sommar

vissa saker hör till sommaren.

när det blir sommar då fixar jag fötterna och målar dem i något fint lack, jag färgar ögonfransarna inför alla bad på stranden, jag bakar bullar och slänger iväg massor av pengar på härliga jordgubbar, meloner, nektariner och annan god frukt.

då är det sommar!

övar

så igår övade jag på det här med att bara vara.

det är lite roligt för det var inte länge sen som Fredrik Lindström pratade om detta i något program på tv, att svenskar har så svårt för att bara vara. man måste göra något hela tiden, ha ett mål, prestera något..

det var rätt tråkigt att bara vara kan jag ju meddela. visste inte riktigt hur jag skulle göra.
slängde mig på madrassen på kontoret men det blev snabbt tråkigt. låg på soffan men de visar mest repriser av repriser.

så jag tog min tvättkasse och gick ner i stugan och slängde in de två sista maskinerna så nu är jag ikapp. alla bebiskläder, lakan och filtar tvättade, alla mina kläder och våra sängkläder och handdukar tvättade, våra tre gäster de senaste två månadernas sängkläder och handdukar är tvättade, draperiet i köket och mattorna lika så. rubb och stubb.. såååå skönt!

och när jag slängt i tvätten fortsatte jag med projektet bara vara utomhus. stekhett! lunkade sakta bort mot fotbollsplanerna och hittade mig ett träd där jag satt mig och försökte att bara vara. tittade på folk som passerade.

när jag skulle ta mig upp igen så gjorde jag det igen! denna gången hittade jag en femklöver :)

begav mig mot centrum och hämtade ut lite pengar innan tvätten hämtades och hängdes.

när Han sedan kom hem åkte vi ut till självplocket och plockade jordgubbar.



jag gjorde så gott jag kunde men ner kom jag och lyckades fylla halva min hink i alla fall, men då var Hans redan full så han fick överta min också. två små hinkar med bara fina gubbar i. underbart!

sen blev det lite snabb veckohandling på det. någon måtta får det vara på att bara vara :)  man måste ju göra något också ;)






glömsk

tänker på alla saker jag vill hinna med och saker som behöver göras..glömmer lätt bort att jag ska ju vila. ops!

middag

jag får tacka och bocka för den fina middagen som Han bjöd på. vi beställde vitlöksbröd och en grillbricka med tre sorters kött och flera olika såser att välja mellan. jag var om möjligt ännu rundare och tjockare när vi gick därifrån än när vi kom dit :)

härligt!


bilen låter bättre än innan också. tipp topp...typ i alla fall.

på plus- och minussidan



att mina bullar blev stora fluffiga och smakar gudomligt med kall mjölk en varm dag som denna

att jag äntligen fick tillbaka min examensuppgift som jag gått och väntat på med posten hela förra veckan och jag är GODKÄND och fina kommentarer

fick också ett kort från Hans familj samt ett jättefint kort på svägerskan som tog studenten som tackar för uppvaktningen.


-

att man alltid får skrivet i kommentaren att Du kunde avslutat med ett avsnitt om...  nej! hur 17 skulle jag kunna göra det när jag ska klämma in allt som jag lärt mig på en termin på MAX 5 sidor med 1,5 radavstånd? då vill jag faktiskt också veta vad de tycker att jag har tagit upp som är irrelevant och som jag kunde ha låtit bli att skriva..


att jag har fått papper om vem som kommer att vara min handledare under vfu i höst...och jag har blivit placerad i Norrköping! hmm. det ingick ju inte i planen som studerande mamma.. 10 dagar spridda under hösten ska vi ha vfu. nu fick jag något att klura på..



men jag tror att nu krävs det lite vila innan det blir att fixa till sig för en ljuvlig middag med Honom.


födelsedagen

alltså min födelsedag inte BF ;)

fast skulle vi starta någon slags tradition så borde en bebis titta fram till morgondagen. min far är född dagen efter sin mor och min syster är född dagen efter sin mor.

men morgondagen är redan upptagen av ett litet A som kom för ett år sedan några minuter efter midnatt. och gårdagen är upptagen av samma familj som hade bröllopsdag. så det är bättre att välja ett annat datum så får vi fira än mer :)

fira kan aldrig vara fel ;)

jo min födelsedag kan faktiskt bli fel att fira för den kan bli så utdragen. vi firade ju redan i början av månaden när mor och syster fyllde. och i helgen firade vi igen mina föräldrar och vi. och idag firas jag på fb och i mobilen med meddelanden och telefonsamtal och ikväll ska Han bjuda mig på middag i Motala hamn.

haha..det är en lustig historia det också. igår skulle vi åka och fixa till bakre ljuddämparen på bilen eller som jag säger..avgasröret.. men då har de tagit bort alla liftar i hela stan på gör det självhallarna!! dumt! så närmast som de kunde säga var Motala.
och eftersom jag inte kan hitta någon bra köttrestaurang här i stan (vet inte alls vart man ska gå, har tittat runt men inget känns lockande) så kollade jag upp hamnrestaurangen som jag besökte förra sommaren med mommen och moffa... så dit ska vi och så ska vi mecka bil.

det gäller att vara effektiv :)

annars är jag faktiskt lite sugen på att baka bullar..i värmen och allt. ska nog dra igång det projektet..och säkert ångra mig när magen är i vägen och mjölet yr haha.


på alla fyra

medan vi väntade in mina föräldrar för lite fika passade vi på att njuta av vädret. jag måste väl njuta av det fina och varma även om jag hade varit mer än nöjd med kallt och regn ;)

(det är en omöjlighet att få någon blund i ögonen på nätterna)

Han satt i en solstol i solen och stekte med en bok medan jag låg på en filt i skuggan. när jag sedan ska ta mig upp från filten så har jag ju en väldigt snygg teknik som går ut på att man får ställa sig på alla fyra och då när jag blickar ner i gräset ser jag en fyrklöver. bara så där. så där som bara jag kan göra.

det hände ofta förr att jag hittade fyrklövrar under promenader med hundarna eller något annat. en blick är allt som krävs.

lycka!


midsommar

midsommar har spenderats vid Roxen tillsammans med mina föräldrar som kommit ner med husvagn över helgen.

pratade med mommen på telefon tidigare i veckan då hon ringde och kollade upp mig (tror nog att hon kör veckokontroll också även om jag inte vågat nämna högt blodtryck då hade det varit dagliga kontroller!!)... hon tyckte att det skulle ju bli sååå trevligt att vi skulle fira midsommar med mina föräldrar. detta upprepades ett flertal gånger under samtalets gång.. jag misstänker att hon tycker att det är bra att föräldrarna är nere och kollar upp oss..

men det blev en skön midsommar, utan koll, bara sitta i solen, titta ut över sjön och äta massor av gott hela dagen.

idag ska vi fira födelsedag. min födelsedag är ett sånt där evighetsprojekt som inte brukar ta slut på någon månad. eftersom mor och syster fyller 5:e resp. 6:e juni så börjas det redan då med att de firar gemensamt tillsammans med släkten och jag får ofta haka på ett hörn. nu är min mor och far nere så de passar på att fira redan idag fasten dagen inte infaller förren på måndag..

även om jag känner att i år glömmer jag bort att jag fyller år så kommer den ändå firas lite på måndag och så brukar det alltid bli lite efter det också i efterskott..

har bakat en födelsedagsbakelse med hallon och lakrits. får se om det kan falla in i smaken av gott som slinker ner denna helg.

evening snack

jag tror att jag får börja med kvällsmål så här de två sista veckorna..tre nätter i rad har jag varit vrålhungrig mitt i natten men inte orkat gå upp för att äta. då blir man ju lätt pigg och jag tycker inte om att vara ensam vaken på natten när det inte händer något.

så idag har jag preppat och tagit mig lite kräm och macka till kvällsmål. lägger ett päron bredvid sängen just in case!


samlare

har precis tittat på en dokumentär om samlare. vad spännande. det vore något att arbeta med, storsamlare. långsamt tålmodigt arbete som går på djupet med små små framsteg. vilken utmaning.

fast jag kanske ska ta tag i mitt eget samlande först? hittills har jag lyckats hålla mig till ett organiserat sådant som inte skapar lidande i min vardag. men jag har svårt för att göra mig av med saker som är funktionsdugliga fortfarande. vissa saker kan gå till välgörenhet men vissa saker kan man ju faktisk få sig en slant för.

men jag jobbar på det. att göra mig av med grejer för jag har ju insett att när man är bort åt 40-års åldern har man hunnit samla på sig en hel del och då är det bäst att börja i tidiga år och göra sig av med saker och ting lite då och då..

...fast det har jag väl tvingats göra hela livet? två gånger om året under min uppväxt har jag och syrran gått igenom våra rum med svarta sopsäckar för att göra oss av med grejer..vissa mer framgångsrika än andra..fast å andra sidan har hon sparat på rent skräp många gånger också..gamla godispapper och sånt..

idag har jag faktiskt gjort mig av med en hög som jag sparat på...en hög tidningar som jag tänkt skulle vara bra att ha, att titta tillbaka i. idag åkte de skoningslöst ner i återvinningen :)

värmerekord?

undrar just om vi ska slå värmerekord idag? redan vid 9 när jag åkte iväg till BM visade termometern på 24 grader och när jag kom ut därifrån hade den stigit till 28 och då var klockan strax efter 10!

jag har sovit en stund på soffan och lyckats bli kvitt min diffusa huvudvärk som BM skrev i journalen att jag hade i morse då hela huvudet bara kändes tungt.
när jag vaknade kokade hela lägenheten även om jag haft fönstret öppet och persienner nere. jag tror bestämt att jag får bädda åt mig inne på badrummet inatt där det är någorlunda svalt mot kaklet för sovrummet kommer inte att vara ett alternativ i natt. möjligen kontoret.

tänkte att jag skulle plocka undan lite tvätt och grejer här. mina föräldrar kommer ändå till krokarna under förmiddagen imorgon.

vore nice att gå ut och plocka lite blomster till en krans imorgon men jag vet inte hur ambitiösa vi ska vara i år.. förra året gick vi verkligen all in då släkten från Skottland var här och jag band kransar till de som inte själva ville göra en.






vad fina de blev.. farfar var så söt i sin.

BM

har varit på min veckokontroll igen då. usch vad jag inte ville duscha, fixa mig, sätta mig i en bil, åka ner, klämmas och kännas på..

har haft en usel natt. som ger en usel dag med tungt huvud, svullnad som gör ont i kroppen och bara blää. det kommer bli många timmar på soffan idag. hujedamig.

hade ju tänkt att få tag i kalkerpapper så att jag kunde börja brodera på mina mumintroll till spjälskyddet men det är en omöjlighet med dessa värkande korvfingrar och krånga in i stan efter BM var inget alternativ.

hade dock hinkar med mig för att ev. plocka jordgubbar men hade ingen större lust med det heller fast jag körde ändå förbi där ute på lill-landet och kollade om de kommit igång med självplocket men det såg inte så ut så det blev till att åka hem igen.

nu massor av rabarbersaft och soffläge.. BM's order...för inte far jag väl runt som ett torrt skinn? (roligt uttryck för övrigt!)
skulle jag fara runt?

skruvade ihop spjälsängen igår och tvättade tillsammans med Honom på kvällen för jag kunde inte göra det igår på förmiddagen för det var fullt IGEN! fattar inte. vad är det för studenter som är kvar och tvättar hela tiden? brukar inte vara så svårt att bara gå ner och ta någon av först till kvarn maskinerna men nu måste man tydligen boka upp sig om man ska få något gjort. ska inte de jobba? studenterna?

svar

haha ja Irene det kan bli lite långtråkigt och segt. knoppen vill mer än kroppen klarar. men ibland blir knoppen otroligt ofokuserad också och då blir det nog värst för då är det bara att ge upp.

som om jag skulle ge upp ;)

i boken har jag fortfarande inte kommit längre än till förordet. bara det var så otroligt bra så att det tar tid att smälta om man ska få in allt viktigt och det skapar många nya tankar. kan man säga det om förordet, då borde boken vara minst lika bra de kommande 300 sidorna... mina förhoppningar i alla fall.

som om inte det var nog. fick ett mejl med erbjudande om 15% rabatt på hela sortimentet och dubbla bonuspoäng som var för bra för att motstå så idag passade jag på att beställa hem lite böcker till höstens studier också. lika bra att göra det nu innan allt annat drar igång som man ska komma ihåg.

är lite smått irriterrad över att JAG ska komma ihåg att ringa och boka tid på bvc en vecka efter födsel och att JAG ska boka in min efterkontroll.
kommer inte VI har fullt upp med annat? eller är det bara snack som folk tutar i en medan man går och väntar? sömnlösa nätter och matmaskin.. det är väl det enda man ska orka ägna sig åt och knyta an och vara en familj. nej glöm inte ringa och boka in dig på möten!

så nu har jag preppat det jag kan preppa innan i vilket fall. jag har beställt kurslitteratur och bokat tid för besiktning av bilen med god marginal efter BF för att vara säker på att kunna åka egen bil till förlossningen för de kommer säkert hitta något att anmärka på och då blir det till att boka verkstad osv. och det kan vi göra efteråt när vi inte behöver någon bil på ett tag.

sommar sommar sommar

vilket sommarväder vi har.

jag har trotsat svullnaden och gett mig ut på en promenad i området istället för gravidfika. är inte helt jättesugen på en tur på stan.

har under natten klämt till höger höft vilket saktade ner promenaden något men runt fotbollsplanerna kom jag innan jag hamnade vid centrum för att hämta ut ett bokpaket. tre helt skillda böcker blev det.

satte mig på "uteplatsen" en stund och kastade mig över den första boken. en bok om AS, Arbeta med Aspergers syndrom Hantverk och den professionella rollen av Gunilla Gerland. Jag tror inte ens att bläcket hunnit torka innan den hamnade i min bokhylla. Förordet är skrivet i maj 2010 :) 

Plöjde igenom förordet och kan knappast vänta tills jag slukat hela boken... jobbledig ja men för det slutar inte sökandet efter kompetensutveckling. det känns verkligen som en bok som behövs där ute!!

men det blev varmt och svullet där ute i solen även om det var härligt i början så nu har jag dragit mig inåt igen. lite trist men det är så livet ser ut tyvärr. ska fylla på med vatten vatten vatten nu..

och sen får vi se vad jag hittar på..

from the past

idag är ingen vanlig dag, idag är 23:e juni..lilla C.

i övrigt väller barndom och uppväxt över mig. jösses vilka drömmar jag haft i natt. när jag skulle uträtta något bankärende så står där en av mina gamla klasskamrater i kassan och vid nästa anblick har personen bytts ut mot någon annan från det förflutna.
vidare ska badhuset besökas och det måste nog ha varit en klassammankomst för alla tycktes vara där..
folk man aldrig träffar eller ägnar en tanke åt.

och konstigt nog blev det sovmorgon idag också! var på G ett tag där när jag upptäckte att Han nog befann sig i duschen att bara Han kom ut så skulle vi äta frukost tillsammans.. jo eller hur.. fick en puss hej då. jag hade missat frukosten!

vaknade upp 9.10 idag. 11-timmars sömnpass verkar vara det nya inne efter en rad av dåliga nätter.

semester

sommar och sol och jag börjar längta efter semesterplaner..

miljöombyte och allt det där härliga.

fast vi kommer ju också få miljöombyte fast här hemma :)  den har redan börjat..

pratade med Mile som ska bila ner genom Europa..underbart härligt äventyr.

vi kanske skulle titta på vår båtresa? om vi ska hinna med den? slutar väl med att vi får hoppa av båten någonstans längs kanalen och bli hämtade med taxi hihi.


lotteri

varje dag är ett lotteri.

efter gårdagens sovattack var jag konstigt nog inte speciellt trött när jag verkligen skulle sova. vilket inte brukar vara något problem men inatt blev det just det.

har haft en slö morgon med min bok och inte så mycket mer.

dagens lotteri kommer nog inte ge så mycket mer i utdelning känns det som. efter att ha sprungit upp och ner i tvättstugan halva dan igår och varit och handlat mat så blir det nog en stillsam dag idag med mer bok och undanplock av tvätten.

kanske en promenad med Honom när han slutat jobbet och det inte längre är stekhett ute. svullnaden gör sig påmind och det värker i fingrar och tår.


väntar på posten, skräckblandat inför att återfå examensuppgiften. vill inte åka på en komplettering som då behöver tas tag i snarast..men samtidigt vill jag ha resultatet nu..

schhyyy

det ryktas om att de redan börjat sticka upp sina hattar.. kantarellerna..

jag som varit sugen på skogen hela våren är ju inte mindre sugen nu men jag vette 17 hur det ska gå till? i sakta mak med mycket mycket fika kanske?

fast hattarna var ännu små..men de måste ju skynda sig på att komma innan jag får en bebis :)



vilket bra svampår vi hade förra året. Han och jag var ute flera vändor i skog och mark på alla möjliga ställen och plockade och fyllde på frysen. alla de gula är sedan länge slut eftersom kantarellomelett blev en stor favorit men en hel del torkade trattisar finns kvar..


just idag

bara för att jag skulle tvätta idag så skulle tydligen de få studenter som fortfarande är kvar och var lediga tvätta idag också. maskinerna har gått varma men jag lyckades ändå få en hel del tvättat.

vilket tog på krafterna så efter lite Trinny och Susanna style tips så slocknade jag på soffan..vilket tydligen var 15.40 om jag går bakåt i tv tablån och jag vaknade till liv nu 17.10.

nu har jag verkligen fått sova.

få nu vänta på min nya man som äntligen ska klippa av sig svallet idag efter jobbet. hoppas att det blir bra och att han blir nöjd nu när det blev salongen närmast. sen blir det till att åka och handla.. tur att jag sovit middag :)


sovmorgon

oj idag tog jag sovmorgon. det känns som att det var ett tag sen jag lyckades sova så mycket i ett sträck. men vad skönt det var.

var vaken och filosoferade en stund vid 4 i morse minns jag och sen var det dags för Hans klocka att ringa men jag var väck. lyckades komma upp kvart över 9 och då kändes det som att jag sovit i en evighet.

fortsätter att öva på det här med att ta det lugnt nu under förmiddagen så får tvätten vänta till efter lunch. det känns inte som om jag ska med tåget direkt.

endast två saker bokade denna veckan och det är veckobesöket hos BM på torsdag och så kommer troligen mina föräldrar ner på fredag förmiddag för att "fira" midsommar och lite mig..

så vi behöver inte skynda skynda..det gör inget som det är sju nycklar kvar ;)

söndagsfläng

idag har varit raka motsatsen till gårdagen.

sov hyfsat gott inatt, vaknade en del men inget ont och var utvilad när det var dags att gå upp.

på förmiddagen for vi iväg till Norrköping och slängde in min telefon och det sista materialet jag gjort i tydliggörande väg. så nu får jobbet vara ett avslutat kapitel.

sen gick vi en sväng på stan och handlade lite mer bebiskläder, för även om vi har en del kläder så har vi det spritt i olika storlekar så det kändes plötsligt lite klent.

vi åt hemgjord glass och tog en paus i springet.

sen åkte vi tillbaka och fixade en lång del till avgasröret på bilen som Han ska mecka med någon dag och så handlade vi lakan till vagnen och takvaggan.

så nu känns det som att vi är klara och har det vi behöver. i veckan ska jag ägna mig åt att tvätta de nya kläderna och lakanen så de är redo att användas när det är dags.

åt middag ute på "vår uteplats" och slappat välförtjänt hela kvällen..

vilat kungligt

det blev inte så mycket av dagen.

Han har skruvat ihop skötbordet och vi har inrett badrummet med det. funkar hur bra som helst med vår hemsnickrade lösning. vi är bäst på att bo i skokartong!

jag handtvättade de resterande koftorna som mommen stickat så nu är det bara den långa torktiden kvar.

så blev det lite fotboll och därefter det kungliga bröllopet så nu har vi fått massor av vila båda två.

regnet kom nu lagom till kvällen och därmed myset. egen pizza ikväll och inga krav alls.

fortsätter vila kungligt.

pjuk

usch vilken natt jag har haft. nog måtte jag vara en riktig prinsessa för någon sömn har jag knappast fått.
 tror att jag kom i säng runt 23-tiden och redan vid 1 var det dags att vakna. något var otroligt fel så det gick inte att somna om. värmeslag i sovrummet och att vrida och vända på sig som man normalt gör var inte något alternativ då varje vändning kräver en stor insats med mycket möda och energi.

vid 2-tiden sov jag fortfarande inte. jag som inte haft ett dugg svårt att somna om tidigare. provade ut en rad olika ställningar men inget föll sig.

klev upp en sväng och kände svullnaden i hela kroppen. det onda i höftbenen som känns när man ligger ner avtog något.
försökte mig på att sova igen. lyckades i någon timme men vaknade igen strax efter klockan 5. hopplöst.

drog mig då ut på soffan och la mig där samt öppnade fönstret för att få lite luft. ryggstödet på soffan blir härligt mot ryggen på något sätt och jag lyckades sova vidare till halv nio då jag hörde Honom tassa ut ur sovrummet. Han var uppe och letade efter mig sen jag dragit ut på soffan också vid halv 6 tiden.


så det som skulle bli en härlig helg med två lediga dagar tillsammans ser snarare ut att bli en seg lördag från min sida med mycket vila och sömn.

I had plans!

i helgen?

lyckades hitta ut till Hjälpmedelscentrum där jag träffade en mycket trevlig man som ser på sina kunder precis vad de söker för hjälpmedel. det går inte direkt att gömma magen.

men sen åkte jag lite fel när jag skulle ta mig till BM. jag hade planerat min körsträcka men det var inte riktigt där jag hamnade, fast det gjorde inget för nu fick jag se lite andra ställen istället. fel hamnade jag inte men inte heller på den väg jag tänkt mig. jag hittar så fruktansvärt dåligt här i stan fast vi bott här i tre år, men vi åker ju aldrig någonstans heller..det är till stan eller köplandet.

hade ett spännande möte med BM idag. blodtrycket var uppåt skyarna så jag fick ligga ner som vanligt. tydligen hade hon konsulterat med läkaren om mig också men de var överens om regelbundna kontroller tills vidare. huu.
medan jag lämnade prov och vägde mig så konsulterades även en annan BM ang. mig. tydligen skapar jag huvudbry som jag inte är direkt medveten om.
fick se min kurva och fick den förklarad lite lite mer ingående denna gången. hade en topp för tre veckor sen vilket startade igång hela den här processen men nu verkar den ha gått tillbaka och följer sitt ursprung istället vilket ska uppfattas som positivt.

fortsatta kontroller är bokade till nästa vecka på torsdag och fortfarande vila och ringa som gäller. sen avslutar BM med att säga att ja då ses vi nästa vecka då...om du inte föder i helgen vill säga.
?!!!!

nej det hade jag nog inte tänkt svarar jag haha. känns inte som det iaf.

tur att vi packade färdigt väskan igår förutom en del saker som jag fortfarande använder som man får slänga ner så där i sista minuten.
i den här frågan är jag inte ett dugg rastlös. jag bara är där jag är. det är värre att vänta på julafton eller födelsedagen för den vet man när den inträffar. ingen ide att vänta på något som man inte vet när det ska hända..då får man nog vänta väldigt mycket tror jag :)


oförtjänt

drömmarna har kommit tillbaka. eller jag minns dem lättare nu igen. det har varit en del förlossningsdrömmar och nattens dröm hade också kopplingar till det.

drömde att Han fick stå till svars för något som någon annan gjort mig tidigare i livet som inte var okej. situationen var densamma men nu var det Han som utsatte mig för denna orättvisa behandling och vi bodde i en skokartong på 1 rok. Inte alls roligt..och allt det för en katt som ursäkt.

det var skönt att vakna upp och veta att det hela är historia och inte har något med livet idag att göra och verkligen inte med Honom att göra heller.

ännu ett bidrag till dålig nattsömn den lilla jag fått.

funderar på vad jag ska göra idag.. klockan 15 är det BM och så ska jag leta mig fram till Hjälpmedelscentrum för att hämta TENS-apparaten. ligger tydligen på helt andra sidan stan..

men något kanske jag ska dra igång med innan dess.. det är iof snart lunch också.

friday finaly

äntligen fredag. Han uttryckte det igår när Han kom hem från jobbet att nu var det bara en dag kvar på jobbet denna veckan.

vi tog en promenad i solskenet igår kväll. vad lummigt och härligt det är i skogen med all grönska. även när jag sitter här inne vid datorn kan jag höra fåglarna kvittra utanför även om det idag drar mot blåst och regn. bara det blir lite kyligare så kommer svullnaden gå ner som gör ont i lederna, det vore skönt.

efter middagen igår skruvades det gamla soffbordet ihop och ersattes av ett likadant fast i storleken mindre. och vad litet det känns. putte. men det frigör lite golvyta vilket vi inte har allt för mycket av i vår lägenhet även om jag tycker att allt är genomtänkt och väl placerat utan att kännas allt för trångt så märks det när det kommer extra saker in i lägenheten för det är då bristen på utrymme gör sig påminnt.

vi pratade om ekonomi av någon anledning igår under promenaden och kom in på det här med att ett barn kostar en miljon ungefär under sina år hemma och så började vi titta på våra årslöner och att om vi bodde på gatan eller i en skokartong och inte handlade något så kunde vi snart vara miljonärer..
...jo så sant så det skulle vi nog kunna bli men nu är det så att bo i en skokartong skulle vi kanske inte lyckas med eftersom vi redan känner att vi bor billigt men kompakt på våra 59kvm där vi ändå har 3rokokvrå. men det är mysigt.

sen blev det inte så mkt mer förändringar igår utan det blev lite fotboll tills jag somnade i halvlek...som vanligt.

sov riktigt dåligt inatt. hade värk i ryggen och var/är svullen i fötter och händer och så var det varmt i sovrummet. det fick bli en tupplur efter frukosten idag också så nu är jag lite mer utvilad men fortfarande med ont i lederna i fötter och händer då svullnaden består...men med lite regn kanske kommer kyligare väder och det vore välkommet hemma hos mig :)





soligt värre

trots att jag somnade om på soffan redan i morse så känns dagen seg och oinspirerande. soligt är det ute också så att man får dåligt samvete.

men jag har suttit ute på gräsplätten, försökt lösa ett korsord vilket inte gick någe vidare, åt lite mer jordgubbar alá belgien och bäljade vatten. efter 40 minuter var det svettigt och svullet i fötter och händer så det fick räcka medan jag fortfarande kom i tofflorna för att ta mig in igen.

i övrigt har jag städat badrummet innan jag åter igen handtvättade hälften av de stickade koftorna och tossorna som mommen gjort. tyvärr röker både mommen och moffa trots mina anti-rök kampanjer under min upptäxt, så det stickade hade sugit åt sig röklukten. och med min nya supernäsa känner jag röklukten fortfarande så de fick sig en omgång till. det tråkiga med handtvättat stickat är att det tar sån tid innan det torkar så därför kände jag att det var bäst att städa badrummet först innan helgen..

pratade lite med Leylike innan uppmärksamheten pockades från annat håll av lilla B.

nu får det nog bli lite soffläge och kanske en tupplur..

a brand new day of nothing

ja ännu en dag med vila på schemat.

på ett sätt är det skönt för sommaren kan lätt föra med sig att jag ska hinna med att rensa ur en massa saker nu när man får några lediga dagar.. vilket sätter lite press för de lediga dagarna brukar vara begränsade. nu finns ingen begränsning. de bara fortsätter och fortsätter de "lata" dagarna..

jag behöver inte rensa garderoben idag för det kan jag göra imorgon eller om två månader.. strange!

men det för med sig ett visst dåligt samvete. att ligga på soffan och inte göra ett jota. jag vill inte göra ett jota tillsammans med Honom.

imorse när han gick var jag så trött att jag somnade om på soffan efter frukosten. det blev ju ingen middagslur igår och så vaknade jag vid 3 inatt som är den nya standarden just nu även om jag somnar om fort igen.

så idag kanske det blir två tupplurer en till på eftermiddagen.

annars väljer jag mellan tre saker..

tvätta lite till

åka till Mantorp och handla kött..det är bra kött där.

eller röja undan i sovrummet så att vi kan skruva spjälsäng de kommande dagarna..

eller så gör jag ingenting.. ska ta mig ut i vilket fall som helst och få lite solljus på mig idag.

löften

kommer ni ihåg era nyårslöften? första halvåret har snart tickat förbi..

jag tycker att jag har lyckats riktigt bra med mitt nyårslöfte i år som var att gå upp 10-15 kg till beach 2010.

Im a winner!!

;)

slängde ihop några muffins i förrgår med hallon som jag tog med till jobbet för att göda ikapp mina kollegor så att de får lika fin sommarfigur som jag hihi. de åt men kontrade med härliga förlossningshistorier. nice. tur att vi alla upplever saker olika och att allt kommer att gå som en dans.. (förnekelse eller dröm?)

Han tror bestämt att vi kommer få en 5kilos klump till bebis medan jag hävdar att det är en liten sak på 2 kilo som är max 20 centimeter hihi.

det är lugnt här vett ni.

sicken dag

en sista dag på jobbet som jag faktiskt skulle kunnat vara helt utan. (bara en liten sväng på måndag också kvar)
jag har varken foten inne eller ute. det är svårt att veta på vilket ben man ska stå på.

men en sak är säker och det är att jag har en go' chef med ett stort hjärta. fick en bamsekram när jag och Malla skulle smita från p-mötet för att vara på ett annat möte och så en lapp med både hem nr och privata mobil nr så att jag kan ringa och meddela mig om hur allt har gått. nyfiken i en strut!

jag försökte köra med att jag liksom alla andra har semester under juli månad och återkommer v 34 i augusti..haha men det gick inte alls hem. tänkte faktiskt att det skulle vara ett passande meddelande på mitt mobil svar när telefonen börjar gå varm i början av juli att vi har semester och återkommer i augusti hihi. både en och annan som skulle bli lite smått galen tror jag minsann.


sen var jag på avslutningssamtal på mitt gamla jourarställe. det var lika bra att avsluta det efter att ha haft uppehåll i ett år. jag måste hur som helst börja om med utbildning den dagen jag har tid att komma tillbaka och börja joura igen. känns skönt att ta avstånd och inte finnas med i rullarna mer som en reserv med dåligt samvete som inte kan erbjuda sitt engagemang helt ut men samtidigt var det tråkigt att vara tillbaka i atmosfären som är så helt underbar där. men de finns ju kvar...en dag så kanske..

var och handlade mat sen. men då märktes det att jag inte fått sova middag idag. sååå trött. saknar min tupplur.
fick fatt i belgiska jordgubbar så nu blir det jordgubbar och grädde med en sträng chokladsås på och Grey's säsongsavslutning. följer inte serien slaviskt men råkade slå på tv'n i söndags när jag pillade naveln (nej jag hatar att pilla naveln, det är otäckt och nu existerar den inte ens!!)

...och det var ju världsspännande med skottlossning och allt på sjukhuset...

later..

simma lugnt

jag fortsätter med att försöka ta det lugnt fast på ett lite annorlunda sätt än igår..

tvätten blev upphängd och jag skönk ner på soffan ett tag. viktigt att vila mellan varje aktivitet istället för att hålla igång hela tiden har jag kommit fram till.

ringde sedan och satt i telefonkö till hjälpmedelscentrum men lyckades tillsist boka upp mig på en TENS-apparat som jag får hämta på fredag när jag ändå är ute i krokarna och ska till BM tänkte jag. då kan jag passa på att leta upp vart hjälpmedelscentrum finns också. får se vad jag tycker om TENS. jag tror att Han är lite sugen på att testa den också faktiskt.

sen blev det lite mer vila innan lunch. fick i mig lunch och sen var det natti natti. vaknade av att de klippte gräset här utanför men då hade jag ändå sovit lite mer än en timme så det var nog lagom.

satt i telefonkö igen när jag ringde f-kassa om Hans inkomstpapper som vi vill ha tidigare eftersom Han blir hemma redan i augusti så vill vi söka Hans pappaledighet nu. provade att ringa i morse strax efter att de öppnat och hamnade då på plats 370 i kön. nu hamnade jag på plats 137.

de flesta blir irriterrade över telefonköer men jag tycker inte att det är så farligt även om de säger att man får en plats över 100 och att det kommer ta 20 minuter innan det blir ens tur... för oftast blir det inte så för det är så många som blir irriterrade och lägger på och då går det snabbare för mig som är tålmodig och hänger kvar :)

det jag dock blir irriterrad över är när man ringer och försöker säga upp något och får sitta i kö och sedan slussas man bara vidare och får sitta i kö hela tiden...men ska jag säga upp något så går det inte att trötta ut mig på det sättet bara göra mig irriterrad.

inkomstpapper kommer i vilket fall som helst på posten, för jag kom fram rätt snabbt.

nu har jag varit ute på en liten promenad, tittat på grönskan och lyssnat till fåglarna som kvittrar..

så nu är det nog vila igen som gäller innan matlagning och jag har nog fått för mig att jag ska baka till jobbet imorgon då vi har möte. det var länge sen jag försökte göda upp dem där faktiskt..


huvudvärk

igår kväll började det kännas lite tungt i huvudet. men vad beror det på? det trista vädret? den lata dagen och det faktum att jag inser att kvällen kryper närmare och att jag vill göra något-stressen? vätskebrist? eller högt blodtryck?

sitter ner, får lite massage i nacken, dricker ett glas vatten och glor på fotboll... nej det är nog huvudvärk i alla fall.

ringer till förlossningen och meddelar mig. eftersom jag varit på kontroll på morgonen så får jag rådet att ta en alvedon och avvakta för att se om huvudvärken försvinner.

sagt och gjort och jag somnar på soffan framför fotbollen.

är lite tung i huvudet idag också men eftersom det inte fanns något spår av äggvita så var det lugnt.

fortsätter avvakta och kör på lugnt idag men jag måste sysselsätta mig lite så just nu är tvätten igång och en diskmaskin tickar i bakgrunden. ska dock kanske nöja mig med tre tvättar idag och spara lite till en annan regnig dag.. fast idag är det faktisk solsken som möter oss på morgonkvisten även om regnet skulle komma senare..ungefär samtidigt som posten..

fotboll

nu är det fotboll igen!

jag vet VM har precis börjat..det är alltså en hel månad kvar av den vita bollen som alla jagar som jag är måttligt intresserad av även om jag snappar upp onödig information som sätter sig på hjärnan som att flera av VM's första mål i matcherna har kommit inom de första 10 minuterna i flera av matcherna..

men hur ska jag stå ut med detta?

inte nog med att jag ska vila på soffan hela dagarna, när Han sedan kommer hem är jag ju så rastlös att jag går under och då ska Han se på fotboll så man får göra allt man kan för att knipa igen truten något..


nej jag skulle kanske ha åkt med morfar till Norge och fiskat..ett metspö i handen vid strandkanten hade nog varit rätt medicin.

ingenting gjort

idag har jag lyckats med konststycket att inte göra någonting faktiskt..

handlat frukt, läst en tidning, ätit lunch, sovit en stund på soffan, tittat på tv, lagat mat igen och pratat med Honom..

inte illa alls faktiskt..


sommarlov

idag är första dagen på mitt sommarlov. ja för sommarlov har jag måndagar och tisdagar nu när det inte är skola längre.

perfekt väder för en första dag på sommarlovet också, mulet och lite småtrist så där så att man inte behöver ha dåligt samvete för att man gör allt för att njuta av att inget göra.

för det är det som gäller för min del fortfarande. soffläge. var till BM i morse och äggvita fanns det inget alls av vilket var bra men blodtrycket...ja det tog vi om fyra gånger och fick slutligen ett som var acceptabelt då jag vilat en stund liggandes på vänster sida.

vi kollade att bebis fortfarande har huvudet ner men ingen fixering, vi lyssnade på hjärtljudet och stack i fingret. med vi så menar jag BM och jag för Han jobbade då tiden var bokad till 9 vilket är lite dumt för honom som börjar 8 och det är ju mest rutinkontroller i alla fall förutom information om att vid huvudvärk, magont eller något annat konstigt så ska vi ringa oavsett tid på dygnet..

så nu har jag övat allt vad jag kan på soffläget. det gick ju ganska bra igår när grabbarna var på flyguppvisning som Han btw fick mycket fina bilder från.. det gick ju så mycket repriser på tv igår som jag inte hunnit med att se och så sov jag en stund..

...imorse gick jag för att handla lite frukt efter BM och sedan intog jag soffläge med en ny tidning att bläddra i.
sen var det nästan lunchdags så jag förberedde lite inför det. åt lunch och halvsåg på DHW innan det fick bli en liten tupplur.

lurade nog inte så länge idag..

hämtade posten och nu en stund här.

så idag funkar soffläget rätt bra...men för de dagar det inte skulle funka så bra så har jag skrivit en lista på saker att göra. hittills har jag kommit fram till hela 43 punkter. så något ska väl passa att göra..

..allt från att putsa fönster, tvätta bebiskläder till att ringa f-kassa, åka båt på Göta Kanal och baka.. både praktiskt och roligt i en enda blandning.. jag har ju 3 veckor att fördriva i lugnt läge..



flygardag

igår och idag är det flygardagar i Linkan. det märks att uppvisningarna har börjat när himlen skallrar.

grabbarna har dragit iväg för att inspektera diverse plan av alla de möjliga former. själv har jag avstått från dagens äventyr. det som det en gång var gångavstånd till känns idag som ett allt för stort äventyr över stock och sten. jag skulle vara helt slut bara av att ta mig dit till fots och sedan håller uppvisningarna på i fem timmar. kan tänka mig att pojkarna bli borta ett tag då och sen återstår promenaden hem igen..

skulle inte funka. jag har ändå besökt flygvapenmuseum så jag har fått se en del flygplan tidigare. får leva  på gamla meriter.

rätt skönt att lunka omkring här hemma också i morgonrock fast klockan börjar närma sig lunch. man är i alla fall nyduschad så lite framåt går det allt.

funderar på att tvätta idag eller om man ska ta det imorgon. de flesta studenter borde vara på väg hemöver för sommaren så det kanske går att tvätta på en söndag? en populär dag för tvätt här annars..

är sugen på att komma igång med mitt sy-projekt men tror att jag ska tvätta spjälskyddet först.


dagen efter kvällen före

jag tror att grabbarna hade en riktigt trevlig kväll igår. var med på ett hörn innan de drog ut och mysigt hade de nog haft det innan jag kom med god mat och efterrätt samt ost och kex på det. det gick då ingen nöd på dem för det fanns ingen efterrätt kvar till mig :)

städat var det vid hemgång också för jag hörde inte när två av dem kom hem även om jag vaknade när Han damp ner för det var ändå dags att ändra sovställning för knubbsälen.

själv vaknade jag tidigt i morse, redan vid 7. alldelens för tidigt men klockan 8 fanns det inget mer att göra åt saken än att kliva upp. plockade ur en diskmaskin, körde igång en ny och intog frukost på det innan jag bäddade ner mig i soffan framför nyheter och diverse serier att slötitta på.

när herrarna så vaknade till liv kring 10-tiden var jag minst lika seg som de och hade glatt somnat om..

en slö lördag med lunch på stan med gänget och så inspektion av J och E's nya lägenhet som jag faktiskt varit ute på nätet och spanat på innan jag visste att den blivit såld och till dem.. lite roligt. fika och fotboll.

sen var det några som var sugna på att åka lastbil, andra (jag) inte lika sugna så det blev hemgång för mig och Honom som är bänkad framför fotbolls VM.

fotboll kan innebära en tidig kväll för mig.. skulle egentligen inte spela någon roll vad som än händer ikväll så blir det en tidig kväll. sjuk trött!

bio

vilken perfekt dag för att gå på bio. att jag aldrig går på bio. det var ett år sedan sist som jag var iväg. enbart knäppt!
eller nej föresten jag var nog kanske på bio en gång i Dalarna i höstas? ja hur som, alldelens för sällan i alla fall..för ett trevligt nöje.

eftersom M sett SATC 2 redan så blev det Kommisarie Späck..allt man kan förvänta sig av den filmen införlivades.
en del galna skratt i alla fall.

gör mitt bästa nu för att gömma undan mig för grabbkvällen innan de drar ut och jag stupar nog i säng snart, mycket till vila idag blev det inte tyvärr.


regn

det är jag som beställt regn. vad härligt att inte vara svullen!! eller okej jättesvullen för svullen är jag ju hela tiden.

vill bara krypa ner djupt i soffan under filten och mysa..

...men jag är hungrig, har inte hunnit med lunch än sen jag kom hem från jobbet som idag var ett skämt faktiskt.
vi har ju nytt kontor och ingen skrivare vilket försvårar allt rejält och sen kraschade vår katalog idag också så det gick inte ens att skriva dokument som vi sedan inte kan skriva ut.

så först lite lunch sen kommer nog Han hem snart och lägenheten behöver städas inför kvällen då det blir livat i luckan...så sova under filten får nog allt vänta men det känns som ett måste om det ska bli bio för tjejerna ikväll medan killarna provar whiskey.


mat. städ. sova.

jobbeli jobb

nu har jag snart checkat ut helt från jobbet. jag tror att jag gjort mitt sista besök nu på ett tag även om det återstår ett sista möte. det går inte att komma ifrån att det hela tiden byggs på med saker även om jag försöker hålla distans och avveckla.

hade mitt avslutningssamtal med chefen också. så nu vet vi vart jag lämnar av och vart jag vill ta vid.
hade också ett samtal med vår löne ass. som är helt otrolig på att fixa bra dealer åt en hela tiden. idag klirrade han mig en extra semesterdag om jag valde att ta rak semestervecka under midsommarveckan så behövde jag inte ta någon semester på midsommar vilket jag annars behöver göra då det för oss är en vanlig arbetsdag. så skulle han istället pytsa ut min tjänstledighet en annan vecka när jag också sökt semester. han är bra han vår löne ass.

imorgon blir det en halvdag. nästa vecka blir det en onsdag med möte halva dagen och sen lite jox på eftermiddagen kanske och så ska jag in på möte måndagen där på men sen går jag hem.

och när jag går hem. då går jag hem!

längtar!!

men då börjar mitt andra heltidsjobb...har massor att tvätta innan bebis kommer, mycket sånt där som ska köras ett och ett..men det bästa av allt är att jag får sova middag också. var helt slut när jag kom hem från jobbet idag och inte fått sova middag för idag blev det en heldag.

projekt

det blev lite inhandlat igår.

både Han och jag hittade oss en ny kalender då jag följer läsåren med mina kalendrar så var det dags att införskaffa sig en ny.

sen gillade Han mitt projekt så vi inhandlade ett billigt spjälskydd på IKEA i vitt som jag ska brodera på under min väntan tänkte jag. klurade lite på motiv och kom fram till att jag ska göra mumintrollen på, de är ju redan vita så det "enda" som behöver göras är konturerna. ska bli kul att göra, jag hoppas bara att det blir lika fint som i mina tankar för när vi sedan tittade på spjälskyddet så var rutorna mindre än jag hade tänkt mig att de skulle vara..

men blir det fult så är det väl bara att bränna, det var ju så mycket billigare än övriga i vilket fall, haha..


tackar och bockar

skatteverket har arbetat snabbt i år!

skatteåterbäringen har redan kommit in på kontot.

tackar och bockar!

Zzzz

nu ska jag lägga mig och sova lite middag innan Han kommer hem. handling står på schemat för kvällen och sen tänkte jag laga fläskfilé (IGEN jag vet..men är det extrapris så är det) med trattkantarellsås.. lillördag och allt.


har fnulat lite på ett sy-projekt också så det får kanske bli en liten omväg när vi ska handla så att jag får införskaffa lite grejer...om Han också tycker att det låter som en bra ide vill säga..


knip

och så kniper vi.

det blev en halvdag på jobbet idag. underbart!

började med handledning om skillnaden mellan fantasier, vanföreställningar och hallucinationer. fascinerande!

sen hann det inte mer än bli lunch och så var det dags för mig att åka mot information hos sjukgymnasten.

vi fick information om hållning (kanske lite sent nu i snart v 36?!!), att vi lyfter med knäna (tåls att upprepas även om man hört det sen alltid på gympalektionerna), vi fick veta lite om bäckenet m.m.

sen blev det lite efter förlossningsgympa och så knipövningen med tillhörande knipfilm.

bra information i något tråkig förpackning. alla magar satt i stort sett tysta hela timmen.

ordning och reda

fick ett ordning och reda ryck igår.

först väntade jag på att Han skulle komma hem och medan jag gjorde det fick jag fatt i alla papper som rör bebisen. det är utskrifter från nätet, det är papper från föräldragruppen, information från f-kassa m.m.

bank-bank-bank. så var det hål i alla papper och de sitter nu mer prydligt i en pärm märkt barninfo.

så kom Han hem tillslut och efter lite mat så spånade Han vidare på mat inför fredagen då det är Grabbkväll här och det ska ätas gott. så när Han ändå slog i kokböcker och bläddrade bland recept så kom den mappen fram också och..

bank-bank-bank. så var det hål i alla lösa recept man rivit ur och stoppat i mappen och vips satt de också prydligt i en pärm.

så nöjd!

examensuppgift

idag har det varit sista skoldagen för den här terminen. vi har lämnat in examensuppgiften åt sitt öde. verkligen åt sitt öde då den var skolinriktad och jag inte har erfarenhet av skolan även om jag har på papper att jag ska vara skolinriktad. så det är väl bara till att vänta och se om den kommer tillbaka med ett K. jag har lutat mig väldigt mycket mot den teoretiska kunskapen denna gången.

vi skulle också redovisa vår examensuppgift i vår basgrupp men det kändes inte som om vi ville det. speciellt inte nu när den var inlämnad så vill man inte veta hur andra har tänkt och gjort. då får man lite smått panik över att man inte kan göra något åt saken och lika mycket kan det vara så att man inte ska göra något åt saken utan bara tänka att vi är olika och alla sätt är bra eller rätt.

så vi satt en stund sen packade vi ihop oss. lämnade stora lass med böcker på bibblan så nu är där mer välfyllt igen även om jag har de böcker jag använt mig av kvar hemma just in case.

så for vi ner till Gamla Linköping och fikade och snackade skit istället. det blev en underbart god räkmacka till lunch i solen. efter kramar och löften om foton på bebis i sommar så skildes vi åt och det kändes som sommarlov. skolavslutning. den underbara känslan.

så därför undrar jag varför jag ska åka och jobba imorgon? jag är ju ledig nu ;)

stannade till på affären i området och det var annons på både persikor och nektariner - sommarfrukter så jag handlade lite gott sånt och även några bigarråer som jag mumsade på i soffan innan jag somnade.

har varit så trött den senaste tiden men jag har också lyckats hålla mig vaken längre på kvällarna en hel del på sistone så det är skönt när jag faktiskt har tid att lägga mig och sova en stund på dagen också. sov nog 1,5 timme idag.

på natten vaknar jag ju varje gång jag ska vända mig om till andra sidan eller när höften blivit helt mos eller att kroppen domnar av så det blir ingen sammanhängande vila direkt så det är nog bara bra att sova en intensiv period på dagen också.

så god morgon på er :)







lite mer förberedd

nu har vi förberett oss lite mer. vi har spanat in videon på nätet som beskriver vägen till förlossningen både till Linkan och Norrköping så nu är vi lite mer pålästa.

väskan är dock bara halvpackad än så länge..

förberedelserna går långsamt framåt..

vila

nytt besök hos BM.

hon hade inte hunnit kolla igenom listan med provresultat! okej!...
men nu var det så att provresultaten var bra. och det var ju skönt. idag fanns där enbart spår av äggvita vilket är bättre än förra veckans resultat om låg på +1. dock var inte blodtrycket till belåtenhet denna gången heller utan jag fick gå och väga mig och när jag kom tillbaka gå och lägga mig på vänster sida och ta det lugnt ett tag innan det togs igen. den här gången hade vi dock hunnit vila en del i väntrummet då vi var tidiga och BM var sen.

fortsatt vila är rekommenderad. BM och Han spände blicken i mig samtidigt. jo tack lättare sagt än gjort det.
jag skulle gärna ge blanka tusan i alla måsten men nu är det ju så med måsten att de måste göras. det är därför de heter måsten.

så nu måste jag göra färdigt det jag höll på med. suck.


sista veckan?

kan det här bli sista veckan?

idag är det hemstudier. jag ska alldelens strax skriva klart det sista på min examensuppgift som nästan är färdig. whiieehooo.

ska även till BM idag och kolla hur jag ligger till... fick aldrig något besked förra veckan och jag tog inte tag i att ringa själv heller mitt i allt packande och ivägfarande.

imorgon är det redovisning och inlämning. tror dock att jag kommer få tillbaka min examensuppgift =/  känns ju inte så kul att tippa på det redan innan man ens lämnat in den men den ställer vissa krav på tidigare erfarenhet något som jag saknar från skolan. men teorin kan jag. jag ser fram emot när vi ska läsa om neuropsykiatri istället.

sen är det jobb och BM/sjukgymnast info på onsdag.

avslutningssamtal med chefen på torsdag och på fredag är det jobb i någon form, jag tror inte att jag har någon direkt plan mer än att bli klar med allt så gott det får gå.

nästa vecka är det inte så mycket inbokat mer än på onsdagen så torsdag och fredag är "fria" från inplanerade saker.. tidig semester kanske? vore lite nice faktiskt.. har börjat känna mig lite tung senaste veckan även om det pendlar från dag till dag det där också..

kalas-weekend

vilken festlig helg det har varit.

kom upp till Närke på fredagen och njöt av solskenet innan studenten anlände hem efter champangefrukost, utspring och lastbilsåkande som vi tyvärr missade.

den delen av släkten anlände och det bjöds på smörgåstårta. en smörgåstårta som jag var lite skeptisk till att jag skulle få i mig med tanke på att det är ett familjerecept och samma tårta som Han gjorde till sin födelsedag när jag var i början av graviditeten och kräktes upp helt oväntat.

men jag tog mig en liten bit och det gick bra. den är ju god så det är inte det. så blev det smulpaj på det sen och för mig blev det en tidig sänggång vid 22-tiden.

på lördagen bar det vidare upp till Dalarna för mer kalas. denna gången med min del av släkten. kaffe och tårta.
mamma firades på sin dag, syster en dag för tidigt då det skulle hållas tjejmiddag på lördagskvällen och jag som vanligt lite halvt firad sådär 23 dagar för tidigt.

mommen hade med sig två kartonger med stickade saker som jag fick gå lös i. jättefina saker har hon stickat. tossor, koftor, mössor, sockar och vantar. jag valde att ta med mig de minsta storlekarna hem så får hon förvara de lite större storlekarna tills vidare. det finns raggsockar ända upp till bebisen är 10år tror jag bestämt och vantar.

efter allt ståhej var jag trött och skönk djupt ner i soffan som tillhör den nya inredningen på altanen. det blev lite grillat gott till middag och Han bjöds friskt på whiskey av far när grannen också anslöt sig.

en till tidig kväll men oh vad det behövs när man vaknar varje gång man ska vända sig om i sängen vilket brukar bli när jag antingen har ont i höften av att ligga på en sida eller när något börjar domna bort.

söndagen inleddes fint. flaggan hissad för syster och nationaldagen. frukost ute i det gröna. men när vi skulle åka kom regnet!
stannade till på köpcentrat på vägen ut för att titta efter lite kort men hittade inga färger. förstår inte varför det inte finns några färger!
lunch med JZ hann vi också med innan vi for vidare ner i landet med fint väder utanför fönstret.

väl hemma blev det en kort promenad för att röra på fläsket som setat still hela dagen i bilen, lite hemgjord rabarberkräm av rabarbern far gav oss innan vi for och så var det natti natti igen.














sjung om studenten..

en kort dag på jobbet idag. kontoret packades ihop för att flyttas under dagen så det passar bra med komp. när alla datorer och allt är nerpackat ändå.

nu är det packa en weekendväska, slå in en present och äta lite lunch som gäller innan det bär av uppåt landet för att fira studenten.



vilken härligt underbar solig dag att ta studenten på... sen väntar livet!

Grattis grattis K!

mys

jag har en av världens bästa karlar. Han har hjälpt mig att göra mina svullna fötter sommarfina så som jag brukar vilja göra när solen tittar fram. efter att han burit fram en hink med vatten och jag setat med fötterna i så har Han filat fötterna, klippt naglarna och målat tårna med rosa lack. så nu är jag sommarfin och redo.

självklart gav jag igen tjänsten och Han fick sitta med fötterna i blöt innan jag filade dem och masserade dem med lite kräm.

vi är bortskämda med varandra.

my darling!

vagn

oh nu har vi fått hem vår vagn. känns jättemysigt.

vi hade funderingar på om den skulle gå in i bilen men vår lilla lastbil rymmer allt! sen att det inte får plats något annat i bagageutrymmet det är en helt annan sak :)

vad som är minst lika bra är att vagnen får plats i vår lilla lilla hall också. vi fick ju slänga ut skohyllan och hatthyllan kan vi enbart använda till hattar och inte till att hänga kläder på men det är ju också en annan sak. vi har en garderob i hallen som vi får röja ur lite så att det rymmer gästers saker också och inte enbart våra egna extra jackor och skor.

så nu kan vi sitta i vardagsrummet, gå förbi på väg ut eller till badrummet och snegla på vagnen och att där snart bor någon i den.

mys.

sun sun sun

vilket väder.

vad gammal jag låter. men oj vad solen skiner.

föresten tror jag nog om mig själv att jag är runt 25 i alla fall. skulle fylla i en undersökning från SIFO (får sånna på mejl ibland) och skulle fylla i vilket åldersspann jag tillhörde...ja 25-29år kryssade jag i men jag märkte hur jag kände mig förlikad med siffran 25.

och syrran som blir 25 år på söndag! galet! det betyder också att vi haft huset i 25år.

nu ska jag dricka lite mer i värmen. väntar på att Han ska komma hem från jobb och Sthlm så att vi kan åka iväg och hämta svarta faran. vagnen! ska pimpa den sen med den fina Barbapappa-mobilen.

oj. pengar på kortet vore bra att fixa innan också!

sun sun sun

solsting och graviditetshormoner i ett enda virrevarv.

tänka sig

tänk att det finns människor som verkligen inte vill lära sig något nytt.

det är ju bra synd.

vi är så olika.

fast jag måste kanske inse att alla inte är som jag heller som vill lära mig precis allt.

det kan ju inte heller vara så nyttigt?

bra ändå

det är lite bra ändå att vara gräsänkling just nu. jag har fått sulla runt hela dagen bäst jag velat. totalt ostrukturerat och inget som kommit i min väg, inte för att Han brukar vara i min väg men det är skönt att göra saker på mitt ologiska sätt ibland.

fick i mig lite mat och fick lite positiva nyheter efter det. oh så skönt.

sen tog jag tag i det här med studierna. det gick hyfsat tills jag behövde läsa in mig lite på några texter och såklart somnade i ca 40 minuter. att sitta käpprätt upp på en stol är inget som någonsin funkat på mig. min bästa studieställning är på mage i sängen uppbullad med kuddar. men eftersom att ligga på mage numer bara är något jag drömmer om så brukar det bli uppbullad i soffan eller som idag halvliggandes på sidan i sängen. efter en timme var det kört och jag slumrade in.

men så tog det fart igen och jag har producerat text fram tills Han ringde. det var lite paus nu mitt i allt innan det var kick off och middag.

sen kom det förbi lite bandunderhållning när studenternas orkester var ute marscherade förbi med trummor och trumpeter. rolig kvällsunderhållning.

har fått i mig lite kvällsmat och en stunds tv tittande och tänkte köra på här en timme till sen får det nog bli till att försöka komma i säng tidigt när jag är så trött...men jag vet hur jag blir när jag är ensam hemma... jag ska bara alá Alfons Åberg innan jag går och lägger mig. jag kan få för mig att skura badrummet innan natti natti. knäppa grejer!

full fart skolarbete!

långsamt framåt

usch är inte alls på humör idag. superlåg och det vill inte fixa till sig. typiskt mig att inte vilja acceptera läget heller utan hela tiden ska försöka motverka det istället för att go with the flow.

kom iväg tillslut i morse och lämnade in provet. några dagar skulle det ta och hade inte BM ringt mig i slutet av veckan så skulle jag själv höra av mig för säkerhetensskull. 

kom hem och fick in tre maskiner tvätt. passade på att köra en handtvätt av min ullkofta om det kanske ska bli den till klänningen i helgen. man vet aldrig så det är lika bra.

tog sedan en promenad runt fotbollsplanerna och satt på en parkbänk och såg flygplanen ute på sina övningar fara omkring i luften innan jag återvände hemåt för att hämta ut tvätten. det är ju helt underbart att en halv tvättmaskin endast tar 34 minuter att tvätta! kommer att sakna de stora tvättstudemaskinerna den dagen jag köper en vanlig hushållstvättmaskin som tar 2 timmar på sig att bli klar..

nu har jag hängt tvätt och startat datorn. känns inte som så stor mening med att dra igång studierna nu när klockan snart är 11 för det lär bli matpaus ändå om en timme och innan dess lär jag ju förbereda mat.

kanske ska börja läsa lite inför morgondagens p-möte på jobbet då. sammanställa det jag läst hittills också. jag kan ju ändå inte sträckläsa om det ska komma något vettigt ur det.

en stund på soffan. ska inte somna!! mitt stora dilemma nu för tiden annars...det är hopplöst!

officiellt

nu är det officiellt dokumenterat Han är fader till vårt barn. vi lyckades skriva på papper igår efter att ha sett lite förvirrade ut igår på medborgarkontoret.

efter det hann vi med en snabb runda på stan och hittade en present och träffade på J. hittade dock inga skor till mig. fötterna har vuxit men det tycks vara med en halv storlek vilket är hopplöst. en 37:a sitter tight och en 38:a sitter lite glappande. får strutta runt i mina gamla träningsskor ett tag till då.. ska rota lite längre in i garderoben här hemma också för att se vad jag kan hitta där.

sen for vi iväg för att handla lite mat och poppade in på bebisaffären och fick veta att vår vagn kommit men den var inte monterad men det kunde de göra över en dag så det bestämdes att vi ska hämta den på onsdag. spännande! under helgen när vi var ute och tittade hittade vi även en Barbapappa-mobil som kommer bli så snygg på vagnen. en svart vagn med färgglada Barbapappa-barn på. can't wait!


gräsänkling igen

nu var jag gräsänkling igen. denna gången far Han iväg till Sthlm men bara över natten. en ny stad varje vecka känns det som.

själv har jag en hemmastudie dag som jag ska försöka dra igång så fort jag är klar med mina måsten. dessa måsten. jag måste åka ner till stan med mitt prov så att vi får veta vart vi är på väg. jag fick en extra BM tid till nästa vecka också. jag är inte riktigt säker på vad som kommer att hända nu framöver men jag kanske får ett provsvar per telefon? så att saker och ting klarnar?

så det måste jag göra först. sen skulle jag behöva slänga in två tvättar så att man har något att ta på sig under resten av veckan. kläderna håller inte så länge numer när allt börjar kännas trångt.

sen får det bli studier för hela slanten resten av dagen tror jag.


RSS 2.0