Tokyo kväll 1

vi fuskade igår och sov två timmar när vi kom till hotellet. men efter att ha varit mer eller mindre vakna under 24 timmar så behövdes det. för mitt humör behövdes det verkligen.

så vi sov. duschade och tillslut mötte vi upp med E. en av kollegorna från universitetet. hans flickväns kompis bor här sedan i april så hon var med och beättade om allt som finns att se. det är verkligen mycket och tiden här är alldelens för knapp.

så ut från hotellet och mötte verkligen Japan. hotellet är som de flesta andra hotell men ute på gatan möter vi enbart Japaner vart vi än går, det regnade så varenda en hade paraply vilket vi inte hunnit skaffa oss. en sak till som skiljde oss från mängden. fick råda bot på det efter middagen.

roligt att gå runt och försöka hitta ett matställe. allt är tecken på japanska men på vissa ställen finns bilder vilket underlättar men man har ändå ingen aning om vad det är i rätten egentligen. blev inhovade av en man på gatan som rekommenderade sitt lilla kryp in med grillat. vi kom in och satt oss. vi fick varma handdukar och började titta på menyn. det var mycket kroppsdelar. chicken shoulder, cow stomach osv. efter ett tag bestämmer E att nej det verkar vara lite väl magstarkt och en snabbmatsrestaurang så vi lämnar stället och börjar leta igen.

hittar ett ställe med bilder och hittar något som kan passa. det blev en bricka med rätter. dumplings, fläskwok, misosoppa, grönsaker och ris.

sen trodde ju jag att äntligen skulle jag få sova ut ordentligt. klockan var ändå 22 lokal tid så det kändes rimligt.

men nej. sova kan man göra sen. i Sverige eller något så vi letade oss fram till tunnelbanan, löste kort och åkte iväg till den stora korsningen som finns med i filmen Lost in Translation. en rolig korsning där antingen bilar kör eller så har gående grönt och man kan korsa korsningen hur man vill. människorna bara börjar gå runt.

träffade M som också kommer från universitetet och Greven som bor här sedan 12 år tillbaka. hamnade på en irlänsk pub där det dracks öl och tjoades tills vi äntligen kunde ta en taxi tillbaka vid 01.30 tiden.

enormt trött.

men sova skulle det inte få göras. klockan 8 skulle vi ses för frukost. hmm. hur många dök upp för frukost? vissa hade gått ut igen efter att vi hade kommit till hotellet. men jag och Han var "vakna" och åt frukost som planerat klockan 8.
jag hade ändå inte kunnat sova mer för även om jag ändrat på temperaturinställningen så är det ingenstans i närheten av de 17 grader jag ställt in. det är kokhett i rummet och jag som sover med frost på täcket hemma. kokar.

så nu har vi ätit frukost. vädret är helt underbart. blå himmel och sol. vi packar om väskorna för i kväll flyger vi vidare till Sapporo där vi ska vara fram till onsdagen då vi flyger tillbaka till Tokyo innan vi flyger hem igen under torsdagen.

men innan vi flyger ikväll ska vi ut på shopping i köksdistriktet och elektronikdistriktet. se om vi hittar några fynd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0