när det händer

ja man slipper ha tråkigt i alla fall.

igår drog vi ut på en lite längre promenad i jakten på jäst. i fall att jag ska baka. vi behöver inte gå speciellt långt men vi ville ha lite mer luft så vi drog iväg lite längre bort till affären där istället. och vi handlade jäst. köpte både färsk och torr. kan ju vara bra att ha som sagt.

ett helt underbart vårväder hade vi. solen sken och det blåste knappt. var verkligen glad över att vara hemma och "ledig".

när vi så kommit hem fick vi spontanbesök av M och lilla U som också var sugna på vårvädret och en sväng ute. men innan det så hann jag upptäcka att det är något med vår diskmaskin. vet inte vad men lite har det läckt och den gick inte att stänga av samtidigt som den malde på. typiskt! får se om det går att göra något åt det hela.

ja så det räckte till med aktiviteter igår. det blev inget bak.

idag är trollungen något mer snorig än igår så vi kör en hemmadag där jag diskar för hand och vi myser i sängen. skakar rumpan till barnkammarbokens cd och tar kortare promenader. jag har bestämt lite träningsvärk idag efter att vi tog oss en runda i skogen igår över is och sten.

blomster





svärmor har ofta blomster med sig. i söndags fick vi en fin tulpanbukett.

lång hållbarhet

ja det kan ju vara praktiskt att ha torrjäst hemma har jag tänkt för de där tillfällena då man spontant känner att man bara måste baka och då med jäst.

men så lång hållbarhet hade inte torrjästen. den ena gick ut -09 och den andra -10. jaha. så var det med det.

kanske kanske att vi tar oss en sväng ut och handlar makaroner också så att det kan bli stuvade makaroner till Melkers falukorv ikväll..vore så gott.

men vi har alla tre varit ute idag så att det gott skulle räcka och lite ruggit är det allt när det regnar så vi kanske blir hemma på filten och myser istället.

vi får se.

så är det

det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varann. en för dagen mycket passande titel (skriven av Liza Marklund och Lotta Snickare) på fler än ett sätt..


feel good

M ringde och frågade om det istället gick bra att rymma hemifrån redan nu på lördag. klart det gör! alltid redo!

haha jag som trodde att jag var klar med Ullared för en bra tid framöver kanske åker ner redan på lördag igen. med mammor, bara mammor. inga barn, inga karlar.

frågan är vad jag kan tänkas behöva mer?
det finns en liten lista kvar på önskvärda inköp. tex. köpte jag inga regnkläder till trollungen för huvudet stod helt still. det är svårt att veta vilken storlek man ska ta. men nu vet vi lite vad man kan förvänta sig att det finns och då kanske det blir lite lättare att tänka kring.
en vårjacka vore bra om jag fick tag i. en fodrad jacka av lite snyggare men ändå enkel modell skulle jag vilja ha i min garderob.

en snygg vårsko behöver jag också, en som är lite allround. det är annars mkt tygskor, ballerina och sneakers på skohyllan hemma hos mig.

Pettson

på mitt jobb finns det en klok man som kallas för Gubben Pettson. han menar att vissa människor finns där för att man ska ha något att öva på. så klokt så klokt att vända det till något helt annat.

men jag kan bara inte låta bli att undra hur mkt ska jag egentligen behöva öva? för det finns vissa som stiger långt över min toleransnivå för vad jag ska tycka är acceptabelt, så hur mycket ska jag egentligen öva?
är det jag som ska öva? eller är det nöten som kanske ska göra ett handtag för att utvecklas lite åt ett annat håll?

idag blir en prövning. så är det bara. och det kan bara bli på två sätt. acceptera eller säga ifrån.

handla handla handla

vilken snurrig dag.

vi fick sova till strax innan klockan 6 i morse. tjohoo tyckte jag och var nöjd. Han kanske inte var lika nöjd då han kom hem vid halv 2 inatt. hade jag ingen aning om även om jag hörde när han kom men inte orkade slänga ett öga på klockan då.
men vi somnade om. tjohoo igen. klev upp strax före 8. som visade sig vara 9. fast det tänkte inte vi på.

inte förren vi satt och åt frukost och njöt av att ha gott om tid och lyssnade på radion och hörde..och klockan är 10 här är nyheterna.. crap!  vi som hade tänkt åka iväg och handla innan babysimmet.

nej det blev inget av det. istället stoppade jag nosen i avhandlingen och sen gick vi tidigare till babysimmet för att ta ut pengar och handla kakor.

så började vi på fiskens kurs. hej och hopp vilket dopp. simma simma som fisken i en timma.

på vägen hem från simmet kom jag på att vi hade ju ingen mjölk hemma och lunch borde vi få i oss. så vi gick till en annan affär i området och handlade IGEN.

hem och äta lunch och så ringde svärföräldrarna och meddelade att de nu åkte ner till oss och skulle vara framme om 1.40h. Perfekt! vi åker och handlar nu... så vi åkte och handlade storhandlingen.

ja en dag som denna kan man handla tre gånger på samma dag på matvarubutiker runt om i staden.

svärföräldrarna kom, sniffade bebis (svärmor är beroende!), kollade in konsterna, Brasilienuppvisning och Skottlandplanering.

nu ska jag stoppa näsan i avhandlingen igen..långa grejer det där. imorgon är det heldag i skolan. huua. ovant!

portad

nej så illa kanske det inte är men Han är iväg till "grannarna" på andra sidan vårdcentralen och skolan och gaggar om tre tänkbara ämnen 1 bilar 2 teknik och 3 lumpen...jo fjällen och skidåkning brukar de också köra en runda av. detta tillsammans med whiskyprovning.

själv ska jag nog stoppa näsan i en avhandling. tråkigt men sant en lördag kväll. men så är det när man är mamma och pluggar på 50%.. tycks som att jag alltid kör på i minst 150%. måtte ha en skruv lös.


annars har vi tillbringat dagen med att städa av lägenheten och traskat omkring på stan. om jag tyckte att det var en dålig ide igår så var det en ännu sämre ide idag. folk. överallt. folk. och jippon. jag vet inte om eric saade var i stan eller ej? såg en tjej med hans namn på kinden och vi hörde låten. så mkt troligt.

kryssade mellan folk och tog en fika med gänget.

lördag morgon

lördag morgon och jag är helt seg. fina Han gick upp med trollungen i morse när jag knappt visste vad jag hette. tröttheten sitter i ännu. vi kom ju inte i säng förren strax efter 12.

Han står och diskar i köket så jag får rycka upp mig och ge honom ett handtag. en tvätt är på väg in i maskinen. jag tror att jag har tvättmani. jag tvättar alltid men det är en hushållssyssla jag gillar.

får se om det blir till att traska till stan idag också och möta upp vänner eller om det blir till att umgås ikväll.

våfflor

igår var det våffelfest.

vi började med härliga matiga våfflor för att sedan glida in på efterrättsvåfflorna med grädde och sylt. bland killarna pågår en våffeltävling som påbörjades i fjällen för några år sedan som involverade mycket grädde...och mående där efter. jag nöjde mig med två laggar.


mkt gott.

en mycket trevlig kväll.

50 öre

att gå ner till stan på en löningsfredag strax efter lunch var nog en av mina sämre ideér. dessutom var det 25% på allt i tygaffären ...så det blev inget tyg. det var folk överallt.

men det blev en promenad och strosa runt  lite över två timmar var vi borta. och jag blev av med mina 50 öringar. det var tydligen 128,50kr när maskinen räknat. det roliga är att det kostade mig 60 kronor att sätta in 50 öringarna på mitt konto från en annan bank än min egen. så i slutändan fick jag in 68,50kr :)  komiskt. men jag blev i alla fall av med dem och något kan jag ju köpa för mina 68,50kr.

nu väntar vi hem pappan. luften gick ur mig medan trollungen sitter och gungar i babysittern och lyssnar på musik och verkar ha hur mycket energi som helst...men har man fått frisk luft, sovit i en gungande vagn, ätit gröt till mellanmål och varit på pottan så är man nog rätt nöjd, glad och utvilad.

lägger mig på sofflocket och laddar inför kvällens voffelätning. behöver få rum med i alla fall en "våffelkarta" annars är jag inte så förtjust i våfflor.

på jakt

idag måste vi nog ändå ta oss ner till stan även om jag kanske inte har sådär stor lust med det. kanske beror på nyvakenheten. får dock säga att trollungen är otroligt duktig på natten nu. sover till 3-3.30 innan hon vaknar och vill veta att man finns där och ta en napp. så är det lugnt fram till hans väckarklocka ringer vid 6.

men hur som. jakt. 50-öringarna blir inte värdelösa förren 31 mars precis som jag trodde. vet inte varför "min" bank har satt upp en lapp om att de inte tar emot dem efter 15 mars. så nu är jag på jakt efter en bank som vill ta emot dem. inga stora pengar när jag räknade dem men 129kr är det så några stycken ligger i påsen.

sen är jag ute efter tyg att sy gardiner till köket av. grannarna mitt emot ser rätt in.

jag har fått två presentkort på HM med massa pengar av svärföräldrarna som jag skulle kunna spendera också. har spanat lite i katalogen och hittat lite snyggt.

men just nu myser vi med den blå barnkammarskivan och tar det coolt det är ju ändå fredag och ikväll ska vi få vofflor, köpte hjortronsylt att lyxa till det med. mums!

friluftsliv

ideér fanns det många om hur dagen skulle kunna spenderas och det slutade med att kravlöst följa det fina vädret med vind i håret och en tur på en mindre lerig skogsstig. med på barnvagnsturen var lilla U och kosan gick genom gamla kvarter när vi inte gick i skogen utan hoppade över kullerstenar.

sen blev det mellanmål inomhus när det ändå blåste så. barnen fick leka och känna och klämma. jag tror bestämt lilla U skickade slängpussar hihi. så söt charmör. han träffar ju en hel del tjejer om dagarna.


bort blåst

en bak och framvänd dag idag.

jag fick tillåtelse att sova i min egen säng inatt. jag har inte sovit i min säng på nära en vecka. men nu är nog projekt sluta amma avslutat och det har gått galant. inatt vaknade hon först 03.30 och jag undrar om det inte beror på att hon blir varm? jag ska prova med en annan filt inatt som är lite tunnare nu när vi går mot varmare tider och sovrummet som värms upp bra av solen även om jag försöker vädra varje dag. än törs jag inte sova med öppet fönster som jag gjorde förr, är rädd att det ska dra på henne och att hon blir kall om hon sparkar av sig.

sen vaknade hon vid 6. det var jag inte alls med på. jag försökte få henne att sova vidare men icke. sen kom jag på att hon hade ju en flaska som hon ska få på morgonen. nya rutiner. så den fick hon och klart att hon somnade om då efter att först ha gått igång och börjat snacka ett tag.

klockan 8 var vi istället piggelin båda två.

jag skulle ha fått besök av svärföräldrarna idag men det blev uppskjutet pga sjukdom. hade en tanke om att åka in till jobbet men det är så långt bort när man inte pendlar dagligen och sen skulle jag behöva uträtta ärenden där så jag sköt på det. istället ringde jobbet till mig :)  ah nu saknar jag dem ju!

men vi bestämde i alla fall när jag ska komma.

mycket lek har det blivit och sen var vi ut på promenad. höll på att blåsa bort. fick vända på vagnen för det blåste rakt in och drog i väg med sån fart att jag riktigt fick hålla emot. inte alls trevligt att promenera. jag drog iväg på en sväng och trodde att jag nog hade varit ute i 50 minuter i alla fall men det visade sig bara vara 30min men med stort motstånd.

nu sprinner maskinerna både tvätt och disk, vi tackar för maskinernas uppkomst de behövs för jag skulle behöva några fler timmar på dygnet och lite mer energi för att hinna med allt. det är dags att stoppa näsan i en avhandling. jag är inte gjord för att läsa avhandlingar klockan 20 på kvällen..8 på morgonen är mer min stil.

hoppas på bra väder till imorgon då vi ska träffa M och lilla U för någon form av friluftsliv..antingen genom att utforska skogen och om den är redo för barnvagnar eller om vi ska göra en friluftsvariant alá kaffelatte mammor och ta en fika på stan på en uteservering om det går. kanske en runda i trädgårdsföreingen?


miss sunshine

det är inte bara vårsolen som lyst idag. trollungen var överlycklig på eftermiddagen och busade på. jag blev också lycklig när jag surfade in på skatteverket och såg att jag även i år får pengar tillbaka. perfekt till semesterkassan.

sitter just nu och bestämmer sommarens semesterresa. något att se fram emot.


rytmer

solen skiner ute. det ryktas om att våren är här.

idag har vi hunnit med frukost och att bada med fiskarna. det gäller att vara ren och fin för jag ska närvara i skolan på eftermiddagen och trollungen ska gå med sin pappa på barnrytmik tillsammans med lilla U.

sen ska vi hinna med en sväng på Ikea då vi kommit fram till att det kan vara praktiskt att ha två barnstolar, både när bebiskompisar kommer på besök men också när vi är bortbjudna som på torsdag och fredag. en praktisk stol att ta med står på listan.

skaka rumpan...

löjligt

idag har jag studerat. ämnet för dagen var barnfattigdom och sociala problem. intressant men kanske inte så upplyftande men viktigt ämne.

på eftermiddagen tog vi paus och gick hela familjen ner till stan för att fixa diverse saker. det brukar bli att vi eller okej jag samlar på mig en hel lista med saker. denna gången skulle Han lämna in sin pulsklocka för batteribyte, jag lämnade in ett par stövlar för klackning, jag hittade en supersöt vår/sommar kjol till mig själv för en gångs skull, sen var det presenter till alla möjliga tillställningar, bebisar, födelsedagar och bröllop. en vända in på banken för att sätta in trollungens cash äntligen efter att ha legat hemma i 7 månader och bränt men mina 50-öringar blev jag inte av med. har bestämt för mig att sist när vi var på banken att det stod 31 mars på lappen..men nu stod det 15:e. jag som har en påse med 50-öringar. typiskt! ja men Han växlade in sina brasilianska i alla fall och sen blev det en sväng på mataffären innan vi lunkade hemåt igen i motvind.

och då..när vi var på väg hem ser jag den..lampskärmen som var näst intill identisk med vår från Ullared förutom på en söm..skillnaden i pris var dock löjlig..550spänn billigare var vår som kostade 179kr. inget snack om saken att bensinen är inräknad bara där.


go morgon go morgon

hör du fåglar sjunga glatt?

hmm det gör jag faktiskt inte men jag är säker på att de är där ute och kvittrar.

efter att ha haft lite svårt att somna igår kväll kände jag mig som en stock i morse när jag vaknade till liv av att jag hörde något som spelade. funderade en stund på vad det var och försökte fokusera på ljudet..sen kände jag igen melodin till..

Oh my darling, oh my darling,
Oh my darling, Clementine!
Thou art lost and gone forever
Dreadful sorry, Clementine

(för övrigt en sorglig och tragisk sång)

som är melodin till vår potta! jag hade inte hört när de klev upp och in på badrummet som ligger vägg i vägg med trollungens rum utan det första ljudet jag hörde var pottans trudilutt haha. det ser ut att bli ännu ett moment att tillägga morgonrutinen.. jag undrar när man ska hinna utanför dörren men det brukar gå bra när något fastnat som rutin då går det av bara farten då man slipper tänka på vad och vart man ska ta vägen här näst.


men idag kör vi inte på rutin. idag blir allt som det kommer. och man hinner med mycket när man kliver upp klockan 7 på morgonen. vi har dammsugit av efter gårdagen och golven är torkade. jag har bakat dagis syltkakor och laddat diskmaskinen. vi har ätit frukost och busat. ätit förmiddagsmellanmål och busat på lekfilten. jag har gjort hallon,äpple och bananmos till trollungen av bananer som sjöng på sista versen.

lite lunch, packa väskan och borsta håret sen går vi i solskenet till babysimmet och drömmer om playan :)


motivation och frustration

att bjuda hem folk kan verkligen spä på motivationen. vi har pratat om det ända sen vi flyttade hit att det vore så nice att gå hit efter babysimmet och fika med I, A och lilla M som vi lärde känna genom föräldragruppen. sagt och gjort fikadejt bokad och därmed startade röjet.

i samma veva talades det med M som har lilla U med O och den där uppskjutna korvgrillningen blev istället till en solskenspromenad, lek och middag här ikväll.

så nu är vi så nöjda med vårt krafttag. det är inte klart på något sätt men oj som vi har röjt och fixat och donat. det känns så otroligt skönt att gå och sova om en stund och vakna upp till att se alla förändringar imorgon om det så bara är ordning i besticklådan eller andra ställen som inte syns. men som vi vet har kommit på plats.

vi har också haft en mycket trevlig eftermiddag och kväll med paret M och O med lilla U som lekte vid sidan av trollungen.

imorgon ska vi på "spa" eller babysimmet och få diplom och så blir det en liten promenad tror jag så att töserna får sova efter ansträngningen och så tänkte vi göra scones.

verkligen en superhelg. laddad för en ny vecka..

..som bjuder på massor av trevligheter den också..eller vad sägs om en inbjudan till våffelorgie på fredag..såg en inbjudan på fb. nice. och även på torsdag bjuds det på middag, då hemma hos paret med bebismage. kan inte bli bättre?

jo det var motivationen till städ det. frustrationen då? vi kom fram till på bvc att trollungens frustration och ovilja att underhålla sig själv längre stunder är något som hon fått av mig.. tack för den.. konstant sysselsättning och stimulans. det där med genmanipulation kanske inte är så tokigt ändå? det kan ju krocka rätt ordentligt när två vill sysselsättas samtidigt..jag med två händer och trollungen i sällskap av annan..men idag har jag nog sysselsatt mig tillräckligt på ett tag ;)

vitt vitt vitt

det är vitt ute idag och det fortsätter falla ner. jag tycker att det är fint medan många andra klagar och önskar sig vår. enda nackdelen är att trollungen inte får sova på balkongen idag på förmiddagen och jag som vant mig vid den låååånga tvåarmarstiden på förmiddagen då jag kan göra allt det där plocket som ständigt behövs i vardagen.
jag får också en stund till att sitta här och bara vara.

natten har gått bra enligt rapport från honom och jag har inte hört ett endaste dugg trots att jag sov utan öronproppar inatt efter att ha tappat bort dem. strax före 7 kom han och knackade lätt på dörren och jag kunde krypa in hos den lilla.

nej tänk om jag skulle ta och fixa till de där gardinerna..evighetsprojektet som jag trixat så men som inte blev bra. gör om och gör rätt..
letar efter gardiner till sovrummet och köket och trollungens rum.. men hittar inget direkt. köksfönstret har också den opraktiska bredden 160cm så jag tror bestämt att jag får sy en gardin själv om jag inte ska ha längder..

..dags att börja bråka med symaskinen igen, den som krånglade sist men nu vet jag vart jag ska leta efter felet tror jag..

nu kör vi! ikväll eller imorgon blir det lite bakande..me like!

första natten

igår kom han hem igen efter att ha spenderat en natt i Göteborg. ett evigt flängande på karln. mest avundsjuk är jag på hotellfrukostarna!

det var nog tur att han varit och vilat upp sig en natt på hotell för igår påbörjade vi projekt sluta nattamma. hur det har gått har jag ännu ingen aning om då jag sov nästan hela natten. vaknade vid 02.30 av att jag hörde att de två var uppe för min ena öronpropp hade ramlat ur. första natten utan trollunge.

annars har vi spenderat dagen med hantverkare som sprungit här. målaren visste jag om skulle komma igen och måla en gång till på badrumsfönstret. han hade avtalat tid med mig klockan 11. däremot dök den andra fixaren upp efter lunch när jag tänkt gå ut såklart. men nu har vi fått en ny lampkåpa, en ny toasits och en ny hatthylla på plats.

snart ska vi ta oss iväg och handla lite inför helgen. vi ska plocka upp pappan på jobbet.

späckad morgon

puhh klockan har bara hunnit bli 11 än..men oj vad vi har hunnit med.

vi har vaknat och klev ur sängen strax efter 7. med frukost och D-droppar i magen blev det ett bad. haha jag som längtat till det här med badkar där jag skulle ligga nerkrupen i varmt vatten omgiven av ljus, praliner och en skvallerblaska eller annan icke krävande läsning..det har inte riktigt blivit av att jag fått tid att spärra in mig i badrummet. kanske för att vi varit på turné?!

istället badar jag med trollungen och ett gäng fiskar och vattnet skvätter överallt när hon plaskar med handen. jag övar "nu kommer det vatten"-dyket och häller vatten över huvudet på henne och när hon är färdigbadad får hon ligga på handdukar på golvet medan jag i ilfart duschar innan hon blir uttråkad vilket brukar bli ungefär direkt efter i samma veva som schampoot spolas ur håret.

...och mitt hår som kräver balsam. kan ju säga som så att det inte finns någon tid till att låta det sitta i 1-3 minuter och verka.

jo så kissade hon på pottan för första gången också. har satt henne där lite oregelbundet men eftersom jag provade det igår så tänkte jag att det är väl lika bra att jag provar idag också.. och vilken sångklang vi fick! det är nämligen en spelande potta så när den blir "matad" så spelar den en trudilutt...som inte går att få tyst på!!!

det var inte meningen att vi skulle köpa en trudiluttpotta men den kommer från Ullared så det fick bli den. nu ska jag bara fundera ut hur jag ska ta död på trudilutten.

ja och när vi gjort det så var det lek och smörjning och påklädning av oss. mellanmål och så ut.

idag hade vi bvc-tid till den nya sköterskan. en trevlig en som ger en svar när man frågar med det inte sagt att svaren bara serveras nej utan det är något som diskuteras fram gemensamt. vi har nämligen haft en trollunge som är ledsen från studs på morgonen när hon vaknar ett tag nu..så vi ska prova med välling på tidiga morgonen innan frukost. så hoppas vi på en mätt och glad bebis.

ja och efter det blev det en promenadrunda, tog en kortare sväng och vagnen får stå på balkongen resten av sovtiden..så jag har hunnit ha två händer fria och plockat undan röran jag rev till med igår...när jag städade :)

nu är jag hungrig..hoppas att hon vaknar snart.

haha

haha nej hoppas verkligen inte förmycket. jag tror bestämt att jag lyckats med det som jag är bäst på när jag ska röja. jag röjer och det blir mer kaos.

innan vi åkte på semesterturné inhandlade jag nya gardinstänger så jag tänkte att jag skulle byta den i vardagsrummet som var för kort. det visade sig att den fortfarande var för kort! jag hade mätt lite tokigt..det fattades cirka 20cm för att det skulle bli snyggt men gardinstänger verkar ha en maxlängd på 300cm och jag behövde 320 minst.

lite luft gick ur mig när jag fixat och trixat och klev ner från pallen, backade och insåg att det ser inte bra ut alls.
men så kan vi ju inte ha det så påhittigheten kommer igång och jag nallade lite från den korta gardinstången som egentligen skulle användas i köket. så jag skarvade. blev inte helt jättevackert men okej. fast jag skulle behöva en gardin till tror jag i vardagsrummet.  det känns som om det blev sån insyn helt plötsligt när gardinerna hamnade så långt ifrån varandra.

två steg fram ett bak och begrunda hur vi går vidare.

nu viker jag tvätt istället och belamrar bordet som jag tidigare idag tömde på pinaler.

jo...han som skulle fixa kom inte och inget har jag hört så idag har jag spenderat en helt vackert solig dag inomhus. trist!
men en målare dök upp och stack in huvuet i badrummet och tittade på fönstret. imorgon kommer han och slipar och målar. men först ska vi till bvc.


ingen ände och inget slut

usch vad jag vantrivs med att gå här hemma och se på eländet. jag tycker att jag river och sliter och plockar och har mig men det verkar inte finnas någon ände på eländet. blir på ruskigt dåligt humör.

i onsdags ringde han som ska fixa till våra felanmälningar. han skulle kolla upp exakt vad det var jag hade felanmält, vart grejerna var och av vilken sort. okej. han skulle dyka upp på torsdag eller fredag. han dök upp igår och tittade på grejerna och tog hatthyllan med sig. (hoppas att vi får en ny! vår saknade en del och var dessutom rostig!). väntar på att han ska dyka upp idag.

nu har jag lagt lillan på balkongen igen. där sover hon riktigt bra, inga halvtimmar där inte..nej i friska luften går det bra att sova 1-1,5 timme.. så antingen lägger jag mig på soffan och lurar, pluggar eller sätter en väldig fart och fortsätter röja.

får nog bli det sista. för nu vill jag gärna bjuda hem vännerna till något annat än kaos!

okej..hoppas inte på för mycket nu men lite bättre kommer det se ut i alla fall.

ord på S

söndagsmys
vi började söndagen med att mysa in oss och jag som inte kan vara still plockade runt och tvättade

simmet
sen gick vi till simmet och simmade. härligt. nästa gång får vi diplom igen :)

sitta still?
nej det kunde jag inte riktigt med så vi for iväg för att inhandla förvaringen till badrummet som jag spanat in som såklart var slut. typiskt! för jag hade

städbegär i badrummet

soffan
sen blev det soffan med solsidan :)

sova

skola
och idag har jag varit i skolan

stressad
och nu känner jag mig lite stressad och ur fokus... känns som om jag missat massor i skolan då jag inte varit där speciellt mkt denna kursen...missat två föreläsningar och ett seminarie. inte alls bra start..men sjukdom och livspussel när vi ska få våra scheman att gå ihop gör att vissa föreläsningar stryker på foten.

sista familjen annorlunda nu..

nödvändigheter

nej nu kanske det får vara slut på galenskaperna? eller?

igår morse väckte trollungen oss vid 3-tiden så det kändes lägligt att stiga upp då. i ett sömntöcken gjorde vi oss klara. trollungen somnade gott om och förskicktigt lirkade vi av henne pyjamasen och i kläder. efter ett tag vaknade hon och smilade så glatt helt ovetandes om vad vi egentligen höll på med.

vi packade in oss i bilen och begav oss ner mot Ullared igen. dags för en ny garderob till trollungen och själva var vi mest på jakt efter inredningsgrejer till lägenheten då vi saknar både det ena och det andra som lampor till fler rum än två.

vi hittade det mesta av det vi sökte. hem kom vi med en halv garderob i st 80 till trollungen samt diverse i större storlekar. hon fick sig en jacka med tillhörande utebyxor för vrakpris samt en värmande fleecefodrad jacka. själv hittade jag enbart en tröja och dessutom på barnavdelningen när vi passerade där. han däremot storshopparen hittade träningskläder, t-shirt, kalsonger och strumpor.

i inredningsväg hittade vi en lampa till vardagsrummet med tillhörande skärm för en ev. lampa i fönstret. vi fick oss ett nytt sätt med knivar och äntligen hittade vi en väggklocka till det vettiga priset om 149kr som vi dessutom gillade.

men nu är vi rätt trötta.

galenskaper

imorgon bär det av på galenskaper igen. vi får se hur det slutar denna gången.

solskens fredag

solen skiner ute. tillskillnad från den grå dag vi hade igår.. men jag orkar helt enkelt inte gå ut. blev väckt alldelens förtidigt i morse. klockan 6! klockan 7 var vi uppe och studsade och vid 9 började jag känna mig som människa. vid 1 ramlade ögonen nästan ihop.

så nu sover trollungen i resevagnen på balkongen. min nya favorit när jag inte har orken att knuffa runt vagnen på långa promenader. jag vill ju ge henne mycket frisk luft helst varje dag så det är ett alternativ.

men som vanligt bara för att hon sover så gör inte jag det. nej nej. jag har pillat lite med allt möjligt. plockat runt med kläder i sovrummet och hängt upp lite små trevliga inredningsprylar här och var. tittade i två kartonger gjorde jag också, sen stängde jag dem igen. jag vet inte om det är spara eller slänga eller vad jag ska göra av det. säkert inget jag kommer sakna... men man vet väl aldrig? eller?

lite frisk luft blåser in på mig genom den öppna balkongdörren. tror jag kryper upp i soffan med en skönlitterärbok. skolböckerna får vänta på sig tills jag har redigt med tid och en extra hand. han jobbar idag. suck.

he's home

oh my vad trött jag är, men nu är Han äntligen hemma.

mitt i all väntan fick jag också total frihetskänsla efter att ha lagt trollungen. nu skulle jag passa på att bara vara och göra det som jag önskade. låg på soffan och såg på tv men fick också ett ryck och städade ur köket. allt onödigt är nu borta, inget som står och samlar damm.

men någonstans fick jag ge mig och krypa i säng. det var framåt 22.30. ungefär samtidigt som trollungen vaknade till liv. fick henne till att somna om och jag så småningom. 01.11 väcker hon mig igen...tänker att tåget inkommer 01.24 så Han borde vara här innan 2. hinner halvslumra innan telefonen ringer.

när jag lämnar sovrummet hör jag trollungen som ropar på mig...uhh uhhh.

så det hela blev en konstig natt. trollungen var vaken så det var lika bra att hälsa ordentligt på pappa. Han lite halvt hög på att vara hemma och jag totalt väck av trötthet. de andra två somnade ändå innan mig konstigt nog.

men nu är Han hemma. jet-lagad eller ej återstår att se..jag är helt inställd på att fortsätta livet just där vi är med alla praktiska saker som fått stå på hold i 2 veckor... kanske kan lugna mig till söndag i alla fall med att prata förskola, planera semester och strukturera hemmet.. :)

time

vad tiden står stilla när man väntar. har väntat hela dagen.

vinterbilder


två små men otroligt blå ögon sticker upp när vi tog en frisk promenad hos trollungens farmor och farfar


på landet



andra landet hemma på våran gata


glad

jag är glad för vår balkong. och för att jag har hittat ett användningsområde för det fina fårskinnet vi fick till trollungen i julklapp.

jag har tagit fram resevagnen (rena hjul) och stoppat fårskinnet i den, klätt på trollungen, spännt fast henne och ställt ut henne på balkongen för att sova. får se hur lång stund det blir. känner att jag är lite för trött än för att bege mig ut på en promenad då hon somnar och jag tar ut energi. skönt att få vila sig när hon sover..

för igår kväll när hon somnade på studds när jag la ner henne skulle jag göra massor av saker..men framför allt skulle jag skippa allt måste och vill och enbart ägna mig åt studierna.. men det blev inte riktigt få då jag först var helt slut och sen kom in i andra andningen och istället för att lägga mig tidigt kröp jag i säng vid 23. bra jobbat!

men det var välbehövlig ladda om tid och tid för mig själv. så nu ska jag röja undan lite här.

lång dag

idag blir det en lång dag. inatt kommer äntligen Han hem från sin Brasilien resa..om det inte blir förseningar.
till på köpet tror jag att vi idag ska hålla oss hemma och ta det lugnt efter våra två veckor på resande fot och efter att ha haft min mor här några dagar.

en promenad kan det nog ändå bli. ska man tro nyheterna skulle det vara bäst nu på morgonen när solen skiner för på eftermiddagen kan det mulna på. men vi får se.

tung blir lättare

igår sa en av mina kursare att jag blivit riktigt smal och att det inte syns ett spår av bebis. inte på vikten och inte på kläderna men på hållningen som är ihopsjunken ala säck potatis. sträck på sig!

så tungt blir lättare men hur mkt har jag ingen aning om för vågen är borta, någonstans i flytten. men jag vet att redan efter 3 månader var jag tillbaka där jag började. frågan är bara hur mkt det sjunkit sedan dess?

det är inte lätt när det blir tungt

igår tog energin slut. fullt ös!

måndag morgon började med en gemensam promenad till skolan där jag skulle träffa min grupp. vi hade väl någon form av grupparbete i att förbereda seminarie.

promenad hem igen.

åt lunch och sen travade vi ner till stan både för att spana men också inhandla diverse saker som en radio till köket. det blir så tyst här hemma..eller ja trollungen är en riktig pratkvarn men jag förstår inte riktigt allt hon säger och det som talar om för mig handlar oftast om mat, blöja, sova och att jag är tråkig. lite musik och vuxet prat gör oss båda gott.

när vi så gick hem igen var jag helt slut. men dagen slutar inte där. trollungen skulle förberedas inför nattning och allt vad det innebär. min mor dammsög av lägenheten och jag borrade i sovrummet för gardinupphängning. jag skulle även borra hål för hatthyllan men det visade sig att en plast sak fattades till hatthyllan som tillhör lägenheten och då fick det vara. ringer och felanmäler det hela och så får de borra och ha sig istället.

sen stekte jag på fläsk och gjorde löksås. så blev det familjen annorlunda och jag duttade färg i håret på min mor. kl 21 stupade jag i säng.

trollungen är tillbaka till att vakna varannan timme igen...de två senaste nätterna och påminner mycket om mellandagarna vilket visade sig i att tanden kom fram efter nyår. vi väntar fortfarande.

idag var det promenad till skolan igen och genomförande av seminarie. ja det blev som det blev. ungefär som förväntat.

hem igen under en solskend promenad och köra min mor till tåget med en trollunge som inte kunde somna ens i min famn. det blir inte lättare när hon blir tyngre. det märks att hon är extra känslig för hela kroppen min gör ont av två nätter med vak och en lite kinkig tös.

nu väntar jag på min tacolasange som står i ugnen på värmning. me time.

idrotts söndag

idag har det varit full aktivitet.

det började med Vasaloppet på tv. efter lunch drog vi iväg till babysimmet som var lika uppskattat som vanligt, kanske ännu mer så här efter sportlovet då det var stängt och mormor var ju med. trollungen pratade i mun på instruktören hela tiden.

efter simmet blev det hem en vända och så iväg för att göra lite inköp. min mor vill gärna besöka vissa affärer här nere och IKEA stod på båda våra listor. jag inhandlade trådbackar till klädkammaren så att vi får till någon förvaring. ännu ett steg fram.

hem igen och så var dagen nästan slut. montera, leka och äta. natti natti.

hemkommen

äntligen är vi hemkomna igen till vårt. tyvärr var det ingen som varit här och röjt upp och organiserat medan vi var borta och ändå har vi haft besök i lägenheten. vi har fått fiber-lan installerat. jag visste att det skulle göras men vi väntade på mer information och ja där låg informationen på golvet i hallen.

idag är det vasaloppet på tv hela dagen fram tills 12 då vi ska dra iväg på babysim min mor, trollungen och jag. dags att packa iordning lite till det, tömma tvättmaskinen och laga mat..


fredag

veckan gick som vanligt fort även om den kändes oändlig i måndags.

igår blev det endast ett fynd på bokrean. det var väldigt urplockat bland barnböckerna. hittade en multibok i alla fall som tränar alla möjliga saker som former, färger, räkna och motsatser. fick även en mjuk bok av vår granne som jobbar i en av bokaffärerna. mkt praktisk bok att ha i vagnen.

sen var det lunch hos min mormor. det bjöds på kyckling och som vanligt frukt till efterrätt med en klick grädde. gott men som vanligt fick man värja sig mot all påprackning som sås på maten annars blir det så torrt enligt vissa inte enligt mig, mer mat, mer av allt. lyckades komma undan.

kvällen ägnades åt studier. kom fram till att det inte fungerar att läsa med pennan i handen för mig. så dags att komma på det nu när jag läst så länge.. fördelen är att jag kan markera viktiga saker att komma ihåg..nackdelen är att texten blir allt för splittrad för att jag ska få ut något begripligt när jag markerar och stryker under hela tiden.


fredagen har börjat tidigt. trollungen vaknade någon gång innan 7 tror jag men roade sig med kaninen ett tag innan hon gick lös på mitt ansikte.
nu tar jag det lite lugnt med surf och hon går lös på hoppgungan. vi förblir nog i pyjamas ett tag till tror jag..ett bad står på programmet och så ska jag börja samla ihop oss, saker finns utspridda i hela huset.

hopp hopp från hoppgungan.





landet och stan

igår var det tänkt att vi skull till grannstaden men det blev ändrat. istället fick vi träffa min syster innan hon skulle iväg och jobba, jobba och jobba. det enda hon gör just nu.

på eftermiddagen sken solen och en promenad var på sin plats. till sällskap fick vi J och lilla E som flyr hantverkarna där hemma. de två tjejerna fick leka av sig med varandra, så häftigt att se dem tillsammans på golvet.

väl hemma igen passade jag på att göra ett besök på garagevinden för att i all röran försöka hitta gamla leksaker. det gick sådär. det var en väldig röra där uppe med grejer från alla möjliga tidsåldrar. lyckades dock hitta min gamla dockvagn, ett leksaksstrykjärn, en kassapparat och några pussel. hittade även järnvägen och lite lego men det fick räcka bra med att bara släpa ner en del. på rummet står redan min gamla häst på hjul.


idag ska vi istället göra stan en snabbvända. är bjuden på lunch sen hos min mormor och morfar. på stan hoppas vi göra fynd på bokrean till de små JZ och jag. hoppas att R gör oss sällskap.

nej det är nog bäst att hoppa in i duschen nu om det här ska gå ihop sig när man ska passa busstider. måste författa en inköpslista också..gröt och välling är snart två tomma kartonger..

tvättdag

tvättdag märks på att trollungen är iförd klänning och att jag inte alls matchar hennes snygga outfit med t-shirt och jeansleggings alá slappar kläder och rufsigt hår.

det blev både tvätt och studier gjorda igår..så nu väntar vi bara på att jeansen ska torka på elementet och att min syster och trollungens moster ska komma så att man kanske kan få duscha barnfritt idag. lyx.


hemma på våran gata..

fullt upp och ändå blir inget gjort. inget av det som jag både behöver och skulle vilja ägna mig åt.

igår var vi först till frisörskan som underhöll trollungen med sång och gester. jag blev klippt så nu törs man ta av sig mössan ibland kanske. det blev frisyr med en betydligt kortare och urklippt lugg och en rejäl bit på längden.

på vägen hem plockade jag upp lite mat i form av en tonfisksallad som jag sedan avnjöt på trappen i solskenet. picknick i dess enklaste form.

in och ladda om med mellanmål i trollungen och något nytt och torrt på rumpan och så ut igen. nu vandrade vi neråt ut på landsvischan och tog en rejäl promenad och insöp lantluft med JZ och söta lilla E. på vägen fick vi se de långhåriga kossorna men jag tror nog att det var mer spännande att titta på en människa i sin egen storlek.




hem igen efter härliga 2,5 timme i friska luften och det strålande solskenet som vi hade turen att få avnjuta.

ladda med mat till oss båda och sen drog familjen till min morfar och firade honom på 74 års dagen. gott med tårta och trollungen fick busa massor och blygheten som vi såg förra veckan var inte längre lika stor. hon skrattade gott åt gammelmorfars bus.

idag försöer iaf jag att ta det lilla lugna. det går sådär. tidig morgon blev det redan kl 7. frukost, sova, bad, lunch, bus och promenad med min mormor, handla, mellanmål och nu är det bus igen..

RSS 2.0