perspektiv

jag har varit mycket fram och tillbaka. jag har diskuterat saken här hemma i alla de möjliga former. velat och haft mig.

skolan är jätteintressant. det är ett intressant studiematerial men när det kommer till diskussionerna faller jag platt bara för att jag inte har någon som helst erfarenhet av att arbeta som lärare.

det har gjort mig så tveksam till om jag är ute i rätt tid. kanske skulle jag skjuta på studierna några år. även om just nu känns som den perfekta tidpunkten just för mig. vi har inga barn, vi får bo kvar i studentlägenheten som är billig och vi trivs så länge jag inte bakar och lagar mat i köket samtidigt för då blir det trångt. ärligt så vill jag hellre ta en examen från Linköping än från Örebro för att komplettera min tidigare från Högskolan Dalarna. det går inte att komma ifrån att det är lite mer status över vissa läroanstalter. och från Örebro har jag redan samlat ihop en hel termin med poäng så det räcker.

så egentligen hänger det bara på diskussionerna som inte är kopplade till min verklighet.

men så pratade jag med vår vikarie på jobbet. och fick ett helt annat perspektiv. det behövs någon som är intresserad och kan funktionshinder i skolan. hennes upplevelse är att de sätter sig inte in i hur det är att ha en diagnos inom tex. neuropsykiatri. inte på den skolan hon tänker på. förhållningssättet och metoderna de använder är helt felaktiga och man blir mörkrädd.

plötsligt känns allt så självklart. det är klart att jag måste fortsätta. den kompetens som jag arbetar för att bygga upp varje dag är ovärderlig för ett sådant barn. med rätt bemötande kan man gå långt.

och igår hamnade jag i en diskussion om skillnaden mellan handikapp, funktionshinder och funktionsnedsättning. jag borde vara tuffare och lita till min kunskap men när man inte är 100% säker blir det lätt att man ger efter och tror att man är ute och seglar. det var jag inte.
funktionshinder är omgivningsrelaterat medan funktionsnedsättning är individrelaterat.

vad är det jag alltid brukar säga när jag arbetar: tro på din egen förmåga, för du har den..





men lika gla är jag för de..

en totalt tvärt om morgon..

"glömde" ställa väckarklockan igår. jag som normalt brukar ställa två. just in case. tänkte att jag skulle ställa den men efter att ha försäkrat mig om att Han skulle gå upp innan mig föll det bort/struntades i..tänkte att upp kommer jag ändå.

och nog kom jag upp alltid. 07.45 kommer Han in för att säga hej då. tittar på klockan och frågar oroligt om den är 6.45 eller 7.45. fruktar för det senare..vilket naturligtvis är det rätta.

så att tvätta och ta en promenad innan skolan är bara en önskan blott.

min långa sköna njutningsfulla morgon blir till en vanlig morgon utan njutningsfulla inslag särskilt eftersom jag upptäcker att det regnar också och överväger att då gå till skolan vilket innbär att det gäller att komma iväg så snart som möjligt..

det blev inte det alternativet. det blev inte heller alternativet på cykel med regnbyxor fast jag letat fram dem ur klädskåpet.

det blev det lata alternativet. bilen. tvärs över gatan. i stortsett. fast med världens omväg eftersom man inte får köra på cykelbanor.


men tur var väl ändock det.

det här med akademisk kvart tycker jag bara är blahablaha.. det har ingenting med tydlighet att göra. för om jag inte minns fel står det i vårt schema att vi ska börja 9. vilket med akademisk kvart betyder 9.15. hur otydligt som helst. men av någon anledning började vi 09.00 idag. jag anlände 09.02. avskyr sen ankomst. det är därför jag aldrig är sen.

förutom idag då tydligen.

sen redovisades det. och det redovisades. kursuppgift 1.

vid inlämningsstadiet var jag lite nervös över min prestation. nöjd men ändå inte. sidorna tog slut efter ett tag. jag skulle gärna ha skrivit max 7 sidor istället för max 5 sidor.

men nu efter lite distans och andra perspektiv är jag ändock nöjd med min insats.

så efter skolan blev det en promenad genom området och så tvätt. det börjar bli lite ordning på dagen.

nu återstår sökande efter artiklar och lite pyssel.






på tal om mat..

har fått så sjukt mycket beröm för min matlagning av mina roomies. tack så mkt!!

undrar vad de har ätit tidigare?

men det är jättekul att ha talang för något så "enkelt" som jag ser som basmat..

iof är det inte alla som är bortskämda med hemlagade köttbullar men det ska mycket till innan jag köper köttbullar faktiskt.


söndag

såg på nyheterna i morse om översvämningarna i Filippinerna..tänker på mina tre tjejer och en Jun som är där just nu.. Hoppas att alla mår bra!


vidare har dagen inneburit inflyttning på kontoret. så nu börjar det bli lite organiserat här igen. även om den del grejer är på rymmen och man vet inte riktigt vart de tagit vägen.

jag har sökt stipendier så nu är det bara att hoppas. vore kul att få så att jag kan arbeta lite mindre...för på sista tiden har det blivit mer än vad jag ska. B stod i dörren i fredags 16.30 och undrade om jag aldrig Alfons aldrig skulle gå hem...för jag skulle bara...men så är man samordnare också från v 41. veckan då allt händer!!  yeah right!

sen har jag studerat också. läst kursuppgifterna 1 från mina kurskamrater. redovisning imorgon. får se hur det går.

nu blir det nog middag. kyckling i tortillabröd med korriander/limesås och grönsaker..mums!


roomiesarna

efter nio månader är de alla utflugna. mina roomiesar.

det känns lite konstigt. att helt plötsligt vara utan dessa människor som varit total strangers från en början men vars liv man kommit mer eller mindre nära genom att dela en vardag.

helt plötsligt finns det ett till rum att utnyttja och ingen mer att vänta in. vi är fullskaliga i lägenheten.

det har varit ett äventyr.

nu finns ingen tanke på några fler roomies. den näste som flyttar in lär bli kvar i en si sådär 20 år..men först lite lugn och ro.

fast det förståss...besök är alltid välkommet. kanske kanske att vi får hit T redan till helgen. och det var på tiden så att det kan bli en promenad på söndag :)  just like old times..

höst inspiration

i mellan studierna har jag hunnit få lite inspiration av dagens väder, vind, regn, löv som börjar få färg och en rosa solnedgång.

till middag har jag gjort kålpudding...mums! passade även på att göra lite pizzasallad som får stå och gotta till sig i kylen.

igår blev det ett brödbak på kvällen så i morse fanns det färskt bröd till frukost.

nu börjar hösten!


tv

efter alla debatt och små insändare som man snappat upp lite här och var så var det dags att med egna ögon studera Svenska Hollywoodfruarna som sänds på tv. där kan man snacka om att bli mörkrädd för vilken syn man har på människan.

en ännu gladare överraskning var Extreme male beauty som kom direkt efter när jag egentligen tänkt krypa i säng.
vilka bra reportrar de har i Storbrittanien. I love it! Anna Richardsson och nu Tim Shaw. (finns en skotte också som hade ett program om dejting som också var hur kul som helst)..
Synd att detta var avsnitt 4 av 4..han bjöd verkligen på sig själv, verkligen på hela sig själv!

saknar brittisk tv..har inte tittat på svensk tv speciellt mycket på sistone, det har mest blivit att man satt på och sen stängt av igen.


något varmt

påbörjade något varmt till vintern på syjuntan. M bjöd på god morotskaka. prat och skratt..

nu närmast lite mat i magen och sedan åter till studierna innan sängen..skola imorgon.

ska ägna förmiddagen åt studierna också för jag tror inte att jag börjar förren 13 imorgon med seminarie..

kanske ska poppa in på gymmet sen också.

var lite på köpcentrat en snabb sväng innan juntan för att köpa lite garn. tittade även efter en oversize väska
som ska vara snygg att ha i skolan och få plats för böcker, gymkläder och matlåda..
men som vanligt är jag helt fel i tiden. det modeskeppet har redan seglat. nu är det definitivt inte inne att ha oversize väskor utan alla är pyttesmå. och det är ju bra med tanke på alla ryggar som förstörts av alla modefreaks... men jag behöver den ju av praktiska skäl!

för jag är alltid praktisk i första skedet och modemedveten i andra..

letar vidare...


syjunta

ny dag. nya projekt.

denna helgen har jag sovit och sovit. det verkar vara väl behövligt. dröp i säng vid 23 igår och sov hela natten fram till 8. tittade på klockan och vaknade igen klockan 9. att man kan sova så mycket?! men när det behövs så..

nu har dagen tagit form igen och studierna är igång. dags att dra lite i trådarna för att få ihop säcken något. på tisdag ska där sitta en fin rosette om alltihop. klappat och klart redo att ges bort till läsarna.

sen blir det syjunta. ska försöka komma iväg och fixa lite innan dess också så att jag kan påbörja mitt nya projekt som jag tänkt ut. kan nog bli bra det. men lite hemligt är det allt =)


nej studier studier studier..


kommentarer

hittade en kommentar som jag inte tror att jag läst.. från Anonym...läser det om igen och tänker att det måste vara min räddare i nöden. J? eller hur?
för visst vore det kul att jobba ihop igen..

fast det skulle aldrig gå. det kan ju vara en omöjlighet som vi vet med oss sedan tidigare. att gå från det ena till det andra. det kan stoppas på vägen. det kämpar vi ju fortfarande med (Å). kryptiskt? ja men det kanske går hem ändå?

fast ett kommande studiebesök från Linkan kanske ger resultat. något som skapat hetta och nervositet redan. men det är en möjlighet. för mig.


jag har många alternativa karriärer. jag måste bara komma ihåg dem.

jag har två bokprojekt som jag klurat på. kläckte ytterligare en idé i fredags när jag lyssnade på radion. det får inte bli för avslöjande men samtidigt lär jag komma ihåg den.

sen är ju posten dit jag ska söka mig när jag inte längre ska jobba med människor.

hmm undrar vad mina andra idéer var för något då.. typiskt redan glömt =)




skogen

hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen ägnades åt studier. vet inte om jag kom så långt ändå i färdig producerad text men en hel del infallsvinklar kom på prent i vilket fall. nu är det väl "bara" så att säga att knyta ihop säcken och få in den sista litteraturen så ska det väl vara klart ;)
ska få in en annan persons åsikter också på en rad begrepp.

men man kan ju inte sitta inne hela dagen och särskilt inte som det har varit en så fin dag som det har varit idag. framåt 15-tiden fick det vara nog och vi drog ut i skogen för att leta ännu mer svamp. hittade lite men det var svårare denna gången. det var torrt i skogen och andra hade varit där före. hittade dock några guldgruvor med mycket små svampar.. kanske att hämta om en vecka? eller så är det dags att tacka för detta svampår?

nu blir det lite mat och mys på kvällen..

imorgon är en ny studiedag och syjunta :)


lördag morgon

lördag morgon och jag har lyckats sova 11,5 timme. välbehövligt. vaknade riktigt fräsch i morse men känner en krypande huvudvärk ändå..

den kanske lossnar efter några timmars studier?

för det är vad som måste till under denna lördagsförmiddag. några timmars studier på min max 5 sidor långa första kursuppgift.

är jag flitig kan det kanske hinnas med en tur till skogen under helgen och förhoppningsvis hitta fler svampar. är lite smått orolig för att andra svampletare har varit där innan och tagit alla svampar jag tänkt hitta. för vi vet ju om att det är ett populärt område där det alltid står bilar när vi kommer...men hittills har vi inte behövt gå lottlösa därifrån.

vädret är så underbart så jag vill verkligen inte sitta inne med en kursuppgift utan jag vill ut i naturen..dags att sätta igång då kanske. bäst att vara sin egen motor..

fullt ös framåt!

spöken

har fått anledning att fundera över detta med spöken. nej jag har inte sett några än...men jag tror på dem.

började istället fundera över detta med att kors ska driva bort onda andar och liknande. när kom man egentligen på det?
är inte det en rätt konstig grej ändå? var i själva korset är det som ska driva bort det onda? att det goda ska segra men vad i korset är gott?

och fanns det då inte spöken innan bibeln kom till? och för de som inte tror på Jesus utan tror på vetenskapen..

tankarna kring spöken tog en helt annan vändning igår när jag såg filmsnuttar med präster som drev bort spöken med kors.










migrän

kom hem igår klockan 18. klockan 19 låg jag i sängen och frös med dunkande huvud och lätt illamående.

och så tänker jag att den dagen var förstörd och det finns inget jag kan göra åt saken.

vaknade upp i morse och nog kändes det att man haft ont i huvudet men det tycktes ändå vara bortblåst...men icke.

dock inte lika farligt idag, det går att stå ut men hela grejen med fredag känns inte lika rolig längre..

hoppas på en bra helg!





efter en promenad

att promenera nu är underbart. luften är sval men ändå varm och solen lyser i ansiktet.


gröten i huvudet har sorterat upp sig.

ser ömsom på tv och lyssnar på grannarna. jag tror att de ber. tycker att det är härligt att lyssna till deras stämmor. det blir en speciell stämning i luften.


låååång promenad

T: tack du! ja en afterwork fika är precis det vi behöver..

 

vilken dag det har varit idag. jisses.

har bara flackat runt och proppats med information av både det ena och det andra slaget.

nu sist har jag varit på utbildning med jobbet som handlar om öppen psykiatrisk tvångsvård och öppen rättspsykiatrisk vård. det är en satsning som kommunen och landstinget gör tillsammans.

det hela ska pågå under fyra eftermiddagar varav idag var början till allt. det var mkt intressant. vi fick en grundlig genomgång om olika lagar. en del nya och andra gamla bekanta även om jag inte har läst särskilt mycket om lagar så är jag ändå lite insatt i SoL och LSS. Nu behandlades även HSL och LPT.

så nu är det en mastig gröt i min hjärna. skola, jobb och utbildningssatsning.

jag är nog också något av en slow learner och får in detaljer men det tar ett tag innan helheten faller på plats så nu ska jag nog bege mig ut på en lång promenad i omgivningarna och skogen för att se på lite annat och låta tankarna fara fritt ett tag.

sen blir det middag och kanske att jag efter det kan öppna en bok ur litteraturlistan. annars får jag nog ägna kvällen åt att glo på tv med serier där jag inte behöver tänka så mkt för allt är redan så uppenbart =)

go kväll!

 

 

 

 


teater?

jag är ingen teatermänniska i avseendet att utöva teater själv. det är jag alldelens för feg för. men ändå måste jag vara bra på vardags teater på något vänster för folk läser mig så otroligt fel. så konstiga föreställningar folk har om mig. eller så är jag mkt av en doldis.

idag skulle vi föreläsa. Malla har varit supernervös hela tiden och har fått det till att jag varit kolugn. något som jag inte har varit. muntliga framställningar i skolan har aldrig varit något jag längtat efter och det var inget jag längtade efter denna gången heller men när ingen skulle gå med Malla så kände jag mig bara tvungen att kasta alla mina rädslor åt sidan och rycka ut. för vem skulle annars göra det? det finns inte så många att välja på.

så jag gjorde det. jag ställde upp. men inte var jag kolugn.

men om man har en vän som är jättenervös så kan jag inte bara vara lika nervös själv. någon måste ju styra båten så jag intar positionen som utåt sett verkar lugn och tror på läget. vi överlever.

det är nog där, att jag alltid tar på mig den motsatta rollen som gör att folk missuppfattar mig. för vem är jag då egentligen, innerst inne?

är någon väldigt pratig som många av mina goa glada vänner så intar jag en mer reserverad plats och låter dem bre ut sig.
är någon mer tystlåten kan jag ta på mig den prataiga rollen, jag som annars inte är så stor i orden.

är någon superduper nervös - då styr jag båten i hamn.

men oj vad bra vi var. jo för det var vi.

upplägget kastades helt om efter en snabb presentationsrunda av de vi mötte. och istället för att föreläsa rakt upp och ner blev allt till en enda stor berättar- och frågestund.

så bra det kunde bli.

de önskade oss tillbaka vilket man måste se som ett gott tecken. inspirationsmaterialet som vi tryckte upp verkade också gå hem.


idag får man vara mycket nöjd med sin insats.

sätt att uttrycka sig

jag blir riktigt mörkrädd när jag hör hur en del folk uttrycker sig.

vilka begrepp, vilka synsätt

var inte det här 2009?





tomtegröt

jag blev så sugen på risgrynsgröt så det gjorde jag till middag. riktig skolmat. och gick man i skolan i Säters kommun fick man under min VFU gröt varje fredag till skollunch. lite tråkigt i längden kanske?

men nu var det gott. och mycket gjorde jag, extra mycket. för det godaste är att steka på den imorgon i stekpannan och sedan äta med lingon. smaskens!


förutom det har jag varit i skolan. och ja..

föreläsningen av Claes Nilholm var mkt intressant. en insatt man som även gav många bra exempel att koppla teorin till. redde även ut perspektiven vilket var bra för min del. jag snårar in mig i alla synsätt, perspektiv och teorier.

till sånt skulle jag behöva mkt mer tid så att man verkligen kan sätta sig in i det men det är mkt att läsa hela tiden så ibland går det lite snabbt och så tror man att man har förstått...eller så ramlar poletten ner långt senare.

sen blev det bearbetning av föreläsningen. och ja. de gör att jag funderar över min situation. jag kan ju faktiskt ingenting om skolans värld mer än det jag upplevt själv. jag har ju aldrig varit inne i den och arbetat. så det känns lite dumt... men samtidigt blev jag ju antagen. jag blir kluven..

har ägnat eftermiddagen till att slå i böcker och skriva ner lite tankar kring kursuppgiften.


har läst igenom det vi ska föreläsa om imorgon. nu kommer nerverna för det också...ska åka in till jobbet i ottan imorgon och färdigställa det sista

 


måndag morgon

solen skiner idag..

härlig måndag morgon. har sovit helt underbart och haft en lång frukost.

snart dags för skola och sen tänkte jag poppa in på gymmet och köra ett svettigt pass.


svar

L:

vi ska till Sharm El Sheik. jag har varit i Kairo tidigare men det var sådär. man blir påprackad ganska mkt och får ingen direkt lugn och ro. redan på flygplatsen när vi hämtade ut väskorna kom folk och skulle hjälpa till....mot pengar såklart!

snorkla i Röda Havet har jag också gjort tidigare men från Jeddah en kuststad i Saudi Arabien dit vi brukade åka på semester när vi bodde där. Annars bodde vi mitt ute i öknen i långtbortistan :)

men efter att ha försökt snorkla i medelhavet så bestämde jag att det var dags för en riktig snorkelresa.







resor

igår bokade vi en resa till Glasgow i oktober redan. jag hade tänk åka i november men var för sent ute så de billiga biljetterna var slut. hoppas ändå att julhandeln har kommit igång något tills dess så att man kan börja beta av julklapparna.

i november ska vi åka hem till Dalarna. den enda Dalaresan som är planerad so far.

om allt slår in kan det kanske bli en helt underbar resa i december. men allt måste klaffa i så fall.

mot nyår åker vi skidor i de svenska fjällen. njuter av mycket snö förhoppningsvis.

bara några dagar in på det nya året packar vi om väskan från skidutrustning till snorkel och cyklop och sticker två helt  underbara veckor till Egypten och Röda Havet. den första riktiga ensamma långa semestern efter nära 5 år tillsammans. det var på tiden!!! investera i oss.

biljetterna är bokade för Skottland i april. bröllop. inte mitt utan Vxx. såå roligt.


mkt resande blir det men det ska bli så roligt. älskar känslan att vara på väg.

sen får vi se vad nästa sommar har att erbjuda...det kan bli lite ditten och datten det...helt utan tankar står vi inte.




allt om studier

idag skulle allt handla om studier.

inte det lättaste när man är sambo med två stycken.

jag pluggar bäst hemma. visst det finns mkt som distraherar men det funkar ändå bäst för mig. utom när jag bor med folk.

det spelar ingen roll om de inte är hemma för tankarna kommer att snart kommer de hem, bäst att bli klar innan dess...och så funkar ingenting.
men sen finns det ju det där som distraherar också. jag får sån lust att städa varje gång det ska studeras. har jag inte tidspress så städar jag först och pluggar sen. har jag tidspress så städar jag alltid när jag blivit klar. underbar känsla av rent.

har dock lyckats få lite gjort ändå. läser om problembarnets århundrade.

har också skrivit ihop ett diskussionspapper att dela ut på föreläsningen med punkter att diskutera för att skapa en gemensam värdegrund. något som bara känns viktigare och viktigare för var dag..

har också städat lägenheten så nu är här fräscht och fint. lagade hemgjord pizza med Honom.

nu ska jag återgå till lite mer studier. nu har jag fått ro i kropp och själ.


frågor

  • Hur gammal är du om fem år? 27....okej då 32 (under p&l gratulerade folk mig på min 22års dag:)
  • Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? K och S mina två sambos 
  • Hur lång är du? 164 cm
  • Vilken är den senaste filmen du sett? hmm minns inte namnet på den men den gick på tv
  • Vem ringde du senast? Maalin
  • Vem ringde dig senast? Maalin
  • Hur löd det senaste sms:et du fick? (som jag sparat) Jaaa! Har bara 3 kap kvar! Så jäkla intressant och lärorik! Tack!! :-) Och du skulle se mina pakethållarblåmärken!!
  • Föredrar du att ringa eller skicka sms? beror på vad jag vill få fram.
  • Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.
  • Har du några husdjur? en hund typ..(bor hos mina föräldrar men är väldigt mkt min)
  • Vilken ögonfärg har du? Blå/grön kanske
  • När vaknade du i dag? 09.40
  • Vilken är din favoritjulsång?  hmmm funderar
  • Vilken är din favoritplats? ångbryggan vid älven
  • Vilken plats föredrar du minst? kontoret
  • Var tror du att du befinner dig om tio år? Familj & barn?? troligen. kanske har jag lugnat ner mig eller så far jag runt värre än någonsin :)
  • Vad skrämde dig om natten som barn? jag trodde att det fanns något under sängen och hoppade alltid i sängen, gör jag nog fortfarande. inte stoppa tårna för nära sängkanten ;) 
  • Vad fick dig verkligen att skratta senast? Maalin hon smittar så
  • Hur stor är din säng? 1,40
  • Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar, bärbar och stationär..
  • Sover du med eller utan kläder på dig? det är olika
  • Hur många kuddar har du i sängen? 6-7 st.
  • Hur många landskap har du bott i? Dalarna, Närke, Östergötland, Saudi Arabien
  • Vilka städer har du bott i? Borlänge, Örebro, Linköping , Riyadh, Burediah.
  • Föredrar du skor, strumpor eller barfota? mysiga tofflor eller ballerina 
  • Är du social? både och..det beror på hur min dag ser ut, är jag jättesocial på jobbet så vill jag gärna vara osocial hemma, har det varit en osocial dag då blir jag jättesocial...
  • Vilken är din favoritglass? Baskin Robinsson Rainbow
  • Vilken är din favoritefterrätt? Är mkt svag för Budapest tårta...men det är ju en tårta.. jordgubbar är aldrig fel
  • Tycker du om kinamat? Kina-Thai nr 22...finns inget bättre!
  • Tycker du om kaffe? Nej, te i alla de möjliga former..
  • Vad dricker du till frukost? Juice, te eller proviva nypon funkar också...lyxfrukost smoothie 
  • Sover du på någon särskild sida? Alltid ytterst
  • Kan du spela poker? Nja..beror på vad man menar med kan...kan kan jag väl men om jag vinner är en annan sak =P
  • Tycker du om att mysa/kela? Jaa
  • Är du en beroendemänniska? Beroende av vad? Inte av en annan människa 
  • Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej men två som nästan skulle ha haft det om de kommit till världen några minuter tidigare
  • Vill du ha barn? Joo
  • Kan du några andra språk än svenska? Engelska, lite tyska, lite teckenspråk
  • Har du någonsin åkt ambulans? Ja när vi var på studiebesök hos en förälder i 4:an-5:an.
  • Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng.
  • Vad spenderar du helst pengar på? Resor
  • Äger du dyrbara smycken? Nej, det känns lite onödigt
    Vilket är ditt favoritprogram på tv? Inget just nu
  • Har du haft tandställning? nej, tackade nej till det...har ett unikt smile 
  • Vem är den roligaste människan du känner? Jess och Maalin
  • Sover du med gosedjur? Pandis finns alltid i närheten av sängen iaf...har alltid gjort runt hela världen
  • Vad har du för ringsignal? Någon standard..
  • Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jo det finns nog
  • Vad har du närmast dig just nu som är rött? En fruktskål och en blomkruka med en julstjärna som inte vill dö fast det är september!! 
  • Flirtar du mycket? Lite olika...beror på vem personen är..vissa är mer flörtiga än andra.
  • Kan du byta olja på bilen? Kanske om jag försökte, det kan väl inte vara så svårt?!! 
  • Har du fått fortkörningsböter någon gång? Ja tänka sig det har jag, i tjänst och allt. Usch! Trodde man väl aldrig om mig, jag som jämt kör så lugnt!!!
    Vilken var den senaste boken du läste? Hanne Vibeke Holst
  • Läser du någon dagstidning? Dalarnas tidning, Norrköpings tidning och Corren..på nätet när tid finns
  • Prenumererar du på någon veckotidning? Nej 
  • Dansar du i bilen? Hahah det händer, sjunger en del på morgonen
  • Vilken radiostation lyssnade du till senast? P3
  • Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? anteckningar inför en föreläsning jag ska hålla med Maalin på jobbet.
  • När var du i kyrkan senast? I august på dop.
  • Vem var din favoritlärare på högstadiet? Håkan i kemi, men nu i efterhand så var inte Harriet så dum ändå..
  • Hur länge har du campat som längst i ett tält? En vecka ungefär..reste runt lite i Sverige en sommar..


  • föreläsning

    hastigt och lustigt har jag tagit på mig att vara en av två föreläsare på tisdag.

    vi ska föreläsa om AS och ADHD samt vår verksamhet och hur vi jobbar.

    behöver jobba på upplägget under helgen. nervöst.


    världens grej

    världens grej kan vara på gång. vore så nice om det slog in. men det återstår väntan innan det kan bli något bestämt. den som väntar på något gott..

    men det gjorde bara superfredagen ännu bättre. kunde inte ha haft ett bättre avslut på veckan.




    jag har börjat med självförsvarsövningar i sömnen också. inte så bra för vissa drabbade. det gick så långt som till att jag sparkade. livsfarligt!!


    andats

    idag har jag gått i skogen och bara andats. det var så välbehövligt och så fint väder att jag kunde inte göra något vettigare. detta var vettigt nog.

    helt underbart väder!

    njuter av att det snart är helg igen. mitt upplägg på dagarna gör mig förvirrad men oj vad snabbt helgen kommer för jag har knappt hunnit påbörja min arbetsvecka förren det är helg. underbart.

    något mer roligt är att jag ska få gå på utbildning på onsdag med jobbet. jag tycker om att lära mig nya grejer.


    det känns otroligt viktigt att verkligen försöka hitta de där positiva sakerna just nu för allt annat är kaos och det fungerar inte alls.

    men åter till positiva saker. till middag kunde vi avnjuta kantareller och omelett. ser redan fram emot matlådan imorgon. hur gott ska inte det bli?

    i helgen ska jag nog försöka titta lite på studenter som drar i varsinn ände på ett långt rep. undrar vilka man ska heja på?

    jag ska fila på en föreläsning jag och Malla ska hålla nästa vecka.

    och kanske att jag kommer ut i skogen och letar upp de där sista svamparna som vi sparade förra gången. det är så enormt skönt att komma iväg ut ut ut.





    tok

    crap!


    min lugna semester är nu över.

    det är tokjobba och tokplugga som gäller de närmsta två veckorna. hur kunde det bli så här?

    jadu...det är frågan det.

    men chefen lövs me. suck.

    men sova kan man ju göra när man är pensionär har jag hört...



    note to self:

    * efter dessa två veckor ska jag inte jobba mer än 60% !!



    svårt det där

    imorse började jag fundera över det där med manligt och kvinnligt. för jag generaliserar det till det utifrån mina upplevelser och även andras upplevelser.

    (har varit på föreläsning om Vad är forskning? idag och fått lära mig att alltid tala om källan. Att sunt förnuft kan ställa till det i forskningssammanhang för att man tror att det är sunt förnuft och att så är det väl...det vet ju alla att läxor ska man ha i skolan...men vem har egentligen forskat på att det ska vara bra?

    så jag anger min källa, att det är min upplevelse av det hela. sätter föreläsningen i action på en gång även om detta knappast är ett vetenskapligt forum...)


    så till saken..

    jag funderade över min situation. jag känner att jag nu måste grotta ner mig och verkligen koncentrera mig på skolan och plugga järnet. av flera orsaker. dels har jag arbetat mer än jag planerat att jag skulle, och det är nödvändigt att jag gör det. eller nej det är det egentligen inte men det goda hjärtat säger att det är rätt sak att göra. det är mänskligheten som får styra till viss del. sen har det varit mkt planeringsdagar och ska bli åter en sådan imorgon och där är ju jag frivilligt/ofrivilligt..spindeln i nätet. kontrollfreaket som inte helt kan släppa allt i händerna på någon annan och bara åka med och bara veta allt till hälften. nej insatt vill jag vara.

    sen valde jag en helg med mkt spektakel och har inte öppnat en skolbok på hela helgen. kanske om jag varit pigg igår kväll att det blivit några rader men nu valde jag istället att svänga mina lurviga och dansgolvet var underbart. för en gångs skull var jag ute.

    mmm.

    men.

    när jag så kommer hem det är då det manliga och kvinnliga slår till. för jag skulle egentligen lämna över mycket till Honom att sköta. jag får plugga, han får sköta matlagning och allt sånt.

    och det har jag gjort till viss del.. men. förra veckan var det jag som skickade iväg honom till affären att handla, fast jag var med och petade i vad som skulle köpas, plockade fram ICA-kortet så att vi får poäng osv.

    när han står och lagar mat i köket kan jag inte koppla av för att jag hjälper ju inte till. stackarn får ju göra allt! tänker jag då...

    sjukt!!

    för i tenta perioder har Han varit grottmänniskan. åkt på morgonen. ätit färdiglagad mat. sovit. plugga plugga plugga..

    men jag kan inte göra samma sak. nej för jag ska ju städa, laga mat, pumpa cykeln, kedjan skulle behöva ny olja, hämta bokpaket på macken, mejla artiklar, tvätta, vattna blommorna, plocka svamp...and on and on it goes..

    så himla svårt att bara släppa och fokusera till 110% på enbart studierna.

    nu har jag hämtat bokpaketet, laddat diskmaskinen, torkat av spisen, sköljt ur juiceförpackningarna ...nu ska jag försöka plugga 30min innan han kommer hem..

    måste nog fly till studierummet en trappa upp om jag ska få något gjort.

    men visst är det konstigt vad olika man kan va?


    ledig eller arbete

    det tar ett tag att komma in i nya rutiner. det känns som att jag är väldigt mycket ledig men också att jag jobbar 200%.

    det hinner gå så lång tid mellan mina olika aktiviteter - jobb och skola så det känns som att jag har varit ledig länge.

    men när jag väl ska iväg till skolan eller jobbet då känns det fortfarande som att jag gör det på heltid och att det finns så mkt att göra så att jag jobbar 100% på båda ställena...fast det egentligen inte är så heller..

    nu är det skola idag. fullt ös.


    slå runt

    helgen har varit super.

    lyxfrukost på lördagen helt underbart.

    hämtade upp JZ och avnjöt en lunch ute på en av stans uteserveringar. solen värmde i den lite kyliga luften.

    traskade gatorna upp och ner i jakt på fynd. blev inga direkta fynd denna gång men några "nödvändiga" saker som var planerade inköp blev ändå av.

    tillbringade kvällen med att piffa och puffa upp oss samtidigt som det spelades bra musik ur högtalarna och det knaprades på kex med ost. vin och andra drinkar.

    letade oss genom stan till grabbarna som i lugn och ro sett fotbollen.

    tog oss in till stan på cykel och kom på hur kul det var att åka pakethållare igen. gamla goa tider.

    svängde våra lurviga till härlig musik och promenerade genom natten hemåt.

    stöp i säng klockan 5. undrar just när man gjorde det senast?




    IKEA utan att hitta det jag sökte. slutsålt på just det.

    lunch på stan i gott sällskap. tacksamma för att vädret fortfarande tillåter uteserveringar.

    nu kväll och film med alla mina sambos :)


    tack JZ för en mysig helg!!











    lyx

    idag ska jag ha en lyxlördag.

    har ätit en lyxfrukost som började med en smoothie med banan, blåbär och mango. gott!

    ska städa undan lite och sen dra för att hämta JZ så blir det en lunch ute och shopping.


    grattis

    grattis Lång som blir 25 år idag!!


    musik

    att plugga in mp3-spelaren i öronen kan utestänga kackel och få mirakel att inträffa.

    jobbat som 17 idag. så nöjd!!

    nu tar jag verkligen helg.



    måste köpa en ny mp3.

    att se fram emot

    jag se fram emot hälgen. då ske ja prat dalmål så de sjuuuunge om e.

    JZ komme ner å ja ske spendere penge vill ja lova. kanske svänga mina lurviga å. ;)




    the only way out

    jag är logisk. jag vet hur det ska vara. men ändå går det inte. för man är ju en känslomänniska. kanske känslomänniskan nr 1. kräfta och allt. önskar att man vore lite mer hård som sten eller kanske inte.

    men det måste ju finnas ett sätt att hantera det hela på. för annars går jag under.

    och då kläckte jag idéen. min egna strategi.

    jag klyver mina personligheter. jag anlitar mitt gamla påhittade smeknamn på mig själv M när jag är privat och får gå under det officiella E när jag är i tjänst.

    troligen skulle jag bli inlagd för mina klyvna personligheter så vi behöver inte tala så högt om dem men något måste göras för idag var botten is nådd, hur långt kan man gå? inte längre. för det påverkar verkligen allt. hela mitt liv påverkas av tre dagar.

    det är INTE okej!

    men att hålla distansen blir svårare och svårare. ilskan kryper in under skinnet.

    snart behöver jag räddas av Jompan, hon som lovat att ta mig bort därifrån.

    det finns gränser för hur mycket kaos det får lov att bli. botten is nådd, hur långt kan man gå?

    så nu är jag M. min andra trevliga personlighet som njuter av sin fritid och troligen ska ägna den åt att studera lite.


    grillning

    vilket underbart väder för grillning. det är utflyttnings, inflyttnings, födelsedags grillning vi ska på och det är en och samma person som ställt till med allt det där.

    sitter bara och väntar på att gå iväg...men först ska jag fixa lite med en liten present..trots allt.


    hur ska man kunna sova?

    vaknade inatt när allt var mörkt runt omkring av att jag drömt om något otäckt.

    jag hade drömt om alla utsatta barn som inte har någon som skyddar dem. om alla barn som ligger vaken om nätterna för att de törs inte sova pga rädsla. rädsla för övergrepp, missbrukande föräldrar som de håller ett vaknade öga över och allt annat som inte fungerar i deras värld.

    det var inte lätt att själv somna om sen när man tänkte på alla barn som just denna natt låg vakna.


    RSS 2.0