korkat

gjorde något så korkat igår. spillde en bunke med tinade blåbär över hela köket på vita köksluckor. roligare har man haft.

ska ge det ett nytt försök och provar en blåbärs smoothie idag istället..

inte ensam

längtar hem mina två som åkt till farmor och farfar i lilla norr. de ska komma hem tidigt idag så att vi kan åka till staden bredvid.

men jag har ändå inte varit ensam i helgen. jag har fått rå om den andra lilla lilla. vi ska bli 4 i vår lilla familj som inte låter så liten med 4 st. har nog inte vant mig vid att säga att vi är 3 ens en gång. 1 mars beräknar vi att den lilla 55mm bebisen är färdig och redo att komma ut. är den lika punktlig som storasyster borde det också bli så, senast natten till den 3:e mars. återstår många månader att se.


grannar

ligger i sängen och tänker att det är för väl att vi inte äger vår lägenhet. det är söndag och för andra morgonen i rad skriker grannen på sina barn att de ska sluta skrika så här tidigt på morgonen. klockan är inte mer än strax efter 6 denna morgonen heller. igår var det 05.40 skriken började komma.

ahhh.

har varit gräsänkling hela helgen och hade sett fram emot att få sova till 7.30-8 i alla fall... men icke. igår gick jag upp och drog igen fönstret demonstrativt IGEN.

det blir ett skrikigt klimat om både föräldrar och barn skriker på varandra. om de nu ska skrika på varandra så kan de väl stänga köksfönstret som gränsar mot vårt sovrumsfönster.

sånt händer

oj vad veckan gick snabbt men ändå inte. känns som om jag varit hemma en evighet. kanske har jag också det när jag inte jobbat heltid på över 3 år och fortfarande har jag inte kommit igång. men imorgon då smäller det.

har en tuff vecka framför mig med långa arbetsdagar men som tur är varar den bara en vecka.

veckan som gått har bjudit på både det ena och det andra.

trollet håller på att få ytterligare en kindtand och har gråtit i sömnen om natten. inte roligt alls.
när hon fick sin första kindtand fick jag min andra visdomstand. trodde jag skulle klara mig med en som jag haft i säkert 10 år men nu har de tydligen bestämt sig för att komma.

och nu när hon får sin tredje kindtand får jag min tredje visdomstand och det med råge. halv två inatt vaknade jag med tandvärk och grannens dunka dunka. fick leta upp en alvedon i mörkret. det gick inte att ignorera. usch! förstår att bebisar har ont. hoppas det går över snart. det blev lite bättre på dagen ändå.

i torsdags morse vaknade jag med ont i magen istället. klockan 4 på morgonen letar jag efter en behaglig liggställning men hittar ingen. lyckas somna om i vilket fall. på morgonen håller det i sig men är okej tills Han passerat ut genom dörren och jag inte kan ta mig upp från sittandes. går dubbelvikt runt i lägenheten med en liten som drar i benet. Han ska såklart på kurs denna dagen och jag ska lämna på förskolan.

kommer iväg efter många om och mycket men. har ringt och fått veta att jag ska åka till akuten. kommer dubbelvikt in på förskolan och meddelar att jag vet inte om jag hinner hämta till 14 eller om jag lär leta på någon annan, vem det nu ska vara?

kommer iväg till akuten fast jag knappt kan köra bil. går i snigelfart och halvt dubbelvikt till akuten. blindtarmen är det iaf inte för det är på vänster sida. sätter mig ner och tar en kölapp. två i väntrummet. tänker att det kommer gå snabbt. det går långsamt. över 1 timme senare får jag komma in och då har det gått över!

känner ingenting. det kläms och känns och dunkar i ryggen. inget. blodtryck, puls och temp senare är jag ute på 15 minuter utan diagnos. men händer det igen ska jag komma tillbaka.

händer inget. puts väck. märkligaste.


firar torsdags eftermiddagen med två trötta värmeslagna barn och en M med stor mage i väntan på avlösning av karlarna. grillar korv med tillbehör och har det bra i solen en stund även om vi alla helst av allt bara vill däcka.
värmen är inte lika välkommen längre.

helgen har vi spenderat med att spana in garderober till sovrummet och plocka svamp så kroppen värker. nu har vi nog så vi täcker vårt husbehov även denna vinter.



tillbaka

nu har vi hunnit vara tillbaka i verkligheten i två veckor.

jobbet har varit lugnt på ett kaotiskt sätt. antar att det är bra men kan också vara tråkigt. jag passar inte som kontorsråtta.

skrutten har börjat skolas in på nya förskolan och nästa vecka är det min tur att vara hemma och skola in. en vecka av hemmatid.

tiden går sakta och vi räknar ner till fredag nästa vecka. en vecka återstår av spänning.


nu ska vi njuta barnfri tid här hemma. jag är ledig då jag jobbar lördag och Han kom just hem efter lämnandet på förskolan.
städa lägenheten utan en liten som är rädd för dammsugaren känns lyxigt konstigt nog.

hoppas på att få se mig om efter svampar i eftermiddag. hittade några i den torra torra skogen förra helgen. ca 7 liter kom vi ändå hem med. men nu har det regnat i flera dagar...kan väl bara bli mer och bättre?

RSS 2.0