singalong

idag på förmiddagen var det barnsång ute på landet.

det var riktigt trevligt med många stora barn i åldrarna 2-4år och så våra tre pluttar på 7v och 11v.

sjöng lite och sen var det fika.

trollungen skötte sig i bilen på vår första biltur på egen hand. var lite nervös men med lite hårdrock i stereon gick det finemang. tycker att det är lite svårt när hon sitter i baksätet och man inte ser henne (har inte skaffat spegel). fast å andra sidan kanske det är lika bra att man inte sitter och har för mkt koll bak.

eftermiddagen har spenderats med faster K.


what a day what a night

igår var det verkligen full rulle med mycket trevligt.

efter en sån dag var nog trollungen helt slut efter alla bravader och släktingar så hon sov i hela 6,5 timme. tänk om man själv gjort det också :) jag vaknade strax efter klockan 1 inatt och tänkte att snart är det dags..max en timme till, måttligt förvånad när jag igen vaknade strax efter klockan 3!

myssovmorgon på detta tog vi också och vi hade knappt ögonen öppna när pappan gick till jobbet.


men sova hela dan kan man ju inte göra så vi tvättade och pratade med faster K som bor här några dagar.
sen kom pappan hem och bytte av mig vid lunch så gick jag och faster K till skolan.

hade en mysig pensionerad lektor som föreläste och skrattade mycket. många kloka saker tyckte jag han hade att säga också.


grattis

vi gratulerar J&J till husköp och svägerskan som fyller 19år idag.

har meddelat mina föräldrar om att det är dags för dem att leta ny bostad då jag ska överta vårt hus. börja spara fick jag till svar. typiskt att det ska ligga i ett allt mer attraktivt område där hemma..men det är ju fint. nära till skog och älv.

annars idag har vi varit en snabbvända till köpcentrat. åh jag hatar att leta efter saker. letade efter den där kjolen jag siktat in mig på. nej, den fanns inte att se. fick ett reklamblad igår med skor och spanade in två par skor. ett par mer streetvariant av ett par vinterkängor. hittade dem idag, provade. underbart ludd, underbart varm sula..men..vet inte. lite knöliga där foten möter benet. vi får se. får tänka.

Han har hittat både slips och vinterskor.. orättvist! hittade en till fleeceoverall till trollungen på rea. 32kr! igår köpte vi en ljusblå då valet stod mellan ljusblå och rosa...tur det för den vi hittade på rea var rosa så det blev en av varje då.


nu inväntar vi folket.

och folket har anlänt. de vill ha bärhjälp.

fika!!

utökad

nu har clanen utökats med ännu en liten. igår morse kom en till liten tjej. på ett år har vi utökat clanen med 4 små tjejer och en kille.


lördagsutflykt

uppe med tuppen och gal klockan 7. försökte flörta till oss lite långdraget mys men trollungen har många likheter med hundarna.
ja det kanske är dumt att jämföra trollungen med våra hundar (som inte finns mer) men det finns vissa beteenden som kommer igen som t.ex. är trollungen lika mycket för att vara nära och borra ner huvudet i armhålan på en som vår gamla dam C som älskade att vara nära nära. trollungen sover inte på morgonen förren blöjan är bytt och maten serverats på sängen..ungefär som vår M, ut först och så mat (så att hon inte sprang allt för långt på den tidiga morgonkvisten så man fick leta i morgonrock klockan 5!) sen gick det bra att sova vidare..när en annan var klarvaken.

men är man så mysig som dessa är och när trollungen fyrar av leende på leende och konverserar ja då går det rätt bra att kliva upp klockan 7 även en lördag :)  vad är väl dagar nu för tiden? ett enda virrevarv som det vore bra att hålla reda på i fall man skulle besöka någon affär som inte har öppet jämt eller nått..

..jaja. uppe var vi. först klar vad hon. vi sen. Han drog en vals med dammsugaren och så for vi in till stan.

träffade mina föräldrar som kunde glädjas åt någon som var lite mer vaken än för 6 veckor sen. men det var knappt.

letade efter kjolen jag spanat in att ha på dopet. icke. typiskt! Han å andra sidan hittade slips i rätt färg och så var outfiten klar. orättvist!
karlar...en skjorta eller en hel kostym så är saken klar. så enkelt. aldrig lika enkelt för en annan.

hittade lite höstvarmt åt trollungen. kan inte riktigt hålla mig ända till v 41 och Ullared. finns ändå så mkt att handla där ändå så det räcker nog till ändå.

hem för lite fika och mys med en lugn kväll om man bortser från lite kräks eller två :)




Mumin

vi kom iväg och vi hittade ett Mumin babygym. det stod mellan spöket Laban och Mumin, men jag tycker Mumin var söt fast Laban var coolare.

hur som trivdes trollungen bra i gymmet och tittade på figurerna och lyckades få in några lyckoträffar på Muminmamma.

sen skulle det egentligen bli fläskkotlett till middag..för det är ju fredag. ingen har väl missat ica's reklam?
men istället blev det thai. tyvärr blev det inte min vanliga nr 22 då den är stark. suck. men om 4 månader. då ska det firas med en nr 22 ;)

flört

jag ska flörta lite med mannen få se om vi kan kolla in barnbutikerna idag ;)

soft

idag kör vi en soft fredag. det behöver vi nog om vi ska orka med.

ikväll kommer mina föräldrar ner och spenderar helgen på hotell. vi möter upp dem i stan under morgondagen. jag är på jakt efter något att ta på mig på dopet.jag hade en tanke och sett ut det jag ville ha i H&M-katalogen men när jag skulle lämna in min beställning så skulle kjolen komma i oktober! lite väl sent. så nu blir det leta i butik eller tänka om.

på söndag kommer dessutom halva hans släkt..familjen, mormor och morfar och morbror. så det lär ju bli fullt hus. och svägerskan flyttar in några dar. vad vore skolstart utan inneboende? det har vi inte varit med om :)

på måndag har jag skola 2 timmar. sen var veckan klar. jag har fått tid till att läsa lite under dagen och det får en att tänka till över barn, utveckling och lärande. vilken syn och förhållningssätt jag har och samhället i stort.

på tisdag är det barnsång. jag som inte kan sjunga, bara för stackars trollungen och i bilen.

torsdag skulle det ev bli fika..

sen behöver vi nog vila  oss.

påhittig

idag har jag gjort lite hittepå. vi har tänkt göra ett besök på ett stort stort varuhus i söder under hösten för att shoppa upp många pengar på förhoppningsvis så kort tid som möjligt (förra gången fyllde vi en vagn på 2 timmar) eftersom vi har bebis denna gången och man orkar inte ens trängas hur länge som helst utan bebis.

med tjejerna orkade vi bara 6 timmar med shopping ;)

ja men åter till mitt hittepå.. det går nog inte att vänta tills vi besöker varuhuset..ungen måste träna nu! hade tänkt införskaffa ett babygym då om det fanns något billigt men jag tror faktiskt att vi är i behov av ett nu.
annars försöker jag passa mig som ögat för bebisgrejer och tonvis med leksaker för det finns det inte behov av. enstaka men inte tonvis.

men nu har behovet uppstått. när vi var på bvc visade trollungen ett stort intresse för alla saker som fanns där så idag gjorde jag ett provisoriskt babygym av en pall, lite hushållssnöre och alla möjliga konstiga saker jag kunde hitta att fästa i snöret. hittade även två gamla färgglada påskkort att fästa under pallen.

det blev en succé! trollungen kunde underhålla sig själv många minuter och log åt påskkärringen (tur den såg snäll ut :)

just nu är trollungen mycket bättre på att träna än vad jag är.

julgran

idag blir det inte mkt att hänga i julgranen känns det som. efter gnällspiken igår är mamman trött men trollungen glad. både en förmiddags och eftermiddags lur vore nice. om man satsar borde man vinna något av dem iaf.

en fika eller två är på G med de andra mammorna, jag tackar för att det inte är idag.

soffläge och en promenad mellan skurarna?

trots

vi trotsade regnskurarna och begav oss ut på en promenix. uppehåll hela vägen. flyt.

nu är det det ekonomiska som står på schemat. och sova.

gnällspikar

kunde ha varit värre gnällspikar. vi kunde ha varit två, men nu är vi bara en. trollungen. lite små gnällig dag idag även om det var mycket spännande i bvc's egna lokaler där vi var idag. mycket mindre än vad jag trott men hur stort behöver man egentligen?

vuxit hade hon gjort, men det syns och märks. i helgen ska både mormor och morfar och farmor och farfar komma ner. de kommer trilla av stolen. speciellt någon som tyckte att hon bara sov sist..1 vecka gammal. så är det definitivt inte nu. speciellt inte idag. men tillslut måste man ändå ta en lur eller två för man blir så trött.

jag slipper vara gnällspik för det funkar ju så bra. registrerade mig i måndags och lämnade studieförsäkran och vips pengar på kontot idag. trodde att mitt ändrande på f-kassan också skulle ställa till det efter att jag upptäckt att jag anmält feldagar en vecka då vi ska ha VFU tors-fre istället för mån-tis så jag fick ändra allt. men inga problem där heller. pengar på ingående. det går ju så bra!

ja okej vädret kunde ha varit roligare kanske. regn är att förvänta ända fram till söndag. regn gick vi hem igenom från bvc idag. blev ingen förlängd promenad.


effektiv

ibland rinner tiden iväg och man hinner inte med någonting. ibland hinner man med hur mycket som helst på ingenting.

kvällen slutade mycket effektivt.

vi hann med att handla, bli stoppade i självscanningen och vräka ur alla varor för att sedan plocka i dem igen. jag är verkligen ingen supporter av självscanning och här slipper man oftast köa hur som när man handlar så det kvittar med självscanning som ibland kan ge mer jobb. men Han vill scanna så vi scannar ibland.

vi hann med att bli blöta då störtskuren kom när vi var färdiga och skulle ut till bilen.

okej, vi hann inte laga mat från scratch idag. det blev ett helfabrikat i form av färdig fiskgratäng. annars köper jag aldrig helfabrikat och sällan halvfabrikat...det skulle vara korv..typ.

Han badade trollungen och jag svängde ihop en deg till dagissyltkakor och en dubbel sats till muffins så att det blev både hallon och choklad.

vi hann med att äta och sen nattade jag dottra medan han rullade klart syltkakorna och klickade sylt.

allt detta på 3 timmar. inte illa pinkat!

jag har också haft turen att hitta en bok jag behöver till skolan. PÅ EN GÅNG. hur ofta händer det? när man vet att man har den någonstans men minns inte vart man sist såg den. jag hade den boken på hösten 2001 när jag först började högskolan och lärarprogrammet och nu är det dags igen.

ska läsa några rader innan det är natti natti för min del också tror jag..

det är till att vara effektiv.

mörka moln

mörka moln men inget regn.

fick veta att vi var med i tidningen idag så vi begav oss ut på tidningsjakt. efter det blev det en promenad upp till skogen när solen ändå lyste med sina strålar mellan mörka moln.

träffade en av våra många grannar mitt emot när jag kom hem. jag är så imponerad av hans svenska kunskaper. han har lärt sig fort. han hade hört trollungen genom väggen. hmm. hoppas hon inte stört för mkt ;)

handla mat idag är nästa projekt.

back home

ja igår var det skoldag. 1,5 timme på morgonen och 2,5 timme på eftermiddagen. idag är det också skoldag men det är litteraturstudier på schemat så hemma är vi. det blir en dag med trollungen och kanske att man kan smyga in lite läsning mellan sömnperioderna, annars får vi vänta till pappa kommer hem.

vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. det skulle regna. än har det inte kommit något regn men det är nog bara en tidsfråga?

vi får se vad dagen kan bjuda på. lite träning på mage både för trollunge och mamma kanske. vi tränar sida vid sida även om trollungen är bättre på att träna än vad jag är, då hon inte somnar vill säga men det är ju en så skön inställning =)

väntar på kusinbarn gör vi också..clanen ska utökas :)

skoldag

idag var första dagen i skolan. trollungen var hemma med pappa och så hade jag en lång håltimme mellan 10-13. tur att man bor så nära!!

blev välkomnad till skolan av den där sektionen som har skotska influenser. när jag cyklade förbi i Märkesbacken skriker de i megafonen att nollan har bråttom, nollan får inte bli sen... lite roligt.

sen hade vi intro till nya kursen som passande nog handlar om lärande och utveckling. så nu ska jag läsa om utvecklingspsykologi till att börja med och olika lärandeteorier. passar bra med lilla trollungen som inspiration.

klapp på axeln

idag måste jag klappa mig själv på axeln. garderoben har fått sig en brutal genomgång och 2 kassar med kläder har rensats ut. det mesta gammalt och urtvättat.

det bästa med detta är att jag får handla lite nytt sen. upptäckte att jag äger bara ett par hela jeans.

lördagspyssel

Han har varit iväg och tittat på en bostad åt lillasyster sin medan trollungen och jag tog det lite piano på förmiddagen/lunch..

sen blev det dusch för min del och så for vi iväg för att uträtta lite ärenden. och jag glömde lappen hemma på allt jag tänkt titta efter när vi var ute, men kom ihåg det mesta.

fick tag i ett fint fotoalbum till trollungen att sätta in hennes bilder i som vi tagit den senaste tiden. vi fick tag i fler strumpor till henne som har så stora fötter att de flesta strumporna var för små och nu går vi mot hösten. fick även tag i två höstmössor som jag snappade upp i farten.

jag fick inte riktigt tid till att spana efter något att ikläda mig på dopet men vi fick tag i ingredienser till helgens bak.

nästa helg kommer hela tjocka släkten på besök igen. de har abstinnens allihop nu. mina föräldrar kommer troligen ner på fredagen och inkvarterar på hotell i stan och när de återvänder någon gång vid lunchtid på söndagen byts de mot hans föräldrar med svägerska eller två samt ett morföräldrapar.

så lite fikabröd behövs och så ska här bakas lite kakor till dopet. jag är ju som jag är haha.

uppesittar

igår kom Han hem tidigare då han måste rycka in imorgon söndag en stund. och med sig hade han våra kort!! vårt första riktiga familjefoto. det åkte in i en ram i morse och nu återstår det bara att få upp det på väggen jag ska skapa...ett projekt som pågått ett tag. jag har fått upp en tavla på den gamla tavelkroken. och där hänger den lilla tavlan helt ensam på den stora väggen.
men nu har jag fått tillåtelse att sätta upp 12-månaders ramen också som jag ville ha med i collaget men som han inte tyckte skulle passa då det kommer vara flera tomma hål innan alla 12 månader är fyllda.


jag har vänt på pappret med "köpebebisarna" så den är helt vit nu tills vår trollunge kan fylla ut alla hålen. första månaden är redan fotad för och snart är det dags för andra. jösses!

ja sen efter lite mat och nattrutin för trollungen med pyjamasbyte och allt så blev det tyst och lugnt och vi skulle ha lite uppesittarmys.

såg lite på tv och sen tyckte vi nog det var dags att sova.. då var klockan 21.30 haha. men jag tycker att det är skönt när man kan strunta i vad klockan är och istället gå på känslan. och denna gången höll han med.

uppsökande jobb?

fick en härlig promenad i höstvädret. början på varje årstid känns alltid så härlig. solsken och svala vindar.

och där på vägen möter vi en man som jag snabbt inser att jag blivit stoppad av förut. snabbt avverkas det ena ämnet efter det andra. allt från om det är något internationellt jippo på stan till sjukdomar till kort på sin hund till sjukdomar igen till att grannen ska flytta och så tillbaka till sjukdomar...

en man som lider av hypokondri men som också kan inneha en annan diagnos. AS kanske?

sist jag blev stoppad av denne man så gällde det födelsemärken, denna gången kunde det vara borrelia, men det var inte fastställt än.. magen hade även blivit undersökt efter konstens alla regler..
känner för den här mannen.

sen kunde vi fortsätta vår promenad.


en fredag med solsken

idag ser det ut att bli en fredag med solsken mellan molnen med höstligga vindar. ja det är inte regn i alla fall. vi fick trotsa regnet igår ändå och ge oss ut på potatisjakt. men som i förskolan, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder men i mitt fall blev det skor. låga convers i hällregn kanske inte är så bra men man tar det som är närmast. stövlarna hade jag ju varit duktig och städat bort. men regnjackan fanns med.

idag håller vi tummarna, ska försöka plugga lite och ta en promenad. nice friday.

jeansprovet

öppnade kartong nr 1 och det första jag möter är ett par ärvda jeans. ett par jeans i 1-2 storlekar större än vad jag normalt drar. men eftersom jag är en samlare så har jag svårt att göra mig av med saker som är helt funktionsdugliga och de där jeansen har legat i min garderob i allt för många år nu.

tittar på dem och vet inte riktigt vad jag ska göra med dem...

funderar lite och kommer fram till att jag åter igen ska prova dem och håller tummarna för att de inte ska passa! drar på mig jeansen och på kommer de ju. och de sitter inte helt jätteilla. tänker att höfterna kanske blivit bredare trots allt.

in i garderoben och rotar fram mina bästa jeans och drar på mig dem. har inte orkat göra det tidigare när det ju är så varmt och allt.

och de passar!

yes yes yes! som min Nana hade sagt. de passar!

det stora jeansprovet som är så omtalat bland gravida för så fort bebis kommit så är det något magiskt med att komma i sina gamla jeans. en kollega drog på dem redan på BB!! ja jösses... men lite viktigt är det allt ;)

så nu vet jag att jag gott kan köpa mig ett par nya jeans i min vanliga storlek och att jag kommer att kunna ha dem tills de blir utslitna. en investering av födelsedagspengarna kanske.

lyckat

lyckades få en liten tupplur på förmiddagen och en dusch på det så är man som ny. just nu räcker det med att gå ut för att få sig en dusch, inte så roligt med promenad då.

fick en mystisk insättning på mitt konto idag. resersättning stod det. jag har ju inte rest? så kom posten och det visade sig vara mitt arvode för recensionen jag gjorde. alltså måste den vara godkänd? de har betalt för den i alla fall :)

ska göra något särskilt för pengarna, frågan är bara vad? har födelsedagspengar också som jag ska göra något speciellt med..men vad? ett par nya jeans i alla fall eller två? misstänker att jag bara har ett par dugliga i garderoben och nu får jag nog göra en brutal rensning..

knorr

idag är jag en riktig tröttis. vet inte riktigt vad som hänt under natten men trött blev jag. hoppas starkt på en middagslur idag.

annars har jag fått ner mina två kartonger med kläder från vinden så nu hoppas vi att det finns massor av roliga gamla favoriter att återförenas med. måste dock handla lite tröjor och linnen under amningsperioden.
så idag kanske man hinner med att stoppa huvudet i garderoben också och avverka en hylla i taget iaf.


nytt

det stora inne just nu är att man ska köpa nytt inför att börja skolan eller återgå till jobbet. varför då?

vilken säljgrej det har blivit. ser det riktigt tydligt i år och det får mig att stanna upp och tänka efter.

att börja första klass är en grej. nytt, spännande och man är ju så stor och läxor ska man få..

men att återgå till jobbet? vad ska vara annorlunda nu? 5 veckor senare? efter semestern?


fotografi

en fröjd att hämta posten idag. en tjock lunta med kort låg i postfacket :)

kort från min kusins bröllop, svägerskans student och på trollungen såklart. åhh vad jag ska börja framkalla kort igen. det är något helt annat att ha dem i sin hand och bläddra igenom och studera.

jag ska köpa mig en ny kamera också. min har ändå varit med sen 2003 och börjar sjunga på sista versen nu.

fick även Panduros katalog med massor av inspiration så nu är nog tanken klar över årets julkort. jag förbarmade mig något över tillverkningen av dopkorten men å andra sidan tänker jag inte säga att jag önskar att jag hade tid att pyssla mer, det handlar om att ta sig tid för det man gillar så jag ska boka några kvällar av min tid till att pyssla mera.

nu ska vi gå på promenad!

köbildning

nu har jag tagit kontakt med ett av alla babysim i stan och förhoppningsvis hamnar vi i kö för sim i höst :)


rekrytera

vi behöver inte leta jobb, jobben letar upp oss..

fick just ett samtal av mommen som läst i tidningen att ett stort företag hemikring kommer att anställa 10 personer här framöver.. bara en liten pik.

suck.

samma sak var det på mitt jobb där de ville ha mig kvar så jag fick hjälp att hitta jobb till Honom så att vi skulle bo kvar.

det är verkligen jättekul att man är eftertraktad och önskad..men det sätter lite press också och ger en ett stygn av dåligt samvete. men man måste ju leva sitt eget liv. allt har sin tid och plats.


och när jag ligger bredvid trollungen och ska natta så kan jag inte hjälpa att tänka på hur roligt det var på förskolan..men våga säga att man tänker på ett annat jobb då haha..inte bland mina kollegor. men jag gillar ju de vuxna också otroligt mkt.


tisdag

japp två dagar samma sak, det är en rutin.

vaknade vid 7 i morse. provar leenden mot pappa innan han ska till jobbet. man kan väl prova allt för att försöka ha honom kvar :)

sen blev det ett bad i badbaljan och så somnade vi om.

mommen ringde och tackade för helgen. frukost och promenad.

kvavt väder vi har. nu värker huvudet så lite åska vore fint för att ladda ur.

mera sömn för den lilla, önskar att jag kunde somna och bli av med huvudvärken men idag går det inte.

tar tillbaka

nej jag tar tillbaka..vi har inte umgåtts så mkt idag dottern och jag. hon har ju sovit bort större delen av dan!

inte alls likt henne, men vad är väl det? det är ju fortfarande ett lotteri det här och vad som helst kan hända, en nyskapad rutin ändras efter 2 dar..och en ny skapas. precis som när hon låg i magen.


umgås

idag är det jag och dottern going solo.

vi började morgonen tidigt. redan 6.30 fyrade hon av några av sina stora leenden. hon övar på morgonen när hon tycker att natten tagit slut. det blev inte till att somna om sen efter det. vi som brukar kliva upp vid 8-tiden.

jag hann få i mig både frukost och ta mig en dusch innan 9. bra jobbat första dan tycker jag.

men man kan ta sig en tupplur på förmiddagen så det gjorde vi.

sen ringde min löneassistent för att kolla av med mina föräldraledigheter och tjänstledigheter och allt krångel jag rör till med.

så har vi pratat med Lång idag och trollet har sovit lite till.

kollade posten och fick tillbaka min kompletterade skrivning.

nu lagar vi mat. eller ja trollet sover IGEN :)

söndag

ja då var slutet på semester här. fem härliga veckor av familjemys har passerat i raketfart. imorgon ska vi prova på vardagen.

mommen och moffa har åkt hem. vi har promenerat en kortis i tryckande hetta och regn.

vi lullar runt.

spanar in babysim. det fanns tydligen några att välja på men bara en med riktig information på hemsidan.

nya sätt att träna på

trollungen skulle få träna nackmusklerna lite och placerades på mage. efter ett tag vändes huvudet från höger sida till vänster sida. sen blev det lugnt. trollungen somnade mitt i träningspasset :)

störtskönt!

om och när jag skaffar gymkort igen ska jag då dit och ta mig en tupplur hihi.

hemligt paket

det kom ett paket adresserat hem till mina föräldrar. mycket hemligt. fast en vild gissning var ju att det kom från Skottland. mycket riktigt gjorde det de.

det kom från min ena farbror med fru och ett från min farfar.


denna vita body och söta klänning med en liten björn i fickan som går att plocka ur men sitter fast i fickan fick trollungen av min farfar.


detta 8 delars set av rosa socker kom från min farbror med fru.

nu måste trollungen skynda sig att använda alla sina kläder innan hon växer ur dem.


tur i oturen att jag inte kommer vara i Storbrittanien på ett tag..de har så grymt mycket finare och större utbud av kläder än här hemma. love their shopping!

kommentarer och åsikter

ingenting i världen tror jag skapar så många kommentarer och har folk så mycket åsikter om som införskaffandet av barn.

när man var gravid fick man höra både det ena och det andra och det som gärna kommenterades var hur tjock man blivit.. både på ett positivt men också på ett slags skadeglädje sätt i undertonen i hopp om att hullet ska vara svårt att bli av med.

man blir handikappförklarad och är plötsligt inte förmögen att göra de mest vardagliga saker själv.

och det kommer kommentarer från alla möjliga håll, folk man inte känner har en åsikt att förmedla eller en  kommentar att smälla av.

...och någonstans trodde jag i min dumhet att det skulle ta slut när bebisen äntligen kom..

dumt av mig..

nej kommentarer och åsikter haglar minst lika tätt nu som då..

och goda råd behöver inte vara dyra, de får man gratis vare sig man vill eller ej.


en gång till

idag har vi besökt flygvapenmuseum en gång till denna sommaren. andra gången för charmtrollet. när vi var där kom en äldre dam fram och körde ner huvudet i vagnen och kommenterade att det var ingen gammal en och redan besöker flygvapenmuseum...  jo för andra gången kunde vi meddela :)

det blev en bra dag med lite underhållning för mommen och moffa och så passade vi på att äta lunch där ute.

så nu har vi gjort en heldag till.

såg oss själva i en av tidningarna idag också :) och det var en påkostad tidning som hade stora foton på glättat papper. supersnyggt! vore kanske lite bättre om de inte skrivit fel i annonsen att hon vägde 50 centimeter..och lite fel på namnet blev det också...de missade en stor bokstav..

hmm jaja jag är perfektionist..hade ju helst haft en korrekt annons att sätta in i hennes album men men..

over and out

nu tror jag vi checkar ut.

har spenderat en halvdag med mommen och moffa. lunchat, checkat in på hotellet och fikat på konditori. nu är i alla fall jag trött och andra har inte fått sin vanliga siesta så nu tror jag vi säger over and out och tar det lugnt ett tag.

imorgon blir det lunch ute... var är fortfarnade ett frågetecken. kaffet står vi för imorgon, inte för inte att jag stod och bakade bullar höggravid när jag skulle vila...tyckte att det var det jag gjorde men knåda deg är tydligen inte vila..

så nu ska bullarna ätas upp av alla besökare..två påsar kvar bara.


ont om plats

vårt liv är kantat av ont om plats. charmtrollet och jag skulle troligen inte få plats i bilen när mommen och moffa ska hämtas med väskor och allt så vi fick bli hemma. och väntar.

blev helt upp över öronen igår när vi var och hälsade på M&O med lilla U som hade inte bara ett badrum utan två som var lika stora som vårt kontor och ett av dem hade badkar!! som de knappt använde!! hemska tanke , jag som sååå saknar badkar.

deras klädkamare var stor som vårt lilla kök..

men ja det är skillnaden på hus och studentlägenhet..

vi får glädjas åt att vi inte betalar extra för sophämtning, vatten, el eller tvättmedel..kostnader som de sett öka en hel del sen lilla U kom till världen.


men tänk om man hade ett litet hus ändå, huskär!

prat

en trevlig fika med två av paren från föräldragruppen idag. hela fyra timmar med bebisprat hann det bli. tiden springer då iväg.

en välbehövlig pratstund men man blir lite trött i huvudet efteråt tror jag bestämt :)

tur att det finns hämtpizza att plocka upp på vägen hem och ha en slapparkväll..


snart slut

snart är hans semester slut. usch.

idag ska vi träffa några från föräldragruppen. ska bli spännande. vi som satt där på träffarna och var nervösa, förväntansfulla och spända med stora magar och hjälpande partners. nu har de kommit, våra bebisar.


imorgon blir det tidig morgon igen då vi ska åka och hämta mommen och moffa mina i Motala. helgen ska spenderas med dem, får se vad vi hittar på.. kanske flygvapenmuseum igen?  det ska ju regna en del tyvärr..


jobb

ja igår bar det av till mitt jobb för att hälsa på. det var inte så många inne efter semestern men det var kul att träffa dem som fanns.

charmtrollet slog på sin allra största charmknapp och var riktigt väluppfostrad och charmig hela tiden vi var där. och "tanterna" föll som furor :)

fick se att de möblerat om sen jag var där sist och att skrivaren äntligen kommit. upptäckte att jag glömt bort mitt lösenord till inloggningen på datorn också så tji det gick inte att komma in i systemet.

efter det for vi och provade ut och inhandlade en bärsele efter lite förhandlande. jag var inne på en bärsjal speciellt när hon var så liten men nu växer hon ju så det knakar så jag gick med på en bärsele. sen fick vi förhandla om färg på den.. inser nu att jag förhandlade ganska dåligt igår men vi blev i alla fall överens om en färg vi både kunde tänka oss. brund och beige. det är inte bara att handla inte.

handlade kött och annat behövligt på affären innan vi åkte hemåt. det blev en heldag minsann.

fler tidiga mornar

imorgon blir det ännu en tidig morgon då vi ska bege oss till mitt jobb och måste påbörja vår avresa vid 10-tiden.

kommer på nu att jag inte meddelat chefen om att vi kommer..hmm. hoppas någon annan vettig människa gjort det. för jag vet att hon inte vill missa charmtrollet :)

så nu ska vi försöka komma i säng..

upp upp upp

som vi har sett på charmtrollets runda kinder så går hon stadigt upp i vikt. yes Im a feeder! fast det visste "tanterna" på jobbet redan..

det var motigt att gå upp i morse då vi var vakna allihop vid 5 tiden och inte somnade förren vid 6 och klockan ringde vid 8 för att det var bvc-tid idag. men iväg kom vi..bara någon minut sen.

..och hon är ju rolig vår bvc-sköterska. vi kommer in, sitter ner och sen stirrar hon på bebis. vi väntar..och hon stirrar.. en kläcker hon ur sig att det slog slint i huvudet då charmtrollet för första gången idag hade klänning på sig och journalen hennes var blå ut i kanten, det var alltså en pojkjournal! denna har bvc-sköterskan fört in alla fakta i de senaste tre gångerna..men nu ska charmtrollet få en journal med rosa kant..för det är ju en flicka.
snurrigt värre.

nu ska vi snurra runt här hemma och städa lite...Han mer än jag tyvärr..jag vill också städa :)  men charmtrollet vill inte riktigt sova, kanske hon också vill städa?

i en hög

oj vad vi fick sova inatt. blev helt förvånad över vad klockan hunnit springa iväg. skönt.

på det tog vi lite sovmorgon. ännu skönare. och på det kröp familjen upp i sängen och bildade en familjemyshög på eftermiddagen.

tror nog att vi ska leva på våra besparingar i alla fall ;)


kvällen har spenderats med en liten promenad innan regnet duggade vidare.

spenderat

..ja det vore livet det. att inte arbeta utan bara vara familj några veckor och år till framöver. inte uppta tiden med annat...som att tjäna pengar..

...fast det är ju iof bra med pengar om man ska spendera lite..sådär lite extra. som vi gjorde idag.

till charmtrollet blev det ett stycke två pack med pyjamasar då hon älskar att sparka av sig filten hela tiden. hon har ännu inte kommit på hur mysigt det kan vara att ligga under en filt, att öppna fönstret enbart för att kyla ner rummet så att man får krypa ner under en filt.

till mig blev det två linnen storlek en större än vanligt, ett vitt och ett svart. bas. love H&M för detta...49.50kr/st. plagg som hamnar i lådan om ett halvår eller i sopen?

till honom en stickad tröja. behövligt.

hittade sen två julklappar. nu har julshoppingen börjat. skönt att det kommer rulla på.

Han hittade även de två fotoböcker han varit ute efter så nu kommer vi få agera modeller här hemma...än mer!


way of life

vi pratade lite Han och jag.. nu återstår endast en vecka av semester tillsammans innan det är dags att bli vardag.

fast behöver det bli så? kan vi inte bara leva på f-kassans föräldrapenning, våra besparingar, sälja bilen, landsvägscykeln och allt annat med lite värde och fortsätta det här livet i ja säg minst 2-3 år till? för det borde pengarna räcka till..

...jag tycker att det låter som en plan!  :)


fotografer

det slog mig när vi var hos fotografen här om dagen att fotografer har ett visst sätt att prata och uttrycka sig på.. det låter så kul att man måste le lite på kort :)

nu gäller det bara att komma ihåg att ta massor av familjekort framöver, inte enbart hos fotografen för det kan bli proffsigt men lite stelt i en studio. vi känner ju en rad duktiga fotografer faktiskt..faster E, mosters bästa vän och L. så nog ska vi väl lyckas hamna på familjefoton?!


pyjamas

idag ska vi ut på lite shopping. pyjamas står på listan bland annat och linnen till mig modell större, än är det inte slut på specialanpassade kläder =/

får se om vi lyckas hittat något rea-fynd också kanske.

hemmamys

idag har vi haft lite hemmamys. sovit lite middag och pysslat med lite av varje. så härligt. bara vara.


foto

nu har vi äntligen kommit iväg och tagit kort också. en sak till att bocka av från uppgifter att ta tag i.

det blev en promenad hem efter det i det fina vädret som jag la märke till att vi har idag. vore inte helt fel att vara på en badstrand idag faktiskt.


promis

jag somnade på soffan idag. yes! med en gullunge i knät. sussade nog en timme. underbart.

annars har dagen varit piano. nyss hemkommen från en promenad där vi stötte på S som var ute och körde.

ska passa på att fixa lite nu tänkte jag. har lite dopinbjudningar som inte pysslas av sig själva, måste ju få ut dem innan september.


post post post reflex

jag älskar ju post.. på sistone har det varit lite extra roligt men alla paket att klämma på som legat i postfacket.

igår fick vi ett från nya familjen J&J med lilla E. så imorgon på 4 veckors dagen ska vi trycka händer och fötter i någon slags lera. ska bli kul! tack så jättemycket!

idag kom ett brev med något i postat till charmtrollet. såg direkt på handstilen att det var morfar som skickat det till henne.
vi fick oss ett gott skratt när vi öppnade brevet. i det låg där ett gäng reflexer! min far har this thing for reflexer. varje år samma sak så fort det börjar skymma och man ska gå utanför dörren så måste man uppvisa att man har fickorna fulla i reflexer. men det brukar sällan vara nog utan det ska hängas på bak på jackan och mitt fram och överallt.

jättebra. för man ska verkligen ha reflexer. men det är en smått besatthet över detta. som har gått i arv! för jag är numer likadan och kränger på Honom reflexer så fort det börjar skymma.

när morfar fick se vagnen som är svart med en tunn vit rand så kom frågan direkt om det var reflex-rand. och att extra reflexer ska sättas på vagnen. och jo vi skulle sätta på extra reflexer. nu har vi fått reflexer så vi slipper köpa även om jag hade en laddning spöken liggandes i någon låda.


torsdag

idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. kanske ha ett blankt schema?

nästa vecka börjar bli lite uppbokad, sista veckan och allt..

modellat

jag måste börja ta betalt när det klickas i kamerorna, det går ju inte an att vara gratismodell heller ;)

jag hade en perfekt plan igår för vår lilla utflykt. jag är grymt bra på att sova i bilen så min plan var att jag skulle sno åt mig 45 minuters sömn på väg till Söderköping för charmtrollet är minst lika bra på att sova i bilen.

hmm. det sprack. först ringde mommen och pratade lite kort. sen ringer Mile som varit utomlands hela juli. ja sen var vi framme :)

hittade på paren S&L och P&M. hittade även glasstället och den långa kön om man var ute efter de stora glassarna. men vi nöjde oss med att handla i luckan på sidan om och fick då vanliga glassar, alla utom en i alla fall som beställde en hink med glass. och en blå hink fick han med 5 valfria kulor och till det såklart en spade. annars är det ju inte en hink :)

beskådade slussandet av båtar och tre begav sig upp på Ramunderberget för att spana på utsikten.

hela vistelsen finns väl dokumenterad då tre kameror hivades fram och två gick särskilt varma i solskenet. jag hade min kamera med men bestämde mig för att de klickades tillräckligt ändå som det var.

på väg hem träffade vi på min ersättare på jobbet men då var charmtrollet hungrig efter att ha sovit gott i vagnen så vi tog lite mat i bilen innan vi for hemåt igen efter en trevlig eftermiddag.

utflykt

idag ska vi på utflykt till Söderköping.. kanske blir en glass ;)

en sak i taget

vi kom iväg igår till Flygvapenmuseum. det har verkligen blivit fint efter renoveringar och utbyggnader.

..och så slår det mig när jag sitter där och vilar benen en stund och en medelåldersman kommer ur ett rum och pratar i sin mobil..en sak i taget. han förklarar i telefon att han är på museum och frågar hur det är med den som ringer..pratar semester och sånt där allmänt.

en sak i taget. var sak får ta sin tid. varför försöker vi vara så effektiva och göra så mkt på en gång?
jag ska satsa lite mer tid på att fokusera på det jag gör för stunden, så får allt ta lite mer tid då

han hann han men hon hon hann inte hon..

så vi har hunnit med vc idag. jag har hunnit med att prata med Malla vilket var en evighet sedan! ska besöka jobbet nästa vecka tänkte jag medan Han fortfarande är hemma.

jag kör inte bil än för svanskotan gör sig påmind ibland även om den inte alltid ställer till med besvär vilket gör att jag glömmer bort den...som här om dagen när vi åkte bil och jag blev lite förbaskad över att jag alltid sitter i baksätet. varför ska alltid jag sitta i baksätet? haha...för att jag inte kan köra haha. så dumt!

sen kom Hans handledare på besök tillsammans med lilla 10 månader R. såå söt han är lilla R. och charmtrollet fick mera kläder! bäst att komma hit innan hon hinner växa ur dem tyckte E  :)

så har vi hunnit med lunch också...under lunchtid. trattkantarellsås fick jag. mmmmmmm. mums. sååå gott var det. det doftade skog och svamp i köket.

nu ska vi nog äntligen komma iväg till Flygvapenmuseét!  åkte inte igår för jag var lite snurrig..suck.

inte mer än 2

haha klockan har inte hunnit bli mer än 2. what a day!

var vaken redan vid 8 i morse för att ringa vc. fick en telefontid till 8.40. whieehoo. efter lite prat med sköterskan så frågar hon om jag kan komma till 10. visst. inga problem. blev lite stressigt med mat i trollungen och även jag fick frukost på sängen för att sedan dyka in i duschen en snabbis när trollungen fick en blöja och kläder på sig och så var vi klara för får 4 minuter långa promenad till vc.

i regnet. för det hade vi missat. att det regnade :)

sen blev det spännande. läkaren hade beställt provtagning på mig så jag fick börja i den ändan. tydligen hade hon beställt fastande prover... men ingen hade meddelat mig detta. sköterskan bokade ju in mig på en tid som läkaren fick veta och när hon fick veta detta bokade hon labb... jaja det gick bra ändå.

fick en helt underbar läkare! de finns! ingenting om att försöka skicka mig tillbaka till mvc för att jag nyss fått barn utan tog det hela på allvar och ställde grundliga frågor och lyssnade och klämde på kroppen.
proverna såg bra ut och förlossningar kan ge konstiga symtom ibland så vi skulle avvakta lite till men definitivt lyssna på kroppens signaler. att jag rasat i vikt kan vara en bidragande faktor, 12 kg på 2 veckor är lite mycket att bli av med men nu senaste veckan har det helt stannat upp och jag har hållt mig på samma nivå..

så det är bara att hoppas att jag snart är av med den här gratisfyllan jag dras med för faktum är att jag föredrar faktiskt att vara nykterist och klar i huvudet.



inte hit men dit

det är så spännande varje gång man söker..

tog upp med bvc att jag till och från är yr och snurrig och att jag får svårt att fokusera blicken. blir då hänvisad till mvc eller kanske vc.

ringer mvc och jag är definitivt under deras ansvar säger telefonjouren, kan jag komma in redan idag för att börja med blodtryck och kolla hb? visst..kommer om några timmar.

har fått tid hos jour BM som pinsamt nog just idag råkar vara samma dam jag bytte bort efter första träffen.
kommer dit, tar ett blodtryck som för en gångs skull är helt normalt och så lite frågor innan hon konstaterar att jag definitivt är ett fall för vc och att det är så olyckligt när folk hamnar fel..

..men säger hon att man vet ju hur de kan vara på vc så de kan lika gärna försöka skicka tillbaka mig till mvc men då ska jag minsann stå på mig och så riktar hon sig till Honom som är med och säger att "ibland kan det vara bra som man att man kan gå in och ta telefonen och hjälpa sin fru" 

ett märkligt samtal som slutar än märkligare.. bara för att vi har barn ihop så är vi tydligen gifta?!... och så har vi troligen en kombi och bor i radhus ;)


telefonkön till vc är så klart fullbokad för idag och jag får återkomma nästkommande vardag..imorgon med andra ord och då lär jag försöka få tid hos någon annan än den tomten som jag var hos sist jag var på vc för han tog inte sin patient på allvar..

lär ju bli en följetång av detta.. för lite yrsel och synpåverkan..suck.

uppvisning

igår var det visning framifrån, bakifrån och från sidan när vi hade våra Linkan vänner på besök. det var mkt speciellt att träffa L igen som var med i sammanhanget förlossning. hon tittade in före och kom sedan in efter med vår grattisbricka.

RSS 2.0