slutspurten

igår jobbade jag och hade det trevligt. på kvällen grillades det korv här hemma och mystes på en filt i det fina vädret.

när vi förlyttat oss in kom S och L med pizza.. de hade varit och badat.

dagen började med frukost på vår "altan". härligt var det att klockan 9 sitta ute i en solstol och bara njuta.

låg sedan en stund i solen och solade.

åkte vidare till Ikano för att inhandla det sista på listan som vi behöver inför vår resa så nu ska vi nog vara garderade och ha det mesta man kan behöva från Euro till solkräm, aloe vera när vi brännt oss och bra skor.

nu är det dags att ta tag i packningen för vi ska snart sova. planerar att gå upp vid 3 eller ngt sånt inatt för att åka iväg.

hörs kanske från Cypern i annat fall om en vecka med härliga bilder...

middag

igår var det middag hemma hos grabbarna...grabbarna som varit tre som blivit två vilket märktes tydligt i lägenheten.

hade en riktigt trevlig kväll med god mat. det bjöds på stek.

utflykt

idag jobbar jag. sista dagen innan det blir semester på riktigt. det ska bli en riktigt trevlig arbetsdag tror jag. vi ska åka till Ekenäs slott och gå på Riddarspel och medeltids marknad.

fint väder kommer det vara också. kan det bli bättre?

stora fixar dagen

idag går ut på att fixa en massa saker. allt från att växla pengar till att hämta bilen som varit på service till att tömma kameran på bilder och leta efter alla möjliga presenter till examen, bebisar och födelsedagsbarn.

jag ska också hinna med att rösta och hämta ut ett paket på posten.

men förmiddagen har förflutit i ett lugnt tempo i horisontellt läge på soffan med en bok. började dagen med att ringa mina väckningsuppdrag och medan jag låg och snoozade ringde chefen och berättade att pricken blivit till 1-1 lika. hon måste ha hört att jag lät trött och smått förvirrad för efter ett tag i informationsflödet frågade hon om jag befann mig på kontoret...

har nu hunnit få i mig lunch och duschat så snart bär det iväg till röstningslokalen och hämta paket innan det är bilens tur att hämtas och så en sväng på stan.

middag ikväll står grabbarna för... ett avslut innan sommaren..brukar bli så.

sista dagen

sista dagen på jobbet idag innan semestern, om man inte räknar med utflykten vi ska göra på lördag.

känns mysko. kan inte föreställa mig att jag ska vara någon annanstans än på kontoret på måndag morgon, allra minst i ett annat land..

nej jag har helt enkelt inte tid att ta semester nu...det finns massor att göra..

(tror jag, fast allt är nog klaffat och klart snart i alla fall, lite finputs kvar... och de klarar sig alldelens utmärkt utan organisatör en vecka, man är ju inte direkt oersättlig när vissa börjar gå på egen komponerad strukturmedicinering...)

nej nu gäller det att hitta slappkroppen och börja varva ner och ta det lugnt..

jag är ju tillbaka om en vecka =)

min bekännelse

min kollega T har bekännt två saker, kungar och arenor, så nu ska jag också bekänna mitt specialintresse... pennor.

jag älskar pennor. alla möjliga pennor. gamla blyertspennor vi hade i skolan när jag var liten som blev raspiga i udden på ett speciellt sätt, men det hände bara ibland och då fick man ta tillvara på den raspigheten.

vidare har det utvecklats till färgpennor. älskade kritor när jag var liten. tusch tyckte jag inte om för de täckte inte så bra och torkade alltid men kritor de täckte fin fint och höll i evigheter. vi fick en ask per år eller något sånt i skolan och jag hade hela oöppnade askar för jag var så rädd om mina kritor så jag hade bara en ask som jag använde.

idag gillar jag de nya gele-pennorna. de är härliga att skriva med. jag gillar också vissa bläckpennor, men bara vissa.

när jag var till Ullared köpte jag en gammaldags kalligrafipenna men bläck. jag har alltid önskat mig en sådan. drömt om det. eller en gåspenna. underbart!

tänkte att kalligrafipennan med bläck för 14.50kr säkert inte skulle vara nå bra men köpte den ändå för att testa. och den var bra. blev så nöjd när jag skrev med den på L's födelsedagskort. riktigt snyggt blev det.

har fotat det hela så jag får lägga ut en bild på mitt alster. gjorde även örhängen till henne då hon inte önskade sig presenter men ett par örhängen och en inspirationstidning fick det allt bli ändå.

gillar förövrigt det mesta i kontorsmaterialstil.

ett kontor i sorg

idag har vi haft ett kontor i sorg. allas vår kalsong F gjorde sin sista dag idag. att flytten bär av till Göteborg gör det hela ännu större än när Jompan slutade som man ändå kan springa på lite då och då.

Malla tjöt och A tjöt...jag gjorde allt för att inte titta på dem. koncentrerade mig på en prick (en blå prick?/Mr Tourette) för att inte börja tjuta jag också och blinka blinka blinka...lilla stjärna. börjar jag går det inte att sluta.

things will never be the same again..


både Jompan och F är borta nu...men jag kan förstå dem båda. vi är unga, det finns ett behov av att gå vidare i livet, söka nya erfarenheter, flytta till nya städer och se nya saker. det är nu vi ska göra det, innan vi blir allt för rotade.

men det är aldrig ett lätt beslut, det är aldrig ett lätt avsked, det tar tid och energi att byta till något nytt...men det kan bara bli så bra...annars vet man vad man har att återvända till, det finns ju alltid kvar när man provat sina vingar.

all lycka F !!!

tankekedja

mina tankekedjor kan bli väldigt konstiga ibland...

bilstereo - högstadieförälskelse - google

det började med att jag irriterrar mig något så fruktansvärt på att jag inte kan välja vilken radiokanal jag vill lyssna på. displayen är svart så det syns ingenting på den. har dock hittat en knapp som söker närmaste station hela tiden men den lyckas aldrig hitta P3 hur många gånger jag än försöker. istället får jag upp P4, East FM, lugna favoriter, rix fm eller mix megapol. irriterrande när jag vill välja P3.

värst är det när jag kommer in på lugna favoriter. en radiokanal som jag hörde talas om på tv-reklamen men som inte gick att få i Dalarna. det var musik helt i min smak när jag gick i högstadiet.

högstadiet där jag hade ett span med det fina efternamnet... ett träd + en färg. jag brukade prova mitt namn till det efternamnet och det lät ju bara såå vackert.

men det blev inget med det. det blev bara en massa smöriga låtar.

tänkte vidare att det finns pinsamma dagböcker från denna tid och jag hade koll på det mesta. förr kollade man upp saker som födelsedagar och telefon nr och adresser i skolkatalogen samt telefonkatalogen..

kom sedan att tänka på vissa kompisar som idag googlar sina dejter...inte helt olikt hur det var förr alltså...fast det känns extremt och i vissa fall kan man få reda på en hel del information, ibland inget... har googlat mitt eget namn men det gav inga utslag som tur är..

ja så från bilstereo till google via högstadiet.



kalas

jag hade tänkt göra som modebloggarna och ta ett kort på dagens outfit och lägga ut för jag har fått höra så mkt komplimanger för min ULLAREDS klänning ala 89.90kr.  JZ var skeptisk till den ända tills den satt på. dagen efter att vi hade kommit hem hade hon sin på sig för hon var tvungen att ha en likadan...jag har inte hunnit använda min förren idag.

har även hamnat i två diskussioner om kläder idag på jobbet med kunder..de verkar tro att jag kan något om mode. hörde du det syrran?! hihi..min modepolis nr 1 som allt som oftast skakar på huvudet åt mina kreationer...

men jag orkade inte riktigt med det där med kort.

har varit på kalas hos L som fyllde år idag. 22 år...vilken lyxålder. men jag är i alla fall inte 30 vilket man får vara glad över har jag förstått =)  Malla på jobbet har berättat om allt som händer när man passerat 30 and it aint pretty! gravitationen verkar vara värst hihi..

men nu är jag trött...det blir en heldag på kontoret imorgon för att jobba klart det sista. verkligen sista chansen nu. för snart har jag SEMESTER!!!!

natti!!

bevakning

ligger på bevakning av studera.nu sen jag fick ett mejl förra veckan som var något obegripligt men jag tror att de ville framföra att de har tagit emot mina kompletterande handlingar i form av tjänstgöringsintyg som ska styrka mina 4 yrkesår som förskollärare/boendestöd.

har även gått igenom en sammanställning av samtliga av mina intjänade högskolepoäng som är uppe i den otroliga siffran 307,5 högskolepoäng. utslaget på år blir det 5,12år i runda slängar. är mycket nöjd med min prestation, min samling av kunskaper i allt från pedagogik, engelska, språkinlärning till funktionshinder, avvikande beteende och portfolio.

nu saknas bara 90 högskolepoäng och en specialpedagogexamen ;) 


fick mejl från Leylike idag...hon lägger sista handen vid sin uppsats just nu...hon menade att det bara är hon och jag kvar i pluggarsvängen de andra har slutat och nöjt sig för länge sen med sina examen...men vi är fortfarande unga, starka och SMARTA. Leylikes ord hihi....inte mina.

måndag

vaknade klockan 02.30 inatt med panik eller ångest. vet inte vad jag drömt innan för att framkalla dessa känslor men det var rejält obehagligt. vaknade och det kröp i hela kroppen, ville varken ligga eller resa mig, ha täcket på eller av...

som tur är går känslorna alltid över efter ett tag och det gäller att uthärda det hela.. lyckades tillslut tänka på annat och sova vidare.

har funderat hela dagen på vad jag kan ha drömt.


annars har dagen varit tillägnad jobbet. fick lite mer gjort inför slutet på denna vecka. alltid mycket att göra veckan innan semester.

efter jobbet kom jag iväg till gymmet. börjar bli äckligt ojämt (östgötska) regelbunden i mina besök på gymmet. har även fått information om att det finns ett gym på hotellet där vi ska bo på Cypern så det kanske blir första gången jag tar med mig träningskläder på semestern... fast nu är jag ju också tillsammans med Honom så det lär kanske bli mitt nya liv..

har föresten tänkt på att damernas omklädningsrum är nog det rum som stämningen är mest krystad och tryckt i. alla kommer in snabbt. byter om snabbt, ofta under tystnad och piper iväg. atmosfären är  inte jätteöppen och inbjudande.

kom hem och lagade mat...ska snart gå på en promenad med T.

500

här kommer inlägg 501

festival var det också ja..

Freddo Berto frågade mig under gravölen om vilka band/artister som kommer till P&L och vilka jag ska se....

jadu...bra fråga för jag har verkligen ingen aning...jag har bara köpt biljett. får nog ta och börja kolla upp detta nu och lyssna in mig lite så att jag inte missar något bra...förutom alla goa Borlängebor ;)

cykel

tänkte att jag skulle köpa mig en ny cykel för skattepengarna, men har redan nu börjat spana lite...så mycket faktiskt att jag var redo att göra slag i saken idag.

därför ställde vi klockan i morse och tog en promenad bort till Tornby för att inhandla en cykel och cykla gemensamt tillbaka.

velade lite mellan två stycken vita cyklar med 7 växlar. den ena var billigare och hade ett erbjudande som skulle ge mig en rabattkupong på 200kr att använda vid ett senare tillfälle...jag gillar ett bra erbjudande...men ramen på cykeln kändes stor och klumpig, inte alls estetiskt tilltalande och vacker design....som den andra cykeln som var dyrare och utan erbjudande och utan lyse.

bestämde mig för den dyrare då jag ser det som en nästan livslång investering då jag är mycket rädd om mina saker och kommer att förvara den väl låst och även inlåst under tak.

när jag har bestämt mig visar det sig att cykeln inte finns inne på lager och hade den funnits så hade den varit monterad till 95% så jag hade ändå inte kunnat cykla hem för pedaler och styre var bla omonterade..

fick åka bak på pakethållaren medan Han utövade ett träningspass med mig på cykeln. vi hade vid detta lag fått lite bråttom om vi skulle hinna laga lasange innan hans tåg skulle avgå..

blev en mumsig lasange i vilket fall och jag har avnjutit en lugn och skön stund på filten utanför huset i solskenet.

two more

one out two more to go...

inför EU-val 2009

hade tänkt gå och förtidsrösta igår men då hade jag glömt bort att det var gravöl inplanerat. kan inte rösta den 7:e då vi är på Cypern.

har äntligen hittat på lite information och tagit mig lite tid att sätta in i vad valet innebär och vilka kandidater som finns. läste lite om dem och deras åsikter och gick sedan in på makthavare.se och gjorde deras test. visade sig att min kandidat som jag spanat in hamnade på första plats i testet också..

men i veckan ska jag ta mig iväg och rösta!

inför gravölen

har avslutat mitt arbetspass. är kvar på kontoret och gör en snabb make-over innan det är dags att dra sig hem till kollega T.

lite hårspray, nagellack and I'm off... kommer ju stinka lite här under helgen men man får ju hoppas att det vädrats ur till på måndag.

är bara sur på vädret...evigt regnande. först regnade det, sen var det uppehåll...tänkte pumps, så spöregnade det igen..nu är det uppehåll....tänker trotsa vädret och köra på svarta pumps till ljusa jeans och orange t-shirt med mörklila örhängen..

mindre roliga fester

det finns trevliga fester som den jag ska på ikväll och så finns det mindre roliga efter som den som jag inte var på inatt men som jag tvingades lyssna på ändå.

det var ERIK som hade fest igen. la mig någon gång kring 22 och sov sådär. vid 00 vaknade jag igen och det var liv i flygeln bredvid. musiken dunkade på i hög volym. mindre roligt.

vet sedan inte om jag har hört åska i natt och spöregnet för jag har sovit dåligt hela natten efter det. annars brukar regn vara mysigt att lyssna på när man ska sova. det smattrar så härligt på taken, speciellt plåttak eller husvagnstak och så sover man gott.

gravöl

fredag. en dag på bibblan. en chans att uppdatera bloggen.

efter att jobbet är avslutat fortsätter jag och kollegorna ut på gravöl. F ska flytta och detta ska firas av även om det inte finns så mycket att fira i att mista en bra kollega, men det kommer nya städer, nya möjligheter för oss alla.

lärarkategorier

satt på bussen förra veckan när det slog mig att universitetslärare måste vara bra otacksamt emellanåt.

när jag läste till lärare var det inte många som kunde förstå varför jag ville bli 1-7 lärare som det hette då på den tiden (2001), istället skulle man bli 4-9 lärare eller ännu hellre gymnasielärare. de mognare ungdomarna, gymnasieeleverna som själva valt inriktning som intresserade dem och som ville lära..

själv ville jag inte bli 4-9 lärare för jag vet hur min klass var när vi var i den åldern och alla hormoner som sprutar och en viss skoltrötthet..det skulle bli en rejäl utmaning som jag inte ville ta. (annars gillar jag utmaningar i jobbet, men funktionshinder är lättare)

gymnasielärare intresserade mig inte alls..

men nu till varför det borde vara otacksamt att vara universitetslärare emellanåt... vuxna människor som halvsover och är bakfulla på föreläsningar och seminarier.. det måste ju vara bra tråkigt när man själv brinner för det ämne man undervisar i för är man lärare på universitetet är man rätt insatt..

men något som visat sig efter examen det är att förskollärare är det mysigaste... kramar på måndag morgon..det är mysigt det.. levande ljus vid frukost, frukost på jobbet..bara en sån sak..

still no word..

har fortfarande inte fått veta vad saken gäller..

promenad

har varit på en promenad med T och beklagat mig över ungdomen, denna dag, min ilska som inte fick hålla i sig för att nyfikenheten tog över och jag har ändå inte fått veta vad det viktiga var..

lika bra att göra slut på allt och gå och sova??

har handledning att se fram emot imorgon och gymmet.

och Han kommer ner igen...detta eviga farande...suck..

namn

lyssnade på P3 idag...längde sen känns det som men idag lyssnade jag när jag var på väg ut mot skogarna..

det handlade om namn. hur har våra namn påverkat oss?

jag föddes till en helt vanlig Carlsson med C. var riktigt nöjd med detta de sex första åren av mitt liv. minns att jag var rätt besviken när det visade sig att mor och far skulle gifta sig och att det då innebar att jag skulle behöva byta efternamn.

min sen när jag var på bibblan med lekis och påpekade för bibliotekarien att jag borde få ett nytt kort med mitt nya efternamn på... men vuxna tror sällan på ungar så det tog bra länge och några ordväxlingar med fröken innan jag kunde få mitt nya kort.

när jag var liten hette jag alltid något annat. ofta var det Jessica, Laura (efter en Barbie med parfym som min bästis hade) eller Lisbeth efter min första fröken.

när jag började gymnasiet fick jag frågan om jag var släkt med en känd (black) skådis på grund av mitt efternamn. hmm ser vi lika ut? kanske på öronen ;P 

när jag kom in på högskolan var det första gången som någon sa mitt namn fel. jag fattade inte att de hade ropat upp mig först. de hade lagt till något franskt uttal till mitt förnamn men jag reagerade i vilket fall på mitt efternamn som inte är helt jättevanligt även om det förekommer.

idag är jag tillfreds med mitt för och efternamn. oftast nämner jag bara mitt förnamn eftersom efternamnet ofta kommer med följdfrågor och fördomar tyvärr.. ibland blir det lite tjatigt och då är det bättre att hålla tyst om vissa saker..

på programmet på radio var det flera som ringde in och berättade historier kring sina namn. många hade bytt namn. det är ju lite inne att byta namn.

min far har gjort klart för syster och mig att han skulle bli sårad om vi bytte namn..det är ändå de som har gett oss våra namn.

och det där med att byta namn är inte helt enkelt. min äldsta vän och ovän då vi alltid varit som syskon och bråkat lika mycket som vi varit sams...bytte namn. det smeknamn jag haft på min vän i 10 år skulle då bytas ut vilket blev lite konstigt. efter giftemål har även ett nytt efternamn tagits som paret själva valt...vilket ställde till det för mig..

ett kort las ut på facebook där jag var taggad. med på kortet fanns en rad andra påskkärringar men ett av namnen kände jag inte igen och funderade på vem det kunde vara...innan jag såg bilden och det gick upp för mig... min granne och äldsta vän...som jag inte kände igen för att namnet var så annorlunda. antar att det är en vanesak.

hur många ggr har man inte provat diverse pojkars efternamn efter sitt eget förnamn? hihi. har hunnit vara fröken både det ena och det andra..













is the past trying to catch up with me?

när jag sitter här för att skriva kan jag inte annat än känna mig som Carrie i SATC. Is the past trying to catch up with me?

är det jag själv som har slängt ut krokarna, har det med födelsedagar och göra? fick ett oväntat telefonsamtal som jag missade och sedan ett kryptiskt sms på detta.

funderar över vad som kan vara på gång..

anar att gamla kontakter är på väg upp igen...pratade med Lång igår efter evigheter från datorn..

funderar över detta...mitt förra liv..



laundry day

T tror att jag tvättar jämt av någon anledning.. vet inte varför. men idag har jag och roomie slagit våra huvuden ihop och lagt beslag på tvättstugans alla sju maskiner. jag passade denna gången på att tvätta vinterjackorna så att de är fräscha och redo att hängas undan till nästa säsong. så det blir alltid lite mer än det vanliga.

har även varit en sväng på gymmet och lyft lite vikter vilket har resulterat i att jag är hungrig på kvällarna även sedan jag ätit middag. eller så är jag bara inne i en matperiod för det mesta låter gott i mina öron.

jobbat har jag också gjort såklart. och det är ännu en jobbdag imorgon så nu ska jag nog hämta tvätten och så blir det nog till att krypa ner bland rena lakan och snarka sött.

kalender

nu händer det mycket framöver.

v 20 K och V har fyllt hela 27 år vardera under tors/lördag. Becka har namnsdag.

v 21 Han, Jess och M kommer ner, C åker nog hem, Hej då fest på jobbet för F

V 22 sista jouren innan sommarjour bilen ska in på service, teamfest med jobbet, jobba lördagen då vi är några som åker på utflykt

V 23 måndag-måndag Cypern  Mamma 50år och lillasyster 24år (crap vad hon växer och blir gammal!!!)

V 24 glöm inte tandläkaren!!  mor och far har varit gifta i 20 år.  M och J har examensfest

V 25 släkten (farfar, farbror m fru, kusin med man och barn) anländer till Sverige från Skottland. skattepengarna kommer troligen, nice. åker till Dalarna, firar midsommar i Leksand och ev. besöker Leksands Sommarland med B.

V 26 jobbar halva veckan sen bär det upp till Dalarna IGEN. Peace & Love denna gången..träffa alla mina kändisar.  sen är det någon som har födelsedag där också...hmm var det 22? kanske?? kanske föds det en liten skrutt till världen denna vecka? medan föräldrarna firar hmm 5 år som gifta eller är jag helt ute och cyklar?

V 27 kanske plocka jordgubbar?  ja det är bäst att planera sånt annars kanske det glöms bort ;)  JZ och J kanske kommer ner? eller hur det blev...  Mile blir 27 år gammal och kanske redan hunnit bli mor?

V 28 Jess och jag har namnsdag...annars rätt lugnt.. plats för spontanitet..någon?

V 29 inte en enda grej att nämna här faktiskt. hmm. konstigt.. kanske går jag och inväntar besked från antagningsenheten?

V 30 Han och jag har önskat semester denna vecka...äntligen tid för OSS!  Johannorna har namnsdag.. och så ramlar lönen in

V 31 ännu en semester vecka ska avnjutas, hoppas på att få morföräldrarna att slita sig från Dalarna och resa bort. pensionärer behöver semester de också!!

V 32 åter tillbaka till jobbet och snart rullar allt på som vanligt igen..

V 34..är det då jag kanske ska börja skolan?


och så undrar man varför sommaren alltid går så snabbt

parad

igår var jag och Han ner på stan. målet var att finna lite att uppdatera våra resväskor med. jag hittade en del bra basplagg till bra pris på H&M. hittade även två klänningar på det otippade Indiska. har aldrig köpt ett klädesplagg där.

letade efter ett par sandaler men hittade tyvärr inga =/

sen var det SOF parad som vi tittade lite på. ett härligt väder för en parad som samlade mycket människor längs gatorna. träffade på L och S när vi bestämde oss för att lämna vår plats längs St Larsgatan för att istället passa på och äta lite när de flesta tittade på paraden.

åt en bit mat och njöt av att solen lyste på oss.

på kvällen blev det grillning med en del av gänget. killarna var sugna på bastu medan jag och L bänkade oss framför melodifestivalen med pärlor och pysslade.

idag har vi gjort pizza. Han har satt sig på tåget för att återvända uppåt några dagar innan Han slår följe med Jess och M som kommer ner på torsdag.

grattis till Becka på namnsdagen!!

helg

Han har kommit ner vilket alltid är skönt.

igår hämtade vi mat på Thaien och hade det mysigt. idag ska jag bege mig ut på min kompletterande shoppingtur och växla pengar och annat praktiskt som behöver göras inför resan. ska börja med att gå igenom garderoben för att se vad det är jag ska ha med mig och vad jag kan tänkas behöva.

fick mina linser i vilket fall så det är avklarat, nu kommer jag kunna se något på beachen.

arbetsvecka

äntligen är en lång arbetsvecka slut.

förr brukade jag tycka om den här tiden men det var när man gick i skolan och våren var fylld av extra lediga dagar, sol, glass i parken på rasten.

idag förknippar jag den här tiden enbart med stress och sol. det som inte skulle upprepas från förra året upprepas och är precis lika komplicerat, tidskrävande och stresskapande.

och där emellan kommer solen och förgyller.

nu är det två hektiska veckor innan jag går på semester.

men idag är jag ledig och jag ska stänga av allt. alla tankar på arbete läggs i väskan och öppnas inte upp förrens på måndag.

ERIK

det kom en kille och ställde sig här utanför och ropade på ERIK.

det var länge sen. jag trodde att ERIK flyttat för ett bra tag sen. det var tomt i hans lägenhet ett tag också det är jag säker på. men kanske var det så att han bodde där med någon som flyttade ut i just det fönstret som såg tomt ut och kanske bor det någon annan där som inte är lika festsugen som ERIK är känd för att vara.

för Er som inte vet vem ERIK är så kan jag berätta att han bor i mitt hus. i den andra flygeln. ERIK brukade ha fester på torsdagarna lite då och då, under nolle P var det ofta samling hemma hos ERIK.

för att komma in i vårt hus behöver man en tagg. det finns ingen porttelefon så det finns inget sätt att kontakta den man vill besöka annat än att ringa på mobil eller ropa. de flesta väljer nog att ropa på ERIK för hans namn ljuder ofta här utanför....förr var det mer än vad det varit den senaste terminen.

men nu är det alltså så att han bor kvar eftersom det ropas på honom fortfarnade.

för fler historier om ERIK och hans upptåg som varit oundvikliga att inte höra om, sök i bloggen.

a day at the office

a day at the office gives gröt i huvudet

efter mycket huvudbry, pusslande, stress, panik (från min sida) så ser det ut som om att det kanske skulle kunna gå att lösa sommaren.
det har inte varit enkelt, det är säkert inte sista ändringen även om vi hela tiden säger att nu får det inte bli fler ändringar...
men nu får det inte bli fler ändringar

hela dagen tog det att få ihop något som ser ut att kunna funka.

somnade på bussen hel som vanligt men vaknade flera ggr under resans gång. en promenad var verkligen behövlig idag.

hade helst gått på en lång promenad men vad jag inte viste när T, M och S kom med hund var att det regnade. gick och pallade rabarber med dem fast det är ju inte att palla när man frågar om lov..

skippar rabarberpajen och House för att istället gå hem och torka. provade ringa Honom utan resultat. jag antar att vädret i Dalarna är bättre eller så är han bara mer diciplinerad och springer omkring i regnet. inte helt omöjligt.

imorgon är det jour så det blir en lång dag så nu blir det snart sängen.

tänkte på det igår när jag skulle sova att jag tycker verkligen om att krypa ner i sängen och kura ihop mig och känna de mjuka lakanen. det är mysfaktor.

dagens..

green chai words: be proud of who you are.

ja verkligen!

efter att ha sovit massor i helgen skulle man kunna tro att man skulle vara lite pigg idag men imorse var jag supertrött. men det gick över.

jobbade och slet...eller ja jobbade i vilket fall. somnade på bussen på vägen hem som alltid. det slår aldrig fel.

drog iväg till gymmet idag igen! två gånger på mindre än en vecka. vill gå på onsdag det vore perfekt men då är det jour så vi får se hur länge det håller i sig nu. men det var skönt, är härligt darrig i armarna nu. träffade Alfons som var på väg till Afrodansen och försökte på en att hänga med...efter att man precis avklarat ett pass på 1,5 timme! men nästa gång är jag på..

kom hem till tystnad så jag lagade lite mat, duschade och nu sitter jag här och tänkte shoppa lite. måste få iväg en beställning på linser, det börjar gå mot sommartider och det är bara tre veckor kvar till Cypern har jag förstått.

ska nog ut i helgen och göra några inköp också för att maxa resväskan med allt man behöver.. det är tio år sen jag åkte på solresa sist och då var det Cypern då också..har iaf inhandlat tre bikini säsongen till ära så jag ska nog klara mig på den fronten i vilket fall.

nej shopping nu och sen prata lite med Honom innan det blir en tidig kväll tror jag.. imorgon väntar en heldag at the office. få ihop hela sommarplaneringen.

kram kram









bakat

har ägnat dagen åt de hushålliga sysslorna.

städade lägenheten från topp till tå om den hade haft sådanna.

åkte iväg och handlade. startade igång en bulldeg och gick sedan på promenad med T medan degen jäste.

kom hem igen och bakade ut fyra plåtar med mandelmassebullar.

bjöd över T på fika och hann även med att göra kardemummabiscotti så nu är kakburken full.

lagade lite mat och tjop hade all tid försvunnit. ska röja undan lite ytterligare en gång och sedan lägga mig i sängen och läsa lite.

blandad kompott

helgen har bestått av en blandad kompott. det är inte helt lätt att sammanfatta vad jag har haft för mig.

igår hällde jag olivolja i håret och gick runt med det halva dagen. kändes bra kletigt men oh vad bra det blev sen när jag tog min andra dusch mot kvällen och tvättade ur allt med schampoo. måste verkligen rekommendera det. det var Jess som tipsade om det att hennes syster (en av dem) brukade göra så..

plockade med lite allt möjligt.

såg lite tv. missade det jag hade tänkt se på tv. The City.

valde bort ännu en filmkväll. har inte ro i kroppen just nu att sitta ner och se en hel film. och det har också med allt det som jag lärde mig och kände igen mig i på föreläsningen från Medierådet. vi unga gör inte en sak i taget utan vi är uppkopplade mot allt möjligt samtidigt vilket har resulterat i att jag kan se tv program med reklam i för då kan jag resa mig upp och röra på mig emellanåt, det blir en naturlig paus. jag kan se serier på dvd för de är max 30 minuters avsitt åt gången. men en hel film. nej inte just nu. jag måste komma ner i varv jag fattar ju det...men det är inte lätt.

inte undra på att det är rörigt i huvudet. och mitt råd på jobbet, en sak i taget, hmm lättare sagt än gjort. måste istället fundera ut hur det ska kunna fungera i praktiken. listor? se hur det minskar, se vad man faktiskt har gjort istället för att tänka på alla saker som man inte har hunnit med och stressen är i full gång

organisatör

organisatören här hemma är i full fart med att riva i grejer lite överallt.

efter perioder med mycket jobb, jour, resor och lite fritid bildas det högar lite var stans. nu är det dags att gå igenom dessa högar och sortera. pappersåtervinning, pärmar, skräp.

det roliga med att gå igenom saker är att man hittar oväntade saker. dock brukar det ta längre tid när man hela tiden stannar upp och tittar på något lite extra.

sömn

slutade jobba igår klockan 18. efter att ha vandrat genom regnet till affären kom jag slutligen hem. hem till tystnaden, lugnet, ensamhet. total njutning.

T hade ringt för att tala om att filmen skulle börja hemma hos grabbarna men att få ligga ensam på soffan i lugnet kändes helt rätt så jag avstod från att bege mig ut i fler vandingar i regnet.

slängde in fiskgratäng i ugnen, Han ringde, jag åt och somnade på stört på soffan.

jag brukar inte sova på soffan. jag kan vara på väg att somna men oftast tar jag mig upp och kommer i säng men inte igår, jag slocknade bara.

vaknade och ranglade runt i lägenheten för att göra allt klart för en natts sömn. det var länge sen jag var så ostadig på benen.

somnade på en gång och vaknade inte förren 5 i morse. lite väl ambitiöst att gå upp då tyckte jag och sov vidare. vaknade igen strax före klockan 8. tyckte att det kändes rätt rimligt och tänkte på allt jag skulle hinna med att göra under dagen efter att jag först bara skulle ligga och dra mig lite...

vaknade till liv igen 10.15.

12 timmars sömn är inte dåligt. känner mig som en ny människa. undrar bara vad som hänt med vädret? och varför människor skriker där ute? vad är det nu för studentjippo på G?



sammanfattande föreläsning

en sammanfattning av föreläsningen då som hölls av en kille från Medierådet för jourare.

digitala infödda = barn som föds idag

digitala invandrare = den äldre generationen som försöker hinna med i svängarna kring den nya teknologin

Douglas Adams sa för många år sen " allt som finns när du föds är helt naturligt i ditt liv"   barn som föds idag vet inget annat än att samhället består av en hel uppsjö av teknologi.

en ny kultur, ett nytt språk

ungar idag vet knappt vad en LP skiva är för något. jag själv har aldrig spelat en LP skiva även om de fanns i hemmet när jag växte upp. föreläsaren drog ett exempel om sin lillasyster. själv var han 30 och systern 17. hemma på julen spelades Agneta Fältskog på LP skiva, när skivan tog slut bad pappan dottern vända på skivan. Vända på skivan? 

som sagt idag sker förändringarna snabbt.

15 åringar idag har inget annat att relatera till, en värld utan datorer. hur såg den ut? det är knappt så att jag kan det, jag började använda dator i 13 års åldern när man satt vid några gamla sega burkar på modem i skolan och försökte surfa sig ut på någon sida klockan 14 på eftermiddagen. det var ju en omöjlighet att få något gjort. det tog hela lektionen att komma in på en sida.
idag skriver jag obehindrat på tangentbordet, ingen mer pekfingervals, använder dator inte internet dagligen i mitt arbete och mitt privatliv.

gissa snittåldern för användandet av datorer idag...?   fem år.



viktigt att veta att det finns något som heter Nätvandrarna och finns bland annat på Fryshuset. surfa in där för att läsa mer om deras verksamhet.

barn är i stor utsträckning ensamma när de sitter vid datorerna. många har datorer på sina rum vilket gör att frånvaron på vuxna och deras insyn blir ännu mindre. förr låg ungarna under täcket med ficklampa och läste serietidningar. idag ligger undan runder täcket med laptopen.
barn måste själva tänka ut försvarsmekanismer för att skydda sig mot allt som nätet erbjuder.

prata med barnen om nätet, mobilanvändande osv. sätt inte upp en mängd spärrar mot sidor som barn inte bör komma i kontakt med, för vad händer när barnen kommer runt dessa spärrar? och ingen har pratat om dessa sidor?


pos = parent over shoulder   dvs. skriv eller skicka inget olämpligt just nu  (hade jag ingen aning om att det betydde så redan jag börjar ligga efter i chatt-snacket och teknologin, you got to keep up!!)

google-generationen kommer aldrig svara "jag vet inte" på en fråga.

hur orkar vi hålla på som vi gör? den äldre generationen gjorde en sak i taget (undantaget kvinnor kanske som försöker göra en hel massa samtidigt.)

vi sitter vid datorn, har msn igång, web cam igång, facebook öppet, bloggar, skriver på en uppsats, sms:ar, pratar i fast telefon, laddar ner låtar till ipoden och lyssnar på Itunes, zappar på tvn ....allt samtidigt...
när kraschar våra hjärnor? jag tror min redan kraschat...

men det går inte heller att helt självklart stänga av allt. stänga av dator, stänga av mobil. helt avskärma sig från allt. för tänk om man missar något? bäst att jag kollar mejlen en gång till, det kan ju ha kommit något?


osammanhängande text utifrån mina föreläsningsanteckningar.. men det kanske kan ge någon något?

rätt gissat

gissade rätt igår med att det skulle bli segt att komma upp idag. somnade någon gång efter 12 vilket är mycket ovanligt för mig då jag oftast sover strax efter 22 numera. kanske beror på att man går upp strax efter 5 några dar i veckan.

som sagt segt. snoozade både på väckarklockan och mobilen vilket iof inte gav mig så många fler sömnminuter men det kändes på något sätt bra att ligga kvar länge.

men så blev det ju stressigt. fick ställa mig och göra matlåda imorse också när det inte blev gjort igår.

dagen känns inte alls rolig. trött, omotiverad, stressad och listorna på saker att göra innan semestern börjar växa sig väldigt långa både på jobbet och privat. varför blir det alltid så? allt ska hinnas med innan semestern.

imorgon är en ny dag, sovmorgon, solsken, städning som ger en härlig känsla i kroppen, baka bullar som sprider en härlig doft som avnjuts färska i gräset med ett glas mjölk...satsar starkt på morgondagen!


föreläsning

har varit på föreläsning idag på kvällen. det var journingen som hade hand om den. jättebra föreläsning var det. det handlade om barn och it,

får göra en sammanfattning vid ett senare tillfälle om jag får motivation till det. otroligt roligt var det att gå dit som ung när det fanns en helt annan generation med på föreläsningen som hade en rad frågor kring it-åldern och hur vi kan leva det liv vi gör och jag som faktiskt börjar bli gammal och inte hänger med i alla som 10-åringarna håller på med på nätet...jag börjar bli lite lost själv...

är lite uppe i varv och vill inte riktigt gå och lägga mig sen jag kommit hem från föreläsningen. dels kom jag hem sent och vill hinna känna att jag varit hemma lite innan det är dags att åka på jobb igen och dels är jag nu åter ensam hemma igen så jag vill njuta lite av att kunna ligga på soffan och det är lugnt, tyst och underbart.

men det är bäst att göra sängen för imorgn kommer inte bli lika rolig om jag inte lyckas sova snart...

det är spännande nästan jämt

okej så jag var iväg och klippte mig. innan jag skulle åka sa T att jag behövde ju inte klippa mig. jo det behöver man om man har långt hår som blir slitet efter alla år det har funnits på huvudet.

vet inte om jag berättade att när jag var in på salongen och beställde tid fick jag hjälp av en äldre kvinna i 55-60 års åldern vilket fick mig att fundera lite på vilken målgrupp denna salong hade. ville bara ångra mig och gå därifrån. men hur skulle jag kunna göra det när "tanten" står där framför mig och undrar vad jag har för ärende till salongen..

tänkte att jag kan boka en tid och sen ringa och avboka om det skulle vara så...

fick dock tid hos en annan frisör med ett ungdomligt namn så jag tänkte att det måste vara rätt okej iaf. hade även tittat upp recensioner på eniro och det lät positivt.

kom till salongen och innanför dörren stod en äldre dam vilket fick mig att börja tvivla igen när vi satte oss bredvid varandra på soffan för att invänta vår tur.

så kom min frisör. en rätt ung tjej i min egen ålder.

det första hon frågade var om jag hade nytvättat hår vilket jag hade för jag skulle aldrig kunna gå till en frisör med skitigt hår även om de tvättar håret på en.

okej vad bra sa hon då räcker det med att jag blöter håret med flaskan och så gick hon för att fylla på blomsprutan!!

va? ingen service? inget hårtvättande med lyxigt salongschampoo och inpackning och massage av hårbotten?!! jag började ana ugglor i mossen.

så frågade hon hur jag ville ha det och jag nöjde mig med topparna och att jag ville behålla längderna...för jag visste redan då att denna människan kunde inte klippa frisyrer som jag vill gå runt i.

hon visade mig att hon skulle ta max 5 mm. det var helt okej med mig...medan hon började spruta ner mitt hår med blomsprutan började jag fundera över när jag skulle få tid att åka upp till Dalarna och klippa mig hos underbara Karin.

Karin som tvättar håret, ger en massage i hårbotten, lämnar en med inpackning i schampoostolen medan hon springer iväg och slänger i en tvätt eller två i tvättstugan, som fönar håret torrt och plattar det med plattång och sedan klipper det med säkerhet trots att det enda man ser när man sitter där är stora hårtussar som flyger åt alla möjliga håll och kanter.

men nu satt jag här i en frisörstol långt från Dalarna och blev sprutad blöt i huvudet. frisörer ska inte klippa i blött hår! sen började hon klippa. RAKT AV. rakt rakt rakt av. genom hela håret tog hon sakta bort allt som en gång varit en frisyr med fina uppklippningar och fall. allt försvann medan hon tog av max 2-3mm hår vilket man ju får vara tacksam för trots allt. det lämnar mycket hår kvar på huvudet för Karin att fixa med så fort jag får tag i henne.

när det kom till luggen frågade hon om jag klippte den själv eller på salong. det har varit lite olika med det faktiskt. klippte den en gång hos frisör och fick betala 140 spänn för det!! hade jag vetat det hade jag inte gjort det men det är en annan historia!

hon frågade om jag var nöjd eller om hon skulle klippa den. jag ljög och sa att jag var nöjd med den även om den känns för lång men jag ville inte ha en RAK lugg så jag gör det hellre själv hemma i badrummet.

runt ansiktet klippte hon inte alls. inget som formade sig runt min ansiktsform.

så nu är jag här med RAKT hår. kan knappast kalla detta för frisyr men det är åtminstone långt fortfarande.

25 minuter tog det sen var jag klar, ikletad en massa vax och grejs som hon inte ens frågat om hon fått ha i. bra frisörer brukar fråga om de får använda produkter i håret.

sneglade mot stolen där jag suttit under spektaklet och kunde inte se något hår alls på det avstånd jag stod på. hos Karin ligger där alltid ett hav av hår strött över hela golvet efter en klippning och man undrar om det finns något kvar på huvudet vilket det konstigt nog gör.


ja det är spännande nästan jämt...
















klippning

idag ska jag iväg och klippa mig. något som jag allt som oftast fasar för samtidigt som jag ser fram emot det. att få en fräsch känsla över håret. men det kan också leda till ett otroligt missnöje om frisören inte är tillräckligt bra.

tar med en snodd till jobbet i fall allt så att man kan dölja det värsta. nu kan jag väl bara bli positivt överraskad? eller?

återstår att se.


längtar till min frisör Karin börjar jobba igen efter sin graviditet. hon är oförutsägbar, ADHD light. sticker iväg och tar en kopp kaffe mitt i klippningen eller lämnar en i duschen för att sticka iväg och slänga in handdukar i tumlaren. men hon kan sina grejer. hon är skicklig i det hon gör.

gårdagens avslut

det äckligt ojämna håller i sig..

var otroligt duktig igår. hade en bra dag som man önskar att alla dagar kunde vara.

jobbade, tränade på gymmet, lagade mat, åt, städade badrummet, tog en promenad med T, kom hem hann se Greys Anatomy och plocka undan tvätt.

vissa dagar rasslar det bara till...andra dagar tycks stå helt stilla. konstigt!

äckligt ojämn

ett "östgötskt" begrepp att lägga på minnet är äckligt ojämn..(min kollega T använder detta uttryck och vi har pratat mkt dialekter så jag tar mig friheten att göra detta östgötskt)

detta gäller för mig och träning. jag är en riktig periodare. jag börjar men livet tycks alltid komma emellan på något vis och träningen rycker ut genom fönstret..

men idag har jag som så många gånger förr börjat igen. jag har varit på gymmet och tränat efter ett uppehåll på säkert 2 månader. men just nu passar det in i mitt livspussel. jag har lite tid över att disponera så som jag vill.

att det redan nästa vecka verkar se tjockt ut i kalendern igen det är en annan femma.

nu är nu..och jag har kört ett gympass, pumpat musklerna.

och min belöning för detta? solen sken när jag klev ut genom dörrarna från Campushallen. min cykelsadel hade tom hunnit torka.

kvällen

regnvädret och de mörka molnen drog med sig en tung huvudvärk. positiva och negativa energier i luften ;)

men allt eftersom molnen skingrades och solen började titta fram på kvällskvisten försvann också huvudvärken sakta bort.

var ut på en rejäl promenad med T. det var länge sen jag umgicks med min särbo nu.

luften var klar och frisk. underbar.

vantar och mössa nästa?

som exlusiv medlem i HM club fick jag erbjudande om att beställa Höstkatalogen före alla andra.

fick hem den idag så nu har jag bläddrat igenom den, sett massor av snyggt och kom fram till att vantar och mössor i maj är kanske lite fel tänk när sommaren knappt har hunnit börja!!

allt kommer tidigare också tidigare...

snart ska vi väl köpa julgran också!!

fast det är faktiskt hög tid för mig att börja klura på årets julklappar...födelsedagspresenterna är redan uttänkta och klara för i år...jag är sist ut i juni sen är det färdigt med tårta tills fars dag i november..

men julklappar det brukar jag ha någon tanke om ganska tidigt så att man inte står där i sista minuten utan man vet vad man är ute efter och att det finns en god tanke bakom...

klura klura..

monopol och konkurans

idag diskuteras det kring Apotekets framtid. särskilt eftersom två av vännerna har sina arbetsplatser inom Apoteket.

blev lite glad när jag hörde att Boots kanske kommer till Sverige. skulle behöva en ny läppglans i No7 serien haha nejdå. jo men snart iaf ;)

fast jag tror att jag håller mig kvar vid Apoteket ändå, möjligt vis att Boots kan konkurera om min uppmärksamhet bara för att jag gillar att gå där inne när jag är i GB men..Apoteket är ändå Apoteket...och jag håller allt som oftast fast vid det gamla goda...

måndag

måndag

tidigt

jobb

timbank

hem

lugn och ro

handla

städa

laga mat

promenad

mysa

sova

curling

det ena föder det andra..

tänker nu på curlingföräldrar..föräldrar med karriärer som inte har tid för sina barn m.fl.


kommer vi bli dessa föräldrar för att vi kommer vara rädda för att ta en konflikt, för att det tar tid, för att vi vill döva vår ångest för att vi inte räcker till för att finnas där?



jag tänker på och märker mycket av min egen uppväxt och folk runt omkring mig..

hur kommer det sig att jag kan allt det jag faktiskt kan? har jag någonsin läst ett recept på hur man gör köttbullar? inte vad jag kan minnas. men ändå så gör jag fruktansvärt goda köttbullar, så hur kommer det sig?

jag inbillar mig att det har att göra med att jag alltid gjorde mina läxor vid köksbordet för det var där mamma fanns när man skulle få hjälp. (min far var stora delar av min uppväxt utomlands och när han kom tillbaka trodde han att jag fortfarande höll på med multiplikationstabellen...otroligt löjligt tyckte jag då, hihi)

så mamma läste diktamen på kassettband som jag kunde lyssna på om och om igen. läste glosorna medan hon rörde i grytan på spisen. förhörde andra läxor på samma sätt. när jag hade svårt med matematiken fick jag istället ställa mig och rulla köttbullarna eller steka korven.

man har ju varit hemma när det städats, när det diskats (var otroligt intresserad av disk när jag var liten och skulle tom bli diskerska på Domnarvsgården vid ett mkt svagt tillfälle i mitt liv, jag som avskyr disk idag och tycker det är det tråkigaste hushållsarbete som finns - men poängen är att jag vet hur man gör!)

allt jag har lärt mig har jag lärt mig genom att hjälpa till, finnas där, snappa upp, iakta.


tycker detta är otroligt facinerande i mitt arbete med AS. vissa kan otroligt mycket medan andra inte har snappat upp och lärt sig hur man steker köttbullar.
jag frågar mig också om det förutom en fråga om funktionsnedsättning också har med genus att göra?

men hur ska man lära sig detta om man är 20+, har flyttat hemifrån, och inte har stödteam?   det är ju frågan...för någonstans måste man ju lära sig ifrån...

så är det ju...

låt oss ta oss tid att lära ut livskunskap till våra barn...

eller ska lyxfällan och rent hus bli ett stående inslag i tv-tablån 20 år från nu?

skuldsanering och vräkningar kan inte bli vår vadag... nej nu tog jag i igen...

uppföljning på 80-talister

en uppföljning på ämnet 80-talister måste också komma till skrift...

det jag tänker på är livspusslet..

idag handlar mångt och mycket om att vara just framgångsrik att bli någon..

men detta skapar också stress i vardagen. allt flera unga blir också utbrända (dvs de som kämpar och inte curlas av sina stackars föräldrar som säkert är de som får ta utbränningsdiagnosen av doktorn)

vi ska vara snyggast,bäst och vackrast!!

det vi inte kan fixa på egen hand, fixar vi genom plastikoperationer och fettsugning, vi går till skönhetssalonger och spenderar pengar vi inte har på outfits (inte kläder utan outfits) och den senaste elektroniken...

hård? jo jag går hårt fram och generaliserar hej vilt...men det är poängen

så åter till livspusslet...

eftersom vi ska vara på topp idag är det inte alltid så lätt att få livspusslet att gå ihop. allt fler känner sig stressade över hur de ska få allt att gå ihop. allt vi ska hinna med innan vi blir fullvuxna.

det ska studeras, det ska resas, det ska upplevas, det ska extraordinärt, det ska jobbas, det ska tränas, det ska umgås...osv. det bara rullar på..

längtar tillbaka till en tid då jag inbillar mig att man bara fick vara..

idag är bara snarare ett nedvärderande ord. har hört det i flera sammanhang. jag är bara barnskötare, jag är ju bara handläggare, jag är ju bara...

det är minsann inte så bara, för vem säger att utbildning bara är bättre?




80-talister

läste en krönika av Cicci Wallin i Metro här om veckan. den handlade om att tidningen Chef gjort en undersökning bland chefer och kommit fram till att flera chefer varit med om att barnens föräldrar haft ett ord med i löneförhandlingen...

de föräldrar det gäller är curlingföräldrarna som uppfostrat oss 80-talister...

jag skäms för att tillhöra gruppen 80-talister om detta blir ett sätt att generalisera oss från andra generationer.

men tyvärr kan jag bara hålla med i det hon skrev i sin krönika...för jag kan själv se det bland de unga vuxna som finns i omgivningen. det talas hela tiden om att bli STOR (inte i form av kroppshydda för den ska vara den pinnsmalaste du sett, inte heller i form att bli vuxen utan) dvs. FRAMGÅNGSRIK

och det är det ju inget fel i. att vilja lyckas ( the Swedish Dream??)  men vad är vi villiga att uppoffra för att nå våra mål?

allt för ofta vill den unga vuxna ha allt, vara lyckad men är inte direkt intresserad av att investera något för att nå dit upp - till målet.

den andra sidan på myntet är de som satsar, som jobbar och kämpar för att nå sina mål..  men tyvärr verkar det inte uppmärksammas lika mycket..

nej ungdomen är lat...

och säkert kommer vi att säga samma sak och den kommande ungdomen?

frågan är hur vi 80-talister kommer att uppfostra våra barn, nu när vi själva fått allt serverat på silverfat....

skrämmande tanke





djungeltelegrafen

djungeltelegrafen fungerar rätt bra där uppe i Dalarna. pratade med AF som fått information från lillasyster..

kanske kan också det mystiskt försvunna täcket komma till rätta?

söndag

söndag. sista lediga dagen för denna vecka. nu är det hög tid att se till att allt man ville göra också görs.

hade en lat början på dagen innan vi drog igång och fixade lite här och lite där.

bytte gardiner i vardagsrummet. slängde några blommor som helt mystiskt bara gett upp. mina äldsta blommor som jag haft i flera flera år redan när jag bodde hemma i flickrummet har nästan allihop bara gett upp och dött nu under våren. skumt.
var upp på vinden med saker.

när vi så börjat fixa lite här och där så började det uppstå behov. en ny duk som passar till gardinerna skulle vi haft. en bra förvaring till vinterkläderna som jag ska rensa ur garderoben vore bra. garderoben är full av kläder och ändå har jag inget att ta på mig! sommarkläderna borde ligga kvar uppe på vinden om jag inte misstar mig kommer jag på nu.
några nya blommor vore trevlig att ersätta hålen med som uppstått efter de vi slängde bort.

så vi for ut på en sväng.

det blev förvaring, en ny fläkt eftersom den gamla fått ryka, en blomma och en tomatplanta. hade tänkt odla upp en egen tomatplanta då det är ganska enkelt men när det fanns tomatplantor för 35kr så fick det vara värt det. jag har ju trots allt mina chili som växer på riktigt bra.

inväntar nu tvättiden som börjar om 15 minuter...sen får det räcka för idag.


sol

det kanske inte är någon som  har missat det fina vädret vi har haft idag. helt underbart men skapar också ett vist dåligt samvete.

jag hade tänkt röja upp i lägenheten och byta gardiner och lite pyssel..men det kan man ju inte göra när det är sol och varmt ute på något sätt.

så jag snörade på mig skorna och begrav mig ut på en promenad genom skogen, lyssnade på fåglarna och tittade på vitsippor.
igår när jag var ute och gick såg jag ett rådjur som stod och betade. fantastiskt! jag kunde smyga förbi utan att skrämma djuret.

när jag kom hem från promenaden tog jag en filt, pizza kvar från igår och min senaste bok av Hanne Vibecke Holst Kvinnan med de vackra händerna och la mig i solen för att lapa lite som alla andra här i studentlägret. vart man än går ser man studenter ligga utbredda på filtar och lapar sol.

själv tycker jag att det är fruktansvärt tråkigt att ligga i solen så det händer inte allt för ofta men har jag bara en bra bok så kan jag sträcka mig så långt att jag lägger mig på mage och plöjer några sidor.. men att vända på sig och sola magen är inte lika härligt för det går inte lika bra att läsa åt det hållet.

när jag så tröttnat efter en timme eller så gick jag in och bakade två sorters kakor. det börjar bli dags att baka när sommarvärmen kommer i fall man ska ta med sig fika ut.. ska ta och baka bullar någon dag också tänkte jag. mandelmassebullar!


nu blir det film.







helg

äntligen är det helg igen.

veckan har kännts lång av någon anledning. kanske för att den har varit så händelserik. i tisdags hämtade jag upp Honom. på onsdagen jourade jag. torsdagen innebar Valborg som jag avstod ifrån för att krafterna till något firande fanns inte, fredagen kändes som att jobba på en söndag.

vaknade i morse och trodde att jag försovit mig och att jag borde vara på väg mot jobbet. att jobba röda dagar förvirrar huvudet.


RSS 2.0