onsdag

gårdagens non stop satte snurr i huvudet. inatt var jag uppe och gick i sömnen, något som jag inte gjort speciellt många gånger i vuxen ålder. alltså är det mycket snurr i huvudet just nu även om det inte har känts så idag. jag tycker att jag ändå känner en distans till allt jobb som ligger framför mig både på jobbet och privat.

jag gissar att jag klev ur sängen vid 02.00 sen gick jag fram till spegeln och tog på mig morgonrocken men eftersom väckarklockan inte ringt än så tänkte jag att jag skulle lägga mig i sängen igen bredvid Honom och vänta på att klockan skulle ringa sen måste jag ha somnat igen för jag vaknade vid klockan 4 och trodde att jag försovit mig men tittade iaf på klockan denna gången.

fortfarande för tidigt och där låg jag i sängen iförd morgonrock och täcket på sne.

strange things happen when you party naked.


har jobbat och jourat så det har varit fortsatt full rulle...

jobb imorgon igen samt på fredag, här ser vi ingen skillnad på dagar och röda dagar förutom gratisparkeringen utanför kontoret på fredag och lite plus i kassan..

ska bli på lite bättre skrivarhumör när det lugnat ner sig lite..


p&k


inte på humör

hade/har massor som jag tänkt skriva om men har ingen som helst lust.

dagen har varit ett enda non stop toppat med en rejäl huvudvärk grundad på stress, spänningar och möjligtvis vädrets makter.

det blir inte bättre av att komma hem heller.

folkvett??!!

ska stressa vidare och handla...brödet är snart slut och diskmaskinstabletterna som jag tydligen blivit beroende av för när jag insåg igår att det endast fanns två stycken kvar och att det skulle räcka till 4 maskiner till innan det skulle börja samlas disk (delar alltid tabletterna det räcker med en halv!) så insåg jag hur beroende jag blivit av diskmaskinen för tanken att jag kunde diska för hand slog mig inte utan den första tanken var att ett diskberg skulle uppstå om jag inte åtgärdade problemet med disktabletterna.. ja det är illa.


så iväg och handla och så hämta Honom på stationen..sova..jobb



ringde upp min förra chef idag för att äntligen skaffa det intyg jag behöver för att styrka min yrkeserfarenhet..
en svår människa att läsa av. en mycket rak människa. hade ett samtal som jag inte riktigt vet hur jag ska ta det. känslan är inte direkt positiv men man kan ändå inte riktigt vara säker på hur det ska tolkas. det snurrar i huvudet.

jag brukar inte ha fel direkt..



hemma

hemma igen.

har ägnat eftermiddagen till att försöka peppa en uttråkad sjuk A som tog till desperata metoder och provade mitt vitlök i näsan tips. fick senare ett sms att det gick ypperligt att andas genom näsan efter denna behandling. nöjd.

vidare har jag lagat mat. tonfisksallad blev det. gott gott gott för en grönsaksälskare som mig själv. pasta och ägg tillkom också.

prata med Honom, tvtittande och en promenad i vårt kvava väder. riktigt varmt även om jag förstått att solen lyst med sin frånvaro. trodde nästan på åskväder när jag klev av bussen då himlen var mycket mörk,

tänkte nu förbereda mig inför vecka..ser att det blir ännu en lång vecka med mycket jobb, inte ens på Valborg eller 1:a maj avtar tempot.

tur att Han kommer på tisdag och förgyller mina kvällar..kanske jag Hans?

på resande fot

snart är jag åter igen på resande fot, känns alldelens för tidigt hade gärna stannat lite till men det finns plikter att utföra på annat håll.

grillade igår med kollektivet. mycket trevligt. tänker att jag uppdaterar om det när jag återvänt hem.

nu ska jag samla ihop mina saker och äta lite mat innan det bär av igen. skönt att Han kommer ner redan på tisdag kväll.

på hugget

nu börjar verkligen sommarens framfart göra sig påmind med sitt fantastiska väder.

sitter i skrivandets stund ute på bron och njuter av fågelsången och värmen

åt frukost i morse ute på altanen som redan då kokade likt en bastu, for sen ner till köpcentrat trots det fina vädret även om det fanns i tankarna när jag provade bikinis och bestämde mig för två stycken innan de helt tagit slut. tänker att det snart är fler som kommer på samma tankar som jag om en härlig sommar med sol och bad.

och det är en sak att bocka av från listan inför Cypern-resan.

väl hemma blev det äkta falukorv från Melkers, den goda sortens falukorv och så traskade jag iväg till mommen och moffa. det obligatoriska besöket när man är hemma.

tog ett bestämt avstånd från fikabröd och annat efter att jag tydligt förklarat att jag precis ätit. denna gången fungerade det faktiskt!! slapp undan med att enbart dricka för att fylla på.

hemma igen och uppdaterar lite här innan det blir dags att plocka fram inför kvällens grillning med tjejerna från kollektivet.




p & l

nu är det bokat och klart för årets peace and love festival.

jag har bara varit på den en gång förut om det var för att grannrna sålde sina biljetter till halva priset eftersom de inte skulle gå.

är ingen festivalmänniska annars och lyssnar inte på någon speciell musik utan det som jag tycker är bra vilket är en väldig blandning.

men nu ska jag alltså gå och det för att jag fått se Beckas bilder från förra året och det såg så kul ut...sen ser jag nog mest fram emot att få träffa och umgås med Blge folket än jag ser fram emot att se riktiga kändisar hahaha.

kändisar för mig är annars folk jag känner igen som jag ser när jag kommer hem till Blge och går på stan..såg några kända ansikten på Kupolen igår



fredagen

jäktig fredag in i det sista men så kom jag äntligen iväg och kunde sätta mig på tåget och se en film så resan upp försvann i en rasande fart.

kom upp och hade en kväll framför tvn med Honom...

packa

det börjar bli dags att börja packa för morgondagens resa. avskyr att packa för man vet aldrig vad man ska ta med sig speciellt när man ska åka "hem". det känns alltid som att jag har tagit helt fel saker med mig.

packa för en längre resa är roligare.

känner mig trött och inte så motiverad av att packa. skulle hellre gå och sova men frågan är hur pass medveten jag är imorgon bitti vid 5-tiden och hur det skulle gå med packningen då.

får som vanligt raffsla ihop lite allt möjligt och så upptäcka att ingenting passar ändå till helgens aktiviteter. det var bättre förr när syrran bodde hemma då fanns en extra garderob att tillgå. kan iof åka ner till stan och rota runt lite i hennes garderob ändå..

Zzzzz!


fördomar

Britain's got Talent...det senaste på allas läppar...Susan Boyle.

har du inte ännu surfat in på youtube och sett klippet när Susan Boyle kommer in på scenen all cheeky och säger att hon ska sjunga en sång och att hon satsar högt medan publiken och juryn himlar lätt med ögonen och fnissar åt denna dam som står på scenen framför dem och påstår att hon kan sjunga...

ojojoj vilka fördomar vi har. hur nyttigt som helst.

surfa in, njut och rys i hela kroppen...


vilka fördomar stöter du på?

detta var även en fråga som skulle behandlas i skolorna antingen det var idag eller igår så skulle elever runt om få skriva kring denna fråga, vilka fördomar finns i vårt samhälle och vilka fördomar har du själv stött på?

de fördomar jag möter kring min egen person är att alla som träffat mig efter 2005 tror att jag är naturligt brun/röd hårig. vilket i och för sig är en komplimang då min färgade hårfärg inte ser ut som en färghjälm (enligt reklamen) utan att den ser ut att vara äkta...

vilket den inte är...jag är född blondish och har så varit i 23 år med inslag av hmm lite allt möjligt..mörkt under och blond ovanpå samt blond med enstaka lila slingor som bara höll en kväll ute innan de tvättades ur.. (times..ahh)

en annan fördom är att jag ska kunna flytande engelska för att jag har ett visst efternamn. vill man ha reaktioner, en ice-breaker så presenterar man sig med både för och efternamn...vill man undvika en massa ibland jobbiga frågor presenterar man sig medvetet endast med förnamn..dock kan jag engelska rätt bra ändå men av helt andra skäl än genetiska...även om det är en segstartad motor som är rätt rostig i början..

min personlighet är också ett upphov till en rad fördomar. visst det stämmer att jag är en rätt lugn och tyst person men samtidigt kan jag vara totalt tvärt om bland de som står mig närmast...temprament har hon tösen så det heter duga även om man fått lära sig att hantera detta med åren. tyst är jag inte alltid heller utan det beror helt på motpoolen. är det en tjattrig människa som jag ska konversera med så kan denna lika gärna hålla låda för båda två..ibland undrar jag vart alla extroverta människor får allt ifrån...de berättar en hel bok medan jag kan dra samma sak i ett referatformat :)

min musiksmak förvånar tom Honom...när jag kommer och tipsar honom om band som han som hårdrockare gillar..

nej jag ska inte placeras in i något fack för det blir enbart rörigt för din hjärna när jag inte uppfyller kriterierna för detta fack!

omöjlig slump..

det slog mig för inte så länge sen att det fanns ett samband mellan en rad låtar som är förknippade med Lång..

den första brukade han sjunga till allt eftersom vi gick igenom hela Guns n Roses..

låten är I used to love her (but I had to kill her..) den låter är rätt uppenbar. dödad redan i låttiteln...han står inte ut och begraver henne på gården..

I used to love her,
but i had to kill her

I had to put her, six feet under
and I can still hear her complain
I used to love her, (whoa yeah)
but I had to kill her

I knew I'd miss her,
So I had to keep her
She's buried right in my backyard

vidare studerade jag texten till Gardens Tale med Volbeat, ett danskt band som för övrigt kommer till P&L (Peace & Love i Blge i sommar).

det jag fann i denna låt var också död.

But everything died and turned to stones
I laid her down under the old oak

den tredje låten som jag fick sänd till mig var en duett med Kylie Minogue och Nike Cave Where The Wild Roses Grow

även här dör hon..

On the third day he took me to the river
He showed me the roses and we kissed
And the last thing I heard was a muttered word
As he stood smiling above me with a rock in his fist

On the last day I took her where the wild roses grow
And she lay on the bank, the wind light as a thief
As I kissed her goodbye, I said, 'All beauty must die'
And lent down and planted a rose between her teeth


låtarna har kommit lite under perioder de senaste åtta åren.. jag undrar just om han är medveten om detta samband eller är det enbart mitt detaljsinne som har kopplat ihop det hela eller...?

för jag gör oftast så att jag googlar texten på en låt som någon tipsar om för att studera texten.

hmm om jag försvinner någon gång så misstänk Lång..nejdå...miss you too!!

torsdagens erbjudanden

torsdagen har erbjudit en blandad kompott av saker att göra.

har varit på arbetet och gjort stackars M orolig för att jag skulle ha kört vilse i N-köping. det efter att vi kört på två hjul och fått misstänksamma blickar på oss från farbror Blå.

efter jobbet fortsatte de goda gärningarna med jourande. gillar verkligen att vara moderator och godkänna inlägg som sedan läggs ut på nätet. inte en helt lätt uppgift faktiskt även om man skulle kunna tro det men det gäller att godkänna rätt.

är nu hemkommen och har krypit in till mig för en stunds lugn och ro innan det är natti natti igen. suck.

har dock sovmorgon imorgon på lite obestämd tid. beror på om jag ska påbörja mitt arbete här i Linkan eller om det ska påbörjas i N-köping. detta skall meddelas mig per sms någon gång...framöver..

hektisk vecka

är inne i ännu en hektisk vecka...blir alltid så när jag ska åka till Dalarna och man vill hinna göra klart hemma innan man överger skeppet under tre dagar för när man återvänder igen är det en ny jobbvecka i sikte..

remember: boka tvättid!  eller åtminstone gå ner i tvättstugan och se om någon av först till kvarn maskinerna är ledig.

tisdag

tisdagen har helt ätits upp för mig. kom hem från jobbet och hann inte mer än laga mat och äta och så skulle jag bara kolla lite på nätet vilket var för 37 minuter sen och nu känns det som att en promenad får utebli till förmån för ett samtal med Honom och sedan en tidig kväll i säng...eller vi satsar åtminstone på det...

the way I dress

förra veckan kom jag gående i ett bostadsområde iklädd jeans, randig tröja samt skinnjacka och tygskor.

några meter framför mig kliver en person ut ur en trappuppgång iförd svarta tights, kort jeanskjol, skinnjacka och en skarf.

en outfit som jag lika gärna kunde ha haft på mig just denna dagen..

jag började fundera vart världen är på väg? klyftorna och skillnaderna flyter allt mer ihop. det som skilde mig och personen som gick framför mig var åldern, cirka 20 år mellan oss är den och ändå har vi samma klädstil!!

när jag var 8-9 år var modet annorlunda..

måndag

dagen har förflutit i ett lagom tempo. ett bra sätt att starta en ny vecka på.

har ätit lite kvällsmat och tänke bege mig ut på en promenad nu..


tid för mig själv

efter att girlsen åkt hem fick jag en stund för mig själv.

slötittade lite på tv, plockade lite, åt lite mat och hade det bra.

det var jättemysigt att ha tjejerna här nere över helgen. det blir ju inte så ofta utan det är mest jag som åker upp av naturliga skäl.

dock planernar vi för några kommande tillställningar, kompisbytardag (byta saker med varandra och resten går på loppis), jordgubbsplockning och såklart ännu en till shoppingresa till hösten.

har blivit bombaderad av frågor från JZ under hela helgen...har verkligen fått sprida min kunskap om AS, ADHD och andra tänkbara funktionsnedsättningar som kan vara handikappande i vardagen. i gengäld får jag massor av tips och råd från apoteket, fick också halva och hela produkter som JZ inte ville ta med sig hem igen..

vi har också ransakat oss själva lite när vi minns tillbaka i tiden då vi gick på gymnasiet...somliga har blivit lugnare, andra pratigare...insikter vi kommit till, saker vi fortfarande funderar över, prestationsångesten och alla måsten men också att vår bästa tid är fortfarande nu...vi är fortfarande fria att göra vad som helst..

...att åka till Filipinnerna igen..eller kanske London ;)

nu ska jag gå och fortsätta snarka..tröttheten som inte kändes igår känns istället nu även om jag lyckades sova 12 timmar natten som var...








en summering av en shoppinghelg med the girls

någon gång efter klockan 22 kom vi i säng på fredagskvällen. något senare än planerat men allt blir inte som man planerat allt gånger.

upp gick vi klockan 02.00.

i bilen satt vi 02.45 och påbörjade vår roadtrip. vid det laget var vi ändå rätt taggade att åka iväg och redo att shoppa...bara något trötta.

hämtade upp E i Jönköping och körde vidare..

kom fram lagom vid ungefär 06.15..

åt frukost och laddade upp.

de skulle öppna klockan 07.00. vi ställde oss i kö 06.45 och hamnade då bland de 100 första att komma in på GeKås.

sen blev det till att fara runt bland hyllorna under 6 intenvisa timmar. vi stannade för en fika vid halvtid och så var vi igång igen.

för min del blev det mycket kläder. tänkte att nästa gång jag åker dit blir det nog även lite mer basvaror och så..

men det stannade inte där.

vi fick i oss lite mat och humöret höjdes något även om mina ben värkte speciellt min fot som jag lyckats köra över med kundvagnen helt på egen hand när jag skulle backa för att inte vara ivägen.

gick i övriga butiker i området men hittade inte så mycket mer just då.

och så vände vi hemåt igen. stannade vid sjön Fegen och åt en glass i solen innan vi fortsatte hemåt.

kom hem 18.30 så det var mer än en heldag.

fanns ingen ork kvar då till något festande utan det blev en härlig myskväll hemma med tv, chips, dip, godis och thaimat.

slocknade vid 22.


kläder



2 jackor, en kjol, en klänning, en munkjacka, två tunnikor

här kjolen i närbild..så nice



småpyssel



hittade en del småpyssel allt från glitterfärg till kort, scrapbooking kit till hårfärg



mina fynd



mina fynd från helgens shopping

tillbaka igen

gick upp 02.00.

åkte 02.45 mot Jönköping och sedan Ullared..

tillbaka nu 18.21...

trött!! sova!! mat!!!

I'll be back later....

god morgon 02.10

god morgon!

klockan är nu 02.10... om morgonen är så god vet jag inte, lyckades somna någonstans kring 22-tiden och det var ju underbart skönt att sova.... men jag är uppe och jag är vaken så here we go... shop till you drop även om det känns som att drop kommer innan vi ens hunnit shoppa....

see ya!!

sammanfattande fredag

gick upp strax efter klockan 5 i morse för att göra mig iordning och åka med bussen till jobbet.

jobbade förmiddagen och stack sedan hem vid lunchtid.

blev bjuden på lunch i mitt eget hus när jag kom hem av JZ.

åt lunch och åkte sedan iväg till Gamla Linköping som jag inte varit i trots att jag bott här i två år snart. däremot har jag sett en massa saker i Norrköping.

vandrade runt en stund i solen, blev något besvikna över chokladboden så vi bestämde oss för att ändra planerna och dra iväg till Ljungsbro och handla choklad där istället.

när vi ändå var där ute passade vi på att besöka Bergs slussar och vandra en bit längs kanalen.

vidare in till Tornby för att göra lite inköp till helgen..

hem igen för att provsmaka lite av godiset vi inhandlat och är supernöjd över mitt beslut om att inte sluta med godis ;P

tog sedan en promenad kring området för att kompensera upp det hela och njuta av solen, titta på folk och ha det allmänt härligt.

kvällen är snart slut för vår del, dags att sova snart om vi ska orka gå upp klockan 2 inatt.


väntar på Jess också som är på väg ner.


night night.





 


pyjamasparty at my place

nu har jag varit iväg och jobbat. dagarna på jobbet kan verkligen bjuda på precis vad som helst.

blev oerhört kreativ igen och kläckte flera idéer till olika sketcher..behöver nu bara en teatermänniska för att genomföra dem...och ping i samma stund som jag skrev föregående mening så kom jag ju på den självklaraste människan Alfons Paljett såklart!!


iväg och hämta JZ och nu är det pyjamasparty!

planen

planen för helgen ser ut enligt följande:

ikväll kommer JZ som ska hämtas upp 22.

imorgon jobbar jag en stund på förmiddagen, offrar lite tid ur timbanken och går förhoppningsvis hem 12.30.

handlar lite förnödenheter tillsammans med JZ imorgon eftermiddag.


inväntar Jess som faktiskt kan komma precis när som helst men vi hoppas på 20-21 så att vi hinner sova en stund.


upp och åka klockan 02.00.


hämta upp E i Jönköping på vägen ner.


vila en stund i  bilen och äta frukost innan det är dags att köa...


sen hoppas vi på fabulous shopping... shop till you drop.


vända hemåt igen och förhoppningsvis hinna sova några timmar innan kvällens festligheter drar igång..for a girls night out



har gjort en lista för vad jag ska hålla speciellt utkick efter:


* brödrost

*noppborttagningsmaskin

*klänningar

*jacka




god morgon

god morgon god morgon...

jobbar kväll idag så egentligen är jag ledig nu på förmiddagen men ska man ha tag i någon speciellt myndigheter så gäller det att ligga i redan på morgonkvisten..

..och det är ju alltid upptaget.. vilket heltidsjobb det är att försöka få tag i alla ibland..


tänkte ha mig en rätt lugn förmiddag i övrigt. hade tänkt gå en promenad senare kanske men vädret ser lite grått och tråkigt ut så vi får se. behöver gå upp på vinden med lite saker och leta efter andra saker.

ta det rätt lugnt ändå...

hemma

kom hem från jobbet och insåg att nu är jag gräsänkling igen fram till imorgon kväll då JZ kommer och sen kommer Jess på fredag. på söndag kommer roomie tillbaka...

men för tillfället är jag ensam hemma vilket kändes konstigt. gick runt här hemma efter jobbet och visste inte riktigt vad jag skulle göra även om det fanns saker att plocka med så kändes det mest vilset.

organiserade upp garderoben i hallen och sorterade bland skorna där i. lyckades slänga ett par stövletter som var gamla och slitna. hurra för mig!! har annars väldigt svårt för att slänga skor eller kläder av någon anledning. är inte så jättevan vid att slita ut saker och att man behöver slänga saker av den anledningen, viss separationsångest finns det nog också,

minns speciellt en mörkblå jacka som jag hade när jag var runt 9-10 år som jag använde jämt som bara var en trasa tillslut men jag ville ändå inte göra mig av med den..

passar på att ta det lite lugnt också innan helgens bravader för nu har jag åter funnit min ro i hemmet. soffan är underbar ;)




hastigt och lustigt

det blev så hastigt och lustigt allt i morse när jag körde Han och G till tåget...

puss och så iväg bara...

tänkte inte på att det är 1,5 vecka innan vi ses igen...skulle kanske ha kramat lite längre..

tackar och bockar

idag tackar och bockar jag för chefen och beskedet om löneförhöjning..

frågan är vad jag ska belöna mig med för detta påslag...

sen har jag rätt stora likheter med Spara i Lyckoslantens Spara och Slösa serie så en del kommer också läggas undan till "i fall att"....


jag gillade Lyckoslanten...undrar just om den finns kvar idag?




tisdag

förutom att jag gick igång lite i morse i ett snabbt utlägg och diskussion om diciplinförslaget så har det varit en fartfylld dag som ändå förflöt smidigt och det var riktigt trevligt.

fick ännu ett uppvaknande idag. ibland gäller det kanske att informera om vår bredd och allt man kan göra...allt är inte enbart städning..

det är ju så härligt att man lär så länge man lever.. nu är ju inte jag gammal som gatan direkt även om jag åter igen spanat in det grå hårstråt igår när jag borstade tänderna..

blir lite full i skratt över hur simpelt saker och ting kan te sig trots allt. det gäller att inte fastna i gamla hjulspår.


har inte hunnit med så mkt mer idag än att vakna, jobba och komma hem. slängde i lite potatis i en kastrull medan Han gjorde iordning ett fiskpaket.. inväntar maten nu as I write..




 


diciplinåtgärder

hörde på nyheterna i morse om Jan Björklunds nya förslag om diciplinåtgärder i skolan...

förslaget skulle möjliggöra för skolan att efter varning reglera eleven från skolan under en veckas tid, stökiga elever ska också kunna förflyttas till en annan skola m.m.

min spontana arga tanke på detta förslag är att det går inte att ignorera eller förflytta det som är stökigt.


det finns alltid elever som upplevs stökiga men då gäller det ju att det finns engagerade vuxna som kan vara stöd för dessa unga. vad grundar sig elevens beteende på?


är det jobbigt hemma, är det svårt i skolan, diagnoser? vad? ett beteende är inte bara. det måste ha någon grund och botten i något. vad? utred det, låt det ta tid men finns där för eleven.


vilka signaler ger det eleven om denne förflyttas eller blir avstängd från skolan?


förflyttning - att ingen orkar med mig. hur ska då eleven själv orka med sig själv? om ingen annan orkar eller bryr sig? konsekvensen av detta...


avstängd. visst jättebra för de elever som vill satsa på skolan får den chans de förtjänar men förtjänar inte den avstängda eleven också en rättvis skolgång enligt En skola för alla?

avstängd. vem har då eleven att vända sig till? driva runt på stan? för vem möter upp hemma?


nej fler engagerade vuxna i skolan. fler specialpedagoger, kuratorer, skolpsykologer...ja hela bunten. massor och massor med folk som alla vill det bästa för alla barn. vill se alla barn och finnas där för att skapa den bästa möjliga framtid som bara går.


stick inte huvudet i sanden. skjut inte undan problemen. orka uthärda dem.





inspiration

det är roligt att jag genom mitt bloggande kan inspirerar. JZ har flera gånger påtalat detta.

igår lyckades jag inspirerar L till att sluta med sötsaker då jag bloggat om att jag fick två påskägg då Han avgett ett nyårslöfte om att inte äta godis eller dricka läsk (detta innefattar ej glass eller bakverk).

så L gjorde slag i saken och gjorde som hon gjort förr och slutade igår med sötsaker.

jag klurade och funderade ett tag och sen kom jag fram till att nej jag vill inte avlägga något sådant löfte, jag vill inte låta mig inspireras av er två.

jag röker inte
jag dricker ytterst sällan
jag frossar inte

jag har en rätt bra balans av ting i min livsstil och jag ser fram emot helgen då jag får unna mig mina sötsaker för det är till helgen jag unnar mig något extra. det kan hända i veckan också i perioder men det är som sagt perioder.

man kan inte sluta om man inte vill sluta och jag vill verkligen inte sluta för vad ska jag då ha att se fram emot efter en lång arbetsvecka?

mums!!

men det är alltid roligt när man kan inspirera andra att göra det som passar dem bäst.

härlig aha-upplevelse

fick en härlig aha-upplevelse idag från en Aspergare.. inget som personen själv tänkte på men som slog mig.

jag behöver inte ha sån superkoll på precis allt. saker som jag reagerar på bekymrar inte ens andra...och det är inte unikt för AS utan för en hel värld med människor där ute bara det att det behövde bli lite extremt för att jag skulle fatta det.

nej jag behöver helt enkelt inte veta allt...

kommer bli svårt att leva efter detta dock när saker och ting bara fastnar ändå...sånt som är helt oviktigt.


valde bok i bokhyllan igår...tänkte först läsa en bok som heter För kvinnor som tänker för mycket...
eller ngt sånt.  valde rätt snabbt bort den för jag insåg att jag inte skulle kunna sova efter att ha börjat läsa i den. det blir ett helt eget projekt.

fortfarande kreativ

kreativiteten flödar fortfarande inom mig. jag försöker fånga den i min lilla vita anteckningsbok så fort det bara går. tänker att jag kanske kan fynda lite basvaror på Ullared i helgen för att utföra mina verk på eller kanske på en Londonresa i sommar? Primark är ett ställe med bra basvaror i bra kvalitet till bra pris eller vad sägs om en t-shirt för 28kr?

lite textilfärg, knappar, spets osv. på det så blir det supersnyggt!!!

frågan är bara vart man kan köpa sig lite tid för att sitta ner och göra detta.

är enormt sugen på mitt och Lovis projekt med svarta paljetter men också det som innefattar photoshop och mig.

sen var det ju den där halsduken som bör bli klar snart..

köpa tid, köpa tid...

livet i studentstaden

livet i studentstaden är sällan helt tyst. igår kväll råkade vi ut för en bisarr sak.

vi hade gått och lagt oss. låg ner bäddade i sängen. han halvsov medan jag som för övrigt läst ut Mr Tourette och jag och istället börjat på Kvinnan med de vackra händerna - och andra livshistorier av Hanne-Vibeke Holst (en av mina favoritförfattare)...

åter till ämnet...

vi låg i sängen och jag läste min bok medan han halvsov.

som vanligt har vi vädringsluckan öppen och eftersom det varit varmt ute igår hade vi hela luckan öppen. en sån där vanlig standard sak som har nät och räfflor.

vi hör att det är folk utanför och de pratar om allt möjligt som det så ofta är ute på "gården"...

sen hör vi att de lyckas titta in genom vädringsluckan för en av killarna säger att det ligger två och sover där inne. och vi hör ju detta klart och tydligt precis som genom ett öppet fönster.

så går det ett tag och så hör vi samma kommentar igen.

efter en stund drar rösterna bort därutanför och Han går upp för att dra för gardinen så att vi fortfarande kan få in luft men slippa folk som står utanför och ser på när vi sover. en stor nackdel med att ha en bottenlägenhet!!


för övrigt hörde jag för någon vecka sedan att de stod här ute på gården och ropade på ERIK. har ERIK flyttat tillbaka igen? hmm. tåls att vara uppmärksam på.


för Er som inte läst om ERIK så var det killen som bodde på andra våningen i flygeln ut från vår flygel. han brukade ha fest rätt ofta och det stod folk här utanför på "gården" och ropade ERIK jämt och ständigt för att ERIK skulle slänga ner en nyckel med tag så att de kunde ta sig in eftersom vi inte har någon porttelefon.

det finns många sköna historier om denna ERIK...någon alla på BK 15 har hört men få har sett...



annandag påsk

och så var det åter tillbaka till jobbet som gällde för min del. gillar ändå att jobba på röda dagar på något sätt. visst extra pengar är ju bra att ha men det är inte det jag tänker på utan det är tempot. tempot blir något helt annat på en röd dag. även om jag har lika mycket att uträtta som på en vanlig dag då känns det ändå lugnare på något sätt.

hade dock en lugn förmiddag idag där T och jag fick ihop det mesta av sommarplaneringen. känns skönt att ha lite pejl på det hela.



tänkte avnjuta kvällen med en glass tillsammans med honom. tror att jag hittat en ny favorit en magnum med kanel i chokladen...mystica? minns inte om det var så den hette..


på återseende!!




persilja



här är ännu ett försök med persilja. det vill sig aldrig riktigt riktigt men vi fortsätter att prova, skam den som ger sig!!

har funderat på att sätta tomat också men jag vet inte riktigt hur praktiskt det kommer att bli i en lägenhet utan balkong.. hmm. troligen inte så bra men jag är ändå sugen på att ge det ett försök. ingenting är omöjligt!!!


mina odlingar



här är mina chiliplantor få se om det blir något av dem.




ingen påsk utan påskägg




ingen påsk utan påskägg. fick redan förra helgen (som Han hade med sig ner från Dalarna)  två påskägg av mina föräldrar då Han avlagt nyårslöfte om att inte äta godis vilket betyder desto mer till mig :)

tavlan i bakgrunden har jag tillverkat själv. duken är kvar från jul .suck.





lägg märke till tuppen i hönsgården



här har vi tuppen i hönsgården, ett internt skämt på kontoret thihi



gamla och nya hönor



mina gamla hönor har fått sällskap av två nya (till höger)

påsken i bilder



påskriset som tillslut blev dekorerat




produktiv morgon

här händer det grejer. den bästa tiden att tvätta när man bor mitt bland studenter är tidigt på söndag morgon för då är det definitivt inte många som är vakna.

och detta passar mig jättebra som icke är bakis idag. hade sån tur att hela tvättstugan med sina 7 maskiner var ledig så jag sparade inte på krutet utan fyllde upp alla 7 maskinerna.

passar på att köra mattor, duschdraperiet, handtvätt, lakan och allt sånt där utöver den vanliga tvätten med kläder.

bara gardinerna kvar att ta ner och byta och tvätta. sen har jag också tänkt plocka undan vinterkläderna och tvätta dem innan de får åka upp på vinden för att spara plats här nere....men det får nog vänta på sig lite..

paus

tar nu en paus i städandet. upptäckte snabbt att det fanns en del att göra och att jag vill göra en rejäl storstädning nu på våren inte bara det vanliga damma lite och dammsuga utan här går vi in på djupet och drog fram spisen (vilket behövdes!!), tänker att jag ska byta gardiner och tvätta duschdraperiet... lite sånt där utöver det vanliga.

köket är klart liksom badrummet så jag tänker att jag får fortsätta imorgon bitti om jag ska få njuta av vädret idag.

men vad fint det blir!!

London baby London

de senaste dagarna har mitt GB sug satt in igen. jag vill åka, jag vill åka, jag vill åka....

så innan jag börjar städa var jag tvungen att kolla över hur det var med flyg och så i sommar...hittade tur och retur för 582kr...sen tillkommer om jag vill checka in en väska avgift på det men cirka 600kr.

är bara knapptryckningar iväg från att boka....men först vore det roligt att hitta någon att åka med!!

min plan är också att åka iväg i november för att göra min X-mas shopping i GB som är bland det roligaste jag vet. de har så mkt fina saker...fina klänningar till nyår och underbara julkort till bra priser...

ja det får nog bli så framöver att det blir 2 weekends/ år till GB.


har fått nyheter där ifrån också...

min farbror J som gift om sig med en yngre kvinna väntar tvillingar i oktober.

hans son min kusin väntar barn nu till sommaren.

och dottern/systern i samma familj min kusin Vxx gifter sig i april nästa år.

det händer mycket i clanen S.


föresten är det min farmors födelsedag idag. jag vet inte ens hur gammal hon skulle ha blivit om hon funnits kvar...
hoppas att farfar har det bra idag, men nu finns det mycket nyheter att glädjas och se fram emot... en del av släkten bla farfar kommer hit och firar midsommar i sommar också...börjar översätta små grodorna till engelska... vad ska de tro om oss?

min far fyller för övrigt år imorgon också.

stort grattis till alla i clanen S!!!




planer för dagen

planen för idag blir att ägna förmiddagen åt att städa. det märks att det är tentaperiod nu och att jag var sjuk i början av veckan och inte gjorde många handtag. påskpynta färdigt ska jag göra också, gå upp på vinden och hämta det som ligger kvar där uppe.

ska ta en promenad i det fina vädret också.


vet inte riktigt när jag ska förvänta mig honom hem igen men det vore nice att grilla ikväll..


påsk och lördag

vilket otroligt väder det är ute. jag har inte hunnit vara vaken speciellt länge men njuter redan i fulla drag..

somnade rätt tidigt igår tror jag. låg på soffan och såg lite på tv men blev så trött att när jag kommit in i sovrummet hann jag inte läsa mer än några sidor i boken förren jag somnade.

vaknade med ett halvt öga i morse när Han gick iväg till skolan för att plugga. antar att det var runt 8-tiden i morse... själv kom jag upp vid 9.35.

läste lite mer i Mr Tourette och jag som jag fortfarande inte är klar med. läser några sidor varje kväll och ibland när jag får lust. jag gillar när människor beskriver sina livsöden även om de i många fall är tragiska men livet är inte enbart lätt och gott rakt igenom det finns mycket tragik i världen som vi inte får blunda för. jag inbillar mig att genom att ta del av hur andra har haft det så kanske att jag kan upptäcka när något inte står rätt till hos någon och hjälpa..  det är bättre att veta än att inte veta.

men det känns lite läskigt att läsa om så mycket tvångstankar. blir rörig i huvudet av det och kan komma på saker som att det för honom kan ta upp till en timme eller två att passera en dörr när jag själv passerar en dörr på "första försöket".

jag lider inte av tvångstankar men jag lider av bestämda åsikter på hur saker och ting bör vara här hemma. ett mycket starkt spår efter min far samtidigt som jag bryter mot det och gör tvärt emot men då känns det jobbigt efter ett tag att det är så rörigt och så städar jag upp efter hans filosofi. 2 par skor i hallen och en jacka...mkt bra exempel.


åter igen är jag två ytterligheter pedant/organiserad och slarver  inget däremellan.


tänkte på det igår också när jag var ute och gick/sprang... antingen ska jag klara av att springa en hel runda eller så ska jag inte springa... det där emellan att öva upp och träna upp sig det vill inte riktigt existera även om jag logiskt förstår att det är så det går till.


det ska vara antingen eller...






fredag after work

när jag kom hem från jobbet bytte jag om och gick ut på en promenad och njöt av det fina vädret. tog en premiärtur i spåret också och sprang enligt det mål jag satt upp. kunde kanske ha satt upp en bättre tur än att börja med att springa halva stigen i uppförsbacke men men det gick ändå.

hade min halvtrasiga mp3-spelare med ut. det går inte att välja låtarna själv för då lägger den av vilket nog var tur då jag var inne i mappen med lugna låtar så det kändes behagligt att springa. anar att det hade varit lite värre om jag varit inne i mappen med hårdrock, den får mig alltid att ta ut mig lite mer än vad man egentligen klarar av....vilket är bra ibland men kanske inte på premiären.

det är många som är ute i området och springer, cyklar och går sig i form. många som satsar på beach 2009.

har ätit lite melon som belöning nu när jag kom hem. gott...snart blir det ännu godare ju närmare sommaren vi kommer...

fortfarande ingen koll på dagarna

det är fortfarande ingen koll på dagarna här. imorse när jag åkte in till jobbet var det som förväntat lungt ute och det kändes som om det var lördag. vilket det iof är också, på ett sätt.

även om det var konstigt så kändes det ändå rätt okej att jobba idag, hann med mycket av sommarplaneringen vilket kommer att kännas skönt sen, förhoppningsvis slipper vi en del av stressen senare mot sommaren.


men nu är det äntligen fredagkväll i vilket fall och jag njuter i fulla drag av att veta att jag har två lediga dagar framför mig...även om de rätt fort fylls upp med aktiviteter både av det roliga slaget och det mindre roliga men nödvändiga slaget.


fredag, torsdag, helg?

det känns som om det är fredag idag. det kommer krävas mycket för att komma ur sängen i morgon bitti och komma iväg till jobbet, jag skulle lika gärna kunna fortsätta tro att det är helg imorgon för min del när klockan ringer och stänga av - sova vidare..

men det är som sagt torsdag. ser ut att bli en sen torsdag. ser på film med Honom...men det är ju bara en dag kvar sen är det helg så det ska nog gå bra ändå även om det kan kännas segt i morgon bitti för på lördag är det sovmorgon som gäller igen.


sms

det cirkulerar ett påsk-sms som jag fick idag från M.

skickade det genast vidare till vänner och bekanta...

Hej, när åker du? själv drar jag vid sju-tiden. det mesta är klart. badat katten i neon, satt lysdioder i hucklet, fixar just nu hjullagren på kvasten, blir raketbränsle i år. om vi ändå inte syns önskar jag dig en glad påsk.


svaret jag fick från Jess var hysteriskt roligt...

Tänkte åka imorron bitti. mindre kvastflyg men jag tar bilen tankar den me 100% redbull, sitter 12 cylindermotor. kvast är omodernt.känner du skalvet, tappa hjärtan, glömt hjärnan hemma o ser stjärnor i det blå då har jag åkt ifrån dig loser!


allt är inte alltid logiskt men det är alltid roligt!!!!!!

middag

nej nu är det kanske dags att börja laga middag så att den blir klar någon gång. solen har kommit fram lite smått så här på kvällningen så det kanske kan bli en promenad när Han kommit hem också?

tåls att tänka på men först skala morötter!

fortfarande skumma drömmar

jag har fortfarande rätt skumma drömmar. drömde att Kamelen övningskörde en vit amazon...jag korsade en gata där en vit amazon passerade...det var inte fokus i drömmen utan bara en flash mitt i det andra som fick mig att höja på ögonbrynen.

det ljusa på våren gör att jag minns mina drömmar i större skala än jag gör på vintern.

vi, ni, du eller jag

språklärare som man är i botten (gäller ej min egen blogg) så märker jag ofta ord i olika sammanhang.


det som fått mig att fundera idag är detta med vi - ni   och  du - jag.

jag funderar över detta i samband med relationer.

helt plötsligt blir jag i en relation vi. något som till och från kan vara rätt irriterrande. en fråga som ställs med ett du svaras med ett vi.  Tex. Vad ska du göra idag?  Vi vet inte...

jag är inte helt glädjeskuttande inställd till frågan vad ska ni göra i helgen?

i min relation, mitt parförhållande, med min sambo är jag fortfarande ett jag i mångt och mycket även om vi är ett vi ibland också då en relation består av två människor som kompromissar om mycket.
men jag sitter inte ihop med min pojkvän. jag är en egen individ. just jag har en mycket stark och fri vilja liksom jag uppmuntrar honom till att bevara sin egen person och utveckla den och göra det Han tycker om att göra på egen hand.


men det är något som jag har fått lära mig efter hand som tiden har gått och relationer har passerat. för jag har liksom många där ute varit i förhållanden där den egna personen flutit ihop och blivit ett vi eller kanske ännu värre ett han där kompromisserna är få och den ena parten styr det mesta.

så jag blir lite allergisk mot vi  när jag frågat dig om något. jag blir lite allergisk när du frågar vad  ni  ska göra  för att jag har en hel drös med egna planer som jag vill förverkliga för mig.

ser fram emot min shoppinghelg med JZ!! tex.


strange things happen

har jag som vanligt rätt i mina antagnaden? en fråga förväntar sig ett svar.

pärlpyssel



så kan man pyssla med pärlor också.....

syjunta



min halsduk som snart är klar. äntligen ska jag få börja på lite roligare projekt på juntan!!!

kvällen

kvällen ägnas åt lite tv tittande. ser på du blir vad du äter och Jan Bylund. han har så sköna kommentarer till precis allt genom hela programmet.

i övrigt är det samma samma som det lätt blir i serier..

påmminner mig själv om att jag bör dricka lite vatten...något som jag är mycket dålig på!


dinkelsallad

gjorde en god dinkelsallad idag.

kokt dinkel med räkor, sparris och paprika (jag glömde morötterna), avokado och till det en god sås gjord på en liten del majonäs, creme fraiche och kesella med dill och citronsaft. salt och peppar..

mumsigt.

för att göra det hela lite godare vände jag sparrisen och paprikan i en stekpanna med lite sesamolja.

jobb

idag var det tillbaka till jobbet igen.

hade en rätt lugn första dag vilket var härligt.

började dagen med handledning där vi gick igenom uppmärksamhet och svårigheter kring detta. sen gick vi igenom minnet, arbetsminne och långtidsminne. hade även en tillbakablick som var otroligt nyttig. i vår jobb är det viktigt att se tillbaka emellanåt och se de små och stora framstegen.

godnatt

då var det dags att gå och sova... ska upp tidigt imorgon igen och göra ett ryck på jobbet.

sov gott!

snart dags för en tripp

har verkligen tid att få perspektiv på saker och ting nu när jag varit hemma snart två dagar extra...

har skrivit en lista för nästa besök på Ikea. vill köpa två dörrar till bokhyllan för att gömma undan lite. det börjar kännas rörigt här.

funderar lite över vad vi ska hitta på när vi får tillbaka vårt rum när C flyttat ut. att det blir kontor igen är klart men vi sålde av våra möbler vi hade där inne så nu finns det utrymme för lite nya idéer.





tristess

nu börjar det bli tråkigt att vara hemma.

efter sovmorgon blev det en liten lätt frukost innan jag gjorde lite lax till lunch. Han kom hem och åt och meddelade att duschen var felanmäld.

och då får jag städpanik!!

tycker inte om när okända människor kommer hem till en och det ligger damm i hörnen och pyjamasar i en hög på badrumsgolvet.

jag vet att det är helt normalt, att de ser värre saker än min lilla röra....men jag vill ändå upprätthålla fasaden utåt att vara rätt ordningsam av mig vilket jag både är och inte är.

jag bor här och jag använder mina saker därför blir det stökigt. samtidigt som jag verkligen kämpar med att var sak har sin plats a´la pappa-stilen. för jag går också ut i hallen räknar antalet skor och undrar om C verkligen behöver ha 9 par skor och 4 jackor där samtidigt?
samtidigt som jag stuvar undan minst 4 par av mina egna skor och hänger undan två jackor som hamnat på hallkroken flera gånger denna vecka då jag använt mig av olika jackor beroende på väder och aktivitet.


men jag försöker vara ordningsam då jag ständigt har ett behov att åka och besöka Ikea för att köpa ännu fler tidskriftssamlare för alla mina facktidningar, modetidningar, inredningstidningar och kreativa tidningar som jag vägrar göra mig av med. jag är också i ständigt behov av snygga kartonger att förvara mina pysselsaker i; en för pärlor, en för papper, en för målarfärger, en för tyg osv.



innan Han gick tillbaka till skolan drog han ett varv med dammsugaren i hallen och inne i badrummet. pyjamasen förflyttades till tvättkorgen och när det ringde på dörren drog jag igen dörren till sovrummet där något tycks ha exploderat - grejer trängs överallt i det som nu tycks vara så litet sovrum när det ska samsas och vara kontor också...


....och allt ser fint ut på ytan...


ranunkel




en så otroligt fin blomma men den vill aldrig överleva speciellt länge hemma hos mig.




sovmorgon

idag har det blivit en härlig sovmorgon. det behövdes nog. känner mig mycket bättre idag.

tittar på Greys Anatomy gammla avsnitt på tv och ska nog äta lite frukost innan det är dags för lunch..

vila och lite nyttigt

dagen har ägnats åt att vila. hade hela förmiddagen liggandes på soffan och såg på serier. något som man kan tröttna på rätt snabbt när man är förpassad till det.

åt lite lunch och så tillbaka till soffan. borring!

stack ut huvudet utanför dörren en kort stund för att få lite sol på sig. spenderar annars de flesta dagar i mörkret när jag jobbar så det vill jag inte göra även hemma.

bläddrade lite i en bok och somnade sedan. vaknade strax före klockan 18 då Han kom hem från en heldag i skolan med studier. tråkigt att vara sjuk när Han är här nere men nu är det bara bli bra som gäller.

har nyss varit nyttig och deklarerat. tyckte att det var lika bra att göra det i tid så kanske man får pengar till midsommar för jag har sån tur att jag får pengar tillbaka. alltid välkommet.

ska väl återgå till lite vila.


sjuk

efter en vår där något legat i luften till och från har det nu slagit ut mig och idag är jag hemma och är sjuk. kroppen är sjuk medan huvudet är friskt och vill göra massor av saker. ligger på soffan och försöker vara lugn och vila. tittar med ett halvt öga på tv. dags att se alla serier som bara ligger....får se hur länge man orkar med det innan man tröttnar på det också =/




Örebro

idag har vi åkt upp till Örebro för att byta däck på bilen. jag såg på och Han smutsade ner fingrarna.

umgicks med svärföräldrarna som bjöd på mat och fika. det blev en heldag av det hela.

har kännt mig rätt kass hela dagen och tror att jag är på väg in i något som jag fort som ögat ska ur. det finns ingen tid för sjukdomar här inte.

efter syjuntan

är nu hemkommen från syjunta och spritfest.

syjuntan idag ägnades för egen del åt att försöka bli klar med min halsduk. är nästan nästan färdig nu, det är inte många varv kvar. fick lite hjälp av T sen på kvällen med vartannat varv. han kan faktiskt sticka!

spritfesten blev det inte så mycket av. god stämning men de flesta bestämde sig för att åka hem och sova...eller blogga...

Han och jag bestämde oss för att åka hem och sova. vi har fått för oss att vi ska åka till Örebro imorgon och hälsa på samt byta däck på bilen. våra sommardäck ligger uppe hos svärföräldrarna av någon anledning som kändes bra i höstas när Han bytte till vinterdäck där uppe. imorgon är det tydligen min tur att byta till sommardäck och så ska vi se över bromsarna... verkar vara en bra idé.

godnatt!




promenad och syjunta

har varit ute på en lång promenad i vårsolen. gick en tur genom skogen och njöt av lugnet.

tog lite påskris med oss hem som jag får fota och lägga ut vid ett senare tillfälle.

nu blir det en dusch, lite mat och så syjunta med tjejerna...

utmaning

Regler: Kopiera detta till din blogg, utmana 3 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga och du får inte hitta på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller skriva samma svar två gånger, eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på namnfrågan). Lycka till!"

Någon som antar utmaningen?


1. Vad heter du?  Emilie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Elda
3. Flicknamn: Emma
4. Pojknamn: Erik
5. Yrke: Elektriker
6. Färg: Eldröd
7. Klädesplagg: Espadrillos
8. Mat: Enchiladas
9. Sak i badrummet: Eltandborste
10. Plats/stad: Elfenbenskusten
11. En orsak att vara sen: Elavbrott
12. Något man skriker: Era j-vla idioter!
13. Film: Equlibrium
14. Något man dricker: Energidryck
15. Band: E.L.O
16. Djur: Elefant
17. Gatunamn: Engelbrektsgatan
18. Bil: Eclipse
19. Sång: Estranged - Guns n Roses

lördag

lördag idag. härligt men veckan har gått fort.

började dagen med en rejäl sovmorgon efter en lite halvkass natts sömn.

det fanns pannkakor kvar så det blev pannkaka till frukost. känns jättelyxigt i vårsolen.

få se vad dagen har att bjuda på idag. en promenad i det fina vädret känns obligatoriskt sen är det syjunta också...spritfesten tror jag att jag står över.

segern är vår!




bowling igår med jobbet. det blev Tuppgruppen som tog hem vinsten. det gick som det brukar gå, mycket ojämt men lyckades få in två strike som fick väga upp de gånger då klotet bara ville hamna i rännan.

en mycket trevlig kväll med mat, sport och öl.

sova?

gick i min alldelens raskaste takt genom stan för att hinna med den tidigare bussen hem så att jag skulle hinna sova en lur.

stannade vid affären på vägen hem för att köpa grädde och ägg.

gjorde pannkakor och tjopp så har tiden sprungit iväg för mig. klockan är nu 15.14 och jag planerar att åka senast 17.00...blir inte mycket till lur om man ska hinna städa upp här efter sig och leta reda på något i garderoben som kan kännas anständigt...

en powernap...hoppas bara att jag blir piggare efter så att den inte får omvänd effekt. tuppgruppen räknar med mig hahhaa!


jordgubbar!!!!




efter pannkakorna blev det några stora jordgubbar som jag hittade på affären på vägen hem. jag kunde inte motstå att köpa dem (10 kronor en liten ask) för ögat såg de så goda ut även om jag i tanken visste att de aldrig skulle kunna mäta sig med de svenska jordgubbarna man går ut och plockar själv.... men helt tokiga var de inte för att vara säsongens första från Spanien.

pannkaka



det fick bli pannkaka till lunch idag.

vart finns huvudet?

nu när solen skiner väljer många att sträcka på halsarna och vända huvudet mot solen, andra gömmer huvudet i sanden...


surfar

tillslut kommer man till en punkt då man verkligen har kollat på allt som nätet har att erbjuda. en sådan stund är nu.

det kan aldrig sluta bra så jag började göra olika tester på facebook och kom fram till att om jag hade ett annat arbete så skulle det vara som socialtant och att den barbapappa jag är är BarbaFin.

tror inte att jag skulle passa i socialtjänsten för jag ser tydligen inte ut som en socialtant har jag fått höra...

hur nu sån en ser ut i våra fördomar!

vårsolen blandas med vårtrötthet

vårsolen piggar upp de första dagarna den förgyller vår annars så gråa värld men sen hittar alltid tröttheten tillbaka.

förstår inte att man kan vara så vårtrött som jag ändå tycks bli varje år numera..

den stora kampen

idag går den stora kampen av stapeln. det är tuppgruppen mot ja är de ens en grupp? som ska spela bowling efter en bit mat.

stämningen på kontoret i morse var blandade känslor. vissa laddar upp genom att vara supertrötta medan andra laddar upp med sång och uppmaningar om vässade armbågar.

klockan 18 träffas vi för att avnjuta en bit mat tillsammans efter en (hmm) ansträngande och lång arbetsdag. (vissa slutar ju tidigare än andra och hinner hem för att sova lite middag förhoppningsvis så att man orkar med kvällen...)

klockan 20.00 gör vi upp i bowling.


sen ska vi få veta vad Freddo Berto verkligen tycker om oss kollegor innan det bär av till andra städer...

fastnat

nu har jag fastnat här. dags att slita sig loss och göra något annat än att stirra sig blind på skärmen men då dyker det plötsligt upp folk och man blir hängandes kvar...

dagens teknik är både bra och dålig. bra på det viset att kontakten med nära och kära boende på annan ort har mycket lättare att få tag i en när som....

har dock bestämt mig för att införa ännu en ny sak till påsk och bli lite traditionell och gammeldags.....som jag ju är.

håll utkik!


kreativiteten flödar

kreativiteten flödar ju mer vårsol jag får på mig. har kläckt en rad idéer denna vecka som bara måste komma till liv. kanske blir jag en ny modeskapare ;)

troligen inte men jag känner mig som en modeskapare när jag kläcker mina idéer som känns helt briljanta....sen ska de bli verklighet också och jag har en tendens att inte alltid bli så nöjd när jag varit kreativ.


längtar till badsäsongen


längtar till sommaren

idag har termometern i min bil visat på 12 grader. längtar till sommaren.sol och bad.

nya hönorna till samlingen


har ni påskpyntat?

brukar ni påskpynta? har ni börjat pynta än?

jag brukar inte påskpynta så mycket men har bestämt mig för att jag ska börja med den traditionen i år.

när jag var liten fick jag ett gäng hönor och tuppar från mammas och pappas arbetskamrater som jag brukade ställa på tvn. de brukar åka upp varje år.

tog även in påskris förra året så det tänkte jag att jag skulle ha i år igen med lite ägg hängandes i.

köpte några nya hönor idag.


gänget


grillbilder som utlovat


torsdag

njuter av min långa förmiddag. skulle kunna göra allt som jag ville göra igår men idag känner jag mest för att gå och plocka, slappa och njuta av en lugn stund.

har satt igång en diskmaskin, druckit lite juice, stoppat in en plåt med fiberhavregryn och solrosfrön för att göra egen musli...och så går det sakta framåt.

sköna kommentarer

jag får så sköna kommentarer från min kollega T. nästa projekt att utröna vad mina drömmar vill säga mig. vi borde ta oss en tittt på Maaalins (tänk bred östgötska) drömma också för även om de inte återkommer så är de enormt skumma!!

drömmar

när jag var liten hade jag en dröm som återkom under lång tid men slutade tvärt en natt och kom aldrig tillbaka igen.

jag drömde att jag ca fem år gammal körde gammelmorfars gamla gula Fiat och med mig hade jag min lillasyster. vi brukade åka ut på turer.....tills en natt då jag drömde att vi krockade och sedan den natten har jag aldrig haft den drömmen igen.

och det är den enda drömmen jag haft som återkommit...

tills 2002 då jag var i England och hade en dröm om min nära vän Lång. sedan dess har den här drömmen återkommit i olika skepnader. inatt drömde jag den igen samma sak i en annan miljö bara. mycket konstigt att just den drömmen återkommer.

inte före sju

denna veckan har jag inte hunnit hem en enda dag före klockan sju. fullt ös.

har en lugn förmiddag hemma imorgon igen och jag märker att den försvinner fort iväg i planeringsstadiet. en morgonpromenad men ändå inte för tidigt då man gärna vill ha lite sovmorgon till halv 8 i vilket fall. så kan man passa på att städa och så kanske man skulle tvätta....tjjop så har tiden runnit iväg och det är inte ens morgondag än...

nu blir det i vilket fall som helst middag.


måste bara berätta att jag blivit snabbutbildad till moderator idag. mycket mycket roligt.


RSS 2.0