plikter

tack T för rekommendationerna av mina talanger i köket. tog med en påse lussekatter i jobbet och skämde bort dem. de har det bra mina kollegor. förra veckan fick de mandelmassebullar.

alla mina sambos (har ju hunnit avverka några stycken) har inte heller haft några klagomål på min matlagning. jag undrar vad de levt på i tidigare liv?


för övrigt har jag gjort mina plikter idag. först var jag i skolan och lämnade respons på kursuppgift 3. nu har jag även mottagit respons på densamma. återstår endast att ta ställning till vad jag vill ändra på och inte. kanske ett kvällsprojekt eller så direkt i morgonbitti.

sen åkte jag iväg till jobbet och svarade i telefon då jag var ensam på kontoret bra länge. fick enbart förvånade röster i andra ändan då det var jag som satt där, jag som inte skulle vara där. men nu har jag tjänat in 3,5 plustimmar och gjort alla mina plikter. allt är klart så nu kan jag släppa kontrollen och ansvaret till vår söta vikarie med det lika vackra namnet som mej ;)  mycket praktiskt.

väntar på att tvättiden ska kicka igång..kanske borde börja riva i garderoben och lådor för att se vad det är jag ska ha med mig så att väskan börjar fyllas. det är ju knappast så att jag behöver gå sysslolös..


julklapp

i år har jag världens bästa julklapp att ge..jag tror jag spricker snart :) 

men tiden innan jul får inte gå för fort heller för jag lär ju hinna med allt jag vill göra innan dess..men lite snabbt kan det gå :)


this week's special

ojojoj vilken vecka..

imorgon är det respons på kursuppgiften som gäller. det ska nog gå bra att blåsa igenom rätt snabbt.

sen lär jag dra in till jobbet och köra lite extra. har verkligen inte hunnit allt innan jag ska ha semester och vara borta i två veckor. crap.

sen lär jag ju tvätta också. vore ju nice att ha hela garderoben att välja mellan när man ska packa. måste ju hitta något som kan passa både mig och Japan.

måste komma på vad det är jag behöver shoppa också..fick tag i tre par strumpor idag och en klädrulle..mkt bra.


på tisdag är jag "fri" under större delen av dagen. men mycket ska hinnas med. packa och allt ska vara klart.
ett spännande möte klockan 14 med Honom. sen ska jag träffa Alfons. måste passa på innan paljetten reser nästa termin för en hel vår utomlands. fick komma och hälsa på..en till resa? jisses..

sen är det Japan som gäller på onsdag. först Köpenhamn där jag är lite besviken över att jag och L inte hinner ses..hon ska också resa från Norrköping och sedan Köpenhamn under onsdagen men deras flyg avgick tidigare än vårt..om det inte uppstår förseningar..hoppas inte för deras skull..

Ja så Japan en hel vecka. otroligt. fantastiskt. spännande. nervöst.resfeber.

 


förbereder glöggmys




lussedegen..det funkade rätt bra med Santa Maria saffran..det blev lite röda pluppar i som jag vill ha det. inte bara gult som det blir av rent saffranspulver.






fixar pajer i köket för fullt. lite sött att S var tvungen att fråga om den gröna var en klänning :) mitt mormors förkläde.



glöggsmaker förutom dessa hade vi en alkoholfri jättegod hjortronglögg. mums.



mumsig kycklingpaj som blev populär



thaipaj med massa gott i.


glöggmys

igår hade vi glöggmys tillsammans med gänget innan vi alla försvinner hemöver för julfirande och vi ses inte förren någon gång i januari igen.

det börjades med att jag bakade lussekatter i nattlinnet på lördags morgon/fm.

på eftermiddagen gick grabbarna för att basta medan jag stod kvar i köket och bakade två pajer till de svultna efter att ha svettats. Lovis kom och höll mig sällskap.

vi åt och myste och sen blev det glögg på det i olika smaker och lussekatter, pepparkakor och julgodis.

ska lägga ut lite kort på härligheterna senare.

nu har jag just blivit klar med kursuppgift 3 och ska skicka ut den för respons.

jag ska vidare ut på en välförtjänt fika och lite julshopping och mys på stan...


julklapp nr 1

har redan fått min första julklapp för i år. den var från arbetsgivaren och bestod av 300kronor att sätta sprätt på tillsammans med kollegorna.

vi valde att bowla och äta en god middag tillsammans. bowlingen gick verkligen urdåligt för mig. jag har nog aldrig spelat så dåligt, inte för att jag brukar vara bra men en strike brukar jag alltid kunna få till på något mystiskt sätt men inte denna gången fast vi spelade två serier. märkligt.

efter bowlingen var det middag. åt en underbar pepparstek med knapriga rotgrönsaker och potatisgratäng.

mycket skratt och diskussion under kvällen. vi hade fått i uppdrag att tänka över vem i gruppen vi var mest lik respektive mest olik. det skapade en hel del tankar. jag trodde direkt att jag var olik alla andra och ingen var lik mig. haha jag är unik!

men sen trodde jag att gubben Pettson och jag måste vara mest olika varandra. en stadsmänniska och en som inte alls gillar stadens sus..en man några år äldre än mig (fick plus för att jag sa några år äldre ;) och så jag yngst i gruppen.. men en kom jag på...att även om han har så många fler levnads år och vi kan ses som olika så har vi ändå upplevt mycket båda två. jag har rest mycket på mina få levnadsår och han har haft ett finger med överallt verkar det som...lagt någon tegelsten på ett hus, byggt en lift i Idre, pendlat hit och dit på jobb..

efter lite tankeverksamhet så kommer man helt plötsligt fram till helt andra resultat..men det gäller att stanna upp och ta sig tiden att bli djup.

en mycket trevlig kväll.


vart e vi på väg?

- på semester.

- men vad väntar vi på?

- dig.

-ahaaa.

(Sunes sommar)


ja och det är ju sant. jag är på väg på semester. men så precis när jag ska gå. har bara en dag kvar. så dyker det upp. saker. saker som jag inte vill vänta tre veckor med att ta. saker som jag inte vill ta och sedan sticka från i tre veckor. dilemma.

jag vill att det ska bli riktigt. att det ska bli bra.

för jag är så allergisk just nu att något måste göras.

och så har vi personalfest imorgon också. till råga på allt.

handledning

hade handledning idag. värdefullt som alltid. började gå igenom diagnoskriterier för AS.

fick även inspiration till hur man kan arbeta.

och så har jag och AK tillverkat visitkort till oss idag. mycket snyggt med foto och allt..laminerat :)
fick en beställning från soc. teamet också vilket var kul...för jag hade tänkt att vi kunde göra affärer på detta.

stress?

är det nu man ska bli stressad? två personer har frågat om jag har börjat packa än inför Japan..

det har jag inte!! jag har ingen aning om vad jag ska ha med mig och jag vet inte om jag har skor som kommer att passa till klänningen jag köpte från Lindex Pink collection som stödjer bröstcanderfonden.
borde ha koll på det om jag ska hinna köpa ett par skor till den annars. vet inte om jag behöver göra några övriga inköp..strumpor kanske? haha. man ska ju ta av sig skorna och ha tofflor på sig på vissa ställen och hål i strumpan kan troligen vara pinsamt.. haha.

nej packa lär det inte bli något av förren på söndag...och vi åker på onsdag morgon. antar att måndagen efter skolan kommer ägnas åt sista minuten fix.


dagens komplimang

oj. har verkligen fått dagens komplimang. den kommer nog räcka en månad framöver. jisses vad glad jag blir.

fick precis svar från en av specialpedagogerna i kommunen där jag arbetade som förskollärare.


"Vad roligt att höra från dig. Jag minns dig som en mycket kompetent förskollärare och vet att jag tyckte att det var synd att du slutade.
Du sprider säker både glädje och kunnande där du finns nu också. Och du...vad kul att du utbildar dig till specialpedagog."

....
"Vi pratar om att vi skulle behöva en till specialpedagog i kommunen framöver...när/om tjänsten kommer ut är du så välkommen att söka. Du vet väl att kommunens slogan lyder:
"Få förunnat"..."


åhh vad roligt. även om jag inte kan se mig själv flytta upp till Örebro-trakten igen så värmer det verkligen i hjärtat. och det finns alltid ytterligare ett alternativ att tänka på i framtiden..


telefon

min telefon har varit konstig igen. ingen täckning. det kanske är nätet denna gången?

den sökte och sökte och sökte halva dagen ända tills någon faktiskt lyckades ringa och komma fram. men jag kunde inte komma ut på linjen.

annars är min telefon av ett eget slag. stänger av sig själv och när man sätter igång den igen efter att ha tagit ut batteriet (för det går inte annars) så ser man vilken tid den stängde av sig för den frågar inte efter ny tidsinställning vilket den ska göra om man tar ur batteriet.

så snälla tomten, jag skulle vilja ha en ny telefon i julklapp. fast jag förstår om det inte är möjligt för den är dyr den jag vill ha. och egentligen inte värd pengarna för det är inte värt att lägga flera tusen på en mobil. tycker jag.


paus

det går framåt med skolarbetet. även om jag inte är klar så har jag lyckats få en hel del tankar på pränt. har kommit upp i 3 sidor av max 5 så nu gäller det att tänka sig för. förra gången slutade jag på exakt 5 sidor på raden. men den här uppgiften vill jag lägga krut på att göra så tydlig som möjligt för att den ska bli bra, annars går poängen om miste.

har även fått tre svar på mina förfrågningar om examensuppgiften, en från varje kategori också så det har jag lagt min delade uppmärksamhet på så att det kan bli avklarat så snart som möjligt.

däremellan har jag pillat mig lite i naveln. (fast jag gör inte det på riktigt för det känns lite obehagligt. tycker inte om att ta på benknotor heller - lite läskigt).

har fotat lite mer kläder och lagt ut på Tradera. det gick riktigt bra sist så nu kör vi på.. har faktiskt en hel del som bara ligger. hittade en klänning som jag köpte för mitt första studiebidrag när jag var 16. en mycket fin sak. en riktig vinterklänning, tjockt rutigt tyg i grått som tyvärr inte blev använd mer än ett fåtal gånger och nu har jag växt ur den för länge sen. saker som bara ligger..


väntar på att Han ska komma hem nu. börjar bli lite smått uttråkad..får återuppta skolarbetet lite senare.


mejl

det här med mejl är bra. ibland. ibland funkar det inte alls.

det ska ju vara så smidigt med kommunmejlar att bara skriva namn och punkt emellan och så kommunen.
om det nu fungerade så väl.
fick tillbaka alla utom ett mejl. så typiskt. har nu jagat mejladresser och haft mig. kom på några alternativa metoder så nu håller vi tummarna. IGEN.

förbereder plan B för säkerhetens skull.



skola

idag är det rakt igenom skola som gäller.

har precis skickat iväg en förfrågan om att svara på några frågor till examensuppgiften. hoppas på att min gamla kommun är villig att delta. annars blir det klurigt. plan B känns lite svårgenomförbar..att titta på den verksamhet jag ingår idag utifrån specialpedagogiska glasögon..hmm.

nu återstår att vänta på svar och hålla tummarna.

ska även skriva en etik-juridik uppgift idag också.



positivt var att inatt vaknade jag endast två gånger! whiiee. första gången var vid halv 2 eller något sånt och andra gången var vid 6 i morse. fler spännande drömmar har jag varit med om inatt..


mumsigt på en måndag

jag har börjat med en ny grej. att vakna flera omgångar under nätterna. lite roligt är det för nu minns jag väldigt många av mina drömmar. brukar inte minnas någon dröm under vintern för att det är så mörkt och jag sover tungt.
men nu sover jag lättare tydligen och minns en hel del skumma saker. inatt drömde jag att vips hade vi ett extra rum till lägenheten som vi inte vetat om. en av våra gamla sambos var här också.

sen har jag drömt om en vit sörja som smällt vaniljglass.. undrar egentligen vad sånt betyder..

har vaknat upp och trott att jag var hemma i huset i syrrans gamla rum eftersom vår säng är möblerad i rummet precis som det är där.


men när jag inte är vaken och pigg klockan 23,2,3,4,6 på morgonen så är jag något trött när det är dags att gå upp på riktigt.

idag har det varit skoldag och jobbdag lite extra.

skolan. otroligt viktigt. etikföreläsning! varför diskuterar vi inte etik regelbundet??!! ska föra upp det på jobbet.

jobbade och var in en snabb sväng i Norrköping och fick tag i julklapp och födelsedagspresent som jag tänkt ut till Honom så nu är det klart. gäller bara att komma ihåg att få med sig födelsedagspresenten till Japan.


lyxade till det på kvällen med en kantarellomelett..det doftar skog och svamp i hela lägenheten. helt underbart. längtar ut, sitta på en stubbe i skogen och bara vara. dricka varm choklad och smörgås.

efter slog jag till med en hallon och blåbärspaj.

i väntan på mat

har äntligen gjort söndagens arbete. även om det kan kännas lite motigt att gå iväg på morgonen så är det ändå rätt skönt när man är igång.
att vara helt ensam på kontoret underlättar en hel del. kunde arbeta i fred och få koll på läget. inte alltid så lätt när det är 8-9 andra som springer ut och in och man ibland får vänta på en dator och information som snabbt ska bytas. nu kunde jag kladda tavlan full med info till kollegorna att ta del av imorgon.

väntar på mat nu..fiskgratäng.. ska bli så gott. räkor och potatismos...mums!

godmorgon söndag

godmorgon söndag!

klockan har inte ens hunnit slå 08.00 men jag är konstigt nog pigg och vaken.

vaknade redan vid 5 i morse som nu mer känns som standard för mig. hoppas att den standarden ska passera för det är inte ofta som jag behöver gå upp den tiden. speciellt inte framöver när jag ska vara ledig ledig och ledig.

vilket underbar avslutning på året :)

först en vecka i Japan 2-10:e december

sen tänkte jag nog ha min sista arbetsdag den 18:e december och inte kommer jag tillbaka förren den 13 januari.

lovely!


nu har Han också vaknat och klivit upp :)

jag ska jobba så jag måste vara uppe...och Han håller mig tydligen sällskap och äter frukost med mig. mys.


mera sol och bak

somnade som en stock igår. pang.

idag har vi åkt ut till Bergsslussar och gått en promenad i solskenet. vad underbart det är när solen skiner.

men inte helt utan måsten även om det är helg..så vidare iväg och handla lite blommor till de julgrupper jag planerar att göra.

tittade åter igen efter vinterjacka men det gick inge vidare.

och så det vanliga mathandlingen. känns som om jag inte gjort annat denna veckan än att handla mat..men det tycks alltid vara något vi glömmer och idag var inget undantag. vi glömde saffran. igen. första gången glömde jag det. andra gången hade de enbart pulver liksom tredje gången..finns det pastiller? för jag vill inte ha pulver. det är värdelöst. det blir ingen smak och inga röda pluttar i bullarna som är så härligt och man ser att det är äkta.

jaja..letar vidare och försöker att inte glömma..

handlade en del inför nästa helg också då det ska bli lite glöggmys med gänget innan det blir jul och alla försvinner.
bastu, matbit, glögg och gott. en riktig myskväll.

hem och gjorde egna hamburgare med guaccemole..såklart! mums!

vilade en stund och sen började vi lite med pepparkaksbaket och gjorde halva degen.. så nu finns det pepparkakor i form av krokodiler, ekorrar, igelkottar, älgar, dalahästar, hjärtan, stjärnor och granar.

är helnöjd med mina nyinköpta pepparkaksformar för i år.

hoppas på en bra film inför kvällen..

solstrålar

det är solstrålar ute.

så skönt att det äntligen blir lite ljust speciellt eftersom vi aldrig får den efterlängtade snön. jag längtar i vilket fall. (mina kollegor längtar inte lika mycket)

så jag överger Läraren i etikens motljus hur viktigt det än är med etik så får det vänta lite tills jag fått lite sol på mig.

hur ska man annars orka under mörkrets tid?

längtar till första advent så att jag får pynta lite. sprida ljus och skapa en mysig stämning inför jul.

 


föreläsning

igår var jag på en föreläsning med jobbet. den hette Framgångsrika arbetssätt för barn/ungdomar som behöver mer

bemötande/förhållningssätt

möjligheter/hinder

arbetsätt/strategier

föreläsare var Eva Cangård.

en otroligt bra föreläsning. mycket nyttig. alla i vår arbetsgrupp skulle egentligen behövt gå den. den var jättebra upplagd, otroligt lätt material att ta till sig om tydlighet, struktur och att ligga steget före.

tala är silver

att göra

budskapet synligt

är guld

vi fick konkreta exempel och många beskrivna situationer och strategier de provat och många med bra resultat.

även om jag arbetar med vuxna så är det fortfarande ett pedagogiskt förhållningsätt och mycket är så lika. vi måste fortfarande tydliggöra, finna strategier, fråga fråga fråga..för det är där man kläcker mycket och verkligen får veta.

 


nya spännande ting

kläcker nya spännande ideér på jobbet... ibland går det framåt ibland finns det övriga faktorer som påverkar negativt och sånt kan jag bli allergisk på. nötter.

men idag har det mest gått framåt.



nyheter

fick världens gladaste nyhet igår. jag är så uppspelt att jag vet inte vart jag ska ta vägen. JZ. det ska bli så himla kul. det här har vi gjort bra!

men jag ska suga lite på karamellen och återkommer längre fram med våra planer. kan livet vara bättre?

tänker på Lång. har ett stort behov av att prata med Lång. frågan är om han är lika glad över att man ringer och väcker honom som han var förr i tiden :)



ska göra mig iordning för att gå till skolan idag. vi ska ha en föreläsning i skoljuridik. ska bli mycket intressant.


fynd på väg att avslutas

imorgon eftermiddag avslutas chansen att fynda mina grejer på Tradera. helt sjukt spännande.

vissa saker som jag inte satt reservationspris på kommer gå för riktiga vrakpriser..

nu har jag lärt mig något av det också...men än kan det stiga..vore ju kul till jul om det blev lite mer..


måndag med studier

idag blir det en hemma måndag med studier. etik och juridik. inte helt okomplicerat.

jag ska även på medarbetarsamtal i eftermiddag vilket kan bli spännande.


dags att dra igång dagen nu då kanske..


en söndag i november

for ner till stan idag och fick lite ärenden uträttade.

jag köpte mig ett fint vitt läderarmband för presentkortet jag fick på min födelsedag av svärföräldrarna. hittade något som jag verkligen tycker om.

försökte hitta en vinterjacka men det gick sådär. hittade en stor gosig varm sak..bara det att jag försvann helt i den. egentligen hade jag förra året bestämt att till i år skulle det vara dags att införskaffa sig en ny jacka då den gamla snart tjänat sitt syfte till fullo men något fick mig att skjuta på det och nu verkar det svårt att hitta något bra. fast jag kanske bara behöver leta lite mer?

hittade dock en julklapp som jag hade bestämt mig för. så nu är syrrans julklapp inslagen och klar. one down a few more to go. känns bra att ha kommit igång. har även inhandlat pappas julklapp också kom jag på, det gjorde vi igår..så det är klart. nu börjar det gå undan.

strosade runt i stan och varit hemma och pysslat lite.


dessa val

livet består av en hel del val. idag har jag kommit fram till att jag måste välja bort. hur mycket man än försöker pussla och få allt att gå ihop så måste man gå emot sin vilja.

efter att ha haft uppehåll från jourandet under hösten så kommer jag tyvärr inte komma tillbaka till våren som jag hade önskat.

känns jättetråkigt men jag vet att jag skulle inte vara människa tillslut om jag fortsatte.. våren kommer att se helt annorlunda ut.


delfiner

usch!

såg på nyhetsmorgon om delfinjakten i Japan. bland det vidrigaste jag har sett.

jag är emot det här med djurparker och speciellt delfinshowen som jag var tvungen att gå på i somras med jobbet. jag tycker det är grymt. djuren har inget val.

http://nyhetskanalen.se/1.1333105/2009/11/13/kampar_mot_blodig_industri


ironiskt nog pratade vi om detta i morse i sängen innan vi gick upp. vi pratade om svärmors kommande 50-års dag och vad vi ska tänka på för present. jag började fundera i tankarna kring en upplevelse i Idre när vi är där och Han berättade att hundspann är planerad vilket inte känns okej. hundarna har inget val och därmed kom jag in på delfiner..

usch!


lördag

vaknar som vanligt tidigt på morgonen men är segstartad.

efter en vecka med mycket bestyr var det skönt att det äntligen var fredag igår för jag däckade tidigt igår. otroligt hur trött man kan vara men efter omständigheterna så är det väl inte så konstigt. är man trött så behöver man sova så det gör jag.

förkylningen är nu snart ett minne blott..näsan börjar fungera mer och mer som den ska.


när jag tittade i postfacket igår fick jag se något konstigt som täckte upp hela facket. ett stort grönt paket. egentligen borde det ha slagit mig direkt men det kopplade inte riktigt förren jag fått ut det och såg att det var såklart mommen som skickat det.

vi fick ett likadant paket förra vintern. då med stickade raggsockor och vantar i. så jag trodde att detta var årets skörd. men icke. det var ett konstigt innehåll i paketet. en svart t-shirt i st L, tänkt till honom. till mig ett par örhängen och ett nagellack. samt ett kuvert med en slant som mommen säger.  inget kort, inget brev..inget mer..jo föresten det var en liten chokladask med också.

måste komma ihåg att ringa mommen idag och tacka för det underliga paketet. antar att hon "fått låna bilen" och varit iväg till köpcentrat.

 

segstartad men med ett späckat program när vi väl kommer igång.

det är så mycket som måste bli till för det är inte mycket tid kvar så utan planering finns det ingen chans att allt blir gjort och det här är min absolut viktigaste högtid så det är klart att allt måste bli gjort och lite till :)  love christmas även om det är mycket jobb..fast det mesta är ju roligt

 

- baka mjukbulla

- planera glöggmyset som vi bjudit in gänget till innan alla försvinner för ledigheter och skoj på annat håll

- handla

- handla och tänka ut julklappar, kan inte helt lita på att det kommer att fixas enbart i Japan även om det vore suveränt med Japan julklappar..orignellt!!

- växla valuta

- plugga plugga plugga..planera

- leta reda på min bok om lärares yrkesetik som jag ska ha någonstans..vart? jadu..

jag minns inte ens allt..hmm..

 


skräll

hahha fick en dagens skräll idag på jobbet. så himla kul. sista 10 minuterna pang boom.

sen har jag varit och hämtat mitt bokpaket med min Japan bok. bläddrade lite snabbt igenom den och ja det är annorlunda. ska bli sååå spännande att åka iväg.

nu måste jag göra någon slags mat.. hade hellre krupit ner i sängen och läst Japan men Han kommer med tåget från Dalarna ikväll efter att ha varit på ännu ett studiebesök igår och idag så jag måste åka iväg.. har ju iof åkt iväg i pyjamas förr ;)

rosa giraffer det är snyggt det!




freaky miss

härligt tjejsnack igår på Baljan med Alfons..

idag härligt halv seriöst häng med gamla gänget kollegor..

så skönt att bara vara bland härliga människor.

fick en hel del bra filmtips också...inte vilka filmer som helst såklart utan alla med någon form av funktionsnedsättning involverad.. ska bli superspännande att titta igenom dem. några har man sett medan andra är nya men jag tror att jag kommer ha en helt annan syn på en del filmer efter mina 2,5 år med helt nya erfarenheter..

för ibland kan man ana att det är något men att sätta fingret på det kan fortfarande vara lite svårt..


baljan

idag laddades det. idag var det dags. nu var det vår grupp E's tur att hålla i litteratur seminariet.

vi hade fått i uppgift att koncentrera oss på 4 engelska vetenskapliga artiklar..bara det kan verka avskräckande.

men det gick som en dans tillslut.. allt klaffade. vi hann precis avsluta med den dikt vi tänkt ut. perfekt.


efter en heldag med förberedelser och själva utförandet så var det otroligt skönt att träffa Alfons i Baljan och ta igen en hel del.
Sprang på syrrans barndomsvän där nere också som kommer från samma plats som jag som jag inte sett sen i början av terminen. så blir det när man gör olika saker i livet och bor i olika delar av staden tyvärr.

det är ju 17 att man ska behöva planera in saker för att man ska hinna ses!!

tråkigt!!

dagen går mot sitt slut

nu återstår endast kvällen av den här dagen.

det har varit en härlig produktiv dag och jag är så nöjd med allt jag åstadkommit idag.

gjorde lax och quinoa till middag som jag svängde ihop en kall sås till av det som fanns hemma.
sen fick jag ett ryck och bakade en kladdkaka.

det blev ju ingen tårta igår och inget annat speciellt smaskigt heller till efterrätt så idag fick det bli en kladdkaka.

nu blir det lite tv-tittande och så blir nog halsduken klar. yippiiie!!


stickningsprojekt halsduk





min halsduk som jag håller på med och har hunnit få till några varv på idag också under lunch. snart så ska den nog vara färdig :)

listan har börjat krympa också även om jag hamnade på några sidospår...som man ofta kan göra när det kommer till städning.

jag har organiserat mina pysselsaker. en låda för stämplar, stämpeldynor och liknande. en för kort att skicka, kort att göra osv. ordning och reda pengar på freda :)


blev lite besviken över att min Japanbok inte kom idag heller. fick ett sms från posten att de tagit emot den och skickar den...hade ett litet litet hopp om att den kanske skulle trilla in idag.. men då kommer den imorgon.

kanske åker hem på lunchen från skolan och hinner titta lite på den innan det är dags för litteratursem. på eftermiddagen och fika med Alfons (she read my mind this morning)


listan

ännu en hemstudie dag och jag ligger fortfarande mycket bra till i planeringen. det kan vara examensuppgiften som trycker på lite bara eftersom en intervju måste hinnas med innan jul...men annars känns allt lugnt.

konstigt.

så förutom studier idag så har jag en hel lång lista på saker att göra. i fall jag skulle känna mig sysslolös :)

det mesta är dock ganska bra saker som går snabbt att få ur världen bara man tar tag i dem.

kommer att bli en fullspäckad vecka det här ändå tillslut. mycket fika men det ska bli så kul att träffa både Alfons imorgon och Totte ska återförenas med Malla :)

nu drar jag igång med listan...

ringa och fråga efter ett garage.

halsduk

håller för tillfället på med en halsduk. det tar en  halv evighet att göra den men snyggt blir det. har tänkt mig en kombinerad design på den. ljuvligt syrenlila är den.


fynd

kolla in mina säljobjekt på Tradera.

kanske vill du göra ett fynd?







 


film

när vi gick på högstadiet fick vi se Schindlers list. jag tror att vi fick se den flera gånger eller om vi bara fick se den i så väldigt många omgångar för att den är så lång.

jag vet att jag har sett den i skolan. jag vet tom vart jag satt, i vilket klassrum, hur tvn stod...men jag minns inget från filmen.

så igår såg vi den igen när den gick på tv. och under hela filmen kunde jag inte känna igen mig alls. jag visste inte vad som skulle hända här näst förutom att jag kände igen två skådespelare och deras roller samt att jag ev. kände igen slutet när alla lägger stenar på Oskars grav.

mycket märkligt.


utan tårta

idag är det fars dag. jag ska snart ringa pappa och säga grattis eller vad man nu säger på fars dag. hoppas att han får en bra dag.

bra kommer han att få det kan jag tänka mig för när det är fars dag brukar det bli tårta hos mormor och morfar. lika obligatoriskt som att morfar nästan alltid får ett par tofflor på fars dag av mormor. en praktisk present då han använder tofflor inomhus och på ett år har han lyckats slita ut ett par så det är naturligt att få ett par nya.

i år blir jag utan tårta. dumma sjukdom. fast jag börjar bli bättre och så nös jag två gånger precis.

men vi ska fira lite på egen hand. för det tycker jag att vi ska. det är bra med dagar då det finns en anledning att fira och göra det lite extra festligt. vet dock inte riktigt hur vi ska fira förutom sovmorgon men det visar sig.

Han firar på sitt eget lilla sätt genom att bege sig ut på en lång löptur (sådan far sådan son :)


lördagspyssel

gjorde klart min sammanfattning av artikeln i morse innan frukost. härligt. nu är det gjort och ur vägen.

åt lite frukost, tittade på nyheterna och drottning Silvia.

när man känner sig nere och krasslig kan det vara skönt att fokusera på ett yttre. så Han fick färga håret på mig. min egna frisör.

ser lite piggare ut nu.

sen behövdes det aktiveras. eftersom jag börjar få slut på garn så åkte vi för att handla lite nytt. så nu har jag att göra ett tag framöver.

handlade lite mat också för det behöver man tydligen också.


hemma igen och tittade på telefonen. mormor hade ringt och lämnat meddelande och undrade hur det var. gick inte lång stund så ringde min mor och frågade samma sak. hon berättade även att mormor varit där igår och sett till så att mina föräldrar skulle hålla koll på mig. undrar just hur det skulle vara om jag var riktigt sjuk? förkylning och 37,5 är inte så mkt att komma med men skönt att någon bryr sig om en ändå..

lunch. fisk.

har pysslat en stund. började med julkorten efter att jag fått mitt paket från Panduro. de blir så otroligt snygga och stilrena i år. jag får ta en bild senare och lägga ut..vill inte göra det nu och förstöra för dem som faktiskt kommer att få dem i brevlådan. har även handlat lite julkort när jag var i Glasgow. de har så otroligt fina bubbla julkort med glitter på och otroliga motiv för bara £1-2 (SEK 12-24).

ska vila en stund nu. börjar bli trött så här halvvägs in på dagen.

god morgon

god morgon god morgon!

klockan är 07.47 och jag är klarvaken på en lördag. egentligen vaknade jag för flera timmar sen men det kändes onödigt att kliva upp då. nu känns det lite mindre onödigt.

har verkligen fått sova mycket och det har gjort susen för förkylningen. men jag känner mig kokande i hela kroppen. var övertygad om att jag fortfarande hade feber vilket jag inte hade..men brännhet är jag ändå. konstigt..eller kanske inte så konstigt ändå?

så nu medan huvudet är någorlunda klart tänkte jag försöka mig på en sammanfattning av den engelska artikeln vi ska ha seminarie på under tisdagen. så är allt färdigt sen. då kan jag börja läsa juridik och ligga lite i framkant. det är alltid skönt.


ring ring

jaha då har jag ringt runt till halva Dalarna och gjort dem besvikna. vi kommer inte upp imorgon.
istället kan vi välkomna febern. suck. inte mycket men tillräckligt för att sätta käppar i hjulet.

så jag antar att det blir en lång lång dag imorgon om den inte försvinner lika snabbt som den kom.

får pyssla lite i perioder. har stickat en halv liten vante idag innan jag somnade.

ingen Japanbok i brevlådan =(  hoppades så men jag antar att jag får läsa lite kurslitteratur om jag orkar hålla koncentrationen uppe. har lite annan läsning kvar också som jag hållt på med ett tag. vore skönt att ställa in boken i bokhyllan snart och få veta slutet =)

väntar hem Honom snart så han får underhålla mig lite eller så underhåller jag honom vilket det oftast brukar bli. säga något knasigt eller köra några moves som får honom att skratta och halvt bli vettskrämd och undra vem jag är egentligen? hihi.

okej nu har jag tråkigt och jag har pratat med halva Dalarna så jag ska nog återgå till lite tv-tittande.

idag har jag lärt mig göra en påse till hundbajspåsarna på Martha Stewart av återanvända matkassar. De ni!



vantar

mina senaste kreationer från början av veckan. underbart rött garn.
(märks det att jag drar mig från att sticka i tummen :)



sovit

förmiddagen gick så fort.

jag skulle bara blunda lite för egentligen hade jag tänkt göra frukost när klockan var 10.30 men vaknade till liv igen strax före 12.

tänkte fortsätta sova en stund och satte klockan på 1 men då gick det naturligtvis inte. pendlar mellan trött och klarvaken nu.

ska göra mig lite korv med bröd som Han var förutseende att köpa tidigare under veckan då han kände sig krasslig. snabblagat när man behöver äta men inte står och gör någon söndagsstek direkt.

om jag orkar ska jag ta mig till affären innan kvällen och hämta ut mitt paket från Panduro som kommit. tror inte att jag börjar med julkorten idag men är lite nyfiken att se grejerna, om det kommer bli som jag tänkt.

hoppas också på att min bok om Japan ska komma idag, då har jag något att läsa. (som om jag inte hade kurslitteratur att läsa...)

korv med bröd nu!


snuva

det som jag trodde var något snabbt övergående visade sig inte vara det.

efter lunch igår lät jag tydligen värre än på morgonen. not a good sign.

vaknade i morse av att jag låg inlindad i en varm go kokong. då kan man ju undra om febern är nära?

men inga beslut om att stanna hemma fattas i sängen (då skulle man nog aldrig komma iväg) så jag

klev upp och in i duschen. men när man är svettig efter att ha duschat då är det nog läge att stanna hemma?

så hemma är jag. tråkigt tråkigt.

imorgon har vi biljetter bokade till Blge sedan långt tillbaka då JZ fyllt 27. vet inte hur det ska bli.

under det här inlägget har jag hunnit nysa 4 gånger..prosit.

vill mest åka upp till Dalarna då det är den enda gången innan jul som vi planerat att vi ska upp. sen rullar det

bara på med en massa annat, Japan resan tex och nu jobbar jag var tredje helg också.

en hel drös Dalkullor och Masar kommer bli besvikna om vi inte dyker upp.. party party är i vilket fall uteslutet

men att titta på kort från Filippinerna och äta filippinskt vore så nice. drömma sig bort.

ska verkligen dunderkurera mig nu!


auktion

jag är helt såld. eller okej inte jag. men nästan.

har äntligen börjat ta tag i det här med att rensa ur lite här hemma. jag kan inte begripa varifrån alla saker kommer?

(att jag gillar att fynda har säkert inget med saken å göra då jag får mer för mina pengar ;)

alltså. rensa.

saker som bara har funnits där. som inte används utan bara tar plats. saker som jag inte ens har rivit ur garderoben och lagt i kartonger på vinden utan de finns i skåp och garderober och tar plats.

tex. ligger det nu ute ett par helt oanvända fornarina jeans som jag köpte en gång på rea. det var troligen rea för att dragkedjan var trasig vilket jag påpekade och fick utbytt helt utan extra kostnad men inte heller något ytterligare sänkt pris eftersom de redan var så billiga.

bara det att när jag senare fick hämta ut dem efter att de hade bytt dragkedjan så visade det sig att det var fel byxa. det var fel storlek och jag kunde inte ha dem för de var för små. så typiskt och ingen bytesrätt på rea varor heller.

så där stod jag med ett par nya byxor som inte gick att använda och så har de hängt i garderoben i säkert 2-3 år nu.

men nu ligger de ute för försäljning och jag har redan hunnit få 7 bud på dem sen igår. superspännande!

ser med spänning fram emot fortsättningen på auktionerna. har för tillfället fyra stycken ute..första gången jag gör detta.


första snön

nu faller första snön och det är helt magiskt vad vackert det är!

jag älskar när första snön faller. det gjorde dock inte mina kollegor. det var enbart jag som stod vid fönstret under lunchen och beundrade det magiska i det grådisiga vädret utanför..

hoppas att vi får mycket mycket snö =)


flytta eller inte flytta det är frågan?

hmm ja efter det som hänt de två senaste veckorna har tankarna verkligen börjat snurra igång.

när vi närmade oss sommaren och trodde att vi skulle flytta hem till Dalarna men det inte blev så.. då bestämde vi oss för att bo kvar i lägenheten. det var här vi skulle bo. vi tycker så mycket om den. den är så fin och mysig även om köket kan få en att gå i taket när man ska baka och inte har någonstans att ställa något..

men vi gillar den. vi ville bo kvar!

nu.. ja..

att flytta en våning upp..vore nice..fast ändå inte. att grilla ute på sommaren och bara hoppa igenom fönstret. att flytta till en exakt lika lägenhet känns som lite onödigt jobb..

så vi väntar ut. hoppas att vi slipper folk på fönstren förutom de som vill komma på besök och behöver hämta nyckel för att komma in genom porten.

vi trivs där vi är.


kurera kurera

efter att jag kommit hem från skolan och den hemska redovisningen somnade jag dunk på soffan.

var så trött fast jag bara varit i skolan två timmar!

men är man trött så ska man sova.

önskar att det hade blivit bättre efter lite sömn och vila men istället har jag börja nysa under kvällen.

kurerar mig med te nu och honung. så ska det nog snart vara över.


sjuk?

i lördags var allt frid och fröjd. vi hade besök av svärföräldrarna och strosade runt stan och åt middag. sen åkte Han med upp för att sätta ljus på körgån' och jag blev kvar här..

vilken skräckupplevelse det var då.
låg på soffan och tittade på film när jag hör att det pratas en massa utanför fönstret. sätter mig upp i soffan och tittar ut genom fönstret för att se vad spektaklet är om.. ibland är det studenter som parkerar cykeln innanför cykelstället och om de är flera så hörs det rätt bra in när de pratar...

vad jag får se är två typer helt klädda i vitt med enbart gamla pilot/simglasögon stilen på sig för ögonen och en av de vita varelserna tar upp en vit hand och pekar med pekfingret på fönstret.

ahh.

snacka om att inte vara beredd på det fast det är halloween och allt. så jag tittar på dem, vinkar med handen och lägger mig ner i soffan igen. lite smått skrajsen faktiskt även om jag hoppas att mitt vinkande fick dem att tro att jag nonchalerade dem och att de gick fortare än kvickt. jag vågade inte kolla efter utan tyckte det var tillräckligt otäckt.

tillslut vågade jag mig upp och drog igen alla persiennerna i vardagsrummet..

andra gången på två veckor som jag verkligen fått uppleva det här med att bo på bottenvåningen..börjar tröttna redan...vi som inte haft några problem alls på de två år som vi bott här..

men det var inte det jag skulle skriva om egentligen..

utan på söndagen när Han skulle komma hem igen hade Han drabbats av feber och snuva.

måndag lunch börjar jag känna mig trött, hängig och varm.

idag har det varit redovisning i skolan. sämsta presentationen någonsin. skulle nog inte ha gått dit men 2 timmar i skolan mot att ev. få göra en catch up uppgift fick det vara värt. som tur var redovisade vi bland de första så jag kunde smita hem under pausen och krypa ner i soffan igen under filten där jag somnade.

trött och orkeslös men ingen feber idag.

tycker inte om detta antingen eller.. bli sjuk på riktigt eller ännu hellre låt mig hålla mig frisk!


höstpyssel

hittills har höstpysslet resulterat i detta:

en stor lovvika vante i mörkgrå till Honom...nu fattas bara en till och så tummen förståss



vår fina mumin-älg fick vara med på ett hörn också. valde att köpa den för blomsterchecken vi fick av mormor till påsk. den står sig lite längre (fast å andra sidan kan man ju inte vara helt säker..för även om jag bara lyckades med att få 2 st chili på mina tre plantor i somras så har jag en julstjärna i en röd kruka (kvar från julen 2008 som inte kunnat städas bort än!) som vägrar att dö..den har grenat sig och blivit så stor..tänk vad man kan få för 35kr på Ica  :) 


har också gjort tre små lovvika vantar för de går ju så enormt snabbt att göra.. saknar bara små händer att stoppa i dem. kanske Skottland får påhälsning från den svenska tomten? här är färgen mörkgrön.



hittade ett helt underbart mjukt gosigt rött ullgarn som jag ville göra något utav. en mössa som jag hade tänkt blev det inte efter att ha stickat och virkat några provrundor. det blev istället ett virkat pannband med en virkad blomma som ska sys på sen. varmt och gott.

 


sensommarens skörd

nu njuter vi av det vi har skördat under sensommaren

mums!


orättvisor

livet kan vara så orättvist


RSS 2.0