aktiv

ikväll har det varit intro och presentation inför Aktiv student.. jäklans vad kul det ska bli. visst att hälften av alla mina pass krockar med mitt jobbschema för tillfället och jag bara vill rätta till det så fort det blir måndag..

men attans vad taggad jag är.. måtte det hålla i sig till måndag.

på måndag drar det igång med första passet, cycle och fortsätter på tisdag med core, på torsdag är det fotboll. meningen är att vi ska få prova massor av olika pass för att hitta det som passar oss..

cycle och core går nog bra men jag får nog peppa rejält inför fotbollen.. får minnen av skolidrotten. inte orkar jag engagera mig i reglerna heller, Han har åter igen förklarat off side för mig..vet inte om något fastnade eller om det for rätt igenom huvudet IGEN. men man behöver ju inte gilla allt!

vi ska också ha livsstilssamtal och test av puls. skoj skoj.


i övrigt har det också varit en överaktiv dag. morgonen började med besök på förskolan och jag undrar bara hur snart vi kan börja? love it! nu återstår att se vart i kön vi är..

lämnade böcker på bibblan och introducerade trollet till universitetsvärlden.

lunch och mina föräldrar kom på besök. ut på promenad med ett troll som inte ville somna i vagnen fast vi gick och gick..
hem och ta väskan och ut genom dörren igen för introt.


prominix

idag ska vi ta en prominix med lilla L och J.

handla lite mat och städa av lite inför helgen.

the smell

det luktar något så fruktansvärt hemma hos oss. det är knappt att jag står ut och längtar nästan lite bort att vi inte behövde vara så mkt hemma denna veckan.

all den där svampen vi plockade, som ligger på tork överallt..den luktar och det är inte mumma.

eftersom vi har öppen planlösning (I don't like) så luktar det ju överallt! på dagen får jag flytta in svampen i sovrummet och stänga dörren. på kvällen får jag bära tillbaka allt ut i vardagsrummet och vädra sovrummet innan läggdags och lämna fönster öppna i lägenheten så att det vädras ut under natten.

bara dumt. jag är inte ens speciellt förtjust i trattkantareller! gula ska det vara..

jaja..

sociala koder

det blev Bron igår. Han kom lagom hem när det började och det dröjde inte länge förren han blev fundersam och undrade hur det var med de sociala koderna egentligen..

vi måste komma ihåg att människor är olika och att inte ta förgivet att människors respons alltid blir som vi tror. vi ska inte förutsätta något.
själv tycker jag att det är riktigt upplyftande med olika typer av människor och att man alltid blir överraskad både positivt och negativt.

som man brukar säga..det finns människor till allt..

en del passar vi med och andra inte. endel kan vi läsa av och känner utan och innan andra gör oss förbryllade och vi funderar mer..

trots att detta är en kriminalhistoria tror jag nog att jag kommer försöka följa serien..få se nu onsdagar klockan 21.

vi gav även Gustafsson 3 tr en chans i söndags (?) hahaha.. vad tokigt det kan bli ;)


serier

jag har slutat följa serier. om det är pga tidsbrist eller bristande intresse vet jag inte. men det är rätt skönt att inte vara slav under tvn.

det enda jag måste se är nyheterna på morgonen. en morgon utan nyheter är inte en morgon.

i morse hörde jag talas om Bron och fastnade då de diskuterade gränslandet sociala koder.

ikväll bänkar jag mig framför tvn och ger det en chans, kanske blir detta något att följa.

behandling

min massagebehandling igår var helt underbar.. spänningar i kroppen. oh yes!

känner mig lätt som en fjäder idag.

sista veckan

det här är min sista mammavecka.. tre dagar av trollet och mamma. jag har inte ens börjat med det jag tänkte att jag skulle hinna med efter sommaren. ja nu är det som det är.

njuter av våra sista lediga dagar.

livspuzzel

jag bara undrar hur många puzzelbitar man kan få in i livet?

jag provar att lägga 50% studier, 50% jobb, träning och familj... sen kommer vänner och sist måsten.

det borde väl gå?

BIG note

a BIG note to myself!

anmäl dig inte till fler projekt, du kommer bara med!

Im in! jag kom med där och då på intervjun som en gruppmedlem i Aktiv Student.. helt otroligt.

men det här måste vara sista projektet jag anmäler mig till för jag lyckas då alltid..

när jag sökte mitt nuvarande jobb skulle jag ha det, basta. jag fick det!

jag sökte till jouren och efter en 2 timmar lång intervju var jag med..tills skolan och barn kom och ändrade livet.

jag sökte och blev recensent vilket jag fortfarande är..

jag sökte och ska nu träna seriöst i 6 månader i grupp med stöd från PT.


barnfri

vad göra när man blir barnfri? det är frågan..

vi har blivit erbjudna barnvakt på fredag och vet inte vad vi ska göra?!

bio? fast nästan varenda gång som vi bestämmer oss för att gå på bio blir någon av oss sjuk.

middag? hmm nja..känns inte så viktigt..

viktigt för mig vore att få skapa ordning och reda once and for all och ifred..men knappast kul även om det kommer underlätta i ekorrhjulet som drar igång snart..

något båda svarade på frågan var sova :)

varför gör vi inte det annars? går och lägger oss kl 19.30 med trollet... kan man ju undra..

intervju

jag är bokad för intervju imorgon kl 12! fast det är nog inte så farligt som det låter..det skulle gå snabbt, 15-20 minuter..
återstår att se hur det går...

köpstopp

idag är första dagen på ett 3 månader långt köpstopp. vi har bestämt oss för att vi har tillräckligt med grejer för att överleva säkert två livstider framöver.. konsumera är inte allt här i världen även om det är kul att shoppa.

så nu testar vi äntligen det här med köpstopp. jag har funderat på det länge men alltid varit rädd att jag bara kommer samla på mig saker att köpa så fort köpstoppet är slut.. men nu har tanken landat och insikter har kommit och jag tror inte att så kommer att bli fallet.

högtidligt och allt har vi skrivit kontrakt och signat våra kråkor under både Han och jag.
vi har författat några undantag som inte är räknat in i köpstoppet och så har vi beslutat att ha en fickpeng på 700kronor var/månad. helt utan pengar på fickan går inte. alltid är det någon liter mjölk man behöver eller en trollunge som är i behov av mellanmål när man är ute någonstans..

ska bli spännande det här!

svamp

tidigt i lördags var vi ut för att leta svamp. det var nog bra att vi åkte redan 8.30 för vi blev inte ensamma på "vårat" ställe. två bilar till parkerade där vi gjorde och vi såg fullt med folk i skogen. superhemligt ställe vi har!

det blev inte särskilt mkt till skogspromenad denna gången. vi tog ett kliv in i skogen och pang! svamp överallt. på 30 min hade vi första kassen full till bredden med svamp.. och så hade det kunnat fortsätta länge till..

men efter 4 kassar fick vi ändå stopp på oss själva vilket var tur för oj vilket rensjobb i har dragits med resten av helgen.. Han fick ta med sig en kasse till jobbet.. det finns inte plats i lägenheten till att torka mer och nu orkar jag inte rensa en svamp till. vi har tagit alla våra plåtar och våra två torkställningar för att få plats med allt som ska torkas.


samma mängd men olika bilder..


förutom att rensa svamp var det babysim igår och det plaskades och försöktes rymmas en del :)
jag tror vi har en riktig liten livsnjutare. när vi ska hoppa i från kanten sitter hon där förnöjt och tittar på allt som händer, när hon skulle gå eller krypa på madrassen i vattnet satt hon och pratade med instruktören.. resten av tiden plaskades det och simtagen börjar sakta återvända efter sommaruppehållet.

efter simmet var vi trötta allihop, en somnade i vagnen och två gick en promenad i skogen och vidare för att köpa 5kg lingon så att vi klarar oss i vinter :)  så det blev till att frysa in lingon och göra en kruka rårörda lingon till all havregrynsgröt vi ska äta..pannbiffar och köttbullar med såklart!

aaahhhh

hjälp!

jag visste inte att det var så seriöst. idag fick jag ett mejl om den här 6 månaders utmaningen och jag har blivit uttagen till en intervju!! men eftersom jag inte hade lämnat något telefon nr så hade de inte kunnat ringa för att boka en tid med mig..

ahhh. nu blir jag nervös. någon gång under nästa vecka kommer jag troligen få gå på intervju för att ev bli antagen till Aktiv student och få träna i en grupp med en PT i 6 månader..

hoppas hoppas hoppas! men usch vad nervös jag blir!

intervju = bedömning..

tänk om jag kommer med! tänk om jag inte kommer med!

blå knän

idag hade vi teambuilding dag med jobbet och jag var därmed extrainkallad. vi var till Boda Borg och lekte hela dagen. såå kul var det! trevlig personal som var väldigt hjälpsamma och extremt roliga rum att testa klurighet, samarbete, tålamod, uthållighet och lite styrka.

att man fick blå knän av allt krypande på golven får man ta och så vann mitt Finduslag så det får vi leva med. hela 14 av de 19 banorna hann vi med. vid informationen fick vi veta att vi skulle hinna med ca 6 st..vilket nog taggade oss än mer.

helt slut efter en härlig dag och jag har fått ett nytt smeknamn: lilla apan..

jag älskar allt som är lite åt gymnastikhållet..hänga i rep, balansera, klättra omkring och vara snabb och smidig. S skratta så hon tjöt när jag svingade mig fram med lätthet i bland rep och balanslister :)  vad gör man inte för laget?

dåligt med svar

det är dåligt med svar för den som väntar. jag väntar på soffpotatisen, besked om kö eller byte av förskola och min massagebehandling..

väntar lite till..

yes! slipper iaf vänta på posten som kom nu, jag gillar post!

kroppsrenovering

jag skulle behöva en helkroppsrenovering tror jag.

och nu har jag äntligen tagit tag i det.. bokat en tråkig tandläkartid, försöker boka in en massagebehandling (kommer inte fram på telefon!) och borde kolla upp yrseln som jag dragit med sedan trollet föddes samt leverfläckarna på ryggen..

borde snart boka in en klipptid för att putsa till "frisyren" lite och ta av en rejäl bit på längden igen.


behövliga inköp

girl's gone shoppin'

idag var det tänkt att vi skulle shoppa lite trollet och jag. men det var nog bara jag som såg fram emot det. trollet var inte särskilt intresserad och tyckte nog mest att jag var tråkig..

men det behövdes en uppdatering och vi hittade inte riktigt allt i Ullared, så idag blev det höst och vintermössa, långärmade bodys till iskalla vinterdagar när man inte vill att det glipar i ryggen. och så otippat ett par välbehövliga höstskor till mig. snygga både till byxan och kjolen/klänningen som jag alltid brukar inbilla mig att jag kommer att bära under vintern men jag är alltid för bekväm för strumpbyxor som hänger i grenen och väljer byxor..
utom på vinterns kallaste dag :)

fast en höstkjol kanske...

hur som, väldigt nöjd med ett par sofistikerade skor som går i samma stil som mina vinterdojor jag köpte förra året men fake dragkedja.

men vi hann inte med allt..


inre stress

samtidigt som jag inte vill stressa utåt och skydda mitt barn från stress så är den inre stressen som säkert lyser igenom med full kraft, stor.

ämnena i skolan är inte de enklaste och de klassiska student- eller snarare elevfrågorna dyker upp. Varför ska vi kunna det här? vi läser vetenskapsteori som är grunden till vårt examensarbete, men vi läser det på avancerad nivå. vi läser också statistik, något vi ägnade hela dagen åt igår. först med föreläsning och sedan med datalab.

en hel dag av begrepp och ett förvirrat uttryck och frågan måste jag kunna detta? jag kommer med största säkerhet inte göra en kvantitativ uppsats utan kör nog på en kvalitativ..

till det kommer att vi blev tilldelade handledare som kommer att finnas där under vårt arbete med examensarbetet..saken är bara den att kursen börjar inte förren januari och redan nu har vi fått handledare och uppmanas att läsa in oss.. när då? undrar jag.

vi studerar på 50%. jag ska snart börja jobba på 50%. jag har ett litet barn och en familj som jag vill umgås och ha energi tillsammans med. till det ska ett hushåll fungera och helst ska man ta sig en tur eller två i spåret..

det går. det ska gå men det kräver planering och andningshål och envishet.

längtar ut i skogen till helgen, mitt andningshål, ett annat fokus..och massa svamp :)

brått

trollet har en cd där en av texterna med en svängig melodi särskilt fångar en förälders öra..

Lilla Skrutt har alltid brått
jämt ät hon på väg
hon får flänga som ett skott
med för stora steg.


Upp på morron klockan sex.
Vakna, skynda på!
Kastar i sig mjölk och kex.
Skrutt vi måste gå!


Raska på till bussen nu!
Heja, Skrutten min!
In på dagis klockan sju
med mössan ut och in.


Av med jackan, skynda på,
frukost, utflykt sen!
Sno dig, Skrutt, ta på dig då
snart går vi in igen!


Mellanmål, sätt fart nu, Skrutt,
vi ska samlas ju!
Se din pappa kommer, Skrutt.
Det är bråttom nu!


Hem igen, ät upp din mat,
snälla Skrutt, sno på!
Skrutt, du måste sova snart
kvick på nu då!


Lilla Skrutt har alltid brått
jämt är hon på väg
hon får flänga som ett skott
med för stora steg.


det är min stora fasa att hamna i ekorrhjulet där trollet ständigt stressas till att hänga på med förstora steg! för vem är det som sätter tempot?

om en och en halv vecka börjar jag jobba igen. nu krävs det tidiga mornar, bra rutiner och planering för att inte stressa fram och tillbaka varje dag.
jag tycker att texten är så sorglig..mössan ut och in när hon lämnas och marsch i säng.. vart tog tiden vägen? att se sitt barn, leka, vara delaktig, uppmärksamma och mysa?

men vad ska man göra? hur ska man kunna ändra förutsättningarna? det funderar jag en hel del på.

det är skönt ändå att jag har mina studier där jag till viss del kan styra mina tider själv, särskilt i vår när det blir dags att skriva examensarbete..  = kortare förskoletider. men samtidigt måste det gå ihop sig på andra sätt..jobbet måste ju bli gjort.

idéer

idéerna fullkomligt sprutar. det går knappast att få stopp på huvudet. inte så strukturerat men hey är det inte värt att kanske fullfölja åtminstone en av dem?

livet och perfektheten hänger inte ihop och detta försöker jag ignorera med att göra de saker som MÅSTE göras.
har inte kommit många knop fram än dock..det är inte lika roligt.. fast visst vore det motivarande att ringa bilprovningen igen och fråga vart mina 300kr tog vägen som jag betalt in för en bil som vi sedan skrotade istället för att besiktiga. man kan ju tycka att det är motiverande... men tråkigt.

dags att skriva en lista på bra idéer och måsten.. gör en av varje för ultimat balans :)

rastat och luftat

det blev till att rasta och lufta hela familjen med en tur till lekparken innan regnet. att det alltid ska se ut som att det ska komma regn men bara regna ibland och att det just idag blev en sån eftermiddag då regnet faktiskt kom.

men vi hann med att både gunga, leka i sandlådan och åka kana.

typiskt mig

suck och typiskt mig att hoppa på och vilja ha en fot med överallt i alla möjliga olika projekt..

äh det är väl bara att leva med det..köra huvudet i väggen och sen köra igen..
för det är så det blir, när jag vill allt, och allt på en gång..

jag kan för mitt liv inte förstå att folk beskrev mig som tålmodig när jag var liten? måste ha varit otroligt hämmad.
men faktum är att folk på jobbet beskriver mig på samma sätt. kommer fram till att jag nog är bra på att dölja my true identity ;)

idag fick jag lust att köpa mig ett hus och flytta till en helt annan tomt.. nu har jag varken ett hus eller en tomt.. men det är ju sånna projekt jag kan få för mig..


en coach behöver en coach

en coach behöver en coach.

mitt jobb går ut på att stödja, coacha och lära. men en coach behöver också en coach för att komma framåt.
nu börjar jag gå och vänta på ett svar fast det kommer innebära en hel massa jobb. men jag hoppas att jag kommer med. för annars behöver jag en reservplan. början på en har jag nog men den ska ju fullföljas också.

jag har anmält mig som soffpotatis till Aktiv student. de söker soffpotatisar på gymmet som ska tränas och genomgå hälsotester, träna enskilt och i grupp tillsammans med en PT. det kommer ges föreläsningar, workshops och inspiration till ett hälsosammare liv. allt detta under 6 månader.

vore så kul att komma med. imorgon är sista anmälningsdag och den 30 september drar det igång... så det är bara att hålla tummarna..

vem behöver inte detta mer än en 14 månaders mamma (för det är så lång tid som jag varit mamma) som pluggar och snart ska börja jobba..

i vanliga fall diskuterar jag rutiner och målsättningar och puschar, lyssnar och stöttar andra..det vore kul att få ta del av det själv och uppleva det här med motivation på ett annat sätt.. för det är motivation som ofta är den stora nyckeln till förändring och framgång..

håller tummen lite till..

aj och oj

fredagens pw slutade med att jag gjort något ont kring skulderbladet på höger sida och bara väntade på att Han skulle komma hem från jobbet. Han klämde och kände en knut. tigerbalsam på och det börjar ge med sig något.

trollet var som tur var så loj att hon bara satt i knät på mig hela eftermiddagen. inget bärande och lyftandes.

lördagens förutsättningar förändrades i och med detta. vi som skulle ha varit på 30-års kalas fick istället ställa in och jag som skulle ha varit hemma med trollet åkte istället med upp till Örebro för att se på när det las altantak. trollet var feberfri men lite kinkig men kunde roas av farmor och faster och jag slapp gå hemma och kånka och lyfta en massa med min onda skuldra.

istället fick vi frisk luft på landet och tittade på kossor i hagen. trollet är friskförklarad men nu är det jag som snorar lite och stinker tigerbalsam :)

trevlig lördag hur som och söndagen gör vi ingenting ingenting..städar, myser, sjunger och leker och cyklar i skogen. kanske att jag kan ge mig ut på en lugn promenad när cyklisten kommer hem.

morgon med pw

vi började morgonen med en pw i skogen denna gången. igår gick jag längs en av trafiklederna och mötte alla cyklar på väg ner mot stan och jobb. inte en sträcka jag njuter av men trollungen som har svårt att sitta i vagnen har mkt att titta på och blir nöjd.

idag är hon loj. tempen igår vid 21 var 39,7 grader. men frisk luft behövde vi båda och så tänkte jag att vi skulle få se några kossor eller getter i gamla stan men icke. jo jag såg två kor men de stod så långt in i skogen att det var inte lönt att försöka visa dem för trollet. istället stannade vi i en lekpark på vägen hem så att hon fick gunga en stund och sticka  handen i lite sand.

resten av dagen kommer bli lugn och slita på våra fyra väggar.
tråkigt måste.


feber & inspirerad

i lördags fick trollet en riktig hostattack mitt i natten. men det gick över på ingenting och sedan dess har hon bara hostat till lite på morgonen. dock började hon hosta en hel del när vi hälsade på bebis igår. mkt märkligt för hon gjorde det inte innan och det har heller inte varit så idag. man vill ju inte smitta en liten.

men idag har temperaturen stigit. mätte 38,3 grader på henne innan eftermiddagsluren. det är väl dagissjukan som kommer nu, den obligatoriska starta-hösten-förkylningen kanske?
eller så är det kindtänderna, vänster sida har helt brytit igenom och jag skymtade en vit liten topp på höger sida igår.

och i och med det blir det lite ändrade planer. en lugn dag idag och vi får se om jag ska åka på presentjakt i kväll eller om vi ska ta oss en tur imorgon ändå trollet och jag..


utöver det har jag blivit inspirerad. ett tag var det väldig fart här hemma och när jag tänker på det så var det nog på försommaren..när ljuset kom.

men nu har det stått still ett tag, helt ofrivilligt men ack så svårt att komma igång..men nu..

två människor som gör tokmycket grejer av alla de möjliga slag. jag vill också fast jag är en periodare tror jag.

så nu satte jag igång mitt livs första surdeg. dag 1. får väl se vart detta slutar då den är klar att bakas med på måndag..måndag som är späckad från 8-16 och tisdag som är späckad från 9-17... kanske kan det bli brödbak på onsdag om kraften håller i sig.

trist väder

det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder..

men igår var det trist. jag längtade ut i skogen men blåsten satte stopp för det, inga kläder i världen hjälper då.

idag är jag däremot gladare. satt i soffan igår och kände hur tröttheten kom över mig och bestämde mig då för att gå och sova..varpå den klassiska frågan kommer..Vad är klockan? det spelar ingen roll vad klockan är, jag är trött och kommer inte bli piggare av att vara uppe längre. men för nyfikna så var klockan 20.50.

vaknade härligt utvilad i morse, drog på träningskläderna och blandade en flaska välling och så drog vi ut på promenad trollungen och jag. idag valde jag tema uppförsbackar. det finns inte så många i den här staden men de känns. trollungen tröttnade dock på min ide halvvägs genom rundan men höll sig ändå i vagnen. ska inte barn tycka om att åka vagn? hon har aldrig gjort det.

hur som var vi hemma igen 8.45 och kunde se på nyheterna och busa en stund innan regnet kom. vilken tur att vi har fått lite luft i oss idag! och att jag tog med stövlarna hem från förskolan i tisdags!

får bli ett städryck. försöker organisera skåp och lådor som gömmer - skräp!


lille S var såå söt. sov som en stock men så söt. hela 4 veckor gammal bara.

ännu en dag

ännu en dag med vetenskaps teori på schemat. jag måste idag sätta mig ner och se över hur jag ligger till..
detta läsande tar aldrig slut.

därtill har jag ännu en recension till tidningen som behöver skrivas. boken är för mig inte särskilt intressant för det är inte läsa och skriva som jag är intresserad utav men det är en mycket bra grundbok som även vänder sig till föräldrar vilket ju är bra när vi kommer till den åldern. nu är det mest trollungen som är intresserad av boken, hon går och hämtar den från min sida av sängen hela tiden och sitter och bläddrar så försiktigt i den. inte en sida är utriven fast hon lånar den hela tiden. tänk att text kan vara så kul när man är så liten.

imorgon hoppas jag dock på en paus. först ska jag till jobbet en sväng för ännu ett spännande möte. sen hoppas jag på att det finns tid och att vädret tillåter en tur i skogen. förskolan har studiedag imorgon så trollet är ledig och Han får vara hemma när jag hoppar in  på jobbet en stund. så vi fick en halv dag tillsammans. på kvällen ska vi på bebismys hos Hans kollega.

men först var det studier..

vetenskapen

dagen ägnas åt vetenskapsteoristudier som just nu står still. att föra konferans mellan flera olika parter via telefon är inte det lättaste.

kluriga studier som förhoppningsvis trillar på plats snart likt det äpple som Newton såg falla till marken och upptäckte gravitationen.

för övrigt har vi nog med äpplen här. vi fick en kasse med 8,3kg äpplen av Hans kollega att göra något med.. en stor del ligger i frysen redan men det återstår att göra något med de äpplen som blev kvar på bänken igår.
äppelpaj i eftermiddag kanske?

om det blir kris i vinter kan vi i alla fall leva av äpplen och svamp vareviga dag, hjortron och hallon kan vi unna oss vid högtidliga tillfällen :)

men kris lär det väl knappast bli som förr i tiden.

dåligt utbud

i fredags kom mor och moster på besök eller övernattning. lördag morgon packade vi in oss i bilarna och drog på shoppingutflykt. destination Ullared.

lagom med folk men dåligt utbud vad gäller vinterkläder. inget som direkt föll i smaken. men det blev lite uppdatering av trollets garderob i övrigt.

resten av helgen har vi varit trötta. idag har vi turats om att sova ut och sedan har vi varit på babysimmet och plaskat. hann med en kort promenad när vädret höll uppe och sen kom regnet igen.

nu måste jag stoppa näsan i böckerna en stund..imorgon är det skola igen.

bytt är bytt kommer aldrig tillbaka?

jag är kräsen. så är det bara i många fall. men det här är lite speciellt.

inskolning går bra av trollet. vad jag vet. men jag trivs inte på förskolan. jag kan inte enbart se verksamheten utifrån ett mammaperspektiv och det är jag glad för. jag är glad över att ha mina fd förskollärar- och specialpedagogiska glasögon.

så nu har jag ansökt om att byta. frågan är hur lång tid det kommer ta? vi har återgått till det som egentligen var vårt förstahandsval men som vi inte besökt för jag bestämde mig för att alla förskolor är lika bra och att det är bäst för mig att inte göra några besök då jag är rädd att jag blir för kritisk. ja det kanske straffar sig nu men.. nu ska vi göra ett besök men inte förren i slutet av månaden på stället som alla pratar om.

efter gårdagens föräldramöte blev jag än mer säker på att detta inte var verksamheten för oss. vi skulle skriva ner och diskutera i grupp om våra förväntningar..jag råkade hamna i en grupp med föräldrar som precis har eller håller på att skola in och de uttryckte samma saker som jag uppfattat. skillnaden är att de kanske inte riktigt vet att en förskola kan vara så mkt bättre, ge så mkt mer och uppfylla så många fler av deras förväntningar än vad som görs idag..

tänker tillbaka på mina underbara kollegor som visade mig och lärde mig mycket om förskolans verksamhet, en ny värld för mig som nyutexad lärare. deras engagemang och kloka tankar. K som inte alltid gjorde det som förväntades utan gjorde livet lite roligare, lite extra. där vill jag lämna trollet om dagarna, där vill jag jobba 38 timmar i veckan.


besök

ännu en ledig dag. underbart. ännu bättre är att det är fredag! karln var redo att kasta in handduken redan idag och ta helg men gick istället till jobbet lite tidigare för att på så sätt kunna gå hem lite tidigare. man har ju trots allt ett ansvar. men lite flex är inte helt fel.

men vi har inte legat på latsidan trots att vi varit lediga. nej vi har varit uppe och styrt med tuppen och varit på förmiddags besök på förskolan för att hålla det hela vid liv. nästa vecka ska allvaret börja och inskolningen anses vara avklarad. men allvaret är inte så allvarligt som det låter. nästa vecka blir det måndag-tisdag på förskolan när jag har litteraturstudier på schemat och ändå är hemma och väldigt tillgänglig om så skulle behövas.


det var härligt att bli uppkörd så tidigt på morgonen, i alla fall när vi gick hemåt i den krispiga höstluften.

i eftermiddag blir det en kort tur ner till stan och ikväll får vi besök av trollungens mormor och gammelmoster..imorgon blir det storshopping!


ledighet

vad skönt det är att vara ledig. idag är vi helt lediga trollungen och jag. det känns som om det var en evighet sedan då vi haft med inskolning att göra, jag har börjat skolan och dessutom gästspelat på möten på jobbet.

det har varit ovant och smått rörigt när vi heller inte varit hemma på två helger. det finns ingen vardagsrutin utan allt har varit något av en quick fix här och nu. knappast ett smidigt sätt att leva när känslan av att ha glömt något ständigt infinner sig.

så idag är det otroligt skönt att få vara ledig. jag tänkte säga inte en tid att passa fast det har vi faktiskt. ikväll är det föräldramöte på förskolan.

nu ska jag fortsätta pyssla. håller på att skriva trollungensnamn med halkstoppscremé på alla strumpor som inte har haltpluttar och samtidigt blir de ju namnmärkta. superbra till förskolan där man aldrig vet vem som hade vilka strumpor på sig på morgonen när de kom och så blir det halksockor. sen är jag ju medveten om strumpmonstret som äter strumpor men det är ändå en liten hjälp på traven. kanske att Han också får det lite lättare i tvättstugan och inte blandar ihop mina och trollets strumpor ;) det har hänt mer än en gång..


överallt

det går inte att vara med överallt. jag försöker verkligen minska och så är jag duktig och gör det på vissa saker som jag vet att jag skulle vilja göra.. men så dyker det upp andra saker och vips är jag där och ska vara med.
jag kan värja mig mot saker jag vet att jag vill göra som alla utbildningar som går på jobbet...jag kan inte lära mig mer nu så det fick räcka med att anmäla sitt intresse till en utbildning som alla ska gå iof.. men jag kunde inte värja mig mot att jobba extra nästa veckan för vi ska få ett intressant möte..

medvetenhet och försöka duger gott så länge.

fortsätter med listan att pricka av det som i alla fall måste göras. det finns ju sånt också..

herr kantarell

jag har varit så sugen på skogen så idag tog jag mig en tur i min ensamhet. trollet var på inskolning och Han var stand by om det skulle behövas. fick ihop en halv kasse med gula kantareller och trattkantareller.  riktigt skönt att gå i skogen och lulla förutom att jag blir lite nervös när man ser spåren efter vildsvinens bökande. knöcklade och skrynklade med påsen och stampade i marken när jag gick.

sen har vi lekt med U.

de resande

och nog vände dagen på sig i fredags allt. efter förskolan packade vi in oss i bilen och åkte upp till Örebro och firade svägerskans 20år i livet samt att hon köpt sig en bil.

det blev firande hela kvällen så vi blev kvar där över natten.

på lördagen körde vi vidare upp till Dalarna. kvällen spenderades med härliga och Jess uppvaktades i efterskott på 30års dagen med middag ute. Jess som rymmer från oss igen. Knappt har hon kommit hem förren hon åker igen till andra sidan jorden.

För oss blev det en tidig kväll eftersom vi skulle till att jobba under söndagen. Loppis! Denna gången var det vår tur att sälja och inte handla. Och vi fick sålt även om en hel del återstå så blev det klirr i kassan. Och rensat i förrådet.

Sen bar det av hemåt igen och nu får det vara slutrest. 4 timmar i bil är inte roligt för någon när det inte blir mer än upp och ner över en helg.

Tid kan inte köpas tyvärr annars hade jag varit spekulant.

en sån där morgon

det är en sån där morgon då allt händer.

trollungen vaknar vid 6. jag är halvt medvetslös. han "väcker" mig vid 7-tiden när det är dags att ta över. hon vill inte riktigt äta sin gröt och tjurar för att hon egentligen är trött då hon vaknat alldelens för tidigt men vägrar somna om.
jag duschar och hon fyller badrummet med toalettpapper. jag städar och hon hittar nästa ställe att riva i. vi ska klä på oss och blöjan åker av varpå en pöl bildas på golvet. jag torkar hon river ut tidningar från tvättstugan. jag samlar tidningar och hon äter upp mitt schema för jobbet.

det gick inte så bra för oss på morgonen, tur att vi har hela dagen till att vända på 'et.

send

just do it!

i september vet jag om jag kom med eller ej. nu är jag anmäld. bara att vänta och se. ännu en av mina hoppa på impulsivgrejer..men kan jag bli en PT rikare så är ju det bra.

längtar ut




längtar ut i skogen och undrar om de små vuxit upp än, troligen har någon annan varit där och knyckt dem.
men svampplocket får låta vänta på sig ett tag till..

nu äntligen ska jag få gå och hämta lilla trollet från förskolan.

tiden vid datorn

tiden vid datorn bara springer iväg. alltid alltid är det så. det ena och det andra som ska kollas upp.
jag har sökt efter infallsvinkar på motivation och hittat några intressanta examensarbeten och studerat litteraturlistor efter tips.
jag har sökt på bibblans katalog och beställt oräknerliga mängder med böcker och fler uppsatser. livet är så smidigt numer. sitta hemma och söka och beställa och sen är det bara att gå och hämta upp när någon annan stakars krake letat i hyllorna efter mina beställda böcker.

nu måste huvudet få sig en paus och kanske magen lite mat i sig. vi har börjat, förlåt, jag har börjat introducera lite nya recept här hemma igen. tycker det är dags med lite ny matinspiration och igår blev det en enormt god variant på biffstroganoff. en klar hit! funderar på vad vi ska prova idag blomkålssoppa eller räkwraps? de vegetariska wrapsen med kikärtor och avokado som S och L bjöd på men som även jag fastnat för i recepttidningen har vi redan hunnit äta två ggr. i förrgår var det fisk med grönsaker och lime..götta.

nej nu sliter jag mig..

bara ta något

om två veckor ska vi ha valt ämne och gjort en kort beskrivning på några rader av vårt examensarbete som vi ska skriva i vår.
inte så lite smått panik! vad 17 ska jag skriva om?

jag hade en ide om att kombinera jobb och skrivande. jag tror det gick i stöpet, det är inte läge att göra ett sånt arbete på jobbet.
sen tänkte jag på motivation för det är något som ofta dyker upp som ett huvudkli i jobbet. hur motiverar man andra människor på ett bra sätt, speciellt eftersom det kan vara så svårt att motivera en själv.. och hur går motivation och drivkraften ihop med personer med en funktionsnedsättning som påverkas av den sortens drivkraft som många av oss andra drivs av när vi kliver ur sängen och gör det vi "MÅSTE"..som inte finns på samma sätt eller som hindras av olika orsaker..

och mitt i allt detta när jag ska till att börja söka och leta material för att komma vidare i tankarna.. då hittar jag mitt block jag gjort i ordning inför examensarbetet där jag ska anteckna fynd, böcker, tankar och annat nyttigt..
och där har jag skrivit tankar redan i januari om att kanske göra ett examensarbete om np funktionsnedsättningar och miljö och vilken betydelse olika skolrelaterade yrkesgrupper ger miljön..

suck..så vad ska jag välja? bara ta något! allt känns intressant men hjärtat har nog inte landat helt och fullt i ett ämne, den brinnande glöden finns inte där och kan det bli ett bra arbete då? ja kanske... kanske ska jag bara ta något!

RSS 2.0