Lake Toya

vi har precis återvänt till Sapporo efter att ha varit vid Lake Toya över natten.

vi åkte med tåget igår morse. vandrade runt lite och tittade på sjön och bergen. hotellrummet var traditionellt inrett. vi fick inte ha skor på oss på rummet utan istället fanns där tofflor till oss. det fanns även tofflor inne på toaletten så man skulle byta när man gick in där. första delen av rummet hade två sängar. vidare in var det upphöjt och där fick man inte ha tofflorna längre då det låg speciella mattor på golvet och man skulle även sitta på golvet vid ett lågt bord och äta.

maten serverades på rummet. jag avstod från kvällens delikatesser som bestod av bla torkad fiskhjärna.
jag kan längta lite efter normal mat som man vet vad det är. för det är inte alltid man vet vad det är man äter. allt är men massa tecken.

på taket av hotellet fanns baden. där finns också strikta regler hur detta ska utföras. jag avstod då män och kvinnor inte badar tillsammans och jag är den enda kvinnan i sällskapet. männen gick dock och badade. innan badet skulle det tvättas nogrannt. sen skulle det badas men även efteråt skulle det tvättas nogrannt på ett speciellt sätt.

idag har vi åkt linbana upp för att titta på utsikten och vulkanen som finns i området. den var senast aktiv 2000.
tyvärr var vädret dåligt och det regnade för att sedan övergå till snö så vi såg inte så mycket.


nu är vi tillbaka i Sapporo. vädret är några plusgrader lite mulet men solen har visat sig en stund också. när vi var i Tokyo hade vi perfekt väder 12 grader varmt och solsken.


återkommer med bilder.. ska slappa lite innan det blir leta på mat.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0