pizzans inlägg

socialisering till max igår.

först en stund med mina föräldrar innan de skulle åka hemöver igen.

så en stund med fina vännerna och T som skulle åka uppåt mot huvudstaden.

iväg på babysimmet och träffa M från föräldragruppen och plaska.

och så hem, byta, blåsa håret och iväg på nästa grej. pizzabortbjudna till U med familj.

det var inte vilken pizza som helst utan skogsfrid med mozarella som innehöll hemplockade trattkantareller. det serverades även en hawaii med oliver.

lyxig bortbjuden middag där jag slapp fantisera ihop en middag att bli sugen på och så massor av lek för de små. trollet var begaistrad i katten Nemo. hon har katter i sina böcker och katt var ett av de tidiga orden hon uttalde med vilja och nu finns det en riktigt att jaga och försöka få sig en klapp på :)


träning

jag känner att jag måste få till någon slags träning idag. antingen får det bli med gummibandet eller så ut i skogen. men träna ska det bli.

i motsats till den ökade känslan av träningsbehov har matbehovet minskat. i fredags var frukost enbart ett måste för att klara av resten av dagen. och lite i den stilen har det fortgått. av allt en vuxen människa kan välja att äta och laga till sig själv så kan jag inte komma på en endaste grej som triggar något som helst sug.

men kina/thai i lördags var gott lika så pizzan vi bjöds på igår men den kräver nästan ett eget inlägg :)

skola igen

idag hade vi handledningsmöte inför examensarbetet. lite stressande på ett sätt för att det inte riktigt finns tid till att tänka på det nu.

sitter och granskar vår kursuppgift som ska lämnas in nästa vecka och så har jag två individuella att göra innan jul.


mkt att göra som alltid.

parents weekend

vi har haft mina föräldrar på besök här över helgen. de kom i fredags och vi åt middag tillsammans och lassade av min gamla växa säng som trollet ska få. den är ommålad efter sina år på vinden men nu står den här i vår hall/kök och väntar på en madrass.

Han är iväg just i denna stund för att köpa en madrass så kanske kan trollet inviga den redan ikväll om hon vill :)
spjälsängen börjar kännas lite liten och så står hon gärna och hoppar i den så att det bångnar i botten.
men frågan är om hon kommer vara medveten om att det inte går att bara kliva rakt ut för att komma ur sängen sen. i soffan och i vår säng går det bra att ta sig ner, det har hon förstått men nu är det en kant i vägen.
vi får prova och se hur det känns, om hon trivs.


ja så igår var det gårdsbutiken och middag med föräldrarna. tittade på Så mycket bättre. Laleh gjorde Tomas Ledin så otroligt bra! vilken låt!


förutom att vi fixar madrass idag så blir det babysimmet och så ska vi leka med U och hans familj. alltid lika trevligt.

gårdsbutik

jag älskar reklam. jo det är så sant så sant. viss reklam sållar jag ut direkt, oftast den med elektronik av alla de slag för det intresserar mig inte.. men resen kan jag sitta och bläddra i.
det bästa är ändock gratis tidnignen vi får en gång i veckan som jag alltid bläddrar långsamt i och läser lite här och var på annonser, händelser och repotage.

nu blev fyndet en helt underbar liten gårdsbutik ute på landet som slog upp portarna idag. temat var julbutik. tomtar, änglar, lyxigt förpackat ätbart och mkt mkt mer. en liten guldgruva. det fanns så mkt fint att jag inte kunde tänka klart och kom hem utan någonting.
jag är på jakt efter julklappar och något fint julpynt som trollet kan ha på sitt rum.

jag funderar fram och tillbaka på att ge henne en kalender, kanske en adventskalender med ett paket varje advent för då blir det inte så många och det kan bli något mer riktigt utav det. inte 24 små paket som snarare har en tendens att innehålla en massa kraffs tillslut.

men jag vet att om jag börjar...så kommer jag aldrig i hela mitt liv få sluta :)

så det blir helt klart ett återbesök.

badminton

igår var det badminton på träningsschemat. helt okej sport men oj så trött jag var igår när jag kom hem från jobbet. jag hade somnat på bussen och fick nästan inte upp ögonen när vi närmade oss stan. ville inget hellre än att avboka passet och sjunka djupt ner i soffan under filten och säkert somna framför tvn.

men. det känns alltid så mkt skönare efter ett träningspass. efter en snabb macka och yoghurt trampade jag iväg på cykeln igen och värmde upp för badminton.

det var skitkul! vi fick prova på många olika lekar och övningar. fick lite tekniktips och blev rejält svettiga.

så otroligt nöjd när jag sen kunde kura upp i soffan och se på tv och varva ner under kvällen.

kvällar

min vecka består av tre kvällar.
tisdagar träning
onsdagar jobbar sent och värre ser det ut att bli
torsdagar träning

så mkt mer hinns inte med då tyvärr

är så lycklig att jag studerar ändå och kan styra den liten lite som jag vill.
att hämta trollet från förskolan redan 14.15 måndag och tisdag så att vi får mysa lite.
att sluta 12 på fredagar är heller inte fel.

svettigt och flummigt

det var precis lika svettigt och flummigt som jag mindes afropower dancen. koregrafin var densamma som när jag testade för säkert 3 år sedan men inte hjälpte det. jag fastnade någonstans i stormen och fick inte till det. gå framåt och bakåt och armar ut, fram och upp i regnbågen..

det är undefär som att försöka klappa sig på huvudet och samtidigt göra en cirkel på magen. det blev för avancerat..
men dra på stövlarna och ner i jorden satt fint.

funderar på om jag ska boka in ett extra pass redan i morgon för att försöka hålla koregrafin levande för det är fart och fläkt i träningen när det väl sätter sig..
men imorgon är klockan ställd till 05.25 då jag jobbar 07.30-18 och inte är hemma förren 19..en halvtimme hemma och sen iväg och träna en timme..duscha sova och så jobba igen..

tänker på saken lite till.

afro

jag har fortfarande träningsvärk efter söndagens benträning med gummibandet. armarna hann jag inte så mkt med då tyvärr.
igår blev det till att sitta mkt på rumpan och studera förutom en snabb promenad med vagnen när jag hämtat trollet.

så idag ska det bli skönt med lite afropower dance. en stor favorit hos mig. skaka loss stelheten i mina träningsverksben och känna svetten komma.
jag måste hitta tid till att boka in fler danspass, roligare konditionsträning får man leta efter enligt mitt tycke..jag som ska lära mig springa :)


ingens fel men nog så allvarligt

jag är som tidigare sagt inte nöjd med vår förskola. hej då ses imorgon är den vanligast förekommande frasen. vad det beror på vet jag inte. jag är en sån där jobbig förälder som gärna bjuder in mig själv och tar plats på golvet en stund när jag hämtar. men jag får inte känslan av att engagerade föräldrar som vill vara delaktiga är något som de stöter på så ofta eller inte är intresserade av? jag vet inte, jag bara spånar.

nu har vi dock börjat få lite mer information om vad som händer på dagarna. trollet har gått på förskolan heltid i 3 veckor och varit där sen 24 augusti.. hon har blivit biten eller riven 5 ggr nu. i fredags var det i pekfingret och igår var det ett så rejält bett i sidan av handen under lillfingret att jag tog kort på det.

jag vet inte vad jag ska göra. inte de heller. de har bett om hjälp från en specialpedagog. ja men sånt tar tid. jag vet. jag utbildar mig till specialpedagog, jag har själv varit i en arbetsgrupp där vi sökt hjälp av specialpedagoger.

så det pedagogiska perspektivet blandas med mammaperspektivet. jag vill inte hämta henne en gång till och få veta att hon blivit biten och att hon fått en salva påstruken på såret.

jag vill komma till förskolan och få veta att hon idag varit i sitt esse när sångpåsen plockades fram. hur hon vill fram och titta i påsen och vet vad det handlar om. att hon känner igen sångerna och börjar göra rörelser. att hon kommunicerar med tecken och några få ord det hon vill få fram. att vi ska sjunga imse vimse spindel eller i ett hus i skogens slut. (båda sångerna har samma tecken).

jag vill veta om den spindel som jag såg satt uppe på väggen i lekrummet med hennes namn under. alla barn har troligen gjort en spindel på ett löv som det såg ut. men varken jag eller Han har fått veta något om detta än mindre sett det.

nej det får vi ingen information om bara att hon har blivit biten. IGEN.

och bitandet i säg. små barn som inte ännu har något utvecklas språk. vad annat sätt har de att kommunicera på?
lokalerna är små och de kommer tätt inpå varandra. inte konstigt. 1000 andra saker kan också spela in i det hela. ett litet barn som fastnar i en ond spiral av negativ uppmärksamhet som man måste vända på. 

 


träningsvärk

igår blev det ett träningspass, om än kortare än tänkt, här hemma. Han var ut på en löprunda och jag plockade fram gummibandet vi fick på gymintroduktionen och gjorde hälften av övningarna vi gick igenom där. sen var olyckan framme.

men det jag hann med har givit resultat i ben och rumpa... härlig träningsvärk.  

hamstra och tidsperspektiv

jag tänker ju alltid. men ibland tänker jag lite extra :)

vad är det jag håller på med och vart är jag på väg? det är samma sak som konsumtionsstoppet, jag borde ha ett tidsstopp också. stanna upp och tänk efter människa. vad är det du håller på med?

det var efter att "hamstermänniskorna" (förlåt, men jag är också en hamstermänniska) varit här som jag tänkte.. vart tog jag vägen? Bettan såg min överfulla korg med stickning och garner och frågade vad jag stickade.. ja vad stickar jag? en gång i tiden stickade jag vantar men det var väl 2 år sen nu? när slutade jag sticka? varför? okej jag fick barn men det är nog inte hela sanningen..

jag vill ha ett hus med en trädgård som ger massor av spännande skörd som jag kan hamstra på. att försöka övertala min mor om att plantera en björnbärsbuske vid gamla garageladan duger inte.. jag vill ha min egna skörd. göra rödvinbärssaft som skvätter ner hela köket som det gjorde i min etta i centrala Örebro.

jag vägrar bli medsläpad in i framtiden, jag är hellre en glad bakåtsträvare :)


helgen

lördagen ägnade vi i Norrköping med att leta efter en vinteroverall.
jag vet ju hur det blir med säsongskläder så jag köpte en vinteroverall redan i augusti/september med 30% rabatt dessutom och var helnöjd.
men så är det ju det där med storlekar som blir så svårt att beräkna. vintern sträcker sig från nov-mars ungefär så jag drog till med en st 86 som nu är på tok förstor. vi jagade nu en i st 80 men den fick inte vara för tjock för det är inte vinter ute, bara kallt.

vi kom inte så långt i vårt sökande utan fick återvända hem utan men med två härliga fleccefodrade mössor från Stadium. Mitt i prick vad jag ville ha till trollet.


söndagen fortsatte med overall jakt och äntligen hittade vi en som inte var för dyr och inte för tjock.
babysim på det där det plaskades hej vilt och tiden sprang iväg med oss. två trötta föräldrar efter badet och en piggelin till troll.


this I love

hemgjort som vi fick av gästerna i fredags


måste sparas till ett speciellt tillfälle, en kulen höstdag då det regnar och huset luktar gott av nygräddade scones.

de lila blommorna fyllde ut mina köpta gula varianter.


konstigt att jag köper blommor mest på våren, fast de behövs minst lika mkt på hösten om inte mer för att pigga upp lite.

hamstermänniskor

jag har mött hamstermänniskor som tom överträffar mig. under sommaren och hösten börjar det hamstras av allt som finns i trädgårdar och skog. när det är extrapris kan det hamstras lite också men 42 kg ost har jag aldrig haft i mitt kylskåp...än..  men det kanske kommer det också en dag då det blir extra bra pris på ost eftersom det tydligen ska vara grymt gott att lagra ost själv hemma i kylen enligt en ostkännare.

nu är ju inte jag så mkt för ost, mer för bra priser ;) men Han är en ostälskare av denna värld.

förövrigt tackar vi för att denna veckan är över. det har varit ett hästjobb att ta sig igenom den men sköna fredag och underbara helg är äntligen här igen.

kvällen har spenderats med dessa härliga hamstermänniskor och liten bebis som var så vaken så vaken hela kvällen.

innebandy karriären

idag kom det. redan i morse när jag klev in i duschen kände jag av det. en natt där jag varit upp och letat napp i spjälsängen, en natt där jag blivit medveten om att jag faktiskt inte sover utan ligger och funderar..

ingen bra sömn och med ett tungt bagage efter en lång och hektisk vecka som inte är över än... så kändes det inte så motiverande att gå på innebandy på kvällen.

var detta brist på motivation eller var verkligen energitanken slut? svår fråga. huvudet kan verkligen spela en ett spratt men å andra sidan finns också risken för att ta på sig för mycket och braka in i väggen en inte lika vacker dag..

jag lyckades med konststycket att somna på bussen. något som jag normalt sett fram emot under mina år som pendlare men som jag inte lyckats med sen jag började pendla med buss för några veckor sen.. men idag inträffade det. trött eller vad?

hemma 16.40 efter en intensiv dag på jobbet, inget troll hemma för de är och handlar och jag har 20 minuter på mig att klä om och äta något lätt innan det är dags att dra iväg till träningen..

...en "lugn" kväll hemma med familjen lockade mkt mer än att cykla iväg igen i regn till en timmes innebandy..

även om jag i högstadiet ändå gillade innebandy på något sätt, det var liksom bara att skjuta när bollen kom farandes över golvet..

när jag sedan studerade kalendern och insåg att vi är inne på v 3 av träning och även om vi haft 9 träffar så var det kanske motivationen ändå som började svaja när det blev lite tufft i livet..

på med träningskläder och iväg på cykeln igen.

tyvärr ändrades min inställning till innebandy, det var inte alls lika roligt som på högstadiet och det svettades dåligt då vi fick göra passningsövningar som knappast krävde någon kondition. svetten fick jag jobba upp på uppvärmningen och på "nedvarvningen" för att känna att jag fått ut något av det. men det kanske är så på en nybörjar/nybörjar nivå.  inte för att jag skulle platsa på någon annan nivå men fotbollen gav mer till konditionen.

ser fram emot nästa vecka då det är aftodans vilket jag gillar skarpt och badminton, den gamla klassikern!

spara och slösa

vi fick en intressant fråga angående vårt köpstopp: vad ska ni göra för pengarna ni sparar?

det är just det, vi ska inte göra någonting. det finns ingen bakomliggande tanke om att vi spar pengar och att de ska spenderas på något särskilt sätt.
vi vill stanna upp och tänka efter kring dagens konsumtion och dagens resonemang över alla prylar man tycks behöva.

ju mer framåt vi går, ju mer vill jag sträva bakåt. för vart är vi på väg? vad får vi på köpet?

så vi lägger slantarna i en bekvämlig hög så länge som projektet nu kommer vara.

uppföljning

det börjar närma sig slutet på månad 1 med köpstopp..
så hur har det gått? (i sann pedagogisk uppföljningsanda)

vi summerar det med att köpstoppet har gått bra.

i början tickade det vanliga "köpatänket" men ju längre tiden gått och kanske ju mer vi haft att sysselsätta oss med så har det avtagit och jag vet inte om vi saknat shoppingen direkt.

vi har ju handlat men då har det varit till trollet som behövt lite höstutrustning, Han fick köpa sig en ny fleecejacka för ett presentkort som låg i en låda sedan något år tillbaka och den gamla fleecen var rejält utsliten då Han enbart använder skaljackor och behöver något tjockare.

vi har köpt en födelsedagspresent och mat på närmaste affären vid nödfall för våra 700kr/skalle/månad.


fördelarna har varit många och vi har fått en tankeställare kring konsumtion och vad det är vi behöver och vad det är vi vill och inbillar oss att vi behöver köpa.

nackdelen är att det kan kännas lite otryggt men lite pengar på fickan. Han åkte iväg till Göteborg på tjänsteresa vilket krävde att Han behövde äta ute och det kan kännas bra att veta att pengarna finns där i fall något skulle hända.

vi får se hur vi går vidare med detta. vi sa 3 månader..det återstår 2. vi har nog fortfarande inget behov av att köpa något direkt, jag skulle behöva en höstjacka just nu då mina sommarjackor blir tunna och vinterjackan är en stor dunjacka.. men i övrigt är det nog inget.

vi fortsätter klura, men det var helt klart en tankeställare. läste idag i tidningen Specialpedagogik om en studie som gjorts i Storbrittanien, Spanien och Sverige om vad barn uppskattar mest... att vara med familj, vänner och att vara utomhus. I Storbrittanien kompenseras en stor del av barnen genom konsumtion för att föräldrarna jobbar så mkt. I Sverige fanns ingen liknande studie om konsumtion men man menade att vi har mer tid för våra barn enligt den svenska modellen som jag tolkar är att vi ändå har en bra spelrum för föräldraledighet och möjlighet till att gå ner i tid.


booked

mitt upp i allt som livet är så blir det en resa till Skottland igen. farfar börjar bli dålig och det känns som om vi behöver komma dit innan jul. så nu är vi bokade och klara.

när man sitter här i Sverige så känns det på något dumt sätt som om man inte riktigt har tid. men vad har man tid med egentligen?
vi tar oss tid för inget i världen kommer vara värt mer, inte jobb, inte skola, inte pengar...utan tid. tid är värt så mkt mer.


tisdag idag

man blir skadad av trollets cd-skivor..
hallå hallå, hur har du det idag? tack jag har det bra...hallå hallå, hallå hallå..det är måndag idag, måndag idag..

fast nu är det ju tisdag. swisch wosch jag var tvungen att stanna upp och fundera över vart gårdagen tog vägen.

det var skoldag hela dagen och för ovanlighetensskull var vi på plats. föreläsningar dagen lång om innehållsanalys bla. och så var det inlämning av kursuppgiften. det kan gå precis hur som helst denna gången.

idag samma sak, full rulle, två seminarier har avverkats och vi har diskuterat vår gruppuppgift som ska vara klar v 45 samt att vi fick information om nästa individuella kursuppgift.

hem i regnet och hämta trollet på vägen. gosa ner sig en timme och så på med träningskläder och ut i regnet igen.

idag var en sån där dag som skulle ha gjort att jag prioriterat bort träningen till förmån för att ligga på soffan och bara vara efter några hektiska dagar och allt för mkt runt omkring i livet.
men jag har min grupp och det känns skönt, alla träningspass för de kommande 6 månaderna är bokade och det är bara att infinna sig. dessutom är allt specialanpassat just till oss så vi får vara helt lost på korregrafin som på dagen gympa idag.

det var inget lägre tempo, det var kanske ett lite kortare pass på 45 minuter men vi fick alla stå där och göra efter rörelserna så gott vi kunde. verkligen jättebra även om gympa inte var någon favorit innan och inte är det nu efter heller men jag körde slut på kroppen, huvudet var redan borta efter de senaste dagarnas studier.

så nu ska mitt borttappade huvud och min stela kropp gå och lägga sig.

det finns mkt mer att ta itu med imorgon.

gymmet och plugg

idag var det gymintroduktion på träningsschemat. jag gillar verkligen gymmet men det är det inte alla som gör. många känner sig osäkra bredvid biffar som pumpar muskler. det är inte min bild av gymmet.

när jag tränar på gymmet kan jag fokusera på mig och ingen annan har tid att kolla in vad jag gör för de är fullt upptagna med sina egna muskelgrupper. jag har mycket lättare för att tappa fokus på pass när jag ska försöka härma övningar, förutom danspassen som ofta är lite friare.

vi som valde att komma på den tidiga gymintroduktionen hade dessutom extra tur då vi var där 2 timmar innan anläggningen öppnade så vi var helt själva överallt.

vi delades in i två grupper. den ena började i gymmet och gick igenom ett basurval av 8 maskiner + boll. vi fick hitta våra personliga inställningar och testa.
nästa timme var vi i studion och gick igenom "hemmaövningar" med gummiband som är bra de där gångerna när vi inte kommer iväg av olika anledningar eller när vi reser. vi gick även igenom konditions/uppvärmningsmaskinerna på gymmet.

efteråt stannade jag kvar och körde kondition som är ett av mina mål att jobba mot. 10 januari ska jag kolla av mitt delmål.


nu är det "bara" plugg kvar..

träning för hälsa och vid ohälsa

det var rubriken för föreläsningen.

utgångspunkten togs i vad är hälsa? det är inte helt lätt att definiera. vi blickade mot ett medicinskt-, socialt- och personorienterat perspektiv.

intressant i sig men kanske lite för ingående och teoretiskt för att jag ska kunna ta till mig det just nu. jag har nog med min vetenskapsteori och att vara tillbaka på arbetet med delvis nya rutiner.

istället fastnade jag för det som går att göra lite mer konkret och som jag kan ta fasta på både i mitt eget liv och i jobbet.

Whitbeck (teoretiker inom socialt perspektiv på hälsa)

när önskningar och verkligheten inte stämmer överens
skapar detta djupt liggande stress och olycka
olycka skapar stress som skapar sjukdom

träning som ett verktyg för att motverka stress
skapar större toleransnivåer
vilket skapar självförtroende
som leder till att det blir lättare att uppfylla mål i livet

lycka kan ses som jämnvikten mellan önskningar och verklighet

det gäller att ha målsättningar i livet, något att sträva och kämpa mot
men ta i ackt Post Olympic Stress Syndrome
när du sätter upp mål, kämpar och kämpar och når dem.. om du bara haft ett mål..vad händer då när du uppnått detta? tomhet..

något att betänka är vad njutning står för idag?

ALLT ÄR FANTASTISKT IDAG,   
men ingen är lycklig..

vad har utvecklingen fört med sig? är allt av godo..


vi fick i läxa att fundera över vår idealbild i livet.

vilka är våra mål? hur ser det nu och hur vill vi ha det i framtiden?




måste plugga

livet är rörigt men deadline coming up. på måndag har vi inlämning av en kursuppgift och på tisdag är det inte ett utan två seminarier. det blir inte mkt till helg denna veckan tyvärr då man aldrig tycks ligga i fas utan alltid släpar efter på ett eller annat sätt.

då är det riktigt skönt att vara med i Aktiv student som har bokat upp träningspassen åt en. annars är det en sån sak som skulle prioriteras bort till förmån för studier. men imorgon är det gymintroduktion. i like. jag gillar verkligen gymmet. de gånger jag tränat tidigare är det där jag hängt.

pass är så mkt svårare att komma in i när korregrafin är ny, på gymmet är det så lätt att köra på det man själv känner både i styrka och kondition.


tänkte att jag skulle sammanfatta föreläsningen som sjukgymnasten höll i... men det får bli vid ett senare tillfälle.

måste passa på att skriva lite mer på min uppgift medan trollet sover och Han pratar i telefon :)

tisdag, onsdag, torsdag..

tisdag var det pluggande för hela slanten och så en slant till tandläkaren som fixade min trasiga lagning. helt klart bästa gången jag gått till tandläkaren på länge, störtskön tandläkare och det bästa av allt är att jag är registrerad som patient hos henne efter att ha bollats runt lite.

på tisdag kväll var det test 1 som gällde. vi gjorde ett test på steppbräda för att se vilken puls vi uppnådde. om 6 månader ska vi göra samma sak igen och förhoppningsvis se en förändring.

efter det var det speeddejt. hur kul som helst men oj så rörigt. 27 personer var vi som skulle dejta och jag vet inte hur mkt som egentligen fastnade när vi på 45 sekunder haspade fram frågor och gav ungefär samma svar varje gång :)  men nu har man fått prata med alla deltagarna i projektet i alla fall.
sen var det lek och tävling.

onsdagen var en långkörare på jobbet. fördelen med att lägga eget schema är att man kan lägga en lång dag som i mitt fall är 7.30-18 för att sedan kunna jobba kort på fredagen och få hämta lillskrutt tidigt från förskolan. nackdelen är ju knappt någon skruttid alls på onsdagen.

jo jag tog en omväg till bussen på 5km vid 06.30...tänkte att det kunde vara bra...eller inte. trodde stenhårt på att busskortet fanns i plånboken..icke. hemma i jackfickan så jag fick vända och köra hem igen och dra vidare åt ett annat håll för att ta nästa buss... rekommenderar morgonmotion :)

så idag har det varit full rulle igen med jobb och så hem med en buss som körde fel så att det blev en knäcke på stående fot innan det var dags för föreläsning om träning vid hälsa och ohälsa. en sjukgymnast som föreläste och gav inspiration både som jag tar med mig i livet och i jobbet.


haha

hann inte mer än skriva förra inlägget och så började jag fundera på vad jag håller på med och hur jag hade tänkt sy ihop det här?

för det blev inte lite mycket just nu, det blev enormt mkt att göra.

tillbaka på jobbet, 3 pass med Aktiv student och skola där det är inlämning nästa vecka, enkäten blev just klar och skickad och så upptäckte jag två seminarier på samma dag (?) som jag glömt!

men några extra pass på det och sluta stressa ;)


alla nycklar

har varit på livsstilssamtal/motivationssamtal nu på morgonen med PT. egentligen har jag alla nycklarna med mig från mitt jobb men inte 17 använder jag dem! men det blev en kick och nu ska här användas alla verktyg som finns i lådan både hemma, i skolan och på jobbet. 17 gubbar!

nu har vi stolpat upp 3 mål att jobba mot.

1. förbättra styrkan i kroppen genom att styrketräna aktivt
2. hitta en konditionsträning jag trivs med men som jag vill ska bli löpning som ligger så nära till hands med en skog på knuten i skor i klädkammaren så kräver det inte så mkt tid som det kan krävas att boka pass eller ta sig till sporthallen.
3. prioritera rätt för att hålla stressen i schack.

vi tittade även på hur jag ska uppnå dessa mål, vad krävs och delmål att jobba mot som vi prickar av om 3 månader. den 120110 återkommer vi med uppföljning av målen och checkar av delmålen.


nu skola.

dagens pinsamma

lite städ efter mitt bak har varit nödvändigt göra idag.

sen var det härligt med babysim. trollet älskar vattnet. idag skulle vi prova något nytt. hissa upp barnen i luften några gånger för att sedan låta dem ligga på rygg ett tag. meningen är att de ska glömma bort att det är tråkigt att ligga på rygg när de blir distraherade där emellan. Han började men jag tyckte att kallsuparna blev lite många och ville ta över.. i samma stund grabbar trollet tag i en snodd och jag hissar upp henne i luften...tillsammans med min bikini :/  tur att alla har fullt upp med sina barn haha.

eftermiddagen har varit höstmysig med te och scones och goa vänner. mkt bus.

städa oreda

vi skulle till att städa idag, men först skulle jag baka.

det blev dinkelbröd och brownie. sen blev det rörigt och vi gick ut. rastade oss i lekparken och trollet visar på att hon är en riktig livsnjutare då hon vill gå över stock och sten för att ta den enkla vägen till gungorna. att det var en sarg till en hockeyrink i vägen spelade ingen roll,hon skulle över sargen rakt mot gungorna. att försöka locka till att gå runt gick inte :)


det kryper

det kryper i kroppen på mig av rastlöshet.

vi tog en kort promenad och gick sedan till lekparken trollet och jag. men så började det regna så det hjälpte föga.

borde sätta mig med min engelska artikel när trollet sover men huvudet är inte riktigt där, jag tror att jag får göra något med kroppen istället. alltid finns det något hörn som behöver organiseras.

fotboll

det är min nya grej. fotboll. bra mkt roligare än mina högstadieminnen. den här gången var alla mer på en jämn nivå och jag var kaxigare. satsa på skott och gå in i närstrider. fortfarande med ett otroligt dåligt passningsspel, kommunikation och fotarbete.

strategin var inte den bästa heller. första "matchen" 3 mot 3 sprang vi alla runt efter bollen. men vi fick springa mkt och blev rejält slut :)

andra matchen la vi upp en enkel strategi, en på vänstern, en i mitten och en till höger. lite mindre rörigt men fortfarande mkt springa.

det känns bra att avsluta fotbollskarriären med goda minnen :)

verklighet

när livet inte stämmer överens med verkligheten

fosterrörelser

i mitt zappande mellan tv-kanalerna igår kommer jag in på ett nytt program Sanning och konsekvens som sänds på tv 3. det handlar bland annat om minskade fosterrörelser och spädbarns död.

jag minns den där dagen när jag satt i skolan och inte kände trollet sparka. efter en halv dag och jag äntligen kom hem ringde jag sjukvårdsrådgivningen för att få råd som direkt kopplade mig vidare till förlossningen där de sa att detta kunde hända men att de ville ändå kolla upp mig och vi var välkomna in på en gång.

aldrig har Han cyklat så fort hem. på 5 röda stod han i vår hall och vi åkte in.

vi blev uppkopplade och hjärtljuden började registrerad. det puffades och buffades på min mage för att se om sparkarna skulle komma igång igen eller om det skulle till ett ultraljud.

sparkarna kom igång och vi fick åka hem efter en timme eller mer..

då var jag rädd, nu är jag än mer rädd när jag tänker tillbaka på det efter att ha lyssnat lite mer till programet på play.


vab

på jobbet skojar de med mig om att jag bara kommer när det är roliga saker som möten och utbildningar. alltså kunde jag inte gå till jobbet idag som skulle bli den första arbetsdagen. men tänk om det hade varit roligare omständigheter att stanna hemma under.

vi blev väckta vid 00-tiden inatt av ett ledset troll. synen som mötte var inte trevlig. först tänkte vi magsjuka men eftersom det inte blivit mer än inatt så börjar jag fundera på om vi inte hade ett matvrak här igår. först var det spaghetti och köttfärssås som var så gott så gott och till kvällen slukades hela flaskan med välling. jag tror det blev lite för mkt.

men vi vidtar säkerhetsåtgärder och tvättar rubb och stubb här hemma, spritar och stannar hemma 48timmar.

och när det föll på min lott, som hade minst viktiga uppdrag under dessa två dagar, att vara hemma innebär detta också att jag hinner med att gå på fotbollen ikväll. det krävs en hel del för att gå på fotbollen, det är knappast min sport och jag försöker igen minnas vad Han sa om reglerna..men nej jag tror inte att de fastnat denna gången heller så vi kör bollen i mål och försöker att inte ta den med händerna i alla fall :)

planeringsdag

idag har det varit planeringsdag och tredje dagen i rad som jag blir bjuden på lunch. inte helt fel.
men så fel att sitta still inne en dag till, tredje dagen i rad. jag skulle då aldrig orka med att sitta på kontor hela dagarna.

skönt att äntligen få komma igång med det "riktiga" jobbet imorgon och vara ute och flänga omkring, få sig lite spring i benen och en nypa luft. det behövs!

nu blir det lite studier sen hade jag ju satsat på att se tv ikväll.. fast ögonen nästan står i kors redan.


på tal om i det blå

tänkte mig att jag skulle ta det lugnt resten av kvällen. kommer på att jag hade ju tänkt följa serien Bron, men vilken dag gick den?
ja så snabbt går det när saker och ting seglar ut i det blå och livet kommer mellan..

nu är det ju imorgon som serien går, får hoppas att jag minns det.. men annars var det nog inte så viktigt :)

intyg och core

idag var sista dagen på utbildningen och vi fick alla fina intyg på genomgången kurs. nu ska det bli spännande att börja jobba med våra nyfunna verktyg.

kom hem och träffade två som varit ute på en cykeltur i blåsten. hann med att vara en stund med familjen innan det var dags för egen tid och core på schemat.

så nyttigt och jag hoppas på rejäl träningsverk imorgon för det är fortfarande lite svårt att känna av magmusklerna när man gör själva övningarna men dagen efter då vet man att plankan tagit där den skulle. det tar ju ett tag att hitta tillbaka till musklerna efter en graviditet, speciellt om man inte aktiverat dem tillräckligt. men core-instruktören försäkrade om att efter 3 veckor med träning så skulle det nog kännas.. får planka lite oftare än jag gjort tidigare då.. har gått ut i intensiva perioder tidigare men så kommer livet mellan på något sätt och så försvinner visionen ut i det blå..

hem och busa och natta den lilla..saknar henne nu när allt drar igång.




lycklig

oh så jag har stressat inför den här dagen. väldigt onödigt men jag visste att jag skulle få gå upp tidigt för att hinna in till kontoret innan utbildningen och jag visste att jag skulle få stressa från utbildningen till träningen.

men nu är jag lycklig för nu tog vi oss igenom det. stressigt var det men underbart skönt att det är över.

klockan 7 stapplade jag in på kontoret till en smått yrvaken kollega som satt försjunken framför datorn i halvmörkret.
mitt schema hade inte blivit påfyllt och jag kunde lätt som en plätt göra mina ändringar. yes! livet blev så mkt enklare. träning tisdagar och torsdagar, no problem.

iväg till ESL utbildningen som var ohh så intressant och användbar som jag hoppats på. inte nog med att jag får lära mig nya verktyg och en ny metodik det kan i längden utveckla mig som människa. det gillar vi!

men så blev det stressigt från ena staden till den andra och så in och slänga av sig kläderna och på med träningskläder. sen blev det spinning. fick ont i rumpan i samma stund som jag satt mig på sadeln. mina benknotor är inte att leka med. tänkte på cykelbyxorna med vaddering som Han frikostigt ville låna ut till mig... men det hade varit lite overkill för en soffpotatis :)

spinnade på ett pass om ca 25 minuter..helt lagom för att bli genomsvett och lycklig början på den kommande träningsperioden. återstår att se om jag är lika lycklig imorgon ;)


nu avverkas skoluppgifterna på löpande band..enkät - check.

din badminton

kalender är ett tråkigt måste. inte mkt rum för spontanitet för tillfället. vi försöker hitta rum för vännerna också.

men inte den tisdagen för då har du din badminton haha det låter som om jag spelar badminton varje vecka haha..

fortsätter peppa inför träningen..

sista sucken av lugn

ja nu är det dags att gå och lägga sig. egentligen för länge sen men jag fastnade i en enkät till skolarbetet.

nu är det slut på lugnet och ekorrhjulet drar igång. imorgon är första dagen på resten av våra liv känns det som..jobba/skola och förskolan. alla kommer vi vara upptagna på våra håll och kanter. så trist!

visst vill trollet träffa barn i sin egen ålder. visst vill vi utveckla oss inom våra olika ämnesområden.
men vill vi alla inte egentligen vara hemma och mysa hela dagarna? eller klättra på väggarna?

jaja.. bara det att första veckan är en enormt späckad sådan. det hade varit lugnare om jag inte hade sagt att jag kunde gå på jobbutbildning måndag tisdag när jag egentligen har litteraturstudiedagar och makten att styra något mer över min tid = kortare tid på förskolan..

men utbildning i Ett självständigt liv låter ju ohh så intressant.. handbok och manual att sätta sig in i imorgon..träning på det.

mat eller skräp

uha jag har börjat läsa Hemliga kocken. visst kan man gissa sig till en hel del produkter som innehåller tillsatser men inte hade jag tänkt på att det finns i lätt cremé fraiche tex.
ja så nu har man börjat titta på innehållsförteckningen och funderar på om det kunde framkalla hudirritationer hos känsliga eller om det utveckat cancer på råttor..

blev ändå ganska lättad över att det inte verkar finnas så vidare värst många tillsatser i våra skåp (iaf på de produkter jag hunnit granska). jag har sedan jag flyttade hemifrån gjort en del medvetna/omedvetna val då jag är en gammal farmor som gillar att sticka, safta och sylta. jag köper hellre lingon och rör ner lite socker än köper något som heter lingonsylt. jag har hellre gjort min egen rödvinbärssaft än köpt något som heter blandsaft osv.

inte heller äger jag någon microvågsugn fastän jag fick det i skämtpresent av snälla pojkar som tycker att man är en smula bakåtsträvande.

nej så långt det går vill jag laga min egen mat och ha koll på ingredienserna.. sen förekommer såklart tillsatser och något enstaka halvfabrikat här hemma också.
värst var det nog inför helgen och lördagsgodiset - tillsatser, aromämnen, färgämnen och diverse annat. men aldrig någonsin har jag väl trott att det varit nyttigt på en endaste punkt.

men man kan göra olika val och välja ifrån där det går och hålla kvar den lilla delen av det som är alldelens för gott. varje minskning är en minskning.

cykel

idag ska vi leta cykel. det är något som ligger utöver köpstoppet då det är min födelsedagspresent men som jag inte haft tid att titta efter..


bebisrumpa

hemligheten till en bebislen hud måste vara daglig hudvård. tittar på trollungen och hennes bebisrumpelena hy som dagligen genomgår peeling med hjälp av havregrynsgröt, insmörjning av välling och smör direkt från morgon smörgåsen. lite broccoli i håret blandat med gräddsås och annat gott..

själv tycker jag att det är mycket praktiskt att ha barn då det alltid finns babyolja i duschen redo att olja på för bebislen hud..


RSS 2.0