2010 möter 2011

ja snart är det dags. imorgon är det årets sista dag.

idag har vi förberett oss inför morgondagen med att inhandla "lite" gott. än är vi kvar på rätt sida nyårslöftena.

minns ni mitt nyårslöfte för det här året? jag minns det, 15-20kg skulle jag gå upp till beach 2010. och om vad jag lyckades med det haha. det som började som en knubbsäl under våren slutade som en gigantelefant till sommarens varmaste dagar. jag tror att jag vägde in mig dagen efter BF den 8/7 på +16kg. det var lite olika beroende på utetemperaturen, var det en riktigt varm dag kunde jag gå upp 1kg i vätska.

men inför det nya året tror jag inte att jag ska avge något nytt nyårslöfte. mitt mål är lite mer baserat på i mån av tid då jag är i behov av att stärka musklerna i hela kroppen. promenader med vagnen i all ära men det är inte fettförbränning jag behöver. jag har istället haft turen att gå ner både graviditetskilon och lite till och inte heller julhelgen har satt sina spår. men muskler är det ont om.

promenader tar jag och trollungen för miljöombytet och friska luftens skull. det ska bli härligt att gå i skogen igen när terrängen blir tillgänglig igen. vi har ett vackert vinterlandskap ute just nu men det kräver lite mer av vagnföraren och all terräng är inte tillgänglig.

under 2011 ska jag fortsätta mina studier på ett lite mer planerat sätt. under höstterminen snålade vi in och sparade på många föräldradagar, vi får slösa lite mer under vårterminen så att jag hinner med att läsa bättre.

under 2011 ska vi flytta. vi ska förhoppningsvis åka till Skottland på semester. jag har abstinnens efter GB. vi har inte varit där sen april! :)

under 2011 ska jag jobba igen. hjälp! det var evigheter sen även om jag skänker arbetet många tankar på både det ena och det andra.

 

nej nu ska jag sussa.. har haft några nätter med en ledsen tös som kliat på torreksem så vi har smort in henne och nu äntligen har det gett med sig. imorgon lär man ju hålla sig vaken lite längre.

 





vinterlandskap

vi myser vidare i det vita fina vinterlandskapet.

nu laddar vi inför nyår. vi har inga speciella planer för i år mer än att fira in den som familj. vi ska träffa bebiskompisen E och kolla in nya huset nu när det är inflyttat. vad konstigt att de inte bor i stan längre med krypavstånd från krogen.trollungen nattas och somnar förhoppningsvis kring 19-tiden som vanligt och vi inväntar tolvslaget med tre rätters.

så imorgon ska vi spana efter goda inköp till festligheterna, kanske göra något ytterligare rea-fynd och inhandla nödvändigheter.



julfirande

nu har vi klarat av årets julfirande. vi började festligheterna med min sida av familjen för att på juldagen fira med Hans sida av familjen.

vi har ätit och öppnat klappar, tittat på filmer och haft det skönt. en tur på mellandagsrean har vi hunnit med och äntligen hittade jag lite nytt till mig själv. hem kom jag med fyra tröjor/koftor/toppar och så lite stora storlekar till trollungen att växa i. Han hittade en tröja också men faster E kom tomhänt.

idag firar vi svärmors födelsedag. snart är det nyår och så ska vi fira min mormor innan det återgår till vardagen.

ett och annat pluggande har jag hunnit med även om det är en bit kvar till ett färdigt problemnotat.

nu familjemys!

dan före dopparedan

imorgon är det julafton!

här har förberedelser pågått under dagen. vi har införskaffat oss en gran efter mycket om och men då alla granförsäljare packade ihop.

vi har träffat min gamla granne från förr med dottra.

granen är klädd så nu återstår bara väntan på morgondagen med det goda julbordet och myset med släkten. en och annan klapp ska nog också öppnas ;)


koll

nu tror jag att jag/vi börjar få koll på läget igen. listan är avbockad.


lämnat in mitt omdömme från VFU
sökt reda på en engelsk artikel till mitt problemnotat
havregröt inköpt
julstrumporna är på väg
dammade av något från långt inne i garderoben att ha på mig på julafton.

och här har även dammsugits, slagits in fler klappar och hunnit med familjemys.

nu kör vi julmys fullt ut!

återstår bara att finna en present till svärmor som fyller år 28:e vilket vi naturligtvis glömt i yran.


julvecka

åhh äntligen är det julveckan.

jag kan inte fatta att på fredag är det julafton och så vips är allt över. tur att vi får fira jul två gånger i år då ;) en med vardera familj. då räcker den lite längre.

men lika snabbt som julveckan kom så kom också alla de där sakerna som jag visste att jag/vi glömt bort/inte tänkt på fram ur snön.

jag har helt glömt bort att lämna in mitt omdömme från VFU. jag måste söka reda på en engelsk artikel till mitt problemnotat. plötsligt är havregröten nästan slut så det måste vi köpa innan jul och affärerna stänger.
julstrumporna jag hade beställt 2 dec och betalt har inte kommit så jag efterlyste dem och det var knas med ordern så jag har betalt men de har inte fått ordern registrerad. hoppas att det rätar till sig!
jag har ingen som helst aning om vad jag ska ha på mig på julafton.

ja det återstår några handtag kvar.

ankan

nej det blev ingen favorit i repris på sovfronten. hon hoppade tillbaka i gamla hjulspår igen.

kanske har vi mer att önska av den här natten? idag har trollungen fått diplom i babysim och är nu en Anka. inte illa.
jag tror vi blev trötta allihop efter dagens simtur med massor av plask.

efter badet skulle jag släppas av på stan för att i lugn och ro få strosa runt och se mig omkring, men det var nästan att jag bad om att få åka med hem och däcka på soffan. drog ändå runt en timme på stan utan att hitta något till mig själv. köpte några nya bodys och ett par byxor till trollungen, sen tog jag bussen hem. bussen blev påkörd och det var tydligen bara centimetern från att bussen blev påbackad just där jag satt. det var konstig möblering i bussen så jag satt med ryggen till och såg inte ut genom fönstret och den backande traktorn som var ute och plogade. bakdörrarna skrapades upp rejält.

lugnast hade nog varit hemma ändå.


nu har vi gått igenom och tittat i julklappspåsarna så att allt finns där, att vi inte har glömt något eller någon.
städa städa innan jul...för det tycker vi är kul är nästa anhalt. kanske inte så mkt ikväll.

det lilla

nu ska vi avnjuta det lilla julbordet. gott.

hemma

ut i snö for vi på utflykt. stackars trollungen hann inte mer än somna förren vi var framme. och så höll det på.
men vi fick det vi skulle ha och kanske lite till :)

utflykt

idag ska familjen på utflykt. bäst att göra sig klar nu så att vi kommer iväg. trollungen har fått en smakportion broccoli och somnat på det så bara hon vaknar så åker vi...dvs. om 20 min. lämnar inte mkt tid över till mig att röja färdigt och spackla.

dagens skräll är också att hon sov ända till klockan 4 i morse! ett litet hopp tänds fast å andra sidan drömmer jag fortfarande om den där natten då vi vaknade klockan 6 av väckarklockan och hon sov fortfarande.. det var samma natt som hon blev 2 månader det.. nu är hon 5 månader och det har inte hänt en endaste gång till.


tänk

tänk att man kan vara så liten att man kan sitta på brödburken på köksbänken och titta ut genom fönstret.

virvlar

idag blir igår..hann inte skriva klart igår..

idag har trollungen provat broccoli. det slank ner. men broccolipuré luktar kan jag meddela.

efter lunch skulle vi ut på en promenad men när vi klev utanför dörren virvlade snön i luften vilket jag inte uppfattat. så en liten tur blev det sen hamnade vi på öppna förskolan. första riktiga bara vara på öppna förskolan tidigare har vi bara varit där när det varit inplanerade saker. jag har lite svårt för det här med bara vara.
det blev en sångstund i alla fall och span på alla barnen.

sen blev det en tur i vagnen och den virvlande snön innan vi återvände hem för lek och bus hemma.




tidigt

nu har trollungen börjat med tidiga mornar igen. klockan 7 var det bara till att kravla sig upp. brukar annars försöka dra det till 8-8.30.

så just nu känns det lite tidigt och det antar jag att hon tycker också eftersom hon somnat och sover första halvtimmen för idag.

får se vad den här dagen för med sig..

folk

det är folk överallt. och jag höll på att bli lite smått galen när vi travade runt på stan men jag andades och räknade till tio. det är ju ändå jul så det måste vara folk överallt.

när jag spontant hittade en tröja till mig själv som jag tänkte att den blir nog bra utan att prova så var det en annan mamma med barnvagn som stod före i kön som snackade och snackade och snackade med butiksbiträdet trots att köpet sedan länge var avklarat och butiksbiträdet försökte avsluta lite fint gång på gång.
ja men då andades jag och det gick väl an.

men nu går det liksom inte an längre.

sen Han kom hem och vi nattat trollungen och ätit middag skulle en av oss åka iväg och handla. det blev jag som for iväg. hyfsat lungt bland matvarorna. kommer till kassan. hittar en lagom kö med en person med rimligt mycket i korgen. men så sneglar jag och ser en annan kö som är ännu kortare så jag bestämmer mig för att byta.

det skulle jag inte ha gjort. damen framför mig har inte många varor kvar och är på väg att börja betala. MEN. framför mig står en herrelös korg full med varor. när betalningen är klar för damen tittar jag mig omkring. inte en människa i sikte. så jag beslutar mig för att nu kör jag och börjar plocka upp.

då kommer en dam med famnen full av varor och haspar ur sig att hon står på tur. visst. kör på.

sen börjar det. vad kostar chokladasken? hmm. jaha.mmm. hur mycket är det i chokladasken då? hmm. jaha. mmm. 600g? hmm. jaha.mmm. ja okej jag tar den. (suck!!) betalar. tittar på kvittot. kaffe? var det inte något erbjudandet på kaffe? skulle jag inte få mer rabatt?... och kaffedebatten är igång. och återköp av kaffe startar.
så nu måste det vara klart. nej. det fortsätter med julstjärnor. var kan jag hitta påsar till blommorna? jaha.mmm.

suck. suck. suck.

sen kom jag hem. röjde undan i 20 minuter innan jag for i soffan med en tidning och bläddrade på.

nu ska jag gå och sova. stoppade nyss om trollungen igen och jag saknar henne sååå! jag kan sakna henne nå otroligt när hon gått och lagt sig fast vi nästan är ihopklistrade 24/7. kanske just därför?


duktiga

vi har varit duktiga idag trollungen och jag. vi har postat brev, hämtat paket och handlat allt som stod på listan.
nu är jag nöjd men lite trött.


göra stan

idag ska vi försöka göra stan. jag har en lista för att inte glömma bort något, men det känns som om jag glömt skriva upp något på listan. det är så mycket att tänka på innan jul. jag antar att detta inte kommer bli den sista turen ut i handeln.

sen har jag inte bestämt mig för om jag ska åka på jobbets julfika eller ej. jag borde åka och hålla kontakten med arbetet och alla relationer där. men det är mitt i trollungens nattning och det är ju en så mysig stund som vi har då och har haft i månader. sen är det ju en körning på nära 10 mil tor. jag måste ju bestämma mig men vad svårt.

nu är det bäst att jag packar ihop oss lite här medan trollungen sover. vi ska posta brev, vi ska hämta ut paket så avier måste med, trollungens halva bohag ska med och så kanske jag skulle ha något vettigt på kroppen :)


prick och bock

sådär. nu är lite pappersarbete ut världen. inte helt smärtfritt det där när papper ska fyllas i och särskilt inte när det ser elektroniskt. det är som bäddat för krångel.

men nu har vi båda ansökt om föräldraledighet, vi har bekräftat adressändring, jag har fyllt i ledighetsansökan till min chef ända fram till 1 oktober nästa år (hoppas planeringen håller!!!), räkningar har gått in i internetbanken och böcker är beställda från biblioteket till mitt problemnotat.

nu önskar jag en lugn döstund i soffan innan det är dags att lägga sig i sängen och gå på nattpasset. ahh trollungen ligger flera timmar före mig i sömntid så sovmorgon imorgon är kanske förmycket att hoppas på..
men jag trotsar och stannar uppe en stund till ändå för att varva ner från papperarbetets snurr.

I made it

idag var det sista skolförlagda dagen det här året. jag kan inte förstå. I made it. eller ja jag har ju inte fått godkänt på kursen och jag har ett problemnotat på 6-8 sidor kvar att skriva och en komplettering samt tonvis att läsa..
men jag har ändå klarat mig så här långt fast jag knappt haft huvudet ovanför vattenytan hela terminen. det är ingen bra prestation, det påverkar min blivande yrkesroll men det har ändå fört mig framåt. jag har inte behövt ta studieuppehåll och väntat in..ja kursarna året efter mig? nu återstår 3 terminer..möjligheter och hinder, vetenskapteori och examensarbete...

även om jag idag andas ut något i ena änden så stressar jag upp mig tokmycket i andra änden för det är så mycket kvar att göra.

imorse var jag så förvirrad att jag höll på att gå ut och skrapa bilen en timme innan jag skulle vara på plats. sen när jag fick hjälp att komma till insikt om att jag hade god tid på mig höll jag istället på att komma försent då jag tänkte att jag har ju tid på mig och då började fylla i ledighetsansökan till min chef.. jösses vilket snurr!

måste beta av lite praktiska saker ikväll igen..skicka iväg ledighetsansökan, anmäla till f-kassa, se över mitt problemnotat m.m m.m.

natten går..

..ja hur var det sen?

trollungen och jag har idag iklätt oss vitt och glitter och lussat för Honom..problemet är bara att det var länge sen jag gick i ett Luciatåg och att minnas texten var inte det enklaste..

det fick bli en variant istället..

Sankta Lucia
skänk mig en tia
inte en femma
för det har jag hemma...lallaalllaaa

hihi.

lussekatter, pepparkakor och te på det.

mys!

lusselelle

vi funderar över vad vi ska göra idag. stan denna veckan är ett måste.

känslan

praktiska saker, praktiska saker. bocka av listan.

jag började dagen med att pricka av lite praktiska saker från listan som att registrera vårt lägenhets nr hos skatteverket för det ska man tydligen göra. de håller på med en nationell kartläggning. i samma veva kom jag ihåg det där pappret som skickades ut för många månader sen från hyresvärden om just lägenhets nr och genast gick det upp ett ljus för mig om varför jag inte hade lyckats med adressändringen då jag försökt knappa in lägenhets nr men inte lyckats. vi hade inte samma tankar om vilket lägenhets nr.

därmed lyckades jag adressändra också. så nu känns det verkligen att vi ska flytta och jag får separationsångest. jag som saknar min gamla lägenhet också.. tur att svägerskan "bor" i den så att man kan få hälsa på.

bokade ett möte med min chef för ett medarbetarsamtal i januari eftersom jag bokat om det två ggr pga förkylningen.

har skickat en förfrågan om handledningstid till min handledare och hoppas att dagen passar.

sen for vi iväg och shoppade.

trollungen fick ett par strumpbyxor som kommer passa perfekt med klänningen jag köpte för ett tag sedan. grå med röd/vita hjärtan på. hon fick en till pyjamas och en kofta också. jo ett par nya badbyxor också då vikten ökat och de gamla börjar bli små.

hittade några av julklapparna jag tänkt ut men några kändes inte alls lika bra som när jag kläckte ideén. så en eller annan återstår att fundera om kring..tror att jag kan ha kläckt några nya ideér. men det betyder alltså att vi inte är färdiga fast vi hunnit packa två stora påsar fulla. en till var släkt.

hoppar över

vi hoppar över babysimmet idag. jag för min del känner mig lika frisk som jag gjorde förra söndagen då jag badade och vi vet hur det slutade så vi står över. stackars trollungen. men hon får bada desto mer i vår istället när vi kan ta igen våra två missade gånger. vi kan öva lite hemma också på att få vatten över sig när vi badar i badbaljan eller duschar.

dagen ska istället ägnas på torra land till att inhandla de planerade julklapparna. vi som låg så bra till och sen kom sjukdomar och satte stopp för den sista inhandlingen. jag antar att det inte blir sista turen för det finns alltid något som man glömt men vi ska i alla fall sikta mot att bli klara.

jag knäckte nog min problemformulering till mitt problemnotat inatt när jag låg vaken. problemnotatet är den roliga uppgiften som jag ska ägna mig åt under julen och nyår. får försöka få ihop alla pusselbitar.

sen borde vi packa en och annan kartong också..

det finns att göra, vi behöver inte gå sysslolösa.
 

puls

idag har vi pulsat runt på en promenad eftersom de inte kan ploga här nere. det har snöat inatt och fortsatte snöa under dagen men det var först för någon timme sen som de kom hit och plogade. och när det plogas så krymper vägarna så det blir trångt för en barnvagn att möta en cyklist.

men eftersom det inte var plogat idag så fick vi pulsa i snön för vi valde att ta en omväg till affären. det känns som om vi varit inne i en evighet även om jag både gått med vagnen till affären och varit ut till skolan och kommit iväg och handlat..

efter lite handlande till eftermiddagen gick vi hem igen, den korta vägen. Han fixade iordning smörgåstårtan och jag lekte med trollungen och plockade lite i hörnen.

har haft en trevlig eftermiddag/kväll med gänget. en något ledsen trollunge ikväll också men idag gick i alla fall halva gröten ner, igår blev det inget alls.

nu ska två trötta föräldrar tacka för oss och ikväll och hoppas på sömn.

godnatt!

i eftermiddag

i eftermiddag blir det tårta och bastu med gänget. härligt härligt fast jag ska avstå bastun och vara hemma med trollungen.

nu ska här göras i ordning och det blir en sen frukost för vår del.

uppvaktning och uppvakning

stackars farmor och farfar som inte fick möta någon go och glad tjej igår när de kom. det var en ledsen näst intill otröstlig tjej som sa godnatt när de kom.

det här med vaccin är jobbigt men jag antar att alla sjukdomarna hade varit värre att dras med.

Han blev uppvaktad av familjen, det avnjöts smörgåstårta och kaffe.

trollungen hade en natt av gråtattacker så det blev inte mycket sova av på vår front. hoppas på en lindrigare dag idag, för hennes skull.


knock knock

who's there?  ja det vore ju trevligt om folk använde dörrklockan eller knackade..men idag var det andra gången som en okänd människa bara ryckte upp dörren.

hmm jag förstår inte, har de gått fel eller hoppas de att ingen är hemma?

jag är alltid noga med att låsa dörren även om jag är hemma, han är lite slarvigare på det där när han kliver in men det har blivit bättre.
vi har varit med om det hemma i huset då en fulldrutt kom instaplande när vi satt och såg på tv på eftermiddagen.

jag kallar det..

jag kallar det födelsedagssmask och det bjöd jag Honom på till efterätt igår.

glass, grädde, maräng, chokladsås, toblerone och gelehallon.

pigg?

jag tyckte ändock att jag var förvånansvärt pigg i morse när vi vaknade.. jag tror att jag är på väg att ändra åsikt. skulle vilja säga tack och godnatt nu.

fever

Fever
In the morning
Fever all through the night

Everybodies got the fever
That is somethin you all know
Fever is'nt such a new thing
Fever start long ago


ja nu har vi haft feber allihop här. trollungen sov inte särskilt mycket inatt men verkade ändå glad och pratade på och hade sig. vi kom i säng sent igår både han och jag för det händer så otroligt mycket just nu, jag kan inte förstå hur det alltid kan bli så här innan jul. han förberedde smörgåstårtegrunden till idag då hans familj ska komma och uppvakta och jag skrev på min reflektionsuppgift. vi försökte även röja upp lite i röran här hemma också. jag antar att vi får skylla på det begynnande flyttkaoset.
sen blev det inte mycket sova för trollungen vaknade och var glödhet. pratade på om ditt och datt. efter lite febernedsättande så kunde vi ändå sova till strax före 9 idag.

men dagen är helt upp och ner. när trollungen åt smakportionslunch vid 11 åt jag frukost och nu är jag fortfarande kvar i pyjamas och filar på reflektionsuppgiften.

slut på feber för denna gången.


happy birthday

i morse i mörkret klockan 6 på morgonen har jag viskat fram ett grattis på födelsedagen till Honom som fyller år idag. trollungen sov och det är dumt att väcka henne så tidigt på morgonen.

men paket skulle Han självklart få och kort. så det öppnades i mörkret och gick nätt och jämt att utläsa. fick mig en superglad sambo efter paketöppnandet och föresten hela dagen. Han fick nämligen en pastamaskin av mig. något han önskat sig sen förra sommaren men inte köpt sig. när Han så får tid ska jag köpa honom en bit parmesan också till pastalagandet men just nu finns det inte tid över till det.

även vår trollunge har dag idag..5 månader! det fick hon stackaren fira med vaccin, två stick - ett i vardera lår. det var inte en glad tjej efter det.
fick ett par extra händer idag när faster K kom för att underhålla trollungen lite så att jag kunde luta huvudet tillbaka en stund. inte sova för det går inte men blunda i alla fall.

för gårdagen var hemsk. trött och sjuk var jag och tänkte att nu blir det vc i alla fall. öroninflammationen är nog på väg att läka ut för den märker jag inte av mer men man kan ju dra på sig bihåleinflammation istället. suck.
kände mig dock lite bättre i morse så jag lät bli att ringa vc. vill verkligen inte ha penicillinkur för då skulle jag sluta amma. och så bråttom har vi inte haft med maten.

jo men kvällen då.. Han beställde hemmagjorda hamburgare så det har avnjutits och efter det gjorde jag en födelsedagssmaskens.

nu ska jag se lite tv..och sen rafsa ner något som kan likna en reflektionsuppgift över mitt lärande och mina förväntningar.


rapport

det blev inget besök på biblioteket. jag undrar just hur många som tog sig dit. jag kommer inte vara den enda som går på någon form av tablett på seminariet idag. fast för min del räcker det nog med nässpray idag för febern var jag kvitt i morse. örat känns inte av lika mycket heller efter min vitlökskur hihi. Han bara skrattar åt mig och mina påhitt. (ruffsigt hår, rosiga kinder och en tuss fasttejpad över örat). har även pallat upp och sovit med huvudet högre än hjärtat inatt.

det bästa i ett sånt här läge är att få duscha, klä sig och sminka sig..för hur man än känner sig på insidan så blir det lite bättre av en snygg utsida. då känner man sig lite friskare. så det ska jag gå och göra nu. sen ska jag ta mig iväg till skolan 2,5 timme.

språket står på schemat idag.

korkat

ja det var ju korkat av mig att bada igår. när kvällen kom smög sig även lite feber upp och skapade frossa. Han pysslade om mig och bäddade ner mig under både täckte och hans stora filt.

vaknar sen med ett ont öra och uttalad feber! kan inte minnas att jag haft öroninflammation tidigare men det ska väl vara en första gång för alla nya upplevelser. än så länge är det en lindrig variant så jag stoppade en vitlöksklyfta i örat också. vill inte gå så långt som vc och antibiotika. det känns himla onödigt. läste i min kärringbok att modersmjölk var bra också och det har vi ju hemma. får prova lite allt möjligt de här tre dagarna man kan avvakta.

trollungen vaknade klockan 5 även i morse och jag var nästintill vaken jag också. tittade på henne i mörkret när hon sprattlade och jollrade.
men jag lyckades få henne till att sova vidare mellan 6-8. tänkte att det blir en nog så tuff dag innan klockan blir efter 17 och Han kan komma och ge en hjälpande hand.

men dagen har avlöpt i mysets tecken. trollungen har varit nöjd med att bara sitta i knät och titta ut i luften på jag vet inte vad.. vi har läst om den Ståndaktige tennsoldaten, hunnit med ett klädbyte, ätit lite potatis men det är skumt fast det går ner, lekt massor och tuggat tuggat tuggat på bitringen. inga tänder - bara massa tugg tugg tugg.

nu ska jag göra en tidig kväll. imorgon är det skola. först bibliotekssök och sedan seminarie som min grupp leder. måste närvara på den sista, får se med den första..




andra advent

vi har glömt att tända andra ljuset i ljusstaken inser jag nu.. men dagen är ju inte slut än.

en piggelin vaknade klockan 5 i morse och sprattlade på. jag var redan vaken efter måltiden 04.50 och kunde inte somna om i alla fall.

har haft en så glad unge här idag. redan i morse såg jag på henne att något hade hänt, hon kändes så stor och självständig. vissa dagar är sånna dagar, andra dagar är det gnällspiken som vaknat till liv.

trollungen är frisk från förkylningen. Han och jag lite snoriga än så vi bestämde oss för babysim där jag skulle gå i plurret idag och han skulle hålla sig utanför vattnet och fotografera istället.

många fina kort blev det på en trollunge som simmade järnet och skvätte överallt och sög mamma på handen.


ähh

ähh här händer ingenting.

har under dagen packat någon kartong. tvättat lite tvätt. rensat lite papper. busat en del. lagt en hand över julklapparna. lagat en stek. handlat det nödvändigaste. tagit en kort promenad.

ska läsa lite bok. mysa lite. sova förhoppningsvis mycket. imorgon kanske det blir babysim. längtar tillbaka!


..och så blev det

när trollungen sov middag och jag satt och åt lunch kom Han hem. feber igen eller fortfarande kanske.

jag hade då hunnit med att sortera ur lite papper och annat skräp från bokhyllan. en halv nål i en stor höstack men hey alltid något. nu när Han kom hem och camperade på soffan kunde jag smita ner i tvättstugan 2 minuter och passa på att slänga i lite tvätt. har gett upp det där med att boka maskiner sen de blivit tagna 3 tillfällen av 3 bokade.

det var inte alls så när vi flyttade in men folk byts ju ut här som..ja.

så jag fick lite gjort men Han fick inte mycket mer gjort än så på jobbfronten.

så nu får det kanske bli lite fredags mys på distans med en glass? jag kom på att jag håller ju på att läsa en skolbok så det vore bra att plöja ett kapitel eller två ikväll också.


fredag igen

nu är det fredag igen. jag hinner inte alls med i svängarna!

jag ska väl försöka göra något handtag idag. det behövs på alla plan och det är lite frustrerande att trampa runt här och se på allt. fick ett sånt ryck igår innan jag skulle gå och lägga mig att jag ställde mig och plockade med både disk och annat i köket och tog tvätten innan jag kunde krypa ner i sängen tillfreds.

skola och flytt är det som hänger över konstant som jag inte kan fly ifrån.

fredags mys ska vi hinna med idag också. Han köpte glass igår, en annan huskur ;)

och jag har gjort potatispure så trollungen ska nog få festa till det i helgen med en ny smak. får se hur hon gillar det.

hetast just nu

hetast just nu i trollungens liv är min rad i bokhyllan med specialpedagogisk litteratur. jag förstår det inte. det är hyllan högst upp så jag är lite för kort för att hon ska nå bra om inte jag lyfter upp henne ordentligt. för dit ska hon. hon ska ta på böckerna. sträcker sig efter dem så fort vi är i närheten av bokyllan inne på kontoret.


vinterpromenad

inne kunde vi inte vara längre. det känns som om det var en evighet sen vi tog en promenad och det är det nog också. jag har varit i skolan och vi har hållt oss inne och varit krassliga. när vi har varit utanför dörren har vi åkt bil för att handla eller något annat.

termometern visade på -14 grader så det fick bli en kort promenad med syftet att insupa lite klar frisk luft. vi tog en promenad till centrum för att handla räkor till fiskgratäng ikväll och så blev det även årets första julmust..nog för att man druckit must redan i år till påsk men då är det påskmust ;)  och det var ju länge sen.

ja sen blev det till att ta en liten liten omväg när vi gick hem igen. det är så otroligt vackert ute med alla träden. önskar att jag haft kamera med men jag får väl kanske gå samma tur imorgon?

har i alla fall fotat utsidan när det snöade så mycket härom veckan.


det som göms i snö...  sen var det ganska många cyklar som stod inne i trapphuset för att tina, låsen fryser igen.

huskur

körde min roliga huskur igår med vitlök i näsan och så försöker man andas in med näsan så gott det går så länge man orkar för det kan ju svida en del..

..men idag känns det mycket bättre. det går att andas igen.

lucköppning

idag har det varit lucköppning på våra julkalendrar. och med det kan man nog säga att det var dagens höjdpunkt..eller nej föresten jag fick hem tidningen idag och min andra recension var publicerad :)

annars har vi mest konstaterat att det är kalt ute genom att titta ut genom fönstret. vi har hållt oss inne och är på ganska god väg att bli bättre. peppar med positiva friska sunda tankar.

Han for iväg till jobbet på morgonen men återvände vid lunch.

nu ska det nog bli lite läsning i en skolbok innan det blir kvällsmat och natti natti.

RSS 2.0