avslutning

ikväll ska vi ha avslutning på Aktiv Student. önskar att det hade varit träning på schemat istället för 2 timmar i en föreläsningssal.
positivt är ändock att vi kommer få ta del av rabatterbjudanden för att möjliggöra vår fortsätta inomhusträning. nu är det ju nästan läge för mer utomhusträning även om jag inte är någon löpare än.



nu städning, packning och organisering av allt som måste bli till.. handling, hämta ut paket, hämta beställd bibblanbok, tanka bilen you name it!


motgångarnas år

2012 verkar bli ett motigt år. ingenting vill riktigt klaffa som det ska och livet kommer mellan.

nu letar vi flygbiljetter för att åka på farfars begravning kanske redan nästa vecka.

åter lördag

det är åter lördag kväll och jag inser att jag inte har tid att titta in här så ofta längre. väljer att prioritera annat.

i tisdags var det återkoppling av målen för träningen och dags att blicka framåt. på torsdags släpps vi fria från gruppen och ska stå på egna ben när det gäller träningen. vi ska göra uppföljningstest på tisdag och förhoppningsvis har vi ett förbättrat resultat. ska bli spännande.
jag är nöjd med min insatts. visst kunde jag kanske tagit fler pass men ändå inte. familjeliv, sjukdomar, jobb och annat måste också få ta plats.
jag tycker ändå att jag gått från någon som vill träna och gör det i perioder till att bli en som tränar. uppehåll går inte att undvika men jag är på't igen efter.

hade fruktansvärd träningsvärk när jag vaknade i morse. i torsdags hade vi klättring på schemat. I love klättring! lyckan var stor efter passet även om jag inte kom till toppen på den svåraste banan för då hade jag klättrat så mkt att både armar och ben skakade. kraften tog slut.

fingrar och tår värkte i morse. stela och dana.


äh nu slänger jag mig på soffan. karln är ute och cyklar. passar på när trollet somnat och jag återvänt från min jobblördag.

veckor går och kommer

veckorna kommer och går.
en rätt vanlig vecka har passerat med några ovanliga inslag.

måndagen innehöll utbildning i neuropsykiatri med jobbet. jobbar lite extra nu när jag får gå utbildningen och det är det värt. kunskap behöver uppdateras om den ska befästas och bli kunskap. nya tankar tar form.

tisdagen ägnades åt studier och sedan lek med U. mycket prat för mammorna. på kvällen blev det bodypump vilket gav en rejäl träningsvärk både på onsdagen och torsdagen. effektiv träning!

på torsdagen tog det stopp och löpträningen skippades. benen var stumma och huvudet trött. soffan fick det bli. man är väl inte soffpotatis för intet? eller är det de jag inte ska vara mera?

fast det visade sig vara ett bra beslut ändå att inte gå på träning på torsdagskvällen.

fredag morgon hann inte mer än börja förren benen vek sig på mig och jag fumlade för att få tag i något innan jag damp i golvet.
jag har varit yr till och från sen jag fick lilla trollet och det har liksom aldrig gett med sig. gjorde en koll 3 veckor efter förlossning då de tog prover på vc men hittade inget och tyckte vi skulle avvakta lite, omställningar och allt.

ja så avvakta gjorde jag..si sådär 21 månader. tänkte faktiskt att jag skulle ringa vc under vecka men alltid är det något annat som kommer i mellan. i fredags kom en liten knägung i vägen för jobbet och vc ringdes.

tokyr hela dagen. fick komma till vc och lämna blod (usch bara det kan ju få en att bli knäsvag, fick såklart blåmärke också efter bara för att jag avskyr det så mkt och tycker att det visst känns!). kollade blodtrycket både liggande och stående men det var bra.
var yr på soffan resten av dagen.

idag har det varit bättre. står på benen men tog bussen både ner och hem från stan fast det inte är långt. vi brukar åka buss ena vägen för trollet är helt busstokig och blir så ledsen när hon ser en och vi inte ska åka med :)
inhandlade vårjacka och vårskor till trollet.

nu tar vi lördagkväll!

hist

vi har varit och tittat på hist eller hästarna i hagen. en efter en kom de fram för att titta lika mycket på oss som vi tittade på dem. en vågade sträcka fram mulen och kela lite.

tror hela Linkans barnvagnskår var ute i solskenet och tittade på hästar och lekte i lekparken.

nu babysim, sen lite tror jag

gym

härligt trött efter 2,5 timme på gymmet idag. vi hade styrketränings workshop och fick gå igenom grunderna ordentligt. vi jobbade med skivstång och gjorde knäböj, marklyft, rodd och bänkpress. för magen blev det twist.

riktigt bra att få gå igenom grunderna i lugn och ro och med assistans från PT. övningarna är annars såna som känns igen från bodypump men där är det lite tempo och ingen som direkt kollar tekniken. en del av övningarna är grenar i OS så teknik krävs det.

en bra förmiddag med gruppen. sen var vi några som tog oss upp på övervåningen och avslutade med ett konditionspass. själv stod jag på löpbandet och klarade min löpsträcka som jag satt som mål. det svåraste är den mentala tröskeln men idag gick det riktigt bra. räknar med härlig träningsvärk de kommande dagarna.

väntar hem Honom och trollet snart men dessförinnan slår jag en blick på examensarbetet igen.

sju

är det inte härligt när man kan vakna av sig själv klockan 7 en lördag?

har varit gräsänka inatt. Han har varit på studiebesök i egenskap av handledare och tittat till sin student och trollet har umgåtts med farmor och farfar så länge. natten spenderades där så jag blev ensamen.

men jag har ju att göra så ensamhet efterfrågas. satt med min uppsats igår och försökte skriva ner lite. tänker att jag fortsätter en stund till nu på morgonen när jag ändå är pigg och vaken.

klockan 10 är det gym på schemat. behöver komma iväg och speciellt till gymmet som jag inte varit speciellt mkt i sen jag började träna igen. konstigt nog. annars är gym en favorit.

får se när familjen återvänder hem i eftermiddag.

odlat

våren i sig är en inspirationskälla men också mitt arbete kan vara en stor inspiration.

viljan hade funnits men nu blev det också gjort. förra söndagen stod hela familjen i köket involverade i vårens odling.
jag hittade alla möjliga frön i gamla påsar i skåpet. pillade ner dem utan större förhoppningar..

men nu inte ens en vecka efter att vi satt dem har alla sorter poppat upp. det är motiverande. snabba resultat, det gillar vi :)  hoppas nu bara att de överlever ;)


chili, timjan, basilika,tomat, ärtor och rädisor


rädisor är tacksamt att odla

tomat räcker med att man stoppar ner en tunn skiva tomat i jorden. enkelt och behändigt.

fick en chili på jobbet som jag ska prova också.

hemmadag

idag är det hemmadag, förskolan har studiedag. jag skulle egentligen ha studerat.. men det tycks aldrig bli av nu mer.
sätter stora förhoppningar till helgen då Han och trollet åker upp till farmor och farfar på fredagen och återvänder någon gång under lördagen. DÅ ska jag studera.

men det är riktigt skönt med en hemmadag med trollet. vi sjunger sånger, tittar i böcker och bygger pussel. jag tog mig en tur på crosstrainern i morse. förra veckan bara orkade jag inte träna ett endaste dugg. trollet sov fortfarande tokig och åt dåligt och var därmed på dåligt humör när man hämtade hem henne. och vi har pysslat med 1000 andra ting.

men nu är vi tillbaka igen. i fas.


RSS 2.0