se på luffarn som går där på vägen

jag undrar om det finns en luffare här i krokarna? någon har lagt en gaffel och en kniv i ett kors utanför vår entré. betyder det att man bjuds på mat i vår trapp?

listan - I like

jag tror att någon sitter och registrerar I like- listor. och denna någon har något emot mig.
fler och fler saker som jag gillar tas ur produktion. vad säger det om mig? är det bara jag som uppskattar varorna? har jag en helt unik smak?

det är dags att beställa linser inför sommarens bad och solglasögonanvändning. jag brukar alltid köra på svagt färgade linser som förstärker min naturliga färg. nu har linserna slutat produceras och butikerna hänvisar mig till andra alternativ. men där finns ju inte min färg! jag vill ha aqua.

och så börjar jakten. för det blir alltid en jakt. jag letar och jagar som en tok efter en sista box som finns på något lager. hittar en butik som säljer men kör med direkt vid dörren leverans. får alltså tajma in detta med att handla linser och frågan är hur många förpackningar ska jag köpa och bunkra upp med?

är i behov av glasögon med för den delen. något att ta tag i nu.

födelsedag

idag har jag födelsedag.

idag har jag jobbat precis hela dagen. idag känner jag att jag har ett helt underbart fantastiskt arbete. fritt, flexibelt och det händer hela tiden något nytt. idag har varit en bra dag. en bra födelsedag på jobbet.

och tur hade jag som kunde ta två timmar komp på slutet och komma hem 19 istället för 21. då kunde jag få kinathai till middag och min favvotårta till efterrätt ute på balkongen i den ljumma sommarkvällen. lovely.



frisyr på barret

glad att åter vara klippt i frisyr och slippa barret. frisören såg helt förfärad ut när jag sa att jag mest gått i mössa hela vintern under bebismånaderna. men så är det lite av ett snobbställe också som jag var på ;)
jag bryr mig föga om att jag har ett vitt hårstrå mitt fram i luggen. jag tycker att det är charmigt. jag lever, jag har levt. kanske ger det status åt mitt annars så unga utseende?

haircut

börjar inte förren 12.30 idag så jag passade på att boka in en klipptid. det känns som om det inte var länge sen jag klippte mig och det var det nog inte heller. i feb var det nog.

men håret är långt, så där för långt, och trist. jag har tappat och fortsätter tappa enorma mängder hår. snart är jag väl flint? och sluta amma gjorde jag ju någon gång i mars/april.

och som vanligt är det lite skräckblandad förtjusning. valde en frisör jag gick till för länge sen och jag minns inte riktigt utgången av den klippningen, var jag nöjd eller ej? det enda jag vill minnas är att hon promt ville locka håret på mig med den nya plattången som kan göra både och....och jag såg ut som en tant!

idag funkar det inte att se ut som en tant, jag ska direkt till jobbet efter.


landet utflykt

strålande väder. inspekterade balkongen i morse och gläds åt att det kommer både tomater och minipaprikor på mina plantor. Han har varit duktig och vattnat när jag helt glömt av livet på balkongen om kvällarna efter jobb.

efter lunch drog vi ut på landet på utflykt. jag hade spanat in ännu en loppis som jag ville utforska. vi utforskade och konstaterade att det inte var något för oss. små hemma loppisar är inte den bästa sorten enligt mig. men vi fick se höns och en katt vilket trollungen uppskattade.

på vägen hem stannade vi för att köpa kött. det går inte att göra här i stan. hittar aldrig något fint kött. vi var också på jakt efter en matta till vardagsrummet efter att trollungen fått överta den vi hade där tidigare. hittade ingen. men vi hittade gummistövlar som inte var rosa! så dem fick det bli till flickebarnet. inte heller var de svarta med någon tuff robotfigur. de har helt vanliga blå stövlar med vit kant och en röd rand.

jag fick mig en muffinsform så på eftermiddagen gjorde jag kladdkakemuffins som jag precis avnjutit med en klick grädde...medan Han gick ut för en löparrunda. duktigt!

jag har även hittat ett recept på glass som jag provat svänga ihop och väntar på resultat.
vi har pratat lite kring hur vi ska göra i sommar med glass och trollungen. och kommit fram till att hon får vänta helt enkelt. sött hinner hon äta så det räcker ändå. så jag var på jakt efter ett alternativ och då dök det här receptet upp.

1dl blåbär
1 burk kesella vanilj
1msk kardemumma

frys i isglass formar i minst 2 timmar.

utifrån 1 burk kesella vanilj eller annan smak kan man göra precis vilken variant och smaksättning man vill.

jag gjorde
½ banan
1 näve jordgubbar som var över
1 stor passionsfrukt
1 burk kesella vanilj

mixa och häll i formarna. smeten var det inga som helst fel på. det som blev över fick bli efterrätt till trollungen och det gick verkligen hem.

spookie

vi såg halva SATC filmen och Han ser halva Bond. jag satt mig vid datorn för att leta billigt boende vid kusten då vi besöker svägerskan längre fram i sommar. det visade sig vara tokdyrt överallt. men i alla fall..

det obligatoriska fönstret är öppet och jag hör någon som rycker i dörren och snyftar. tittar ut genom fönstret och ser en liten tjej i 8-10 års åldern med gosehunden i famnen. pratar något och så springer hon iväg tvärs över gården.

tänker att något står inte rätt till. vad är klockan? 22.45. ut på balkongen för att lyssna efter henne, drar på mig skor och jacka och ner för trapporna. tänker att hon måste gå i sömnen. detta har nämligen jag själv gjort i 12 års åldern. drömt att det brann i tvn och sprang ut för jag trodde att föräldrarna var på fest längre bort i kvarteret. och när jag insåg att jag gick i sömnen så kom jag inte in hemma för dörren hade gått i lås.

hinner ner och ut men inte riktigt få på mig skorna vilket är tur för tjejen har återvänt men nu till den andra ingången. hon är utelåst men föräldrarna har hört henne genom fönstret så vi möts i entrén. den lilla tjejen bor i vår trapp som tur är. hon har sovit över hos en kompis och något har hänt vilket har gjort att hon sprungit hem.

skönt att veta att hon ligger i sin egen säng nu.


lat bakis dag

hade vi förtärt alkohol igår hade vi nog varit bakis idag. men vi tog en bakis dag ändå. för övrigt exakt 2 år sedan jag drack alkohol och jag saknar det inte ett dugg. lika gott med dryck med ciderkaraktär.

vi lullar runt hemma i myskläder, busar med trollungen, väntar på att hon ska vakna när hon sover middag och pysslar i hennes rum och inför 1 års kalaset. det är någon slags milstolpe att sikta mot och fixa inför. allt det där vi tänker men inte hunnit med.

trollungens rum blir mer och mer färdigt









finkläder synliga varje dag

sista bilden tog trollungen på den hittills tomma hyllan med 4 fack att fylla med leksaker i framtiden.


färg och förvaringskorgar saknas ännu men vi är på väg mot ett färdigställt rum

letar stång

trollungen sov och sov igår när vi övriga var färdiga att traska iväg för att leta på en midsommarstång. men iväg kom vi tillslut. siktet var inställt på trädgårdsföreningens firande.

brukar man fira midsommar i Leksand så kan man inte bli annat än besviken. en liten liten stång såg vi bortom havet av människor. lekledaren var strikt i kanten och dansen kunde inte komma i gång förren där var perfekta ringar runt stången. att de minsta barnen skulle samlas längst in vid stången var dock genomtänkt och bra. hälften av sångerna kände jag inte igen, de var enligt mig inte de traditionella. och den traditionella små grodorna sjöngs i en konstig version som även återfinns på cd-skivan till en av barnkammarböckerna.

små grodorna små grodorna är lustiga att se, ej svansar ej svansar ej öron hava de? what? öron först och svansar sen va?

men trots detta var det trevligt med mycket folk och bra väder med uppehåll och kjolvänligt. vi blev också tillfrågade av lokaltv om de fick filma vår midsommarfina sommarflicka med krans på huvudet. vi tackade nej till erbjudandet om offentlig exponering av vårt underverk ;)   jag publicerar heller inte bilder här eller någon annan internetsida av den enkla anledningen att bilderna inte ska spridas fritt över nätet samt att trollungen själv får ta ställning kring sin person vid lämplig ålder.



ser ni stången?


fint ska det vara

kransen blev förliten men en stund fick den sitta på innan den åkte av.

trollungen och Han hade varit i skogen under dagen och plockat midsommarblomster att pryda bordet med. trollungen hade också fått ett myggbett mitt i pannan som lyser rött på alla kort från hennes första midsommar, precis som det ska vara :)


midsommar

som "sommarvikarie" låg midsommarpasset på mig och den "riktiga" vikarien. så idag har vi gjort vårt och infunnit oss på arbete.

jag har avverkat en halvdag på jobbet, lätt lunch med mina fina och nu svidar vi om för midsommarfirandet. kransen till den lilla är bunden och klar, lite liten blev den men de töjer ju oftast ut sig. we are ready to go.

dambutik

mitt arbete öppnar mig för nya möjligheter och andra perspektiv. förra veckan öppnades mina ögon för en dambutik. en butik jag gått förbi så många ggr då den lyst tant lång väg.

det visade sig att jag hade fel. det är en liten guldgruva. kom ut med en otroligt söt kort röd småblommig kjol från Vila. vem kunde ana liksom?
 

fest

vi planerar för fullt inför trollungens 1 års kalas.

vi fick också en inbjudan till inflyttnings/30års/1års/kräftfest. hur kul låter inte det?! ser fram emot mötet!

kom på att vi också kan fira 30års fest här nere..jag blir 29 och trollungen 1 år..30år tillsammans.. det är ju inte mer än 11 dagar mellan oss. men i år ska jag inte fira, jag ska jobba och dagen ska bara passera förbi. en stor tårtbit ska jag äta för vi äter alldelens förlite tårta och det är ju så gott ;)

skaka rumpan

jag är upptagen stumpan!

ibland pendlar det mellan högt och lågt på bara några timmar. men det kanske är det som är charmen med att jobba?

och efter det var det meningen att vi skulle gå och skaka rumpan M och jag på lite ute Zumba. men avlösningen blev kvar någonstans och även på den gatan har det pendlat mellan högt och lågt.

så istället tog jag mig en rensande promenad. såg en äldre dam med rumpan i vädret och påse i handen i skogen. jag undrar vad hon plockade? smultron? svamp? hmm. blåbären är på väg såg jag.

det positiva var att jag kom hem tidigare och fick miljoners kramar och några pussar av lillskrutten. sen hade hon mig som plint på golvet och kröp över till ena sida och kröp tillbaka över till andra sidan om och om igen. lilla bus.


inte så smart

alla nötter är inte hela idag. jag har några lösa på drift.

först tänkte jag placera mjölkpaketet i skafferiet efter att jag gjort stuvade makaroner.

sen tänkte jag hälla ketchup i mitt glas med vatten, men jag stoppades när bilden framkom för mina ögon om hur röd ketchup slingrar ner i glaset med vatten.

men resten av dagen gick faktiskt rätt bra konstigt nog :)

nu står min karl och gör ravioli, hemgjord pasta. pastamaskinens vals snurrar runt runt..hur lyxigt är inte detta?

bästa

ibland händer det att jag tänker att jag har det bästa jobbet. jag kan bli så inspirerad av jobbet. så mycket tankar och insikter.

idag blev jag taggad på träning. och så ville min underbara Malla ha med mig på Zumba efter jobbet en dag.
när jag nu tittar på träningspriser (för jag är mest en gymmänniska) så hittar jag gratis ute Zumba på onsdag och min Linkan Malla vill med..

Så många Mallor det finns i världen :)  och lite skumpa rumpa kan aldrig vara fel!

working monday

snart dags att gå till jobbet.

det känns som om jag försovit mig. känslan sitter starkt i kroppen. det hör inte till vanligheten att jag börjar 12.30. jag är van att börja 8.00 men i sommar har jag fått ett schema som oftast börjar 8.30, bara det känns ju som sovmorgon ;)

någon som tagit sovmorgon 3 dagar i rad är trollungen. 07.30 ropar hon på oss. tack och bock. underbart skönt att vakna till hennes stämma i morse och inte en väckarklocka. jag tog risken och ställde ingen klocka, känns inte så nödvändigt faktiskt.

mina projekt

mina projekt under arbete


bara montering kvar och galgar som ska hänga på stången



målad och upp och ner


mörk

dagen kunde inte vara mer mörk. regnar har det gjort i stort sett hela dagen. och nyheterna har varit lika mörka som dagen själv.

tankarna går åt alla håll och kanter.

målar

lördags kvällen fortsatte med att jag målade hyllan som ska vara i trollungens rum och den lilla handdukshyllan som jag fyndade på loppis för 2,50kr. det var halva priset :)

två lager har jag hunnit med och det ser ut att räcka tror jag. ser fram emot monteringen..kanske imorgon bitti innan jag drar på jobb. börjar inte förren 12.30.

annars idag gjorde vi som resten av stan och drog iväg till köpcentrat. äntligen. äntligen lossnade det och jag hittade skor. så välbehövligt. två trasiga convers, springdojor och remsandaler, foppatofflor och gummistövlar för skogen kommer man inte långt på.. eller det är kanske det man gör? hur som dög det inte till för mig utan idag kunde jag utöka skogarderoben med två ecco fynd. ett par ballerina och ett par vardagsskor. ecco inte helt snygga men okej och underbart sköna. ser fram emot morgondagen då jag får skrida runt i mina vardagsskor och känna molnen under fötterna.

väl hemma igen blev det bak. två sorters kakaor till trollungens nalkande kalas. och så en fiskgratäng till middag.
nu får det räcka för idag.

at home

idag har det blivit en riktig hemmadag. vi river i lådor och skåp. återvinner och slänger skräp. det hela känns som ett evighetsprojekt.

det positiva är dock att jag i morse när jag slog upp mina blå kom att tänka på att det borde finnas en stor plastväska på vinden där jag brukar förvara säsongskläderna och där resten av sommarkläderna och SHORTS borde finnas.

jo nog fanns den.. men nu är det såhär emelinaemelej att det är inte enbart på arbetet som det är bra med tydliggörande pedagogik utan det är också något som kan vara användbart här hemma också. när vi var uppe på vinden förra helgen letade vi efter en kartong med mina kläder.. ja. any of my clothes hade varit mer mitt i prick.
men bättre sent än i vinter..nu hittade jag flera shorts och de passar! ja alla utom dem som jag hade på mig när jag fyllde 25 men de var redan tighta då :)

och efter att ha haft en så lugn och lite halvslö dag så inser jag hur mkt vi har att göra här framöver. bla ett 1års kalas ska fixas till och genomföras.

så nu jobbar vi på igen!

kalas

först jobbade jag en stund på förmiddagen. slutade vid lunch. hem och byta om och samla ihop mig med resten av familjen sen var det dags för det första 1 års kalaset.

lilla U blir 1 år idag. 3 veckor förtidigt. M och jag var beräknade till dagarna efter varandra.. 5:e och 7:e.
sicka stora barn vi har nu. två på kalaset gick eller kanske sprang runt och tre kröp omkring.

mycket trevligt kalas.
trollungen var dock lite känslig efter vaccinet igår med feber i kroppen och hann inte riktigt med att sova innan vi for. men jag tror att hon hade kul ändå och blundade när hon fick testa rutschkanan som U fått i present.

väl hemma somnade vi allihop :) så himla skönt. att både hinna med att jobba, gå på kalas och sova en stund för att sedan ta en kort promenad bort till affären innan middagen.

jag kan lätt spalta upp 10 planer för helgen..men frågan är om jag har lust..jo lite lust har jag men kanske ska jag chocka genom att ta det lite lugnt?

äh vi får se imorgon :)

uniform

skulle vilja ha uniform på jobbet. sååå skönt. men jag har nog kommit fram till att jag kan göra min egen. jeans och t-shirt alt. kjol och t-shirt dagarna i ända. köpte på mig 4 par bas tishar efter en snabbsväng idag på hennes innan jag for hem till mina underbara.

grattis!

stort grattis till vår Jess som fyller 30år idag. tänk om vi kunde vara där och fira på riktigt. men vi hoppas att du blev överraskad ändå på din dag.

i övrigt har det varit jobb non stop.

världens godaste senapspanerade kyckling till middag och nu ska vi kura ihop oss i soffan och bara vara.

imorgon ska vi på första 1 års kalaset. lilla U som bestämde sig för att titta ut 3 v förtidigt förra sommaren blir stor kille! men först ska jag jobba halvdag.


jobb

just nu jobbar jag bara. övrig tid går åt till att göra allt det där som man måste. härom kvällen var det att söka föräldrapenning i tid. igår var det handla mat. idag var det att fixa med en grej inför morgondagens hysch pysch.

men jag busade till det efter jobbet och slank in en sväng på Eriks Hjälpen (som bara har öppet ons och lör) som ligger på väg till bilen (som jag parkerar utanför stan på gratisgatorna). hittade dock inga loppisfynd. jag kom dit kl 16.30 och de öppnade 12. konstaterade dock att priserna var riktigt bra. sneglade på en helt perfekt pigtittare för 50 pix...men..jag vet inte.


är förundrad över att klockan inte är mer än 20. det ger mig lite mer tid till allt det där jag vill och inte vill. tycker redan jag hunnit med massor.


och så gratulerar vi lilla E som blir 11 månader idag ;)

place your order

hylla avancerad design by emelinaemelej och ett syprojekt under arbete


hyllan ska målas vit, monteras på vägg och få passande lådor på ett av hyllplanen för att förvara mindre pinaler. de två hyllorna neders rymmer böcker och de två hyllorna överst "inte komma åt" saker som sparbössa etc.

söndag

det känns inte som om jag varit ledig i tre hela dagar. jag skulle behöva några till. är det semester snart?
jag vill dra igång projekt men jag måste infinna mig på arbetet 5 dagar i veckan numer.

jag försökte verkligen utöka min garderob igår. gick inte alls. personal shopper please! kom hem med ett vitt linne och en vit t-shirt.

i övrigt har Han spikat ihop hyllan till trollungens rum och jag har sytt en badcape. letat efter saker på vinden och städat.

nähej

att vara pappaledig innebär inte på något sätt att man är ledig..det behövs en avväjningsperiod från jobbet. idag fick Han åka in "akut" för att sitta ner med ett par studenter.
så vi kom inte iväg till stan. och det var ju tur det för det var ju utspring idag. tänkte ju inte vi på. gamla som vi är.

vi har dock uppvaktat bästa L som tog sin sjuksköterskexamen idag. samma syster som jobbade natten då trollungen föddes. så fin i gammeldags hätta och brosch idag. god smörgåstårta och bakverk.

sen hann vi med att storhandla mat. det behövdes. jag vet inte hur många ggr jag öppnat kylskåpet denna vecka i förhoppning om att hitta något gott men icke.

imorgon gör vi ett nytt försök att hitta lite som ska matcha garderoben.. har gjort en liten inventering och kommit fram till att jag behöver snygga vardagsskor och snygga skor som tål lite promenader. en snygg vit topp av något slag till lite stilrenare kjolar och så linnen och t-shirts i olika färger till lite mer vardags.
och så ska jag försöka vara benhård och verkligen slänga ut allt en gång för alla det som jag inte använder. att det ska vara så svårt?! spelar roll då om det återstår 33 plagg som i det där projektet om att endast använda 33 plagg i 3 månader eller hur det var... men då är det den bittra sanningen att det är det jag verkligen trivs i och använder.

nedräkning

vips har jag jobbat min första vecka och nu återstår bara fem veckor kvar. hur ska jag hinna något på jobbet? det går fort att ryckas med och ta vid där man slutade även om det var ett år sen sist.

imorse vaknade jag av att trollungen pratade. blev så glad för hon har sovit två kvällar i rad när jag kommit hem från kvällsjobb så jag skuttade ur sängen och in och hämtade en glad unge. pappa var inte lika glad när jag upptäckte att klockan var 5 på morgonen. ops!

vid 6-tiden somnade hon om och jag låg vaken och kläckte den ena strategin efter den andra..så här ska vi ju jobba! att vi inte fattat! haha.
vad snabbt det går att anpassa sig till nya förhållanden.

idag ska vi handla. jag behöver få ihop en sommargarderob med lite t-shirtar och linnen. jag måste ha rensat ut massor när jag var gravid? hittar ingenting som passar ihop med något annat. sen är jag i stort behov av sommarskor. det är inte många skor som passar efter graviditeten, mina fötter har växt ca ½ storlek. Så är det någon som är intresserad av skor i st 37 så är det bara att komma och kika. de flesta är i riktigt bra skick också för jag får ju skavsår så fort jag ser åt ett par skor haha.

nyfiken

det ryktas om att skatteåterbäringen kommit. måste kolla.

night after night

igår var vi som sagt hos Hans utbyteskollega eller vad man nu ska kalla det. från Singapore i alla fall. hennes pojkvän var här på besök och hade resväskan full med mat med sig. de lagade och fejade i köket och vi umgicks i den lilla ettan tillsammans med de två herrarna som var med i Japan (Hans handledare och kollega), en fru och ett barn på 1,5 år plus vår illa 11 månaders. (imorgon!)

ja så det var full rulle.

först blev vi serverade nudlar med räkor och annat gott i en chilisås av något slag. efter det kom kyckling och ris och efter det kom en curry rätt. men då var jag så mätt att jag inte orkade med den sista. svälta behövde vi inte. vi fick även smaka på en väldigt lätt sockerkaka och torkat kött.
det roliga i det hela är att vi sen fick ta del av hur maten lagats... tänk er en box med tacoskal och sås...tillsätt köttfärs och sallad. alla maträtterna var i stort sett gjorda utifrån färdiga mixar.

lite snopet men det förändrade inte smaken för det utan allt var jättegott...utom fishcake och tofu..inte mina favoriter.

en trevlig kväll blev det. det hann med att åska och regna under middagen så vi kunde vandra hemåt i en lättare men fortfarande lite tryckande sommarvärme.

så det blev en sen kväll till. och ett trött barn.

idag har jag haft en sen kväll på jobbet. vi har haft kvällsfika som inte var inlagt på schemat. tre sena kvällar i rad och imorgon återstår ännu en innan jag är helledig på fredag. hur underbart är inte det?!!

sparlåga

min första arbetsdag gick galant. tiden sprang iväg och det blir många spännande möten framöver. gamla som nya. det som klatchade lite var att jag är supertaggad och mina kollegor går lite på sparlåga inför semestern...vilket jag kan förstå och försöker att hålla nere energin lite.. men det är bra spännande att vara tillbaka. i alla fall en stund.

nu på kvällen har vi varit bortbjudna på Bullens varmkorv m. bröd. inte fy skam! satt gott i magen efter en arbetsdag. mysiga vänner och en korv, vad mer behöver man?

och så grattis till syster yster som fyller år idag!!!


inte behöver vi laga mat imorgon heller. otrolig lyx. vi är bortbjudna än en gång på mat, får se vad för spännande som bjuds. det är en kollega till Honom från Singapor som lagar mat.

nu lär jag sova! viktig dag imorgon. examensarbetet är iväg skickat också.

make a move

jag ska knappra in det sista på min examensuppgift. sen var det sommarlov och jobba imorgon. är rädd att jag ska glömma bort att gå till jobbet imorgon. tänker hela tiden att det är en helgdag imorgon..men vi jobbar alla dagar året om. spännande ska det ändå bli. få lite ansvar. förhoppningsvis blir jag betrodd med både en nyckel till kontoret och en mobiltelefon.

ja så jag borde dra igång nu..

men bara några rader först.

min mor har åkt vidare. min far har varit i Skottland och hälsat på farfar så hon passade på att vara här några dagar.
det blev ingen lång loppisrunda igår. vi åkte ut till en, men vilket ställe. inte så mkt fynd för min del men helt klart en upplevelse. små mysiga bodar att sticka in huvudet i. de bjöd på både kaffe och saft och ville man ha dopp gick det att köpa till.
trollungen hade rejält ont i munnen igår. jag tror att vi räknat till fyra tänder som ploppar upp nu så jag förstår att det gör ont. vi åkte hem och spenderade eftermiddagen hemma istället. gungade på gården och tog det lilla lugna.

en skön långledighet.

utflykter - undanflykter

jag har hittat på en ny rutt. en ny loppisrutt. Han suckar och säger att jag får tanka bilen. men det är ju flera stycken som ligger åt samma håll så jag ser en vinst i det, förhoppningsvis också fynd. vore ju ännu roligare :)

både jag och min mor har laddat med kontanter och efter frukost bär det av.

vi hade en riktigt härlig dag igår med sommarvärme. det lektes och busades och gungades och så handlade vi mat och gott till helgen. vi firade min mor som fyller år imorgon med en bakelse igår när vi ändå var ute och handlade så fick det bli bakelser också.
vi åt kvällsmat hemgjord pizza med bakelse till efterrätt på balkongen. underbart härligt.

lärde mig sen att virka. eller ja virka har jag kunnat mer eller mindre sen jag var runt 5 men inte efter mönster. att läsa beskrivningar har varit lite grekiska men nu har jag nog lärt mig grekiska också ;) så nu kan jag göra många många fler kreativa projekt. jag har definitivt inte tid att börja jobba på måndag :)  lika bra att bränna alla föräldradagarna? kanske inte.

nej frukost, dusch och så LOPPIS! Han är sugen på glass och Sörping.. vi får se om det blir en heldag. bäst att packa lillans väska också.

långledigt

det är långledigt för många. för mig är det sista ledigheten innan jobbet börjar. Han gör sin sista arbetsdag idag vilket betyder att det är min sista mammadag på ett tag.

det är full rulle här. min mor är på besök så igår åkte vi ut och letade loppisar men hittade inte på dem. vi hittade till en men den såg rätt stängd ut för att ha öppet alla dagar och det såg ut som om någon slags renovering pågick. men vi ska undersöka den närmare i sommar istället.

annars har jag en tripp planerad för lördagen. en sommarloppis ska öppna en bit utanför. ska bli spännande. de höjer förväntningarna på att det ska vara något extra när de öppnar första helgen i juni.

annars hann vi med att titta förbi Karl-Johans slussar igår. fick se några stora båtar slussas upp i kanalen.


plopp plopp

den ena idéen efter den andra dyker upp i huvudet. bläddrade lite i 101 idéer igår kväll och vips hade jag fått inspiration till ett bord. jag tror inte att jag kommer att hitta det jag söker så kanske får jag tillverka det också. jag kanske ska bli möbelsnickare? ännu en fundering till mina övriga karriärrer.. har en del såna på lager.
ofta är det yrken som inte involverar att jobba med människor utan något i avskildhet, kreativt eller saker som jag tycker saknas på marknaden och där jag kan göra en business. vad kan jag ju inte avslöja här ;)

RSS 2.0