kommit.

imorgon är det uppsats som gäller... får lägenheten för mig själv också. det vankas flytt för svägerskan. hade iof varit kul med lite stadsombyte och få se nya placet men nu får jag stå mitt kast.
känner mig dock rätt redo för uppsatsskrivandet. jag tror jag har rätt bra koll på det i huvudet. satt på lunchen igår på jobbet och gjorde en mindmap och fick nog ihop de där 5 sidorna rätt enkelt men jag ska inte vara för kaxig.


är verkligen helt utpumpad nu...sambon fixar med maten. borde erbjuda en hjälpande hand...gört!

fiasko

vilket fiasko!

fick grabbarna att komma över till Norrköping igår för det skulle vara marknadsdagar i city. gick och mötte dem när de kom med bussen och allt. hade sett ett tält som var uppställd vid v.o.k (vård och omsorgskontoret) så jag tänkte att det kanske hände något skoj där nere?

det gjorde det inte kan jag meddela! vidare travade vi in mot stan. grabbarna som inte har så stor koll på stan tyckte mest att jag ledde dem runt på långa turer och trodde väl aldrig att vi skulle komma fram. så kom vi in i i stan. inte en skymt av någon marknad. inte ett enda marknasstånd med de sedvanliga strumporna, munkarna, godiset och solglasögon....

började bli lite smått misstänksam vid det här laget och ringde kollegan J som är från stan för att höra hur en marknad egentligen går till här i Norrköping. hon hitta på en tidning att läsa i och det som var marknadsdagar i city var att vissa butiker hade erbjudanden, det skulle vara stan runt och så skulle tre kända artister uppträda...

måttligt besvikna vi blev. särskilt sambon som älskar marknads nougat. det blev inget med det inte. gick en sväng genom stan och tittade lite i affärer...somliga hittade skor...inte jag..

sen slog hungern till och vi började vandra runt och leta efter ett lämpligt ställe. vi hamnade tillslut efter en del klagomål om väldig hunger på Stödteamets stammställe får man väl säga nu... fick i oss en god pizza på uteserveringen. så illa blev inte eftermiddagen/kvällen ändå..

trötta och någorlunda nöjda drog vi tillbaka till Linkan igen..jag somnade så fort vi kom ut på motorvägen, nöjd med att slippa köra för en gångs skull...

drog en repa på cykeln när jag kom hem efter återvunna krafter som samlats efter tuppluren i bilen...

nu återstår en halv arbetsdag innan det är helg...

har dock påbyggnadsutbildning imorgon på BRIS så det blir en arbetsdag till för knoppen...

på söndag måste jag prestera en uppsats på 5 sidor! jag har det lite smått i huvudet men har hakat upp mig på frågeställningen vilket gör att jag står still. inte alls bra. men jag hoppas att jag har tillräckligt med material i huvudet för att sedan snabbt kunna spotta ut en någorlunda bra uppsats. nu är jag väldigt opptimistisk...och så här sent ute brukar jag inte vara...men det har varit mkt annat som har upptagit min tid..

sommaren hägrar verkligen nu...

ska gå och ta en tidig  lunch...ska vara iväg hela eftermiddagen sen på arbete...

ciao!

redan torsdag?

känner mig måttligt snurrig och dåsig utav solen. är det redan torsdag?

tisdagen förlöpte mest som en grå tråkig dag som jag minns den nu....alltså inget anmärkningsvärt med den..

onsdag. ja det var igår det ja. hade en intressant förmiddag på jobbet. först var jag på en kort föreläsning om hot och våld. intressant tyckte jag inför föreläsningen, intressant under föreläsningen men knappast användbart i mitt dagliga arbete tyvärr. det var en teoretisk föreläsning som behandlade evolutionen och hur några besläktade vi är med apor och att de har olika läten för olika faror som gör att de vet hur de ska fly - upp i träden eller ner på marken. vidare handlade den om hur vi reagerar vid hot och våld, kroppsspråk och flykt. det jag hade önskat var hur jag ska förhålla mig om jag blir hotad i arbetet eller på fritiden för den delen och vad jag gör i våldsamma situationer..

vidare var det HLR hjärt och lungräddning vilket är otroligt användbart att kunna som människa. det var 10 år sen jag gjorde det sist...obligatorisk högstadiegrej. så det var bra för föreskrifterna hade nog ändrats sedan dess. 2 inandningar och 30 kompressioner blev vi lärda. vi har även fått in några MiniAnne som vi kan träna på vid tillfälle vilket är superbra!

efter det var det fika = en frukt, te, kaffe..mm..

sist hade jag skrattyoga. det var intressant. men knappast användbart i mitt arbete. vi hade hellre sett att vi skulle ha fått en föreläsning om ADHD eller en riktig om hot och våld eller liknande men men... vi får väl helt enkelt ta och skratta lite mer...


sitter kvar på jobbet nu och väntar på grabbarna som är på väg in till Norrköping. tänkte gå lite på stan och jag har hört att det ska vara marknad.

har just varit ute på en social tur och fick gå en jättehärlig promenadslinga och fika på ett jättemysigt ställe. fick lite känslan av Frostbrunnsdalen där hemifrån. det var länge sen man var ner där också...får ta en tur när man kommer hemmåt om tiden räcker till vilket den oftast inte gör tyvärr...


var på en helsväng igår..gick på stan. inhandlade faktiskt en guidebok om London. min första turistbok men tänkte att det kunde vara kul att ha en så vi hinner med så mkt som möjligt. någon direkt semester lär det nog inte bli för schemat är rätt späckat redan.

nä jag kanske ska bege mig neråt...de kommer väl snart med bussen och jag ska möta upp dem så de inte går vilse eller något...

puss puss

måndag

det är en riktig måndag idag. tyvärr betyder det allt som oftas huvudvärk av någon anledning dock i en mildare form idag.

det har varit en  svängig måndag. började med att fara upp ur sängen 06.30 i morse fast besluten om att tvätta. det funkade.

jobbade med allt vad det innebär. högt och lågt. idag har jag faktiskt något att ta ära för som jag vet att jag inte kommer få från något håll men om det inte vore för mitt insisterande så vore vi inte på väg i den riktning vi just nu jobbar. jag antar att jag får ge mig själv en liten klapp på axeln och tänka tillbaka på detta när det känns motigt.

kvällen ska ägnas åt att bestämma planerna för Londonresan. vad vill vi se? eller vad vill han se? jag har sett en del redan.
vidare ska det beslutas om stuga för midsommar. hoppas att det inte är försent! jag tror 6 platser är bokade, får höra hur det blir med resten?J&J är med samt R. antar att det inte blev något med BÅ? har faktiskt inte uppdaterat mig i läget nu när jag tänker efter. vill ha med Jess men jag tror det var hennes tur att ta en tripp till England just precis då...vi som har en thai-häst att klättra över ;)

pratade med Leylike om att komma upp men det verkar inte bli så..om inte klockorna ringer haha. hade ett väldigt roligt samtal som måste avslutas vid tillfälle.

har kommit fram till att jag är långrandig. det finns en del saker kvar att avsluta och nu är kanske tiden att ta tag i det. vet inte riktigt hur det ska gå till alltid men på något sätt lär det nog till. det tar för mycket energi att ha det släpandes med sig när man blir påmind från gång till annan om det.

tittade på skrivaren och kom på att bläckpatronerna kom inte idag. så skolarbetet står still. jag måste göra ett ryck, jag vet så väl...men ugh vad sista uppgiften sitter långt inne.

nä jag tror jag ska ta tag i den här midsommarfrågan nu...den känns angelägen. sen får det bli mat. känner mig seg...


hmm kom kanske på ett nytt matchmake thihi...









up and running

kände starkt att det var dags för en riktig blogg utan sammankoppling med något community. jag är en skrivare av naturen så jag behövde något riktigt.

namnet tillägnas en undervärderad gammal lärare som jag i efterhand har förstått har gett mig så mycket, men under tiden då det begav sig var man tonåring, skoltrött, ointresserad och allt det där man är när man går i högstadiet. den här läraren hade många smecknamn i klassen, mitt var emelinaemelej kan du svara mig? så fort det vankades en fråga. det jobbiga var när man inte kunde svaret på frågan och hon gått igenom hela ramsan.

vidare koppling till skolan... det är meningen att jag ska ägna dagen åt uppsatsskrivande. men vi har inte kommit så långt. har pysslat med informationssökande och sen tog bläcket slut.

väntar på limpen nu som har lovat att slita sig på tenta p och komma och göra mat. limpen därför att han i onsdags sparkat ihop med J på träningen och ringde lagom då jag övervägde att börja städa toaletten eller gå och lägga mig... han ville till akuten.

kom till träningslokalen där en orolig J vinkade in mig och en hoppade limp stapplade sig in i bilen med andra foten i vädret med ett blodigt papper runt.

vi trodde tån var av men det var BARA halva skinnet som lossnat och jag vet inte så mkt mer, jag har inte studerat saken på nära håll. resultatet blev tre stygn till samlingen, det finns tydligen en samling.

ja så sådär jättemycket aktivitet har det inte varit. limpen tar sig inte runt så mycket och dessutom är det tenta p så läget är dött.

paljetten var i sthlm så jag drog en repa på ikano och shoppade lite. hittade två skjortor faktiskt - lite oväntat. ska försöka hålla lite på mig till London resan. har tänkt göra en del inköp där. shop till you drop

nu kom han...han undrar om han har så mkt privatliv kvar. troligen inte =)

tacos idag. mums. ska gå och räcka ut en hjälpande hand




tacosen gick ner liksom köttfärssåsen nu på kvällen...mycket köttfärs blir det men det var ju billigt ;)

har hunnit med att städa lite och diskat...sånt som måste göras och som alltid blir lidande när det är tenta p. idag har han enbart kommit hem för att äta lunch och middag. samtidigt som han har tenta p har jag också mina skoluppgifter så allt förfaller för en stund känns det som. är dock nöjd nu med att inte trampa i smulor och badrummet glänser sen två dagar tillbaka.


pluggande hann jag med lite också. har läst lite men har fastnat i frågeställningen. ska skriva en uppsats på 5 sidor inom ämnesområdet neuropsykiatri och kriminalitet..bara det att kriminalitet är inte mitt ämnesområde så jag kan inte så mkt mer om det än vad vi lärt oss i kursen. tänkte att jag skulle skriva i förebyggande syfte och då blanda in pedagogiken som är mitt huvudområde och så koppla ihop alltihop med ADHD. Man har uppskattat att 25% av alla våldsbrottslingar i våra fängelser har diagnosen ADHD..(Vanna Beckman En väg till fängelse)

än idag finns för lite kunskap om neuropsykiatriska funktionshinder i skolan...vilka konsekvenser det kan få. men alla med ADHD blir ju inte kriminella det måste man ju komma ihåg!!!!

det har varit en ganska spretig dag. jag har pysslat med lite allt möjligt.



kalender framöver:

Juni

1:e svägerskan flyttar ev Jönköping
4-6:e Blge
15-18:e London
19-obestämt Leksand (midsommar) Blge efter?
27:e jourar så Norrköping
28:e födelsedag, ensam, jobbar =/

semester v 25-26

Juli

3-4:e joura igen

v 27-29 jobb jobb jobb

v 30-32 semester!!!

v 34 slutar jobba helg..raka veckor framöver.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0