snabbis

några snabba rader innan jag går och hämtar trollet.

har en otrolig träningsvärk efter bodypumppasset i tisdags. inte nog med bodypumpen det blev core efter det med en gästinstruktör. killen som kör stenhård underground med de mest konstiga krävande övningarna som jag tittat skräckslaget på när vi väntat på våra aktiv studentpass.

stel som ett kylskåp nu. men det är väl då man verkligen tränat?!

avbokar dagens träning som skulle ha varit ett till bodypumppass men jag tror inte jag får upp vikterna idag. ska försöka få till en runda utomhus istället.
det är det svåra...att ha så mycket att göra att träningen får svikta speciellt när man har lite ont också.
men faktum är att jag både behöver läsa inför jobbet nästa vecka, packa för helgen, helst röja upp lite här hemma och ordna med lite papper.

dygnet innehåller inte allt för många timmar alltså. är enormt sugen på att följa med Honom och trollet till blomaffären och sen köpa stolen till trollet som nu är stor tjej och enbart ska sitta på de vanliga stolarna.

men som sagt...en träningsrunda måste vi klämma in också! inte fuska och slira. prioritera träningen. svårt.


väntar

väntar på att få dra iväg till gymmet. karln och trollet har åkt iväg och handlat mat medan jag har lagat mat i lugn och ro, redo för dem när de kommer hem.

själv ska jag lyfta lite vikter innan maten. härligt.

har varit ute på två intervjuer idag och på lunchen passade jag på att klippa mig. kort. kort i mina mått mätta på mitt hår. kapade av 8 cm för att få lite förändring. lugg blev det också. är nog en luggmänniska nu :)
varje gång den blir för lång tänker jag att den kanske ska sparas ut, och när den är lång och jobbig då kapas den.

fick frågan från frisören (en man!) om jag färgat håret någon gång? det är så ovanligt att se någon med sin naturliga färg.
vet inte om detta var positivt eller negativt.. troligen borde jag slänga i någon toning eller nått.

men det är så bekvämt att inte göra det. utväxt. usch så tråkigt. jag är bekväm. har inte färgat/intensivtonat håret sen jag blev gravid.

tåls att tänka på.

dags att hoppa i träningskläderna.

kort om kort

laddar in kort på datorn och tänker på när vi var i Skottland gick jag och kusinen igenom varandras kameror i jakt på bilder på de små.
hon kommer då till denna bild och frågar vad det är jag tagit kort på egentligen?


ja, Dundee college? nej jag försökte ta kort på all snö som vi saknat i Sverige i år. Missade precis berget i bakgrunden :) 



hittade också detta

trollet har bäddat ner sig och läser om Marilyn Manson, en lite annorlunda barnsaga


är egentligen ute efter denna bild

köpte en snygg pyjamas med rymdskepp som visade sig vara trasig, ska sända en bild till affären och få en ny utan att behöva skicka tillbaka den trasiga. service! och revan kan jag nog laga lite halvsnyggt :)

passar på att göra detta under lunchen medan jag väntar på denna

slow cooking - värma fryst matlåda i ugnen

söndags häng

igår var jag på jobb och efter det hade vi U med familj på middag. det var evigheter sen vi sågs sist. det har varit mkt mellan.

barnen lekte och fann varandra vid matbordet där det spexades och sjöngs.

det härliga med middag med vänner som har barn är att de börjar 16 och slutar 20. det finns tid att slänga sig i soffan medan diskmaskinen gör sitt och krypa i säng i lagom tid ändå. glad och någorlunda pigg vaknar man sedan på söndagen varken bakis eller sliten.

snart är det simmet, om trollet vill vakna i tid.


akademiker

snart 397,5 högskolepoäng senare börjar jag bli lite trött på studier och undrar om det går in mer i huvudet?
efter intervjuer med lärare och specialpedagoger så inser jag att detta är inte mina sista lästa hp, det lär bli många många fler...
livet dömt som nyfiken pedagog :)

alternativen haglar

mina alternativ till olika saker att pyssla med haglar. varför inte bli journalist? det är jättekul att intervjua. får veta så mycket intressant och ibland blir jag helt förvånad över hur trög jag måste vara som inte fattat de mest självklara saker. ibland har jag tänkt på dem men poletten har liksom inte trillat ner..

transkribera är dock inte lika kul. gick ändå rätt fort att transkribera igår då jag blev färdig med informant 1 men det hörs lite sämre på intervjun med informant 2 så det har tagit mig hela dagen med många pauser för det krävs sån koncentration.

fick sällskap av en karl som testade ventilationen här hemma.. var lite låg men okej.

funderar på vad jag ska förta mig med sista timmen. transkriberingen får vänta till imorgon. antingen plocka upp en bok och hinna läsa lite eller hämta hem trollet lite tidigare.


funderar också över vart fjärkontrollen till tv:n är. den har varit borta i en veckas tid nu... och jag misstänker att jag vet vart den skulle kunna vara men får inte kläm på det. det känns som om den ramlat bakom någon möbel.. hmm. grämer mig över det en stund till..

det löser sig

det gör det alltid.

men tiden innan man inser det är jobbig.

var iväg på handledning i morse på NP-utbildningen men innan det hade jag 45 minuter att förta mig med något. bestämde mig för att röja upp lite i röran och kolla mejlen. två till informanter tackar ja till att delta i min studie. yes!
behöver lite flyt. har nu godkänt antal informanter men två till vore bättre. återstår att se om någon mer är intresserad.

sånt som man bara kan gå och vänta på som inte går att styra över.


något annat som inte går att styra över är vädret. det växlar hej vilt och idag har det givit mig huvudvärk. usch!


inte roligare men bättre

det kanske inte är så mycket roligare men det är så mycket bättre och då går det ju alltid lättare.

har sovit som en kratta inatt. första gången som jag vaknat och funderat över frågeställningar, ingångar och intervjufrågor mitt i natten. vet verkligen inte varför det blev så. i medvetandet känns det som att jag har koll men det undermedvetna vet tydligen annat. enda oron är sökandet efter informanter men det har jag fått lite råd om nu på handledningen.


förutom att jag sysslar med skolan hela veckan så är detta också veckan då jag fortsätter min träning där jag slutade. för det är inte så att jag återupptar längre utan det handlar om att fortsätta i den bana där man slutade när livet kom emellan.

ikväll blir det bodypump och core. ska bli så skönt att aktivera kroppen lite. kanske skulle behöva ett yoga pass för att avaktivera huvudet lite.

nu åter till examensarbetet!


åhhhhh tempo!

låter som en kväll på kåren. men det var länge länge sen det.

glömmer alltid bort när jag bloggade sist och måste titta tillbaka på det senaste jag skrev för att komma ihåg vart i livet vi var.
det kändes som tempo förra veckan. motstånd i hela kroppen inför allt som svischade förbi.

nu känns det som lite mindre svisch men pressen är fortfarande hög. jag letar informanter till mitt examensarbete med blandat resultat, skulle behöva minst 2-3 stycken till. skönt med handledning imorgon så att man kan få rådfråga.


i helgen har vi haft barnvakt av svärföräldrarna för att kunna jobba ikapp. önskar att vi hade haft barnvakt för att göra något roligt men det får vänta på sig.
jag sökte och läste till mitt examensarbete och Han gjorde tester i labbet. skulle behöva en helg nu för att vila upp oss.

jag har tagit ledigt från jobbet denna vecka för att ägna mig åt examensarbetet och komma någon vart med det. hinner aldrig tänka färdigt en tanke förren den måste avbrytas antingen med att jag ska hämta hem trollet eller så är mina studiedagar slut och jobbet tar vid. den här veckan ska jag bara tänka studier.

ja roligare blev det inte.

påskägg





gissa vad trollet fick av oss i påskägget ;)

förutom det fick hon av släkten: ett pippi memo, smycke, flera kycklingar, böcker och vindruvor.
själva fick vi alldelens för mycket godis och jag som inte haft tid att köpa nytt gymkort än!

good to be back

det har varit hektiska dagar fram till påsk.

tisdagskvällen ägnades åt det sista här hemma vad gällde packning och planering.

onsdagen förlöpte med arbete för att hålla en sysselsatt. på eftermiddagen togs bussen till flygplatsen och på kvällen flög vi mot Edinburgh. kom fram någon gång mitt i natten till hotellet. såg fram emot att få sova eftersom trollet sovit oroligt under förkylningstiden.

icke. det visar sig att syster inte sover lugnt på något sätt. hon slänger sig, jo slänger sig, runt i sängen när hon ska byta läge. jag som tycker att Han rör på sig mycket när han ska gotta ner sig under täcket. får omvärdera.
pratar högt och tydligt " Vad är det här då?".. trodde på allvar att hon var vaken.
ger igen genom att köra upp allihop extra tidigt eftersom det här med tid är fruktansvärt förvirrande. sommartid, vanlig tid, skottsktid?

eftersom vi är vakna tidigt hinner vi med att shoppa loss på vår motsvarighet till maxi eller forum fast bättre!

sen är det släktträff inför begravningen. en fin begravning. mycket folk. två känner jag igen till utseendet. det är bröder till både farmor och farfar som är så lik dem att det känns som att få en andra chans. helt upp i himlen är de inte.

begravningskaffe eller begravningsöl/drink snarare. träffar kusinbarnen.

på kvällen äter vi fish and chips med vinäger. handlar lite mer och går sedan och lägger oss. vi ska upp mitt i natten igen.. är det klockan 3, 4 eller 5 svensk tid? förvirring igen.
försöker sova. lyckas inte speciellt bra med hon som snor om i sängen. tycker på snooze när klockan ringer! panik när det knackar på dörren!

vips är vi i Sverige igen. på väg mot Västerås för att handla en lampa på IKEA som inte finns i vilket varuhus som helst. köttbullar och lingon på det. kontraster.
gäsp och så är vi i Dalarna.

från Linköping genom Norrköping till Nyköping och så Edinburgh och Dundee. Forfar och så tillbaka igen. Edinburgh, Nyköping, Västerås och Dalarna.

på påskafton äter vi lunch med släkten.
på påskdagen handlar vi sommarkläder och leker i lekparken med familjen V-Z.
måndagen spenderar vi med min mormor och morfar tills trollet somnar i famnen. efter lunch är vi redo att fara neröver igen.

stannar till hos svärföräldrarna och fikar igen. trollet visar sina finska gener genom att sluka min memma.

nu är vi äntligen hemma igen. konstigt nog hoppar vi i skorna precis där vi parkerade dem innan vi åkte. inget har förändrats. tempot är lika högt fast man tycker att man borde få distans.

påsk



dagens wohoo

på jobbet har vi veckans wohoo för att komma igång lite..

vårt wohoo här hemma idag var inte sovmorgon. dock latmorgon. eftersom trollet är febrig och jag skulle till läkaren så var Han hemma under förmiddagen. vi fick en lat morgon i ottan (06.22) innan jag traskade över gatan vid 9.25.
väldigt praktiskt att kunna se vc och apoteket från köksfönstret :)

åter till wohoo:ena

1. trollet leker själv på rummet, kommer sedan gråtandes och säger bajs och tar mig i handen och drar iväg till badrummet. av med byxor och blöja och på potti potti som vi säger här hemma.. och resultat!
hon gjorde samma sak igår men då läste vi bara en bok, men inte idag. orsak och verkan minsann. stolta föräldrar som ändå varit rätt dåliga på att sitta på pottan på sistone.

2. fick träffa en AT-läkare bara något åt äldre än mig själv gissar jag. kan inte låta bli att analysera sönder stackarn, språket och vad säger han . låter lätt som att han lovar guld och gröna skogar. tänker att han ännu är ung och ambitiös i yrket för så där ingående är inte de läkare jag träffat genom arbetet eller ens när jag haft halsfluss. kom ut med en gul lapp i handen en gång utan att veta vilken diagnos jag fått. spännande!
men nu fick jag genomgå en grundlig undersökning av refleker, ögon och EKG. fasteprov ska tas för att utesluta andra saker och en remiss till öron näsa hals är på väg.

73 år hipp hipp hurra!

vi gjorde slag i saken och släkte lamporna igår på Earth hour.
satt i mörkret och spelade spel med svägerskan. öppnade vårt nya spel Vuxenpoäng..

haha väldigt kul!

jag blev äldst med mina 73 år!! han blev någonting på 60 år tack vare att han är sambo med mig haha och var tvungen att svara ja på en del frågor..
svägerskan hamnade på 28 år, inte långt från sina 24 uppnådda...men så har hon inget ica kort heller :)  dock frysklampar i frysen..vuxenpoäng på det!

ett rätt

något att se fram emot. vi fick stugan som vi sökt i sommar. längtar så till sommaren.


tulips

vi aktiva studenter firades av i torsdags med utvärdering, tips till chefen om vilken slags träninganläggning vi vill gå till samt tulpaner.

vi fick fina rabatterbjudanden på ett sommarkort och ett guldkort med 2 månader gratis. inte illa.
nu är det bara att fortsätta på det aktiva liv vi påbörjat.


några som verkligen varit aktiva är min karl och svägerska som varit ute och cyklat mountain bike dagarna två. snöfall och allt, tränat har de gjort och fått några mil i benen som kanske mest kommer märkas av i rumpan imorgon ;)

själv har jag hängt inne med trollet när vädret var så dåligt. på eftermiddagen gick vi till gamla stan för att handla godis i nyöppnade chokladboden. förköpte oss totalt och så fiskade vi fiskdamm på påsk och matmarknaden. trollet fick...en APA. kunde det bli mer passande? ungen älskar apor - speciellt Herr Nilsson :)

tog vägen genom skogen hem och fick med oss lite dött påskris från en björk som gått av i stormen.
sen fick trollet feber och vi kunde lugnt ägna oss åt inomhus aktiviteter utan att få dåligt samvete. hoppas febern är borta till imorgon, det har inte varit något mer idag än så länge.


RSS 2.0