pippi

jag är fortfarande inne i loppisträsket och idag har vi besökt en välbesökt loppis. någonstans insåg jag att det är bäst att vara i tid till öppning för att göra de bästa fynden. vi kom inte riktigt i tid så jag vet inte vad vi missade..

men det gör inte så mkt för vi hittade ändå. det blev en bok till trollungen, ett pussel och en leksaksklocka i trä. Han hittade Futoramabox en bok och jag hittade boken Svinalängorna. Såg en otroligt fin och söt dockvagn för 50 spänn men nu är det så att trollungen redan har en fin en efter mig så vi fick gå förbi och hoppas att en annan sakletare hittar den.

sen var vi på köpcentrat och Han fick både jeans och skor till reapris- något som jag också skulle behöva men det var inte min tur idag. mathandling och så hem.
efter lunch var jag så trött att jag nog sovit i 2 timmar och gäspar än.. jösses, vart kom det ifrån? ingen aning.

vi håller oss nog ifrån Valborg idag. jag tror att vi klarar oss ändå ett år. det har mulnat på och de stora majbrasorna känns inte så lockande i år men förra året var det mysigt vid slussarna även om brasan var av storlek mini.

söta L

här fejade vi runt hela förmiddagen. det blev både det ena och det andra gjort.

monterade paraply på balkongen och åt ännu en lunch där ute. helt underbart.

efter lunch gick vi iväg till J och lilla L för att invänta paketleverans så vi var låsta till att hålla oss i närheten av lägenheten..så vi gick runt huset, gatan upp och gatan ner innan det kändes lite löjligt. paketet skulle komma någon gång mellan 8-17 så vi satt oss ute och väntade. hann inte mer än sitta i 10 minuter kanske så kom leveransen och det blev en lite längre tur med vagnarna.

lite mellanmål och maken E kom hem och vi drog oss hemåt för att se om vi skulle få hem någon karl från jobbet.

missade sen ett mess från goa vänner om middag. klantigt! upptäckte det inte förren 3 timmar senare..

så en fredagkväll hemma med min karl och trollunge istället.

jag och du

fötter ben och kropp
armar hals och huvudknopp
det är jag

fötter ben och kropp
armar hals och huvudknopp
det är du


här lirar vi i ett babyband ;)

Lira i ett babyband, med ganska liten & knubbig hand.
& när vi spelar vår musik, får nallen & dockan bli vår publik.
Golvet gungar när vi rockar loss, & hjärtat bultar på i takt med musiken.
Spela på magen.
Spela på benen.
Spela på rumpan
Över hela hela hela hela hela hela kroppen.

torsdag, fredag - helg

vaknade i morse 5.55 exakt som igår. trodde promt att det var helg och kunde inte förstå varför väckarklockan ringde och Han snozzade.

jaja fredag näst bäst i vilket fall.

igår blev det lite av allt möjligt. gjorde mig av med tapetskräpet och halva återvinningen. hämtade ut mitt paket med en hissgardin till balkongdörren som monterades men behöver borras. dammsög och tog en sväng i skogen. sen var jag så trött att vi sov em båda två.

Han kom hem efter sin natt i Jönköping och så blev det fredag.

får se vad vi ska göra idag. bebispromenad kanske med lilla L?

jämt göra

vi for iväg på fler loppisfynd. och om jag hittade!
ett par iof mörkblå men det får duga..Kavat sandaler för 50kr. hittade en muminbok på norsk eller dansk men det duger bara jag läst igenom den innan så jag vet vad den handlar om. trollungen gillar mumin eller så är det flikarna i muminboken som är roliga, att det finns något där under.
ja jag hittade både det ena och det andra.

satte upp tavlorna idag också, bilderna i loppisramarna. så här är vårt naturtema.


som att sova på en sommaräng. hundkex, diverseblommor (som inte riktigt växer på sommarängar) och fjärilar

men nu har jag haft sånt göra att jag glömt av middagen..bäst att äta något i alla fall. har hunnit med att värma upp den för andra gången nu. första gången i ett försök att äta middag tillsammans med trollungen men hon var hungrig och min mat kall.. sen skulle det nattas..och sen blir man glömsk!

grått regn

tack och bock för en grå och småregnig dag. jag har haft dåligt samvete hela påsken för att det var så fint väder och vi spenderade allt för mkt tid inomhus med att riva och dona. och det ser inte bättre ut efteråt när resten av lägenheten blivit bortprioriterad så rivandet och donandet måste fortsätta ut i de övriga rummen.

så idag tackar jag för lite gråmulet väder och några droppar regn får gärna falla medan jag skurar badrummet.

började med att köra ett träningspass faktiskt. när jag låg på mage och ålade runt häromdagen med trollungen for blicken in i dvdstället och där fanns en träningsdvd med plasten kvar omkring. så idag sprättade jag upp den och körde igång med ett pass mage och rygg. muskler som inte finns fast kanske att jag kan få lite träningsvärk imorgon. vore skönt att veta att det tagit någonstans.

önskar att jag kunde säga att sånna här mornar kommer jag ha regelbundet men jag är tyvärr regelbundet oregelbunden i mitt tränande.

men idag. alla dagar räknas!

efter en snabbdusch föll andan in att skura av badrummet innan tösen vaknade. sen gick vi gemensamt in i hennes rum och skurade av golvet och ställde i ordning några böcker och nallar.

när man går upp tidigt hinner man med så mkt.

Blund, John Blund

jag tror vi alla har grus i ögonen idag. trollungen däckade utan både middag och välling. slut som artist för idag. men nu har hon ätit och sover vidare. det blev lite senare än vanligt för henne igår och idag har de varit ute på massor av spännande saker trollungen och pappa.

i morse gick vi i samlad trupp till universitetet. det ska börjas i tid. flest högskolepoäng när man dör vinner brukar vi skoja här hemma. jag har ju samlat på mig en del och han är nog inte långt efter nu med forskarskolan och allt.
men jag vet inte om vi är klokare för det. streetsmart kommer man långt på!

hursom.. promenad. jag skulle på föreläsningar och Han hade mötet på jobbet och trollungen fick följa med. sen hade de gått förbi dammen med ankor innan det var lunch hemma och babyrytmiken.

jag hade föreläsning om beteendemodifikation. intressant. vad är det som uppfattas som störande och vad beror det på? vad och kanske framförallt vem är det som ska korrigeras?!
sen hade vi föreläsning om neuropsykiatriska diagnoser. på min himmel inte mkt nytt tyvärr. söker efter den där fördjupningen och bredningen men...det är bakgrunden och basen vi får. vi behandlade en del av forskningsområdet och vart det saknas forskning...då slog snilleblixten ner i mig att...kanske skulle jag doktorera i specialpedagogik?... nej nej nej. stopp och belägg med alternativa karriärer. ja idéer är det inget fel på i alla fall, de sprutar ut ibland.

kom sen hem till lite balkonghäng med de fina.

nu ska vi nog sussa vi också, Han ska ut på resa imorgon igen och sova en natt på hotell så vi får roa oss bäst vi vill. undrar vad vi ska hitta på? städa är ett måste efter vårt renoveringsprojekt så har en vind dragit genom resten av stället..men något roligare vore nice.

annandag påsk

idag var det meningen att vi inte skulle göra så mkt. men eftersom jag fick sova hela natten så var jag pigg och sugen på att fortsätta fixa. Han fick göra som Han ville. först skulle Han vara hemma..sen skulle han promt med.

så vi åkte och köpte en lära-gå vagn jag ringt på Blocket. sen blev det balkonglådor och ett stort nödvändigt parasol att sätta på räcket på balkongen när det gassar. har använt det lilla som är till barnvagnen annars när vi har ätit lunch där ute.

sen hem och fixa lite och så iväg på grillmiddag. härligt väder, härliga människor och god mat. tack och bock.

imorgon ska jag till skolan. känns overkligt. minns inte när jag var där sist. 3 veckor sen? och nu när solen skiner och vi har lekt spontan hemmafamilj med massor på gång utan en tid att behöva passa - en lång helg.

jaja. det kan nog bli intressant med en föreläsning om beteende problem och en om neuropsykiatri.

arga snickaren

arga snickaren behöver inte besöka oss än. vi är överens och vi har bara ett projekt på gång i taget men det viktiga är att beräkna tiden för arbetet.

tapetsera, done! vi är klara, thanks to him. Han har tapetserat större delen idag. jag hjälpte till på förmiddagen när trollungen sov middag annars har jag stått för lunch och trollungepassning.

och det blev så bra! vi är så nöjda. jag ser verkligen fram emot resten av fixandet.




och så tavlorna på den lilla väggen mellan ytterdörr och trollungens nya rum


imorgon ska vi vara ute ute och ute. det blev inte så mkt av den varan idag tyvärr. vi myste länge och väl på balkongen i solskenet. imorgon ska vi premiärgrilla med U och familj.

projekt på gång

hej och hå.

vilken dag vi har haft. vilket underbart soligt och varmt väder. önskar lite att vi kunde ta det lite latare men har vi bestämt oss så har vi.

morgonen började med att röja undan lite av det som hamnat överallt av någon anledning. sen målade jag ramarna till de två tavlorna som nu sitter i hallen. de blev bruna med lite stänk av guld i.

sen for trollungen och jag och handlade för vi behövde mer spackel. och när vi ändå var där så blev det färg i fall andan faller på att måla köket snart. det är miss match mellan tapet och målad vägg i köket. inte alls ton i ton och bakom en bokhylla är en stor vit fläck efter något som suttit där förut.

medan vi var borta skrapade Han den tapet som var kvar från igår. sen spacklade vi.

lunch åt vi på balkongen i det fina vädret. lyxigt!

sen tog vi en tur förbi macken och köpte en glass. sist vi var där och köpte cornetto till mig startade förlossningen. lite kul för jag har inte varit där sen dess. kokhett ute var det då.

hursom. med glassen i hand vandrade vi in i skogen. ja det är så när man bor intill en stadsskog. i tisdags när vi var där med ÖF kom en pappa direkt från macken med både rykande kaffe och iskall glass.

jaja..skog som skog. träd. mossa. barr. vitsippor och fåglar som kvittrar.

trollungen utforskade marken, han fotograferade och jag bara var en stund. promenad genom skogen hem.

hemma igen däckade vi allihop på sängen. jag tydligen först.

till påskmiddag åt vi den goda italienska kycklingsåsen med pasta. efter nattning har vi spacklat, slipat det vi spackade igår och provtapetserade en hel rulle när vi var i farten. hoppas hoppas nu bara att det ser superokej ut imorgon.


såga såga

tre färger





anspråkslös fredag?

tydligen så var långfredagen förr en dag att ikläda sig svart, äta anspråkslöst och inte göra någonting.

så är det inte riktigt i min värld här och nu. på förmiddagen stack vi iväg ut till en gigantisk loppis som har allt! det gäller att sålla agnarna från vetet, vara inspirerad och se möjligheterna.

vi fyndade tavelramar i guld/brunton till vårt sovrum som har en naturkänsla över sig med den gröna hundkextapeten. i ramarna har jag tänkt sätta bilder från Nordens Flora som beskriver växtriket. men mitt i mitt letande efter ramar. det finns ramar och tavlor ÖVERALLT i loppishuset. så hittar jag samma bilder med blommor fast fokus är på fjärilar. så fint! så det blev fyra andra ramar med fjärilsbilderna i (fast ramarna ska vi nog göra oss av med).

sen hittade jag två söta handmålade tavlor, en med en pojke och en flicka på (Han och jag) och en med en flicka som har stövlar med riddarsporrar och svärd..hon liknar lite en muskutör och det får vara vår trollunge som kan bli precis vad hon vill.
rena fyndet..20kr st och inramade! de ska få sitta i hallen, dölja några fula hål och vara som en ingång till trollungens rum.

ja och när vi ändå var ute i svängarna så nämde några andra som också var där...Vadstena. why not?  fast vi råkade köra norr ut och hamnade i Motala men det gjorde inte så mkt för då kunde vi äta lunch i hamnen. så en segelbåt och fick mat i magen.

sen for vi vidare till Vadstena men fyndade inget, det var lite dyrt men mkt fint. det var mer antikt.

ja så vi kom hem på sena eftermiddagen efter den här heldagen och började slita ner tapeter i trollungens rum. så nu är det förhoppningsvis gjort. vi har rivit ett lager och det under var så bra grundat att vi tror att det kanske räcker så...annars är det 3 lager tapet till att riva. frågan är som den blå tapeten kommer att lysa igenom vår ljusa? återstår att se. vi tänkte provtapetsera en våd och kolla. det är ju som sagt en hyresrätt så motivationen att göra det superduper grundligt är inte så hög..vi fuskar gärna om det går.

en till seg

det känns som idag blir en till lång seg dag.

jag väntar nog på helg och långledigt tillsammans. då blir det rätt segt.

vi glömde köpa en bågfil igår så det skulle jag behöva göra idag. men jag har inte direkt lust med att gå ner till stan. usch. men jag måste nog.

skulle behöva köpa ett solskydd till vagnen och en större solhatt.

nä. duscha först innan hon vaknar. hon är som jag var i början av graviditeten. går upp, äter, idag badade hon och hann knappt få på sig kläderna och leka en stund sen vill hon sova igen fast hon sovit 19.15-06.16. tack och bock föresten!

balkonghäng

vi hittade en tapet igår, efter lite om och men. vi fick hjälp av en lite äldre..ja tant. för hon visade upp den ena efter andra tantiga tapeten och sa att det var ju så sött med rosor och kanske den här i rosa..
oh vad jobbigt sånt är. jag vill varken ha söta rosor eller ljuvliga rosa tapeter.

jag ville ha något ljust (tråkigt?) vitt eller toner av vitt. trollungens rum är inte mer än 10kvm eller något och inte helt rektangulärt utan det finns en "inbyggnad" vilket gör det än mer svårt att möblera.

sen blev jag osäker på mönster. enfärgat eller med svaga ränder kändes tråkigt i det rummet. den mönstrade som jag gillade var jag rädd skulle bli för kaotisk i det lilla rummet. fram och tillbaka fram och tillbaka.

det slutade med att vi lämnade affären och åkte och köpte den tapet jag fastnat för från början från Rusta! billigt, förhoppningsvis bra och en kompromiss då den påminner om mönstret både i vårt sovrum och på den "kaotiska" tapeten men med mindre mönster och i ljus vit.

nu återstår att se om vi lyckas med vårt projekt i helgen.

när vi sen kom hem efter att ha trängts med folk i matbutiken också där vi som tur var bara skulle ha några smågrejer.. blev det nattning av lilla och hemgjord pizza med päroncider på balkongen. lugnt och skönt.

ett tag. sen blev jag rastlös haha.

leta tapet

någon gång på morgonkvisten har jag klämmt ur mig något i stil med du har ju tur som bara behöver gå till jobbet jag ska vara hemma hela dagen. man kan undra vad jag menade med det. för så farligt är det inte att gå hemma, speciellt inte igår..

men jag vet att jag tänkte tanken igår kväll innan jag la mig.. och vad ska vi göra imorgon?  jag har fortfarande ingen aning. plocka med disken. lägga in tvätten jag vek igår. jaha sen då? inte den blekaste. ingen inspiration heller har kommit i min väg.

vi kanske bara ska vänta på att klockan blir 16.30 så att vi kan hämta upp Honom och åka och leta tapet. förhoppningsvis hittar vi något annars är påskhelgen i döläge. det är ju nu som vi ska försöka hinna med att göra något i trollungens rum. de flesta kartonger är bortburna. sen hänger det rätt mkt på tapeten i dubbel bemärkelse om vi ska komma vidare.


vår och sommar

fick lite pang boom vår sommar måste fixa.

trollungen behöver ju skor om hon ska lära sig gå. när det vet man ju iof inte. men att sitta i strumporna i sandlådan kändes lite B. tossorna som hon hade på fötterna i skogen blev svarta istället för vita när hon stod och hoppade.
solkräm och solhatt känns också nödvändigt. letade efter solhatten som hon fick av sin mormor..den som var så stor..är snart så så liten.

gjorde en rejäl röjning i byrån också. kläder finns det gott om inför kommande storleksbyten.

inga rytmer

det blev inga rytmer idag. trollungen bara sov och sov i spjälsängen och efter att ha väckt henne i morse så lät jag bli.

istället åt vi mellanmål när hon vaknade och gick på lekparksjakt. det var upptaget vid bebisgungorna här nere på gården och sen är det både en förskola och ett fritids som håller till här nere så jag tänkte leta upp något lugnare ställe men hittade inget direkt.

fick bli en stund i sandlådan här nere på gården ändå och så en sving eller två i gungan.

nu till kvällen har jag provat ytterligare ett nytt recept. enkla ska de vara och den här var enormt god! önskar att det hade funnits seconds men tyvärr..

vitlök fräses i olja tillsammans med kyckling i bitar. på med grädde av valfri sort. jag tog både riktig och matlagnings. i med soltorkade tomater och sen spenat. salt och peppar. jag hade även i lite av vår färska oregano som lever än. gott gott gott..till pasta. gjorde en tomatsallad till på tomat, rödlök och fetaost.


skogens lycka

idag kan jag andas ut. min kursuppgift är inlämnad och jag blev nog riktigt nöjd tillslut även om jag ett tag tyckte att det var ett enda garnbo och att det aldrig skulle gå att reda ut. det är nästan så att det känns lite för bra (?) eller är det vi som schåsat upp uppgiften så mkt att vi trodde att den skulle bli knivigare...men knivig var den ändå. ja det återstår att se om den kommer i retur om två veckor eller ej. hoppas inte men om det skulle vara så har jag en hel sida till övers av mina 6 som jag faktiskt inte använde. det gör mig också misstänksam.

jaja.

här och nu lever vi. tisdag.

körde på och stressade lite under morgonen för att försöka hinna iväg ut genom dörren innan trollungen blev trött. lyckades inte. 8.50 var hon trött och ville sova. körde ut vagnen på balkongen och fixade mig och vårt hem under tiden som hon sov och i väntan på att öppna förskolan skulle ta sig till skogen.

9.30 försöker jag lirka ut henne ur lägenheten utan att väcka henne. lyckas inte. hon vaknar pigg och glad så vi begav oss ut i skogen och mötte upp öppna förskolan. äntligen!

spenderade förmiddagen i skogen.

begav oss sedan hem för lunch som avnjöts i solen på balkongen. helt underbart!

trollungen sover igen men jag hoppas att hon vaknar i tid för rytmiken. efter det är en promenad inplanerade i den riktningen för att handla lite på erbjudandelistan och godisklubborna Han glömde när han handlade igår. jag hoppas att det kommer många påskgummor och gubbar med påskkort.

söndags måndag

det känns som om det är söndag igen.

jag har studerat och jag tror att jag är klar och nöjd med min kursuppgift som ska lämnas in i morgon. den är utskriven med framsida och allt. en sista läsning bara.

förutom det har vi varit på bebisbesök. 1,5 gammal liten liten söt bebis. varm och lätt i famnen.

sen har vi promenerat i solskenet. helt underbart solskensväder idag. detta krävde sin glass.

nu ska jag bege mig i säng tidigt idag igen för det var så skönt att sova igår då jag kom i säng i tid för en lång nattssömn.

imorgon ska vi på rytmik!

27 klänningar

gå och sova tidigt, jo eller hur. strax efter 00 kröp jag i säng och insåg att jag som bäst skulle få sova 6 timmar. fastnade framför 27 dresses igår efter att Han tittat på något annat program medan jag pysslade med matsedel och inköpslista för veckan.

men vilket uppvaknade jag fick i morse. även om jag var trött och groggy så var det mysigt med någon som gosade in sitt huvud vid mitt hela tiden och mitt i allt. smack! fick jag en puss. ahhh. gull.

när vi väl kom upp så blev det fart. frukost och kläder på. plockades med tvätt och Han dammsög av fast jag kört en runda i fredags. köksgolvet visar precis allt det som man inte vill ska synas. önskar mig en sladdlös dammsugare att ha nära till hands, då skulle jag dammsuga varje dag i köket. men det känns fruktansvärt onödigt med två dammsugare!

halva förrådet är fullt med onödigheter.

vi tittade, mätte, tänkte, drömde och funderade i trollungens rum som vi satt som projekt till helgen. vi får se hur det går. vi kommer inte långt innan vi valt tapet och än har vi inte hunnit med att titta så mkt. vi har sett två lite tveksamma.

sen var det någon som blev trött och somnade ifrån oss så vi satt på balkongen i morgonsolen och myste redan klockan 9. då hade vi hunnit med en hel del redan. tänk vad tidiga mornar kan göra.

strax före 10 kom mina föräldrar och efter lite troll-lunch gick vi iväg på påskmarknad. upptäckte att här är tipspromenad varje söndag. ett trevligt inslag med frågor och en promenadrunda.

jag kommer bli precis som mina föräldrar! när jag var liten och lillasyster satt i vagn gick vi tipspromenad på söndagar.

hursom. efter marknaden begav vi oss till babysimmet som vi inte varit på de två senaste gångerna. idag dök vi. häftigt och skrämmande tyckte jag. trollungen tittade sig mest omkring som vanligt och att vara under vatten var inget konstigt - jag har ju bott i vatten, mamma!

hemkommen var jag trött och sov på soffan en stund. det tar på krafterna att hålla igång.

nu byter Han hjul på bilen och jag ska fixa med lite administrativa saker och tvättar en tvätt.

så dax

två härliga nätter har vi haft med ett barn som sovit 19.30-05.45. lyx! synd att jag inte har vett att gå och lägga mig i tid bara. men att tänja på gränserna är väl en sport.

men idag passade det utmärkt att kliva upp kl 06 även om det var lördag. vi gick iväg närmare 8 för att möta upp mina föräldrar till frukost på hotellet. I love hotellfrukost! smaskade på yoghurt och musli med extra allt, nötter, aprikoser, branflakes, solrosfrön och pumpakärnor. grapejuice, gott bröd med russin och cream cheese samt gurka och tomat, en toast med nutella och ett littet sött danish till "efterrätt".

strosade stan hela förmiddagen. trollungen fick en sommaroutfit och två rea på rea fynd att växa i. hittade även ett maracasägg som jag letat efter.

åt lite lunch/sen brunch på ett fik i stan innan vi gick hem igen. provade att gunga för första gången. oh vad roligt det var. trollungen skrattade varje gång hon svingade fram mot mamma och pappa.

sen däcka vi. först ut var Han som somnade på golvet! :) han skulle bara ligga ner och kika lite på trollungen som lekte.. snark. efter lite mellanmål somnade även trollungen och jag. härligt.

mina föräldrar har varit här under kvällen och nu blir det lugnt i soffan och jag ska försöka med en tidig kväll även om det är lördag.

premiär!

här är det premiärer var och varannan dag. idag var det premiär i sandlådan tillsammans med U. så söta de är de två. U fingrade på sanden och trollungen smakade.

vi fick oss en rejäl promenad också fram och tillbaka och massor av luft. inatt kommer i alla fall jag sova som ett barn. imorgon avnjuter vi hotellfrukost inne i stan med föräldrarna.


upptäckspromenad

idag ska vi ge oss ut på en promenad och förhoppningsvis hitta fram till våra vänner M och U. jag är kass på att hitta här. men oftast behöver jag inte bry mig om det så mkt när jag är ute med Honom. då överlåter jag hittandet till honom.

annars har vi dammsugit här på morgonen

torsdag

vad kan bli mer torsdag än ärtsoppa och pannkaka. väldigt ambitiös middag måste jag säga. det blev många järn i elden samtidigt när det vispades grädde, skakades välling, vände pannkakor och värmde köttfärssås till den lilla.

men gott!

sen tog vi ett städröj med tvätt och disk innan vi kunde konstatera att Färjestad tog SM guld till Hans stora glädje.
och jag har ingen som helst känsla för sport.

skogen here we come!

idag begav vi oss ut i skogen. solen strålade strax efter lunch. fåglarna kvittrade, helikoptern surrade och kyrkklockorna klingade där vi satt uti skogen och upptäckte.



sen kom molnen och var grå då gick vi hem och satt oss på balkongen och läste en bok och upptäckte bakom flikarna istället.

gott!

vilket gott recept!

feta-köttfärs med körsbärstomat..

vitlök, köttfärs, mkt tomatpuré, oregano, timjan och sen skulle det vara vitt vin men det hade jag inte så jag slog i en liten skvätt vittvinsvinäger istället och vatten. puttra på.. sen i med tomater och när de spricker smula i fetaost och servera med pasta och sallad..massor av avokado för mig :)

gjorde sen ägg

vit choklad och gula nonstop.

nytt recept

har kommit in i ett pysselflow och ikväll tänkte jag att jag skulle göra lite påskgodis.. vi får se om det hinns och orkas med.

nu först ska jag laga ett nytt recept jag hittade. vill verkligen prova lite nya recept oftare men när det ska gå snabbt är man bekväm och kör på det gamla invanda. det här är ett recept som ligger lite mitt emellan. köttfärs med fetaost som jag hittade i en söndagsbilaga någon vecka tillbaka.. lite köttfärssås på nytt vis. med andra ord ingen näsa djupt ner i receptet och en hand kliandes i huvudet utan lite mer tuta och kör.

balkong

vi får fortsätta i lugnets tecken men på fredag blir det leka av med lilla U. tror att det behövs stimulans nu. miljöombyte igår i alla fall när vi var iväg och handlade blommor och mat.

balkongen tar sakta form. idag tog vi en rask promenad ner till stan och införskaffade vad jag tror är trollhassel? men egentligen har jag ingen aning om vad pinnarna heter. tyckte de var lite roligare än vanligt ris, tyvärr var det sista knippen och jag hade önskat mig två. så de fick åka ut på balkongen i en hög vas eftersom en gren börjat slå ut redan. får nog ha ett litet björkris inne sen med fjädrar, kycklingar och ägg.




vårtecken

i helgen fick jag tussilago av Honom och trollungen som de hittat på sin skogspromenad. äntligen är skogen gångbar!

förutom studierna idag har vi ägnat oss lite åt att vårpiffa. och jag har äntligen sytt en gardin till köket, hittade tyg i helgen. jag är nöjd men framför allt är den hemmagjord om man synar sömmarna :)


jag är nöjd med gardinen men jag undrar om jag är nöjd med fönstret. det är ett stort fönster 160cm så jag vet inte vilken gardin som blir bäst. men nu har vi en i alla fall även om det kanske hade passat bättre med längder som jag dessutom kunde ha köpt färdiga för en billig penning...men. nu .


kul med ett telefonjack i köket över bänken känns väldigt 90-tal då huset är byggt.
ranunkel tillhör en av favoritblommorna...men jag tar alltid dö på dem. får se hur länge denna lever.


ville egentligen driva upp egna kryddor..och än är det inte försent men ibland måste det gå fort :)
oregano, basilika och timjan.. det blev vitlöksbröd med oregano till maten idag och jag är konstant sugen på köttfärssås eller pizza av doften som sprider sig i hemmet.


stringhyllan har kommit på plats men blev inget alls likt vad jag tänkt mig vilket beror på att det är för lågt i tak. men i framtiden kanske..spar på tanken.
har i alla fall trollungens gjutna bebisfot, dalahästen och morfars morfars täljda gubbe med väska med på hörnet.



förmiddags moln

trollungen sover bättre men jag har nog ändrat läge till sova hela natten för jag vet knappt vad jag heter när hon väl ger ifrån sig ett pip. inatt för att hon ville ändra sovställning vilket var svårt när vi försökt pallat upp henne i halvliggande ställning. dessutom hittade jag henne med huvudet i fotändan, vet inte hur hon kom dit.

(grannen ovanför tränar nog inför beach 2011, låter som de hoppar hopprep!!)

jag har en bra karl som gav mig sovmorgon i morse till strax efter 8.

studier idag för min del. hade hoppats på att äta lunch på balkongen som ett break men det var molnigt. inget bord har vi än heller.
men nu skiner solen, försent för nu ligger vår balkong i skuggan. och jag är klar med studierna och sugen på en glass.."årets första".

tycker dock att jag hör två som snarkar så det blir nog inget med det.


galen helg

i fredags var humöret inte riktigt på topp och dagen blev ett enda mos. första gången ever som trollungen och jag fortfarande var halvt pyjamasklädda när Han kom hem från jobbet. iof kom han tidigare men ändå.

vi sov båda två och utöver det blev det inte många handtag.

fredag kväll sprang vi in och ut ur sovrummet. 01 var vi trötta och villrådiga..ringde sjukvårdsrådgivningen och fick svaret att det troligen var öroninflammation.. ja, såklart! det vet jag ju att ingen vill ligga ner om de har ont i örat. men vi hade varit så fokuserade på framtänderna att vi inte kunde tänka längre i dunklet. vi fick en tid där och då att åka in till US 09.45.

den natten gjorde Han som han gjorde exakt 9 månader tidigare på natten. satt med trollungen i famnen och sov precis på samma sätt som när hon var nyfödd och bara någon timme gammal. hon föddes ju på natten.

stax efter 9 promenerade vi iväg till US så att trollungen skulle få sova en stund sittandes i vagnen. och det hela gick bra, en snäll läkare och medicin fick vi utskrivet.

lördagen gick vi i koma. jag somnade på soffan och tydligen snarkade jag. ja men då sover man gott :)

idag tog vi en kort tur och köpte balkongmöblerna vi spanat in. sen hem igen och fixa lite på balkongen och lite överallt i lägenheten.

så om du kommer på besök kan du väl titta i badrumsskåpet, städskåpet, hörnskåpet med alla burkarna, under diskbänken där diskmaskinen åter placerats och den fungerar! eller i min strumplåda.. för där är numera ordning. sen kan du strunta i resten av kaoset som högarna och travarna med saker på skrivbordet, joxet i trollungens rum och gruset i hallen.. vi har gjort annan ordning

och nu är jag helt slut..

dags att sova, imorgon är det jag som studerar... jag glömmer jämt bort att det är jag som måste prestera på måndagarna. suck.


feber

febern har legat stabilt hela dagen. lite mer gnäll och lite tröttare men samtidigt oförskämt pigg och busig.

grattis

det kom en liten tjej till världen i förmiddags. så spännande.

9 månader yngre än vår trollunge som hade BF 7/7 men kom 9/7..

9 månader sparkandes i magen, 9 månader sparkandes på magen. galet!

skrutt

lillskrutt fick feber igår kväll. näsan är fortfarande snorig och vi är dumma som torkar näsan hela tiden när tänderna uppe gör ont. jag antar att det är precis så här det ska vara när man är liten emellanåt.

så idag tar vi det mycket piano. torsdagen började redan klockan 01 inatt men vi sov ett par goda timmar båda två mellan 8-10.30. skrutten snarkar nu igen en stund..jag känner att jag borde göra något vettigt handtag.
man kan tro att stormen dragit fram här inne istället för utanför fönstret.

det blåser en hel del idag så jag har bestämt att vi håller oss inne även om det är bra med frisk luft så satsar jag hellre på att öppna fönstren och vädra rejält.

nu ett handtag eller två.

personalmöte

det var länge sen jag var på ett personalmöte så idag var det dags. väldigt mycket förvirrande när man bara tittar på utifrån. men det uppdaterade till viss del och började förbereda tankarna inför sommaren.

hann med att få min nya lön av chefen och prata strund med kollegor över lunchen.

svisch vosch

två dagar bara försvann.

igår var vi på barnrytmiken. första gången för mig, tredje för trollungen. en jättetrevlig tillställning med sång, musik, instrument och dans. jag förstår att Han hellre hade gått på barnrytmiken än till jobbet. det har verkligen blivit bra så som vi har delat på föräldraledigheten ända från början. vi får en liten bit av alla kakor.

efteråt blev det en kort promenadsväng med två mammor när barnen skulle sova och så var det kvällen. vi försöker få något litet gjort varje kväll. igår blev det till att sätta upp frostremsor i två fönster. vi har stora fönster och under dem ett mindre och det var där vi satte frost. det finns ingen anledning att förbipasserande på gatan ska få se oss i helfigur men med lite mellanrum mellan frostremsorna blev det ändå både snyggt och luftigt och på något vis inte lika naket på fönsterbrädan som jag tyckte innan med mina "små" blommor.

sen var det tack och hej, soffan nästa. zappade mellan kanalerna och fann det otroligt konstiga programmet plastikturisterna eller något sånt hette det. ja det finns en industri för allt.

kors

ögonen går i kors efter att ha tittat och letat efter de mest förmånliga priserna för sommarens semester. flyg bokat. hotell bokat. hyrbil återstår.. sen är det bara att längta..

fast våren här hemma är inte så dum den heller. har idag tagit en promenad ner till stan helt på egen hand för att möta upp M och lille U. det blev en snabb runda på stan där jag spanade efter gardiner utan resultat. trollungen har varit så besvärad av sina tänder idag att hon fick bli hemma med pappa. hoppas att barnrytmiken imorgon kan muntra upp..spännande att gå dit, jag som inte varit med någon gång än då jag haft skola.


studier

idag studerar jag intersektionalitet. Han tillbringar dagen med trollungen. vi är alla trötta. klockan 02 inatt besvärades vi alla av tanden vilket höll i sig bortåt en timme. imorse var det segt att kliva upp.

men nu rullar studierna på..

snobb

vad jobbigt det blev när gummistövlar inte längre är bara gummistövlar utan de ska helst vara snygga också.
har kommit fram till att min garderob är i behov utav ett par snygga gummistövlar att vandra runt i under barnvagnspromenader, på stan och i jobbet/skolan.

men i samma stund som kravet kommer att gummistövlarna måste vara lätta, vara mer snygga än funktionella så stiger också priset och valet blir otroligt svårt. färg, form, pris. usch vad snobbigt!

en förmögenhet kommer jag då inte lägga ut, då får snyggheten stryka på foten.

undrar om..

undrar om vi har tandsprickning på gång. hur som bestämde vi att inte gå på babysim idag för trollunge är rejält snorig. och nu har det varit lite småtjurigt på förmiddagen.

det där med snorigheten är rätt kul..ja förutom att det kladdar överallt..men att båda gångerna som trollungen varit snorig har det börjat på samma sätt..att M ringt och berättat att lilla U eller lilla M är snoriga och samma dag börjar det här också utan att vi träffats. tror heller inte att det är något smittsamt för det är inte grönt och jag tycker själv att näsan rinner nu när det blivit vår.

ja så istället har vi en hemmadag med pyssel. Han monterade ner ett av badrumsskåpen som han monterade upp igår för det blev lite knöligt när man skulle borsta tänderna upptäckte vi. huvudet dunkade i badrumsskåpet då det är för djupt. så spegel it is ovanför handfatet.

snart ska vi åka och handla och tänkte svänga in på en affär med namnet Tomten. säljer ut diverse saker tydligen. en spegel kanske? sen är vi i behov av påfyllning i kylskåpet.

home

igår hade vi lite DIY här hemma. vi köpte när vi flyttade in två badrumsskåp till det fantastiska priset 95kr/st. som mycket annat har de legat kvar omonterade i kartonger i väntan på att den nödvändigaste skulle falla på plats..

men igår kväll tog vi tag i det hela och monterade ett varsitt skåp. idag borrades det och de kom upp på väggen. snopna blev vi dock när vi insåg att hyllor tydligen var något som man skulle köpa till separat för några sådana fanns inte. jaja.

idag har vi fortsatt på temat inred hemma. vi for till Norrköping för att leta efter en Stringhylla kopia..som inte fanns. så det fick bli en äkta. när vi ändå var där borta passade vi på att besöka både den ena och andra butiken som inte finns här i stan. hittade en söt vårjacka till trollungen. kom fram till att det här med storlekar är inte det enklaste. hon drar 74 nu men det är inte alltid en 74 är en 74 eller som hennes vinteroverall hon haft hela vintern som hela tiden varit en stor 68 och fortfarande rymmer barnet däri med plats att växa ytterligare. så vi chansade men det var en stor 74 så den kommer att räcka ett tag. jacka från Name it by the way. kul med lite annat..

åt god hemgjord glass från Lindahl´s. citronsorbet och choklad. combon är oslagbar! sursöt med fyllig chokladsmak.

hittade två runda mattor till sovrummet i "guldbeige"naturton..så skönt att kliva ur sängen och ut på en mjuk matta. synd att vi inte hittade en ljusgrå till trollungens rum bara...hade sett en sån tidigare men den fanns inte nu. typiskt!

ja så nu har vi släpat hem en hel del grejer igen. vi som inte behöver mer. fast snart börjar ju sommarloppisen så förhoppningsvis ska vi kunna bli av med grejer också.

en heldag blev det.

slutproducerat

jag förstår inte varför allt jag gillar slutar produceras. det går inte att få tag i längre. Han säger att det är för att det bara är jag som tycker om det och att det bara är jag som köper det. måste man vara mainstream då? undrar jag. fy så tråkigt.

minns inte nu vad det var jag letade efter som de slutat producera. men men.. kommer väl på det när suget faller in igen. som med fajita lime/cilantro..borta. har letat.

för övrigt blev det brödbak igår. bra recept måste jag säga. dega ihop degen, jäsa 30 min, platta ut med handen hade gott räckt till kakor och grädda. 11 brödkakor fick jag ut. ska rota fram receptet sen. ska tillägga lite kryddor i brödet dock..gillar brödkryddorna färnkål och anis. mums!

idag har vi promenerat till stan och hämtat ut mina skor som fått ny klack. tappade klacken när jag var ute på krogen för 100år sedan och inte märkte jag något heller för det var snö ute. upptäckte sen att hela klacken var borta och att jag gick på spikar. men nu så.

nu drar vi igång fredagsmyset och jag blev sugen på en bit bröd ;)

RSS 2.0