kalkonmiddag

jobbade igår och så kom jag hem till mitt eget att ta tag i.

lillskrutt har fått än mer feber efter vaccinationen. 41,2 grader inatt. vi turades om att ha vak hos henne och sov på en madrass i hennes rum. ömsom stack hon huvudet och tittade ner på den som låg där på golvet och sa hej och tyckte att det var konstigt att mamma eller pappa låg på golvet i hennes rum på natten. ömsom var det en ledsen tjej som jag fick sjunga för. vyssan lull och lille katt är de enda två som accepteras efter ett tag.

ögonen slog vi inte upp förren 8 idag men det räcker knappast långt.

hade tänkt gå på loppis idag och leta efter bland annat stövlar till trollet men istället kör vi på en pyjamasdag här hemma.
Han for iväg och kompletteringshandlade lite till kvällens kalkonmiddag med gänget. själv har jag gjort en blåbärs dröm och sjungit lite mer för den lilla som sover en stund.

uscha uscha.. men vi visste att detta skulle kunna komma. U fick lika hög feber under nyårshelgen efter sin vaccinering.


träning, jobb och helg

är hemma på vab idag. 18 månaders vaccination lite sent förra veckan och som ett brev på posten 8 dagar senare kom feberreaktionen.

har startat morgonen med ett snabbt pass på crosstrainern nu när jag äntligen fick tid. Han är flitig på den när jag jobbar sent eller är på Hallen och tränar där.

provade kettlebell i tisdags. never again! bra träning som ger styrka men usch vad tråkigt. stå och svinga den där kanonkulan. jag önskar att jag hade stannat kvar och gått på ett jam pass efter men det blev inte så.

men träningen gav resultat och jag hade rejäl träningsvärk i förrgår och igår. men det måste vara roligt. träningsvärken fick ta överhanden igår så det blev ingen träning. vi skulle haft innebandy igen med gruppen som jag tänkt skippa och istället ta ett pump eller jam-pass.

då är det skönt med träningsredskap hemma.


nu dags för lite lunch. ta det lugnt resten av dagen, imorgon jobbar jag helg.

se föregående

ja livet ter sig ungefär som föregående dagar. dock är jag bra mkt klantigare än vanligt.

i lördags var min mor på besök och när trollet och jag varit och handlat mat tidigare snappade jag upp ett nyhets erbjudande om creme bruleé för 10kr. ni vet den där från reklamen. föll för frestelsen.

vid upphettning av den färdiga krämen så bränner jag det hela eftersom förpackningen är lite dumt gjord och massor fanns kvar i botten så klippte jag och skrapade... och allt brändes vid.

vi kompletteringshandlade lite på kvällen och jag tänkte, erbjudande eller ej.. nu skulle vi ha efterrätt och jag köpte två nya förpackningar eftersom jag bara hade en stor form att göra bruleén i.
allt gick bra fram till dess att jag skulle bränna av sockret på toppen. äger ju ingen flashig minibrännare så alternativet var högst upp i ugnen.
ställde formen för lågt och när jag skulle flytta upp gallret välter hela formen in i ugnen. brandvarnaren går av. trollet tittar förskräkt på det som låter i taket och pratar än idag om pip pip i taket..
ja så kan det gå. brukar inte vara så mkt tok men..


snopet

fick mig en överraskning när jag öppnade paket igår. jag hade fel på båda mina gissningar. det var min go'fika burk som kommit efter att ha varit så eftertraktad att de tagit slut i lager. en glad överraskning!


mindre glatt var det sen. har en hel hoper med bra litteratur från nätet att skriva ut. började med att leta efter sladden till skrivaren. hittade den inte. övergav det hela. Han visste direkt var sladden var och jag skulle inte behöva åka till bibblan igår kväll för att skriva ut. bläcket var slut. såklart! beställer nytt. tänker att jag får göra bibblan direkt på morgonen för att inte missa värdefull läsartid. hittar en ledig dator på en gång, klickar igång alla mina utskrifter och beger mig till skrivaren. mitt kort?! borta.

använder samma kort på bibblan och andra skolrelaterade saker som kort på gymmet. tänker att det måste ligga i träningsväskan sen i lördags. har dock böcker att hämta ut som jag reserverat och jag får låna dem på mitt körkort. åker hem och hittar kortet men har fortfarande inga utskrifter. glömde i samma veva att fylla på busskortet!

ja det är kanske en sån dag idag. alla hjärtans och allt.. en dag då vi går om varandra. Han simmade tidigt i morse och jag sticker så fort Han kommer hem för att träna dubbelpass och förhoppningsvis slinka in på bibblan innan/efter för att fixa mina utskrifter och fylla på busskort. icke glömma :)

en helt vanlig dag i ett familjeliv :)

förvirrat

jag tyckte att jag hade mkt att göra och var förvirrad... det är inget mot våra vänner som dök upp här igår när vi gick och skruttade runt som bäst.

vi planerar kalkonmiddag framöver men det var visst några som var sugna redan igår.

skönt att inte vara ensam förvirrad och göra en kalkon   ;)

dagen sprang ifrån mig

den här dagen har sprungit ifrån mig. jag tror att det är så med tiden i allmänhet. omöjligt att jag har 24 timmar på mitt dygn.

det är positivt att tiden rinner ifrån mig. jag har varit djupt försjunken i det sociokulturella perspektivet som knappast kan undgå någon som läser pedagogik. fått en del skrivet i dokumentet examensarbete.
skulle gladeligen fortsätta men det är dags att hämta hem trollet från förskolan och byta perspektiv till barn och hushållssysslor.

vi ska gå och hämta ett paket på posten. eller egentligen två, men ett är jag medveten om att jag har beställt, det är ett bokpaket men vad det andra är har jag ingen aning om.. spännande! även om jag har två gissningar :)

sen har jag bestämt mig för att träna ikväll. det blir Familjen annorlunda på tv och jag ska stå på crosstrainern.
till imorgon har jag bokat core med gruppen och förhoppningsvis hinner jag med bodypump efter, alternativet är bodyjam men då får jag vänta 45 minuter och det känns onödigt.

trevlig vecka

veckan har haft ett innehåll av flera trevliga inslag (och en del mindre också när jag tänker efter.. men det slutade bra)


onsdagen var jobb som vanligt, hela dagen lång.

på torsdagen gick jag åter igen på ett av M's pass och tog igen ett Bodyjam-pass som jag missat. fart och fläkt med härliga danssteg. visst är det alltid svårt första gången på ett nytt pass, men jag tror att hjärnan ändå börjar bli lite flexibel och inställd på att åtminstone försöka snappa upp nya steg lite snabbare än tidigare. men det kanske bara är inbillning, kanske ska be att få studera videon som M spelade in i utbildningssyfte för att utveckla sig som instruktör :)

på fredagen firade Han och jag 7år tillsammans. jag gav honom två cdskivor i helt olika genre eller vad sägs om Inflames och First aid kit, en karl med bred smak. själv fick jag en ny bok då jag plöjer böcker på löpande band för tillfället..på senaste tiden har jag avverkat Avig Maria, När börjar det verkliga livet? och är snart färdig med Zlatan.
Till kvällen gjorde vi pizza och skulle se på Snowroller och vara nostalgiska.. tills jag somnade strax efter 21.

lördagsmorgonen började med ett yoga-pass. yoga är min nya grej! jag behöver yoga. men hur kul är det att stressa för att få till ett yoga-pass i vardagen? hur som när jag väl kommer dit så är jag bara där och andas.


på lördagseftermiddagen var jag iväg till Norrköping och fyndade lite till trollet som vanligt. ett fleeceset med tröja och byxor för 100kr, like it.
for sedan hem till en kollega som samlat några av oss som jobbar ihop än men framförallt två godingar som lämnat oss för andra arbetsplatser. två helt olika men superhärliga personligheter.
tänkte mig en tidig kväll då jag ändå skulle köra 6 mil hem på kvällen men det blev visst natten.

söndag ägnar vi oss åt till att åka pulka i det härliga vädret. -0,5 grader och solsken, till det har vi fått 2cm snö (hahaha) så vi kan åka lite pulka i pudret.

nu drar jag igång en deg eller två..bröd som vanligt men jag tänker att mjölet kanske räcker till semlor också om jag har tur?

combat

gårdagens träning bestod av bodycombat som är kampsports inspirerat. passet till ära hade vi vår vän M som instruktör.
ett pass jag gillar då det är mer strukturerat än gympa som alltid blir en gröt av steg. fokus och kontroll, det gillar jag, sen är det fart och fläkt också som får upp pulsen.

känner av passet i armar och rygg.

på torsdag satsar jag på att ta igen bodyjam passet, även då med M som instruktör så det blir nog bra.

halva hemmadagen

så var vi hemma igen. det går magsjuka på förskolan, men jag tror vi klarar oss lindrigt undan med två blöjor igår och inget mer. skönt.

har inte tid eller lust att vara hemma mer. jag är ju hemma så mkt ändå och tröttnar rejält på dessa fyra väggar. igår gjorde jag en tabbe, eftersom jag är hemma så mkt glömde jag av att vi hade biblioteksinfo i skolan på eftermiddagen. typiskt! men det hade inte spelat någon roll för jag hade ändå fått hämta henne lagom till infon drog igång.


vi kör halvdagar idag Han och jag. jag har förmiddagen och Han eftermiddagen. hittills har vi hunnit titta på Pippi. det är Pippi, Pippi, Pippi. försökte med Bullerbyn igår men det var inte tillräckligt med djur för att vara intressant. vi har hjälpts åt med tvätten och disken, läst böcker, byggt med lego, kört med vagnen, åkt pulka inne, prova tofflor och skor. det går undan.


motivation

här är motivationen på topp. kanske är den bidragande faktorn att jag läser texter om motivation?
äntligen börjar det lossna lite och jag börjar få lite kläm på vart i mina högar jag ska börja läsa. annars har det varit litteratursökning på litteratursökning för att jag har ständigt hamnat på något intressant sidospår som måste efterforskas.

förr var det hopplöst att gå in på ett bibliotekt för jag kom alltid ut med en trave böcker som jag egentligen inte sökte. det fungerar precis lika om inte värre när man har tillgång till internet. på avhandlingar.se kan man hitta det mesta.

ja det var skolan det. men det är skönt att börja nysta i nätet.

även på träningsfronten är motivationen på topp. förra veckan träffade jag vår PT för att diskutera en förändring av mina träningsmål. jag gick ut lite väl ambitiöst och skrev upp mig på fler träningspass per månad än vad jag realistiskt får ihop. och det handlar om olika saker. dels kompromiss med mig själv. på helgen väljer jag familjen och babysim som enda stående aktivitet istället för att planera in ett gympass. men det är också en kompromiss med Honom då han simmar i veckan och har cyklat med grabbarna på helgen när det varit dagsljus.

nu är mina mål i kontakt med verkligheten, men helt nöjd var jag nog ändå inte så för julklappspengar köpte vi i helgen en ful inredning men en grym hälsa. en crosstrainer står nu inklämd i vardagsrummet, redo att användas de där få minutrarna två föräldrar lyckas skrapa ihop en kväll här och där.
det blir ju tyvärr inte så att man slänger ihop en gymväska och drar iväg när andan faller på. det gäller att planera sina pass och det fortsätter jag med.

i torsdags var det ett sådant pass. box på schemat igen. så jäkla kul. så nära döden. nej men att kräkas. vi var flera som såg i kors. sporrande till max.


RSS 2.0