åka karameller

vilken dag, vilken dag.

efter en lugn jobbvecka däckade jag ändå på bussen på väg till jobbet 07.30, på bussen på väg hem från jobbet 11.55, hemma i soffan till Pippi med trollet vid 16-tiden och tillslut 20.30. OTROLIGT!

men det var nog tur det att jag laddat med sömn för vi väcktes vid 00-tiden av en tös med feber och strax därpå otrevligheter i sängen. händer aldrig att hon kastar upp så det måste ha varit av febern. är inte ett dugg orolig för vinterkräkis.

så vi var uppe en stund där på natten och bytte lakan, slängde i en tvätt, kokade nappar och hade oss. sen lyckades jag inte somna om förren efter 2 någon gång. låg och lyssnade. vaknade vid 4 och 5 och 6.30 var det dags att gå upp.

mör och dåsig halvlåg jag i ett hörn av soffan med en pigg febrig tjej i andra änden.

fick ligga för mig själv i sängen och blunda om än inte sova en stund när det plaskades i badkaret övervakad av pappa.

sen kom rycket.
stekt fläsk med rotmos. gott mos.

när våra planer ändå blev spolierade där vi skulle åka och titta på en syskonvagn så kunde vi lika gärna göra det mesta av det mesta här hemma..
så pang boom en lasange in i ugnen. sånt som kräver lite som sällan blir vilket visade sig på att ett paket spenat lasangeplattor gick ut 2009 och de andra gick ut i mars 2011. körde på 2011 ändå. 2009 kändes lite avlägset.

när ugnen ändå är varm kan man ju lika gärna passa på att sätta en bröddeg. nybakt bröd ska snart intas.
gula ärtor ligger i vatten och väntar på att åka i grytan ikväll.

tiggde till oss en påse äpplen från svärföräldrarna så nu har råsaftcentrifugen dammats av och 3 flaskor färsk äppel juice står i kylen och väntar på att avnjutas till kvällens ost och kex.

ingredienserna tog slut annars hade jag konstigt nog kunnat fortsätta. en trött gravid kan tydligen gå hur långt som helst när det kommer till det husliga. får ta tag i fortsättningen av garderoben istället. köra iväg grejer till Hjärta till hjärta och lägga ut en del på blocket.

däckar nog innan barnet ikväll dvs 18.30 :) kul lördag!

vems?

i samband med att garderoberna kom på plats och vi började flytta över våra saker följde ytterligare en utrensning utöver den stora vi gjorde i somras. då resulterade den i 1 sopsäck med kläder till hjärta till hjärta. denna gången blev det 2 stora kassar. frågan är om det finns något kvar att ha på sig? svaret är nej. faktiskt inte. så nu får vi ladda upp med jeans och varma tröjor.
 
jag låg på sängen och studerade Honom när han sprang runt och bytte garderob och grejade. så hittar han ett par trosor bland sina kläder som varken är hans eller mina. hmm. dör av skratt när jag får se modellen. ett par med långa ben i vindskyddsmodell i st S. ägaren är någon av mina svägerskor. denna familjs träningskläder åker runt mellan de fyra aktiva sportarna.

gäsp

tiden bara flyger iväg. men det har varit något precis hela tiden de två senaste veckorna så nu kraschlandar jag nog.
 
det började nog där jag slutade senast. med att garderoberna kom och en späckad helg som följdes av en halv veckas jobb och två dagars studier innan jag jobbade helgen. det blir någorlunda fason på studierna men jag vette katten när jag blir färdig. det tycks vara svårare när man får skrapa ihop tid lite här och där. var ändå tacksam för den heldag och den halvdag jag skrapade ihop.
 
helgjobb lördag-torsdag och idag sitter vi här igen med studierna men nu är jag så trött så jag faller ihop. somnade på soffan igår strax efter att lyxfällan börjat. jag som skulle se plus också. har inte lyckats se ett helt plus avsnitt än. somnar som regel alltid 21.30 på soffan. och jag som aldrig somnar på soffan annars. jag är bestämt gravid.
 
klippt lyckades jag bli igår i alla fall. med blandat resultat. lite kortare än jag tänkt mig även om jag önskade avkapning av en bra bit. lugg blev det igen men inramningen av ansiktet saknas så det känns bara kantigt och konstigt. inte kunde detta rätas till snabbt och enkelt heller utan jag måste vänta en hel vecka! behöver bara någon som är händig med en frisörkniv att ta två drag på vardera sida om ansiktet.
 
nej nu somnar jag. har lagt ner skolarbetet. det går inte.
 
 

make room for the baby

i helgen har vi äntligen fått hjälp med att köra hem två garderober. ett drag på bilen vore så bra att ha. det går liksom inte att stuva in långa paket i bilen längre när vi är tre.

så äntligen blev det av.
monteringshjälp fick vi också. nu står de där, två garderober redo att inredas. för även om jag väntat så vet jag inte hur jag ska möblera där inne, hur många hyllor jag vill ha/behöver.

funderar vidare på planeringen.

helgen har varit späckad. storstädning av lägenheten under lördag fm. garderobshämtning, fika och montering med J på em/kväll.

busfabriken idag på fm med U och familj. handla mat och korgar till garderoben. byta sängkläder, tvätta och styra runt.
god natt. var det måndag imorgon?

pusskalas

att bjuda hem folk är ett bra sätt att få det städat från topp till tå här hemma. hade vi inte gjort det hade jag lätt dragit av med dammsugaren och sen dragit iväg till skogen. men nu behövs en rejäl omgång. inga utflykter förren det är gjort!
 
så idag kan vi förvänta oss pusskalas när S kommer och leker. trollet höll på att äta upp honom på midsommar.
men vi har också ett annat syfte med att bjuda in till middag, då kanske vi kan få hjälp med att få hem garderoberna som vi ska ha i sovrummet för att få plats med 4 personer här hemma.
 
önskar att vi kunde flytta men det verkar lönlöst på alla de sätt och vis. vill ha hus och gräsmatta.
 
nu är det dags för frukost här. har varit uppe sen 6.30 och klockan har  på något sätt redan hunnit bli 8.
 
 

RSS 2.0