Dalaluft

dalaluften måste ha slagit till för pang bom somnade trollungen.

samma trollunge har spenderat dagen med sin far när jag har varit på min verksamhetsförlagdautbildning (vfu).
först hade vi en liten samling 10-11 för att kolla igenom schemat och presentera oss lite. sen fick vi vara med på utbildning av rektorerna. ämnet för dagen var åtgärdsprogram vilket var passande då vi läst kring åtgärdsprogram förra terminen. mycket uppdatering och lite spännande att lyssna till diskussionerna med något riktade öron utifrån det vi läst.

sen var det min tur att leka med trollungen medan Han for iväg till sitt jobb som hade öppet hus idag och försökte ragga studenter till kurser.

fast umgås och umgås..hon somnade ju! först i famnen på mig och sedan somnade hon nästan i babygymmet först efter att ha snurrat 90 grader så att hon kunde se tvn!
men så mycket tv blev det inte för jag stängde av och plockade fram en bok med klassiska sagor och läste om Törnrosa istället.


trip on the road

i lördags packades bilen och vi kom iväg strax efter 9. helt otroligt att vi kom iväg så tidigt. även om vi satsat på att komma iväg tidigt när vi bara varit två har vi inte lyckats så bra som vi gjorde nu. kanske hade vi en ännu bättre planering ;)  det är numera halva grejen och den andra grejen är att allt tar den tid det tar och man vet aldrig men det är bra att vara förberedd.

resan gick bra. vi stannade i Lindesberg får då hade vi åkt non-stop. kom upp på samma tid som vi brukar göra ändå...ca 4 timmar.

så gick vi husesyn i J & J's nya hus. så spännande! och lilla E sov. vilket trollungen inte gjorde. ovanligt? nej :)

söndagen spenderades med familjen då Han skulle återvända neråt på eftermiddagen. moster A kom med mosters bästa vän och kramades och fotade.

på måndagen umgicks vi tillsammans med urmodern som jag kallar henne och JZ med lilla E. lilla E sov gott, åt lite och sov gott..trollungen..very much a wake så hon fick åka bärsele efter lunch och gungade fram till sömn. jag har mina metoder som andra skrattar åt :)

trollungen inkammade fler fina presenter..ojojoj. en badcape, den superfina klänningen som jag spanat in med tillhörande body i ljuslila med vitt samt en speldosa fast vi undanbett oss doppresenter. men det är ju svårt att låta bli.

på kvällen fick vi så besök av gamla goa vänner till mor och far som också kom bärande med presenter i form av kläder. tröja, byxor och matchande strumpor.

idag har jag fått saxen i håret. fått uppmärksamhet för mitt hår som fått så bra kvalitet av den här karusellen och jag vill aldrig någonsin bli av med det. låt det få sitta kvar...forever! blev med lugg, kort lugg men den växer ju ut..och det är väl kanske lika bra att den blev lite kort för den här mamman tycker inte om att fixa med håret. usch vad trist. och nu finns det inte tid till sånt tråk.

så var mormor med när vi inhandlade ett par badbyxor till babysimmet som jag hoppas att vi får börja på snart. vi ska stå i kö i alla fall.

det blev en höstpromenad i solen och trollungen sov nog 15 minuter i vagnen efter promenaden innan hon ....vaknade!

kvällen har spenderats med gammelmormor och morfar och moster till trollungen..så kom grannarna på besök och visade foton från senaste resan där mina föräldrar var med och bar även de gåvor till trollungen i form av bestik med Lilla My på :)

nu ska vi packa ihop för imorgon kommer Han och så fort han haft sitt möte här i stan så ska vi börja rulla neråt igen. hem till oss.

roadtrip!

sista plocket

så kom Han äntligen hem och det 1-2 timmar tidigare än Han trott.

så jag kunde tvätta i lugn och ro, passade på att slänga ner mina convers i handfatet också med lite tvättmedel och en gammal tandborste.

jag lagade lite god mat i form av pannbiff och påbörjade packandet av min väska.

nu är vi snart på väg. ska plocka lite mer med packningen och sen göra undan lite här efter kvällsbestyren innan det är natti natti.

får se när vi kommer iväg imorgon.

väntar

trollungen somnade som hon skulle igår, det gjorde dessvärre inte jag. först skulle jag "bara". sen läste jag en stund i sängen men det gick ändå inte och när trollungen vaknade 00.30 hade jag inte lyckats somna in ordentligt än.

idag ägnar vi åt att vänta på att Han ska komma hem. jag så att jag får fixa med saker i lugn och ro och trollungen så att hon får någon annan att leka med.

under tiden som vi väntar har vi lekt i babygymmet, läst bok, dammsugit av det värsta i hörnen men dock inte under soffan. och det är just under soffan som jag verkligen ser att det behövs när jag ligger på mage och leker med trollungen. så fruktansvärt irriterrande!

sen har vi packat trollungens väska för vår resa. vi åker på lördag och kommer hem på onsdag och därmed fick jag nästan packa ner hela hennes garderob. de två senaste veckorna har jag rensat ut lite då och då ur hennes garderob som börjat bli lite väl tight så nu återstår inte mycket känns det som. men vi har ju reserverat oss lite inför ett GeKås besök. eller kanske jag..för det är väl jag som shoppar mest :)

så har vi pratat med min VFU-handledare och det känns riktigt bra. vi har även pratat med en tant från försäkringsbolaget som ville sälja in något extra tillägg på försäkringen men det var vi inte intresserade av.

nu väntar vi lite till :)  sen vill jag tvätta och packa mitt


kväller

då har vi tagit kväller här. trollungen sover och jag borde läsa lite, kanske förbereda packandet något inför helgen.

vet inte riktigt när Han kommer hem imorgon så att man kan få något gjort imorgon. tror inte att Han vet så säkert heller.


idag har vi tagit en liten barnvagnspromenad till centrum. det går så bra så länge vi går under träd så att man har något att titta på när man ligger där i vagnen. för sova. ja det är väl bara till för bebisar ;) när vi kom hem stannade vi under ett träd och tittade upp på grenarna tills det blev tråkigt det också.

annars har det inte hänt så mycket spännande. jag fick lönespec. och därmed retroaktivt min nya lön som jag inte är speciellt nöjd med måste jag ju säga, men det var ju kul att äntligen få veta utfallet av löneförhandlingen.

måste ta mig till jobbet en dag snart och hälsa på. har tänkt det i två veckor nu men det har fått konkurera med bion som jag heller inte kommit iväg på..

ja det är ju tur att man inte måste något och att man är tidsmiljonär ;)

lek

dottra är otrolig. imorse klockan 5 väcks jag av att hon ligger och sprattlar med fullt ös på armar och ben och smilar.
ska man leka klockan 5 på morgonen?

ojojoj tänkte jag..det lär bli en lång dag det här. vi gick upp och bytte blöja, åt lite mat och somnade om. förvirrad som man är så är jag inte riktigt säker på vad som hände sen men jag tror att jag åter blev väckt vid 7.30 tiden och att det blev lite mer mat..

vad jag definitivt vet är att vi vaknade för dagen vid 9.30 för då var jag så förvånad över att vi tagit sovmorgon!

jag misstänker att hon kan vara lite snuvig. inte så där uppenbart förkyld men jag har plockat kråkor och det är svårt att sova på natten. har nu bullat upp lite i sängen så hon sover hon som bäst nu på middagen. lyckos.

snart ska vi bege oss iväg ner mot stan. men först lite räserstädning :)

fixat

nu tillslut har jag fått en VFU-plats och det är här i stan. så skönt att det är fixat. nu behöver jag inte fundera på det mer.
det blev så att vi är två stycken studenter som hamnade hos samma handledare.

nu får vi hoppas att det fungerar med trollungen också. jag har inte sett mitt schema än för vad jag kommer få vara med på..men jag antar att det är heldagar.


nu händer grejer

ju j-klar händer det grejer.

trollungen har en sovdag tror jag bestämt. hon som aldrig sover speciellt mkt om dagarna..igår räknade jag till 3*30minuters perioder på hela dagen!

idag har tom jag också sovit! och vi snusade nog bort 1-1,5 timme i soffan. och nu sover hon en stund igen och har halvsovit den senaste timmen.


så mitt i allt sovande så ringer programansvarig och beklagar allt krångel med min VFU-plats och frågar vad jag kan vara intresserad av och självklart ska jag få en plats här i stan!
nu händer det grejer.

en sån där vanlig dag

idag har bara varit en sån där vanlig dag.

Han har jobbat halva dagen och jag var hemma på förmiddagen. vi badade och tittade i en pekbok och lekte i babygymmet.

sen blev det lunch och byte.

Han var hemma och jag gick till skolan och hade redovisning av kursuppgift 1 som jag gjorde tillsammans med gruppen förra veckan.

sen hade vi faster K här på middag som slutade med att hon blev lämnad vid bordet då Han tog pyjamaspasset och jag förberedde sovrummet för nattning.


imorgon blir vi gräsänder igen..dottra och jag. denna gången är det två dagar KTH som drar.

promenad

idag var det "heldag" skola för mig så Han har varit hemma hela dagen.

9-11 satt jag med min grupp och sen var det 13-15 seminarium.

kändes konstigt att ställa klockan för att JAG skulle gå upp :)


väl hemkommen luftade vi dottra med en promenad och så mathandling på det.

nu inväntar vi gryta

missmod skapar kämpe

det här med min VFU-plats får ingen lösning och jag börjar känna missmod och ifrågasättande. vad är det jag håller på med?

i fredags skulle jakten fortsätta efter en placering efter att en handledare tackat nej till att motta studenter. igår kom ett kryptiskt mejl som jag inte förstår om att samordnaren ogärna ger sig på jakt för min del.

missmodet sprider sig. men så föds också kämparandan.

varför ska jag avsluta mina studier för en VFU-plats? det är ju inte på grund av mig och mitt liv och de omständigheterna som jag i så fall skulle göra ett avslut utan för att någon annan inte kan ge mig klara besked.

mitt önskemål var om en VFU-plats här i stan om det var möjligt. nu har samordnaren sökt men det verkar inte finnas någon plats, då är det ju det som är beskedet. jag har gjort vad jag kan men tyvärr..

nej inte ska jag ge upp nu av den här orsaken. ska jag ge upp så är det på grund av att jag behövs bäst hos trollungen och som det är idag fungerar det bra att Han är pappaledig.

Han vill vara pappaledig och trollungen kunde inte ha fått bättre förutsättningar än just de här..att från början växa upp med en nära daglig kontakt med båda sina föräldrar. vilka band kan inte vi skapa som familj? det är ju en lyx att Han är hemma från början.

nej nu.. fight!

tidsmiljonär ;)

det sista min vän J sa till mig innan vi skiljdes åt igår var:

glöm inte att vi är tidsmiljonärer nu

hihi.

jag förstår vad hon menar.. men det stoppar mig inte från att vrida och vända på saker.

om jag är tidsmiljonär tänk vad mycket grejer jag kan hinna med då...fast det var såklart inte det hon menade. neej allt får nu mera ta den tid det tar.

och det får det också. jag styr inte längre över mitt dygn. det är vårt dygn, veckor, ett år..

men jag försöker att blanda upp det hela med lite av det gamla från mitt liv och vissa dagar bara är vi. helt otroligt att bara vara. hemma och busa och ta promenader.

nu har vi stökat så mycket med vår första långresa och allt folk i helgen så imorgon blir en lugn heldag för trollungen och pappan som är hemma. jag ska fara fram och tillbaka till skolan men inte vara borta mer än 5 timmar totalt så det blir mycket familjetid också.

sen får vi hålla en lugn vecka för på lördag bär det av på långresa till Dalarna.

men jag ska inte glömma bort att jag är tidsmiljonär :)

gifts

vi undanbad oss vänligen men bestämt dopgåvor. vi hade bjudit in 52 personer varav 30 kom. risken för 5 silversparbössor, 3 lyckoslanten och 4 par silverbestik var överhängande. och vad ska man med det till? ärligt?!

trollungen är 2,5 månad och fyller redan en stor byrå med kläder och diverse utrustning. det är jättekul att handla till henne, det tycker såklart jag också...men någon hejd på det hela får det ändå vara.

dock fick hon ändå några presenter. en del var födelsepresenter från de som ännu inte träffat henne...varpå vissa förvarnat mig om att det endast var födelsepresenter så att de inte skulle få skäll ;)


nallebjörn med änglavingar från Hans kusin K med familj. såå söt och gosig att den nog får sova hos mig ;)


finblus och tuffa jeans samt en sparbössa (den första!) från Mile med familj


en vitmålad planka med följande dikt på samt namn, vikt, längd och födelsedag skrivet längre ner
jag hade sett samma dikt och tänkt läsa den i kyrkan men hann inte med att organisera det hela och plugga in den.
den fina plankan kom från moster A.


bestick från min mormor och morfar, envisare med gåvor får man leta efter...och så en slant till!


dopljuset från prästen ;)   hemma i min socken fick vi de fina svarta ljusstakarna men Han hade en likadan i trä.


en Dalahäst såklart från trollungens mormor och morfar, de kunde inte heller hålla sig från dopgåvorna


åkpåse till vagnen som vi blivit lovade av svärföräldrarna då vi skulle få ärva deras gamla men som gick sönder i tvättmaskinen. helt nysydd är den så vi fick vänta lite med att få den. jag vill krypa ner!

så fick trollungen en drös med dopkort och från min vän J fick hon ett brev som fick tårarna att spruta på oss. tackar så mycket! det ska vi sätta in i trollungens dopbok där gästerna fick skriva några rader att bära med sig i livet om de ville.





dop

så då har det varit dop i helgen.

fredagen blev hektisk. trollungen och jag for iväg och handlade färskvaror till pastasallad och tårta.
det roliga i det hela är att salladen var slut! gick flera varv i affären men tillslut tröttnade jag på att vänta när vi hade fått beskedet 5 minuter, 10 minuter.

fick också komplimanger för min lille prins (K var ju i Göteborg??!! ;)  trollungen hade dagen till ära iklätts en ljusblå body som goes perfect with her lovely eyes! till det hade hon en svart och vitrandig mössa och grå byxor.

prins och prinsess-syndromet.

sen packade vi för glatta livet här hemma och försökte att komma på att inte glömma något mellan matning, blöjbyten och lek. och vi lyckades nästan...glömde bara te för det skulle vi ta ur skafferiet för vi har oändligt med sorter och drickbart till pastasalladen hade vi glömt redan i planeringsstadiet..

kom upp till Örebro alldelens för sent på fredag kväll.. men resan gick bra. vi slocknade allihop efter lite lasange.

och så upp tidigt på lördag morgon. klockan 6 var vi alla uppe, tom trollungen som annars brukar sova till 7.30-8 var vaken i uppståndelsen.

stressigt blev det på morgonen men mina fina svärföräldrar hjälpte till med det mesta.

trollungen fick vatten på huvudet och trodde nog att hon badade för det brukar hon tycka om. även duscha är skönt om man får sitta hos mamma. pappa har inte prova än..
ett ljus fick hon som tändes av faster K och faster E stod för dopvatten, moster A läste en dikt som fick ögonen att blänka vilket vi också hade blivit förvarnade om.

sen var det dopfika på det. så roligt att träffa alla. släkt och vänner från alla håll och kanter.

på kvällen blev det middag hos svärföräldrarna och så tårta som blivit över. familjen E badade tunna medan jag stupade i säng strax efter trollungen. efter tiden utan K och allt packande och fixande och den tidiga morgonen så var jag helt slut.

vaknade dock utvilad i morse klockan 6 vid andra matningen och hade då istället svårt att somna om..fick det inte räcka med sömn? hihi.


fredag morgon

tackar och bockar för ombytlighet. inatt vaknade trollungen 02.40 och bröt därmed sitt tidigare mönster som varade tre nätter i rad.
nästa gång igen var 06.40 och hoppet tändes i mig om sovmorgon.

haha glöm det :) klockan 8 fick jag slå upp mina blå.

jag har fått frukost i mig, trollungen har ätit och nu tar hon sin förmiddagslur i knät. vissa har det så bra!
fast jag har det inte så illa jag heller faktiskt.


så idag ska vi hinna plocka ihop alla lösa trådar och sen kommer mannen hem. så efterlängtad.

inte tid

det här har jag verkligen inte tid med..

men låt det gå fort då.

en upp och nervänd dag idag.

en trollunge som inte var på humör samtidigt som jag behövde tvätta. men det är skoj att följa med på saker så det funkade bra ändå. när man väl kommer iväg. vår tvätt hade hunnit åka ur tvättmaskinen när vi kom ner...

sen for det ketchup i köket vid lunch. men det var väl ingens fel egentligen förutom ketchupflaskans för det var så lite kvar i den så när jag skakade runt så blev det över tryck och ut kom ketchupen. dock inte på min bullens korv! men väl i köket.

så kom vi iväg i tid och allt till fikat hos I & M. men där hände något.

kom hem senare än tänkt och jag som bjudit in svägerskan på middag och allt. det blev snarare svägerskan som lagade middag åt mig. tackar och bockar för god mat.

har raffsat ihop grejer både till packning och undanplock. pratat med min mor om helgen. tittat över skolarbetet som måste med och pratat med honom.

nu har jag fått några egna minuter. nu ska här sovas för trollungen äter två ggr per natt igen och ska man tro trenden så är det dags igen 00.30 om 2 timmar..

här är en som definitivt kommer att sova i bilen upp till Örebro imorgon :)

ut men inte in

våra apparater som har en utskjutande lucka strejkar för oss. häromdagen ville inte cd-spelaren dra in sig och idag var det dvdn's tur att strejka.

min fina stereo som jag haft sen högstadietiden tror jag bestämt och min fina dvd som jag fick köpa billigt för 249kr efter att jag värvat K som köpare till ett postorderföretag för 5-6år sedan.

att saker inte håller bättre kvalitet ;)

dåligt uppdaterad

vad som däremot inte funkar är att byta VFU-plats.

jag skickade iväg ett mejl om en förfrågan när trollungen var 3 veckor gammal. då hade samordnaren semester till 17 augusti. fine. skolan skulle inte börja förren 23:e och jag ska inte vara på VFU förren 30 sep.

när jag fick svar v 34 så skulle det nog gå att ordna. v 36 skulle jag få svar. veckan kom och gick och jag skickade försäkerhetensskull ett till mejl.

jo igår skulle jag få svar.

imorse fick jag ett mejl som sa att ikväll skulle jag få svar..

...inget svar!!

panik! mina studiekamrater har redan varit i kontakt med sina handledare och vissa av dem har hunnit träffa dem innan för att prata om upplägg och programtider..

I don't like it. läget är inte lika flexibelt längre liksom. hade det bara varit jag i min värld hade det varit en sak..

service

haha knäppa grejen men är sjukt nöjd!

jag har ju försökt jaga min frisör ett tag nu utan att lyckas komma fram på tråden. tänkte ju att jag skulle ringa idag igen men det är ju så mycket annat som kommer i vägen hela tiden..

så var jag och trollungen ute på promenad när det ringer.

oj då har jag ringt fel säger rösten varpå hon presenterar sig vid namn och det är ju min frisör!

så jag passar på att boka in mig på en tid den 28:e och hon skrattar och säger att hon kanske skulle börja ringa till alla sina kunder..

nu är jag nöjd. hade helst varit nyklippt till dopet för luggen är någon form av katastrof. jättefin när den var nyklippt men nu är den bara utväxt utan styrsel.
ska be om en lättskött snygg mammafrisyr till nästa gång. hur nu det ska gå till..ännu mer lättskött än hon brukar klippa mig ;)  jag avskyr hårfix!


inväntar

inväntar en ny placering av VFU (verksamhetsförlagdutbildning), skulle få en omplacering v 36, igår tisdag..ikväll?

jaja jag väntar...


jagar min frisör också, tänkte passa på när jag är uppe i krokarna om 2 veckor...

sömntuta

det är lite svårt att hänga med i svängarna. efter sova en hel natt som gjorde att jag blev så trött av att plötsligt få sova långa stunder och kunde lätt vänja mig vid det..

..så är vi tillbaka där vi började och trollungen vaknar åter igen 2ggr per natt istället för den behagliga en gång.


så inatt for jag upp 00.30 och igen 05.30 för att med sömniga ögon kliva upp kl 8. då var saken slutdiskuterad.

så jag skippar bion idag. kunde jag skulle jag nog somna framför filmen. istället ska vi nog öva på dialekten och titta på Masjävlar här hemma.

dalmål ska de va!!

så blir det promenad och kanske lite tvätt och packning av kläder till helgen. nog finns det att göra allt :)

dagens huvudvärk

det är inte bara en huvudvärk som slagit till idag. men en kan jag i alla fall bota med lite sömn om en stund.

grupparbetet gick inte lika smidigt som igår men vi närmade oss i alla fall ett slutresultat. nu återstår att läsa, begrunda och justera vid behov. sen är det klart till nästa veckas redovisning och inlämning.

men jag läser inte och begrundar ikväll. det går för runt. imorgon finns lite distans till det hela och sen får det nog vara bra. dags att börja fundera över nästa veckas seminarie istället.


på kvällen fick jag och trollungen oss en liten promenadtur för att uträtta lite ärenden och sedan kom faster K på besök och stannade på middag innan trollungen kom i säng.

jag vette 17 om det blir någon bio imorgon, klockan 11 känns lite tidigt att vara på plats. men det är väl huvudvärken som talar...det återstår att se imorgon.

mobiler

har ännu inte hittat någon vettig prisvärd mobil till spjälsängen. inväntar lite besöket på GeKås, få se om de har något roligt för prisvärt borde det vara i alla fall.

trollungen älskar musikmobilerna de har på bvc.

men saker och ting behöver inte kosta, det finns så mycket gratis och naturligt.

på förmiddagen nu har vi tagit en promenad. trollungen börjar gilla att åka vagn mer och mer så länge hon har sikt och får titta på saker så det gäller att gå på vägar med mycket träd. det är spännande. finns det inga träd tröttnar hon ur helt och det blir en skrikig promenad. att titta på Barbapapamobilen som vi haft över vagnen är inte tillräckligt intressant, även om det är färgglad!

efter promenaden, dvs när mamman tröttnat på att kuta runt med vagnen bland träden, kom vi så hem till husknuten och trollungen var fortfarande vaken med lite blinkig så jag ställde vagnen under busk/träd och satt mig på bänken och körde fram och tillbaka.

världens bästa mobil!!  oj vad hon studerade träden, man kan ju nästan tro att hon ska gå vidare inom biologi eller naturvetenskap ;)

och så slumrade hon in. i den friska lantliga svinpinkdoftande luften.  jaja antar att det är bättre med lantluft än stadsluft, men inte luktar det gott inte. hellre kodynga i så fall.

nu lär jag slänga i mig lite mat för hon sover fortfarande och det är studier med gruppen om 45minuter. måtte hon sova bort även detta grupparbete så att jag får tänka. hann iaf bidra med mina tankar på papper igår så det kanske bara är att klippa och klistra i arbetet idag?

I like

trollungen är då minst sagt väluppfostrad. bara 2 månader gammal och allt. idag sov hon sig igenom hela grupparbetet i specialpedagogik. I like it. kanske kanske önskar jag lite att jag kunde göra detsamma ;)

var hon däremot inte sov var hos läkaren. hela bvc-grejen drog ut på tiden och när vi äntligen fick komma in till läkaren så hade trollungen hunnit bli hungrig. hann inte mer än lägga ner henne. det blev lite svårt att lyssna på hjärtljuden när trollungen skrek men tillslut fick vi ett godkänd stämplat i rumpan och det kunde matas.

sen sov hon hela vägen hem och i stort genom hela grupparbetet.

kan bara hålla tummarna och hoppas på det samma till imorgon då vi fortsätter och förhoppningsvis avslutar grupparbetet.


ska skriva några rader grupparbete nu i förebyggande syfte, för det är inte alltid så lätt att koncentrera sig på att finna hänvisningar och formulera meningar om man har någon som kräver ens fulla uppmärksamhet.


imorgon vinkar vi av pappan :(                                   (om vi inte sover...sömn är lyx)
kom snabbt tillbaka, vi saknar dig!!
puss

måndag morgon

igår inhandlades det mesta till ett dopkalas. bara färskvarorna kvar som jag får fixa på fredag.

jag hann med att plugga lite. vi städade lite snabbt. och så var dagen förbi.

har plockat lite här på morgonen med tvätt och disk. nu väntar vi bara på att gå iväg till läkaren för 2-månaders kontrollen och se hur många centimeter och gram trollungen mäter idag. hon kryper i allt fler 62 kläder nu men inte alla. det beror helt på vilken affär de inhandlats på. tror att H&M är minst i storleken och Kappahl störst. men det kanske bara är något jag fått för mig?


sen ska det gruppluggas på eftermiddagen. undrar just hur det kommer gå men så är det just nu.


uppsamling

idag är en dag av uppsamling.

jag ser över mina studier och tror kanske att jag ligger i rätt bra fas för tillfället. men det är ju alltid dumt att ropa hej, men skönt att stressa ner lite.

här ska städas under dagen och vi ska åka och handla matvaror både hem och till dop för mannen ska vara i Göteborg under veckan tis-fre. så nu blir det till att samla ihop det mesta så att det bara är till att lasta bilen och åka uppåt på fredag vid 17 när han kommer hem igen.

min och trollungens vecka kommer att vara fullspäckad så det kommer nog inte gå någon nöd på oss..kanske på vila? men frågan är om vi ska göra allt eller om vi kan avstå från något. barnsången är redan struken från listan.

imorgon är det bvc och 2månaders läkarkoll. sen är det plugg här med två av mina kursare då vi ska skriva ihop något på max 5 sidor. ett arbete som kan komma att fortsätta på tisdag. samtidigt som jag i min andra grupp ska försöka komma på hur vi ska lägga upp vårt seminarie veckan därpå.

på onsdag är det barnvagnsbio. Bröderna Karlsson visas. vore ju så kul att gå på och testa..skulle vilja se filmen också. men frågan är om vi ska ta en day off här?

på torsdag är det fika hos en av tjejerna, vi ska packa färdigt och göra i ordning.

på fredag ska färskvarorna inhandlas. trollungen ska bada och vi ska vara klara att åka när karln kommer hem.


in genom ena örat

..ut genom det andra. hoppas att lite fastnar.

det blev inget stan igår då pappan fastnade på jobbet med en uppdaterande dator..något med massor av filer.

så istället blev det en tur ner dit idag även om banken inte hade öppet. jag fick besöka tygaffären och vi hittade något till trollungen att ha efter dopklänningen. det rensas och rensas lite hela tiden i hennes byrålåda just nu tror jag bestämt och det har börjat nallas på en storlek större som börjar passa bättre och bättre, men inte alla plagg än. har upptäckt att det är lite skillnad på storlekar beroende på affär också.

sen blev det hem och plugg plugg plugg för min del. tittar på högen och tycker att den aldrig krymper. orden går in genom ögonen och ut genom öronen tror jag. även om lite nog ändå fastnat.

en kvällspromenad har vi också hunnit med för att lufta oss allihop och snart är det läggdags för den lilla.

imorgon väntar åter en dag av studier för min del. crap.

tänk att jag ändå tycker att det är kul och inte kan få nog..men måste det vara så intensivt jämt?

fredagsmys

fredagsmys börjar redan på morgonen tycker jag och lyckades övertala trollungen också.

det blev ingen sova hela natten men ända till 4 i morse i alla fall. mat och sova vidare till någon obestämd tid..gissar kring 7. lite mer mat och så sova en stund till :) ny blöja och så mys innan det blev ett bad och kläder innan en förmiddagslur hos mamma.

jag fick frukost och en dusch. annars står tvätt på schemat idag och jag tror att  vi skulle en sväng på stan i eftermiddag med pappan för att göra ett besök på banken och jag behöver besöka en tygaffär.

girls spending money

idag åkte trollungen och jag till köpcentrat för att shoppa lite. 

det är så mycket roligare att handla till henne än till mig själv. kanske för att hon kan behöva så mycket mer än jag.

jag fick mig ett par svarta strumpbyxor till dopet och ett par tjockare leggings nu till hösten och en tunnare höstmössa, perfekt att dra över håret på morgonen/förmiddagen när man ska ut med vagnen.

trollungen fick en pyjamas till då en är nyss urvuxen och en är på väg att växas ur och två sitter perfekt. så nu har hon en att växa i lite.
dessutom fick hon ett par vantar och ett par höst/vintertossor samt en body på rea.

sussilur

tänk om man bara visste..vad jag vet nu..

igår skulle jag såklart ta tag i allt det här som vi behöver ta tag i så Han och jag blev sittandes och dikterade på en lista över saker att ta tag i. som att se över våra vinterdäck, behöver vi nya eller hur är det? städa undan sommarstolarna till vinden då de inte utgör en del av inredningen osv. saker man kommer på, pratar om, ska ta tag i...men ständigt glömmer bort.

ja så ögonen stängdes alldelens för sent för ett par småbarns föräldrar.

men trollungen firade sin 2 månaders dag genom att sova hela natten 11 timmar! vi tittade förvånat och yrvaket på varandra i morse när Hans väckarklocka ringde i morse klockan 6. Han undrade om jag varit upp på natten?nope.

så vi snoozade 3-4 grr och hon vaknade inte men jag var klarvaken då så det blev något av en väntan på att hon skulle vakna..7.30.

håller verkligen tummarna för en nybildad trend :)

dopklänning

oh vad glad jag blev över dopklänningen som kom i postfacket igår. den är såå fin. skogstroll heter den. så passande till en trollunge.



köpt från http://dopklanningar.blogspot.com

vi valde mörklilaband, men det är ju valfritt.

picknick in the park

på förmiddagen bakade trollungen och jag bullar till dopfikat och lyssnade på Pippi Långstrump.

vid lunchtid begav vi oss ut på en promenad. lite luft behövdes men trollungen var inte helt belåten utan det blev en picknick in the park innan det sussades hela vägen hem till husknuten som hon kunde lukta sig till och vaknade igen.

Vi på Saltkråkan har förgyllt eftermiddagen tillsammans med lite babygym.

drömmarna

drömmarna är tillbaka och väldigt konstiga.

två steg bak

två steg bakåt och ett fram.

blev såklart en dubbelmatning med en jag vill inte somna om igen natt. inga 7 timmar alltså. tur att jag kröp i säng tidigt igår.

morgonen har varit minst lika spännande. trollungen är inne på sin tredje outfit idag och jag är kvar i morgonrocken ;)  fast hon fått bada 1,5 gång och jag har hittills klarat mig med en dusch.

skola om 2 timmar. föreläsning. bäst att preppa.

spänd väntan

nu går jag och väntar. vi har beställt dopklänning, vi har fått bilder på den och vi har betalt..nu hoppas vi bara att den kommer på posten också. måtte den göra för den ser så otroligt fin ut. postad idag ska den vara...

snooze

dottra har kommit in i en fas. sova länge fasen. känns ju lite konstigt jag som börjat komma in i en annan rutin av lite sömn. så inatt istället för mat så beskådade jag hur tummen åkte in och smaskades på. sen sov vi lite till.

pappan for iväg till jobbet och vi tog en promenad i morgonsolen som skymtade fram mellan mörka molnhav. vi tittade på hösten som är på väg fram över trädens lövverk.

vid lunch var det byte. så pappan kom hem och tog över och jag for till skolan. fortfarande en fruktansvärt dålig cykelkondis. blir omkörd av varenda student på väg till skolan. smått pinsamt. har ju ingen mage direkt som ett stort synligt skylla över på. (700g kvar nu och tösabiten blir 2 månader på onsdag och fortfarande yrslig med en svanskota som känns emellanåt)

men till skolan kom jag även om det gick långsamt. dagens seminarie förflöt smidigt och så var det hem igen 3 timmar senare.

varit iväg och handlat lite mat och sen ville trollungen sova igen. får se hur många timmar vi kan räkna ihop inatt.
jag ska ta tag i lite studier. jag tror de fått fnatt denna gången för litteraturhögen är just det..en riktigt hög sådan. men vi plöjer och ser hur mycket vi kan tillgodogöra oss av det. risken finns ju att allt rinner ur andra örat.


söndagsbak

idag är det meningen att vi ska baka. det går lite si så där. kakor har det blivit i alla fall. och en promenad i förmiddagssolen. vi lyssnar mer på Astrid, sista skivan av 10.

väntar på farmor och farfar till trollungen som kommer även denna helgen då de ska leverera en cykel till faster K.

och någon gång ska jag väl få tid till att stoppa näsan i böckerna.

skola imorgon 13-15.

present

fick en väldigt fin present av T till "Tord".. fick vi en pojk skulle han heta Tord enligt T. det var en body från Scania :)  har man fått fast anställning nu så har man hihi.


en dag med Astrid

förutom sovmorgon så blev det lite pluggande för mig och massor av lyssnande på Astrid Lindgrens underbara berättelser.

Häromdagen hann vi med Emil i Lönneberga, Pippi och Ronja. Idag har vi fortsatt med Madicken, Vi på Saltkråkan och Alla vi barn i Bullerbyn. Det är så underbart härligt. Hennes texter får en helt annan innebörd som vuxen eller vad sägs om Ruskprick och Knorrhane som smugglar cigaretter! Pippi som sjunger som 15 gastar och en flaska med rom eller Elisabeth som lär sig en visa om brännvin. Tell it like it is :)

grabbarna kom in för en stund sen för att hämta handdukar till bastun. och som de stank cigarrök. huha. väcker obehagliga minnen. men snart är de rena snygga och fina uti varenda por.

jag tänkte ta mig ett kvällssnack och läsa lite innan det är natti för mig också..

..imorgon blir det bullbak och kanske lite tvätt? om vi ändå är uppe tidigt? hoppas på många bakfulla studenter i morgon bitti så tvättstugan är tom :)

sovmorgon

idag fick jag sovmorgon. eller jag fick bli i sängen på obestämd tid, idag fick pappan gå upp i ottan vid 7 på en lördag.

härligt.

härligt är också att trollungen helt plötsligt blivit stor. först hade vi en natt med 7 timmars sömn i sträck. inatt hade vi inte fullt så många timmar i sträck men vi hade bara ett nattmål vid 2-tiden och så inget förren halv 7. känns ju märkligt att inte bli väckt vid 5. då känns hon så stor.

men man vet ju hur sånt där är, ingen dag är den andre lik :)  charmen i det hela, antar jag hihi.

så nu efter min "sovmorgon" har det blivit dusch. sett foton på den beställda dopklänningen som passande nog heter Skogstroll..klippt och skuren för en trollunge. näst på schemat står frukost och sen blir det pluggande för mig.

trollungen sitter på pappas mage och de går runt och dammar :) så söta.

ikväll ska han få fira dottra, välförtjänt, med cigarr med grabbarna och så bastu och öl på det.
det är viktigt med cigarr först och bastu efter. jag fick nämligen prova cigarr när jag var 11 i vuxnas sällskap och som jag mådde illa efter det. allt luktade, händer, kläder, håret.. urk! blev ingen cigarettrökare av mig sen inte..

jag ska nog fira genom att lägga mig samtidigt som dottra och få mig en rejäl natts sömn.. förhoppningsvis :)


modernt

ojojoj..den moderna mamman. måste dra en suck. för jag tillhör väl generationen som vill ha allt, ingenting är omöjligt.

läser i den ena tidningen efter den andra att husmor är på väg tillbaka in i våra liv - kombinerat med den moderna kvinnan som ska göra allt..jobba 100% eller gärna mer, träna, äta rätt, sova minst 8 timmar, baka, mangla, laga söndagsstek, pyssla..

ja i vissa hushåll kanske hon är på väg tillbaka..men tänk om man föddes husmor då? och socialiserades in i ekorrhjulet med jobb och studier och allt det där andra..för sticka och virka det lärde jag mig redan någon gång i 6års åldern.

så jag försöker hinna med allt det där man ska hinna med... idag har jag orkat göra hela 6 armhävningar på knä! jösses vilken styrka man har i kroppen nu för tiden. ska väl hinna med det också..träna upp kroppen. tsss.


lagt min röst

igår var Han på labb till sent på kvällen så det blev en tidig fredag för Honom idag istället. skönt det att umgås lite. så vi tog trollungen och gick och förtidsröstade så det är avklarat. vi har nog med dopet under den helgen som valet går av stapeln.

tänk att trollungen röstat för första gången bara 8veckor gammal. hon satt i bärselen på pappas mage bakom båset :)


razzia

ibland går huvudet liksom av sig självt. vid matningen inatt som inte inträffade förrens 03.20!! började jag tänka på våra vinterdäck och att vi måste nog ta tag i det där och se om vi måste köpa nya, i så fall börjar det bli hög tid att börja kika efter det nu...

..sen på nyhetsmorgon berättar de om att de just nu genomför en däck-razzia och att man ska kolla mönsterdjupet på sina däck!!

how could I have known?

men jag kunde köra lugnt idag när vi var ute och fixade lite dopförberedelser för vi har splitternya sommardäck i vilket fall.


rysningar

en mycket vaken trollunge har nu somnat. satte på en cd-skiva med Astrid Lindgrens Emil i Lönneberga som är på auktion i Backorva.

jag får rysningar i hela kroppen. här står jag och lyssnar på älskade Astrid Lindgren med mitt barn. nu börjar det.

loving it!

Astrid är bland det mysigaste jag vet i barnväg. älskar att hon pratar om fula ord, spottar och svär och super gör di också.. det är inte så knussligt i hennes berättelser utan det är som det var.

fika

idag fick vi lite sovmorgon allihop. pappan ska jobba kväll på labbet och trollungen tyckte också att det var en bra idé med sovmorgon till hela 07.40 innan morgonmyset tog vid.

efter lite morgonbestyr kom vi iväg och lyckades komma till busshållsplatsen lagom till bussen kom. de går så ofta och när jag inte har direkt bråttom och någon tid att passa så går jag bara iväg så tar jag första bästa buss. hade bara riktig tur idag.

kommer nog åka buss för det mesta när jag bara ska in till stan istället för att krångla i och ur vagnen, parkeringshus och parkeringsbiljetter..

kom först på plats på fiket. imponerad över att jag lyckats hålla tiden så bra, tom före de som var gravida än :)

skönt att få lunchen bara serverad och sitta och prata strunt ett tag. roligt att träffa de andra bebisarna också. det var 4 flickor med trollungen och en pojk och två okända så figurer.

sen var det spännande att åka bussen hem igen. proppfull buss med två barnvagnar och en ledsen trollunge som inte ville ligga på rygg i en vagn. den enda som erbjöd mig en plats så att jag kunde ta upp trollungen och trösta var den andra mamman på bussen. värt att tänka på när man åker buss.

flytt

och så blev det tomt. faster K flyttar ut till eget boende.

annars har dagen spenderats till att sova mycket för trollungen och jag har hunnit läsa lite om utvärdering och utvecklingsarbete ur en helt begriplig bok. tur var nog det för tillslut såg jag nog i kors. natten var underlig den som var. inte alls de vanliga tiderna på dygnet för mat och sömn.

imorgon ska vi förhoppningsvis ta oss in till stan med bussen och fika, kanske titta i en och annan affär. väntar på ett paket med kläder, hoppas att kjolen passar annars kan det vara bra att titta på reservalternativ imorgon..

ska försöka hålla utkik efter en affär som flyttade för ett tag sedan också..men jag minns varken vad affären hette eller vart den skulle flytta...har bara en svag aning och jag hoppas att jag har rätt. den hade lite roligare barngrejer och inredning..

september

redan september.

RSS 2.0