återvändaren

kvällen igår var trevlig, mycket mysigt att sitta i mörkret med levande ljus under Earth hour som vi självklart supportade. en klart annorlunda förfest. saknade dock min Persika men jag förstår.

uppslupningen var sådär på folk men för egen del gjorde det inte speciellt mycket. lugnet var att föredra mot en kväll med hysteriskt dansande och "alkoholfrittvin" ala Juldagen.

inte heller blev det invigning av Hela huset heller då vi skulle gå dit sent var det bestämt för att undvika den mesta kön. när vi så gick ut sent var det fortfarande en enorm kö så vi gick istället till Bolle. där var det istället rätt folktomt.

förstår inte riktigt vad som hänt med folk. så lite folk ute var det aldrig förr....nog för att det är en liten stad men...det måste ha försvunnit en massa folk?!

musiken var inte heller den bästa så sammantaget betyg för gårdagen blir att sällskapet var trevligt resten lite ljummet.



har nu återvänt hem till min lya.

när jag klev av bussen, hade hämtat min thaimat (Kina Thai gör den godaste maten ever! rekommenderar nr 22 kyckling på thailänsktvis) och började gå hemöver kände jag en så otroligt stark känsla av att jag gillar verkligen att bo här. området har inte det bästa ryktet men jag har inte varit med om något ännu som gjort att jag kan hålla med om det. de har rustat i området och vi har fått en otroligt fin park att vara i med baskeplan som flitigt används varje gång man går förbi, skate park, grillplatser.....det samlar folk och stämningen när man passerar på en av de många promenaderna är gemytlig.

sen visar det sig att jag ska bli gräsänkling igen ett tag. C ska åka på "studieresa" hem till Sthlm och studera intensivt under nära 3 veckor.
men jag lär inte bli ensam länge för Han ska också åka på "studieresa" ner hit och stannar upp till 1,5 vecka. skönt att få tillbaka min kramgoa sambo igen. helgerna är alldelens för korta.







dags att börja ladda

det börjar bli dags att börja ladda för kvällen.

efter en shoppingtur på köpcentrat och stan samt en lunch med syrran och Davva åkte vi hem och jag försöka mig på att sova lite middag. känner mig dock lika seg som innan middagsluren. fick sova lite halvtaskigt när hunden var med som inte alls var lika intresserad av att sova.

ska äta lite mat och byta kläder och piffa så kommer nog den rätta stämningen infinna sig...så ska man ju träffa kollektivet igen. det var sååå länge sen!!

en push för ekonomin

idag har jag gjort min medborgerliga plikt och gjort ett försök att stötta den svenska ekonomin.

något som tydligt märks idag är att det finns kuponger för allt. lyckades använda en kupong när jag köpte mig ett par jeans idag och fick därmed 100 kronor rabatt. när vi skulle handla på HM Han och jag la vi strategiskt ihop våra varor och lyckades då komma upp i 400kronors spärren och fick ett presentkort värt 100kr att utnyttja vid ett annat tillfälle.
vidare när jag skulle inhandla strumpbyxor och leggings för kvällen skickades det med en kupong värd 50kronor att utnyttja vid nästa köptillfälle.

fick även två blanketter för att delta i en utlottning om 10.000 shoppingkronor.

dagens skörd blev ett par jeans, en tröja, örhängen, leggings och strumpbyxor.

plötsligt känns garderoben mycket rikare och full av kreativitet men om två veckor kommer jag åter stå där och undra vad 17 jag ska ta på mig och tycker att det ebbar tomt där inne.

gick dock igenom en hel hög med kläder som syrran avlagt som kan bli bra till sommaren. allt var inte min stil men några saker kanske man kan damma av och fortsätta använda.

skruttis

min syster yster tog den här bilden på Macy i veckan och försökte skicka till mig på mms men det lyckades inte. hittade dock på bilden i systers blogg.

hon är helt ruffsig i håret och ser lite grym och tuff ut men egentligen är hon rätt mesig och flummig eftersom hon hör dåligt. hon har svårt att uppfatta vissa ljud som när man pratar med henne men hon kan höra dova ljud som en bil som kör upp för grusbacken eller så.

världens goaste!

min skrutt


resans mål

nu har jag äntligen nått resans mål.

var så trött redan innan jag hann sätta mig på första tåget att jag somnade strax utanför Norrköping. hann dock vakna till innan Linköping så det blev ingen lång lur.

sen var det tågförseningar i Mjölby så jag har ännu en gång lyckats med konststycket att åka med ett försent tåg vilket ger mig en gratis resa.

tråkigt när det är så mycket förseningar.

hade dock en rätt trevlig resa upp. läste Mr Tourette och jag, lyssnade på musik och sov. att resa är ändå ett bra sätt att koppla av för det isolerar tiden.

har en lugn kväll för att få en fartfyllt morgondag i gengälld.

lååång förmiddag

idag har jag ännu en lång förmiddag. gillar det verkligen. klockan är 08.32 och jag har redan hunnit köra tre maskiner tvätt. igår gick jag lös på köket så nu glänser det. bara resten kvar!

gillar att pyssla så här på morgonen innan jobbet. nackdelen är att man jobbar på kvällen men det känns ändå okej mot de dagar då man börjar 08.00 och slutar 19.30. en hel dag utan att JAG fått något uträttat. men det gör också att jag kan gå hem tidigt på fredagar vilket är lyx! en bra blandning är det bästa receptet.

ska fortsätta med en lång frukost framför nyheterna.

mera fika

Anna Skipper!!! när hade du tänkt att jag skulle hinna träna bort all den fika jag klämmt i mig idag?

just för att jag ska resa så känns livet fullt av måsten och borden och skan...

det var jättetrevligt att fika med Alfons men en morotskaka också?! suck! åt halva och drack mitt te. tur att jag inte är en fika person och fikar knappt en gång i månaden..

(och fika för mig betyder kaffe/te/saft MED fikabröd!!!! det här med fika som betyder en kopp kaffe? totalt värdelöst faktiskt!)

vore jag en person som tyckte att det var kul att springa skulle jag nog göra det just nu...fast å andra sidan har jag miljoners saker att göra.

- städa innan jag far för det ser för j-vligt ut här hemma rent ut sagt!!! aggghhhrrr.

- tvätta så att jag fritt kan välja och vraka i garderoben över outfits att ta med upp, det ska ju bli party och hela huset ska invigas.

- packa, när jag tvättat så ska det packas och det måste vara genomtänkt för jag ska släpa väckan till bussen på fredag.


okej jag kommer inte på fler saker just nu då...men jag vet att det är massor ;)

har en hel del bloggämnen att behandla också som jag tänkt på... vilket påminner mig om att jag ska ta fram en tidning som jag ska ha med till jobbet imorgon!

at this point

at this point Im beyond nice!

en stor Ros

en stor dagens Ros till SJ.

på fredag ska jag åka upp till Dalarna. bokade resan långt innan för att få en så billig biljett som möjligt.

fick då veta att de gör något med en tunnel runt Katrineholm så jag skulle få åka buss mellan Norrköping och Eskilstuna, byta där till Sala och så byta i Sala igen till sista tåget...

fick så ett meddelande från kundtjänst igår om tågstörningar mellan Eskilstuna och Västerås...

vilket för mig skulle innebära:

Norrköping- Eskilstuna med buss

Eskilstuna-Västerås med buss

Västerås-Sala  ingen aning men ett sånt byte skulle det bli

Sala- Dalarna med tåg...

men eftersom E-V hade uppstått så skulle det vara förseningar så ja...man kan ju tänka att jag någon gång om 100 år kanske skulle dyka upp i Dalarna...


gick in på stationen idag och hörde mig för. kvinnan i resebutiken var fåordig och förklarade ingenting...sa knappt något när jag förklarade mitt läge och att jag tyckte att det var orimligt att byta så många gånger. rätt som det är försvinner kvinnan. jag har ingen aning om vad hon tänker eller ska göra.
så kommer hon tillbaka med ett papper, stämplar det och skriver en kommentar för hand och fäster mina biljetter på.

hon har bokat om mig till att få åka Norrköping-Mjölby  Mjölby- Dalarna.   Klappat och klart!

Hon ska inte många ord kvinnan men ooohh vad bra hon fixade det!! hade själv tänkt ut den lösningen på problemet och gav henne ett tacksamt leende när hon gav mig min nya färdlista.

ibland är Ni för bra!!!

i väntan på mera fika

tjockisdagen idag. tänkte vara snäll och skämma bort mina kollegor eftersom socialpsykiatrin oftast har något gott att smaska på där på jobbet och vi sällan har något sånt (vilket iof är bra för figuren) ....så jag bakade en kladdkaka och ansträngde mig med grädde och allt... tji fick man för det! Nu hade det äntligen tagits beslut om att utnytta vårt presentkort på tårta som vi fick förra sommaren när en av vikarierna slutade...

snacka om fest på jobbet idag med både kladdkaka och grädde samt en vit chokladtårta med hallon.

och nu ska jag iväg och fika med Alfons Paljetten.... röstar på Stevies och en tonfisk toast....det var länge sen...

yes! jag vann kampen!!

först ett svar till TB. men du hann ju ändra dig om promenad precis efter att jag publicerat! men jag tänkte på dig hela vägen ;)  hahaha.

seriös igen.

jag vann kampen över bacilluskerna. vaknade upp klar i knoppen i morse. eller så klar som man kan vara när väckarklockan ringer 05.30. råkade somna om och vaknade igen med ett ryck 06.00.

hela dagen har funkat och flytit på, frisk som en nötkärna. underbart härligt!

amatörläkaren inom mig tror att jag blivit rätt så motståndskraftig efter två år på förskolan så även om jag kan känna mig lite hängig och seg så är det sällan det bryter ut något utan det motas tillbaka.

är rätt bra på att vara amatör i det mesta.

hängigt

här var det hängigt värre. har kännt mig dålig hela dagen. huvudet är inte vad det ska vara och kroppen blossar utan att ha feber (vad jag vet sen i morse). någon bacilusk har träffat mig och för en inre strid med mitt immunförsvar...vem som vinner är fortfarande lika oklart som vilka som leder i myrornas krig på tv.

en sak som är säker är att det är ett drygt tillstånd att befinna sig i.  klockan är 19.13 nu och jag skulle kunna gå och lägga mig vilken minut som helst...men det har jag inte så stor lust med utan mat och ett andrum efter jobbet är ett måste!

keep fighting!

snark

det blev en blöt promenad igår i snö/regn. men det var förvånansvärt många som med mig trotsade vädret och gav sig ut på gatorna och upp mot skogen för en löptur. mötte en hel del folk.

väl hemma vilades det på sängen med alla tidningar jag köpt. när så klockan blev 18.45 var jag helt slut. kände mig konstig i hela kroppen och huvudet. beslutade mig för att tacka för idag och gå och lägga mig.

riktigt skönt att sova så tidigt men det tycktes inte göra speciellt stor skillnad för jag känner mig lika väck idag som när jag gick och la mig igår.känner mig varm emellanåt men ingen feber.

ska göra mig klar nu och åka till jobbet om en stund.


projekt

satt och bläddrade lite igår i en gammal tidning och fick inspiration till att göra en t-shirt med svarta paljetter. måste komma ihåg detta tills det är dags för syjunta eller när jag får lust att göra något kreativt här hemma. tänker mig ett par svarta hängslen till detta också för en fulländad look. (låter som om jag vet något om mode haha)

ja just det TN ett par hängslen i svart. trilla inte av stolen av skratt nu. kanske kan få tips om vart jag hittar dessa?




okej promenad var det ja...


söndagspromenad

drar ut på en söndagspromenad med T, ett nästan lika stående moment på en söndag som det var bastu på tisdagar.


hoppas att detta ska göra susen för huvudets seghet.


funderar över dansen ikväll...känns inte så lockande även om det säkert skulle vara helt underbart efteråt, har lite tid kvar att vela på.


ljusgröna fingrar

när fikan med L uteblev fanns det plötsligt massor av tid över till att göra praktiska saker. kan komma på en rad saker att göra men huvudet har inte riktigt varit sig självt idag. känner mig seg i bollen och tvingar mig till varje aktivitet.

har i vilket fall som helt lämnat av Honom på stationen. skönt att säga att vi ses på fredag, det är inte så långt till fredag och jag kommer kunna hålla mig sysselsatt med jobb, städ, tvätt, fika med Alfons, packning och sen är det fredag och dags att sätta sig på buss och tåg och fördriva några timmar med att se på film/serier på mini pc'n, sticka, bläddra i tidning eller läsa bok.


efter att jag lämnat honom for jag iväg för att inhandla kvällstidningen med bilaga, gillar verkligen att ha tidningen på söndag kväll när jag kryper ner i sängen...en gammal kvarleva från 2001 men så är det. sen hade jag mina tankar satta på att inhandla lite såjord och frön för att sätta mina ljusgröna fingrar till verket.

det visade sig att fler än jag tänkt denna tanke då jag började mina försök till inköp på en av de större matkedjorna där det inte fanns ett spår av någon såjord. fick därför fortsätta till en av de större blomsterbutikerna där jag åter igen sprang runt och letade såjord innan jag tillslut fick någon att visa mig vart den fanns. det fanns EN påse kvar åt mig.

vilken tur jag hade!!

hamnade på soffan en stund med VR. var ute efter en tjejtidning också och köpte VR då det medföljer en kupong på 100kr rabatt på Crocker Jeans. Mkt typiskt mig, jag vet...men jag är ute efter ett par jeans och har spanat in ett par ljusa i samma underbara modell som jag redan har...har verkligen hittat en favorit. tycker att jag fick två flugor i en smäll där.

har nu sått en kruka med chili efter ett enormt lyckat resultat hos en på jobbet. provar även med persilja som gick sådär förra året. det tog sig en bra bit men sedan tycktes den stanna av.

gjorde även en inventering på blomfronten för att se vilka som behöver nya krukor och mer jord.

men nu är det åter igen segt.

skidor

följer skidåkningen med ett halvt öga. Han sitter dock klistrad och drömmer sig bort till Falun och snö.

kantarellomelett

idag ryker de sista gula kantarellerna från höstens skörd. det ska bli en härlig omelett av dem och jag ska njuta av varje tugga jag tar och drömma mig bort till skogen som jag ska besöka i höst igen. hoppas på ännu ett bra svampår!

jag är en riktig samlare som drar på mig allt från trädgård och skog i slutet av sommaren och början av hösten. för framtiden önskar jag mig bara en större frys så att jag fick plats med mer godsaker,

på vintern är det helt oslagbart med en blåbärspaj, en kantarellomelett eller en smoothe gjord på hallon eller jordgubbar.




pingviner

sitter och tittar på ett program om pingviner. de är så fina djur att titta på. jag har alltid tyckt om pingviner och brukade rita av dem när jag var yngre. har även en förkärlek till späckhuggare och skulle gärna åka ut på späckhuggarsafari för att få se dem irl.

nu kommer söt ut och vaggar som en pingvin thihi...

frukost någon?

vem vill bli miljonär?

kvällen utvecklade sig så att vi gick hem till grabbarna Grus där det beställdes pizza (jag vet igen!), lyssnades på massor av musik innan vi gled in på dvdn Vem vill bli miljonär?  För lag 2 gick det inte speciellt bra men så fick vi också de knepigaste frågorna och inte de enkla som vart på kroppen placerar man inlines. mycket orättvis fördelning av frågorna.

det blev även en del gitarr hero..


det blev en relativt tidig kväll igår vilket resulterat i en tidig morgon idag. låg och vred och vände på mig innan jag tillslut tog mig upp för att se vad klockan var...då visade den på  08.00 så man kan ju fundera på när jag vaknade egentligen.

kalendern

har konstaterat att kalendern börjar bli fylld av aktiviteter framöver. det händer mycket både i privatlivet och på jobbet.

på jobbet ska det introduceras en hel drös med folk, vi själva ska introduceras i varandras ärenden och sommarscheman ska bli kompletta samt samla in data kring semestertider.

i privatlivet söker Han jobb för fullt. vi fortsätter att åka upp och ner mellan Dalarna och Östergötland och när jag inte gör det är det orientalisk dans, syjunta, jour, JZ (ev. mfl) ska komma ner och vi ska åka på shoppingtur till Ullared (antingen är det superkul eller så avskyr man, jag gillar det!), det är påsk, det är födelsedagar och så vips är det juni och vi drar till Cypern.

men än finns det lite plats kvar för att boka in saker eller för att vara spontan, helt kört är det inte :)

av någon konstig anledning har jag fått för mig att jag ska till GB också...kanske ska boka en resa? för jag har redan börjat skriva upp en liten lista på saker att inhandla när jag kommer dit.. Undrar vad Vxx ska göra under sin semester hmmm. förutom bröllopsplanering.

grillkorv och bastu

det fina vädret höll någorlunda i sig fram till helgen så gänget invigde en av områdets grillplatser med grillkorv och bröd till lunch. satt ute i solen och myste. L fotade hela myset likt den duktiga fotograf hon är så jag hoppas att jag snart kan få ta del av dessa bilder.

efter en lång lunch vid grillplatsen var det dags att bli renad också. bort med röklukt och fräscha upp ordentligt så pojkarna och jag kröp in i källaren och bastun. kontrasten mellan snålblåsten ute i naturen slog mot den heta funktiga ångan i bastun.

nu återstår bara att se vad kvällen har attt erbjuda... känner mig själv rätt sömning nu faktiskt efter frisk luft och bastubad..men det vore ju tråkigt att gå och sova redan :)   eller inte?

snark

han sover redan efter en hård vecka medan jag bubblar av energi. får verkligen energi över till att göra något kreativt men det kanske inte är läge att möblera om?


hur ska jag lyckas sova?!!


energi-kick

ojojoj vilken energi-kick jag har fått i eftermiddag och kväll. jag har fått en så enormt positiv boost från jobbet att jag helt uppriktigt är ledsen över att det är fredag och jag måste lägga allt åt sidan tills nästa vecka börjar. jag har fått så mycket input som gjort att jag har mängder av idéer och lust att sätta igång och arbeta. försöker rafsa ner alla mina idéer så att de ínte hinner gå förlorade innan måndagen kommer till mig och för att jag ska kunna koppla bort och vara helt ledig nu på helgen.

jag saknar mina kollegor nå enormt för tillfället. jag vill sprida min energi, mitt bubbel, min rusch. spelar ingen roll vem jag ringer för det enda jag kommer till är telefonsvarare...klev motvilligt av jobbet 20.00 ikväll...skulle ha gått redan vid 18.00 och stängt av telefonen 18.30...

makalöst häftigt må ja säga! här är det inte längre så fyrkantigt,

ser fram emot fredagen

ser fram emot morgondagen.

imorgon kommer HAN.

vårfin - aj skoskav

där gick jag i skinnjackan jag plockat fram längst in i garderoben, i mina snygga skor, solen i ansiktet och ett brett leende på läpparna...och så aj skoskav. leendet blev mer och mer ansträngt ju närmare bussen jag kom.

svirade in på jobbet och slängde av mig skorna.


innan jag lämnade Kungsgatan tittade jag in på apoteket och köpte diverse plåster i alla de möjliga format. andra huden plåster tycker jag endast fungerar sådär även om min mor är helt lyrisk över denna uppfinning. lösningen på allt tydligen.


har även googlat skoskav i sann ungdomen har problem söker svar anda. fann en hel del tips både sånt som jag redan visste men också en del nya.

nylonstrumpor och vanliga strumpor för att minska friktionen

vaselin mellan sko och strumpa för ett bättre glid

stoppa skon i varm vatten för att mjuka upp den lite

tejp

plåster av olika slag, andra huden plåster

och såklart att nöta i små korta stunder...kämpa på..stå ut..

imorgon blir det andra skor vill jag lova


mot jobbet...

nu ska jag och mina nya svarta skinn converse ta oss till jobbet...en promenad i solskenet gör gott innan vi sätter oss på bussen...


önskar att jag varit helt ledig idag...

pizzadeg

måste tipsa om en god och lätt pizzadeg som jag fick av Annis..

1 plåt 225 grader C 10-15 minuter

3½-4 dl mjöl  (jag byter ut en del mot dinkelmjöl för en nyttigare pizza)

1 ½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl olja

1½ dl vatten eller mjölk (även här väljer jag vatten för ett lite nyttigare alternativ hur nyttig nu en pizza kan bli :P  )


blanda allt och börja kavla ut degen.


på min pizza har jag tomatpure som bas. blir jättegott och superenkelt!

sen gillar jag tonfisk, champinjoner, lök, annanas och ost på min pizza och kom ihåg...extra allt... more is more on a pizza!!!

enjoy!

extra allt


pizza


njuter

njuter av min långa morgon. ska inte åka iväg till jobbet förren 12 vilket känns otroligt lyxigt. att jag jobbar till 18 imorgon är en helt annan sak :)

solen skiner, fåglarna kvittrar, våren är här och det är underbart!

svävar runt här hemma och plockar och fixar. det kommer bli en fröjd att komma hem ikväll.

imorgon kommer Han dessutom. kan inte bli bättre!

jo en sak önskar jag mig, fint väder i helgen så att vi kan prova den nya grillplatsen i området. vore nice!

lugn och ro

ikväll är det äntligen lite lugn och ro som får prioriteras. har gjort lite ändringar i schemat så det jag inte gör idag det kan jag göra imorgon innan jobbet. känns otroligt härligt med en lat kväll framför tvn.men också en produktiv morgon innan jobbet. jag tycker om att pyssla antingen tidigt tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

det har varit en fartfylld start på veckan och idag har inte varit något undantag. har varit och jourat och är så glad över alla roliga och trevliga människor man stöter på hela tiden. mitt i allt det som kan kännas tungt och hopplöst finns en gemensakp och distans som kan locka till skratt.

samma sak känner jag på mitt arbete. det finns både plusenergi och minusenergi och det pendlar hela tiden där emellan.

enstor kram till alla människor jag arbetar med som verkligen kan förgylla tillvaron.

såklart!

gjorde Vilken svensk är du? testet på facebook....trodde att jag skulle bli Arne Weise som några av mina vänner men det var innan jag visste att man kunde bli Pippi Långstrump vilken jag såklart blev med motiveringen:

Den självständiga och egensinniga som går sina egna vägar.



för visst är det så att det bara är döda fiska som följer strömmen?!

min säng

min säng har helt plötsligt blivit så otroligt skön. nog för att den har varit skön innan också men nu slocknar jag verkligen på en gång när jag lägger mig.

tröttare mornar nu när väckar-lampan inte fungerar speciellt bra längre för det är redan så ljust ute och jag har vant mig vid den.

piggare kvällar nu när det är ljust mycket längre på kvällarna. ser fram emot sommarkvällarna när man kan gå runt i området och bara strosa.

social berättelse

skickade iväg ett råd om att skriva en social berättelse idag till en av mina kollegor. jag undrar om jag själv inte borde lyssna till mitt eget råd. jag undrar om det skulle fungera? jag vet en som skulle bli "glad" om jag skrev en social berättelse, nämligen min chef. fast å andra sidan skulle jag inte göra jobb på fritiden och det har jag slutat med för länge sen tack och lov att man fick lite bättre insikt kring sig själv.

min sociala berättelse skulle handla om att ta seden dit man kommer, att lyssna och vara uppmärksam. en så avancerad social berättelse kräver förmågan att ta den till sig och jag vet inte om det skulle gå för jag har just ätit bulgur.

knepigare kan det bara bli så jag lämnar nog detta ämne..och skriver på min lista istället!

mata änderna

jag har idag börjat med att hänga med kollegorna ut och "mata änderna" för att det var så otroligt fint väder ute. det kommer bli många fler turer ner till änderna nu framöver.

saknar vårt gamla kontor lite där det fanns en gräsplätt och några stolar och bord att sitta vid de få stunder vi har tid för sånt....njuta av det fina vädret.

samtal med chefen

har haft mitt lönesamtal med chefen idag. hon hade inte glömt bort mig =)

jag som helt skrivit fel i min kalender och trodde redan för en månad sen att det var min tur.

tankar

jag saknar Honom. min jämlike.

han som kan förstå. han som gör allt så bra.

han som har lika värderingar som jag i mångt och mycket.


jag vet att människor tänker olika. det är mitt jobb. jag vet också att människor fungerar olika. det är också mitt jobb.

men på min fritid kan det bli svårare att försöka förstå bland de som kanske skulle vara närmare mina tankar än de är. då är det bra att jag funnit en. som tänker ungefär lika som jag men som ändå utmanar mig. för hur kul vore det med en kopia av mig själv?

orientaliska dansen

har varit och dansat orientalisk dans. gjorde ett smart drag idag och gick dit vilket gjorde att jag kunde lugna ner mina speedade impulser på vägen hem så att jag ska kunna sova om en stund. mycket smart drag.

när jag sedan stod i duschen tänkte jag att jag måste bli mindre svensk och mera vig. måste stretcha stretcha stretcha och sen är det bara att släppa loss.... fast det är inte så bara för det ligger mycket koncentration bakom också. det gäller att hänga med i det läraren vill att vi ska göra. då är det inte så lätt att bara släppa loss och dansa på.

men det tar sig... blir vigare och vigare tycker jag och mer rörlig i kroppen.

söndag

idag är det syjunta hos Jompan på schemat. har stickat en del under helgens tv-tittande. vill bli klar med min halsduk snart så att jag får börja med något nytt. håller även på att sticka en raggsocka så det är inte läge att börja på ytterligare ett projekt.

men när det väl är dags att påbörja något nytt kommer det troligen bli lovikka vantar till Honom. Han har beställt ett par ljusgrå vantar.

ikväll blir det orientaliska dansen igen. den var inställd förra veckan så vi får se hur smidig man känner sig idag. försökte stretcha lite igår efter promenaden för att försöka bli lite smidigare i kroppen.

våren på gång

det märks att våren är på gång och att det blir ljusare för jag börjar minnas mina drömmar allt mer. alltid lika konstigt varje vår när jag minns något från nästan varje natt...

ännu konstigare blir det när man ska försöka förstå sig på och tolka alla konstiga drömmar man har. det är inte alltid helt logiskt i det undermedvetna bearbetandet.

eftermiddag-kväll

avnjöt eftermiddagen och kvällen hemma hos grabbarna Grus. jag och två herrar ägnade kvällen åt tv-tittande.

började med Rallybrudar som var sevärd en gång.

käkade pizza och tittade på Melodifestivalen. konstaterade att det fanns mycket att välja på i startfältet, men frågan var öm det fanns någon riktigt bra låt värd att skicka vidare ut i Europa. för egen del så krystades det fram en favorit om det nu skulle finnas någon... föll inte för någon av låtarna direkt.

otippad utgång också så det var verkligen spännande ända in i det sista...

spa-dag

temat för dagen är ta hand  om dig - you worth it.

vaknade tidigt, låg kvar i sängen och drog. hörde på C som satt och pluggade.
 
hade en lång god frukkost, gick sedan ut på en lång promenad i omgivningarna.

tänker fortsätta med inpackningar och en skön dusch... 

fundering kring människofett

jag hade en fundering tidigare i veckan. jag undrar hur det skulle se ut om man skar av magen eller rumpan. hur mycket är kött och hur mycket är fettrand?

tänker på hur en julskinka är uppbyggd...

ibland funderar jag bara....

filmkväll, utekväll,sova?

mina planer för kvällen bestod av min soffa, gosig filt och slö titta på tv till 22 då ögonen skulle falla igen i skön djup sömn.
detta byttes mot planer på filmkväll. girls night, vilket skulle innebära the hills, heartbreak hotell, SATC eller någon annan serie/film i kategorin chick flick.

detta byttes mot heartbreak hotell med öl hos grabbarna Grus. vilket byttes mot öl, gitarr hero och shitchatt.

utekväll byttes tillbaka mot min sköna säng.

skönare att få sova ut och vakna pigg och härlig imorgon lördag mot att vara seg och bakis så att vi kommer ur den här rörigheten någon gång,

hon som alltid går sin egen väg och ikväll lede den hem till sängen. godnatt!

utveckling

dagen har verkligen präglats av utveckling och nästa steg i livet när det kommer till jobbet. det är jättekul för alla det gäller.

läste någonstans häromdagen att arbetet med människor bidrar till den egna mognaden och utvecklingen, det är roligt att det händer i de olika möten vi dagligen involveras i. vi lär oss alla av varandra.

en stund på bibblan

är ute på uppdrag och sitter på bibblan och försöker komma på saker att titta efter på nätet. det blir lite svårt tillslut när man tycker att man tittat på allt. snart är det nog dags för en fika.


idag ska det bli skönt att komma hem och känna att det är fredag. har varit rörig i huvudet de två senaste veckorna. vet inte riktigt varför och jag försöker tömma huvudet genom att skriva. har kommit igång så smått med att skriva dagbok också för alla saker som jag inte vill hänga ut till offentligheten.

och när det blir rörigt i huvudet kommer den sanna perfektionisten fram i mig som inte gör saken bättre när jag glömmer bort att skicka meddelanden som jag lovat, när jag glömmer bort att parkeringstiden gått ut på bilen (som tur var inga böter ÄN, men jag får ju ta och skärpa mig), när det är en ren lyckträff att jag lyckats få på mig kläder som ser okej ut.

för det är så det känns. att allt blir en lyckoträff när jag lyckas med något som annars funkar rätt bra. jag tycker inte om när saker och ting inte får bli genomtänkta om det så bara handlar om vilka kläder jag ska ha på mig.

inga mer lyckoträffar inför nästa vecka! det måste finnas känsla bakom det jag gör, annars känns det rätt meningslöst.

saknaden

saknaden efter honom är stor. speciellt när saker och ting inte flyter på speciellt smidigt. jag saknar Han som har samma synsätt och värderingar som jag. som gör på samma sätt.

att prata i telefon varje kväll kräver att man har något att säga. ibland kan handling säga mer än ord, att bara luta sig mot varandra i soffan efter en lång dag, helt utan ord. inga förklaringar.

teknikens obegripliga under

har precis införskaffat mig en mini pc som ska få förgylla mina tågresor och förhoppningsvis användas i skolan till hösten. en liten som är lätt att bära med sig i handväskan.

skulle glatt starta upp den igår när det bara la av. provade tre gånger men det gick inte att komma in förren den la av. typiskt. ny och allt.

provade att starta den igen i morse för att vara på den säkra sidan att det var något fel på den innan det bar av iväg till affären för att få den kollad på. den startade upp och la av.

kom till affären. lämnade in den och allt verkade fungera bra. vi kom längre än vad jag gjort hemma, typiskt. åkte iväg och återvände två timmar senare. den fungerade fortfarande!

hur kan det vara så att jag försökt 5-6 gånger på egen hand och så kommer jag till affären och det fungerar på engång? det blir ju inte bättre av att det är någon ung datakille som tryckt på on-knappen denna gången när det fungerar. varför kan det inte fungera när jag trycker? helt lost är jag ju inte.

hoppas nu att det ska fungera utan problem framöver för i övrigt är jag supernöjd.


han hann han men hon hon hann inte hon

igår var det underbart härligt att åka iväg till jobbet. solen sken mellan molnen och himlen var blå.

när jag var på väg hem kom ett mess från T om vi skulle hinna med en promenad innan solen gick ner. försökte hinna men hann inte riktigt ända fram.

slängde in tre matkassar i köket, in med alla kyl och frysvaror och lämnade resten för att försöka få tag i några solglimtar under promenaden..

humöret fick sig en rejäl kick av att veta att solen finns där bakom allt det grå.

och då blir man ju lite överraskad när det är riktigt snöoväder när man åker hem idag...

kommer nog aldrig lära mig detta med vädrets alla tvära kast ju längre söderut man kommer. i skogen är vädret lite mer stabilt har jag fått för mig.

vidare på dagen

vidare under eftermiddagen har jag övat på att ta det lugnt.

lagade bakis mat till C....och mig. blev macaronni and cheese med egen klyftpotatis i ugnen, till efterrätt kladdkaka med grädde. flottigt och gott.

ska nu försöka sprida ut alla måsten över veckan och beta av dem en i taget. jag förstår inte hur det kan finnas så många måsten hela tiden, att de aldrig tar slut? detta är för mig ett evigt mysterium..

dags att krypa ner i sängen som jag ska ha en chans på åtta timmars sömn inatt..

sköna söndag

helgen har som vanligt gått alldelens för fort.

hämtade upp Honom i Mjölby i fredags kväll innan det var godnatt.

hade en lång lat härlig lördags morgon för ovanlighetens skull. brukar annars ha lite svårt för att ligga kvar i sängen och bara filosofera men lyckades riktigt bra igår.

åt lite lunch och fortsatte iväg ut på affärer.

åt en god lördagsmiddag bestående av marinerad fläskfile och potatisgratäng. efter det följde tyvärr en rätt dålig film som lördags underhållning.

och så var det redan söndag. suck.

har lämnat av honom på stationen och spinner iväg med en rad planer för hur en söndagseftermiddag bäst kan fördrivas. får se hur mycket som ska sättas i verket och hur mycket lugn och ro vi ska fortsätta ha.

kan vara glad för en sak i vilket fall, att jag inte tillbringar dagen med att vara bakis!

ny teknisk pryl

hörde reklam på radion idag om en ny teknisk pryl som ska hjälpa oss att hålla koll på livspusslet. den kan säkert vara jättebra för en del av de personer som jag träffar i mitt jobb som ett hjälpmedel.

frågan är hur stort behov övriga har av denna nya superpryl. jag är inte helt såld på en pryl som ska göra oss till mer effektiva människor. prylen ska hjälpa oss att komma ihåg våra fyra barns träningstider, föräldramöten, utvecklingssamtal, besiktningstid osv.
ska vi bli mer effektiva - läs stressade -  ska vi verkligen bli mer effektiva på att klämma in mer saker i vårt livspussel?

jag vet att jag inte är den som ska uttala mig om detta då jag har svårt att begränsa mitt livspusslande men jag vet i alla fall att jag inte behöver den nya superprylen för att påminna mig om allt jag vill göra för då skulle det sluta illa. med huvudet i väggen.

det andra som fångade min uppmärksamhet i reklamen var att den var riktad tll en man. många tekniska prylar är ju generellt riktade till män. den här mannen hade fyra barn vars alla aktiviteter han skulle hålla reda på...
....vad hände med kvinnan som sköter markservicen? för är det inte så att vi har en generell bild av kvinnan i familjen som håller i alla trådar, som kommer ihåg barnens idrottskläder, föräldramöten osv. borde inte hon vara behjälpt av just denna pryl?
det hela handlar om intresse.

när jag skulle köpa min dator bad jag Honom höra sig för om alla tekniska saker som jag är helt ointresserad av. den kvinnliga försäljaren pratade på om alla finesser och prestanda. efter ett tag frågar hon vem som ska ha datorn. när hon får klart för sig att det är jag som ska ha datorn ändras taktiken och hon visar mig genast locket som har en mycket fin blank svart yta med mönster på. stilren och snygg säger hon, om hon får vara lite personlig...

bahhhh. jag tackade och gick därifrån, inte ett dugg intresserad av att köpa en dator av henne.

melodifestival märks något i stan

lunchade med Jompan på Fräcka Fröken vid Skvallertorget. avnjöt en mycket god tonfisksallad. en stor favorit hos mig.

när vi är på väg och ska gå ser vi att även Rickard Herrey är där och fikar. då kan man verkligen ana  Melodifestival-anda i stan. i övrigt har jag ingen som helst koll på Melodifestivalen. har inte sett en enda deltävling, målet är att se finalen ....om det inte glömms bort, för det är ju faktiskt inte lika roligt som det var förr när det bara var en tävling.


grejer

hur kommer det sig att jag har så otroligt mycket grejer?

tittar mig omkring i mitt rum som under veckan tycks ha svämmat över av saker som det oftast gör när det är ont om tid hemma. (och mina kollegor som tror att det är ordning och reda på mig...okej då det är väl organiserat kaos då för jag kan lätt hitta den pinal jag söker).

försöker komma på vad jag har alla saker till för jag har också ett samlarbeteende. men när jag tittar på var sak för sig kan jag motivera dess existens mycket bra och därför finns inget skäl till att göra sig av med den.

sen är det papper. otroligt mycket papper. hittar ständigt bra artiklar och skriver ner grejer som kommer i min väg som är bra att spara i minnet. spar på alla mina fyra facktidningar då det finns mycket matnyttigt (ord från skolvärlden) i dem.
sen är jag ju en sucker för andra tidningar också så som Kreativa Kvinna, må bra tidningar och heminredning. har jag sedan köpt dem kan jag ju inte slänga dem.

det måste bli minst en loppis till. i sommar på Himmelstalund. tills dess ska jag fortsätta på min strategi med att ställa fram en tom kartong och lägga ner saker i den efter hand som jag ser något som inte längre har något känslomässigt värde för mig.


har nu fått lite ordning på röran och känner mig nöjd så här inför helgen när allt är fint. väntar bara på att få åka iväg och hämta hem Honom nu. one hour left to go.

underbara fredag

då var det fredag igen. även om veckan kändes lång i början har den gått fort.

mina planer för dagen är att jobba färdigt för denna vecka, luncha med Jompan, svänga in en snabbis i stan kanske...

fick sedan en glad överraskning som jag ska få hämta klockan 22.11 ikväll i Mjölby. ingen tidig kväll med andra ord för jag skulle lätt kunna sova innan 22. får nog kanske bli en liten tupplur när jag väl kommer hem så att jag orkar med kvällen.

tänkte att jag skulle gå och se mig om efter ett par skor eller två. hade beställt ett par vita skinn converse som skulle komma 10 april. fick brev om att de är slutsålda. jag som bara gått och väntat i två månader redan på att de skulle komma. grymt besviken över detta! även lillasyster hade beställt likadana och där fick vi samma besked, hon skulle ha en storlek större än jag men det gick inte heller. trist.

glad att vara en brist

idag är jag glad att jag tillhör en brist eller kanske flera.

läser dagens rapport att det i framtiden kommer vara en brist på förskollärare, grundskollärare för de tidigare åren samt specialpedagoger. YES! jag kan snart bocka av alla tre i min meritförteckning...bara specialpedagogutbildning kvar och så kanske kan jag få uppleva det som B pratar om när han kom ut som fritidspedagog någon gång under tidigt 80-tal att jag kan få vraka och välja lite..

men för den sakens skull ska jag ju inte sluta jobba där jag är nu. lugn bara lugn kära kollegor ;)

det är ju roligt när man får skratta

idag har jag tränat magmusklerna. min kollega T är helt otrolig på historier.

jag försöker förbrillt komma på situationer då jag gjort bort mig för att bjuda igen på alla skratt som vi andra fått dela med honom men jag kommer inte på något.. känns rätt skönt att man glömmer bort sina pinsamheter trots allt. saker som man i stunden trodde att man aldrig skulle glömma bort eller så har jag mest råkat ut för pinsamma pinsamheter som inte är ett dugg roliga bara oerhört jobbiga som när jumpalärare satte den söta killens efternamn efter mitt förnamn i parti och minut eller när samma kille under ett fotbollspass ramlar rakt framför fötterna på mig och hon slänger ur sig att han faller pladask framför fötterna på mig... sånt är bara pinsamt.

tankar leder till tankar leder till minnen

roomie suckar. det löser sig; säger jag.

jag läste roomies tankar..

vilket leder till att jag måste berätta om det jag visste förra veckan. när TR berättar om den nya lägenheten som jag redan dagen innan tänkt att han nu skaffat. utan att egentligen ha en aning.

funderade över detta härom kvällen.

det fungerar bra när jag har konkreta saker som stämmer. som med lägenheten. men det är svårare när det handlar om känslor. då är det  inte lika lätt att avgöra vad som är min upplevelse, mina tankar, mina känslor, mina analyser...

för det är jag ändå ganska bra på. har jag tänkt en tanke så stämmer den oftast även om det är känslor och upplevelser inblandade. men det är ändå mycket svårare att veta. vissa fall är också enklare att tyda än andra.

jag har något nu som jag funderar över som troligen stämmer...jag vet att jag måste ha tålamod men det känns sorgligt.

och tankar leder till minnen. saker som har hänt. spelar låtar som påminner mig om saker. hör dem på radion.

måste sätta på en poppig låt och dansa på bordet istället ;)


efter regn ska det komma solsken

även om solen fortfarande lyser med sin frånvaro så känns det lite bättre idag.

fick en god natts sömn. vaknade och kroppen var inte lika öm som den varit. huvudet fortfarande lika rörigt och just nu kan jag inte styra det så mycket själv utan det är acceptera och vänta ut som gäller som strategi.

hjärtat fick sig en positiv dusch idag. hade ett möte idag och det blev ett bra möte. goda nyheter och positiv energi i allt det dystra.

imorgon har jag ett roligt möte att se fram emot. något nytt och spännande. ibland behöver man bara spy galla ur sig för att det ska vända.

och när jag tänkte det att det skulle vara bra att ha ett skrikrum där man kunde skrika ur sig lite eller något. så kom jag att tänka på skrikrummet vi inrättade på förskolan då vi hade svårt att höra varandra ibland. dit in gick barnen när de behövde skrika ur sig lite eller sjunga hårdrock eller vad de nu ville. fick ett så glatt minne därifrån som har hållt sig kvar i huvudet.

men det kan ju få komma lite solsken någon dag framöver här.


har även läst någonstans att vit tigerbalsam ska vara bra att ha på tinningarna vid huvudvärk så det har jag testat idag. fungerade ganska bra även om mycket av huvudvärken troligen beror på spänningar. dock stod det på förpackningen att vit tigerbalsam ej skall användas i ansiktet så jag ska inte rekommendera detta vidare utan det görs i så fall på egen risk.

ta kontrollen över situationen

ta kontrollen för situationen. fick detta med mig i bagaget innan jag tackade av och åkte hem för idag.

jo jag kan inte annat än att hålla med...om det bara gick.

just i denna stund kan inte ens det positiva övervinna det tuffa. även om jag vet med mitt logiska tänkande att jag är inne i en period (kortare eller längre) men att det kommer att vända, rätt som det är.

men just nu känns det tungt. både i kropp och knopp. och det är värst. när både kroppen, hjärtat och huvudet känns lika tungt. för ibland kan de balansera så att formen upprätthålls och det behöver lite bli lika tufft.

försöker hitta de där små positiva sakerna som att solen sken på mig i hela fem minuter idag innan jag vände in mot stan....sen försvann den.

jag tror att jag behöver det just nu. solsken. mycket solsken. det blir för jobbigt men det här grå som möter mig varje dag när jag går ut. inte hinner jag vistas tillräckligt länge ute i det grå heller för att det ska hjälpa. inte hjälper det mig att många av dem jag möter tycker om mörker och gärna har fördraget hemma.

så även om det känns som om allt verkar hända just nu och det blir små kriser lite varstans som jag inte kan påverka så kan jag ändå göra något.

när man känner sig nedstämd (inte deprimerad för det är ett helt annat tillstånd!!) kan det vara en bra ide att klä upp sig så att man åtminstone ser ut som a million dollars.

har därför ätit lax. bra fetter för kroppen. klippt luggen och lagt i lite färg. både in och utsida har fått sig en omgång idag på kvällskvisten. måtte solen skina imorgon.


laddar inför en ny vecka

har tillbringat kvällen utan roomie. skönt att gå runt i sin egen värld och plocka och stöka bäst man vill. känns som om det blivit mest stöka och inte så mycket reda på saker och ting som alltid när man varit bortrest. tur att det finns kvar imorgon också ;)

ve och fasa ålderdomen slår till..

igår 11.15 upptäckte jag när jag stod och såg mig i spegeln medan jag borstade tänderna att jag har fått två grå hårstrån!

ja jag klarade mig så långt som till 26,5 års ålder innan de slog till. jag höll inte längre än så. har i vilket fall bättre hållbarhet än Honom där jag plockade ett grått hår en vecka innan 25års dagen.

första spontana tanken var SPRITFEST med festerfest långt in på morgonen.... fast det har väl aldrig varit min högsta prioritet som helgnöje... omgivningen tyckte dock detta var roligt.

tur att man kilar stadigt numer hahaha.

Dalahelg..

åkte upp till Dalarna efter jobbet i fredag. ville inte annat än att sova bort hela resan vilket visade sig lättare sagt än gjort. först var det proppfull på tåget. inte de bästa förhållandena för en tupplur när folk byttet var stort mellan sittplatserna. när det väl lugnade ner sig fick jag smickrande nog en kille i 15-16års åldern mitt emot mig som jag fick en känsla av att han tittade på mig varje gång jag försökte sova.

måste bara säga på tal om känslor.. fick en känsla i torsdags att min vän TR nu hade hittat en ny lägenhet. hann inte mer än logga in på msn och vad säger han?! att han hittat en lägenhet. detta har hänt en gång förut med samma person, den gången ringde han upp och berättade att han träffat någon.... precis vad jag hade suttit och sagt till Annis hemma i hennes kök bara några timmar innan då magkänslan satt in. mycket hemligt vad rätt jag kan ha.... hemligt med M's ord.

i vilket fall som helst kom jag upp till Dalarna, snön och skogarna.

under lördagen åkte vi till Lager 157 i Sågmyra för att försöka hitta jeans till outlet-priser. Han hittade men jag avstod från ett par Acne jeans som förvisso kostade 90kr vid sista chansen priser men de var vita som var färgade i ljusgrå..i sömmarna syntes det att de varit vita en gång i tiden...mindre snyggt.

hittade dock en klänning från Rules by Mary, passar både till vardags och fest. blev ett par mysbyxor och ett par tights också.

åkte vidare in till Falun och åt lunch. träffade min Lång som jobbade. det var mycket länge sen vi sågs. strosade runt i Falun tills han fick rast och snackade en stund innan vi bedrog oss hemöver igen till morfar på tårtkalas.

hittade en passande present till honom...en palm som hade två blad stående åt varsitt håll likt ett par älghorn.

mötte upp T som kom ner från fjällvärlden och åkte ner på stan där vi träffade han J för middag på Bakfickan. en mycket trevlig kväll.

morgonen präglas nu av Vasaloppet...

RSS 2.0