host spott och fräs inleder det nya året

just så är det. host spott och fräs. kom ner på lördag kväll och gjorde alla normala saker. på söndagen vaknade jag upp med en rosslig hals. och så har visan gått vidare under de dagar som följt.

jobbade måndag och hittade endast ett inringt samtal på mitt mobilsvar om man nu kan kalla det för det då ingen sa något. av min kära kollega T har inte synts ett spår, men det är kanske inte så konstigt för även om jag tror att det har gått en hel vecka så har jag bara avverkat två dagar. det blir så när man plötsligt har sovmorgon fram till 16.

och det har jag tagit mig. sovmorgon. spenderade hela kvällen igår efter jobbet på soffan och rörde mig verkligen inte ut fläcken förutom när det serverades middag för då masade jag mig upp till bordet och satt på en stol. annars har det varit nerbäddat under filtar. ingen feber men hosta och svullna bihålor som sänker humöret.

ska åka till apoteket idag och inhandla lite hostmedicin innan det går över styr.
 
skönt att det är en lugn jobbvecka ändå. kommer tag mig igenom den och kurera under helgen så det blir nya friska tag på måndag.


ska göra mig i ordning nu så vi hinner till apoteket som endast har öppet 2 timmar idag!

Gott Nytt År på er alla!!! vi ses 2009.

lunken åter i Linkan

nu återgår vi sakta till lunken i Linkan. fick en kommentar från mina kära kollega T att Puppen väntar där på jobbet. dvs. Personligutvecklingsplan och inget annat. har ett antal sådanna att ta tag i under det nya året men än är det 2008!!

men det är ju skönt att veta att jobbet står kvar när man ska dit IMORGON!! fasar något för att öppna mobilen och se efter hur många meddelanden man har på telefonsvararen. drömde jobb inatt.  och kom på att jag missade nog att ringa ett samtal innan jag gick på ledighet...ops!

jaja men det är fortfarande söndag och sista dagen som jag rår över själv.


kom fram igår kväll.  handlade på ica. lagade mat. helt vanliga sysslor och kände att jag åter bestämmer över mitt eget öde. inte alls samma sak som att vara hemma där far tigger om att få tvätta bilen och går ut och skrapar den åt en och värmer upp den så den är klar tills man ska åka fasten man inte alls bett om det. nej det är bra skönt att få var sin egen igen. med allt tråkigt det kommer innebära.

tänkte ta tag i tvätten.

så tittade Han och jag på The Notebook som jag hört flera säga är så bra och nu förstår jag. Han tyckte att jag var dum som fått honom att se en så hjärtkrossande film. tårarna rann i stora floder längs våra kinder och vi kunde knappt få fram ett ord under en bra stund efteråt.

usch!


idag går det lite lugnare till kanske...Han ska se på skidor och jag går väl ner i tvättstugan innan jag får med honom ut på lite rea. har inte varit iväg än... hoppas göra fynd om det finns några kvar.

hittade efter mycket sökande på en loppis här i Linkan som ska hållas 1/2 så jag tänkte att jag skulle passa på att bli av med lite skrot.

my last night

sista kvällen här uppe. har inte gjort så mkt direkt. börjar tänka på min folkbokföringsadress och vad jag behöver göra där. minns knappt då det redan gått en vecka!! handla och tvätta är i vilket fall ett nödvändigt måste.

ser inte fram emot resan direkt. ska göra den själv. Han ska stanna kvar en extra dag i Örebro. så det kommer bli en lång lång körning. fyra timmar där jag ska sitta still, koncentrerad och filosofera med mig själv. när jag packat bilen, börjar köra och tänker ROADTRIP då är det rätt trevligt men innan jag ens hunnit till Ludvika har jag tröttnat på att sjunga högt och ha mig,

nu är jag rätt trött. det har varit många sena kvällar så jag tror att jag ska sussa men det är så lätt det när man lyssnar på musik och känner dansstegen inom sig :)   var jag den enda som fortfarande var på topp idag??


önskar mig mest just nu massage, höger sida. ont i nacken. godnatt!

leftovers

klev upp klockan 10 när jag inte längre stod ut med min fars renoveringar i hallen uppe. var rätt duktig och duschade och gjorde mig klar nästan på en gång. sen gick det utför. fastnade lite överallt men lyckades ändå packa ihop det mesta av mina saker så  jag är ganska redo att åka imorgon.

fick meddelande av Jo sen om dagenefter fika. visst. kom på att hälften hade andra planer men vi var iaf två som kom till Becka för lite mys och äta av allt gott som vi samlat på oss de senaste dagarna. drack te till detta och pratade om gårdagen bland annat.

kopierade kort från alla möjliga tillställningar och kom fram till att jag är urdålig på att använda kameran och ska börja göra detta oftare. blev sugen på en nyare kamera då min inhandlades 2003 men som alltid när saker och ting funkar så kan de inte bytas ut och speciellt inte när jag knappt använder den jag har.

men jag har hittat nya saker på önskelistan redan. hörde rykten om att glasögon ska reas ut så det är kanske dags för ett nytt par. brukar bli ett par vartannat år när jag är en daglig glasögonbärare. det är kul att variera och ha lite att byta med men fruktansvärt dyrt ibland.

toppen av Ödalarna ner mot gropen


jag, Jess och Jo på pulkapromenad


vinterlandskap


alla var där nästan

ja det var väldigt mycket folk ute. så de mesta och flesta som man känner igen. hela -85 gänget var där inklusive N som kommit hem från Norge. vilken otroligt trevlig karl. fröken S, sa han, är det något så säg bara till så fixar vi det. vad mer kan man önska?
träffade på en hel del av -82'orna också. kanske inte lika många av dem som man pratar med någon längre stund men ett hej och den eviga frågan "vad gör du  nu? pluggar eller jobbar?" . Jo var redigt trött på denna frågan och försökte konversera om allt annat än just det, "vad gör du nu?",

för hur kommer det sig att vi är så  intresserade av vad någon annan gör just nu. om de studerar eller jobbar? Hej jag heter....vad gör du är det mest vanliga på alla fester vid presentationer. visst det är en ice-breaker men sen då... är det meningen att det är hela vi. att vi är vårt yrke?

det kan kännas rätt meningslöst att berätta vad man gör. jag måste alltid komma med en förklaring på vad det är jag gör och det är aldrig någon som förstår i vilket fall även om jag hävdar att mitt jobb är otroligt viktigt och att kunskapen om AS och ADHD bör spridas så hamnar man alltid i någon lång harrang...och folk orkar inte ens höra hälften men känner sig manade att fråga när de inte förstår..

men det är väl så att våra yrkesval speglar en del av vår personlighet. varför jobbar jag med människor. varför är jag inte bilmeck eller jägarmästare. för att de områdena intresserar mig inte tillräckligt.
men mitt jobb är inte heller mitt allt även om det blir en stor del av ens liv. i mitt fall lär det mig mycket om mig själv också, det får mig att fundera över mitt eget beteende och mina tankar.


så åter till festligheterna för jag börjar inte jobba förren på måndag så allt som har med det ska jag plocka upp på måndag morgon klockan 8.30.

ja alla var ute. vissa roligare att träffa än andra. vissa känns knasiga, något man egentligen vetat om i flera år.
vi tacklas med gamla minnen och skapar oss nya.

nu är jag rätt redo att återvända tillbaka till Linkan faktiskt förutom att jag kommer sakna kollektivet förståss.


efter en kväll på Bolle

hela dagen har gått åt till förberedelser och ändå var vi sena både jag och Jo. iväg kom vi i vilket fall i kylan till Becka. väl där fick vi även ta del av knytkalaset och det var fler som tänkt i matväg så vi fick lite mat i oss. jag hade gjort köttbullar som inte blev så jättebra efter uppvärmning och allt men det gick att äta i vilket fall.

så blev det julklappsspelet och tempo och spänning och rop och skratt. det gick riktigt bra för mig där ett tag och jag var uppe i 5 paket innan det var dags att tjyva av varandra och sen precis mot slutet var jag även då uppe i 5 paket men det upptäckte ju alla så det slutade med att jag hade två på slutet. alltid lika hysteriskt.

sen blev det dansa och fara runt innan vi smet iväg till Bolle.

slapp stå i så lång kö och kom in ganska tidigt. Becka lyckades med något helt otroligt. hon hade gett sitt legg till Fengan som stod sist i kön och hon hade trängt sig in med oss som var nästan framme. när hon skulle visa upp sitt legg sa hon att det har Fengan och så kom hon in!! det spelar inte så stor roll hur gammal du är i Blge för det är i stort sett legg kontroll på alla som ska in på uteställena.

dansade, träffade allt möjligt folk hela kvällen lång.

körde sedan i lugnt mak hem och såg ett rådjur på vägen...

otroligt trött så analyserna får komma en annan gång..

halvtids rapport

en timme senare hade lillsyrran vaknat till liv och vi var välkomna över. lägenheten ser riktigt bra ut nu när allt börjar falla på sin plats.

fick gå igenom garderoben och hittade en svart hängselklänning helt i min smak som skall bäras ikväll. jag förstår inte hur jag kan missa allt snyggt som faktiskt finns ute i affärerna men jag har väl kanske inte ro att gå igenom allt. mycket enklare att gå igenom syrrans garderob även om man kan hitta en hel del skrämmande exemplar också..

umgicks en stund innan vi återvände hemöver igen.

måste bara säga att det är minus 8 grader kallt här nu och snö. glashalt på vägarna. underbart väder.


okej...så nu kanske jag ska slå in paket och sedan se om jag kan förbereda maten. vill göra det innan duschen..


juldagen och hemvändar

så var allt över. leker lite med mina julklappar, även om det inte finns så mycket att leka med då det mesta hör till hemmet men jag har bläddrat i min bok Pyssel de luxe. det blir något för syjuntan det liksom symaskinen.

idag är det mycket som ska hinnas med.

hade tänkt åka till lager  men det blir tight efter att ha försökt sy in min nyinköpta skjortklänning lite för att försöka skapa mig lite mer midja men det gick inte så bra. det blev inte så mycket bättre. jag är väldigt rak i min kroppsform så det såg inte så bra ut om man inte fick in den lite i midjan,

försöker nu fundera ut andra lösningar på vad jag ska dra på mig för fodral. begränsningarna lämnar mig inte till speciellt många förslag. jag försökte packa snålt och det har jag tydligen lyckats med.

vara syster yster vaknat ordentligt får vi se om hon är på humör för att låna ut något till en stackars omedveten om mode storasyster. råkade göra misstaget att ringa och väcka henne fast jag trodde att det skulle vara någorlunda lugnt vid klockan 11!!!

ska också passa på att spana in  hennes place när jag är där nere. det mesta ska vara i ordning nu tror jag. hon fick en tavellist igår som ska upp och far pratade om några krokar som ska upp. kanske kan göra gemensam sak och åka dit.

borde åka förbi moster och hjälpa henne med mp3-spelaren också men sånt kan ju ta tid om det inte går rätt på en gång.

ska även förbereda mat inför knytkalaset ikväll och slå in paket.

ännu ett julbad kanske och så ska det spacklas i facet och grejas..

tror att jag ska sätta fart för det här blir en sån där heldag innan man ska ut dag. har redan stoppat en maskin i tvätten också.

men jag ser fram emot kvällen och alla man kommer träffa på som man troligen inte sett på ett tag, sen förra året kanske...

Volbeat Gardens Tale

Time keeps painting my darling  
Ripped all the flowers in the garden
Oh baby come home
You angels bring her home









Imens står solen over højen
Han mindes den sommer hvor hun strålede
Forsvandt i haven grøn
Og træernes sang hun fandt


Time keeps painting my darling
And the garden keeps on singing the old song
Oh baby still I am waiting in the light
Hoping the angels would carry you home
Den sang tog mørket i sin pote
Den bar hans kvinde i dens kolde favn
Og lagde hende for hans dør i silkekjole
Hoping the angels would carry her home
[Chorus] Leaving it all with my only friend
Her beauty was lifeless on the stair
Oh baby I´ll carry you away Into the garden´s tale
But everything died and turned to stones
I laid her down under the old oak
Seing it all Blossom forever more
Time keeps on painting my darling
And the garden keeps on singing the old song

Oh baby now I know you´re in the light
Painting it all with your colorful songs
Imens står solen over højen
Hans skygge kastes ud i haven grøn
Forsvandt for evigt og uden en note
Hoping the angels will carry her home
[Chorus] Time keeps painting my darling
Ripped all the flowers in the garden
Oh baby you´re home
You angels where are you.



julens afton

nu har vi kommit så långt att det är julens afton och lugnet som vi alla har väntat på börjar lägga sig.

släkten har varit här och vi har njutit av hjortronglöggen. vi har sett till och från på Kalle Anka. vi har ätit oss mer än mätta på den goda julmaten och framförallt av morfars mjukbulla och det underbara tunnbrödet från Skulebagarn (reservation på stavningen) från Ö-vik. specialbeställt utav morfars syster uppe i Ume. det finns inget godare än det tunnbröt!!

det finns en historia bakom det också. morfar är uppvuxen i Ö-vik och när han "har vägarna förbi" där uppe köper han alltid med sig tunnbrö hem.
så en dag i höstas var han på marknaden här i Blge och blev lite trött på att vandra omkring så han satt sig ner och tog en rök. då kom en ung tjej fram som stod och sålde mobiltelefonabonnemang och frågade om hon fick tigga en. det fick hon och så började hon prata. och frågade morfar om han var från Dalarna för det lät inte helt så. Nej förklarade morfar som bott här nere i 50år att han var ursprungligen från Ö-vik. MEN det är ju jag också sa tjejen och frågade om han kände till Skulebagaren. Klart morfar gjorde och det visade sig att det var hennes faster och farbror som drev stället men nu hade farbrodern gått bort och därför producerades inte brödet lika mycket och kunde därför inte säljas i så många butiker längre. vips hade morfar fått namn och nummer för att ringa och göra privata beställningar hos självaste Skulebagaren! Vilket öde.

så i år fick vi njuta av tunnbröd på julbordet.

efter en massa mat blev det en pratstund i soffan innan det blev julklappsutdelning. det roligaste i år var när syrran öppnade ett paket med en kartong med voffelsmet. förra året var det nämligen så att mormor fått slut på kartonger och tagit lite av det hon hade  haft i skafferiet. vi trodde självklart att detta var fallet även i år, men se icke var det så utan vi fick faktiskt voffelsmet och så ett voffeljärn till det.
i övrigt fick jag en symaskin. jag som inte ens önskat mig en sådan utan hade spanat in en begagnad som jag skulle inhandla så fort jag fick tid att åka ner på stan för de hade inte öppet när jag var nere på en söndag i andra ärenden.
sen fick jag ett helt gäng med dvd-filmer, böcker som jag önskat mig och en kaffekokare som jag inte är helt säker på att jag ska behålla. jag har en kaffepress och den räcker nog mer än väl för mig då jag inte dricker kaffe och den duger bra när det kommer folk på besök som dricker kaffe. gott kaffe får de ju så mycket av ändå när de dricker hemma hos sig ;)

det största problemet med kaffekokaren är att den får inte plats i vårt lilla kök. vi får se.

fick en extern hårddisk också i lovely pink.


för att avsluta kvällen återstå endast kvällsmackan med ägg, köttbullar och rödbetssallad....även om man är proppmätt så kan man ändå truga i sig den :)


och resten av tiden här uppe ska ägnas åt att lära moster hur hon använder sin mp3-spelare. hon öppnade den och frågade sedan vad det var för något hon hade fått :)  mormor och morfar däremot som fick den tveksamma riskokaren tyckte att det var ypperligt för tydligen har mormor en tendens att bränna fast riset. succé!!

julaftons förmiddag

natten till julafton har varit spännande. syrran ville ha med Macy i sovrummet så för mig blev det inte så mycket sova då jag ständigt var rädd att väcka hunden om jag rörde mig. det gäller att få henne att sova så länge som möjligt för hon vill helst gå ut och få frukost klockan 5 på morgonen. och jag ville inte bli den som skulle bli tvungen att gå upp och ut i kylan för jag vet att syrran skulle prova sin envishet in i det längsta och ligga kvar tills jag skulle ge med mig.

men syrran var faktiskt själv upp inatt och hunden följde då med ner till far som annars alltid är uppe vid den tiden.

vi har ätit gröt. ingen har fått mandeln vilket betyder att vi får minsann äta lite till. vi har öppnat våra julstrumpor som i år innehöll den obligatoriska påsen med julskum, en tidning men ingen mandarin, otroligt! och så fick vi ett varsitt armband från Mallorca.

nu går den lilla lunken i väntan på allt. det småfixas och trampas runt i huset innan mormor och morfar samt moster kommer klockan 3. då blir det Kalle och vid 4 slutar far jobbet så vi får äta.

i år ska vi också njuta av en god hjortronglögg som jag införskaffat.

Macy


granen, charmigt vildvuxen från den svenska skogen


kvällen innan julafton

lillsyrran har kommit. vi har ägnat kvällen åt att koppla upp hennes nya dator mot det trådlösa nätverket så att även hon endast är kontaktbar via msn ;)   

tittade på en helt underbar film. skulle inte ha något emot att spela huvudrollen där.

klädde sedan granen och kom fram till att det försvinner en massa saker ur julkartongen varje år. själv saknar jag ju alla de saker jag gjorde på dagis men jag är ju väldigt traditionsbunden av mig medan de andra vill ha en enhetlig gran med enbart röda kulor. och det ser verkligen ut som om vi har enbart röda kulor i granen på de kort jag tagit, men jag har smygit in en och annan kula i någon annan färg och en hel del tomtar.

saknar mest de gamla julgranskulorna som gått sönder en efter en som var efter gammelmormor. de var så fina. idag återstår 3-4 stycken och några svampar.

nu ska jag försöka mixtra upp ett kort på underverket och ett på Macy som står på soffan och ser längtande på lillasyster som

granar

har varit ute med mamma och letat gran på dalavis. vi går ut i skogen hugger oss en.

men det var inte så enkelt som man skulle kunna tro. vi fick åka länge och väl tills vi hittade något som kan duga. och mycket snö var det att pulsa i och jag hade såklart inga täckbyxor på mig och ett par lånade skor att pulsa i snön med eftersom jag verkligen inte fick plats att ta med hela mitt hem upp hit.

så nu har jag sett ut familjens gran i år. sågat av den och släpat fram den. och när vi skulle få in den i bilen upptäckte vi att den var lite större än vi trott och då hade vi ändå den stora bilen.

måste ta lite kort ikväll när vi klär granen och lägga upp dem också. mycket bilder att lägga upp nu.

men nu tycker jag att känslorna börjar komma ikapp julen, men det är mycket som händer just nu.

happy news from Scotland

fick precis ett sms från min kusin Vxx i Skottland. Bren hade friat till henne i Schweiz. jag ska få åka på bröllop i Skottland. whiiee. okej det är inte förren möjligen påsken 2010 men i alla fall. jag missade hennes fars andra bröllop som var i maj och min kusin Kim's bröllop som var i oktober så det ska bli kul att få åka över på något roligt framöver.

redan när vi var över i november pratades det mycket om en ev. förlovning. ryktet sa att Vxx mamma skulle köpa ringen om inte Bren fixade det själv haha..

nu blev jag glad!

dan före dopparedan

det blev en lång sovmorgon idag. jag minns inte att väckarklockan ringt vid 9. även om jag blir stressad av att vakna 10.30 så är det nog bra för allt som oftast är jag på väg någonstans och det är kanske bäst att passa på att ta det lugnt nu medan jag kan.

dagen före julafton nu då. det känns inte så. jag är klar med julstressen sen en tid tillbaka. jag har hunnit varva ner något sen förra veckan då allt var tvunget att vara fixat och klart.

lillsyrran ringde igår och var dramatisk. hon kan vara det. hon undrade om vi fått tag i en gran än..det hade vi inte mig veterligen. tyckte att detta var lite små roligt och bestämde mig i samma sekund som hon sa att ska vi inte ha någon gran? för att driva detta till sin spets och säga att nej i år ska vi inte ha någon gran och ingen skinka utan vi får äta av den skinka moster tagit med hem från skolköket där hon jobbar.
men jag kunde inte hålla mig hela vägen utan började gapskratta mitt i då syrran började låta orolig och undrade om jag skämtade.

hon skulle komma hit någon gång idag, troligen mot kvällen för att sova här. hoppas bara att jag inte kramar om henne i natt :)  när vi var i Skottland fick vi också dela dubbelsäng och då vaknade jag av att hon frågade vad jag pratade om. jag höll på att rabbla upp min handlingslista för henne...smör, mjölk, bröd, frukt...

det känns inte som jul, även om vi har snö ute och granen ska kläs enligt traditon ikväll. hoppas att syrran kan komma med lite julinspiration och barnslig nyfikenhet över alla julklappar som hon brukar. nyfiknare 23åring får man nog leta efter :)

filmkväll

idag blev det filmkväll med T då kollektivet har jobbat. det är kanske bra att vara ifrån kollektivet lite ibland också? om det nu är ett kollektiv...nej jag kommer sakna dem när jag åker tillbaka igen. överväger faktiskt att stanna till lördagen så att jag får en extra dag här hemma och en mindre på min folkbokföringsadress... men det visar sig.

filmen som vi tillslut såg var the Duchess byggd på en sann historia. gillar verkligen sanna historier hur lyckliga eller tragiska de än är så ger de liv åt boken eller filmen. mycket bra film i vilket fall.
jag tror att vi kanske lyckades kombinera våra smaker, för det är inte helt lätt att veta med T. jag som annars tycker mig ha blivit en rätt bra människokännare och avläsare läser icke denna pojken. men vad har vi lärt oss i jobbet? att fråga en hel del för att faktiskt få veta något och inte enbart anta och tolka en massa information. för det är så att vi tar alldelens för mycket förgivet hos varandra hur bra eller dåligt vi än känner varann.

djupet kryper fram i natten.

jag för övrigt kryper snart i säng. jag måste först bara utnyttja möjligheten att kunna surfa trådlöst och därmed uppdatera min blogg i sängen innan det är dags att lägga sig ner och läsa några sidor i Daniel Tammets bok Född en blå dag som jag rekommenderar till alla.

den är väldigt intressant men också lite tung. Daniel har savantsyndrom och Aspergers Syndrom vilket jag tycker att man märker av hela tiden i boken. han är väldigt detaljerad och förklarar mycket runt omkring och spinner iväg men han lyckas ändå hålla någon slags röd tråd. jag blir lite förvirrad när jag läser den för att den spinner iväg på många olika vägar och förklarar vilket gör att jag helt glömmer bort vad jag läste på sidan innan då den röda tråden för mig faller bort på något sätt.
kanske inte den bästa boken att läsa innan man ska sova, speciellt inte klockan 2 på natten kanske men jag kommer nog få läsa om den ett antal gånger.

nej som sagt. dags att krypa ner och öppna boken om jag ska ha en chans att komma upp i rimlig tid imorgon.

night night 

200

200 inlägg och jag surfar numera trådlöst i mitt rum. YES. det känns ju otroligt skönt, helt rätt feng shui här uppe där man kan sitta på sin kammare och författa i lugn och ro. slippa sitta nere mitt i hallen.

det är bra tur att man har ett par datakunniga grannar för problemet var komplicerat. det hade med modem och ip-adresser att göra, faktiskt så komplicerat att jag har glömt bort vad det var som var så komplicerat.

tack grannar!

ibland har man bara tur

idag skulle jag åka skidor hade jag tänkt. men det regnade som sagt. nu är det istället perfekt sparkunderlag ute på gatan. glansig snöis som gjord för att åka spark på. frågan är bara vem som vill sparka för jag vill mest sitta på en ullig go pläd och bara åka fram genom vinterlandskapet.

tog istället ett bad på förmiddagen. man måste passa på när resten av familjen inte är hemma. jag har inget badkar i lägenheten och här hos föräldrarna har vi endast ett badrum vilket gör att man sällan får ligga kvar speciellt länge och bara njuta.

sen hämtade jag upp A för att uträtta den del ärenden och rädda henne från studier. svängde förbi vår gemensamma frisör och såg att det lyste där inne. hon höll på att lägga på färg i håret på en kund så vi kom precis lagom för att hon skulle ha tid att klippa min lugg. och vilket service sen!! det var inte tal om nå klippa lite lugg och så var det bra utan jag fick även det översta av håret plattat, urtunnat och längderna längst fram trimmade. för detta fick jag ge ynka 50kronor.

var i N-köping och bad att få luggen klippt. tog lite med saxen fram och tillbaka över luggen och så var det klart. 60kr blev det.

jag kommer vara först ut med att boka en tid i maj-juni då hon ska ha barn i feb men lovar att komma tillbaka rätt snart och ägna eftermiddagarna åt att klippa. för även om hon var lite gravidtokig i huvudet och klumpig så kunde hon fortfarande klippa vilket lät skönt att höra.


var sedan iväg till Volvo för att handla julklapp från mor till far. det var den sista de hade kvar. vilken tur vi hade igen.

åkte sedan till Kuppan och vandrade runt. inte fullt så stressigt som man skulle kunna tro att det skulle var även om de ikväll har öppet till 22. såg inte till kollektivmedlemen Jo fastän vi spanade in där.

åt tonfisksallad och mådde bra.


väl hemma igen har jag tagit Macy på en promenad i det isande vädret. vindarna blåser nu mot kvällen. får se vad vi ska göra härnäst....

det blir inte alltid som man tänkt sig

huvudet kan ha storslagna planer men det är inte alltid det blir så.

planen för idag var att gå upp klockan 8...skulle bara ligga och dra mig lite och när jag sedan tittade på klockan igen hade hon hunnit bli 09.50. Ops! men jag antar att jag behöver få sova.

tänkte ägna förmiddagen åt att åka skidor men nu regnar det! inte alls ett bra tecken. hoppas att vi har tillräckligt med snötäckte för att det inte ska hinna regna bort innan julafton. kan inte förstå att julafton är om två dagar!


inte lyckades vi installera den trådlösa routern heller. den som skulle göra att jag fritt kan surfa på min laptop i hela huset. håller tills dess tillgodo med mor och fars sega dator som sedan jag var hemma sist placerats i hallen med helt fel feng shui. att sitta mitt i huset i hallen nere med ryggen till känns allt utom privat. härifrån har man allt för mycket uppsikt på allt annat.

middag och mera mys

kvällen har ägnats åt att laga middag i kollektivet på Dagny. en ny tanke som slog oss då vi satt kring middagsbordet var att vi köper upp hela våningen. dvs alla fyra lägenheterna. ettorna kan vi göra om till barnpassningsrum och träningslokal. det finns lösningar på allt.

för övrigt åt vi som kungar. Jess gjorde sitt vanliga ihopsväng där basen var tomat, ruccola, vitlök m.m mycket gott. detta toppades av varmrätten som bestod av kycklinglår marinerade i Jo's hemliga recept innehållande 20 ingredienser varav 4 är hemliga. min sås till detta gjord på kesella, creme fraiche, riven ingefära och skal av apelsin samt saft av apelsin. sist men inte minst ett maffigt chokladmoussé med ett underbart pepparmintsskumm.

vi hinner bli runda redan innan jul, undrar just hur det blir efter jul ;)   men det är bara jul en gång om året och då ska det vara gott!!

vi skippade filmen och samtalade som de högst vuxna människor vi är om förhållanden, hus, räntor och lån.
kom fram till mycket matnyttigt.

kollektivet

det är mycket prat och planer kring kollektivet. hur vi ska bygga hus. vart vi ska ha vår pool. det senaste var ett gemensamt ICA-konto där vi sätter in 500kr/månad var i fall vi skulle ha fest :)

jag ska få låna J när vi måste avreagera oss lite. D ska få låna Han när han vill ha det lite okomplicerat och lugn och ro. Då ska jag få låna Jess istället och få lite fart och fläkt, frågan är bara om någon annan än Joyce kan hänga med Jess i hennes fart och fläkt.

igår hade kollektivet tacomys och ost och kex framför brasan. idag ska kollektivet laga bruchetta då Jess ville göra en toast av något slag till förrätt och till middag blir det kycklingklubbor med ris samt keso-apelsin-ingefärssås samt någon chokladig dessert tror jag..

kanske en film och sen en tidig kväll då kollektivet ska jobba imorgon och jag tror att jag ska ägna dagen åt homestyling hemma hos mommen och moffa.


better go så att kollektivet inte behöver vänta allt för länge...ska hinna förbi affärn först.

beautiful day for pulka

vilken underbar dag att åka pulka på. solen sken när vi gick iväg till Ödalarna med bobar, pulka och tefat.

varför gör vi inte detta oftare var frågan vi ställde oss? därmed har vi upprättat en ny tradition - dagarna innan jul ska vi i fortsättningen ägna åt pulkaåk.

vi åkte var för sig. vi åkte tåg. vi åkte störtloppsbacken. vi åkte framlänges. vi snurrade runt. vi låg i snön. och vi pulsade upp för backarna. bättre och roligare motion får man leta efter.

när vi återvände hade min far ordnat med fika och Macy flörtade in sig bland tjejerna.


självklart finns allt detta dokumenterat så jag ska ordna fram en bild för att föreviga denna sköna dag i backen.

man skulle kunna missta mig för min mor då hela utstyrseln fick lånas av henne. och tur var väl det för jag tittade på mina snowboardkläder där hemma men de skulle verkligen inte ha fått plats i bilen på vägen upp.

Vi hade kläder och grejer för 1 vecka. Två stora påsar med julklappar samt två stora hemliga kartonger. På detta skulle vi få in en Anna som hade med sig en stor bag, en mindre bag, dataväska och en nessesär.
Men det gick i vår lilla lastbil.

När sedan jag och A fortsatte norrut från Örebro hade vi blivit av med en del grejer och en person men igengäld hade vi med oss tre par skidor.

har ännu inte åkt skidor..jag vet...men jag ska kanske snart...

pulka

vädret är helt underbart här uppe. igår kom det snö, blöt snö men idag ligger temperaturen på -4 grader. perfekta skidförhållanden. snö och lagom kallt.

om det blir skidåkning idag låter jag vara osagt det som definitivt kommer att hända idag är att gänget ska ut och åka pulka i Ödalarna. 50 meter bakom huset finns en grop med flera nerfarter som alla ska testas. detta kommer bli en nostalgitripp i ny tappning då folket är nytt sen barnsben.

mycket skratt och nya förkortningar

spenderade kvällen med tjejerna och de två herrarna.

lagar tacos och efter det ska det njutas av ost och kex framför brasan. julstämningen börjar ta form.  mitt i all stress finns tid för avkoppling och lugn med vännerna.

D är på tillfällig visit i gänget igen.

vi lär oss nya förkortningar som kpp eller om man så hellre vill kph. till dessa finns även ett flertal varianter.

nu börjas det

vaknade brutalt i mörkret av att telefonen ringde. NEJ jag har ju precis somnat. det kan inte vara sant, det är knappast dags att gå upp nu.

bänder upp telefonen och läser i ljuset mamma. det var inte morgon, det var mitt inatten och mina slarvande föräldrar befann sig på stan och upptäckte att det går inga bussar hem 00.50.  en mycket förvirrad Macy ligger bredvid mig och undrar vad jag håller på med när jag kliver upp och går ut genom dörren iförd rosa flanellpyjamas och jacka.

som tur är behöver jag inte skrapa rutorna. hittar på de två stående längs vägen. lyckas sedan inte somna om på ett bra tag.

vaknar och har ingen aning om vad en klocka kan vara. går ner och upptäcker att klockan redan hunnit bli 11. redan dags att börja vända på dygnet under denna underbara vecka av ledighet som jag har framför mig.


tillbringar dagen med att åka till Insjön med mamma för att leta julklappar. hittade de två sista till julklappsbytet så nu är det klart.

åkte tillbaka till Blge och vårt stora kända köpcentrum för att bocka av några resterande punkter.


märker ni?

märker ni att jag skriver väldigt mycket nu. jag är i ett gott sinnelag och inte ett dugg intresserad av att gå och lägga mig. fast jag borde. klockan närmar sig 22 och jag vet att jag inte kommer kunna somna än på ett tag för jag är fortfarande rätt mycket uppe i varv så därför vore det en bra ide att gå och lägga sig och läsa lite bok innan det är dags att släcka lampan.

ska nog försöka göra det för min trådlösa mus vill ändå inte fungera riktigt. men först ska jag BARA...


EN dag kvar....imorgon åker jag på roadtrip vilket är helt underbart. att vara på väg. på resande fot.


fick tyvärr rappport på att även om det finns snö så töar det. crap. mina skidåkningsplaner verkar mynna ut i slaskiga promenader men det är tur att jag då har Macy för hon är inte så kinkig på att gå ut en sväng och bli plaskblöt. min ruffstuffs till hund.

överlistar glömskan

ha-ha. jag har överlistat glömskan. jag hade nämligen tappat bort min rosablommiga portmonä med växelpengar och en hel bunt parkeringskvitton som jag ska skicka in för att få tillbaka pengar från jobbet.

låg vaken och grubblade på detta igår kväll när jag borde ha sovit.

grubblade i morse när jag var sen och hela vägen i bilen på väg till jobbet.

sen kom jag på det. jag började nysta lite här och var och så!! i en sko. i en sko har jag nog lagt den.


brukar alltid ha den i väskan som jag använder i jobbet. men icke den låg inte där. ibland ligger den på hatthyllan för jag gillar att byta väskor. men icke. den låg inte i någon av de andra väskorna som jag använder mig av just nu. den låg inte på hyllan under vardagsrumsbordet där jag också förvarat den under byte mellan väskor.

men i en sko borde den ligga.

för så kom jag på att jag borde ha haft den på hatthyllan eller möjligen skohyllan. men i städningen innan festligheterna vi hade så plockade jag undan lite där ute och tyckte att det var dumt att den låg där tillsammans med massor av jackor och flera par skor. så allt åkte in i garderoben. och tänk. där låg den. fast inte i en sko utan i en papperspåse där jag hade några burkar som det varit kakor i som jag haft med mig en dag till jobbet. där låg den minsann. var underbart härligt det är när saker och ting kommer till rätta igen och man slipper huvudbry. sånt kan göra mig smått tokig av att gå och grubbla på.

näst sista dagen över lag

näst sista dagen har präglats av stress. igår var det glöggmys med Honom. hjortronglöggen var dyr men ohh vad god den var. otroligt gott.

sen slog jag av på takten. eftersom jag mentalt vet att snart blir jag ledig. snart har jag inte speciellt mycket på schemat och inte så mycket att plocka med heller om jag ska vara hemma hos föräldrarna så då kan jag börja slappna av. vilket jag gjorde och det resulterade i att jag inte är trött. så jag är uppe på kvällarna och skrotar men det straffar sig på morgonen då jag är supertrött istället.

vaknade 25 minuter försent i morse. även om det var lugnt med att hinna iväg så fick allt göras i raskt tempo istället. söta Han dukade fram frukost så det var bara att sätta sig vid dukat bord när jag kom ur duschen. och sånt underlättar.

fick sedan ett sms som förändrade hela morgonen men det blev riktigt bra tillslut.

kändes dock som att jag stressade runt hela dagen in och ut mellan olika dörrar. avslutade dagen med att joura som idag slutade lite tidigare vilket gjorde att jag kunde hinna med att äta middag ute med gänget. men för det krävdes också stress, gå fort och hämta bilen, köra hem, byta kläder och fixa snabbt och så iväg igen och ändå vara 30 min sen...

nej...det bli bli slut på stressen. en lugn skön kväll hemma på soffan kändes som ett bättre alternativ. jag är inte lika stresstålig längre. så fort jag blir stressad får jag ont i magen och vill bara vika mig dubbel. inte alls bra så jag försöker sköta mig from now on.


det är mycket jag kunde ha gjort nu på kvällen men jag har nöjt mig med att ta det lugnt. jag borde börja packa men jag har en lista med de viktigaste punkterna som jag bara inte får glömma vilket gör att jag tar det lite lugnt och tänker att jag hinner.

roomie

så nu kanske jag har gått från att vara sambo till att bli särbo men blivit med en roomie. hoppas att allt går igenom som det ska med köpoäng och sånt för min magkänsla känns helt rätt i det här läget och egentligen vet jag inte så mycket om min nya potentiella roomie. å andra sidan vet hon inte så mycket om mig heller.

håller även på att bli av med en av våra Expediter den som är 2*4. så det känns skönt. slippa ha möbler över. nu återstår att bli av med Expediten som är 4*4. svart. om det är någon som är intresserad? inga som helst fel på den bara det att den kommer inte få plats i lägenheten längre. vi ska även göra oss av med ett matchande skrivbord. bara att höra av sig om ni har slut på möbler och behöver fler :)


ekonomer och jag...

det är bra konstigt. jag har väldigt många ekonomer i mitt liv. mina två bästa vänner är båda ekonomer. den ena helt otippat då hon gick natur med mig på gymnasiet och drömde om att bli tandhygenist.
min mor utbildade sig på senare år till ekonom. bland syrrans äldsta barndoms vänner och vår senaste inneboende finns en framtida ekonom. Hedemoratören går även den ekonomiska banan liksom den trevliga tjejen som förhoppningsvis kommer att flytta in här i januari.
kan nog ha dejtat en ekonom också fast det var under gymnasieperioden så jag minns faktiskt inte vilken inriktning det var. vet att en annan ekonom var intresserad dock men det slutade där.

ekonomer och jag verkar trivas rätt bra ihop även jag inte har något som helst intresse av en sån yrkesinriktning. att sitta på kontor är inte min grej. blir rastlös de få timmar jag gör det i mitt nuvarande yrke. det är mycket roligare att vara ute i fält och arbeta.

glöggmys

ikväll får allt ebba ut lite. det behövs en lugn stund. Han lagade potatisgratäng och fläskfile. jättegott. nu under kvällen blir det glöggmys med hjortronglögg och rockyroad. jag har ju tänkt åka massor av skidor när jag kommer uppåt...tanken är lika god som maten :)

jag kan berätta istället

om inte T bloggar om alla sina roliga historier så kan jag istället berätta dem....hysteriskt vad historier T och B har på lut.

T hade ställt sig på en gratisparkering och sen åkt på semester två veckor. när han sedan kommer hem igen har han fått en lapp om att han kan hämta sin bil på skroten för de har börjat bygga på parkeringen. man kan ju ana det värsta men så var det inte.
och i samma veva drar B historien om när han sett sin bil i tidningen. det var ett reportage om bilar som står i vägen för plogen så den inte kommer åt att ploga. på bilden var där en bil med ett tjockt lager snö över sig... det är väl bara att flytta bilen tänker B. tills han upptäcker att det är ju hans bil som är med i tidningen.

de två männen kan verkligen få en att skratta med sina historier!

mer tårtkalas

sista P-mötet med Jompan så vi fick tårta. samtidigt lyckades jag värva en ny medlem i syjuntan då Jompan är i desperat behov av ett snöre för vantarna som ideligen är på vift. raggsockor i Pippi Långstrumpsmodell är även satt högt upp på agendan innan jag har lärt mig att sticka räta maskor hihi. men vantar det kan jag göra rakt ur huvudet men de där räta maskorna lyckas jag aldrig lära mig. har redan glömt vad L lärde mig, kan bero på alkoholintag också? eller dans på bordet?! något kom i vilket fall som helst emellan.

L i Berga du kanske också vill vara med i syjuntan?!


i övrigt så har jag kanske hittat en inneboende. jag går på magkänslan och även fast mejlet inte var på många rader så var innehållet tilltalande och telefonsamtalet trevligt. känns bra.

och idag som jag gick och tänkte att nej nu har strömmen sinat och vi låter grabbarna flytta in så ploppade det upp två mejl med två intresserade tjejer och när jag satt här och gjorde annat kom även ett mejl om att köpa en möbel av oss. plötsligt händer det massor samtidigt som det bara är TVÅ dagar kvar innan det bär av hemöver.

Skidor, jag ska åka skidor. Helt j-vla underbart att bara kunna snöra på sig pjäxor hemma i hallen och kliva utanför dörren och dra på sig skidorna och åka den korta biten upp till spåret och så åka. får se sen hur bra det går.

är enormt sugen på att åka pulka också. pratade med Mile igår och hon hade sett massor som åkt pulka och nu när jag också pulka sugen!

vad ska du bli när du blir stor? bred?!

berättade att jag ska läsa socialpedagogik i vår.

B frågar mig: vad ska det bli av dig när du blir stor?
-Bred?!

för det är det jag kommer att bli. jag kommer att få lite kompetens lite överallt och det har vi ju hört är bra i dessa kristider. men vad det ska bli av mig i slutändan det vet jag inte. inte forskare i alla fall för så långt sträcker sig inte mitt intresse.
men jag vill vara kompetent i det jag gör men det tar förståss tid och massor av erfarenhet blandat med teori.

det är inte lätt att ha så mycket vilja.

rolig post

fick lite rolig post idag tillsammans med räkningarna fanns ett stort kuvert som brukligt från de olika universiteten. denna gång var det från Ume.
jag är välkommen till studier i pedagogik och socialpedagogik 19 jan-25mars. ska bli intressant och skojigt. sakta men säkert närmar jag mig Jompan och Freddo Berto. men jag överger aldrig B och lärarsidan :)

tisdagkväll

killarna bastar för fullt. var ner till dem och lämnade julkort och hämtade tvätt. hann inte tvätta allt igår för jag hade handtvätt att köra igår som kändes viktigt inför storhelgerna.

så hade någon tagit 3 av mina 4 bokade maskiner. man blir så glad så glad. jag fick dock tvättat två maskiner men Han fick inte de resterande två.

i övrigt bränns det skivor för fullt. det kommer bli en box-jul.  för nog finns det folk att träffa i Dalarna men när man tröttnar på det eller när de tröttnar på en så kan det vara skönt med en stund för sig själv och en hel drös serier.

undrar om Lennon kommer vara i krokarna? tänkte på julafton när allt dött ut och det enda som återstår är kvällsmackan med antingen skinka eller som för mig mjukbulla med köttbullar, ägg och rödbetssallad och tv. det var några år sen sist..

skum dröm

hade en mycket skum dröm inatt. jag drömde att I på jouren hade ett allvarligt samtal med mig om att chefen inte var nöjd. jag hade inte bekräftat en person i mitt jobb tillräckligt när personen i frågas husdjur hade dött.



hur 17 kunde jag få till det på detta viset? sakerna hör verkligen inte ihop. två delar av mitt liv som blandas till ett.

snart bär det av

snart bär det av. allt måste vara klart till fredag och det känns i kroppen. jag har ont precis överallt i kroppen. tröttheten har lagt sig över mig. skulle vilja gå och lägga mig nu men klockan är inte ens 18.

måste äta först, sen är det bastu, tvätten behöver plockas in, en till julklapp har framkommit som ska slås in, jag hade lovat pojkarna julgodis om de kom med sina burkar de fick förra året så skulle jag fylla på dem i år...

och jag hade gjort julgodis men det gick åt på 25års festen. började göra lite nytt igår men det räcker ju inte långt. vill göra en sats med biscotti till familjen och morföräldrarna också. för de andra har redan gått åt till fika och så har jag tagit med i två omgångar till jobbet.

julen är den härligaste tiden men också den stressigaste.

sen fick jag ett mejl om jouren. det saknas folk nu under jul och de frågade om jag kunde hoppa in. juldagen eller annandagen. och visst vill jag säga JA men jag har redan planerat att gå ut på juldagen enligt traditionen och sen åka hem under annandagen och ska jag hinna joura måste jag åka hem redan klockan 10 på morgonen för att vara framme och redo till klockan 15.

my heart breaks för att jag vill göra så otroligt mycket som jag inte hinner med att göra.

idag hade jag ändå en avbokning vilket gjorde att jag kunde utnyttja timbanken och gå hem 2 timmar tidigare än planerat. men så fick jag en julklapp på jobbet så Jompan och jag skulle köpa en tillsammans och ge bort. så då var det in och trängas på Ikano och handla det. kom  på att jag skulle ha ett par grå strumpbyxor till min vita långa skjortklänning jag köpte och helst ett vitt smalt skärp till....så det blev det också förutom skärpet för det fanns inte så det blev ljus grå/silver sidenband som jag kan knyta i midjan istället.

man tror att man handlat färdigt men man står där hela tiden med plånboken öppen hela december känns det som. skönt när det blir januari och det är över fast det förståss då börjar ju rea-hysterin :)


har i vilket fall som helst lagt in räkningarna nu så jag kan pricka av en sak från den långa listan på saker att göra innan jag åker hem :)

ibland så...

ibland kan man bli så extremt nöjd. idag tex fick Jompan och jag igenom ett skrivarköp. inte illa.

sen gick resten av dagen galant. en riktig djupdykning.

möttes av en snygg kille på vägen hem från bussen också. underbart! det är inte alla dagar det inte.



hade tänkt lägga ner det här projektet med att försöka hyra ut rummet för det blir så mycket mejl och telefonsamtal och nu ska här fotas och grejas. den enkla lösningen nu vore att bara hyra ut det till killarna och så kunde vi i lugn och ro fixa vidare med julbestyr och allt annat som MÅSTE hinnas med denna veckan.... men i samma stund som jag skulle uttala min tanke högt så öppnades min mejl och två nya intressenter uppenbarades. mejlkorrespondensen återtar...än är inte sista ordet skrivet i detta ärende.


pratade sedan med Jompan som har alldelens för mycket snurr i huvudet, men lugn, jag ska råda bot på alla borttappade saker.... undrar bara om kund också får plats på insidan av jackan? kanske om jag gör en riktigt stor ficka? och en grov vajer som rullas in?!

nej, tjejen måste avlastas. jag gört.

way too mycket snurr

det är för mycket snurr i huvudet på mig. och det sabbar min julstämning big time.

en del har att göra med att jag ska bli som P säger gräsänkling. själva distansförhållandet oroar mig inte speciellt mycket. vi är rätt vana. det är mer allt som ska till innan dess. vad i lägenheten ska vi packa ihop. hans grejer som han behöver ha med sig.

ska vi får någon inneboende. jo det kommer vi få men vem? är det kanske bäst att ta de två herrarna? då vet jag vad jag får. och när ska de då flytta in så att vi måste röja ur här... eller är det jag som blir ensam kvar att fixa det.
någon som vill köpa möbler??

men det är inte enbart det. för mig börjar julen redan nästa vecka. för det är ju redan på fredag som jag ska åka hemöver. så allt måste vara klart tills dess. och arbetsveckan ser inte ut att lämna många luckor över för annat även om timbanken ska utnyttjas där det går. men tisdagen är lång liksom torsdagen då jag har jour. alltså ingen middag med mina pojkar!
ingen avslutningsmiddag med gänget...för min del.

ingen gran har vi heller. det är inte försent men ....jag vill så gärna ha en. men när ska jag ha tid att njuta av den? tiden rinner ut. och så kommer jag tillbaka och får städa upp allt och ensam försöka baxa ut granen genom fönstret vilket inte var speciellt lyckat upptäckte vi förra året då jag fått tag i ett praktexemplar av gran som någon slängt på en komposthög i ett bostadsområde. den visna delen av granen och den platta delen passade perfekt att ställa mot vår vägg. vi bor ju inte allt för stort.


nej istället blir det som med det mesta... nästa år. då blir det bättre. då har vi mer tid. då är vi mer stabila. inga flyttar. inga sommarjobb. bara vanlig grå vardag som vi får piffa upp med allt julstök och pynt och glitter...

vi kommer 2010 att kunna ha en helt vanlig sommarsemester TILLSAMMANS utan att någon behöver sommarjobba. Julen 2009 kommer vi att bo tillsammans, bo där vi bor utan att behöva planera för flytt och tidsbegränsad separation...

sen kommer julen inte heller ligga på en onsdag vilket har gjort att jag tänkt att jag åtminstone skulle få en veckas break från jobbet...och då behöver jag inte heller åka hem lika tidigt som i år.
jag har ju massor av saker att göra klara här innan jag ska åka hem. hemma har jag inte så mkt att göra...kan väl bidra med marsipanfigurer eller ngt...

middag: lax potatis och sallad

stannat i sängen?

kanske skulle jag ha stannat i sängen idag... dagen fortlöper inte helt osmidigt..

brända saker i ugnen. för mycket mjöl i degen vars recept skulle halverats men glömdes bort halvvägs. göra om allt igen.

ett litet kök proppfullt med saker.

1000-saker återstår men nu kan det väl bara bli bättre? eller hur?!

what a night

inte mycket sömn i natt inte.

kom på att mina pojkar frågade efter ERIK häromdagen. anledningen till att jag inte skrivit något om ERIK är att efter nolle-p blev allt så lugnt hos ERIK. kanske var detta hans sista termin? för nu har ERIK flyttat. kom hem från jobbet en dag och tittade upp och såg en tom lägenhet.

däremot bor det kanske en tjej i huset som har en pojkvän vid namn Patrik. dessa två fyllebråkade inatt utanför vårt sovrumsfönster. tjejen pratade i mobil och vankade omkring här ute medan hon irriterrat pratade i telefon.


men det blev sovmorgon och det var skönt.

morgonen eller förmiddagen snart lunch som det hunnit bli ägnas åt brödbak. men eftersom vi var och handlade igår och det var kortpris på kyckling så finns där inte mycket rum över i frysen så det får bli en halv sats av mjukbulla och så får jag göra en till sats vid ett senare tillfälle...

upp och ner, ner och upp...

trodde först att jag inte skulle kunna sova igår för att hjärnan tickade igång på högvarv i samma stund som huvudet föll ner på kudden...

tänk om jag skulle flytta in i en etta istället. det skulle räcka mer än nog om det nu ändå bara är jag som ska vara här största delen av tiden.
nej, jag fick inte tänka tanken då för vips hade jag varit ur sängen och letat på internet efter en studentetta att skriva i Hans namn..

gjorde detta i morse istället eftersom tanken inte släppt. såg då att L's lägenhet i huset mitt emot låg ute. vidare upptäckte vi att Han inte stått i kö efter att vi fått vår lägenhet så det var bara att lägga ner den tanken. rätt skönt för det känns jobbigt att tänka att en flytt skulle behöva ordnas med inom 2 månader.

det finns alltid saker att göra.

sen kom Han hem från tentan som varit mycket spännande. vi får allt vänta och se...

lunch och iväg.

ute på shoppingäventyr igen. det sista behöver bli klart. kom sedan fram till att hemfärden sker om en vecka så kyl och frys behöver inte fyllas. konstigt.

såg ett luciatåg på stan, såg all snön och julkänslorna som varit något avlägsna i vimmel vamlet återfann sig.

när vi sedan kom hem fanns en kör i vår entré som sjöng julsånger och bjöd på pepparkakor. supertrevligt!


luciamorgon

märker ingenting av att det är lucia idag. minns hur det var när man var liten och gick på Kvarnsven´ (mycket dalmål på det uttalet), man kom till skolan i mörkret, ute var det maschaller överallt, det var kallt och snön frostig.

beroende på ålder så var man antingen publik åk 1-3 eller så var man med i luciatåget åk 4-6. obligatoriskt var att någon/några alltid svimmade.

efter luciauppträdandet var det kanske fika och sen var det pysseldag för hela slanten. vi hade tidigare fått välja vad vi skulle göra. det fanns ljusstöpning, binda små korgar, göra skinkpinne, baka pepparkakor osv.

helt klart årets mysigaste dag.


imorse vaknade jag med ett halvt öga då Hans klocka ringde. Han har tenta idag.

jag somnade om och vaknade igen vid 10-tiden. har inte sovit så där jättebra de senaste nätterna och igår när det skulle till att sovas började huvudet jobba för fullt. inte bra alls.

såg att det var fullmåne nu också. vattennivåerna i mig är i obalans om jag nu har några för jag har blivit ännu sämre på att dricka. ett under att jag inte lider av uttorkning, jag är förvånad själv faktiskt.

så framöver blir det vatten vatten vatten och massor av stretch för fötterna. är dock fortfarande ganska vig, jag når lätt runt med händerna runt fötterna...


för övrigt det som händer idag är att Han kommer hem från tentan snart. vi ska skaffa oss en gran tror jag, kanske första året som det blir en köpegran....
jag behöver besöka IKEA, min far har katalogshoppat och har beställt diverse saker till min mor i julklapp. jag behöver köpa en julklapp till svärföräldrarna. har en glöggflaska från Ekenäs som de kan få (skulle ha köpt mer än en!!!!) som jag hängt en liten gammeldags julgranskula med pärlband i.

brödet är slut här hemma och frysen börjar få lite plats vilket är perfekt om jag ska ställa mig att göra mjukbulla. vore otroligt gott men det tar rätt mycket tid och är en del pyssel att göra....men är det jul så är det och då ska det göras.

om det inte blir glöggmys idag så får det bli filmkväll. Patrik 1,5 måste ju ha kommit ut på dvd vid detta laget. vi hann aldrig med att se den på bio!! hinner aldrig med att se något på bio känns det som.

igår var det sex and the city kväll..jag började titta själv sen kom Han och tyckte att ETT avsnitt till kan vi se innan det blir natti natti...mkt bra tantsnusk!

är huvudet dumt får kroppen lida

att ta körkort visade sig vara mycket bra i många avseenden men i ett är det väldigt dumt. sen jag tog körkort har jag blivit tidsoptimist. och det funkar inge bra.

just nu lider kropppen för att huvudet varit dumt. skulle åka buss i morse och fick som vanligt bråttom för att jag tror att jag har mer tid än jag har. (och det är ju också konstigt hur det kan ta 10 min att duscha ena dan och 15 nästa dag!!!)
fick gå i de allra raskaste stegen till bussen vilket gjorde att jag spände benen och högerfoten lät klapp klopp klapp varje gång jag satte den i baken.

inte nog med att jag fick stressa till bussen när jag skulle till jobbet. samma sak var det när jag skulle hem igen för att jag planerat så dåligt och lämnat alla grejerna på kontoret så jag var tvungen att springa upp och hämta dessa innan jag kom iväg till bussen.

så nu värker det i benen. fotriktiga skor blir allt mer ett måste....och då får utseendet lida.

dags att börja stretcha igen då!!! det positiva är ju att jag blir vig som en katt

ovanlig dag ger mersmak

slutet på denna veckan blir ovanlig. jag fick tre avbokningar vilket gjorde mig "sysslolös" på jobbet om man bortser från allt det kontorsarbete som finns att ta tag i vill säga.

och när jag fick ledig tid fick jag tid att göra sånt som vi inte brukar ha tid med. jag kunde vara flexibel och hänga på Jompan till ett möte i stallet. det var jättekul att vara i ett stall igen och det gav viss mersmak men även en del gamla känslor vaknade till liv. rädslan för att bli sparkad. även om jag är bra mycket större än när jag var 10år och red på ridskola så fanns den där rädslan kvar för att gå bakom en häst och ändå har jag aldrig blivit sparkad.

vi hade en liten ponny med isblå ögon som såg lite läskig ut och som älskade att busa som brukade skrämmas genom att slå hovarna i spiltans väggar när man skulle gå in till honom. pga detta var han inte den stora favoriten direkt och det sitter i än. jaha...ett arbetsområde att jobba med.

ibland blir jag trött på detta. att jobba med människor för jag upptäcker så mycket hos mig själv som jag borde jobba med och det är inte alltid så lätt att själv bli medveten om detta. fast det mesta lider jag ju inte av, jag lider inte av att jag har stor respekt för hästar om inte jag är tvingad till att vistas bland dem dagligen... men det blir förstås något att jobba med om jag skulle vilja börja rida igen..

nä en dag ska jag nog bli brevbärare. det vore underbart. att få en paus och bara åka runt för mig själv. antar att jag har fördomar om hur det är att vara brevbärare men det verkar rätt schysst.


så dagen såg väldigt annorlunda ut idag. fick en bokning sen så jag slapp vara på kontoret så mycket men imorgon blir det istället en heldag på kontoret så det jämnar ut sig rätt bra. bra balans.
Jompan och jag har gjort mycket tillsammans nu och vi har ett samarbete kvar innan hon slutar :(

HH

dagens tema:handledning med Heidi.

förmiddagen inledes med handledning. teorin denna gång behandlade tvång. mycket intressant. mycket intressant.
vi fick veta att tvånget sitter i den del av hjärnan som sköter automatiseringen, det går automatiskt. även här kom Fredrik Lindströms ord tillbaka om att tanke och känsla inte samspelar.
vi fick även veta lite om hur man kan jobba med tvång. intressant! jag slukar allt som vanligt och känner mig väldigt priviligerad som får denna handledningen i jobbet. jag har varit med om handledning en gång förut i jobbsammanhang men jag vet inte hur mycket det gav förutom frustration och hjälplöshet.

tårtkalas och affärer

kvällen ägnas åt tårtkalas med mina pojkar och affärer. vi är på gång att hyra ut vårt datarum så en tjej har varit förbi och tittat på det. övriga förslag på folk som kan bli inneboende här med mig välkomnas. än är det inte kört.

skuma typer undanbedes dock, två sådanna eller är det kanske en...har hört av sig redan så fler sånna behöver vi icke.


knästrumpor

ett mycket bra basplagg i vintertider är knästrumpor har jag kommit på. allt som oftast är jeansen för tighta för att få under ett par långkalsonger eller ens ett par tjockare strumpbyxor (även om jag spanat in ett par söta långkalsonger med blå hjärtan på vit botten)...och då kan dessa ersättas med knästrumpor som precis får plats under stuprören.

har investerat i tre par så nu äger jag hela fyra par knästrumpor. det blir till att tvätta ofta, men varm håller jag mig :)

speciellt nu när jag börjat mitt nya liv på jobbet, det gående livet

när lammet blir gammalt

vaknade tidigt i morse och fick riktigt kämpa med att slå upp ögonen för det är ingen dag vilken som helt utan det är Hans födelsedag. kravlade mig ur sängen och fann ett undangömt paket, pussade honom i pannan och väckte honom med ett grattis på födelsedagen.

Han lammköttet har blivit gammal ;)   fick höra just detta av M på jobbet. "Va vilket lammkött du fått tag i då" haha...
men jag är glad att han snart är min get...eller är det jag som är geten? gammal som jag är och lika envis som Lotta på Bråkmakaregatan.

(På tal om Lotta, jag hämtade ut min gåva från Ica som var en jul dvd med hopklipp från Astrid Lindgren som jag såg på igår. Helt helt underbar. Jag älskar alla hennes figurer även om jag inte har så stor koll på Karlsson på taket och Mio min Mio men de övriga som jag sett om och om igen är så härliga. Tänk Pippi bakar på golvet....drömmer mig bort till då vi hade Pippi tema på förskolan Skattkistan och Pippi bakade på golvet...en händelse som det pratades om och skrattades åt långt in på sommaren.....ett minne för mig lika oförglömligt....    en stor parantes detta....)

Ja så idag har det firats igen. Svärföräldrarna har varit här och grattat och ätit mat och tårta. Mycket trevligt..


I övrigt inväntar jag min guld medalj för prestationen dansa på bordet i näst intill nyktert tillstånd..

andra adventsmys

även om en hel del folk saknades var det festligt igår. det dansades minsann på bordet, smörgåstårtan imponerade och rockyroad höll på att ge mig en och annan extra pojkvän. inte illa på en kväll.

fler beundrare uppslöt på det snobbiga utestället, man måste ge dem cred för sitt tålamod.

kvällen avslutades allt för sent vilket har resulterat i en lång seg söndag som avnjutits på allra bästa vis.

en någorlunda lång sovmorgon efterföljdes av tv-tittande på diverse reality program innan det var dags att göra en liten utflykt. denna gång till Löfstad slott och ännu en julmarknad.

stort härligt slott som i slutet ägdes av den passande fröken Emelie. mörkret låg över slottet, glöggen värmde kroppen, historien kröp under skinnet när vi gick mellan slottets olika rum och lyssnade till guiderna. upplägget var perfekt. i varje rum stod en guide och du kunde fritt vandra mellan de olika rummen och stanna hur länge eller kort du ville, du hann aldrig bli uttråkad.

inhandlade två julgranskulor och gjorde mig till stor favorit genom att ta med en påse marknadsnougat till Honom..


tack alla för att ni kom och till mina favorit J's det var roligt att ha er här nere och tända det andra ljuset i vår stake, nästa gång slår vi på bastun!

uppladdning

inte gäspa börja uppladdning...

är lite trött måste jag medge....pumpar partymusik för fulla muggar, tar några danssteg och en snurr..

Thai har avnjutits med Tofflan nu förbereds smörgåstårta för fulla muggar i köket. mera äta äta...men upptäckte till min förtjusning att denna nya diet jag går på som i stort sett går ut på att äta äta äta fungerar rätt bra för jag har lyckats bli smalare! 2 hekto :)



har konstiga flashbacks för tillfället och inte blir det bättre av konstiga frågor... vissa kapitel tycks inte vara avslutade. måste nog ta tag i detta och säga adjö.

förberedelser förberedelser

lullar runt och fixar med allt möjligt. hamnar hela tiden tillbaka här. skapar cd-skivor för tillfället så jag får svänga mina lurviga.

M ringde och sa att hon var superladdad...så ikväll...hmm ja jag har tagit mig ur pyjamasen i vilket fall och håret håller på att skapas i en frisyr ala Rusiak med mössa och allt..

ska komma till skott och få luggen klippt någon dag men det blir rätt bra snelugg med hjälp av en mössa.

fest

ikväll är det fest. födelsedagsfirande av Honom. tänk att Han också ska bli gammal :)

ser fram emot att träffa alla tillresta folk från landets alla hörn. trevligt att de kommer hit ner också. det blir så mycket hemmaplan annars. oftast ses vi där hemma.


nu ska jag nog gå och äta frukost och bädda sängarna...putsa. Tofflan skulle komma ner redan vid lunchtid så det skulle bli lunch på Thai..gotti.

jag som ju bara åt ute hela dan igår...först blev det lunch och så fika med Jompan och kund och sen blev det middag ute med gänget....

äter och äter...

vilket kommer jämnas ut med att vi nu har kontor på stan och kommer att gå överallt vi ska i stort sett.. blir perfekt till beach 2009 ;)

ännu en julklapp

ännu en julklapp har avklarats. det var arbetsgivaren som bjöd på julklapp denna gång i form av en middag värd 200kr.

vi hamnade på det som nu lär betraktas som vårt stammis hak i N-köping. det är tredje middagen med jobbet som hålls där.

det var jättetrevligt och gott. fick veta en hel del nytt om mina kollegor. sånt prat som vi annars inte hinner med när vi arbetar för att det aldrig finns tid att sitta ner och prata. man får ha tur om man träffar någon som är inne på kontoret på lunchen.

dock är förhoppningarna stora att vi nu kommer att se mer av varandra nu när vi fått nytt kontor som vi lär trivas med :)

jo föresten...

var det någon mer än jag som tänkte att jag spårat ur igen?!

jag har ju bara sökt två kurser till våren...och sen skulle jag ju dansa...och så jourar jag ju varannan vecka....och så när jag ska åka bussen så blir det ju lagom att stanna på gymmet ett tag innan man går hem för dagen....

mmmm....och hur tror jag att detta ska funka då? suck!


för mycket vilja, för lite tid...

tjof

tjof så har den här veckan också gått..

men jag har hunnit med mycket. det har varit långa dagar denna veckan.

igår bakade jag ytterligare en sats av kardemumma och mandel biscotti så tog jag med mig en burk till jobbet och vårt nya fina kontor idag. de gick hem. man måste ju skämma bort dem lite ibland.

vilket påminner mig nu om att jag inte får glömma bort att ta med fika imorgon också....Jompan och jag ska ju ha ett gemensamt möte...

och vi ska luncha...typ två kollegor får äntligen tid till att äta lunch ute tillsammans i raketfart!!!!!!!!

jaja...vi har ju hela kvällen på oss sen att äta middag tillsammans också.....innan jag ska stressa hem för att hinna städa undan lite efter de senaste dagarnas bravader och bak och hinna sova massor så man inte är en sån trött gammal tant på lördag =)

julklappar!!!

jag älskar överraskande paket!

idag blev jag minst sagt glad när jag fick ett sms om att jag hade ett paket att hämta på tobaken. det innehåller lite hudvårdsprodukter jag beställt. så det var ju kul i och försig för man brukar alltid få med en del prover på lite smått och gott. och det är alltid trevligt.

men eftersom jag jourat idag hann jag aldrig gå till tobaken och hämta ut mitt packet.

dock fick jag årets första julklapp från BRIS. den bestod av en ryggsäck med texten Barn är oslagbara deras slogan. för det är de, barn helt oslagbara. tänk att man var ett själv en gång i tiden och var helt oslagbar. jag ska nog bli lite mer oslagbar i framtiden. så fick vi en bok och ett julkort. jättetrevligt.

sen när jag kom hem låg där ett paket och väntade på mig utanför dörren. det var min söta mormor som skickat ett paket till oss. innehållet var två par raggsockor som hon stickat själv och gjort egen lapp på som det stod made in sweden på. så fick vi ett jättestort julkort som jag fick sätta i mina små klädnypor som jag klistrat upp på väggen för en månad sen. och så fick vi den obligatoriska chokladkalendern!!  texten på julkortet talade om att försten upp ur sängen får en godis =)

tänk att jag är inte för stor för en chokladkalender fastän jag hunnit bli 26. vi är rätt bortskämda syrran och jag som är de enda barnen på mormor och morfars sida....om man inte räknar tremäningen i Ume eller mormors systers två barns barn i Finland...


ringde och pratade en lång stund med momen och tackade så mycket för de fina presenterna och jag ser fram emot att komma hem till  jul. ska hjälpa dem med homestyling av deras hus också. ska bli ett roligt projekt.

vilka bestyr

idag har det hänt grejer vill jag lova. idag har vi flyttat även om den processen inte var helt smärtfri och mycket långdragen. men nu har vi fått ett alldelens eget kontor!  :)
kan inte säga annat än att det är undebart (hör hur det ljuda dalmålet klingar i öronen).

dock lämnade jag detta underbara kontor tidigare idag för att ge mig ut på privata bestyr. jag behövde verkligen skor och Han har en födelsedags fest att ordna med.

och jag fick mig tom två par skor. ett par suuuper billiga för en viss affär har utförsäljning och sen blev det ett par svindyra för jag behövde mig ett par stövlar då jag inte ägt ett par riktiga snygga stövlar sen jag övningskörde sträckan Ume-Övik då jag också spräckte dragkedjan på de stövlar jag hade då...

så nu ska jag hålla hårt i plånboken och inte gå ut mer på shoppingturer innan jul! även om stövlar länge stått på min prio-lista som jag har satt upp i garderoben med behöver investera saker...detta för att någon gång få en någorlunda komplett garderob som täcker alla behov och tillfällen..... en mycket långsiktig med god tanke....jag är ju ändå tjej...

...fast jag blev kallad flicka idag....faktiskt... det var en mamma med dotter som jag passerade och de kommenterade flickan dvs mig.

jag fick mig även det eftersökta våningsfatet så jag tror nog att min julinredning är komplett...



nu är det kardemumma biscotti som fyller tiden och framförallt en ljuvlig doft i hela lägenheten och korridorren... tänkte unna mina kollegor lite smaskigt imorgon..

sen ska min privata frisör styla mig ännu yngre genom att dölja ev gråa hår som kan ha uppkommit utan min vetskap nu när jag är så ljuvligt röd/brun i håret...


att se fram emot

just nu finns det en hel del att se fram emot.


imorgon sker flytten till nya lokaler. något som jag väntat på sedan jag flyttade hit. det ska bli kul att få något eget och mer centralt.


sen ska jag joura på torsdag.


till helgen kommer ett helt gäng ner och gör oss sällskap och hjälper mig att gratta Honom på 25-årsdagen.
en hel helg är att se fram emot.


svärföräldrarna kommer troligen på riktiga dagen 9.

på söndag är det ännu en julmarknad. denna gång på Löfstad slott. tänkte försöka hitta lite kompletterande julklappar till svärföräldrarna och övriga.


och snart får A och jag göra roadtrip och dra hemöver till Dalarna och snön. har fått rapport om att det snöar!!!!!!

tävlingarna haglar

just nu haglar snoppmätartävlingarna. är det inte killar så är det dataskärmar. vilket nöje! hysteriskt.

gammal tant?

bebis hade sagt Ja! med glimten i ögat för så kan man ju inte säga om sin ungdomskärlek och soffinredning.

stel är vad jag har blivit. inte undra på att man vaknar upp en måndag efter en helgs nykterhet och känner sig bakfull och har ont i kroppen.

får inte glömma att kolla upp danstillfällen till våren. M var också sugen och kanske J. dans kommer att göra mig mjuk igen.

saknar magdansen i Blge. borde kolla upp om helgkurserna fortfarnade existerar. om hon ens leder kurser längre. vore otroligt kul att åka hem över en helg på "dansläger".

må icke glömma detta. får fråga N.

studier studier studier

hela bekantskapskretsen verkar vara full av studier. fast vad förväntar jag mig, jag bor ju i ett studentområde. hmm.
märker dock av att vi är inne i en period då folk börjar bli otroligt stressade. Han har tillbringat två hela helger i skolan.

okej, jag är lite smått svartsjuk nu när mitt huvud börjar komma tillbaka till det normala och inte spårar ur lika lätt av minsta lilla information.
men det är tyvärr så att jag bara börjar komma tillbaka till mitt normala tillstånd som jag senast såg till hmm ja någon gång 2005 innan lärarexamen.

då var jag nog rätt redig i huvudet, men så var jag några år yngre också.......även om mitt förbryllade huvud inte har så mkt med åldern att göra utan med min otroliga vilja. som vill allt.

gjorde en sen anmälan till en kurs idag. hmm. tar beslut om detta senare när papper kommer på posten. men utomhuspedagogik låter ju otroligt kul....fast å andra sidan har jag ju redan sök socialpedagogik i Ume. jaja. senare problem att fundera över.

det som var tråkigt med bekantskaperna var att alla tycktes behöva plugga just idag när jag ville åka på outlet.  drog iväg själv för en inspektion. och det var helt okej. inte speciellt stort men bra priser och märken och jag hittade mig minsann en lång gosig tröja. kan mycket väl invigas på fredag då det är matdag - lunch med Jompan, fika med Jompan och kund samt middag med kollegor och Guld. mycket äta blir det.

femton minuter till lunch

det kritiska ögonblicket. femton minuter kvar till lunch. frågan är om någon kollega kommer dyka upp och göra mig sällskap?

ännu en natts dålig sömn. jag har helt klart för mycket att tänka på. har haft en otroligt knasig dröm. mitt undermedvetna leker med mig.

men efter att ha varit iväg på dagens första möte har jag bestämt mig. jag ska hålla mig till orginalplanen. inga utsvävningar. inga ändringar. just stick with it.

så nu kanske man kan få lite lugn och ro. kanske har jag tom tid att basta ikväll med grabbarna. det var länge sen nu.


vem tände ljuset?

vaknade i morse och kände mig bakfull. mycket konstig då jag inte druckit en droppe. huvudvärk och ont i hela kroppen.

måndag morgon. härlig start på den nya veckan!

bestämde mig för att detta inte skulle bli min dag och tog redan vid frukosten en vit tablett som skulle göra min dag bättre.

så mycket bättre blev den inte. en svart katt sprang ut farligt nära bilen. tvärnit. alla oskadda. men det kunde knappast vara ett gott omen.

inte är det fullmåne heller så jag vet inte vad det är som är i gungning.

mat och icke alkoholhaltiga drycker har inte hjälpt upp situationen på hela dagen. det börjar nog bli dags för sängen igen.

måste dock fatta ett beslut innan sängdags. vara eller icke vara.


läste föresten en rolig sak... Kullor och Masar snarkar mest. Just de!

RSS 2.0