midsommar

semestern börjar med midsommar.

vi packade ihop oss tidigt på fredags morgonen för att åka iväg till vänners stuga och fira midsommar ihop för första gången. första året vi var bjudna var jag höggravid och avböjde och förra året var jag på jobb. men i år så, inga ursäkter!

vi kom dit vid 11 då det var blomsterplock för tjejerna. när vi återkom var det till att klä midsommarstången och binda kransar. i år hann jag bara med att göra en liten till trollet och en halv till mig innan vi satt oss till bords och avnjöt en sillunch med diverse tillbehör som köttbullar.

en bra ide att alla skulle ta med sig en varsinn sillburk, jordgubbar och valfri dricka.

när maten landat blev det dags att dansa kring stången vi rest och sjunga de sedvanliga sångerna. trollet tjöt när vi sprang runt runt och tumlade runt i gräset.

trötta föll vi ner i gräset och bara var tills lekarna började. såklart ingick man i det vinnande laget :)

mot kvällen kom grillen fram och hamburgare grillades och avnjöts med alla möjliga tillbehör som tzatziki (hur gott är inte det på grillad hamburgare!).

barnen lekte i gräset utanför tältet och höll sig lydigt från sjön intill.
när barnen nattats tilltog dansen nere i tältet bland mygg och kott. svensk midsommar. lite kyligt men utan regn fram till midnattsdoppet.

sömn i någon form tror jag vi alla lyckades få. vi valde att sova i bilen istället för att sätta upp tältet som bara skulle bli blött av nattens regn. det gick förvånansvärt bra att sova två vuxna och ett icke snurrande barn i en nerfälld kombi. några madrasser, filtar för fönstren så gick det. synd bara att mygg och knottspärren ramlade ner någon gång på morgonen men när klockan ändå var 7 var det dags att lämna knotten i bilen och tvätta av sig i sjön.

trollet tittade ut genom fönstret på morgonen och sa skogen. och undrade om vi var framme, eftersom vi befann oss i bilen :)









2 dagar kvar

eller kanske tre med tanke på att jag inte kommit iväg till jobbet än...

men snart så, semester!

landet

har uppmärksammat det här med att alla här ikring pratar om landet. ett märkligt fenomen. jag är inte uppvuxen med folk som pratar om landet.

inser att vi bor i en storstadsregion där folk har lantställen och de åker till landet för att komma bort från stan.

märkligt.

även om jag är uppvuxen i villaområde så var det inte långt till vare sig "land" eller "skog". inga stora sådanna och inte heller riktiga sådana i ordets rätta bemärkelse men ändock. vi bodde inte i staden. hemma kan man inte bo i staden. stadskärnan är död. förutom på p&l.

ja det är märkligt med landet helt enkelt. på sin höjd är det någon som har stuga i skogen vid en sjö. som vi på äldre dar.

veckans huvudvärk

efter att jag fick barn har jag fått många konstiga krämpor som kommer och går. en av dem är ledvärk i fingrar och tår. tror att det kommer i samband med att vi lämnar vintern och går över i försommar. när det blev varmt då kom det, höll i sig i 2-3 veckor och försvann. märkligt.

det andra mindre roliga är fruktansvärd huvudvärk i samband med regnoväder. 3 av veckans dagar har jag bett om åska för att rensa luften men icke..

men nu funkar hjärnkontoret som det ska igen :)  men är det inte konstigt att kroppen förändrats så.

har med andra ord sovit bort större delen av veckan och jobbat den andra delen.

räknar ner. 5 dagar till semester!  lördag, måndag-torsdag.

det är nu det händer. allt händer denna veckan. sen pustar vi ut och njuter.

ny helg på intåg

whoop så har den här veckan snart gått också. min första vecka som heltids arbetande igen. har gått super.
en salig blandning mellan mycket att göra och kolugn. har avverkat två sena kvällar, kom inte hem förren efter 21 igår. men då kompade jag ut mig idag och ska ägna mig åt studierna lite. evighetsprojektet. fick en informant som hörde av sig och ville bli intervjuad. NU. lika bra att ta en extra, det stärker väl bara materialet även om det blir mer jobb.

var på träff med NP föreningen min gamla kollega startade för något år sedan. borde ha gått dit långt långt tidigare..men var sak tar sin tid och nu kom jag äntligen dit.
det var med blandade känslor jag gick därifrån. många anhöriga berättar om kamper med skolan och andra instanser. det sög all energi ur mig att höra deras historier. vad ska jag som specialpedagog kunna bidra med? tack och lov har jag en hel del kunskap om funktionsnedsättningarna men som sagt det räcker inte med god vilja det krävs handling för att ge de här barnen en skolgång värd att se tillbaka på. ensam är inte stark i detta läget.

men samtidigt gav det också energi för det finns de goda exemplen, där det fungerar även om de verkar få. tror dock de kommer i skym undan av all frustration när det inte går bra. det är de goda exempeln jag ska arbeta för.

tankarna hänger kvar..

tama och vilda djur

en familjepromenad en kall sommardag.







irriterrad smäll

05.14 vaknar jag av att grannen skäller ut sina barn. god morgon liksom.

stackars stackars barn, vad de än gjort så kan man inte stå och gorma på det sättet 05.14 på morgonen. har de inte precis hunnit få upp sina ...vad det nu än är för färg på ögonen de där barnen har..

skrik och bråk ideligen. sommaren har bara börjat och jag har tröttnat rejält. 05.30 drämde jag igen fönstret med en smäll och hoppas att vinken går hem denna gången. verkar inte ha gjort någon inverkan på de andra gångerna jag fått bomma igen både sovrumsfönster och balkongdörr för att slippa höra hur de har det mellan sina fyra väggar.
att bo i vinkel med deras köksfönster och vårt sovrumsfönster är ingen hit.

hade hoppats på sovmorgon då trollet sov till 7.10 igår.. men när jag nästan lyckades somna om vid 6 vaknade hon såklart. typiskt.


RSS 2.0