en liten blandning

jag är både ofokuserad men ändå fokuserad och får saker gjorda. vet inte hur det går till men det funkar.

ska försöka sitta med skolarbetet fram till halv 5 sen ska jag hämta upp Honom och se om vi lyckas registrera Honom som fader. då får vi nog allt ta och fira det också tycker jag :)

ska också försöka hitta på något mer till syster som blir 25 och så skulle vi kanske ha ytterligare en grej till den blivande studenten. har en liten plan där på något som kanske kan komma till användning..

men nu ska jag återgå till att vara fokuserad på skolarbetet så har jag snart fått ihop mina max fem sidor. antar att det kommer spåra iväg ditåt igen, som vanligt.

fortsatt horisontellt?

okej nu har vi varit iväg till BM.

det såg ju lite dåligt ut det där. fick en rejält grundlig kontroll denna gången.

först tog vi blodtrycket men det var fel både på stetoskopet och mina värden så det bestämdes att vi skulle vänta lite eftersom vi precis kommit in när det började klämmas om armen.

istället lyssnades det på hjärtat på bebis men jag uppfattade aldrig hur många slag det var denna gången så jag har inget att tillföra min statistik på vad det kan bli för sort. nyfiken som man är. nog tur att jag inte vet.

sen mättes magen och bebisläget kontrollerades. jag trodde ju att bebisen inte vänt sig för jag har haft så många sparkar på höger höftben så jag har ju trott att bebis legat på ett helt annat sätt men...jag har ju ingen koll alls på hur det ser ut där inne. BM tyckte sig känna att bebis låg fixerad men blev osäker när jag började jamla om mina sparkar så det blev ett snabbt ultaljud där vi fick se huvudet som allt låg på plats som det skulle.

har ju fått höra på jobbet att det kan kännas som att ha en kokosnöt mellan benen också vilket jag inte känt heller så jag trodde verkligen inte att bebis låg med huvudet ner. men så är fallet och det var ju bra.

så skulle vi försöka med blodtryck igen. nej. det gick inte. hämta ett nytt stetoskop. fortfarande inte bra. vi provade med att ligga på vänster sida istället. provade flera gånger och jo nog skönk blodtrycket allt tillslut.

urinprov. inte helt tillfredställande. det var nog snarare en +1 och inte en 0 så det var inte bra. så nu ska vi ha ögonen på mig. blir till att lämna prov imorgon och en odling ska göras så får vi se.

en sak är säker, nu ska jag då verkligen ta det lugnt. folk får klara sig själva, jag kan inte rädda världen. det mest stressande jag ska utsätta mig för är examensuppgiften. resten får vara. så enkelt att säga - så svårt att leva efter.

horisontellt läge

dagen har spenderats i ett horisontellt läge på soffan större delen av dagen.

sov en stund på förmiddagen för att kompencera upp nattens förlorade sömn. blev väckt av Honom som troligen trodde att jag såg på tv. Han skulle ta en promenad till jobbet för att hämta papper.

hem kom Han med morsdag uppvaktelse. min första mors dag :) 

så nu på kvällen har jag fått en av mina favoriträtter - senapspanerad kycklingfile med ris (gott i magen) och sen hade Han köpt sorbet till efterrätt. jag fick även en påse karameller och söndagsbilagan som jag älskar att bläddra i på söndagar. på något roligt vis hade han också lyckats med konststycket att köpa leva&bo från den andra tidningen utan att i själva verket köpa tidningen.. bilagor får man ju endast köpa till tidningen. men jag är glad över mina tidnignar att bläddra i vilket förgyllde mitt horsontella läge under eftermiddagen.

dock har det inte slutat svida vare sig i mage eller hals.. imorgon är det BM som gäller.

inga beslut

inga beslut om att stanna hemma fattas i sängen.

jag gick upp och duschade halv 8 och åt en långsam frukost innan jag bestämde mig.

gick och la mig igår vid 22-tiden. vaknade 01.30 av en fruktansvärd halsbränna och att jag skulle kräkas igen. bara till att sätta sig käpp rätt upp i sängen fort som ...

försökte bulla upp huvudändan och lägga mig sidan och allt annat jag läst om men nej. inget funkade. fruktansvärt var det vad det brände och gjorde ont i magen.

tände lampan så Han vaknade till på köpet och började rota efter tabletter. fick tag i en och tuggade i mig en hel, det fanns inga alternativ.

lyckades efter det sova till och från fram till strax före 7 i morse. vaknade innan klockan ens ringt. mådde knappast bättre.

men det är inget lätt beslut att fatta att stanna hemma. det är så mycket som påverkas av det. men så mindes jag sist jag kräkts mitt inatten och hur fruktansvärd den dagen var i skolan så nej. dåligt samvete ja men det är min
3:e sjukdag på en 34 veckor lång graviditet. jag har ändå mått bra i det stora hela.

så efter mina morgonplikter som jag ändå har somnade jag på soffan med ont i magen och halsen. det vill inte ge med sig. tog en halv tablett i morse men den kräktes jag nog upp tillsammans med slem. den härliga nakna sanningen. usch! jag kräks inte, det är inte jag.


underhållning

lördagens underhållning har bestått av att vi först tog det lugnt. fast det är ju lite svårt för oss båda.

sen blev vi lite nyttiga och postade ett paket till den blivande studenten, något som kan behövas lite så där innan man tar studenten. sen blev det en tur till köpcentret där jag hittade mig en klänning i tre storlekar större än vad jag normalt skulle ha. kändes lite konstigt att prova så stora storlekar men oj vad bra klänningen satt över magen. så den ska jag ha både till studenten och under helgens kalas har jag tänkt. skönt med lite somrigt.

blev en liten fast food picknick ute i solskenet efter det och en stund på bänken utanför på vår "uteplats".

Han har fördjupat sig i den stora fotoboken Han fick av mig till jul och sen for kameran fram. jag har satt i mig en skål jordgubbar och njutit av varje gubbe även om de var lite lite sura men spela roll, det är jordgubbar!

snart dags för natti natti. jag har hunnit med en kort tupplur på 40 minuter på soffan redan. verkar vara inne i en tröttisperiod igen. och imorgon blir det jobb så ingen middagslur då inte.


latis lördag

idag får det nog ta och bli en latis lördag. vår enda lediga dag tillsammans för imorgon ska jag jobba igen.

veckan som kommer blir minst lika späckad som de veckor som varit. på fredag är det student för yngsta svägerskan som vi ska försöka hinna upp till, på lördagen fyller min mor år och på söndagen blir lillasyster 25 så vi ska vidare uppåt för mer kalas. full rulle.

städa kan vi göra på måndag ;)

åska

det har varit en härlig dag. den har fått komma och gå precis som den velat.

tog en lugn förmiddag och kom iväg till bibblan vid 11 tiden för att hämta ut mina 9 väntande böcker. har nu gått igenom innehållsförteckningen på samtliga och klistrat post-it lappar med bra ord och sidnr på.

var iväg och letade på Jysk men det var ju inget med en lagerrensningen. inget av det jag var ute efter hade ett bättre pris så det fick vara så länge.

åkte sedan till coop för att handla kyckling..men det var såklart slut. det var bra pris på detta men istället fick jag med mig ytterligare två fläskfiléer. jag förstår inte hur det ständigt kan vara bra pris på detta fina kött? men aldrig på något annat?

for vidare till ica då vi har satt in matpengar på kortet så det är ju där vi måste handla. så jag handlade. träffade på L.
fick tag i små men svenska jordgubbar till ett halvbra pris. de var nedsatta men ändå dyra men ohh vad jag inte kunde motstå dem. 40kr för 2*225g.

ikväll ska vi mysa med hembakt pizza och till efterrätt små jordgubbar med grädde. mums! och regnet öser ner...tyvärr blixtrar och åskar det precis utanför fönstret. hann bara räkna 1 sekund sen braka det till..huu.

fick tag i 101 ideér tidningen som jag bänkade mig med när jag kom hem och fick i mig lite lunch. fortsatte bläddra i den en stund liggandes på sängen och bara tog det lugnt.

sen var det dags för skolböckerna en stund innan Han skulle komma hem.

började bli sömnig och la ifrån mig boken men fick resa mig upp och då var klockan 17 så det var ändå dags att lägga ifrån sig skolarbetet för idag.

nu fredagsmys!


tidigt ute

vissa är mer tidigt ute än andra. jag har redan fått min ansökan om csn att fylla i för det kommande läsåret. jag har även fått mitt schema för höstterminen och litteraturlistan.

vad har hänt?

så här brukar det ju aldrig vara!

men det är ju skönt för nu kan man ju planera, speciellt jag som har en förkärlek för att planera och organisera mig.
nu hinner jag skicka in mina csn-papper innan bebisen kommer och jag hinner skaffa den första kurslitteraturen så att jag slipper jaga sånt mitt i bebistider och allt.
och Han kan få veta när Han ska söka pappaledigt och inte kan planera in möten och undervisning på universitetet. brilliant.

lovely life!

fantastic

två dagar på jobbet kan skapa så mycket slit att man tror inte att det är sant.

men vad som är sant är att jag lyckats ro in en ledig fredag för att kompensera upp detta slit. det behövs allvarligt. skulle egentligen bara jobba mellan 8-12 ändå eftersom jag har söndagens pass också men allt ledigt välkomnas.

fast så ledig blir jag inte eftersom jag har en examensuppgift som hänger över mig som jag går och funderar på. funderar en del på upplägget hur jag ska utforma min text då det inte är en klassisk inledning, syfte, metod skrivning utan det blir mer som en löpande text.

har även fått 9 beställningar till bibblan så det blir en tur dit idag för att hämta hem mer litteratur att bläddra genom. jag som redan har halva bibblan stående hemma i bokhyllan.

så ska jag hinna med att njuta lite av att det är fredag också och åka på lagerrensning på Jysk för att se om det är något nersatt på de täcken och lakan vi spanat in där tidigare.

ikväll ska jag njuta av ledigheten tillsammans med honom som jag plockade upp på stationen igår. så mysigt att ha honom hemma igen efter bara två dagar. det är sjukt vad gravidhormonerna sätter igång känslorna när vi är ifrån varandra.

sen har vi haft en sån där sjukt lika tanke igen! telepati mellan Norrköping och Lund. jag och Malla kom in att börja prata om spel igår och det slutade med att det var så länge sen Han och jag spelade något sällskapsspel, vi brukade göra det en del förr men nu har det inte blivit av.

så kommer han hem. vi pratar lite om helgen och vad vi ska hitta på. vi kanske ska spela spel säger Han då. helt sjukt!!

skolarbete

bibblan lär bli irriterrade på mig. vet inte hur många böcker jag nu har lagt upp för reservation. men jag tycker att det är bra att jag kan sitta här hemma på vilken tid jag vill och söka efter relevant litteratur och sedan reservera den och när de finns att hämta får jag ett mejl och det är bara att gå och plocka upp. så enkelt.

har nu letat så mycket litteratur och knappat runt på datorn att höger hand värker. kände av det redan på jobbet när jag satt och skrev diverse saker. inte alls bra.

så jag får nog sluta skriva nu och istället ägna mig åt tankeverksamhet. hur jag nu ska lägga upp det här arbetet. svårt som alltid. uppgiften är verkligen skolfokuserad där lite erfarenhet vore bra att ha känner jag. men jag vill å andra sidan inte byta bort den erfarenhet jag har även om det kanske inte hjälper mig så mycket just nu..

godnatt!

på din sida

på eftermiddagen igår var det grav-fika. även om vi sitter i samma båt med stora magar så kan det vara så annorlunda. denna gången var det två på 30+ som var i högsta hugg med att renovera hus. lite skillnad till vår studentlägenhet där vi inte heller passar in riktigt men oj vad billiga levnadskostnader det är på vårt lilla kryp in. och det är mysigt. lite litet men mysigt och det är vårt.

fast å andra sidan var det bra skönt att vakna upp på en övervåning hemma i Dalarna, gå ner för trappan, titta ut genom fönstret där solen sken och utanför en stor grön gräsmatta och det är bara att öppna dörren, sätta sig på bron och mysa in morgonen..

men det tiden kommer den också. vi är här nu och det är helt rätt ställe i livet. vi är inte klara med universitetet än varken Han eller jag.. undrar om vi någonsin blir det? nu när jag smittat Honom också med min kunskapstörst.

efter fikat begav jag mig för att hämta ut paket. en härlig löst sittande sommarklänning till vrakpris 99kr. har ingen aning om hur den kommer att sitta på men kunde inte motstå. fick avstå en helt underbar sommardröm som istället gick på 500kr..en annan sommar, en annan figur, suck.

fick upp ögonen för 70% lagerutförsäljning och hittade koftan som jag spanat in strax innan jul som då kostade 499kr och nu var nersatt och blev min för 145kr. vilket fynd!

sen for jag hem och gräddade pannkakor och lekte gräsänkling då han åkt med tåget. höll på att somna på soffan redan 19. jag som redan sovit på förmiddagen. ännu en tröttisperiod! men så är det hutlöst mycket just nu också.

såg ett program om förlossningsdepression. kunde inte låta bli att titta på det. det är ju hemskt att det ska vara tabubelagt. vi vet ju inte alltid hur kroppen fungerar med vårt mentala och det fysiska. vi kan drabbas av depressioner lika mycket som psykoser och brutna ben.

sen pratade vi Han och jag och hela natten sökte jag mig till Hans sida av sängen som var tom och sov oroligt. jag brukar ju vakna till x antal ggr nu för tiden om nätterna och då passar jag på att stryka honom på armen eller luffsa runt i håret. han sover som en stock varje gång jag pillar. om det snart är dags för att vakna brukar jag försöka vara snällare än väckarklockan och väcka honom försiktigt.

men inatt var det tomt. och så kommer det vara ikväll också. lika bra för jag lär nog åka in till jobbet hutlöst tidigt imorgon...men nu är jag hemma och är ledig!

mat!

nöjd

denna gången var på intet sätt olik någon av de andra gångerna som jag klippt mig hos K. det började med att det var låst när jag kom, men tänt så det var ett gott tecken.

K kom efter 5 minuter med thaimat i högsta hugg. "haru bråddis? eller hinner jag slänga i mig lite mat?"..
på väggen har K en klocka där varje siffra har en motsvarande bokstav som lyder L U G N D U H I N N E R vilket är klockrent!

så i med lite mat och sen fick jag sitta med inpackning. det pratades vitt och brett om bebismagar och bebisar..

blev lämnad i stolen för vattenbrist. sen klipptes det så att det stod härliga till igen. skönt att få en grundlig frisyr som kan växa vilt under sommaren nu. och en frisör som ville ta sig an luggen även om jag har den lite halvt på utväxt så fick den ändå sin styling.


var oerhört nöjd med dagen som följde på detta. en ledig måndag. det är något visst med att vara ledig en vardag och bara strosa runt.

träffade JZ och åt lunch på kina. mycket gott mycket gott.
strosade runt på stan och så vidare till köpcentrat för att kika lite till. sen var det dags för paus igen. en härlig färskpressad apelsinjuice och syrran dök upp för att inspektera tjockismagen, de försvunna anklarna och de gigantiska händerna.

hela jag är en stor svullen sak.

sussade gott en stund på tåget ner men sen kröp det mest i kroppen av längtan efter honom. hann prata en liten stund igår innan det var godnatt och nu har han åkt iväg på doktorandträff.




saknar

jag saknar mina fotknölar. de är borta. jag förstår inte hur man kan bli så fruktansvärt svullen. två tallar till ben har jag nu. min mor hade elefantfötter så det kan tydligen bli än värre!!

igår gjorde jag en annan otäck upptäckt. spottade slem som oftas på morgonen men det var inte allt..det spottades blod också. har nu ett sår i halsen som svider emellanåt.

definitivt inge mer thai mat även om halsbrännan gett sitt tillstånd till intag av sådan föda. nu får det vara slut med det. crap.

jag vill få välja själv!

24 timmars roadtrip

igår bar det av uppöver med föräldrarna. en roadtrip med en vistelse i Dalarna på 24 timmar. men vad gör man inte för en förhoppningsvis bra klippning.

men man kan hinna med mycket på 24 timmar. hann inte mer än upp igår och pusta lite, titta på trädgården (så härligt att bara kunna gå utanför dörren rätt in i grönskan!! love it!) och så iväg på tjejmiddag.

det bakades pizza och till efterrätt blev det årets första färska rabarberpaj av rabarber som min far skördat åt mig. såå gott.

mycket prat om årets Peace & Love..buhuu.. inte en chans att jag kommer lyckas närvara där i år.. fast å andra sidan fanns det inte så där jättemånga som jag var riktigt sugen på att gå och se heller...ett av de stora dragplåstren KENT ligger inte alls på min lista. men partajet, gemenskapen och leva för dagen hade varit nice.

idag har det blivit bad i badkar. underbart! har inte badat sen jul. men jag har duschat så ingen behöver vara orolig eller skriva en social berättelse. ska snart iväg och klippa mig och bli ompysslad. härligt.

sen blir det lunch med JZ och så träffa syrran en snabbis innan det blir tåget hem. är jag ambitiös då så pluggar jag lite, men jag misstänker att jag kommer att sussa rätt gott till tågets gungningar. brukar bli så.



slott och riddare

idag har vi varit iväg till Ekenäs slott och tittat på riddarspelen. vi fick ett underbart väder, precis lika varm och soligt som förra året då jag var där med i tjänst.

sol är ju alltid härligt men jag önskar att vi hade fått en skuggplats för hela jag svullnade upp till en ballong. fingrar och fötter värker och det är inte mer än försommar än..





sen for vi vidare in mot handelsområdet där det blev ett besök på IKEA med mat och så hem för lite relax efter en heldag.

efter lite relax och föräldrarna som varit ut på en promenad i området avslutades kvällen med lite grillning och nu häng i soffan..

imorgon drar vi uppöver och jag ska göra Dalarna på 24 timmar..

ledigt

åhh äntligen ledigt för helgen.

har precis avnjutit tacos till lukten av grillning utanför fönstret. men tacos var minst lika gott som grillning.

nu har soffan intagits av föräldrarna som tittar på Så ska det låta.. kanske inte min melodi för en fredags kväll men..ja. får väl stå ut med det, lär ju i alla fall somna snart. trött som man är.

hoppas på bra väder imorgon så att vi får en fin dag på slottet..

låååång

vilken lång torsdag det har varit. 8-20.30 på jobbet. hade det inte varit solsken idag vet jag inte hur det hade gått. med lite sol klarar man det mesta. sen är det ju bra att vara sysselsatt hela tiden också vilket jag varit. det har gått i ett. hann i alla fall med middag med kollegorna innan det blev vårfika som vi kunde döpa om till försommarfika.

19 grader ute fast klockan är över 22. helt otroligt. hela lägenheten är en enda ljummen fuktig bastu.

underbara Han hade städat lägenheten inför föräldrabesök imorgon (behövdes ändå veckostädad men föräldrabesök är ändå en bra morot) så att jag slipper göra virvelvinden imorgon när jag kommer hem och försöka röja undan allt i ett svep.

nu ska jag försöka sova lite gott på detta.


en sån där onsdag

en sån där onsdag som jag redan innan visste att jag inte ville kliva ur sängen på. men å andra sidan hade jag inte orkat ligga kvar heller i obekväma ställningar.

önskar lite åska som kunde ruska om huvudet och lätta trycket på värmen.. men den kommer inte.

efter jobb med övertid hann jag vara hemma i 20 minuter innan Han också dök upp. postfacket var sprängfyllt idag :)

något roligt. jag gillar ju post och reklam, det spelar inte så stor roll faktiskt vad det är.

fick lite bra rabattkuponger på kläd- och bokkedjan som kom väl till pass senare under eftermiddagen.
fick också ett halvt paket av det vi beställt..vi hade beställt lakan till spjälsängen med rabatter och allt..men vi fick endast en filt för de andra var restnoterade och en del ska vi nog beställa om för de fanns inte i lager än.. vet inte hur de tänkte där men ja..

Han kom också hem med ett paket. en blixt och ett objektiv till dunderkameran..så Han har roat sig med att leka med dem.

men innan dess for vi ner på stan för vi hade mycket att uträtta.. bara det att väl nere på stan kom vi inte ihåg vad riktigt.
jag lyckades i alla fall växla tillbaka mina £ till sek. ingen ide att ha det liggande när vi inte kommer åka på ett tag. fick tag i en bok till min far, en sen födelsedagspresent som vi glömde köpa innan Skottland då han fyllde dagen efter vi kom hem så egentligen hade jag tänkt ta med en present...men nu funkar det verkligen inte att tänka på allt.
skulle köpa något till morsdag också på söndag eftersom de kommer på fredag men det blir att införskaffa en blomma imorgon.

så där gick vi på stan..vilsna.

kom hem. slängde ihop en rulltårta till jobbfikat imorgon kväll. fick i oss lite middag även om det inte blev ärtsoppa för då  hade vi fått vänta en evighet innan den blev klar..men klar blev den i alla fall tillslut.

hann med att se lite arga snickaren så nu får det bli sova! såå trött!

lyckas inte

hade tänkt komma i säng tidigt. vid 21 men nu tycks jag allt vara kvällspigg eller så är det att det händer något varenda j-kla kväll så att man får aldrig ro i kroppen att gå och lägga sig.

kom ju inte hem från föräldragruppen förren närmare 19.30 gissar jag och så gjorde Han mat som jag först inte alls kunde tänka mig men som jag efter lite doftande ändå tog en liten portion av och det gick ner.

sen blev vi sittandes pratandes om allt möjligt i livet. föräldragruppen sätter tankar i huvudet på en och så spann det iväg och vidare på andra ämnen och slutade i en nyanländ H&M katalog.

och så vidare till att det är morsdag på söndag och att vi lär ju hinna ut imorgon och handla något till morsdag..för på torsdag är det ju kvällsfika på jobbet...såklart. en till kväll bokad! och på fredag kommer föräldrarna..

jag slår bakut för det är för mkt nu. hela tiden något bokat.

ja..

så nu har jag inte lyckats komma i säng i tid i alla fall..för vi skulle bara plocka undan lite innan..jag började röja av skrivbordet efter alla studierna och så skulle ju datorn stängas av men då hade Mile skrivit på msn om bilder som jag glömt skicka...fast!

nej nu godnatt.

dumt

ibland är man bara så dum!

mådde pyton i morse. gick upp strax före 7 även om jag optimistiskt ställt klockan på 6 fast jag inte började skolan fören 10.15 (fattar mig aldrig på den där akademiska kvarten).

tänkte hela morgonen att det blir nog bättre. det går nog över. lite ingefär och citronte har hjälpt förr mot illamående. någon macka till frukost så går det nog över. jag äter långsamt.

icke. hjälpte inte.

tog en kvarts tablett mot halsbränna, ville inte alls ta någon tablett men en kvarts har hjälpt en gång tidigare när halsbrännan var outhärdlig i flera dar..

hjälpte inte.

tog ett tuggummi.

hjälpte inte.

tänkte att jag åker till skolan ändå, jag kan gå hem efter 2 timmar när jag redovisat och vi har fått ut examensuppgiften.

tog på mig skorna. jag spyr snart. men då hade jag ju ändå skorna på så det är lika bra att gå. lika bra vadå? hur dum får man bli?! varför kan man inte stanna hemma och vara sjuk om man mår pyton?!!! jag har jättesvårt för det, varje gång. jag behöver någon som säger till mig att det är dumheter och nu är du hemma för vems skull går du? och vad gynnar det dig? och hur kommer du må resten av dagen?

men det fanns ju ingen där. så jag gick.

kom ut. de har gödslat idag så det luktade koskit över hela området. höll på att spy bakom huset. knep igen näsan tills jag kom in i bilen för att gå till skolan idag var inget alternativ. då hade jag spytt. ännu en orsak till varför jag skulle ha varit hemma kan man ju tycka!!

kom till skolan. mådde pyton. redovisade. det funkade. fick examensuppgiften och halvt panik. en stor uppgift och max 5 sidor med 1,5 radavstånd! ahh.

sen skulle halva min grupp iväg på diverse saker så de kunde inte jobba med gruppuppgiften. en var förlåten för hon har lagt ner så himla mkt jobb... men då kände jag att jag inte kunde gå hem för det är en annan som också dragit ett stort lass. så jag var kvar. mådde pyton. det blev ingen lunch men en frukt.

så hem. klämde i mig några mackor på 10 minuter och fixade fikat till föräldragruppen. inte alls idealt. men det var sista gången av 3 så det ville man ju inte missa.

nu hemma. mår fortfarande pyton. det doftar mat. köttfärssås. är halvsugen men mår pyton.

men imorgon måste jag jobba så är det bara! lika på torsdag för då ska jag både avsluta och introducera ny personal. fredag inte heller något alternativ till att vara hemma.

helgen föräldrar på besök och riddarspel på slott. mys.




äckligt.

kom i säng något för sent igår och läste något för länge. men så blev jag också klar med min tråkiga chick-litt bok. så nu kan den gott hamna i loppislådan.

men sen blev det äckligt. vaknade i natt av att jag höll på att kräkas. jätteobehagligt. fick sätta mig upp och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till då jag var i ett nyvaket tillstånd. försökte sitta still och svälja.

mådde riktigt illa när jag vaknade i morse och det håller i sig än. tog lite ingefärs och citronte till frukost för att försöka bli av med illamåendet men det hjälper inte direkt.

ska ändå ta mig till skolan och redovisa och hämta ut examensuppgiften och kanske låna lite böcker. får se om det blir något arbete på eftermiddagen med gruppen och kursuppgiften. det är föräldragrupp idag också sista gången som jag inte vill missa.

aldrig har man tid att vara sjuk. inte för att det är kul men ibland borde man slå ner på takten och lyssna på kroppen... men inte idag.

magmodell

vi bakade dagis syltkakor igår Han och jag :)
sen lekte Han fotograf och jag halvt frivillig modell. det blev lite mycket blixtrande där på slutet och jag blinkar ALLTID på kort så det är inte så kul.
får ett helt annat perspektiv när man ser sig själv på kort. jösses vad stor jag ser ut. enorm ju. känner mig inte enorm längre förutom när jag ska sova eller försöka komma in i bilen och ändra läge på stolen.

börjar fundera på mitt liv utan mage nu. all den fria rörligheten. det börjar bli problematiskt i vårt lilla kök också. förut har vi kunnat synka rätt bra men nu är vi helt plötsligt tre som trängs och då går det inte lika bra.


klipp klipp

jag fick en klipptid!!

min frisör är bara för rolig. eftersom jag arbetar med personer som har någon form av diagnos har vi såklart pratat kring detta och hon tror ju att hon har en släng av något..och ja det kan man nästan tro. ADHD-light i alla fall. hon far allt som oftast runt som ett litet yrväder när hon klipper och man blir sittandes med huvudet i tvättskålen ensam i salongen medan hon går och slänger in tvätt i maskinen längre ner i huset. en sån skön inställning.

men det kan också bli så tokigt.

jag har ringt och försökt boka en tid i en evighet utan att komma fram till någon på salongen som hon driver själv. tänkte att hon borde vara tillbaka från föräldraledigheten men det är ju svårt att veta.. så tillslut ringde jag i alla fall mobilnr. då befann hon sig i bilen men skulle börja jobba om 30min och skulle ringa upp.

ja.

när hon ringde upp så säger hon Hej E, hur är läget? och det blir så konstigt för att det är som om vi känner varandra...sådär på riktigt.. sen undrar hon om jag är hemma. öhh ja jo det är jag väl.. har jag varit hemma länge? när flyttade jag? öhh..va? jo jag har väl varit hemma ett tag...flyttat?

får en känsla av att hon måste ha ringt till fel person för att hela samtalet är så kamratligt och det var ändå 1,5år sedan jag var där och blev stylad och då bara för att få luggen trimmad..

sen börjar det koppla ihop...hon undrar såklart om jag är hemma i Dalarna och om jag har flyttat tillbaka..
det är alltid lika svårt att prata med folk hemifrån för de frågar alltid om jag är hemma och ja..det är jag ju. för jag bor ju här, jag är ju folkbokförd här. men de menar alltid Dalarna.

så när vi rett ut det missförståndet så kommer vi fram till att jag kan få en klipptid redan tills på måndag förmiddag vilket betyder att hela min plan gick i lås.

mina föräldrar ska komma på besök i helgen vilket betyder att jag kan åka med dem upp på söndag och klippa mig på förmiddagen och ta ett tåg tillbaka sedan vid lämplig tid. hinna luncha med någon trevlig kulla eller mas när jag är uppe en sväng.




min andra hälft - mitt pussel

min andra hälft gör mig hel.

det är helt sjukt vad bra vi passar ihop egentligen. Han och jag. Han är min andra pusselbit. (och nu tjuvläser han över axeln också!)

när Han kom hem meddelade Han att Han funderade på att baka dagis syltkakor, dels för att han var sugen på dem och dels för att han är tvungen att baka till jobbet imorgon.

jag hade samma tanke. att baka syltkakor. därför hade jag redan kontrollerat sylten i kylen som såklart var gammal eftersom vi aldrig äter sylt och skrivit upp både sylt och margarin på inköpslistan.

och så här gör vi ofta. har samma tankar och precis vad som helst. otroligt.


min fina tavla jag gjort..



att avsluta någon meningar har jag varit med om tidigare och drev dessutom mitt ex till vansinne pga av detta för att jag allt som oftast la orden i mun på stackarn.. men att tänka exakt samma tankar det är inte samma sak för det kan man inte förutse på samma sätt. liksom hur kommer man på att man ska baka kakor och samma kakor?


energi

ja 30 minuter la jag nog ner på att skriva ihop några rader till vårt grupparbete. skönt att vara klar!

all vikt av axlarna även om det är muntlig redovisning imorgon så har vi ändå tragglat med det här ett tag så det känns lugnt.

så kom energin till att ta tag i det där som jag tänkt att jag borde göra ett tag nu. det har ju inte varit någon panik men det vore ju bra om det blev gjort.

så jag ringde mitt fack och frågade om hur fackavgiften blir under föräldraledigheten eftersom jag fått fakturor fram till augusti. sänkt avgift såklart baserad på föräldrapenningen så nu är det ändrat från och med juli. nice. sparar lite pengar på det. aldrig fel.

ringde till försäkringsbolaget och ändrade milantalet på bilen då vi haft fria mil när jag pendlat. catching sparar 600kr per år på det! nice.

provade att ringa min Dala-frisör som aldrig vill svara men som har lagt ut sitt mobilnr på telefonsvararen. har inte velat ringa privat men nu är det hårkris! fick tag i  henne och jo hon jobbar. vilka tider har jag ingen aning om för idag skulle hon börja 16.30 så jag misstänker att hon tar lite då och då... hon har ju ändå egen salong.
har ju inte varit hos henne på snart 1,5 år och det märks!
så nu återstår att se om jag får till någon tid med henne för hon var ute och körde bil och servicemänniska som hon ändå är så skulle hon ringa upp mig.

så nu ska jag bli rik och snygg i håret till sommaren har jag tänkt :)

ska vika bebiskläder som vi tvättat, vänta på Honom så vi får handla..bra kötterbjudanden denna veckan..fattar inte att fläskfilé är så billigt hela tiden. det finns väl bara en per gris? men det är bland det billigaste köttet som finns just nu och har varit under en längre period. gott men kanske inte varje helg?






pressa

nu ska jag pressa ut det sista till kursuppgift 1 som är vår gruppuppgift, imorgon är det muntlig redovisning. sen är det bara en kvar.

ska verkligen skynda mig nu så att jag får känna att jag är färdig och slipper tänka på det här mer innan det slutgiltiga examensuppgiften delas ut imorgon.

jag är så sjukt omotiverad nu när värmen kom i lördags, gräset är grönt, fåglarna kvittrar och bebisen sparkar för fullt. det är ju sommar nu ju och vi ska ju få en bebis på sommaren. jag har inte tid eller motivation till studier då heller.

tummen ur...om 30 minuter har jag nog gjort mitt :)

en del blev det

det blev en del plugg igår. jag är klar med min kursuppgift som ska lämnas in och gruppuppgiften ser ut att bli färdig den också så att den kan lämnas in denna veckan.

vinjetten blir lite halvt si så där. var övertygad om att den låg på tisdag..men nej. måndag morgon såklart. tur att jag varvade kursuppgiften med lite läsning då.

så när alla de tre bitarna blir klara nu i början av veckan återstår enbart utlämningen av examensuppgiften och att komma igång med den så fort som möjligt för sen är det sommarlov!!! fast inlämning är ju inte förren 8 juni så vi får väl se hur det går här på slutet.

nu läsa igenom det sista och printa ut och sen blir det en heldag i skolan.


nice evening

hade en skön kväll igår. det var livat i området och alla tog verkligen tillvara på det fina vädret. hade mycket trevligt sällskap med J och E.

gott blev det allt det grillade. mat ända upp till öronen men så ska det ju vara. det blev bara lite jobbigt sen när man skulle gå och lägga sig och jag blev som en strandad val i sängen. helt orörlig. det gick inte att hitta en bekväm ställning någonstans.

usch jag får inte äta så mycket på en och samma gång, men det är ju så fruktansvärt gott så hur ska man kunna låta bli då?

och det finns smaskens kvar till idag också, det kommer inte gå någon nöd på oss. som tur var vaknade jag upp som en knubbsäl med sendrag i vaden i morse istället för en strandad val så jag kunde röra på mig.

har börjat förmiddagen med en sväng i naturen och vilat vid busshållsplatsen på träbänken. njutit av den svala lite småkyliga luften som under natten dragit in över oss istället för en varma, fuktiga kvava luft vi somnade till inatt.

snart dags för lunch och så tvätt innan det blir avslut av studier..

att grilla

hur kommer det sig att det alltid blir så mycket mat när man grillar? i alla fall när jag grillar!

ikväll blir det grillad fläskfile med potatissallad eller hemgjord klyftpotatis i ugnen för det ville Han ha och då blir det en släng morötter i ugnen också.

till det ska det ju vara tillbehör. ikväll består det av sallad, alltid sallad, I love salad!! kanske lite fetaost till salladen. har en avokado också att slänga i, vore gott. sen blir det egen tzatziki på det. och så måste man ju ha något sött att bryta av en sån dunder måltid med även om man är sprickfärdig så finns det alltid lite rum för något gott avslut. ikväll tänkte jag köra på ananas och bananspett som bara snabbt på lite värme på grillen och så chokladsås över det, från tub...jag är inte lika seriös idag som Moberg var förra söndagen om det var någon mer som såg det programmet..

har några marschmallows längst in i skafferiet både stora och små om det skulle vara någon som vill ha det än sötare..

känner att det finns ingen risk att vi svälter idag heller.

Han var dessutom sugen på grillkorv så det kan bli en och annan sån också för den som är sugen..

vilken värme!

vilken värme vi har idag.

efter att ha setat (suttit på dalmål;) inne halva dagen och vid lunch fått syn på massor av folk som passerat utanför fönstret i shorts slår värmen mot mig också.

vi tar oss utanför dörren och upptäcker att det är rena sommarvärmen ute. vilket snabbt visar sig i fingrar och fötter som sväller upp på en gång. jag har fått reglera mitt silverarmband som ständigt pryder min högra arm, det jag fick av Lång.

men jag kan fortfarande inte förstå. shorts! och massor av bara överkroppar och tjejer som ligger och solar.
ville ta på mig jackan när vi skulle till affärn för det kändes naket men jag inser ju att det skulle bli för varmt.
23 grader visade temperaturen i bilen när vi åkte iväg vid 16-tiden.

så ikväll blir det till att grilla. det visade sig även vara Hoffmaestro ikväll också..men vi var redan marinerade och klara för grill sen är det en halv studiedag imorgon också för min del. men J och E skulle ändå poppa förbi på lite grillning och sen ev. fara ner på stan..

kommentarer på promenad

fick en rolig kommentar igår när jag var ute och gick en kort tur direkt efter hemkomsten för att skingra tankarna lite.

jag korsade en cykelväg där två killar i 9-11 års åldern kom gående från min högra sida. när vi har passerat varandra säger den minsta av dem "hon är ju gravid"  haha. jag vänder huvudet och skrattar och frågar syns det?
och killarna skrattar.

jag vet inte vad de tänkte på eller hur hans kommentar ens kom till...kanske var det en Freudiansk felsägning, han såg mig och sa vad han tänkte högt..

jag är alltså inte tjock, jag är bara gravid hihi :)

veckans vecka

jag tyckte att förra veckan var späckad med grejer men den här veckan har varit 1000 gånger värre. inte undra på att man får halsbränna och ont i kroppen. det har varit omväxlande mellan mot med och medgångar. hopp och förtvivlan. jisses. och ännu vet jag inte i vilket tillstånd jag avslutar veckan på under helgen för det är inte över än..untill the fat lady sings.. kanske borde jag sjunga en trudilutt?

i måndags var det skola och intervju med L sen var det förlossningsföreläsning.
på tisdagen var Han ute på tjänsteresa och jag trodde att jag skulle ha en halvdag i skolan och en halvdag med hemstudier vilket slutade i en heldag i skolan så att hemstudierna inte alls hanns med och Han kom hem med andan i halsen slängde sig in i bilen och vi for iväg på föräldragrupp.

onsdagen var det arbete som gällde och jag hann med lite studier när jag kom hem. trodde att jag skulle kunna kompa hem mig tidigare, redan efter lunch men jag hade ett viktigt möte att närvara vid så det sprack och jag lyckades inte kompa mer än en timme. alltid något men ohh vad jag skulle behöva köpa tid denna veckan.
tur i oturen så kunde inte syrran joina de andra Blge-borna och komma ner på en visit. har ju tjatat som en galning på att hon måste komma ner men det har varit mycket jobb för hennes del.

så det kändes skönt att inte behöva ge upp tid. vilket ändrades på en förmiddag då svärföräldrarna fick ett av sina ryck och bestämde sig för att komma på en av sina spontanta middagsvisiter. klart att de alltid är välkomna och det blev ett trevligt avbrott i stressen. så torsdagskvällen avnjöts med pastamiddag som vi slängde ihop och de hade med sig ännu mer fikabröd så vi åt så det stod härliga till. det klappades på magen och tittades på Skottlandkort och kort som vi äntligen framkallat från undervattenskameran. ohh vilka fina kort det blev haha.. jag lyckades ta tre bra bilder på Honom i vilket fall och Han ett på mig.

fredag. kunde kanske ha kompat hela dagen men det blev inte så i min värld utan det blev till att jobba hela passet ut.
avnjöt en god middag med Honom på kvällen och lite fikabröd som fanns kvar på det..sen kröp jag ner i sängen vid 20-tiden och började läsa.

läste först om förlossning och sedan min avslappnade chicklitt som är en helt värdelös historia egentligen men jag slipper tänka.
somnade sedan gott vid 21-tiden i min goa säng. när han knäppte av tvn vid 23 vaknade jag igen och kunde berätta att jag för första gången drömt om vår bebis. jag hade drömt om Gubben Pettson som arbetade sin sista dag hos oss igår då han blir utlånad ett tag pga sin onda höft så han behöver mindre springarbete..och jag skulle berätta för honom vad det blev. det blev en pojk. fast det har ju Gubben Pettson redan gissat på.. lite spännande var det i vilket fall..

sen somnade jag gott igen och vaknade kl 7. sen 8.45 igen..

nu studier för min del och löptur för Hans.







fåglar

vet ni hur lugnt det är klockan 4 på morgonen och hur många olika fåglar som kvittrar och lockar på varandra klockan 4 på morgonen?

det vet jag.

det var tidigt. jag var klarvaken. men det var mysigt. och jag kliade en sovande Honom i håret så det snarkades lite och bebis gav ifrån sig några sparkar där i lugnet.

mys.


paket - till mig!

mitt kaos bröts av att jag fick paket.

åhh vad roligt det är att öppna brevboxen och det ligger paket där i och jag har inte ens beställt något. annars brukar jag få sånna paket emellanåt men då brukar det ju finnas en räkning med också :/

det var Mile som hade skickat en bok och ett halvt Tele2 kort som jag misstänker ska sitta i en dekoder till TV'n. hon visste själv inte vad det var för kort eller hur det hade hamnat i paketet för hon hade inte lagt ner det där :) mysko!

blev i vilket fall som helst jätteglad för boken.

fick också ett tack-kort från den nya familjen S i England. klart att jag inte skulle ha missat det bröllopet för allt i världen!

skönt med lite positivt kände jag.

sjukt

jag känner mig så sjukt stressad över min situation just nu. usch jag vill bara skippa allt och vara mammaledig här och nu på en gång.

jobbet är ett enda kaos och jag vet inte om jag är mitt i det eller helt utanför. vilket ben ska man stå på när man har 5,5vecka kvar? alldelens för många veckor..

skolan är ett enda myller av jag vet inte vad. kursuppgifter enskilt och i grupp och vinjett och oro inför en examensuppgift som vi ska få ut snart som vi inte har den blekaste om hur den ser ut som ska lösas på 2,5 vecka..50% fart vilket innebär 4-5 dagar... inga böcker har vi heller för vi läser PBL. detta eviga jagande av böcker.

hemma som var sååå fint förra veckan då det var en halvstressig vecka håller på att rasa redan nu halvvägs in i nya känner jag. men så jobbade jag ju på söndagen och måndagen spenderades studerandes och intervjuandes och på föreläsning och igår blev det skola hela dagen...jag som räknat med en halvdags grupparbete..bara hem och slänga i sig något på 15 minuter och så ut genom dörren igen på föräldragrupp..

och så jobb idag och inflyttningsmingel hos familjen Handledare ikväll... jag vet att de tar hänsyn till att jag både är gravid och ska jobba imorgon på röd dag men det känns så trist att inte gå och så är jag ju nyfiken på deras nybyggda bostadsrätt..och jag har köpt en orkidée igår när jag i farten poppade in på affären för att köpa kakor till fikat på föräldragruppen och posta två paket och äntligen mitt moderskapsintyg!

nej usch. jag ska väl plugga nu för om 1 timme kommer Han hem och så ska det göras mat och så lär jag ta ställning till att åka på mingel eller ej.. vill verkligen inte vara tråkig men..

jäkla stress!

solig cykeltur

det blir en solig cykeltur till skolan idag. det gör så mycket på morgonen att vakna till lite solsken än till regn och rusk...om det inte är helg förståss och man inte har ett dugg planerat så att man lugnt kan ligga kvar och lyssna till regnet (fast sånt gör ju inte jag haha..ha ro i kroppen till det!)

skola idag. 6 stycken gruppmedlemmar ska försöka få ihop ett arbete till max 10-12 sidor... i sånna här situationer är grupparbeten enbart jobbiga, när alla ska in och peta och försöka hänga över en dator.

hoppas att det går smidigt så att man hinner fixa lite hemma på eftermiddagen, läsa lite och handla för ikväll är det föräldragrupp igen. ska bli så skoj!

såg två av paren från föräldragruppen på föreläsningen igår också.


kvällen

då har vi varit iväg och fick en riktigt bra föreläsning. mycket informativ och rolig, det fanns humor i det hela.

...men. jag är kritisk.

den ena BM var helt underbar. öppen, humor, vi lyssnar på dig.. utvecklande och framåttänkande..

den andra var av en lite äldre tradition och hade stannat kvar lite i den traditionen.

det märktes flera ggr under föreläsningen att de inte delade synsätt och jag är inte sen att snappa upp sånt.

så den ena kändes super och jag hoppas att vi möts i sommar, den andra vill jag nog helst byta bort om vi möts.

hennes syn på bristningar var lite att sånt får man ta...och ja det får man men den andre var lite mer att det finns utvecklade metoder och att de gör vad de kan för att underlätta för en medan den andre var lite mer att man bara ska tacka och vara nöjd på något sätt..svårt att förklara.

den andre tryckte också väldigt mycket på amningen..en het potatis just nu medan den goá var mer inne på att ta det lugnt, det ordnar sig och det finns bra stöd runt omkring dig..medan den andre var amma amma amma..

nej helt klart två olika traditioner som lyste igenom..

fikapaus

fick en fikapaus med L. gott fika som bjöds och jag bidrog med mina erfarenheter kring halsbränna i samband med graviditet. så nu kan vi båda fortsätta med skolarbetet som aldrig tycks få ett slut..

har skrivit ut en hel del material under förmiddagen så det finns att gå igenom..

läsa lite innan det är dags för bibblan, hämta Honom och förlossningsföreläsningen..

ciao!

ny vecka ny måndag

ja helgen tog slut fast jag tyckte att den höll i sig länge vilket nog beror på att vi hann med mycket ändå.

måndag morgon har börjat med en lång sovmorgon. eller jag tycker att det känns som om jag sovit en evighet. vaknade första gången vid 6-6.30 när Han gick upp. tänkte att jag skulle göra Honom sällskap men kravlade mig inte upp förren 7.20 och då fortfarande med sömn i ögonen.

nu är det 08.00 nyheterna och sedan blir det studier för hela slanten, ska också plocka undan tvätten och kanske att jag tar med mig bebislasset ner i stugan och börjar tvätta det också nu när jag har hemmastudiedag.. bara jag inte glömmer bort studierna :)

ikväll är det förlossningsföreläsning..hmm spännande.

fortfarande helg jue

det är ju fortfarande helg fast jag har varit iväg och jobbat idag. känner mig riktigt produktiv då jag hunnit med att tvätta tillsammans med honom i morse. vi fyllde tvättstugans alla 7 maskiner :) helt underbart att man kan tvätta så mycket på en och samma timme. träningskläder, lakan, herr och damkläder allt är nu rent och fint.

återstår bara det där tråkiga som aldrig lyckas bli tvättat..har två sånna klänningar som behöver köras separat och en halv låda med bebiskläder/filtar/kudde..

ja sen jobbade jag.

hem och fick lite middag i mig. när jag började gäspa var klockan knappt 19 slagen vilket ju inte går. jo det gör det för jag har faktiskt helt prioriterat om. jag kan gå och lägga mig alla tider på dygnet. no problem. det är så skönt!

men jag gick inte till sängs utan tog med mig Honom ut på lite luft runt fotbollsplanerna..han hade ju redan varit ut på intervallträning så vi staplade fram båda två :)

och nu är jag här..sammanfattandes helgen.

igår var det shopping på tapeten.

vi lyckades hitta bebislakan på REA. jag vet vart de röda prislapparna finns ;) blev ett så sött så i grått med får på. gungade lite på "vår" vagn också när vi ändå besökte butiken.

hittade en ny korg till tv-dosorna att ha under bordet då jag har så många vantar och sjalar och grejer i hallen att jag behövde båda korgarna där ute som hör ihop.

sen fick Han ett par jeans. åhh. tänk att få köpa sig ett par nya jeans.. jag suktar. inte för att jeans är något roligt att köpa för det är nå otroligt svettigt arbete att prova jeans men när man hittar de perfekta jeansen som sitter så där otroligt snyggt och smickrande...lycka!
jag längtar till den dagen då jag hittar ett par sånna jeans. jag tror att jag nu har ett par som det inte är hål i någonstans så jag behöver definitivt ett par nya...när jag blir smal :)

vi köpte en fylla i bok till bebis första år. ska bli kul att fylla i den. jag gillar sånna pysselsaker. det är JAG.

så träffade vi på S och L som var ute i shoppingärende..det bestämdes att det skulle njutas av glass när vi var klara så vi for in på möbelvaruhuset och plockade på oss.

fick med oss en byrå till bebis att fylla med våra inköp. ett nytt soffbord som är storleken mindre än det vi har nu så att vi förhoppningsvis kan få lös lite golvyta för det finns det inte så mycket av hos oss. men det är mysigt.
jag fick med mig några ramar i olika storlekar och modeller till mitt tavelväggsprojekt.

träffade även på familjen Handledare...dvs Hans handledare på jobbet med familj.

så blev det blåbärsglass för min del på en bänk med S och L innan vi drog oss hemåt och hela min kropp värkte efter 4 timmars shopping.

medan jag slöa på soffan och råkade somna till en liten stund monterade Han ihop byrån.

under kvällen när studenterna drog på sig overallerna och tog med sig de lila kassarna ut i kvällsregnet boade jag in den nya byrån. vek kläder och sorterade dem efter sort och storlek :)

promenad runt fotbollsfälten när regnet slutat droppa ner och så film 28 dagar på tv.




tung sömn

jag måste ha blivit tjockare denna veckan för nu är det tungt att rulla runt i sängen och försöka hitta en bekväm ställning. men det kommer och går det där, ibland känner jag mig lätt som en fjäder med en kula på magen och ganska vanlig andra dagar skulle jag behöva en lift för att ta mig någonstans alls.

men idag tänkte jag röra på fläsket lite genom en shoppingtur. vi behöver köpa en byrå till bebis så att jag kan återfå lite av mitt utrymme i sovrummet och små sakerna hopar sig hela tiden som lakan (svindyrt! funderar på att sy egna men enda gången jag använt min splitternya symaskin så trasslade undertråden till sig gång på gång så efter 30 minuter åkte skrället ner i kartongen och in i garderoben igen. så att plocka fram den igen vore som att be om ett vredesutbrott...fast den kan å andra sidan funka hur bra som helst...)

ja lakan, Han behöver lite näspulver för nu står björken i blom och jag behöver snart lite mer magolja..

dags att få på sig kläder efter duschen och ut och hoppas att inte regnet öser ner..

oj godmorgon fredag

what a night, what a day, what sleep?

efter att ha varit i en sova som en stock hela natten-fas och vakna helt förvirrad av väckarklockan vid halv 6 och inte vid 4 på natten har jag de två senaste nätterna istället hamnat i en obekväm sömn när jag har svårt att hitta en skön ställning att sova i och vaknar varje timme som ett resultat av detta.

att ligga på sidan är inte lika skönt längre som det var förut. det kräver att man stoppar in täcket lite under sig och magen för att det ska kännas okej.

men konstigt nog störs jag inte av att vakna varje timme. jag som annars kan bli tokig på att inte få sova hela nätter är istället rätt ko lugn på morgonen, gäspande såklart men vem gör inte det på morgonen? (min far?!!!)

imorse kunde jag dessutom snooza lite för allt som krävdes var dusch och kläder innan vi drog iväg till sjukhuset för mätning och provtagning till fettstudien vi skulle medverka i.

ja just det skulle medverka i. det underlättar om forskarna kommer när man står där i sjukhusets entré klockan 07.15 på morgonen och väntar på att bli hämtade.

jag kände det på mig så redan 07.20 bestämde vi oss för att har ingen kommit vid 07.30 då åker vi hem och äter frukost. ingen mer fasta för då var jag hungrig.

det kom ju såklart ingen och hämtade oss så vi åkte hem. hann få av ytterkläderna när ansvarig ringer och undrar om det uppstått något missförstånd då han både antecknat 07.15 och 08.00 på två olika ställen. jo. det har uppstått missförstånd och vi bestämmer oss för att dra oss ur studien och inte medverka. det finns inte tillräckligt med tid nästa vecka för att vi skulle hinna klämma in en mätning och provtagning och detta måste göras innan onsdag nästa vecka då jag på torsdag går in i v 32.

så kan det gå.

åt frukost hemma och for sedan iväg på en halvdags jobb.

skulle sedan ha medverkat i en 10-minuter lång intervju med L som studerar till sjuksköterska. hon ville prata med mig om halsbränna. passande då den återkommit under två av dagarna denna veckan.. ingen apelsinjuice mer och stress under veckan.. men vi fick skjuta på vår intervju också.

när jag så var på väg hem hade jag inte riktigt koll på bensinmätaren och for in på macken när jag precis kommit till Linkan igen och tankade. där fick jag i alla fall vara med i en undersökning :) fyllde i en enkät kring mina upplevelser och intryck av den berörda macken. som tack skulle man få en fika men jag avstod och passade istället på att handla lite mat inför helgen och tänkte att jag var smart som gjorde det så tidigt innan fredagsruschen.

fel av mig. massor av folk och bitvis trångt i butiken men lika smidigt i kassan som vanligt utan scanner. det är sällan köer.

hem och lite mat sen råkade jag visst somna på soffan men nu är jag vaken :)
får bestämt tvätta imorgon eller skicka honom på söndag när jag jobbar..

visste inte att jag var så trött..

föreläsning

idag har jag lyckats undvika att hamna i NT. blev tillfrågad om jag ville svara på dagens fråga som idag var enkel enligt journalisten: när blir du stressad?
hmm ja frågan kunde kanske inte ha varit mer passande då det varit en stressande dag men ohh så inspirerande.

på morgonen var det arbete på fältet som gällde och så fort fort in till kontoret för att slänga i sig en otroligt konstigt och små äcklig matlåda (jag hade försökt mig på en av mina nyttiga grytor igen..funkar aldrig) sen var det iväg på föreläsning.

Eve Mandre föreläsning. ohh så bra den var. fick massor av ny inspiration men också en hel del igenkännande vilket gör att man känner att man är på rätt spår. sen kan man ju bli mörkrädd för annat.

12.30-16.30 var det föreläsning så man tackar och bockar för att man fick gå.

en riktig härlig solskensdag har vi fått njuta av också. nu ska jag nog plocka undan lite innan det blir att dimpa ner i soffan med gott samvete.

tur solen sken

ja det var ju tur att solen sken idag i alla fall.

räknade efter i morse att det återstår 6 veckor kvar att jobba. var inte alls sugen på att gå iväg i morse, en dag med personalmöte och sedan blev det lite oplanerat en föreläsningseftermiddag så nu har jag avslutat min obligatoriska kompetensutveckling inom öppenpsykiatrisk tvångsvård. informationen från rättspsyk var klart mest intressant annars var det mest tröttsamt att sitta i aulan utan luft och lyssna på en sammanfattning av de övriga tre träffarna som varit i höstas..jag måste erkänna att jag blundade både en och två gånger..

har varit lite trött på senare tid faktiskt

parents

först var jag hos BM igår på förmiddagen. prover och mätningar. allt ok. det som inte är ok är att jag frågade om vart vi ska gå för att registrera fadern och hon svarar socialkontoret varpå jag undrar vart det ligger i stan eftersom vi inte är härifrån och hon kan inte svara.

jag blir trött.. borde hon inte veta det? hör inte det lite till jobbet? eller är det bara jag som är knäpp och tycker att folk ska ha koll på det mesta som kretsar kring arbetet? det är ju en sån standardsak! de informerar om att vi måste registrera faderskap och sen vet de inte ens vart man ska gå..

jag har kanske jobbar för mycket och för länge med tydliggörande pedagogik och bemötande att det krockar när jag möter den övriga världen som verkligen har noll koll. det jag inte har koll på i mitt arbete det kollar jag upp till nästa gång eller återkommer per telefon eller via sms så fort jag fått reda på det.. men det är ju jag. jag vet att vi går in med för mycket hjärta vilket gör att arbetet blir så mycket svårare än vad som krävs av oss.. eller en del av oss iaf.

ja.

så bemötande från BM är jag inte så nöjd med. hon tittar mest på en utan att säga något.

men vilken vändning det blev på kvällen. jag var egentligen inte alls på humör men det var föräldragrupp och det var första träffen så iväg kom vi.

och wow! vilken BM vi fick som höll i gruppen.. bra bemötande, bra information om allt möjligt, verkligen nytänkande och otroligt kunnig och medveten om det hon gjorde. vilken dröm BM.

träffade ett par som var läskigt lika oss. hon utbildad lärare, jobbade i förskolan och hade funderat på både specialpedagog och doktorandtjänst och han inom IT. han lång och smal, hon kort, glasögon och rund mage. lite läskigt. även en från tjockis-fikat i söndags var med i gruppen vilket jag nästan misstänkte då de slagit ihop två områden till träffen.

så fick vi öva på avslappning och andning och prata om värkarbete. mycket spännande. lärde oss en del nytt.

så nu ska vi bli föräldrar :)













flash back

NH ska hålla fest..Flash back..back to the 90's.

jag bara undrar hur de tänkte där egentligen?

de flesta studenterna känns alldelens för unga för att ha upplevt 90-talet så som vi redan examinerade har gjorde. de som går nu hade istället sin tonårsperiod under 2000-talets början men hur kul fest skulle det bli? så nära inpå.

Han och jag pratade om detta vid middagen häromdagen efter att ha sett affischerna ute i korridorren. vi minns musiken som spelades i märkesbacken när man cyklade till skolan i tisdags.. shut up and sleep with me...mötte mig när jag trampade upp för backen.

vi minns addidasbyxorna som ALLA skulle ha, med lite häng på tillsammans med en gärna marinblå fruit of the loom tröja till. nämnas bör dock att jag ALDRIG hakade på trenden om att gå runt i addidasjumpabyxor till vardags i skolan hur inne det än var. jag använde mina på idrotten där jag också brände upp ett fint litet hål på ena knät.

fruit of the loom tröjorna hakade jag dock på och hade en marinblå, en plommonlila och en orange.. den orange skulle man ha när jag gick på cozmoz hemma i stan på högstadiedisko och dansade till alla de där låtarna man minns..

imponerande är att jag fortfarande kan ha mina addidasbyxor tom nu när jag är gravid. jösses jag svar inte smal jag var sticka på högstadiet.. (35kg i 7:an utan att för den delen vara anorektiker!!!) så det kanske inte är så konstigt att jag fortfarande kan ha se kläderna..

jag minns syrran som hakade på varje trend som gick..Robin frisyr, FILA tröja, addidasbyxor, Backstreet Boys, Leonardo Dicaprio...

...och så kom Titanic..

nej...dagens unga studenter kan knappast mäta sina minnen från 90-talet med det som vi faktiskt upplevde...lika lite som vi kan säga speciellt mkt om 80-talet mer än att det var mussepigg-tröjor som gällde i rosa :)

det luktar ost

var på middag igår hos P och M. med oss hade vi lite ost och kex. P skulle fara iväg på jobb så vi fick tyvärr med oss en del av osten hem igen..

det luktar ost! det luktar ost i bilen, det luktar ost i kylen, det luktar ost överallt. det är ingen god doft. plastpåsar hjälper inte!!

konstigt att min täta näsa ändå känner den illaluktande.. urk.

jag tror att det blir ost och kex ikväll också så att vi blir av med det stinkande eländet..

lön för mödan

har varit på lönesamtal med chefen. det var spännande i år. resultatet är lika spännande att invänta..


nu kör vi

nu är det slut på slappandet och en hektisk vecka drar igång redan idag.

pluggbiten är igång. funderar lite. är jag kanske redan klar med min del?

fika i eftermiddag med tjockis-tjejer och sen middag hos P och M.

imorgon blir det ingen sovmorgon utan jag ska in på lönesamtal. måste titta över mina förberedelser inför det. jag känner mig ganska säker i år på vad jag vill få fram. frågorna att fundera på inför samtalet var tydliga och bra utifrån de tankar jag har just nu.

sen är det hem för lite lunch och så är det en eftermiddag i skolan som gäller för ovanlighetensskull.

på tisdag är det BM och sen på eftermiddagen tillbaka dit igen för första träffen med föräldragruppen. spännande minst sagt.

onsdag. jobb.

torsdag en halvdags föreläsning med Eve Mandre. ser jag fram emot. det är ett stort namn i kretsen. sen på kvällen ska det fastas. ingenting efter klockan 21 vilket känns ganska lugnt då kan jag gott krypa i säng.

fredag morgon..provtagningar och mätningar för fettstudien och sedan en halvdags jobb för lite ledighet sen innan det är dags att jobba igen på söndag.

en slitsam vecka framför..



1 maj

jösses. redan maj! om två månader eller ungefär 9 veckor har vi en bebis. jag har mycket kvar att hinna med innan dess..

men idag blev det inte så mycket mer än det vardagligt nyttiga. började med en fika på stan med P och M. såg ett demonstrationståg i smalaste lagret och sedan blev det lite shopping. jag lyckades fynda två oversize tröjor på Gina för 49kr styck på rean. gött. kommer antagligen se ut som tält men alternativet är ju gravidsydda kläder som kostar skjortan.. hittade sedan en snygg t-shirt på H&M i mamastyle som dessutom innehåller eco cotton vilket är ett stort plus. så nu kanske jag har något att ta på mig. stod nämligen i morse och rotade igenom garderoben och gav mig på några försök som inte alls passade speciellt bra och det blir så tjatigt med samma samma hela tiden.

längtar till en vältränad figur i tighta jeans och snygga toppar... men sist jag var vältränad var 2005 så vem försöker jag lura egentligen ;P

efter mina fynd brände fötterna och vi hade fortfarande matinköp kvar att göra...så en sväng om där också för att släpa hem lite mat.

lite middag och slö i soffan innan vi granskade upp oss och städade av hela lägenheten från golv till tak. duktigt.
nu återstår bara en stor hög med diverse papper som ska sorteras in i olika pärmar annars är allt cleant.

en stund i soffan igen men sen ville jag ha lite luft även om kroppen var stel och långsam...så vi började gå men fick vända när det började regna och då önskar man att det gick att gå snabbare..men jag har alltid hört att regnvatten ska vara bra för håret..

...nu slöa i soffan med någorlunda gott samvete... lite dåligt pluggsamvete men det är en förmiddag imorgon som reserverats för detta ändamål innan fika med ett gäng tjockisar från stan och så middag hos P och M imorgon kväll..

hektisk nästa vecka följer därpå..

valborg

veckan som gått..ja den har bestått av jobb. fick så där superont i armbågen redan innan lunch i onsdags så efter jobbet blev det till att hålla sig still och be Honom om hjälp att få av den långärmade tröjan jag hade på mig för jag kunde inte lyfta upp armen pga smärtan. svullen till max i fingrarna.

och på torsdagen var det puts väck. värk i armbågen jo men fullt rörlig och inte alls lika svullen. det är ett lotteri.

fick en helt otroligt logisk insikt igår om varför det är som det är när jag ska sluta arbeta. så himla logisk men det har helt passerat mig. men nu vet jag varför jag känner mig uppäten.

vaknade riktigt trött och surmulen igår morse och hade ingen lust alls till allt vad det här med Valborg och människor heter. men brasa ville jag ju ändå se, det hör ju till våren och är så mysigt.

så det var bara att sudda sudda ut sin sura min och släpa sig ut i det blöta landskapet. och vad glad jag blev av frisk luft och trevliga människor.

vi var iväg till Tanneforsslussar, ett av många ställen där vi inte har varit fast vi bott här i stan i snart 3 år. det är mycket av den här stan som vi inte har sett. däremot kan jag tipsa om flera fina ställen i Norrköping.

det var maschaller utställda längs slussen, mycket folk och en liten liten brasa som tändes av kanotister ute i vattnet. en helt underbart imponerande fyrverkeri och lite fin körsång.

vi passade på att ta oss en sväng runt ån och slussen och såg oss omkring i området.

träffade E och J med föräldrar precis innan brasan tändes.

avslutade kvällen med att ta driven för Han var hungrig igen och jag tog mig en glass...lyssnade på studenterna som festade i huset. en av årets stora helger..sen sov jag vid 23.





RSS 2.0