check och bock

ännu mer happy efter en förmiddag på jobbet. taggad, taggad till att börja jobba.. bättre nyheter kan man väl inte få tänker jag?! förutom att min chef ska gå i pension..1/3. crap! hoppas denne godhjärtade person ersätts med någon som är minst lika intresserad och uppmuntrande i mina idéer.. inte alls själviskt tänkt :)

ja och förutom jobb så hann jag kolla av det där med legitimation som jag började läsa om igår kväll när jag lagt mig i sängen. och fick halvt panik när jag släckt lampan. jag är inte behörig!! ekade det i huvudet. jag är fast, jag är låst till mitt jobb... om jag byter jobb efter 1 juni 2012 (eller hur datumet var) kan jag endast få en visstidsansällning och inte en tillsvidare..
men efter ett snabbt samtal med facket så ser det ändå ut som om jag kan få ut en legitimation som lärare och kanske att jag kan få komma in på ett förskollärarlyft för att komplettera upp mig.. men det återstår att se.. hehe mina pluggdagar är kanske inte över.. fast det var det väl ingen mer än jag som inbillat mig att de skulle vara ;)

ja så det ena frågetecknet efter det andra reder ut sig och de 7011 sakerna krymper och blir 5862st kvar.

efter jobbet åkte jag ut till shoppingcentret i staden där jag bara jobbar och passade på att lämna tillbaka den lilla aprikosa seglarklänningen som trollet haft i sommar. den återkallades tyvärr pga att dekorationssnörena kunde vara farliga. hur vet jag inte för de var inte långa..men jag tänkte att det var väl ändå bäst att lämna tillbaka den då den återkallats, sommaren är ju ändå slut, trollet har nästan vuxit ur den, vi har den på foto och hon är så vacker så och vi skulle få både pengarna tillbaka och ett presentkort på 250kronor.

hittade istället en långärmad t-shirt och ett par fodrade byxor nu till höst/vinter i en mer passande storlek. på väg ut ur affären hittade jag även vantar till vintern med dragkedja i sidan så att det lättare går att få på de små vantarna som de ändå aldrig vill ha på sig men måste för att det är kallt ute. så nu var det också check! mössa kvar och vi har en komplett vinteroutfit tillsammans med fuskpolon jag köpte förra året i one size.

lämnade även tillbaka den fina midsommarklänningen trollet endast hade på sig på midsommar som sedan färgade och blev röd i kanterna. kunde istället plocka ut 4 strumpor med halkpluppar som de tycker är så bra på dagis.

ja och nu väntar jag på att få gå och hämta trollet på dagis. hur länge ska hon sova egentligen? jag har inte fått hämta en enda gång än och nu saknar jag henne!

redo

jag är inte bara redo för hösten, nu är jag även redo för vintern :)

minns ni att jag letade som en tok efter en vinterjacka till mig själv förra året liksom vinterskor. det slipper jag i år eftersom jag tillslut fick tag i två riktigt snygga och vettiga saker.
nu har jag även säkrat trollungens vintergarderob i alla fall till hälften. vinteroverall beställd med 30% rabattkod känns det på något sätt lite mer överkomligt. vi har även inkasserat ett par vinterskor på outlet. nu återstår bara en till overall och möjligen en jacka men det hade jag tänkt spana efter på GeKås för att väga upp priserna något..

nu ska jag sätta mig in i det här med lärarlegitimation..nästa nöt att knäcka. undrar om man är behörig eller ej? min bana har inte direkt varit spikrak och är om än krokigare idag än vad den varit..


spännande

jag fick en sån glad nyhet idag. jag ska få ett helt fantastiskt schema i höst om man ser till innehållet. tiderna har jag inte koll på än men kanske imorgon då jag ska göra ett besök på jobbet för det är stormötesdags.

känner att jag är enormt taggad inför hösten nu och återkomsten till jobbet. om 1 månad. det är 1 månad kvar till jobbstart. ahhh jag måste hinna med det jag tänkt hinna med nu innan det drar igång igen.

bara inskolningen är över..då ska jag få tid igen.

jag ser fram emot hösten!

7011-tusen

jag har 7011-tusen saker att göra just nu. inte tid med detta men jag snor mig lite tid innan det är dags att gräva ner huvudet djupt i böcker och artiklar igen.

jag hoppas att karusellen lugnar ner sig snart. kanske till på torsdag och det behövs för på fredag drar karusellen igång igen om än lite lugnare än den helg som varit.

i fredags var det förskola där det var meningen att jag skulle lämna trollungen men hon var så trött att vi blev hemskickade innan lunch för att äta hemma i lugn och ro och sova en stund. och medan hon sov passade jag på att packa färdigt för resan till Dalarna. eftermiddagen och kvällen var vi på resande fot.

i med kvällsmat när vi kom fram och sova för den minsta. vi hann pusta en stund.

lördagen var hektisk. först skulle vi en vända på shoppingcentret där vi lyckades tappa bort älsklingkaninen men kom på detta inom 10 minuter men då var den puts väck! vi letade och letade och frågade men icke.. den var borta. vi som märkt den med bådas telefon nr och namn...ingen har ringt! såå illa!! jaja mitt i skadan så var den ändå inte så stor, det var inte orginalet utan kopian vi köpt 3 veckor tidigare för att ha boendes på dagis.

träffade på A med familj och vi lunchade ihop vilket gjorde att tiden drog iväg.

handla mat och så iväg till mommen min.. obligatorisk fika och bus innan vi åkte hem och började baka matpaj och muffins.. tyvärr blev det stressigt fast vi hade två timmar på oss och allt blev pannkaka, inget fick gå helt färdigt i ugnen.
och så iväg på festernas fest. ett stort partytält i trädgården, hattmakeri med tillhörande tävling och en liten hund att klappa på...förutom kräftorna då som var hemfiskade.
jättetrevlig kväll och mina 11 myggbett på enbart höger fot påminner mig fortfarande om den ljumma kvällen :)

söndag..upp och packa in oss i bilen..08.30 kom vi iväg. vi hade satsat på 8...men hey det var ju söndag! men med en tid att passa. babysimmet började på söndagen 15.30 så vi skulle hem, äta lunch och försöka söva innan vi skulle iväg och bada..

och som det badades. ujujuj vad trollet tycker att det är roligt...ja allt utom att ligga på rygg. att hoppa ner i vattnet är inte heller så lockande...nej mamma och pappa står i vattnet och lockar och lirkar men det är ju allra bäst att sitta på kanten för då SER man ju ALLT :)

idag var det dagis igen..lämning och allt. det har tydligen gått bra, själv har jag legat på soffan och läst om perspektivtagande. mkt intressant och användbart..

åhh suck

JZ..ta i trä. inatt blev en halvvaken natt igen. först satt trollungen upp i sängen och grät vid 00-tiden och kunde inte hitta nappen som blivit inlindad i filten.
låg och tänkte ett tag och när jag ska till att somna hörs ett skrik från grannen. de har sitt köksfönster i vinkel med vårt sovrumsfönster och vi har båda fönstren öppna för jämnan.

somnade sen och vaknade helt iskall och vågade inte röra mig fören jag fått fason på tankarna. drömde att alla saker som försvinner här hemma försvann av en anledning. tjuvar! vi hade precis kommit hem Han och jag och diskuterade ljudligt försvinnandet av saker när vi upptäcker gula påsar som står i köket..när vi går dit och ser efter ser vi en mörk ryggtavla som med hjälp av en gul kasse tömmer vårt kylskåp. och där vaknar jag...

så det är med lite suck, stång och stön som jag tar mig igenom den här dagen. ville sova så mkt längre och ta en lugn morgon..men det går inte när man ska iväg till dagis. 9-14 skulle vi dessutom köra. jag hinner ju ingenting då!

men det blev inget 9-14 idag..när klockan var 11 var trollungen så trött så trött att det inte gick att distrahera mera. vi fick gå hem och äta en tidig lunch och sova. är man van att sova förmiddag så är man. igår gick det dock bra och hon sov endast 1 timme på hela dagen.

nu ska jag snart få något i magen också..brände min första portion i ugnen så nu får jag vänta på en andra portion..mera suck, stånk och stön.

sen ska här förberedas för helgens partaj! 1:a 30årsfesten, 3:e 1års kalaset, 2:a kräftskivan och X:te inflyttningsfesten..men första ihopbakade festen av detta slag ever :)

negativ

åh nej nu blir jag sådär kritisk och negativ igen. jag måste fylla på mitt kontantkort till mobilen och ringa någon att konsultera med.

jag vet ju vad som hänt när man ignorerat känslan tidigare..eller är det förnuftet som spelar mig ett spratt?


inskolning

idag var det inskolning av det lilla trollet på förskolan eller dagis som jag hellre vill säga fast man inte får, speciellt inte i mina skor.

men jag tycker så här.. så länge man kan motivera sina val..och det kan jag. jag tycker att man ofta byter namn och begrepp på olika ting för att de förknippas med något negativt eller för att stärka positionen vilket förskola är ett starkare ord än dagis.
men kompetensen sitter inte i ordet. statusen sitter i attityderna. för att inte tala om i lönen. men det är en annan diskussion.
som sagt. jag tycker att barn ska få vara barn. och barn behöver få lära sig genom lek. därför tycker jag att förskola rimmar lite illa med det. skolan är strukturerad och inramad och sådär fruktansvärd fyrkantig många gånger som gör att jag med stor säkerhet inte kommer att använda mig utav min lärarexamen till att undervisa i ett klassrum. jag saknar lekfullheten.

dagis är ett bättre ord på barnens villkor, för lek. det är ett mer lekfullt ord. men som den pedagogiska förälder jag är kommer jag självklart att visa mitt barn att det finns två ord som betyder samma sak.
intressant är också att de pedagoger jag mötte idag använde ordet: dagis!
själv växlar jag mellan de två och särskilt i sammanhang tillsammans med andra lärare som är av en annan uppfattning än jag då vi ofta för mer intressanta diskussioner än kring vilket begrepp man bör använda.

men hur gick det då?
jo trollet försvann in bland massan av barn. jag parkerade mig i sandlådan och gjorde snart griskakor tillsammans med en tjej som satt nära nära. vips var det fler barn runtikring som ville ha lite vuxen uppmärksamhet och leka.
det var ett trött och hungrit troll som grät när vi lämnade förskolan efter en timme. imorgon ska vi dit igen.

happy

tänk vad bra det är när man kan ha fel. nu brukar ju inte jag ha fel. så är det bara :) men det är bra att man kan ändra sig. (kommer säkert ändra tillbaka om några veckor ;)  vetenskapsteori och statistik är inte så farligt. visst det är inte busenkelt men det är inte oöverkomligt heller. det ska nog gå. eller?

nej det fanns mycket intressant att tillgå från föreläsningarna vi haft.

för övrigt är jag ändå glad över att min familj mötte upp mig på vägen hem både igår och idag. 9-17 med vetenskapsteori och statistik kan ju bli lite tungt så där vid kl 16 med en timme kvar. men om man längtar så går det bra..

jag är också väldigt väldigt glad över att jag inte är 18år, psykologstudent och ute och super idag på nollningen med jordens baksmälla imorgon.
nej jag är så glad över min plats i livet. fem grå/vita hårstrån som visar att jag levt, en liten egen familj, en schysst röd bil och ett fast jobb. ett fast jobb! det är inte illa det. och så många goa vänner.

that's my life!

gaahh

jag har vetat om det ganska länge. att jag inte vill. att jag inte ser fram emot det för en gångs skull. skolstarten. annars gillar jag skolstarter. för att jag får lära mig något nytt. men då brukar det vara roligt. nu känns det mest trist.
har ont i hela kroppen . har nog gått och spänt mig hela dagen. inte ens ett block har jag redo för skolstarten. vet inte om jag har något som är tomt här hemma. troligen. frågan är var? så motiverad är jag.

för övrigt funderar jag på om jag ska läsa in mig lite på motivation. det känns viktigt. både hur jag motiverar mig själv och stöttar andra. kanske kan man göra ett examensarbete om det? och kanske kan det vara lite roligt att läsa utöver det andra i höst..

ja vi får se..

nej jag lär ju åtminstone leta efter något block. vilket som helst och kanske börja läsa lite i texten vi fick ut.. så jag har något hum.

annars har vi rännt lite i skogen idag igen. det blev ingen lång tur. en timme bara men vi hittade lite mer och hyffsat stora trattkantareller.

höst

nu börjar hösten. kanske lite sensommar först men faktum är att höstterminen startar imorgon och vi plockar massor av svamp och knatar runt i skogen.









more pics


på väg till Stone Haven


min fotograf i ravinen








ett vidunderligt landskap. tänk att bo här! men det blåser som sjutton.. fast vad gör väl det?

fredags plock

det är fredag och jag går fortfarande runt och plockar. tiden till att plocka färdigt har inte funnits så man får göra ett handtag här och där.
och det ska fortsättas plockas i helgen. ikväll är det kräftskiva nr 1 av möjligen 3.. så det blir lite plockmat. imorgon kanske det blir lite svampplock och på söndag kanske det blir lite shopping-plock.

det passar rätt bra att plocka idag då det regnar. men innan regnet kom passade vi på att gå en promenad i skogen trollungen och jag. i onsdags när vi gick promenad i skogen lyckades hon hålla sig vaken och jag trodde att hon skulle hålla ut hela vägen hem även idag men icke. jag som tänkte att vi skulle uppehålla oss en stund i sandlådan och vid gungorna innan vi gick in och väntade på regnet..

men det blev en massa bus och annat inne istället när hon vaknat.

passade på att ringa och skadeanmäla hennes tandolycka och kolla upp mitt csn. jag är säker på att jag fyllde i papper tidigt i somras och tyckte att det var konstigt att de skickade ut så tidigt men tydligen finns där inga papper mer utan allt ska ske via nätet? jag brukar inte ha fel men men.. ansökan är ifylld och skickad, igen?!

nej nu måste plockandet fortsätta om det ska bli färdigt..

bokmärke

en fullspäckad dag som de flesta just nu.

8.45 hade vi tid till vc för uppföljning av öroninflammationen som trollungen hade i våras någon gång. 8.50 var vi på väg från vc efter att först ha jobbat in ett lättförtjänt bokmärke med Bamse på. hörseln var det inga fel på.

när vi ändå var uppe och ute och klara så tidigt tog vi en promenad ner till stan för att lämna in dvd'erna som vi lånat och köpa lite nya strumpor och en postförvaringslåda. tittade in på en loppis i stan också ;)  hade spanat in en tavla med ett får på till trollungens rum som satt i fönstret tidigare..men den var borta nu såklart.

nya strumpor fick vi tag i och så kunde jag inte låta bli att köpa en tröja till henne med ugglor på och ett par jeans till.

träffade på en kurskamrat på stan och utbytte börja skolan ångest. det drar igång på måndag. suck. tur i oturen att mina böcker inte kommit än som jag beställde förra veckan. men det vore bra om de kom imorgon!

nej nu är det brått igen...trollungen sover dock men vi ska iväg på lekdejt med T som vi inte träffat på evigheter. får se om de andra barnen från föräldragruppen kommer också..


kupongfia

bam! posten dimper ner i golvet och där ligger en uppskö av rabattkuponger och en räkning från förskolan. vi har ju inte ens börjat än!

men rabattkupongerna kom ju lägligt eftersom jag tänkt bege mig ner till stan idag och vi ska fylla på kylskåpet igen. 20% hit och 30% dit på en kofta, några strumpor och annat nödvändigt. perfekt.

Skottland pics




Edinburgh castle






fortsättning lär följa...

den gyllene vardagen

det är vardag igen, men det gör inte så mycket. tänk bara om alla vardagar kunde vara som denna..

jag blir väckt vid 7.30 av en liten trollunge som busigt springer fram till sängen. hennes pappa har tagit hand om henne sen 06.30 med blöjbyte och grötfrukost.
det blir en mysig stund.

sen kliver vi upp till en späckad dag. vi vinkar hejdå till pappan som måste gå till jobbet. vi laddar diskmaskinen och går sen ut på promenad i skogen.

när vi kommer hem äter jag lyxfrukost eftersom jag kommer på att jag ska koka mig ett ägg. trollungen är redo för mellanmål. vi lyssnar på radion och pratar om äpplen.

äpplen ja. mina impulser drar igång. klart att vi måste fixa äpplena. så efter frukost/mellanmål skalas det äpplen och kokas kompott på dem i stora kastrullen. jag älskar att hamstra inför vintern. som om vi inte skulle klara oss annars. och det gör vi ju inte heller, jag klarar mig inte om inte jag vet att frysen är full med naturens läckerheter. de behövs i kylan, minnena om att sommaren kommer igen.

tyvärr blir det ju mer disk, avskyr disk. laddar en maskin till, leker med trollungen innan vi säger sov gott. och jag kan plocka leksaker, bädda sängen och surfa.

klockan är 11. vi har mycket kvar av dagen, först en dusch.

busat

oj som det har busats och ätits och busats lite till. nu är vi en familj under taket igen och det känns tomt. kollektivet var mycket roligare om än rörigare. jag hittar fortfarande leksaker på de mest konstiga ställen :)
men så ska det vara med barn.

sen vi vinkat hej då till besöket och trollungen tröstats som blev ledsen när de åkte, behövde ett mellanmål och sova så har vi städat pyttelite och lekt massor i lekparken ute på gården. trollungen studerar de stora barnen både från skola/fritids och förskolan.

när så Han kom hem från jobbet hade han med sig en hel kasse full med äpplen. tack och bock. så det blev en helt enorm äppelpaj och hälften av äpplena är kvar. jag tror det blir till att göra en äppelkompott imorgon.

jag har hunnit med en ensam promenad i skogen och letar nu efter vinterkläder. förra året var jag så sent ute med att få tag i en vinterjacka till mig själv att jag nu börjat titta efter vad det finns till trollungen. frågan är bara hur mkt hon hade tänkt växa i vinter? vet någon det?!

sista semesterhänget

panik! på måndag börjar vardagen för oss alla igen, även om det innebär att jag fortfarande är hemma med trollungen så blir det ändå tillbaka till den vardag vi känner igen oss i från mamma-bebisperioden förutom att jag nu kommer hänga med ett gäng pappor istället för de underbara mammor jag lärt känna. vad ska vi prata om då? haha.

ja men här och nu. måndag är ännu långt borta.

i morse ringde M kl 9. jo man kan göra så till folk som har barn. ringa kl 9 en lördagsmorgon och få svar. annars brukar iof jag stänga av ljudet på mobilen när jag inte vill bli störd men..

hon var loppissugen :) klart att man hänger på! så vi for iväg och det var redan massor av folk som köade kl 10. och vilka fynd! M hittade en bänk!! hon som letat efter en bänk att ställa framför deras nybyggda plank på bakgården. perfekt.
jag hittade ingen spegel som jag är på jakt efter. inte heller någon förvaringsmöjlighet till trollungens rum, dock blev det två barnböcker..  Han har deklarerat att det börjar bli ganska många böcker nu... förmånga böcker kan man nog aldrig ha!

hemma igen och så blev jag av med en av våra hurtsar som var till försäljning. perfekt.

på eftermiddagen tog vi två trötta barn till Trollskogen där vi gungade, åkte rutschkana och gick i skogsdungen och tittade på trollen. nu är det två som däckat totalt av trötthet.

kvällen bjuder på kompishäng med pizza. laddning inför morgondagens vattenskidor och jetski och sen kommer familjen J&J med lilla E på besök. så kul med två barn i huset. oj så vi ska leka.

skogen

här är det skogen som gäller. efter en glutt på väderleksrapporten som visade att solen ska skina idag bestämde vi oss för att det får bli en tur idag också.

igår åkte vi redan på förmiddagen och efter två timmar hade vi fått ihop nära en halv kasse gyllengula kantareller. såg även att trattkantarellerna var på gång men de var ännu små och näst intill genomskilniga.

vi var även iväg på en liten loppistur och hittade bland annat en hylla som jag tänkte måla om och sätta i hallen tillsammans med ett gäng krokar till trollungens ytterkläder. lite nya böcker till trollungen blev det också.

det känns som att gå in på ett bibliotek att gå in på loppisar som har någon stödfunktion i botten, där pengarna går till behövande. jag går in och tittar vad som kommit in och hittar nästan alltid något fynd för en billig penning som går till behövande och sedan när vi "lånat" sakerna och trollungen blivit förstor eller inte har favoriserat dem kan man lämna in dem igen. miljö och bistånd i ett!



viktigast först

det viktigaste först. kurslitteraturen är beställd. är det tunga böcker där vi ska läsa hela köper jag dem hellre än lånar på bibblan. då kan jag läsa när jag vill, markera med blyerts och jag slipper stressa med att boken ska lämnas tillbaka.

så de första veckorna är fixade nu.

sen är ju frågan vad vi ska hitta på mer idag? städa behövs eftersom vi nyss kom tillbaka igen.
frågar man sedan mig så skulle jag vilja ut på en loppistur ;)  och sen såg vi igår att det finns nya drop-in tider till babysimmet som man kanske ska gå på och ta igen det vi missat och ladda inför den nya kursen som vi ska gå.

ja vi får se vad det blir. regnet styr i alla fall aktiviteterna annars hade jag gärna befunnit mig mitt ute i skogen.

trappa upp

det är dags att trappa upp motivationen. inte nog med att vi fick till oss att vi skulle söka och läsa litteratur inför vårt examensarbete under sommarlovet.. nu har de skickat ut texter att läsa till första veckan.
snacka om att spä på ångesten. för nu sitter det djupt. motivationen finns ej. men det vore dumt att lägga ner nu. vetenskapsteori och examensarbete så är vi i land med detta projekt.

dock urtråkigt enligt min mening. gubben Pettson tror att han ska få se mig som professor S i tv-rutan när han sitter på hemmet och jag ska babbla ur mig kloka saker.. men jag vet inte jag om jag någonsin kommer bli kompis med vetenskapteori..smaka på ordet..

nej på något sätt måste jag få det hela att vända. peppa peppa. roligt :)


i övrigt har vi börjat ploppa ut annonser med saker till försäljning. vindsförrådet ska förhoppningsvis krympa.
jag har även rensat lite bland gammal kurslitteratur och lagt ut en brokig skara böcker inom alla möjliga ämnen som matematik, samhällsvetenskap, litteraturvetenskap och språk.

vi försöker rensa men det går inte att undvika att nyheter dimper in över vår tröskel heller. jag antar att det är så det är.

spontant

vi bestämde oss på torsdags kvällen och på fredag morgon packade vi väskorna och bilen och körde upp till Dalarna där vi tillbringat helgen.

det blev en liten kort tur till skogen på lördags eftermiddagen. hittade ett gäng kantareller även om någon varit där innan och plockat så fanns det mer än en handfull kvar till oss i alla fall.

lördagskvällen bestod av grillat och svamprensning. så glamouröst, inte iförd det nya silkiga linnet jag köpte på förmiddagen när jag bara skulle slinka in en snabbis och kom ut med både det ena och det andra..
tjejen i kassan något år yngre än mig frågade om det var ett nytillskott till kvällens utgång?  kanske inte något att ha på sig i skogen ;)  men kanske till de kommande kräftskivorna..de ska bli både en och två i år står det i kalendern.

söndagen spenderades i regnet. överraskade min mormor och morfar med ett besök.

och nu kände vi för att åka hem igen så sagt och gjort..på hemma plan igen.

spontant

vi bestämde oss på torsdags kvällen och på fredag morgon packade vi väskorna och bilen och körde upp till Dalarna där vi tillbringat helgen.

det blev en liten kort tur till skogen på lördags eftermiddagen. hittade ett gäng kantareller även om någon varit där innan och plockat så fanns det mer än en handfull kvar till oss i alla fall.

lördagskvällen bestod av grillat och svamprensning. så glamouröst, inte iförd det nya silkiga linnet jag köpte på förmiddagen när jag bara skulle slinka in en snabbis och kom ut med både det ena och det andra..
tjejen i kassan något år yngre än mig frågade om det var ett nytillskott till kvällens utgång?  kanske inte något att ha på sig i skogen ;)  men kanske till de kommande kräftskivorna..de ska bli både en och två i år står det i kalendern.

söndagen spenderades i regnet. överraskade min mormor och morfar med ett besök.

och nu kände vi för att åka hem igen så sagt och gjort..på hemma plan igen.

sommarens vara

love sommar.

har inte riktigt tid eller lust att sitta vid datorn. det händer så mkt annat.

vi har packat upp och städat undan och plockat fram igen.

igår kom svägerskan på besök så vi bäddade upp det vi nyss packat undan efter svärföräldrarnas övernattning. sen blev det äntligen dags för årets första utebad. trollungens första och som hon badade. lilla lilla troll.

det var så där alldelens härligt som det bara är på sommaren. gräs, sand, sol och en sjö. vännerna anslöt efter en stund och vi brede ut oss kors och tvärs med barnvagnar, filtar, handdukar, torra och blöta kläder och matsäck.

okej allt är inte idylliskt..jag kom hem med minst 9 myggbett på de mest konstiga ställen, ryggraden, höftbenet, armbågen, vaden, smalbenet..you name it!

men det är sommar och härligt och jag vill inte att det någonsin ska ta slut.. jo okej jag gillar vintern också med snön och skidorna, skridskor och kura i soffan..

men jag vill inte komma till ett slut.. för jag vill inte börja på allt nytt. jag ser inte fram emot att börja skolan, att Han ska börja jobba, att jag ska börja jobba, att trollungen ska börja på förskolan.. jag vill inte börja på något!



men idag var det ännu sommar och ledighet. vi strosade ner till stan och åt en glass på stadens mest kända hak. tittade in en supersnabbis på rean i jakt på en lika kanin som är trollungens första kärlek. kopian ska få bo på förskolan och komma hem när orginalet behöver sig en tvätt. hittade den och andra reafynd..och hade kunnat strosa så mkt längre och hittat säkert så mkt mer..

men vi tog istället en tur med röda faran och bjöds på fruktsallad hos U. spanade på katten, åkte rutschkana och kastade ringar..

forever!

städar upp semestern

hemkommen och dags att städa upp efter semestern.

kom att tänka på en sak. först uppmanas vi att banta eller som de skriver nu mer att träna inför semestern. men nog 17 behöver vi banta eller ska vi fortsätta kalla det träna när vi kommer hem efter semestern. för vad har vi gjort? inte ätit nyttigt i alla fall.

efter 10 nätter i Skottland kände vi oss alla rätt onyttiga även om vi försökt välja nyttigare alternativ emellan åt och inte provat Glasgows friterade snickers eller mars. sista hamburgaren med pomme på vägen hem från Arlanda satt verkligen på tvären.
men kanske hade det inre tagit större skada än det yttre?

hur som satt kokt färskpotatis och lax med en stor grönsallad fint i sommarvärmen.

dagen har gått åt till att tvätta, packa upp och plocka. ligga i gräset och bara vara, gunga och strosa med vagnen i bekanta kvarter.

hur vi har haft det och bilder får bli en annan dag.. vi har fortfarande 2 veckor kvar av semestern att se fram emot. med en ny bil att hämta i morgon kan det sluta precis vart vi vill. underbart!
hade gärna tagit oss till ett bad idag och struntat i plocket.

RSS 2.0