advent

nu har det hunnit bli advent i vårt hus.

julgardiner. ljus, stakar. tomtar.

har även hunnit med att baka lussekatter och pepparkakor. detta avnjöts till en kopp glögg i mina söta glöggkoppar.

mer paketinslagning har avklarats.

alla dessa val

livet är fullt av en massa val som ska göras. beslut att fattas. hela tiden.

A och B pratade om detta med ålden och att det blir lättare när man blir äldre. tittade just på nyhetsmorgon om åldersdiskriminering, det verkar inte bli bättre. men lika många val behöver man dock inte göra.

jag känner verkligen av det här med de olika valen. för så fort jag tror att jag har bestämt mig för en linje så dyker alternativ upp och jag måste börja om processen. sätta mig in i nya banor.

the world is my oyster... is not always ideal.


jobbet blir i allra högsta grad min egen verklighet i den meningen att det jag ser hos andra återfinns även hos mig själv. allt är en enda kedjereaktion. det går inte att börja vart som  helst för det finns alltid något som står och faller med detta.

ett levande exempel som inte speglar mina tankar men som är ett bra exempel.

ska du städa så är det inte bara att börja dammsuga. du behöver oftast plocka undan saker speciellt från golvet. du behöver damma innan du dammsuger. osv. allt sitter ihop..


vilket påminner mig om att när jag ska gå till vinden idag ska jag ta med mig stolen upp!! och gör jag det så måste jag göra iordning på vinden så att stolen får plats i förrådet.....när det egentliga syftet med att gå upp dit är att hämta julsakerna...

ja men nu var det ju inte där som livet blev komplicerat egentligen...

mintkyssar

idag är det stora städ och bakdagen.

redan klockan 8 flög vi ur sängen. på en lördag! vissa flög mer än andra.

har upptäckt ett mönster. grannen ovanför har troligen också klockan på ringning klockan 8 på lördagar för jag kan höra hur telefonen vibrerar när larmet gå och det stängs av.

lägenheten är dammad, undanplockad (stort undantag köket som jag stökat i), badrummet är klart... återstår dammsugning och tork så fort allt pyssel är färdigt.

har gjort rocky road. choklad med diverse gott i.

skulle göra mintkyssar men något hände och det blev tok av alltihop. skulle vänta på att det skulle svalna och sen hann det bli för svalt och det blev en enda klump av alltihop.

fortsatte istället med att göra chokladkola.

stora bullbaket med lussekatter och pepparkakor får nog vänta till imorgon.

är rätt seg idag men det är mycket som snurrar i huvudet nu. har vaknat klockan 3 några nätter nu...


julklappar och födelsedagspresenter är numera också inslagna. återstår några små fix med systrarnas presenter sen ska det mesta vara klart.


ska slänga mig på soffan under filten en stund och fundera på om det ska bli fest ikväll eller ej...kanske bara säga hej och grattis till J.

friday

fredagen har sammantaget lett till många funderingar..

förmiddagen tillbringades med de två visa A och B. ja för de heter faktiskt så. de filosoferade om det här med ålder. det blir lättare när man blir äldre menar de. känns ju skönt att veta :)

vidare förlöpte dagen utan konstigheter.

sen blev det hjärtskärande. ett adjö.

Jompan stannade en stund innan hemgång och hann utbyta några snabba filosofiska frågor kring skor och att bara vara. ja det är helt klart en bra egenskap och denna ska spridas. bara va. precis som du är.

hann inte långt innan nästa kollega droppade in. ännu mer filosofiska tankar denna gång om kärlek och finanskris?

hann inte mer än en kort sväng på stan, träffade på B och en stund senare även M.


åt middag ute med Han. inhandlade julklappar till systrarna från mig och gick sedan på musikalen Hair i ny tappning med stöd av Damkören.

Jättebra föreställning! kan rekommendera den. 6 december är nästa visning.

inte alla dagar man är så kulturell

promenad-dag

idag har det blivit en dag fylld av promenader. bilen skulle in på service (IGEN!!). den där skrothögen på hjul som egentligen är en riktig pärla går alldelens för många mil alldelens för fort. senaste servicen var i maj eller något liknande.
så istället för bil åkte jag buss och det var riktigt uppfriskande. härligt att bara sitta och åka med helt i andra tankar.

så mycket promenerande blev det men det var uppfriskande och trevligt. eftersom jag inte skulle börja förren 9 och var i N-köping redan 7.45 så blev det en tur till bibblan. passade på att lämna mina böcker!! blev intervjuad för en IT-studie. när jag gick från bibblan mot dagens första möte mötte jag en kollega F som också var ute och spatserade.

lunch avnjöts bland studenter på bomullsspinneriet. bläddrade i tidningar och Mile ringde.

promenerade genom stan till dagens sista möte.

på väg från mötet passerade jag Röda Korset och fastnade i skyltfönstret. efter en snabb blick på klockan tänkte jag att jag hinner. vips var jag inne i butiken och letade fynd. hittade en handväska (inte ovanligt) och ett halsband. sneglade på ett par julgardiner också men de passar inte i den här lägenheten.

vidare på väg mot bussen hamnade jag i närheten av Myrorna också. slank in en snabbis. kollade över handväskorna men inga fynd där. flanerade vidare i kvarteren kring det nya kontoret. måste lära mig nya vägar så att jag hittar per fot.

kom lagom till bussen svängde in. halvsov på vägen hem. härligt!


promenerade hem och passade på att handla julfrimärken och hämta upp mosters julklapp som kommit på posten. jag antar att julhelgen kommer att gå åt till att lära hennes sin nya mp3-spelare :)




ny idol, den första?

jag har nog aldrig haft någon idol direkt. jag är en sån person att jag tar det jag gillar från lite överallt, detta gäller både i musiksmak och mode. så att fastställa mig som en typ det är svårt.

nu har jag hittat en ny kille att lyssna på. Adrian Modiggård heter han och hittills har jag hunnit lyssna på Julie Brown några ggr samt love makes me cry som är två helt underbara låtar med denna unge man blott 16 år gammal och han gör allt själv på Julie Brown.

flytta?!

nu är det fastställt och klart, en gång för alla?!, vi ska flytta! denna flytt som har varit omtalad sedan jag kom hit hösten 2007. vi ska få ett nytt, alldelens eget kontor. whhiiee. det har varit många turer men nu ska det bli av. allas förväntningar och förhoppningar om detta nya kontor är skyhöga. men är det kanske inte så att omständigheter förändras men inte människor? well ...det återstår att se...

detta kommer medföra att jag kan åka campusbuss något oftare då jag praktiskt taget kan kliva av på jobbet. underbart. äntligen är mina tupplurar på bussar tillbaka! om inte L är med förståss då kan jag ju vara lite social också :)


skapar nya tankeprocesser

idag har jag varit på ännu en föreläsning. denna gång handlade det om samtal med barn och ungdomar och baserades på boken med samma namn som bygger på erfarenheter från BRIS.

så intressant och många nya tankar startade, samtidigt som jag känner att jag borde kanske ta en paus snart. det blir så mycket intryck och så många tankar och jag hinner inte riktigt med att sortera allt. men det är svårt för det är så oerhört intressant. jag rekommenderar boken starkt till alla er där ute.



nu är jag mest trött så vi får ta det där sammandraget en annan dag...

imorgon blir det troligen Hair föreställnig ....

vit

överallt är det vit vit snö. det är underbart. det är så härligt.

jag myste hela morgonen när jag fick se all snö.

frågan är bara hur jag nu ska kunna klä min hyacintkupol med mossa...  fast vad gör det när vi har fått snööö..


obeskrivlig glädje

idag fick jag vara med om något helt fantastiskt. jag var i tjänst och var på väg in genom en dörr när men man av utländsk härkomst frågar mig på svag svenska om jag kan läsa vad det står på pappret han håller i handen. det är ett papper från en myndighet. jag är inte säker på hur mycket jag ska läsa av detta personliga papper men jag börjar läsa överst på sidan.

det gäller mannens fru och deras barn. hon har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige. de kom från Irak. jag försöker förklara för mannen att det är positiva nyheter, de får stanna i Sverige. ja ja säger han när jag frågar om han förstår. men han verkar inte förstå.

han plockar upp sin mobiltelefon och säger att han ska ringa sin vän som kan tolka. jag läser meddelandet för mannen som jag hör i andra sidan av telefonen, räcker över den till han som ännu inte vet om att beskedet är positivt. de pratar med varandra i telefon och han skiner upp och ler så att ögonen glimmar när han kan dra en lättans suck. deras väntan är över. de får stanna. han tackar och tackar och beger sig sedan snabbt hemöver...

tänk att få dela ett sånt glädjebesked med någon annan.

it is hard work

att tillägga till min motion idag kan ännu en shopping runda adderas. idag blev det stan som var mitt mål. inhandlade tre julklappar som jag sedan länge hade tänkt ut. det var bara att gå till affären och inhandla.

hittade även en julklapp att ge till mig själv. jag är på jakt efter en symaskin (så att jag kan försöka mig på att skapa något i typ, vilket inte alltid går sådär jättebra...men försöka lär man få göra. ) affären var dock stängd men den såg fin ut i fönstret =)

vidare köpte jag en burk till pepparkakorna och en hög glaskruka till mina biscotti som i skrivandets stund är inne första turen i ugnen. hoppas att de blir bra.

köpte ett fat också till min kupol med vinterlandskap i som jag ska göra... måste ut och skaffa lite mossa...fast nu är det ju rätt mörkt..


det har varit två fartfyllda dagar fyllda med shopping...men nu är det mesta gjort... på den fronten i vilket fall... nu återstår pyssel, pynt och bak.... inte så bara det.

måste äta ur frysen något om vi ska få in bröd, lussekatter och godis där... längtar sååå tills vi får en lägenhet med stort kök (läs stor frys) och ett badrum som är både kaklat och innehåller BADKAR!

söndagmorgon

har haft en lång härlig sönda' morgon.

hörde svags Hans väckarklocka som ringde någon gång strax före klockan 7 skulle jag gissa... hörde ett tyst hejdå älskling innan Han försvann ut genom dörren mot ännu en dag fylld av studier..

tänkte att det var bäst att inte ge sig till känna som en halvvaken individ för då skulle jag troligen inte kunna sova vidare när dörren stängts..

...det visade sig att jag inte kunde sova vidare i vilket fall..

tog det lugnt och tittade lite på Gilmore, cyklade en sväng och åt frukost...


planer för dagen är att ha söndagsstek till lunch, måste börja med den... och sen kanske en tur ner på stan för att kompletera det sista...

dagens motion

dagens motion = shoppingrunda

efter lunch begav sig Mannen iväg för studier med gruppen...

här fanns hur mycket som helst att göra. skrev en lista och begrav mig ut på shopping.

inhandlade det sista tillägget till Hans födelsedagspresent, en kjol till födelsedagsfesten (samma kjol kan även användas på jul och nyår..med variation), lite pysselsaker för mina projekt här hemma..

wips hade 3 timmar förflutit och affärerna började stänga...

har nu på kvällen gjort en glittrid hyacint och ett ängelhjärta till den kommande julgranen..

och så har jag gjort en sån där städgrej som inte syns för någon annan än oss det angår... jag har rensat lite under diskbänken och utökat min miljöåtervinning på ett mer effektivt sätt....
men det märks ju inte, det som syns är mina påsar, pysselsaker och fynd som ligger samlade på bordet...rörigt!

pysseldag

resten av dagen hade jag tänkt ägna åt diverse julpyssel. vet dock inte i vilken ände jag ska börja..får kanske göra en lista. det brukar hjälpa.

har letat på den röda krukan till min julstjärna..


och nu är det lunch...

julen smyger sig sakta på

nu börjar julen sakta smyga sig på. idag i form av en röd julstjärna som ska pryda köksbordet.

åkte ut till Ekenäs slott på förmiddagen. ett otroligt vackert slott sett från utsidan (insidan hann vi inte med). jag skulle helt klart kunna byta bort vår trivsamma studenttrea (som för övrigt är otroligt mysig och fin) mot detta slott.. jag har en stor svaghet för tinnar och torn.

vandrade runt i sen små kyliga luften som omgavs av granris och ett lätt fint puder av snö. stämningen var på topp och jag svävade runt mellan glögg, senap (det var mkt senap), kransar, karameller, krov och hantverk och bara myste.

vi inhandlade en flaska av slotts glöggen som var gjord på mustade äpplen och blåbär, Han handlade såklart nougat - hans stora favorit.

hade det inte varit för Hans studier som ska ta fart nu på eftermiddagen bara lunchen är avklarad så hade vi även tagit en tur inne i slottet och kanske hade jag kunnat övertala honom att besöka loppisen som utlovades 2km därifrån...


när vi var på hemväg såg jag ett bekant ansikte. det är inte helt vanligt att man faktiskt träffar på folk man känner igen så det var trevligt...

Juuulmarknad på dalmål

tänk dig ordet julmarknad på dalmål....unde'bart! som en viss davva skulle säga...

har höga förväntingar för imorgon...hoppas att det motsvarar förväntningarna. men jag kommer nöja mig med lukten av jul i kombination med de små söta snöflingorna som föll idag..

unde'bart!

träning hej och hå

inte nog med att man själv försöker komma igång igen efter allt som varit nu ska man ha kondition på jobbet också. vilken tur att jag börjat cykla då...i måndags :)   lär nog inte hjälpa så mycket men det kan ju inte bli värre i alla fall.

tänkte att jag skulle ta en liten sväng ikväll också och se på ett avsnitt från någon av dvd-boxarna samtidigt. det är helt perfekt belöning under tiden man trampar.

vilket påminner mig om att jag kanske ska försöka få igen min cykel från vår fd inneboende A. när hon hade tid att komma förbi mitt emellan plugg, fester och andra engagemang den damen har för sig så var vi i Skottland.
om inte lär vi ses den 19:e december då det är hemåtvändarfärd inbokad.

lång dag

idag har det varit en lång dag.

började morgonen med ett halvt avsnitt av GG cyklandes på motionscykeln. något som borde bli en vana men som är svår att befärsta.

men mina mornar är numer åt det sjungande hållet (inte fullt så som när Han står i duschen och spelar på revbenen enligt visas fantasier) istället för en djup rynka i pannan och ett grymtande. det går med andra ord att bota morgonhumör! tjohooo!

ja så jag studsar nästan upp på morgonen och vissa dar ägnar jag mig åt lite morgon gymnastik eftersom detta ska göra mig piggare...återstår att de om detta stämmer..

jobbade...

jourade


och kom hem...

har varit social i ett långt mejl...mer än så blir det nog inte ikväll... det återstår en dag på denna veckan...underbara fredag!

nästan lika bra som favorit torsdagen. för det var en gång i tiden något mycket speciellt med torsdagar. det var de dagarna jag kanske kunde smita iväg lite tidigare om jag inte hade något på fredagen....till Örebro...till Han...

annars var torsdagarna sista dagen innan vi äntligen skulle kunna återförenas...sista nedräkningen...

jag antar att detta kommer att återupplivas (tyvärr) under våren då han flyttar ut...bort..långt...
inte helt redo för att bli nostalgisk i dess sanna bemärkelse..

men det klarar vi också för det är Han och jag mot världen....eller något i den stilen...

vilken tur att Han är på "kramkalas" just nu...så att han lär sig alla moves Han behöver för att försvara oss.... även om det säkert är jag som sticker ut mina rödmålade klor först thihi.,.,.



jösses hur kunde min fantasi sväva iväg på detta sättet? det kan man allt undra.

beror det på bristen av                                     idag

-intressant radiolyssnande  (morgonpasset pratade om vad folk gör på toaletten...förutom det som är brukligt)

- djupare kontakt med kollegorna

- socialt umgänge pga extra arbete efter avslutat pass som gjorde dagen så lång

- tankar för de tycks vara slut



helg efter helg

efter att ha gått och väntat och längtat efter snö och jul så pang på är den plötsligt bara här!

det börjar brinna i knutarna bara sådär.

tog en check i kalendern och kom fram till att det är inte långt kvar men såååå mycket jag vill hinna med...


till helgen är det julmarknad på Ekernäs slott...har inte varit förr så det ska bli kul att se vad det kan innebära...

helgen efter det blir det till att göra stora inköp, bak och pynt...

helgen därefter är det 25-årsfest med tillresta från Sveriges olika hörn....full rulle...

därefter infaller Lucia och det sista behöver göras klart...lussekatter bör vara bakade vid detta lag..

sen återstår bara hemvända helgen....och så var det JuL!!! ahhh...


men det ska nog gå..

snö snö

det snöade idag! jippiee!! nu sätter julkänslorna in... jag riktligt längtar.... ska börja planera för mitt julpyssel idag...igår började jag på en baklista....

handledning - en dag på jobbet

idag har vi haft handledning på jobbet. oerhört givande och intressant. vi pratade ångest och tvång. jag insuper allt.


i övrigt tyckte jag att jag hade en mycket produktiv dag igår då jag dammsög en lägenhet och tvättade fyra maskiner tvätt...tyvärr inte hemma hos mig.  för det är nackdelen...man tycker att man varit så produktiv under dagen men ingenting har blivit gjort hemma innanför ens egen dörr... och inspirerad blir man och tänker att man ska göra det när man kommer hem men när dagen är slut kan man vara minst lika slut...

fast idag har dagen inte varit lika produktiv men det har ändå varit intressant... så jag tror att jag ska dra igång lite projekt här hemma....

studentsånger...

hörde på radion igår (ovanligt) om saker som "det där fattade jag först nu"....

och tänkte på min lilla aha-upplevelse om den där vuxenkänslan som jag trott skulle infinna sig men som Fredrik Lindström klargjorde att någon sån finns inte för att vi är barn och sedan byggs vi bara på liksom årsringarna på träd....

men egentligen tycker jag fortfarande att det är konstigt för när man blev tonåring så fick iaf jag en helt annan känsla....och jag tycker nog att en sådan borde infinna sig nu också....snart...

fast å andra sidan förstår jag då mycket bättre min kära gamla kollega K. och jag vill ju bli som hon... kanske inte lika osammanhängande som hon....men lika rebellisk... man fick vara snabbtänkt för att hänga med i svängarna när hon pratade...det hon berättat om på morgonen kunde återkopplas till på eftermiddagen men då endast med en fortsättning...och innan man kom på vad hon prata om...

men jag tycker inte att jag var så långt bort och cyklade om man jämför han som var 27 när han förstod att russin inte växer på russinbuskar...hihi...
jag går säkerligen runt och tror något dumt jag också....lovar att berätta vad det är när jag får den där aha-upplevelsen...

fast det jag egentligen tänkte på var ju en studentsång ngt i stil med....för jag har bara bara barnasinnet kvar....   och det är det jag har...så de så =P


middagens utgång

allt blev som det blev som det bara kan bli i goda vänners lag.

middagen blev tillslut till en pasta sås med räkor och såklart pasta till detta. blåmögel för den det behagade. innan denna underbara mat som tillagats av allas vår Jess blev det en shot. varför vet jag inte, men det var sista gången för mig. men så kan det gå på spontanta middagar som en gång i tiden var planerade.

efterrätten med maränger var underbar. först nästan bortglömd.


men sen blev det lite segt. tydligen är det ingen därhemma som går ut mitt i månaden. inte av det folk man känner igen. vi skyller på finanskrisen. eller har de vuxna slutat gå ut på lördagarna?

konstigt blev det i vilket fall...


det är inte många man förstår sig på. vissa är så genomskilniga medan andra är tjock av dimma så det går inte att se igenom. i vilket fall ger mig båda huvudbry.


komplimang

fick en komplimang på jobbet av en kund. hon tyckte att jag var ovanligt klok för min ålder och tyckte att tänk om man varit så vettig vid den åldern...

man får tacka och ta emot...


Vem är jag?

lyssnade som vanligt på radion i bilen... apropå det...historierna handlade om folks vanor, lite seder och bruk kanske också..

och varför är vi då så intresserade av andra och hur de gör och deras beteenden? jo det hade enligt experten med vår identitet att göra, vem är jag?. vi ser saker som andra gör som är lite konstiga och då kommer vi på att så gör inte vi själva men vi gör andra konstiga saker...slutsatsen blir så att vi är rätt normala allihop fast vi gör på lite olika sätt.

är det då därför som jag sökt mig till den personkrets som jag faktiskt har, som jag beundrar och som jag är helt överförtjust i.
för att de följer inte mallen, ramen, det runda hållet... de är alldelens för fyrkantiga för att passa i runda hål.

och jag har fått höra och får det till viss del idag också...att jag är konstig. vad det är som är konstigt med mig det vet jag inte för det är ingen som har lyckats pricka in vad det skulle vara. men det är något med mig som gör att jag faller utanför mångas ramar, för det är inte en persons åsikt utan det är flera oberoende av varandra som har haft denna åsikten...

men jag är väl inte så mainstream och gör lite som jag tycker...och därför intresserar jag mig för de här fyrkantiga personerna och deras "konstigheter" för där kan jag känna igen mig..

uppladdning

har börjat ladda upp för ikväll. träffade tjejerna och åkte och handlade.

kom ihåg: aldrig storhandla tillsammans, då det kommer ta evigheter av planlöst handlande..

fast så farligt var det inte. vi visste bara inte exakt vad vi skulle handla då vi inte hade bestämt vad vi skulle äta. men nu är det bestämt. det blir pasta med räkor och det viktigaste är ändå efterrätten som skulle ha dugit gott...marängschviss (stor reservation för stavningen). även diverse juicer inhandlades för kvällens drinkprovning av alla de möjliga slag.

nu återstår spackel och fix...

en mycket trevlig kväll väntar...


härligt hemma

det är trevligt att vara hemma. vi hade knappt kommit fram förren man träffar på de första kändisarna. ansikten kända för mig. vi stannade på favvo pizzerian och där satt det två gamla klasskompisar. shåla lite med dem medan vi väntade på vår mat.

idag nere på stan sprang jag på ytterligare en gammal klasskompis och en annan gammal vän. konstigt att så många av det manliga könet var ute i svängarna för jag såg ingen av tjejerna som man tycker att man borde se ute på en lördag.

boendes i en kappsäck

det känns som att jag bor i en kappsäck. antingen behöver jag packa en väska eller så behöver jag packa upp en väska. även om jag tycker om att vara på resande fot så vill jag emellanåt få en lugn stund och bara sitta i pyjamas hela dagen och inte behöva göra något som jag inte vill. bara läsa en bra bok, se skräp på tv och äta när jag blir hungrig.

denna helgen befinner jag mig åter igen i Borlänge. vi är här med anledning av den planerade höstmiddagen med gänget som var hotad av min akuta Skottlandsresa som nu inte blev av med anledning av den tidigare resan...

....så alla tankar om att göra en planering för trubadur, lekar, inbjudningskort och en brakmiddag på tre rätter har nu bytts ut mot en mys-pys kväll med gänget. comfie är ledordet och vad maten behagar har vi ännu inte kommit fram till någon alternativ meny. men det spelar inte så stor roll för det är sällskapet vi vill åt, den goda stämningen av att vara bland vänner som känner en. den bästa sorten.

måste nämna att jag har blogghjälp av Macy. min gos. hon följer mig varje steg jag tar så fort jag är hemma. jag kan knappast bärga mig tills jag kan ha min egen hund som jag har tänkt köpa för de pengar farmor lämnade efter sig. det känns som en bra och riktig sak att göra.
men för att skaffa hund krävs en hel del. bo på ett bra ställe vilket vi iof gör idag men goda möjligheter till långa promenader dock fungerar det inte med mitt jobb...

Macy kräver min uppmärksamhet nu så det är bäst att gå...

Fredrik Lindström har både känsla och förnuft

Onsdag 12 november föreläste komikern, språkforskaren, författaren och programledaren Fredrik Lindström på Renströmmen under Psykiatriska veckan. Han pratade om människan och hur mycket hon styrs av känslor men inte förnuft.

Fredrik Lindströms föredrag handlade om människan med titel "Den mänskliga faktorn". Hur hon är, hennes inre dialog mellan förnuft och känslor och det samhälle vi lever i. Huvudspåret i hans resonemang är att människor är mycket mer styrda av känslor än sitt förnuft, till skillnad mot vad vi tror. - Förnuftet ger oss fantastiska möjligheter. Men felet ligger i att vi överdriver den egenskapen. Vi har tillgång till förnuft men vi är inte förnuftiga. Den mest förnuftiga människan är den som inser att hon i grunden är en känslomänniska, säger han.   Vad ville du att de som var på plats skulle få ut av föredraget?
- Samspelet mellan människan och samhället. Vi har skapat ett samhälle som vi anpassar oss till istället för att skapa ett samhälle efter hur vi är. Det är det budskapet jag vill få fram.

Direktkontakten är viktig

- Jag gillar direktkontakten med publiken när man håller föredrag. Det är återkoppling direkt och man ser på människors ansikten vad de tycker. Publiken i Norrköping gav väldigt bra gensvar. Den bestod mycket av kvinnor och det brukar bli bättre ju fler kvinnor som lyssnar. De är mer öppna, mer mottagliga för den här sortens budskap, de ser helheten. Allmänt försummar vi enorma mängder av kvinnlig kunskap därför att vårt samhälle är byggt kring manligt struktur.

Visa känslor offentligt

Lindström bjöd på mycket tankar kring vuxenvärlden och hur föreställningen om att vi är förnuftiga varelser förstör för oss själva. Han reflekterade över att det anses barnsligt att visa känslor offentligt men att vi skulle tjäna på att bli arga, gråta och vara känslosamma för vår hälsas skull.

- Jag tror nästa steg i mänskligheten inte kommer att handla om tekniska utvecklingar. Vi kommer istället att gå in mer i oss själva och börja se oss som de vi är, inte de vi önskar att vi vore, sade han.

Källa: Norrköpings kommuns intranät.  [ Publicerad 13 november 2008 kl 17:08 ]


singel mammor

hörde på radion om kvinnor som åker över till Danmark och skaffar barn genom donationer. och då tänker jag...

är det inte konstigt att vi blir mer och mer individualister?

vi blir mer och mer självständiga, dessa kvinnor skaffar familj på egen hand. och fokuserar på sig själva.

vad hände med gruppen? samspelet?

nej vi tänker på karriärr och pengar och den dubbelugn vi ska kunna köpa för dessa pengar för att det ska se bra ut i köket när fast vi ändå bara använder micron till att värma upp all den färdigmat som affärerna fylls utan allt mer..


fast ska jag säga...här sitter jag på min kammare och skriver detta istället för att vara social och ha en livlig diskussion kring ämnet

och där sitter du på din kammare och läser det jag skriver...istället för att vi umgicks...


natti  natti sov gott!

åter till den mänskliga faktorn

den mänskliga faktorn, namnet på det föredrag Fredrik Lindström bjöd oss på under Psykiatriveckan...

han är en mycket god talare. engagerad och rolig att lyssna på. precis som från tv. jag förundras över hans breda och djupa kunskaper.

han menade på att det han pratade om var en del teorier han hade skapat sig. det vi tror idag kommer att te sig konstigt i framtiden. lika som det för oss idag ter sig som något roligt att man förr i tiden hade en man som gick framför tåget med en flagga. tåget gick då i högst 15km/timme. åkte tåget fortare trodde man att inälvorna skulle fara ur kroppen på passagerarna.

så i framtiden kommer ålderdomen se annorlunda ut tex.
man börjar inte lyssna på dragspelsmusik automatiskt när man blir över 65år. utan det är den generationen som har tagit med sig sin ungdomsmusik till ålderdomshemmet. liksom vi kommer att ta med oss vår musik till ålderdomshemmet. det kommer bli en salig blandning mellan hiphop och hårdrock och allt annat vi lyssnar på idag..tänka sig hur det kommer se ut...

en annan rolig grej är att kännetecknet på en ung tjej idag är någon form av tatuering på skuldran, svanken eller något annat populärt ställe.... detta kommer bli framtidens tanttecken.  en ödla på arschlet!      
det är så sant som han säger Fredrik...och han kan servera det så bra...

han pratade också om våra två viljor. den som vill äta gräddbakelse och sen som tänker på beach 2009. detta för att vi vet om att det finns en morgondag... vi är flexibla varerlser och kan pendla mellan dessa..

människan styrs utav känslor. även om vi tycker att vi är förnuftiga och logiska.. men tänk dig att någon häller upp färsk äppeljuice i en plastmugg och försluter detta med ett lock. kommer du fortfarande vilja dricka juicen när den här koppen börjar påminna om ett urinprov? logiskt sett kan vi tänka att muggen är helt ren, det är äppeljuice i muggen....men vad säger känslan.
fundera över samma sak med en kliniskt ren oanvänd toalett med grönsakssoppa i... skulle du äta?

tanke vs. känsla.



lyssnade på Christer i P3 idag när jag åkte hem från jobbet. nästa vecka skulle de ha ett program med rubriken ungefär: Det där som jag fattat först nu


och jag fick en sån där Det där som jag fattat först nu ...igår under föredraget...

vuxen betyder den som har växt färdigt biologiskt sett. men idag betyder något helt annat. idag har samhället vävt in massor av värderingar och förväntingar i detta ord. och det är det som gör att det kan bli så förvirrande...för vissa...
för frågan har ju ställts...

när är man vuxen?

ett barn har många föreställnigar om hur det är att vara vuxen och när man är det...

jag är inget undantag... jag tänkte i yngre ålder att vuxen det är man vid ja sådär 27 eller något. då är man rätt vuxen.
för jag hade ju en plan... den gick ut på att redan på högstadiet visste jag att jag ville bli lärare. vilket betydde 3 år på gymnasiet och sen högskola/universitet på det alltså ytterligare minst 3 år... då skulle jag vara ca 23-24 när jag var färdig...då skulle jag hinna jobba några år, träffa en karl och så skulle det bli dags att bli vuxen...kanske inte villa vovve volvo men inte heller så lång ifrån...

ja så trodde jag under högstadiet/gymnasiet... men redan innan det när man var en etta-kladdare så hade man massor av föreställnigar om att handla, diska, laga mat, köra bil osv. ANSVAR.

men nu är det ju så att vi passerar ju ingen vuxengräns. tänk att det har jag inte tänkt på. någonstans kanske jag hade undermedvetna föreställningar om att vi skulle passera en osyndlig gräns lite som puberteten och så skulle vi vips bli vuxna. men jag är ju nu redan 26 och jag har ännu inte passerat någon gräns.... vilket är konstigt för mina närmaste tycks ha passerat en sådan gräns.... tre av dem är redan gifta, en av dem är tom omgift redan! barn har kommit och är på väg...

förväntningarna som vi har på den vuxna personen är att en vuxen har inget inre barn. vilket är helknäppt för jag har i allra högsta grad ett inre barn. som jag kanske trott att jag måste undertrycka.

tack och lov vet jag idag bättre! om jag ändå vetat detta tidigare haha.

för Fredrik förklarar det såhär: naturen börjar inte om på 0 någon gång. vi är och vi byggs bara på hela tiden, likt träden byggs på och får en grövre stam. vi bygger på med erfarenheter men grunden är ändå det där lilla barnet inom oss..

att bli vuxen är inte att göra sig av med det lekfulla, det inre barnet. tyvärr är det lekfulla inte alltid accepterat i vårt samhälle då vi har en massa förväntningar på oss utifrån om hur vi ska vara bara för att vi är i en viss ålder... men någon måste ju vara den som bryter mönstret... och jag är inte direkt känd för att vara mainstream!

det vi har lärt oss är dock att ta ansvar för vissa av våra impulser. vi förstå idag bättre att dessa kan ge konsekvernser. men för det behöver vi inte höja ribban för vuxenheten.

det är dags att visa sig så som man är.  det är endast den lilla pojken i sagan om Kejsarens nya kläder som törs säga precis vad han tycker att han inte ser!


Fredrik siar om framtiden och tror att vi kommer att gå från att vilja vara något vi inte är tilla tt vända oss inåt och betrakta vilka vi faktiskt är.

länge leve DU precis som du är.    inte den du vill vara med plastikoperationer och allt annat hokuspokus.




husmor

förutom att jobba har jag ida ägnat min eftermiddag/kväll åt husmoderliga sysslor...kanske i en något modernare tappning.

slängde i tre tvättmaskiner när jag kom hem. har kommit fram till att torsdagar vid 15.30 snåret är en mycket bra tvättid. studenterna är fullt sysselsatta i skolan eller på annat håll för i tvättstugan är de då inte. hurra för mig! fick därmed tvättat en ylletvätt, en röd och en halv svart.

för det är så att de bästa kläderna tyvärr kräver extra kärlek i tvättprocessen vilket gör att de alltid hamnar längst ner i tvättkorgen.

toppade detta med att ladda diskmaskinen för jag sa ju modern husmor! letade sista minutenbiljetter till Blge imorgon men det fanns inga så det får bli bil vilket kräver minst en körduglig hem på söndag.

vattnade blommorna.

for iväg och handlade och kom hem och lagade kålpudding.

en stor omvändning från att ha varit en "karriärskvinna" (hur man nu kan vara det inom vård och omsorg?finns mest massa grå tanter som dock gör mycket bra....icke att förglömma) alltid i farten till att ha "massor"? av tid att göra av med hemma.

innan klockan ens hunnit slå 20 hade jag hunnit med så mycket att jag nästan trodde att det var dags för natti natti...men då visade Anna Skipper upp sig i tv-rutan och påminde om att Du blir vad du äter..

vilket påminner mig om den artikel jag läste i extra idag på lunchen... motionera på morgonen och bli piggare. jag kom knappt kommer ur sängen på morgonen. fingret sitter fortfarande fast på snooze-knappen. även om min väckarlampa gjort det något behagligare att vakna på morgonen. jag slipper gå upp i total mörker/tända sänglampans ilskna sken.
dock är ljuset så behagligt att sängen blir än mer skön och go att stanna kvar i. kommer sedan Han och slänger om en arm runt en är man rätt svag...


mycket ska hinnas med

alltid är det något.

denna veckan är det psykiatriveckan i Norrköping. mycket intressant...om man ändå hade tid att gå...tyvärr passar inte arbetstiderna in med de många intressanta saker som finns att besöka under denna veckan.

men! igår kväll var det föredrag. ett mycket bra föredrag med Fredrik Lindström. förväntningarna var höga inför detta och alla införlivades.

får berätta om detta senare...

nu hägrar frukosten ... försökte få tag i sista minuten biljetter för att åka hemöver på middag med vännerna till helgen...men eftermiddagens är ännu inte släppta...

brb mao.

avslutningsvis

blev dagen ändå ganska bra. eller riktigt bra. hade otroligt flyt på dagens sista pass. kan inte annat än gå hem och vara nöjd.

tänka sig

att allt kan bli så fel. fick en totalt fel morgon i morse. och sånt kan sitta i länge.

blev väckt klockan 04.45. jag skulle upp och slänga på mig kläder och köra Honom till stationen. Han är på besök i Ludvika för ett ev. examensarbete. Dalarna the place to be!

jag tänkte opptimistiskt igår att visst kan jag köra till stationen. då får jag en lång, lugn morgon att lunka runt på när jag kommer hem för jag hade dessutom sovmorgon och skulle inte behöva åka förren klockan 8.

men hur ofta blir det som man har tänkt? som jag har tänkt blir det iaf sällan. vet icke vad detta beror på?!

så jag kom hem. provade soffan ett tag. hmm. vidare till sängen. ställde klockan. lät den svaga lampan stå på. precis när jag är på väg bort ringer klockan. öppnar ögonen men de vill falla igen lika snabbt. snoozar. och stänger sedan av klockan. mycket dumt för jag vaknar till med ett ryck. vad håller jag på med! ställer klockan igen. snoozar. dags att gå upp innan jag blir sen.

in i duschen. fortfarande hyffsad tid. kommer ut duschen evigheter tycks ha gått och plötsligt är klockan inte lika vänligt inställd.

rör ihop en snabb frukost på varm choklad och 3 smörgåsar. brukar bli så hungrig på måndagar.

innan jag äter kommer jag på att kladda in ansiktskräm som får krypa in under frukosten. låter håret lufttorka under den snabba frukosten.

ser på nyheterna som jag redan glömt vad de handlade om. även om jag hört dem säkert tre gånger på radio också under morgonen.

kläder, smink och hår. går på ren rutin och faktiskt hittar jag kläder att dra på utan större bekymmer, utan tankar som jag har ingenting att ta på mig.

sen händer något. helt plötsligt ligger jag rätt bra i tid. är mycket nöjd över detta....tills jag inser att jag inte får glömma mitt liv - kalendern som jag lagt av mig på köksbordet. bläddrar snabbt upp den för att kolla av dagen och veckan...

då slår det mig! jag skulle ha haft väckningar idag! och så sjunker sakta statusen över denna dag.

glömska. jag avskyr glömska. glömska kan gnaga så hårt i mig och så länge. jag är ingen naturbegåvning i att glömma. jag är/har varit en naturbegåvning i att minnas. allt. hur stor eller litet det nu än må vara. jag minns min första dag på dagis. det regnade. jag träffade Lollo. och jag lekte med den stora gammla kassapparaten med de gröna fejkpengarna. jag var ensam på avdelningen medan de andra barnen var ute på gården.

men nu tycks jag inte komma ihåg någonting längre. jag skyller på stressen. för nog är det ett stressigt samhälle vi lever i idag. vår gamla inneboende A ringde igår och var tokstressad. min cykel har varit på utlån sen i augusti och ännu inte hittat hem. ingen panik men känslan av att vilja lämna tillbaka blandas med stressen av att inte hinna. vilka hemska känslor dagens samhälle framkallar..

...och som Alfons bloggade...vi försöker köpa oss lycka för att väga upp allt... vrickat.

men för att återkoppla till morgonen... det är mänskligt att fela men aj vad hårt det kan sitta. lika hårt som andra tar åt sig av det som sker i korridorren....men det är nog så att man får välja sina strider, välja det man suger åt sig och skaka av sig annat...

försöka duger..men det tar tid..






helg

livet och jag har äntligen hunnit i kapp. saker och ting börjar kännas lättare trots allt som hänt på sistone.

veckan som varit har gått fort och varit fylld med jobb.

helgen har gått minst lika fort.


fredagen inledes med en dusch och bokläsning innan en dejt med Han. var ner på stan och åt en bit mat och skulle sedan gå på bio. men det är inte meningen att vi ska gå på bio för när vi kom dit fanns det en biljett kvar på den utvalda filmen.
tänkte hyra en film istället men kom på att hemma fanns en hel box med tantsnusk som Han uttrycker det...sex and the city. Han har en hel del att ta igen efter att ha sett filmen. så tantsnusk och karra hemma i soffan blev minst lika bra.

under lördagen var det min tur. tänkte att jag skulle ta med Han på en liten utflykt. vi var till Flygvapenmuséet och tittade. jag intresserade mig för den historiska biten och filmvisningarna medan Han tittade på den tekniska biten av motorer och annat. mycket intressant. att jag inte är ut på sådant oftare! i yngre ålder var jag mycket intresserad av historia. nu har detta kanske övergått i att vara intresserad av människors olika livsöden.

plöjer för tillfället Flickan som inte fick finnas. har två böcker som ligger och väntar efter detta.: Mr Tourette och jag samt Född en blå dag som nu finns utgiven på svenska också. Har både den engelska versionen och den svenska.

en del inköp gjordes också under dagen av daliga varor så nu är här fullt i alla skåpen.

träffade gänget för ytterligare en bit mat nere på stan mot kvällningen. gick vidare till Linkans nya inneställe. en mix av allt möjligt. är inte riktigt säker på hur detta kommer att utvecklas men den som lever får se hur det blir i slutändan.. en mycket trevlig kväll i vuxna vänners sällskap.

promenerade genom natten vägen hem så motion kunde även avtickas från listan på saker att göra...


vem skulle du välja?

en förfrågan har gjorts av lokala gratistidningen. vilket yrke skulle du önska att din partner hade? vad är mest attraktivt?

jag är glad att jag kom med på den kvinnliga listan som nummer 9 för lärare. min Han hamnade på nummer 2 på den manliga listan som ingenjör.

vad skulle ni sätta som ett attraktivt yrke för er partner att jobba med?

om jag vore singel skulle jag inte leta efter en ingenjör om jag gick på yrke. jag skulle nog hellre se till någon som var i människobranschen. kanske mest för mitt eget ego för att dela mina arbetsupplevelser med någon. en händig man vore ju inte heller helt fel, fast jag är rätt händig jag också, eller jag vill åtminstone försöka så han ska inte tro att han ska få fixa och spika med allt.

men det är ju faktiskt så att jag skulle aldrig se till någon för enbart deras yrke. de får vara nästan vad som helst för min del. äh det var en dum fråga.


i övrigt har dagen flytit på. hade ett samtal med min far imorse om flygbiljetterna och alltihop. det skulle kosta £15 att få ut hans födelsebevis för att kunna bevisa att jag var farmors barnbarn och på så sätt få tillbaka pengarna för flyget. helt otroligt. det blir mer jobb än lön för detta. men men...


fick en halv avbokning så jag passade på att växla in pengar att skicka till farbror som ska ordna med papper. sen hann jag snabbt slinka in och köpa ett jättefint glöggset som jag spanat in i en inredningstidning. snart blir det glöggkvällar och mys. måste se till att baka lite också...


fastän

fastän dagen har varit så dimmig och grå har den ändå varit så transparant. genomskilnig på något vis. men det är väl så att man blir lite skadad av naturen antar jag. eller det borde jag väl bli.

fast det är inte allt jag begriper för vissa saker ger mig huvudbry. hur jag än vrider och vänder på saker och ting så förstår jag inte.

flash: gå tillbaka till dagböckerna och försök finna ett svar...  finns det några tidiga kopplingar?


i övrigt börjar jag sakta men säkert falla tillbaka i lunken. trött på morgonen och allt för stressad när man ska iväg. detta trotts att jag tvättade håret igår på bastu-tisdag. så hälften var redan vunnet imorse. tror dock att jag utnyttjade detta till först min fördel då jag kunde stanna kvar i sängen några minuter längre - sen blev det snabbt min nackdel så fort jag klev upp ur sängen för då blev det lite bråttom.

fick förslaget från Han att jag skulle prova att sova mindre. idag får jag ca 8 timmars sömn. jag kanske skulle behöva 7 timmar. hmpf! dumt tyckte jag...jag fullkomligt stormtrivs ju i sängen. det är bland det bästa jag vet att få ligga under täcket och halvslumra i värmen medan frosten krispar sig på utsidan av täcket. för jag har alltid en liten luftspalt öppen.
nej det där med att sova mindre det tror jag inte på.

sängen var för övrigt mitt ställe för tillflykt. jag brukade göra allt i sängen. många timmars studier har avklarats genom att ligga på mage, sitta skräddare, vara nerbäddad.




watchover voodoo doll



lyckades äntligen publicera en bild på Tinkerbelle :)

skambyrån

ja som sagt jag hinner med att lyssna en hel del på radion då jag spenderar en hel del tid i bilen varje dag. lyssnade på P3 populär idag och fick höra talas om något så skojigt som skambyrån.

på skambyrån, som finns någonstans i Malmö om jag inte minns fel, kan man gå och läsa upp sina gamla dagböcker eller bara lyssna på andras livshistorier.

jag har en hel drös med gamla dagböcker från min tonårsperiod så jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina upplevelser. kanske känner du igen dig. kanske skrattar du tillsammans med mig åt det jag varit med om.

dock har jag kommit fram till att när jag bläddrade genom några stycken skrivna där i början av 2000-talet så innehöll de otroligt mycket fakta om killar, diverse ilska över olika saker och massor av pinsamheter.... vissa är fortfarande under sträng sekretess!


Natt, måne  03:10   990424


Har snackat med Lennon. Han tyckte att jag var konstig den där kvällen. Var nog för att jag drog mig undan men det gick så fort. Jag vet inte. Han vill veta vad som händer nu. Men jag har inga svar. han vill veta vem jag är men hur ska jag kunna säga det. Det får väl bli som andra uppfattar mig. Får gråga E&E om råd hur jag är men vi får inte glömma Karrp heller för jag har förändrats sen vi träffades. Lennon tror att jag är rädd för honom, vad han fått de ifrån vet jag inte haha. Ja vad händer nu? Ingen aning men...

Har just varit ut med P på nattpromenad. Gick en sväng i skogen med hundarna. Det var ju kul. Normalt att gå ut med grannen i pyjamas klockan halv tre på natten.


E S      Ödet bestämmer morgondagen!






på återseende på skambyrån


vilken miss..

missade mitt 100:e inlägg...men okej detta är mitt 110:e inlägg då...

tinkerbelle

köpte en otroligt söt helt onödig måste ha pryl. tinkerbelle. budskap: To help pick you up and sprinkle magic on your future.

I need some magic in my life at the moment. No more tragic news please!

plötsligt händer det

skulle ringa flygbolaget och på något sätt avboka min resa men innan jag hann så långt förklarade tjejen i luren att jag skulle skicka in diverse papper och så faxa till Irland så kontaktar de mig för att ev få tillbaka mina pengar. det var ju ingen stor summa men mycket goda nyheter mitt i allt.

för det börjar gå pengar nu. även om det inte blev klädshopping i Skottland så blev det en hel del annat. och nu när julen lackar rinner de iväg i rasande takt. jag älskar julen!

festligt

fick en oplanerad helg i Blge.

började med en liten sovmorgon efter hemkomsten från Arlanda mitt i natten. helt förundrad över allt snön som kommit. 1 dm snö! underbart!

fick en flash om att Kamelen skulle flytta nu i dagarna. svängde förbi där på en inspektion av den nya lägenheten.

vidare hem för att äntligen få prata med Han på telefon. en vecka med sms när man behöver det som mest är inte idealiskt!

Jess kom förbi och Becka hämtades upp. Vidare tillbaka till Kamelen för att njuta (?) av lite vin i sällskap med övriga.

hamnade helt otippat på vårt gamla uteställe F pga bristande ålder för somliga. överflöd av ålder för vissa andra. nojan har satt in men så långt som till hängtuttar Jess är jag inte beredd att gå! haha.

hade en än mer otippad helkväll ute. att det kunde bli så bra berode enbart på det goda sällskapet samt att humöret snabbt blev på topp. sen att musikvalet var exakt det samma som 1999/2000 är en helt annan sak, för vi fick det ändå att funka.

damp i säng närmare 04-tiden med en värmande känsla i kroppen, tequila?!



inte fullt lika kul att gå upp 08.45 för att packa och göra sig klar för ett mormors besök. obligatoriskt.

kom iväg till tåget 12.00 och hann inte ens till Ludvika innan det började krångla. i Grängesberg var det kört. efter 2,5timmes försening återförenades jag med Han i Örebro för ytterligare två timmar i bil innan hemmet uppenbarade sig.

mycket ska man vara med om...

Skottland

for iväg klockan 9 med tåget mot Arlanda. en härlig känsla att vara på väg. att resa. jag är beroende av den känslan.

jag förstod att allt inte riktigt krypit in i mig. förståelsen av denna resa.

efter att ha ätit lunch, den hemmagjorda pizzan och tittat på folk på Arlanda såg jag en förvirrad trupp som tittade efter incheckningsdiskar. min familj.

vi kom iväg på planet och landade i Amsterdam. sprang runt på den enorma flygplatsen i Amsterdam i 3,5 timme i väntan på nästa flyg till Glasgow. var dock inte allt för långtråkigt. det fanns en del att titta på och skratta åt.

med täta mellanrum ropades ett utländskt namn ut i högtalarna med uppmaningen:  Mr X you are delaying your flight. Please go to gate number Y. det var hysteriskt roligt speciellt eftersom vi började bli rätt trötta. kopplingarna gick till herr och fru Storsch  Storken i Sällskapsresan...

fick även knipa igen så gott det nu gick när vi skulle åka hiss. en kille stod utanför hissen och väntade. han hade tydligen inte fått plats i hissen kom vi fram till senare. så kom hissen och hans kära stod där inne med vagn och bagage och allt..
två människor kom ut och han gick in och så var det fullt. så vi skulle vänta på nästa hiss. men de kom ner igen. och igen. tillslut klev vi in i hissen och gjorde dem sällskap och försökte verkligen hålla skratten inne. paret hade då åkt upp och ner i denna hiss ett antal gånger. det visade sig att de trodde att de skulle kunna komma ner till en bottenvåning vilket inte var möjligt. därför åkte de upp och ner i hissen hela tiden fast de tryckte på knappen för att åka ner.
hysteriskt!

kom på planet till Glasgow. hittade hyrbilen och åkte mot Forfar.

kom fram mitt i natten stupade sedan i säng hos farbror. mor och far bodde hos farfar.

på onsdag morgon åt vi frukost ute at a garden center med farfar.

resten av onsdagen ägnades åt pratiska saker i Forfar. blommor, slips, julkort (ett måste att köpa deras superlyxiga underbara julkort till pangpriser!!), försökte lösa in min check men det gick inte...svenska kronor skulle i så fall beställas,

spenderade resten av dagen med farfar. Kim med familj kom förbi med en studdsig Beth som underhållning.

fish and chips till middag. även detta obligatoriskt!!

torsdag. dagen för begravning.

under onsdagen hade verkligen huvudpersonen saknats. hon som pratade och skrattade och skämtade hela tiden. hon som höll i allt. festen började verkligen inte innan farmor kom.

så visst var det tomt. men insikten infann sig ändå inte helt.

förren på torsdagen. i samma stund som Vxx klev in hos farfar så kom det. den första klumpen i magen.
släkten samlades hos farfar först.

begravningsceremoni i kyrkan med bla morning has broken. detta för att alla äldre skulle få en chans att ta farväl.

vidare ut på landet till ett krematorie. för en till ceremoni. vi fick lägga våra rosor på kistan, en tradition som inte finns i GB.
min krutfarmor hade önskan om att bli kremerad. på frågan vart hon ville att askan skulle spridas svarade hon: spelar ingen roll för det är säkert inte ens mig nu får tillbaka....  så typiskt henne.

vidare till Royal Hotel för fika och annat tilltugg.

släkten återsamlades hemma hos farbror John...


fredag:

vaknade, packade, åkte. in till Perth för frukost med kusin+ far och respektive. snabbshoppingförsök på 1,5 timme. resultat 0 klädesplagg. dock en del varor från Boots och julkorten.

vidare iväg till Glasgow International efter en opålitlig resa med bil som la av fyra ggr mitt under körning. mysko!

och hem kom vi.

jag går runt med känslan av att farmor sitter på min högra axel i en liten rektangel.




RSS 2.0