sista dagen i skolan

idag har jag gjort sista dagen i skolan för det här läsåret 10/11. helt galet. jag har kvar att lämna in examensuppgiften på tisdag nästa vecka. och sen är jag klar. jag fattar inte vart tiden tog vägen. hur tiden gick ihop. hur jag fixade ett helt läsår på 50% och bebis. jag försöker tänka tillbaka och funderar på hur mkt som fastnat egentligen i amningskoman och vakennätter?

ser fram emot ett mer strukturerat skolliv till nästa läsår 11/12 och jag satsar fullt ös på en specialpedagogexamen.

men det är då. nu är det snart sommarlov och jag ska jobba. på måndag börjar jag. fast vi ska läsa in oss under sommaren har vi fått råd om..inför examensarbetet.

det börjar vi med efter midsommar tycker jag!

kondis

kondis. bristen på kondition får mig att tänka på konditori. men det är tack och lov inte konditori som är orsaken till min bristande kondition. det är bristen på ordentlig rörelse.

så här på försommaren bubblar det av folk som pratar om att springa är grejen. springa ska man göra. jag avskyr att springa. kanske för att jag inte har någon kondis?

men idag har jag sprungit. första gången på ja i alla fall två år. det gick ju som man skulle kunna tro. mkt flåsande framåt :)
får se om jag gör om det snart igen eller om det var en engångsföreteelse. jag har inte satt upp något springmål än.
när jag kom hem skickade jag ut honom på en tur. han kom just tillbaka.

tycker att vi kan vara rätt nöjda nu för idag.

nöjd

spanade för ett tag sen in ett par krokar och idag var de på rea :)
jag har kommit fram till att jag får nog tänka om kring det här med vitt och turkos. turkos är ingen lätt färg att få tag i om det inte gäller vaser, ljusstakar eller badrumsinredning.
så just nu är det vitt med en grå och vit matta och snart gröna och rosa krokar på en hylla som ska målas vit. inte mkt till färg men en början. en utgångspunkt.



och linneskåpet i sovrummet.

många knop

idag blev det några knop av på examinationsuppgiften. seminarieversionen är utökad och jag har läst mina kurskamraters bidrag. det finns mycket intressant forskning att ta del av.

annars har vi lekt med trollungen.

golvet har blivit dammsuget och torkat. saker flyttade på i vanlig ordning och oordning. mkt gjort men sällan intressant.

snickarn

vi hittade inte det vi ville ha på brä´gårn konstigt nog. det var mest utematerial, plankor som behöver hyvlas på ena sidan. så istället blev det coopbygg. men jag misstänker att det blev dyrare på det viset..men men. vi fick exakt det jag hade tänkt mig.

hoppas nu bara att slutresultatet blir lika bra.. jag avskyr att dra igång projekt som inte blir som jag tänkt mig. därför drar jag mig för att dra igång projekt många ggr.

men än har vi inte snickrat ihop våra brädbitar, de ligger uppsågade och klara under sängen :)

igår kväll när trollungen somnat blev det istället film och godis i soffan. vi såg Bröderna Karlsson och Han vred sig i skinnet och kunde knappt se klart filmen, otroligt pinsam film hihi. jag får ju bara dubbelt så roligt..en pinsam film och en karl som vrider och vänder på sig och håller för ögonen haha.

nu ska jag studera.

mammas dag

idag är det mors dag. jag har blivit uppvaktad med frukost på sängen i morse. och en bebis/barn på magen istället för i magen som förra året då jag nog också blev uppvaktad om jag inte minns fel.

och hittills har vi bara tagit det lugnt.. eller ja på mitt sätt ;) tvättat en tvätt, plockat och flyttat på saker försöker fortfarande få till vart alla saker hör hemma.

efter en dusch och lunch blir det till att åka till brä´gårn och leta byggmaterial till trollungens hylla.

lördagsutflykter

såg en notis. jag ser alltid notiser, lappar, skyltar. ögon och öron är alltid öppna. jag bara vet. känner till. har hört.

gissa vad?! loppis! kände iof till den sen tidigare men nu stod det vårmarknad också..visste inte vad det skulle innebära men..det visade sig innebära halvapriset. på loppispriser!

hittade två badböcker bamse och nalle puh 2kr st. en briobräda med cylindrar som man ska trycka igen..inte den med hammare utan den här kan man köra med händerna, bra för trollungen. en liten handdukshylla som jag tänkte måla vit och sätta upp lite halvt bakom dörren i trollungens rum och på IKEA köpte jag små galgar som jag ska måla i glada färger och så tänkte jag hänga upp lite klänningar eller andra snygga plagg där.

hittade en bok med klassiska sagor som är med lite äldre tecknat i..är en sucker för de gamla tecknarna.

14pix betalade jag för detta. 
tänker att jag drar hem en massa saker men ofta handlar jag på loppisar där pengarna går till välgörenhet så jag tänker som så att jag bara lånar sakerna ett tag mot en slant och sen lämnar jag tillbaka det som trollungen inte fastnar för. recycling när det är som bäst och en slant till välgörenhet.

sen blev det klädinköp till trollungen, lite sommargrejer och byxor. en förvaringshylla till rummet och en blomma.

nu fnular vi på om vi ska åka och inhandla material till mitt lilla byggprojekt eller om vi ska vänta med det....till imorgon kanske ;)
love my projects.

3 am

igår blev jag väckt klockan 3. en ledsen tös i sin säng och nu har vi sett den. tand nr 5. uppe. vänster sida.
allt händer nu och det går i en rasande fart. ett tu tre. hon ställde sig upp. ett tu tre hasade fram på knän igår i krypposition, idag kryper hon. pang boom.

men åter till gårdagens fredag. hade ställt klockan på ringning vid 04.30 eftersom jag skjutit mig rejält i foten denna veckan.. seminarieversion skulle inlämnas senast fredag.. i söndags var vi på picknick, i måndags möblerade vi om, städade och bjöd J&E med lilla L på fika - städmotivation! men jag pluggade också, tisdag satt jag åter igen på kvällen med näsan i min omöjligt svåra artikel.

onsdag hade vi barnvakt och var på seminarie om föräldrar förr och nu..jag skulle ju ändå studera på torsdagen..
nej för då blev vi inbjudna till L's födelsedag och hon hade ju suttit barnvakt åt oss på onsdagskvällen så självklart skulle hon uppvaktas med lite gott.

ja..så hade veckan gått och jag blev väckt tidigt men fick en hel del gjort och kunde skicka iväg min seminarieversion.

men vi hann också med att under dagen leka med lilla U igår, samt ta en promenad mellan regnskurarna och shoppa lite på stan.

på kvällen var jag förvånad över att inte vara mer trött än vad jag var..såg klart filmen som slutade 22 och läste en snutt i Svinalängorna som jag helt otroligt hittade på loppis för inte så länge sen..bra för övrigt.

man behöver ju inte fundera länge på vad man ska göra ibland..därför är det konstigt när schemat är tomt och man får tråkigt...men det är nyttigt att ha tråkigt.

stannar

jo linneskåpet kom idag också. det stannar! what a keeper även om sovrummet är övermöblerat.

det var lite stressigt. vi åkte iväg för att inhandla UV-badkläderna, passade på att titta på skor på samma ställe. åkte och hittade två födelsedagspresenter, fler som fyller i sommar.. hann med ytterligare en skoaffär utan att hitta ett endaste par skor i vår smak. sen chansade vi och handlade lite mat som vi glömde sist hur man nu kan glömma basen mjölk, smör, bröd.. det man inte har i huvudet..

sen var det bråttom. linneskåpet skulle levereras 13.00.. vi hann fram till porten då kom skåpbilen.. perfekt!

men nu är den här artisten inte med längre. somnade nog till när jag skulle få trollungen att sova middag. jag vill, hon vill inte..eller kan inte.

tror tand 5 är på G...två nätter med spring från vår sida varav inatt gick det inte att lägga ner henne, hon somnade på mig och jag fick putta av henne för att kunna sova själv. saliven rinner, maten kommer upp emellanåt och fingrarna är i munnen och pillar.

torsdag

* plugga när trollungen sover
* kika in på Lidel efter badkläder med solskydd till trollungen, det var med i annonsen för torsdags erbjudande
* titta på skor när vi ändå är iväg
* hitta en present till födelsedagsbarnet L
*plugga när trollungen sover
* gå på födelsedagsfika
* plugga halva natten

jag tycker det räcker med göra idag.

ser fram emot helgen istället. då ska vi göra det roliga. (de pratade igår om alla projekt folk ska genomföra..projekt flytta ihop, projekt barn, projekt renovera, projekt karriär, projek...ja... de menade att det är därför människor skiljs och separerar..för att de glömmer projektet VI)

men vi ska göra lite projekt ändå :)
jag har spanat in en vårmarknad som jag vill besöka antingen som egentid eller familjetid..Han är sugen på att dra igång mitt bygga hylla projekt. och så ska vi inhandla en möbel till trollungens rum och lite lådor.

sen ska vi nog ta det lite lugnare...en timme eller två ;)

pratstund

det var en trevlig pratstund/föreläsning/seminarie igår på ÖF. inte så mkt nytt iof men ställer en del frågor på sin spets.
det handlade först om föräldraskap förr och idag. och den hets som pågår idag och att någon måste våga bryta trenden.
och det blir så tydligt. när vi berättade att vi skulle ha barn var de två vanligaste frågorna när vi skulle gifta oss och vilken bil vi skulle byta till.

bröllop som är en enorm hets nu för tiden vilket märks inte minst på det nya programmet fyra bröllop. det är roligt att se hur olika folk gör sin dag men jag blir oerhört irriterrad på de tjejer som bara vräker ut pengar på all möjlig onödig lyx och sågar de som kör på ett mer bugetbröllop men ofta mycket mer personligt. det är väl ändå äktenskapet som är det viktiga, livet ut?

ja och så var det det här med bilen. vi har en skrutt. som ibland är förliten. som är krånglig att ha att göra med när man har en barnvagn då allt måste monteras ner och hjulen plockas av för att få in den i skuffen. men den duger just nu. vi gör några längre resor ibland men oftast åker vi ju bara och handlar mat så vad ska vi med en stor bil till som bara står i garaget?

hysteriskt.

de pratade om hur det är att bli föräldrar. om manligt och kvinnligt. om gräl och lite annat smått och gott.

bäst av allt var att det var två goa personer från Göteborg som pratade, hade många bra och roliga och tänkvärda exempel.



en trötter två trötter

trollungen vaknade efter 40 minuters sömn på morgon/fm så vi drog iväg till ÖF en liten stund innan bvc som är på samma ställe.

tjockt! det var tjockt med folk! tur att det blev en kortis.
sen blev det väga och mäta och kolla av normalitetskurvan. jag avskyr normalitetskurvan. vad är normalt?
men tydligen är min unge normal som både står på benen, kör med pincettgreppet, klappar händerna och pluspoäng fick hon för att hon kan vissla :P 

och hur gick det med vårt gissande om vikt och längd? jadu. hade jag gissat som jag trodde inners inne hade det gått bra men jag la till lite både på längd och vikt så jag bomade.

när vi skulle gå kom trevliga dalmasen och berättade att det varit 54st på ÖF idag..jösses. lite skillnad från igår då det var 2 barn i skogen när vi kom.

nu ska jag plocka undan tvätt och annat i sovrummet. imorgon levereras linneskåpet. tjoho!

jojonatt

inatt har det hänt grejer minsann. hälften har jag knappt varit medveten om.
trollungen har vaknat två eller tre ggr. sista gången av att tidningsbudet släpper ner tekniktidningen genom brevinkastet och springer ner för trapporna.
jag drömde en mardröm om att bli knivstucken av en liten liten fällkniv.

trollungen har redan somnat om. frukost, bus och ilska över att inte få leka med fjärrkontrollen, bad och så var det sov gott igen.

idag ska vi till bvc och väga, mäta och undersökas av läkaren. spännande spännande, vi har som vanligt gissat längd och vikt.

jag har ordnat med barnvakt till ikväll. första gången på riktigt. L ska komma och natta när vi ska gå tvärs över gatan till ÖF på någon slags föreläsning/pratstund om föräldraskap då och nu..eller något liknande. jag fick bara en muntlig inbjudan om det igår i skogen så jag vet inte så mkt mer än att jag tyckte att det lät spännande.

skogspromenad

på vinst och förlust blev det skogen när trollungen vaknade. två andra barn var i skogen idag. men det var inte alls så ruggit som det ser ut inifrån. trollungen invigde sina skor och gick sin första skogspromenad. först kom hon 2 meter men sen bar det iväg över kottar, sten och pinnar och hon gick med en rasande fart för att vara så liten. jag kan inte förstå att det är samma barn som i säkert 4 månader näst intill enbart setat och varit frustrerad.

stå och gå är nya grejen.

sen tänkte vi gå hem men då frågar pappan till det ena barnet om inte jag är från Dalarna.. Joho..från grannstaden var han själv. efter lite mer luskande så visade det sig att vi har mer gemensamt..vi bor på samma gata! är suckers för skogen och hans dotter var 13 månader. ja där ser man vad världen är liten.

vi har busat järnet här hemma efter lunch så nu däckade trollungen och jag ska nog ta och bläddra en stund i något..

tisdag

det regnar lite smått. jag hade funderingar på att gå till skogen och ÖF men nu vet jag inte längre. trollungen har somnat också. somnade redan 08.30.

jag har inte inhandlat några regnkläder än och överdragsbyxorna går jag i valet och kvalet om jag ska byta till en större storlek. väntar lite på besked om vi ska åka på shoppingtur i helgen eller ej också. det har pratats om Ullared men det är inte spikat. så det känns bäst att avvakta med inköp tills beslutet är klubbat..

annars har jag hunnit med att plantera mina kryddväxter jag köpte förra veckan. sen räckte inte jorden riktigt till tomatplantan så den är halvt planterad i väntan på mer jord.

disken är diskad och sängen bäddad..vad mycket man hinner med när man går upp tidigt!

can't help it

jag kan inte hjälpa det att jag är så fast i att "gå hemma" och att måndagarna lätt blir en extra familjedag utöver helgen..

..jag skulle ju studera idag. och det har jag gjort. fast inte så mkt som jag kunde. men ändå tillräckligt för att komma en bit på min examinationsuppgift med inlämning 7 juni, seminarieversion dock till måndag.

jaja. så vad gjorde jag istället? umgicks med min fina familj och när trollungen sov möblerade vi om. vi skulle egentligen städa eftersom J föreslog att de skulle komma hit efter deras bvc-besök tvärs över gatan och vi tyckte att det var en superbra ide för då var vi verkligen tvugna att städa vilket vi inte gjort till helgen..

men alltså möblerade vi om först.. så det blev ju ganska rörigt men det blev också väldigt bra i vardagsrummet. dock blev det inte så bra alls i köket då vi flyttade på hyllan som dålde den vita randen på väggen. jag har köpt färg så vi ska måla men nu måste det bli snart istället för att dra på det ett tag..

sen blev det inte alls bra i sovrummet. skrivbordet fick flytta in där. inte alls bra. men det finns inte så många alternativ att välja på heller. får stå ut en stund.

jag kan ju fortsätta studera i fred här inne nu i alla fall. näsan i artikeln en stund till tror jag.

hoppande kor, fiskdiplom och picknick vid ån

idag har vi inte på något sätt varit stilla.
vi började förmiddagen med att åka på kosläpp som anordnades av Östgötamjölken. riktigt trevligt var det.
kor och kalvar i olika storlekar, får med lamm, killingar, små ponnys och en fjording.
Liu blås spelade en trudilutt, försäljning av diverse varor som ostar, blommor och loppisfynd.








när vi sett korna springa ut ur lagårn for vi vidare in till stan igen och till nästa stopp. babysimmet. sista gången på fiskkursen och diplom utdelades till alla nyblivna fiskar.

sen var vi bra trötta allihop. vi fick oss lite i magen och så somnade trollungen i sin säng och vi i vår. skönt att sova middag.

på kvällen har vi varit på picknick med kära vänner nere vid ån. helt mystiskt att träffas hela gänget och nu ingår även två bebisar! eller okej en bebis och ett barn faktiskt.

loppislördag

strax efter klockan 05 for vi iväg igår morse. 05.50 var vi framme och då var det redan fullt med folk och bord överallt. vi fick en av de sämre platserna lite i utkanten innan det även fylldes på där också närmare 07.

det är en upplevelse. innan vi ens hunnit packa upp hade vi sålt vår första och nog bästa vara..en kosta boda skål jag tröttnat på.
sen var det lite upp och ner på försäljningen under dagen men vi gick med plus. det viktigaste av allt var att bli av med lite grejer och kan man få en liten slant för dem så är det en bonus. men jag har också lärt mig en del till nästa gång.. det här med att pruta. jag är värdelös på att pruta i båda riktningar.

vädret gick också upp och ner..i början av det lite ruggit. sen kom solen fram, det blåste och solen gick i moln och kom fram igen. på slutet blåste det sand men då var det ändå dags att tacka för oss.

trötta sandiga och fulla av luft efter en dag ute kom vi hem och tog oss ett varsitt bad innan vi myste in oss på kvällen och somnade tidigt för att vara lördag.


retro leksakslåda

den nya leksakslådan som införskaffades på loppis i torsdags. paddington är min sen jag fick min första slant.



underbart att resa förr.

finaly

idag kom vi iväg och handla lite till balkongen. några blommor kunde jag inte bestämma mig för dock men det blev en flätad korg att plantera tomat i och sen hittade jag en liten orange minipaprika som ska bli spännande att följa. köpte även med mig persilja och gräslök och en minimini pelagon, mest för att den var söt :)

sen handlade vi mat och hela affären surrade runt ikring oss där vi drog fram. jag i en iver att få allt gjort och åka hem och vad trollungen hade för sig vet jag inte riktigt men uppmärksamhet fick hon.. i kylrummet fick hon en tjej att smälta så söt var hon.
men jag tackar mannen i rullstol som kom bakom oss i kön när jag skulle lassa upp varor och betala för underhållningen. trollungen hade tröttnat vid det laget och ville helst hem och sova en stund men farbron pratade på med henne medan jag gjorde mitt.

kvällen kunde sedan ha blivit lugn. men det blev den inte. det ska nog bli fint väder imorgon och då ska vi på loppis...och sälja. inte köpa. sälja sälja så kom och köp! extra pris!


och på tal om loppis ;)  köpte mig ett linneskåp igår som levereras på torsdag och så hittade jag två muminböcker till...och en helt underbar gammal resväska med vackert foder som ska få agera leksaksförvaringslåda.

nej nu lär jag sova..vi ska upp tidigt och iväg.. loppisen öppnar kl 06. suck.

skogen vs trafikleder

trollungen är inte bekväm i vagnen. igen. hon gillade den inte när hon var liten plutt heller.
nej det ska hända saker för henne hela tiden. (undrar just om hon brås på honom ;)
jag vill gärna gå en sväng i skogen men så fort vi kommer över första krönet så har hon tröttnat och tjuter. går vi däremot på cykelbanan längs en trafikerad led då hörs inte ett pip. buller och avgaser ska det tydligen vara.

nä tacka vet jag fågelkvitter och mjuka skogsstigar under fötterna. jag ska nog lära henne hur underbart det kan vara :)

gråmulet

det är gråmulet och jag är trött. vi var uppe alldelens för sent igår kväll och blickade framåt.

det blev lite jobbutbildning igår. de hade genomgång av hur vi skattar våra kompetenser i ett dataprogram igår på jobbet och vi hoppade in på det precis innan det drog igång.

sen blev det jobb och barnprat. är avundsjuk på Malla som fick så många pussar av trollungen igår..jag har försökt lära henne att pussas med blandat resultat men igår delade hon ut den ena efter den andra till Malla. gladare människa får man leta efter. hon skrattar verkligen jämt! en riktig humörhöjare på jobbet.

jag fick mina preliminära scheman inför hösten och det såg inte allt för tokigt ut. första veckan är lugn och sen har jag en eller två riktiga mastodont veckor där det knappt är lönt att åka hem för att sova ens..
skönt att det bara är 6 veckor totalt. mitt höstschema ser helt okej ut och vad jag förstår finns det en hel del utmaningar för mig att jobba med framöver och i tankarna har jag några utvecklingsprojekt jag skulle vilja driva också. vi får se hur det här kan sluta..

men vi hade så mkt att prata om att vi skippade loppisjakten men jag fick mig en redig kalender att fylla med jobb.


onsdag

vi ska åka till grannstaden och besöka jobbet. jag ska hämta ut schema för sommaren och det skulle finnas ett till hösten också...puh. verklighet.

jag är såklart sugen på att besöka en loppis eller två på vägen och handla växter till balkongen och en ny kalender behöver jag och.. 

ja vi får se hur mkt vi orkar med 

stort paket

det var få som hade vägarna förbi rytmiken idag. två små och två stora men det var lika trevligt som vanligt. helt underbara sånger. förhoppningsvis blir det mer rytmik i höst igen och jag hoppas på att vi kan fortsätta gå även om jag börjar jobba på riktigt i oktober. men jag studerar ju också vilket ger lite mer frihet konstigt nog ;)

sen tog jag saken i egna händer och hämtade ut det stora paketet som kom igår. jag hade egentligen tänkt vänta på Honom så att vi var två om att ta hem det...men han är ju ute och sladdar på doktorandträffar om kvällarna och om Han inte fanns skulle jag få klara mig själv. så vi gick till affären för att se hur stort paketet var.. jo precis som jag föreställt det.. men det gick. så nu har vi fått hem en vit spis till trollungen att sätta sin egen karaktär på eftersom den tyvärr är ny och inte den slitna charmiga jag ringde på. det blev också två solstolar som trollungen med friend kan sitta i när de blir lite större.

stolarna får kanske bli 1 års present och spisen kanske jag spar till jul? den var på rea nu så bäst att slå till tänkte jag i mitt stilla fyndsinne ;)

spånar

jag spånar vidare på min homemakeover. vi som knappt hunnit flytta in ordentligt.

igår fick jag Honom till att hjälpa mig med att bära möbler. nu är jag rastlös för att jag måste vänta. det är doktorandträff och de gör studiebesök lite runt om och det blir sena kvällar. så jag får göra ett handtag där det går. det kryper i mig.

sen har jag inte tid till allt jag vill heller. idag ska vi på sista barnrytmiken så vi måste hålla oss lite på hemmaplan. antar att jag sålänge får ta en vals med dammsugaren och vifta med dammvippan. när jag hellre skulle pyssla med blommor i balkonglådor och möblera om.


ett hål

det gapar tomt i sovrummet där spjälsängen stått. trollungen sussar i sitt rum nu.

jag har gått runt med måttstocken och mätt och klurat på att möblera om. får se hur det blir eller om allt hamnar tillbaka på sitt gamla ställe igen ;)

målsättning

läste i söndagsbilagan en insändare om en dam på 64 år som fött 6 barn och fortfarande hade samma storlek på jeansen som när hon var 18.

det är något att satsa på. ja inte 6 barn då men att behålla jeansstorleken ända till pensionen. men att ha samma storlek som när jag var 18 vill jag faktiskt inte. i studentpresent fick jag pengar av mina föräldrar till att köpa mig ett par jeans.

jag hittade ett par ljusa Levis. det fanns bara ett problem. 25"32 var förstora och det fanns ingen st 24".. men jag köpte byxorna och sydde in dem i benen och slet ut dem.

jag nöjer mig med 26" livet ut. det ska jag vidhålla.

moving out

upp och ner.

sovmorgon till 06.50 då trollungen sittandes i sängen väcker mig med sitt prat. underbart att få sova lite.

bränner mig på gröten. spiller gröt. tappar min smörgås med räkosten nedåt såklart. börjar leta efter min handduk men går in i duschen utan den och får ropa på assistans.

ja då kan man bli lite smått nervös inför hur resten av dagen skulle sluta. regnar gör det men jag lyckades vara smart nog att inte ta skorna med begynnande hål i sulan utan ett par mer vattentäta (idag skulle jag haft snygging stövlar!!).

går nervös iväg på handledning. funderar egentligen inte över så mkt inför uppgiften den känns överblickbar. jag är mer nervös inför den inlämnade kursuppgiften. ska jag våga fråga efter den? eller ska jag låta bli?

hinner inte mer än in genom dörren hos min handledare och där ligger den på bordet. drar efter andan. ja din kursuppgift ja..du är godkänd. lättnad!

sen går vi igenom den tillsammans och livet känns mycket lättare. långt ifrån gröt som bränns, spills och uppochnervända smörgåsar.

att det regnar gör mig inget, innan Han försvann iväg på doktorandträff bar vi in spjälsängen i trollungens rum för att se om inte vardagsrumsmattan ändå kunde funka där inne..

och jo. den funkar så bra. bästa rummet i hela lägenheten. där vill jag vara. där vill jag sova. där vill jag bo.

nu funderar jag bara vidare på resten av möblemanget och inredningen i hela lägenheten. det är en bit kvar :)

swim along

idag simmades det i armpuffar. och sögs i vatten, halva bassängen tror jag bestämt. det roligaste av allt var när vi försökte locka trollungen att dyka ner från kanten i vattnet. det gick inte. vi lockade med både oss själva och diverse leksaker men hon var så nöjd med att sitta där och verkligen kunna se allt som pågick runtikring.

efter simmet såg det mörkt ut på himlen så vi tog en repa till stan där jag i lugn och ro kunde gå upp på övervåningen i affären utan hiss och prova jeans. blev ett par. börjar så sakteliga utöka mitt bestånd.

trollungen fick sig ett par utebyxor..det var 50% rea på utvalda ytterplagg men det stod ingen märkning vilka, såklart inte på byxorna. men nu fick det bli ändå så är det ut världen.

åt lite lunch på stan och drog sedan vidare för att leta efter en matta till trollets rum. hittade ingen. hittade däremot en billig spegel till hallen.

lite matinköp and here we are. väntandes på kvällsmaten.

tusen göra

idag ska vi iväg och simma. sånt där söndagsmys.

sen vill jag som vanligt göra 1000 saker men jag har ett måste. har en artikel kvar att ta mig igenom och översätta inför morgondagen.

men jag har större lust att leta efter en matta till trollungens rum så att vi kan börja flytta in henne där. just nu ekar det något av tomhet i rummet. jag vill få till blommor i balkonglådorna som gapar tomma och jag har fått nys om sköna billiga jeans, något jag är i behov av.

får se hur jag får ihop alla viljor och måsten idag.

uppställning

vilken dag.

jag började med att hämta upp M tidigt. 9.30 gick avfärd mot destination loppisfynd. när vi kom fram 09.52 var det redan kö in till första stället!

med andra ord blir det till att kasta sig in på barnavdelningen för att göra de bästa fynden. och om vi fyndade?
haha. jag blev helt yr av stämningen. M hittade både det ena och det andra till lilla U och jag gick för den delen inte heller lottlös. hon köpte en käpphäst, en bandyklubba, en liten skallra och några tavlor.
jag hittade det här.


en annan variant av ankor än den som trollungen lekte med hos E.

på ställe 2 var priserna bättre. billigt billigt var det. M hittade en liten korgstol för 75kr som var både målad och klädd av affären, dock med en rosett i rosa som får ryka.
jag hittade denna som snabbt blev en ny favorit tror jag.


ställe nr 3 var en upplevelse mer än ett fyndställe för oss. en liten stuga helt inredd med gamla loppisföremål. emalj, trasmattor, burkar, glas, kläder allt i gammal stil. M hittade en gammal mjölkspann som får agera blomkruka åt en tomatplanta kanske?

trots att vi i många avseenden kan vara lika så blev det ingen fight om sakerna utan vi var nödja båda två med våra fynd. dock fastnade vi båda för ett set med 4 kaffekoppar med fat för 20kr! med rosa och gula blommor på.. men vad ska jag med dem till? kaffe får de som dricker kaffe hos oss göra i muggar och inte koppar. så jag släppte dem till M som behöver kaffekoppar.

sen blev det lunch i stan. båda har såklart samma favorit ställe. helt otroligt! jaja då blev vi nöjda i vilket fall.

mötte upp mannen min och J&E med lilla L för att titta på SOF och se T köra förbi i en av lastbilarna. stämning.

när vi kom hem däckade jag i soffan. att ha en halv ledig egen dag tar på krafterna. vi skippade allt vad slager heter igår och höll oss hemma. travade iväg till affären och inhandlade onyttigheter som avnjöts i soffan innan jag intog sängen i samma stund som slagern drog igång.

tänk vad underbart att gå och lägga sig kl 21 en lördagkväll!

laddad

nu är jag laddad för en spännande dag. ser ut att vara hyfsat väder ute också som kommer locka ut staden för att titta på SOF (studentorkesterfestivalen)..3 timmar kårtege genom stan. men först fyndspaning :)

letar utan att finna

nog för att jag hittar en del saker. hittade ett helt underbart gammalt skåp, men jag har fått nej. vart ska vi ha det? är det så fel att ha det stående på vinden i väntan på ett hus? tycker i alla fall inte jag (trotsigt). att jag redan har en beslagtagen stol där uppe (som är underbart! men ofixad) spelar ingen roll.

idag åkte jag och trollungen ut för att hitta en herrgård. hittade den inte. försökte då hitta till ett annat ställe men hittade inte det heller och tiden blev knapp vi hade en lekdejt att närvara vid så vi fick ge oss.

trevlig lekdejt med lilla M som är född på samma dag som trollungen. de vägde samma 3270g och skiljde 1cm på längden och föddes med ca 12 timmars mellanrum. lite häftigt. för vi träffades redan på mvc inför allt.

hursom trevligt att få leka av sig lite.

ikväll är jag barnvakt till mitt eget barn. Han är ute med T och co. och tar en öl...eller kanske två. jag kände inget större behov av att gå ut även om barnvakt kunnat ordnas. jag får min dag imorgon..loppisrunda, lunch och SOF som om vi orkar med toppas av grillning och slager. inte så mkt för slagern men trevliga människor.


en annan sakletare

jag var så glad. sprallig i hela kroppen. jag hade hittat precis vad jag ville ha. ett fynd. 40kr med tillbehör.
inget att snacka om egentligen men då hejdade jag mig och väntade på Honom. det kan ju vara bra att få ett okej innan man gör något.

och då kom en annan sakletare och knyckte den!! jag hade hittat en sliten men i mina ögon fin barnspis med tillbehör för ynka 40kr.
sakletaren skulle tydligen ha den utomhus! den såg skräp jag såg charm.

jaja vad är väl en bal på slotten. det blev ingen roadtrip nästa helg för att plocka upp den. den fanns inte ens här i närheten men det fanns saker på vägen vi kunde göra.

hoppas på att hitta nya fynd i helgen. M är sugen på att ta sig en tur och jag har googlat upp några rutter som kanske kan vara intressanta. laddar om.

torsdag

redan torsdag. veckan har gått fort när vi haft en långhelg.

här är det full rulle som vanligt. dammsög och torkade golven på morgonen. trollungen leker.

nu får det bli lite lugn på balkongen och kanske får vi sällskap till lunch. gårdagens lasange är inte helt fel, som fått gotta till sig riktigt ordentligt.

uppifrån

Siljan uppifrån Tällberg

plask plask

vi har en hemmadag. det har varit så mkt den senaste tiden så idag behöver vi landa och få lite lugn. eller trollungen då, vi övriga har fullt upp som vanligt :)

jag har påbörjat röjet och vält ut all tvätt på sängen. sorterat och börjat lassa in i garderober. jag har passat på att läsa lite till skolan när trollungen sovit och så har hon fått bada i baljan på balkongen. plask plask.
otroligt väder. otrolig unge.

trött hög

vi är en hög trötta människor efter en lång och intensiv helg. trollungen har gjort helt rätt i att sova tre gånger under dagen. vi önskar att vi gjort detsamma. men det slutar inte här, ikväll stoppar vi huvudena i varsinna böcker och bänkar oss i soffan för plugg.

imorgon är en annan dag.

helgens Närke-Dalarna

vi kom iväg i fredags faktiskt helt efter planerna. dock hade vi glömt en del grejer men tagit med annat onödigt så det jämnade ut sig :)

vi for upp till Närke först och spenderade en kväll, natt och förmiddag hos svärföräldrarna. gräsmatta, landet, grispinkslukt, fågelsång. härligt härligt.

strax efter lunch packade vi in oss i bilen igen och for vidare upp till Dalarna. när vi kom upp var hela välkomstkommittén där..min moster och min mormor och morfar hade väntat länge..de hade redan hunnit fika och tröttnat på att vänta :)

det bestämdes att vi skulle göra sällskap med min mormor och morfar upp till Rättviksmarknad på söndagen.

lördagkvällen spenderade jag med min mor uppe på garagevinden och rotade runt bland gamla grejer. hittade några saker till trollungen och en hel del annat gammalt jox. vi blev långt ifrån färdiga men jag har i alla fall börjat strukturera upp det i olika högar. spara, slänga, loppis, syrrans hög osv.

klockan 9 på söndagmorgonen for vi iväg till Rättvik. jag älskar att åka riksväg 70 upp genom Dalarna. det är så fint. faluröda hus med vita knutar, skog, älv, siljan.

vi gick runt på marknaden och hittade både det ena och det andra. för min del blev det en cocktailtomatplanta på rea för 20 kr som inte ser mkt ut för världen men man vet aldrig. trollungen fick sin allra första ballong. som hon försökte äta upp!

lunch åt vi på ett wärdshus....där det fanns en liten liten loppis som jag såklart hann med att slinka in på och hittade fynd. ett köksset med små kastruller och stekpannor och en vattenkokare (spis varianten) och en bok..22kronor.

M's dille för loppisar har återupplivat mitt gamla intresse. när jag bodde i Örebro blev det mkt Myrorna och Röda korset. Såg säkert 10 loppisskyltar under vår roadtrip. erbjöd Honom att ta tåget hem med trollungen så kunde jag botanisera ifred... önskedröm. vi åkte hem tillsammans och sov halva vägen var..inte heller så tokigt.

jo sen var vi hem till J&J och lekte med lilla E. så söt så söt är hon. långhårig och full med spring i benen.

ja så var ännu en intensiv helg över...vi packade ihop oss och blev avvinkade av min mormor.

nu är vi tillbaka i vår verklighet igen...jag studerar, trollungen och Han är i skogen och vidare på rytmiken..sen lär vi nog fylla på kylskåpet och städa av ordentligt.

samling

försöker samla ihop packningen. det dyker hela tiden upp nya saker som vi inte får glömma och ändå ska jag försöka hålla packningen nere. men det blir mer och mer saker man faktiskt måste ta med sig när man reser med barn.

så det ska vi fortsätta med idag. och sen ska vi åka och handla lite välling. sen ska vi vänta på att klockan blir 15. jag gillar inte att vänta.

vilse i skogen

nej kanske inte riktigt för skogen är inte tillräckligt stor och det verkar som att var man än går så möter man alltid någon.
men idag begav vi oss ut på okända stigar där jag inte riktigt hade koll på vart vi skulle komma ut någonstans. det var inte alltid de bästa av vägar men trollungen sov ändå. när vi kom hemåt vaknade hon lägligt så vi passade på att gunga ute på gården och titta på de stora fritidsbarnen som var lyckliga över att idag ha fått en ny klätterväggställning.

det var tänkt att vi skulle möta upp J och lilla L idag men de hade ett SM att förbereda sig inför och ärligt så hade jag en del på programmet också.
nu finns här ingen mer tvätt att tvätta, bara att välja och vraka för idag ska det packas också. det blir en helg i Dalarna.

sen har jag varit hemma och vaktat på han som ville köpa vår bokhylla. han kom, betalade, tog hyllan och gick. smidigt.


1 månad

det är en månad kvar tills jag börjar jobba! hur ska jag hinna med det då? jag har verkligen inte tid att jobba i sommar.

det var M som uppmärksammade mig på detta när vi spånade efter datum att åka på shoppingresan som inte blev av tidigare i vår. det börjar bli ont om tid att komma iväg på den också.

uppmärksammade Honom på att Han ska vara hemma om en månad och att det kan vara bra att börja planera för ett långt break på jobbet. panik. han ska ju ändå vara hemma i 10 veckor och av dessa ska jag jobba 6.




ruskprick

det ser fortfarande ruskigt ut ute. det blir till att klä på sig ordentligt om vi ska gå ut idag.

annars har jag tänkt att vi ska börja packa lite. vi ska åka på roadtrip i helgen uppåt landet. tvättar för tillfället trollungens kläder. sen tänkte jag att ett storkok skulle vara bra att få till en ruskig dag som denna. frågan är bara vad jag ska laga.. något med broccoli tror jag.

annars känns det lite som en sån där dag som står lite still. jag har hunnit avverka så mkt redan under måndagen och tisdagen att det blir ledigt idag..

jodå

jodå det snöade här också. fast inte förren på eftermiddagen.

förmiddagen gick åt till att rensa upp här och städa av lite. sen gick vi på babyrytmiken med M och lille U. det är lite svårt att gå på rytmik med ett energiknippe som hellre gör egna rörelser :)
de börjar bli stora nu barnen i jämförelse med de andra som var där som var 3 månader. tre st 3 månaders bebisar och 3 stycken nästan 10 månaders blir en härlig blandning.

en lite promenadtur på hemvägen. vi skippade gungorna för lille U sov..och precis när vi kommit in och slagit dörren om oss så började det regna och snöa.

nej ikväll kurar jag i soffan.

tok heller

på fb skriver alla om att det snöar. jag måste titta ut genom fönstret och kolla om det snöar här också? nej ingen snö vad jag kan se men det är grått och ser kallt ut. men tydligen så har det kommit snö både söder, öster och norrut från oss.

ingen lunch på balkongen idag med andra ord. kanske inte så mkt gunga heller om det kommer regn.

men vad vi ska göra idag är att gå på babyrytmiken. vår lilla viol som mest suttit och inte gjort så mycket mer förutom att bli frustrerad har nu slagit ut i full blom och sprider energi. det är högt och lågt och överallt och aktivitet aktivitet aktivitet är ledorden.

nej nu ska jag plocka lite..allt rivs ju till hela tiden när man är hemma så mkt.

dagens göra

det är måndag och då är det jag som ska arbeta för levebrödet. den här veckan har jag två litteraturstudiedagar. tänkte ta tag i examinationsuppgiften i första hand då vår litteratur behandlar AS och AD/HD och är två böcker som jag är bekant med sedan tidigare även om jag inte läst den ena från pärm till pärm så känns det ändå som något jag behärskar.

examinationsuppgiften denna gång består av att leta fram 4 internationella artiklar inom ett område. mitt blev NP och snävades ner till theory of mind. de ska vara granskade (peer review) och vår uppgift blir sedan efter vårt letande som är ett av syftena, att behärska databaser och hålla oss a jour med aktuell forskning...att skriva ett referat på samtliga på 8-10 sid och tänka på vissa saker. känns som en pice of cake examensuppgift..så jag undrar vad haken är..speciellt eftersom vi erbjuds handledning också.. hmm.

ja så det är mitt göra.
Han har fått en välbehövlig klipptid så det ska Han iväg på och jag ska försöka ringa hud tänkte jag då de har extra tider utan remiss nästa vecka. dags att kolla upp fläckarna på kroppen. var ju över 10 år sen sist och då tog jag bort två för provtagning.

tänkte också att jag skulle ringa och höra lite hur de ställer sig till min anställning och examen i kommunen..nu när det ska bli legitimation på förskollärare och lärare.. jag är anställd som förskollärare och jobbar med vuxna..jepp. jag tar gärna chansen om jag får att plussa på ytterligare en examen haha. är det inte flest examina när man dör som vinner? jösses jag är bra tokig..är inte ens klar med min spec. ped. än.

ja..så var det ju studera..

kom och köp

extrapris!

äntligen tar vi tag i det här med att lägga ut annonser på möbler som vi inte längre är i behov av. en expedithylla, ett badrumsskåp som inte fick plats i badrummet och fyra speglar.

även min balklänning som jag hade på ett bröllop ligger ute.

nu har vi gjort vad vi kan, nu väntar vi och hoppas på att det blir rykande åtgång.

fnular på sommarens loppis i grannstaden. i år ska jag dit! inte för att fynda utan för att kränga. rensa och sälja.

Han barnsäkrar. farliga kemikalier har vi redan plockat bort men nu får skåp och lådor lås på sig. så bra lås att inte ens jag kom i lådan till knivarna. då känns det säkert.

annars har jag hållit mig från att göra saker. gäspat mest.

ska nog ta och felanmäla avloppet nu..det funkar inte alls i köket, diskmaskinen fick spunk igen troligen för att vattnet inte rinner undan och rören under vasken går inte att rucka på. i tvättstugan i lägenheten är det samma sak så det hela måste vara ett avloppsproblem för vi har tittat i den golvbrunnen också utan att kunna göra något själva åtet.

skinnet

idag ska jag försöka hålla mig i skinnet och inte göra så mycket alls. tvätta några maskiner och rensa lite i pappershögen men jag ska försöka hålla mig från utflykter och annat lockande.

babysimmet idag, det behövs! förra veckan var det lov och trollungen är full av energi nu på morgonen. står och hoppar och far runt. ett rejält träningspass får det bli där energin får flöda fritt.

en tur genom skogen på vägen hem kanske för våra sinnens skull.


RSS 2.0