hipp hipp hurra

grattis till  min moster som fyller 50 år idag. tyvärr är vi mitt bland flyttkartongerna så det blev inte att åka upp och gratta men väl per telefon.

i övrigt blev inte dagen vad den var tänkt till. men så är det ibland.

vi var iväg och inhandlade en duschstång och ett nytt duschdraperi till badrummet. sen gjorde vi några bra fynd. jag hittade sängkläder till spjälsängen för halva reapriset som slutade på 62kr. sängkläder till spjälsängar  som annars ofta är hutlöst dyra. dagens nästa fynd blev två badrumsskåp för 95kr st.

problemet med att flytta är att man vill liva upp sitt hem där man bor just då. när jag bodde i Örebro hade jag ett så ohyggligt fult badrumsskåp som var rostigt att jag satte upp ett eget. inget som jag behövde eller ville ta med mig när jag flyttade därifrån så jag sålde det till nästa hyresgäst.

och nu var situationen densamma..fult gammalt badrumsskåp och en spegel som med fördel behöver ersättas med ett skåp för att rymma lite i badrummet som inte är allt för stort och har dålig plats för förvaring. så nya fick det bli och priset passade oss perfekt som inte vill lägga ut hur mkt som helst på något som är högst temporärt ...i nått år iaf.

nu har Han monterat vår nya resevagn också..en chicco liteway. trollungen sover precis så hon kan inte testköra den men jag erbjuder mig villigt...ser skönt ut.

nu tar vi lördagskväll!

babysim imorgon, pluggande och packa upp mer kanske?

 


klart!

ja nu har jag ställt ut cykeln åt sitt öde. hoppas att den står kvar i cykelstället när vi nu kommer iväg för att hämta hem den. vore ju 17 om den blev snodd. fast egentligen är det en bra skranglig cykel nu. jag har nog haft den i 15 år!! (konstigt för jag är ju inte så gammal!;)   men kedjan är rätt rostig och sadeln stenhård sen några år tillbaka och jag får alltid ont i rumpan av att cykla på den. men det vore praktiskt att ha en cykel i alla fall om jag ska ta mig till skolan ibland. även om jag inte törs cykla på vintern. har druttat omkull några gånger förmkt på isfläckar.

ja sen lämnade vi in nycklarna. fick inte ens skriva på ett papper. det var bara att uppge adress.. gamla BK 15 och sen lämpa över dem. hoppas nu att de kryssade av mig ordentligt! annars får väl detta ses som dokumentation?

for iväg och fick tag i lite kött. gott. kanske har jag lite dåligt med järn igen. under graviditeten ville jag också ha kött under en period och det visade sig att järnet var lite lågt så jag fick äta varannan dag ett tag. kalcium kanske är en annan brist för jag är inne på ost också. jag som näst intill aldrig har pålägg på mackan äter nu ostmackor.

ja världen är upp och ner hihi. avokado håller i sig...konstigt nog bara så glömmer vi nästan alltid att köpa avokado. men idag fick jag med mig en påse hem.

det blev en ny bok till trollungen också. hon har snart sitt eget bibliotek. det var en känna bok eftersom hennes andra ligger någonstans, någonstans här. hon blev förtjust direkt.

ja så har  dagen snart gått.. snart kommer Han hem och det blir fredagsmys.



finaly friday

äntligen är det fredag. vad vi behöver ha fredag idag. jag står ínte ut i den här röran och nu äntligen kan vi börja ta tag i den på riktigt inte bara det där lilla småplocket man hinner med en stund då och då.

Han var jätteduktig igår och städade klart lägenheten så nu ska nycklarna lämnas in. jag tänker inte ens åka förbi lägenheten för att dubbelkolla. dock måste jag dit och ställa ut min cykel så att den inte blir kvar i cykelförrådet utan nyckel för att komma in.

förutom att lämna in nycklarna har trollungen och jag tagit ett bad i badkaret. mysigt. sen funderar jag på om vi ska åka och köpa kött på City Gross. det enda vettiga stället att köpa kött på. stort och bra utbud. vi brukar åka dit (1mil utanför) enbart för att köpa kött, men nu var det länge sen. nu har vi ju en stor frys också så det kan ju bli bra att bulla upp lite.

ikväll tror jag att vi ska mysa ner oss i soffan och titta på Solsidan boxen så att vi kommer ikapp lite. det brukar sällan vara något sevärt ändå på tv under helgerna. konstigt nog.

och på tal om Solsidan..jag är nog på väg mot buffningsarm ;)  haha. trollungen somnar inte lätt som en plätt som hon gjorde tidigare på kvällarna, nej nu krävs det en hel del jobb från vår sida. provade buffning nu när hon skulle sova förmiddag och det gick på ett kick. närhet framför allt verkar vara melodin just nu. ser ut att bli en timmes lur också istället för den vanliga 30 min..hmm.


städ

det blev lite sovmorgon i morse. en liten var trött och gosig. ännu tröttare var hon sedan när det blev dags för lunch. ögonen började blinka och så landade huvudet på bordet om och om igen. första gången som hon somnar mitt i lunchen.

sen blev det hoppa hoppgunga och jag hann med att riva och slita lite i röran innan Han kom hem och vi for iväg på ärenden. ett ärende kommer aldrig ensamt för oss verkar det som.

hämtade ut resevagnen som kommit, handlade magdroppar till trollis, handlade mat till densamma och "fyndade" en kalkon :) 4kg kalkon blev det. så i helgen blir det till att laga mitt livs första kalkon. det skulle ta ca 1 dygn bara att tina den.

ja sen åkte vi till gamla lägenheten för att städa. det var ju det vi skulle göra framförallt. 
vemodigt fortfarande. skrubba och skrubba. 

hem och laga mat, äta, natta trollungen och sen åkte Han tillbaka för att gno lite till medan jag försökt hitta plats för all tvätt som vi passade på att tvätta där borta i de stora, snabba och många maskinerna.

sitter i ett hav av tvätt och kartonger.


 

kopplad

vi är ännu inte helt uppkopplade. vi väntar på dosa och annat.

vi är heller inte helt avkopplade så hemmet fortfarande består av ett fort av kartonger ÖVERALLT.

imorgon blir det till att städa gamla lägenheten och förhoppningsvis bli klar för inlämning av nycklar så det blir inte många kartonger uppackade då heller. men det kommer en helg snart så vi behöver inte oroa oss för vad vi ska göra då.

trollungen och jag har provat att köra tvättmaskinen idag igen. fortfarande vet jag inte vilket program som är vilket men 2:an verkade bra så vi fortsätter på det i brist på annat. dumt att prova en ny siffra tänker jag när 2 funkar bra.

vi har tagit en stros i området också. tyckte att det såg så fint ut med sol idag. det visade sig att det var klart och kallt ute och jag glömde min halsduk i villervallan. så en frisk promenad blev det. kollade så att babysimhuset stod kvar och gick sedan en sväng åt andra hållet och tittade på fotbollsplaner, inte lika många som där vi bodde tidigare.


nu blir det natti natti. skulle försöka få till en tidig kväll...ja bäst att gå då!


kidnappning

vi håller på att installera oss. det går sakta sakta.

i lördags gick det stora flyttlasset med möbler och kartonger. våra föräldrar var nere och gav oss en hjälpande hand.
på söndagen for mina föräldrar hem. vi gick till babysimmet. trollungen fattade galoppen när hon fick på sig sina badbyxor och sen skvätten vi vatten en halvtimme. efter simmet blev hon så trött så trött. vi med för den delen men vi tänkte ändå få något gjort.
åkte iväg och handlade lite till kyl och frys och lägenhetsgrejer som ska fixas med. hem för middag och plock och så var det redan dags för Solsidan och därmed var den dagen slut i princip.

under måndagen skulle jag ha stoppat näsan i böckerna men istället blev det till att börja städa i gamla lägenheten medan Han och S och J tömde det stora förrådet och körde iväg de kartongerna. vi fick inte tillgång till vårt förråd förren på söndagen.

kom en bit på flyttstädet trots att jag hade hjälp av trollungen som mer ville göra annat än städa.

ja så gick hela måndagen och vi hann inte mer än riva i några kartonger igår heller. jag skulle prova tvättmaskinen men hittade ingen bruksanvisning för vilka siffror som motsvarar de olika tvättprogrammen så vi chansade och körde på 1:an. tvättmaskinen stannade och såg färdig ut...men jag fick inte upp luckan. hur jag än gjorde. så gisslan fick vara kvar i maskinen inatt. provade att köra på 2:an i morse istället. hände samma sak. och jag kunde fortfarande inte få upp luckan!

for iväg till skolan och hämtade papper och lämnade bibblanböcker. kunde inte vara på kurs intro. idag då Han åkte tidigt i morse och sover borta inatt..
när jag kom hem drog jag en chansning och vola det gick att öppna luckan. nog för att det brukar ta tid innan det går att öppna men 2 timmar? är det rimligt?

provar nu att slänga i en tvätt till. riva i några fler kartonger och andas.

föresten har alla sagt att det är bra att vi flyttat till ett så lugnt område och att det är en lugn trapp. kl 5 i morse var någon av mina grannar ute i trappen och klev. hela dagen har jag lyssnat till barnskrik på gården.
men jag kan ju inte rå för att jag både hör och ser det mesta.


flytt

vi lever i flyttkaoset just nu. allt har förflyttats nu i vilket fall. kvar återstår städning och inredning. tänkte bli först med en ny inredningsstil - nyinflyttadstilen. S diggade den inte. tål att tänkas på.


inspektion

äntligen kom vi iväg på ytterligare en inspektion av nya lägenheten. vi har antecknat allt som vi önskar få åtgärdat. få se hur villiga de är.

nu hade vi också måttstock med oss så att vi kunde få en bättre uppfattning om hur våra möbler skulle kunna passa in. vi får golvyta men vi får inte plats med allt som vi har här på våra 59kvm på de nya 76kvm.
jag som såg lite hopp i klädkammaren. haha. den är mindre än jag trodde. allt är mindre utom köket vilket kunde vara nästintill en omöjlighet då hade det varit ett kokskåp.. så i köket tror vi nu att vi har massor av plats över men överallt annars saknar vi plats.


tapetvägg i köket tillsammans med målad vägg. vi hoppas på att få göra om. inte alls en ful tapet men de matchar inte varandra i tonerna och de inspirerar mig inte till matlagning och bakning.

läste en mini-artikel igår om tips inför färgval som handlade om att sätta färg på känslor och att upptäcka alla färger som finns runt oss. tex. hemtrevligt - vilken färg är det för dig? kanske ska du ha den i hallen..
mycket inspirerande.


tapeten på fondväggen i sovrummet som inte riktigt gör sig rättvisa på denna bild då sovrummet låg i dovt ljus men jag gillar den skarpt. den kommer jag trivas med.




trollungens rum..litet och mörkt. inte ens samma färg på rullarna. även här hoppas vi på att få göra om.


vårt nuvarande redan saknade fräscha kaklade badrum till..

this! fönstret behöver åtgärdas men i övrigt tror jag att det är kört. så vi spraschar på med vitt vitt vitt och ser det som en  utmaning.

kan ju drömma om att de gör om det till ett japanskt badrum med uppvärmd toasitts, porlande vatten och bidéfunktion




snart går flytten. early morning!

vemodig fredag

usch det slår mig att inatt är troligen sista natten i det som varit hemma i 3,5 år. det känns ganska vemodigt men jag tänker att det ligger i min natur som kräfta. för det var det jag började tänka på när jag tänkte på hur hemkär jag kan bli och min oförmåga till att vilja släppa saker :)

från dagenshoroskop.nu


Omtänksamma Kräftan sätter familjen och vännerna i främsta rummet. En hemkär och förstående natur som värdesätter långvariga vänskapsband. I relationer och samarbete kan Kräftan vara försynt och försiktig, tassa lite som katten kring het gröt. En reserverad men samtidigt social natur. Kräftan är känslig för omgivningens reaktioner och söker uppskattning och bekräftelse.

Kräftan är en romantiker som tycker om att samla minnen. Uppväxtmiljön och barndomsvänner brukar ha stor betydelse långt upp i åren. En trofast och varmhjärtad person, som är angelägen om att bevara kontakten med släkten, vännerna och sin historia. Kräftan älskar att samla foton och ägodelar som väcker kära minnen. 

så hur kan det kännas annat än vemodigt nu? hemkär och minnessamlare haha. dålig kombo kanske.

det var länge sen jag läste mitt horoskop för dagen, idag lyder det:

Du vill verkligen försöka förändra ditt liv på något sätt. Gör vad du kan för att komma i bättre form.

hmm. ja allt är ju tolkningsfrågor men det är däri det roliga ligger tycker jag som hade ett stort intresse för astrologi i tonåren. ett sätt att sätta ord på saker och ting.


jo nog ska mitt liv förändras. min separationsångest från mitt hem kryddar jag genom att fokusera på en nytändning i inredningen. hittade en gorgeous bild på en tavelvägg igår som jag vill skapa. den fysiska formen - ja jag skulle behöva börja träna på riktigt. rygg och mage saknar hållning totalt. hittade ett core pass för mamma-bebis men det var på måndagar kl 14 och det passar inte så bra. under våren kommer Han vara hemma många måndagar när jag har inläsningsdag så jag ska sitta med näsan i böckerna. det hade passat bättre på någon av de andra dagarna då jag har bebis på mitt schema. letar vidare. ska också leta efter mina träningsdvd:er när vi packar upp..det finns något pilates, yoga och zumba i gömmorna.





resa

jag längtar efter att resa. det är inte långt kvar tills Han åker till Brasilien men det hjälper ju inte mig direkt.

men vi planerar ändå för lite resande. skickade precis iväg en order på en resevagn 2010 till hyfsat pris till trollungen som vi planerar att vi kommer att använda i sommar. skulle gärna vilja använda den innan men en sak i taget antar jag. plikten framför allt. skola och jobb.


huvudet och benen

det jag inte har i huvudet (vilket är rätt lite ändå) ska jag ha i benen men det orkade jag inte riktigt idag.

vi myste i morse. trollungen och jag. efter lunch tänkte jag att vi far iväg till nya lägenheten och måttar lite och fotar och tänker, kanske hoppa lite hoppgunga. sen behövdes det kompletteringshandlas lite så det skulle vi göra efter.

packar ihop oss, åker iväg. telefonen ringer i handväskan när jag kör men det får vänta tills jag parkerat. då i samma stund som jag parkerar utanför porten så kommer jag på att jag glömt nycklarna hemma. suck! det är ju inte så att det bara är att vända och åka hem för att hämta nycklarna. nej det ska parkeras på parkeringsrutan, lyftas i ett stycke 8kg's trollunge och så in för att hämta nycklarna och ut igen.

nej då fick det vara. vi åkte och handlade istället. blev sugen på biff så det tänkte jag laga till middag ikväll. kött!!
men när jag lassar in i kylen så ser jag ju fläsket jag tog fram igår.

tydligen har jag för mycket annat i huvudet nu. någon begränsning tycks det ändå finnas på vad jag kan hålla i tankarna samtidigt.

men anmält el och tittat efter flyttkärror kom jag ihåg!

kreativitet

I only wanna be with you - Volbeat


kreativiteten flödar fortfarande i kroppen. lusten spritter. jag vill göra något. jag vill skapa. men jag vet inte riktigt vad jag ska göra.

vi hade tänkt åka till lägenheten idag. men 150 sidor kom emellan. Han ska till Jönköping imorgon med jobbet och har en del kvar att plöja så vi blev hemma.

hade vi åkt kanske mina tankar hade stillats lite.

har surfat runt en hel del och hittade några tavlor jag gillade tillslut och konstnären bor här i stan!! ett ungt namn än så länge. men ingen tavla som jag vet vart jag ska placera dock.

nej jag ska nog göra ett collage för att få lite ordning på all inspiration. det är ju lätt att det blir spretigt. mitt stora dilemma!!

sjuk

nej jag är inte sjuk men jag blir sjuk.

hittade sidan styleroom och blir så inspirerad. långt mer inspirerad än vad jag hade tänkt. jag sökte efter lite inspiration till barnrummet och hittade en sida med ALLT.

nu undrar jag bara varför vi inte äger vårt eget boende och varför vi "bara" är tidsmiljonärer och inte pengamiljonärer också. om vi var pengamiljonärer så skulle vi ha tid att vara tidsmiljonärer så länge vi önskar så att vi både hade tid och pengar till att göra allt det där som jag nu vill göra.

kreativiteten flödar i mig.

inredning

letar runt lite bland alla inredningsprylar som finns. funderar lite på trollungens rum. innan hon föddes var jag inne på vitt och turkos för det skulle passa både en han och en hon. nu funderar jag lite..

letar också efter tavlor och klockor. något som jag letat efter länge utan att hitta något som känns helt rätt. armbandsur har jag också tittat på i evigheter utan att hitta något som faller i smaken.

jag börjar bestämt tro att jag är kräsen ;)


ohh för den delen önskar jag mig inte ALLT i turkost till trollungen.. det vore ju lika hemskt som mitt gamla flickrum där ALLT istället tycktes vara rosa.

balans människor, balans!

regn

det är januari och det regnar!! det känns som marsväder ute. de flesta framhåller att det är skönt att slippa snön. ja de är ju inte från Dalarna kan jag ju meddela. jag är inte alls färdig med snön. det var skönt när vi hade så mycket snö förutom att de inte kan ploga och jag är numer barnvagnsförare.

så jag vet inte vad vi ska hitta på idag. ett tag hade jag tänkt att vi skulle dra ut på en långpromenad trollungen och jag och gå till nya lägenheten. hoppa lite hoppgunga och jag kunde klura lite på om det är en väggfast garderob i sovrummet eller om vi kan flytta på den så att det blir en liten liten alkov där perfekt för skrivbordet.
detta skrivbord med datorer. vi har skaffat oss behovet av det men usch så fult inredningsmässigt!

på tal om garderober. här har vi 5 garderober i sovrummet, en i hallen och en inne i lilla rummet. på nya stället har vi två garderober i sovrummet utan överskåp! hur ska vi få plats? det finns en klädkammare i hallen så jag antar att vi får klämma ihop oss. Han som använt garderoben i lilla rummet enbart till sina träningskläder och uteliv samt fiskehistorier.

jag som tyckt att jag varit brutal i mina utrensningar måste nog rensa lite mera. och det är ju bra.

men dagens schema blir nog en liten promenad härikring istället, lunch och så packa de två lådor som är kvar att packa. sen behöver vi börja tömma kartonger.

besiktning

nu har vår lägenhet besiktats utan anmärkning. känns skönt. jag tror inte att de nästa hyresgästerna ska hitta något heller för vi har inget att dölja.

ikväll tänkte vi åka till nya stället och gå igenom den innan flyttlasset kommer. så ska det mätas och tänkas på hur vi ska möblera och inreda. lite grejer ska vi ändå passa på att köra dit. halva skafferiet är packat och redo att skeppas iväg. hittade lite roliga grejer där inne när jag rensade och packade.. havregryn som gick ut 2008, sportdryckstabletter som gick ut 2009 m.m. spännande vad man har i sina skåp och lådor egentligen. jag som tycker att jag är duktig på att rensa ut emellanåt. tydligen inte!


boff

trollungen sitter i stolen sin och låter som att hon kör bil med en bitring i handen som ratt. det ser ut som att hon leker att hon är ute och kör.

igår bet hon sig i stortån för första gången och följde med när vi läste Rundis och Randis Vill inte... som är en känna-peka bok.. hon kände på alla de rätta ställena. jag blir så imponerad av de små!

p&l

jag blev sugen på Peace & Love i sommar när jag läste en kvällstidning och fick se några av namnen på listan.

Kings of leon
Petter
Mustach

bla.

ser fram emot resten av artistsläppen.. även om jag inte kommer kunna gå för jag ska ju jobba. suck. kanske att man hinner med fre/lör?

tänk att det blev lite festivalmänniska av mig ändå kanske?

godkänd!

hur j-kla bra är inte jag? jag fick godkänt på problemnotatet. närmare vet jag inte för läraren var sjuk idag när vi skulle examinera genom att opponera på varandras arbeten. så vi fick sköta den biten själva och sedan möta upp med den andra gruppen som fick lärarledning.

jag började studierna igen när trollungen var 6 veckor och jag undrade vad 17 jag gjorde. och det kan jag ju fortfarande undra. det har varit slitigt men jag klarade det.

nu laddar vi för en ny termin med mitt område som motivationsfaktor och en trollunge som hunnit bli 6 månader vilket underlättar en del men kommer med ny spännande vardag.

keys

vi fick hämta nycklarna igår. vi har varit där och min nyfikenhet på allt som jag undrades har stillats och istället övergått till ett vad har vi gjort? hur tänkte vi? från min sida.

kort så handlar det om att badrummet inte på långa vägar är i närheten av det fina underbara kaklade badrum vi har nu. jag vill knappt gå in i det nya badrummet och tänka att här ska jag leva. ja inte just på badrummet då men det är ju en del av stället.
tapeten i trollungensrum är som jag minns inget som kommer falla mig i smaken så det måste bara åtgärdas, så är det bara. frågan är om vi kommer få det bekostat eller om vi får stå för det själva.
tapeten i köket är inte heller något som jag kan jobba med. inte ful på något sätt men blå och kall i ett kök.

och hur ska vi få in våra möbler? det känns trångt fast det är större. men nu har vi ju å andra sidan tvättstuga och kök.

jaja. gjort är gjort men jag ångrar mig nog redan. inget att göra åt mer än att leva med det. jag vet ju hur svårt det kan vara att få tag i lägenhet och alla boxes blir inte tickade..

men jag kan inte hjälpa att tycka att vår studentlägenhet känns fräschare och mer rätt... suck. it's not for ever.

gillar dock fortfarande tapeten i sovrummet...tror jag. det fanns ingen lampa där inne.

jo det ironiska är också att det finns ingen list mellan vardagsrum/hall/kök där vi hade tänkt att hoppgungan skulle fästas...haha.. så antingen får hon hoppa i sin egen dörrglugg, den in till tvättstugan eller till vårt sovrum.. inte där hon skulle få bäst koll över vad vi håller på med också och där vi skulle få bäst koll på henne.


sol i sinne

vi missade helt första säsongen av Solsidan. programmet alla pratar om. programmet alla väntat på. men vi har ju förstått ett och annat.
så igår fick vi oss en glimt från första säsongen när vi var på middag och nyss satt vi liksom väldigt många andra spikade i soffan och väntade på dagens premiäravsnitt. såå bra.

vi inhandlade boxen idag när vi var ute och handlade så det finns en säsong att titta ikapp. härligt! när nu tid ska ges till det.

vet inte vad jag ska göra nu..valet och kvalet..titta på något avsnitt?packa en flyttkartong?börja läsa uppsatsen som ska opponeras på under tisdagen eller sova?

tuffa val.

soffan!

imorgon ska vi till bvc på 6 månaders kontroll vikt, längd och läkare. spännande att se vad som hänt.

dansa min docka medan du är unger när du blir gammal så blir du så tunger

trötta

idag är vi lite trötta efter allt trevligt igår. det blev verkligen en heldag.

hade en trevlig kväll hos paret J med lilla U. barnen åt gröt och lekte. trollungen fick prova deras lånade hoppgunga och som hon hoppade och studsade. nu för tiden har hon svårt att sitta still i knät på en för det hoppas hela tiden så vi har funderat på om inte en hoppgunga skulle kunna vara något.

jag ångrar djupt att vi inte köpte en när vi var på GeKås innan jul. men vi försöker hålla antalet saker nere så därför blev det ingen när det blev så mycket annat. men nu får intresset styra lite också tror jag bestämt. synd bara att vi inte har en enda vettig dörrkarm att sätta den i. alla våra dörrkarmar är gjorda av plast! lutar man sig mot en dörrkarm så knakar det rejält. ytterdörren är nog den enda som skulle kunna funka men hur kul är det att ha ytterdörren öppen när bebis ska hoppa :)  men i nya lägenheten så!

jag kan inte låta bli att le åt det komiska i det hela. look-alike. när jag växte upp togs jag och grannen ofta för syskon eller bästa kompisar för det hände ju mer än en gång att vi möttes vid bussen iklädd samma outfit. detsamma var det igår med M och mig. båda hade jeans, svarta lite längre linnen, möjligen att hennes också var ett mammalinne för de är så långa och bra och på det grå tröjor. jag nämnde väl att vi har lika skor också!

kan inte säga annat än att människan har bra smak hihi. ett lovely hem i det nya huset har de också.


men nu är vi som sagt lite trötta. kom i säng vid 12-tiden och trollungen har vaknat ganska mycket inatt, det blev ju lite konstigt då hon somnade i liggdelen till vagnen vid den vanliga tiden och när hon vaknade till och var missnöjd vid den vanliga 23-tiden stoppade vi i henne i overallen och passade på att åka hem. jag tror hon trodde vi var galna.


vända i dörren

hem och vända i dörren i stort sett.

har satt i oss en mängd god mat. enda besvikelsen var att de ändrat menyn något och kändes som efterdyningar från julbordet med köttbullar, prinskorv, rödbetssallad och laxen. men hey det var ju inte äckligt på något sätt :)
drack limevatten till svullbuffén. så gott. blir oftast citronvatten här hemma men nu ska jag nog köra på lime ett tag. apelsinvatten är annars en favorit också.

det bjöds på den ena överraskningen efter den andra under brunchen. paret med mage har satt datum för ett litet intimt bröllop. ett annat par är trolovade och vi ska flytta närmare triangeldramat.
ses vi allt för sällan eller vad?

hann med att gå en liten sväng på stan också innan det bar hemåt.

trollungen och Han busar järnet i vardagsrummet :) så roligt att lyssna på dem. nu drar vi vidare för hemgjordpizza-mys. ska bara packa ner korten som jag fick i brevlådan igår. tog lite kort när vi hade bebisdejt och skickade iväg dem på onsdag kväll då jag hade fått erbjudande om 50 gratis kopior. på fredagen låg de i postfacket! service!

trevlig kväll!

a girl has to eat

vi har fått i oss frukost och hälften av oss är dressed. jag tillhör inte den skaran men snart så..

trollungen ska sova sen äta lite lunch innan vi drar iväg på brunch för oss vuxna. mys.

ska försöka hinna gå på stan en snabb sväng tänkte vi också när vi ändå är där och så är vi bortbjudna ikväll på hemgjordpizza hos lilla U med parents.

den här dagen känns plötsligt otroligt lyxig när vi slipper tänka på vilken mat som ska lagas. helt rätt i våra liv nu. relax.


förtjänt

jag är så förtjänt av att slappa i helgen. det ska bli härligt med brunch imorgon med gänget. jag har tagit del av menyn och det fanns inte ett enda som var nyttigt om de inte serverar grönt te vill säga. jag ska mäta och må gott eller kanske lite illa..men sånt går ju över och det var säkert värt det!

helt slappa går inte. men ett tag i alla fall.

problemnotatet är ur världen tills på tisdag i alla fall.

det ljusnar än mer kring lägenheten så det blir nog till att packa lådor och kanske riva fram spisen och göra rent grovgjobbet, ugnen skulle nog också behöva sig en omgång.


idag for vi iväg tidigt på morgonen. klockan 9 satt vi i bilen på väg mot chefens kontor. hihi jag har en chef med ett enormt stort hjärta. vi skulle prata medarbetarsamtal och när jag kommer dit får jag även veta att det är dags för lönesamtal och då kunde vi ju lika gärna köra på. men hon hade lite svårt med koncentrationen och det var många små bokstäver inlindade i krusidull riktade till trollungen. men lön ska jag nog få ändå för jag är ju så duktig :)

fick nys om lite utvecklingsmöjligheter och kunde bidra med lite egna funderingar på utvecklingsarbete jag skulle vilja bedriva nu när vi läst om det i skolan. så det finns att göra.

for ner till stan och skulle äta på kontoret. det var dåligt med folk inne fast vi numer ska vara en hel drös med medarbetare. hann med att träffa några.

nu har min karl kommit hem efter två dagar i Lund och det första Han fick göra var att springa med tvätt medan jag la sista handen vid min skrivelse efter att jag sett flera ändringar som jag nog tyckte behövdes göras.

så nu ska vi slappa!

ögon i kors

nu står mina ögon i kors. att skriva det här problemnotatet har varit som att skriva en C-uppsats igen och det är ju lite det som är tanken fast ändå inte. jag trodde att jag skulle vara klar okej inte för länge sen men för ett tag sen men huvudet jobbar dag som natt och kommer bara på fler och mer utvecklande saker som bara måste skrivas till, ändras, flyttas, kollas upp.
jag blir lycklig imorgon när jag väl vågar lämna ifrån mig det. några dagars peace. opponering går av stapeln på tisdag.

nu är jag trött och snurrig. önskar att Han var hemma i fall det blir en jobbig natt. vågar inte tro att jag får uppleva en till natt då hon sover rakt igenom men faktum är att jag inte återvänt en enda gång sen hon nattades. måste ha slocknat efter att ha gaggat lite med kaninen trots att hon i slutändan sov 2,5 timme på eftermiddagen!
vart tog min 30minuters tös vägen?


åh nej! vi ska ju upp tidigt imorgon. redan kl 7. jag har medarbetarsamtal med chefen kl 10. ett medarbetarsamtal som jag själv önskat ha för jag tycker att jag utvecklas så enormt mycket i utbildningen och jag ser sambanden mellan teori och praktik som jag vill framföra men jag vill också få ta del av det som sker på arbetet. vad står vi inför? nu när jag är borta och ska återvända på en snabb turné i sommar. vad kan jag förvänta mig att återvända till?
borde formulera stödord för allt mitt tänk som jag önskar få fram men jag vet inte om jag kan få fatt i det just nu i huvudet och imorgon lär jag ju inte få tid. improvisation? och hoppas att jag inte glömmer någon viktig del att föra fram eller fråga om.

ögon blunda!


stocken

jag hann skriva några rader på mitt problemnotat. titta igenom. fundera och ändra.

jag lagade lunch och packade någon kartong och fick undan kläder.

trollungen underhölls på bästa vis men ibland är mamma bäst har det visat sig på sistone. nu sover hon som en stock. 1,5 timme har passerat och det tillhör ju inte vanligheterna när det gäller henne.

bebisdejt+barnvakt= slut som artist.

under tiden har jag hunnit fylla en och annan kartong. det blir så tomt här i skåp och lådor. jag har läst i min bok som ska recenseras till den 15 feb och lurat en stund jag också. bläddrade lite i lärartidningen och skummade lite om lärarlegitimationen. något jag verkligen måste sätt mig in i känner jag. men inte nu.

går och läser lite till i recensionsboken. oh så bra den är! intressant men framförallt viktig!!
Klassrumsflyktingar. Pedagogiska situationer och relationer i klassrummet. Av Carina Henriksson

barnvakt

än har vi inte hunnit anlita någon barnvakt, kanske har vi inte riktigt haft behovet av det heller. jag som saknar min trollunge när hon gått och lagt sig för kvällen :)

på tal om..inatt sov hon hela natten och i egen säng, både rygg och mage föll tösen i smaken och sussade gott.
tänk om jag sovit gott också..vaknade vid 2 och blev vaken en stund.

men hur som. barnvakt. nu har jag barnvakt idag så att jag kan göra saker med två händer och en hjärna. skriva klart mitt problemnotat - fila och putsa och göra några tillägg. packa kartonger och lägga i en eller annan tvätt också kanske..

någon gång snart ska vi nog anlita barnvakt för att göra något roligare som att gå på bio eller hyra en film och kura upp oss i soffan. men än finns inte riktigt det behovet.

små barna

ja jissiken inte gick det nå bättre sen heller ju längre dagen gick. jag glömde nästan bort att jag skulle söva min lilla trollunge innan vi skulle iväg på bebisdejt så lite i sista minuten blev det plötsligt att vi skulle sova. men det gick, hon somnade så sött men vi kom ju inte iväg som jag tänkt.. men det gör inte så mkt.

iväg kom vi efter att ha sopat bilen på massor av snö. det fortsätter att komma.

så underbart härligt det var att se alla. alla bebis-barnen låg på rad när fotoblixtrarna haglade över dem :)
störtsköna mammor har de också. blev full i skratt när vår "look-alike" M hade samma skor som jag (bra smak!) fast en storlek mindre. det är så många gemensamma nämnare att det blir så lustigt.

och på tal om fotoblixtrar. blev uppringd av någon sån där modell studio som undrade om jag kunde komma till en plåtning runt 23:e i Dalarna. nja det är lite svårt att komma upp då.. då erbjöds en rad andra städer men jag har faktiskt inte tid att åka runt och vara snygg hela dagarna..så det blir inget med det. har en alldelens egen papparazzi här hemma och känner flera duktiga fotografer.

dejt

oj vad dagen inte går smidigt och behagligt idag. igår förvånades jag över hur allt bara flöt på, idag inte lika mycket.

trollungen började tjattra vid 5-6 i morse och jag tror inte hon sovit speciellt mkt inatt. det känns som om hon har tittat på mig hela natten. som tur är kräver hon inga svar eller en samtalspartner när hon babblar så vi försökte sova vidare.
och halvsova lyckades jag med från klockan 6 då hans klocka ringde till 8.30 men mest var jag nog vaken känns det som.

drömde en fruktansvärt läskig dröm när jag nu sov. drömde att vi var i ett hus. många från förr var där. kanske var det ett kollektiv? jag vet inte bestämt. kanske ett hotell? hur som. trollungen skulle ta blodprov och jag skulle följa med. jag som avskyr sprutor och att ta blodprov speciellt eftersom man har något instucket i armen fruktansvärt länge och man känner hur blodet pumpar ur. inga myggbett här inte! gillar inte dem heller föresten!

så jag var iaf med på sjukhuset som på något vis liknade ett ålderdomshem min gammelmormor bodde på. vi klev in i en sal som liknade en operationssal där folk tömdes på blod lite överallt vid olika stationer. till höger mitt i rummet står en säng, på sängen ligger en man med slangar i sig som pumpar ut blod och han ser död ut. rys.
jag som hade nog av sprutor och slangar vänder på darriga ben och går ut i väntrummet. lämnar den stackars trollungen att ensam med sjukvårdspersonal ta blodprov i den där salen.

sen kommer två sköterskor och det ska utredas om jag inte är lite deprimerad och förnekar mitt barn. för att jag lämnat henne i panik.
ja det blev bara värre och värre.


nej nu ska vi göra oss klara för playdate idag.

girltalk

trollungen har mkt på hjärtat idag och snackar konstant. knappt så man får en syl i vädret!

sängen

nu ska jag krypa ner i den nybäddade sängen och njuta av lukten av nytvättade lakan!

munk

idag träffade vi en munk i skogen. hejade och gick vidare. det blev samma runda som igår, en bra runda på lite över en timme men hal. känner att jag nog har lite träningsvärk i benen idag av att jag spänner mig för att inte halka när jag försöker hålla lite tempo.
pratade lite i telefon med A som går och väntar på bebis.

av städningen har jag nog bara skapat mer oreda tyvärr. har rivit ut sängkläderna och därmed skapat en än större tvätthög. den där tvättmaskinen lockar än mer.

när man inte har det så är det inga problem, men när man har det så kommer också behovet.

innan jag tog körkort var jag bättre på att planera min tid och utnyttja den på buss och tåg. efter körkortet blev jag nog tidsoptimist tyvärr. det blir alltid mkt stressigare än tänkt.

och nu har jag slutat planera tvätten så helt plötsligt finns det massor bara hux flux fast vi inte har tvättmaskin än. och jag som tänkte tvätta undan allt innan vi flyttar så att det var klart och rent när vi flyttar in..
ja än ska jag väl hinna? blir några lass på torsdag kanske?

mkt att göra håller längtan borta

att ha mycket att göra håller längtan borta.

idag blir det som sagt städ, som också är ett resultat av att jag är mitt inne i en deadline (fredag) och då kommer också en slags städmani att det bara måste göras nu. tur för mig att jag ändå inte kan studera på dagarna för trollungen sover allt för korta stunder för att jag ska hinna få djup och koncentration i det jag gör.

så städa på dagarna och plugga på kvällarna tills man stupar vilket ibland är innan man ens börjat! men så är det.
självvalt.

sen ska vi på bebisdejt om de nu kan kallas för bebisar. de är ju över halvåret allihop! små små barn. det är på onsdag.

på torsdag ska Han till Lund och jag ska få barnvaktshjälp. söta Lovis ska ha händer för trollungen och jag ska packa kartonger och riva i skåp och lådor...kanske att jag måste använda tiden till att lägga sista handen vid notatet som ju ska in på fredag.

på fredag ska jag åka till grannstaden och jobbet. medarbetarsamtal med chefen och lunch med kollegor. i mina tankar jobbar jag.

på lördag eller söndag blir det brunch med gänget. så härligt! det blir att göra sista handen vid packningen också om det skulle visa sig att vi får tillgång till lägenheten på måndag och kan börja köra några kartonger dit. är så nyfiken på att se hur det ser ut igen..har bara varit där en gång och det finns många tankar och funderingar även om jag inte är helt överlycklig över att lämna det här heller..

men som sagt det finns mkt annat som upptar veckan så jag hinner inte riktigt med att längta dit. blir dock glad när veckan är över, mest för examinationsuppgiften inte längre ligger i mina händer.


frukost

vad härligt trångt det har blivit på frukostbrickan den senaste tiden när trollungen och jag äter mysfrukost tillsammans.


den här dagen har jag tänkt viga till städning i flyttkaoset. jag står inte ut med rörigt när man får hoppa över saker och allt hamnar i en enda hög. nej det finns ingen ursäkt, inte ens att vi är mitt i en flytt. här ska städas och dammet under soffan som jag ständigt ser när jag lägger mig på golvet och leker med trollungen ska bort!

sen ska vi nog ta oss en promenad efter lunch och få lite luft. det ligger vår i luften fast det bara är januari. vindarna ven i husknuten inatt (har varit mkt vaken inatt..tänder tänder de är föresten två nu), igår sken solen och det var tö i luften.

idag är ingen vanlig dag

nej det är ingen vanlig dag för det är trollungens 6 månaders dag hurra hurra hurra. hihi vi bestämde att det är en milstolpe att hon stannat hos oss så länge utan att flytta hemifrån ;)  och att det kan bli lite mer fest i vardagen.
så idag har vi ansträngt oss lite i klädväg (inte så svårt uppgradering då myskläderna var på hela dan igår) och trollungen skulle få köttgryta till lunch och mango/banan till efterätt vilket hon inte var så jätteintresserad av för första gången ever! vi ska göra senapspanerad kyckling ikväll med ungsbakt potatis eller potatisgratäng..vi får se.

annars har vi tagit en lång promenadtur genom skogen i solskenet.


uppklädd idag i tuffa jeans och de fina julklappssockorna från JZ m. fam. i ett försök att stoppa tiden och hålla bebis liten ett tag till...pytteliten..inte riktigt längre.

bläddrar bakåt

bläddrar bakåt i bloggen och läser vad som egentligen hände där i juli. haha. vad höll jag på med egentligen? lockade fram bebis?

jag var nog den enda som inte gick och väntade på att bebis skulle komma när BF närmade sig. jag kände mig rätt lugn och det kanske var därför jag gjorde alla konstiga grejer jag höll på med. rastlösheten i mig syns också. först var vi och fikade på stan, sen åkte vi och plockade jordgubbar och så åkte vi iväg och badade..5 dagar innan bebis kom. fast det kunde jag ju inte veta då.

och det där jordgubbsplocket sen. var rolig jag måste ha sett ut med magen ner i backen och ändan i vädret hihi. lyckades knappt fylla halva min hink så tillslut fick Han ta över.

jag minns också när vi kom hem från BB. vi ville åka hem tidigt. det var stekhett. på natten hade vi 30 grader inne i lägenheten och så bor vi på bottenvåningen så vi vågade inte sova med öppet fönster. vi var uppe till 3-4 på natten då vi tillslut vågade gå och sova med halvöppna fönster men med lampan på haha.

jag minns också den 8 juli vid 22-tiden..det gick ganska bra för mig och jag tänkte att vi kommer få en bebis som är född den 8 juli, om två timmar är det klart. nja riktigt så blev det ju inte. det hann bli 9 juli men bara knappt två timmars "övertid".

älskade unge. som jag saknar henne varje kväll när hon lagts och sover.

borsta borsta tänderna

ikväll har trollungen fått fram sin mugg, tandborste och den nya tandkrämen och så började det borstas på den lilla lilla tanden som känns men knappast syns men nog så viktig och den ska skötas om.



hon har också iklätts den nya pyjamasen med lilla My på

högtidligt ska det vara. 01:49 nu på söndag morgon är det 6 månader sen hon föddes! crazy!

ringar på vattnet

är det någon överraskning kanske att jag suttit med problemnotatet i stort sett hela dagen idag också? knappast.

jag brottas med mycket. jag brottas med att jag förstorar upp uppgiften då den ska vara grunden till en studie, men vi ska inte genomföra studien och därmed inte skriva en fullständig uppsats vilket jag tror då jag drar mig tillminnes arbetet med min C-uppsats. skillnaden är att jag här har mycket kortare tid på mig och att arbetet ska vara väsentligt mycket mer kortfattat. vilket jag inte tycks inse.

så jag försöker komprimera. men när jag läser bildas ringar på vattnet och jag ska bara utforska och läsa lite kring...

och projektet växer.

tur att förhandsgranska finns annars skulle jag tro att jag inte lyckats åstadkomma någonting idag vilket jag faktiskt har men jag har inte helt lyckats få rätsida på inlärningsteorierna vilket jag hade hoppats när jag klev ur sängen någon gång på förmiddagen.

för trollungen var livlig inatt. redan 21.30 kapitulerade jag och kröp i säng bredvid henne för att få lite lugn och ro. att jag fick samla rimligt med sömn var också bra. men så var hon morgonpigg och sparkade runt samtidigt som jag med ett öga försökte få henne att sova vidare. jag vet inte vilken tid Han gav upp och de båda försvann upp för frukost. jag gäspade och klev motvilligt ur sängen 9.30. nice.


tillgång

i en paus i soffan drömmer jag om inrednings- och renoveringsprojekt i nya lägenheten. vissa mer realistiska än andra. då ringer telefonen och vi får veta att det kan hända att vi får tillgång till lägenheten redan nästa måndag så att vi åtminstone kan börja flytta in kartonger.

spännande!

nu vill jag bara tapetsera om en vägg i köket, trollungens rum (det kan ju hända att vi får det), kakla badrummet och byta matta i hall/kök (mindre realistiskt men man kan ju drömma) samt lägga en gräsmatta på innergården.

nu undrar jag bara vart nyckelutlämningen ligger, det var på en gata någonstans i en stad där jag ännu inte hittar efter 3,5 år. för- och nackdelar med att inte jobba där man bor.

handledning

handledning kan verkligen ta en ett steg framåt men två steg bakåt. jag blev lite klokare och fick en del bra tips på handledningen i tisdags men jag blev också oj så mycket mer förvirrad.

efter dagens skrivande börjar vi närma oss det där vanliga problemet - massor kvar att skriva men snart slut på sidantal. hmm.

lägger ner för idag. återupptar trasslet imorgon.

ledigt

idag har vi pappa hemma på ledighet. skönt. det har vi invigt med sovmorgon.

i övrigt invigde vi redan igår med hemgjord pizza. Han är inte svårövertalad. sen hittade vi massor av smask när vi var och handlade också..det blev årets första semlor. sen blev det nattsudd för ett par föräldrar med film på tv och vi kom i säng efter 12. då är det tur att bebis kan vara nöjd med att ligga i sängen fram till 9. några avbrott på natten såklart men med välling i magen har det blivit lindrigare än vad det var att amma stup i kvarten som hon inte verkade bli mätt av. nu räcker det med en eller två ggr. vi kör inte fullt matschema än bara frukost, lunch och kvällsvälling.

nu ska jag ta mig en dusch sen ska jag isolera mig så gott det går i en lägenhet med halvt öppen planlösning (I hate öppen planlösning) och ett kontor fullt av kartonger som ska inspirera till ett färdigt problemnotat. önskvärt vore om det blev så klart det bara går idag.. vi får se när skrivandet kommer igång.


besök

tjohoo jag slapp städa ur skafferiet fast jag var bra sugen på att göra det. istället kom J & E med bebismage på besök. fick rycka ur mig ur pyjamasbyxor och dra en kam genom håret som jag tvättade i morse för duscha hade jag men så mkt mer för världen hade jag inte ansträngt mig.

lillan sover och jag inväntar mannen så att vi kan åka och handla nu när jag är klädd för att gå ut och dragit en kam genom året och en genom fransarna. är sugen på hemgjord pizza fast vi gjorde det i söndags också. jag tror inte att Han ska vara svårövertalad heller.. tur att man är vuxen ibland och kan bestämma själv vad man ska äta :)

inspiration

inspiration eftersökes.

ute har det varit ett sånt ruskigt väder idag att vi inte tagit oss ut än. trollungen leker med ett gäng galgar i brist på annat. jag borde hitta på något..funderar på vad?

allt jag kommer på går inte att kombinera med barn..typiskt på andra sidan gräset problem..

rensa skafferiet kanske är ett lagom stort projekt?

trodde jag ja

hade sett fram emot den här veckan. laddat inför idag. Han skulle vara hemma måndag-tisdag och torsdag. men så ändrar Han sig och gick till jobbet i morse för att på så vis få en långhelg istället.
antar att det är logiskt men i mitt huvud hade jag planerat och motiverat mig för en torsdag med näsan i skolböckerna.

Han får en ledig fredag-lördag-söndag och jag får en pluggande fredag-lördag-söndag.

på söndag har vi bestämt att vi ska uppmärksamma vår dottra som blir 6 månader!!! galet! det är 6 månader sen det var stek hett ute, 30 grader inne på natten, jag var stor som en elefant och svullen som 17. och nu är alltså jag också 6 månader äldre..suck.

nej nu vaknar hon, punktligt som alltid efter powernap på 30 min. jösses hon brås på mig och min tidsuppfattning.

vardag

idag blev det tillbaka till vardagen. Han gick till jobbet och vi kom in i lite nya rutiner nu när madame börjar äta "riktig" mat så smått.

gröt till frukost för henne och mackor till mig. sen blev det plask i badbaljan. lek och bus med det stora tandlösa leendet. tanden finns där, vass är den men svår att få syn på.

den vanliga powernap på 30 min för hennes del och sen blev det plötsligt lunch. värma mat till oss båda och äta.

lite mer bus sen gick vi en tur med vagnen, hon sov och jag slet.

vissa vägar har de valt att salta. andra inte. vi drog iväg på en saltad väg så att jag fick upp lite speed i benen men sen tog den vägen slut och istället blev det till att pulsa. det är motion det.

hem för mer bus och läsa en av alla böcker hon fått.

tänk att en snart 6 månaders bebis kan ha så mycket grejer! det är helt galet. ändå fick hon inte mer än 3 paket (3 små böcker) från oss och övriga släkten höll sig i skinnet också.

sen har vi lagat mat. jag skulle göra mat till oss och henne, samma sak fast lite annorlunda till henne då hon inte ska äta salt. fiskgratäng skulle det bli. sen kom jag på att räkor är nog inte så bra att prova på henne i fall hon har skaldjursallergi vilket hennes far hade när han var liten. så tji fick jag för mitt ansträngande.
hade tänkt kolla med bvc men när jag mixat ihop potatisen med fiskgratängen så blev det inte löst nog utan ett enda klister och locket ville inte fastna på burken. då fick det vara med en gratäng som hon kanske inte ens ska äta.

nu hopplock av lägenheten. Han har varit superduktig och packat snart alla flyttkartonger vi äger som var fulla när vi flyttade hit. och än finns det kvar att packa.

bildregn




på väg upp mot Örebro 22/12-10



ett urval av julklapparna. jag och trollungen fick för övrigt matchande tofflor. hon fick sina av sin snälla moster som nog är den som skämmer bort henne mest av alla. och jag fick mina av Honom.

för övrigt blev årets julklapp hos oss ett par rosa stickade sockor som både jag och syster och svärmor fick i julklapp. en annan sak som slog igen var den digitala fotoramen som min moster och min mormor och morfar fick och sen fick även vi en av svärföräldrarna.

packa pappas kappsäck

idag har vi turats om. först studerade jag. sen packade han. sen tvättade jag. sen skruvade han isär möbler.

mest av allt har vi försökt spana efter tanden som vi känt är på väg. symtomen har kommit och gått under en tid nu och igår kände vi något vasst. idag fick vi syn på det lilla taggiga.

en glad och väldigt pratig trollunge har vi haft idag, trots uppmärksamheten kring en kommande tand.

grattis!

grattis mommen som fyller 70år idag!

vi hann med att gratta henne innan vi for hem från Dalarna.

morr

börjar dagen med ett stort morr. det kunde ha börjat mycket bättre.

som alltid så har vi en kursuppgift som är examinerande att göra över julledigheten. som vanligt finns det 1000 andra saker som är mycket roligare att göra än att skriva kursuppgifter. men jag hade ändå lyckats skriva en del på min uppgift och jag såg innan jul till att boka mitt enda handledningstillfälle lagom till efter nyår så att jag hinner få lite respons innan det är dags för inlämning.

dock hade jag inte hunnit/orkat med att skriva så mycket som jag ursprungligen tänkt mig vilket fick resultera i att jag gick upp tidigt i morse och skulle börja pilla.

under vår ledighet har jag haft med mig min lilla dator där jag knappat. skickade över filen via mejl och öppnade den igår på stora datorn. började pilla och fixa lite i går för att idag fylla på med text och litteratur.

men jag öppnade den bara igår och pillade i. sparade som en tok men filen sparades ändå inte på datorn då jag enbart valt öppna när jag hämtade filen från min mejl.

så mitt pill, klipp och klistra, tillägg, fråntagande och allt små fix jag gjorde igår som jag faktiskt kände mig nöjd med i morse när jag knäppte på datorn och skulle fortsätta mitt arbete...

...var ju borta.

ahh suck.


nu har jag skickat iväg det jag skrivit so far. inväntar handledningstillfället imorgon innan vi skriver fler rader. vill få bekräftat att jag är på rätt väg först nu när jag närmar mig 5 sidor text av max 6-8 sidor.


nu ska jag umgås med familjen istället. packning och tvätt på schemat!

kanske

kanske hinner uppdatera lite imorgon..

fullt ös!

RSS 2.0